Huvud
Behandling

Anestesi för kvinnor med blåsor

När blåsan blir inflammerad är det omöjligt att tänka på någonting annat, förutom hur snabbt man kan lindra de smärtsamma förnimmelserna. Ta reda på vilka botemedel mot cystit som effektivt hjälper kvinnor att hantera symptomen på denna sjukdom. Information om traditionella läkningsmetoder kompletterar tanken på att behandla sjukdomen.

Förberedelser för inflammation i blåsan

Om läkaren har diagnostiserat en kvinna med blåsor innebär det att hon har en infektion i urinhåren som har orsakat inflammation i slimhinnan i detta organ. Du kan själv förutsäga denna diagnos om patienten märker sådana symptom:

 • uttalat smärt syndrom med urinering, efter att tömma blåsan, passerar den inte;
 • akut smärta i underlivet, som kan ge tillbaka
 • frekvensen av urinering ökar till flera gånger per timme;
 • kan vara inkontinens
 • ofta i urinen framträder blod;
 • kroppstemperaturen stiger något.

Om en kvinna inte går till en läkare för att påbörja medicinsk behandling, kommer sjukdomsförloppet från akut form att passera till kronisk blåsan. Under denna period observeras ovan beskrivna symtom på sjukdomen nästan hela tiden, endast med mindre allvarlig ömhet, vilket leder till en signifikant minskning av patientens livskvalitet. En sådan utsikt kommer inte att glädja någon, för en kvinna måste ta hand om sin kropps hälsa i tid. För detta ändamål kommer specialisten att förskriva en omfattande behandling med antibakteriella läkemedel och mediciner för att lindra smärta med cystit.

Antiinflammatorisk cystitisbehandling

Denna terapi är utformad för att snabbt ta bort problemet med akut smärta och lindra kvinnornas tillstånd. Symtomatisk behandling ger bra resultat om det börjar omedelbart när symtom på blåsan uppträder. I många fall hjälper det även att undvika antibiotika, eftersom det hjälper kroppen att klara av inflammation. Antiinflammatoriska läkemedel i blåsans inflammatoriska ämnen som bildar sig i kroppen. På grund av detta:

 • eliminerar ödem och nedsatt mikrocirkulation av blåsan;
 • Organs spasma avlägsnas och smärta passerar.

nimesil

Detta icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel rekommenderas ofta av läkare med blåsesjukdom, eftersom dess användning snabbt och effektivt kan stoppa inflammatorisk process. Men när man utser en kvinna, bör en specialist ta hänsyn till patientens anamnese, eftersom Nimesil har ett antal allvarliga kontraindikationer. Det kan till exempel inte ordineras för brott mot arbetet i mag-tarmkanalen, men det orsakar ofta allvarliga störningar i leverns arbete etc.

Nimesil med blåsan tas i en dos av 1 paket två gånger om dagen. Pulver från ett enda paket är upplöst i vatten och drack narkosmedel efter att ha ätit. Vid långvarigt intag av läkemedlet behöver en kvinna noggrant övervaka hennes hälsotillstånd för att märka utvecklingen av möjliga sidreaktioner i tid. Behandlingstiden Nimesil kan inte utföras längre än 15 dagar.

Diklofenak Stearinljus för inflammation

Dessa suppositorier är väl beprövade vid behandling av cystit hos kvinnor på grund av det faktum att mycket snabbare än tabletter, lindrar akuta smärtsymptom. Den högsta koncentrationen av aktivt medel i blodprodukten efter applicering av ljuset uppnås i en halvtimme, och om de används tablettform, inträffar en sådan effekt först efter 2 h. Suppositorier används rektalt för 1 pc. två gånger om dagen, med en kraftig förvärring av cystit, kan dosen per dag ökas till 3 ljus. Den maximala tidsgränsen för behandling med läkemedlet är 7 dagar.

Spasmolytika för blåsor

Som effektiva smärtstillande medel för cystit hos kvinnor används antispasmodik. Dessa läkemedel verkar på de glatta musklerna i urinblåsan, vilket eliminerar kropps spasmer, därigenom spasmolytika avlägsna skärande smärta vid urinering, som härrör från överaktiva reduktion mochevika. Fördelen med att använda denna grupp av smärtstillande medel är att de snabbt tar hjälp till en kvinna som har cystitis. Terapi spasmolytika bör också vara under överinseende av en läkare på grund av den höga sannolikheten för biverkningar.

Nospanum

Detta läkemedel i form av tabletter, kapslar eller injektionslösningar ordineras ofta som ett effektivt smärtstillande läkemedel för kvinnor med cystit. Den aktiva substansen i smärtstillande medel - Drotaverinum är den kapabel under en lång tid för att stoppa urinblåsan spasmer, som verkar direkt på den glatta muskulaturen i kroppen. But-shpa hjälper till att expandera blodkärlen, och på grund av bättre blodtillförsel börjar urean fungera bättre.

But-shpa för cystit används på 1-2 tabletter 2-3 gånger om dagen. Det är omöjligt att engagera sig i självmedicinering med hjälp av denna välkända smärtstillande medel. En specifik dos ska ordineras av läkaren, med hänsyn till patientens anamnese och förekomsten av eventuella kontraindikationer. Men-spa kan orsaka biverkningar av att ta drogen, eftersom en kvinna omedelbart ska kontakta en specialist om hon kommer att möta sådana reaktioner:

 • allergiska hudutslag;
 • hjärtklappning;
 • yrsel;
 • Utseendet av en känsla av värme och svettning.

Ljus med papaverin

Som effektiva smärtstillande medel för cystit hos kvinnor används dessa suppositorier ofta. Papaverinhydroklorid, som är den aktiva substansen i detta läkemedel, hjälper till att eliminera spasmen i urinblåsan och därigenom lindra smärta. Läkaren kan ordinera sådana ljus för 1-2 st. 2-3 gånger om dagen. Patienten bör följa den angivna ordningen skicklig användning av läkemedlet till komplexa cystit terapi har varit framgångsrik, och risken för biverkningar har reducerats till ett minimum.

Analgetika för buksmärta

Sådana mediciner påverkar inte orsaken till blåsan, men de lindrar smärtsamma känslor i fall av urin spasmer och urinering. De ordineras som ett bedövningsmedel för blåsor i en komplex behandling tillsammans med antibakteriella läkemedel. Förteckning över analgetika används för att behandla denna sjukdom är mycket bred: Baralgin, Analgin, fenazopyridin, Ibuprofen, etc. Läkaren kommer att använda sig av en viss smärtstillande medel, med tanke på en historia av den sjuka, och vilka andra mediciner hon tar att behandla detta obehagliga sjukdom..

