Huvud
Analyser

Vilka sätt är cystit överförs till en person?

Patienter som lider av blåsans inflammation är intresserade av hur cystitis sänds, vad kan man göra för att inte fånga sig och inte smitta deras nära och kära. Denna fråga kommer att förklaras, eftersom cystitis ger ett konkret obehag. Låt oss dölja de faktorer som orsakar inflammation av blåsans slemhinnor hos män, kvinnor och barn.

Patienter som lider av blåsans inflammation är intresserade av hur cystitis sänds, vad kan man göra för att inte fånga sig och inte smitta deras nära och kära.

Kan jag få blåsor?

Cystitis är en smittsam sjukdom som orsakar inflammation i urinrörets epitel och urinblåsan. Sjukdomen provocerar en patogen mikroorganism (staphylococcus, E. coli streptococcus). Aktivering av virus och bakterier sker mot bakgrund av minskad immunitet.

Infektionsmetoder hos en person med patogena ämnen kan vara de mest olika.

Transmissionsvägarna är följande: Infektionen träder in i kroppen genom luftburna droppar, genom matstrupen och slemhinnan i könsorganen. Om en person smittades med en representant för en patogen mikroflora, blir han teoretiskt en potentiell patient med blåsan. Utvecklingen av sjukdomen blir en fråga om tid.

Transmissionsvägarna är följande: Infektionen träder in i kroppen genom luftburna droppar, genom matstrupen och slemhinnan i könsorganen.

kvinnor

Strukturen hos genitourinary systemet hos män och kvinnor är väsentligt annorlunda. På nedstigande sätt (från njurar eller andra angränsande organ) är infektion extremt sällsynt. Det diagnostiseras mycket oftare med infektion på urinläkaren. Hos kvinnor är den bred och kort, vilket underlättar penetrering av bakterier och virus i blåsan. Dessutom är vaginans mikroflora i det rättvisa könet inte stabilt. När det är inflammerat blir blåsan infekterad med att multiplicera mikroorganismer.

Transmission av cystit till en kvinna kan inträffa under inverkan av sådana faktorer:

 • frekvent och långvarigt samlag
 • riklig och långvarig menstruation;
 • graviditet, vilket orsakade klämning av inre organ
 • exacerbation av tröst, associerad med förökning och spridning av svamp candida.

Enligt statistiken är kvinnornas sannolikhet för infektion med agenter som orsakar cystitis högre än hos representanter för det motsatta könet.

män

Starkt kön möter knappast cystit under sin livstid. Upptäckten av denna sjukdom hos män är undantaget snarare än regeln. Det är motiverat av organismen av deras organism. Blåsan är skyddad mot påverkan av yttre faktorer av den långa urinledaren. Men inflammationen i epitelet kan orsakas av att patogener intas i kroppen under försämringen av immunsystemet.

Starkt kön möter knappast cystit under sin livstid, upptäckten av denna sjukdom hos män är undantaget snarare än regeln.

Hos män kan infektionen överföras och aktiveras under sådana förhållanden:

 • svår utmattning
 • förgiftning i produktion;
 • länge stanna i bastun;
 • långvarigt missbruk av alkohol och rökning.

Cystitis kan uppstå om det finns en virusinfektion som påverkar njurarna, lever, tarmkanalen och andningsorganen.

Ett barn (särskilt en liten) kan inte styra sitt beteende och värmesensioner. Infektion med cystit (provocerar dess agenter), barn kan på flera sätt. I de flesta fall överförs bakterier genom mat och mat, smutsiga händer och användningen av en dåligt tvättad kruka.

Faktorer som ökar sannolikheten för infektion med patogener och deras multiplikation är:

 • hypotermi;
 • undernäring;
 • länge stanna i våta kläder eller blöjor;
 • infektion vid leverans.

De flesta flickor lider av blåsor, särskilt de som har börjat puberteten.

Sexuellt sätt

Trots det faktum att cystit inte kvalificerar som en venerisk sjukdom, är samlag en vanlig sätt att överföra infektion från en partner till en partner. Patogena mikroorganismer tränger in i slidan i slemhinnan i penis och tränger in ur urinblåsan. Inte mindre sannolikt att infektera en partner från en man. Om han har ont i urinröret, så kommer infektionen med spermierna att komma in i slidan. Virus kan endast överföras med oskyddad sex.

Hushållens sätt

Cystitis i sig kan inte överföras som en oberoende sjukdom.

Inflammation uppstår efter att ha kommit in i blåsan och reproduktion i den av patogena floran. Patogener kan tränga in i genitourinary systemet utan kroppskontakt.

Det finns sätt på vilka bakterier kan överföras:

 • Rörande räcken i kollektivtrafik och svänghjul
 • genom toaletten, när det finns en kontakt av könsorganen med en keramik eller ett säte;
 • efter att ha använt papperspengarna som förvarades av smittade personer;
 • genom smutsiga rätter i restauranginrättningar;
 • när man ligger på smutsig mark, sand och gräs utan underkläder
 • när du simmar i dammar med stående vatten.

Besök till poolen

Bland befolkningen finns en version som pooler är en grogrund för alla möjliga infektioner och cystitis överförs via vatten. Denna legend är i grunden felaktig, eftersom vattnet i bassängen passerar flera stadier av desinfektion.

Cystitis efter poolen kan provocera och nedsatt hygien.

Men det betyder inte att poolen inte kan fånga en smittsam sjukdom. Förutom själva behållaren med desinficerat vatten finns det också hjälprum, till exempel ett duschrum och en garderob. De är källa till infektion. När människor går barfota i dem och torka kroppen med en handduk, sedan på golven, i garderober och dörrhandtag finns gott om patogener som kan orsaka cystit. Och sannolikheten för att plocka upp lav-, hud- och nagelsvamp är ännu högre.

Hur man skyddar sig mot infektion

Eftersom cystit är smittsam, för att förhindra denna obehagliga sjukdom, är det nödvändigt att observera ett antal obligatoriska och enkla regler:

 • Tvätta händerna vid ankomsten från gatan och innan du äter;
 • har inte sex med lediga partners utan kondom
 • Veckovis desinfektion av alla lokaler i huset;
 • När du besöker simbassängen använder du tofflor.
 • undvik hypotermi
 • stärka immunförsvaret
 • i rätt tid och fullständigt bota alla infektionssjukdomar;

Hur överför cystitis och överförs sexuellt?

Vissa människor tror att cystitis överförs sexuellt. Därför, om en av makarna har denna sjukdom, stannar det intima förhållandet ett tag för att inte infektera sin sexpartner.

Men är cystit överförs från kvinna till man? För att otvetydigt svara på denna fråga är det nödvändigt att förstå, vilka sätt att infektera av en cystit, vad är den här sjukdomen eller sjukdomen och än hon orsakas eller kallas.

Vad orsakar blåsor?

Cystitis är en sjukdom i blåseslemhinnan, som åtföljs av en inflammatorisk process. Denna urininfektion påverkar kroppen och stör dess funktion. Oftast påverkar denna sjukdom kvinnor, i sällsynta fall män. I grunden är orsaken till denna sjukdom olika bakteriella, virus- och svampinfektioner.

Huvudsymptomen på blåsan är:

 • Klipp smärta i buken,
 • Frekvent urinering, som åtföljs av smärta,
 • Isolering av blod tillsammans med urin,
 • Bränning av könsorganen.

Blåsans inflammation kan vara av två typer, akut och kronisk. Kronisk sjukdom, är en följd av försenad behandling. Dessutom kan denna sjukdom orsaka njursjukdom eller någon inflammation i urinröret.

I patientens urin, mikroorganismer som:

 • streptokocker,
 • stafylokocker,
 • gonokocker,
 • E. coli,
 • Proteus,
 • Svampinfektioner.

Därför ger den första som doktorn gör innan diagnosen ger en riktning för analys av urin.

Det finns många olika orsaker från vilka blåsan blir inflammerad.

Tänk på de vanligaste och mest troliga.

 1. Arrangemang av könsorgan. Eftersom kvinnornas sexuella organ inte är långt ifrån anusen är det ganska riktigt att få infektion eller en E. coli i urinblåsan.
 2. Resultatet av hypotermi.
 3. graviditet. När ett barn utvecklas i livmodern blir hennes vagina mycket sårbar, så bakterier kan lätt komma in i kroppen.
 4. klimakterisk. Med några hormonella förändringar är kvinnans immunitet mycket svag, så han kan sakna alla mikroorganismer.
 5. Gynekologiska sjukdomar. Om en kvinna har ett drabbat livmoder eller urinvägar kan detta vara orsaken till utseende och utveckling av blåsan.

Blåses cystit sexuellt?

Cystitis kan som sådan inte överföras sexuellt, det är en smittsam sjukdom. Om någon från den sexuella partnern lider av blåsor kan han vidarebefordra till sin partner, bara en infektion, som i sin tur kan vara orsaken till blåsans inflammatoriska process.

En kvinna kan få blåsning från en man, om det vid samlag inte fanns något skydd. I mycket vanliga fall blir kvinnor infekterade med patogener på grund av att deras immunitet försvagas.

En man som har ingått ett intimt förhållande med en sjuk partner, har också en risk att drabbas av cystitis från en kvinna. Dessutom, även om en kvinna har en hälsosam blåsan, men hon har en törst, smittar hennes svampar en man med oskyddad sex.

Utvecklingen av cystit sker enligt detta schema:

 1. Under samlag invaderar en infektion eller bakterie en hälsosam kropp.
 2. Den inflammatoriska processen i vaginala slemhinna börjar och sedan urinröret.
 3. Den infekterade bakterien sprider sig och når blåsan.
 4. Det finns en cystitis.

Även om, som hos kvinnor och män kan utvecklas cystit, företrädare för den manliga, mycket mindre sannolikt att bli smittade, eftersom de har mer motståndskraft mot olika infektioner.

Blåses cystit med inhemska rutter?

På grund av att cystit är en infektionssjukdom Det överförs inte med inhemska medel. Det vill säga, familjemedlemmar kan använda samma handduk utan rädsla för att fånga en infektion.

Det är också omöjligt att få cystitis genom toaletten.

För att få en person smittad med blåsan från patienten, bör infektionen komma igenom urinröret i blåsan. Därför kan denna sjukdom inte infekteras av det dagliga sättet.

Hur brukar du få blåsan?

Det finns många sätt att bli smittade av blåsor. Här är några av dem.

 1. Förekomsten av venerala sjukdomar hos människor. De sprider infektionen genom hela kroppen, såväl som i urinblåsan. Trots det faktum att blåsan är ett mycket motståndskraftigt organ som kämpar mot främmande kroppar, kan inflammation fortfarande börja.
 2. I de flesta fall börjar deflorationscystitis att skada tjejerna efter en smekmånad. Det beror på att flickans vagina har sin egen mikroflora, där sura mjölkbakterier utvecklas. Första gången du träffas med en sexpartner finns det en utbyte av olika bakterier, så en "utomjordisk" mikroorganism kan tränga in i flickans urinblåsa.
 3. Stagnation av urin. Om du brukar inte gå på toaletten i tid, men ständigt utstå, under stagnation, utvecklas bakterier i urinen, vilket provar inflammation.
 4. underkylning. Alla vet att när hypotermi påverkar först och främst människans sexuella organ, och med dem blåsan. Därför sitta inte på de kalla stolarna, vilket i tid kommer att skada din kropp.

Oavsett orsaken till att du är sjuk med blåsor, behöver du söka hjälp från en läkare.

Ska jag vara rädd för blåsor?

Eftersom cystitisen sänds till partnern, bara sexuellt, oroa dig inte om att du kan hämta det någonstans. Trots att 80% av befolkningen lider av denna sjukdom, bör man inte ta lätt av sin behandling.

Om blåsinflammation inte behandlas kan komplikationer inträffa, och förr eller senare kan du användas. I detta avseende måste denna sjukdom behandlas omedelbart för att skydda inte bara sig själv från en ondskan fiende utan även hans partner i livet.

Hur överför cystitis?

Det finns situationer när man efter ett samlag, oftast hos kvinnliga representanter, finns obehagliga eller oerhört obekväma känslor i samband med urinering. I sådana fall talar vi om uppkomsten av en inflammatorisk process i blåsans väggar, som i medicin kallas "cystitis". Listan över sjukdomens huvudsymptom innefattar: frekvent uppmaning att urinera, inklusive falsk, smärta eller smärta under en toalett och försämring av det allmänna tillståndet.

Ofta bland kvinnor uppstår frågan huruvida cystitis överförs sexuellt och huruvida det kan smittas utan att använda barriärmetoder för preventivmedel.

Orsaker eller "hur överför cystitis"?

Innan du svarar på frågan om cystitis överförs från kvinna till man och vice versa, är det nödvändigt att överväga alla möjliga orsaker och faktorer som uppkommer vid denna sjukdom.

Den ledande rollen i cystitis hör till smittsamma ämnen som går in på blåsvävnaden på olika sätt, men oftast förekommer infektion hos kvinnor från den nära anorala zonen och det vaginala området under samlag. Detta beror på det faktum att in vivo, representanter för villkorlig patogena mikrofloran (Escherichia coli, Staphylococcus och andra) är alltid närvarande i dessa anatomiska zoner, och kan vidare lätt orsaka infektion.

Män är mycket mindre benägna att tänka på vad som är cystit, huruvida sjukdomen kan överföras från en partner eller inte. Detta beror på det faktum att representanter för hanen lider av denna sjukdom många gånger mindre ofta än deras partner (på grund av genito-urinorganens anatomiska struktur). Så hos män är urinröret långt och smalt, och ändå är det ganska långt från anuset. Detta gör det svårt att få infektionen i sin lumen, vilket innebär att det inte finns någon anledning till utvecklingen av den inflammatoriska komponenten i de överliggande strukturerna.

Men i sin tur är det män som oftast orsakar "cystitis sänds" till sina kvinnor. Detta sker under samlag när en man och en kvinna "byter ut" en aggressiv flora (det vill säga de patogener som aktiverar inflammation, när de skapar gynnsamma villkor för dem). I de första stadierna kommer infektionen i vagina i vagina (kolpit), livmoderhinnan i livmodern, och först då stiger den till blåsans nivå.

Om detta händer eller inte beror det på ett antal predisponeringsfaktorer:

 • otillräcklig vidhäftning till principerna om könsorganens personliga hygien, sällsynt eller felaktig tvättning (från anus till vaginans lumen);
 • frekvent förändring av sexpartner, alltför aktivt sexliv utan preventivmedel;
 • låg kulturell och social status både bland kvinnan och bland representanterna för den manliga befolkningen;
 • Använd under könet av olika föremål som leder till trauma i urogenitalt sår, vilket påskyndar infektionen.
 • Det har ett värde av nivån på total immunitet hos patienter med nedsatt immunitet (t.ex. HIV eller cancerpatienter) inflammation i urinvägarna organ är vanliga, eftersom kroppen "inte tillräckligt stark" för att bekämpa dem.

Vad är förhållandet mellan cystitis och STI?

Rollen i uppkomsten av en smittsam process i urinröret genom mikroorganismer som har ett övervägande sexuellt sätt för överföring bevisas. Till sådana urogenitala patogener innefattar klamydia, gonokocker, ureaplasma, mykoplasma och andra. De har ökat tropismen i epitelvävnaderna i genitourinary systemet.

Ett kännetecken hos dessa infektioner är deras förmåga att fritt spridas till någon avdelning och struktur i genitourinary systemet. Så det började coleitis eller IPV i den kvinnliga, och samtidigt skapa gynnsamma faktorer, i synnerhet under oskyddat samlag, blir det en källa till ytterligare infektion liggande avdelningar (kanske börjar cystit).

När det gäller sjukdomar som överförs under samlag, har läkaren oftast att hantera representanter för chlamydialinfektion. Det är bevisat att cirka 8-10% av sexuellt aktiva ungdomar av båda könen är källor till denna patogen och kan infektera sina partner. Sjukdomen är extremt latent (dold), och som regel misstänker patienter inte ens att den patogena mikroorganismen lever och reproducerar aktivt i organismen. Detta fortsätter exakt så länge som patogenen av flera orsaker inte aktiverar sina patogena mekanismer, eller det sker inte vid oavsiktlig detektering under diagnostiska förfaranden. Ofta tränger klamydia in i urinvägarna till en kvinna från en man och blir en vanlig orsak till blåsan.

Cystit och candidiasis

Även cystit är "smittsam" om den orsakas av svampmedel, särskilt Candida. Infektion och aktivering av en sådan process är möjlig, som regel, immunologiskt försvagade patienter (lång befintlig diabetes, mottagnings antibakteriella eller hormonella läkemedel, effekterna av strålbehandling, etc.). Endast om svampen kan överföras och orsaka en levande bild av candidiasis av könsorgan (tvorozhistoobraznye rikligt urval, tillsammans med outhärdlig klåda), som ofta kompliceras av inflammation i urinröret och blåsväggen.

Vad är "cystitis smekmånad"?

Att röra på problemet med alla möjliga orsaker som kan leda till uppkomsten av cystit i denna eller den perioden av kvinnans liv, kan inte hjälpa till att prata om ett sådant koncept som "smekmånadens cystitis".

Det är en inflammatorisk process i blåsans väggar, som uppstod i flickan efter den första sexuella kontakten. Symptom på sjukdomen uppträder som regel efter ett par timmar efter intimitet. Anledningen till detta är inträdet av mikroorganismer i det överliggande genitourära systemet (för det här hindras det av hymen, eftersom det var ett slags barriär).

Hur skyddar du dig från "överföring" av blåsor?

För att maximera skydda dig från möjliga orsaker till cystit, använd de grundläggande reglerna:

 • korrigera ditt sexuella beteende, ha sex med en sexpartner, använd kondomer eller andra metoder för barriärprevention;
 • genomföra regelbundet din undersökning för sexuellt överförbara sjukdomar och behandla dem i rätt tid;
 • En stor roll spelas av genitalkanalens hygien, daglig tvättning på morgonen och före sängen, före och efter samlag (det gäller både kvinnor och män).
 • patienter som är utsatta för frekvent cystit, rekommenderas inte analsex och användning av olika främmande föremål.

slutsats

Dröj inte ditt besök till en specialist (läkare, urolog, gynekolog), eftersom bara han kan säga är tillgänglig på grund sjukdomens art och tillgänglig för att svara på frågor om huruvida cystit är smittsam, och hur man skyddar sig från denna sjukdom. Låt inte sjukdomen påverka din rytm av livet och förstör familjen lycka!

Blåses cystit mellan sexuella partners

Med inflammationen i blåsans slemhinna kan varje person kollidera. Är denna diagnos en kontraindikation för sexuell aktivitet? Med andra ord överför cystitis sexuellt, eller berör sjukdomen bara en person från paret?

Innehållet i artikeln

Cystitis: en skrämmande diagnos

Så det här är en inflammation som orsakas av ett antal bakterier. Det är bara naturligt att patogena mikroorganismer migrerar från en organism till en annan, från en partner till en partner, sprider sig snabbt och människor ständigt smittas av varandra. Därför är svaret på frågan om det är möjligt att fånga cystit i nära relationer, jakande.

En legitim fråga uppstår. Om den andra sexpartnern smittar cystitisen först betyder det att han tidigare haft oskyddade kontakter med en annan person? Detta är inte helt sant. Sexuellt sätt är bara ett sätt att överföra bakterier, men inte den enda. Det är troligt att cystitis ursprungligen uppstod på grund av felaktig hygien.

I de allra flesta fall är den patogena floran som extraheras från de urogenitala organen bara en vanlig E. coli, som lätt går in där, till exempel genom smutsiga fälgen på toaletten.

Det finns inget behov av att prata om något svekande eller promiskuöst sexuellt liv. Är det smittsamt eller inte? Naturligtvis, som någon inflammation.

Vem är i riskzonen?

Så kan blåsor förekomma även i en enda person, men sexuella relationer ökar sannolikheten för inflammation. Kan cystitis vara mest aktiv i olika befolkningsgrupper? Ja, det finns en sådan regel, där vissa människor är i en särskild riskgrupp. Dessa inkluderar:

 1. Människor som övar frekvent kön med ett stort antal sexpartners. Att öka antalet partner är alltid en risk för att hämta ny infektion.
 2. Folk som just har ändrat sin sexpartner. Efter det första samlaget måste du observera ditt tillstånd, för känslor inom bäckenorganen. I händelse av obehagliga symptom är det bättre att se en läkare direkt så att du kan börja behandlingen i tid.
 3. Människor som övar analsex. Det finns en gyllene regel: en sexuell handling är en sorts kön. I sig leder analsex inte till utvecklingen av cystit, men om partnerna utövar genitalorganets snabba penetrering från ändtarmen till slidan, är det med stor sannolikhet att denna kvinna är försedd med cystitis. Med ytterligare sexuella relationer kan en man bli infekterad med blåsor.

Cystitis: från man till kvinna

Hur överförs cystitis i de flesta fall? När man intervjuar patienter är det vägen från man till kvinna som är vanligast. Det viktigaste som följer med alla sådana fall är avsaknaden av symtom på inflammation hos en man, och därför vägrar de kategoriskt att uppfatta sig som orsak till sjukdomen hos sin sexpartner.

Allt är enkelt nog och förklaras av den anatomiska strukturen hos mänens urogenitala organ. Urethra hos män är lång och smal. Även om infektionen kommer in i urinrörets lumen, kan det under mycket lång tid inte hävda någonting om sig själv, även om dess framsteg i de överliggande organen är konstanta. Det visar sig att infektionen inne i urinröret hos en man redan finns, och det finns inga symptom alls. Med oskyddad samlag utbyts en aggressiv flora, och patogenerna för infektion av män faller i kvinnliga organ.

Kvinnans urinväg är inte lika länge som en mans, och därför snart blir den sexuella parten en urolog patient, där hon måste behandla inflammation.

Cystitis: från kvinna till man

Och är cystit överförs från kvinna till man? Naturligtvis förutsätter sexuella relationer mycket nära kontakter och utbyte av flora. Naturligtvis är sådana fall av infektion mindre sällsynta, men de kan inte skrivas av. Om en kvinna är infektionsbärare, med oförskyddade sexhandlingar, kan en eller flera män tidigt eller senare utveckla cystitis.

Förresten är det vanligaste fallet med överföring av inflammation från en kvinna till en man närvaron av hennes infektion - Candida-svamp. Sprängen motstår mycket snabbt en ny plats, men hos män med cystit i de första månaderna efter samlag kan symtomen vara nästan noll, eftersom sjukdomen ofta sker i latent form.

Cystitis och ZPP

Orsaksmedlen för sexuellt överförbara sjukdomar är mer aggressiva och aktiva. Om en liten mängd Escherichia coli går in i urinröret, kan organismen med bra immunitet klara sig med tillströmningen av patogen mikroflora på egen hand. Men att passera en enkel bakterier kan infektera en partner, och mikroorganismer såsom Chlamydia, Gardner, gonokocker, Treponema, och kroppen kan vara hjälplös mot en sådan allvarlig invasion. I detta fall är sannolikheten för utseende av tecken på inflammation i urinblåsan oundviklig vid varje sexuellt förhållande.

Cystitis i detta fall kommer att betraktas som en samtidig sjukdom eller komplikation, och huvuddiagnosen är en sexuellt överförd infektion. För att skicka eller genomföra behandling är det bättre hos läkaren som specialiserar sig på infektionssjukdomar, i stället för hos den enkla urologen.

Cystit efter oralsex

Är cystit smittad om paret övar oralt sex? Det verkar som om det inte finns någon direkt kontakt mellan könsorganen hos båda parter, och det borde inte finnas någon infektion. Men bakterier som orsakar inflammation i blåsan kan också leva i munnen. Detta hänvisar vanligtvis till stafylokocker eller streptokocker, som finns hos personer som ofta har angina, faryngit, laryngit och andra ENT-sjukdomar. Även vanliga karies och ännu mer så rena processer (pulpitis) i munhålan kan bli en källa till inflammation. Förresten, i detta fall är cystitis smittsam för både män och kvinnor.

Migrerar cystit och vikten av gemensam behandling

Migrerande cystitis kallas inflammation, som regelbundet kämpas av båda sexpartnerna. Svårigheten ligger i det faktum att den patogena floran måste utrotas fullständigt både hos män och kvinnor. Även om en partner är botad finns det liten anledning till glädje, eftersom bakterier ständigt passerar från en organism till en annan, och sannolikheten för en ny infektion är mycket hög. Att gå och lägga sig hos en smittad partner är extremt dum.

Hur går det vidare i det här fallet? Eftersom cystitis överförs sexuellt, är det bättre för en tid att helt utesluta nära band. Först, från intima relationer är det bättre att helt överge scenen av det primära besöket hos urologen och förskriva mediciner. Men även efter behandlingen kan du inte slappna av och återigen komma i nära kontakt med sexpartnern. Det är nödvändigt att vänta ett tag och ta lämpliga tester.

Det är möjligt att behandlingen var otillräcklig och läkemedelsbehandling bara dollade symptomatologin, men räddade inte personen från de patogena cellerna i urinorganen. Så det är nödvändigt att uppträda tills det ögonblick då testen bekräftar att personen redan är en tidigare urolog patient och är nu helt frisk. Denna gyllene regel gäller för båda sexpartnerna om de vill vara hälsosamma.

slutsats

Så är blåsan fortfarande smittsam eller inte? Denna inflammation är helt smittsam, och du bör ta det på allvar. Med tanke på det oskadligt, inte relaterat till området för sexuellt överförbara sjukdomar, äventyrar en person hälsan hos hans partner, även om han inte har några intima relationer än. Och naturligtvis minskar obehag i bäckenet signifikant en persons aktivitet, påverkar hans psykologiska tillstånd och hindrar honom från att leva normalt.

Är cystit smittande?

Lämna en kommentar 2,953

Cystitis är en sjukdom i det genitourinary systemet, som åtföljs av svår smärta. Ofta uppstår frågan - Blåses cystitiskt sexuellt? För att svara på det, måste du förstå orsakerna till infektion med blåsor. Transmissionen är provocerad av giftiga ämnen, allergener och infektioner. Infektion med patogena bakterier är den vanligaste metoden. Sjukdom i processen av copulationen - inte överförd, men övergången av mikroflora från en partner till en annan - det är ganska möjligt. Organism faller i könsorganen, passerar sedan till urinvägarna och orsakar överföring av inflammation.

Vad är skillnaderna från infektionen?

Det finns inga tydliga gränser som skulle definiera de grundläggande skillnaderna. Infektionssjukdomar är mycket olika och har olika manifestationer. Bakterier som orsakar sexuella avvikelser är klamydia, ureoplasmos, gonorré, trichomoniasis. Inträngningen av infektion i kroppen beror på sampolymerisering. I cystitis påverkar överföringen av sjukdomen indirekt samlag. När inflammation sänds är sådana mikroorganismer som stafylokocker, streptokocker, E. coli och liknande provokatorer. De stannar i kroppen och orsakar inte reaktioner tills de rätta förhållandena kommer.

Kan en kvinna infektera en man?

Blåses cystit från kvinna till man? Sjukdomen överförs oftare hos kvinnor än hos män, på grund av urinrörets egenskaper. Vid det svagare könet är det mindre och större - sannolikheten för att få patogen mikroflora i den är högre. Fall av överföring av inflammation hos kvinnor beror på patogena processer i vagina. Därifrån har bakterier större chanser att gå till urinröret. Om, som ett resultat av detta, störningar i vaginens bakteriella bakgrund har börjat, kommer överföring av inflammationen inte att hålla dig att vänta. Är cystit smittad för en man? Passera cystitisen en man som en kvinna inte kan, snarare, han är en bärare. Det finns dock alltid risk för överföring av sexuella infektioner från partner till partner.

Hur överför cystitis sexuellt?

Hur överför cystitis? Det händer att inflammationen överförs tillsammans med en annan patologi - kolpit. Sjukdomen kännetecknas av nedsatt vagina. Orsakerna till överföring är infektioner som bidrar till vaginos. Överföring sker på grund av spridningen av patogena bakterier i slidan - de kommer dit efter samlag.

Kan jag få cystit under samlag? Det överförs sexuellt - övergången från en manlig patogen mikroflora i samverkan. Den högsta risken för infektion i början av menstruationen och efter deras uppsägning. Överföring av infektion från en man till en kvinna, beror på immunsystemets svaghet i henne eller under hypotermi.

Kvinnor blir sjuk med inflammation och vid kontakt, under barnets bärande period. Vid den här tiden försvagade det svagare könet skyddande funktioner, eftersom alla kroppens krafter syftar till att upprätthålla och bibehålla fostret. Infektion med cystit vid sampulering är möjlig, om det finns vissa faktorer, såsom:

 • mångfald och många sexuella handlingar;
 • kränkning av personliga hygienstandarder, när en god miljö för patogena organismer skapas;
 • infektion med smärtsam mikroflora under en sexuell handling.

Förebyggande, för att inte utveckla cystit, kan vara användning av preventivmedel.

orsaker till

Manifestationer av cystit förekommer efter perfekt kontakt. Denna sjukdom beror på förändringar i vaginens bakteriella bakgrund. Avvikelser observeras även när sexlivet inte är aktivt. Under kontakten, de kvinnor får en obalans av mikroorganismer i de vaginala vävnaderna, dessa processer påverkar främst urinorganen, i synnerhet, lider av urinröret och urinblåsan. Förändringar kan införa dessa organ i ett tillstånd av instabilitet, eftersom en kraftig förändring i mikroflorans sammansättning påverkar genitourinärsystemet negativt. Detta är orsaken till överföring av inflammation och leder till cystit.

Under mikroorganismernas livstid uppträder deras spridning. Patogena floror påverkar de svagaste och närmast placerade till utbrottet, de inre organen. Om immunförsvaret inte kan skydda sig från att spridas kan du få cystit i akut form. Därefter kan sjukdomen bli kronisk. När det finns en sådan sjukdomsförlopp kan det hävdas att inflammation överförs under samlag.

Varför inte ha sex?

Specialister välkomnar inte att ha sex med blåsor. Motivationer för detta är olika:

 • Smärtsamma känslor gör det inte möjligt för dig att njuta av processen. Sjukdomen är åtföljd av smärtor i underlivet och brinnande.
 • Behandlingen av denna sjukdom kan vara svår, i närvaro av sexuella handlingar under denna period. Detta beror på ingreppet av bakterier från vaginala vävnader i urinröret.

Är blåsan smittsam eller inte? Illamående är i sig inte smittsam och passerar inte genom könsorganen. Efter sammandragning upplever patienten emellertid försämring. Överföring av sjukdomen bidrar till infektiösa mikrofloror i slidan och hanelementet. På grund av att sänka funktioner i immunsystemet, skapar det en gynnsam miljö för uppfödning av patogener - deras antal växer snabbt och sjukdomen blir värre.

Hur man behandlar

För att minska antalet infektiösa bakterier behandlas inflammation med antibiotika. Sådana lösningar förstör emellertid både användbar och patogen flora. Under behandlingen behöver du inte prova ingress i organ av främmande organismer. För att göra detta måste du noggrant övervaka personlig hygien, och avstå från att samverka. Dessutom, under rehabiliteringsperioden, irriteras de slemhinnor, vilket ökar patologins manifestationer och fördröjer återhämtningstiden. Således är det nödvändigt att skydda kroppen från ytterligare provokerande faktorer.

Metoder för överföring av cystit

Cystitis betyder inflammation i blåsans slemhinna. Sjukdomen mer "älskar" kvinnor: deras korta urinrör är extremt bekväm för infektion av infektionen i urinblåsan. Men män utsätts också för en sjukdom, men mycket mindre ofta. Var kommer sjukdomen från? På vilka sätt överförs det?

Cystitis: Hur överförs det? Huvudsakliga sätt att infektera

Eftersom cystit är en inflammatorisk process, är den i sig inte smittsam. Det kan endast överföras av en infektion, som sedan utlöser sjukdomsmekanismen.

Det finns flera huvudsakliga sätt att infektera:

 1. Hematogen. I detta fall kommer patogena mikroorganismer in i blodet. Typiska exempel är kirurgi eller tanduttag.
 2. Lymphogenous. Anger penetration av infektionen genom lymfkärlen.
 3. Stigande. Det vanligaste alternativet. Mikroorganismer stiger genom kroppen från inflammerad urinrör och påverkar urinblåsan.
 4. Fallande. Omvänd föregående fall, typiskt för patienter med pyelonefrit. Infektion från inflammerade njurar går ner och når blåsan.
 5. Pin. Kan utföras under kateterisering eller cystoskopi (undersökning av blåsans inre yta).

I vilket fall som helst är sjukdomen skyldig för infektionen som kom in i kroppen och påverkade blåsan. Inflammation är bara en följd av effekten av patogena mikroorganismer. Du kan inte smittas med det vanliga könet eller det sexuella sättet, men det är ganska möjligt att få din "laddning" av patogena bakterier.

Hur överföres cystit under sex

Cystitis som sådan överförs inte i princip. Men det kan bli en komplikation från andra sjukdomar, "plocka upp" vilket är enkelt. Till sådana sjukdomar är först och främst:

 • Trichomonas colpit;
 • gonorré;
 • trast;
 • herpes;
 • chlamydia.

På grund av den "vana" av cystit uppstår efter sex med en ny partner (eller ständigt återkommer när intima relationer med konstant älskare) inflammation i urinblåsan ofta kallas sjukdomar som sexuellt överförs. Detta är fundamentalt fel: du kan fånga bara en infektion, och det kommer inte alltid att utvecklas. Hur kan sannolikheten för multiplicering av patogena mikroorganismer minskas? Det finns flera enkla metoder för förebyggande:

 1. Använd en kondom. Det hjälper till att minimera sannolikheten för infektion i kroppen.
 2. Träna inte vaginalt sex direkt efter anal. Anledningen är enkel: E. coli kan också orsaka symtom på cystitis. Det rekommenderas att utföra lämpliga hygienprocedurer innan du fortsätter att ändra "yrket".
 3. Bli inte bäras av våldsamma samlag. Kontinuerligt intensivt sex leder ofta till irritation av blåsans öppning, vilket är mycket fördelaktigt för blåsor.

Som praktiken visar, hos personer som har ett aktivt sexliv, uppstår cystitis mycket oftare än de som avstår från avhållsamhet. Det spelar ingen roll, det finns en regelbunden förändring av partners eller samma kön förekommer endast i äktenskapet om man är ständigt infekterar fru virus- eller bakteriestammar som lider av symptomen på cystit det blir hela tiden.

Den första "bekantskapen" med sjukdomen hos många flickor uppstår omedelbart efter oskuld av oskuld. Detta fenomen kallas defloration cystitis. Vaginaens mikroflora med de övervägande sura mjölkbakterierna i den reagerar negativt på alienflorans effekt. Till följd av detta förvärvar "naturliga" mikroorganismer en patogen karaktär och har utvecklats genom urinröret i blåsan.

Även om kvinnor är mer benägna att drabbas av blåsor efter kön, tar man ibland upp infektionen från partnern.

En frisk person - oavsett kön - kommer säkert att överföra inmatningen av patogena "element" i kroppen. Men om immunförsvaret är svagt, och stress, dålig kost och ett minimum av fysisk aktivitet har blivit normen, den cystit efter samlag, är helt förståeligt: ​​kroppen helt enkelt inte kan motstå infektion.

Cystitis: Vad är överförings sätt? Samtidiga sjukdomar

Inflammatoriska processer i kroppen är nära besläktade. Om ett organ blir sjuk betyder det att infektionen sannolikt kommer att sprida sig vidare och träffa "grannen". Relativt sett smittar en person från insidan sig själv.

Mycket ofta uppstår cystit som en följd av sådana sjukdomar:

 • halsont;
 • karies;
 • kronisk tonsillit;
 • pyelonefrit;
 • otitis media;
 • bronkit;
 • uretrit;
 • vaginit och så vidare.

I princip kan eventuell inflammation "migrera" ytterligare, eftersom patogener kan flytta från ett organ till ett annat. I fall där cystit förekommer som en följd av en sjukdom kallas den sekundär.

Men en annan "taktik" är lika sann. Blåsans inflammation kan också bli en utlösare för en annan sjukdom. Särskilt ofta obehandlad cystit utvecklas till pyelonefrit (inflammation i njurarna).

Hur man undviker cystitis? Huvudrekommendationer

Alla sätt att "förvärva" blåsor som beskrivs ovan kommer att vara "värdelösa" om en person har god hälsa och inte reagerar på "enkla" patogena mikroorganismer. För att bli oskadlig mot blåsans inflammation behöver du bara följa dessa tips:

 1. Undvik hypotermi. Det är frysning av kroppen som anses vara huvudårsaken till blåsan. Därför sitta inte på bänkarna på vintern, bära korta jackor vid allvarlig frost, bada i kallt vatten.
 2. Rätt att äta. Under ett totalt förbud bör det vara för skarpa, överkokta, kryddiga rätter. Dessutom bör alkoholkonsumtionen vara begränsad. Användbara grönsaker, frukter och en stor mängd vatten.
 3. Behandla alla sjukdomar som märktes av dig själv. Eftersom cystitis kan "födas" från någon inflammation i kroppen, är det bättre att eliminera det infektiösa fokuset så tidigt som möjligt.
 4. Undvik för hårt underkläder. Denna "kläder" klämmer blodkärlen, stör det normala blodflödet. Av samma anledning är stillasittande arbete skadligt.
 5. I tid för att besöka toaletten. Behov av att urinera bör uppfylla så snart som möjligt: ​​stagnerande urin - perfekt "lekplats" för aktiv reproduktion av patogena mikroorganismer, som kommer förr eller senare orsaka inflammation.

Det är viktigt att förstå att cystit är bara en "biprodukt" av inte det mest korrekta sättet att leva. Det är omöjligt att bli smittad om organismen "lyckligtvis" tar en infektion och bidrar till utvecklingen. Med stark immunitet och en måttligt mobil livsstil är ett sådant scenario nästan orealistiskt.

Hur överför cystitis?

En ganska vanlig sjukdom i det genitourära systemet, som är förknippad med en blåsskada, är cystitis. Denna patologi kännetecknas av svår kurs och smärta. Många människor är intresserade av huruvida cystitis överförs sexuellt. För att kunna svara på denna fråga är det nödvändigt att förstå vad som orsakar sjukdomen.

Cystitis kan överföras på olika sätt, för att provocera utseendet av sjukdomen kan skadliga ämnen, allergener, hushåll och andra faktorer. Oftast är en person smittad med mikroorganismer. Den sexuella handlingen är inte orsaken till överföring av infektion, men bakterier kan komma in i könsorganen och överförs således till sexpartnern under samlag.

Vad är skillnaden mellan cystit och venerala sjukdomar?

Andra sexuellt överförbara sjukdomar överförs exakt under sexuell kontakt, men cystit har ett något annorlunda infektionssätt. Hur överför cystitis? Få sjukdomen genom en sexuell handling är möjlig, men infektion sker indirekt.

Patogener överförs indirekt, inte klamydia eller gonorré, som kan föras vidare från fusionen och bakterier av en annan art effekter: stafylokocker, streptokocker, E. coli och andra. För att provocera sin patogena verkan behövs särskilda villkor. De kan stanna i patientens kropp och inte få sig att känna sig.

Hur inträffar infektionen?

Blåses cystit från kvinna till man? Det är känt att mer än hälften av befolkningen är påverkad av denna sjukdom. Detta beror på de kvinnliga reproduktionssystemens särdrag.

Urethra hos kvinnor har en struktur som är annorlunda än män, och sannolikheten för att få patogena mikroorganismer i den är mycket högre. Infektionsprocessen börjar med inkomsten av bakterier i slidan. Därmed hög sannolikhet att mikroorganismer passerar in i urinröret. Infektion sker om den bakteriella bakgrunden hos kvinnans nya system har äventyras.

I en man uppträder infektion på ett annat sätt. Oftast efter infektion uppträder sjukdomen inte i symptomatologi, men överföringen av cystit till en annan kvinna är möjlig. Det betyder att mannen blir bärare. Vid sexuellt intyg eller handling med den friska kvinnan finns sannolikheten för överföring av en patologi.

Tecken på blåsor

Blåsans inflammation kan vara akut eller kronisk. Patologins utseende åtföljs av sådana tecken:

 • Förändringar i urinering, frekvent urinutmatning;
 • Smärta vid urinutmatning
 • Sexuella organ skadas, klåda känns;
 • Det är känt att blåsan inte är helt tömd;
 • Blodig urladdning i urinen
 • Pus och slem i urinen;
 • Det gör ont i underlivet.

Cystitis påverkar blåsan, så några förändringar i urinering och ömhet är anledningen till att besöka en läkare.

Orsaker till sjukdomen

De yngsta tjejerna är mest mottagliga för cysti vid en ålder som är lämplig för befruktning: från 20 år. Orsaken till nederlaget är vanligtvis hypotermin hos det urogenitala systemet. Till exempel, om en ung tjej lätt klär sig i kallt väder eller länge sitter på en kall. På grund av detta försvagas kroppen, sjukdomen börjar utvecklas och fortskrider i framtiden.

Cystitis kan uppstå på grund av genetisk predisposition. Hos vissa tjejer kan även mindre faktorer prova utvecklingen av blåsor.

En av de möjliga orsakerna är den första sexuella upplevelsen. Det händer att under den första sexuella kontakten skadas könsorganen, inklusive urinröret. Sjukdomen, som har uppstått av denna anledning, kallas också "smekmånens cystitis".

Cystitis kan uppstå på grund av obehagliga kläder. Felaktigt utvalda jeans eller frekvent användning av dagliga dynor kan utlösa utseendet på patogena mikroorganismer. En annan riskfaktor är låg rörlighet. Blodcirkulationen i könsorganen är störd, och som följd utseendet av olika sjukdomar i det genitourära systemet. Felaktig hygien är en vanlig orsak till cystit hos ett barn i tonåren. Att bryta hormonbalansen hos barn är också en av faktorerna i utvecklingen av sjukdomen. Av denna anledning sprider cystitis huvudsakligen hos gravida kvinnor.

Sexuellt överförbara infektioner

Cystitis indirekt överförs sexuellt. En kvinna kan bli infekterad från vektorn under samlag. Detta sker om manmikrofloran är patogen. En kvinna har risk för infektion när hennes menstruation börjar, och omedelbart efter hennes uppsägning. Förutom att påverka infektionens utseende kan frekvent hypotermi och svag immunitet uppstå.

Sjukdomen överförs ofta under graviditet om det finns sexuell kontakt. Kvinnan vid denna tid är kraftigt försvagad immunitet, och hon är särskilt utsatt för infektion. Andra faktorer kan bidra till utvecklingen av blåsan:

 • Slumpmässigt sexliv;
 • Brott mot hygienregler
 • Välja en sexuell partner med nedsatt mikroflora.

Användningen av preventivmedel kan påverka utvecklingen av blåsan.

Infektion sker inte direkt, men indirekt. Efter en sexuell kontakt stör en kvinnas balans mellan mikroorganismer och detta påverkar negativt kvinnornas urinvägs arbete. Det finns förändringar i mikrofloran, och därefter sprider den överförda infektionen, vilket leder till utvecklingen av cystitis.

Patogena mikroorganismer snabbt distribueras i kroppen, vilket påverkar inte bara organ i urogenitala systemet, men andra nära platsen för infektion myndigheter. Den akuta formen utvecklas oftare hos kvinnor med svag immunitet. Om immunsystemet inte kan bekämpa lesionen börjar de första symptomen manifesteras. Vidare, om patologin inte behandlas går den i kronisk form.

Är det möjligt att ha sex med blåsor?

Läkare rekommenderar inte att ha sex med denna patologi. Det finns flera skäl till detta.

För det första lär en kvinna under en kontakt inte njutning utan upplever smärta. Sexuella interaktioner orsakar smärta och klåda i underlivet och i könsorganet.

För det andra, med regelbunden samverkan kan behandlingsprocessen vara komplicerad. Under behandlingen är det önskvärt att avstå från frekventa sexuella kontakter. Detta beror på ingreppet av patogena mikroorganismer i urinröret från slidan.

Behandling av infektion

Behandlingen syftar till att minska patogena bakterier, därför används läkemedelsbehandling, nämligen antibiotikabehandling. Under återhämtningen ska kroppen noggrant övervaka hygien, för att inte provocera inkomsten av andra skadliga mikroorganismer, och bör avstå från en viss tid från samlag.

Undvik inverkan av provokationsfaktorer och vid rehabilitering när kroppen är mest utsatt för negativt inflytande. Irritation av slemhinnorna kan prova utseendet av andra sjukdomar i reproduktionssystemet eller förekomsten av komplikationer.

Det är svårt att säga om cystit är smittsam eller inte. I kärnan överförs denna sjukdom inte genom sexuella handlingar, men ofta efter kön börjar en kvinna känna tecken på blåsor. Hos män uppstår sjukdomen inte, men efter kön kan infektionen passera till en kvinna. Detta händer bara om flickans kropp är lämplig för att sprida infektionen. Att öka risken att utveckla patologi kan vara låg immunitet, hypotermi och andra faktorer.

Hur överför cystitis? Kan det överföras sexuellt?

Cystitis är en inflammatorisk sjukdom i blåsan. Den breda förekomsten av sjukdomen bekräftas av statistik: i Ryssland finns det nästan 30 miljoner fall per år, med de flesta av fallen av denna sjukdom är kvinnor. En högre sannolikhet för cystit sjukdomen bland kvinnor beror på egenheter av strukturen av den kvinnliga urinvägarna - hona urinrör är bred och vägen är kortare urinrör än män, så någon infektion under gynnsamma förhållanden kan lätt tränga in i urinblåsan på en kortare väg. Cystitis kan vara svag, men när sjukdomen fortskrider leder det till en levande manifestation av dess symtom, då är det vanligt att prata om akut cystitis. Denna sjukdom är provocerad av bakterier eller virus som kommer in i blåsan och orsakar inflammation i dess membran.

Cystit efter samlag - är det möjligt?

När ställer en fråga: "Var sexuellt cystit Godkänd" är värt att uppmärksamma det faktum att som en distinkt sjukdom cystit inte passeras - under sex från kvinnliga och manliga, eller vice versa, endast överförs bakterier eller infektion i urinblåsan för urin kanaler från botten upp, där det orsakar inflammation, det vill säga istället för cystitisen, överförs endast bakterierna som leder till sjukdomen till partnern. Därför är påståendet att cystit sänds sexuellt delvis fel.

Symtom på blåsan

Cystitis är en sjukdom som orsakar mycket obehag. Karaktäristiska symtom på blåsan:

 • känsla av akut smärta vid urinering
 • frekvent uppmaning att urinera
 • förtäring av urin;
 • förekomst av blödning i urinen;
 • förhöjd kroppstemperatur.

Foto 1. Struktur av urinvägarna hos män och kvinnor

Faktorer som orsakar förekomsten av blåsan

Cystitis kan uppstå plötsligt med manifestationen av karakteristiska symtom. Följande faktorer leder till inflammation i blåseslemhinnan:

 • Stagnation av blod till följd av hypodynami, klädsel med täta kläder, frekvent förstoppning;
 • minskning av kroppens övergripande skyddsfunktion;
 • promiskuösa samlag
 • hormonella störningar;
 • oregelbunden urladdning av blåsan i närvaro av urinbehov;
 • hypotermi;
 • icke-iakttagande av personlig hygien.

Alla ovannämnda faktorer leder till inloppet av patogena bakterier och infektioner, vilket orsakar sjukdomen.

Funktioner av infektiös cystit

En särskiljande egenskap hos infektiös cystit är att dess förekomst är förknippad med patogena bakteriers penetration i blåsan, som naturligt saknas i urinblåsan. Infektiös cystit är en följd av de överförda sexuella infektionerna, och därmed tillsammans med diagnosen "cystitis" finns olika sexuella infektioner ofta: vulvovaginit, herpes, svampsjukdomar. Infektiös cystit kan utlösas av ett antal mikroorganismer:

 • stafylokocker;
 • herpesvirus;
 • chlamydia;
 • gonokocker;
 • krepsiella;
 • mykotiska bakterier.

Som omvärlden i en enorm mängd av olika typer av mättad med bakterier och mikroorganismer, cystit sjukdomen inte förekommer i alla människor - detta beror på det faktum att olika människor har olika motstånd organismen bakterier eller virus. Därför är det med cystit, att endast personer med försvagade skyddsfunktioner i kroppen står i fara.

Kronisk blåsan

Diagnosen "kronisk blåsan" bestäms av otidsvis avkänning och felaktig behandling av akut cystitis. Om akut cystit inte behandlas, efter en tid förvärvar den en kronisk status, som är permanent med periodiska exacerbationer. Med kronisk blåsan uppstår en djupare och mer omfattande inflammation i blåsan, vilket är mycket svårare att behandla. Mer tydligt visas information om cystitis i videon:

För att utesluta risken för cystit genom sexuell kontakt, är det nödvändigt att använda kondomer, och personlig hygien kan inte försummas.

Cystit hos män och kvinnor

Bland män är incidensen av cystit är lägre, eftersom den smala urinröret och dess avstånd från analöppningen utesluter inträdet av patogena mikroorganismer i blåsan. Men i vissa fall sker cystit fortfarande: när det träffas bakterier eller infektioner genom urinröret (upplänk bana), eller närvaron av interna störningar i de manliga könsorganen, organ, utsöndringssystemet och portförsedda virussjukdomar, när bakterier och virus finns i urinen, och vilket orsakar inflammation i blåsan (en nedstigande väg). Hos män kan cystitis leda till sådana faktorer:

 • sexuellt överförbara sjukdomar (klamydia, gonorré);
 • njursjukdom;
 • prostata adenom;
 • uretrit;
 • polyneurit;
 • influensa;
 • täta stressiga förhållanden;
 • diabetes mellitus.

Hos män observeras blåsor oftast vid vuxen ålder.

Foto 2. Slimhinnan i en inflammerad urinblåsa

Kvinna cystitis, förutom den bredare fördelningen på grund av urinorganens speciella struktur, har följande särdrag: det kan uppstå som ett resultat av en kraftig förändring av hormonell bakgrund. Hormonsystemet hos kvinnor utsätts ofta för abrupta förändringar. Risken för blåsor förekommer under sådana livsperioder. Hormonella förändringar uppstår som ett resultat av förlust av oskuld, under graviditet och efter förlossning, under klimakteriet och klimakteriet.

Foto 3. Kvinna cystitis

Behandling av blåsan

Behandling av blåsan måste ordineras av en läkare. Oberoende försök att eliminera sjukdomen kan leda till att cystit kan bli kronisk. Endast en läkare kan noggrant bestämma sjukdomsfasen och förskriva den nödvändiga behandlingen.