Huvud
Förebyggande

Varför efter sexuellt intyg eller handling börjar blåsan

Cystit efter samlag är en unik sjukdom som uppträder oftare hos kvinnor 1-2 dagar efter samlag. Det manifesteras av brinnande, smärta i underlivet.

Tidig diagnos är svårt på grund av att representanten för den vackra halvan inte kopplar nosologi med tidigare händelser.

Intresset är mottagandet av antibiotika mot bakgrund av patologi. Medicin eliminerar symtomen på inflammation tills nästa kommunikation med partnern. En liknande situation uppstår efter symtomatisk behandling i sjukhuset. Varför beskrivs detta beroende?

Sjukdomens särdrag - förhållandet till urinrörets orättfärdiga plats eller dess gapande. Och detta kan helt rättas.

Orsaker till inflammation i blåsan efter samlag

Den viktigaste etiologiska faktorn för sjukdomen, urologer anser att urinvägarna är felaktiga, vilket skapar möjligheter till driftinfektion. Den inflammatoriska processen utvecklas med en minskning av lokalt skydd mot bakgrund av kroniska sjukdomar, hypotermi. Vid unga flickor främjas bildandet av inflammation genom vidhäftningar som bildas efter bristningen av den oskuldliga pleura.

Obalans av könshormoner, postmenopausalt syndrom är också grunden för att slappna av urinrörets smidiga muskler och andra urinorgan, blåsans atrofi. Tunna organväggar skapar förutsättningar för vidhäftning av bakterier. Den stigande fördelningen av mikroorganismer är det föredragna sättet att infektera urinogenitala organ.

Förlängd sexuell abstinens är en viktig etiologisk faktor för nosologi. Mot bakgrund av patologi utvecklas stagnanta förändringar som orsakar bakteriell tillväxt.

Enligt statistiken är de flesta fallen orsakade av gram-negativa intestinala enterobakterier, protozoer och svampar av släktet Candida. Sexinfektioner är en mer sällsynt orsak till inflammatoriska processer i genito-urinvägarna.

Vetenskapliga verk beskriver det främsta inflytandet av provocerande faktorer på de inflammatoriska processerna i urinvägarna. Infektionsinfektion är sekundär. Den uppåtriktade spridningen av bakterier är inte en ledande faktor.

Provande faktorer av inflammation i blåsan

Akut cystit utvecklas med en minskning av immunotiskt resistans hos urotelet till patogener. Ett hälsosamt epitel innehåller speciella celler som förstör mikroorganismer (fagocyter). Med virusen kämpar immunoglobuliner, som ligger i den intercellulära vätskan. Brott mot mekanismen för immunologisk resistens mot patogener leder till reproduktion av mikroflora. Om den infekterade urinen detekteras i tid, börjar behandlingen, den inflammatoriska processen förhindras.

Med ett analfabetiskt val av antibakteriella läkemedel, överträdelse av multipliciteten och varaktigheten av administreringen bildas resistens hos bakterier mot läkemedel. Mekanismen orsakar förekomst av återfall och reinfektioner. I det första fallet, under gynnsamma förhållanden, aktiveras floran, som tidigare orsakade inflammation i urinblåsan.

Reinfektion sker när en annan mikroflora är infekterad med minskad lokal skydd. Provande faktorer - vävnadshypoxi (brist på syre), brist på länkar i immunsystemet, ärr.

Många kliniska studier har visat vikten av fullständig läkning av urotelet efter skada. Kvalitativ vävnadsregenerering fullbordas genom restaurering av alla lager med bildandet av fagocyter (celler som förstör bakterier), ackumulering av immunkomplex i det interstitiella utrymmet.

Det ofullständiga tillståndet hos urotelet är orsaken till kronisk inflammation.

Orsaker till exacerbation eller återkommande cystit:

 1. Urinrörets anomali
 2. Stoppa antibiotika före förfallodagen;
 3. Förekomst av sexuella infektioner;
 4. Ökad stress på nedre delen av ryggen;
 5. Individuell känslighet för E. coli;
 6. Icke-iakttagande av intim hygien.

Cystitis överförs sexuellt, så infektion i en partner kan leda till infektion.

Analysera alla de beskrivna faktorerna utesluter experter i början urinvägens felaktiga anatomiska läge. Andra provokationsmekanismer fastställs i avsaknad av urinrörets införlivande.

Kliniska symtom på cystit efter samlag

Vanligtvis utvecklas kliniska symptom 7-10 timmar efter handlingen. Manifestationer uppträder plötsligt:

 • Mörk urin på grund av föroreningar i blodet;
 • Smärta syndrom i underlivet;
 • Burning med urinering;
 • Okontrollerad fördelning av urindroppar under dagen;
 • Hög temperatur.

OBS! Felaktig behandling av blåsans inflammation leder till pyelonefrit - inflammation i njurskyddet.

Vid kronisk kurs under en exacerbation finns liknande tecken. En ytterligare klinik uppträder med samtidiga sjukdomar (kolelitiasis, uretrit). Stenar i blåsan orsakar ett paroxysmalt smärtsyndrom i obstruktionen av urinvägarna.

Principer för diagnos av "sexuell" cystitis

Diagnos av akut form är inte svårt. Den kliniska bilden och laboratorietesterna möjliggör diagnos med hög tillförlitlighet.

Identifieringen av en kronisk sort kräver uppsamling av en anamnese:

 • Förtydligande av sexuella relationer
 • Ställa in tiden och orsakerna till sjukdomsuppkomsten;
 • Diagnos av samtidiga sjukdomar.

I grundskedet utförs laboratorietester, bakteriologisk urinkultur, identifierar antibakteriell känslighet hos floran, utför röntgenkontraststudier i urinvägarna, ultraljud.

Slutskedet - endoskopisk analys utförs, vilket möjliggör visuellt att sanna slimhinnan med hjälp av en sond för att ta materialet för mikroskopisk undersökning. Biopsier efter cystoskopi utförs alltid för att utesluta cancer eller precancerösa tillstånd (dysplasi, metaplasi). Nödvändigheten av flera tagande av materialet bekräftas genom att träna urologer, vilket möjliggör en mer noggrann studie av urotelet vid kronisk inflammation.

Förebyggande av cystit efter samlag

För att förhindra stagnation av urin hjälper många vätskor. Under dagen måste du dricka minst 1,5 liter vatten för att späda blåsans stillastående innehåll.

Urologer rekommenderar inte att du bär syntetiskt underkläder, vilket ökar temperaturen i underlivet. Hypertermi i vagina och urinrör är en gynnsam faktor för reproduktion av mikroorganismer.

