Huvud
Strömförsörjning

Fördelar med omskärelse

Circumcisio är en kirurgisk operation, vars syfte är att avlägsna förhuden av penis. Denna procedur hör till kategorin av de äldsta kirurgiska operationerna. Den första informationen om omskärelsens uppträdande framkom av väggmålningarna i antika Egypten. En särskiljande egenskap av indikationer på omskärelse är att omskärelsen utförs inte bara av kliniska skäl utan även enligt religiösa och rituella traditioner.

Positiva aspekter av att genomföra omskärelse

Resultatet av proceduren för omskärelse har sina egna fördelar. Sedan genomförandet av denna operation ägde rum i tusentals år, och under de senaste 200 åren fanns en snabb vetenskaplig tillväxt inom medicinområdet, det fanns en mycket tillförlitlig åsikt om fördelarna med omskärning av förhuden. Därför identifierar modern medicin vissa fördelar med omskärelse. Dessa inkluderar följande bevisade fakta:

 • Köttets excision minskar risken för inflammatoriska processer i urinröret.
 • avlägsnande av förhuden i en tidig ålder förhindrar uppkomsten av peniscancer;
 • Omskärelse minskar sannolikheten för överföring av infektioner under samlag
 • minskning i risken av att utveckla cervical cancer i kvinnor på grund av det faktum att överföringen av onkogena HPV 16 och 18 (humant papillomvirus som kan orsaka cancer) under samlag med en omskuren man reduceras;
 • kvaliteten på hygienprocedurerna i penis ökar, vilket minskar incidensen av balanopostit
 • förlänger tiden för samlag.

Det bör förstås att omskärelse är ett kirurgiskt ingrepp, därför finns det en viss risk för biverkningar i postoperativ period.

Följande postoperativa händelser registrerades:

 • hematombildning, urinrörets ödem;
 • infektion;
 • skada på huvudet på penis eller urinröret
 • överdriven borttagning av penisens hud.

Ovanstående komplikationer är vanligtvis förknippade med en låg kvalificering av kirurgen, dålig beredning av patienten för operation, misslyckande med att följa postoperativ behandling och rekommendationer.

Indikation för operationen

Operationen rekommenderas i vissa kliniska fall. Omskärelse utförs både under infantilperioden och i vuxenlivet. Obligatoriskt genomförande av omskärelse indikeras när följande punkter identifieras:

 • phimosis, inklusive patologiska former;
 • paraphimosis (brott mot huvudet dras tillbaka till förhudet), operationen genomförs brådskande;
 • frekventa fall av balanopostit
 • återfall av för tidig utlösning;
 • Candidiasis av huvudet av penis.

Det bör noteras att den phimosis som finns i barndomen i mild form kan antingen förvärras eller att förhudets smalhet i framtiden inte kommer att ha någon signifikant effekt på exponeringen av penisens huvud. Därför är det viktigt att förstå situationen i tvetydigheten och lyssna på kirurgens uppfattning i ett visst fall. Beslutet att ta bort barnets kött är motiverat genom att överföra verksamheten vid denna tidsålder och förhindra eventuella negativa konsekvenser i framtiden. Vägran att ta bort är fylld med bildandet av patologisk phimosis och redan nödvändig operation i framtiden. Observationer av läkare visar att den postoperativa perioden är mycket lättare för barn. Även sannolikheten för sekundär infektion i den postoperativa perioden hos barn minskar.

Under förhuden kan en speciell manlig hemlighet (smegma) ackumuleras, med sin långvariga exponering för penisvävnaden finns risk för utveckling och tillväxt av atypiska celler som leder till lidcancer.

Kulturella och religiösa anvisningar för genomförandet av omskärelse har i vissa fall tillräckliga vittnesbörd om omskärelse. Historiskt predikar världens folk förkärlekskulten på olika sätt. Vissa människor var mycket strikta över överträdelsen av denna kult, så det var en ihållande tro på människor om omöjligheten av det normala livet med omomskuren kött.

Separat finns en estetisk komponent. Här uppmärksammas könsorganens utseende hos män. Denna aspekt ser ut som en hyllning till modernt intimt sätt. I vissa länder är typ av penis utan kött allmänt accepterat.

Förloppet av operationen

Kirurgiska förfaranden för excision av prepuce utförs vanligtvis på poliklinisk basis. Förberedelser för patientens funktion innefattar indikationer på laboratorietester, övervakning av det allmänna tillståndet, anamnese. Metoden för excision är vald beroende på prepuks tillstånd, förekomst av sjukdomar och patientens personliga önskemål. I praktiken används följande metoder huvudsakligen:

 • Metod för partiell omskärelse (används för phimosis och ovillighet att fullständigt utsätta huvudet);
 • Metod för non-cutaneous circumcision (huvudet är öppet, men hudvikten täcker koronoidfåren);
 • Metod för måttlig omskärmning (penisens huvud är helt öppet, samtidigt är det en liten vik i området för coronal sulcus);
 • Metod för snäv excision (det mest kompletta avlägsnandet av köttets hud).

Det finns också hög och låg excision. Skillnaden i metoder ligger i den slutliga platsen för den cirkulära sömmen. Den selektiva effekten av denna teknik är estetisk.

Operationen hos vuxna utförs under lokalbedövning. Barn under 12 år har visat sig genomgå operation under generell anestesi. Injektioner med bedövningsmedel administreras utanför köttet och under huvudet, vilket ger fullständig anestesi.

Vidare dissekeras ytterbladet och köttets inre blad av två skär av cirkulär typ, vilket resulterar i bildandet av en remsa av förhud, som avlägsnas. Beroende på skärningen förändrar cirkulära snitt den resulterande bredden av det bildade bandet av vävnad. Det innebär att användningsmetoden som används kan du justera mängden kvarvarande höljet exakt. Hudstygn sys med speciella trådar. Patienten lämnar hem 2-3 timmar senare. Den fullständiga läkningsprocessen tar 3 veckor. Efter läkning kan du ha sex. Kanske först kommer det att bli en känsla av obehag, men efter några sexuella handlingar kommer det att försvinna.

