Huvud
Skäl

Behandling av cystit vid amning

Ett av de vanligaste postpartumproblemen är cystit, som ofta orsakas av en villkorligt patogen mikroflora. Den försvagade organismen är lätt mottaglig för infektion, speciellt det kvinnliga könsorganet. Det är absolut nödvändigt att behandla inflammation, även om cystit finns i en ammande mamma.

Hur man behandlar cystit efter födseln med en diet

Huvudbetoningen hos ammande mamma bör göras på en diet. Från näring beror inte bara kvaliteten på mjölken, men också moderns hälsa, speciellt i händelse av en inflammatorisk process i blåsan. Exkludera från kosten för behandling av cystit vid amning kolsyrade söta drycker, te, kaffe. Det är användbart att dricka färsk juice, avkok, som har antiseptiska och diuretiska egenskaper. Behandling av cystit i hemmet innebär en speciell kost, där du måste utesluta produkter:

 • salt;
 • skarp;
 • stekt;
 • rökt.

Tilldela en riklig dryck, bättre - mineralvatten, som blir alkalisk urin och hjälper till att bli av med obehagliga brinnande symtom under urinering. Varför händer detta? Urin har en svag syrereaktion, så när den kommer i kontakt med inflammerade vävnader orsakar det en brännande känsla. Urin med ett pH nära neutral, efter alkalisering med mineralvatten eller speciella preparat skadar inte de inflammerade blåsväggarna.

Antibakteriella läkemedel för behandling av blåsor

Blåsans inflammation är oftare förknippad med förekomsten av en patogen - E. coli, ibland - klamydia, candida-svamp, ureaplasma. För diagnos av inflammation utförs följande studier:

 • sådd urin;
 • blodprov;
 • ultraljud;
 • analyser för STD;
 • cystoskopi.

Endast efter en klinisk undersökning kan läkaren ordinera lämplig behandling. Än att behandla en cystit vid bröstmassage? Infektion kan föras in under eller efter förlossning, eller visas mot bakgrund av försvagad immunitet. Förekomsten av infektion innebär behandling av cystit i ammande antibakteriella läkemedel. Antibiotika från gruppen av cefalosporiner används ofta som läkemedel för behandling av cystit hos kvinnor efter förlossning. Dessa läkemedel inkluderar:

Om urin finns på floran, detekteras en E. coli, antibiotika från penicillingruppen ordineras, vilka är effektiva och kan inte vara skadliga vid amning:

Om en annan patogen detekteras är det möjligt att föreskriva ett antibiotikum från gruppen av kinoloner (Ofloxacin), fosfonsyraderivat (Monural). Det är viktigt i tid att se en läkare och inte dricka antibakteriella läkemedel själv, för att inte provocera konsekvenserna i form av resistens hos mikroorganismer och därigenom - en kronisk infektion i urinvägarna. Doktorn ordinerar också sådana tabletter, under vilka du inte behöver avbryta GV. I vissa fall är behandlingen av cystit vid amning effektiv med tabletter från gruppen av nitrofuraner:

Utnämningen av sådana antibiotika innebär avbrott i amning. Även efter obehagliga symptom är borta, måste du dricka hela kursen till slutet. Endast efter upprepade tester där det inte kommer några abnormiteter anses sjukdomen vara besegrad. Behandlingsförloppet bör inte sluta med symptomlindring, men varar i minst fem dagar.

Symtomatisk behandling av cystit vid amning

Det viktigaste problemet i denna sjukdom är obehagliga symptom som gör att toaletten ofta och smärtsam. Hur behandlas cystit hos kvinnor som ammar? Förutom antibiotikabehandling är det viktigt att bli av med obehagliga symptom. Tranbär och tranbärsjuice, som har antibakteriella och diuretiska egenskaper, är en snabb hjälp för att bli av med inflammation. Alkalinisering av urin med mineralvatten och preparat som Kataria, Tsimalon hjälper till att bedöva. Tilläggsbehandling med diuretikum och antiinflammatoriska växtbaserade preparat:

Hur man behandlar cystit med folkmedicin

Hjälp bli av med smärta i inflammation av recepten i traditionell medicin, men vi måste komma ihåg att de är bara ett komplement till behandling i tid amning och självadministrerade droger fylld med utveckling av kronisk infektion och andra komplikationer. I folkmedicinen, det finns gott om recept för utomhusbruk, men det är bäst att använda Örtteer teer och diuretika. För infusionerna används avgifterna (2-3 växter från listan):

Brew avgifter på recept på förpackningen, oftare - 1 msk. l. på 200 ml kokande vatten. Behandling med avkodning stannar från 2 veckor med obligatoriska avbrott. För att avlägsna inflammation hjälper de:

 • te med kamille, vanlig makrill och björnbär;
 • pulveriserad selleri frön och marshmallows - de har en mjukgörande effekt.

Lokal behandling av cystit i HBV

För behandling av kvinnor efter förlossning används ofta metoden för instillation i urinblåsan. Denna metod består i introduktionen genom drogen av droger som påverkar kroppens väggar och tar bort inflammation. Sådan behandling kan endast föreskrivas efter biopsi och cystoskopi. Kontraindikation för sådan behandling är kronisk inflammation. Denna metod används med försiktighet men används efter studien. Förloppsbehandlingen genom instillation är fem till åtta veckor. Förfarandet utförs en gång i veckan under sterila betingelser.

Behandling av cystit med laktation med medicinska och folkmedicinska medel

Är det möjligt att säkert behandla cystit vid amning? Vad ska jag använda? Varför uppstår sjukdomen och hur går det? Vad är symtomen på cystitis, hur man undviker komplikationer? Funktioner av sjukdomsförloppet efter leverans och dess behandling.

Cystitis är en vanlig sjukdom. Han är föremål för män och kvinnor, men hos kvinnor förekommer det fem gånger oftare. Anledningen - den anatomiska drag i det urogenitala systemet: närheten av urinröret, slidan och anus, vilket gör det möjligt att "fri rörlighet" av den lokala floran, en kort urinvägarna genom vilken infektion lätt lyftas i den övre. Efter födseln ökar risken för att utveckla cystit många gånger.

Orsaker och symtom på sjukdomen

Cystitis är inflammation i blåsans väggar. Sjukdomen börjar alltid i en akut form och, i frånvaro av behandling, går in i ett kroniskt stadium. Kronisk blåsan blir periodiskt förvärrad, det vill säga symtom på sjukdomen stör kvinnan flera gånger om året.

Läkare skiljer mellan två typer av blåsor.

