Huvud
Analyser

Kan cystitis överföras sexuellt?

Lägre buksmärtor

Cystit - en sjukdom relaterad till behörigheten för urolog, det vill urologi är ansvarig för behandling av inflammation i slemhinnan i urinblåsan -.. De första och de mest karakteristiska effekter framkallas av andra orsaker, såsom gynekologisk. Den kompetens gynekologi, omfattar studier av olika patogener cystit: Escherichia coli, streptokocker, olika könsvägsinfektioner, ofta orsakas av en kränkning av mikrofloran i kroppen och ökar halten av Ureaplasma.

På liknande sätt kan en exacerbation av cystit utlösas av en allmän hypotermi hos kroppen. En kraftig temperaturminskning minskar kroppens förmåga att motverka, så infektionen snabbt och obehindrat sprider sig och passerar till blåsans slemhinnor. Utseendet och förvärringen av sjukdomen registreras också i fall av alltför turbulent sexliv, speciellt när det av någon anledning finns en lång paus i sexuell aktivitet. Cystitis i sig är inte smittsam. Då kommer frågan att vara naturlig: om cystitisen sänds sexuellt.

Vad skiljer cystit från sexuella infektioner. De främsta orsakerna till sjukdomen

Blåsans inflammation

Det är svårt att svara på frågan i monosyllables. Först och främst är det värt att veta att alla infektioner skiljer sig åt efter art och med många andra parametrar. För sjukdomar som sprids direkt skyldig deras samlag, inkluderar trikomonasinfektion, gonorré, klamydia, ureaplasmosis (även om denna sjukdom uppträder mer som ett resultat provocerad av sexuell kontakt).

Under samlag tränger infektionen in i skeden och sprider sig vidare som en fullständig inflammatorisk process. Vanligtvis ligger sin väg på stigande, så nästa nederlag är blåsan. Det finns ett indirekt förhållande mellan blåsning av cystit och samlag, särskilt om inga åtgärder vidtas för att säkerställa deras säkerhet.

Huvud orsaken till cystit är infektion, även om blåsans slemhinnor också kan införa icke-infektiösa sätt, till exempel från effekterna av toxiner eller allergener. De vanligaste patogenerna är bakterierna i den tillståndsbetingade patogena floran: streptokocker, stafylokocker och E. coli som uppträder obemärkt tills förutsättningarna för aggressionens manifestation uppstår.

Det finns också fall då sjukdomen förekommer i samband med sexuellt överförbara infektioner. Infektion går ofta in ur urinblåsan i urinblåsan. Och eftersom kvinnor är mycket kortare och bredare än män, kan bakterier snabbt och i princip lätt övervinna det. En ännu kortare väg av bakterier görs direkt från slidan, där avståndet till urinröret är mindre. Oftast förekommer cystit redan vid scenen när det finns tecken på inflammation i vagina och brott mot vaginalt mikroflora.

Smekmånad med ingenting

Det händer att tecken på blåsan finns efter samlag. Villkorligt kallas detta fenomen en blåsesysteblod. Naturligtvis har smekmånaden inget att göra med infektion, och orsaken kan vara ett brott mot vaginaens mikroflora. Kramstörningar hos kvinnor är så vanliga att det inte anses vara en sjukdom. Även om det är svårt att kalla sexlivet våldsamt, under alla omständigheter under en sexuell handling uppträder en viss balans i vaginaens mikroflora. Detta gäller helt för urinröret och blåsans hålrum. Dessa organ kan inte vara helt redo för denna typ av angrepp och förändringar, så som svar blir de inflammerade, vilket leder till utseende av blåsor.

Med tiden går sjukdomsförloppet igenom vissa faser, varav en tar en kronisk karaktär. Infektioner som kommer in i en kvinnas kropp under samlaget reproducerar och påverkar de mest utsatta och nära organen, i detta fall blåsan.

När nedsatt immunitet inte längre kan förhindra inträde av icke-specifik flora i den, är resultatet utseendet av en akut form av cystit.

I det här fallet kan vi säga att sjukdomen överförs sexuellt, om du har i åtanke den indirekta effekten av samlag om processen för överföring av cystit.

Hur överför cystitis?

För att äntligen förstå att samlag är inte orsaken till infektion med cystit, är ett exempel tillräckligt, vilket illustrerar absurditeten i detta antagande fullt ut. Cystitis påverkar ofta barn, och ålder och kön spelar ingen roll. Flickor i tonåren blir sjukare oftare, och orsaken är försvagad immunitet på grund av vaginal dysbios. Vid pojkar, även om sjukdomar är mindre ofta observeras, och det orsakas i grunden antingen av oavsiktlig intag av bakterier i blåsan eller av otillräckligt utvecklad förhud.

Blir cystit överförd till en partner, till exempel, från en man till en kvinna? Direkt är själva sjukdomen inte utsatt för sexuellt tillstånd. Men om en man eller kvinna fungerar som bärare av någon sexuell infektion, kan de vidarebefordra sina patogener, vilket i sin tur kommer att fungera som en källa för att provocera utvecklingen av antingen blåsan eller sjukdomsfallet. Ett försök att spåra hela kedjan av penetration och utveckling av infektionen kommer att bevisa att cystitisen inte överförs sexuellt.

Blåses cystit sexuellt?

Cystitis är inte ett trevligt nöje. Därför är många människor vars partners "förvärvat" denna sjukdom, oroade över möjligheten att överföra dem under samlag. Är sådana rädslor motiverade? Är det sant att cystit sänds sexuellt? Eller är det möjligt att inte oroa dig?

Blåses cystit från man till kvinna

Cystitis är en av de vanligaste urologiska sjukdomarna. Med blåsans inflammation möter de flesta kvinnor; män "rock" delar mer, och de drabbas sällan av frekvent uppmaning att urinera och skära smärtor. Anatomiskt beror detta på den kvinnliga kroppens "olycka": en stor kort urinrör är mycket fördelaktig för infångning av patogen mikroflora i urinblåsan.

Självklart kan inflammationen i sig inte överföras under samlag och infektionen som orsakade blåsan är en annan sak. Ofta, med återkommande sjukdom, kvinnor som:

 • nyligen bytte sin sexpartner
 • öva sexuell kontakt med flera personer på kort tid;
 • tillåta partnern att flytta från anal penetration till vaginal, inte bryr sig om hygien.