Lokal immunitet minskar kryddig, salt mat, vars användning i händelse av sjukdom bör begränsas. Vi rekommenderar att du observerar intim hygien, att tömma blåsan före och efter samlag.

Undvik hypotermi, stressiga situationer, vilket leder till kränkningar av mikrocirkulationen, hypoxi, atrofiska förändringar i slemhinnan.

Titta på den hormonella bakgrunden. Endokrina störningar stör urotelets funktion, minskar antibakteriellt skydd.

Taktik av blåsbehandling

Varje oberoende terapi för patologi är utesluten. Intaget av vegetabiliska avkok, tinkturer ska utses av läkaren.

Växtberedningar

Svårigheter att använda folkmedicinska läkemedel mot inflammatoriska förändringar i urinblåsan är förknippade med omöjligheten att välja rätt dos och välja medicinsk behandlingstid. Den enda örtberedningen, vars effektivitet har verifierats genom praktisk användning - kanefron. Multiple terapeutisk effekt av läkemedlet i sjukdomar i urinsfären (antiinflammatorisk, spasmolytisk, diuretikum) beror på innehållet i rosmarin, lyubistoka, guld-thousander.

Det finns inga kontraindikationer för att ta drogen (förutom allergier). Kan användas under lång tid med kronisk inflammation.

Kirurgisk behandling

Varianter av sjukdomen som uppstår när urinröret är lokaliserat felaktigt behandlas kirurgiskt. Efter borttagning av urinvägs transponering försvinner de kliniska symptomen, sänks sannolikheten för en infektion avsevärt. Rekonstruktion av urinröret är det enda sättet att effektivt behandla postkoitala former av patologi.

Om huvudorsaken inte elimineras, kommer antibiotikabehandling inte att hjälpa, eftersom bakterier kontinuerligt kommer in i blåsan genom urinvägarna.

Kärnan i den kirurgiska operationen för att eliminera transpositionen av urinröret är separationen av strukturen från de omgivande vävnaderna, fixering i den fysiologiska positionen. När manipuleringen avlägsnar vidhäftningar elimineras andra hinder som förhindrar genito-urinorganens naturliga funktion.

Konservativ behandling

I avsaknad av transponering av urinvägarna utförs antibakteriell terapi. Antibakteriella läkemedel ordineras specifikt mot patogenen efter att ha sådd urin på näringsmedia och fastställer antibiotikaresistensen hos den isolerade stammen.

Ryska urologer ordinerar ofta bevisade antibiotika:

 1. ciprofloxacin;
 2. nitrofurantoin;
 3. mecillinam;
 4. fosfomycin;
 5. Pefloxacin.

Vid kronisk lopp är varaktigheten av att ta drogen minst 7 dagar. Akut former elimineras med 3-5 dagars kurs. Efter behandling är en kontrollendoskopi med biopsi obligatorisk för att utesluta närvaron av mikroorganismer i blåsans slemhinnor och submukosa.

Symtomatisk behandling

Kvaliteten på näring, normalisering av restregimen, riklig dricka - de grundläggande principerna för patogenetisk behandling.

Dieten är optimerad för innehållet av vitaminer och proteiner. Vegetabilisk fiber används för att normalisera intestinal peristaltis.

Eliminering av samtidiga sjukdomar förhindrar exacerbation, ökar lokalt skydd. Efter antibiotika ordineras immunoterapeutiska medel.

Moderna forskare lägger stor vikt vid användningen av bakteriofager - virus som kan förstöra patologiska bakterier. Metoden utvecklas, men används i vissa europeiska kliniker.

Vid överensstämmelse med de beskrivna principerna normaliseras sexuellt liv vid en cystit gradvis.

Det finns ingen universell medicin för alla patienter, så valet av en terapeutisk behandling ska överlåtas till en kvalificerad urolog.

Om det efter sexuellt intyg eller handling finns attribut av en cystitis

Cystit är ofta förekommande hos kvinnor, vilket beror på de speciella egenskaperna hos kvinnans urinrörs struktur. Sjukdomen har flera former och orsaker. En av de mest obehagliga manifestationerna av sjukdomen är cystit efter samlag.

Hur manifesteras det?

De viktigaste symtomen på postkolstitel kan förekomma omedelbart och kan inträffa om 1-2 dagar. Det uppenbarar sig vanligtvis genom frekvent uppmaning att urinera, vilket åtföljs av smärtsamma förnimmelser.

Det finns också frekventa symtom: smärta och tyngd i underlivet, en känsla av ofullständig tömning av blåsan och falsk uppmaning att urinera.

Cystitis kan också utvecklas i tjejer efter deflorering, liksom med frekventa förändringar i sexpartner. Vid några obehagliga känslor händer även efter gynekologisk undersökning.

Orsaker till sjukdomen

De flesta bakterierna går in i kvinnans kropp på ett stigande sätt, det vill säga från de yttre könsorganen längs urinröret till blåsan. Detta beror på de anatomiska egenskaperna hos det kvinnliga genitourära systemet. Namnlösa: En kort och bred urinrör, en nära plats för vagina och anus (därifrån kommer bakterierna in i urinröret).

Cystitis efter kön förekommer inte hos alla. Oftast beror det på sådana faktorer:

 • hypermobilitet, ökad rörlighet hos den yttre urinröret. Anledningen är spikar, resterna av hymen;
 • ektopi, när den yttre öppningen av urinväggen ligger vid gränsen till ingången till slidan, under den vanliga (gape).

Också orsaken till blåsan kan vara bristande överensstämmelse med reglerna för intim hygien. Före och efter samlag måste båda parter ta en dusch och det är viktigt för en kvinna att tömma hennes urinblåsa.

Cystitisbehandling ska utföras på ett komplicerat sätt, och båda parter ska behandlas.

I vissa fall kan orsaken till sjukdomen vara innehållen i spermie-mikroorganismerna. Det är därför lämpligt att godkänna provet och ta prov med avseende på båda parter.

behandling

Om orsaken till sjukdomen ligger i patientens anatomiska egenskaper kan läkaren ordinera en operation. Denna operation kallas transponering av urinröret.

Effektiviteten av kirurgisk ingrepp är 83-93%. Perioden för sjukhusvistelse är inte mer än 3 dagar, rehabiliteringsperioden är 1-2 veckor.

Syftet med operationen är att ordna urinröret på en anatomiskt korrekt plats, om nödvändigt, för att ta bort resterna av hymen.

Beroende på orsaken till sjukdomen utförs antibiotikabehandling med ett brett spektrum av åtgärder, uroseptika och immunostimulantia. Om orsaken är för gynekologiska sjukdomar, ordineras behandling till båda parter.

