Huvud
Analyser

Första hjälpen för cystit hos kvinnor

En inflammerad urinblåsa gör omedelbart ett helt liv omöjligt. Konstant urinprövning, åtföljd av nedskärningar, tillåter inte att antingen vila eller utföra arbete. Vad ska man göra med cystit hos kvinnor? Hur hjälper du dig själv innan du besöker en läkare?

Cystitis: första hjälpen - anestesi

Först och främst är det rekommenderat att ta hand om lindring av smärta. För detta kan du dricka lämpligt piller, det är lämpligt:

Naturligtvis är det nödvändigt att bekanta sig med listan över kontraindikationer för att ta det valda läkemedlet.

Du kan också referera till folkbedövning. Termiska procedurer är underförstådda: de främjar utvidgningen av blodkärl, vilket reducerar svårighetsgraden av obehag. Men det finns en begränsning - i inget fall är det omöjligt att värma upp med manifestationen av hematuri (fördelning av urin och blodproppar). I sistnämnda fall anses blåsan komplicerad och kräver behandling i patienten.

Bland de mest enkla och prisvärda metoderna för termisk terapi:

 1. Torrt bad av tegelsten. Du måste hitta en tredimensionell metallhink. I botten av behållaren ska flera bitar av tegel läggas in, förvärmda dem i ugnen. För att försiktigt fästa skopans kant med en tät duk måste du sitta på behållaren. Ta ett sådant unikt bad bör vara i 15-20 minuter - tills tegel börjar svalna.
 2. Applicera något varmt på underdelen av buken och ljummen. Bäst lämpad:
  • varmare;
  • plastflaska med vatten;
  • en handduk;
  • vävnadspåse med varmt salt eller sand.
 3. Varm dusch. Det rekommenderas att stanna under strömmen av vatten i 15 minuter, inte mer.
 4. "Bad" fötter. Det är nödvändigt att fylla bassängen med varmt vatten och sänka fötterna där. Procedurens varaktighet är standard - 15-20 minuter.

Det rekommenderas att använda ett komplicerat tillvägagångssätt, som kombinerar flera metoder för uppvärmning. Till exempel, för att snabbt anhålla en smärtinfarkt, är det bäst att fästa vid underlivet så snart som möjligt eller att klämma något varmt mellan benen; För en allmän förbättring i staten måste du ta en varm dusch, svutta benen och sitta över en rödhettig tegelsten.

Första hjälpen för cystit hos kvinnor är att säkerställa tillräckligt med vätskeintag och dietkompatibilitet

I den inflammatoriska processen i blåsan är det viktigt att så mycket urin tas bort från kroppen. Tillsammans med det kommer patogena mikroorganismer att fördelas, vilket kommer att bidra till en snabb återhämtning.

Därför rekommenderas att man dricker minst 2,5-3 liter vätska per dag. De bästa är:

 • grönt te med citron
 • alkaliskt mineralvatten;
 • vanligt varmt kokt vatten;
 • tranbär, tranbär eller björksoppa;
 • kamilleinfusion;
 • komposit av torkade frukter, tranbär, tranbär.

I kategorin "förbjudna" var alkohol och läsk.

Många rekommenderas att ge upp fast mat medan du ersätter den akuta attacken av blåsan, ersätter den med soppor, buljonger och flytande porridger. På så sätt uppnås en jämn diuretisk effekt. Från kosten måste du ta bort alltför mycket salt, sur, kryddig, kryddig, stekt, konserverad, det vill säga mat som irriterar blåsan. Det bör föredras färska grönsaker och frukter - vattenmelon, melon, morötter, gurkor, vitlök, rädisa.

Provoke ökade urinlösningen bättre efter att ha utfört proceduren för anestesi: ständigt tolererar rezi inte alltför obehagligt.

Förskriv inte antibiotika själv, som rekommenderas i många forum. Om blåsan orsakas inte av bakterier, men genom svampar eller virus, kommer dessa läkemedel inte att hjälpa. Rekommendera användning av läkemedel kan bara en läkare, med inriktning på resultaten av undersökningar som gör att du kan bestämma orsaken till sjukdomen. Okontrollerad användning av droger bidrar bara till övergången till inflammation till det kroniska skedet.

Första hjälpen för cystit hos kvinnor: ett enkelt sätt för en dag att minska symtomens svårighetsgrad

Verkar på ett komplext sätt kan du snabbt förbättra din hälsa. Du behöver:

 • ett bedövningsmedel (till exempel en analgintablett);
 • 1 msk. l. konventionell bakpulver
 • tranbärsjuice eller morsor;
 • 0,5 liter frisk citrus (citron) juice;
 • en varmvattenflaska eller en flaska fylld med varmt vatten.

Först och främst är det nödvändigt att förbereda en läkemedelslösning genom att hälla soda i ett glas varmt vatten. Denna dryck bör konsumeras i små sippor om 10-15 minuter. Soda är en alkali som påverkar urinets pH. Som ett resultat blir urin olämplig för reproduktion av patogena mikroorganismer, vilket kommer att sakta igång den inflammatoriska processen. Dessutom bidrar soda till anestesi.

Efter ungefär en halvtimme efter att du har konsumerat lösningen, ta en smärtstillande tablett (Analgin) och sätt en värmepanna (flaska) i magen. Det tar cirka 10 minuter - och ömhet kommer att försvinna, och urinlusten blir sällsyntare.

Värm upp varmvattenflaskan (flaskan) rekommenderas under ett par timmar, och byt ut det kylda vattnet regelbundet. Det är bra, om det kommer hemma att vara någon från släktingar: patienten är bättre att följa sängstöd, så uppgiften att "uppdatera" flaskvärmaren är bättre att delegera till relationen.

Under hela läkningsprocessen, var 20: e minut måste du dricka lite tranbärsjuice eller mors. Periodiskt bör du använda 4 msk. l. citronsaft, tidigare utspätt med vatten (proportioner - 1 tsk juice till 3 matskedar vatten).

Som regel, redan nästa dag, blivit symtomen på blåsan åter. Men du måste noggrant övervaka din hälsa: Om du efter att ha givit dig själv första hjälpen tecken på sjukdomen blev inte bara mindre uttalad, men ännu intensifierad bör du genast gå till läkaren. Dessutom bör du inte tveka att besöka en specialist med en allvarlig reaktion på infektionen, uttryckt genom feber, frossa, illamående, huvudvärk, svaghet och allmänt dåligt tillstånd.

Hur är det möjligt att ta bort eller ta bort smärta vid blåsor?

Att ta bort smärta med cystit är nödvändigt för att förbättra patientens välbefinnande. Hos kvinnor börjar ofta smärtinfarkten omedelbart efter sjukdomsuppkomsten och stoppas endast med hjälp av smärtstillande medel. Män upplever smärta i blåsan mycket mindre ofta.

En kvinna kan känna en attack av smärta i blåsan omedelbart efter sjukdomsuppkomsten. Det är nödvändigt att ta bort det för att förbättra hälsan.

Typer av smärta i cystit och vad betyder det

Oftast har patienten lägre buksmärta. Burning rezi med cystit ibland berövar vila, låt inte patienten somna.

Ibland kan allvarlig smärta inträffa under imperativa uppmaningar, när en person känner en brännande känsla men inte kan urinera.