I alla dessa fall ökar sannolikheten för att få patogena mikroorganismer från en man. Overdriven aggressiv partnermikroflora på grund av nedsatt immunitet leder till att kvinnokroppen är sårbar och "kapitulerar" före sjukdomen. Användningen av kondom minskar risken för att få en "fri" sjukdomsframkallande infektion.

Cystitis överförs till partnern tillsammans med:

 • E. coli;
 • svamp;
 • Pseudomonas aeruginosa;
 • proteus;
 • chlamydia;
 • trichomonas;
 • gonokocker.

De orsaksmedel som finns i vagina under sex åstadkommer vaginit, inflammation i livmoderhalsen och urinröret. Gradvis når infektionen blåsan och påverkar dess slemhinnor. Om en kvinna har bra immunitet, blir hon inte alls sjuk eller symptomen är dåligt uttryckta. I det senare fallet fortsätter fokusen på inflammation, men ligger i ett vilande tillstånd, vilket periodiskt gör sig själv känt.

Den mest "gynnsamma" perioden, när manifestationen av tecken på blåsor efter kön är mest sannolikt - tid före och efter menstruation.

Blåses cystit från kvinna till man

Den relativa bristen på inflammatoriska processer i urinblåsan hos män leder till att de inte alls är oroliga över möjligheten att drabbas av denna sjukdom. Men cystitisen överförs sexuellt inte bara från en man till en kvinna, utan vice versa. Naturligtvis menar vi en sekundär sjukdom, d.v.s. som härrör från smittspridningen i hela kroppen.

Som i föregående fall uppenbarar manlig cystit ofta:

 • efter förändringen av sexpartner
 • med oskäligt sexuellt liv
 • i avsaknad av hygieniska färdigheter.

Om en person är korrekt matas, lite nervös och har i allmänhet god hälsa, kroppen, även få från damerna en svampinfektion, kan den lätt klara av "chock" och "inte bry" mannen obehagliga symptom på cystit. En annan sak - svag immunitet. I denna situation kan sex med en tjej lätt växa till "något mer".

Blåsans inflammation hos män bör vara mer alarmerande än ett liknande problem hos kvinnor. Faktum är att kroppen av representanter för det starkare könet är mindre benägna att "eskortera" infektionen direkt i urinblåsan. Därför, om det redan har uppstått cystit, är det troligt att närliggande organ (till exempel urinröret eller tarmen) lider av allvarliga inflammatoriska processer. En grundlig undersökning är obligatorisk.

Blåses cystit sexuellt? Riskfaktorer

Under sex, överförs inte av inflammationen i sig, utan bara en infektion som kan påverka eller "ignorera" blåsan. Och det finns ett antal faktorer, vars manifestation kan öka risken för blåsor för aktiv utveckling avsevärt. Bland dem:

 1. Underkylning kroppen. Det är av den anledningen att toppincidensen faller under den kalla årstiden. Kläder är inte för väder eller vana att sitta på ouppvärmda ytor är tillräckligt för att "göra vänner" med blåsor. Det handlar om reaktionen av blåsans blodkärl - de komprimeras och skapar en fördelaktig atmosfär för reproduktion i vävnaderna hos patogena mikroorganismer.
 2. Fel sätt att besöka toaletten. Kvinnor bör till exempel gå lite minst fem till sex gånger om dagen, annars stannar urin och blir en lämplig miljö för infektionens utveckling. Många vuxna har en vana att tolerera, ignorerar trängseln att urinera. Sådana "feats" är inte värda framtida problem med hälsan.
 3. Aktivt kön. Stormig sexuell kontakt kan leda till irritation av urinröret, vilket är den omedelbara orsaken till blåsan. Ofta uppstår flickans sjukdom efter det första könet (rollen spelas både av den överdrivna aggressiviteten hos partnern och svampen, som ofta överförs under samlag).
 4. Hormonal misslyckande. Med ålder i kvinnokroppen minskar nivån av östrogenproduktion, vilket negativt påverkar det allmänna tillståndet hos det genitourinära systemet. Som ett resultat blir blåsan en oönskade men förväntad "gäst".
 5. En stillasittande livsstil. Att ha en obehaglig sittposition under lång tid leder till stagnation av blod i bäckenorganen. Ett sådant fenomen är skadligt för hela organismen, men det genitourära systemet lider särskilt av det.
 6. Långtidsintag av läkemedel, missbruk av alkoholhaltiga drycker. I urinen samlas aggressiva ämnen som irriterar blåsan. Cystitis är ganska förutsägbar.

Ju mer negativa faktorer manifesteras i en persons liv, ju högre risk att en infektion, upptagen under samlag, kommer att prova inflammation i urinblåsan. Cystitis överförs inte under kön, men blir ofta en direkt följd av intim kommunikation.

Blåses cystit sexuellt?

Faktorer som påverkar starten av den inflammatoriska processen i urinblåsan är:

 • hypotermi;
 • akuta och kroniska sjukdomar i urinvägarna;
 • bristande respekt för personlig hygien
 • minskad immunitet
 • genomföra en ohälsosam livsstil.

Bland dessa faktorer finns det inget oskyddat samlag, varför är det en tro på att cystit kan överföras genom sexuell kontakt. Ofta har den inflammatoriska processen som påverkar blåsan en infektiös etiologi, och infektionen kan bli vanlig hos ett par, men Cystitis i sig är inte en smittsam sjukdom.

innehåll:

Symtom på cystit efter kön

Efter aktiva intima nöjen kan obehagliga förnimmelser förekomma, både hos kvinnor och hos män.

Huvudskyltar eller symtom på den utvecklande patologiska processen presenteras nedan:

 • frekvent urinering
 • smärtsamma känslor, rezi med varje tilldelning av urin, brinnande;
 • en konstant känsla av fullblåsan;
 • smärta i buken efter varje handling hos kvinnor
 • bränna och smärta med följande kontakter i penisens ureter hos män;
 • frysningar, generell svaghet, feber;
 • känsla av obehag i bäckenorganen.

Orsaker till inflammation i blåsan efter kön

Denna patologi utvecklas statistiskt oftare hos kvinnor i allmänhet och efter samlag i synnerhet. Detta beror på kvinnans kropps anatomiska struktur.