Det är viktigt att veta att hos barn under 3 år varierar rörligheten för förhuden avsevärt. Till exempel, efter 1 år, kan pojken inte behöva exponera penisens huvud, och på 3-4 år kommer köttets hud att vara helt fri att flytta tillbaka. De genomsnittliga värdena för ålder anges här. Därför, om det inte finns någon religiös eller estetisk komponent för att genomföra operationen, så är det nödvändigt att vänta på att tiden ska nå 3-5 år. Om du är osäker bör du kontakta en pediatrisk kirurg. Baserat på undersökningen görs en slutsats om huruvida omskärningsoperationen är lämplig.

del henne med vänner och de kommer säkert att dela med dig något intressant och användbart! Det är väldigt enkelt och snabbt, enkelt tryck knappen för den tjänst som du använder oftast:

Omskärelse av förhuden

Circumcisio hänvisar till kirurgiska ingrepp där en cirkulär omskärning av förhuden (huden) som ligger nära penisens huvud görs till mannen.

De viktigaste uppgifter är i denna operation: phimosis (förträngning av förhuden), vilket orsakar begränsning av erektion av penis och förhindrar en normal samlag (förträngning av förhuden på penis verkar på gångjärnsmekanismen, klämma huvudet). Det är också en indikation för kirurgi omskärelse är en kronisk inflammation i förhuden (utrymmet mellan ollonet och förhuden), vilket orsakar patienten smärta och obehag, vilket orsakar klåda, sveda, obehaglig lukt från könsorganen, och senare förträngning och förgrovning av förhuden. I detta fall avlägsnas överskjutande kött. Omskärelse visas i lesioner förhuden HPV (humant papillomvirus), torkades närvaro kondillom upp, närvaron av främmande kroppar i förhuden (petrolatum, pärlor) och för tidig utlösning.

Efter operationen förbättras mannens sexuella funktion avsevärt. Penis ökar i längd, det blir väsentligt större både i lugnt tillstånd och i uppreist tillstånd, vilket är förknippat med en signifikant förbättring av blodcirkulationen i den.

Kirurgisk ingrepp utförs under lokal eller allmän anestesi. Oftast är operationen utförd under lokalbedövning. Allmän anestesi används endast i fall då barn drivs eller när patienten själv begär det. Under operation används konventionella, klassiska, kirurgiska instrument. Sår kan sutureras, vilket därefter löser, i vilket fall sömmen som appliceras på penis inte behöver ett obehagligt förfarande för att avlägsna dem.

Framsteg av operationen

Penis förbehandlas med en desinfektionslösning, och sedan göra en lokalbedövning: baserat gummi flagellum införa penis, varefter anestetikumet administreras till penis. Efter detta försvinner smärtkänsligheten vid det intervall som krävs för ingreppet. Gör ett cirkulärt snitt längs penishuvudets omkrets, mobilisera och ta bort förhudet, så utförs tygbladet. Kanterna hos det bildade såret sutureras med resorberbara eller icke-absorberbara suturer. Efter operationen appliceras en aseptisk förband på sömsområdet.

Operation omskärelse har en genomsnittlig längd på 20 - 40 minuter, desto längre tid tar att sy såret själv, eftersom läkaren simulerar penis och försöka göra det bättre och mer estetisk än den var före operationen. Preliminär sjukhusvistelse på sjukhuset behövs inte, patienten tillbringar endast 1 - 3 timmar i kliniken (sjukhus), och efter operationen kan man gå hem ensam.

Såret läker om 7 till 10 dagar, men ödemet kan vara mycket längre. Den första sexuella kontakten efter operationen är möjlig endast efter en månad.

Priset för en operation beror på graden av ingripandets komplexitet. Den dyraste är omskärelse, utförd på penis, med grova spikar i förhuden, ärr och sklerotiska förändringar placeras subkutant främmande kroppar. Efter ingrepp behöver patienten bandage (vanligtvis 4 till 5 procedurer). Förbandet ska vara torrt och rent, det här är ett sätt att förebygga postoperativa infektiösa komplikationer.

Analyser nödvändiga före omskärelse

Före själva operationen måste du göra:

 • en vanlig (med den utvidgade formeln) analys av blod och urin,
 • biokemiskt blodprov,
 • smuts för infektion,
 • blodprov för infektion (på RW (syfilis), HIV, hepatit),
 • ett blodprov för koagulering.

Om läkaren misstänker att patienten har sexuella infektioner (klamydia, mykoplasma, ureaplasma), utförs ytterligare diagnostiska manipuleringar för att identifiera dem.

Analyser måste lämnas in på kliniken, som behandlar patienten, om testen gjordes i andra privata eller offentliga medicinska institutioner, beaktas inte deras resultat.

Omskärelsens historia i olika länder i världen

I afrikanska och muslimska länder är omskärelse av förhuden en gammal tradition, konditionerad av människors strävan efter renhet och enhet av kropp och själ. Idag är omskärelsen av det extremt köttet utbrett inte bara i öst, utan även i Norge. Muslimer från traditionella överväganden gör obligatorisk omskärelse för alla pojkar i tidig barndom, medan européer använder omskärning som en förbättring av penisens estetik och förebyggande av könsorganssjukdomar.

Ibland är omskärelse hos män ett nödvändigt förfarande. Idag finns det nationer i världen där diametralt motsatta traditioner lagras - de har kvinnlig omskärelse.

Kvinnlig omskärelse är ett operativt ingrepp, under vilket avlägsnandet eller trauman av de externa kvinnliga genitala organen upp till fullständig eliminering av klitorishuvudet (klitoridektomi) samt liten labia. Kvinnor som genomgått en sådan operation kan hittas i Afrika, Somalia, Etiopien, Mali, Indonesien. Historien om riten av kvinnlig omskärelse är baserad på förstörelsen av den kvinnliga klitoris som visuellt liknar den manliga principen (manlig penis). I vissa stammar och till denna dag finns en rite av kvinnlig omskärelse. Flickor drivs i tidig barndom, utan att fråga om sitt samtycke.