Akut smärta observeras under och efter urinering.

Nödhjälp

Det finns många former av patologi som uppträder på olika sätt. Ta inte del i självmedicinering, annars kan sjukdomen gå in i kronisk form. Första hjälpen hjälper en persons tillstånd, men problemet kvarstår.

För smärta vid cystit bör patienten utföra följande åtgärder:

 • gå och lägg dig
 • ät inte salt, kryddig mat;
 • dricka diuretika som hjälper till att lindra ont i urinblåsan;
 • Applicera en värmepanna till blåsans område;
 • ta smärtstillande medel, antispasmodik, som hjälper till att snabbt övervinna smärtan.

Du kan inte använda antibiotika innan du bestämmer vilken typ av orsakssjukdom som orsakas av sjukdomen. Detta kan orsaka biverkningar och främja övergången av cystit i kronisk form.

Det är nödvändigt att öka mängden vätska som används. Bakterier kommer att tvättas med urin, vilket kommer att minska intensiteten i den inflammatoriska processen i blåsan. Det är oönskade att sitta i ett varmt bad: Mikroberna som finns i bäckenet kommer snabbt att spridas uppåt och påverka njurarna. I dessa fall kan patienten utveckla pyelonefrit.

Förbättrar tillståndet hos en person som lider av en attack av akut cystitis, tranbärsjuice. Det kan lindra intensiteten i inflammatorisk process och smärta. Tranbär hindrar bindning av patogener till blåsans vägg.

Tranbärsjuice avlägsnar intensiteten i den inflammatoriska processen och smärtupplevelser i blåsan.

Medicinsk anestesi

Narkos och modpaspasmer hjälper till att lindra spasmer av släta muskler. Deras anställning anges när cystit orsakar ett bestående och svårt smärtssyndrom.

Analgetika och antispasmodik som akutvård kan tas utan att ordna läkare.

Använd inte andra läkemedel ensam. Detta kan förvärra patientens tillstånd.

smärtstillande medel

För att bli av med smärtan, använd Analgin, Baralgin, Tempalgin. Pentalgin verkar på kroppen på ett komplicerat sätt. Läkemedlet Uropirin har en selektiv effekt enbart på organen i det genitourära systemet.

Det mest populära läkemedlet, som rekommenderas för att ta cystit, är pentalgin, eftersom det verkar på kroppen på ett komplicerat sätt.

Spasmolytiska droger

God hjälp för att ta bort spasmer och lindra smärtstillande svampinfektioner. Men de kan inte ordineras för blödningsblåsan, när blod uppträder i urinen (ibland i stora mängder). Användningen av sådana droger bidrar till ökad blödning.

Vanlig spasmolytisk - No-sppa (Drotaverin). Den finns tillgänglig på apotek utan receptbelagda läkare. Spazmalgon och Spazgan är effektiva.

Hur man lindrar symtomen på cystit i hemmet

Du kan ta bort symptom hemma. Ofta används för detta är buljonger och tinkturer av örter.

Traditionell medicin har effektiva medel för behandling av blåsor.

Fördelen med dem är att de inte orsakar biverkningar, förutsatt att de används exakt för deras avsedda syfte.

Folkfonder är tillgängliga för alla på grund av deras låga pris. Trots att resultatet av terapi inte är omedelbart uppenbart, är läkemedelsplantornas effektivitet inte sämre än syntetiska droger.

Du kan ta bort symtom på sjukdomen hemma. För att förbereda medicinska buljonger måste du använda medicinska örter.

Folkmekanismer

Recept av te som lätt kan förberedas hemma:

 1. Blanda i lika stora proportioner gräskamomill, johannesört, bärbär, ringblomma, timjan och plantain. 2 matskedar Samla häll kokande vatten och insistera 15 minuter. Te att dricka 3 gånger om dagen.
 2. Fröer av hampa 1 kopp häll mjölk (3 msk) och koka tills vätskan avdunstar. Blandningen bör efter att ha kvar 1 glas. Drick som ett enkelt te 5 dagar på en tom mage.
 3. Att öka alstringen mängden urin är nödvändigt att förbereda te från rötterna av Wild Rose (2 Art. L. Häll en kopp kokande vatten, kokades under 15 minuter och insisterar 2 timmar, drain).
 4. Köttet av kamille och horsetail lindrar inte bara smärta utan har också en uttalad diuretisk effekt. För matlagning, ta 1 msk. varje gräs, häll kokt vatten. Att dricka sådant te är nödvändigt under hela dagen i små sippor.
 5. Te från en blandning av björnöron, majsstigmas och johannesört klarar sig väl av smärtan som börjar försvinna efter några dagar. 1 msk. Blanda häll kokande vatten, infusera i 2 timmar. Ta 20 minuter innan du äter i 15 dagar.
 6. Du kan laga en drink baserad på äppelcidervinäger och honung. Ta 1 glas vatten, lös 1 tsk. honung och ättika. Det rekommenderas att dricka det varje dag i 1 månad. Resultaten kommer att visas på en vecka.
 7. Smärtsyndrom med förvärring av sjukdomen kan avlägsnas med hjälp av humlehoppar. För att förbereda buljongen med dagpenning, ta 2 tsk, hugg, häll ett glas kokande vatten och insistera i en termos i 4-6 timmar. Infusion att konsumera under dagen.
 8. Smärtan avlägsnas och med hjälp av cikoria rot. 3 tsk. häll 0,5 liter kokande vatten, lämna i 2 timmar. Drick 4 gånger om dagen i små portioner. Behandlingstid - högst 2 veckor.

Första hjälpen för symptom på akut cystit hos kvinnor: Anestesi och folkmedicin

Cystitis utvecklas på bakgrund av infektionens penetration i urinblåsan genom urinröret. De faktorer som undertrycker immunitet bidrar till utvecklingen av sjukdomen. Anledningarna är otillräcklig uppmärksamhet på genitalernas hygien, förekomst av kronisk patologi, gynekologiska sjukdomar.

Manifestationer kommer från en lätt brinnande känsla under urinering till ofördragen smärta i underlivet. Vid allvarliga symptom behöver patienten snabb hjälp med blåsan. Analgetika, varma bad, värme på underlivet hjälper till att lindra tillståndet före läkarens ankomst.

Cystitis - orsakerna till

Blåsans inflammation orsakas av mikroorganismer, som normalt lever på slemhinnor, tarmarna. Införandet av saprofytiska bakterier inuti organet väcker utveckling av sjukdomen.

Infektion kan inträffa under sexuell kontakt, ej iakttagande av sanitära regler. Penetration av mikrober betyder inte den obligatoriska förekomsten av cystit. En frisk person har naturliga försvarsmekanismer. Körtlarna i blåsans inre membran utsöndrar slem, förhindrar bindning av bakterier, immunoglobuliner förstör eventuell infektion som kommer in i slemhinnan. Regelbunden tömning hjälper till att "tvätta" infektionen.

Kvinnor lider av blåsor mycket oftare än män på grund av särdragen i strukturen hos genitourinary systemet. En kort urinrör är inte ett allvarligt hinder för penetrering av mikroorganismer. Placeringen av urinrörsöppningen nära ingången till vagina främjar övergången av en gynekologisk infektion till urinvägarna. Närheten till analöppningen blir källan till E. coli som orsakar inflammation i blåsan.

Faktorer av inflammation i urinblåsan hos kvinnor

Sjukdomen utvecklas med en minskning av skyddsmekanismer, vilket skapar gynnsamma förutsättningar för reproduktion av mikrober. Uppkomsten av sjukdomen underlättas av:

 • Bär syntetiskt underkläder;
 • Oändlig ändring av hygienbindor;
 • menstruation;
 • Graviditet, postpartumperiod;
 • hypotermi;
 • Byte av sexpartner
 • Diabetes mellitus;
 • Skador på perineum
 • Systematisk tidig tömning av blåsan;
 • Venereala sjukdomar (trichomoniasis, klamydia, mykoplasmos, genital herpes);
 • Överdriven konsumtion av godis, kolhydrater;
 • Försummelse av hygienreglerna i sexuellt liv.

Icke-iakttagande av elementära sanitära principer, som åtföljer kroniska patologier, endokrina störningar tjänar som bakgrund till utvecklingen av sjukdomen.

När du behöver snabb blåsan

Symtom på inflammation i blåsan kommer från en raderad klinik, när en kvinna oroade sig för obehag under ett besök på toaletten innan de uttryckte problem. Klagomål hos patienter med urinvägsinfektion:

 • Ofta uppmanar "på ett litet sätt";
 • Brist på lättnad efter avgång
 • Smärta, stickningar vid urinering
 • Utseendet av flingor, turbiditet i urinen;
 • Isolering av blod med urin;
 • Smärta över puben, perineal regionen.

Kroppstemperaturen förblir normalt eller ökar till 37,5-38 grader. Allmän sjukdom är uttryckt med en stark grad av inflammation, komplikationer. Med svår smärtsyndrom kräver hypertermi akutvård.

Första hjälpen för akut cystitis

Symtom på inflammation i blåsan kan fånga på natten, på helgerna, helgdagar, när ett besök till läkaren är omöjligt. Vad man ska göra för att lindra smärta, dysursfenomen. Första hjälpen reduceras till att ta smärtstillande medel, med hjälp av metoder som minskar krampen i släta muskler, inflammatoriska fenomen. Förenkla manifestationerna av sjukdomen kan vara följande:

 • Drick mer vätskor. Bättre det blir växtbaserade örter, mineralvatten utan gas, komposit. Med ökningen av utsöndrad urin från blåsan avlägsnas de mikroorganismer som orsakade inflammation;
 • Observera kosten. Eliminera kryddor, kryddor, kryddig, salt mat. Irriterande ämnen förvärrar inflammatorisk process av blåsans inre vägg, ökar symtomen;
 • Applicera värme på pubicområdet (plastflaska med vatten, värmepanna). Krammen minskar, smärtan minskar. Ta inte ett bad, varma ländryggen för att undvika spridning av inflammation i njurskyddet. Värme till undersidan av buken kan inte vara gravid, med hypertermi, närvaron av en blandning av blod i urinen;
 • Ta ett antispasmodiskt läkemedel - ett piller No-shpy (Spazmalgona, Baralgina). Det är tillåtet att använda smärtstillande medel (Ibufen, Nurofen, Nimesil). En tablet av smärtstillande medel ska druckas med ett halvt glas vatten.
 • Om det inte finns någon möjlighet att få en kvalificerad sjukvård en dag eller två från sjukdomsuppkomsten, är ett av de antibakteriella läkemedlen tillåtet. Furadonin används för 100 mg var 8: e timme i 6-7 dagar. Nitroxolin 0,1 * 4 gånger om dagen. Furamag 2 tabletter tre gånger om dagen - en vecka. Användningen av antibiotika en gång eller ofullständig kurs ger inte bara nytta utan också skador. Mikrober har resistens mot läkemedel. Bota cystit kommer att bli ett stort problem.

Du kan behöva akut hjälp med svår smärt syndrom, en signifikant mängd blodig urladdning, en temperatur över 39 grader, en misstanke om akut kirurgisk patologi.

Urgent tillstånd - utseendet av blod i urinen

Hemoragisk blåsan särskiljs av närvaron av erytrocyter i urinen. Visuellt manifesteras detta av färgen av urin i rött eller utseendet av bloddroppar när du besöker toaletten. Sjukdomsuppkomsten är plötslig: kroppstemperaturen stiger, det finns en oemotståndlig uppmaning att urinera. Blodproppar kan fylla urinröret, utveckla en akut retention av urin. I detta fall ska ambulansen kallas.

Folkmetoder för akutvård i blåsor: soda, grönsaksbuljong, infusioner

Ofta är läkemedel otillgängliga eller kontraindicerade. Effektiv vård av blåsning hemma kan göras genom att använda folk recept. Förbättra patientens välbefinnande, ta bort smärt syndrom följande recept:

 • Rör en matsked läsk i 200 ml varmt vatten. Ta långsamt in. Soda hjälper till att eliminera gnidning, ömhet när man urinerar;
 • Förbered Morse från tranbär, drick 200 ml varje timme. Berry har en antiinflammatorisk, antibakteriell effekt. Minskar smärta.

Använd avkok, infusion av medicinska växter. Ta de råvaror som finns tillgängliga vid sjukdomsdagen.

Recept för matlagning avkok

En dryck gjord av tranbärsbladen kommer att ge första hjälpen till inflammation i blåsan. Ta 2 msk. l. torrmat, häll 500 ml kokande vatten för att suga på elden i 10 minuter. Stam, ta 150 ml tre gånger om dagen.

Avkok av enbär framställs från 1 tsk. frukt på ett glas vatten. Ät ett halvt glas 4-6 gånger om dagen.

Björnbär av bärbär är en beprövad folkmetod mot inflammation i blåsan. Ta en matsked blad, häll 500 ml kokande vatten, koka i 20 minuter. Coolt, drick hälften av glaset var 4: e timme.

Avkok av persilja framställs från 4 msk. l. färska blad i en halv liter vatten. Koka i 15 minuter, äta under dagen i små portioner.

Avkok av björkknoppar hjälper till med cystitis. 2 matskedar råvaror, koka 500 ml kokande vatten. Drick för tre måltider.

Muntavkok för första hjälpen från akut cystitis bereds av 2 msk torkad ört, en halv liter kokande vatten. Insistera på 2 timmar, drick 100 ml 5 gånger om dagen.

Avkok av aloe kommer att ge akut hjälp till blåsan, stärka immuniteten. Juice från 4 lämnar för att lösa ett glas vatten, koka i en halvtimme. Lägg till konst. l. älskling, dricka under dagen.

Infusioner för första hjälpen för inflammation i urinblåsan

Vattenutdrag av växturoseptika minskar smärta, obehag i underlivet. Första hjälpen för cystit kommer att bestå i användningen av dessa läkemedel. Förbered en av drinkarna, drick när det finns tecken på blåsor.

För att eliminera spasmen i blåsan kommer att hjälpa tinktur av humle. Växten går färskt. Ta en matsked av kottar, brygg ett glas kokande vatten, håll elden i 5 minuter. Om så önskas, wrap handduken. Lämna en timme, använd en matsked tre gånger om dagen.

Infusion av johannesört hjälper till med purulenta cystitis. En matsked örter häll ett glas kokande vatten, koka i 10 minuter. Ta bort från värme. Insistera en timme, drick i 3 timmar.

Infusionen av vattenliljan har en effekt i stagnerande fenomen. Sked en matsked rhizom med två glas vatten, lämna över natten. På morgonen koka, drick kyld 100 ml var 4: e timme.

Infusionsögon har antiinflammatorisk effekt. 20 gram löv laga mat i 10 minuter i 200 ml vatten. Låt i 30 minuter ta 15 ml var 4: e timme.

Antiinflammatorisk, smärtstillande effekt har te från blommorna av kamomill.

Det första hjälpmedlet för blåsans inflammation hemma syftar till att lindra smärta, vilket eliminerar smärtsamma symptom. Den huvudsakliga behandlingen utsetts av en urolog. Folkmekanismer är hjälpmetoder.

Första hjälpen för akut och kronisk cystit hos vuxna och barn

Cystit - en av de vanligaste smittsamma och inflammatoriska sjukdomar i vuxna och barn. Är mer benägna att drabbas av denna patologi flickor, kvinnor (inklusive gravida kvinnor), äldre, personer med diabetes och nedsatt immunförsvar personer med etablerat långsiktiga urinkateter och cystostomy.

Riskgruppen innehåller personer med anomalier vid utvecklingen av urinvägarna, inklusive urinröret. Av stor betydelse är tidpunkten för första hjälpen till en patient med akut cystit eller med förvärring av kronisk UTI. Vi kommer att uppmärksamma denna fråga ytterligare.

1. Vad behöver man komma ihåg för patienten?

Innan du vidtar åtgärder för att ge första hjälpen till dig själv eller någon nära dig är det viktigt att klargöra följande punkter:

 1. 1 Hinner patienten till särskilda riskgrupper - barn i tidig och förskolealder, gravid, äldre efter 65 års ålder, patienter med urolithiasis, diabetes, svåra (säng) patienter? Om svaret är positivt, ska en sådan patient omedelbart tas till doktorn (en tillträdesavdelning, en poliklinik). Detta beror på den relativt snabba förekomsten av akut pyelonefrit och urosepsi (en stigande infektionsväg).
 2. 2 Hade patienten tidigare episoder av inflammation i urinväggen? Den akuta första uppkomsten av cystit kräver mer uppmärksamhet och avslöjande av orsakerna.
 3. 3 Är förekomsten av cystit i samband med samlag (1-2 dagar före episoden), med oskyddad samlag, ett mekaniskt trauma i urinröret?
 4. 4 Är sjukdomen åtföljd av ökad kroppstemperatur och symtom på förgiftning (svaghet, svettning, kognition, smärta i lederna)?
 5. 5 Är sjukdomen åtföljd av blodets utseende i urinen?
 6. 6 Uppmärksammar patienten inte bara den suprapubiska regionen, men också i nedre delen av ryggen?
 7. 7 Blir symtomen på blåsor kombinerade med rikliga, mukopurulenta eller slemhinnor från könsorganen och urinröret, dyspareunia?

Efter att ha fått svar på dessa frågor är det viktigt att följa de grundläggande principerna för första hjälpen i cystit:

 1. 1 Patienter i riskzonen för utveckling av pyelonefrit och urosepsi ska omedelbart skyndas till ett läkarkontor.
 2. 2 Patienter vars cystit är mest sannolikt associerad med sexuellt överförbara infektioner bör konsultera en terapeut, en urolog (gynekolog på kvinnor) och en dermatovenereolog.
 3. 3 Patienter med akut cystit behöver annan hjälp än patienter med kronisk återkommande cystit.
 4. 4 Behandling av denna patologi hos kvinnor utan adekvat behandling av samtidig vulvovaginit är ineffektiv, hotar med ett tidigt återfall av sjukdomen.

Därefter kommer vi att överväga första hjälpen för akut och kronisk återkommande cystit hos vuxna och barn.

2. Första hjälpen för förvärring av kronisk blåsan

Patienter med kronisk cystit, som regel, kan kontrollera sjukdomen, reglera frekvensen av återfall. Det är viktigt för sådana patienter att alltid ha snabb test för att utföra ett urintest hemma.

Detta multipla testremsor, är vanligen säljs på apotek eller lagrar medicinsk utrustning (t ex Multichek (Multicheck), URiSCAN 11 Strip, MULTISTIKS 10 SG (MULTISTIX 10SG) etc). Några av dem används i laboratorier som är utrustade med analysatorer. Hus kan användas för rutinscreening av urinanalys hos patienter med kronisk återkommande cystit.

Figur 1 - Uriskastripstest (URiSCAN) för allmän urinalys

Hur korrekt samlar urin för analys, vi har redan övervägt i en annan artikel (gå till den interna länken).

Således bör första hjälpen för förvärring av kronisk cystit omfatta:

 1. 1 Snabbt urintest hemma, utvärdering (om möjligt för patienten).
 2. 2 Att kontakta en läkare för att inspektera och bestämma behandlingstaktik exekvering bakteriell inokulering testet urin och bestämning av känsligheten hos patogenen mot antibiotika, ultraljudsundersökning av blåsan, njur- och prostata (hanar).
 3. 3 Innan du tar en läkare och tar test kan du använda antispasmodik (papaverin, drotaverin), NSAID (nimesulid, ibuprofen). Du kan börja ta vegetabiliska uroseptika (Kanefron, Tsiston, Mononel, Phytolysin, etc.).
 4. 4 Antibiotikabehandling för kronisk blåsan bör fördröjas tills en läkare samråder.
 5. 5 Om det inte är möjligt att konsultera en läkare (terapeut, urolog, etc.) inom en snar framtid, t ex med hänsyn till bostadsortets avstånd, frånvaron av sjukvårdspunkt, är det inte nödvändigt att skjuta upp behandlingen på obestämd tid.
 6. 6 Om recidiveringen av kronisk cystit hos en kvinna är förknippad med samlag till och med före symtomens början kallas cystitis postkolital. Hur man behandlar denna sjukdomsform, kan du läsa här.
 7. 7 Du behöver inte använda en varmvattenflaska och heta bad för att minska smärta och dysuri.
 8. 8 Korrigering av tillståndet bör innefatta tillfällig sexuell vila, efterlevnad av en sparsam kost, tillräcklig dricksreglering (1,5-2,5 l), läkemedel och växturoseptika.
 9. 9 hjälper cystit drivet drickande: infusioner, te och fruktdrycker baserade tranbär, lingon, rent vatten (det är möjligt att använda mineralbordsvatten), stuvad frukt. Starkt te och kaffe bör undvikas.
 10. 10 Vegetabiliska uroseptika bidrar till att öka volymen utsöndrad urin, normalisera dess surhet, minska svårighetsgraden av symtom på blåsan. För behandlingen kan användas Kanefron, Tsiston, Monorel, urologiska avgifter. Minsta skattesatsen är 1 månad.
 11. 11 Antibiotika ordineras vanligtvis av din läkare, antibiotika ska inte tas ensam..
 12. 12 Självadministration av antibakteriella medel är endast möjlig vid förebyggande behandling (utskrivna tidigare av den behandlande läkaren), eller i avsaknad av tillgängligt medicinsk hjälp.
 13. 13 För behandling av kronisk cystit exacerbation används enligt rekommendationerna nitrofurantoin (Furadantin, Makrobid, Makrodantin, furadonin, FURAMAG), ofloxacin (Zanotsin), levofloxacin (Tavanik) amoxicillin / klavulanat (Amoksiklav, Augmentin), cefixim, ceftibuten. Den genomsnittliga längden på antibiotikabehandling - 7-10 dagar. Scheman presenteras i tabell 1 nedan.

Tabell 1 - Kroniska cystitisbehandlingsregimer i den akuta fasen

Hur man ger första hjälpen till blåsan hemma

Det första hjälpmedlet för blåsor inbegriper genomförandet av vissa förfaranden och tar mediciner, vars inriktning främst är att eliminera smärtssyndromet.

Cystitis är en sjukdom vars symptom kan slås ut ur varje persons livsställe. Det är svårt att motstå intensiv smärta, rez och brännande, vilket du måste uppleva med urinering och däremellan.

Oftast är det svårt att uppleva smärtsam lidande hos kvinnor, eftersom cystit i de flesta fall påverkar dem. Detta beror på de kvinnliga kroppens anatomiska struktur.

Orsaker till patologi

I varje persons kropp finns det många mikroorganismer som kanske inte ses av deras "mästare", eftersom de är i passivt tillstånd.

Tyvärr, under ogynnsamma förhållanden aktiveras den patogena mikrofloran, börjar multiplicera snabbt, provocera en inflammatorisk process och därmed cystitis.

Som sådana ogynnsamma faktorer är:

 • svår hypotermi, på grund av vilket immunförsvaret försvagar, vilket gör det möjligt för mikroorganismer att aktivt arbeta
 • infektionssjukdomar som orsakar spridning av virus och bakterier genom blod eller lymfflöde;
 • förekomsten av skador, som i de flesta fall erhållits på grund av framsteg av en stor kalkyl;
 • medicinska manipuleringar, under vilka reglerna för antiseptika ignorerades;
 • överträdelser av reglerna för intim hygien;
 • otimlig tömning av blåsan;
 • undernäring, på grund av vilken maten domineras av skarpa, bittera, stekta, feta, röka, över-saltade livsmedel;
 • förstoppning.

Som en orsak till cystit kan medfödda anomalier förekomma, när öppningen av urinröret ligger mycket nära anusen.

Även tumörer, uretersträngning kan orsaka urinstagnation, vilket är en utmärkt grund för den snabba spridningen av patogen mikroflora.

I en stillastående urinvätska är ämnen som representerar den ideala kosten för patogen mikroflora koncentrerade.

symptom

Gissa att blåsan har en inflammatorisk process, du kan till och med själv, eftersom dess tecken åtföljs av livliga särdrag.

Så fort patienten meddelar dem, är det omedelbart nödvändigt att gå till kliniken för medicinsk hjälp för att undvika allvarliga och farliga konsekvenser.

 • förlust av styrka, svaghet;
 • frekvent urinering
 • motstår och brinner, vilket även störa normal rörelse;
 • spontan allokering av urin, vilket negativt påverkar patientens sociala aktivitet
 • ökning av kroppstemperaturen.

Tyvärr, om cystit inte behandlas snabbt kan ytterligare symptom uppstå som utgör en allvarlig fara för människors hälsa.

Sådana farliga kliniska tecken inkluderar:

 • hematuri (blod i urinen);
 • pyuria (pus i urinen).

Om patienten visar tecken på blod eller pus i hans urin, bör du snarast besöka urologen, annars kommer du inte att kunna undvika negativa konsekvenser med din hälsa.

Urologer i sådana situationer utför nödvändigtvis sjukhusvistelse, så att behandlingen utförs under strikt medicinsk kontroll.

Eliminering av smärta

Om patienten är i tid för att söka hjälp, kommer akut cystit att bli framgångsrikt botad.

Tyvärr leder förseningar till det faktum att inom en vecka försvinner alla tecken och skapar illusionen om återhämtning. Faktum är att sjukdomen helt enkelt går in i en kronisk form, som kan flöda, alternerande med steg av eftergift och förvärring.

Patienter som har bekräftat kronisk blåsan stör inte alls med att veta hur första hjälpen ges för blåsan till sig själv eller någon som är i närheten och behöver hjälp.

Snabb hjälp med blåsan föreslår:

 • tar mediciner;
 • utförande av termiska förfaranden;
 • alternativa åtgärder.

För att eliminera intensiv smärta är det användbart att ta antispasmodik, den vanligaste av vilken är No-shpa och Papaverin.

Sådana läkemedel kan säljas i apoteksnätet i tablettform eller i form av injektioner.

När det finns möjlighet att injicera, är det bättre att föredra injektionen, eftersom i detta fall den analgetiska effekten uppnås mycket snabbare.

Även med intensiv smärta indikeras användning av antiinflammatoriska läkemedel:

Mottagandet av sådana medel kan endast genomföras i samråd med läkaren, eftersom de åtföljs av några biverkningar.

Om läkaren har godkänt, är det möjligt att genomföra värmeprocedurer vid expansionsstadiet.

De välkomnas av det faktum att de bidrar till expansion av blodkärl, avlägsnande av muskelspasmer och snabb reduktion av smärta.

Effektiva termiska förfaranden är:

 • en varmvattenflaska fylld med varmt vatten;
 • fot varmt bad;
 • sessila varma bad;
 • varm dusch.

När man tar ett bad i vattnet kan man lägga till dekorer med örter.

Det är viktigt att förstå att vid hög temperatur kan tecken på hematuri eller pyuria-termiska förfaranden inte utföras.

Ytterligare åtgärder

Vid tidpunkten för förvärring av kronisk cystit rekommenderar urologer att observera sängstöd, för att inte överbelasta en redan försvagad organism.

För att förhindra uppkomsten av irriterande faktorer rekommenderas att första hjälpen är ordentligt organiserad mat.

Följande livsmedelsprodukter är föremål för uteslutning:

De kan påverka blåsans slemhinnor negativt. Dessutom orienterar läkare patienter och avvisar skadliga vanor. Rökning och användning av alkoholhaltiga drycker orsakar försämring av en cystit.

För att förhindra stagnation i första hjälpen för blåsor rekommenderas att man använder diuretika eller läkemedel som har en diuretisk effekt.

Vid denna tidpunkt är det användbart att dricka sådana drycker:

 • Morse från tranbär;
 • avkok av rosa höfter;
 • varmt grönt te med citron
 • kompote av torkade frukter.

Om tillståndet från urologen har erhållits, där patienten genomgår behandling för kronisk cystit, kan patienten tillgripa första hjälpen till folkterapi genom att använda drycker som eliminerar smärtsymtom som lindrar inflammation.

Goda medicinska egenskaper är besatta av sådana medicinska växter:

 • tranbärblad;
 • björkknoppar;
 • fräken;
 • mjölon;
 • mint;
 • enbär;
 • persilja.

Förbered medicinska avkok lätt, häll bara ett glas vatten 2 tsk medicinsk insamling eller en enda ört och koka i 15 minuter. Ta en sådan magisk buljong när du ger första hjälpen till 200 ml till tre gånger om dagen.

Goda åtgärder har beredningar på växtbasis, bland vilka tabletter leds av Kanefron, Tsiston, pasta Phytolysin.

Om endast blåsan uppträder kan första hjälpen vara att ta en läsklösning. Lös i sodavatten i ett glas varmt vatten och drick så snabbberedd åtgärd.

Det är läsklösningen som gör att du snabbt kan eliminera brinnande och brinnande och normalisera patientens tillstånd.

När exacerbation av kronisk cystit får inte besöka badarna, bastur. Det är också förbjudet att simma i öppet vatten.

Medicinsk hjälp

Att kunna ge förstahjälp till blåsan är viktigt nog, men det rekommenderas inte att läkare rekommenderar sig självt, utan att kontakta läkaren i tid, som efter diagnos kan ordinera en effektiv behandling.

De allra första behandlingsåtgärderna bör vara manipuleringar som syftar till att arrestera det infektiösa fokuset.

För att uppnå positiva resultat ska du:

 • antibakteriell kurs;
 • antiinflammatorisk terapi;
 • immunterapi;
 • terapeutisk kost;
 • analgetiska förfaranden.

För att snabbt få en högläkningseffekt rekommenderar läkare att vägra behandling under sexuellt liv för att undvika hypotermi.

Eftersom blåsan ofta förekommer hos patienter med försvagad immunitet, rekommenderar läkare att vitaminisering utförs, mättar kroppen med saknade vitaminer och spårämnen.

Det är också viktigt att ta hänsyn till att sådana läkemedel i samband med antibakteriell behandling kan hämma den positiva intestinala mikrofloran.

För att förhindra sådana negativa effekter rekommenderar läkare att patienter tar läkemedel som syftar till att återställa normal intestinal mikroflora - probiotika, prebiotiska (till exempel Linex, Acipol).

Så, cystit är en allvarlig sjukdom som kan leda till farliga konsekvenser för människors hälsa.

Om behandlingen påbörjas i tid, kan blåsning lätt blåsas och blåsans funktion återställs.

Om du saknar det första skedet av sjukdomen kommer du inte att kunna bota det, så du måste följa förebyggande åtgärder under hela ditt liv för att förhindra frekventa manifestationer av exacerbationer.

Snabb hjälp för blåsor före ankomsten av en ambulans

Första hjälpen för cystit är en nödvändig och viktig kunskap för varje person och speciellt för en kvinna. Inflammatorisk process av blåsans slemhinnor är mer benägna att drabbas av representanter för det svagare könet på grund av urinvägens anatomiska egenskaper.

När de första tecknen på sjukdomen uppträder är det lämpligt att besöka en specialistläkare (terapeut, urolog). Detta beror främst på två faktorer: sjukdomen är smittsam och orsakas av bakterier. Det är viktigt att bestämma typen av patogen och dess känslighet för antimikrobiella medel. Reproduktionen av bakteriefloran främjas av tillstånd där urinutflödet störs (urinrörets stenos, hydronephrosis, megaureter, ventiler, divertikula). De kräver akut ytterligare undersökningar och korrigeringar, annars kommer blåsan igen och igen.

Men inte alltid finns det möjlighet att kontakta läkaren vid rätt tidpunkt och på den första dagen får patienten själv ta nödåtgärder. Första hjälpen för cystitis hemma innehåller ett antal aktiviteter som syftar till omedelbar lindring av symtom.

Första hjälpen vid smärtsamma känslor

Snabb hjälp för blåsor är främst i anestesi och lindring av symtom. Du kan ta bort smärta hemma på flera sätt: medicinering och termiska förfaranden. Ofta används de som komplement till varandra.

Ömhet, som börjar som en följd av kramp i glatta muskulaturen i det urogenitala systemet, kan du eliminera kramplösande läkemedel: Drotaverinum (känd under handelsnamn No-Spa) eller papaverin. Snabba åtgärder noteras vid injektion av formsprutor, så det är att föredra att injicera i gluteusmuskeln och sedan byta till tabletter. I händelse av en intensiv smärtinfarkt innebär akutvård att man injicerar Baralgina eller Ketanov. En annan grupp för akutvård är NSAID (icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel). Förutom den anestetiska effekten har de också en antiinflammatorisk effekt. Dessa inkluderar: nimesulid, ibuprofen, diklofenak, indometacin, celecoxib, meloxikam och andra försiktig dessa läkemedel tas i patienter med sjukdomar i mag-tarmkanalen.. De administreras vanligen efter måltider och i skydd av protonpumpshämmare (omeprazol, lansoprazol, pantoprazol).

Effektiviteten av ett akuttermisk förfarande är en avslappnande muskelverkan, vilket snarare lindrar eller minskar smärtsamma känslor.

Dessa procedurer är kontraindicerade i följande situationer:

 • förekomst av blod i urinen (hematuri)
 • graviditet;
 • kritiska dagar
 • livmoderblödning i anamnesen;
 • sjukdomar i reproduktionssystemet;
 • feber (feber);
 • onkologiska processer.

Bland uppvärmningsförfaranden kan en kvinna använda en varmvattenflaska med måttligt varmt vatten (vattentemperaturen bör inte överstiga 36-38 ° C), sätt i regelbundet underkroppen i 15-20 minuter. Om det inte finns någon hushållsflaska för hushållet, kan den bytas ut med en plastflaska uppvärmd med salt eller sand i en vävnadspåse. Denna procedur hjälper till att eliminera spasm, förbättrar urinflödet. Du kan ta en varm dusch. Efter att benet måste hållas varmt.

Bad för fötterna, är den nedre halvan av kroppen, bad behandlingar, bastu hittills i första hjälpen inte och rekommenderas inte för att undvika förstärkning av kliniska tecken och den snabba spridningen av infektionen upp urinvägarna tills njurarna (med andra ord, kommer utvecklingen av pyelonefrit).

I närvaro av samtidiga sjukdomar, såsom diabetes, bör ett besök till läkaren hållas omedelbart. Detsamma gäller för gravida kvinnor som behöver brådskande samråd om de läkemedel som är tillåtna eller kontraindicerade i hennes tillstånd. Lång vistelse hos sådana patienter är farligt för deras hälsa.

Ytterligare rekommendationer för akut cystitis

Reglerna som måste observeras i cystit som förstahjälp, är hemma:

 • öka dricksregimen (minst 2-3 liter per dag). Man tror att vätskan hjälper till att ta bort bakterier från patientens kropp och minska förgiftningen. Föredrages rent varmt vatten (fortfarande), buljonger från vild ros stärkt, fruktdrycker och saft från tranbär, ångade frukt. Ofta används örtmedicin (i avsaknad av allergiska reaktioner i historien), nämligen drycker baserade på olika örter :. Grönt te, tranbär blad, björk knoppar, mynta, mjölon, aloe, åkerfräken, persilja, etc. används som hjälpkomponent behandling av cystit för maximalt stöd för kroppens försvar
 • upprätthåller en diet berikad med mejeriprodukter och grönsaksprodukter (grönsaker och frukter). Det bör överges för skarpa, kryddiga, irriterande rätter (tabell nummer 10). Ät inte stekt, fet, salt, rökt mat. Dieten är mild, den mest optimala är produkter som kokas för ånga och innehåller maximalt antal mikrodelar och vitaminer. Exkludera från kostkaffe, starkt te, kakao, rädisa, vitlök, spenat, konserver, marinader, såser, alkohol;
 • säng eller halvbädd i huset. Uteslut fysisk aktivitet, sportaktiviteter under behandling. Patienten ska vara så mycket som möjligt i vila;
 • Överkoola, gå inte barfota på det kalla golvet, klä dig varmt när det behövs.
 • sluta besöka simbassänger, dammar, bastur, badkar;
 • genomförandet av kvinnans grunder om personlig hygien (med användning av växtbaserade infusioner - kamomill, guldgrå och andra örter);
 • avstå från samlag vid sjukdomstidpunkten (särskilt från de oskyddade);
 • ett sätt att tvätta urinering varannan vecka (slutföra tömningen av urinblåsan);
 • bär fritt kvinnors bomullsunderkläder;
 • terapi av förstoppning, dysbios
 • uppfylla alla läkares recept.

Genom att utföra dessa akutmottagande recept hemma kan du uppnå förbättringar i ditt tillstånd. Men när du går till doktorn bör akut urinblod och förskrivning av antibiotikabehandling vara obligatorisk för alla som har haft akut cystit.

Dessutom, om urinen initialt detekterade blodförorenings patient kräver omedelbar hjälp urolog, och i dess frånvaro - kirurg och visas i sjukhus sjukhusvistelse, eftersom en stor mängd blod kan leda till urinrörsobstruktion snabba och allvarliga komplikationer.

Etiotropisk (antimikrobiell) terapi

Den etiotropa typen av behandling syftar till att eliminera (avlägsnande) patogenen från kroppen och bör börja så snart som möjligt. I 90% av fallen är akut cystit orsakad av bakterier Escherichia coli (E. coli). Övriga procentandelar domineras av Staphylococcus saprophyticus, Proteus mirabilis, Klebsiella spp.

Effektiv vård av blåsning hos kvinnor med tecken på aktiv okomplicerad blåsan kan bestå i tillämpningen av ett av följande system:

 • Fosfomycintrometamol (Monural) - 3 g en gång;
 • Nitrofurantoin (Furadonin) - 100 mg 4 gånger om dagen i 7 dagar;
 • fluorokinoloner i 3 dagar: Ciprofloxacin 250 mg 2 gånger om dagen; Levofloxacin 250 mg en gång om dagen; Norfloxacin (Nolycin) - 400 mg 2 gånger om dagen; Ofloxacin - 200 mg 2 gånger om dagen; Cefpodoxim - 100 mg 2 gånger om dagen.

Hos patienter med svår komplicerad cystit, förlängs akut användning av antibakteriella läkemedel till 7-10 dagar.

I fallet med Chlamydia, urea- är mykoplasma-infektion akut behandling genomförs med hjälp av moderna makrolider: Klaritromycin, Aziromitsin, Roxithromycin.

Om den smittsamma sjukdomen började som ett resultat av en virusinfektion, kommer de viktigaste drogen att vara: Virazol, Laferon, Acyclovir. Korrekt scheman och varaktighet av terapi hjälper till att snabbt förhindra återkommande cystitis.

fytoterapi

Fytopreparationer, som används för mikrobiell inflammation i blåsan:

Kanefron H består av miljövänliga material (libbsticka rot extrakt, rölleka, rosmarin blad), har en komplex effekt på urinvägarna (anti-inflammatorisk, kramplösande, diuretikum, antibakteriell, antiproteinuric) och lämpar sig för första hjälpen. Standarddosen är 10 till 25 droppar 3 gånger om dagen, beroende på ålder (börjar med bröstet) eller 1 dragee 3 gånger om dagen i 1 månad. Detta läkemedel används tillsammans med uroantiseptiska eller separat.

Fytokomponenter som är effektiva i cystit och har uroantiseptiska egenskaper:

 • orthosiphon;
 • havre;
 • löv och knoppar av björk; Äldrebär (rot, blommor);
 • Hagtorns frukter, Björnbärsblad, Yarrow;
 • dill, majspinnar och stigmas, linfrön, växtfrost;
 • medinitsa medicinsk, sporisk, bär och löv av vild jordgubbe, cornflower;
 • persilja (trädgårdsfrön, rot), cowberry, eucalyptusblad, elecampane;
 • lavendel spikelet, humlehoppar, enbärbär;
 • löv av svart vinbär.

Antispastisk - vanlig oregano, nässla, björkblad.

Du kan köpa färdiga örter i varje apotek eller förbereda en avkok själv. Fytoterapi är inte så brådskande som antibakteriell, och kan börja i vilken tid som helst av sjukdomen.

Olika fytomixer och terapeutiska te kan med framgång hjälpa till vid behandling av akut cystit och vidare för att förhindra att det återkommer. Den utförs i minst 20 eller flera dagar med en rad örter.

Akut attack av kvinnlig blåsan: akuta åtgärder

Cystitis är inte en dödlig sjukdom, men det kan vara mycket smärtsamt och obehagligt. Rezi och dysuri kan orsaka allvarligt obehag. Medan antibiotikumet kommer att fungera, kommer tiden att passera mycket, det är nödvändigt att uthärda. Du behöver veta hur man hjälper dig själv vid den här tiden och vad du kan förvänta dig i kliniken.

Cystitis - orsakerna till

Blåsans inflammation orsakas av olika patogener - bakterier, protozoer, virus. De spred sig på ett stigande sätt. Det allmänna tillståndet bryts inte, det finns ingen feber.

Lokala symtom på cystit är lätt identifierbara:

 • frekvent urinering, ständig uppmaning att gå liten, särskilt på natten;
 • i slutet av tömningen;
 • Utseendet i urinen av grumlighet, sediment, slem.

Cystitis är katarrhal, hemorragisk, polyposis. Orsaken till inflammation är kombinationen av infektion med en av faktorerna: Stagnation av urin, hypotermi, nedsatt immunitet, ett kallt, postkoitalproblem.

Hos kvinnor framkallas cystit av graviditet, klimakteriet, hos män - med adenom, med prostatit.

Den akuta formen, i frånvaro av behandling, går in i ett kroniskt stadium. Det är svårt att medicinera, så du kan inte tillåta detta. Det är nödvändigt att veta vilken terapi som rekommenderas och hur man hjälper dig på förhospitalet.

Kännetecken för akuta förhållanden hos kvinnor

En skarp smärtsam attack orsakar alltid rädsla. Smärta i underlivet kan uppstå av olika skäl, ibland kräver situationen akut inlägg och kirurgisk behandling.

De vanligaste fenomenen med vilka smärta bör differentieras med cystit är:

 • störning av ektopisk graviditet
 • torsion av cystor av äggstockar;
 • inflammation i bilagan
 • frisättningen av stenar från njurarna.

Smärtan av dessa skäl som vanligtvis producerar allvarligt tillstånd, kallsvett, takykardi, tryckfall, illamående och kräkningar, gasbildning, feber, förvirring. Lokalt finns det ett symptom på spänningen i den främre bukväggen och smärta vid palpation. Förstöring av ektopisk graviditet föregås av frånvaro av menstruation. Utsläppen av stenar åtföljs av blodets utseende i urinen.