I båda fallen är det oftast förskrivet cystoskopi för början. Denna studie kommer att bidra till att bestämma graden av förstöring av blåsans väggar och justera behandlingen. När allt kommer omkring, om sjukdomen har utvecklats under en längre tid, är det inte tillräckligt för att eliminera orsaken till en fullständig botemedel. I framtiden kan medicinska förfaranden föreskrivas, under vilka terapeutiska lösningar införs i blåsan, vilket återställer mikrofloran och strukturen hos organets väggar.

Vad är farlig postkoital cystit?

Om du inte behandlar sjukdomen kommer den att gå i kronisk form, som behandlas mycket svårare. Infektion kan komma in i andra organ, utvecklas till pyelonefrit (inflammatorisk njursjukdom).

Innan du planerar en graviditet, är det nödvändigt att bota cystit, eftersom det kan orsaka komplikationer under graviditet och förlossning. Inte engagera sig i självmedicinering och fördröjning av terapi, vid första tecken på blåsan ska konsultera en läkare.

Orsaker och behandling av blåsor efter samlag

Män och kvinnor diagnostiserar ofta en sådan patologi som cystitis. Ibland utvecklas cystit efter samlag, vars orsaker kan gömma sig i egenskaperna hos det kvinnliga genitourinära systemet. Denna patologi kallas också postkoital cystitis. Blåsan är ett viktigt organ som är involverat i att utsöndra urin från kroppen. Cystitis är en övervägande infektiös patologi. Kvinnor lider av denna sjukdom mycket oftare än män. Den främsta orsaken är en bredare och kort urinrör. Varför, efter att kön kan utveckla inflammation i blåsan och hur manifesterar denna sjukdom sig?

Etiologi av postkoital cystit

Cystitis efter att ha sex - ett fenomen inte ovanligt. Riskgruppen omfattar tjejer som börjar ha ett aktivt sexuellt liv. Cystitis är akut och kronisk. Postkoitalblåsning fortsätter ofta akut och utvecklas inom 1-2 dagar efter sexuell kontakt. Sjukdomen är smittsam. Blåsans inflammation beror på penetrering i organ av olika patogena bakterier. Dessa kan vara intestinala pinnar, stafylokocker, Pseudomonas aeruginosa, Proteus, Klebsiella. I denna situation kommer mikroorganismer in i blåsan genom urinröret.

Infektion kan uppstå på grund av en partner, särskilt om det är en bärare av patogena bakterier. Cystit hos män kan vara asymptomatisk. Fördjupande faktorer för inflammation i urinblåsan hos kvinnor efter samlag är:

 • bär på dragkedjor;
 • icke-iakttagande av enkla regler om personlig hygien hos könsorganen;
 • frekvent förändring av sexuella partners;
 • förstoppning;
 • katarralsjukdomar;
 • alkoholmissbruk
 • minskad immunitet
 • trauma mot blåsans slemhinnor.

Cystitis efter sex kan förvärras, om en kvinna redan har en sjukdom i kronisk form. Främjar denna förändring i den hormonella bakgrunden när du byter din sexpartner. Orsaker till penetrering av infektiös medel kan innefatta trauma på slemhinnan i kvinnans urinrör genom parternas hår. Detta observeras vid frekventa intima hårklippningar, när håret blir grovt. En viktig roll i utvecklingen av postkolisk blåsan är användningen av kemiska preventivmedel. I vissa fall ligger orsakerna i den medfödda urinleddsdystopien.

Kliniska manifestationer

Efter närhet av en man och en kvinna och penetrering av patogena mikroorganismer kan symtom inträffa efter flera timmar eller dagar. I akuta former av blåsor kan kvinnor klaga på:

 • smärta i urinering
 • brinner i urinröret
 • smärta i underlivet
 • frekvent urinering
 • förändring i urinens natur (grumlighet, utseende av flingor eller sediment);
 • sjukdomskänsla;
 • svaghet.

Ofta är det en temperaturökning. Vid framkanten efter sex med blåsan är ett dysursyndrom. Inte alltid alla ovanstående symptom uttalas. Hos vissa patienter finns det endast frekvent urinering, vilket i sin tur normaliseras. Smärta med inflammation i urinblåsan är akut, förekommer oftast i slutet av utlösningen av urin. Det kan utstrålas i perineum och anus. En särskild manifestation av sjukdomen är en känsla av ofullständig förödelse av blåsan. När det gäller sjukdoms kroniska form har den en vågig kurs med perioder av förvärring.

Objektive tecken på inflammation i urinblåsan inkluderar förändring av urinets utseende. Normalt har en frisk person en strågul färg, det är tydligt och innehåller inte sediment. Med inflammation i blåsan efter samlag kan urinen bli mörkare. Utseendet på en röd nyans kan indikera en orenhet i blodets urin. Ofta syns ett sediment i det.

Handlingsplanen för läkaren och patienten

Om ett aktivt sexliv har orsakat inflammation i blåsan, ska du se en läkare. Det kan vara en terapeut eller en urolog. Diagnosen av sjukdomen innefattar:

 • en grundlig intervju med en sjuk kvinna eller en man
 • extern inspektion
 • laboratorieforskning;
 • Blåsans ultraljud;
 • cystoskopi.

Preliminär diagnos görs på grundval av karakteristiska symptom. Indirekt tecken på blåsan är förbättringen av patientens tillstånd mot bakgrund av antibakteriella läkemedel. Vid sådan ineffektivitet bör en annan patologi (schistosomiasis, tumörer, tuberkulosinfektion) uteslutas. En viktig plats vid diagnosen sjukdomen är laboratorietester. Organiserat ett allmänt urintest, en studie om Nechiporenko. För att identifiera orsaksmedlet för infektion kan urin såddas till näringsmedia. Det enklaste och moderna sättet är att utföra PCR.

Vid bedömning av urin bestämmer du dess färg, relativ densitet (specifik gravitation), förekomst av patologiska föroreningar (blod, slem, pus, flingor). Med inflammation i urinblåsan i urinen ökar innehållet av leukocyter. Tätheten av urin bestäms för att utesluta njursjukdom. Dessutom kan läkaren ordinera en studie av mikrofloran i könsorganen (vagina). Om en kvinna vid undersökning av smet har atypiska mikroorganismer för vaginaens mikroflora, kan det vara nödvändigt att konsultera en venereolog.