Folkmedel för blåsor hemma

De beprövade hemmetoderna för behandling av denna sjukdom används också väl i komplex behandling, men de bör ges en hjälproll. Här är några enkla knep hur man lindrar smärta med cystit.

 • Lägg i 20-25 minuter en varmvattenflaska eller en flaska fylld med varmt (inte varmt!) Vatten på området i underlivet. Du kan klämma ett sådant kärl som ger torr värme, mellan benen. Detta förfarande är mycket användbart för minskning av smärta.
 • Känn manifestationen av cystitis varmt fotbad. Fortfarande är det möjligt i 10-15 minuter att göra sessila bad med läsk eller buljonger av medicinalgräs.

Bra smärtstillande i cystit hos kvinnor anses dricka: avkok av bladen av blåbär, hästsvans, persilja och andra örter. Så det är bra att ta bort blåskrammer en drink från kamomill, vilket är väldigt enkelt att förbereda sig för detta recept:

 1. 1 msk. l. torra örter häll 250 ml brant kokande vatten.
 2. Insistera på avkok i minst 30 minuter. Före användning, påfrestning.
 3. Ta drogen varje 3-4 timmar.

Ofta för behandling av blåsor använder kvinnor en unik naturlig botemedel - mamma. Till exempel, skapa lösningar för sprutning:

 • 3 g mamma löses i ett glas kokt vatten, proceduren utförs 2-3 gånger om dagen;
 • göra en 1% lösning av nämnda medel i varmt renat vatten, bör denna vätska kvinna douche kvällen före sänggåendet för att lindra smärta.

Hur man lindrar smärta i blåsområdet med akut och kronisk blåsan?

Ett av de mest typiska syndromerna i den kliniska bilden av akut och kronisk cystit är bäckensmärksyndrom. Intensiteten av smärta i olika patientgrupper kan variera från minimal till uttalad, vilket resulterar i att patientens dagliga aktiviteter begränsas.

Vid roten av smärta i blåsan är inflammation och skada på urinväggen på grund av dess kolonisering av mikroorganismer, oftast E. coli.

Intensiteten av inflammation, och därmed intensiteten i bäckensmärta, beror direkt på graden av skada på urinväggen hos urinblåsan och den patologiska processens varaktighet. Det är därför svårighetsgraden av smärta med cystit kan variera mycket.

Låt oss överväga vidare, vilka smärtor uppstår vid en cystit, vilka förberedelser utnämns eller nomineras för deras cupping och varför; Vi kommer att dölja sina biverkningar och försiktighetsåtgärder när de tar dessa läkemedel.

1. Smärta syndrom med cystit

Innan du börjar eliminera smärtan måste du se till att smärtan i underlivet orsakas av inflammationen i slemhinnan (och andra lager i kronisk process) hos blåsan.

Det är viktigt att särskilja smärtsyndromets specificitet vid akut och kronisk cystit (under en exacerbation), eftersom metoderna för behandling av dessa former kan skilja sig avsevärt.

De smärtor som uppstår med akut blåsan karakteriseras av följande symtom:

 1. 1 Lokalisera i underlivet, i den suprapubiska regionen.
 2. 2 De kan bestrålas till höger eller vänster iliac region (längs urinledarens kurs), men i detta fall kommer läkaren nödvändigtvis att utesluta urolithiasis.
 3. 3 Smärtan minskar något i badtunnan efter användning av varmaren. Dessa tekniker bör dock inte användas för att behandla cystit, utan samtidig antibiotikabehandling, detta kan leda till utveckling av komplikationer och förkortning av processen.
 4. 4 Vid akut cystiti intensifierar smärtan efter urinering, eftersom blåsans sammandragning leder till mer irritation av nervändarna.
 1. 1 Smärta i underlivet, i suprapubic regionen ökar med överblåsning av blåsan (det vill säga när blåsan är full), och även i slutet av urineringstiden.
 2. 2 Smärtan är värre eller brinnande och vanligtvis låg i intensitet (mindre uttalad än med akut cystit), vilket ofta leder till brist på aktuell behandling.
 3. 3 Smärta återkommer regelbundet och totalt mer än tre månader inom ett år.
 4. 4 Smärtsyndrom med interstitiell cystit imiterar ofullständig tömning av blåsan.
 5. 5 Patienter med kronisk cystit kan uppleva kronisk bäckensmärta, inte förknippade med en handling av urinering och dysursjukdomar.

Allvarlighet av smärta vid kronisk inflammation är inte alltid korrelerad med förändringar i den allmänna analysen av urin. Således kan förändringar i urinsedimentet vara minimala och smärta kan uttalas. Detta beror på degenerativa förändringar i blåsans vägg i kronisk cystit.

Smärta kan ges till ljummen, rektum eller vagina. När blåsan har töms stannar smärtan ett tag, men återkommer sedan igen när urinen ackumuleras. Hos patienter med kronisk cystit är vidare utveckling av falsk urininkontinens möjlig.

2. Anestesi-principer

Minska svårighetsgraden av smärtsyndromet med cystit kan göras med hjälp av flera grupper av droger:

 1. 1 NSAID (har antiinflammatorisk och analgetisk effekt);
 2. 2 Spasmolytics (slappna av blåsans smidiga muskler);
 3. 3 Vegetabiliska uroseptika (smärtstillande effekt är förknippad med en mild antiinflammatorisk effekt).

Det är nödvändigt att komma ihåg att det är omöjligt att bli av med smärta vid akut cystit utan användning av etiotropisk behandling (antibiotika). Alla smärtstillande medel är endast för symptomatisk behandling.

De grundläggande principerna för att ta smärtstillande medel för blåsor kan formuleras enligt följande:

 1. 1 Läkemedel med smärtstillande effekt avser adjuverande terapi och kan inte ersätta antibakteriella medel.
 2. 2 Analgetika för behandling av cystit bör ordineras av en läkare; Det är bara möjligt att få en kortvarig självadministration (1-3 gånger) medan man väntar på en doktors samråd.
 3. 3 Läkemedel som lindrar symtomen på blåsor, bör inte bara sluta smärta, men har också antispasmodiska, antiinflammatoriska och antiseptiska effekter. Det är därför den mest lämpliga kombinationen av växturoseptika (Cyston, Kanefron N, Monorel, urologiska avgifter) och antispasmodik (drotaverin, papaverin).

3. NSAID

Den huvudsakliga verkningsmekanismen av NSAID (icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel) är blockera produktionen av mediatorer (modulatorer) inflammation i vävnaderna, vilket avlastar ödem i inflammation, för att minska irritation av smärtreceptorer i slemhinnan och, om nödvändigt, för att sänka kroppstemperaturen.

NSAID är en grupp av ganska allvarliga läkemedel med en viss uppsättning biverkningar, så deras användning bör alltid vara motiverad.

När är NSAID-läkemedel (icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel) föreskrivna för cystitis? Indikationerna är:

 1. 1 Hypertermi över 38,5 grader hos barn eller vuxna möjliggör utnämning av NSAID (främst ibuprofen, paracetamol) för att minska temperaturen och minska smärta. Dosen av paracetamol och ibuprofen beror på patientens ålder. Ta NSAIDs i mer än 2-3 dagar utan att undersöka läkaren kan inte. Läkemedlen kommer att förbättra patientens tillstånd med cystit, vänta på läkarens råd, men de kommer inte att kunna lindra sjukdomen och antibiotika kommer inte att ersättas.
 2. 2 Allvarlig smärta hos en patient med blåsan. Betydande obehag kan omöjliga dagliga aktiviteter leda till utnämning av NSAID eller kombinationer av NSAID med andra aktiva substanser.
 3. 3 NSAIDs ordineras för kronisk bäckensmärta som åtföljer kronisk interstitiell cystit. I denna sjukdom orsaken till bäckensmärta tjänar ofta som bakterie inflammation och kränkning av inre täckark (glykosaminoglykan) skikt blåsslemhinnan, vilket leder till penetrering av urin i submukosal struktur och irritation av smärtreceptorer. I kroniska cystit NSAID bör endast symptomatiska medel för att lindra smärta specialist råd och destination etiotrop behandling.

Det mest rimliga är utnämningen av följande NSAID: er:

 1. 1 Ibuprofen (Nurofen, Ibufen, Brufen SR, Maxikold, etc.);
 2. 2 parasitamol (Panadol, Cefekon D, Efferalgan, Kalpol, etc.);
 3. 3 Nimesulid (Naiz, Nimesil);
 4. 4 Ketorolac;
 5. 5 ketoprofen (ketonal);
 6. 6 diklofenak;
 7. 7 Kombinationer av NSAID (Novigan).

4. Spasmolytics

Spasmolytika ordineras oftare för blåsor än för NSAID, eftersom deras smärtstillande effekt är associerad med eliminering av spasmer av glatt muskel i blåsan och vasodilaterande verkan. De påverkar inte slimhinnans tillstånd och innehåller även en mindre lista över biverkningar och kontraindikationer.

Av gruppen myotropa antispasmodika är drotaverin och paraverin oftast förskrivna.

Drotaverin (Nospanum, Droverin, börda Bras et al.) Är en hämmare av fosfodiesteras 4. Det är därför drotaverin effektiviteten är högst vid spasmer i urinvägarna, tarmarna, gallvägarna. Läkemedel baserade på drotaverin har en lätt antiinflammatorisk effekt. Drotaverin används i form av intramuskulära injektioner, tabletterade former.

Papaverin är också en inhibitor av fosfodiesteras, ges i form av injektioner, rektala suppositorier - båda metoderna är ganska effektiva.

Doseringsregimer och biverkningar av dessa läkemedel presenteras i tabellen nedan.

5. Vegetabiliska uroseptika

Vegetabiliska uroseptika (Kanefron, Cyston, urologiska samlingar etc.) är en obligatorisk komponent av patogenetisk behandling av blåsan. Vegetabiliska uroseptiker uppfyller de flesta patogenetiska terapins uppgifter, eftersom de har en multidirektionell åtgärd:

 1. 1 Öka volymen av patientens urin, så att du kan "späda ut" urinen, minska koncentrationen av inflammationsprodukter, bakteriella toxiner och metaboliskt avfall av uropatogener.
 2. 2 Hjälper normalisera surheten hos urinen. Som vi kommer ihåg, surar urinen i urinvägsinfektionerna ofta till den alkaliska sidan (neutralt och alkaliskt pH som en följd av bakteriens metabolism).
 3. 3 Ge antiinflammatorisk och antispasmodisk effekt.
 4. 4 Ha en viss antimikrobiell aktivitet, som, men mycket lägre än aktiviteten av antibiotika, men är tillgänglig. Med den gemensamma utnämningen av antibakteriella medel och växturoseptika noterar patienten en snabb lindring av symtom, restaurering av arbetskapacitet och normalisering av daglig aktivitet.
 5. 5 Förhindra återmontering av patogena mikroorganismer på slemhinnans yta.

6. Möjliggörande av icke-läkemedelslindring av smärta vid akut cystitis

Effektiviteten av icke-farmakologiska analgetika för cystit är ganska låg, vilket inte tillåter att rekommendera dem som enda sättet att sluta smärta. Kombinationen av icke-läkemedelsbehandling med användning av smärtstillande läkemedel leder emellertid till en snabbare hantering av ett intensivt smärtssyndrom.

Bland de verktyg du kan använda:

 1. 1 Lokal torrvärme. Det låter dig lindra allvarlig smärta med cystit, minska brännskador och gnugga i underlivet, men utan att kombinera med antibiotika kan det leda till spridning av patogena bakterier och utveckling av komplikationer.
 2. 2 riklig dryck - leder till en lätt tvångsdiuris och mekanisk tvättning av bakterier med den drabbade slemhinnan.
 3. 3 Diet. En diet rik på kryddig mat, söt, konserveringsmedel, stekt leder till trauma i slemhinnan i urinvägarna och en minskning av hastigheten på reparativa processer.
 4. 4 Bära lösa kläder - täta kläder och snäva byxor leder till en minskning av blodflödet i bäckenorganen och en minskning av regenereringsprocessens hastighet.
 5. 5 Tillfällig övergivande av sexuell aktivitet. Hur som helst, under samlag kan patogener kastas från slidan i urinhålan, vilket kan förvärra cystitisens lopp.

7. Kronisk cystisk smärta

Kronisk cystisk smärta, eller smärta i kronisk cystit, är idag ett allvarligt biopsykosocialt problem, eftersom det minskar livskvaliteten hos många kvinnor. Kronisk smärta i blåsans område kan vara antingen beständig (permanent) eller återkommande (förekommande med regelbundna intervall).

Ett kännetecken för kronisk smärta i blåsans område är oförmågan att upprätta ett smittsamt medel - orsaken till inflammation. Infektion, den uppenbara patologin hos blåsan vid patientundersökningen detekteras inte (enligt terminologin för kronisk cystisk smärta-ICS från 2002).

