Huvud
Strömförsörjning

Orsaker och behandling av blåsor efter samlag

Män och kvinnor diagnostiserar ofta en sådan patologi som cystitis. Ibland utvecklas cystit efter samlag, vars orsaker kan gömma sig i egenskaperna hos det kvinnliga genitourinära systemet. Denna patologi kallas också postkoital cystitis. Blåsan är ett viktigt organ som är involverat i att utsöndra urin från kroppen. Cystitis är en övervägande infektiös patologi. Kvinnor lider av denna sjukdom mycket oftare än män. Den främsta orsaken är en bredare och kort urinrör. Varför, efter att kön kan utveckla inflammation i blåsan och hur manifesterar denna sjukdom sig?

Etiologi av postkoital cystit

Cystitis efter att ha sex - ett fenomen inte ovanligt. Riskgruppen omfattar tjejer som börjar ha ett aktivt sexuellt liv. Cystitis är akut och kronisk. Postkoitalblåsning fortsätter ofta akut och utvecklas inom 1-2 dagar efter sexuell kontakt. Sjukdomen är smittsam. Blåsans inflammation beror på penetrering i organ av olika patogena bakterier. Dessa kan vara intestinala pinnar, stafylokocker, Pseudomonas aeruginosa, Proteus, Klebsiella. I denna situation kommer mikroorganismer in i blåsan genom urinröret.

Infektion kan uppstå på grund av en partner, särskilt om det är en bärare av patogena bakterier. Cystit hos män kan vara asymptomatisk. Fördjupande faktorer för inflammation i urinblåsan hos kvinnor efter samlag är:

 • bär på dragkedjor;
 • icke-iakttagande av enkla regler om personlig hygien hos könsorganen;
 • frekvent förändring av sexuella partners;
 • förstoppning;
 • katarralsjukdomar;
 • alkoholmissbruk
 • minskad immunitet
 • trauma mot blåsans slemhinnor.

Cystitis efter sex kan förvärras, om en kvinna redan har en sjukdom i kronisk form. Främjar denna förändring i den hormonella bakgrunden när du byter din sexpartner. Orsaker till penetrering av infektiös medel kan innefatta trauma på slemhinnan i kvinnans urinrör genom parternas hår. Detta observeras vid frekventa intima hårklippningar, när håret blir grovt. En viktig roll i utvecklingen av postkolisk blåsan är användningen av kemiska preventivmedel. I vissa fall ligger orsakerna i den medfödda urinleddsdystopien.

Kliniska manifestationer

Efter närhet av en man och en kvinna och penetrering av patogena mikroorganismer kan symtom inträffa efter flera timmar eller dagar. I akuta former av blåsor kan kvinnor klaga på:

 • smärta i urinering
 • brinner i urinröret
 • smärta i underlivet
 • frekvent urinering
 • förändring i urinens natur (grumlighet, utseende av flingor eller sediment);
 • sjukdomskänsla;
 • svaghet.

Ofta är det en temperaturökning. Vid framkanten efter sex med blåsan är ett dysursyndrom. Inte alltid alla ovanstående symptom uttalas. Hos vissa patienter finns det endast frekvent urinering, vilket i sin tur normaliseras. Smärta med inflammation i urinblåsan är akut, förekommer oftast i slutet av utlösningen av urin. Det kan utstrålas i perineum och anus. En särskild manifestation av sjukdomen är en känsla av ofullständig förödelse av blåsan. När det gäller sjukdoms kroniska form har den en vågig kurs med perioder av förvärring.

Objektive tecken på inflammation i urinblåsan inkluderar förändring av urinets utseende. Normalt har en frisk person en strågul färg, det är tydligt och innehåller inte sediment. Med inflammation i blåsan efter samlag kan urinen bli mörkare. Utseendet på en röd nyans kan indikera en orenhet i blodets urin. Ofta syns ett sediment i det.

Handlingsplanen för läkaren och patienten

Om ett aktivt sexliv har orsakat inflammation i blåsan, ska du se en läkare. Det kan vara en terapeut eller en urolog. Diagnosen av sjukdomen innefattar:

 • en grundlig intervju med en sjuk kvinna eller en man
 • extern inspektion
 • laboratorieforskning;
 • Blåsans ultraljud;
 • cystoskopi.

Preliminär diagnos görs på grundval av karakteristiska symptom. Indirekt tecken på blåsan är förbättringen av patientens tillstånd mot bakgrund av antibakteriella läkemedel. Vid sådan ineffektivitet bör en annan patologi (schistosomiasis, tumörer, tuberkulosinfektion) uteslutas. En viktig plats vid diagnosen sjukdomen är laboratorietester. Organiserat ett allmänt urintest, en studie om Nechiporenko. För att identifiera orsaksmedlet för infektion kan urin såddas till näringsmedia. Det enklaste och moderna sättet är att utföra PCR.

Vid bedömning av urin bestämmer du dess färg, relativ densitet (specifik gravitation), förekomst av patologiska föroreningar (blod, slem, pus, flingor). Med inflammation i urinblåsan i urinen ökar innehållet av leukocyter. Tätheten av urin bestäms för att utesluta njursjukdom. Dessutom kan läkaren ordinera en studie av mikrofloran i könsorganen (vagina). Om en kvinna vid undersökning av smet har atypiska mikroorganismer för vaginaens mikroflora, kan det vara nödvändigt att konsultera en venereolog.

Terapeutisk taktik

Behandling av cystit som uppträder efter sexuell kontakt är konservativ. Den förutsätter användning av antibiotika (fluorokinoloner, nitrofuraner), återställande av den vaginala mikrofloran, behandling av opportunistiska sjukdomar, temporärt upphörande av sexuallivet, avstötning av alkohol, fysisk terapi, dricka regim. Bland de antibiotika som används mest är Ciprofloxacin, Ofloxacin, Furadonin, Norfloxacin. De används oftast i munnen. För en snabbare effekt kan du kombinera generell behandling med en lokal. I denna situation införs antiseptiska ämnen i blåsan, vilket undertrycker tillväxten och multiplikationen av bakterier.

Om infektionen har inträffat från en sexuell partner, utförs också behandling mot honom också.

Etiotropisk behandling involverar inte alltid användningen av antibiotika. Vid isolering av atypiska patogener (virus, svampar) föreskrivs antivirala och antifungala medel. Det finns effektiva lösningar baserade på medicinska örter. Dessa läkemedel inkluderar Kanefron. I sin sammansättning innehåller hundra tusen, rosmarin och älskling. Det undertrycker tillväxten av mikroorganismer, eliminerar spasmen i urinblåsan, har en antiinflammatorisk effekt. Till skillnad från antibiotika orsakar detta läkemedel inte oönskade reaktioner. Det är säkert och lämpligt för personer i alla åldrar och kön.

Behandling inkluderar dricka mycket vätska, diet (eliminering från kosten kryddig och fet mat), användning av naturliga diuretika, spasmolytika mottagning. Den senare är ordinerad för smärta av en spasmodisk natur. Tillämpade läkemedel såsom Papaverin, Drotaverin. För att förbättra utflödet av urin rekommenderas det att dricka avkok som baseras på cowberryblad, bärbär, tranbärsmor. Efter det att huvudsymptomen har minskat kan fysioterapi utföras. I denna situation kan UHF-terapi, jontofores, inductotermi organiseras.

Förebyggande av sjukdom

För att förhindra inflammation i blåsan är det nödvändigt att följa följande rekommendationer:

 • noggrant välja en sexuell partner
 • inte engagera sig i avslappnad sex;
 • använd barriärmetoden för preventivmedel
 • Byt inte regelbundet sex med anal;
 • att tömma blåsan före och efter samlag
 • regelbundet ta en dusch och följ andra hygienregler
 • stärka immuniteten.

Detta gäller både män och kvinnor. Män kan också lida av cystit efter samlag, men det är mycket mindre vanligt än hos kvinnliga ämnen.

Sålunda är inflammation i blåsan efter samlag ett frekvent fenomen. Symtom kan snabbt försvinna. Mindre vanlig blir cystit kronisk. När dysursjukdomar inträffar bör du konsultera en läkare som ska ordinera lämpliga test och behandling.

Cystit efter intimitet

Cystitis är en inflammation i urinblåsan. Sjukdomen är ganska vanlig, men påverkar oftare kvinnors sjukdom. Anledningen ligger i de särdragen i kvinnokroppens struktur.

Orsakerna till cystit är många: hypotermi, stillasittande arbete, klimakteriet, låg immunitet. Men det finns en typ av sjukdom - cystit efter intimitet eller postkoital cystit hos kvinnor. Orsakerna till cystit efter intimitet är följande:

 • efter det första samlaget hos kvinnor uppträder ärrbildning i slidan i slemhinnan där det fanns en hymen. Som ett resultat är urinröret attraherat till slidan. Avslutningen av kanalen på kanalen är trasig, mikrober och bakterier får fri tillgång till blåsan. Med denna patologi manifesterar blåsan efter kön ständigt;
 • Cystit efter samlag kan uppstå som en följd av att de inte uppfyller grundläggande hygienstandarder. Om en kvinna inte har patologiska sjukdomar och hon är ren, observerar vagina som upplever dåliga och goda bakterier balansen. Men med infektionen blir dåliga bakterier aggressiva och undertrycker bra. Efter varje samlag rör de sig genom den något öppna urinröret till blåsan och det finns en förvärmning av cystitisen.
 • Cystit efter sex kan förekomma om partnerens sperma innehåller patogena mikroorganismer. Därför bör en undersökning genomföras av båda parter när man diagnostiserar "smekmånadens cystitis". Om cystit efter kön förvärras ofta är det nödvändigt att behandla både mannen och kvinnan samtidigt.

Symtom på cystit efter kön

Cystit efter samlag, oavsett orsak det orsakar, har samma symptom som en vanlig sjukdom. Symtomen på cystit efter kön hos kvinnor är:

 • smärta i underlivet och obehagliga känslor vid urinering
 • konstant känsla av blåsans fullhet;
 • blod i urinen;
 • Intresset att besöka toaletten blir frekventare;
 • intimitet åtföljs av obehagliga känslor, når en kvinna inte orgasm på grund av obehag
 • temperaturökning.

Vid de första alarmerande symptomen bör man inte lita på lycka, sjukdomen kommer inte att passera. Om smärtan börjar efter sexuella handlingar ska du genast besöka läkaren. Med tiden kommer den upptäckta sjukdomen och behandlingen som startas hjälpa till att undvika allvarliga patologier.

Om blåsan som har uppstått efter kön inte behandlas, kan inflammation av bilagorna utvecklas, njurarnas aktivitet kan störa, inflammationsprocessen kan ackumuleras i bilagorna. Allt detta kommer att leda till långvarig behandling.

Om ett par timmar efter att ha kön börjar du känna ovanstående symtom, då har du en cystitis smekmånad. Därför kan sjukdomen detekteras på ett tidigt stadium och behandlingen av postkolisk cystit kommer att passera snabbt, utan komplikationer.

Diagnos av postkoitalcystitis

Behandling av postkoitalcystit hos kvinnor börjar med diagnosen av sjukdomen. Det är nödvändigt att ordentligt ordinera mediciner och välja exakt de som påverkar patogenen hos denna art. För detta kommer läkaren att utse:

 • ett allmänt blodprov
 • allmän analys av urin;
 • sådd urin på mikrofloran
 • ultraljudsundersökning av blåsan;
 • smärta från vagina4
 • bestämma platsen för slidan och urinröret.

Behandling av blåsor efter kön

Postkoitalcystitis och dess behandling hos kvinnor har sina särdrag. Cystitis efter kön kommer läkaren att behandla komplex. Behandlingsregimen kommer att innehålla antibiotika, probiotika, immunmodulatorer, på smärtlösa och antipyretiska, antispasmodika.

Om cystit efter kön framträder från fall till fall, dvs. är inte permanent och symtomen har ingen uttalad karaktäristik, kan cystitis behandlas med örtberedningar, till exempel kanefron, cyston, fytolysin eller monorel.

Om fallen av permanent botemedel mot smekmånen cystit kommer att ha antibiotika. De hjälper till att klara av bakterier som orsakar inflammation i urinblåsan. Sådana läkemedel innefattar som regel monural, furagin, ampicillin, nitroxolin, palin, nolycin och andra. Att "förskriva" antibiotika är självfarligt, det är nödvändigt att veta vilken av dem som kommer att påverka denna typ av bakterier. Detta kan bestämmas av en läkare, baserat på data från laboratorietester.

Spasmer och smärtsamma känslor hjälper till att ta bort no-shpa och drotaverine. Behandlingsregimen kommer att innehålla antiinflammatoriska läkemedel, om symptomen som åtföljer sjukdomen stör patienten starkt. I dessa fall utse ibuprofen, pentalgin, diklofenak etc.

Cystitis smekmånad ger behandling av immunmodulatorer tactivin, imunofan, myelopid och andra. De kommer att bidra till att höja immunitetens skyddande egenskaper, och i framtiden kommer kroppen att kunna bekämpa infektionen på egen hand.

Efter behandling med antibiotika kommer läkaren definitivt att rekommendera att ta probiotika för att återställa mikrofloran. Det kan vara lineks, hilak, bifiform, narine, etc.

I nödfall med svår smärta och feber i behandlingsplanen kommer specialisten att inkludera antipyretiska och analgetiska läkemedel. Det kan vara ibufen, aspirin, cytromon, analgin.

Korrekt utformad behandlingsplan och dess strikta efterlevnad kommer att bidra till att avlägsna symptom om det finns en cystitis av smekmånaden och förhindra återkommande av sjukdomen.

Under behandlingen är det bättre att sluta ha sex, särskilt om sjukdomen orsakas av sexuellt överförbara infektioner.

När en operation behövs

I vissa fall kan smekmånadssyndrom endast avlägsnas med kirurgisk ingrepp. Orsakerna är anatomiska och ligger i den förlängda urinröret.

I sådana fall transponera urinröret. Orgeln placeras i normalt läge och utsöndras från omgivande vävnader. Under operationen avlägsnas spikarna och ärren som är kvar efter hymenbrottet. De bidrog till att öka urinrörets lumen och leda till sjukdomen.

Operationsbehandling utförs på ett sjukhus. Under överinseende av läkare är patienten inte mer än 3 dagar. Kirurgisk ingripande har inga komplikationer. Efter behandling är intim affinitet inte längre åtföljd av smärtsamma förnimmelser och sjukdomens återfall på grund av kön är uteslutet.

Cystitis med oralt eller analsex

Frågan är ganska legitim, eftersom cystitis vid oral eller analsex är fixerad.

Cystit efter oralsex kan uppstå om en kvinna har orala problem: Stomatit, karies, oralt ursprung av cystit är sannolikt. Cystitis uppträder efter oralsex, om en kvinna har bronkit, faryngit eller ont i halsen.

I andra fall är utvecklingen av cystit efter oralsex knappast möjlig.

Hur man behandlar cystit, som uppstod efter analsex, kommer läkaren att berätta, baserat på typen av bakteriepatogener. Utvecklingen av cystit i detta fall är möjlig under påverkan av olika faktorer: patogenen i matsmältningsorganen hos kvinnor, toxiner kvar av avföring och andra. Bakterier förblir på manliga medlemmen och överförs till slidan och faller sedan in i urinblåsan och provocerar utvecklingen av sjukdomen. Därför, efter analsex, bör du byta kondom eller tvätta sex, och bara sedan delta i vaginalt sex.

Hur man förebygger cystit efter kön

Hur man undviker cystit efter en intimitet kommer att berätta för doktorn, men det finns ett antal generellt tillgängliga tips som hjälper till att undvika obehag:

 • När du sitter i ett sätt att leva, är träning användbar. Gör det två gånger om dagen - på morgonen och på kvällen;
 • håll inte tillbaka urinering. Vid de första symptomen ska du besöka toaletten;
 • drick tillräckligt med vätskor under dagen. Detta bidrar till att snabbt avlägsna infektionen;
 • under menstruation är det möjligt att utesluta sex. Om nu kön fortsätter, bör du observera ökad hygien.
 • om det finns en sjukdom i munnen. Neka oralsex;
 • har analsex endast med kondom
 • Använd kondomer som inte har smörjmedel med spermicid med smörjmedel.
 • Undvik sexuella ställningar som kan irritera urinröret.

Och viktigast av allt, före och efter sexuell handling är det nödvändigt att tvätta könsorganen, sedan frågan: "Varför börjar cystitisen efter sex?" - det kommer inte att störa dig.

Hemma kan du hjälpa dig med behandling av blåsor om du följer en viss diet. Du bör utesluta kryddiga och kryddiga rätter från kosten.

Te och kaffe vid denna tidpunkt kommer inte att användas. Det är bättre att ersätta dem med örtinfusioner eller vanligt vatten. Tranbärsjuice kommer att hjälpa till. Tranbär är ett naturligt antibiotikum och fungerar bra för bakterier som orsakar cystitis.

Symtom och behandling av blåsor efter samlag

Alexander Myasnikov i programmet "Den viktigaste" berättar hur man behandlar njursjukdomar och vad man ska ta.

Många kvinnor efter samlag har obehagliga känslor i urinröret och urinblåsan. Specialister fördelar även blåsan efter kön som en separat sjukdom, även om den utvecklas på samma sätt som vanlig cyste. Om det efter flera timmar eller en dag efter sexuell kontakt uppträder tecken på inflammation, ska du omedelbart kontakta en läkare och börja behandlingen.

Cystit och sexliv

Postcoital cystit är en sjukdom som orsakar en inflammatorisk process i blåsan efter samlag. Denna patologi är inneboende hos kvinnor. Hos män är det en storleksordning mindre vanligt, och upp till 40 år diagnostiseras inte alls. Hos personer med det svagare könet förebygger blåsans inflammation den anatomiska strukturen hos det urogenitala systemet, närvaron av en bred och kort urinrör.

Detta är en ovanlig sjukdom, eftersom dess förvärring inträffar först efter intimitet. Men symptomatologin hos den är likartad i den vanliga formen av inflammation, så buksmärta, smärta vid urinering och många andra smärtsamma känslor garanteras för en kvinna. Behandling ger ofta ett tillfälligt resultat - fram till nästa samlag. Hos äldre män, ibland efter kön, finns en förvärring av kronisk prostatit och efterföljande förekomst av cystit, men sådana fall är sällsynta.

Vad är farligt för denna typ av sjukdom? Förutom bristen på glädje i det intima livet fram till utvecklingen av depressiva tillstånd är ett antal ännu allvarligare komplikationer möjliga:

 • pyelonefrit;
 • urolitiasis;
 • glomerulonefrit.

Hos 50% av kvinnorna som har postokitala inflammatoriska fenomen, passerar även en enda episod i kronisk form. Men sjukdomen kan botas i tid då behandlingen startade.

Orsaker till inflammatorisk process

Liksom någon inflammatorisk process är förvärringen av cystit efter samlag i en kvinna associerad med införandet av en bakteriell infektion i blåsans slemhinnor. Bakterier (stafylokocker, proteaser, E. coli, enterokocker och många andra) går in i genitourinärsystemet från den sexuella partnern. Under samlag är det också möjligt att införa i urinröret sin egen villkorligt patogena mikroflora som börjar multiplicera och orsaka inflammation.

Men varför drabbas vissa kvinnor av cystit, medan andra inte ens misstänker det? Inflammation i blåsan efter intimitet uppstår ofta när det finns en speciell struktur i urinröret. Detta är den främsta orsaken till patologi. Hos kvinnor kan öppningen av urinröret ligga mycket nära ingången till slidan och under samlaget öppnar urinröret och gäspar. Innehållet i vagina kommer in i urinröret, bakterier rör sig lätt uppåt i blåsan.

Andra faktorer som predisponerar för inflammation:

 • bristande efterlevnad av personliga hygienregler
 • torrhet i slemhinnan i könsorganet
 • trauma mot vagina och perineum
 • urolitiasis;
 • Förekomsten av kronisk blåsan i anamnesen;
 • grov samlag.

I vissa fall är det även möjligt att utveckla en specifik cystitis om en man infekterar en kvinna med gonorré, syfilis eller andra sexuellt överförbara infektioner.

Symptom på sjukdomen

De första tecknen på blåsan förekommer strax efter samlag, några timmar senare, men inte senare än slutet av den andra dagen. I början finns det starka krav på att urinera, skarpa, med att dra känslor i underlivet. En kvinna upplever en känsla av överflöd av blåsan, som kan inträffa strax efter föregående urinering.

Efter att ha gått på toaletten känns patienten starka smärtor i buken, följt av bränning, skärningar, generellt obehag. Om könblåsan börjar efter kön, förblir kroppstemperaturen normal, men med en svår exacerbation stiger den till 37,5-38 grader. Högre siffror bör varna, kanske har en akut pyelonefrit gått med.

Andra möjliga symptom på patologi:

 • föroreningar av blod i urinen;
 • fördelning av urin i små portioner;
 • retention av urin;
 • går på toaletten varje 3-5 minuter.

Att ignorera dessa tecken leder till att infektionen utvecklas till urinrör och njurar. Det konstanta intaget av antibiotika är också felaktigt, eftersom det leder till framväxt av bakterieresistens mot droger och bildandet av former som inte kan förstöras. Särskilt obehagligt kan sjukdomen sluta hos gravida kvinnor. Smärta och inflammation kan orsaka missfall, för tidig födsel, infektion hos fostret.

Diagnos av patologi

För uttalandet av den korrekta diagnosen är en anamnese viktig. En kvinna måste nödvändigtvis ange att förvärringen av smärtsamma känslor uppstår efter intimitet. För att bekräfta diagnosen utförs ett antal studier:

 • allmän analys av urin;
 • bakteriologisk urinkultur;
 • bakteriologisk kultur på speciella medier (med misstanke om chlamydia, gonorré och andra specifika infektioner);
 • undersökning av vaginalt smet
 • gynekologisk undersökning
 • Ultraljud av bäckenorganen och blåsan;
 • om nödvändigt, ultraljud av njurarna;
 • cystoskopi.

Om den allmänna analysen av urin låter dig identifiera den inflammatoriska processen i blåsan ger bakposev fullständig information om typen av patogen. Detta är nödvändigt för val av läkemedel. Differentiera patologi med pyelonefrit, rörelse av stenen längs urinledaren, urinrörsirritation med små stenar. Den långvariga tiden av cystit och bristen på effekt från terapi kan innebära utveckling av tuberkulos, papillomatos och till och med en tumörprocess.

Läkningsåtgärder

Venereal sjukdomar behandlas med speciella mediciner från båda parter. Om cystitisen orsakas av en icke-specifik mikroflora, kommer behandlingen att riktas mot förstörelsen av infektionen, förebyggande av dess spridning till njurarna, ökningen av lokal immunitet. Behandlingsförloppet är som följer:

 1. Antibiotika - Monural, Norbaktin, amoxiclav, Supraks (vanligtvis en kur är 7-10 dagar) och uroantiseptiki - furadonin, Furomag.
 2. Immunmodulerande komplex handling - TSikloferon, Amiksin, Immunoriks, Lavomax, Proteflazid och lokala immunmodulerande - Urovaksom.
 3. Narkos, spasmolytika - No-shpa, Baralgin, Papaverin.
 4. Phytopreparations - Cyston, Kanefron, Phytolysin, Mononel, infusioner av cowberry, corn stigmas, horsetail, bearberry.
 5. Vitamin-mineralkomplex - Complivit, Vitrum och probiotiska komplex - Acipol, Hilak Forte, Bifiform.
 6. Infusion på blåsan av lösningar av silver, havtorn olja och hund ros, antiseptiska lösningar.

Vid kronisk inflammation rekommenderas en diet med ökad vätskevolym, en minskning av salt och skarpa, irriterande livsmedel. Stagnation i bäckenområdet och urinsystemet kommer att eliminera träningsterapi, en aktiv livsstil. I vissa fall rekommenderas en kvinna för kirurgisk behandling. Det kommer att hjälpa om urinröret är för öppet (urinhålan).

Transposition av kanalen är en enkel operation, varefter det är nödvändigt att stanna på sjukhuset inte längre än 3 dagar. Urinröret är fixerat i det önskade området, de befintliga vidhäftningarna och ärren avlägsnas. Efter rehabiliteringsperioden (2 veckor), kommer kvinnan att leva ett fullständigt sexliv och glömma sjukdomen.

För förebyggande av patologi är det viktigt att observera hygienåtgärder, för att övervaka renheten före och efter kön. Du kan inte tolerera om du vill tömma blåsan, särskilt efter samlag. Det är nödvändigt att regelbundet besöka en gynekolog och behandla alla inflammatoriska sjukdomar i könsorganet och urinvägarna. Vid analsex är det viktigt att använda kondom så att infektionen i slidan förhindras.

Hur man cure cystit i hemmet?

Trött på konstant huvudvärk, brinnande med urinering, smärta i underlivet och frekvent uppmaning att gå på toaletten?

Läkare säger inte något nytt och förgiftar dig med dyra pseudodroger? Vänta inte tills cystitisen går i kronisk form.

Det är bäst att behandla en orsak, inte en konsekvens. Det rekommenderas att läsa vad de erfarna läkarna råder beträffande behandling av blåsor, bekanta sig med recensionerna och resultaten av behandlingen av patienter.

Varför efter sexuellt intyg eller handling börjar blåsan

Cystit efter samlag är en unik sjukdom som uppträder oftare hos kvinnor 1-2 dagar efter samlag. Det manifesteras av brinnande, smärta i underlivet.

Tidig diagnos är svårt på grund av att representanten för den vackra halvan inte kopplar nosologi med tidigare händelser.

Intresset är mottagandet av antibiotika mot bakgrund av patologi. Medicin eliminerar symtomen på inflammation tills nästa kommunikation med partnern. En liknande situation uppstår efter symtomatisk behandling i sjukhuset. Varför beskrivs detta beroende?

Sjukdomens särdrag - förhållandet till urinrörets orättfärdiga plats eller dess gapande. Och detta kan helt rättas.

Orsaker till inflammation i blåsan efter samlag

Den viktigaste etiologiska faktorn för sjukdomen, urologer anser att urinvägarna är felaktiga, vilket skapar möjligheter till driftinfektion. Den inflammatoriska processen utvecklas med en minskning av lokalt skydd mot bakgrund av kroniska sjukdomar, hypotermi. Vid unga flickor främjas bildandet av inflammation genom vidhäftningar som bildas efter bristningen av den oskuldliga pleura.

Obalans av könshormoner, postmenopausalt syndrom är också grunden för att slappna av urinrörets smidiga muskler och andra urinorgan, blåsans atrofi. Tunna organväggar skapar förutsättningar för vidhäftning av bakterier. Den stigande fördelningen av mikroorganismer är det föredragna sättet att infektera urinogenitala organ.

Förlängd sexuell abstinens är en viktig etiologisk faktor för nosologi. Mot bakgrund av patologi utvecklas stagnanta förändringar som orsakar bakteriell tillväxt.

Enligt statistiken är de flesta fallen orsakade av gram-negativa intestinala enterobakterier, protozoer och svampar av släktet Candida. Sexinfektioner är en mer sällsynt orsak till inflammatoriska processer i genito-urinvägarna.

Vetenskapliga verk beskriver det främsta inflytandet av provocerande faktorer på de inflammatoriska processerna i urinvägarna. Infektionsinfektion är sekundär. Den uppåtriktade spridningen av bakterier är inte en ledande faktor.

Provande faktorer av inflammation i blåsan

Akut cystit utvecklas med en minskning av immunotiskt resistans hos urotelet till patogener. Ett hälsosamt epitel innehåller speciella celler som förstör mikroorganismer (fagocyter). Med virusen kämpar immunoglobuliner, som ligger i den intercellulära vätskan. Brott mot mekanismen för immunologisk resistens mot patogener leder till reproduktion av mikroflora. Om den infekterade urinen detekteras i tid, börjar behandlingen, den inflammatoriska processen förhindras.

Med ett analfabetiskt val av antibakteriella läkemedel, överträdelse av multipliciteten och varaktigheten av administreringen bildas resistens hos bakterier mot läkemedel. Mekanismen orsakar förekomst av återfall och reinfektioner. I det första fallet, under gynnsamma förhållanden, aktiveras floran, som tidigare orsakade inflammation i urinblåsan.

Reinfektion sker när en annan mikroflora är infekterad med minskad lokal skydd. Provande faktorer - vävnadshypoxi (brist på syre), brist på länkar i immunsystemet, ärr.

Många kliniska studier har visat vikten av fullständig läkning av urotelet efter skada. Kvalitativ vävnadsregenerering fullbordas genom restaurering av alla lager med bildandet av fagocyter (celler som förstör bakterier), ackumulering av immunkomplex i det interstitiella utrymmet.

Det ofullständiga tillståndet hos urotelet är orsaken till kronisk inflammation.

Orsaker till exacerbation eller återkommande cystit:

 1. Urinrörets anomali
 2. Stoppa antibiotika före förfallodagen;
 3. Förekomst av sexuella infektioner;
 4. Ökad stress på nedre delen av ryggen;
 5. Individuell känslighet för E. coli;
 6. Icke-iakttagande av intim hygien.

Cystitis överförs sexuellt, så infektion i en partner kan leda till infektion.

Analysera alla de beskrivna faktorerna utesluter experter i början urinvägens felaktiga anatomiska läge. Andra provokationsmekanismer fastställs i avsaknad av urinrörets införlivande.

Kliniska symtom på cystit efter samlag

Vanligtvis utvecklas kliniska symptom 7-10 timmar efter handlingen. Manifestationer uppträder plötsligt:

 • Mörk urin på grund av föroreningar i blodet;
 • Smärta syndrom i underlivet;
 • Burning med urinering;
 • Okontrollerad fördelning av urindroppar under dagen;
 • Hög temperatur.

OBS! Felaktig behandling av blåsans inflammation leder till pyelonefrit - inflammation i njurskyddet.

Vid kronisk kurs under en exacerbation finns liknande tecken. En ytterligare klinik uppträder med samtidiga sjukdomar (kolelitiasis, uretrit). Stenar i blåsan orsakar ett paroxysmalt smärtsyndrom i obstruktionen av urinvägarna.

Principer för diagnos av "sexuell" cystitis

Diagnos av akut form är inte svårt. Den kliniska bilden och laboratorietesterna möjliggör diagnos med hög tillförlitlighet.

Identifieringen av en kronisk sort kräver uppsamling av en anamnese:

 • Förtydligande av sexuella relationer
 • Ställa in tiden och orsakerna till sjukdomsuppkomsten;
 • Diagnos av samtidiga sjukdomar.

I grundskedet utförs laboratorietester, bakteriologisk urinkultur, identifierar antibakteriell känslighet hos floran, utför röntgenkontraststudier i urinvägarna, ultraljud.

Slutskedet - endoskopisk analys utförs, vilket möjliggör visuellt att sanna slimhinnan med hjälp av en sond för att ta materialet för mikroskopisk undersökning. Biopsier efter cystoskopi utförs alltid för att utesluta cancer eller precancerösa tillstånd (dysplasi, metaplasi). Nödvändigheten av flera tagande av materialet bekräftas genom att träna urologer, vilket möjliggör en mer noggrann studie av urotelet vid kronisk inflammation.

Förebyggande av cystit efter samlag

För att förhindra stagnation av urin hjälper många vätskor. Under dagen måste du dricka minst 1,5 liter vatten för att späda blåsans stillastående innehåll.

Urologer rekommenderar inte att du bär syntetiskt underkläder, vilket ökar temperaturen i underlivet. Hypertermi i vagina och urinrör är en gynnsam faktor för reproduktion av mikroorganismer.

Lokal immunitet minskar kryddig, salt mat, vars användning i händelse av sjukdom bör begränsas. Vi rekommenderar att du observerar intim hygien, att tömma blåsan före och efter samlag.

Undvik hypotermi, stressiga situationer, vilket leder till kränkningar av mikrocirkulationen, hypoxi, atrofiska förändringar i slemhinnan.

Titta på den hormonella bakgrunden. Endokrina störningar stör urotelets funktion, minskar antibakteriellt skydd.

Taktik av blåsbehandling

Varje oberoende terapi för patologi är utesluten. Intaget av vegetabiliska avkok, tinkturer ska utses av läkaren.

Växtberedningar

Svårigheter att använda folkmedicinska läkemedel mot inflammatoriska förändringar i urinblåsan är förknippade med omöjligheten att välja rätt dos och välja medicinsk behandlingstid. Den enda örtberedningen, vars effektivitet har verifierats genom praktisk användning - kanefron. Multiple terapeutisk effekt av läkemedlet i sjukdomar i urinsfären (antiinflammatorisk, spasmolytisk, diuretikum) beror på innehållet i rosmarin, lyubistoka, guld-thousander.

Det finns inga kontraindikationer för att ta drogen (förutom allergier). Kan användas under lång tid med kronisk inflammation.

Kirurgisk behandling

Varianter av sjukdomen som uppstår när urinröret är lokaliserat felaktigt behandlas kirurgiskt. Efter borttagning av urinvägs transponering försvinner de kliniska symptomen, sänks sannolikheten för en infektion avsevärt. Rekonstruktion av urinröret är det enda sättet att effektivt behandla postkoitala former av patologi.

Om huvudorsaken inte elimineras, kommer antibiotikabehandling inte att hjälpa, eftersom bakterier kontinuerligt kommer in i blåsan genom urinvägarna.

Kärnan i den kirurgiska operationen för att eliminera transpositionen av urinröret är separationen av strukturen från de omgivande vävnaderna, fixering i den fysiologiska positionen. När manipuleringen avlägsnar vidhäftningar elimineras andra hinder som förhindrar genito-urinorganens naturliga funktion.

Konservativ behandling

I avsaknad av transponering av urinvägarna utförs antibakteriell terapi. Antibakteriella läkemedel ordineras specifikt mot patogenen efter att ha sådd urin på näringsmedia och fastställer antibiotikaresistensen hos den isolerade stammen.

Ryska urologer ordinerar ofta bevisade antibiotika:

 1. ciprofloxacin;
 2. nitrofurantoin;
 3. mecillinam;
 4. fosfomycin;
 5. Pefloxacin.

Vid kronisk lopp är varaktigheten av att ta drogen minst 7 dagar. Akut former elimineras med 3-5 dagars kurs. Efter behandling är en kontrollendoskopi med biopsi obligatorisk för att utesluta närvaron av mikroorganismer i blåsans slemhinnor och submukosa.

Symtomatisk behandling

Kvaliteten på näring, normalisering av restregimen, riklig dricka - de grundläggande principerna för patogenetisk behandling.

Dieten är optimerad för innehållet av vitaminer och proteiner. Vegetabilisk fiber används för att normalisera intestinal peristaltis.

Eliminering av samtidiga sjukdomar förhindrar exacerbation, ökar lokalt skydd. Efter antibiotika ordineras immunoterapeutiska medel.

Moderna forskare lägger stor vikt vid användningen av bakteriofager - virus som kan förstöra patologiska bakterier. Metoden utvecklas, men används i vissa europeiska kliniker.

Vid överensstämmelse med de beskrivna principerna normaliseras sexuellt liv vid en cystit gradvis.

Det finns ingen universell medicin för alla patienter, så valet av en terapeutisk behandling ska överlåtas till en kvalificerad urolog.

Cystit efter kön

Cystitis efter kön (postkoital cystit) Är en akut inflammation i blåsan nästa dag efter samlag. Antibiotika hjälper till att bara ta bort en annan attack, men påverkar inte orsaken till denna sjukdom. I denna artikel talar jag om orsakerna, diagnostiken och metoderna för att behandla detta tillstånd.

Postkoital cystitis

Cystit efter kön är en av de mest bisarra sjukdomarna. Det verkar som en ung kvinna, frisk i alla aspekter. Men 1-2 dagar efter sexuell kontakt sker akut cystit. Smärta, rezi med urinering, konstant uppmaning, ger inte långt ifrån toaletten. Tar antibiotika bara bort attacken tills nästa samlag, en mängd olika injektioner, intravenösa injektioner, sjukhusvistelse har samma effekt... Det särskilda med denna sjukdom är att det oftast orsakas av felaktig anatomisk placering av urinröret eller hennes uppehåll. Och detta kan helt rättas.

Transposition av urinröret

Det här är en rekonstruktiv plastikkirurgi som syftar till att avlägsna urinröret från den zon där infektionen hela tiden kommer in i den.

-Detta är den enda radikala behandlingen för postkolsyreblåsan.

-Konstanta försök att bota akut cystit som uppkommer efter samlag, antibiotika, infusioner eller ökad immunitet är dömda till misslyckande tills orsaken elimineras.

-Den stora erfarenheten av sådana operationer gör att jag kan garantera resultatet och eliminera orsaken för att utrota attacker av akut cystitis.

Framför mig finns en ung, ganska vacker kvinna med ett ledset, på något sätt hopplöst uttryck för hennes ögon. Döma av tjockleken på mappen med medicinska dokument - hon har en allvarlig sjukdom, kanske till och med några. Det medicinska kortet når sådana volymer på 80 år efter många samråd med en hel grupp specialister.

Kärnan i rekommendationerna är samma överallt: antibiotika. Kort kurs, lång mottagning, intravesikal infusion, fysioterapi. Och överallt - en bra fras: "Med en kort klinisk effekt." Översättning: antibiotika hjälpte, men inte för länge. Cystitis efter kön förstör fortfarande hennes hela liv.

Orsaker till cystit efter samlag

Den främsta orsaken till att cystitis börjar, är den djupa urinröret eller dess gapande. Penis i denna situation tjänar som en pump som driver bakterierna i blåsan. Efter 24-48 timmar multiplicerar de, vilket orsakar... Attack av akut cystitis.

"Således är orsaken till blåsor efter kön en låglåg och gapande urinrör"

- "Ta hand om intimhygien", "förena sexualliv", "prova ett antibiotikum efter varje samlag", "vara säker på att få en kurs av något sjukgymnastik", "dricka tranbärsjuice liter", "kissa före och efter sex" - patienten skada spetsar ut ord - det känns som om jag är en smutsig slampa med en järnlever och en skrivmaskin. Jag kan inte urinera före och efter sex, jag har inte sex i 3-4 timmar, jag vill bara inte urinera efter sex! Jag kan inte gå till havet - hypotermi, jag kan inte bli gravid - antibiotika är inte tillåtna, jag kan inte leva med min man - han har gått till vänster under en lång tid. Är det verkligen omöjligt att döda denna bakterie en gång för alla? Vad ska jag göra?
- Inhale. Andas ut. Gå på gynekologisk stol. - Jag säger att du lägger på handskar, vet redan att jag ska se. Det är så enkelt - titta på ögat med ett öga på orgeln som gör ont. Ändå är det uppenbart - om en bakterie dödas, men den återkommer, tas den från någonstans. Bara en undersökning, palpation av urinröret - och diagnosen är nästan klar. Nu återstår det att utesluta andra orsaker, i denna ultraljud hjälper oss och hanterar konsekvenserna - med vad denna bakterie har gjort under sitt liv, där den inte borde leva - i blåsan.
- Vad? Återigen antibiotika?
- Nej
- Sjukgymnastik?
- Nej
- Laser, infusion av annan muck i blåsan?
På det kan du ta ner en hel ström av ord som är svåra att uttala. Vad är exakt "förstörelsen av glykosaminoglykanskiktet, kollagenets patologi, det lokala hypoestrogena tillståndet." Men för att förstå detta måste jag själv läsa mer än en högt specialiserad ledning. Hon läste inte dem. Och därför.
- Din urinrör ligger djupare än den borde ha, och har ökat rörligheten. På grund av detta under samlag börjar han gape och penis som om driver bakterierna från angränsande områden direkt in i blåsan. Bakterier där multiplicerar och - voila, cystitis. Och den närliggande zonen är ändtarmen, där den ökända E. coli och enterobacter bor.
- Umm. Det är, jag är obotlig. Kommer dessa bakterier hela tiden in i blåsan?
"Inget av det slaget." Du kan botas så att du helt glömmer ordet "cystitis".
Det är uppenbart att detta låter blasfemiskt för henne. Tja, du kan inte bara säga det genast - jag botar dig. Det måste vara långsamt, rimligt.

Cystit efter kön: behandling

Behandling av cystit efter kön är eliminering av orsaken. Trots allt, om vi kan normalisera urinrörets position, eliminerar vi faktiskt möjligheten att penetrera bakterier i blåsan. Attacker av blåsor efter kön kommer att sluta. De obekväma symptomen som medföljer blåsan, till exempel urininkontinens, irritation av urinrörets yttre öppning och oförmåga att leda ett normalt sexuellt liv kommer också att försvinna.
Denna metod för behandling är utvecklad. Detta är en kirurgisk operation som kallas "transponering av urinröret." Dess mening är att isolera urinröret från omgivande vävnader, höja den till sin normala, normala plats och fixering. Även under denna operation skärs de minimala rester av hymen som kan dra urinröret nedåt.
Detta är ett mycket effektivt sätt att behandla cystit efter kön. Inomhus sjukhusvistelse överskrider normalt inte 2-3 dagar, postoperativ rehabilitering efter transposition av urinröret - högst en vecka.

- Hur? Hur är detta till och med möjligt?
- kirurgiskt Det är nödvändigt att flytta urinröret till sin normala plats så att det under samlag det kläms fast av penis och inte gapande och låter bakterier passera.
- Finns det en sådan operation?
- Ja. Det kallas "införlivande av urinröret." I själva verket förekommer förlängning av urinröret.
"Ska jag skriva som en pojke?" - En obeskrivlig fasan på patientens ansikte.
- Tja, inte i samma utsträckning. Återgå bara urinröret från djupet av slidan till dess normala förskjutningsplats - under klitoris. Här ser du, - Jag drar operationens schema, det slutliga resultatet.
"Det är galet att gå." Dvs., du tar bara bort urinröret från zonen där dessa bakterier lever och allting? Cystitis efter kön kommer att sluta?
- Obligatorisk. Men först - cystoskopi.
- Och varför? Problemet är, som du sa, i urinröret?
- Ja. Men kanalen är en ledare av bakterier. Du har så många år av blåsor, du måste se till att blåsans slemhinna är i ordning.
- Och om inte? - Då faller patienten, - Det är ju säkert för säker är allt dåligt.
- Ja, ja. Kanske. Det kan finnas leukoplaki, det kan finnas polyper, ja vad som helst. Men det är lika lätt att behandla. Vi tar bort problemet i blåsan, ta bort problemet med urinröret - farväl, cystitis. Gå till havet, ge mig lite souvenir.

Genomförande av urinröret: Vad behöver du veta?

 1. Det finns två varianter av transponering av urinröret: O'Donnells operation och Komyakovs operation. De flesta kliniker erbjuder O'Donnell kirurgi, vilket leder till återfall i 30-40% av fallen. Därför föreslår jag professor Komyakovs verksamhet, där återfall är extremt sällsynta.
 2. Försök att införa hyaluronsyra i urinväggen leder till återfall i 40% av fallen. Jag tillämpar inte denna teknik, med tanke på det ond och orimligt. Dessutom leder införandet av gelén i urinröret till komplikationen för den efterföljande transpositionen av urinröret.
 3. Genomförandet av urinröret är det enda radikala sättet att behandla cystit efter kön.

Korrekt införlivande av urinröret kännetecknas av minimal kirurgisk trauma. Urinkatetern är installerad enbart för en dag, och uppfattningen att den ska ställas in i 7-10 dagar är felaktig. Patienterna avgår normalt 2-3 dagar efter operationen.

Genomförandet av urinröret är det mest effektiva sättet att behandla cystit efter kön. Varken införandet av den hyaluroniska gelén i urinröret eller O'Donnells funktion kan jämföras med denna operation för frånvaro av biverkningar, återfall och effektivitet

Säkerheten vid införlivandet av urinröret ges genom omfattande erfarenhet av sådan operation, den bästa utrustningen och kontinuerlig övervakning av patientens tillstånd. För säkerheten i operationen är också den korrekta förberedelsen som varje patient genomgår viktigt.

Användningen av ny teknik och lång erfarenhet gör det möjligt för mig att transponera urinröret utan blodförlust vilket säkerligen ökar patientens rehabilitering. Total blodförlust är inte mer än den mängd som anges i analyserna.

Rehabilitering efter införlivning tar cirka 2 dagar. På 3 månader efter operationen är det möjligt att återvända till normalt sexuellt liv och sex månader senare - att bli gravid. Födseln efter operation är helt möjligt och ej kontraindicerad.

Många patienter är rädda för ärr och fult utseende efter operationen. Inget som detta efter transposition av urinröret sker inte - urinröret får bara ett normalt utseende. Ärr och ärr efter operationen förblir inte.

... Jag kan förklara mycket. Jag kan berätta om komplexa enkla ord. Men jag förstår inte - varför behöver jag en barometer från Grekland, designad under chef för Hippocrates? I skymningen kommer du att se dig bli en stotter... Hela fasans skull är att askan som lämnas från patientens medicinska kort blandas i gipshuvudet av Hippocrates. Gilla, kom ihåg mig, kära doktor.

Professionell inställning: Modern diagnos av orsakerna till frekvent blåsning

lag: specialiserad vetenskaplig och klinisk grupp av urogynekologi

Konsultation av specialister: Ett samråd med specialister för att välja den bästa behandlingsmetoden

Utrustning av expertklass: Tysk utrustning Karl Storz och KLS Martin

komfort: frånvaro av köer för tillträde till sjukhus i en premiumklass

säkerhet: Användning av beprövade effektivitetstekniker

resultat: bortskaffande av postkolisk blåsan

Och också GCP-certifiering, som bekräftar högsta standard för diagnos och behandling.

-Vi garanterar din säkerhet, tillämpa moderna och högkvalitativa preparat för anestesi för österrikisk eller fransk produktion.
-Vi använder inte lågkvalitativa analoger av alla droger, vilket minskar riskerna för komplikationer till ett minimum.
-Upplev mer än 300 omvandlingar av urinröret se till att komplikationer saknas.
-Vi DIREKTERAR INTE patienten för eftervård i okända polykliniker, tillhandahåller vi både inpatient och polikliniska behandlingssteg.

Om du behöver behandling mot cystit efter sex i Moskva, kontakta oss. Vi organiserar sjukhusvistelsen på ankomstdagen, genomför de nödvändiga undersökningarna och utför operationen så snart som möjligt. Med alla preliminära undersökningar, efter 5-6 dagar kommer du att kunna återvända hem.

Feedback från webbplatsen www.prodoctorov.ru

Det finns i vår mänskliga - när man ska bli av med något dåligt, skulle det vara önskvärt och det är det värsta, och processen för att bli radering från minnet, glömmer att tänka på allt som omgav känslan av smärta. Och det finns också så att såret att läka, som hölls efter behandlingsprocessen, börjar du titta på alla platser - "Vad händer om något går fel" (stab, zaterebilo, zatsistilo). Och vid sådana tillfällen, som de säger, börjar du "få" läkaren. Jag kan kallas en "frisk" patient och därför minns jag fortfarande smärtan på min cystit, som både urologer och gynekologer förnekade i min icke-Moskva stad. Det "val" de ställde inför mig var litet - "oavsett kön eller liv utan smärta," särskilt "i din ålder". Det var självklart att urinresistens uppstod inte bara på grund av kön, men på grund av det banala blåsiga utkastet, föll det något fuktigt. Med vårt väder. Och i livet - förändras också. Efter en lång tid förbättrades mitt personliga liv. Älskade man. Så många planer. Och då - bang! Du kryssar med smärta, sväljer eviga och redan inaktiva läkemedel. Till Oganes Eduardovich och hans lag fick jag (eller föll ganska som en snö på mitt huvud) på grund av förtvivlan. Så här morgonen gick till arbetet, vred sig i antibiotichnom tillstånd, öppnade många gånger skannas för människor som mig en webbsida med information, förklaringar Dilanyan läkare tog en flygbiljett och omedelbart flög till Moskva. Nästa morgon var jag på sjukhuset avdelningen, där en förvirrad formulär framträdde inför flera förvånad (se från min galenskap), Mr. Dilanyan med sin "story" och bitar av papper i mitt hjärta på något sätt att veta att jag nu har inlett Kuzia något till "bästa tider ". Och du vet. Ingen har slängt mig någonstans! Jag gör - då analyser togs nästa dag - cystoskopi, resultat och slutsats tonande - Grupp behov av urinblåsan, urinröret införlivande. Tyvärr under min operation sammanföll med den så kallade "off-season" övergången till ett nytt jobb Hovhannes E. dock all verksamhet i min sjukhusvistelse, korrekt drift och postoperativa perioden utfördes felfritt och med vederbörlig omsorg. Jag kan inte misslyckas med att nämna här den mänskliga och professionella uppmärksamheten hos Dr. Nikita Mikhailovich Blokhin, hela tiden (inklusive tiden för min berättelse) som deltar i min situation. Tja då Sedan kom min "få" läkare "aposlya." Självklart, när du inte är i Moskva och inte vet hur kroppen tolkar de förändringar som är ovanliga för honom blir det läskigt. Behöver stöd. Åtminstone via telefon. Och hon var. Och det fortsätter. Jag ringer verkligen inte, men jag skriver. Jag vet hur det inte är bra att distrahera en läkare från läkningsprocessen som jag (bara i det förflutna), de sjuka. Jag skriver - och de svarar på mina medicinska frågor, och jag minns, konstigt nog. Kanske någon kan tyckas oseriöst "cystisk problem", men jag skulle inte skriva om det, och professionalism ofta nämns i litteraturen som "land doktorn", helt försvunnit från periferin, men på något sätt befann sig i huvudstaden. Om någon säger till mig att den monetära frågan spelar en roll, då har jag något att svara på. I min stad hjälpte jag mig inte till betalning eller för blat. Pengens smärta kan inte lösas och inte botas. Vi är mycket tacksamma för Oganes Eduardovich, och jag är ledsen att jag inte ens tog en biljett innan och inte hittade mig i receptionen.

Feedback från webbplatsen www.prodoctorov.ru

Hon hade en operation med Oganes Eduardovich för två år sedan. Jag glömde bort alla problem med blåsan! Tack så mycket!

Feedback från sajten prodoctorov.ru

God eftermiddag! Jag drivs i Hovhannes E. våren 2014 (en operation att transplantera urinröret). Innan vi kommer till denna underbara läkare, en lång tid jag lidit av en mycket dålig sjukdom. Symtom på cystit efter samlag hemsökt mig under en lång tid. I denna period verkade oändlig helvetet. Jag tycker att kvinnor kommer att förstå mig. Och framför allt förstår de kvinnor som tyvärr vet att det är inte genom hörsägen! Faktum är att i min stad om förekomsten av detta problem, och till denna dag inte inser lokala läkare. Var och en av mitt besök till doktorn såg ut så här: Jag satt framför en annan "specialist" (det finns även gynekologer och urologer och nephrologists, etc...) och berättade sin historia, och han svarade allmänt öppnade ögonen och stönade och Akhal. En ändlös rad av att svälja några fruktansvärda antibiotika, dricka oändliga mängder av örter. Allt detta har blivit min ständiga mardröm. Dessutom har jag satt på olika kvinno forum diskuterar detta problem, som jag. Från dessa forum, kände jag ännu värre och min situation verkade hopplöst. I allmänhet gick mycket dramatiska och absurda saker. Jag minns inte hur, men jag kom över en webbplats Hovhannes E.. Jag minns vad jag upplevt känslor när jag började studera platsen! Jag kunde bara inte tro att mitt problem löstes! Samtidigt, kom ihåg att informationen på webbplatsen har lämnats in så lättillgängligt språk, det verkade som om jag redan hade inlett en dialog med den läkare som botade mig. Jag bestämde mig för att skriva Hovhannes E.. Han svarar mycket snabbt, bör det påpekas! Han gav mig detaljerna, jag kunde väl förbereda sig för resan till en annan stad för att planera allt. Tack vare sin lyhörda för patienten känner en hel del stöd och fortsätter att tryggt gå till ändamålet. Detta är mycket viktigt när du är desperat! Operationen var lyckad! Jag mår bra. Och allt detta tack vare Hovhannes E.! Jag är mycket tacksam! Han gav mig hopp, som snart förvandlas till en riktig räddning. En särskild "Tack" Jag vill säga till hela laget Hovhannes E.. De har varandra för att matcha. Jag kände medlidande, vänlighet, respekt för människan och för människors hälsa. Tack alla för ert professionella arbete! Jag kommer alltid att minnas dig!

Feedback från sajten prodoctorov.ru

God eftermiddag! Det hölls exakt ett år sedan jag hittade min räddare - Hovhannes E.. Hur kan jag hitta honom? I en annan attack av förtvivlan på grund av den akuta cystit efter samlag, letade jag efter en läkare som skulle förstå vad som hände med mig, erbjöd åtminstone en riktig och tillräcklig orsak till mitt tillstånd. Om du stöter på lite sedan drabbades jag av blåskatarr sedan 2010, har det alltid varit förknippade med samlag. Då var jag en student vid Medical University, måste förstå något, naturligtvis, inte självmedicinera, kontakta din läkare svar var mestadels ytlig natur: det händer i kvinnor cystit ofta, du är benägen, förkylningar, etc. Men.. alla dessa skäl inte var övertygande, felaktig och oprofessionellt. Ton av antibiotika furagin som vitaminer och ständig rädsla. När exacerbation inträffade -Jag kan varken sitta eller ligga ner, stå eller äta eller dricka i allmänhet var mycket dålig! Upprepade attacker åtföljdes av sjukhusvård, eftersom urin var blod, spetsade antibiotika vinst cystoskopi. I den sista sjukhusvistelse jag som en läkare, läsa facklitteratur på urologi - Jag förstår att försämringen av cystit efter varje sexuell handling - det kan inte vara från kategorin "det händer" att det finns en klar anledning, och bad att göra sig en cystoskopi för att titta - om jag hade polyper, normala, om jag har en struktur, och så vidare, till läkare, till min stora sorg, skämtade (långt oprofessionellt, vulgära skämt)... Och i juli 2016, vistas i en mycket deprimerade tillstånd, i tron ​​att familjelivet Jag kommer aldrig, barn också (och det var denna rädsla för cystit, rädsla även att urinera, jag föredrar bristen på kön, men skulle inte lida) jag kom till receptionen Hovhannes E.. Jag minns inte vad jag fick veta, jag tror att jag grät ännu, men jag minns en seriös och pålitlig bild av min läkare, lugnade han mig och frågade tydliga frågor (frågor som är nödvändiga för differentialdiagnos), inga skämt, skratt, likgiltighet, sedan tog han mig som sin dotter! Naturligtvis kan ingen kontroll inte lösa fallet, och det gjordes (även om jag frågade andra läkare mer än en gång), var diagnosen sätta upp samma dag: Dystopia urinrör - det vill säga, det är lägre än den borde vara + spikar. Dragna illustrationer, diagram, allt uttömmande förklaras. tydlig handlingsplan har fått och den enda möjliga lösningen - operation på införlivandet av urinröret Komyakovu. Naturligtvis kunde jag inte tro att lösningen är verklig och att allt kan försvinna spårlöst, orolig, men det lidande som jag upplevde gjorde mig utan att tveka att gå med på operationen. operation datum fastställdes. Men innan det var nödvändigt att genomföra en cystoskopi, som är den första i mitt liv genomfördes under narkos (i en dröm), där jag inte känner kval denna studie och det var mycket lättare. Diagnosen bekräftades. Kom operationsdagen. Fack där jag var på sjukhus rena och bekväma, de bästa sjuksköterskor och läkare - är duktiga! Hovhannes E. gång förklarade allt målat, har verksamheten framgångsrikt genomförts (vilket jag inte tvivlar). Var, som en allmän anestesi och epidural anestesi - och allt för en bättre postoperativ period för att undvika smärta. Den postoperativa perioden fortsatte så stor, mycket uppmärksam och vänliga sjuksköterskor, Hovhannes E. och Nikita Mikhailovich (min andra räddare) - förbifarts utfördes på en daglig basis, var noga för mitt tillstånd, maten var mycket välsmakande, ren kammare. I allmänhet, allt var bra, men jag kunde inte tro det, jag bli av med sin sjukdom? Jo, min kära och respekterade Hovhannes E., hölls i nästan ett år från dagen för min operation (från September 22, 2016) och jag kan säga att det inte var så akut cystit, och även en antydan till något obehag urinröret! Jag är glad, och nu njuta av livet och kärleken (i alla bemärkelser) med min make! Jag cykla, simma, springa, leda en aktiv livsstil, arbeta tyst barnläkare och varje dag jag tänker på dig, tack, och tacka Gud för att möta en sådan begåvad, smart, professionell läkare, som du! Min tacksamhet kan inte uttryckas i ord! Jag älskar dig och dyrka! Min man är nöjd med mig! Och separat vill förmedla ett stort tack till dig från min mamma, som är oändligt glad att se sin dotter frisk! P. S. Det var en stor glädje när en månad efter operationen jag passerade urinodling på floran och det var första sterila! Slutligen, gå på toaletten, jag är inte rädd för bränning, rezey och så. On. Tack! Och alla dina magiska team!

Feedback från webbplatsen www.prodoctorov.ru

Oganes Eduardovich är en doktor från Gud! En professionell i hans affärer! Jag är hjärtligt tacksam för dig för att bota mig!

Med konstant inflammation i blåsan led jag 6 år och ännu mer. Jag kommer inte att beskriva alla smärtor och fasor som jag behövde utstå och utstå. Läkare sa inte riktigt något, de föreskrev bara skamlöst antibiotika, det var allt, men ingenting hjälpte. Cystit konsekvent fört mig en gång i månaden, gjorde ingen av urolog inte vill föra ärendet till ett slut, vissa till och med rekommenderat att dricka antidepressiva, eftersom de trodde att smärtan är fiktiva. Så en av de kommande episoder av cystit, fick jag till Internet och kom över en webbplats Hovhannes E., boka tid, och för första gången i mitt liv har jag ett adekvat sätt undersökt och satte slutligen diagnoser! Oganes Eduardovich drev mig i november 2016, och nu är det augusti 2017, och jag är en fullvärdig person! Utan permanent cystit inte längre dricka antibiotika kilo, inte rädd för intimitet med sin man, och slutligen är det möjligt att planera graviditet! Tack så mycket, Oganes Eduardovich! Anna Anokhina