Terapeutisk taktik

Behandling av cystit som uppträder efter sexuell kontakt är konservativ. Den förutsätter användning av antibiotika (fluorokinoloner, nitrofuraner), återställande av den vaginala mikrofloran, behandling av opportunistiska sjukdomar, temporärt upphörande av sexuallivet, avstötning av alkohol, fysisk terapi, dricka regim. Bland de antibiotika som används mest är Ciprofloxacin, Ofloxacin, Furadonin, Norfloxacin. De används oftast i munnen. För en snabbare effekt kan du kombinera generell behandling med en lokal. I denna situation införs antiseptiska ämnen i blåsan, vilket undertrycker tillväxten och multiplikationen av bakterier.

Om infektionen har inträffat från en sexuell partner, utförs också behandling mot honom också.

Etiotropisk behandling involverar inte alltid användningen av antibiotika. Vid isolering av atypiska patogener (virus, svampar) föreskrivs antivirala och antifungala medel. Det finns effektiva lösningar baserade på medicinska örter. Dessa läkemedel inkluderar Kanefron. I sin sammansättning innehåller hundra tusen, rosmarin och älskling. Det undertrycker tillväxten av mikroorganismer, eliminerar spasmen i urinblåsan, har en antiinflammatorisk effekt. Till skillnad från antibiotika orsakar detta läkemedel inte oönskade reaktioner. Det är säkert och lämpligt för personer i alla åldrar och kön.

Behandling inkluderar dricka mycket vätska, diet (eliminering från kosten kryddig och fet mat), användning av naturliga diuretika, spasmolytika mottagning. Den senare är ordinerad för smärta av en spasmodisk natur. Tillämpade läkemedel såsom Papaverin, Drotaverin. För att förbättra utflödet av urin rekommenderas det att dricka avkok som baseras på cowberryblad, bärbär, tranbärsmor. Efter det att huvudsymptomen har minskat kan fysioterapi utföras. I denna situation kan UHF-terapi, jontofores, inductotermi organiseras.

Förebyggande av sjukdom

För att förhindra inflammation i blåsan är det nödvändigt att följa följande rekommendationer:

 • noggrant välja en sexuell partner
 • inte engagera sig i avslappnad sex;
 • använd barriärmetoden för preventivmedel
 • Byt inte regelbundet sex med anal;
 • att tömma blåsan före och efter samlag
 • regelbundet ta en dusch och följ andra hygienregler
 • stärka immuniteten.

Detta gäller både män och kvinnor. Män kan också lida av cystit efter samlag, men det är mycket mindre vanligt än hos kvinnliga ämnen.

Sålunda är inflammation i blåsan efter samlag ett frekvent fenomen. Symtom kan snabbt försvinna. Mindre vanlig blir cystit kronisk. När dysursjukdomar inträffar bör du konsultera en läkare som ska ordinera lämpliga test och behandling.

Varför uppstår cystit efter intimitet

Cystitis åtminstone en gång i livet uppstod hos de flesta kvinnor. Strukturen hos kvinnliga genitala organ tillåter att bakterier som orsakar bakterier enkelt kommer in i urinblåsan och orsakar inflammation. Ofta är orsaken till denna sjukdom hypotermi, men inte bara blötta fötter kan orsaka dålig hälsa, uppträder ofta och cystit efter kön.

Innehållet i artikeln

Varför kan det finnas cystit efter kön?

Det kan tyckas att den sexuella akten, och inflammation i urinblåsan inte är relaterade, men det finns flera anledningar till varför sex kan vara den skyldige in patogena bakterier i det urogenitala systemet för kvinnor.

Mekaniska skador under samlag

Under sex, resulterar friktionen av penis och vaginala väggarna i den sista microscratch, inte förrän i slutet av den slutna öppningen av urinröret blir en direkt väg för patogener som kommer in genom urinröret direkt till blåsan. I det här fallet, båda bakterier från penis eller analöppning, och de som normalt lever i skeden, men tränger inte in i urinröret.

Otillräcklig personlig hygien

Detta kan gälla endast en partner och båda. I en kvinnas vagina och på en manlig penis lever både friska bakterier och patogena bakterier normalt. Om hygien och noggrant tvätta varje dag, dessa mikroorganismer är i normal balans, men när en person inte längre ta hand om sig själva, skadliga bakterier förökar sig i en alarmerande takt, och under samlag överförts från en partner partner. Cystit efter samlag i denna situation är inte alls överraskande.

Förekomsten av patogener i sperma

Ofta finns det en situation där en kvinna i slidan inte har patogena bakterier, men cystit efter intimitet förekommer fortfarande regelbundet. I detta fall är det nödvändigt att undersökas specifikt för en man, eftersom hans semenvätska kan innehålla cystitispatogener från sin sexpartner. Det är lämpligt att passera undersökningen till både mannen och kvinnan samtidigt för att utesluta möjligheten till permanent migrering av bakterier från könsorganen när intimitet.

Symptom på sjukdomen

I de flesta fall börjar de första tecknen på sjukdomen dyka upp efter några timmar, och efter ungefär en dag, glider cystitisen kvinnan med fullheten av hennes symtom. Det vill säga, om det sista samlaget var på natten, så på kvällen nästa dag, är cystitisen redan förvärrad så mycket som möjligt. När en tjej börjar cystit, märker hon följande symtom:

 • smärta och brännande i underlivet, ungefär i området ovanför pubis;
 • dra tillbaka smärta
 • svårighet i urinprocessen, vilket blir ovanligt smärtsamt
 • Jag vill alltid gå på toaletten, men det ger en mycket liten mängd urin;
 • Under kön känner du obehag, smärta och brännande.

Med cystit är det möjligt att temperaturen stiger om sjukdomen inte behandlas i tid och den inflammatoriska processen ökar.

Risk för blåsor

En eventuell inflammatorisk process i kroppen är farlig, och cystit efter kön är inget undantag. Närheten i bäckenorganen tillåter att bakterier som orsakar bakterier enkelt sprids till livmodern eller äggstockarna, vilket kan orsaka allvarligare sjukdomar än cystit. Det är möjligt att mikroorganismerna börjar klättra upp utsöndringssystemet idostignut njurar orsakar pyelonefrit, som åtföljs av inte bara svår smärta och obehag, men också farliga komplikationer.

Om du inte anser de värsta utfallen och allvarlig sjukdom, en övergång från den akuta formen av sjukdomen i en kronisk, i detta fall, inte bara den sista olidlig smärta när man kissar, men också öka kostnaderna för läkemedel för att behandla sjukdomen. Kronisk blåsning hos kvinnor präglas av en stor sannolikhet för regelbundna återfall, vilket är ganska svårt att stoppa.

Kan det finnas cystit efter oralsex?