Orsakerna till den inflammatoriska processen kan vara:

 • senaste förändring av sexpartner
 • oordnat personligt liv, när de älskade förändras mycket ofta;
 • deflorering, uppkomsten av sexuell aktivitet, vilket leder till en förändring i hormonell bakgrund och försvagning av kroppens skyddande funktioner;
 • snabb övergång från anala till vaginal penetration, alltså hela den patogena intestinala mikrofloran tränger in i vagina och orsakar inflammation (vaginit);
 • aggressiv patogen mikroflora hos en av könsdeltagarna
 • försvagad immunitet
 • stress, överarbete
 • förekomsten av dåliga vanor
 • De nuvarande sjukdomarna, som överförs genom intima kontakter.
 • Perioden före och efter menstruationen är den mest gynnsamma tiden, kroppen försvagas.

Cystitis med oralt eller analsex

Spridningen av bakterier som orsakar inflammation uppstår under älskling, dessa inkluderar:

 • gonokocker;
 • chlamydia;
 • mykoplasma;
 • trichomonas;
 • E. coli.

Relaterade artiklar:

Det spelar någon roll för vilken typ av sexpartner som är involverade i. Om detta är den vanliga vaginala penetrationen som inträffar mellan beprövade, intima partner, eller om lagen är skyddad, inträffar inte bakteriell infektion, och därmed finns inga patologier i urinrörsområdet.

Det rekommenderas inte med försvagad immunitet, förekomsten av sexuellt överförbara infektioner och dysbakterier, och mot bakgrund av att antibakteriell behandling används för att öva anal och vaginal intimitet inom ramen för en handling av intimitet. Denna praxis kan leda till ömsesidig penetration av patogen flora och så småningom orsaka inflammation i genito-urinvägarna. I detta fall kommer katalysatorn för sjukdomsuppkomsten att vara E. coli.

Oralsex kan leda till små mikrotrauma på penisens huvud, vilket i framtiden kommer att bidra till infektionens inflytande och utvecklingen av inflammatorisk process.

Därför ska du glömma din hälsa, och dölja dig i avgrunden av passion och i strävan efter flyktigt nöje.

Behandling av cystit efter intimitet

De patologiska processerna i urinvägarna utvecklas ganska snabbt, om några dagar kan du känna de flesta symptomen. Självmedicinering är inte värt det. Om de första tecknen återfinns ska du kontakta en specialiserad specialist - urolog eller gynekolog, beroende på kön.

Efter undersökningen, beroende på patogen och associerade sjukdomar, är antibakteriella läkemedel förskrivna. Dessutom är det lämpligt att använda traditionell medicin.

Medicinsterapi

Medicinering omfattar utnämning av bredspektrum antibiotika, uroseptika, spasmalytika och diuretika.

Applicera flera av de mest effektiva farmakokliniska grupperna av läkemedel, till exempel:

 • penicilliner - Amoxiclav, Ampicilin, Flemoxin;
 • Nitrofuraner - Furadonin, Furazolidon;
 • cefalosporiniska serier - CefIII, Cedex, Cefuroxime.

Dosering väljs individuellt baserat på sjukdomsförloppet och andra faktorer som endast en läkare kan korrekt bedöma.

Uroseptika hjälper till att lindra smärta och förbättra urinering, är helt säkert, eftersom den huvudsakliga aktiva substansen är av naturligt ursprung.

Läkemedel som minskar spasmen, hjälper till att slappna av de släta musklerna - No-shpa, Baralgin, Papaverin.

Funktionen hos diuretika är baserad på att öka mängden producerad urin, sålunda den snabbaste tvätten av patogen mikroflora och minska inflammationen i hela urinsystemet som helhet.

Med ett omfattande tillvägagångssätt för behandling av patienter sker remission 1-3 veckor, beroende på kroppens allmänna tillstånd.

Folkmetoder

Behandling med användning av traditionell medicin är endast tillhörande, det är nödvändigt att komma ihåg detta och följa rekommendationerna från den behandlande läkaren.

Recept av traditionell medicin är mycket olika, de mest effektiva presenteras i form av ett bord.

Behandlingsförloppet är mer än en vecka.

Effekten är antiinflammatorisk och desinfektionsmedel.

Kursmottagning - 1/3 kopp 5 gånger om dagen.

Effekten är avlägsnande av spasmodiska smärtor, flatulens.

Har antibakteriell och antiinflammatorisk effekt.

Terapeutiska kursen är en vecka.

Hjälper även med springande former.

Ta 50 ml per person per dag.

VIKTIGT! Behandlingsförloppet bör överföras av båda parter, annars kommer återfall i framtiden inte att undvikas.

Hur man undviker inflammation efter kön

Det finns ett antal rekommendationer, deras överensstämmelse hjälper till att skydda dig så mycket som möjligt från cystitis som inträffar efter intim kontakt, det här är:

 • noggrann hygien före och efter handlingen - tvättning med pH-neutrala medel för att undvika irritation;
 • Blåsan ska tömmas när den är fylld, det är omöjligt att tolerera, särskilt för kvinnor;
 • Det är tillrådligt att skölja din mun och rengöra tänderna före muntlig handling.
 • anala samlag bör förekomma i kondom;
 • att vara trogen mot en älskare
 • Försök att inte älska under menstruationen;
 • med en partner vars hälsa inte kontrolleras är det bättre att engagera sig i exklusivt skyddad kön.
 • Behandling av sexuellt överförbara sjukdomar måste ske i rätt tid.
 • permanent förstärkning av immunitet
 • upprätthålla en maximalt hälsosam livsstil.

Om du följer dessa enkla regler kan du njuta av intimitet utan att riskera hälsan för båda deltagarna.

Kan cystitis överföras sexuellt?

Cystitis anses vara en av de vanligaste urologiska infektionerna hos kvinnor. Utvecklingen av denna sjukdom åtföljs av ett antal obehagliga symptom. När han uppträder är den första frågan om cystitisen sänds sexuellt. Reagera på det klart kan inte, eftersom sexuell kontakt kan indirekt leda till uppkomsten av sjukdom. För att förstå mekanismen för överföring av orsaksmedlet till partnern är det nödvändigt att analysera alla orsakerna till sjukdomsutvecklingen.

Smittvägar

Var försiktig!

Innan jag läser vidare frågar jag dig en fråga. Letar du fortfarande efter en arbetsmetod för att förbättra styrkan?

Jag skyndar mig att varna dig, de flesta läkemedel för styrka är en fullständig skilsmässa av marknadsförare, som vindar hundratals procent på droger, vars kostnad närmar sig noll. Allt skulle vara ingenting, och som förberedelser på typen av Viagra-arbete. MEN.

Nästan alla tabletter för styrka orsakar omedelbar beroende.

Helt enkelt att ha druckit ett par gånger medel för att styrka, kommer du inte att kunna sängen absolut ingenting utan hjälp av detta verktyg. Detta är inte av misstag, eftersom apoteksmafia tjänar stora pengar på återkommande försäljning. Du sitter bara på nålen.

Men hur är det om din styrka inte räcker? Vi studerade en enorm mängd material och viktigast kontrollerade i praktiken de flesta verktyg för styrka. Så visade det sig att det enda läkemedlet som inte orsakar beroende och några biverkningar är Predstanol. Detta läkemedel säljs inte på apotek och annonseras inte på Internet, det består av naturliga komponenter och helt utesluter kemi. Här är en länk till den officiella hemsidan.

Är cystit smittande? Denna fråga berör många människor. Självklart kan inte själva inflammationen överföras till partnern. I detta fall sprids sjukdomspatogenerna ofta vid samlag.

Blåsans inflammation är en av de vanligaste urologiska patologierna. Nästan alla kvinnor märkte symptom på denna sjukdom. I vissa patienter försvinner cystitis på egen hand, medan andra behöver medicinering.

Det största problemet med att bekämpa sjukdomen är att drogerna ska tas upp samtidigt av 2 läkare - en gynekolog och en urolog. Ofta föreskrivs kvinnor en kurs av antibakteriella läkemedel som har ett brett spektrum av effekter. Efter avslutad sådan behandling försvinner symtomen på cystitis. Men efter en viss tid återkommer han igen.

Detta leder till utvecklingen av en återfallande form av sjukdomen. Det innebär att en kvinna infekteras hela tiden av patogena mikroorganismer från en man.

I denna situation faller patogenerna i blåsan från slidan. Utvecklingen av denna patologi underlättas av de fysiologiska egenskaperna hos kvinnans urogenitala system - de har en kort och bred kanal. Eftersom den patogena mikrofloran utan problem faller in i detta område.

Blodkirtlet kompletteras ofta av utvecklingen av kolpit - den här termen betyder vaginal inflammation. En annan vanlig sjukdom är bakteriell vaginos. Dessa patologier är resultatet av en kränkning av den vaginala mikrofloran. De orsaker som orsakas av dessa sjukdomar kan komma in på skeden på olika sätt, inklusive den sexuella vägen.

Trots att den viktigaste faktorn som leder till utveckling av cystit är hypotermi anses svara på frågan om cystit kan vara resultatet av samlag, är det värt jakande. Särskild fara är den sexuella handlingen före månaden och omedelbart efter det att de slutförts.

Sannolikheten för överföring av orsaksmedlet för sexuella krämpor ökar under inverkan av följande faktorer:

 • närvaron av flera partners samtidigt;
 • förändring av partner
 • icke-iakttagande av personlig hygien.

Tack vare användningen av primära preventivmedel är det möjligt att avsevärt minska risken för infektion.

Cystit och sexuella infektioner

Så är det möjligt att få blåsan? För att otvetydigt svara på frågan måste du förstå kärnan i sexuella infektioner. Patologier som kan överföras på detta sätt inkluderar klamydia, gonorré, trichomoniasis. Även i denna kategori ingår ureaplasmos, mykoplasmos.

Om orsaksmedlet går in i skeden under samlag, finns risk för att utveckla en inflammatorisk process - till exempel kolpit eller vaginos. Då kommer patogena mikroorganismer in i urinröret, varefter de hamnar i blåsan. Denna process framkallar utvecklingen av inflammation.

Därför kan du prata om cystitis infektivitet. Emellertid sänds inte själva sjukdomen. Förekomsten av partnerinfektioner som sprids som följd av kön ökar endast risken för inflammation i blåsan.

På frågan om cystitis överförs från kvinna till man, är det värt att svara ganska negativt. I representanter för det starkare könet är denna sjukdom extremt sällsynt. I detta fall kommer infektionen vanligen i blåsan på ett hematogent sätt.

Så är cystit överförs från kvinna till man?

Vid representanter för starkare kön utvecklas den givna sjukdomen som ett resultat av inflytande av sådana faktorer:

 • hypotermi;
 • stressiga situationer
 • försvagning av immunsystemet;
 • bristande respekt för personlig hygien
 • Användning av kryddiga rätter.

Funktioner av smekmånen cystitis

Ibland finns det situationer när symtomen på denna patologi uppträder omedelbart efter kön. Villkorligt kallas detta tillstånd cystitis smekmånad. Självklart påverkar smekmånaden inte särskilt infektionen. Faktum är att orsaken ligger i strid mot vaginala mikrofloran.

Även om en kvinna inte leder till ett mycket våldsamt sexuellt liv kan alla samlag ge upphov till en kränkning av vaginala mikrofloran. Detta gäller blåsans hålighet såväl som urinröret. Ibland är dessa kroppar helt enkelt inte redo för sådana förändringar, och därför reagerar de på sex med inflammation. Detta är det som framkallar blåsningens utseende.

Efter en viss tid kan sjukdomen bli kronisk. Infektioner som faller i kvinnokroppen under kön, multipliceras aktivt, vilket resulterar i de mest utsatta organen. I denna situation blir han en urinblåsa.

Nu vet du hur cystitis sänds. Utvecklingen av denna sjukdom kan ha en ganska komplex mekanism. Framväxten av hans symtom borde vara orsaken till omedelbar överklagande till en specialist. Om du inte gör det i tid, finns det risk för chronicling denna process, vilket medför allvarliga konsekvenser för kvinnors hälsa.

Rita slutsatser

Fick du ett missbrott? Döma av det faktum att du läser denna artikel - seger är inte på din sida.

Och självklart vet du inte av hearsay att ett brott mot styrka är:

 • Lågt självkänsla
 • Kvinnor kommer ihåg alla misslyckanden du gör, berätta för dina vänner och dina vänner
 • Sjukdom i prostata
 • Utvecklingen av depression, som negativt påverkar din hälsa

Och svara nu på frågan: GÖR DU DETTA? Kan detta tolereras? Kommer du ihåg den känslan när man tittar på en naken kvinna och inte kan göra någonting? Tillräckligt - det är dags att bli av med problem med styrka, en gång för alla! Håller du med?

Vi studerade en enorm mängd material och viktigast kontrollerade i praktiken de flesta verktyg för styrka. Så visade det sig att 100% av arbetsdrogen utan några biverkningar är Predstanol. Denna beredning består av naturliga komponenter som helt utesluter kemi.