När man vrider cystorna i äggstocken, uppstår smärtan kraftigt, eftersom en stroke ofta uppträder hos unga tjejer. Med appenditit, gastrointestinala symptom - kräkningar, svullnad - kommer fram. Första hjälpen för smärtsyre cystit hos kvinnor bör ges efter uteslutning av farliga kliniska sjukdomar.

Första hjälpen för akut cystitis

Dö från inflammation i blåsan kan inte, men tolerera bara - inte värt det. Det händer att det börjar med en smärtangrepp, speciellt om den utlöses av sandsläpp. Den första hjälpen med blåsan i hemmet är som följer. Det är nödvändigt att omgående byta midjan med en naturlig matta, bära varma underkläder, ett bälte av hundhår och strumpor på fötterna.

Steg kan upphettas med senap, en varmvattenflaska, högt i varmt vatten. Detta kommer att bli en utmärkt distraktion, vilket kommer att underlätta tillståndet.

Du måste ta ett antiinflammatoriskt läkemedel (en påse med "Nimesil") och spasmolytisk (kapsel "No-shpy"). Från folkmetoder hemma kan du göra ett bad av honung och mjölk. Hjälper med akuta cystitis uppvärmningspåsar med sand eller bergsalt, samt sitter på en hink med heta Kiripichami. Det är värt att vara snyggt - behållaren blir en tyg för att undvika att bli bränd.

Ta den smärtsamma anfall av cystit hos gravida kvinnor kan vara en homeopatisk drug "Viburkol" i stolpiller eller rektala stolpiller med kamomill. Det är inte farligt för barnet.

Kemiska läkemedel under de första veckorna av graviditeten utan att en läkare utses kan inte godtas. Vid behandling under amning stoppas den före återhämtning, utan att glömma att dekantera.

Vad kan inte göras?

Det finns brådskande förhållanden när det är bättre att inte göra någonting, snarare än att skada dig själv. Vid några smärtor i magen är det förbjudet att värma sin eller hans varmare. Särskilt mot bakgrund av stigande temperaturer. Du kan inte gå till bastun, ångrummet är också kontraindicerat.

Många metoder för förklinisk behandling är kontraindicerade vid graviditet på grund av risken för missfall, med cancer, för att inte orsaka blödning eller en ökning av tumören.

Du kan inte applicera kallt - detta kommer att förvärra tillståndet. Innan du diagnostiseras, ska du inte behandlas med avslappnande vätska, du kan behöva en akut operation och alkohol skadar anestesi. Du kan också inte bara ignorera de första symtomen på sjukdomen, gå en promenad, ha sex. Sjukdomen kommer att utvecklas eller överföras till partnern.

Urgent hjälp från doktorns besökande team

Om smärtsyndromet inte går bort från användningen av värme och tabletter, behöver du ringa en ambulans. En grupp läkare kommer att bedöma allvaret av situationen, välj rätt läkemedel för akuta åtgärder. I deras arsenal finns en sådan snabb hjälp för blåsor, som en injektion av en bedövningsmedel och antispasmodisk.

Smärtan kan tas bort med "Naklofen" intramuskulärt. Narkotiska analgetika gäller inte. Den så kallade magnesia prickas från en spasm. Beroende på villkoret kommer läkare att lämna huset eller erbjuda sjukhusvistelse. Indikationer för ett sådant beslut kommer att misstas för njurinflammation, samtidig frisättning av stenar eller blockering av dem, liksom graviditet, barns ålder.

Nödhjälp vid ankomsten till sjukhuset

På sjukhuset fortsätter läkare först och främst behandlingen med antiinflammatoriska och antispasmodiska läkemedel. Läkare kan använda intravenös dropp för permanent, doserad smärtlindring och spasmer. Det spastiska tillståndet i urinvägarna påverkar inte bara patienten, men tillåter inte heller det effektiva arbetet med antibiotika och urotropa läkemedel.

Efter bekräftelse av diagnosen kommer de diuretiska fonderna på sjukhuset att ges en kort kurs parenteralt, istället för örtte. Detta gör det möjligt att snabbt tvätta urinvägarna.

Bevatt urinblåsan direkt genom katetern med en antiseptisk lösning.

Ytterligare behandling på sjukhus

Efter att ha lindrat smärta och spasmer, tvättar blåsan, väljer läkaren en planerad behandling. Det innefattar antibakteriell behandling med hänsyn till eventuella allergiska reaktioner. För att göra detta utförs ett hudtest på dem.

Antibiotika väljer ett brett spektrum av åtgärder, eftersom resultaten av urinanalys med bakterioskopi och såning på känslighet inte kommer snart, och tiden är inte värt att förlora. Dessutom ska läkemedlet utsöndras primärt genom njurarna i oförändrad form och ackumuleras i blåsan, har en terapeutisk effekt.

På sjukhuset tilldelas den injicerbara formen intramuskulärt eller intravenöst - "Ceftriaxon", "cefpirom", "cefotaxim", "Ofloxacin", "lomefloxacin". Doser tar medeltal, kursen - enligt svaret på behandlingen, under kontroll av urinanalys.

Dessutom kommer fytopreparationer att ges oralt. Sjukhusläkare föredrar injektioner och litar inte på droger som tas oralt. Detta orsakas av en lång väg att passera genom tarmarna, partiell inaktivering i levern, viss förlust av effektiv kraft. Men om de inte läggs till systemet efter återhämtning på sjukhuset och släpps ut från det, kommer sjukdomen att försämras igen.

Ytterligare rekommendationer för behandling

De som går in på sjukhuset bör ta hänsyn till att höghastighets starka läkemedel som föreskrivs av sjukhusläkare ger omedelbar effekt och lindrar akut inflammation. Men förebyggandet av övergång till kronisk form utförs inte av dem. Därför bör man insistera på fytopreparationer, örtteor, som tar lång tid efter urladdning och normaliserar arbetet med inflammerade organ.

Dessa inkluderar:

Enligt recensioner bidrar läkemedlet "Monural" effektivt med cystit. Detta läkemedel används en gång om dagen på natten efter avslutad tömning av blåsan. Ackumulerande, det badar slemhinnan, vilket ger en effekt vid direktkontakt.

Tvättmedicinska antiinflammatoriska örtte ska vara fulla i minst en månad. De behandlar inflammation och förhindrar kroniska former och exacerbationer.

För framställning göra en blandning av kamomill, ringblomma, björn öron, uliginose, johannesört i lika delar. Häll kokande vatten i en mängd av 2 matskedar av blandningen för en liter vatten, insistera på två timmar. Drick i varm form.

I kronisk form föreskrivs fysioterapi om det inte finns kontraindikationer. Under graviditet eller utfodring (ej avbrytas) används instillationer av antiseptika, "Levomycetin".

För att göra detta sätts läkemedlet direkt in i blåsan direkt genom katetern. Förfarandet påverkar inte barnet.

Behandlingen ska genomföras till fullständig återhämtning, vilket bedöms av både symtom och klinisk analys. De bör spenderas flera gånger för att se till att det inte finns någon kroniskhet.