Huvud
Analyser

Vilken läkare behandlar cystitis?

Blåsans inflammation kräver en obligatorisk och brådskande överklagande till en specialist. Men många människor ser väldigt vagt ut vad man ska göra med blåsor: vilken läkare ska gå och huruvida undersökningen är tillräcklig för en läkare?

Till vilken läkare ska man ta itu med en cystit? terapeut

Den sjukdom som en person står inför för första gången kan förvirra alla: det är ofta omöjligt att bestämma den korrekta orsaken till symtomen på egen hand.

I detta fall rekommenderas vuxna att gå till terapeuten, och barn bör tas till barnläkaren. På grundval av klagomål kommer läkaren att hänvisa till en specialist och berätta hur man ska bete sig för första gången för att underlätta sjukdomsförloppet innan en lämplig behandling utförs.

Typiskt kommer terapeuten (eller barnläkaren) med sådana symptom:

 • rezi med urinering
 • konstant ömhet i underlivet;
 • blod, slem och andra sekret i urinen, en förändring i lukten;
 • frekvent uppmaning att urinera, särskilt på natten
 • lite feber, generell svaghet.

Någon av dessa tecken kan indikera inte bara cystit, men också andra sjukdomar. Ofta utsätts patienter för urolithiasis eller uretrit (inflammation i urinröret). Kvinnor lider också ofta av njurproblem, och män är mycket sårbara prostatakörtlar. Dessa sjukdomar kan både "gömma" sig bakom symtomen på cystit och helt enkelt komplettera den. Den slutliga diagnosen är gjord efter en fullständig undersökning.

Till vilken läkare ska man gå med blåsor? urolog

Många tror att urologen är enbart en manlig läkare. Denna åsikt är felaktig: en läkare kan arbeta med både män och kvinnor eller barn. Urologer specialiserar sig vid behandling av sjukdomar i det genitourära systemet - sådana sjukdomar innefattar blåsor.

Oftast skickar terapeuten patienten till urologen. Vissa tjejer är blygsamma inför denna läkare, eftersom de är rädda för gynekologisk undersökning. Men i de flesta fall är erfarenheten förgäves: Blåsans inflammation bestäms huvudsakligen av symptom och resultat av testen - nästan alltid tillräckligt för diagnosen. Även om en gynekologisk stol på kontoret är definitivt tillgänglig.
Vanligtvis tilldelar urologen en eller flera manipuleringar från följande lista:

 1. Ultraljud av blåsan och njuren; män kan också screenas för prostata.
 2. Allmänna tester av urin och blod.
 3. Bakpoev av uriner.
 4. Urinanalys för biokemi.
 5. Uroflowmetry (bestämning av urinstråleegenskaper).
 6. Cystoskopi (undersökning av blåsan med hjälp av ett endoskop).

På grund av de genomförda undersökningarna får läkaren en fullständig bild av patientens tillstånd. Om det är nödvändigt palperar urologen också njurarna, magen och män och könsorgan. Ibland rekommenderas tester för venerala sjukdomar.

Urologen kan ordinera patienten en fullvärdig behandling, ofta med användning av antibiotika. Men nästan alltid rådgör läkaren patienten att besöka ett antal specialister för att utesluta sannolikheten för andra sjukdomar.

Med en cystit till vilken läkare som ska gå? gynekolog

Hos kvinnor undersöks könsorganen av en gynekolog. Om flickan är sjuk, skickas hon till ett barns specialist.

Ett besök hos en gynekolog är motiverad av det faktum att ofta cystit är provocerad:

 • genital candidiasis
 • bakteriell vaginos;
 • chlamydia;
 • gonoré och andra sjukdomar i reproduktionssystemet.

Gynekologen bör utföra en fullständig diagnos för att utesluta eller bekräfta förekomsten av ovanstående problem. Utan eliminering av sjukdomar i könsorganet kommer blåsan konstant att återvända.

Gynekologisk undersökning utförs huvudsakligen av:

 • inspektion i stolen
 • stroke;
 • transvaginal ultraljud.

Som en urolog kan en gynekolog rekommendera en patient att ta prov för venerala infektioner. Med positiva resultat måste en kvinna besöka en venereolog.

Ibland utvecklar cystit mot en bakgrund av medfödd onormal placering av urinröret med avseende på vagina. I detta fall kommer försvåringen att störa kvinnan efter varje intim kontakt. Det enda sättet att lösa problemet är kirurgi.

Vid en blåsning till vilken läkare att ta itu med? nephrologist

Blåsan är nära relaterad till njurarna. Undersökningen av en nephrologist är därför inte överflödig, speciellt om patienten observerar följande symtom:

 1. Smärta i ländryggsregionen med varierande svårighetsgrad.
 2. Betydande temperaturökning.
 3. Allmän dålig hälsa.

Sådana tecken indikerar att infektionen har ökat till njurarna och provocerat sin inflammation. Även om det händer ibland och tvärtom: En pyelonefrit blir orsaken till utvecklingen av en cystit. I vilket fall som helst är det nödvändigt att kämpa med båda patologierna.

 • palpaterar njurarna;
 • utser test av urin och blod
 • skickar till ultraljuden av njurarna, om det inte gjordes tidigare.

Det är nödvändigt att samtidigt behandla både urinblåsan och njurarna, eftersom dessa organ "dra" varandra efter sig själva. Det är mycket viktigt att inte överkylas: cystit och pyelonefrit uppträder nästan alltid mot bakgrund av frysning av kroppen.

Om den inflammatoriska processen har gått in i en kronisk form, så är det meningsfullt att besöka en smittsam specialist och en immunolog dessutom.

Att bestämma vilken läkare som ska gå med blåsor, det viktigaste är att inte tveka att besöka. "Frisk" sjukdom är mycket lättare att behandla än försummad.

Vilken läkare behandlar cystit hos kvinnor?

Cystit hos kvinnor - inflammation i urinblåsan - en sjukdom som kännetecknas av en ljus kliniska bilden, diagnos svårigheter som inställnings orsaker varken läkare eller en tillräcklig livserfarenhet.

Ofta smärtsam urinering, åtföljd av ett ibland svårt smärtsyndrom och utseendet av blod i urinen - det är dess karakteristiska egenskaper.

Att cystit inte förs i kronisk form, kvinna bör inte självmedicinera, måste vi först vända sig till urolog, som kommer att hålla en detaljerad diagnos och ordinera lämplig behandling. Om det inte finns någon sådan specialist på polikliniken på bosättningsorten, är det nödvändigt att kontakta terapeuten.

Varför utvecklar kvinnor cystit oftare än män?

Verkligen, varför företrädare för det rättvisa könet lider av cystit ganska ofta, och hos män är sjukdomen extremt sällsynt?

Det är enkelt! Infektion tränger igenom kroppen genom bakterier som är infekterade med urinröret eller urinröret. Hos män är det långt och smalt, och det är svårt för bakterier att "nå målet", för kvinnor är det kort och brett. För sjukdomar verkar det andra alternativet mycket mer attraktivt.

symptom

Cystit är ganska smärtsamma symptom: frekvent urinering, ibland med slem och blod i urinen, skarp smärta och brännande efter tömning, kontinuerlig känsla av fullhet i blåsan. I vissa fall stiger kroppstemperaturen, illamående och kräkningar uppträder.

Så snart du börjar visa de första tecknen på blåsan, måste du omedelbart börja behandlingen för att förhindra en kronisk sjukdomsförlopp, som kan bestå i månader och till och med år. För hans syfte bättre att träffa en läkare, kommer han att producera en bakteriell ympning och ordinera den bästa läkemedel som kan bekämpa det med en specifik patogen.

förebyggande

Det bästa sättet att undvika obehagliga känslor för kvinnor är dock förebyggande. Speciellt bör du följa reglerna för personlig hygien, använd endast rena kläder och byt regelbundet kuddar och tamponger under menstruationen.

Dessutom förvärras kronisk cystit ofta av hypotermi - i synnerhet bukhålan och underdelen. Fördröja inte urinering längre än förfallodagen - en fullblåsan är lätt infekterad med patogener.

Vilken läkare behandlar cystit hos kvinnor?

När en kvinna möter symtomen på en sådan sjukdom som cystit, vilken läkare att kontakta blir det mest akuta problemet. Ja, och rädslan för diagnosförfarandet förekommer hos många tjejer. Sjukdomen är mellan två medicinska specialiteter - gynekologi och urologi.