VARNING! ACTION! Du kan prova drogen gratis, Vänligen följ länken eller fyll i formuläret nedan:

Är cystit smittande?

Lämna en kommentar 2,953

Cystitis är en sjukdom i det genitourinary systemet, som åtföljs av svår smärta. Ofta uppstår frågan - Blåses cystitiskt sexuellt? För att svara på det, måste du förstå orsakerna till infektion med blåsor. Transmissionen är provocerad av giftiga ämnen, allergener och infektioner. Infektion med patogena bakterier är den vanligaste metoden. Sjukdom i processen av copulationen - inte överförd, men övergången av mikroflora från en partner till en annan - det är ganska möjligt. Organism faller i könsorganen, passerar sedan till urinvägarna och orsakar överföring av inflammation.

Vad är skillnaderna från infektionen?

Det finns inga tydliga gränser som skulle definiera de grundläggande skillnaderna. Infektionssjukdomar är mycket olika och har olika manifestationer. Bakterier som orsakar sexuella avvikelser är klamydia, ureoplasmos, gonorré, trichomoniasis. Inträngningen av infektion i kroppen beror på sampolymerisering. I cystitis påverkar överföringen av sjukdomen indirekt samlag. När inflammation sänds är sådana mikroorganismer som stafylokocker, streptokocker, E. coli och liknande provokatorer. De stannar i kroppen och orsakar inte reaktioner tills de rätta förhållandena kommer.

Kan en kvinna infektera en man?

Blåses cystit från kvinna till man? Sjukdomen överförs oftare hos kvinnor än hos män, på grund av urinrörets egenskaper. Vid det svagare könet är det mindre och större - sannolikheten för att få patogen mikroflora i den är högre. Fall av överföring av inflammation hos kvinnor beror på patogena processer i vagina. Därifrån har bakterier större chanser att gå till urinröret. Om, som ett resultat av detta, störningar i vaginens bakteriella bakgrund har börjat, kommer överföring av inflammationen inte att hålla dig att vänta. Är cystit smittad för en man? Passera cystitisen en man som en kvinna inte kan, snarare, han är en bärare. Det finns dock alltid risk för överföring av sexuella infektioner från partner till partner.

Hur överför cystitis sexuellt?

Hur överför cystitis? Det händer att inflammationen överförs tillsammans med en annan patologi - kolpit. Sjukdomen kännetecknas av nedsatt vagina. Orsakerna till överföring är infektioner som bidrar till vaginos. Överföring sker på grund av spridningen av patogena bakterier i slidan - de kommer dit efter samlag.

Kan jag få cystit under samlag? Det överförs sexuellt - övergången från en manlig patogen mikroflora i samverkan. Den högsta risken för infektion i början av menstruationen och efter deras uppsägning. Överföring av infektion från en man till en kvinna, beror på immunsystemets svaghet i henne eller under hypotermi.

Kvinnor blir sjuk med inflammation och vid kontakt, under barnets bärande period. Vid den här tiden försvagade det svagare könet skyddande funktioner, eftersom alla kroppens krafter syftar till att upprätthålla och bibehålla fostret. Infektion med cystit vid sampulering är möjlig, om det finns vissa faktorer, såsom:

 • mångfald och många sexuella handlingar;
 • kränkning av personliga hygienstandarder, när en god miljö för patogena organismer skapas;
 • infektion med smärtsam mikroflora under en sexuell handling.

Förebyggande, för att inte utveckla cystit, kan vara användning av preventivmedel.

orsaker till

Manifestationer av cystit förekommer efter perfekt kontakt. Denna sjukdom beror på förändringar i vaginens bakteriella bakgrund. Avvikelser observeras även när sexlivet inte är aktivt. Under kontakten, de kvinnor får en obalans av mikroorganismer i de vaginala vävnaderna, dessa processer påverkar främst urinorganen, i synnerhet, lider av urinröret och urinblåsan. Förändringar kan införa dessa organ i ett tillstånd av instabilitet, eftersom en kraftig förändring i mikroflorans sammansättning påverkar genitourinärsystemet negativt. Detta är orsaken till överföring av inflammation och leder till cystit.

Under mikroorganismernas livstid uppträder deras spridning. Patogena floror påverkar de svagaste och närmast placerade till utbrottet, de inre organen. Om immunförsvaret inte kan skydda sig från att spridas kan du få cystit i akut form. Därefter kan sjukdomen bli kronisk. När det finns en sådan sjukdomsförlopp kan det hävdas att inflammation överförs under samlag.

Varför inte ha sex?

Specialister välkomnar inte att ha sex med blåsor. Motivationer för detta är olika:

 • Smärtsamma känslor gör det inte möjligt för dig att njuta av processen. Sjukdomen är åtföljd av smärtor i underlivet och brinnande.
 • Behandlingen av denna sjukdom kan vara svår, i närvaro av sexuella handlingar under denna period. Detta beror på ingreppet av bakterier från vaginala vävnader i urinröret.

Är blåsan smittsam eller inte? Illamående är i sig inte smittsam och passerar inte genom könsorganen. Efter sammandragning upplever patienten emellertid försämring. Överföring av sjukdomen bidrar till infektiösa mikrofloror i slidan och hanelementet. På grund av att sänka funktioner i immunsystemet, skapar det en gynnsam miljö för uppfödning av patogener - deras antal växer snabbt och sjukdomen blir värre.

Hur man behandlar

För att minska antalet infektiösa bakterier behandlas inflammation med antibiotika. Sådana lösningar förstör emellertid både användbar och patogen flora. Under behandlingen behöver du inte prova ingress i organ av främmande organismer. För att göra detta måste du noggrant övervaka personlig hygien, och avstå från att samverka. Dessutom, under rehabiliteringsperioden, irriteras de slemhinnor, vilket ökar patologins manifestationer och fördröjer återhämtningstiden. Således är det nödvändigt att skydda kroppen från ytterligare provokerande faktorer.

Kan jag få blåsning från en partner eller inte?

De främsta orsakerna till cystit är tarmstav, stafylokock och Klebsiella. En gång i urinvägarna orsakar de en smittsam och inflammatorisk process. Patogener kan tränga in i urinröret under samlag, varefter symtomen på denna sjukdom uppträder inom en snar framtid. Det är därför de sjuka ofta har en fråga om cystitisen överförs till partnern.

Blåses cystit från man till kvinna

Förstå frågan huruvida cystitis överförs sexuellt från en partner till en annan kommer att hjälpa sjukdomens etiologi.

