Huvud
Analyser

Första hjälpen för akut och kronisk cystit hos vuxna och barn

Cystit - en av de vanligaste smittsamma och inflammatoriska sjukdomar i vuxna och barn. Är mer benägna att drabbas av denna patologi flickor, kvinnor (inklusive gravida kvinnor), äldre, personer med diabetes och nedsatt immunförsvar personer med etablerat långsiktiga urinkateter och cystostomy.

Riskgruppen innehåller personer med anomalier vid utvecklingen av urinvägarna, inklusive urinröret. Av stor betydelse är tidpunkten för första hjälpen till en patient med akut cystit eller med förvärring av kronisk UTI. Vi kommer att uppmärksamma denna fråga ytterligare.

1. Vad behöver man komma ihåg för patienten?

Innan du vidtar åtgärder för att ge första hjälpen till dig själv eller någon nära dig är det viktigt att klargöra följande punkter:

 1. 1 Hinner patienten till särskilda riskgrupper - barn i tidig och förskolealder, gravid, äldre efter 65 års ålder, patienter med urolithiasis, diabetes, svåra (säng) patienter? Om svaret är positivt, ska en sådan patient omedelbart tas till doktorn (en tillträdesavdelning, en poliklinik). Detta beror på den relativt snabba förekomsten av akut pyelonefrit och urosepsi (en stigande infektionsväg).
 2. 2 Hade patienten tidigare episoder av inflammation i urinväggen? Den akuta första uppkomsten av cystit kräver mer uppmärksamhet och avslöjande av orsakerna.
 3. 3 Är förekomsten av cystit i samband med samlag (1-2 dagar före episoden), med oskyddad samlag, ett mekaniskt trauma i urinröret?
 4. 4 Är sjukdomen åtföljd av ökad kroppstemperatur och symtom på förgiftning (svaghet, svettning, kognition, smärta i lederna)?
 5. 5 Är sjukdomen åtföljd av blodets utseende i urinen?
 6. 6 Uppmärksammar patienten inte bara den suprapubiska regionen, men också i nedre delen av ryggen?
 7. 7 Blir symtomen på blåsor kombinerade med rikliga, mukopurulenta eller slemhinnor från könsorganen och urinröret, dyspareunia?

Efter att ha fått svar på dessa frågor är det viktigt att följa de grundläggande principerna för första hjälpen i cystit:

 1. 1 Patienter i riskzonen för utveckling av pyelonefrit och urosepsi ska omedelbart skyndas till ett läkarkontor.
 2. 2 Patienter vars cystit är mest sannolikt associerad med sexuellt överförbara infektioner bör konsultera en terapeut, en urolog (gynekolog på kvinnor) och en dermatovenereolog.
 3. 3 Patienter med akut cystit behöver annan hjälp än patienter med kronisk återkommande cystit.
 4. 4 Behandling av denna patologi hos kvinnor utan adekvat behandling av samtidig vulvovaginit är ineffektiv, hotar med ett tidigt återfall av sjukdomen.

Därefter kommer vi att överväga första hjälpen för akut och kronisk återkommande cystit hos vuxna och barn.

2. Första hjälpen för förvärring av kronisk blåsan

Patienter med kronisk cystit, som regel, kan kontrollera sjukdomen, reglera frekvensen av återfall. Det är viktigt för sådana patienter att alltid ha snabb test för att utföra ett urintest hemma.

Detta multipla testremsor, är vanligen säljs på apotek eller lagrar medicinsk utrustning (t ex Multichek (Multicheck), URiSCAN 11 Strip, MULTISTIKS 10 SG (MULTISTIX 10SG) etc). Några av dem används i laboratorier som är utrustade med analysatorer. Hus kan användas för rutinscreening av urinanalys hos patienter med kronisk återkommande cystit.

Figur 1 - Uriskastripstest (URiSCAN) för allmän urinalys

Hur korrekt samlar urin för analys, vi har redan övervägt i en annan artikel (gå till den interna länken).

Således bör första hjälpen för förvärring av kronisk cystit omfatta:

 1. 1 Snabbt urintest hemma, utvärdering (om möjligt för patienten).
 2. 2 Att kontakta en läkare för att inspektera och bestämma behandlingstaktik exekvering bakteriell inokulering testet urin och bestämning av känsligheten hos patogenen mot antibiotika, ultraljudsundersökning av blåsan, njur- och prostata (hanar).
 3. 3 Innan du tar en läkare och tar test kan du använda antispasmodik (papaverin, drotaverin), NSAID (nimesulid, ibuprofen). Du kan börja ta vegetabiliska uroseptika (Kanefron, Tsiston, Mononel, Phytolysin, etc.).
 4. 4 Antibiotikabehandling för kronisk blåsan bör fördröjas tills en läkare samråder.
 5. 5 Om det inte är möjligt att konsultera en läkare (terapeut, urolog, etc.) inom en snar framtid, t ex med hänsyn till bostadsortets avstånd, frånvaron av sjukvårdspunkt, är det inte nödvändigt att skjuta upp behandlingen på obestämd tid.
 6. 6 Om recidiveringen av kronisk cystit hos en kvinna är förknippad med samlag till och med före symtomens början kallas cystitis postkolital. Hur man behandlar denna sjukdomsform, kan du läsa här.
 7. 7 Du behöver inte använda en varmvattenflaska och heta bad för att minska smärta och dysuri.
 8. 8 Korrigering av tillståndet bör innefatta tillfällig sexuell vila, efterlevnad av en sparsam kost, tillräcklig dricksreglering (1,5-2,5 l), läkemedel och växturoseptika.
 9. 9 hjälper cystit drivet drickande: infusioner, te och fruktdrycker baserade tranbär, lingon, rent vatten (det är möjligt att använda mineralbordsvatten), stuvad frukt. Starkt te och kaffe bör undvikas.
 10. 10 Vegetabiliska uroseptika bidrar till att öka volymen utsöndrad urin, normalisera dess surhet, minska svårighetsgraden av symtom på blåsan. För behandlingen kan användas Kanefron, Tsiston, Monorel, urologiska avgifter. Minsta skattesatsen är 1 månad.
 11. 11 Antibiotika ordineras vanligtvis av din läkare, antibiotika ska inte tas ensam..
 12. 12 Självadministration av antibakteriella medel är endast möjlig vid förebyggande behandling (utskrivna tidigare av den behandlande läkaren), eller i avsaknad av tillgängligt medicinsk hjälp.
 13. 13 För behandling av kronisk cystit exacerbation används enligt rekommendationerna nitrofurantoin (Furadantin, Makrobid, Makrodantin, furadonin, FURAMAG), ofloxacin (Zanotsin), levofloxacin (Tavanik) amoxicillin / klavulanat (Amoksiklav, Augmentin), cefixim, ceftibuten. Den genomsnittliga längden på antibiotikabehandling - 7-10 dagar. Scheman presenteras i tabell 1 nedan.