Oavsett hur dumt frågan kan låta finns det samband mellan oralsex och blåsinflammation, cystit efter samlag kan i detta fall uppstå om paret bestämde sig omedelbart efter oralsex för att göra vaginal.

Det är därför det är värt att avstå från oralsex, om någon av partnerna har ont i halsen eller tänder som inte har stängts.

Kan det finnas cystit efter analsex?

Eftersom de orsakssamband som orsakas av sjukdomen ofta är bakterier som lever i endotarmen, är sannolikheten för att det blir cystit efter kön av denna typ ganska stor. För att minska sannolikheten för infektion måste du följa följande enkla regler:

 • Gå inte omedelbart efter den första analakten till vaginalen;
 • För att minska sannolikheten för patogena bakterier som kommer in i slidan ska en kondom användas, vilken måste ändras efter analsex.
 • Varje gång efter samlag är det nödvändigt att noggrant tvätta med hjälp av mjuka medel för intim hygien.

Genom att följa dessa enkla regler kommer det att minska sannolikheten för att det blir cystit efter samlag.

Faktorer som bidrar till förekomsten av blåsan

Förutom direkt samlag kan symtomen på blåsor förvärras på grund av faktorer som:

 • Otillräcklig hygien och felaktig tvättning: Det är nödvändigt att tvätta könsorganen från skönheten till coccyxen för att minska risken för att bakterier kommer in från anus i skeden.
 • Använd en speciell gel för preventivmedel, vilket kan skada slidan hos slemhinnan.
 • kronisk candidiasis;
 • patologier i urinrörets struktur, som ibland kräver kirurgisk behandling.

Eliminering av dessa faktorer kommer också att minska sannolikheten för cystit efter samlag, samt påskynda behandlingen av en redan påbörjad sjukdom.

Diagnos av sjukdomen

För att på ett tillförlitligt sätt kunna bestämma att patienten är orolig för cystit efter samlag, är det först och främst nödvändigt att samla en fullständig historia, som kommer att indikera all data om patienten samt huvudklagomålen. Då ska följande diagnostiska procedurer utföras:

 • att passera analysen av urin, på vilken det kommer att vara möjligt att bestämma orsaksmedlet för sjukdomen;
 • att donera blod för en allmän analys
 • för att göra ultraljud av blåsan.

Dessutom kan läkaren ta ett smet för att bestämma närvaron i slimhinnan i den patogena mikrofloraens vagina. Om ett visst fall kräver ytterligare tester och medicinska förfaranden kan dessutom tilldelas, vilket möjliggör den mest effektiva beräkningen av behandlingsstrategin.

Hur man behandlar sjukdomen?

Endast ett integrerat tillvägagångssätt för behandlingen av ett sådant problem som cystit efter kön kommer att bidra till att bli av med det för alltid. Behandlingen utförs med hjälp av preparat av följande kategorier:

Cystit efter intimitet

Cystitis är en inflammation i urinblåsan. Sjukdomen är ganska vanlig, men påverkar oftare kvinnors sjukdom. Anledningen ligger i de särdragen i kvinnokroppens struktur.

Orsakerna till cystit är många: hypotermi, stillasittande arbete, klimakteriet, låg immunitet. Men det finns en typ av sjukdom - cystit efter intimitet eller postkoital cystit hos kvinnor. Orsakerna till cystit efter intimitet är följande:

 • efter det första samlaget hos kvinnor uppträder ärrbildning i slidan i slemhinnan där det fanns en hymen. Som ett resultat är urinröret attraherat till slidan. Avslutningen av kanalen på kanalen är trasig, mikrober och bakterier får fri tillgång till blåsan. Med denna patologi manifesterar blåsan efter kön ständigt;
 • Cystit efter samlag kan uppstå som en följd av att de inte uppfyller grundläggande hygienstandarder. Om en kvinna inte har patologiska sjukdomar och hon är ren, observerar vagina som upplever dåliga och goda bakterier balansen. Men med infektionen blir dåliga bakterier aggressiva och undertrycker bra. Efter varje samlag rör de sig genom den något öppna urinröret till blåsan och det finns en förvärmning av cystitisen.
 • Cystit efter sex kan förekomma om partnerens sperma innehåller patogena mikroorganismer. Därför bör en undersökning genomföras av båda parter när man diagnostiserar "smekmånadens cystitis". Om cystit efter kön förvärras ofta är det nödvändigt att behandla både mannen och kvinnan samtidigt.

Symtom på cystit efter kön

Cystit efter samlag, oavsett orsak det orsakar, har samma symptom som en vanlig sjukdom. Symtomen på cystit efter kön hos kvinnor är:

 • smärta i underlivet och obehagliga känslor vid urinering
 • konstant känsla av blåsans fullhet;
 • blod i urinen;
 • Intresset att besöka toaletten blir frekventare;
 • intimitet åtföljs av obehagliga känslor, når en kvinna inte orgasm på grund av obehag
 • temperaturökning.

Vid de första alarmerande symptomen bör man inte lita på lycka, sjukdomen kommer inte att passera. Om smärtan börjar efter sexuella handlingar ska du genast besöka läkaren. Med tiden kommer den upptäckta sjukdomen och behandlingen som startas hjälpa till att undvika allvarliga patologier.

Om blåsan som har uppstått efter kön inte behandlas, kan inflammation av bilagorna utvecklas, njurarnas aktivitet kan störa, inflammationsprocessen kan ackumuleras i bilagorna. Allt detta kommer att leda till långvarig behandling.

Om ett par timmar efter att ha kön börjar du känna ovanstående symtom, då har du en cystitis smekmånad. Därför kan sjukdomen detekteras på ett tidigt stadium och behandlingen av postkolisk cystit kommer att passera snabbt, utan komplikationer.

Diagnos av postkoitalcystitis

Behandling av postkoitalcystit hos kvinnor börjar med diagnosen av sjukdomen. Det är nödvändigt att ordentligt ordinera mediciner och välja exakt de som påverkar patogenen hos denna art. För detta kommer läkaren att utse:

 • ett allmänt blodprov
 • allmän analys av urin;
 • sådd urin på mikrofloran
 • ultraljudsundersökning av blåsan;
 • smärta från vagina4
 • bestämma platsen för slidan och urinröret.

Behandling av blåsor efter kön

Postkoitalcystitis och dess behandling hos kvinnor har sina särdrag. Cystitis efter kön kommer läkaren att behandla komplex. Behandlingsregimen kommer att innehålla antibiotika, probiotika, immunmodulatorer, på smärtlösa och antipyretiska, antispasmodika.