Provocativ infektiös och inflammatorisk process i blåsan kan ospecifika och specifika bakterier som kommer in i slemhinnan under nära närhet. Nonspecifika bakterier inkluderar E. coli, St. saprophyticus, Klebsiella, Proteus (15%), Candida-svampar. I små kvantiteter är dessa mikroorganismer närvarande på varje persons slemhinnor och hudintegritet. De anses opportunistiska. Deras aktiva reproduktion är möjlig endast i fallet när det mänskliga immunsystemet är försvagat. För att komma på slemhinnan i urinvägarna och för att orsaka infektionsinflammatorisk process kan dessa mikroorganismer vara i stånd under vaginalt, oral och kombinerat kön. Utvecklingen av cystit i en kvinna i detta fall är möjlig, även om partnern är helt frisk.

Specifika mikroorganismer, som innefattar klamydia, mykoplasma, trichomonader, gonokocker, kan också provocera en patologisk process i urinorganen. De orsakar sexuellt överförbara sjukdomar oavsett tillståndet hos en kvinnas immunförsvar. Men i det här fallet bör det inte hävdas att cystit är smittsam, om dess förekomst provoceras av specifika patogener. STD är bara en indirekt orsak och huvudsjukdomar i det genitourära systemet, mot vilket i vissa fall utvecklas inflammation i urinröret och urea.

Orsaker till cystit efter samverkan

Följande faktorer bidrar till utvecklingen av den inflammatoriska processen i den urogenitala slemhinnan efter samlag:

 • trauman i urinröret under intimitet
 • medfödda anomalier i urinröret;
 • bristande hygien vid kombination av anal och vaginal kontakt.

I avsaknad av den nödvändiga smörjmedlet och långvarig sexuell kontakt kan kvinnornas urinrör skadas. Slimhinnan blir sårbar för tillståndsbetingade patogena bakterier, som börjar tränga in och multiplicera i en gynnsam miljö.

Den vanligaste orsaken till post-coital sjukdom är medfödda abnormiteter i urinröret. I det här fallet uppträder den inflammatoriska processen i urinorganen efter nästan varje coitus. Sexuell överföring från en annan person i detta fall är helt utesluten.

Vaginal-analt samlag leder ofta till utveckling av patologi. Och dess förekomst i detta fall är lika möjligt, både hos män och hos kvinnor.

STD är en ytterligare anledning till uppkomsten av en urologisk sjukdom. Under samverkan från en sexuellt överförd infektion till en frisk sexpartner överförs specifika patogener som bidrar till utvecklingen av den inflammatoriska processen i genitourinary sfären.

Blåses cystit från kvinna till man

Representanter för det starkare könet är mycket mindre benägna att drabbas av cystit än kvinnor. Detta beror på urinrörets anatomi. Urinröret är mycket kortare, så patogenerna kan snabbt komma in i urean. Hos män utvecklas den infektiösa inflammatoriska processen omedelbart i urinröret (uretrit), som sällan når blåsan.

Under oskyddad analsex kan intestinala pinnar komma in i urinröret hos partnern. Att orsaka inflammatoriska processer med nonspecifika bakterier kan endast ske vid slemhinneskador och minskning av lokal immunitet mot bakgrund av interna patologier. Från en kvinna som lider av en bakteriell form av en urologisk sjukdom, med en vaginal kontakt kan en man inte bli smittade.

Utvecklingen av inflammation i partnerens blåsan efter vaginalsex är i de flesta fall endast möjlig om det finns en urogenitalt infektion i partnern. I detta fall får en kvinna som lider av STD inte ha blåsor.

Om cystitis är smittsam eller inte - någon urolog kommer att ge ett negativt svar. Sexuell samlag i närvaro av venerala sjukdomar hos en partner kan bidra till förekomst av inflammation i urean, oberoende av närvaron eller frånvaron av en kvinnas blåsor.

STD som orsakar blåsor

De vanligaste epitelvävnaderna i urogenitala organ påverkas av följande sexuella infektioner:

Risken för venerala infektioner är att deras symptom länge kan vara dåligt uttryckta, vilket leder till att de får en kronisk kurs. När sjukdomen är kronisk ökar utvecklingen av den inflammatoriska processen i urogenitala organ flera gånger. STDs maskeras ofta för andra sjukdomar, inklusive blåsor. Av denna anledning, när det finns sådana symptom som frekventa uppmaningar till miktur, är smärta efter urinering och samlag en signal om ett besök inte bara av urologen utan även av gynekologen hos kvinnor.

Hur identifierar du den sanna orsaken

Det enda sättet att identifiera orsaken till den urologiska sjukdomen är att genomgå en fullständig undersökning, som innefattar laboratorie- och instrumentdiagnostik. Laboratoriemetoderna för forskning omfattar:

 • bakposev urin;
 • blodprov;
 • staket swab från slidan.

Dessa analyser hjälper till att identifiera den inflammatoriska processens etiologi, som inte alltid har ett bakteriellt ursprung.

Cystoskopi, ultraljud av bäckenorganen och undersökning av könsorganen i speglarna hos en gynekolog är relaterade till instrumentella undersökningsmetoder, under vilka blåsans vävnader utvärderas.

Baserat på dessa metoder för diagnos och noggrann insamling av anamnese bestämmer läkaren orsaken till den inflammatoriska processen i urean.

slutsats

Venerealinfektioner, icke-traditionella metoder för samlag, anomalier och trauman i urinröret är de främsta orsakerna till utvecklingen av icke-specifik patologi. Sålunda kan en patient med cystit inte infektera en frisk partner utan predisponeringsfaktorer.

Man bör komma ihåg att bristen på snabb diagnos och felbehandling ofta leder till komplikationer. Av den anledningen, så snart de första symtomen på sjukdomen uppträder, ska du omedelbart kontakta en läkare. När cystitis detekteras mot bakgrund av en veneral infektion, måste båda könspartnerna genomgå särskild behandling.

Historien om en av våra läsare:

Blåses cystit mellan sexuella partners

Med inflammationen i blåsans slemhinna kan varje person kollidera. Är denna diagnos en kontraindikation för sexuell aktivitet? Med andra ord överför cystitis sexuellt, eller berör sjukdomen bara en person från paret?

Innehållet i artikeln

Cystitis: en skrämmande diagnos

Så det här är en inflammation som orsakas av ett antal bakterier. Det är bara naturligt att patogena mikroorganismer migrerar från en organism till en annan, från en partner till en partner, sprider sig snabbt och människor ständigt smittas av varandra. Därför är svaret på frågan om det är möjligt att fånga cystit i nära relationer, jakande.

En legitim fråga uppstår. Om den andra sexpartnern smittar cystitisen först betyder det att han tidigare haft oskyddade kontakter med en annan person? Detta är inte helt sant. Sexuellt sätt är bara ett sätt att överföra bakterier, men inte den enda. Det är troligt att cystitis ursprungligen uppstod på grund av felaktig hygien.

I de allra flesta fall är den patogena floran som extraheras från de urogenitala organen bara en vanlig E. coli, som lätt går in där, till exempel genom smutsiga fälgen på toaletten.

Det finns inget behov av att prata om något svekande eller promiskuöst sexuellt liv. Är det smittsamt eller inte? Naturligtvis, som någon inflammation.

Vem är i riskzonen?

Så kan blåsor förekomma även i en enda person, men sexuella relationer ökar sannolikheten för inflammation. Kan cystitis vara mest aktiv i olika befolkningsgrupper? Ja, det finns en sådan regel, där vissa människor är i en särskild riskgrupp. Dessa inkluderar:

 1. Människor som övar frekvent kön med ett stort antal sexpartners. Att öka antalet partner är alltid en risk för att hämta ny infektion.
 2. Folk som just har ändrat sin sexpartner. Efter det första samlaget måste du observera ditt tillstånd, för känslor inom bäckenorganen. I händelse av obehagliga symptom är det bättre att se en läkare direkt så att du kan börja behandlingen i tid.
 3. Människor som övar analsex. Det finns en gyllene regel: en sexuell handling är en sorts kön. I sig leder analsex inte till utvecklingen av cystit, men om partnerna utövar genitalorganets snabba penetrering från ändtarmen till slidan, är det med stor sannolikhet att denna kvinna är försedd med cystitis. Med ytterligare sexuella relationer kan en man bli infekterad med blåsor.

Cystitis: från man till kvinna

Hur överförs cystitis i de flesta fall? När man intervjuar patienter är det vägen från man till kvinna som är vanligast. Det viktigaste som följer med alla sådana fall är avsaknaden av symtom på inflammation hos en man, och därför vägrar de kategoriskt att uppfatta sig som orsak till sjukdomen hos sin sexpartner.

Allt är enkelt nog och förklaras av den anatomiska strukturen hos mänens urogenitala organ. Urethra hos män är lång och smal. Även om infektionen kommer in i urinrörets lumen, kan det under mycket lång tid inte hävda någonting om sig själv, även om dess framsteg i de överliggande organen är konstanta. Det visar sig att infektionen inne i urinröret hos en man redan finns, och det finns inga symptom alls. Med oskyddad samlag utbyts en aggressiv flora, och patogenerna för infektion av män faller i kvinnliga organ.

Kvinnans urinväg är inte lika länge som en mans, och därför snart blir den sexuella parten en urolog patient, där hon måste behandla inflammation.

Cystitis: från kvinna till man

Och är cystit överförs från kvinna till man? Naturligtvis förutsätter sexuella relationer mycket nära kontakter och utbyte av flora. Naturligtvis är sådana fall av infektion mindre sällsynta, men de kan inte skrivas av. Om en kvinna är infektionsbärare, med oförskyddade sexhandlingar, kan en eller flera män tidigt eller senare utveckla cystitis.

Förresten är det vanligaste fallet med överföring av inflammation från en kvinna till en man närvaron av hennes infektion - Candida-svamp. Sprängen motstår mycket snabbt en ny plats, men hos män med cystit i de första månaderna efter samlag kan symtomen vara nästan noll, eftersom sjukdomen ofta sker i latent form.

Cystitis och ZPP

Orsaksmedlen för sexuellt överförbara sjukdomar är mer aggressiva och aktiva. Om en liten mängd Escherichia coli går in i urinröret, kan organismen med bra immunitet klara sig med tillströmningen av patogen mikroflora på egen hand. Men att passera en enkel bakterier kan infektera en partner, och mikroorganismer såsom Chlamydia, Gardner, gonokocker, Treponema, och kroppen kan vara hjälplös mot en sådan allvarlig invasion. I detta fall är sannolikheten för utseende av tecken på inflammation i urinblåsan oundviklig vid varje sexuellt förhållande.

Cystitis i detta fall kommer att betraktas som en samtidig sjukdom eller komplikation, och huvuddiagnosen är en sexuellt överförd infektion. För att skicka eller genomföra behandling är det bättre hos läkaren som specialiserar sig på infektionssjukdomar, i stället för hos den enkla urologen.

Cystit efter oralsex

Är cystit smittad om paret övar oralt sex? Det verkar som om det inte finns någon direkt kontakt mellan könsorganen hos båda parter, och det borde inte finnas någon infektion. Men bakterier som orsakar inflammation i blåsan kan också leva i munnen. Detta hänvisar vanligtvis till stafylokocker eller streptokocker, som finns hos personer som ofta har angina, faryngit, laryngit och andra ENT-sjukdomar. Även vanliga karies och ännu mer så rena processer (pulpitis) i munhålan kan bli en källa till inflammation. Förresten, i detta fall är cystitis smittsam för både män och kvinnor.

Migrerar cystit och vikten av gemensam behandling

Migrerande cystitis kallas inflammation, som regelbundet kämpas av båda sexpartnerna. Svårigheten ligger i det faktum att den patogena floran måste utrotas fullständigt både hos män och kvinnor. Även om en partner är botad finns det liten anledning till glädje, eftersom bakterier ständigt passerar från en organism till en annan, och sannolikheten för en ny infektion är mycket hög. Att gå och lägga sig hos en smittad partner är extremt dum.

Hur går det vidare i det här fallet? Eftersom cystitis överförs sexuellt, är det bättre för en tid att helt utesluta nära band. Först, från intima relationer är det bättre att helt överge scenen av det primära besöket hos urologen och förskriva mediciner. Men även efter behandlingen kan du inte slappna av och återigen komma i nära kontakt med sexpartnern. Det är nödvändigt att vänta ett tag och ta lämpliga tester.