Om en man bestämmer sig för att omskärma förhuden, blir manlig penis verkligen mycket större, medan han bryr sig om honom är förenklad! Circumciso idag görs av många män. En sådan operation görs ofta av aktörer som spelar roller i erotiska filmer.

Omskärelse av prepuce är inte ett komplicerat förfarande. Det måste dock ske av en specialist och nödvändigtvis efter en preliminär undersökning! Vår klinik har så erfarna läkare. Vi kan få kvalificerad medicinsk hjälp och råd om något problem som intresserar dig. Omskärelse av prepuce är ett förfarande som har praktiserats av många folk i många årtionden och har en gynnsam effekt på hälsotillståndet.

Omskärelse har många positiva aspekter:

 • förbättrar penisens estetik,
 • minskar risken för att utveckla infektionssjukdomar i urinvägarna (urologi),
 • minskar risken för STD (sexuellt överförbara sjukdomar),
 • omskärelse minskar sannolikheten för cancer i penis,
 • eliminerar smärta och obehag (om de var före operation).

Pros om omskärelse

Operationen, som är känd för folket som omskärelse, har ett medicinskt namn - omskärelse. Representanter för vissa nationer bör inte förklara vad omskärelse är, eftersom omskärelse är en tradition och hålls av alla pojkar redan i ungdomar. Förfarandet är ett kirurgiskt förfarande, i vilket excisionen av förskönet hos könsorganet, som stänger penisens huvud, utförs.

Fördelar och nackdelar med omskärelse

Omskärelse genomförs av olika skäl. För vissa män är detta en hyllning till traditioner, för andra - ett förfarande som sparar liv eller hälsa. Följande orsaker till omskärelse:

 • religiösa;
 • hälsa;
 • estetiska;
 • hygien.

Även om kirurgi-tekniken innebär lite ingrepp i patientens kropp, argumenterar läkare om dess lämplighet och rekommenderar inte omskärelse utan strikt vittnesbörd. Men till miljontals representanter för det starkare könet utförs omskärelsen endast utifrån kraven i religionen eller för att förhindra olika könsorganens könsorgan. Vad är farligt förfarande, vilka konsekvenser hotar det och när utan det verkligen inte kan göra?

Förskärelsens förfarande har många fördelar, på vilka religiösa dogmer och principer för läkare som är benägen att denna procedur hålls. Fördelarna är:

 • låg risk att få sexuellt överförbara infektioner
 • minskad predisposition till utseendet av infektionssjukdomar i urinvägarna;
 • minskning av risken för onkologi hos externa genitala organ
 • förbättra kvaliteten på ljumskhygien.

VIKTIGT. På grund av att förhuden är frånvarande, har smegma (smörjning av penis) ingenstans att ackumuleras, vilket innebär att det inte finns någon gynnsam miljö för utvecklingen av patogen mikroflora. Detta minskar risken att utveckla inte bara inflammatoriska processer, utan allvarligare sjukdomar: syfilis, herpes, gonorré, etc.

Men bortsett från de stora plusserna finns det omskärelse och betydande brister, som bör komma ihåg för representanter för det starkare könet, som bestämmer sig för att utföra operationen utan att ha medicinska indikationer. De förekommer vanligtvis hos de män vars verksamhet utfördes i hantverksmässiga förhållanden, oprofessionellt, utan att observera sterilitetsförhållandena.

Minuserna inkluderar:

 • deformation av penis, om huden har tagits bort mer än den borde vara;
 • kränkning av urinrörets integritet
 • utvecklingen av inflammation, om en infektion under operationen infördes
 • komplikationer av infektionssjukdomar i fall om de inte botades före operationen;
 • Utseendet av keloidärr med djupa skärningar.

Sådana komplikationer är i regel extremt sällsynta, eftersom de flesta operationer fortfarande utförs av yrkesverksamma.

När en operation är nödvändig

Enligt läkare i europeiska länder bör omskärelse endast utföras i närvaro av strikta medicinska indikationer, när brist på behandling (i detta fall - bevarandet av förhudet) hotar med allvarliga konsekvenser för patientens hälsa eller liv. Men i östliga länder, som bekänner islam eller judendom, måste man avlägsna hudens vik som täcker penisens huvud.

Detta kräver från dem ålders gamla traditioner och dogmer av tro. En man kan också "ta bort" en penis på grundval av sina egna estetiska överväganden, om han tycker att hans kropp kommer att se mer attraktiv ut.

Den huvudsakliga hygieniska indikationen för omskärning är den överdrivna ackumuleringen av smörjmedlet i penis. Om patienten lider av överdriven syntes av smegma ackumuleras det ständigt i hudveck, oavsett hur ofta genomfört grottforskning, smörjning samlas bakterier, som under gynnsamma förhållanden, som orsakar inflammation och infektioner i urinvägarna och inre organ.

I vårt land utförs omskärning vanligtvis under strikta medicinska förhållanden, som inkluderar:

 • phimosis och dess möjliga komplikationer;
 • närvaro av neoplasmer på tornet;
 • tarmskada;
 • brott mot kvaliteten på sexuellt liv.

Sålunda kan närvaron av phimosis (förträngning förhud) utveckla paraphimosis - tillstånd när presshuvudet träns leder till penisödem och död av vävnader dess efterföljande amputation av penis. Den kirurgiska metoden för att lösa problemet kommer att bidra till att förhindra sådana komplikationer.

VIKTIGT. Phimosis stör också kvaliteten på könsorganens hygien: smala veck i huden kan inte öppnas och tvättas ordentligt. De ackumulerar fett, vilket leder till olika infektionssjukdomar.

Cervical circumcision rekommenderas, och om det finns infektiösa genitala vårtor på tornet, vårtor, neoplasmer, som kan förvandlas till en malign form. Om skadorna på penis hotar bildandet av ett starkt ärr som kommer att begränsa höljet, rekommenderas det också att ta bort det. Omskärelse är också indikerad för patienter som ofta lider av infektionssjukdomar för att förebygga dem. Ibland betsel förhindrar fullt stimulering av ollonet vid sexuell intimitet, deformeras medlem under erektion, det bidrar till tidig utlösning och så vidare. D. Lös det här problemet kommer att hjälpa omskärelse.