 • Okomplicerad. Inflammation påverkar bara blåsan, vanligtvis dess väggar. Ibland är det förknippat med inflammation i urinröret och urinröret - uretrit.
 • Komplicerat. Infektionen stiger uppåt från blåsan, som påverkar njurarna (en eller båda). I detta fall utvecklas en farlig sjukdom, pyelonefrit, som utan en riktig behandling hotar att utvecklas till kroniskt njursvikt, vilket utgör ett hot mot livet.

Symtom på cystit är bekant för varje kvinna, så det finns ingen svårighet i frågan om självdiagnos efter födseln.

 • Hyppig uppmaning att urinera. Jag vill gå på toaletten oftare än vanligt. Men trängseln är vanligen ofruktbar: det är väldigt lite urin.
 • Smärta vid urinering. Om endast blåsans väggar påverkas, observeras ömhet i början av urinering. Om urinröret har blivit inflammerat, förföljer obehagliga känslor kvinnan under hela processen. Periodisk svårighetsgrad och smärta i den suprapubiska regionen kan observeras.
 • Urininkontinens. Inflammation minskar känsligheten för att uppmana i urinering, så att det känns nödvändigt att gå på toaletten, en kvinna har bara inte tid att nå honom.
 • En blandning av blod. En liten mängd blod kan utsöndras i urinen.

Utvecklingen av sjukdomen i postpartumperioden är förknippad med flera orsaker.

 • Störning av blodcirkulationen i bäckenregionen. Förekommer vid förlossning, när barnet rör sig genom födelsekanalen.
 • Förebyggande av livmoderblödning. För att eliminera risken för postpartum komplikation vanligtvis postpartum kvinnor placeras på buken med is och bubbla kateter för att tömma urin från blåsan fyllning. Dessa manipuleringar är nödvändiga, men de ökar risken för att utveckla eller förvärra cystit.
 • Sällsynt urinering. Under de första dagarna efter födseln kanske en kvinna inte känner "kroppssignaler" om behovet av att gå på toaletten. Detta underlättas av en tillfällig försämring av känsligheten hos nervändarna i bäckenregionen. I detta fall tjänar överflöd av blåsan som en predisponeringsfaktor för cystitis.
 • Födelsestrauma. Foci av infektion bildas i födelseskadorna: i magevävnaden i perineum, vagina av vagina.
 • Blodförlust, förändringar i hormonell bakgrund. Alla dessa faktorer minskar tillfälligt immuniteten hos en ung mamma, vilket ökar känsligheten för infektionssjukdomar.
 • Infektioner i vagina. Traditionellt rekommenderas en kvinna före födseln att sanera skeden för att förhindra infektion av barnet med infektionssjukdomar när de passerar genom födelsekanalen. Kontroll av sexuellt överförbara sjukdomar utförs under graviditeten. Men om den blivande modern lättvindigt hänvisar till rekommendationerna från läkare, att ignorera dem, inte följa den föreskrivna behandlingen efter födseln nedolechennaya infektion hotar att förvandlas till en smärtsam cystit för henne och farliga sjukdomar för barnet.

Ibland orsakar cystit inte bristande överensstämmelse med hygienreglerna av en kvinna. Den sällsynta förändringen av hygienbindor, bristen på daglig vård för reproduktionsorganen bidrar till den aktiva utvecklingen av patogen mikroflora och den inflammatoriska processen.

Diagnos och behandling

När tecken på sjukdomen uppträder, bör en kvinna söka hjälp från en urolog. Behandling av cystit vid amning utförs hemma. Och om bara en kort tid har gått sedan de första symptomen kan sjukdomen lokaliseras inom tre dagar. Även om hela kursens varaktighet är mycket längre - inte mindre än tjugo dagar.

Diagnos av sjukdomen orsakar inte svårigheter, eftersom dess symptom är specifika. Dessutom ska läkaren ordinera laboratorietester för blod och urin. I den första analys visade en liten ökning i indikatorer på leukocyter och ESR, i det andra - det finns bakterier, protein och röda blodkroppar, och vita blodkroppar av mer än ett decennium i synfältet.

Ytterligare diagnostiska egenskaper tillhandahålls av ultraljud, under vilken läkaren noterar förtjockningen av blåsans väggar och deras heterogena struktur. Och en cystoskopisk undersökning där urinröret och urinblåsan undersöks med ett cystoskop. Dock har doktorn vanligtvis tillräckligt med laboratorietester för att göra en diagnos. Därför utses behandlingen snabbt.

antibiotika

Behandling av cystit är omöjlig utan användning av antibiotika. Denna sjukdom är bakteriell i naturen, så andra droger kommer bara att medföra tillfällig lättnad. Sjukdomen går också in i ett kroniskt skede och kommer att återkomma regelbundet, vilket obehag, skapar risk för spridning av inflammation i njurarna.

Användningen av antibiotika betyder inte att man behöver sluta amma. Det finns dussintals droger som är helt kompatibla med det. De tränger inte in eller är närvarande i bröstmjölk i så små doser att det inte skadas barnet. För det korrekta valet av läkemedlet, berätta för läkaren att du för närvarande ammar.

Av den traditionella antibiotikabehandlingen kan sjuksköterskor ordna följande.

 • "Monural" (en grupp nitrofuraner). Ett modernt läkemedel innehållande fosfomycin. Enligt den internationella referensboken för läkemedel E-LACTANCIA, är fullt kompatibel med amning, går det i bristmjölk i obetydlig mängd. Den mängd som barnet förbrukar absorberas inte i tarmarna, eftersom det är helt "blockerat" av kalcium i bröstmjölken. Godkänd för användning vid amning i de flesta länder i världen.
 • "Erytromycin" (makrolidgrupp). Antibiotikum från första generationen från gruppen av makrolider. Det är måttligt säkert under amningstiden enligt E-LACTANCIA-handboken. Det absorberas i mjölk i låga doser, det används vid barnpraktik hos spädbarn. Det finns en risk för en obalans i tarmfloran hos barnet, så denna drog föredrar säkrare alternativ från den senaste generationen makrolid "Azitromycin", "Clarithromycin".
 • "Augmentin", "Amoxiclav" (en grupp penicilliner). Beredningar med huvudaktiv substans amixicillin-klavulanat. Helt kompatibel med amning. Enligt den senaste uppdateringen av E-LACTANCIA-referensboken i juni 2015 levereras bröstmjölk i små kvantiteter utan att orsaka några biverkningar i barnet. De används vid behandling av nyfödda för behandling av bakteriella sjukdomar.
 • "Zinnat" (grupp av cefalosporiner). Den aktiva substansen i läkemedlet cefuroxim är fullständigt kompatibel med laktation, inte skapar risker vid amning. I en obetydlig mängd tränger in i bröstmjölk, men har inga biverkningar. På grund av full tolerans används läkemedlet vid antibiotikabehandling av nyfödda.