Tabell 1 - Kroniska cystitisbehandlingsregimer i den akuta fasen

Metoder för första hjälpen i blåsan

Utvecklingen av den inflammatoriska processen i blåsan åtföljs alltid av obehagliga symptom, som är svåra att ignorera. Den ständiga önskan att gå på toaletten, skärning, brinnande smärta i perineum, ger mycket besvär, störande från vardagen. När försämring av överrumplas eller så kan du inte gå till doktorn, till undsättning kommer en kompetent första hjälpen för cystit, som syftar till att lindra smärta och förbättring av den totala hälsan. Komplexet av åtgärder kommer att bidra till att snabbt lindra tillståndet i hemmet, men sådana självmedicineringar fördröjer bara tecken på blåsor, så de inte kan ersätta hela behandlingen. För att förhindra utveckling av komplikationer och verkligen stoppa sjukdomsprogressionen är det nödvändigt att besöka en urolog som bestämmer orsaken som orsakade inflammationen, och utse lämplig behandling.

Grundläggande försiktighetsåtgärder

Det är mycket önskvärt att första hjälpen för blåsan inte desto mindre tillhandahålls av en terapeut eller urolog.

Ett kvalificerat tillvägagångssätt är nödvändigt av följande skäl:

 1. Utveckling av cystit kan bero på olika etiologiska kriterier, men i de allra flesta fall förekommer den inflammatoriska processen på grund av penetration i genito-urinvägarna av infektion. För att bestämma släktet hos den patogena mikroorganismen som ledde till cystit, kan endast en läkare avslöja sin känslighet mot läkemedel. För detta ändamål analyseras urin för bakteriologisk odling. Lämplig behandling kommer att stoppa mikrobes aktivitet, följaktligen kommer smittsamma foci att elimineras, vilket kommer att förhindra övergången av sjukdomen till kronisk i form.
 2. Aktivering av smittämnen uppträder ofta mot bakgrund av nedsatt urinutflöde. Det är nödvändigt att ta reda på orsakerna till detta tillstånd.
 3. Ofta förekommer utvecklingen av cystit före andra patologier i det genitourära systemet, vilket innebär en omfattande behandling av den underliggande sjukdomen och sekundär inflammation.
 4. Att hantera tillfälligt avlägsnande av smärtsamma symptom är meningslöst och farligt. Annars kommer processen periodiskt att återkomma, vilket leder till nya komplikationer.

Om livsförhållandena har utvecklats så att förvärringen började plötsligt, medan det inte är möjligt att snabbt vädja till en specialist, kan snabb hjälp med blåsor ges hemma. Den maximala varaktigheten av självbehandling är 2 dagar, varefter besöket till läkaren är obligatoriskt. Det är viktigt att notera att hemåtgärder endast är lämpliga för de första manifestationerna av cystit - regelbunden urinering, smärta i underlivet, rezi och bränning under tömning.

Kan jag ge hemhjälp till akut cystit i hemmet? Om patientens tillstånd åtföljs av följande symptom, så definitivt inte:

 • smärtsam smärt syndrom, som inte går bort efter smärtstillande läkemedel;
 • temperaturökning
 • feber, frossa, illamående
 • det är inte möjligt att tömma blåsan eller vice versa, det finns okontrollerad urininkontinens;
 • hematuri är en blandning av blod i urinen, visuellt är det mörk-körsbär med en grumlig konsistens.

Under sådana omständigheter är det inte nödvändigt att slösa tid, det är nödvändigt att ringa en ambulans så snart som möjligt.

Allmänna rekommendationer

Med inflammation i blåsans membran, kolliderar kvinnor övervägande, på grund av könsorganens fysiologiska placering och struktur.

De allmänna reglerna för första hjälpen för cystit hos kvinnor är följande enkla rekommendationer:

 • Effektkorrigering. Från menyn är salt, kryddig, kryddig, marinerad, stekt och fet mat utesluten. Det är önskvärt att berika kosten med växtfoder med en diuretisk effekt.
 • Avvisa från vanliga drycker med koffein till förmån för fortfarande färskvatten, örtte, naturliga fruktdrycker, komposit från torkade frukter, brygga från vildrosa. Det är ökningen i volymen av vätskan som hjälper till att minska koncentrationen av urin och antalet bakterier i den.
 • Tillhandahållande av fysisk fred bidrar till en snabb återhämtning. Vid exacerbationer bör spänningar, sport och försök att ligga i sängen uteslutas.
 • Ett utmärkt botemedel mot cystit är tranbär. Det anses vara ett kraftfullt antibiotikum av naturligt ursprung, innehåller många vitaminer. Det är önskvärt att äta några handfullar bär varje dag eller att dricka färskt mödrar för att rensa blåsans väggar.
 • Eliminering av smärt syndrom med värme. För dessa ändamål är det tillåtet att applicera lokal uppvärmning med värmepanna. Vattentemperaturen ska vara måttlig (36-38 ° C), och värmeplattan ska appliceras ibland till perineum och buken i 15 minuter. Denna metod hjälper till att slappna av smidiga muskler, lindrar spasmer, minskar smärta, främjar urinflödet. Det är också tillåtet att ta en varm dusch.

Experter rekommenderar inte att värma upp i ett varmt bad, besöka ett bad eller sväva benen i bäckenet. Sådan global exponering för värme kan förvärra situationen genom att orsaka smittspridningen längs stigande stigar. Dessutom bör man inte använda en värmepanna under graviditet, menstruation, en tendens till livmoderblödning, i närvaro av tumörprocesser. Värme kategoriseras kontraindicerat vid hematuri (blod i urinen) och förhöjd temperatur. Hematuri är ett tecken på hemorragisk cystit, där det finns risk för blod i urinröret och täppa till sina kanaler. I detta tillstånd krävs en akutsjukvård och sjukhusvård.

Folk recept

Den infektiösa karaktären hos cystit innebär att man tar droger som deprimerar aktiviteten hos den patogena floran som provocerade cystitis. Sjukdomen kan utvecklas som en följd av hypotermi på grund av en minskning av immunitet, men mycket ofta börjar inflammation när man tränger in i E. coli, klamydia, stafylokocker, mykoplasma. Hantera sådana patogener kan bara ske med hjälp av lämpliga mediciner, som utsetts av läkaren efter undersökningen.

Det finns nationella recept, som kan tillgripas som första hjälpen första hjälpen för blåsor. Men behandling hemma måste nödvändigtvis kompletteras med antibakteriell och antiinflammatorisk kurs, mottagning av uroseptika, immunmodulatorer, vitaminer, anestetika, om situationen så kräver.

Förteckning över medicinska växter för avlägsnande av symtom på cystitis hemma:

 • Cowberry har en antiinflammatorisk effekt. Växtens löv innehåller mineral- och garvningsmedel, vitaminer. I ett glas kokande vatten insisterar 1 msk. l. torra råvaror i 20 minuter. Under dagen borde du dricka två portioner i små sippor. Detta örtte är lämpligt för gravida och ammande kvinnor.
 • Gräs häststång för regenerering av blåsans slemhinna, reducerande smärtssyndrom. 2 msk. l. Lämna häll 1 liter vatten och koka i 10 minuter. Vik sedan in handduken och insistera på 50 minuter. Ta en ansträngd buljong hela dagen för 100 ml. Gravida kvinnor och personer som lider av njurefria kan inte dricka sådant te.
 • Kamomillblomsterapotek som antibakteriell, antiinflammatorisk. Kamille te är en universell drink i folkmedicin, det bör bryggas som vanligt te och berusad så ofta som möjligt. Särskild effektivitet noteras vid de första tecknen på blåsan. Om kamille insisterar på termos tillsammans med moder-och-mormor, då bedöms bedövningen.
 • Blommor av calendula vid akut cystitis. Växten strider aktivt mot mikrober, minskar spasmer och inflammatoriska reaktioner. För varje mottagning måste du förbereda en ny del te (1 msk blommor per 250 ml kokande vatten), under dagen kan du dricka 3-4 koppar.
 • För att märkbart förbättra tillståndet med blåsan rekommenderas det att använda ett medel baserat på aloe. Klipp av salvets saftiga blad och skicka dem till frysen i 1 timme, slip dem sedan i mash och lägg i en kastrull, häll vatten (proportioner 1 del aloe till 2 delar vatten). Koka blandningen på låg värme i 30 minuter, låt svalna något och tillsätt 1 msk. l. honung. En ansträngd medicin ska tas 100 ml tre gånger om dagen.
 • Persilja har en diuretik och antiseptisk effekt. Du kan använda färska örter eller rot. Krossade råvaror koka i vatten i 15 minuter och insistera sedan på 1,5 timmar. Drick i små portioner 2-3 gånger om dagen. Behandling med persilja kan provocera missfall, ökar blödning, så under graviditet och menstruation behöver ett avkok inte dricka.
 • Vitlökstinktur, som ett kraftfullt antiseptiskt medel mot bakterier. Fasen med förhöjning med cystit kan lindras med ett sådant läkemedel: finhack 2 vitlökshuvuden, sätt dem i en termoshäll 1 liter kokande vatten, lämna till infusion (2-3 timmar). Klar tinkturspänning genom gasbindning och anslut med 1 msk. l. älskling, dryck under dagen till 100 ml på en gång. Med individuell intolerans av ingredienser och gastrointestinala problem rekommenderas inte ett avkok av vitlök.

Samtidigt med cystit är det användbart att dricka ett avkok av hundros, bär av torkade tranbär eller tranbär. För förebyggande och behandling kommer färska eller frysta bär, varifrån frukt och juice framställs, att passa perfekt. Att tillsätta mycket socker är oönskade, eftersom det är den naturliga syran av tranbär som förhindrar att bakterier fäster vid blåsans och urinvägs väggar. Daglig konsumtion av 300 ml juice kommer att bidra till att förbättra tillståndet med förvärring.

Apoteksprodukter

Som nämnts ovan föreskrivs läkemedel av en läkare. Av antibakteriella läkemedel utförs behandlingen oftast av Norfloxacin, Fosfomycin, Monural, Nocin, Palin, Augmentin. Terapeutisk kurs är från 3 dagar till 1 vecka, varaktigheten påverkas av farmakodynamiken. Läkemedel tas i enlighet med urologens instruktioner och föreskrifter.

För att eliminera spasmer i urinröret och slappna av musklerna i blåsan, föreskrivs kvinnor No-shpa, Drotaverina, Papaverina, Platyphylline. Form av produktionen av läkemedel: rektala suppositorier, tabletter, lösningar för injektioner. Förberedelser eliminerar reflex sammandragning av muskler, på grund av vilken den vanliga funktionen av urinering är hämmad.

Medicinsk hjälp kompletteras med uroseptika: Urolesan, Kanefron, Monorel, Phytolysin, Tsiston. Läkemedel ger en komplex effekt - en antimikrobiell, diuretisk, regenererande effekt. Vid behov anges mottagning av antipyretiska och analgetika.

Effektiviteten av behandlingen beror till stor del på människans individuella egenskaper. Fördröja inte med hembehandling och hoppas att cystitisen kommer att gå förbi sig utan spår. En sådan inställning till ens hälsa kan leda till smittspridning längs stigande vägar till njurarna, andra organ i urinvägarna, och detta är fyllt av följdkomplikationer. Moderna droger och ett omfattande behandlingssätt kan eliminera cystit snabbt och utan risk för övergång av sjukdomen till kronisk form.

Snabb hjälp med blåsor hemma

Lämna en kommentar till den här artikeln

Blåsans inflammation - cystitis, kan börja vid det mest oväntade ögonblicket. Den första hjälpen med blåsan i hemmet är att lindra tillståndet hos en kvinna, genom att klara av smärta och andra obehagliga symptom. Vad är användningen av traditionell medicin och medicin för första hjälpen vid inflammation?

Symtom på cystit hos kvinnor

De första tecknen på blåsor i den kvinnliga hälften av befolkningen är:

 • Ofta mager tömning, åtföljd av ömhet och obehag i underlivet.
 • ökning i kroppstemperatur till 37 grader och högre;
 • svår huvudvärk
 • uringrumlighet och färgförändring (upp till brun);
 • Utseendet av blodföroreningar i urinen.

Hos unga barn är inflammation i blåsan svår att identifiera, eftersom ett barn som inte kan tala kan inte berätta var och vad det gör ont. Symtom på cystit kan endast åtföljas av vagaries och oavbrutet gråt av barnet. Med äldre barn är det lättare, men med utseende av obehagliga symptom kan barn inte förklara vad naturen och förloppet av smärtsamma symptom är. Endast vid tillfällig övergivande av urintestet kan du identifiera en trög eller akut cystitisk form.

Allmänna rekommendationer för behandling

Behandling av inflammation i urinblåsan väljs individuellt för varje person, med hänsyn till kroppens egenskaper och förekomsten av kroniska sjukdomar. När man utför terapi bör man i första hand eliminera infektionsfokus, och sedan bör det återuppbyggande arbetet av urogenitala och andra drabbade organ börja. Behandlingen av cystitisbehandling innefattar:

 • Genomförande av etiotropisk terapi (eliminering av orsaken till sjukdomen).
 • Tar mediciner som lindrar inflammation och eliminerar allvarligt smärtssyndrom.
 • Att bli av med problem med frekvent eller godtycklig urinering.
 • Tillfälligt avslag på sex och lämplig hygien hos könsorganen.
 • Återställande av vattenbalans i kroppen.
 • Överensstämmelse med kosten - avvisandet av produkter som irriterar slimhinnan i blåsans väggar.
Tillbaka till innehållet

Hur man kan lindra tillståndet?

Det första första hjälpen är nödvändigt om det inte finns någon möjlighet att besöka en läkare eller ringa en ambulans. Patientens tillstånd kan lindras om du konsumerar stora mängder vätska. Vätskan väcker urinering, och därför avlägsnande av skadliga bakterier från kroppen. Denna metod med vatten kommer att ha en positiv effekt på sjukblods tillstånd - det kommer att lindra tillståndet och förbättra välbefinnandet.

En vanlig varmvattenflaska med varmt vatten, applicerat på underlivet, kommer att lindra symtomen på cystit och minska smärtsamma förnimmelser. Heta bad med förhöjning av sjukdomen bör inte tas, för att inte prova intag av mikrober och inflammation i njurarna. Om första hjälpen inte hjälper, rekommenderas att inte skjuta upp en läkare.

Hur snabbt tar bort smärtan med hjälp av folkmetoder?

Soda lösning

Att ta bort inflammation i blåsan under lång tid är endast möjlig med hjälp av mediciner. När det inte finns några mediciner till hands, smärta överväldigas, obehag och smärta kan elimineras med cystit, men bara under en kort tid. Hemma finns det alltid bakpulver till hands, vilket är användbart för att lindra patientens tillstånd. Förbereda en läsklösning, ta: 1 msk. l. läsk, ett glas varmt kokt vatten. Torka sodavatten i vatten och drick den resulterande lösningen. Ett sådant verktyg kommer att underlätta cystitis och kommer att bli ett hinder för ytterligare spridning av infektionen.