Kontraindikationer till operation

Även om omskärelsen har mer plusser än minusar, är det omöjligt att säga att detta är en nödvändig åtgärd. Har en operation och kontraindikationer till uppförandet, när det även finns bevis kan det inte utföras.

Du kan inte ta bort förhuden till män under inflammation av glanspenisen (balanoposthit), du måste först behandla patologin. Det är fysiskt omöjligt att genomföra omskärning för de patienter där storleken på förhuden är mycket liten. Utsätta kirurgisk ingrepp i närvaro av ulcerativa hudskador eller komplicerad parafimos.

Kontraindikationer är maligna tumörer i penis och svåra blodsjukdomar. Innan man utför omskärelse måste patienten bota alla smittsamma sjukdomar och överföra kroniska sjukdomar till ett stadium av beständig remission.

Typer av kirurgisk ingrepp

Förfarandet för omskärelse avser en mängd olika operationer av plastikkirurgi. Det är indelat i flera typer, vilket orsakar den delen av trollet som är föremål för avlägsnande.

Minimal omskärning utförs om du behöver ta bort en liten del av veckan. Det används vanligtvis för excision av ärr eller täta formationer. Fri omskärning innebär fullständig fördämning av huvudet, då trollet bildas längs koronal sulcus.

Med snäv excision avlägsnas förhuden helt, en ytterligare veck bildas inte. Lågt avlägsnande av kött innebär utsöndring av tygens vävnader från dess inre del och högt - från det yttre. Viken ligger också under huvudet. Den mest populära är måttlig omskärelse, när huvudet är naket, och trollet är gjort väldigt litet.

Tekniken bestäms av kirurgen, som ska utföra operationen. Hennes val beror på de enskilda egenskaperna hos patientens penisstruktur, indikationer på omskärelse, allmän hälsa. Du kan genomföra omskärelse i alla åldrar.

Konsekvenser av operationen

Före utnämningen av en kirurgisk behandling ska specialisten genomföra en fullständig undersökning av patienten för att säkerställa att det inte finns kontraindikationer för sitt beteende.

VIKTIGT. Förutom allmänna kliniska studier och visuella undersökningsmetoder måste patienten nödvändigtvis donera blod för sexuellt överförbara infektioner och sexuellt överförbara sjukdomar. Ett blodproppstest visas också.

Omskärelse är mycket snabb, vanligtvis inom en halvtimme. Valet av anestesi utförs också av en läkare. Vanligtvis föreskrivs barn generell anestesi, medan vuxna genomgår en operation under ryggradsbedövning. Insatserna som utförs under operationen sys med moderna trådar, vilket inte kräver efterföljande borttagning. Det resulterande såret fixeras med ett tätt bandage och daglig dressing utförs.

Om omskärelsen lyckades, släpptes patienten hem nästa dag. Han kan återvända till det vanliga livet, men från intima kontakter bör man avstå från det ögonblick då sömmen inte läker helt. Behöver också övervakas av urologen inom några veckor efter borttagandet av bandaget.

Om operationen utfördes av en professionell i en sjukhusinställning är komplikationer sällsynta, och läkningsprocessen fortskrider mycket snabbt. Främjar den senare och genomförandet av de rekommendationer som doktorn föreskriver: avslag på sex, dagliga förband, noggrann behandling av hans sexuella organ. Om inflammation uppträder vid snittplatsen, ska läkaren omedelbart konsulteras, så snart de första tecknen på det märks: smärta, rodnad, bränning, förekomst av flytande exsudat.

Vanligtvis män som har genomgått omskärning notera sådana trevliga "bonusar" för operation som försening i utlösning och en starkare erektion. Så omskärelse hjälper inte bara lösa existerande problem, utan förbättrar människans sexuella liv.

omskärelse

Circumcisio är en operation där förhuden avlägsnas (omskärelse eller cirkulär excision). Omskärelse är en kardinal åtgärd för att bli av med vissa sjukdomar hos den manliga sexuella sfären.

Indikationer för omskärelse

Operationen är nödvändig av ett antal medicinska skäl:

 • Cikatricial phimosis;
 • paraphimosis;
 • Återkommande (återkommande) infektioner i huvudet av penis och förhud: balanit, postit, balanoposthit;
 • Förekomst av prepuce (foreskin) warts.

Omskärelse utförs som förebyggande av infektioner i reproduktionssystemet, för att underlätta genomförandet av hygieniska förfaranden av etiska eller religiösa skäl.

Förberedelse för omskärelse

Surgical Centre "SM-Clinic" är utrustad med all nödvändig laboratorieutrustning för provtagning och analys. Innan interventionen måste du skicka:

 • Urinalys (allmän);
 • Blodetest (allmän, biokemisk, koagulogram, blodgrupp och rhesus-tillbehör);
 • Blodtest för RW (syfilis), hepatit B och hepatit C, HIV.

Läkare behöver ge ett elektrokardiogram av hjärtat och en fluorografi av lungorna. Före operationen måste en anestesiolog konsultera, vilken kommer att välja effektiva och säkra anestetika. Vi har möjlighet att genomföra en cirkulär excision av förhuden på patientens dag. Om den preoperativa undersökningen avslöjade andningsinfektion, förvärring av kroniska sjukdomar eller akut uretrit - operationen är försenad tills patienten är botad. Det utförs inte under vaccinationsperioden.

Omskärmsteknik

Under operationen i "CM-Clinic" -centrumet är patienten under påverkan av allmänbedövning (utförd av inandning). En kvalificerad kirurg har två cirkulära snitt som delar förhudet i två flikar. Läkaren utför utspädningen av de bildade delarna och skär dem sedan från penis en åt gången. Om det behövs återställs penisfrenum (plast). Vidare förbinder sig en erfaren specialist av förhudens inre och yttre skikt med självhärdbara sömmar. På sömmen appliceras en aseptisk bandage.