Ett brett utbud av läkemedel kan lösa problemet, än att behandla cystit vid amning utan risk för barnets säkerhet. Enligt recensioner tolereras droger väl, de tillåter att utesluta återfall av sjukdomen. Förbättring efter intagning sker snabbt, men det är nödvändigt att dricka hela kursen av läkemedlet rekommenderat av läkaren.

phytocomplexes

Som en ytterligare behandling för blåsan ordinerar läkare fytopreparationer till ammande mödrar. De låter dig snabbt lindra tillståndet, ha en antiinflammatorisk, antiseptisk effekt, en lätt diuretisk effekt.

Säkra medel för behandling av cystit under amningstiden erkänns som växtbaserade komplex.

 • "Kanefron". Läkemedlet i form av en drage eller en vatten-alkohollösning. Sammansättningen använder löv av rosmarin, rötter lyubistoka, gräs av guld-tusen. Har spasmolytisk, diuretikum, antimikrobiell effekt. Ökar effektiviteten av antibiotikabehandling, påskyndar återhämtningen. Inträdesförloppet är upp till fyra veckor för 50 droppar eller 2 tabletter tre gånger om dagen. Kan användas för amning enligt instruktioner från en läkare.
 • "Phytolysinum". Phytocomplex i form av pasta för lösning. Som en del av de örter som används gullris, åkerfräken, Knotweed, persiljerot, kvickrot och libbsticka, björklöv, skal lök, bockhornsklöverfrön, apelsinolja, pepparmint, salvia. Har antiinflammatorisk och antispasmodisk effekt. Behandlingsförloppet är upp till en och en halv månad. Ta drogen en tesked, löst i ett halvt glas varmt vatten, tre gånger om dagen. Påverkan på barnet under amning har inte studerats, men de naturliga ingredienser som används i komplexet anses helt säker.

Applicera fytopreparationer ska vara långa. Minsta skattesats är 21 dagar. I vissa fall kan läkaren rekommendera att förlänga kursen.

Folkmekanismer

I frågan om hur man behandlar cystit vid amning kommer folkmedicinska läkemedel att vara användbara. De kan inte ersätta fullvärdig terapi, men de kommer att lindra tillståndet, förutse obehag och ömhet.

 • En saltfri diet. Det rekommenderas att överge salta rätter, eftersom salt stimulerar svullnaden i blåsans slemhinna, provocerar inflammationen.
 • Dekoktioner av medicinska växter. En liten diuretisk och antimikrobiell effekt är besatt av buljonger av vildrosa, tranbärblad.
 • Mineralvatten. Drick mineraliskt alkaliskt vatten, rik på kalium, magnesium, järn. Det kommer att minska surheten hos urinen, säkerställa ett accelererat avlägsnande av patogen mikroflora från urinvägarna. Dricksregimen bör stärkas under behandlingsperioden, vilket motsvarar minst en och en halv liter vatten per dag. Använd både vanligt stillvatten och mineralvatten. Undanta söta drycker, te och kaffe.

Förebyggande av cystit

Liksom många andra sjukdomar kan cystitis undvikas genom att följa förebyggande åtgärder. Om sjukdomen redan har stört, kommer dessa tips att hjälpa dig att skydda dig mot återfall efter återhämtning.

 • Koka inte över. Håll fötterna varma, nedre delen av buken. Ät inte dig själv när det är varmt ute. Klä i väder.
 • Ta hand om hälsan. Foci av infektion i kroppen bidrar till utvecklingen av sjukdomar. Tandkaries, kronisk tonsillit uppenbaras inte förrän immuniteten är i kraft. Men den tillfälliga minskningen gör det möjligt för infektionen att komma ut och manifestera sig vid vilken som helst "punkt" i kroppen. Av denna anledning kan cystit eller infektiös mastit förekomma.
 • Cure venereal sjukdomar. Kroniska sexuella infektioner kan orsaka inflammation i ett antal lokaliserade organ och vävnader. Om under graviditet för att bota klamydia, misslyckades mykoplasmos, gonorré, är det dags att göra det nu.
 • Ta hand om hygien. Byte av hygienbindor bör utföras minst varannan timme. Efter avföring är det önskvärt att tvätta eller använda babyservetter utan alkohol.
 • Tillåt inte förstoppning. De provar stagnation av blod i organen i det lilla bäckenet, vilket orsakar hemorrojder, blåsor. Ät en fiberrik diet, om nödvändigt använd säkra medel från förstoppning (Dufalac, Forlax).
 • Följ kosten. Förebyggande av cystit - Överensstämmelse med den korrekta kosten hos ammande mamma. Avvisa från sur, salt, kryddig, marinerad, stekt, alkohol.

Dessa rekommendationer låter dig undvika inte bara cystit, utan även andra hälsoproblem.

Behandling av cystit med laktation utförs absolut säkert betyder, fullt kompatibel med amning. Därför behöver du inte vara rädd för terapi. Ju tidigare du går till doktorn, desto effektivare blir behandlingen. Och sjukdomen kommer inte att störa dig länge.

Än att behandla en cystit vid en laktemi: Vilka antibiotika och nationella betyder det är möjligt för ammande mamma

Efter att ha blivit fött, minskar kvinnornas immunitet ofta, och hennes kropp blir mottaglig för olika sjukdomar. Och blåsor med amning är ofta. Symptom på sjukdomen ger mödrar mycket obehag, och behandling under amning är komplicerad av det faktum att många läkemedel är förbjudna. Det är bra att den icke-frisatta, första gången cystitisen kan behandlas bra och utan antibiotika.

Vad är cystitis?

Denna inflammation i blåsans slemhinna, orsakad av bakterier, är vanligen betingat patogen. I det normala tillståndet är de närvarande i urinvägarna i små mängder. En frisk kvinna tillåter dem inte att föröka sig. Men så fort immunförsvaret försämras börjar mikroberna att föröka sig okontrollerbart och orsaka inflammation. Oftast är sjukdomen orsakad av enterobakterier, saprofytisk stafylokock och E. coli, som står för cirka 80% av fallen. Mindre patogener kan vara mykoplasma, klamydia och svampar.

Orsakerna till vilka oftast uppstår cystit efter födseln:

 1. Försvagad immunitet.
 2. Installation av en kateter, genom vilken en infektion kan komma in i blåsan.
 3. Applicera en bubbla med is.
 4. Överträdelse av blodcirkulationen i urinblåsan under förlossningen när den fastnar mellan bäckenbenen och barnets huvud.
 5. Omfattande trauma till födelsekanalen. Divergens av sömmar.

Cystit i en ammande mamma kan vara akut, som har uppstått för första gången, och kan vara kronisk om sjukdomen upprepas från tid till annan.