Tidigare användes termen "smärtsam urinblåsa" för att hänvisa till kronisk smärta i urinblåsan, men 2002 ändrades det europeiska samfundet av ESSIC termen.

Trots den kliniska bildens uppenbara typiska karaktär är det ibland svårt att upprätta en diagnos av interstitiell kronisk blåsan.

De viktigaste länkarna i patogenesen vid kronisk smärta i blåsans område är:

 1. 1 Infektion på blåsans slemhinnor.
 2. 2 Utveckling av inflammation.
 3. 3 Aktivering av systemet med humorell och cellulär immunitet.
 4. 4 Skador på det inre lagret av glykosaminoglykaner.
 5. 5 Utveckling av endoteldysfunktion.
 6. 6 Ingen infektion i urinproverna samtidigt som symtomen på sjukdomen upprätthålls.

8. Grupper av läkemedel för hantering av kronisk cystisk smärta

Det är ganska svårt att helt stoppa smärtssyndromet i kronisk interstitiell cystit med hjälp av standardbehandlingsregimer.

Vid brist skyddande (glykosaminoglykan - GAG) skikt vesikala slemhinna visar dess påfyllning med intravesikala stabilisatorer glykosaminoglykaner, vilket leder till en minskning av smärta i 80-90% av patienter med olika former av kronisk cystit nosologisk.

För oral administrering kan du använda följande droger:

 1. 1 Analgetika från NSAID-gruppen. Eftersom smärta är ett av huvudsymptomen på kronisk cystit, använder patienter oftast självständigt NSAID. Droger i denna grupp är dock ofta ineffektiva och leder till ett stort antal biverkningar.
 2. 2 Spasmolytics. Effektiviteten hos antispasmodik för smärtlindring i kronisk interstitiell cystit är mycket högre än hos analgetika. Deras fördelar är frånvaro av påverkan på blåsans skadade slemhinna och låg frekvens av oönskade reaktioner. Doseringsregimer och doseringsregimer skiljer sig inte från de som används för akut cystit (se tabell 1).
 3. 3 kortikosteroider (SCS). Det finns studier som bekräftar effektiviteten att ta låga doser prednisolon för lindring av smärta och inflammation i vesikanväggen, men SCS bör utses av en läkare. Behandling med glukokortikosteroider kräver kontinuerlig övervakning av den behandlande läkaren.
 4. 4 Antiallerga medel. Det finns en uppfattning att histamin spelar en roll vid utvecklingen av smärtssyndrom vid kronisk cystit, därför kan användningen av H1-histaminreceptorblockerare lindra smärtssyndromet. Av drogerna i denna grupp kan du använda Suprastin, Loratadin, Erius, etc.
 5. 5 Amitriptylin, pregabalin. I svår smärtsyndrom, som inte stoppas av traditionella behandlingsmetoder, är det motiverat att man utser tricykliska antidepressiva medel och antiepileptika. Dessa mediciner är endast föreskrivna av den behandlande läkaren, och deras urladdning görs på recept i en särskild numrerad form.

8,1. Försiktighetsåtgärder för långvarigt intag av NSAID

Ofta i kronisk cystit börjar patienterna regelbundet ta smärtstillande medel. Liksom någon annan grupp av farmakologiska medel, har NSAID-biverkningar och kontraindikationer att använda.

De viktigaste negativa effekterna med långvarigt intag av NSAID: er är:

 1. 1 Förstöring av kroniska sjukdomar i mag-tarmkanalen (förvärring av gastrit, kolit, duodenit etc.) och utveckling av NSAID-gastropati.
 2. 2 Med långvarig användning kan dessa läkemedel leda till NSAID-associerad nefrit.
 3. 3 Toxiska effekter på hematopoiesisystemet: dessa läkemedel kan hämma bildandet av blodkroppar, vilket leder till trombocytopeni och anemi.
 4. 4 Biverkningar på kardiovaskulärsystemets arbete - Förhöjning av hypertoni, angina pectoris, hjärtsvikt, olika rytmförstörningar.

Förekomsten av en stor lista över biverkningar beror på det faktum att NSAID-blockerar produktionen av inflammatoriska mediatorer genom att blockera och utveckla de viktigaste skyddsfaktorerna för slemhinnor i kroppen som helhet. Det spelar ingen roll hur du tar NSAID: inuti, intramuskulärt eller rektalt - effekten av dessa läkemedel är systemisk.

Idag på den farmakologiska marknaden har en grupp selektiva NSAID med en selektiv verkningsmekanism utvecklats:

 1. 1 Mycket selektiva NSAID inkluderar celecoxib (Coxib, Dilaxa), Etorikoxib (Arkoksia), Rofecoxib (Viox) och andra coxibes.
 2. 2 Etodalaket (Elderin, Nobelolac), Meloxicam (Movalis), Nimesulid (Nyz, Nimesil) tillhör NSAID med måttlig selektivitet.

9. Rekommendationer för hantering av patienter med icke-härdbar cystisk smärta

Patienter som lider av kronisk cystit som är resistenta mot standard läkemedelsterapi bör genomgå en omfattande undersökning med cystoskopi, blåsbiopsi och histologisk undersökning av de erhållna preparaten.

Vid detektering av brist inre skyddsskiktet GAG oavsett nosologisk cystit, patientens ålder, och närvaro eller frånvaro av urinvägsinfektion, det visar användningen av GAG analoger intravesikalt (t ex hyaluronsyra preparat).

Patienter i postmenopausala kvinnor har visat sig ha lokal hormonersättningsterapi med östol, vilket gör det möjligt att minska svårighetsgraden av smärtssyndrom hos mer än hälften av sådana patienter.

Såsom redan nämnts ovan, är grunden för kronisk smärtsyndrom interstitiell cystit åsidosättande av inre strukturer och funktioner glykosaminoglykan skikt i urinblåsan, intravesikal administration och därför Gag analoger kan avsevärt minska smärta (metod är effektiv i 90% av patienterna).

För närvarande är följande GAG-analoger möjliga:

 1. 1 Pentosannatriumpolysulfat.
 2. 2 Hyaluronsyra.
 3. 3 kondroitinsulfat.

Smärtlindring i kronisk interstitiell cystit kan också lindras genom intravesikal administrering av anestetika och dimetylsulfoxid. Så vid intravesikal injektion av lidokain rapporterade mer än 80% av patienterna förbättringar, cirka hälften av dem hade en effekt i 2 veckor.