Först och främst är det värt att besöka terapeuten. Efter att ha analyserat patientens klagomål kommer han sannolikt att rikta den till den expert som behandlar en cystit - till urologen. Kvinnor kommer dessutom att rekommenderas och besöka en gynekolog, för mycket ofta i företrädare för den vackra hälften av mänskligheten är orsaken till sjukdomen olika sjukdomar i könsorganet.

Urologist är en läkare som specialiserat sig på behandling av det mänskliga genitourinära systemet, som är grundligt förberedd i denna riktning. Hans verksamhetsområde innefattar sjukdomar i njurarna, urinblåsan och urinvägarna i allmänhet. För honom finns ingen delning efter kön och ålder. Därför är läkaren som behandlar cystitis en urolog, eftersom cystit i alla dess former faller inom denna specialists intresse.

För att fullständigt klargöra orsakerna till att brotten utvecklats har en kvinna tilldelats vissa studier:

 • allmän analys av urin;
 • bakteriologisk urinkultur;
 • Urinalysis av Nechiporenko;
 • blodprov;
 • analys av vaginal dysbios;
 • Ultraljud av genitourinary systemet;
 • cystoskopi;
 • Ultraljud av genitourinary systemet;
 • PCR-studie.

Först efter att orsaksmedlet är etablerat eller orsaken till blåsan utvecklas, föreskriver läkaren den nödvändiga behandlingen. Det innebär som regel att man tar antibakteriella och antiinflammatoriska läkemedel tillsammans med fysiologiska förfaranden. Även för diet är cystitis en viktig faktor. Läkaren kommer att råda dig att ge upp skarpa, röka och feta livsmedel, alkohol och dricka mer än 8 glas vatten om dagen. Tranbärsjuice eller morsor kommer också att vara användbara.

preparat

Om sjukdomen är infekterad, bekräftas genom analys, så kommer du troligen att behöva ta ett antibiotikum:

 • fosfomycin (monural);
 • gruppfluorkinoloner - Tsifran, Norfloxacin;
 • Nitrofuran (Furadonin, Furagin).

En av de mest populära antibiotika som föreskrivs för behandling av nedre urinvägarna är Monural.

Vilken läkare behandlar cystitis?

Cystitis är en av de vanligaste sjukdomarna hos kvinnor, det är mindre vanligt bland barn och män. En sådan inflammation i blåsan med sina symtom sätter ofta ett dödläge i de flesta människor, för omedelbart uppstår frågan: vilken läkare ska behandlas med blåsor?

Frekventa resor till toaletten, smärta vid urinering och i underlivet - allt detta kan verka som symtom på någon sexuellt överförd infektion eller banal hypotermi. I själva verket är cystit ofta en följd av en annan sjukdom, eventuellt infektiös, vilket kräver komplex behandling av de sanna orsakerna till sjukdomen. Därför bör du veta vilken läkare som ska gå med utseendet av symtom på blåsan.

terapeut

För diagnos av någon sjukdom krävs kunskap inom olika områden av medicinsk kunskap. Detta är som regel ockuperad av en allmänläkare. Det givna institutet hos oss är underutvecklat, och sådana funktioner är tilldelade till terapeuten. Det här är läkaren du vill vända dig till först.

Terapeuten är en specialist som behandlar diagnosen av en sjukdom i de första etapperna. Först kommer han att samla en fullständig historia av dina symtom, hålla palpation och skicka för att klara vissa tester. Bland de viktigaste föreskrivna testerna är i detta fall ett allmänt urintest. Baserat på de utförda procedurerna kommer läkaren att kunna bestämma närvaron eller frånvaron av cystit och, viktigast av allt, orsakerna till förekomsten. När allt kommer omkring blir det ofta en följd av diabetes, kardiovaskulära sjukdomar eller könsorganssjukdomar.

Beroende på resultatet av denna diagnos bestämmer terapeuten vilken läkare som söker en smalare specialisering.

gynekolog

Många kvinnor med utseende av symtom på blåsans inflammation går omedelbart till gynekologen och tänker på att den här specialisten behandlar eventuella problem med "småbäckenet". Detta är delvis felaktigt. Att ta itu med gynekologen följer när cystit blir en följd av könsorganssjukdomar. Dessa innefattar i synnerhet vaginos, candidiasis, klamydia, gonorré, etc. Otillbörlig behandling av de listade sjukdomarna kan orsaka en periodisk förekomst av blåsan. Vilken läkare i detta fall kommer att vara den första som överklagar? Om du är medveten om din förutsättning för sexuellt överförbara sjukdomar kan du hoppa över en resa till terapeuten, eftersom en gynekolog kanske kan ordinera samma allmänna test.

Gynekologen utför diagnostik med hjälp av standardprocedurer: visuell inspektion av könsorganen i fåtöljen, swabs på floran och sexuellt överförda infektioner, liksom transvaginal ultraljud. För att bota cystit måste du först bli av med de första orsakerna till sitt utseende (i detta fall infektion).

En annan orsak till cystitis utseende, som kan avslöja en gynekolog, är urinrörets onormala placering (för nära slidan). Detta kan leda till ganska frekventa inflammationer i blåsan, vilket kommer att bli särskilt uttalat efter samlag. Det är möjligt att bli av med denna sjukdom endast med hjälp av kirurgisk ingrepp.

urolog

Om män har problem med köns- och urinvägarna leder omedelbart till en urolog, så anser kvinnor att det här är enbart en manlig läkare, vilket utan tvekan är fel. Det bör omedelbart förstå att urologi är ett fält av medicin som utöver det manliga reproduktionssystemet behandlar urinvägs- och binjurproblem. Blåsan är urinvägens huvudsakliga organ, så kampen mot blåsor är en direkt funktion hos urologen. I princip kan en resa till denna specialist ersätta den första resan till terapeuten, vilket kommer att bli ännu mer korrekt, eftersom han omedelbart kan känna igen om patienten har en cystit eller en sjukdom som liknar honom i symptomatologin.

Traditionella förfaranden för att diagnostisera cystit i en urolog är:

 • allmänna blod- och urintester,
 • Ultraljud av urinvägarna,
 • biokemisk analys av urin,
 • bakteriekultur,
 • en studie av urinflödet,
 • undersökning av blåsans slemhinnor (cystoskopi).

Det komplicerade tillvägagångssättet för behandling av blåsan anses vara obligatoriskt, det gör det möjligt att bedöma kroppens och dess enskilda organs allmänna tillstånd för att identifiera orsakerna till inflammation och förskriva rätt behandling. Cystit hos män kräver en obligatorisk undersökning av tillståndet hos prostatakörteln, liksom förekomsten av sexuellt överförbara sjukdomar, vilka är de vanligaste orsakerna till inflammation. För kvinnor kommer urologen att råda utöver att ta itu med gynekologen, speciellt om en cystit har kronisk form.

immunolog

I de fall då diagnosen inte avslöja reproduktionssystemets sjukdomar eller urinrörets otillbörliga plats, liksom andra uppenbara orsaker, bör du kontakta immunologen. Det är denna specialist som kan ordinera ett immunologiskt blodprov, liksom andra studier för att bestämma orsakerna till blåsan, och sedan ge ett kvalificerat samråd och ordinera nödvändiga droger.

Cystitis i barnet

Sjukdomen av detta slag ger omedelbart upphov till föräldrarna den rimliga frågan: "Vilken läkare behandlar cystit hos barn?" Endast en urolog kan göra en sådan diagnos. För diagnosen kommer det att finnas tillräckligt med symtom som t ex vanlig urinering, liksom ett allmänt urintest. Behandling av inflammation hos barn är mer sparsam. Det inkluderar till exempel massage. Revealing orsakerna till sjukdomen verkar också enklare på grund av egenskaperna hos fysisk utveckling till skillnad från vuxna. Om ett symptom finns kan du kontakta barnläkaren, men i vilket fall som helst kommer han att vara tvungen att skicka dig till urologen för att klargöra diagnosen.

Det bör också noteras att en person som inte går till en specialist och fattar ett beslut om att ta antibiotika själv kan tillfälligt bli av med symptomen på inflammation, men av anledningarna till hans utseende utan specialist - aldrig. Därför är det så viktigt att söka hjälp från en läkare i tid.

Vilken läkare kan bota cystit i en kvinna?