 • frekvent smärtsam urinering
 • carving och bränning;
 • ofrivillig uppmaning att urinera när som helst på dagen, i vila, i rörelse;
 • smärta i urinblåsan;
 • temperaturökning
 • svaghet.

Cystitis bekräftas genom laboratorietester. I analysen av kvinnans blod finns en ökning av leukocyterna och ESR-nivån. I urinen ökar antalet leukocyter också, och röda blodkroppar, protein och bakterier uppträder. Dessutom är det med hjälp av urinanalys möjligt att bestämma vilken patogen som orsakas av inflammation och att välja en adekvat behandling. Vid ultraljud kan läkaren se förtjockningen av blåsans väggar, innehållet kan vara ojämnt.

Behandling av cystit med mediciner

Om cystitisbehandlingen startas i tid för laktation, passerar den lätt om några dagar. Om du inte uppmärksammar sjukdomen i tid, kan inflammationen bli kronisk och gå till njurarna. Ständigt upprepande pyelonefrit leder ofta till njursvikt, som kan vara livshotande.

Under tiden, nyligen fött till kvinnor, engagerade i vård av nyfödda, betalar inte den nödvändiga uppmärksamheten på sin egen hälsa. Detta är fel, eftersom postpartumcystitis mycket enkelt går in i kronisk form och kan skapa problem för livet.

Eftersom sjukdomen orsakas av bakterier behövs antibiotika även för ammande mödrar att behandla det. Några av dem är kompatibla med amning. Men ibland måste du fortfarande avbryta amning. Mycket bra, om min mor i butiken fryst bröstmjölk, då kan du inte överföra barnet till mixen, och lite tid att mata honom bröstmjölk tinas.

Av de antibiotika mest förskrivna cefalosporiner (ceftriaxon, cefotaxim, cefuroxim), penicilliner (amoxicillin, amoxiclav), makrolider (erytromycin, Vilprafen) Monural.

cefalosporiner

Dessa läkemedel är relativt säkra, eftersom de tränger in i bröstmjölk i minimala koncentrationer. Men även en sådan liten mängd läkemedel i moderns mjölk hos vissa barn kan orsaka oönskade reaktioner. Därför är det under behandlingen viktigt att övervaka barnets hud och arbetet i tarmarna. När utslag eller tecken på matsmältningsstörning uppstår bör barnet tillfälligt överföras till blandningen. Men du kan också plocka upp för en kvinna ett annat läkemedel som inte kommer att orsaka oönskade reaktioner.

penicilliner

Tilldela dem vanligtvis om patogenen är en E. coli, eller den är okänd. Uppsägning av HB kräver inte, eftersom det tränger in i bröstmjölk i små mängder. Men ibland kan det orsaka allergiska reaktioner.

makrolider

Denna grupp antibiotika ordineras vanligtvis om blåsan orsakas av klamydia eller mykoplasma. Under behandlingsperioden bör amning avbrytas. Men en kvinna måste dekanteras för att upprätthålla laktation och fortsätta amma barnet efter återhämtning.

monural

Detta läkemedel är mycket bra för cystitis. Dess användning kräver att barnet upphör med amning under behandlingen. Men eftersom medicinen endast tas av moderen en gång, räcker det med att avbryta barnets amning för bara en dag.

Börja ta antibiotika, en kvinna behöver ta behandlingen till slutet. Avbrytande av läkemedlet omedelbart efter symptomförsvinnandet är oacceptabelt, eftersom sannolikheten för återfall i detta fall är hög. Och mikrober kan bli resistenta mot felaktigt applicerade antibiotika.

Förutom antibiotika använder behandling av cystitis örter och läkemedel baserat på dem. De används också för att förbättra effekten av antibiotika, och som oberoende läkemedel vid behandling av icke-frisatt cystitis.

De vanligaste är Kanefron och Phytolysin.

 1. Kanefron. Under amningstiden ordineras vanligen tabletter. Droppar gäller inte eftersom de innehåller alkohol. Läkemedlet börjar med de första dagarna. På grund av frånvaron av biverkningar rekommenderas det att använda det inte bara för behandling, men också för förebyggande.
 2. Phytolysinum. Det används oftast i komplex terapi. Drogen tar bort inflammation, bedövar, lindrar spasmer. Innehåller naturliga växtbaserade ingredienser och kräver inte avbrott i amning.

Hur man behandlar cystit med folkmedicin

Om cystitisen inte startas, ger användningen av folkmedicin en mycket bra effekt och kräver inte att GV upphör. Juicer och smoothies från tranbär och blåbär är mycket bra. Dessa bär har en uttalad antibakteriell effekt. Men barnet bör noga följas, för även om det inte ofta, men dessa bär kan orsaka allergier.

Traditionell medicin rekommenderar att man dricker på cystitisbuljonger av cowberryblad, bärbär och hundros. Och de är riktigt bra på en okomplicerad sjukdom. Dessutom behöver du byta till en saltfri diet och dricka tillräckligt med alkaliskt mineralvatten utan gas.

Förebyggande av cystit

När en gång uppstått efter förlossningen kan cystit i en sjuksköterska upprepas, så mamman måste ägna särskild uppmärksamhet åt förebyggandet av sjukdomen. Kronisk blåsan är trots allt farlig för moderns hälsa, och hans behandling kan kräva avbrott i amning.

För förebyggande av cystit är det nödvändigt:

 • drick tillräckligt med vätskor;
 • besöka toaletten regelbundet;
 • observera standardhygienregler
 • undvik hypotermi
 • missbrukar inte sött.

I vilket fall som helst, en läkare ska behandla cystit med laktation. Även om modern inte var möjligt i tid för att träffa en läkare och behandling genomfördes i hemmet, måste fortfarande se en läkare och få testas åtminstone för att avgöra om sjukdomen är helt botad. Om attackerna av blåsan återkommer, är ett besök till läkaren absolut nödvändigt, och det måste tillämpas omedelbart.

Om du lider av cystit vid amning, är brådskande behandling nödvändig

En av de vanligaste sjukdomarna efter födseln hos kvinnor är cystitis. Detta är en infektionssjukdom som ofta utvecklas i modern mot ett försvagat immunförsvar. Sjukdomen underlättas genom att bakterier penetrerar i urinvägarna, som lever i vår kropp. Den vanligaste patogenen är E. coli, som lever i människans tarm under hela sitt liv.

Hur utvecklas sjukdomen?

Vid modern efter födseln kan sjukdomen utvecklas på grund av försvagad immunitet, utveckling av postpartumkomplikationer och födelsestrauma. Patogener tränger in i urinvägarna i blåsan och orsakar inflammation i dess väggar. Det orsakande medlet kan bli inte bara en E. coli utan också stafylokocker, enterobakterier, klamydier och andra svamp- och bakterieorganismer. Idag isoleras ett antal bakterier som kan leda till inflammation i blåsan. Alla dessa mikroorganismer är invånarna i vår kropp. Behandlingen beror direkt på typen av patogen.