Om cystit efter kön framträder från fall till fall, dvs. är inte permanent och symtomen har ingen uttalad karaktäristik, kan cystitis behandlas med örtberedningar, till exempel kanefron, cyston, fytolysin eller monorel.

Om fallen av permanent botemedel mot smekmånen cystit kommer att ha antibiotika. De hjälper till att klara av bakterier som orsakar inflammation i urinblåsan. Sådana läkemedel innefattar som regel monural, furagin, ampicillin, nitroxolin, palin, nolycin och andra. Att "förskriva" antibiotika är självfarligt, det är nödvändigt att veta vilken av dem som kommer att påverka denna typ av bakterier. Detta kan bestämmas av en läkare, baserat på data från laboratorietester.

Spasmer och smärtsamma känslor hjälper till att ta bort no-shpa och drotaverine. Behandlingsregimen kommer att innehålla antiinflammatoriska läkemedel, om symptomen som åtföljer sjukdomen stör patienten starkt. I dessa fall utse ibuprofen, pentalgin, diklofenak etc.

Cystitis smekmånad ger behandling av immunmodulatorer tactivin, imunofan, myelopid och andra. De kommer att bidra till att höja immunitetens skyddande egenskaper, och i framtiden kommer kroppen att kunna bekämpa infektionen på egen hand.

Efter behandling med antibiotika kommer läkaren definitivt att rekommendera att ta probiotika för att återställa mikrofloran. Det kan vara lineks, hilak, bifiform, narine, etc.

I nödfall med svår smärta och feber i behandlingsplanen kommer specialisten att inkludera antipyretiska och analgetiska läkemedel. Det kan vara ibufen, aspirin, cytromon, analgin.

Korrekt utformad behandlingsplan och dess strikta efterlevnad kommer att bidra till att avlägsna symptom om det finns en cystitis av smekmånaden och förhindra återkommande av sjukdomen.

Under behandlingen är det bättre att sluta ha sex, särskilt om sjukdomen orsakas av sexuellt överförbara infektioner.

När en operation behövs

I vissa fall kan smekmånadssyndrom endast avlägsnas med kirurgisk ingrepp. Orsakerna är anatomiska och ligger i den förlängda urinröret.

I sådana fall transponera urinröret. Orgeln placeras i normalt läge och utsöndras från omgivande vävnader. Under operationen avlägsnas spikarna och ärren som är kvar efter hymenbrottet. De bidrog till att öka urinrörets lumen och leda till sjukdomen.

Operationsbehandling utförs på ett sjukhus. Under överinseende av läkare är patienten inte mer än 3 dagar. Kirurgisk ingripande har inga komplikationer. Efter behandling är intim affinitet inte längre åtföljd av smärtsamma förnimmelser och sjukdomens återfall på grund av kön är uteslutet.

Cystitis med oralt eller analsex

Frågan är ganska legitim, eftersom cystitis vid oral eller analsex är fixerad.

Cystit efter oralsex kan uppstå om en kvinna har orala problem: Stomatit, karies, oralt ursprung av cystit är sannolikt. Cystitis uppträder efter oralsex, om en kvinna har bronkit, faryngit eller ont i halsen.

I andra fall är utvecklingen av cystit efter oralsex knappast möjlig.

Hur man behandlar cystit, som uppstod efter analsex, kommer läkaren att berätta, baserat på typen av bakteriepatogener. Utvecklingen av cystit i detta fall är möjlig under påverkan av olika faktorer: patogenen i matsmältningsorganen hos kvinnor, toxiner kvar av avföring och andra. Bakterier förblir på manliga medlemmen och överförs till slidan och faller sedan in i urinblåsan och provocerar utvecklingen av sjukdomen. Därför, efter analsex, bör du byta kondom eller tvätta sex, och bara sedan delta i vaginalt sex.

Hur man förebygger cystit efter kön

Hur man undviker cystit efter en intimitet kommer att berätta för doktorn, men det finns ett antal generellt tillgängliga tips som hjälper till att undvika obehag:

 • När du sitter i ett sätt att leva, är träning användbar. Gör det två gånger om dagen - på morgonen och på kvällen;
 • håll inte tillbaka urinering. Vid de första symptomen ska du besöka toaletten;
 • drick tillräckligt med vätskor under dagen. Detta bidrar till att snabbt avlägsna infektionen;
 • under menstruation är det möjligt att utesluta sex. Om nu kön fortsätter, bör du observera ökad hygien.
 • om det finns en sjukdom i munnen. Neka oralsex;
 • har analsex endast med kondom
 • Använd kondomer som inte har smörjmedel med spermicid med smörjmedel.
 • Undvik sexuella ställningar som kan irritera urinröret.

Och viktigast av allt, före och efter sexuell handling är det nödvändigt att tvätta könsorganen, sedan frågan: "Varför börjar cystitisen efter sex?" - det kommer inte att störa dig.

Hemma kan du hjälpa dig med behandling av blåsor om du följer en viss diet. Du bör utesluta kryddiga och kryddiga rätter från kosten.

Te och kaffe vid denna tidpunkt kommer inte att användas. Det är bättre att ersätta dem med örtinfusioner eller vanligt vatten. Tranbärsjuice kommer att hjälpa till. Tranbär är ett naturligt antibiotikum och fungerar bra för bakterier som orsakar cystitis.

Cystit efter kön: orsaker, behandling, förebyggande

Rezi med urinering, smärta i underlivet, en känsla av ofullständig tömning kan uppstå både en gång och efter varje sexuell kontakt.

Nästan hälften av perfekt friska kvinnor står inför problem som är karakteristiska för cystit efter intimitet och misstänker inte de sanna orsakerna till sjukdom.

Varför kan cystitisen efter sexuell intyg eller handling hos kvinnan dyka upp?

Anledningarna till att efter en sexuell kontakt en kvinna har en urinvägsinfektion, och det finns cystit, mycket. Bland de vanligaste:

Den första sexuella upplevelsen.

Flickan störs av hymen, vilket kan leda till att tillfälliga mikrospioner kan bildas på vaginala slemhinnan, vilket störa den fullständiga stängningen av urinrörsöppningen. Genom fri tillgång kommer bakterier in i urinröret och attackerar urinblåsan.

Överträdelse av hygien i intima zoner av båda parter.

På könen hos män och kvinnor finns en stor mängd både dåliga och nödvändiga bakterier. Vid störningar av hygienprocedurer har patogena mikroorganismer företräde, multiplicerar och stiger till blåsan via urinvägarna och smittar den.

Under kön påverkar den manliga penisen slidan, som ligger bredvid urinröret. Detta framkallar alltför stort tryck på det och eventuellt inträde av patogener.