Rezi, brännande och smärta vid urinering kan förekomma oväntat och inte i tid. Blåsans inflammation är ett ganska vanligt problem, särskilt för det rättvisare könet. När sjukdomen försämras krävs hjälp. Det är bara inte alla som vet vilken läkare som behandlar cystit hos kvinnor. Men valet av rätt sjukvårdspersonal är mycket viktigt.

Vilken läkare behandlar en inflammerad urinblåsa hos kvinnor? Med den här frågan vänder de sig till olika kliniker för att hitta en kompetent läkare och få råd från honom om symtomen på sjukdomen och behandlingen under förföljelsen.

När ska man se en läkare

Cystitis provoceras ofta av en infektion som påverkar urinvägarna. Ibland är dess källa inflammation hos kvinnliga genitala organ, oftare - inträdet av patogener från utsidan. Underkylning kan också tjäna som provokation av sjukdomsförstärkning.

 • Det första tecknet på förekomsten av cystit är smärta och brinnande i underlivet.
 • Frekvent urinering, ständig uppmaning att tala om inflammation i det urogenitala systemet.
 • Allvarlig smärta, rezi med urinering, ibland utseendet av blodföroreningar i urinen - ett tydligt tecken på blåsor eller uretrit
 • Feber, frossa, växling av het och kall svett - sällan, men medföljande tecken på sjukdom.
 • Mörk och grumlig urin med en skarp lukt indikerar att sjukdomen har förvärrats.

självbehandling

Detta fel tolereras av många patienter som är en gång eller rädd att söka hjälp från en specialist. Förtroende för att man, med hjälp av ytlig kunskap som erhållits från Internet, råd från en apotekare eller råd från vänner och släktingar, kan bli av med en sjukdom, leder i regel till irreversibla konsekvenser.

Självbehandling är farlig eftersom det är möjligt att starta en svår form av blåsor och missa den tid som behövs för akutsjukvården. Felaktigt utförda procedurer, mediciner som inte hjälper eller manipulerar som tillfälligt släcker en utvecklingssjukdom leder till problem. Oftast måste konsekvenserna av självbehandling korrigeras av specialister som redan är på sjukhuset.

Vilken typ av läkare ska jag kontakta?

Specialister inom medicin kommer att göra en undersökning för att identifiera orsaken till denna sjukdom och ge rekommendationer för behandling av blåsan.

terapeut

Vid de första tecknen på blåsor kan du konsultera en distriktsterapeut. Först kommer denna läkare att rekommendera en undersökning, som oftast innehåller följande procedurer:

 • Ultraljud av de inre organen i genitourinary systemet;
 • allmän analys av urin och blod
 • urinanalys för bakteriologisk kultur.

Om du behöver mer forskning - läkaren kommer att utse dem.

urolog

Det antas att urologen är en specialist, till vilken män behandlas oftare. Detta är dock inte fallet. Eventuella problem med organens urinering kräver samråd med denna speciella läkare.

Eftersom cystitisen åtföljs av mycket obehagliga känslor, och du vill bli av med dem snabbt, kan du omedelbart träffa en urolog vid de första tecknen. Om du är säker på att du har "besökt" av denna sjukdom, kan du säkert gå till den här läkaren.

gynekolog

En kvinnlig läkare, när den undersöks, kommer omedelbart avgöra om det finns några problem i könsorganens område eller det är verkligen en inflammation i urinblåsan. Även gynekologen kan omedelbart svara på frågan huruvida den smärtsamma processen är resultatet av infektion från könsorganet eller sjukdomen provoceras av andra orsaker. För detta kommer läkaren att ta en swab för flora och en analys för urogenitala infektioner och STD.

Cystit i en kvinna kan uppstå som följd av sexuellt överförbara sjukdomar, dolda infektioner eller en allvarlig komplikation av flora sjukdomar (till exempel kan candidiasis spridas till urinvägarna).

För att förstå vilken typ av läkare du behöver vända dig till måste du först försäkra dig om att denna sjukdom verkligen är en inflammation i urinblåsan. Därför kommer samråd med någon av ovanstående specialister att bidra till att upprätta en korrekt diagnos.

Förebyggande av cystit hos kvinnor

För att undvika behovet av att konsultera en läkare bör du följa vissa regler för att undvika förekomst av inflammation i blåsan eller förvärringar av en kronisk sjukdom:

 • Koka inte över. Håll fötterna varma och torra, och vid låga temperaturer, försumma inte varma kläder.
 • Bli inte involverad i salta, skarpa och röka rätter. De kan orsaka sjukdomens återfall.
 • Vid de första tecknen på inflammation - smärta, förändringar i färg och struktur av urin, frekvent uppmaning att urinera - omedelbart söka hjälp från en specialist. I detta fall är självmedicinering oacceptabel, eftersom det kan provocera en komplikation av sjukdomen.
 • Med gynekologiska problem är det nödvändigt att följa läkarens rekommendationer att infektionen inte sprider sig till närliggande organ, inklusive blåsan.
 • Glöm inte överensstämmelsen med hygienstandarden och rätt teknik för att ta vattenprocedurer. Gynekologer påminner alltid om att tvätta ut ur en kvinna måste göras från framsidan till baksidan, och i inget fall tvärtom (så att du kan sätta en E. coli i vagina och blåsans mikroflora)
 • Det är nödvändigt att endast använda hygienartiklar av hög kvalitet - tamponger, dynor, servetter. Det är önskvärt att de är utan smaker, och du hade ingen negativ individuell reaktion på dem. Ofta kan sådana tillbehör orsaka inflammation hos honkönnalerna och följaktligen blåsan.

Betydelsen av korrekt diagnos och behandling

Experter hävdar att, ibland, på grund av en fel diagnostiserad diagnos behandlas patienten för en sjukdom som han inte har. För att undvika sådana misstag utses behandlingen efter en noggrann undersökning och leverans av alla nödvändiga test.

Ofta, för att inte tolerera smärta, tar patienter smärtstillande medel. Det bör noteras att med hjälp av smärta signalerar kroppen ett visst misslyckande i vissa organs arbete. Därför tar du dig bara av konsekvenserna av den inflammatoriska processen genom att ta ett bedövningsmedel. Orsaken till dess förekomst förblir oförändrad, och processen i sig kan till och med intensifiera och återkalla sig igen med större intensitet.

När du vänder dig till doktorn befriar du dig själv av ansvaret för sjukdomsutvecklingen och gör det möjligt för den behöriga specialisten att lösa ditt problem. Cure kan botas snabbt, om du inte börjar processen att utveckla sjukdomen.

Vilka ytterligare medel ska användas för att skydda dig mot sjukdomsrepetitionen, du kan ta reda på genom att konsultera en behandlingsspecialist. Varje läkare som brukar behandla cystit hos kvinnor svarar på dina frågor och ger detaljerad rådgivning om ditt problem. Om det här är en gynekolog - kommer han att berätta för dig hur man undviker komplikationer i form av cystit i sjukdomar i könsorganen. Om du söker hjälp från en urolog kommer läkaren att förklara vilka ytterligare procedurer du borde underlätta sjukdomsförloppet. Om du väljer den första behandlingen av terapeuten, måste du ta reda på om din sjukdom är en cystit.

Cystitis som läkare ska ansöka om

Cystitis är en sjukdom där blåsan blir inflammerad. Bland kvinnor är sjukdomen ofta tillräckligt (nästan varje sekund representant för den vackra hälften av mänskligheten drabbades av det åtminstone en gång i livet). I dussintals gånger, oftare, men ändå lider män med blåsor. Gör inte ett undantag och barn av barndomen.

Tecken på blåsor

Tecken på blåsor är ganska specifika, och de manifesterar sig starkt. Dessa inkluderar särskilt:

 • frekvent urinering, vilket orsakar allvarliga och obehagliga anpassningar i patientens liv, som nu måste besöka toaletten nästan var 15: e minut;
 • förändring av urinets utseende - det blir grumligt, kan till och med uppstå en obehaglig lukt som indikerar processen att försumma.
 • smärta i området ovanför pubis (inte bara vid urinering) - ganska ofta observeras detta hos kvinnor;
 • brinnande känsla vid urinering
 • Ryggsmärta är möjlig, men inte alltid;
 • temperatur, kräkningar, illamående - allt detta kan ske i enskilda fall.

Om sådana larm föreligger ska läkaren omedelbart konsulteras. För det första är självmedicinering med blåsan full av många allvarliga komplikationer. Dessutom kan symtomen på den här sjukdomen maskera en helt annan sjukdom, vilket kräver en annan inställning till sig själv.

Det verkar som cystitis: vem ska jag kontakta?

Så du har misstankar om blåsor. Vad ska jag göra? Till vem ska du vända? Först och främst är det värt att besöka terapeuten. Efter att ha analyserat patientens klagomål kommer han sannolikt att rikta den till den expert som behandlar en cystit - till urologen. Kvinnor kommer dessutom att rekommenderas och besöka en gynekolog, för mycket ofta i företrädare för den vackra hälften av mänskligheten är orsaken till sjukdomen olika sjukdomar i könsorganet.

Endast en läkare, på grundval av en grundlig undersökning av patienten, kan göra en noggrann diagnos och förorda kompetent behandling. I synnerhet för diagnos av cystit kan följande forskningsprocedurer krävas:

 • ett allmänt blodprov - denna studie med cystit är inte tillräckligt informativ, med hjälp av vilken den kan bekräftas endast genom närvaron av en inflammatorisk process i kroppen;
 • allmän urinanalys är den viktigaste analysen för diagnos av sjukdomar i det urogenitala systemet; med blåsor till och med utseendet och lukten av urinförändringar stiger nivån av leukocyter i det och erytrocyter kan uppstå.
 • urinanalys av Nechiporenko - denna analys av det genomsnittliga urinprovet tilldelas vid abnormiteter i den allmänna urinanalysen; det gör att du kan klargöra det urogenitala systemet
 • Express-test (remsor) - moderna forskningsmetoder som tillåter att detektera nitrit i urinen (bildas under inflytande av patogen flora), samt att bestämma nivån av protein och leukocyter;
 • ultraljud;
 • sådd urin;
 • cystoskopi - när urinröret och urinblåsan visualiseras med hjälp av en speciell enhet - ett cystoskop; förfarandet med tanke på dess traumatism och möjligheten att fungera som utlösare för smittspridning är förbjuden att utföra i händelse av en akut process.

Hur behandlar läkare cystitis?

Efter att ha hört berättelser om vänner om hur läkare behandlade cystit, börjar patienterna ofta ta antibiotika och andra mediciner på egen hand. Och i princip försvinner symtomen snabbt. Men denna självbehandling utan tillsyn av en urolog

i de flesta fall leder helt enkelt till att sjukdomen blir en latent kronisk form. Behandling av det på detta stadium blir längre och svårare. Och till doktorn bör de oberoende patienterna som ett resultat ändå ta itu med, trots allt överkylning och försvagning av immunitet i detta fall kommer att fungera som utlösare för en förvärring av sjukdomen och förekomsten av utarmande symtom.

Så urologen bör behandla cystitbehandlingen. I de fall då patienten ger patienten ett stort besvär, föreskriver specialisten antibiotika och sulfonamider, som har ett mycket brett spektrum av åtgärder utan att vänta på resultaten från testen. När resultaten är klara får läkaren möjlighet att anpassa behandlingen, göra den mer riktade och riktade. För att lindra smärta kan patienter förskrivas sådana läkemedel som till exempel Monural eller Sedural. I vissa (sällsynta och svåra) fall är kirurgisk ingrepp nödvändig.

Underlätta patientens tillstånd med cystit och bidra till snabb återhämtning av följande aktiviteter:

 • termiska procedurer - torr värme, varma bad och kompressor - allt detta kan avsevärt lindra patientens tillstånd, inte samtidigt behandling.
 • en riklig dryck - det hjälper till att tvätta ut patogener från blåsan;
 • vila och vila på sängen (om möjligt)
 • Undantag från kosten av feta, salta, kryddiga, stekta livsmedel, såväl som alkohol;
 • användningen av tranbär (det är bättre i form av en mamma);
 • användningen av infusion av björnbär, hästslag, cowberryblad (förutsatt att det inte finns någon allergisk reaktion på ingredienserna).

Ofta förvärras cystit hos gravida kvinnor. När de hittar de första tecknen på sjukdomen, måste de omedelbart konsultera en läkare, eftersom behandlingen av kvinnor under barnets barndom har sina egna egenskaper. För det första är det extremt svårt för sådana patienter att ta antibiotika. Lyckligtvis finns det i moderna läkemedel många metoder som tillåter behandling av gravida kvinnor utan att skada fostret. Tal, i första hand handlar om immunitetsstärkande åtgärder och instillation av blåsan.

Som regel, med korrekt behandling och prestanda av alla recept, sker cystit inom 10 dagar. Prognosen i detta fall är mycket fördelaktig. Emellertid kan sjukdomen, som på grund av sin förekomst ofta är inte allvarliga, utan en ordentlig del av läkare övervakning ge allvarliga komplikationer såsom interstitiell cystit (där inflammation påverkar muskelskiktet av blåsan, så att kroppen krymper, vilket kan att orsaka behovet av transplantation), pyelonefrit (njurinflammation) eller hematuri (blödning, vilket i allvarliga fall kan kräva en blodtransfusion).

Kan jag bota cystit själv?

Cystitis är en ganska insidious patologi, som i avsaknad av adekvat behandling kan gå i kronisk form, fylld med ganska allvarliga konsekvenser. Därför, när det finns karaktäristiska symtom på inflammation, försök inte att besöka en läkare. Efter att ha satt testerna kommer det att vara känt vilken patogen utlöste sjukdomsutvecklingen och hur man bekämpar den. Och då, med strikt överensstämmelse med medicinska rekommendationer, inom en vecka blir det möjligt att bota cystit i hemmet.

Vilken läkare behandlar cystit hos kvinnor?

Cystitis är inte bara en obehaglig, men också en farlig sjukdom, som ofta uppenbaras hos flickor och kvinnor av reproduktiv ålder.

Patologi är en inflammatorisk process som uppstår i blåsan.

Provokatorer kan agera patogena bakterier. Bland de mest aktiva och vanliga patogenerna i den infektiösa processen är stafylokocker och streptokocker, ofta patogener är gonokocker och E. coli.

Om blåsan uppträder i barnet, kan ett besök till läkaren inte skjutas upp. Infektionsprocessen i barnets kropp utvecklas mycket snabbt och konsekvenserna kan vara irreversibla. Beroende på vad som orsakar blåsan kommer läkaren att välja det nödvändiga läkemedlet.

För behandling, använd ett bredspektrum antibiotikum, vilket bör tas i rekommenderade doser.

Blåsans inflammation kan diagnostiseras hos män, men kvinnor med tanke på de anatomiska egenskaperna hos strukturen möter en patologi flera gånger oftare.

Man bör besvara frågan om vilken läkare som behandlar cystit hos kvinnor och vilken specialistprofil som bör konsulteras först.

I vilka fall kan du fördröja besöket till läkaren?

Innan du bestämmer vilken läkare som ska gå för blåsor, ska du noga utvärdera ditt eget tillstånd. Med cystit utvecklar kvinnor smärtsamma symtom, speciellt om patologin är akut. För att behandla akut cystit är nödvändig, eftersom sjukdomen har funktionen att snabbt förändras till en kronisk form.

I den akuta banan av patologin och under förvärringen av den kroniska formen av inflammation kan en kvinna uppleva följande symtom:

 • ökad kroppstemperatur;
 • konstant svaghet;
 • illamående, slutar i kräkningar
 • skär smärta vid urinering
 • Vanlig urinering i toaletten med liten urinladdning
 • sömnadssmärtor i underlivet;
 • förändring i urintonen (förekommer som en följd av aktiviteten hos vissa patogener).

Patologi hos kvinnor påverkar ofta reproduktionssystemet och påverkar dess funktion. I vissa fall kan sjukdomen ske isolerat. När orsaksmedlen av venerala patologier påverkas, fortskrider sjukdomen snabbt.

OBS! Tabletter från cystit bör väljas av läkaren efter att ha fastställt patogenens natur.

I frånvaro av en ordentlig terapeutisk effekt dras många organ i det kvinnliga reproduktionssystemet och organen i det geniturinära området i den patologiska processen. Cystitis kan inte fördröjas, det måste behandlas brådskande. För en fullständig läkare måste du uppfylla alla läkares recept, en kvinna bör komma ihåg att det är omöjligt att bli av med cystit utan antibakteriella medel. Avslag på behandling kan orsaka allvarliga problem, upp till sjukdomsutbredningen i reproduktionssystemets organ och infertilitet.

Till vilken läkare som ska ta itu med en cystitis

Vid en cystit till vilken läkare finns det en kvinna? Denna fråga kan inte besvaras av många, eftersom patologin är ganska specifik och kräver systemisk påverkan. Behandling av sjukdomen kan involvera följande yrkesverksamma:

 1. Först och främst bör du konsultera en terapeut, för det här är en generalist som kan hjälpa till att fastställa orsaken till sjukdomen. Efter att ha utfört laboratorietestet kommer läkaren att bestämma orsaksmedlet för blåsans inflammation och utse en kvinna till behandling. I vissa fall kan terapeutens kompetens inte vara tillräckligt och då krävs ingrepp av specialister av en smal profil. Om du misstänker en cystit hos barn måste du besöka en barnläkare. Läkaren kommer att hänvisa till analyserna baserat på resultaten, som kan användas för att utvärdera sannolikheten för att ha en patologi.
 2. Att reflektera över vilken läkare som ska konsultera blåsans inflammation, frisätter en kvinna ofta ur en urologs uppmärksamhet. Det är allmänt accepterat att det här är en manlig läkare, men en specialist i sin praxis måste ofta ta itu med alla slags kvinnliga problem. Under det omfattande begreppet urologi är vetenskapen engagerad i behandling av patologier hos den manliga reproduktiva sfären och urinsystemet hos båda könen. Därför kan man dra slutsatsen att en sådan läkare kommer att kunna välja läkemedel och bota cystit.
 3. Vem behandlar inflammation hos kvinnor är en gynekolog, och denna specialist är ofta den mest grundläggande länken i terapiprocessen. Tidig överklagande till en gynekolog kommer att bidra till att förebygga utvecklingen av reproduktiva patologier och kroniska gynekologiska sjukdomar.

Din läkare kan vara nephrologist, men oftast är det terapeuten och gynekolog väljer metod för att eliminera inverkan av den inflammatoriska processen hos kvinnor med cystit.

Vem är i första hand att ta itu med en kvinna - det spelar ingen roll i vilket fall som helst kommer en representant för någon av följande specialiteter hjälper dig att välja en kompetent behandling. Flickans huvuduppgift är inte att försena, men att kontakta läkaren i god tid.

Metoder för eliminering av sjukdomen

Oavsett vilken läkare som ska gå till en kvinna, kommer behandlingsplanen att vara densamma.

Först och främst kommer flickan att bli ombedd att ta test för den exakta identifieringen av patogenen. Bland de vanligaste metoderna för undersökning är:

 • blodprov;
 • urinanalys;
 • en studie om förekomsten av sexuellt överförbara sjukdomar;
 • sådd av biomaterial för att bestämma patogener.

Efter att ha bestämt orsakssystemet för blåsan kommer specialisten att kunna välja den nödvändiga åtgärden. Metod för behandling innebär användningen;

 • antimikrobiella medel;
 • antivirala formuleringar;
 • antibakteriella läkemedel.

Listan över allmänna rekommendationer från läkare är följande:

 • grundlig hygien hos könsorganen efter urinering och avföring
 • visar sprutning (med spridningen av den patologiska processen);
 • vägran av intimitet för behandlingsperioden
 • riklig dryck för att påskynda processen med sönderfallsprodukter
 • anslutning till en diet.

rekommendationer

Ofta, med blåsor, känner tjejerna svår smärta i underlivet, vilket intensifierar före urinering. Uppenbarelsen av ett sådant symptom måste rapporteras till läkaren, då doktorn kommer att kunna rekommendera det mest effektiva och säkra analgetiska läkemedlet som inte påverkar antibiotikans effektivitet.

Under behandlingens gång visas mottagning av de medel som möjliggör förhindrande av utveckling av en dysbakteri-sis, en sådan rekommendation är kopplad till negativt inflytande av antibiotika på tarmarna.

Varaktigheten av behandlingstiden varierar kraftigt beroende på patientens hälsotillstånd. I avancerade fall sker behandlingen av blåsans inflammation på ett sjukhus.

För att undvika sjukhusvistelse måste du konsultera en läkare vid de första symtomen på sjukdomen.

Var ska man gå för utvecklingen av blåsan, vad blir behandlingen?

Inte många kvinnor vet vilken läkare som behandlar cystitis. Detta är en komplex sjukdom som är förknippad med starten på en inflammatorisk process i blåsan. Det kan förekomma inte bara hos kvinnor utan även hos män och hos barn. Men likväl i den rättvisa kön är en sådan sjukdom vanligare, det påverkas av den särpräglade strukturen hos sina organ. Om det finns symtom på cystit, måste en man gå till en urolog. Men vart ska man vända sig till en kvinna?

När ska jag kontakta en specialist?

Var försiktig!

Innan jag läser vidare frågar jag dig en fråga. Letar du fortfarande efter en arbetsmetod för att förbättra styrkan?

Jag skyndar mig att varna dig, de flesta läkemedel för styrka är en fullständig skilsmässa av marknadsförare, som vindar hundratals procent på droger, vars kostnad närmar sig noll. Allt skulle vara ingenting, och som förberedelser på typen av Viagra-arbete. MEN.

Nästan alla tabletter för styrka orsakar omedelbar beroende.

Helt enkelt att ha druckit ett par gånger medel för att styrka, kommer du inte att kunna sängen absolut ingenting utan hjälp av detta verktyg. Detta är inte av misstag, eftersom apoteksmafia tjänar stora pengar på återkommande försäljning. Du sitter bara på nålen.

Men hur är det om din styrka inte räcker? Vi studerade en enorm mängd material och viktigast kontrollerade i praktiken de flesta verktyg för styrka. Så visade det sig att det enda läkemedlet som inte orsakar beroende och några biverkningar är Predstanol. Detta läkemedel säljs inte på apotek och annonseras inte på Internet, det består av naturliga komponenter och helt utesluter kemi. Här är en länk till den officiella hemsidan.

Det är ganska svårt att förvirra cystit med en annan sjukdom. Men det finns fall där symtomen indikerar en helt annan sjukdom. För att veta diagnosen noggrant måste du gå till doktorn. Men vad är symtomen på cystit hos kvinnor?

Här är en lista över tecken på sjukdomen:

 1. Ofta önskat att tömma blåsan. En sådan störning stör den normala funktionen och hanterar tidigare fall, eftersom trängseln att gå på toaletten visas var kvart i timmen. Värst av allt, att urinering inte går som det brukade. Det leder till obehag, smärta, brännande. Ofta avslöjar läkare dysuri hos kvinnor, när processen att tömma blåsan ger ett svårt obehag, vilket är svårt att bära.
 2. Urinering blir okontrollerad. Om du inte behandlar sjukdomen kommer en person att möta ett nytt problem när han inte kan kontrollera urinprocessen. I medicin kallas detta fenomen inkontinens.
 3. Urin tar en viss form. Det blir grumligt, utstrålar en obehaglig lukt. Om detta händer betyder det att situationen redan är kraftigt igång, så du måste omedelbart gå till doktorn. Vissa kvinnor har haft blodproppar i urinen, och det här är en signal om allvarliga problem.
 4. Personen plågas av smärtsamma förnimmelser. Smärtan är lokaliserad i pubic regionen. Ett sådant tecken signalerar ofta att cystitis har börjat utvecklas. Dessa smärtsamma känslor är inte förknippade med urinering. I vissa kvinnor, med utseende av cystit, var det smärta i ländryggen, så var uppmärksam på eventuella förändringar i din kropp.
 5. Ibland kan det finnas följande symtom. De uppträder i form av en ökning av kroppstemperaturen, vissa kvinnor känner sig sjuka, kräkningar uppstår.

Vilken typ av läkare ska jag gå om symptom på sjukdomen uppträder?

Om en kvinna har symtom på en sådan obehaglig sjukdom som cystit, har hon frågor om vad man ska göra, var man ska söka hjälp. Detta är en normal reaktion. För att säga farväl till denna sjukdom, behöver du inte rådfråga en läkare.

Ursprungligen bör du besöka en terapeut. Vid mottagandet av denna läkare är det värt att berätta om vilka symptom som har uppstått, och också om hur intensiva de är. När läkaren lyssnar på klagomålen, analyserar dem, kommer han att skriva ett hänskjutande till urologen. Det är denna specialist som behandlar cystit hos kvinnor.

Dessutom ska det rättvisa könet gå till gynekologen. Detta beror på det faktum att cystit kan vara en konsekvens av en annan sjukdom. Läkaren kommer att undersöka patienten. Det finns fall där det är nödvändigt att genomgå ytterligare test. Endast fullfjädrad behandling ger det önskade resultatet, så det är värt att ta denna fråga på allvar.

Om en kvinna som har ett barn har en cystit, så är det värt att närma sig behandlingen med särskild allvar. I det här fallet är det absolut nödvändigt att konsultera och genomgå en undersökning hos en gynekolog. Specialisten kommer att bedöma situationen, bestämma behandlingen, med beaktande av alla tester, och i den gravida kvinnan kommer det att skilja sig.

Det finns en lista över droger som inte är förbjudna att använda under graviditet och amning. Läkaren skriver ut dem. Men du kan inte utse dig själv, för att du kan skada din baby. Också en representant bör besöka en barnläkare.

Behandling av alla sjukdomar som är associerade med njurarna, är engagerad i en neurolog. En sådan läkare hjälper också de personer som har en inflammatorisk process i blåsan. Men det är värt att förstå att det bara efter vissa analyser kommer läkaren att kunna fastställa en noggrann diagnos. Därför är det viktigt att gå igenom en fullständig diagnos.

Vad ska diagnosen vara?

För detta utförs följande studier:
För att upprätta en korrekt diagnos måste läkaren göra en diagnos.

 1. Blod ges för analys, med hjälp av vilken förekomsten av inflammation i kroppen är etablerad.
 2. Urin är för analys. En sådan studie är den viktigaste om det finns en sjukdom i det genitourära systemet. När cystit utvecklas förändras urinen i färg och lukt, och leukocyterna ökar också.
 3. Urin för forskning om Nechiporenko. På så sätt utvärderas hälsan hos organ som är förknippade med urinering.
 4. Moderna test utförs, vilka är remsor som indikerar närvaron av protein, nitrit och leukocyter i urinen.
 5. Blåsans ultraljud är gjord, såväl som cystoskopi. Om det behövs utförs läkaren en biopsi.
 6. Tilldela en studie som visar närvaron av dysbios.

Vad är den avsedda behandlingen?

Det är inte nödvändigt att behandla cystit på egen hand, detta bör göras av en specialist. Om sjukdomen inte har komplikationer är det tillåtet att utföra behandling hemma och lyssna på läkares råd. Behandlingsordningen bestäms av urologen. Varje patient kan skilja sig, det beror på hur mycket situationen försummas.

Preparat för behandling av blåsan

Behandling kan bestå av sådana förfaranden:

 1. Terapi med hjälp av läkemedel. Om patologin åtföljs av svår obehag, kommer läkaren att förskriva antibiotika, liksom sulfonamider. Sådana droger har ett brett spektrum av effekter, av den anledningen föreskrivs de även innan studierna genomförs. Efter testresultaten kan specialisten ändra behandlingen något.
 2. Användning av smärtstillande medel. Sällan benämner läkare "Sedural" eller "Monural".
 3. Användning av värme. För att behandla cystit, är exponering för torr värme ordinerad. Till exempel kan värmare användas för detta ändamål. Även för behandlingen görs komprimerar, varma bad. Dessa förfaranden kommer att förbättra tillståndet, men de kan inte bli av med sjukdomen.
 4. Drickeregimen. Läkare rekommenderar starkt att du dricker mycket vätska med blåsor. Det kan inte bara vara vatten, men även buljonger, fruktdrycker. På så sätt tvättas mikroorganismerna ur blåsan av skadliga mikroorganismer.
 5. Rätt näring. Det är mycket viktigt att äta ordentligt vid cystitis. Från salta bör fetträtter kasseras. Även alkoholhaltiga drycker kommer inte att gynna. Läkare råder att använda tranbär för denna sjukdom.
 6. Patienten bör följa dagens regim. När cystit är bättre att stanna i sängen i ett lugnt tillstånd.
 7. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt sexuellt liv. När behandlingen utförs är det bättre att glömma sexuella relationer. Dessutom får vi inte glömma personlig hygien.

När en kvinna behandlas för blåsor behöver hon återställa vaginans mikroflora. För detta ändamål måste du ta läkemedel som innehåller levande bakterier.

Endast komplex behandling kommer att hjälpa till att bli av med denna obehagliga sjukdom, så det är värt att besöka mer än en läkare. För att göra det, gå till urologen och gynekologen. Kvalificerade läkare kommer att göra den korrekta diagnosen, föreskriva rätt behandling. Om du ignorerar problemet, engagera sig i självmedicinering, då kan sjukdomen gå in i kronisk form.

Rita slutsatser

Fick du ett missbrott? Döma av det faktum att du läser denna artikel - seger är inte på din sida.

Och självklart vet du inte av hearsay att ett brott mot styrka är:

 • Lågt självkänsla
 • Kvinnor kommer ihåg alla misslyckanden du gör, berätta för dina vänner och dina vänner
 • Sjukdom i prostata
 • Utvecklingen av depression, som negativt påverkar din hälsa

Och svara nu på frågan: GÖR DU DETTA? Kan detta tolereras? Kommer du ihåg den känslan när man tittar på en naken kvinna och inte kan göra någonting? Tillräckligt - det är dags att bli av med problem med styrka, en gång för alla! Håller du med?

Vi studerade en enorm mängd material och viktigast kontrollerade i praktiken de flesta verktyg för styrka. Så visade det sig att 100% av arbetsdrogen utan några biverkningar är Predstanol. Denna beredning består av naturliga komponenter som helt utesluter kemi.

VARNING! ACTION! Du kan prova drogen gratis, Vänligen följ länken eller fyll i formuläret nedan:

Cystitis som läkare ska ansöka om

Vilken läkare behandlar cystit hos kvinnor

Vilken typ av läkare ska jag använda när jag blåser en kvinna? Om symtom på blåsan finns, ska du omedelbart kontakta en specialist. Det är viktigt att veta vilken sekvens av åtgärder som ska vidtas och vilken läkare som ska tillämpa. Endast en kvalificerad specialist, efter en fullständig analys av symptomen och resultaten av studierna, kommer att upprätta en diagnos och bestämma behandlingen. Cystit är mycket lättare att behandla på ett tidigt stadium, vilket förhindrar omvandling av sjukdomen till kronisk form och förekomsten av komplikationer.

Allmän information

Sjukdomen som påverkar blåsans slemhinnor kallas blåsan. I grund och botten påverkar denna sjukdom kvinnokroppen på grund av de fysiologiska egenskaperna hos kvinnors genitourära system.

Det faktum att urinröret hos kvinnor är kort och brett, det underlättar patogena mikroorganismer vägen till blåsan.

Sjukdomens orsaksmedel kan vara:

 • E. coli;
 • chlamydia;
 • ureaplasma;
 • svampar av släktet Candida.

Vissa faktorer kan bidra till utvecklingen av blåsan. Dessa inkluderar: reduktion av de skyddande funktioner immunitet, metabolism, diabetes, äta stekt eller kryddad mat som irriterar slemhinnorna i urinvägarna efter bearbetning av kroppen, dålig cirkulation i bäckenorganen.

Patienter utvecklar karakteristiska symptom. Börjar att störa frekvent urinering, önskningar kan upprepas var 10-15 minuter, även på natten. Urineringsprocessen blir svår och smärtsam. Urin blir en mörk skugga, i vissa fall finns det orenheter av blod eller slem, eventuellt feber, utseende på illamående och kräkningar.

Den kroniska formen av sjukdomen åtföljs av liknande symptom, bara mindre uttalad. Kronisk cystit är svårare att behandla.

För en snabb återhämtning är det inte nödvändigt att behandla dig själv, det är nödvändigt att se en läkare.

Endast en läkare kommer att bota cystitis

Om du har symtom på blåsor, behöver du besöka en terapeut. Läkaren kommer att ordinera tester, analysera den kliniska bilden och ge anvisningar till en urolog och gynekolog. Terapeuten kan identifiera sjukdomen med symtom som liknar blåsan och behandlar patienten.

Trots att en urolog anses vara en manlig läkare, behandlar han alla genitourinära organ, en kvinna behöver vända sig till honom. Urologen kommer att bedöma tillståndet av urinblåsan, urinröret, njurarna, urinledarna, njurbäckenet.

Mest troligt kommer urologen att behöva följande test:

 1. Blodtest, för diagnos av inflammatorisk process.
 2. Urinanalys.
 3. Urinalysis av Nechiporenko.
 4. Ultraljudsundersökning. Cystoskopi.
 5. Ultraljud av urinogenitalorganen.
 6. Analys av vaginal dysbios.

Efter att ha erhållit resultaten av testen kommer läkaren att välja läkemedel, vars verkan kommer att riktas mot behandling av organismen och eliminering av orsakssambandet hos sjukdomen. Med oberoende behandling eller val av läkemedel kan mikroorganismer utveckla resistens mot vissa läkemedel, i framtiden kan det komplicera behandlingsprocessen.

Eftersom kvinnans urinrör och vagina finns i närheten, kan man inte besöka en gynekolog. Läkaren kommer att bedöma tillståndet av vaginens mikroflora, kontrollera om kvinnan har gynekologiska sjukdomar som främjar utvecklingen av cystitis. Om sådana sjukdomar upptäcks måste du först och främst behandla dem och gå till urologen.

Vid bekräftelse av cystitis infektiösa natur kommer urologen att förskriva antibiotika för behandling. Om det finns ett starkt smärtssyndrom, ordinera smärtstillande läkemedel. I vissa fall kan en kvinna behöva operation.

Ofta vid behandling av cystit rekommenderar bäddstöd, gott om dryck, användning av diuretika.

Brist på behandling

Endast en urolog kommer att ställa en korrekt diagnos och förskriva en behandling. Urologens rekommendationer måste följas. Försum inte din hälsa.

Försök inte att behandla cystit själv. Det faktum att sjukdomsårsaken kan identifieras noggrant under laboratorieförhållanden, efter diagnos av biologiskt material. När patogena mikroorganismer detekteras, föreskriver urologen läkemedel som exakt påverkar dessa mikroorganismer.

Frånvaro av behandling eller felaktig behandling kan främja omvandlingen av cystit i kronisk form. Denna form av sjukdomen hotar med allvarliga komplikationer mot kroppen och mer komplex behandling. Brist på snabb behandling kan främja utvecklingen av pyelonefrit på grund av att infektion efter blåsan påverkar njurarna.

För att lindra tillståndet och påskynda behandlingsprocessen behöver du konsumera tranbärsjuice, drick mycket vätska, använd kompressor och varma bad, ge upp feta, kryddiga och stekta livsmedel, behåll kroppens vilodillstånd.

Det bör noteras att stark fysisk aktivitet, undernäring, allergiska reaktioner, nervöst överbelastning, tarmfunktion, trötthet kan bidra till utvecklingen av cystit hos kvinnor.

Vilken läkare behandlar impotens?

Cystitis: vilken läkare behandlar denna sjukdom hos kvinnor?

20 september 2016

Många tjejer stötte på en sådan sjukdom som cystitis. Vilken läkare behandlar denna sjukdom hos kvinnor, tyvärr vet inte alla. Vi ska ta reda på vilken läkare som ska kontaktas om du misstänker denna sjukdom.

Kortfattad information

Innan att ta reda på vem som behandlar en cystit hos kvinnor, är det nödvändigt att känna till en symptomatologi för den givna sjukdomen. Många kvinnor som går till en läkare misstas med en diagnos. Högst sannolikt har du blåsor, om det finns följande symtom:

 • En ständig önskan att gå "på ett litet sätt".
 • Smärta i underlivet, som utstrålar till ländryggsregionen.
 • Temperaturen steg över 37.
 • Urin av en rosa nyans - kanske finns det blod i det.
 • Chills och värk i kroppen.
 • Detta tillstånd kvarstår i mer än en dag, inga mediciner för njurarna hjälper.

Det är nödvändigt att veta att cystit är en bakteriesjukdom. Med det genom urinröret uppträder inflammation i blåsan. Därför uppmaningen att urinera och rezi. Ta inte något seriöst läkemedel (t.ex. antibiotika) om du inte är säker på att du har denna speciella sjukdom.

Till vilken läkare ska du behandla cystitis?

Denna fråga ställs av varje kvinna som först stötte på denna sjukdom. Å ena sidan är tjejer vana vid det faktum att frågan om intima platser är upptagen av en gynekolog. Å andra sidan kan terapeuten bota inflammation. Denna läkare har omfattande träning inom alla områden av medicin. Om han bestämmer att du måste undersökas av en specialist med ett smalt fokus, skickar han dig till honom. I det fall då terapeuten diagnostiserar din cystit baserat på test, vilken läkare behandlar denna sjukdom hos kvinnor, kommer han att berätta exakt. Kanske är den inflammatoriska processen inte så stark, och den kommer att kunna eliminera den av terapeuten.

Vad kommer att hjälpa en gynekolog?

Det är känt att denna läkare endast är engagerad i reproduktionssystemet. Urinröret och urinbladen är inte relaterade till sådana. Men när du kommer till gynekologen och berättar om symptomen som berör dig, kommer du att få kvalificerad hjälp. Läkaren kommer att kunna skriva dig en hänvisning till rätt specialist, samt ge första hjälpen. Kanske misstas du i dina antaganden. Läkaren ska göra en gynekologisk undersökning på fåtöljet, ta utstrykningarna. Mycket liknande symtom i kolpit och vissa venerala sjukdomar. Till exempel, med trichomoniasis det skär mycket i urinrörsområdet, jagar "lite", klåda och brännande känsla. En gynekolog kommer att kunna avgöra om du behöver en läkare som behandlar cystit hos kvinnor, eller är inte hans profil.

Under alla omständigheter kommer kvinnlig läkare inte att lämna dig i trubbel och kommer att kunna göra allt möjligt hjälp i denna sjukdom.

Nephrologist och urolog

Det är förgäves att urologen bara är en manlig läkare. Faktum är mycket oftare riktad till honom av företrädare för den starka halvan. Det finns dock en speciell typ av denna riktning - urologisk gynekologi. Hon är bara engagerad i en sådan sjukdom som cystitis. Vilken läkare behandlar denna sjukdom hos kvinnor? Den vanligaste urologen. Endast kvinnlig. Kanske, i kliniken som du besöker kommer det inte att finnas en specialiserad urogynekolog. Ofta är både män och kvinnor engagerade i en specialvagn.

Hantera cystit kommer att hjälpa och nephrologisten. Han behandlar dock njursjukdomar: pyelonefrit, urolithiasis, binjurarbetennande inflammation och andra liknande problem. Men alla vet att både njurarna och blåsan är mycket nära och nära beroende av varandra. Och eftersom nephrologisten inte kommer att vägra dig en begäran att hjälpa till att hantera smärtan och diagnostisera sjukdomen.

Varje tjej som en gång har upplevt smärta med blåsan vill bli av med det så fort som möjligt. Anestesi utan nödvändig terapi hjälper mycket lite.

Varje läkare behandlar cystitis ungefär enligt samma schema. I början utnämns antibakteriella preparat. De tar bort orsaken till sjukdomen. Det vanligaste idag är "Monural". Dess fördel framför andra liknande droger är en enda användning. Tillräckliga piller för att en gång för alla glömma cystitis. Det är dock inte billigt.

Narkosmedel är endast samtidig behandling och ordineras efter symptom. Om en tjej inte kan tolerera stark svingning och bränning, kan de ta dem.

Mycket opportunistiskt och spasmolytika. De mest kända är "Noshpa" och "Papaverin". Läkaren kommer att ordinera dem, om det behövs, till krampkramper.

I de första stadierna av blåsor, när inflammationen inte är så stark, hjälper växtbaserade infusioner. "Kanefron" är mycket populär.

självbehandling

En läkare som behandlar cystit hos kvinnor, vet vilka läkemedel som är lämpliga för varje sjuk person. Men inte alla tjejer vid första tecknet på att springa till receptionen. Många försöker att bli av med denna sjukdom på egen hand. Tyvärr leder det inte alltid till ett framgångsrikt resultat. Tjejerna värmer upp i heta badar, där det blir lättare för dem ett tag. Men det kan vara mycket farligt: ​​du kan inte värma inflammationen! Du kan ta varma bad med kamille eller ringfisk infusioner. De underlättar sjukdomsförloppet, men kan inte bota det helt. Om du "mufflar" de första symtomen på cystit, kan du översätta den till kronisk form. I det här fallet, även med en liten förkylning, kommer du att stöta på en förvärmning av denna sjukdom.

Ta inte antibiotika själva, inte avsedda för behandling av genitourinärsystemet. Dessa läkemedel kan orsaka ännu större skada.

Dra inte med en vandring till läkaren, även om du inte vet vilken specialist som ska tillämpa. Först och främst, besök en terapeut eller gynekolog, och sedan kommer du att agera på situationen.

Graviditet och blåsor

Ofta står kvinnor inför denna sjukdom genom att vara i position. Under denna period förvärras många kroniska sjukdomar och nya uppträder, eftersom immuniteten fungerar för två. I en sådan situation borde en flicka genast besöka sin gynekolog. Det är den här läkaren som bestämmer hur farligt barnet är för moderns sjukdom. Om det behövs skickar läkaren dig till en urolog eller nephrologist.

En gynekolog kommer att skicka dig för ett urinalysprov, och även utse en ultraljud av blåsan. Under graviditeten är någon inflammation ganska farlig, och därför är det inte värt att fördröja behandlingen. Antibakteriella läkemedel kommer endast att rekommenderas av en läkare om sjukdomen inte är mottaglig för någon annan behandling.

Var uppmärksam på din hälsa, inte bara att vara i ståndpunkt. Till vilken läkare du ansöker får du första hjälpen och skickas vid behov till en specialist med smal inriktning som diagnostiserar och bota cystitis. Vilken läkare behandlar denna sjukdom hos kvinnor, du vet nu.

Hur man ser yngre ut: De bästa hårklippningarna för de över 30, 40, 50, 60 Tjejer vid 20 års ålder oroar sig inte för frisyrens form och längd. Det verkar som om ungdomar skapades för experiment på utseende och djärva ringlets. Men redan.

Charlie Garde dog en vecka före sin första födelsedag Charlie Gard, en obotlig sjuk baby som talas om av hela världen, dog 28 juli en vecka före sin första födelsedag.

Trots alla stereotyper: en flicka med en sällsynt genetisk störning erövrar modevärlden detta tjej som heter Melanie Gajdos, och hon bröt sig in i modevärlden snabbt, chockerande, inspirerande och förstöra dumma stereotyper.

Oförlåtliga misstag i filmer som du förmodligen aldrig har märkt. Förmodligen finns det väldigt få personer som inte skulle vilja titta på filmer. Men även i den bästa filmen finns det fel som kan noteras av tittaren.

Vilken form av näsan kan berätta om din personlighet? Många experter tror att titta på näsan, du kan säga mycket om personens personlighet. Därför vid första mötet var uppmärksam på att näsan är okänd.

9 kända kvinnor som blev kär i kvinnor Det manifestation av intresse inte mot motsatt kön är inte något ovanligt. Du kan knappast överraska eller chocka någon om du erkänner det.

Vilken läkare behandlar cystit: hur kan urolog, immunolog, terapeut och gynekolog hjälpa till?

Om du märker symtom på cystit, varav den främsta är frekvent smärtsam urinering, ska du söka medicinsk hjälp. Självmedicinering är fylld av utvecklingen av komplikationer och övergången av sjukdomen till en kronisk form. Vilken typ av läkare ska jag kontakta om jag misstänker en cystit? Låt oss se vilken typ av läkare som behandlar cystitis.

Det första steget är ett besök hos terapeuten

Terapeuten är en läkare som arbetar med diagnostik, icke-invasiv behandling och förebyggande av sjukdomar i inre organ.

Det är till läkaren som specialiserar sig på en bred lista över patologier som det är värt att besöka först. Han kommer att samla anamnese, genomföra en fysisk undersökning (palpation) och kanske rekommendera laboratorietester.

Den mest representativa är den allmänna analysen av urin.

Terapeuten kan bekräfta patienternas misstankar om utvecklingen av blåsan eller motbevisa dem. Urologiska symptom är inte associerade med inflammation i blåsan, men med en annan sjukdom - diabetes, hjärt-kärlsjukdomar och så vidare.

I många fall, vid diagnosering av blåsor, ordinerar terapeuter sig själva behandlingen, även om det är lämpligare att hänvisa patienten till en urolog.

Funktioner hos urologen

Urologi är ett fält av medicin som specialiserar sig på urinvägarna och binjurernas patologier, liksom det manliga reproduktionssystemet. Eftersom urinblåsan är organet i urinvägarna, är detektion, behandling och förebyggande av inflammation ett direkt ansvar för urologen. Och denna läkare kan kontaktas av representanter för båda könen.

Förutom att undersöka och samla in en anamnese innehåller det traditionella diagnostiska systemet:

 • allmänna blod- och urintester
 • bakteriekultur och biokemisk analys av urin;
 • uroflowmetry (urinflödesstudie);
 • Ultraljud av urinogenitalorganen;
 • Cystoskopi (undersökning av blåsans slemhinna med ett endoskop).

En omfattande undersökning gör att du kan bedöma det övergripande tillståndet i urinvägarna, identifiera orsakerna till inflammation och förskriva effektiv behandling.

Om en man har ansökt om klagomål om urinproblem, utför doktorn nödvändigtvis en diagnos av tillståndet hos hans prostatakörtel, och utser också test för sexuellt överförbara sjukdomar. Ofta är det dessa faktorer som framkallar utvecklingen av blåsan.

Kvinnor rekommenderas att besöka gynekologen dessutom, särskilt med en kronisk form av inflammation.

Varför kontakta en gynekolog?

I många fall är orsaken till cystit hos kvinnor sjukdomar i könsorganen - bakteriell vaginos, gonorré, klamydia, candidiasis och andra. Om du inte utför behandlingen, kommer episoder av blåsans inflammation att upprepas.

Diagnos av gynekologiska patologier utförs med hjälp av:

 • inspektion i stolen
 • transvaginal ultraljud;
 • utsmycka på floran
 • analys av venerala infektioner och andra metoder.

Ibland är den yttre strukturen hos de yttre genitala organen förutsättningen för utveckling av blåsning av urinröret i vagina.

Med sådan anatomi kan återkommande sjukdom inträffa efter varje samlag. Problemet löses endast med hjälp av operativt införlivande av urinröret.

Ofta manifesterar cystit sig gradvis, men ibland kännetecknas den av en skarp och outhärdlig smärta. Första hjälpen för blåsan: läkemedel och procedurer för borttagande av smärta. Oavsett om det är nödvändigt att kontakta läkare och när det är nödvändigt att orsaka fort.

På kursens egenskaper och behandling av blåsor hos barn läser här. Möjliga komplikationer och hur man undviker dem.

Om cystit upptäcktes blod i urinen, är det ett allvarligt symptom på blås slemhinna skadas. I det här avsnittet http://mkb2.ru/tsistit-i-mochevoy-puzyir/vidy-cistita/sheechnyj/gemorragicheskij/ostryj-cistit-s-krovyu.html du lära dig allt om funktionerna i behandlingen av cystit med blod. Vilka komplikationer är möjliga för män och kvinnor, en prognos för återhämtning.

Tips och tricks

Vilken läkare ska gå till om cystitisen oroar sig ofta? Om cystit händer flera gånger om året, men det är inte upptäcks av sjukdomar i könsorganen och deras strukturella avvikelser bör rådgöra med immunolog.

Läkaren kommer att ordinera ett immunologiskt blodprov och andra studier, varefter han kommer att ge rekommendationer om att stärka kroppens försvar.

Cystitis är en smittsam sjukdom. Mottagande av antibiotika, som säljs på apotek utan recept, i flera dagar gör att du kan bli av med obehagliga symptom.

Men det betyder inte att infektionens fokus elimineras. Bakterier kan fortsätta att multiplicera på blåsans slemhinna, som påverkar dess väggar.

Därför är det mycket viktigt att genomgå en omfattande terapi som syftar inte bara till att neutralisera symtomen, men också för att eliminera orsakerna till patologi. Det är omöjligt att göra detta utan en läkare.

Om behandlingen i blåsan misslyckades och sjukdomen gick in i kronisk form, så kommer behandlingen att ta längre och svårare. Kronisk cystit - hur man kan bli av med? Tänk på en uppsättning åtgärder för behandling av kronisk inflammation.

På sättet att bedöva med cystit, låt oss prata om detta ämne. Lokalisering av smärta och allmänna rekommendationer för hantering av smärtssyndrom.