De första symptomen på sjukdomen brinner med urinering, smärta i urinblåsan och frekvent uppmaning att gå på toaletten. När du försöker tömma blåsan är volymen vågig, urinering är smärtsam. Det kan också finnas feber och generell svaghet.

I de tidiga stadierna av blåsning med amning är inte svår att behandla. Om läkaren inte kontaktar läkaren i tid, kan sjukdomen bli kronisk. Kronisk cystit har mindre uttalade symtom och kan ofta leda till strukturella och funktionella störningar i blåsemembranet. Det är mycket svårare att behandla det. I extremt avancerade fall föreskrivs kirurgisk behandling.

Cystitis efter födseln ska endast behandlas under noggrann övervakning av en specialist. Om du har hittat de första symptomen på denna obehagliga sjukdom, gå snabbt till receptionen till urologen. Den närstående läkaren ska informeras om att du ammar.

Vad utnämner

Läkaren kan endast föreskriva behandlingen när patogenen är identifierad. Många mödrar är fortfarande övertygade om att cystit kan utvecklas från hypotermi. Därför börjar det första som blåsen börjar värma upp. Detta kan inte göras. Bakterier som har avgjort på blåsans väggar börjar utvecklas snabbare.

Från uppvärmning får du en skarp, omfattande form av nederlag.

Denna sjukdom har inget att göra med hypotermi eller kyla efter födseln. Behandla det med värme gör det inte! Endast en infektion kan orsaka denna sjukdom! Underkylning kan endast vara en hjälpfaktor om infektionen redan är närvarande.

Så, efter att du har passerat urintestet, kommer läkaren att kunna exakt identifiera orsakssystemet av blåsan. Det är för denna information att specialisten bestämmer vilka läkemedel som ska behandla dig. Vanligtvis föreskrivs antibiotika som är aggressiva för patogenen. Nursing mödrar kan ta penicillin grupp droger. De tränger inte in i modermaskens bröstmjölk och matningen kan inte avbrytas. Valet av läkemedel och dosering ska endast överlåtas till en specialist. Självbehandling efter förlossning kan leda till komplikationer hos ammande mamma och hennes bebis!

Bortsett från droger

Förutom antibakteriella läkemedel bör sjuksköterskor vara medvetna om att en viktig punkt vid behandling av cystit är riklig dricks. Du måste dricka sura eller neutrala drycker. Sweet kan provocera tillväxten av mikroorganismer.

Som en drink kan du använda ett avkok av kamomill, grönt te, mineralfritt kolsyrat vatten och tranbärsjuice. Du måste dricka minst 3 liter om dagen, medan du ger upp söt, salt, fet och stekt. Starkt te och kaffe är också förbjudna, men de som ammar kvinnor rekommenderas inte att använda dessa drycker.

Folkmetoder för blåsbehandling

Idag kan du på internet möta många recept av traditionell medicin för behandling av blåsor. I grund och botten är det buljonger av medicinalväxter och växtbaserade läkemedel. Efter födseln måste du vara försiktig om någon behandling, inklusive folk.

Till exempel rekommenderas ofta vid behandling av denna sjukdom, salvia kan påverka laktation negativt. Vissa avgifter kan orsaka allergi hos barnet. Av detta skäl bör man, efter att ha fötts under amning, under inga omständigheter engagera sig i självmedicinering, alla medel, även naturliga, bör ordineras av en läkare.

Det säkraste sättet för traditionell medicin är fortfarande ett avkok av kamomillapotek. Denna produkt har en mild diuretisk effekt, antiseptisk och antiinflammatorisk effekt. Denna åtgärd kan tas efter leverans, den är säker och kan inte skada barnet.

Lokal behandling

Idag råder många läkare ammande mödrar att behandla sjukdomen med lokala medel. Förfarandet består i införandet av droger direkt i blåsan. För att göra detta, använd en vanlig kateter, genom vilken läkemedlet hälls. I detta fall omfattar läkemedlet inte hela kroppen, och amning kan inte avbrytas.

Förfarandet är inte mycket trevligt men smärtfritt. Effekten är beständig, det finns ingen risk för barnet. Idag är denna metod erkänd som den mest tillförlitliga och säkra vid behandling av cystit hos kvinnor under amning.

Risk för sjukdom

Felaktig behandling av blåsor kan leda inte bara till strukturella förändringar i blåsans väggar. Denna sjukdom ger ofta komplikationer till njurarna.

Bakterier som multiplicerar i blåsan börjar migrera till andra organ i urinvägarna och kan orsaka utveckling av pyelonefrit.

Pyelonefrit är en mycket farlig sjukdom och det är omöjligt att behandla det utan att använda starka antibiotika.

Förebyggande av sjukdom

Det finns flera regler för att förebygga denna sjukdom. Oftast tränger E. coli urinvägarna med felaktig torkning av perineum i toaletten. Kom ihåg dig själv och lär dina döttrar att torka ordentligt! Rörelser bör riktas framifrån och bakåt och bara så! Detta förhindrar inträdet av mikrober i urinröret och blir ett utmärkt förebyggande av cystit.

En annan vanlig orsak till penetration av mikrober i urinblåsan är så attraktiv för många kvinnors föremål för kvinnohushållet som trosor.

Det är på grund av dessa trosor att E. coli lätt kan tränga in i urinröret, såväl som i könsorganen. Naturligtvis kan inte många älskare av sådana underkläder lätt neka det, men läkare råder att bära sådana trosor så sällan som möjligt.

Som en förebyggande åtgärd kan vissa läkemedel baserade på växtbaserade komponenter också användas, men de bör också ordineras av en läkare under amning.

Många kvinnor tror felaktigt att cystit är inte en farlig sjukdom. De betalar inte tillräckligt med uppmärksamhet åt sin behandling. Men med fel behandling kan denna sjukdom återvända när som helst. Vid amning måste varje sjukdom behandlas med utseendet av de första symtomen. Vid behandling bör du strikt följa en läkares råd. Du kan sluta behandlingen endast när dina test visar en fullständig frånvaro av infektion.

Cystit vid amning: hur man behandlar

Cystitis är en vanlig kvinnlig sjukdom som representerar en urinvägsinfektion. Tyvärr, efter barnets födelse ökar sannolikheten för uppkomsten och utvecklingen av blåsan. Speciellt om mjuka vävnader skadades under förlossningen eller några komplikationer uppstod.