Dimetylsulfoxid är ett vattenlösligt läkemedel som kan penetrera cellmembran, stimulera deras regenerering. Dess tillämpning leder till minskad smärta, avlägsnande av inflammation och bildandet av nya strängar av kollagenfibrer. Förbättring sker hos cirka 90-93% av patienterna med kronisk cystit.

10. Icke-läkemedelsbehandling av smärta i kronisk cystit

För att lindra smärta i kronisk interstitiell cystit, kan du också använda icke-läkemedelsmetoder:

 1. 1 Träning av blåsan. Patienter uppmuntras gradvis att öka tidsintervallet mellan urinering, vilket gradvis tar denna tid till minst 90 minuter. Med den här metoden kan du minska smärtintensiteten och minska antalet obligatoriska krav på urinering.
 2. 2 kosten. Hittills finns det inte tillräckligt med vetenskapliga bevis för att bekräfta eller motbevisa kostens effekt på smittsyndromet i interstitiell cystit. Nutritionskorrigering är emellertid en av de vanligaste metoderna för självbehandling, och cirka en tredjedel utnämns när man besöker en läkare. Vanligtvis rekommenderas att feta, akuta och sura livsmedel utesluts, men den enskilda produkten som orsakar blåsning av cystit bör bestämmas individuellt av patienten.
 3. 3 Tillämpning av fysiska övningar. När man observerade patienter med kronisk cystit som erbjöds generella förstärkningsövningar i kombination med bäckens golvträning noterades smärtlindring i mer än hälften av patienterna.

När du använder smärtstillande medel som inte innehåller läkemedel, kom ihåg att effekten av användningen inte kommer omedelbart.

Analgetika för blåsor

Smärta i cystitisk period brukar ta en smärtsam karaktär, därför rekommenderas anestetika för blåsor. Cystitis är en mycket vanlig sjukdom som huvudsakligen påverkar kvinnors genitourära system på grund av deras anatomiska struktur. Eftersom smärtan har en uttalad karaktär är patienten ofta oförmögen att slutföra urinprocessen och avbryter den. Patienten börjar använda mindre vätska, så att det inte är så ofta att togen på toaletten. Allt detta leder till att den inflammatoriska processen förlängs, och leder inte till en lättnad av tillståndet.

Cystitis är en mycket vanlig sjukdom som huvudsakligen påverkar kvinnors genitourära system på grund av deras anatomiska struktur.

Huvudprincipen för behandling av smärta under cystitisperioden är en minskning av prostaglandins nivå. Det reduceras på grund av det faktum att blockerad cyklooxygenasaktivitet uppträder. För att starta denna process används vanligtvis följande icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel:

För att starta denna process används vanligtvis icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel.

Dessa läkemedel ger en god analgetisk effekt, minskar utvecklingen av inflammatoriska processer. Under sjukdomsperioden bör patienten inte vara begränsad till att ta vätskor, det är nödvändigt att bedriva anestesi. Så snart de första symtomen på blåsan uppträder är det angeläget att börja ta antispasmodik och smärtstillande medel. Läkare rekommenderar följande smärtstillande läkemedel för effektiv behandling:

 • solpadein;
 • ljus med anestesin;
 • ljus med belladonna;
 • mikroclysters med novokain;
 • mikroclysters med kamomill, salvia och eukalyptus (varm).

Så snart de första symtomen på blåsan uppträder är det angeläget att börja ta antispasmodik och smärtstillande medel.

Som antispasmodik föreskrivs följande läkemedel:

Dessa droger eliminerar spasmer i blåsan, hjälper till att minska smärta. Tack vare dem minskar trängseln att urinera. För att slappna av de släta musklerna i blåsans hals utser läkare:

 1. Prazosin, Terazozin, Alfuzozin, Tamsulosin, Doxazosin. Dessa läkemedel är alfa-blockerare.
 2. Amitriptylin och Melipramin, som är antidepressiva.
 3. Driptan, Spazmex, Detruzitol. Dessa droger ingår i gruppen kolinerga läkemedel.

Under perioden med svåra förhållanden, tillsammans med anestetika, rekommenderas att ta antihistaminer. Dessa droger hjälper till att minska svullnaden. Som antihistaminer utser läkare oftast:

 • fenkarol;
 • diazolin;
 • Claritin;
 • fenistil;
 • difenhydramin;
 • kalciumklorid.

Novokainovaja blockade vid starka smärtor hjälper också eller hjälper. Det kan vara presakral, suprapubic och Klipich.

Behandling av blåsan

Cystitis förekommer i två former: kronisk och akut. Den akuta formen präglas av svår smärta vid urinering och smärta när man trycker på pubicområdet. Kronisk blåsan, å andra sidan, kännetecknas av fläckande värkande smärta.

Den akuta formen präglas av svår smärta vid urinering och smärta när man trycker på pubicområdet. Kronisk blåsan, å andra sidan, kännetecknas av fläckande värkande smärta.

Smärta noteras även när ingen urinering uppstår. Smärtorna lokaliseras huvudsakligen inom lymfkörtlarna, som ligger i skönhetsområdet och i underlivet. De behandlar varje formulär individuellt, och endast läkaren kan ordinera korrekt och effektiv behandling av en cystit av en eller annan form.

Om en akut cystitis diagnostiseras, hjälper vanligt anestesi inte till.

Bekämpa sjukdomen kan bara komplicerad antiinflammatorisk behandling - då kommer smärtan att gå iväg. Först och främst ordinerar läkaren antiinflammatoriska läkemedel, och sedan kan patienten tillsätta antibiotika.

I akut form kommer smärtan att hjälpa No-shpa. Bra hjälp, piller och injektioner. Med hemorragisk cystitis hjälper ljus med papaverin väl, de lindrar spasmen. Du kan använda paracetamol för att eliminera smärta.

Kronisk cysta kännetecknas av värkande smärta. Att minska eller ta bort smärta är hjälp av smärtstillande medel. Läkare ordinerar oftast mottagningen av Baralgina, eftersom det innehåller både analgetiska komponenter och spasmolytisk papaverin. Använd inte aspirin på något sätt, eftersom det kan orsaka allvarlig blödning.

Narkos med folkmekanismer

Recept av alternativ medicin hjälper också till vid behandling av blåsor och hjälper till att minska smärta. Följande folkrecept har visat sig bra:

 • Vatten varmare. Den vanliga vattenvärmaren ska placeras på underdelen av buken eller i ljumskområdet. Denna procedur under en tidsperiod kommer att bidra till att minska smärta.
 • Ej uppvärmda bad. Vattnet i badkaret får inte överstiga 40 grader. Det rekommenderas att du sitter i ett varmt bad i ca 15 minuter. I badet måste du lägga till en avkok från samlingen av örter, vilket ger en antiinflammatorisk effekt. Örter säljs på apoteket. Det är bäst att använda kamomill, salvia och kalendula.
 • Infusion av örter. Örterte hjälper till att minska smärta. Som ett råmaterial är det bra att använda ett blad av cowberry, persilja frö, bärbär, björkknoppar och ett björkblad. Avgifter kan köpas på apoteket.
 • Aromljus. I ett varmt bad kan du lägga till några droppar aromolja och ta det inte mer än 15 minuter. Det är bra att använda kamilleolja, bergamot. För att lägga till det behövs inte mer än 5 droppar.
 • Shilajit. Det rekommenderas att utföra douching med mummilösning. Lösningen är lätt att förbereda. Det är nödvändigt att ta 1 g mamma och lösa upp i ett glas varmt vatten. Från mumier kan du göra ljus. Det är nödvändigt att ta 0,3 g mamma och lösa upp i 0,5 tsk. mjölk. Därefter måste den resulterande massan blandas med mjöl och formade ljus.

Hur man lindrar smärta med cystit: granskning av läkemedel och behandlingar

Blåsans inflammation åtföljs av smärtsamma känslor och obehag i vardagen. Frekvent uppmaning att urinera, spastisk smärta i underlivet och i ländryggen är bara några av de karakteristiska symptomen som medföljer sjukdomen. Analgetika för cystit är en viktig del av läkemedelsbehandling, men det är nödvändigt att förstå att endast komplex behandling permanent kommer att bli av med patologin och de medföljande symptomen. Låt oss titta på arten av sjukdomen, överväga hur snabbt att ta bort smärtan och stoppa den inflammatoriska processen.

Etiologi och diagnos

I de flesta fall är cystit sekundär och utvecklas mot bakgrund av kroniska patologier i genitourinary system och njurar. Förberedande riskfaktorer är:

 • infektion efter operation
 • anatomiska egenskaper hos urinröret hos kvinnor;
 • samtidiga sjukdomar i könsorganet
 • försvagad immunitet
 • diabetes mellitus;
 • Närvaron av stenar i njurarna och urinvägarna.

Diagnosen fastställs på grundval av anamnese, resultaten av laboratorietester, ultraljud. I vissa fall utförs en endoskopisk undersökning - cystoskopi.

Komplex terapi

Huvuduppgiften för medicinska åtgärder är att snabbt lindra symtomen på blåsor, bli av med en bakteriell patogen och förhindra återkommande av sjukdomen. En adekvat terapeutisk regim inbegriper användningen av följande droger:

 1. Antibiotika av ett brett spektrum av verkan av en grupp fluorokinoloner: Monural, Norfloxacin, Nolycin, Cyprinol, Ofloxacin. Applicera korta kurser (1-3) dagar för att stoppa akut okomplicerad infektion hos patienter utan riskfaktorer, såsom ålder, graviditet, närvaro i anamnesen hos andra sjukdomar.
 2. Antibakteriella medel av penicillin, sulfonamid och nitrusurin-serier: Fosmomycin, Amoxiclav, Gentamicin. De används enligt indikationer som en alternativ behandling för cystit, de har en hög säkerhetsprofil, men kräver längre behandlingstid - från 5 till 10 dagar, beroende på tillståndets svårighetsgrad.
 3. Spasmolytika och icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel (NSAID). Effektivt lindra smärta i cystit, slappna av i bäckens golv, stoppa de inflammatoriska processerna.
 4. Antihistaminer - Tavegil, Suprastin och andra.
 5. Immunmodulatorer av både syntetiskt och naturligt ursprung: Amiksin, Avoneks, Immunal, Imudon, Derinat, tinkturer av ginseng och Eleutherococcus.

Ett vetenskapligt faktum! Mer än 60% av patienterna ignorerar komplex medicinering, vilket leder till en återkommande kurs av sjukdomen, funktionella och organiska förändringar i blåsans väggar.

Lokalisering av smärta i cystit som en vägledning till handling

Akut cystit är åtföljd av smärtsyndrom och även om hörnstenen i behandlingsprocessen är intaget av antibakteriella läkemedel. Frågan: "Hur snabbt tar bort obehagliga symptom och upprätthåller mental hälsa?" Avser de viktigaste uppgifterna på vägen för att bli av med sjukdomen. Det bör förstås att intensiteten och lokaliseringen av smärta i blåsan indikerar svårighetsgraden av de processer som förekommer i urinvägarna:

 • Eftersom inflammationen sprider sig, lokaliseras smärtan i ländryggen, som gradvis omfattar de perineala och analkanala områdena.
 • Smärta vid urinering är ett symptom som är typiskt för både akut cystit och återkommande förlopp av blåsan.
 • Urininkontinens, åtföljd av spasmer i underlivet, observeras i komplicerade stadier av sjukdomen.

Eftersom effekten av antibiotika har en kumulativ effekt och manifesterar sig inte tidigare än om några dagar är den viktiga frågan: "Hur man lindrar smärta med blåsor?"

De viktigaste drogerna för avlägsnande av spastisk smärta med exacerbation av blåsan

Låt oss dö i detalj om anestetiken som gör det möjligt för dig att snabbt och effektivt avlägsna smärtan och stoppa cystitis obehagliga manifestationer.

 1. Kombinerade preparat: Trigan-D, Dolospa Tabs, Spazmalgon. I kompositionen av läkemedlet paracetamol - icke-narkotisk analgetikum, dicykloverin eller pituopenonhydroklorid - har holinoblokiruyuschim och avslappnande smidig muskelverkan. De framställs i tablett och injicerbar form.
 2. Drotaverin (No-shpa), Papaverin, Nikospan - en grupp av spasmolytiska droger. Åtgärden syftar till att slappna av de släta musklerna och blodkärlen, vilket bidrar till smärtfritt urinflöde och tillfällig lindring av tillståndet. I kombination med antiinflammatoriska och antibakteriella läkemedel eliminerar de effektivt smärtsyndrom, svullnad i slemhinnan, återställer funktionen av urinering.
 3. NSAID som har en uttalad antiinflammatorisk och analgetisk effekt: Ketanol, Nimesulid, Next, Ibuklin. Läkemedlen i denna grupp ska behandlas med största försiktighet.
 4. Rektala och vaginala suppositorier används som en del av komplex terapi, som anestesi för kvinnor med cystit. Effektivt avlägsna smärta och spasmer, har lokal antibakteriell, antiinflammatorisk och antioxidant effekt. Det finns ljus:
 • Med papaverine, belladonna extrakt eller från benen av röda druvor - är effektiva för att lindra smärta i kroniska processer.
 • NSAID med diclofenaknatrium (Voltaren, diklofenak) - är avsedda för symptomatisk behandling, lindring av smärta och inflammation i de akuta skeden av cystit.

Verkan av smärtstillande medel och antispasmodik verkar 20-30 minuter efter intagandet och varar 6-8 timmar. Symtomatiska droger används under överinseende av en läkare, inte mer än 3-5 dagar. Särskild försiktighet bör visas för patienter som lider av kroniska patologier i hjärt-kärlsystemet, mag-tarmkanalen, endokrina patologier.

sjukgymnastik

Med kronisk blodkörtel är smärtlindring den primära uppgiften att komplexa behandlingar. I vissa fall - med rimliga kontraindikationer och resistens hos kroppen mot antibiotika används fysioterapi framgångsrikt. Förfarandena syftar till att bedöva, slappna av muskelfibrerna i det genitourära systemet och stoppa den inflammatoriska processen. Tänk på följande fysioterapi metoder:

 • Magnetoterapi - bygger på magnetfältens verkan och används ofta i rehabiliteringsperioden;
 • perkutan elektroneurostimulering (kortpuls elektroanalgesi) - har en analgetisk effekt, ökar lokalt blodflöde;
 • elektrofores - förfarandet syftar till att säkerställa leverans av droger till de drabbade områdena, eliminering av ödem i blåsans slemhinnor och utflödeskanalerna;
 • EHF-terapi - baseras på påverkan av högfrekvent elektromagnetiskt fält, det påverkar noggrant sjukdomsfokus och särskiljs av dess effektivitet.

Förloppet av alternativ behandling är från 8 till 15 procedurer. Kontraindikationer är graviditet, kardiovaskulära och endokrinologiska sjukdomar, inflammatorisk process i akutstadiet, onkologi.

Folkmekanismer

Hur lättar smärtan med cystit inom hembehandlingen, om kvalificerad sjukvård tillfälligt är otillgänglig av ett antal skäl? Du kan följa följande rekommendationer:

 1. Förbered en avkok av guldblomma och kamille, taget i lika stora proportioner. Häll nedkyld till bekväm temperatur i ett brett handfat och ta ett sittbad. Metoden låter dig ta bort spastisk smärta i flera timmar.
 2. Sätt en varm vattenflaska på underlivet eller i perinealzonen, håll tills kylning eller lindring av smärta.
 3. Hur bli av med de symptom som har bakteriell etiologi? Läkarna rekommenderar att följa dricksregimen och i avsaknad av kontraindikationer bör vätskemängden tendera att vara tre liter. Under dagen borde du dricka ett avkok av björnbär (100 ml 15-20 minuter före måltider), rosen höfter, tranbärsjuice eller mors.

Hälsa Recept

Vid långvarig antibiotikabehandling av blåsor observeras en ökning av resistens hos mikroorganismer till läkemedel. Den inflammatoriska processen i detta fall tar en kronisk kurs och är svår att påverka de traditionella drogerna. För att hjälpa till att komma naturliga växtbaserade läkemedel: njurtea, växtbaserad plockning Brusniver, samt självkokta dekokningar.

Recept # 1

1 msk. l. björns öron (bärbär), fyll i en termos, häll 300 ml kokande vatten, låt det brygga i minst två timmar. Buljongen tas 4-5 gånger om dagen för 50 ml efter en måltid.

Recept nr.2

1 msk. l. blomställning av St John's wort häll två koppar kokande vatten. Efter några timmar filtreras buljongen och tas till ¼ kopp tre gånger.

Recept # 3

För att minska symtomatiska manifestationer av cystit kommer att hjälpa te gjorda av horsetail, kamille och calendula blomställningar. Alla komponenter tas i lika stora proportioner.

Modern medicin erbjuder ett stort antal läkemedel, kosttillskott och växtbaserade läkemedel tillgängliga för ett stort antal konsumenter. Det är viktigt att förstå att smärtstillande medel och antispasmodika med cystit är inte avsedda för systemisk behandling - deras åtgärd syftar till att lindra de medföljande symptomen: smärta och spasmer. Därför är det aktuellt att upptäcka orsakerna till cystit och att utföra antibiotikabehandling i tid. Men det viktigaste villkoret för återhämtning är en hälsosam livsstil, överensstämmelse med hygienstandarder och förebyggande åtgärder.

Bedövning för blåsor

Lämna en kommentar 9,932

Cystitis åtföljs av obehagliga symptom som orsakar mycket smärtsamma känslor. Korrekt att välja bedövning vid en cystit är det möjligt att självständigt om det inte finns möjlighet att kontakta läkaren. Men antibakteriella och antimikrobiella medel för behandling av inflammatorisk process ordineras av en strikt närvarande läkare. Hur man tar bort smärta hemma och vilken smärtstillande medicin är bättre att använda för att bli av med cystitis?

Etiologi av smärta i cystit hos kvinnor och män

Cystitis anses vara en kvinnlig sjukdom, eftersom den huvudsakligen påverkar den kvinnliga hälften av befolkningen. Män och barn hamnar i riskgruppen, men är mindre mottagliga för sjukdomen. Ett karakteristiskt tecken på sjukdom är akuta smärtsamma känslor under och efter urinering, svår smärta i underlivet. Det finns ett smärtsamt syndrom av sådana anledningar:

 1. Infektion i urinröret eller urinblåsan. Bakterier och virus leder till inflammation och skador på blåsans slemhinna. Urin är en irriterande för de skadade väggarna, på grund av att det finns akut krämpande smärta och gnidning.
 2. Spasm i musklerna i blåsan. Visas på grund av en kraftig sammandragning av musklerna, kan ha en annan typ av smärta i detta område.
Tillbaka till innehållet

Metoder för bedövning med cystit hos kvinnor

Eliminera smärta vid inflammation - patientens huvuduppgift. Det finns många mediciner för utrotning av ett smärtsamt symptom. När det inte finns några tabletter till hands, kommer nationella recept att hjälpa dig, med hjälp av vilken du kan avstå från obehag i ett tag. Så, från cystitis smärta, använd läkemedel, fizprotsedury och använd olika folkmetoder för att eliminera smärtsamma förnimmelser.

Tabletter från smärta - antispasmodik

Drogläkemedel som har en deprimerande effekt på akut smärtssyndrom och spasmer. Spasmolytika utses strikt av vårdläkaren, självmedicinering ska inte hanteras. Vissa läkemedel har kontraindikationer för vissa former av blåsor. I sällsynta fall elimineras allvarlig smärtairritation med hjälp av intramuskulära injektioner av novokain.

Läkemedlet "No-shpa"

Har en bra antispasmodisk effekt. Används för spasmer av släta muskler i urinblåsan, gastrit, magsår och annan smärta som orsakas av matsmältningssjukdomar. Lindrar tillståndet hos en kvinna under en period av smärtsam menstruation. Av kontraindikationer - ett barn upp till 6 år, leversjukdom och kardiovaskulärt system.

"Papaverin"

Bedövning för cystit hos män och kvinnor, producerad i form av tabletter. Det minskar väl tonen och har en avkopplande effekt på de smidiga musklerna hos genitourinary och andra inre organ. Det är oersättligt för avlägsnande av spasmer och smärtsamma känslor vid inflammation. Används för att behandla barn i åldern 6 månader. Kontraindicerat hos äldre människor, samt lider av hjärtsjukdomar och leversjukdomar.

"Spazmalgon"

Kombinerat läkemedel med uttalad spasmolytisk aktivitet. De aktiva substanserna i dess komposition förbättrar den terapeutiska effekten. "Spasmalgon" med cystit hos kvinnor används för att eliminera smärta i sjukdomar i urinvägarna, urineringstörningar och andra sjukdomar. Bland kontraindikationerna skiljer sig sådana: individuell intolerans av beståndsdelar, obstruktion av mag-tarmkanalen, lever- och njurinsufficiens.

analgetika

De vanligaste analgetika är icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel. Dessa inkluderar: Nurofen, Ibuprofen, Diklofenak, Ketorol och andra. Deras användning är indicerad för smärta av liten, medium och stark intensitet. De används för att eliminera smärtor som har olika orsaker. Med akut smärtssyndrom i bukorgarna är anestesi med vissa droger inte tillräckligt effektiva. Sådana analgetika som "Aspirin" och "Analgin" kan bara lindra smärta för cystit under en kort tid. Preparat "Ketanov" och "Nyz" tillhör gruppen potenta analgetika.

"Aspirin"

Tabletter har antiinflammatorisk, antipyretisk, analgetisk effekt. Visas vid olika smärtsamma syndrom (muskulös, ledvärk, vid cystitis och urtagningar). Det används som en medföljande agent med antispasmodik eftersom den har en mild analgetisk effekt. Med hemorragisk cystit är läkemedlet strikt förbjudet (hög risk för blödning).

"Analgin"

Non-steroidal antiinflammatorisk läkemedel. Har smärtstillande, antimikrobiell och antipyretisk effekt. Har en svag och genomsnittlig analgetisk effekt. Används vid början av blåsan, med mild smärta i blåsan hos män och kvinnor. Kontraindikationer som liknar andra smärtstillande medel (med hemorragisk form av cystit bör kontraindiceras).

"Ketanov" och "Nyz"

Preparatet "Ketanov" är tillverkat i form av tabletter och intramuskulära injektioner. Farmakologisk aktivitet - måttligt analgetisk, antiinflammatorisk. Det används för svår smärt syndrom, det fungerar snabbt och effektivt. Läkemedlet "Naise" har en antiinflammatorisk och analgetisk effekt i cystit. Används för inflammatoriska processer av olika etiologier, neutraliserar smärta och kramper i urinblåsan.

Fysioterapeutiska förfaranden

I grund och botten föreskrivs fysioterapi i avsaknad av exacerbationer av den kroniska formen av cystitis. Men det finns också procedurer, vars åtgärder syftar till att eliminera smärta och minska inflammatorisk process när sjukdomen återkommer. Ett sådant sätt är kortpuls elektroanalgesi. Det uppstår genom att ge svaga elektriska pulser i blåsans område. Som ett resultat är det en avslappning av blåsans muskulösa väggar och smärtan är matt. Den andra fysioterapiproceduren med exacerbation av cystit är magnetoterapi - effekten av ett permanent eller växlande magnetfält på blåsans område. Har en liknande elektroanalgesi terapeutisk effekt. Förloppet av alternativ behandling kommer att vara 10-15 procedurer, beroende på patientens tillstånd.

Hjälp hemma

Läkemedels smärtstillande medel fungerar bättre och snabbare, men deras frekventa användning skadar hälsan. Därför är samtidig behandling av blåsor hemmetoder som alltid finns tillgängliga. För att underlätta tillståndet hos en kvinna med blåsor, hemma, kan du följa sådana enkla rekommendationer:

 1. Förbered ett varmt sedentärt bad genom att lägga till ett örtavkott av kamomill, kalendula eller Johannesört i vattnet.
 2. Lägg en varm vattenflaska (flaska) i underlivet eller mellan benen.
 3. Drick upp till 3 liter vätska per dag för tidigt utsläpp från bakterier i kroppen. Förutom vatten är det bra att dricka buljonger av örter, hundros, tranbärsjuice.
 4. Det första hjälpmedlet för blåsor är vanlig bakpulver. Lös upp 2 tsk. i ett glas varmt kokt vatten och dryck under dagen.
Tillbaka till innehållet

Folkmekanismer

Bland recepten för folkbehandling av blåsor, som har en lugnande och smärtstillande effekt på blåsan, är dessa:

 1. Buljong från bärbärsblad. Ta 1 msk. l. hackade örter, häll 250 ml kokande vatten. Lägg buljongen i ett vattenbad (30 minuter). Stam och coolt. Ta 1 msk. l. 5 gånger om dagen efter måltiden. Det resulterande läkemedlet kan användas inte bara för oral administrering utan också för sprutning.
 2. Urologisk samling av medicinska örter. Ta 1 tsk. björkknoppar, kamille, älskling och barberbärsbär. Blanda och häll 0,5 liter kokande vatten. Infusera i 1 timme. Ta en halv kopp 4 gånger om dagen efter att ha ätit. Behandlingsförloppet är 3-5 dagar.

Det finns ett brett utbud av läkemedel och traditionella behandlingsmetoder. Du kan välja vilken smärtstillande man som helst med hänsyn till prisöverkomligheten, kroppens individuella egenskaper och hälsotillståndet. Det är viktigt att komma ihåg att smärtstillande medel bara eliminerar obehagliga symptom och behandlar inte sjukdomen.