Det är möjligt att behandlingen var otillräcklig och läkemedelsbehandling bara dollade symptomatologin, men räddade inte personen från de patogena cellerna i urinorganen. Så det är nödvändigt att uppträda tills det ögonblick då testen bekräftar att personen redan är en tidigare urolog patient och är nu helt frisk. Denna gyllene regel gäller för båda sexpartnerna om de vill vara hälsosamma.

slutsats

Så är blåsan fortfarande smittsam eller inte? Denna inflammation är helt smittsam, och du bör ta det på allvar. Med tanke på det oskadligt, inte relaterat till området för sexuellt överförbara sjukdomar, äventyrar en person hälsan hos hans partner, även om han inte har några intima relationer än. Och naturligtvis minskar obehag i bäckenet signifikant en persons aktivitet, påverkar hans psykologiska tillstånd och hindrar honom från att leva normalt.

Blås cystit sexuellt med oskyddade kontakter?

Cystitis (inflammation i blåseslemhinnan) är en av de vanligaste patologierna i genitourinärsystemet, särskilt bland kvinnor. Med varje manifestation av blåsor minst en gång i livet kom varje kvinna, oavsett hennes ålder, över.

Årligen registreras upp till 35 miljoner fall av denna sjukdom i Ryssland, och kvinnor möter symtom på blåsan flera gånger oftare än män.

På grund av den stora spridningen av denna sjukdom, som ofta har en kronisk återkommande kurs, är det viktigt för patienten att känna till sätten för överföring av infektion i blåsor. De mest populära frågorna vid läkares tidpunkt: "Blir cystit överfört sexuellt? Är cystitis smittsam för en sexpartner?"

Svaret på denna till synes enkla fråga är tvetydigt, för allt beror på typen av blåsan, dess huvudsakliga patogen. Vissa typer av blåsor kan faktiskt överföras genom sexuell kontakt.

1. Klinisk bild av sjukdomen

Kliniska manifestationer av inflammation i blåsans slemhinna är ganska specifika. De vanligaste symtomen på sjukdomen är:

 1. 1 Smärta och brännande i underlivet, värre med urinering;
 2. 2 Frekvent falsk uppmaning att tömma blåsan;
 3. 3 Urinutskiljning i små portioner;
 4. 4 Urin kan vara grumlig och innehåller olika patologiska föroreningar - slem, flingor och i allvarliga fall, blod;
 5. 5 Ibland kan kroppstemperaturen stiga till subfebrila siffror, även om detta inte är typiskt för okomplicerad cystitis. Förekomsten av feber indikerar alltid svårighetsgraden av sjukdomen och en ogynnsam prognos för patienten.

De viktigaste kliniska symptomen på patologin manifesterar sig snabbt (akut start), topp vid slutet av sjukdoms första dagen och kan ta upp till 6-7 dagar. i 2-3 dagar kan patienterna inte kunna arbeta.

Bekräfta att diagnosen kan vara laboratorium. I en rutinstudie av ett allmänt urintest kan således en ökning av nivån av leukocyter, proteinuri och bakteriuri detekteras.

2. Typer av uropatogener

När man överväger problemet med överföring av cystit under samlag, är det viktigt att skilja två stora grupper av cystit, baserat på två fundamentalt olika smittsamma processer:

 1. 1 Nonspecifik - orsakad av en olikartad icke-specifik patogen och villkorligt patogen mikroflora;
 2. 2 Specifik - orsakad av sexuella infektioner.

Vi bör också betona postcoital cystit - en speciell typ av cystit orsakas oftast av ospecifik mikroflora och i samband med medfödda eller förvärvade anatomiska funktioner kvinnor (defekt läge extern urinrörets mynning, det hypermotilitet under samlag).

Sammanfattningsvis ovanstående svaret på frågan om sexuell överföring av cystit ligger precis i den ursprungliga orsaken till det orsakade. Låt oss betrakta detta mer i detalj.

3. Nonspecifik cystitis

Denna typ av inflammation i blåsans slemhinna orsakas av ospecifik patogen och villkorligt patogen mikroflora (del av den normala mikrofloran i huden och slemhinnorna).

De vanligaste patogenerna för icke-specifik cystit är:

 1. 1 E. coli (70-80%);
 2. 2 Proteus (8%);
 3. 3 Klebsiels (3,7%);
 4. 4 Staphylococci och streptokocker (2-4%).

Av stor betydelse är också mykoplasmer (M. hominis) och ureaplasma (Ureaplasma urealyticum). De anses inte vara orsakssamband för STD: er, men dessa villkorligt patogena mikroorganismer är en frekvent orsak till kronisk återkommande cystit.

Den vanligaste patogenen i urinvägsinfektioner (UTI) är E. coli - en normal representant för tarmmikrofloran och hör inte till absoluta patogener.

Ibland på grund av anatomiska skäl försummar personliga hygienregler, faller det in i lumen i urinröret, där den uppåtgående vägen tränger direkt in i urinblåsan, vilket gör att symtomen på inflammation.

För att främja penetration av E. coli i urinblåsan:

 1. 1 Förändring i normal vaginal mikroflora, minskning av antalet vaginala laktobaciller, vaginal dysbios, tillväxt av jästflora;
 2. 2 Överträdelse av hormonell bakgrund, intag av hormonella droger, förekomst av sjukdomar i det endokrina systemet;
 3. 3 Frekvent hypotermi, inklusive lokal;
 4. 4 En diet rik på kolhydrater, mättade fetter och fattiga i grönsaker, frukter, matfibrer;
 5. 5 Bära tätt underkläder och kläder, som stör blodtillförseln i det lilla bäckenet.
 6. 6 Förekomst av ett konstant infektionsfokus i kroppen, en tendens till avföring och tarmdysbios;
 7. 7 Överträdelse av reglerna för hälsosam intim hygien, regelbunden användning av dagliga kuddar;
 8. 8 Otillräcklig hyppig byte av tamponger och hygienbindor under menstruation;
 9. 9 Sedentärt arbete och stillasittande livsstil (trängsel i bäckenorganen);
 10. 10 Användning av icke-traditionella typer av sexuella kontakter (oral, anal).

De mest frekventa patogener proniknovkeniya genom lumen av blåsan är just den uppåtgående stigningen av infektion i urinröret, men impulsgivar cystit kan tränga in i slemhinnor hematogen och lymphogenous genom (ett flöde av lymfa och blod).

Nonspecifik cystit refererar till de vanligaste typerna av UTI och står för cirka 60-80% av alla fall av sjukdomen. Med väl valda behandlingar stannar det tillräckligt snabbt och orsakar inte någon betydande skada på kroppen.

Denna typ av cystit är inte smittsam och överförs inte till partnern under samlag. Med andra ord kan de inte få sexuellt överförda.