Det finns två typer av blåsor:

 1. Okomplicerad - den första skeden av sjukdomen, där infektion endast påverkar blåsans väggar. Ibland åtföljd av uretrit
 2. Komplicerat är en sjukdom där infektionen går uppåt från blåsan och påverkar en eller båda njurarna.

I det inledande skedet stiger temperaturen inte. Om temperaturen har stigit över 38 grader, kontakta omedelbart läkare. Mest troligt blev sjukdomen en mer akut form.

Komplicerad cystit leder till njursvikt och andra problem. För att undvika detta är det nödvändigt att börja behandling av blåsan med laktation och inte bara i ett tidigt skede.

Hur man identifierar cystitis

Liksom andra sjukdomar har cystitis sina symptom. Infektion kännetecknas av följande symtom:

 • Hyppig uppmaning att urinera. Du vill gå till toaletten oftare, men det är väldigt lite urin;
 • Smärta med urinering med snitt och bränning;
 • Periodisk svårighet och smärta i suprapubiskt ben
 • Ibland kan urininkontinens
 • Urin med en liten mängd blod.

Orsaken till infektion är bakterier. Först och främst är det en E. coli. Det framkallar upp till 90% av blåsorna. Dessutom kan staphylococcus, klamydia och jämn tröst framkalla sjukdomen.

Det är värt att notera att tröst inte är lika ofarlig en sjukdom som det verkar för många. Svampen utlöser både cystit och mastit. Dessutom orsakar infektionen obehag och bröstsmärta. Det leder till förlust av mjölk och försämring av laktation. Därför är det viktigt för en ammande att börja behandling i tid och korrekt.

Cure svampinfektion hjälper gnista en aktuell salva för bröstvårtorna och Pimafutsin, Livarol, Zalain, Lomeksin och andra.

Ofta sker infektionen på grund av hypotermi och förändringar i hormonell bakgrund. Därför är cystit med laktation inte ovanlig. För att sluta blöda under eller efter förlossningen sätter en kvinna ibland is i magen. Dessutom har en ammande ett allvarligt hormonfel.

Antibiotika för behandling av blåsor

Behandling av cystit vid amning kan endast ordineras av en läkare! Kom ihåg att sammansättningen av många droger faller in i blodet och bröstmjölken. Det innebär att de kemiska komponenterna också kommer in i barnet. Som ett resultat leder detta till störning av barnets utvecklings- och matsmältningssjukdomar, till allergier och förgiftning.

Dessutom kan vissa läkemedel ändra mjölkens kvalitet och minska laktation.

Därför är det viktigt att läkemedlet väljs av en specialist. Behandlingen utförs som regel med hjälp av antibiotika. Vissa kan ta och ammande mödrar.

monural

Det vanligaste och mycket effektiva läkemedlet, som är säkert att använda under graviditet och amning. Kompositionen tränger in i bröstmjölk i en mycket liten mängd. Denna mängd blockerar lätt det kalcium som finns i moderns mjölk. Därför går inte komponenterna i läkemedlet in i barnets kropp.

Kostnaden är 350-400 rubel.

Zinnat

Helt kompatibel med amning. I en liten dos penetrerar mjölk, men utgör inte någon risk för nyfödda. Dessutom föreskrivs ofta ett säkert medel för antibakteriell behandling av spädbarn. Effektiva slagsmål mot infektioner i urinvägarna och luftvägarna samt hudinfektioner.

Den genomsnittliga kostnaden är 300 rubel.

Amoksliklav

Detta är drogen som oftast väljs av mödrar under amning. Det är kompatibelt med amning, eftersom det praktiskt taget inte tränger in i mjölken. En effektiv lösning eliminerar snabbt kroppen av mikrober och bakterieinfektioner. På reglerna för mottagning och komposition, se artikeln "Amoxiclav vid amning".

Kostnaden för läkemedlet varierar mellan 240-450 rubel, beroende på frisättningsform och antal tabletter i förpackningen.

Ovanstående antibiotika kräver inte att barnet upphör. Men när du tar andra antibakteriella läkemedel får du inte sätta barnet i bröstet. Intaget av sådana mediciner är förskrivet till omvårdnad i extrema fall, eftersom det är mycket svårt att återfå den tidigare laktationen. Vidare förblir barnet för närvarande utan användbar och nödvändig mat, vilket kan påverka hälsan och utvecklingen negativt.

Om det emellertid var ett behov av att ta sådana antibiotika och att avbryta amning, kan man återställa laktation här.

Fytoterapi för ammande mödrar

Vid behandling av cystit är det bättre att använda läkemedel på växtbasen. Det är särskilt lämpligt att välja sådana droger vid det första skedet av sjukdomen. Phytopreparations är säkra för mamma och baby. Idag finns det två mest effektiva medel - Kanefron och Phytolysin.

Båda agenterna har antiseptiska egenskaper och lindrar inflammation. De mjuknar smärtan och återställer njurarna. Diuretisk verkan avlägsnar toxiner och bakterier från organen, vilket accelererar återhämtningen. Fytoterapi kräver dock en lång kurs, som är minst tre veckor.

kanefron

Phytolysinum

 • Rosemary leaves;
 • Tusen kvadratmeter;
 • Rötter av kärlek.
 • Guldrodens gräs;
 • Fästingar och en fågel hals;
 • Rötter av kärlek och persilja;
 • Fenugreek frön;
 • Lökskalor;
 • Björkblad;
 • Olje av salvia och tall, apelsin och pepparmynta

Observera att vissa delar i beredningar Kanefron Phytolysinum och kan orsaka allergiska reaktioner hos mamman eller barnet för att du är överkänslig. I så fall sluta ta det omedelbart. Och Phytolysinum och Kanefron under amningsperioden kan drickas först efter utnämningen av en läkare och under strikt övervakning av en specialist!

Används ibland instillation, som hälles eller injiceras in i kroppen för att behandla ett sår puerperal cystit, nämligen blåsan. Lokala preparat sprider inte på blodbanan, vilket gör amning säkrare. Dessa medel inkluderar Protargol, Collargol och några andra.

Folkmekanismer och förebyggande åtgärder

Ofta kommer folkmedicin till hjälp av ammande mödrar och ersätter läkemedel. Men med sådan behandling är det nödvändigt att konsultera en läkare. När allt kommer omkring, leder vissa ingredienser i recepten till allergier, och metoderna förvärrar endast tillståndet.

 • En saltfri diet fungerar bra för de första symptomen. Avvisa de salta och röda, feta och kryddiga rätterna. Salt och andra kryddor ökar svullnaden och inflammationen i slemhinnorna. Dessutom har en sådan meny av moderen en skadlig effekt på barnet, särskilt under de första två till tre månaderna efter förlossningen. Dieten för amning måste nödvändigtvis innehålla protein och vegetabilisk mat.
 • Drick mer flytande, så det tar bort toxiner från kroppen. Mineralvatten minskar urinets surhet. Men söta drycker och kaffe måste uteslutas. Om du älskar kaffe, kommer cikoria att ersätta den. Varje dag ska mamma dricka minst 2 liter vätska. Dessutom har vatten och andra tillåtna drycker i varmt tillstånd en positiv effekt på mjölkproduktionen.
 • Dekoktioner av medicinska växter och fruktdrycker hanterar helt i början av sjukdomen och är lämpliga för förebyggande av smittsamma och virala sjukdomar. Drick buljong från rosen höfter, tranbär och cowberry mors;
 • En blandning av naturläkemedel. Du kan också avkoda flera typer av medicinska växter. Dessa inkluderar johannesört, tranbär och tranbär, bärbär och ljung, vinrör och kamille.

Tranbär och cowberrymor har diuretiska egenskaper och avlägsnas snabbt från organen. Amning ska inte tas i butiker, eftersom de ofta innehåller konserveringsmedel och andra farliga kemikalier.

För att förbereda Morse från tranbär, ta 100 gram bär, lika mycket socker och 0,5 liter vatten. Berry försiktigt skrapa och skölja. Razumnite, skift till cheesecloth och pressa saften. Häll kakan med vatten och koka, dra och häll sockret. Blanda sedan, häll den pressade saften och blanda igen.

Drick Morse 1-1,5 månader. Dessutom är en sådan dryck lämplig för förebyggande av förkylningar och infektionssjukdomar, inklusive blåsor. Förvara frukten i kylskåpet och förvärm lite innan du dricker.

Titta på din hälsa och hygien, do not overcool, och följ en diet. Då blåses cystitisen dig!

Än att behandla en cystit under amningen: om "monural", "phytolysinum" och "tsiston" för utfodring mamma är auktoriserade?

Ofta efter födseln hos kvinnor utvecklar cystitis. Det är en smittsam sjukdom i urinvägarna. Patogener - bakterier och svampar. Behandlingen är komplex, inklusive antibiotikabehandling. Förberedelser på växtbasis hjälper väl. Under GV (amning) behöver en kvinna noga välja läkemedel för att inte skada barnet.

Efter att ha fött, kan en kvinna visa cystit: om förebyggande och behandling i vår artikel

Orsaker till cystit

Med cystit på blåsans slemhinna utvecklar patogena mikroorganismer en inflammatorisk process. I okomplicerad sjukdom uppträder inflammation endast i slemhinnan, och i händelse av komplikationer påverkar det andra organ i excretionssystemet, oftare njurarna.

Vid förlossningen introduceras infektionen ofta med en urinarkateter, sjukdomen är också hjälp av trauma till födelsekanalen. Ibland utvecklas sjukdomen i kombination med endometrit (inflammation i livmoderhinnan). Tendensen till cystit observeras hos patienter med urolithiasis.

Symtom och diagnos av sjukdom

 • frekvent uppmaning att urinera
 • urinen går ut i små portioner, processen är smärtsam;
 • smärta, smärta i underlivet, speciellt när du fyller urinblåsan;
 • temperaturen kan stiga;
 • sensation av svaghet, slöhet.
Svaghet, letargi och frekventa önskningar indikerar förekomsten av blåsor

Om obehagliga symptom behöver se en läkare. Läkaren ska ordna provet:

 1. Kliniskt blodprov. Med cystit, ökar antalet leukocyter, ESR ökas (hastigheten av erytrocytsedimentering).
 2. Allmän analys av urin. För inflammation är karakteristiska leukocyter från 10 enheter, erytrocyter, ett protein som förekommer i urinen, kan bakterier detekteras.
 3. För att identifiera patogenen utförs urinkulturen. Som ett resultat av studien bestäms dess känslighet mot droger förutom den patogena mikroorganismen.
 4. Ultraljudsundersökning. När inflammationen i blåsans vägg förtorkas.

Cystitis måste behandlas, annars kommer infektionen att öka högre. Den inflammatoriska processen kan gå i kronisk form och leda till njursvikt. Med adekvat behandling tar sjukdomen 3-5 dagar.

Funktioner av behandling av blåsor i omvårdnad

Ofta är ammande långsamma att behandla cystit, för att inte sluta med laktation, men de flesta antibiotika är kompatibla med GV. Under alla omständigheter är behandlingskursen korta, så mjölken kan sparas. För detta uttrycker en kvinna sig så många gånger om dagen som barnet vanligtvis äter, och krummen för dessa dagar överförs till blandningen.

Problem med excretionssystem är urologen. Du måste kontakta en specialist, var noga med att varna om amning. Det är viktigt att följa läkarens rekommendationer. Dr Komarovsky rekommenderar att man gör en undersökning för att identifiera de specifika bakterier som orsakade sjukdomen. I det här fallet kan du omedelbart välja rätt medicin och inflammation kommer snabbt och utan spår.

Bröstmjölk kan bevaras även vid behandling av blåsor, om du uttrycker den tills återvinning

Efter behandlingstiden återupptas blod och urintester. Om indikatorerna är normala - sjukdomen botas.

Vid de första manifestationerna av blåsan måste du begränsa saltintaget - det ökar svullnaden i slemhinnan och förvärrar inflammationen. Det är användbart att dricka infusioner och avkok av hundros och tranbär. Dessa naturliga läkemedel har en mild diuretisk effekt och har en antibakteriell effekt. Visas också användningen av icke-kolsyrade mineralvatten för att mätta kroppen med järn, magnesium, kalium.

Läkemedel med amning

De första assistenterna för blåsor hos ammande mödrar kommer att vara växtberedningar, till exempel:

 • Kanefron (rekommenderad läsning: hur man ansöker "Kanefron" när du ammar?). I kompositionen - en tusenben, älskling, rosmarin. Trots de exceptionellt växtbaserade komponenterna har preparatet en uttalad antiseptisk, antispasmodisk, antiinflammatorisk effekt, fördelaktig effekt på njurfunktionen, förhindrar urolithiasis. Behandlingsförloppet är vanligen ungefär en månad. Tilldela 2 tabletter tre gånger om dagen.
 • Tsiston. En komplex produkt baserad på en mängd olika växtbaserade ingredienser. Det används för sjukdomar i excretionssystemet, det är särskilt effektivt för förebyggande av urolithiasis. Har antiinflammatorisk effekt, eliminerar obehagliga symtom (bränning, gnidning).
 • Phytolysinum. Det är en växtbaserad diuretik, det lindrar spasmen. Ta tre gånger om dagen på en tesked. Läkemedlet finns i form av en pasta, som måste lösas i vatten före användning.

Tyvärr kan bara örtblåsan inte botas. Antimikrobiella läkemedel krävs. Det är önskvärt att ta reda på patogenen först och välj läkemedlet målmedvetet.

Om antibiotika från gruppen av cefalosporiner eller penicilliner är tillräckliga för att undertrycka patogen flora, bör amning inte stoppas - mediciner är kompatibla med laktation. Om patogenerna är klamydia eller mykoplasma måste du ta nitrofuraner eller makrolider, och du kan inte amma ett barn under denna period. Om en kvinna planerar att amma efter behandlingen, var noga med att dekantera.

Efter att ha testat, kommer läkaren att skriva ut de nödvändiga drogerna

Om det inte finns någon möjlighet att såda är den mest troliga orsaken till sjukdomen tarmstaven. I detta fall utse Zinnat, Augmentin, Amoxiclav och liknande. Den genomsnittliga behandlingen är fem dagar, det är inte nödvändigt att stoppa GW.

Monural för amning i milda fall hanterar problemet för en dag att ta, men oftare tar det upp till 3 dagars behandling. Vid denna tidpunkt ska barnet överföras till blandningen.

resultat

Cystit vid amning uppträder huvudsakligen som en komplikation efter förlossning. Den vanliga orsaken till sjukdomen är intag av E. coli i urinvägarna. Också kan orsaka olika bakterier och svampar, under vilka påverkan blåsan utvecklar inflammation.

Behandling av cystit vid laktation innefattar användningen av örtberedningar för att normalisera excretionssystemet (till exempel Cyston, Phytolysin) och antibiotika för att undertrycka patogener. När du tar vissa mediciner (t.ex. Monural) under behandlingen, amma inte barnet.

Behandling av cystit vid amning

Cystitis är en vanlig sjukdom bland kvinnor och under amning måste man förberedas vid dessa problem. På apotekstabellerna hittar du ett imponerande antal läkemedel för behandling av blåsor. Men hur man vara en kvinna som ammar?

Under amningstiden kan tagande av läkemedel vara farligt. Vilka läkemedel kan cystitis behandlas med amning? Kan traditionell medicin hjälpa till att bli av med denna obehagliga sjukdom?

Behandling av cystit i HBV

Behandling av cystit bör alltid börja vid första tecknet, annars kan infektionen stiga uppåt i njurarna och orsaka komplikation - pyelonefrit. Att plocka upp läkemedel kan bara vara läkare som är närvarande.

Valet av läkemedel beror på sjukdoms orsakssamband, utvecklingsstadiet och graden av skada på blåsans slemhinnor. För att bestämma bakterien som orsakade inflammatorisk process och valet av ett effektivt läkemedel är det nödvändigt att ge en analys för urinkulturen.

Men beredningstiden för analysresultaten kan ta flera dagar, och mottagningen av läkemedel måste startas så snart som möjligt. Vilka är de mest effektiva drogerna för blåsor, och kan de vara farliga för en ammande mamma?

Behandling av cystit vid amning

Mycket ofta står vårdmor inför denna obehagliga sjukdom nästan från de första dagarna efter förlossningen.

 • Orsaken till cystit efter födseln är:
 • hormonellt misslyckande hos en kvinna
 • födelsestrauma kateterapplikation.

Mer information om orsakerna till cystit efter födseln kan du här.

Om blåsan uppträder i en mild form och dess symtom stör störst inte kvinnan, är det möjligt att avstå från att ta medicinen på växtbasen. Sådana droger som "Kanefron N" och "Phytolysin" kan tas som en komplex behandling, eller separat.

Dessa läkemedel har visat sig vid behandling av infektionssjukdomar i urinvägarna. Sammansättningen av diuretika inkluderar naturliga ingredienser såsom: centaury, rosmarinblad, libbsticka rot, björklöv, åkerfräken, etc. Dessa beredningar har diuretisk, antiinflammatorisk och spasmolytisk effekt..

Även om sammansättningen av dessa produkter anses vara säker, men under amning är det nödvändigt att övervaka barnets reaktion; växtbaserade komponenter kan orsaka allergisk reaktion i barnet.

För några manifestationer av allergier och beteende som är ovanliga för barnet, är det nödvändigt att avbryta drogen och kontakta en läkare. Förutom dessa läkemedel finns det olika örtberedningar som också effektivt bekämpar tecken på blåsor. Med några folkrecipes mot blåsor finns här.

Antibiotika under amning

I akuta former av cystit orsakad av aktiv tillväxt av bakterier, kan du behöva ta antibiotika. Ett av de föreskrivna läkemedlen är "Amoxiclav" (amoxicillin + klavulansyra), se bilden. Detta läkemedel hör till penicillingruppen av antibiotika.

De aktiva substanserna som utgör läkemedlet har en bakteriedödande effekt på gram-positiva och gramnegativa bakterier. Den nödvändiga dosen ska endast ordineras av den behandlande läkaren efter en preliminär bedömning av den potentiella nyttan för moderen och eventuella risker för barnet.

Ofta används för behandling av cystit är "Monural". Dess aktiva substans är fosfomycin, den har det nödvändiga spektrumet av antimikrobiell aktivitet och låg resistans hos patogena mikroorganismer.

Användningen av läkemedlet under amning bör dock ske med försiktighet. Det är önskvärt att sluta amma i 2-3 dagar. Läkemedlet tränger in i bröstmjölk, och dess koncentration i moderns kropp är 24-48 timmar.

Vid avslutad laktation under behandlingsperioden är det möjligt (före mottagandet av "Monural") att uttrycka och frysa bröstmjölk. "Monural" är det önskvärt att ta innan sömn sover.

Ljus med gv

I vissa fall blir sjukdomskällan patogena svampar (inklusive svampar av släktet Candida). Candida orsakar en sådan sjukdom som tröst, som blir den primära källa till blåsan. Vanligen, om personlig hygien inte observeras, kommer svamparna in i urinröret och därigenom orsaka urinvägens inflammatoriska process.

Till svampmedel som utses under amning är det möjligt att bära ljus: "Pimafucin", "Makmiror". Ljus "Papaverin" hjälper till att minska smärta i cystitis.

Traditionell medicin vid behandling av cystit under amning

Med cystit vid amning bör en kvinna ägna särskild uppmärksamhet åt folkmedicin. Till exempel "sessila" bad, vilket hjälper till att minska smärta. Hur man tar ett bad med blåsor kan du ta reda på det här.

Behandling med folkmedicin för blåsning innebär också intag av växtbaserade infusioner: kamomillblommor, fälthästar, cowberryblad, bärbärblad, etc.

För att förebygga blåsan bör: undvika hypotermi att använda "hälsosam" mat; Glöm inte personlig hygien. i tid för att genomgå undersökning hos gynekologen.