Typer av kirurgiska ingrepp

Centrumet för kirurgi försöker först och främst ta hänsyn till patienternas önskemål. Vid behandling av phimosis och vissa andra sjukdomar på kundens begäran (om detta inte strider mot en specialists rekommendation) kan partiell utskjutning av prepuce utföras. I praktiken kan du utföra 4 varianter av omskärelse:

 • Partiell skärning medan den maximala mängden av vävnads förhuden upprätthålla;
 • No-cut circumcision (förhudet behålls i området för penisens koronar sulcus);
 • Måttlig cirkulär excision (i koronarspårets område behålls ett tillräckligt antal vävnader för att bilda en liten vik i förhudet);
 • Tight omskärelse (förhud vävnad avlägsnas så mycket som möjligt).

För att upprätthålla sömmens estetik kan läkare från Kirurgiska Centrum tillämpa hög och låg excision. Individuell tillvägagångssätt är det viktigaste villkoret för patientkomfort.

Rehabilitering efter omskärelse

Vår specialists professionalism och tillämpning av den senaste tekniken, material och modern utrustning gör det möjligt att minska patienternas vistelsetid på sjukhuset och släppa dem hem inom några timmar efter att de lämnat operationsstugan. Vissa fall kräver en längre period av postoperativ uppföljning, som varar 1-2 dagar.

En kontrollundersökning av urologen är planerad för den 7: e dagen efter operationen. Läkarna i Centre for Surgery rekommenderar en hembehandling i 10-14 dagar, varefter en person kan återgå till det vanliga sättet att leva. Efter 3 veckor slutar alla obehagliga fenomen, och en månad efter operationen kan man återuppta sexuell aktivitet.

omskärelse

omskärelse (eller omskärelse, från latin "circumcisio" - omskärelse) är ett kirurgiskt förfarande där en cirkulär excision av prepuce av penis utförs. Denna operation har varit känd sedan urminnes tider. Även före vår tid var denna operation allmänt känd bland förhistoriska människor och nomader. Även då noterades den hygieniska betydelsen av denna operation. För närvarande utförs denna operation både av religiösa och medicinska skäl. Först och främst är frågan om omskärning ställd i närvaro av phimosis. Detta är namnet på ett tillstånd där penisens huvud inte kan exponeras på grund av prepuces överdriven smalhet. Denna sjukdom kan leda till kroniska inflammatoriska smittsamma processer eller svårighet att urinera.

kirurgi, anestesi, medicin, näring och sjukhusvistelse.

Kirurgisk andrologi

(495) -506 61 01

Kirurgi för omskärelse - omskärelse

Omskärelse eller omskärelse (circumcisio) - ett kirurgiskt ingrepp för att avlägsna preputsiuma (förhud) som täcker ollonet neeregirovannogo.

Videokonsultation om behandling av phimosis

Inspelning för samråd och operation i kirurgisk andrologiklinik + 7-495-66-44-888

Mängden resekterad hud under denna manipulering kan variera från försumbar till en ganska stor volym. Till exempel är omskärelse längs längden minimal, när en man med fimos av medicinska skäl behöver utföra denna operation, men vill inte att hans penis senare ska omskäras. I detta fall endast tillåtet avlägsnande av den påverkade delen av förhuden, dvs göras delvis eller omskärelse minimum, och därmed åstadkomma operationer och terapeutiskt mål, och patienten registreras önskningar beträffande utseendet på sin penis.

En annan variant av omskärelse är den mellersta, när förvävnadens vävnader bildar en vik över glanspenisens fura. Den senare, efter en sådan intervention, förblir öppen, och resultatet av operationen är synlig. En annan typ - den så kallade snäva omskärningen, vilket innebär att prepuce avlägsnas i en stor volym. Det är särskilt relevant om en man förväntar sig att få från en operation som motsvarar hans estetiska resultat av världsberömningen.

Förresten är omskärelse nu ett av de mest populära och vanliga medicinska förfarandena i världen. Enligt statistiken för denna operation är cirka 25% av världens manliga befolkning utsatt. Praxis visar att det ger en god effekt från synpunkt hygien, eftersom det utesluter möjligheten att ackumulering i fickan mellan preputsiumom och ollonet smegma, anses vara ett bra medium för utveckling av patogena mikroorganismer.

I vissa länder är omskärelse utbredd på grund av religiösa krav eller familjetraditioner, och företrädare för vissa kulturer (spanska, asiater och andra.) Däremot, som regel, inte genomgå denna procedur. Detta kirurgiska ingripande utförs under lokalbedövning (hos barn, för att undvika traumatisering av psyken under anestesi) och tar ungefär femton minuter. Första kirurgen behandlar huden på penis med en desinfektionslösning, och sedan under en tid ålägger basen av penis och ett gummiband producerar anestetisk injektion i penis, varefter patienten under en viss tid är helt bortkopplad smärtkänslighet.

Vidare gör doktorn runt organets huvud med en skalpell ett cirkulärt snitt och mobiliserar och eliminerar sedan ark av förhud och utför samtidigt plastfrenulum. Sedan sutureras längs hudens snitt suturer från det icke absorberbara suturmaterialet och en aseptisk bandage placeras över dem. Sömmar efter omskärning av förhudet tas bort på åttonde tionde dagen efter operationen. Under denna period finns en fullständig fusion av kanterna i det kutana såret. Som ett led i att förebygga utvecklingen av möjliga infektiösa komplikationer måste bandaget som stänger sömmen bytas en gång om dagen och behandlas med antiseptika. Till en livstid rekommenderar experter att återvända på ungefär en månad.

(495) 506-61-01 - referens på kirurgisk andrologi

Mikrokirurgisk operation med varicocele i Moskva

En unik mikrokirurgisk teknik för behandling av varicocele av någon grad i den andrologiska avdelningen för FGU-LRC i Ryska federationens hälsovårdsministerium. Läs mer

Prostata adenom - behandling i Tyskland

Programmet för undersökning och behandling av prostataadenom i ett av de största medicinska centra i Tyskland - Urologikliniken "Maria Hilf". Kliniken är ledd av professor Herbert Sperling, MD. Kostnaden för diagnos för prostata adenom - 1.900 €, behandling av prostata adenom med laserförångning - 8 000 €. Läs mer

Prostatacancer - Diagnos och behandling i Israel

I Israel är en av de bästa indikatorerna i världen om resultaten av behandling av prostatacancer. Mer än 90% av männen som diagnostiserats med prostatacancer lever minst 10 år efter diagnos och 75% - 15 år. Läs mer

Robotsystem "Da Vinci" för prostatacancer

Hittills har robotsystemet "Da Vinci" utvecklats för prostatacanceroperationer. Denna metod består i att utföra operationen laparoskopiskt, det vill säga utan att använda ett stort snitt i blåsregionen, men endast med hjälp av flera snitt-punkteringar. Denna teknik finns tillgänglig i specialiserade centra i Schweiz, Tyskland, Israel och Turkiet. Läs mer

omskärelse

Det kirurgiska ingripandet utfördes hos män på könsorganen och bestod i omskärning av förhuden på ett cirkulärt sätt, kallades omskärelse.

klassificering

 1. Minimal, som bara tar bort de drabbade delarna av prepuce utan att röra de friska områdena. I denna arbetsmetod förblir penis praktiskt taget oförändrad.
 2. Mitten, där det finns en hudveck, som inte alltid kan vara helt stängd, förekommer därför vissa könsorganers utseende i vissa fall.
 3. Stramt innebär att stora volymer av förhud flyttas.

Beroende på var den kirurgiska suturen ska göras, särskilja:

1. Låg, sömmen ligger direkt under könsorganets huvud.
2. Måttlig ligger sömmen längst ner på penisens huvud och en centimeter bort från den.
3. Hög, sömmen ligger på botten eller på toppen av penisens huvud och på avstånd från det är det lika med två centimeter.
Endast klienten kan välja ett slags kirurgiskt ingrepp.

vittnesbörd

 1. Phimosis (förminskning av förhuden) av all svårighetsgrad.
 2. Infektionssjukdomar i det urogenitala systemet, åtföljd av dysursymptom (nedsatt urinering) och ökad risk att utveckla tumörsjukdomar
 3. Parafimo h (åsidosättande av förhuden på penis huvudet), vilket leder till störningar i blodcirkulationen i vävnaden, och som en konsekvens - förekomsten av nekros (frisk vävnad blir döda).
 4. Traumatiska tillstånd, som leder till bildandet av ärr på förhuden.
 5. Problem med styrka (tidig utlösning eller kort erektion).
 6. Förebyggande åtgärder, som syftar till att minska risken för infektion genom sexuell kontakt.

Kontra

absolut:

 1. Gipozpadiya (brott mot den korrekta placeringen av urinrörets öppning, som har ett anatomiskt ursprung).
 2. Epispadia (splittring av kanalens vägg).
 3. Brott mot integriteten i penisens hud.
 4. Inflammatorisk process av penisens huvud i akut stadium (balanoposthit).

relativ:

 1. Liten penisstorlek.
 2. Hyppig förekomst av blödning (överförd genom arv eller förvärvad med medicinsk intervention).
 3. Ändra i form av penis.

Eventuella komplikationer

Risken för komplikationer under denna typ av operation är försumbar. Det enda som kan hända - Det här är en minskning av penisens känslighet. Men även i detta fall lider en mans sexuell aktivitet på något sätt inte, och förbättras ofta, vilket uppenbaras av en ökning av varaktigheten av erektion och en ökning av ejakulationskvaliteten.

Metod för omskärelse

Innan ett sådant kirurgiskt ingrepp genomförs kommer patienten att hänvisas till en urolog och kommer att behöva ta följande typer av analyser:

 1. Allmän analys av blod med en utvecklad formel.
 2. Allmän analys av urin.
 3. Biokemiskt blodprov.
 4. Bakteriell odling av avföring.
 5. Forskning för förekomst av sådana sjukdomar som syfilis, HIV-infektion, viral hepatit.
 6. Koagulogram (analys som visar nivån av blodkoagulering).
 7. Analys för inrättandet av blodgruppen och Rh-faktorn.

Hela operationen tar ungefär en halvtimme. Restaureringen varar ca 2-3 veckor.

Circumcisio med prostatit

Eftersom en persistent (ihärdig) infektion också hör till de faktorer som kan orsaka utvecklingen av kronisk prostatit, genomförs en omskärelse. Efter operationen är risken för återfall signifikant minskad. Vid akut prostatit är antibiotikabehandling tillräcklig.

omskärelse

navigering:

Idag är denna operation ganska populär och i efterfrågan: ungefär en femtedel av den manliga befolkningen på planeten gick genom omskärelsen. I vissa, mestadels varma länder, omskärelse anses vara en obligatorisk religiös ritual. Det är möjligt att omskärelsens obligatoriska karaktär är relaterad till hygienproblemen.

Bland de "sekulära" skäl som tvingade representanterna för en stark hälften av mänskligheten gör omskärelse, den vanligaste - medicinska bevis (i sjukdomar som förhudsförträngning, parofimoz, erythroplakia, kandilomatoz et al.) Och en personlig önskan att de män som är förknippade med omsorg kvalitetsförbättring eller estetiska synpunkter av penis.

Vad är anmärkningsvärt... Av någon anledning, inte heller omskärelse kirurgi, patienter som har beslutat att gå igenom omskärelse av köttet, inte bildas smegmolity inte hända balanopostit, och viktigast av allt - extremt sällsynt cancer i penis.

Lite mer som fördelarna med omskärelse

 • Riskerna (och i stor utsträckning) av det inflammatoriska förfarandet i det genitourära systemet
 • Förbättrar kvaliteten på hygienprocedurerna i penis
 • Minskar sannolikheten för överföring av sexuellt överförbara infektioner, bland annat överlåtelse av en kvinna onkogen HPV 16,18, framkallar utvecklingen av cancer i livmodern (vetenskapligt bevisat att de judiska och muslimska kvinnor med livmoderhalscancer är mycket sällsynt)
 • Sannolikheten för utveckling av onkologi (pencancer) är nästan helt utesluten
 • Samlag blir mer långvarigt

Myter om omskärelse

Myt först. Den manliga värdigheten kommer att vara kortare

Klippat kött, dess närvaro eller frånvaro påverkar inte penisens storlek. Det finns en situation där läkaren, tillsammans med förhuden, tar bort för mycket hud. Och efter läkning av huden är det relativt sett inte tillräckligt, vilket i sin tur orsakar en förkortning av penis i uppreist tillstånd. Med tiden kommer huden att sträcka, men tills det händer, kommer en man att ha svåra tider. I det här fallet handlar frågan om den kirurgiska professionalismen, som utför omskärelse.

Myt av den andra. Det här är väldigt, mycket smärtsamt!

Vid det nuvarande skedet av den snabba utvecklingen av medicin utförs omskärelse i Moskva och andra ryska städer med anestesi. Patienten upplever inte den minsta smärtan under interventionen.

Myt tre. Kvinnor föredrar "omskuren" penis

Faktum är att vissa kvinnor (och män) anser att den "rynkade" huvudet av penis är oattraktivt. Men det här handlar om personlig estetisk utvärdering och smak.

Myt fyra. Efter omskärelse behövs mycket noggrann vård

Omhändertagande behövs, oavsett om det var omskärelse eller inte. Och smutsen har egenskapen att ackumulera bara i preputialpåse, om köttet inte är avskuret.

Medicinska indikationer för omskärelse

Medfödd fimos. Denna patologi observeras hos hälften av pojkar under en års ålder, 30% vid 3 års ålder och 1% i tonåren efter sexuell mognad. Den oförmåga att exponera huvudet på penis beror på att förkroppens yttre foramen förstärks. Huvudorsaken till denna förminskning är förlängningen av förhuden: huden hänger från penisens huvud och har formen av en liten boll när den uriniseras, vilket gör det svårt. Om upp till tre år öppnar pojken inte penisens huvud, rekommenderas omskärning av prepuce. Vid tidigare ålder kan omskärning vara lämplig för permanent inflammation i penishuvudet och svårt att urinera.

Förvärvat (cicatricial) phimosis. Kroniska inflammatoriska processer eller trauma kan orsaka åtdragning eller förträngning av ytterhöljet. I avsaknad av korrekt behandling kan sjukdomen orsaka problem med erektion, njureproblem, blåsproblem, infertilitet. Omskärelse är mycket effektiv vid behandling av fimos hos vuxna män.

Pekade kondylom. Orsaksmedlet för denna sjukdom är det välkända humana papillomviruset. Botten av penisens huvud i denna sjukdom är "omslagen" i många processer av blekrosa eller köttfärg. I vissa fall är omskärelse den enda effektiva behandlingen.

Kronisk balanopostit Inflammatoriska processer i huvudet och förhuden av penis kan uppstå som en följd av fenos eller på grund av bristande intim hygien. I det utrymme som är begränsat till förhuden (preputialsäck), urin och sperma, stagnerar stagnation - allt detta orsakar utvecklingen av inflammatorisk process. Running balanoposthit leder ibland till penispenren.

Hur mycket kommer du att skära av?

Köttets "antal" som skärs ut under omskärelsen kan vara annorlunda. Till exempel är omskärelse det minsta när det finns medicinska bevis, men patienten vill inte att hans "värdighet" ska se omskuren. I en sådan situation utförs en minimal eller partiell omskärning, kirurgen avlägsnar endast det drabbade området av prepuce. Det terapeutiska målet för operationen uppnås framgångsrikt och patienten är fortsatt nöjd.

En annan "typ" av omskärelse är fri, när penisens huvud är helt barberat. Också i vissa situationer utförs en snäv omskärning, vilket innebär att man eliminerar den maximala volymen hos förhuden.

Vilken omskärmning av volymen av förhuden som tas bort är optimal i ett visst fall - patienten bestämmer tillsammans med läkaren.

Hur Omskärelse fungerar

Omskärelse av förhudet utförs på poliklinisk grund och kräver inte att patienten ska stanna på sjukhuset. Kirurgen föreskriver vanligtvis en preoperativ undersökning, inklusive blodprov, urinprov och genitala infektionsstudier.

Hela proceduren tar från 20 till 30 minuter. Patienten i förväg instämmer med kirurgen mängden excised vävnad. Om patienten också har problem med en kort frenum, är trollet involverat i omskärelsen.

När det gäller smärtlindring hos nyfödda och spädbarn under två månader efter ingreppet utförs utan bedövning, äldre barn och ungdomar får narkos, och vuxna män - lokalbedövning.

I DECA-kliniken övas laser omskärelse. Att använda laserteknik istället för en konventionell skalpell kan minska operationens traumatiska karaktär, riskerna med komplikationer och underlätta rehabiliteringsperioden.

Kontraindikationer för omskärelse

 • Infektionssjukdomar och kroniska sjukdomar i akut stadium
 • Medfödda missbildningar av penis, särskilt de som kräver rekonstruktion
 • Explicit skada på penis, som kan uppstå som följd av skador och vissa sjukdomar
 • Sjukdomar i genitourinary system med riklig urladdning ur urinröret
 • Sexinfektioner
 • Svåra blödningsstörningar

Genomföra omskärning: priset på DECA-kliniken

I vår klinik skapas de mest gynnsamma förutsättningarna för varje villig manlig representant för att ombesörja förhuden smärtfritt på medicinsk grund eller på egen begäran. Kostnaden för operationen är 8500 rubel. Den bästa kombinationen för omskärmning av pris och kvalitet i Moskva är svårt att hitta. Specialister med stor erfarenhet och den senaste laserutrustningen tillåter oss att förklara detta!

För att anmäla sig till en tid med en av de bästa urologerna i Ryssland och Moskva i synnerhet, kan chefen för urologiska avdelningen Kalashnikov Alexander Nikolayevich vara på den telefon som anges på denna sida.

Du kommer att se själv hur lätt och enkelt det är att omskärma förhuden om professionella jobbar i operationssalen!

Omskärelse är operationen av CIRCUMCICIO

Ozhogin Maxim Viktorovich

VAD ÄR CIRCUMCISIO OPERATIONEN?

Circumcisio (eller i vardagen, omskärelse) är en operation för att avlägsna (delvis eller fullständigt) förhuden av penis. Denna operation är överlägset vanligast, snabb, billig och effektiv metod för behandling av phimosis.


INDIKATIONER FÖR VERKSAMHET

Huvudindikationerna för operationen är:
- medicinsk (cicatricial phimosis, kronisk balanoposthit, bildandet av förhudet);
- hygien;
- religiösa.

Vad är användningen av omskärelse?
Många vetenskapliga studier visar positiva aspekter på omskärelse (omskärelse).

Den utförda verksamheten bidrar till:
- förebyggande av urinvägsinfektioner;
- minska risken för sexuellt överförbara infektioner;
- minska risken för peniscancer
- minska sannolikheten för för tidig utlösning och öka längden på samlag.

Vissa forskare säger också att risken för livmoderhalscancer hos kvinnor vars sexuella partners har omskärits (omskuren) har minskats.
Operationen rekommenderas att utföras under perioden då inflammatorisk process är inaktiv.

FÖRBEREDELSE FÖR VERKSAMHET

Preoperativ undersökning omfattar (inom parentes anges utgångsdatum för testen):
- blod på blodgrupp och Rh-faktor (1 år);
- ett kliniskt blodprov och koaguleringstid (14 dagar);
- blodsocker (14 dagar);
- ALT, AST, bilirubin, kreatinin, urea totalt protein, K, Na (14 dagar);
- MNO, fibrinogen (14 dagar);
- F-50, RW, HBsAg, HCV (30 dagar);
- roentgenogram (fluorogram) i lungorna (1 år);
- allmän urinalys (14 dagar);
- EKG;
- Rådgivning av terapeuten (med resultaten av analyserna och EKG).

På operationens dag är det nödvändigt att noga raka håret i pubicområdet och på pungen.
Vid en operation under generell anestesi är det nödvändigt att komma till kliniken på tom mage. Det utesluter alla, även de mest obetydliga intag av livsmedelsprodukter, eftersom det under narkos kan leda till komplikationer i samband med ingående av kräkningar i andningsorganen.


RISKER OCH KOMPLIKATIONER

Liksom alla andra kirurgiska ingrepp är omskärelseoperation (omskärelse) förknippad med en viss risk, men operationen är inte komplex och procenten av komplikationer är mycket låg.

Komplikationer: Blödning, divergens av sårets kanter som ett resultat av suturvävnad, infektion, suppuration.
Extremt sällsynta komplikationer, som nästan inte uppstod vid operation i ett normalt utrustat operationsrum: smärtstöt, allergisk chock, vävnadsnekros, återkommande phimos, kosmetisk defekt.

TYP AV OPERATIONELL BEHANDLING

Circumcisio (omskärelse) kan utföras både under lokal (nu mindre vanligt) och under generell anestesi. Det kosmetiska resultatet av behandlingen beror på omskärningsmetoden och doktorns erfarenhet.

Tänk på den mest använda tekniken för omskärelse - klassisk omskärelse.
Essensen av cutoff reduceras till ett indraget (att skjuta upp) förhud, varefter ett längsgående snitt görs på den övre ytan, varefter förhuden radiellt skars ut och de yttre och inre skikten häftas ihop. Efter operationen appliceras en aseptisk förband. Det finns inget behov av inpatientbehandling och patienten släpps ut med rekommendationer från den behandlande läkaren från apoteket.

Andra typer av omskärelse är också möjliga, bland vilka vi kan skilja:
Traditionell omskärelse.
I regel är denna teknik vanligt bland rituella omskärningar. I de flesta fall, efter denna "operation" bildas grova ärr på grund av skillnader kanter och sårläkning i fel läge (förhud arken inte häftas samman, varigenom förskjuts i förhållande till varandra).

Omskärelse med särskilda engångsapparater.
De vanligaste bland dem är PlastiBell och PrePex. Det finns andra (Tomlinson s) förbättrades Plastibell ™, Sunathrone, Tara Klamp ™, Smartklamp, Alis Clamp, Ismail Clamp, Zhenxi ringar, Shangring ™, Accu-circ ™.
Kärnan i enheterna reduceras till att sätta på den på ollonet (under förhuden), varefter förhuden är ligerad över enheten och i genomsnitt 7 dagar är "immobilisering" av förhuden, som senare avskuren smärtfritt. PlastiBell används oftare i tidig barndom, PrePex - från en äldre ålder.
Denna teknik används inte i stor utsträckning i Ryssland, där klassisk omskärelse föredras idag.

Efter operation för ett tag kvarstår ömhet eller obehag (överkänslighet) i glanspenisområdet, som passerar, som huvudet "grovhet", i konstant kontakt med underkläderna. Fram till denna punkt kan lokalbedövning och tätare (dra) underkläder hjälpa till, vilket inte kommer att gnugga penisens huvud ännu en gång.

Vård av penisens huvud efter operationen reduceras till dagliga förband och några dagar senare - dagliga hygienprocedurer. Vid läkning av såret är en liten skillnad (eller utbrott) av lederna på grund av erektion möjlig.

De första dagarna efter operationen bör man avstå från tunga fysiska övningar och gå på långa avstånd. Urin bör också undvikas på sårytan - det kan orsaka lokal irritation och infektion i sårytan.

En liten svullnad av glanspenisen och huden runt den efter operationen är normen - var inte rädd för den. Fullständig läkning av sår (i vissa fall med bildning av ärrvävnad) inträffar inte tidigare än 7-10 dagar efter omskärelse.

Möjliga överväganden för hänvisning till operativ doktor

De vanligaste orsakerna:
- blödning efter operation slutar inte
- frånvaro av urinering i mer än 6 timmar efter omskärelse
- divergens eller suturering av suturer;
- rodnad och svullnad runt huvudet minskade inte med 4-5 dagar och / eller började öka.
- det var en temperaturökning över 38 ° C och (eller) utseendet av utfällningar av gul (eller annan) färg.

I vår klinik, i centrum för poliklinisk kirurgi, kan vi utföra operativ behandling av fimos av någon kategori av komplexitet både under lokal och under allmänbedövning.
Kontakta din urolog för att hitta en lämplig metod för att behandla ditt problem.