Avkok av kamille

Medicinsk växt - kamille, har många användbara egenskaper för akut eller kronisk cystit. Buljong från växternas blommor förbättrar det allmänna tillståndet, gör att du kan eliminera brännskador och smärta med cystit, har en lugnande effekt på den inflammerade urinblåsan. Förbereda kamillebuljong 3 msk. l. torra blomställningar, 1 liter kokande vatten. Häll gräset i en behållare, häll kokande vatten och stå på en långsam eld i 50-60 minuter. Sätt sedan åt sidan för infusion i ytterligare en timme, spänna och drick en halv kopp varje timme, under dagen. Behandlingsförloppet kommer att vara från 3 till 5 dagar.

Avkolning av guldfärg

Framställning av avkok från blommor av calendula anses inte mindre effektivt vid kampen mot blåsor. Gör så här: häll i en behållare 5 msk. l. kalendula blommor, häll 1 liter kokande vatten och lämna på spisen. Efter 30 minuter avlägsnar buljongen från plattan, spänningen och tar en halv kopp var 60: e minut. Förvara produkten i kylskåpet, annars kommer det att förlora användbara egenskaper. Behandlingskursen är 3 dagar.

Medicinsk växt - aloe

Aloe - en ganska vanlig medicinsk växt, används för olika sjukdomar och som förebyggande medicin av alternativ medicin. För att lindra smärta med cystit (bedövning) används en avkok av plantens löv. Detta verktyg stimulerar urinrörets arbete, på kort tid eliminerar symtomen på cystit och förhindrar infektionens utveckling. Recept för buljong för 1 dag:

 1. Ta 3 lök aloe, 1 msk. l. honung och 1 liter vatten.
 2. Löv twist genom en köttkvarn eller hacka, finskärning med en kniv.
 3. Placera blandningen i en kastrull och sätt på en långsam eld. Tillsätt resten av ingredienserna, blanda allt och vänta på kokningen.
 4. Efter kokpunkten räknas 30 minuter och avlägsna blandningen från plattan.
 5. Spänn den resulterande blandningen, häll i en kruka och drick ett halvt glas var 60: e minut. Behandlingsförloppet är högst 5 dagar.
Tillbaka till innehållet

Avkok av persilja

Förberedelse av buljong från persilja löv är följande: ta 2 msk. l. hackad grön, häll i en gryta och häll 250 ml kallt vatten, koka buljongen i 15 minuter, ta sedan bort från plattan och insistera på 40 minuter. Stam och drick lite under den första halvan av dagen. Förbered kvällen en ny avkok och drick innan du lägger dig.

Hem fysioterapi

Sjukgymnastik med cystit är ett termiskt förfarande som utförs hemma:

 • Bad för fötterna, som gör att du snabbt kan somna. Häll varmt vatten i bassängen, lägg benen i 10 minuter. Ta och bära varma strumpor. Förfarandet utförs strax före sänggåendet.
 • Sittande bad. I det varma vattnet lägg till avkok av medicinska växter (kamomill, björnbär, root aira) och sätt 10-15 minuter tills vattnet kyler helt.
Tillbaka till innehållet

Medicin för blåsor

Utan samråd med en läkare rekommenderas inte självförvaltning av läkemedel. För att avlägsna attacker av blåsor i form av resist och spasmer, använd läkemedel som "Drotaverin", "Spazmolgon". Tabletter "Aspirin" kommer att bli av med svåra huvudvärk. Om symtomen förvärras, som inte sker inom 2-3 dagar, kan du börja ta antimikrobiella läkemedel "Furagin" eller "Levomycetin". Observera deras dosering strängt enligt instruktionerna.

Behandling av akuta former av cystit hos barn liknar behandling av vuxna. Läkaren väljer de nödvändiga medicinerna (smärtstillande medel och antimikrobiella medel), bestämmer den önskade dosen beroende på barnets kroppsvikt. Prescribes en medicinsk dryck: tranbärsjuice, avkok av cowberryblad, kamomillte.

Cystitis med blod - första hjälpen hemma

Om en kvinna har upptäckt en förorening av blod i urinen - det här är ingen anledning att låta ett larm, men en signal som kräver ökad uppmärksamhet. När utseendet av blod i urinen inte är singel och det finns första tecken som indikerar en blödningsblåsan bör första hjälpen ges och tveka inte att ringa till läkaren. Patienten själv kommer inte att bli av med problemet. Snabb hjälp med hemorragisk cystit är att ta en bedövningsmedel och omedelbart ringa en ambulans.

I vilka fall behövs en ambulans?

Symptom på sjukdom som inte kan ignoreras:

 • oförmåga att minska förhöjd kroppstemperatur
 • orenheter av blod i varje del av urinen;
 • omöjlighet att tömma;
 • starka, skarpa smärtor i underlivet.

Akut och hemorragisk cystit kräver ett akut anrop av en ambulans och behandling på ett sjukhus. Detta gäller särskilt för gravida kvinnor och barn. Tidig behandling i en medicinsk institution hjälper till att förhindra komplikationer, bli av med plåga, bevara hälsa och liv.

Första hjälpen för blåsor

Första hjälpen för blåsning i hemmet är en handlingsmetod som fokuserar på den kortaste lindringen av flickans tillstånd.

Efter eliminering av angrepp av akut smärta kan inte låta sjukdomen ha sin gång, är det viktigt att genomgå en fullständig undersökning av en specialist och för att plocka upp den nödvändiga behandlingen. Vi ska inte tro att gripa dessa attacker kommer att hjälpa att bli av med sjukdomen, värktabletter och andra medel kommer att ge bara en tillfällig effekt, om dolechena patologi är inte risken för kroniska av process ökar då återfall är ständigt orolig kvinna. Att bli av med kronisk patologi är mycket svår, och ibland omöjlig.

En sådan patologi kan leda till komplikationer med långvarig kurs, den patologiska processen kan påverka andra organ i det genitourinära och reproduktiva systemet.

Snabb hjälp för blåsan är en nödvändig åtgärd, men man bör komma ihåg att dess effekt är av tillfällig karaktär, därför är det nödvändigt att styra alla krafter för att bekämpa inflammationsfoci.

Om du inte kan kontakta doktorn, ska du göra terapi med improviserade läkemedel, så du borde veta hur man lättar patientens hälsa hemma.

Viktiga rekommendationer

Om blåsan uppträder är första hjälpen omedelbart nödvändig. Detta beror på det faktum att det helt enkelt är omöjligt att drabbas av den allvarliga smärtan som uppstår med cystit. Det är viktigt att ta hänsyn till kroppens individuella egenskaper och arten av sjukdomsförloppet vid valet av behandling. Därför bör man inte självständigt bestämma metoden för långvarig behandling.

Första hjälpen för blåsan är ett mått på akutmottagande, men behandlingen som helhet består i interaktionen mellan flera tekniker.

 • bestämning av den huvudsakliga orsaken till patologi;
 • konsumtion av läkemedel, vars åtgärder är inriktade på att eliminera smärta
 • vägran att ha sex under behandlingen
 • ökad hygien hos könsorganen;
 • upprätthålla optimal vattenbalans;
 • följa en speciell diet.

Första hjälpen för cystit hos kvinnor är ett grundläggande steg i att förbättra välbefinnandet. Det är viktigt att komma ihåg att intensiteten i smärta kan variera beroende på den individuella känslighetsgränsen.

Att tolerera sådana känslor borde inte vara, sådana åtgärder kan ha negativ inverkan på hälsotillståndet. Dessutom är smärta resultatet av aktiviteten hos patogena mikroorganismer som måste motverkas.

Metod för första hjälpen hemma

Cystitis är en sjukdom med en komplicerad kurs, vilket inte bara ger obehag för en kvinna, men orsakar också oåterkallelig skada på hennes hälsa. Det är obligatoriskt att genomgå en fullständig behandling av terapeutisk ingrepp under överinseende av en specialist, men i händelse av akut behov och oförmåga att söka medicinsk hjälp, bör du ge dig själv akut hjälp.

Första hjälpen hemma för kvinnor är som följer:

 1. Förbrukning av vätska i stora volymer. Detta beror på accelerationen av processen att ta bort den patogena floran från urinblåsan på grund av den ökade frekvensen av urinering. Det är bättre att konsumera inte bara vatten utan infusioner, juice eller avkok av örter och växter som har egenskaper hos antibiotika. Ansvarigt tillvägagångssätt bör vara att välja komponenter och dosering, eftersom ett fel i beräkningarna kan leda till allvarlig förgiftning av kroppen.
 2. För att avlägsna smärtan kan du använda metoden för exponering för torr värme. Den bifogade varmvattenflaskan hjälper till att ta bort smärtan. Det verkar på kroppen försiktigt, så risken för biverkningar minimeras. Inte ta ett varmt bad för att värma urinblåsan, den kvinnliga organismen morgonen så att mikroberna som finns i ländryggen kan snabbt gå till njurarna och skapa gynnsamma förutsättningar för utveckling av pyelonefrit.
 3. Du bör vara uppmärksam på att lämna menyn. Faktum är att akuta och feta livsmedel kan bli en orsak till förvärring av kvinnans välbefinnande. Från konsumtionen av sådant innehåll under behandlingsperioden bör kasseras. Det är bättre att hålla sig till en viss kost före full återhämtning och konsolidering av hållbara resultat.
 4. Under behandlingsperioden bör man avstå från kraftig fysisk ansträngning. Om en kvinna arbetar, ska du ta ett sjukhus för att spendera tid hemma. Sängstöd är ett löfte om fullständig och framgångsrik återhämtning.
 5. Speciellt bör nämnas konsumtionen av tranbärsmor. Denna bär är en gud för blåsan. Ett positivt resultat av sådan behandling spåras redan 6-12 timmar efter det att den första delen av drycken konsumeras. Poängen är att drycken är en naturlig surgörare som förhindrar fastsättning av skadliga mikroorganismer i blåsans väggar.

Algoritmen för rekommenderade åtgärder för cystit ser ganska enkelt ut, men det är möjligt att med tillförsikt ange effektiviteten av dessa åtgärder. Dessa metoder gör det möjligt för oss att återställa det naturliga och tillfredsställande arbetet i de inre organen i urinvägarna.

En kvinna bör komma ihåg att dessa metoder är akut hjälp när det inte finns några andra sätt att förbättra sin egen hälsa. Det här är inte en panacea som hjälper till att bli av med inflammation, eftersom undersökningen i alla fall är nödvändig.

Vilka åtgärder är förbjudna

Brådskande hjälp hjälper inte alltid den snabbaste återhämtningen. Vissa åtgärder kommer inte att gynna, men kan orsaka irreparabel skada på kvinnans välbefinnande.

OBS! I inget fall bör du ta ett varmt bad för att förbättra ditt välbefinnande och eliminera smärtsamma symptom. Sådana åtgärder är farliga genom övergången till inflammation i njurarna och utvecklingen av pyelonefrit.

Använd torr värmeteknik rekommenderas inte:

 • Under graviditeten, särskilt i de tidiga stadierna, kan metoden provocera missfall.
 • i närvaro av svaga sjukdomar i reproduktionssystemet och inflammatoriska processer i tarmarna;
 • Det är förbjudet att applicera en varmvattenflaska under menstruationen.

Det bör noteras att cystit är en inflammatorisk process. Många specialister betonar det faktum att uppvärmning under inflammation är strängt förbjudet, eftersom det under påverkan av värme kan patologi utvecklas och flyttas till andra områden som påverkar reproduktiva funktioner.

Faktum! Det rekommenderas inte att använda antispasmodik och smärtstillande medel. Nosh-poo eller Spazmalgon kan endast tas vid akut nödvändighet. Ta en bedövning innan du bestämmer orsakerna till smärta i underlivet hos kvinnor rekommenderas inte, eftersom orsaken inte kan vara cystit, men vanliga gynekologiska sjukdomar och graviditetspatologier.

Överbelasta inte urinvägarna, så ta diuretika och växtbaserade komponenter i diuretika bör ske med extrem försiktighet. Detta beror på det faktum att sådana åtgärder kan skada njurarna avsevärt. Med nefropati är det extremt farligt att frolica kroniskt njursvikt.

Diuretika och växtsamlingar för att påskynda urinflödet ordineras efter fullständig diagnos. Faktum är att deras mottagning är nödvändig, men det är viktigt före detta att bedöma funktionella förmågor hos excretionsorganen.

När nödhjälp behövs

Det är nödvändigt att snarast söka hjälp från ett ambulanslag om det finns följande symtom:

 • antipyretika fungerar inte och patienten kan inte minska förhöjd kroppstemperatur;
 • det finns blodblandningar i vissa delar av urinen;
 • flickan känner uppmaningen att urinera, men hon kan inte tömma blåsan;
 • smärta i underlivet under inverkan av antispasmodik försvagas inte eller intensifieras alls.

Hemoragisk cystit i alla fall kräver fullvärdig behandling på ett sjukhus. Vid akut inflammatorisk process av blåsan är patientens sjukhusvård också ofta nödvändig. Behandling av gravida och barn måste övervakas av en läkare.

Endast tidig diagnos och genomgången av en fullständig behandlingskurs kommer att förhindra utveckling av allvarliga och livshotande komplikationer.

Blod i urinen med cystit, vad ska man göra

Bara några droppar blod i urinen kan leda en kvinna till detta tillstånd när panik börjar. I synnerhet om en liknande manifestation uppträder under en period med cystitis. Sådan inflammation för honkroppen kan inte passera utan spår och ett av de medföljande symptomen är utseendet av blodfall i urinen.

Förutsatt att inflammationen startade några droppar blod i urinen är inte en kritisk, men fortfarande ett alarmerande tecken. Reglerna för första hjälpen för sådana patienter förändras inte. Behandlingen är baserad på överensstämmelse med reglerna:

 • noggrann hygien efter varje urinering
 • Vätskekonsumtion i betydande volymer;
 • dieten bör förses med vitaminer
 • mat ska smälta lätt och fördelaktigt.

OBS! Användningen av uppvärmning som en metod för akut exponering är kontraindicerat i detta fall. Detta beror på det faktum att under påverkan av värme finns en signifikant expansion av kärlen, vilket medför en ökning av blodflödet.

För att minska de smärtsamma manifestationerna kan du använda vanliga smärtstillande medel, vilket i vilket fall som helst borde finnas i standardmedicinsk skåp av varje kvinna.

Det är nödvändigt att uppmärksamma det faktum att närvaron av blod i varje del av urinen kan signalera utvecklingen av hemorragisk cystit. Denna patologi uppträder ofta i en akut form: patienten ökar kroppstemperaturen avsevärt, det finns en ökning av antalet urinering. Tömning av urinblåsan är omöjlig, och vätskan ackumuleras i blåsan.

Den enda sanna lösningen i sådana fall kommer att vara ambulanssamtalet. Det är omöjligt att behandlas hemma. Isolering av blod i signifikanta mängder kan leda till igensättning av urinröret.

Fördröjning kan leda till inflammation i bäckenorganen från blåsan. Sådana kränkningar är farliga eftersom det är nödvändigt att förstå att akuta åtgärder inte är ett paradis, men utgör en tillfällig åtgärd som gör det möjligt för dem att förbättra sitt eget välbefinnande.

Första hjälpen för symptom på akut cystit hos kvinnor: Anestesi och folkmedicin

Cystitis utvecklas på bakgrund av infektionens penetration i urinblåsan genom urinröret. De faktorer som undertrycker immunitet bidrar till utvecklingen av sjukdomen. Anledningarna är otillräcklig uppmärksamhet på genitalernas hygien, förekomst av kronisk patologi, gynekologiska sjukdomar.

Manifestationer kommer från en lätt brinnande känsla under urinering till ofördragen smärta i underlivet. Vid allvarliga symptom behöver patienten snabb hjälp med blåsan. Analgetika, varma bad, värme på underlivet hjälper till att lindra tillståndet före läkarens ankomst.

Cystitis - orsakerna till

Blåsans inflammation orsakas av mikroorganismer, som normalt lever på slemhinnor, tarmarna. Införandet av saprofytiska bakterier inuti organet väcker utveckling av sjukdomen.

Infektion kan inträffa under sexuell kontakt, ej iakttagande av sanitära regler. Penetration av mikrober betyder inte den obligatoriska förekomsten av cystit. En frisk person har naturliga försvarsmekanismer. Körtlarna i blåsans inre membran utsöndrar slem, förhindrar bindning av bakterier, immunoglobuliner förstör eventuell infektion som kommer in i slemhinnan. Regelbunden tömning hjälper till att "tvätta" infektionen.

Kvinnor lider av blåsor mycket oftare än män på grund av särdragen i strukturen hos genitourinary systemet. En kort urinrör är inte ett allvarligt hinder för penetrering av mikroorganismer. Placeringen av urinrörsöppningen nära ingången till vagina främjar övergången av en gynekologisk infektion till urinvägarna. Närheten till analöppningen blir källan till E. coli som orsakar inflammation i blåsan.

Faktorer av inflammation i urinblåsan hos kvinnor

Sjukdomen utvecklas med en minskning av skyddsmekanismer, vilket skapar gynnsamma förutsättningar för reproduktion av mikrober. Uppkomsten av sjukdomen underlättas av:

 • Bär syntetiskt underkläder;
 • Oändlig ändring av hygienbindor;
 • menstruation;
 • Graviditet, postpartumperiod;
 • hypotermi;
 • Byte av sexpartner
 • Diabetes mellitus;
 • Skador på perineum
 • Systematisk tidig tömning av blåsan;
 • Venereala sjukdomar (trichomoniasis, klamydia, mykoplasmos, genital herpes);
 • Överdriven konsumtion av godis, kolhydrater;
 • Försummelse av hygienreglerna i sexuellt liv.

Icke-iakttagande av elementära sanitära principer, som åtföljer kroniska patologier, endokrina störningar tjänar som bakgrund till utvecklingen av sjukdomen.

När du behöver snabb blåsan

Symtom på inflammation i blåsan kommer från en raderad klinik, när en kvinna oroade sig för obehag under ett besök på toaletten innan de uttryckte problem. Klagomål hos patienter med urinvägsinfektion:

 • Ofta uppmanar "på ett litet sätt";
 • Brist på lättnad efter avgång
 • Smärta, stickningar vid urinering
 • Utseendet av flingor, turbiditet i urinen;
 • Isolering av blod med urin;
 • Smärta över puben, perineal regionen.

Kroppstemperaturen förblir normalt eller ökar till 37,5-38 grader. Allmän sjukdom är uttryckt med en stark grad av inflammation, komplikationer. Med svår smärtsyndrom kräver hypertermi akutvård.

Första hjälpen för akut cystitis

Symtom på inflammation i blåsan kan fånga på natten, på helgerna, helgdagar, när ett besök till läkaren är omöjligt. Vad man ska göra för att lindra smärta, dysursfenomen. Första hjälpen reduceras till att ta smärtstillande medel, med hjälp av metoder som minskar krampen i släta muskler, inflammatoriska fenomen. Förenkla manifestationerna av sjukdomen kan vara följande:

 • Drick mer vätskor. Bättre det blir växtbaserade örter, mineralvatten utan gas, komposit. Med ökningen av utsöndrad urin från blåsan avlägsnas de mikroorganismer som orsakade inflammation;
 • Observera kosten. Eliminera kryddor, kryddor, kryddig, salt mat. Irriterande ämnen förvärrar inflammatorisk process av blåsans inre vägg, ökar symtomen;
 • Applicera värme på pubicområdet (plastflaska med vatten, värmepanna). Krammen minskar, smärtan minskar. Ta inte ett bad, varma ländryggen för att undvika spridning av inflammation i njurskyddet. Värme till undersidan av buken kan inte vara gravid, med hypertermi, närvaron av en blandning av blod i urinen;
 • Ta ett antispasmodiskt läkemedel - ett piller No-shpy (Spazmalgona, Baralgina). Det är tillåtet att använda smärtstillande medel (Ibufen, Nurofen, Nimesil). En tablet av smärtstillande medel ska druckas med ett halvt glas vatten.
 • Om det inte finns någon möjlighet att få en kvalificerad sjukvård en dag eller två från sjukdomsuppkomsten, är ett av de antibakteriella läkemedlen tillåtet. Furadonin används för 100 mg var 8: e timme i 6-7 dagar. Nitroxolin 0,1 * 4 gånger om dagen. Furamag 2 tabletter tre gånger om dagen - en vecka. Användningen av antibiotika en gång eller ofullständig kurs ger inte bara nytta utan också skador. Mikrober har resistens mot läkemedel. Bota cystit kommer att bli ett stort problem.

Du kan behöva akut hjälp med svår smärt syndrom, en signifikant mängd blodig urladdning, en temperatur över 39 grader, en misstanke om akut kirurgisk patologi.

Urgent tillstånd - utseendet av blod i urinen

Hemoragisk blåsan särskiljs av närvaron av erytrocyter i urinen. Visuellt manifesteras detta av färgen av urin i rött eller utseendet av bloddroppar när du besöker toaletten. Sjukdomsuppkomsten är plötslig: kroppstemperaturen stiger, det finns en oemotståndlig uppmaning att urinera. Blodproppar kan fylla urinröret, utveckla en akut retention av urin. I detta fall ska ambulansen kallas.

Folkmetoder för akutvård i blåsor: soda, grönsaksbuljong, infusioner

Ofta är läkemedel otillgängliga eller kontraindicerade. Effektiv vård av blåsning hemma kan göras genom att använda folk recept. Förbättra patientens välbefinnande, ta bort smärt syndrom följande recept:

 • Rör en matsked läsk i 200 ml varmt vatten. Ta långsamt in. Soda hjälper till att eliminera gnidning, ömhet när man urinerar;
 • Förbered Morse från tranbär, drick 200 ml varje timme. Berry har en antiinflammatorisk, antibakteriell effekt. Minskar smärta.

Använd avkok, infusion av medicinska växter. Ta de råvaror som finns tillgängliga vid sjukdomsdagen.

Recept för matlagning avkok

En dryck gjord av tranbärsbladen kommer att ge första hjälpen till inflammation i blåsan. Ta 2 msk. l. torrmat, häll 500 ml kokande vatten för att suga på elden i 10 minuter. Stam, ta 150 ml tre gånger om dagen.

Avkok av enbär framställs från 1 tsk. frukt på ett glas vatten. Ät ett halvt glas 4-6 gånger om dagen.

Björnbär av bärbär är en beprövad folkmetod mot inflammation i blåsan. Ta en matsked blad, häll 500 ml kokande vatten, koka i 20 minuter. Coolt, drick hälften av glaset var 4: e timme.

Avkok av persilja framställs från 4 msk. l. färska blad i en halv liter vatten. Koka i 15 minuter, äta under dagen i små portioner.

Avkok av björkknoppar hjälper till med cystitis. 2 matskedar råvaror, koka 500 ml kokande vatten. Drick för tre måltider.

Muntavkok för första hjälpen från akut cystitis bereds av 2 msk torkad ört, en halv liter kokande vatten. Insistera på 2 timmar, drick 100 ml 5 gånger om dagen.

Avkok av aloe kommer att ge akut hjälp till blåsan, stärka immuniteten. Juice från 4 lämnar för att lösa ett glas vatten, koka i en halvtimme. Lägg till konst. l. älskling, dricka under dagen.

Infusioner för första hjälpen för inflammation i urinblåsan

Vattenutdrag av växturoseptika minskar smärta, obehag i underlivet. Första hjälpen för cystit kommer att bestå i användningen av dessa läkemedel. Förbered en av drinkarna, drick när det finns tecken på blåsor.

För att eliminera spasmen i blåsan kommer att hjälpa tinktur av humle. Växten går färskt. Ta en matsked av kottar, brygg ett glas kokande vatten, håll elden i 5 minuter. Om så önskas, wrap handduken. Lämna en timme, använd en matsked tre gånger om dagen.

Infusion av johannesört hjälper till med purulenta cystitis. En matsked örter häll ett glas kokande vatten, koka i 10 minuter. Ta bort från värme. Insistera en timme, drick i 3 timmar.

Infusionen av vattenliljan har en effekt i stagnerande fenomen. Sked en matsked rhizom med två glas vatten, lämna över natten. På morgonen koka, drick kyld 100 ml var 4: e timme.

Infusionsögon har antiinflammatorisk effekt. 20 gram löv laga mat i 10 minuter i 200 ml vatten. Låt i 30 minuter ta 15 ml var 4: e timme.

Antiinflammatorisk, smärtstillande effekt har te från blommorna av kamomill.

Det första hjälpmedlet för blåsans inflammation hemma syftar till att lindra smärta, vilket eliminerar smärtsamma symptom. Den huvudsakliga behandlingen utsetts av en urolog. Folkmekanismer är hjälpmetoder.

Vad hjälper till med cystitis hemma

På grund av livsförhållandena kan en person ofta inte rådfråga en läkare omedelbart efter att ha haft ont. Och en sådan sjukdom, som cystitis, har en akut debut med ganska uttalade smärta sensioner och andra obehagliga symptom.

För att underlätta ditt tillstånd innan du besöker en urolog eller terapeut behöver du första hjälpen för blåsor.

Om symtomen är milda, kommer det att vara tillräckligt för att uppfylla reglerna för mat, dricka regim och användning av traditionell medicin recept för att ta bort de första manifestationerna av sjukdomen, men svår smärta och feber utan medicinering och jourhavande hjälp är nödvändig.

Viktiga rekommendationer

Vid de första tecknen på förekomsten av cystit måste du justera din kost och mängden vätska som förbrukas och om möjligt ge fysisk vila. Detta kommer att minska irritationen av blåsans slemhinna, samt minska koncentrationen av urin och antalet patogener som finns i den.

Strömförsörjning

Under förbudet för behandlingstiden är: kryddor, rökt kött, marinader, pickles, stekt och fet mat. Samtidigt rekommenderas att öka konsumtionen av frukt och grönsaker, särskilt som t ex zucchini, morötter, gurkor, vattenmeloner, meloner etc.

drickande

Mängden flytande berusad är direkt relaterad till återhämtningshastigheten och med minskad risk för inflammation.

Den dagliga mängden vätska bör inte vara mindre än 2 liter. Detta kommer att avsevärt minska koncentrationen av salter i urinen på grund av vilka minskningen smärta vid urinering, och den fysiska sökvägen "spolas ut" de flesta av den patogena mikrofloran orsakade cystit.

Den mest föredragna för första hjälpen för cystit är drycker:

 • med antiinflammatorisk och antimikrobiell aktivitet (fruktdrycker tranbär och tranbär, färska juicer, buljong fräken, kamomill, etc);
 • med en diuretisk effekt (njurtea, avkok av tranbärblad, gurkajuice, grönt te, etc.);
 • öka immunsvaret (färskberedda frukt- och grönsaksjuicer, buljong av vildrosa och hagtorn, etc.).

Den totala volymen av vätskan är uppdelad i lika delar och förbrukas med ungefär samma intervall (det är vanligtvis tillräckligt att dricka ett halvt glas var 30-40 minuter).

hetta

För att avlägsna smärtan kan lokal värme användas (en varmare på blåsans och pubisområdet).

Värme verkar som en antispasmodisk och slappnar av urinrörets muskler. Denna metod för snabb lättnad hjälper till att minska smärta vid urinering och främjar fullständig tömning av blåsan.

Recept av traditionell medicin

Cystitis är en infektionssjukdom, det vill säga inflammation uppträder på grund av aktiviteten hos bakterier-patogener. Oftast är det E. coli, stafylokocker, mykoplasma, mindre ofta har sjukdomen en svampig natur. Folkmekanismer kan därför endast användas som förstahjälp för akut cystit för partiell tillbakadragande av symtom eller för ingående av komplex av hjälp- och återställande terapi.

Hästsvansfält

För 1 liter kokande vatten behövs 2 matskedar av vegetabiliska råmaterial. Buljongen kokas med måttlig värme i 10 minuter, varefter den infunderas (35-40 minuter) och filtreras. Du måste konsumera den varje timme för 100-150 ml.

Horsetail accelererar regenerering av slemhinnor, vilket kommer att bidra till att minska exacerbationsperioden. Även den horsetiska buljong har en liten analgetisk effekt. Men under graviditet, liksom njurefri njure av något slag, är detta läkemedel kontraindicerat.

Cowberry löv

Förutom mineraler och vitaminer innehåller löven av denna växt i stora mängder tanniner. Detta förklarar den uttalade antiinflammatoriska effekten efter användning.

Cowberry löv i mängden 2 teskedar placeras i kokande vatten (250-300 ml), minska värmen och koka i ytterligare 10 minuter. Därefter filtreras buljongen och dess volym återförs till originalet genom tillsats av kokt vatten.
Ta drogen i små portioner hela dagen. Den dagliga volymen av ett sådant läkemedel kan nå 500-600 ml.

Du kan använda avkok under graviditet och amning.

Herbal Remedies

Sage, växlande, löv av svart vinbär bör tas i proportionen 1: 2: 2. Mät 2 matskedar från den erhållna blandningen och häll dem med kokande vatten (1 liter). Infusera buljongen bättre i termoserna i 10-12 timmar, varefter blandningen måste filtreras och tas i 100 ml 4 gånger om dagen.

Tranbär och tranbär

Kanske är det dessa bär, utan vilka det inte finns ett enda fall av blåsbehandling. Det är bättre att alltid ha ett hus av bär i en torkad eller frusen form.
Om färska bär används, gör de ett morsmål - frukten squashes eller pundas tills saften extraheras aktivt. Därefter hälls blandningen med varmt vatten, vars mängd beror på patientens smakpreferenser.

Från de torra råvarorna gör buljongar - häll bären med kokande vatten och låt brygga till full svullnad. Därefter är det också lämpligt att lätta dem lite, så att alla vitaminer och spårämnen släpps in i buljongen.

Du kan konsumera sådana drycker hela dagen i nästan obegränsade kvantiteter.

St John's Wort

Blommor och blad av denna växt har smärtstillande, helande, diuretikum och antiinflammatorisk effekt. För behandling av blåsor används avkok baserat på torra råmaterial.

Torkade blad av växten (1 matsked) placeras i ett glas eller emaljvaror och hälls 500 ml vatten. Efter kokning borde buljongen vara låg värme under ytterligare 10 minuter. Sedan lämnas den till infusion i 40-60 minuter, filtreras och konsumeras 100 ml 3 gånger dagligen före måltid.

Förloppet av sådan behandling varar 7-10 dagar. En längre behandlingstid är oönskade på grund av förekomst av ett litet antal toxiska föreningar i Johannesört.

Recept av traditionell medicin bör endast användas som hjälpterapi och första hjälpen för att avlägsna symptom mot bakgrunden av den huvudsakliga antibakteriella behandlingen.

Drogterapi

Vid behandling av blåsan kräver en helhetssyn som uppnås genom samtidig administrering av läkemedel i flera grupper som hjälper till mot blåsor:

 • antibiotika;
 • antispasmodika;
 • uroseptika och droger med en diuretisk effekt (vanligtvis ett örtmedel);
 • läkemedel för avlägsnande av ytterligare symtom (smärtstillande medel, antipyretiska, immunomodulerande etc.).

antibiotika

Behandling av cystit i de allra flesta fall kräver användning av antibiotika. Men beredningen av vilken grupp som är nödvändig i varje enskilt fall kan endast bestämmas av läkaren på grundval av resultaten av sådd urin. Därför är ett oberoende val av antibakteriella läkemedel oacceptabelt.

I sällsynta fall, när analysen av någon anledning är omöjligt, föreskriver läkaren bredspektrum antibiotika som hjälper till att bekämpa de flesta cystitispatogener.

De vanligaste antibakteriella läkemedlen är:

Beroende på farmakodynamiken kan behandlingstiden variera från 3 till 7 dagar. Det är nödvändigt att följa instruktionerna fullständigt, för att inte skapa förutsättningar för patogenernas uppkomst till läkemedlet, såväl som övergången av sjukdomen till kronisk form.

Spasmolytiska droger

Användning av läkemedel med denna effekt är nödvändig för att snabbt eliminera spasmen i urinröret och musklerna i urinblåsan.

Med cystit hos kvinnor och män är de vanligaste drogerna:

Agenterna kan framställas i form av tabletter, rektala suppositorier eller lösningar för intramuskulär administrering.

uroseptiki

Vanligtvis är dessa läkemedel komplicerade läkemedel. Förutom den antimikrobiella och diuretiska effekten bidrar de också till regenerering av cellerna i slemhinnan, avlägsnande av dess inflammation.

De mest populära förberedelserna baserade på vegetabiliska råvaror:

Med ett minimum av kontraindikationer och biverkningar avlägsnar de väl de flesta obehagliga symtom på blåsan.

diuretika

Snävt inriktade läkemedel med en urindrivande effekt används sällan och endast i de fall där det är omöjligt att uppnå denna effekt mer sparande läkemedel (ökat vätskeintag, buljonger, fruktdrycker, etc.). Oberoende urval och mottagning av läkemedel med diuretisk effekt inte är giltigt, eftersom det i vissa fall kan det kraftigt försämra patientens tillstånd (t ex kaliumbrist) vid behandling av cystit.Vrachi föredrar innebär Lasix och furosemid.

Medicin för att lindra ytterligare symtom

I svår smärta möjliga mottagning analgetiska och anti-inflammatoriska läkemedel (ibuprofen, Analgin, Ibuklin, Nurofen, Faspik, Baralgin).
Som stödjande och återställande terapi användes läkemedel med immunostimulerande effekt - Cycloferon, Genferon och Metiluratsil.
Hjälpa till med akut cystit med svår feber (> 38,2 °) är att komplettera terapi antipyretika (Nurofen, Ibuprofen, Panadol, paracetamol, etc.).

Många av läkemedlen för behandling av cystit är kontraindicerade under graviditet och amning såväl som i barndomen. I detta fall behövs akutsjukvård.

Åtgärdsplan för de första tecknen på blåsan

Först måste du ta 1-2 piller antispasmodik. Detta är ett slags förstahjälp för cystitis för att lindra smärta.

För det andra att samla 2 liter vatten och lite för att värma upp det (användningen av en varm vätska ökar kraftigt absorptionshastigheten). Drick ofta och gradvis - var 30: e minut för 100-200 ml. Det är bättre om någon av vätskan används för att göra smörgåsarna (tranbär eller cowberry) och örtte.

För det tredje måste du tillhandahålla fysisk vila och applicera en värmepanna eller ett annat kärl med varmt vatten till blåsområdet.

Om kroppstemperaturen är över 38,2 grader, måste du ta en antipyretisk.

I fallet med blod i urinen faller inte märkbar förorening eller kroppstemperatur under 38,5 grader även efter mottagning febernedsättande, är det nödvändigt att orsaka akuta besättningen.

Och huvudinsatsen vid behandling av blåsans inflammation är ett överklagande till en specialist (urolog eller terapeut).

Vad kan inte göras med blåsor

Under förbudet finns drycker som innehåller färgämnen, alkohol, kaffe och starkt te.

Från menyn är det bättre att utesluta hårdmat, ersätta den med soppmjölkpotatis och kokt porridge.

Det är bättre att ersätta badet med en dusch, eftersom när ländryggen uppvärms sprider infektionen uppåt från blåsan till urinrör och njurar.

Cystitis, men inte en livshotande sjukdom, men behöver fortfarande noggrann och fullständig behandling. Om man bara ska kämpa med symtomen, kommer processen att ta en kronisk karaktär, som är fylld med utseendet av permanenta återfall och utseendet av en inflammatorisk process i njurarna.