Infekterad frövätska.

Spermier kan innehålla bakterier som kommer in i en kvinnas vagina, undertrycka dess naturliga mikroflora och orsaka en cystitis.

Bland de faktorer som kan förvärra situationen:

 • Venereal sjukdomar;
 • Varianter av sexuella kontakter (analsex);
 • Sexuella relationer
 • Otillräcklig naturlig smörjning.
Viktigt! Om det intima förhållandet åtföljs av alkohol, hypotermi, ökar sannolikheten för att ha blivit kontrasterande cystit efter närhet till en kvinna avsevärt.

Postkoital cystit eller "cystitis av smekmånaden"

Efter att en ung kvinna börjar ha sex, berövas jungfrun, förändras vaginaas mikroflora fullständigt på grund av införandet av främmande bakterier.

Det är under det första samlaget att en masspenetration av mikroorganismer från slidan uppträder i urinröret. Blåsans väggar svarar mot attacken, inflammeras. Denna process kallades "honeymoon cystitis", respektive.

I medicinsk terminologi kallas cystit efter kön - postcoital. Postkoital cystit hos kvinnor utvecklas mot bakgrund av sin sexuella aktivitet och beror på frekvensen, varaktigheten och regelbundenheten hos sexuella kontakter.

Ett annat namn på denna sjukdom som följer med ett steg i vuxen ålder är deflorationscystitis (från Latin Defloratio - ett gap). Förlorad oskuld kan vara ett steg för att lära känna blåsan och söka hjälp från en urolog. Faktum är att den första sexuella intimiteten anses vara en stress för kroppen och leder till en tillfällig försvagning av kroppen.

Funktioner av behandling av postkolisk blåsan

Precis som någon annan sjukdom förutsätter postkolsyreblåsan en specifik behandling.

medicinering

Det syftar till att blockera infektionen som sprider sig genom urinvägarna. Beroende på typ av patogena mikroorganismer är behandlingen:

Antibiotika som Ofloxin, Monural, som anses vara läkemedel med ett brett spektrum av åtgärder, accepteras. De förstör bakteriens DNA, förhindrar infektion från att orsaka irreparabel hälsorisk.

En populär farmakologisk representant är cykloferon, känd inte bara för dess antivirala, men också för immunmodulerande verkan.

Med svampinfektion behandlas cystit med framgång med Fluconazol, vilket förbättrar klinisk bild efter de första terapeutiska doserna.

Den huvudsakliga behandlingen stöds:

Att minska smärta och återställa urinvägarna. Behandling föreslår ett val - Nurofen, No-shpu, Kanefron, Tsiston.

Viferon, Lycopid, Lavomax stimulerar aktiviteten hos friska celler att bekämpa infektion.

Enormt stöd för kroppen ges av vitaminerna A och C, vilket ökar aktiviteten och bevarar friska celler.

Viktigt! Alla läkemedel har kontraindikationer och sidreaktioner! Deras användning måste överenskommas med läkaren!

Behandling med folkmedicin

Traditionell medicin framgångsrikt och aktivt behandlar cystit efter samlag på grund av en diuretikum och antiinflammatorisk effekt:

Dekokter och infusioner av medicinalväxter som johannesört, bearberry blad, åkerfräken, humle kottar öka blodcirkulationen i bäckenorganen, stödja lokal immunitet.

För att förbereda ett läkemedelselixir, enligt receptet, tas råmaterial, hälls det med vatten och insisterar på ångbad i 15-20 minuter. Efter perkolering och utspädning till önskad volym appliceras infusionen under dagen genom en viss kurs.

Komplex terapi ger också terapeutisk gymnastik, en speciell diet och en dricksbehandling.

Med snabb tillgång till specialister behandlas cystit efter intim kontakt framgångsrikt och behandlas utan komplikationer. Även om det är värt att notera att vissa kvinnor gör utan behandling och symtomen på blåsor börjar försvinner med dem eftersom de blir beroende av sexpartnern.

Hur man leder ett sexuellt liv så att det inte finns någon inflammation i urinblåsan?

Från cystitis utseende efter intimitet är ingen immun. Det finns emellertid ett antal regler som kan användas för att avsevärt minska risken för att utveckla denna sjukdom. Förebyggande åtgärder innefattar:

Hygieniska procedurer inom könsområdet.

Noggrann tvättning före samlag och användning av antiseptiska läkemedel efter lämnar inte chanserna för patogena mikrober att nå blåsan.

Vilket utesluter cystit efter kön, eftersom det blir omöjligt att få bakterier från män till kvinnor.

Detta kommer att skydda den vaginala slemhinnan från mekanisk skada, gnidning och som ett resultat av ytterligare infektion.

Avslag på intimitet.

Om det finns en inflammatorisk process i urinvägarna eller en minskning av samlag är minimal. Om ett infektionsfält upptäcks är det nödvändigt att vidta omedelbara åtgärder för fullständig botemedel.

Experimentera med en partner.

Undvik onaturliga kroppsställningar, under vilka penis kan skada urinröret.

Efter samlag är det användbart att omedelbart urinera.

Spola med urin, de flesta bakterier som lämnas av en man.

Bevarande av relationer med en partner.

Det föreslår att bli van vid sin mikroflora och är ett utmärkt sätt att undvika problem.

Som leder till en spasm i blodkärlen i bäckenorganen och en försvagning av lokal immunitet.

Användningen av örtberedningar.

För att förhindra smitta hos en kvinna med misstanke.

Det bör inte vara maniskt att frukta intimitet på grund av en eventuell tillfällig sjukdom. Detta kan orsaka missförstånd från partnerns sida, orsaka psykiskt trauma för båda.

Problemet bör lösas tillsammans med en specialist-urolog som kommer att rådgöra modern behandling, ta sin nuvarande kontroll, återvända intresse för livet.

Utveckling av cystit på grund av samlag

Cystit efter sex i folket kallas postkoital. Mer bekant med detta problem, kallad "cystitis smekmånad." Det är orsakat av sexuell aktivitet och har samma symtom som vid vanlig inflammation: brinnande med urinering, frekventa behov av behov.

Cystitis efter samlag börjar när tjejen först har samlag eller har en brist på sex länge. Under köken överförs bakterier som normalt lever på huden runt anusen till urinröret (till exempel av ett finger eller en partner).

Glöm inte ärftligheten. En cyste kan vara en genetisk predisposition.

