Huvud
Strömförsörjning

Behandling av cystit hos kvinnor med amning

Många kvinnor efter förlossningen upptäcker symtom på en obehaglig sjukdom som kallas blåsan. Det är en inflammation i blåsans slemhinna, som orsakas av bakterier. I kvinnokroppen diagnostiseras sjukdomen 5 gånger oftare än hos män. Detta faktum förklarar strukturen i urinröret hos kvinnor: det är mycket bredare och kortare än urinröret, så infektion av blåsan från utsidan är mycket lättare och snabbare.

Om inflammation uppträder i urinblåsan, sänker underlivet hos kvinnor, känns tyngden i suprapubic regionen. Om sjukdomen påverkar urinröret finns det inte bara i början men under hela urinprocessen. Kvinnor som kontraherar cystit får mer urin, men det finns mycket lite urin. Ofta innehåller urladdningen en blandning av blod.

Med utvecklingen av blåsan kan urininkontinens förekomma. Flödande i blåsans inflammation stannar känsligheten för att uppmana till toaletten, varigenom kvinnan inte har tid att nå toaletten.

Akut cystit (purulent inflammation i slemhinnan) kräver omedelbar behandling. Med okomplicerad inflammation i blåsan höjs kroppstemperaturen sällan. Om en chill plötsligt uppträder och termometern visar 38-39 ° C, ska du ringa en ambulans. Detta tillstånd indikerar njurinflammation - pyelonefrit, som kräver behandling på ett sjukhus.

Behandling av cystit vid amning är en process som tar flera dagar. Antibakteriella medel eliminerar tillräckligt snabbt de smärtsamma symptomen som åtföljer patologin. Många kvinnor, som känner sig lätta, slutar omedelbart terapi, av rädsla för att skada barnet, men detta kan inte göras. Sjukdomen måste vara helt botad, för att undvika återfall.

Antibiotikabehandling

Var inte rädd för att behandla cystit med amning. Den moderna läkemedelsmarknaden erbjuder mediciner som utan att skada barnet hjälper en kvinna att bota en sjukdom. För att eliminera den inflammatoriska processen i blåsan ordineras ofta följande läkemedel.

"Amoxiclav" - tabletter relaterade till penicillinserien. Förstör de flesta patogena mikroorganismerna som orsakar inflammation i blåsans slemhinnor. Tillåtet under amningstillfället, för att på grund av ett litet intag i modermjölken inte orsaka negativa biverkningar från barnets kropp.

"Monural" - ett modernt läkemedel som har i kompositionen av fosfomycin. I de flesta länder i världen har behandling med detta läkemedel under amning godkänts. Medicinen går in i barnets kropp i en obetydlig mängd, men även denna lilla mängd är blockerad i barnets tarmar. Fosfomycin är ett effektivt antibiotikum, men det är förbjudet att användas till barn under 5 år, så behandlingen kan inte startas utan läkarens godkännande.

"Zinnat" - ett läkemedel från gruppen av cefalosporiner. Den huvudsakliga aktiva beståndsdelen är cefuroxim, den är helt kompatibel med amning. Det tränger in i moderns mjölk i en liten mängd. Förorsakar inte biverkningar i barnet, så det är lämpligt för behandling av nyfödda.

Behandling med någon, även det säkraste antibiotikumet, bör börja efter en specialists samråd. Under behandlingskursen måste du noggrant övervaka barnets kroppsreaktion.

Betydelsen av att dricka

Några rekommendationer hjälper till att behandla cystit effektivt under amning. Till exempel kan vidhäftning till en viss dricksreglering väsentligt påskynda återhämtningsprocessen.

Vid inflammatoriska processer i urinvägarna är det användbart att öka mängden vätska som konsumeras. Om kroppen får en stor mängd rent vatten, ökar urinfrekvensen och volymen av urin. Detta främjar utsöndringen av patogena mikroorganismer och produkter av deras vitala aktivitet.

För att ändra dricksordningen har gynnat, måste du vara uppmärksam på följande tips:

 • Under laktation bör en ung mamma vägra te, kaffe och kryddiga drycker. Denna dryck irriterar dessutom blåsans inflammerade skal, dessutom påverkar det negativt smakkvaliteten hos bröstmjölk.
 • Mängden ren vätska som förbrukas dagligen ska vara upp till 1,5-2 liter;
 • Drycker som innehåller socker skapar en gynnsam miljö för tillväxten av patogen mikroflora, därför rekommenderas att exkludera liknande produkter från menyn.
 • För att bli av med cystit vid amning, kan du hjälpa till med naturliga fruktdrycker, beredda av bär av en tranbär eller en cowberry. Deras användning har en diuretisk effekt och en uroseptisk effekt.

Receptet på denna frukt är ganska enkelt: 150 g tvättade bär knådas med en träsked i en lämplig behållare (om det finns en mixer, slipa den). Juiceen är pressad, och bären hälls i 0,6 liter vatten. Den erhållna blandningen bringas att koka. Den nedkylda drycken behöver vara lite sugared och berusad hela dagen lång.

Rekommenderad meny

Vid amning bör behandling av blåsor vara särskilt noggrann. Hjälp för att övervinna sjukdomen är inte bara hjälpt av apoteksprodukter, utan också av en balanserad kost. En lakterande kvinna borde helt eliminera användningen av varma drycker, såväl som fet, rökt och alltför kryddig mat. En saltfri diet med blåsans inflammation bidrar till att snabbt hantera sjukdomen och förhindra utveckling av komplikationer.

Menyn på en sjuk kvinna bör innehålla mycket växtmat. Särskilt användbara: tranbär, tranbär, grönsaker, morötter, selleri, vattenmeloner.

Traditionell medicin

Unga mödrar, som står inför ett ömtåligt problem, tänker på hur man behandlar cystit, för att inte skada barnets hälsa. Av detta skäl vägrar ett betydande antal kvinnor att antibiotikabehandling försöker bota sjukdomen med hjälp av örter och infusioner. Detta kan inte göras. Cystitis är en bakteriesjukdom, därför bör den terapeutiska kursen riktas inte mot att stoppa symptomen på patologi, utan att förstöra den patogena mikrofloran.

Idag är mycket populära örtberedningar: Kanefron och Phytolysin. Dessa läkemedel innehåller bara naturliga komponenter som har en antiinflammatorisk effekt. Dessa läkemedel ger antiseptisk verkan, lindrar spasmer, förbättrar njurefunktionen, förhindrar bildandet av calculi. Behandling med sådana läkemedel under lång tid (minst 30 dagar). Trots ett antal positiva egenskaper hos Phytolysin och Kanefron bör man inte välja egen behandlingskurs. Vegetabiliska komponenter som finns i kompositionen kan orsaka allvarliga allergier inte bara hos den ammande kvinnan utan också hos barnet.

Bland de medicinska örterna som bidrar till att eliminera cystit är det: cowberry, vinbär, björnbär, kamomill, majsstammar, Johannesjurt, berghaltig och lyng. Val av flera växter, förbereda växtberedningar som har en diuretikum, antiseptisk och antiinflammatorisk effekt. Terapi varar vanligtvis minst en månad och bör börja efter överenskommelse med den behandlande läkaren.

Behandling av cystit vid amning bör vara omfattande. Du kan inte bli av med patologi, förtroende bara recepten av traditionell medicin.

förebyggande

Många kvinnor vet inte hur man behandlar cystitis korrekt, så de möter en snabb återkomst av symtomen på sjukdomen. Förebyggande åtgärder förhindrar inte bara utvecklingen av sjukdomen utan också förekomsten av samtidiga komplikationer. Undvik återfall av sjukdomen kan vara att i praktiken tillämpa följande tips:

 • Använd alltid vädret. Det är omöjligt att överkyla kroppen, men det är en dålig idé att lägga sig i alla situationer. Detta är inte det bästa sättet att påverka kroppen.
 • Övervakning av personlig hygien är ett viktigt villkor. Hygieniska dynor bör bytas regelbundet och i tid (helst var 2: e timme). Efter att ha gått på toaletten är det bättre att använda våta servetter utan alkohol.
 • En balanserad kost hjälper bröstmjölken att förbättra bröstmjölkens kvalitet och undvik cystitis. Från kosten rekommenderas att man utesluter alkoholhaltiga drycker, saltade, sura, stekta rätter, samt konserver och marinader.
 • Förlängd förstoppning provocerar stagnation av blod i organen i det lilla bäckenet, vilket därmed framkallar utvecklingen av inflammation i blåsan. Undvik det här att hjälpa mat, rik på fibrer och laxermedel, till exempel "Microlax" eller "Dufalac".
 • Kroniska sexuella infektioner är ofta orsaken till blåsan. Om det inte är möjligt att härda chlamydia och andra infektioner under barnets graviditet, behöver du göra det i postpartumperioden.
 • Blåsarmembranets inflammation kan provoceras av bakterier lokaliserade i tänderna eller tonsillerna. Kronisk tonsillit eller tandförfall skadar inte kroppen, så länge kroppens immunförsvar är starkt. Försvagning av immunitet leder till smittspridning, vilket orsakar inte bara cystit, men också andra sjukdomar.

sammanfattning

Moderna antibakteriella läkemedel kan bota sjukdomen snabbt och effektivt. En mammas amning ska noggrant övervaka hennes kropps tillstånd. Vid de minsta tecknen på den inflammatoriska processen bör behandling påbörjas för att förhindra utveckling av möjliga komplikationer.

Än att behandla en cystit vid en laktemi: Vilka antibiotika och nationella betyder det är möjligt för ammande mamma

Efter att ha blivit fött, minskar kvinnornas immunitet ofta, och hennes kropp blir mottaglig för olika sjukdomar. Och blåsor med amning är ofta. Symptom på sjukdomen ger mödrar mycket obehag, och behandling under amning är komplicerad av det faktum att många läkemedel är förbjudna. Det är bra att den icke-frisatta, första gången cystitisen kan behandlas bra och utan antibiotika.

Vad är cystitis?

Denna inflammation i blåsans slemhinna, orsakad av bakterier, är vanligen betingat patogen. I det normala tillståndet är de närvarande i urinvägarna i små mängder. En frisk kvinna tillåter dem inte att föröka sig. Men så fort immunförsvaret försämras börjar mikroberna att föröka sig okontrollerbart och orsaka inflammation. Oftast är sjukdomen orsakad av enterobakterier, saprofytisk stafylokock och E. coli, som står för cirka 80% av fallen. Mindre patogener kan vara mykoplasma, klamydia och svampar.

Orsakerna till vilka oftast uppstår cystit efter födseln:

 1. Försvagad immunitet.
 2. Installation av en kateter, genom vilken en infektion kan komma in i blåsan.
 3. Applicera en bubbla med is.
 4. Överträdelse av blodcirkulationen i urinblåsan under förlossningen när den fastnar mellan bäckenbenen och barnets huvud.
 5. Omfattande trauma till födelsekanalen. Divergens av sömmar.

Cystit i en ammande mamma kan vara akut, som har uppstått för första gången, och kan vara kronisk om sjukdomen upprepas från tid till annan.

 • frekvent smärtsam urinering
 • carving och bränning;
 • ofrivillig uppmaning att urinera när som helst på dagen, i vila, i rörelse;
 • smärta i urinblåsan;
 • temperaturökning
 • svaghet.

Cystitis bekräftas genom laboratorietester. I analysen av kvinnans blod finns en ökning av leukocyterna och ESR-nivån. I urinen ökar antalet leukocyter också, och röda blodkroppar, protein och bakterier uppträder. Dessutom är det med hjälp av urinanalys möjligt att bestämma vilken patogen som orsakas av inflammation och att välja en adekvat behandling. Vid ultraljud kan läkaren se förtjockningen av blåsans väggar, innehållet kan vara ojämnt.

Behandling av cystit med mediciner

Om cystitisbehandlingen startas i tid för laktation, passerar den lätt om några dagar. Om du inte uppmärksammar sjukdomen i tid, kan inflammationen bli kronisk och gå till njurarna. Ständigt upprepande pyelonefrit leder ofta till njursvikt, som kan vara livshotande.

Under tiden, nyligen fött till kvinnor, engagerade i vård av nyfödda, betalar inte den nödvändiga uppmärksamheten på sin egen hälsa. Detta är fel, eftersom postpartumcystitis mycket enkelt går in i kronisk form och kan skapa problem för livet.

Eftersom sjukdomen orsakas av bakterier behövs antibiotika även för ammande mödrar att behandla det. Några av dem är kompatibla med amning. Men ibland måste du fortfarande avbryta amning. Mycket bra, om min mor i butiken fryst bröstmjölk, då kan du inte överföra barnet till mixen, och lite tid att mata honom bröstmjölk tinas.

Av de antibiotika mest förskrivna cefalosporiner (ceftriaxon, cefotaxim, cefuroxim), penicilliner (amoxicillin, amoxiclav), makrolider (erytromycin, Vilprafen) Monural.

cefalosporiner

Dessa läkemedel är relativt säkra, eftersom de tränger in i bröstmjölk i minimala koncentrationer. Men även en sådan liten mängd läkemedel i moderns mjölk hos vissa barn kan orsaka oönskade reaktioner. Därför är det under behandlingen viktigt att övervaka barnets hud och arbetet i tarmarna. När utslag eller tecken på matsmältningsstörning uppstår bör barnet tillfälligt överföras till blandningen. Men du kan också plocka upp för en kvinna ett annat läkemedel som inte kommer att orsaka oönskade reaktioner.

penicilliner

Tilldela dem vanligtvis om patogenen är en E. coli, eller den är okänd. Uppsägning av HB kräver inte, eftersom det tränger in i bröstmjölk i små mängder. Men ibland kan det orsaka allergiska reaktioner.

makrolider

Denna grupp antibiotika ordineras vanligtvis om blåsan orsakas av klamydia eller mykoplasma. Under behandlingsperioden bör amning avbrytas. Men en kvinna måste dekanteras för att upprätthålla laktation och fortsätta amma barnet efter återhämtning.

monural

Detta läkemedel är mycket bra för cystitis. Dess användning kräver att barnet upphör med amning under behandlingen. Men eftersom medicinen endast tas av moderen en gång, räcker det med att avbryta barnets amning för bara en dag.

Börja ta antibiotika, en kvinna behöver ta behandlingen till slutet. Avbrytande av läkemedlet omedelbart efter symptomförsvinnandet är oacceptabelt, eftersom sannolikheten för återfall i detta fall är hög. Och mikrober kan bli resistenta mot felaktigt applicerade antibiotika.

Förutom antibiotika använder behandling av cystitis örter och läkemedel baserat på dem. De används också för att förbättra effekten av antibiotika, och som oberoende läkemedel vid behandling av icke-frisatt cystitis.

De vanligaste är Kanefron och Phytolysin.

 1. Kanefron. Under amningstiden ordineras vanligen tabletter. Droppar gäller inte eftersom de innehåller alkohol. Läkemedlet börjar med de första dagarna. På grund av frånvaron av biverkningar rekommenderas det att använda det inte bara för behandling, men också för förebyggande.
 2. Phytolysinum. Det används oftast i komplex terapi. Drogen tar bort inflammation, bedövar, lindrar spasmer. Innehåller naturliga växtbaserade ingredienser och kräver inte avbrott i amning.

Hur man behandlar cystit med folkmedicin

Om cystitisen inte startas, ger användningen av folkmedicin en mycket bra effekt och kräver inte att GV upphör. Juicer och smoothies från tranbär och blåbär är mycket bra. Dessa bär har en uttalad antibakteriell effekt. Men barnet bör noga följas, för även om det inte ofta, men dessa bär kan orsaka allergier.

Traditionell medicin rekommenderar att man dricker på cystitisbuljonger av cowberryblad, bärbär och hundros. Och de är riktigt bra på en okomplicerad sjukdom. Dessutom behöver du byta till en saltfri diet och dricka tillräckligt med alkaliskt mineralvatten utan gas.

Förebyggande av cystit

När en gång uppstått efter förlossningen kan cystit i en sjuksköterska upprepas, så mamman måste ägna särskild uppmärksamhet åt förebyggandet av sjukdomen. Kronisk blåsan är trots allt farlig för moderns hälsa, och hans behandling kan kräva avbrott i amning.

För förebyggande av cystit är det nödvändigt:

 • drick tillräckligt med vätskor;
 • besöka toaletten regelbundet;
 • observera standardhygienregler
 • undvik hypotermi
 • missbrukar inte sött.

I vilket fall som helst, en läkare ska behandla cystit med laktation. Även om modern inte var möjligt i tid för att träffa en läkare och behandling genomfördes i hemmet, måste fortfarande se en läkare och få testas åtminstone för att avgöra om sjukdomen är helt botad. Om attackerna av blåsan återkommer, är ett besök till läkaren absolut nödvändigt, och det måste tillämpas omedelbart.

Behandling av cystit vid amning

Cystitis är en vanlig sjukdom bland kvinnor och under amning måste man förberedas vid dessa problem. På apotekstabellerna hittar du ett imponerande antal läkemedel för behandling av blåsor. Men hur man vara en kvinna som ammar?

Under amningstiden kan tagande av läkemedel vara farligt. Vilka läkemedel kan cystitis behandlas med amning? Kan traditionell medicin hjälpa till att bli av med denna obehagliga sjukdom?

Behandling av cystit i HBV

Behandling av cystit bör alltid börja vid första tecknet, annars kan infektionen stiga uppåt i njurarna och orsaka komplikation - pyelonefrit. Att plocka upp läkemedel kan bara vara läkare som är närvarande.

Valet av läkemedel beror på sjukdoms orsakssamband, utvecklingsstadiet och graden av skada på blåsans slemhinnor. För att bestämma bakterien som orsakade inflammatorisk process och valet av ett effektivt läkemedel är det nödvändigt att ge en analys för urinkulturen.

Men beredningstiden för analysresultaten kan ta flera dagar, och mottagningen av läkemedel måste startas så snart som möjligt. Vilka är de mest effektiva drogerna för blåsor, och kan de vara farliga för en ammande mamma?

Behandling av cystit vid amning

Mycket ofta står vårdmor inför denna obehagliga sjukdom nästan från de första dagarna efter förlossningen.

 • Orsaken till cystit efter födseln är:
 • hormonellt misslyckande hos en kvinna
 • födelsestrauma kateterapplikation.

Mer information om orsakerna till cystit efter födseln kan du här.

Om blåsan uppträder i en mild form och dess symtom stör störst inte kvinnan, är det möjligt att avstå från att ta medicinen på växtbasen. Sådana droger som "Kanefron N" och "Phytolysin" kan tas som en komplex behandling, eller separat.

Dessa läkemedel har visat sig vid behandling av infektionssjukdomar i urinvägarna. Sammansättningen av diuretika inkluderar naturliga ingredienser såsom: centaury, rosmarinblad, libbsticka rot, björklöv, åkerfräken, etc. Dessa beredningar har diuretisk, antiinflammatorisk och spasmolytisk effekt..

Även om sammansättningen av dessa produkter anses vara säker, men under amning är det nödvändigt att övervaka barnets reaktion; växtbaserade komponenter kan orsaka allergisk reaktion i barnet.

För några manifestationer av allergier och beteende som är ovanliga för barnet, är det nödvändigt att avbryta drogen och kontakta en läkare. Förutom dessa läkemedel finns det olika örtberedningar som också effektivt bekämpar tecken på blåsor. Med några folkrecipes mot blåsor finns här.

Antibiotika under amning

I akuta former av cystit orsakad av aktiv tillväxt av bakterier, kan du behöva ta antibiotika. Ett av de föreskrivna läkemedlen är "Amoxiclav" (amoxicillin + klavulansyra), se bilden. Detta läkemedel hör till penicillingruppen av antibiotika.

De aktiva substanserna som utgör läkemedlet har en bakteriedödande effekt på gram-positiva och gramnegativa bakterier. Den nödvändiga dosen ska endast ordineras av den behandlande läkaren efter en preliminär bedömning av den potentiella nyttan för moderen och eventuella risker för barnet.

Ofta används för behandling av cystit är "Monural". Dess aktiva substans är fosfomycin, den har det nödvändiga spektrumet av antimikrobiell aktivitet och låg resistans hos patogena mikroorganismer.

Användningen av läkemedlet under amning bör dock ske med försiktighet. Det är önskvärt att sluta amma i 2-3 dagar. Läkemedlet tränger in i bröstmjölk, och dess koncentration i moderns kropp är 24-48 timmar.

Vid avslutad laktation under behandlingsperioden är det möjligt (före mottagandet av "Monural") att uttrycka och frysa bröstmjölk. "Monural" är det önskvärt att ta innan sömn sover.

Ljus med gv

I vissa fall blir sjukdomskällan patogena svampar (inklusive svampar av släktet Candida). Candida orsakar en sådan sjukdom som tröst, som blir den primära källa till blåsan. Vanligen, om personlig hygien inte observeras, kommer svamparna in i urinröret och därigenom orsaka urinvägens inflammatoriska process.

Till svampmedel som utses under amning är det möjligt att bära ljus: "Pimafucin", "Makmiror". Ljus "Papaverin" hjälper till att minska smärta i cystitis.

Traditionell medicin vid behandling av cystit under amning

Med cystit vid amning bör en kvinna ägna särskild uppmärksamhet åt folkmedicin. Till exempel "sessila" bad, vilket hjälper till att minska smärta. Hur man tar ett bad med blåsor kan du ta reda på det här.

Behandling med folkmedicin för blåsning innebär också intag av växtbaserade infusioner: kamomillblommor, fälthästar, cowberryblad, bärbärblad, etc.

För att förebygga blåsan bör: undvika hypotermi att använda "hälsosam" mat; Glöm inte personlig hygien. i tid för att genomgå undersökning hos gynekologen.

Än att behandla en cystit under amningen: om "monural", "phytolysinum" och "tsiston" för utfodring mamma är auktoriserade?

Ofta efter födseln hos kvinnor utvecklar cystitis. Det är en smittsam sjukdom i urinvägarna. Patogener - bakterier och svampar. Behandlingen är komplex, inklusive antibiotikabehandling. Förberedelser på växtbasis hjälper väl. Under GV (amning) behöver en kvinna noga välja läkemedel för att inte skada barnet.

Efter att ha fött, kan en kvinna visa cystit: om förebyggande och behandling i vår artikel

Orsaker till cystit

Med cystit på blåsans slemhinna utvecklar patogena mikroorganismer en inflammatorisk process. I okomplicerad sjukdom uppträder inflammation endast i slemhinnan, och i händelse av komplikationer påverkar det andra organ i excretionssystemet, oftare njurarna.

Vid förlossningen introduceras infektionen ofta med en urinarkateter, sjukdomen är också hjälp av trauma till födelsekanalen. Ibland utvecklas sjukdomen i kombination med endometrit (inflammation i livmoderhinnan). Tendensen till cystit observeras hos patienter med urolithiasis.

Symtom och diagnos av sjukdom

 • frekvent uppmaning att urinera
 • urinen går ut i små portioner, processen är smärtsam;
 • smärta, smärta i underlivet, speciellt när du fyller urinblåsan;
 • temperaturen kan stiga;
 • sensation av svaghet, slöhet.
Svaghet, letargi och frekventa önskningar indikerar förekomsten av blåsor

Om obehagliga symptom behöver se en läkare. Läkaren ska ordna provet:

 1. Kliniskt blodprov. Med cystit, ökar antalet leukocyter, ESR ökas (hastigheten av erytrocytsedimentering).
 2. Allmän analys av urin. För inflammation är karakteristiska leukocyter från 10 enheter, erytrocyter, ett protein som förekommer i urinen, kan bakterier detekteras.
 3. För att identifiera patogenen utförs urinkulturen. Som ett resultat av studien bestäms dess känslighet mot droger förutom den patogena mikroorganismen.
 4. Ultraljudsundersökning. När inflammationen i blåsans vägg förtorkas.

Cystitis måste behandlas, annars kommer infektionen att öka högre. Den inflammatoriska processen kan gå i kronisk form och leda till njursvikt. Med adekvat behandling tar sjukdomen 3-5 dagar.

Funktioner av behandling av blåsor i omvårdnad

Ofta är ammande långsamma att behandla cystit, för att inte sluta med laktation, men de flesta antibiotika är kompatibla med GV. Under alla omständigheter är behandlingskursen korta, så mjölken kan sparas. För detta uttrycker en kvinna sig så många gånger om dagen som barnet vanligtvis äter, och krummen för dessa dagar överförs till blandningen.

Problem med excretionssystem är urologen. Du måste kontakta en specialist, var noga med att varna om amning. Det är viktigt att följa läkarens rekommendationer. Dr Komarovsky rekommenderar att man gör en undersökning för att identifiera de specifika bakterier som orsakade sjukdomen. I det här fallet kan du omedelbart välja rätt medicin och inflammation kommer snabbt och utan spår.

Bröstmjölk kan bevaras även vid behandling av blåsor, om du uttrycker den tills återvinning

Efter behandlingstiden återupptas blod och urintester. Om indikatorerna är normala - sjukdomen botas.

Vid de första manifestationerna av blåsan måste du begränsa saltintaget - det ökar svullnaden i slemhinnan och förvärrar inflammationen. Det är användbart att dricka infusioner och avkok av hundros och tranbär. Dessa naturliga läkemedel har en mild diuretisk effekt och har en antibakteriell effekt. Visas också användningen av icke-kolsyrade mineralvatten för att mätta kroppen med järn, magnesium, kalium.

Läkemedel med amning

De första assistenterna för blåsor hos ammande mödrar kommer att vara växtberedningar, till exempel:

 • Kanefron (rekommenderad läsning: hur man ansöker "Kanefron" när du ammar?). I kompositionen - en tusenben, älskling, rosmarin. Trots de exceptionellt växtbaserade komponenterna har preparatet en uttalad antiseptisk, antispasmodisk, antiinflammatorisk effekt, fördelaktig effekt på njurfunktionen, förhindrar urolithiasis. Behandlingsförloppet är vanligen ungefär en månad. Tilldela 2 tabletter tre gånger om dagen.
 • Tsiston. En komplex produkt baserad på en mängd olika växtbaserade ingredienser. Det används för sjukdomar i excretionssystemet, det är särskilt effektivt för förebyggande av urolithiasis. Har antiinflammatorisk effekt, eliminerar obehagliga symtom (bränning, gnidning).
 • Phytolysinum. Det är en växtbaserad diuretik, det lindrar spasmen. Ta tre gånger om dagen på en tesked. Läkemedlet finns i form av en pasta, som måste lösas i vatten före användning.

Tyvärr kan bara örtblåsan inte botas. Antimikrobiella läkemedel krävs. Det är önskvärt att ta reda på patogenen först och välj läkemedlet målmedvetet.

Om antibiotika från gruppen av cefalosporiner eller penicilliner är tillräckliga för att undertrycka patogen flora, bör amning inte stoppas - mediciner är kompatibla med laktation. Om patogenerna är klamydia eller mykoplasma måste du ta nitrofuraner eller makrolider, och du kan inte amma ett barn under denna period. Om en kvinna planerar att amma efter behandlingen, var noga med att dekantera.

Efter att ha testat, kommer läkaren att skriva ut de nödvändiga drogerna

Om det inte finns någon möjlighet att såda är den mest troliga orsaken till sjukdomen tarmstaven. I detta fall utse Zinnat, Augmentin, Amoxiclav och liknande. Den genomsnittliga behandlingen är fem dagar, det är inte nödvändigt att stoppa GW.

Monural för amning i milda fall hanterar problemet för en dag att ta, men oftare tar det upp till 3 dagars behandling. Vid denna tidpunkt ska barnet överföras till blandningen.

resultat

Cystit vid amning uppträder huvudsakligen som en komplikation efter förlossning. Den vanliga orsaken till sjukdomen är intag av E. coli i urinvägarna. Också kan orsaka olika bakterier och svampar, under vilka påverkan blåsan utvecklar inflammation.

Behandling av cystit vid laktation innefattar användningen av örtberedningar för att normalisera excretionssystemet (till exempel Cyston, Phytolysin) och antibiotika för att undertrycka patogener. När du tar vissa mediciner (t.ex. Monural) under behandlingen, amma inte barnet.

Behandling av cystit vid amning

Ett av de vanligaste postpartumproblemen är cystit, som ofta orsakas av en villkorligt patogen mikroflora. Den försvagade organismen är lätt mottaglig för infektion, speciellt det kvinnliga könsorganet. Det är absolut nödvändigt att behandla inflammation, även om cystit finns i en ammande mamma.

Hur man behandlar cystit efter födseln med en diet

Huvudbetoningen hos ammande mamma bör göras på en diet. Från näring beror inte bara kvaliteten på mjölken, men också moderns hälsa, speciellt i händelse av en inflammatorisk process i blåsan. Exkludera från kosten för behandling av cystit vid amning kolsyrade söta drycker, te, kaffe. Det är användbart att dricka färsk juice, avkok, som har antiseptiska och diuretiska egenskaper. Behandling av cystit i hemmet innebär en speciell kost, där du måste utesluta produkter:

 • salt;
 • skarp;
 • stekt;
 • rökt.

Tilldela en riklig dryck, bättre - mineralvatten, som blir alkalisk urin och hjälper till att bli av med obehagliga brinnande symtom under urinering. Varför händer detta? Urin har en svag syrereaktion, så när den kommer i kontakt med inflammerade vävnader orsakar det en brännande känsla. Urin med ett pH nära neutral, efter alkalisering med mineralvatten eller speciella preparat skadar inte de inflammerade blåsväggarna.

Antibakteriella läkemedel för behandling av blåsor

Blåsans inflammation är oftare förknippad med förekomsten av en patogen - E. coli, ibland - klamydia, candida-svamp, ureaplasma. För diagnos av inflammation utförs följande studier:

 • sådd urin;
 • blodprov;
 • ultraljud;
 • analyser för STD;
 • cystoskopi.

Endast efter en klinisk undersökning kan läkaren ordinera lämplig behandling. Än att behandla en cystit vid bröstmassage? Infektion kan föras in under eller efter förlossning, eller visas mot bakgrund av försvagad immunitet. Förekomsten av infektion innebär behandling av cystit i ammande antibakteriella läkemedel. Antibiotika från gruppen av cefalosporiner används ofta som läkemedel för behandling av cystit hos kvinnor efter förlossning. Dessa läkemedel inkluderar:

Om urin finns på floran, detekteras en E. coli, antibiotika från penicillingruppen ordineras, vilka är effektiva och kan inte vara skadliga vid amning:

Om en annan patogen detekteras är det möjligt att föreskriva ett antibiotikum från gruppen av kinoloner (Ofloxacin), fosfonsyraderivat (Monural). Det är viktigt i tid att se en läkare och inte dricka antibakteriella läkemedel själv, för att inte provocera konsekvenserna i form av resistens hos mikroorganismer och därigenom - en kronisk infektion i urinvägarna. Doktorn ordinerar också sådana tabletter, under vilka du inte behöver avbryta GV. I vissa fall är behandlingen av cystit vid amning effektiv med tabletter från gruppen av nitrofuraner:

Utnämningen av sådana antibiotika innebär avbrott i amning. Även efter obehagliga symptom är borta, måste du dricka hela kursen till slutet. Endast efter upprepade tester där det inte kommer några abnormiteter anses sjukdomen vara besegrad. Behandlingsförloppet bör inte sluta med symptomlindring, men varar i minst fem dagar.

Symtomatisk behandling av cystit vid amning

Det viktigaste problemet i denna sjukdom är obehagliga symptom som gör att toaletten ofta och smärtsam. Hur behandlas cystit hos kvinnor som ammar? Förutom antibiotikabehandling är det viktigt att bli av med obehagliga symptom. Tranbär och tranbärsjuice, som har antibakteriella och diuretiska egenskaper, är en snabb hjälp för att bli av med inflammation. Alkalinisering av urin med mineralvatten och preparat som Kataria, Tsimalon hjälper till att bedöva. Tilläggsbehandling med diuretikum och antiinflammatoriska växtbaserade preparat:

Hur man behandlar cystit med folkmedicin

Hjälp bli av med smärta i inflammation av recepten i traditionell medicin, men vi måste komma ihåg att de är bara ett komplement till behandling i tid amning och självadministrerade droger fylld med utveckling av kronisk infektion och andra komplikationer. I folkmedicinen, det finns gott om recept för utomhusbruk, men det är bäst att använda Örtteer teer och diuretika. För infusionerna används avgifterna (2-3 växter från listan):

Brew avgifter på recept på förpackningen, oftare - 1 msk. l. på 200 ml kokande vatten. Behandling med avkodning stannar från 2 veckor med obligatoriska avbrott. För att avlägsna inflammation hjälper de:

 • te med kamille, vanlig makrill och björnbär;
 • pulveriserad selleri frön och marshmallows - de har en mjukgörande effekt.

Lokal behandling av cystit i HBV

För behandling av kvinnor efter förlossning används ofta metoden för instillation i urinblåsan. Denna metod består i introduktionen genom drogen av droger som påverkar kroppens väggar och tar bort inflammation. Sådan behandling kan endast föreskrivas efter biopsi och cystoskopi. Kontraindikation för sådan behandling är kronisk inflammation. Denna metod används med försiktighet men används efter studien. Förloppsbehandlingen genom instillation är fem till åtta veckor. Förfarandet utförs en gång i veckan under sterila betingelser.

Cystit vid amning: hur man behandlar

Cystitis är en vanlig kvinnlig sjukdom som representerar en urinvägsinfektion. Tyvärr, efter barnets födelse ökar sannolikheten för uppkomsten och utvecklingen av blåsan. Speciellt om mjuka vävnader skadades under förlossningen eller några komplikationer uppstod.

Det finns två typer av blåsor:

 1. Okomplicerad - den första skeden av sjukdomen, där infektion endast påverkar blåsans väggar. Ibland åtföljd av uretrit
 2. Komplicerat är en sjukdom där infektionen går uppåt från blåsan och påverkar en eller båda njurarna.

I det inledande skedet stiger temperaturen inte. Om temperaturen har stigit över 38 grader, kontakta omedelbart läkare. Mest troligt blev sjukdomen en mer akut form.

Komplicerad cystit leder till njursvikt och andra problem. För att undvika detta är det nödvändigt att börja behandling av blåsan med laktation och inte bara i ett tidigt skede.

Hur man identifierar cystitis

Liksom andra sjukdomar har cystitis sina symptom. Infektion kännetecknas av följande symtom:

 • Hyppig uppmaning att urinera. Du vill gå till toaletten oftare, men det är väldigt lite urin;
 • Smärta med urinering med snitt och bränning;
 • Periodisk svårighet och smärta i suprapubiskt ben
 • Ibland kan urininkontinens
 • Urin med en liten mängd blod.

Orsaken till infektion är bakterier. Först och främst är det en E. coli. Det framkallar upp till 90% av blåsorna. Dessutom kan staphylococcus, klamydia och jämn tröst framkalla sjukdomen.

Det är värt att notera att tröst inte är lika ofarlig en sjukdom som det verkar för många. Svampen utlöser både cystit och mastit. Dessutom orsakar infektionen obehag och bröstsmärta. Det leder till förlust av mjölk och försämring av laktation. Därför är det viktigt för en ammande att börja behandling i tid och korrekt.

Cure svampinfektion hjälper gnista en aktuell salva för bröstvårtorna och Pimafutsin, Livarol, Zalain, Lomeksin och andra.

Ofta sker infektionen på grund av hypotermi och förändringar i hormonell bakgrund. Därför är cystit med laktation inte ovanlig. För att sluta blöda under eller efter förlossningen sätter en kvinna ibland is i magen. Dessutom har en ammande ett allvarligt hormonfel.

Antibiotika för behandling av blåsor

Behandling av cystit vid amning kan endast ordineras av en läkare! Kom ihåg att sammansättningen av många droger faller in i blodet och bröstmjölken. Det innebär att de kemiska komponenterna också kommer in i barnet. Som ett resultat leder detta till störning av barnets utvecklings- och matsmältningssjukdomar, till allergier och förgiftning.

Dessutom kan vissa läkemedel ändra mjölkens kvalitet och minska laktation.

Därför är det viktigt att läkemedlet väljs av en specialist. Behandlingen utförs som regel med hjälp av antibiotika. Vissa kan ta och ammande mödrar.

monural

Det vanligaste och mycket effektiva läkemedlet, som är säkert att använda under graviditet och amning. Kompositionen tränger in i bröstmjölk i en mycket liten mängd. Denna mängd blockerar lätt det kalcium som finns i moderns mjölk. Därför går inte komponenterna i läkemedlet in i barnets kropp.

Kostnaden är 350-400 rubel.

Zinnat

Helt kompatibel med amning. I en liten dos penetrerar mjölk, men utgör inte någon risk för nyfödda. Dessutom föreskrivs ofta ett säkert medel för antibakteriell behandling av spädbarn. Effektiva slagsmål mot infektioner i urinvägarna och luftvägarna samt hudinfektioner.

Den genomsnittliga kostnaden är 300 rubel.

Amoksliklav

Detta är drogen som oftast väljs av mödrar under amning. Det är kompatibelt med amning, eftersom det praktiskt taget inte tränger in i mjölken. En effektiv lösning eliminerar snabbt kroppen av mikrober och bakterieinfektioner. På reglerna för mottagning och komposition, se artikeln "Amoxiclav vid amning".

Kostnaden för läkemedlet varierar mellan 240-450 rubel, beroende på frisättningsform och antal tabletter i förpackningen.

Ovanstående antibiotika kräver inte att barnet upphör. Men när du tar andra antibakteriella läkemedel får du inte sätta barnet i bröstet. Intaget av sådana mediciner är förskrivet till omvårdnad i extrema fall, eftersom det är mycket svårt att återfå den tidigare laktationen. Vidare förblir barnet för närvarande utan användbar och nödvändig mat, vilket kan påverka hälsan och utvecklingen negativt.

Om det emellertid var ett behov av att ta sådana antibiotika och att avbryta amning, kan man återställa laktation här.

Fytoterapi för ammande mödrar

Vid behandling av cystit är det bättre att använda läkemedel på växtbasen. Det är särskilt lämpligt att välja sådana droger vid det första skedet av sjukdomen. Phytopreparations är säkra för mamma och baby. Idag finns det två mest effektiva medel - Kanefron och Phytolysin.

Båda agenterna har antiseptiska egenskaper och lindrar inflammation. De mjuknar smärtan och återställer njurarna. Diuretisk verkan avlägsnar toxiner och bakterier från organen, vilket accelererar återhämtningen. Fytoterapi kräver dock en lång kurs, som är minst tre veckor.

kanefron

Phytolysinum

 • Rosemary leaves;
 • Tusen kvadratmeter;
 • Rötter av kärlek.
 • Guldrodens gräs;
 • Fästingar och en fågel hals;
 • Rötter av kärlek och persilja;
 • Fenugreek frön;
 • Lökskalor;
 • Björkblad;
 • Olje av salvia och tall, apelsin och pepparmynta

Observera att vissa delar i beredningar Kanefron Phytolysinum och kan orsaka allergiska reaktioner hos mamman eller barnet för att du är överkänslig. I så fall sluta ta det omedelbart. Och Phytolysinum och Kanefron under amningsperioden kan drickas först efter utnämningen av en läkare och under strikt övervakning av en specialist!

Används ibland instillation, som hälles eller injiceras in i kroppen för att behandla ett sår puerperal cystit, nämligen blåsan. Lokala preparat sprider inte på blodbanan, vilket gör amning säkrare. Dessa medel inkluderar Protargol, Collargol och några andra.

Folkmekanismer och förebyggande åtgärder

Ofta kommer folkmedicin till hjälp av ammande mödrar och ersätter läkemedel. Men med sådan behandling är det nödvändigt att konsultera en läkare. När allt kommer omkring, leder vissa ingredienser i recepten till allergier, och metoderna förvärrar endast tillståndet.

 • En saltfri diet fungerar bra för de första symptomen. Avvisa de salta och röda, feta och kryddiga rätterna. Salt och andra kryddor ökar svullnaden och inflammationen i slemhinnorna. Dessutom har en sådan meny av moderen en skadlig effekt på barnet, särskilt under de första två till tre månaderna efter förlossningen. Dieten för amning måste nödvändigtvis innehålla protein och vegetabilisk mat.
 • Drick mer flytande, så det tar bort toxiner från kroppen. Mineralvatten minskar urinets surhet. Men söta drycker och kaffe måste uteslutas. Om du älskar kaffe, kommer cikoria att ersätta den. Varje dag ska mamma dricka minst 2 liter vätska. Dessutom har vatten och andra tillåtna drycker i varmt tillstånd en positiv effekt på mjölkproduktionen.
 • Dekoktioner av medicinska växter och fruktdrycker hanterar helt i början av sjukdomen och är lämpliga för förebyggande av smittsamma och virala sjukdomar. Drick buljong från rosen höfter, tranbär och cowberry mors;
 • En blandning av naturläkemedel. Du kan också avkoda flera typer av medicinska växter. Dessa inkluderar johannesört, tranbär och tranbär, bärbär och ljung, vinrör och kamille.

Tranbär och cowberrymor har diuretiska egenskaper och avlägsnas snabbt från organen. Amning ska inte tas i butiker, eftersom de ofta innehåller konserveringsmedel och andra farliga kemikalier.

För att förbereda Morse från tranbär, ta 100 gram bär, lika mycket socker och 0,5 liter vatten. Berry försiktigt skrapa och skölja. Razumnite, skift till cheesecloth och pressa saften. Häll kakan med vatten och koka, dra och häll sockret. Blanda sedan, häll den pressade saften och blanda igen.

Drick Morse 1-1,5 månader. Dessutom är en sådan dryck lämplig för förebyggande av förkylningar och infektionssjukdomar, inklusive blåsor. Förvara frukten i kylskåpet och förvärm lite innan du dricker.

Titta på din hälsa och hygien, do not overcool, och följ en diet. Då blåses cystitisen dig!

Funktioner vid behandling av cystit vid amning: medicamentbehandling och folkmedicin

Vad är inflammation i blåsans slemhinnor?

Cystitis är inflammation i blåsans väggar. Sjukdomen är mycket vanlig, det kan inträffa hos både män och kvinnor. Men kvinnliga representanter är sannolikt att drabbas. Patologi börjar alltid i en akut form, Om behandlingen inte börjar i tid kan den utvecklas till en kronisk.

Behandling av cystit med laktation kräver särskild uppmärksamhet. Behandlingsmetoderna måste behandlas på ett övergripande sätt. Många kvinnor tror att sjukdomen inte är allvarlig, och gå inte till doktorn. Och detta leder till komplikationer i form av njursjukdom. Vid de första symptomen är det nödvändigt att adressera till experten, dvs. till urologen.

Cystitis är indelad i två typer:

 1. Okomplicerad - inflammation sprider sig endast till blåsan. Ibland kan det spridas till urinröret.
 2. Komplicerat - med denna typ av infektion börjar stiga och nå njurarna. Njurskador kan orsaka utveckling av pyelonefrit. Sjukdomen är mycket farlig, eftersom den kan utgöra ett hot mot livet.

Kvinnor efter förlossning upplever ofta utvecklingen av blåsor på grund av minskad immunitet.

Orsaker till patologi

Blodkärls orsaksmedel är bakteriella och svamporganismer, stafylokocker, klamydia och E. coli. Hos kvinnor som nyligen har fött barn kan sjukdomen uppstå på grund av komplikationer och födelseskador.

Följande faktorer leder till utveckling av inflammation:

 1. Bristande överensstämmelse med hygien - omedelbart byte av underkläder, kommer användningen av dagliga kuddar att minska risken för patologi.
 2. Candidiasis av vagina, som ofta finns under graviditet eller långvarig dysbios.
 3. Brott mot immunitet - kroppens skyddande egenskaper minskar, vilket gör det möjligt för bakterier att komma in i blåsan utan problem.
 4. Hypotermi.
 5. Brott mot den metaboliska processen i kroppen, hormonellt misslyckande.

Graviditet hänvisar också till disponibel faktor för utveckling av patologi. I kroppen hos en gravid kvinna störs den hormonella bakgrunden, balansen i vaginens mikrofloror. Allt detta händer mot bakgrund av en minskning av immuniteten.

De första symptomen: vad man ska leta efter

Cystitis har sina egna specifika egenskaper. Det kan bestämmas av följande symtom:

 • frekvent urinering med svår smärta
 • känner efter att urinera att blåsan inte är helt tömd
 • allmänt svaghet i kroppen
 • förhöjd temperatur;
 • smärta i underlivet
 • en förändring i urinens färg blir det grumligt.

Cystitis av en enkel form orsakar inte en temperaturökning. Det kan också finnas följande symtom:

Metoder för diagnos av blåsans inflammation

Grunden för diagnosen cystit är en klinisk studie. Patienter ger en allmän analys av urin och blod. Ett allmänt blodprov visar tecken på ospecifik inflammation. I blodet upptäcks omogna former av neutrofiler, leukocyter. Kliniska studier av urin kommer att visa en hög grad av leukocyter, erytrocyter och bakteriens innehåll i materialet.

Förutom testen utförs en allmän undersökning av patienten. När du känner patienten känns det en smärta i underlivet. Dessutom kan ultraljud av blåsan utföras.

Funktioner av amning

Behandling av blåsor hos ammande kvinnor kräver särskild uppmärksamhet. Metoderna för behandling kan endast ordineras av en läkare. Detta beror på det faktum att många droger kommer in i barnets kropp tillsammans med mjölk. Medicin kan orsaka allergiska reaktioner, störningar i matsårets funktion, till exempel en lös avföring i ett barn med HS, störningar i utvecklingen av ett barn.

Det är viktigt att läkemedlet för cystit vid amning inte väljs oberoende, självmedicinering med sådan patologi är oacceptabel. Behandling av inflammation är oftast med användning av antibiotika. Det finns ett antal droger som kan tas av kvinnor under amning.

antibiotika

Det säkraste läkemedlet, som kan tas som gravida eller ammande kvinnor, är Monural. Behandling med detta läkemedel är godkänd i olika länder runt om i världen.

Drogen går in i barnets kropp i små mängder och blockeras omedelbart i tarmarna med kalcium, vilket ingår i modermælken.

Cystit vid amning är effektivt botad med Zinnat. Den innehåller ingredienser som är fullt kompatibla med amning. I modermjölken är läkemedlet i en liten mängd. Det orsakar inte biverkningar i barnet, så det är idealiskt för nyfödda.

Behandling av cystit hos ammande kvinnor utförs ofta med hjälp av antibiotikum Amoxiclav. Drogen penetrerar nästan inte in i mors mjölk, och är därför kompatibel med amning. Komponenterna av läkemedlet befriar snabbt kroppen av bakterier.

fytoterapi

Många kvinnor är oroliga över frågan om vad som kan göras med cystit hos en ammande mamma? De flesta föredrar växtbaserade läkemedel. Sådana medel är mest effektiva vid det första skedet av sjukdomen.

De mest populära förberedelserna med växtkomponenter är Phytolysin och Kanefron. De har en effektiv antiinflammatorisk och diuretisk verkan. Komponenterna i läkemedlet lindrar smärta och återställer njurarna.

Nackdelen med fytoterapi är behandlingens varaktighet. För fullständig återhämtning är det nödvändigt att ta en kurs om minst tre veckor. Trots läkemedlets säkerhet före användning måste du få ett specialistråd.

Det är bäst att ge företräde under amning av narkotika baserat på växtkomponenter. Till mina patienter med blåsor utser jag Kanefron. Det lindrar väl spasmer, eliminerar inflammatorisk process.

Lokal terapi

Många läkare rekommenderar behandling av blåsning med HB-lokal effekter. Det är införandet av droger direkt i blåsan.

För proceduren används en kateter. Ett medel införs genom det. Detta gör det möjligt att behandla sjukdomen med några läkemedel utan att avbryta amning. Förfarandet ger obehagliga känslor, men det stora pluset är den fullständiga avsaknaden av skada för barnet. Denna metod anses vara den mest effektiva och säkra.

Folk recept

Traditionella metoder för behandling av cystit vid matning kommer ofta till hjälp av unga mödrar:

 1. Det säkraste sättet är ett avkok av kamomill. Det har en antiinflammatorisk och diuretisk effekt. Det kan tas utan rädsla efter leverans, eftersom kamille inte skadar barnet.
 2. I det inledande skedet hjälper dekokningar av örter och fruktdrycker. Tranbär och cowboysmor har en diuretik effekt (förutom symptomen och orsakerna till enuresis du kan lära dig här), utsöndrar de bakterier från blåsans brunn. Morse kan bli full för profylax i ett och en halv månad. Detta kommer inte bara att vara ett bra förebyggande av cystit, men också för många förkylningar.
 3. Cystitis kan behandlas med amning med mineralvatten. Du måste välja alkaliskt vatten, vilket berikas med kalium, järn och magnesium. Mineralka hjälper till att minska surheten hos urinen och kommer påskynda borttagandet av skadlig mikroflora.

Är det möjligt att äta vinbär med amning i form av kompott och fruktdrycker, läs länken. Om alkoholskador i amning bör vara medveten om alla mammor under graviditeten. Men är det möjligt att göra undantag, till exempel i form av ett glas torrt vin, som beskrivs i denna artikel.

diet

Vid behandling av cystit är det viktigt att följa en diet. När en kvinna har känt de första symtomen på sjukdomen rekommenderas det att överge saltet. En saltfri diet hjälper mycket effektivt till att ta bort obehagliga känslor.

Det är nödvändigt att vägra inte bara salt, men även från rökt (inklusive fisk i sådan beredning), stekt och skarpa produkter. Denna diet bör följas och för normal matsmältning av barnet. Alla dessa rätter påverkar barnens hälsa negativt. Rätter med amning bör övervägande vara protein och grönsaker.

Drickeregimen

För att påskynda behandlingen av cystit vid amning hjälper till att följa dricksregimen. Det rekommenderas att öka den dagliga mängden vätskeintag. Om kroppen får mycket rent vatten blir urinering vanligare och följaktligen tas bakterier snabbt ur blåsan.

Under amning rekommenderas en kvinna att följa vissa regler:

 1. Avvisa från te och kaffe med amning, preferens ges till rent vatten.
 2. Den dagliga vätskevolymen måste vara minst 2 liter.
 3. Det rekommenderas inte att dricka söta drycker, socker skapar gynnsamma förutsättningar för utveckling av negativ mikroflora.

Det är bäst att dricka i matsperioden fruktdrycker från naturliga bär.

förebyggande

Det är viktigt att inte bara veta hur man behandlar cystit vid amning utan också att följa förebyggande åtgärder för att undvika återkommande sjukdom. De viktigaste förebyggande åtgärderna är:

 1. Det är omöjligt att överkyla kroppen, speciellt under den kalla årstiden, till exempel på promenader med en nyfödd på vintern.
 2. Det är nödvändigt att observera personlig hygien.
 3. En viktig roll i förebyggande är rationell näring och kost.

Som en förebyggande åtgärd kan du dricka växtberedningar och bär.

Kvinnors feedback

Volkova Anna, Saratov, 20 år gammal

Jag sprang i cystit för tre år sedan, min dotter var 2 månader gammal. Först gick jag inte till doktorn, jag var rädd för att de skulle ordinera piller. Men situationen förvärrade, jag kunde inte ens sova på natten.

Som ett resultat gick jag till urologen. Jag var ordinerad Zinnat. Läs instruktionerna, recensioner, det är alltid angivet att drogen kan bli full med amning. Har spenderat på en kurs, från en cystit har blivit av med. Och med barnet var allt bra, vi märkte inga problem.

Mikhailova Marina, Jaroslavl, 24 år gammal

Efter födseln började han omedelbart oroa sig för smärtan i underlivet, gick ofta till toaletten. Till doktorn räckte inte, som trodde, att det är förenat med sorter eller arbeten så organismen reagerar.

Men symptomen intensifierades, bestämde jag mig för att gå till en specialist. Han föreskrev test, diagnostiserad blåsning. Läkaren föreskrev antibiotika, men jag tog inte chansen att dricka, även om det står skrivet att det är möjligt med amning.

Har bestämt sig för att försöka behandlas med örtberedningar. Jag lagade en sådan avkok: 2 skedar av cowberryblad, 1 sked Echinacea, 1 Johannesjärn, 3 skedar hundros, 2 skedar av kvistbenet. Allt blandat, hällt med kokande vatten. Jag drack 1/3 kopp tre gånger om dagen. Det är bara kursen ska vara minst en månad.

slutsats

Cystitis är en allvarlig sjukdom som inte kan lämnas obehandlad. Det är inte nödvändigt att hoppas att symtomen kan passera eller ske i god tid och det kommer att bli möjligt att glömma en patologi. Det finns många säkra sätt att behandla blåsans inflammation under amning. De hjälper en kvinna att bli av med obehagliga symptom och skadar inte en nyfödd.

Om behandling av cystit hos kvinnor hos män beskrivs i denna video. Observera att det finns restriktioner för ammande mödrar.