Nya relationer - nya bakterier

Med början av ett nytt förhållande kan blåsan kanske inte klara av de växande bakterierna. Med tiden accepterar deras kropp och situationen förbättras. Men om partnerna länge inte har sex, och sedan älskar varandra alltför ofta, är det en förvärring av gömningsmikrober. Cystitis, som utvecklats på grund av kön, kan orsaka allvarliga hormonella misslyckanden i kroppen.

Vad händer om du lider av frekventa återkommande cystitis? Varför uppstår en brännande känsla efter sex? Töm först blåsan före och efter samlag. För det andra, se till att din kropp har tillräckligt med vätska. Drick minst sex glas om dagen.

Manifestationer av smekmånadcystitis

Symtom uppstår både omedelbart och efter några timmar. Av manifestationerna är möjliga endast frekventa önskningar för behov och nästan obemärlig smärta i urinprocessen. Utan behandling tar symtomen mindre än 10 dagar.

Cystitis, som uppstått från kön, kommer att återkomma med regelbundet samlag eller efter början av ett nytt förhållande. I vissa fall uppträder inflammation efter en gynekologs undersökning.

Cystitis efter närhet, vars orsaker har en signifikant effekt på sjukdomsförloppet, förekommer inte i alla. Ofta kombineras det med sådana faktorer som:

 • urinrörets yta på vaginaens främre vägg
 • urinrörets höga aktivitet
 • rester av den oskuldliga delen.

Under kön pumpar en manlig penis, av pumptyp, mikrober i blåsan. Naturligtvis aktiveras inflammationen. Därför uppstår cystit, antagligen från kön. Även om hanen har en hälsosam mikroflora, men det är det fortfarande främmande för kvinnokroppen. I avsaknad av behandling kommer cystit, som uppstått på grund av kön, att passera in i kronisk form.

Om du flyttar bort från anatomi en sekund, rekommenderas båda parter att följa hygienreglerna. Självklart fungerar det inte alltid, men det är nödvändigt att prova något. Kvinnor ska gå på toaletten före och efter att vara nära sin partner. Det är självklart bättre att få behandling för båda parter om det finns cystit efter kön. Skadliga organismer från urinröret hos en kvinna kan gå till en man. Även om representanter för det starkare könet kanske inte känner några tecken på inflammation. Flickor som har märkt cystit efter kön borde älska med en man. Varför frågar du? Att byta dem är inte ett alternativ, för då blir de dömda och upplever smärtsamma manifestationer av blåsans inflammation.

Om, efter att ha testat, en kvinna inte har hittat några avvikelser i urinvägarna, borde hon gå djupare in i sin älskares undersökning. Kanske kommer han att hitta bakterier.

Fare för postkoitalblåsning

Definitivt kan du inte starta en sjukdom. Cystit efter samlag, kan orsakerna till som kommer från både kvinnor och män, "grepp" är bättre i det inledande skedet, annars kommer det att gå in i kronisk form. Cure det är inte lätt, på grund av den höga kostnaden för medicinering och tid bortkastad, och behandlingen kan ta år.

Att behandla eller inte - du bestämmer dig. Men då måste du veta vilka komplikationer som kan uppstå. Denna lista innehåller sådana sjukdomar som:

 • pyelonefrit;
 • njursvikt och många andra.

Kön tillsammans med cystit kommer inte att ge nöje, vilket kan leda till att personligt liv kan spricka. En kvinna känner sig osäker, det finns rädsla för upprepade symptom på en "honungsjuka". Nervositet utvecklas, på denna bakgrund finns det redan en psykosomatisk cystit. Det här är inte alla nackdelar som väntar på det rättvisa könet, som lanserade sjukdomen.

Inverkan faktorer

 • Felaktig vård av det intima området. Ofta faller "E. coli" från analöppningen på kvinnliga könsorganen.
 • Hårklippning i könsorganet. Vid slutet av tiden växer håren och skadar urinröret med sex. Mikrorackor är öppna dörrar för bakterier.
 • Preventivmedel, som ett botemedel. Skada alltid urinrörslemhinnan i en kvinna.
 • Kronisk tröst hos kvinnor. Infektion med svamp candida gillar "varma platser", så snabbt kollar i blåsan.
 • Urinrörets patologi (i vissa fall rekommenderas att det korrigeras genom kirurgi).
 • Irritation av penis.

Behandling av "nyblodiga cystit"

De flesta kvinnor med cystit tar mediciner på egen hand, som de såg på tv, eller genom flickvänns ljus. Förgäves! Att säga att det är skadligt och farligt är att inte säga något. Bara säga att köra cystit, som dök upp efter kön, kan orsaka infertilitet, missfall och luckor i fosterutvecklingen. Då är det för sent att göra något.

Innan du planerar en baby - behandla alla sår som ligger under bältet.

Kämpar med inflammation i blåsans membran är obligatorisk. Det första att uppmärksamma är immunitet. Det andra alternativet är att undersöka fisteln och urinröret. Kan behöva operation. Det är planerat - du borde inte vara rädd för det. Behandling av en sådan sjukdom som cystit, som har uppstått från sex - en fråga om snabb, smärtfri och okomplicerad. Det viktigaste är att börja i tid. Under de första minuterna efter kön (om det finns en brännande känsla i perineum) kan du fästa en värmepanna till det intima området eller en flaska varmt vatten. Detta tar bort tråden och "eld" passerar. Mer allvarliga symptom elimineras med hjälp av medicinering.

Behandla cystit efter sex med antibiotika. Visst kommer mikrofloran att störas. Därför rekommenderar läkare att avstå från kön under behandlingsperioden.

Cystitis, manifesterad av sex, hotar mer de som just har börjat sexuella relationer. En sjukdom kan utvecklas om den valda personen redan har sexuella relationer med representanter för det fria könet. Han är bärare av bakterier.

Rådgivning och förebyggande

 • När du bryr dig om ett intimt område, använd tvål med antibakteriell effekt.
 • Före sex ska en kvinna ta en dusch senast en timme.
 • Experimentera inte med sextyper. Till exempel, inte efter anal penetration omedelbart tillåta en partner att komma in i en medlem av slidan.
 • Tvätta det tvättade underkläderna med ett hett strykjärn.
 • Drick mycket vätska och håll dig till rätt näring. Vatten är huvudsakligen i ett varmt tillstånd. Det kan vara juice, mors och te med mjölk.
 • Kaffe och starkt bryggt te försvårar tillståndet. För behandlingsperioden, avstå från dem.
 • Töm alltid blåsan efter kön.

Som en profylax, stärka immunförsvaret, byta inte sexpartner, efter samlag spendera våta förfaranden och hygienisk vård bör göras på rätt sätt.

Vad är cystitis, som utvecklats efter kön. och hur man hanterar det - temat för denna video: