Huvud
Massage

Vad hjälper Tsifran? Instruktioner för användning.

Läkemedlet tillhör följande grupper:

Tsifran är det mest effektiva antimikrobiella läkemedlet, vars huvudsakliga funktion är ett brett spektrum av åtgärder. Den viktigaste aktiva substansen i detta läkemedel är ciprofloxacin. Tack vare det utförs mekanismen för inhibering av enzymet av bakterier, liksom syntesen av deras DNA inträffar. Denna medicinska preparat bidrar till att öka permeabiliteten hos cellmembranet av skadliga mikroorganismer, förhindrar deras reproduktion och gradvis förstör dem. Detta läkemedel finns i olika former: i form av tabletter, injektioner, etc. för injektioner, vilket TSifran kan tillämpas på alla patienter oavsett ålder och sjukdom.

Efficacy tsifran bevis mot ett antal aeroba gram-negativa bakterier: Salmonella spp, Moraxella spp, Morganella morganii, Shigella Spp, Citrobacter spp, Escherichia coli, Enterobacter spp...... och så vidare. Läkare påpekar också dess aktivitet mot aeroba grampositiva bakterier: Streptococcus pneumoniae, Staphylococcus aureus, Listeria monocytogenes, etc.

Från vilka tabletter utsedde Tsifran?

Detta läkemedel rekommenderas för infektionssjukdomar, inflammatoriska processer, som orsakades av mottagliga för Cyphrane-patogener. Läkare förskriva detta läkemedel för sjukdomar:

 • urinvägar av infektiös natur - med inflammatoriska sjukdomar i njurarna, prostata, epididymier, etc.;
 • Andningsorgan av infektiös typ - med lunginflammation och pleura, kronisk bronkit, lungabscess, ackumulering av pus;
 • näsa, öron och hals som ligger till grund för inflammatorisk process
 • mjukvävnad och hud av en infektionsinflammatorisk typ, inklusive de med sår, abscesser, brännskador, celluliter, etc.;
 • mag-tarmkanalen - med inflammation i bukhinnan, tyfusfeber, inre bukbyxor;
 • bäckenorgan med en infektionsinflammatorisk typ - med inflammation i livmoderhinnan samt livmoderrör;
 • leder och ben.

Detta läkemedel används också för att förebygga infektionssjukdomar hos patienter som har genomgått kirurgisk eller kirurgisk ingrepp.

Dosering och administrering

Vid behandling av denna medicinering bestäms dosen individuellt beroende på sjukdoms svårighetsgrad, patientens kroppsvikt, typ av patogen och patientens ålder. Kom ihåg att det är väldigt viktigt att använda Cyphrane korrekt, efter att ha valt den optimala dosen för dig själv, så rådfråga alltid en läkare vid början av behandlingen.

 • Barn, åldern överstiger 12-åriga betyg, Tsifran är ordinerat baserat på 5-10 mg. per kilo av barnets kropp. Det är mycket viktigt att dela del av läkemedlet i flera mottagningar. Tabletter ska tas före måltid, med mycket vatten.
 • Vuxna kan använda detta läkemedel i form av tabletter eller som injektioner för intravenös administrering. Med infektionssjukdomar i urinvägarna och underbenen administreras läkemedlet 200 mg vardera. flera gånger om dagen. Vid andra sjukdomar ska Cyphran administreras långsamt vid 200 mg. var 12: e timme. Med bakteriemi och septikemi ökas dosen till 400 mg. Om en patient uppvisar markerade störningar i njurarbetet, bör den dagliga dosen minskas med en faktor 2.

Behandlingstiden bestäms av en medicinsk specialist, beroende på dess effektivitet och individuella egenskaper hos människokroppen. Typiskt är behandlingstiden 5 - 7 dagar. Läkare rekommenderar att du börjar använda terapi med injektioner och när du observerar de positiva effekterna växlar du till tabletter.

När ska du sluta använda denna medicin?

Tsifran kan kategoriskt inte tas av ungdomar under 18 år, eftersom detta läkemedel kan negativt påverka utvecklingen av barnets kropps ben. Drick inte detta läkemedel under graviditet och laktation, såväl som med individuell intolerans av dess komponenter. Patienter som lider av ateroskleros, dåligt blodflöde, epilepsi och psykiska störningar kan använda denna medicin endast för behandling under medicinsk övervakning.

Tsifran är ett nytt antimikrobiellt fluoroquinolonläkemedel, vilket skiljer sig från analoger i ett brett spektrum av åtgärder. Det är effektivt mot gram-positiva och gramnegativa bakterier, varav Cyphran är ordinerat för praktiskt taget alla typer av smittsamma och inflammatoriska sjukdomar. Behandling med hjälp sker på kortast möjliga tid och skiljer sig åt i effektiviteten. Men trots många positiva egenskaper och rekommendationer från läkare borde det tas under medicinsk övervakning. Ta hand om dig själv och var bra!

Instruktion för användning av tabletter Tsifran ST 500 + pris på apotek + återkoppling

Tsifran ST är ett kombinerat antibakteriellt läkemedel som kombinerar två antimikrobiella medel - ciprofloxacin och tinidazol. Läkemedlet är effektivt mot stammar av mikroorganismer som har förvärvat resistens mot andra antibiotika, inklusive sulfonamider, nitrofuraner. På grund av dess höga effektivitet och vida spektrum av verkan, används Cyflane CT vid behandling av blandade infektioner (amebic och bakteriell natur av sjukdomen, kombination av anaerob och aerob flora etc.).

Patentet för produktion tillhör det indiska läkemedelsföretaget San Pharmaceutical Industries Ltd. Kostnaden för medicin i apotekskedjor i Ryssland är cirka fyra hundra rubel.

Tsifran - instruktion om användning av tabletten 500 mg

Kombinationen av fluorokinolon antibiotikum - Ciprofloxacin och 5-nitroimidazol-derivat - tinidazol, gör det möjligt att tillämpa TSifran CT för behandling av inflammatoriska sjukdomar som orsakas av den blandade infektion eller stammar som är resistenta mot andra antibakteriella medel. På grund av närvaron i kompositionen av läkemedels tinidazol, -i effekt på vissa stammar som är resistenta mot fluorokinoloner.

Verkningsmekanismen för ciprofloxacin är bakteriedödande. Den är realiserad genom att irreversibelt hämma enzymet DNA-gyras, som spelar en ledande roll i transkription av kromosomala informationen i mikrobiella celler genom att inhibera förmågan hos patogenen att föröka sig. Dessutom leder störningen av metaboliska processer i bakterier till deras snabba dödsfall.

Den andra aktiva substansen i Citrane är CT-tinidazol. Detta är ett derivat av 5-nitroimidazol, som uppvisar hög aktivitet med avseende på protozoer och anaeroba mikroorganismer. Effekten av läkemedlet är baserat på dess förmåga att skada bakteriens DNA, liksom för att förhindra dess syntes.

Farmakokinetik för medlet

Läkemedlet har hög biotillgänglighet, absorberas snabbt och fullständigt när det tas oralt. Maximal plasmakoncentration för båda komponenterna uppnås inom två timmar. Det mesta av läkemedlet utsöndras från kroppen genom njurarna. Återstoden frigörs genom tarmen (delvis i form av metaboliter och del utsöndras oförändrat).

Den kombinerade användningen av ciprofloxacin och tinidazol förändrar inte de båda farmakokinetiska egenskaperna.

Receptet på ett antibiotikum på latin

Rp: Ciprofloxacin / tinidazol 500/600
D.t.d.: N 10 i fliken.
S: 1 tabell. var tolfte timme.

Sammansättning och form av frisättning

De aktiva substanserna är ciprofloxacin och tinidazol.

Läkemedlet är tillgängligt i form av tabletter, belagda med ett skal, 10 stycken vardera. i förpackningen.

En tablett kan innehålla:

 • 0,25 g ciprofloxacin + 0,3 g tinidazol;
 • 0,5 g ciprofloxacin + 0,6 g tinidazol.
Stock Foto Cyphran, OD

Vad är skillnaden mellan Tsifran ST och Tsifran OD?

OD-talet är ett antibakteriellt läkemedel med långvarig (förlängd) verkningsmekanism, i samband med detta kan den tas en gång om dagen. Till skillnad från Tsifran ST innehåller Tsifran OD inte tinidazol, därför har det ett mer begränsat handlingssätt.

Mekanismen av antimikrobiell aktivitet på grund av förmågan TSifran Od ciprofloxacin deoxyribonucleic hämmar irreversibelt gyras och topoisomeras patogener som ett resultat av detta är en kränkning av deoxiribonukleinsyra syntes i bakterier, inhiberar det deras tillväxt och förmåga att reproducera. I framtiden leder de associerade metaboliska störningarna i bakteriecellen till dödsfallet.

Till en stor fördel jämfört med andra antibiotika saknas korsresistens och effektivitet mot stammar av mikroorganismer som är resistenta mot andra antibiotika.

Vad hjälper Tsifran ST?

På grund av den kombinerade kompositionen användes medlet effektivt för att behandla infektiösa och inflammatoriska sjukdomar orsakade av blandad flora.

Tinidazol är aktiv mot clostridier, bakteroider, peptokocker och peptostreptokocker, protozoer (Trichomonas, lamblia, amoeba).

Ciprofloxacin aktiva mot Escherichia coli, Shigella, Salmonella, tsitrobakter, Klebsiella, Enterobacteriaceae Serratia, Proteus, Yersinia, Morganella, stafylokocker (inkluderande meticillinresistenta stammar), Listeria, Chlamydia, Campylobacter, mjältbrand, etc.

Olika känsligheter för antibiotikumet är neutersirii, gardnelli, streptokocker, mykoplasma, mykobakterier, enterokocker.

K Cyphran ST är resistent mot ureaplasma och treponema.

Indikationer för användning Tsifran ST

Läkemedlet är mycket effektivt vid behandling av:

 • Infektionssjukdomar i andningsorganen, inklusive lunginflammation varierande svårighetsgrad, bakteriella infektioner hos patienter med cystisk fibros, septiska komplikationer (empyem, abscesser, etc.), med återfall av kronisk bronkit och allvarligt förlopp etc.;
 • inflammationer i ENT-organen (Tsifran i genyantritis indikeras vid allvarlig aktuell och misstänkt blandad flora);
 • inflammatoriska processer i genitourinärsystemet och bäckenorganen;
 • infektioner i matsmältningskanalen (inklusive amoeba, dysenteri och blandad diarré);
 • allvarliga gynekologiska infektioner (septisk abort, pelvioperitonit etc.);
 • infektiösa lesioner av benvävnad och leder (septisk artrit och osteomyelit);
 • inflammatoriska processer i huden och mjuka vävnader;
 • Gonorré (inklusive former av sjukdomen orsakad av resistent gonokockresistens mot andra droger);
 • intra-abdominala infektioner;
 • bakterieemi och septikemi och patienter med immunbristtillstånd.

Kontraindikationer för recept på medicin

De officiella instruktionerna för användning av CyphranST anger följande begränsningar för syftet med åtgärden:

 • individuell intolerans mot kinoloner och imidazoler;
 • blodsjukdomar och patologier i benmärgen, åtföljd av förtryck av hematopoiesis;
 • förekomsten av porfyri och organiska skador i centrala nervsystemet;
 • patientens ålder är mindre än arton år;
 • barnbärande och ammar;
 • epileptiska anfall och anfall av annan etiologi i anamnesen;
 • psykisk sjukdom;
 • allvarlig cirkulationsstörning hos GM, allvarlig ateroskleros
 • nederlag av senor, förknippade med intag av fluorokinoloner.

Relativa begränsningar för utnämningen av Cyphran ST är den äldre patientens ålder och svåra njur- och leverdysfunktion.

Dosering Tsifran ST

I bruksanvisningen för Tsifran ST 500 anges att läkemedlet ska konsumeras efter att ha ätit, med ett glas kokt vatten. Tabletter Tsifran ST är förbjudet att bryta, tugga eller försöka lösa upp i vatten.

Standarddosen för vuxna är en 500 + 600 mg tablett två gånger om dagen eller två tabletter. 250 + 300 var 12: e timme.

För patienter med renala dysfunktioner associerade med minskad glomerulär filtrationshastighet (kreatininclearance mindre än trettio milliliter per minut), och äldre patienter, eller som har en låg vikt är tilldelad halv av den dagliga dosen (en tabell. 250 + 300 två gånger om dagen).

Varaktigheten av behandlingsförloppet bestäms av den behandlande läkaren och beror på sjukdomens allvar, patogenen och lokaliseringen av den smittsamma processen.

Den normala behandlingstiden för akuta sjukdomar är en vecka. Vid behandling av komplicerade och allvarliga patologier samt återkommande kroniska infektioner är den rekommenderade varaktigheten av behandlingen från 10 till 14 dagar.

Behandling av streptokock- eller klamydialinfektioner bör vara minst tio dagar. En kortare kurs är fylld med risken för komplikationer.

Behandling av osteomyelit kan vara upp till två månader.

Om Tsifran ST är tilldelat patienter med immunbristtillstånd, ska läkemedlet fortsättas under hela den neutropeniska perioden. Narkotikabekämpningen är lämplig endast efter 48 timmar efter normalisering av analyserna och stabilisering av den kliniska bilden.

I anvisningarna till Tsifran OD 500 indikeras att läkemedlet ska appliceras en gång om dagen. Den dagliga dosen av antibiotikum sträcker sig från 500 mg till 1 gram och beror på platsen för det infektiösa fokuset och svårighetsgraden av sjukdomen.

Infektioner av PDP kräver utnämning av Cyphran OD i en dos av 1000 mg en gång om dagen.

Med en genomsnittlig UTI är 500 mg av läkemedlet tillräcklig. Vid svår pyelonefrit bör ett gram Cyphran OD ordineras.

För behandling av ENT-organ rekommenderas 1000 mg.

Smittsamma processer med lokalisering i huden, mjuka vävnader, ben och leder behandlas med en dos av 1 gram.

Tsifran - biverkningar och effekter

När du använder Tsifran ST finns det ofta sjukdomar i mag-tarmkanalen. De kan förekomma minskad aptit, känsla av torrhet i munnen, smakförändringar, störningar dyspeptiska karaktär, uppblåsthet och buksmärta, diarré. Hos patienter med leverpatologier kan kolestatisk gulsot utvecklas och är sällan läkemedelsinducerad hepatit och hepatonekros.

Från nervsystemet biverkningar av TSifran CT kan verka yrsel, ångest, svår svaghet och trötthet, perifera neuropati, en stark tremor i extremiteter och konvulsioner. Det är också möjligt att öka intrakraniellt tryck, depressiva tillstånd och hallucinationer.

Sällan klagar patienter av tinnitus, nedsatt syn, lukt och hörsel.

Reaktioner från CCC är vanligare hos äldre patienter. De kan uppenbaras av arytmier, rytmförstörningar av varierande svårighetsgrad, smärta bakom brystbenet, synkope och en kraftig minskning av blodtrycket.

I den allmänna kliniska analysen av blod kan en minskning av antalet erytrocyter, leukocyter, granulocyter och blodplättar observeras.

Eventuella kränkningar i njurarbetet, hemato- och kristalluri, utveckling av interstitiell nefrit.

Förändringen av urin till en mörk färg har ingen klinisk betydelse och fungerar som en indikation på att läkemedlet återkallas.

Allergiska reaktioner kan ha varierande grad av svårighetsgrad från nässelfeber till anafylaksi.

En frekvent oönskade effekt i samband med användningen av fluorokinolonläkemedel är märkt fotosensibilitet. I detta avseende rekommenderas under behandling att använda krämer med hög SPF (mer än 30) och att avstå från att sola.

En annan specifik komplikation är sönderbrott på grund av sin giftiga skada på fluorokinoloner.

Cyphran och alkoholkompatibilitet

Tsifran ST innehåller i sin sammansättning två antibiotika, vilka var och en är kategoriskt oförenliga med etanol. Användning av 5-nitroimidazolderivat med alkohol kan orsaka allvarliga reaktioner disulfiramopodobnyh varierande svårighetsgrad, inklusive död.

Ciprofloxacin är ett kraftigt men högt giftigt antibiotikum. Dess användning är förknippad med höga risker för komplikationer, och läkemedlet tolereras ganska tungt av patienter. Kombinationen med alkohol ökar antibiotikorns giftiga effekt på levern och nervsystemet. En liknande kombination kan orsaka läkemedels hepatit och anfall.

Allvarlig förgiftning, som inträffar vid kombinationen av Cyphran ST med alkohol, ökar risken för att tinidazol påföres i hematopoiesisystemet.

graviditet

Tsifran ST är kategoriskt kontraindicerat hos gravida kvinnor. Om det är nödvändigt att förskriva läkemedlet under amning ska amning stoppas.

analoger

Liknande i komposition (tinidazol + ciprofloxacin), men ett billigare medel är läkemedlet Ziprolet A.

Recensioner av läkare till Tsifran OD, Tsifran ST

Figuren av OD är effektiv vid behandling av många bakterieinfektioner associerade med ciprofloxacin-känsliga mikroorganismer. Det gör det möjligt för dig att snabbt uppnå önskad effekt och lindra patientens tillstånd. Bland de brister som läkemedlet kan ge, kan man tillskriva sin höga toxicitet och en stor lista med begränsningar i avtalet.

Tsifran ST är ett kraftfullt och mycket effektivt läkemedel som gör att du kan kringgå den förvärvade resistansen hos mikroorganismer till antibakteriella läkemedel. Kombinationen av ciprofloxacin och tinidazol främjar en uttalad utvidgning av handlingsspektret, innefattande protozoer, aerober och anaerober.

Effektivitet i allvarlig inflammation orsakad av blandad infektion, kan den användas i svår lunginflammation, osteomyelit, gynekologiska infektioner, ofta återkommande pyelonefrit, med neutropena förhållanden hos personer med nedsatt immunitet, etc.

Det är emellertid viktigt att komma ihåg att den höga kliniska effekten av Cyfran CT kombineras med sin uttalade toxicitet och ett stort antal begränsningar för dess användning.

Positiv feedback om Cyphran CT 500 beror på den snabba och synliga effekten, en signifikant förbättring av patienternas välbefinnande och stabil stabilisering av det kliniska tillståndet.

Negativa recensioner av patienter är vanligtvis förknippade med sin dåliga tolerans och frekventa biverkningar från användningen. De vanligaste är klagomål på buksmärtor, kräkningar, illamående, avföring, huvudvärk och yrsel, värk i lederna.

I detta avseende måste man komma ihåg att alla droger ska användas strikt enligt indikationerna och under överinseende av den behandlande läkaren. Självbehandling, såväl som obehöriga förändringar i dosering och varaktighet av behandlingen är oacceptabelt och kan leda till allvarliga hälsoeffekter.

Tsifran ST är ett mycket effektivt läkemedel, till vilket det finns tydliga indikationer och strikta begränsningar. Det är särskilt inte föreskrivet för barn, gravid och lakterande. Han uppvisade dock upprepade gånger sin höga effektivitet, som bestämmer sin unika och nödvändighet vid behandling av sjukdomar i blandad etiologi.

Artikeln är upprättad
läkare-infektionssjukdomar Chernenko A. L

Förmedla din hälsa till proffs! Gör ett möte för den bästa läkaren i din stad just nu!

En bra doktor är en generalist som, baserat på dina symptom, kommer att ställa en korrekt diagnos och ordinera effektiv behandling. På vår portal kan du välja en läkare från de bästa klinikerna i Moskva, S: t Petersburg, Kazan och andra städer i Ryssland och få rabatt på upp till 65% vid antagning.

* Om du klickar på knappen kommer du till en speciell sida på webbplatsen med ett sökformulär och en post till specialisten på profilen du är intresserad av.

* Finns städer: Moskva och podmoskovje, St Petersburg, Yekaterinburg, Novosibirsk, Kazan, Samara, Perm, Nizhny Novgorod, Ufa, Krasnodar, Rostov-on-Don, Chelyabinsk, Voronezh, Izhevsk

tsifran

Antimikrobiellt medel med ett brett spektrum av verkan hos en grupp fluorokinoloner. Har en bakteriedödande effekt. Undertrycker DNA-gyrase och hämmar syntesen av bakteriellt DNA.

Högaktiv mot de flesta gramnegativa bakterier: Pseudomonas aeruginosa, Haemophilus influenzae, Escherichia coli, Shigella spp, Salmonella spp, Neisseria meningitidis, Neisseria gonorrhoeae...

Det är aktivt mot Staphylococcus spp. (Inklusive stammar som producerar och inte producerar penicillinas, meticillinresistenta stammar), vissa stammar av Enterococcus spp., Campylobacter spp., Legionella spp., Mycoplasma spp., Chlamydia spp., Mycobacterium spp.

Ciprofloxacin är aktivt mot bakterier som producerar P-laktamas.

Ciprofloxacin är resistent mot Ureaplasma urealyticum, Clostridium difficile, Nocardia asteroides. Åtgärden mot Treponema pallidum har inte studerats tillräckligt.

Infektiösa och inflammatoriska sjukdomar orsakade av mikroorganismer känsliga för ciprofloxacin, inkl. sjukdomar i andningsorganen, bukhålan och bäckenorganen, benen, lederna, huden; septicemi; allvarliga infektioner i ENT-organen. Behandling av postoperativa infektioner. Förebyggande och behandling av infektioner hos patienter med nedsatt immunitet.

För topisk applicering: akut och subakut konjunktivit, blepharoconjunctivitis, blefarit, bakteriella sår på hornhinnan, keratit, keratokonjunktivit, kronisk dakryocystit, meybomity. Smittsamma lesioner i ögonen efter skador eller främmande kroppar. Preoperativ profylax vid oftalmkirurgi.

Individ. Inuti - 250-750 mg 2 gånger per dag. Behandlingstiden är från 7-10 dagar till 4 veckor.

För iv introduktion enstaka doser - 200-400 mg, multiplicitet av administrering - 2 gånger per dag; Behandlingstid - 1-2 veckor, om nödvändigt och mer. Det kan injiceras intravenöst, men helst en droppa i 30 minuter.

När topisk applikation införs i 1-2 droppar i den nedre konjunktivalkärlet i det drabbade ögat var 1-4: e minut. Efter förbättring kan intervallet mellan instillationer ökas.

Den maximala dagliga dosen För vuxna med oral intag är 1,5 g.

Från matsmältningssystemet: illamående, kräkningar, diarré, buksmärta, ökad aktivitet av hepatransaminaser, alkaliskt fosfatas, LDH, bilirubin, pseudomembranös kolit.

Från sidan av centrala nervsystemet: huvudvärk, yrsel, trötthet, sömnstörningar, mardrömmar, hallucinationer, besvär, synproblem.

Ur urinvägarna: kristalluri, glomerulonefrit, dysuri, polyuri, albuminuri, hematuri, övergående ökning av serumkreatinin.

På sidan av hematopoiesis-systemet: eosinofili, leukopeni, neutropeni, förändring av antalet blodplättar.

Från sidan av kardiovaskulärsystemet: takykardi, hjärtrytmstörningar, arteriell hypotension.

Allergiska reaktioner: hud klåda, urtikaria, Quinckes ödem, Stevens-Johnsons syndrom, artralgi.

Biverkningar i samband med kemoterapeutisk verkan: candidiasis.

Lokala reaktioner: smärta, flebit (med iv introduktion). När man använder ögondroppar i vissa fall är det lätt ömhet och trängselhyperemi.

Med samtidig användning med didanosin ciprofloxacin ciprofloxacin absorptionen minskar på grund av bildning av kelatbildande med ciprofloxacin didanosin ingår i aluminium- och magnesium buffertar.

Vid samtidig användning med warfarin ökar risken för blödning.

Med samtidig användning av ciprofloxacin och teofyllin, en ökning av koncentrationen av teofyllin i blodplasman, en ökning av T1/2 teofyllin, vilket leder till ökad risk för toxisk verkan i samband med teofyllin.

Samtidig mottagning av antacida, samt preparat som innehåller joner av aluminium, zink, järn eller magnesium, kan orsaka minskad absorption av ciprofloxacin, så intervallet mellan utnämningen av dessa läkemedel ska vara minst 4 timmar.

Patienter med nedsatt njurfunktion kräver en korrigering av doseringsregimen. De används med försiktighet hos äldre patienter, med åderförkalkning av cerebrala kärl, cerebral cirkulationssjukdomar, epilepsi, konvulsivt syndrom av otydlig etiologi.

Under behandlingen ska patienterna få en tillräcklig mängd vätska.

Vid persistent diarré ska ciprofloxacin avbrytas.

Med samtidig intravenös administrering av ciprofloxacin och barbiturater är det nödvändigt att övervaka hjärtfrekvens, blodtryck och EKG. Under behandlingen är det nödvändigt att kontrollera koncentrationen i urea, kreatinin, hepatransaminaser.

Under behandlingsperioden är en minskning av reaktiviteten möjlig (speciellt vid samtidig användning med alkohol).

Administrera inte ciprofloxacin subkonjunktivt eller direkt i ögans främre kammare.

Kontraindicerat under graviditet, under amning.

Ciprofloxacin penetrerar placenta barriären, utsöndras i bröstmjölk.

I försöksstudier Det är uppenbart att det orsakar artropati.

Kontraindicerat hos barn och ungdomar under 15 år.

tsifran

Beskrivningen är aktuell på 2014/06/24

 • Latinska namn: Cifran
 • ATX-kod: J01MA02
 • Aktiv beståndsdel: Ciprofloxacin (Ciprofloxacin)
 • producent: Indiskt företag «RANBAXY LABORATORIES»

struktur

En tablett innehåller 250, 500 eller 1000 mg av den aktiva beståndsdelen ciprofloxacin. Ytterligare ämnen: talk, hydroxipropylmetylcellulosa, natriumalginat, magnesiumstearat, krospovidon, kolloidal kiselgel på vattenfri basis, natriumvätekarbonat.

Tsifran ST innehåller dessutom 600 mg tinidazol.

100 ml av lösningen innehåller 200 mg ciprofloxacinlaktat.

Typ av problem

Läkemedlet frigörs i tablettform och i form av en lösning.

Farmakologisk aktivitet

Tsifran, är det ett antibiotikum eller inte?

Ja, principen antimikrobiella effekter baseras på hindret för multiplikation av bakterien, vilket leder till mikroorganismernas död. Drogen verkar på gram positiva bakterier och gram-negativ flora, resistent mot verkan aminoglykosider, penicilliner och cefalosporiner. Den antimikrobiella effekten observeras i alla organ och system, undertryckande infektionsprocessen och inflammationen, vilket gör det möjligt att använda ett antibiotikum för tandvärk.

Den aktiva beståndsdelen i preparatet Ciprolet är ciprofloxacin, så faktiskt tsiprolet och Tsifran är en och samma för farmakologisk verkan.

OD-nummer - långvarig ciprofloxacin långverkande

Farmakodynamik och farmakokinetik

I förhållande till gram-negativ flora bakteriedödande (förstörande) effekt uppenbaras i fas av uppdelning och dormans (den aktiva substansen verkar på den enzymatiska DNA-girasen och orsakar död, lys). På gram-positiv flora fungerar Cyflan 500 endast under division. I makroorganismer finns ingen enzymatisk DNA-gyrase, vilket gör ciprofloxacin giftigt för människor. Parallell utveckling av resistens mot andra antimikrobiella läkemedel (tetracykliner, aminoglykosider) på bakgrunden av behandlingen observeras inte. Stabiliteten bildas mycket långsamt.

Indikationer för användning av Cyphrane

Från vilka tabletter Tsifran? Läkemedlet är ordinerat för bakteriella infektioner, mikroorganismer som är känsliga för effekterna av antibiotikumet ciprofloxacin.

Andningssjukdomar:

 • cystisk fibros;
 • lunginflammation;
 • bronkit (akut och kronisk form);
 • bronkokektatisk sjukdom.

Sjukdomar i ENT-organ:

Sjukdomar i genito-urinvägarna:

Buksinfektioner:

 • kolera;
 • tyfusfeber;
 • shigellos;
 • peritonit;
 • salmonellos.

Från vad som annars kan utses Tsifran: brännskador, phlegmon, septisk artrit, osteomyelit, infekterade sår, sepsis.

Tsifran ST utses för allvarligt läckande blandade infektioner: empyem, sinuit, liggsår, dysenteri.

Kontra

 • intolerans mot den aktiva komponenten av ciprofloxacin;
 • vynashivanie av graviditeten;
 • amning.

När psykisk sjukdom uttryckte aterosklerotiska förändringar i hjärnan, ett epileptiskt syndrom, är njursystemet sjukdom läkemedel förskrivas med försiktighet, väger de möjliga komplikationer och det förväntade resultatet. Det rekommenderas inte för äldre.

Biverkningar (biverkningar)

Kardiovaskulärt system:

Matsmältningsorganet:

 • Cholestatic gulsot (oftare hos predisponerade individer);
 • ett kränkande av aptit
 • diarrésyndrom;
 • illamående;
 • epigastrisk smärta
 • hepatit hepatit.

Nervsystemet:

 • ångest;
 • huvudvärk;
 • snabb utmattning
 • sömnstörningar
 • perifer förlamning (brott mot uppfattningen av smärtsyndrom);
 • hudutslag;
 • olika psykotiska reaktioner.

Sense organ:

 • nedsatt hörseluppfattning;
 • buller i öronen
 • kränkning av färguppfattning, dubbelseende;
 • perversion av smak.

Genitourinary tract:

Eventuellt allergiskt svar i form av urtikaria, drogfeber, epidermal nekrolys. Sällan inspelad myalgi, artralgi, senbrott, en förändring i blodet.

Instruktioner för användning Cyfrane (Metod och dosering)

Hur man tar drogen: För att öka biotillgängligheten rekommenderas det starkt att ta tabletter i tom mage. Under hela behandlingsperioden krävs ökat vattenintag. Administrering av infusionslösning är endast möjlig intravenöst under 0,5-1 timme.

Behandling av okomplicerad patologi i genito-urinvägarna: var 12: e timme för 250 mg.

Behandling av prostatit, allvarlig patologi i urinvägarna: två gånger om dagen för 500 mg.

Behandling av ENT-patologi, sjukdomar i andningssystemet, tyfusfeber: 500 mg var 12: e timme. I allvarliga fall ska läkemedlet administreras parenteralt enligt schemat: 200 mg (100 ml flaska) långsamt intravenöst två gånger dagligen (en enstaka dos upp till 400 mg är möjlig).

Instruktion om Tsifran ST: Tabletter bör tas efter måltid, utan att det skyddande skalets integritet förstörs. Den rekommenderade dosen är -250 300 mg (förhållandet mellan aktiva substanser ciprofloxacin och tinidazol) två gånger om dagen för 2 tabletter.

Bruksanvisning Cyphran OD: tar mediciner på en tom mage accelererar den antibakteriella effekten. Rekommenderat behandlingsschema: 250 mg 2-3 gånger om dagen.

överdos

Höga doser av läkemedlet ökar allvarlighetsgraden av biverkningar. Induktion av kräkningar rekommenderas, adekvat hydrering, genomföra asymptomatisk terapi. En särskild motgift har inte utvecklats.

interaktion

Theofyllinivån ökar vid samtidig behandling ciprofloxacin. Det rekommenderas att hålla ett 4-timmarsfönster mellan Citrane och preparat som innehåller zink, järn, magnesium, sukralfat, aluminium. Antiinflammatoriska, icke-steroida medel förbättrar läkemedlets stimulerande effekt nervsystemet. Obligatorisk kontroll krävs koagulation vid inträde warfarin.

Försäljningsvillkor

Lämna på receptformulär.

Förvaringsförhållanden

På ett torrt ställe är temperaturregimen upp till 25 grader.

Utgångsdatum

2 år. När fällningen faller i lösningen anses läkemedlet olämpligt.

Särskilda instruktioner

För att förhindra kristalluri krävs tillräckligt med vätskeintag under behandlingsperioden. Det rekommenderas att undvika solbestrålning.

Analoger av Cyfran CT

Suppleanter för den kombinerade beredningen Tsifran ST nr. Analoger av medicinen Tsifran: tsiprinol, Tsiprobay, tsiprolet.

Kompatibilitet med alkohol

Att sänka hastigheten på de psykomotoriska reaktionerna registreras. Alkohol ökar hepatotoxisk effekt medicinering.

Recensioner av Tsifran

Medicinska portaler och forum innehåller bara positiva recensioner om drogen.

Recensioner för QFD OD karakteriserar läkemedlet som ett högeffektivt bredspektrum antibiotikum med god tolerans.

Recensioner för Tsifran ST vittnar om läkemedlets effektivitet vid behandling av dysenteri och diarrésyndrom.

Priset på Tsifran, var att köpa

Kostnaden för läkemedlet bestäms av försäljningsområdet och dosen av den aktiva substansen. Priset på tabletter QFD OD 1000 mg i Moskva är 300 rubel. Priset på Tsifran ST 500 mg - 350 rubel. Minimipriset för ett antibiotikum är 180 rubel. Lär dig hur mycket läkemedlet kostar och köper det du kan i något apotek i din region.

Tsifran ST: bruksanvisningar

Läkemedlet Cyfran CT representerar en farmakologisk grupp av antibakteriella medel fluorokinoloner i kombination med andra antibiotika. Det används för etiotropisk behandling av kombinerade smittsamma processer som orsakas av flera bakteriella patogener samtidigt.

Doseringsform, komposition

Preparatet Tsifran ST är tillgängligt i form av en tablett för oral administrering. De har en rund form, bikonvex yta och gul färg. De viktigaste aktiva beståndsdelarna i läkemedlet är ciprofloxacin och tinidazol, deras innehåll i den första tabletten är 250 respektive 500 mg respektive 300 respektive 600 mg för varje aktiv ingrediens. Också i tabletten finns hjälpämnen, vilka inkluderar:

 • Magnesiumstearat.
 • Mikrokristallin cellulosa.
 • Natriumlaurylsulfat.
 • Titandioxid.
 • Vattenfri kolloidal kiseldioxid.
 • Talk.
 • Natriumstärkelseglykolat.
 • Laktosmonohydrat.
 • Macrogol 4000.
 • Järnoxiden är gul.

Tabletter Tsifran ST förpackad i en blister för 10 stycken. Förpackning innehåller 1 blister med tabletter, samt instruktioner för användning av läkemedlet.

Farmakologiska åtgärder

Tabletter Tsifran ST är ett kombinerat antibakteriellt medel, vars terapeutiska effekter beror på de huvudsakliga aktiva beståndsdelarna i beredningen:

 • Ciprofloxacin - har en bakteriedödande effekt, vilket leder till döden för känsliga bakterier därtill. Det har tillräckligt hög aktivitet med avseende på ett stort antal arter av Gram-positiva (stafylokocker, streptokocker) och gram (intestinala, Pseudomonas aeruginosa, Klebsiella, Proteus, Yersinia) bakterier.
 • Tinidazol - antibakteriellt medel som besitter hög antibakteriell aktivitet mot anaeroba bakterier (mikroorganismer viktig aktivitet, som är möjligt endast under anoxiska förhållanden), vilket inkluderar Clostridia, Bacteroides, peptostreptokokki, peptokokki och protozoer (Giardia, Trichomonas).

Efter att ha tagit Tsifran ST-tabletter absorberas de aktiva ingredienserna i läkemedlet i den systemiska cirkulationen från tunnan i tunntarmen. Ciprofloxacin och tinidazol fördelas jämnt i vävnaderna. De metaboliseras i levern med bildandet av inaktiva sönderfallsprodukter som utsöndras huvudsakligen i urinen.

vittnesbörd

Den huvudsakliga medicinska indikationen för mottagning av tabletter TSifran PT är etiotropic terapi (terapi syftar till att förstöra bakteriella patogener infektiösa process) av olika infektioner orsakade av känsliga bakterier till befintliga komponenter i beredningen:

 • Infektiösa processer med lokalisering i luftvägarna - lunginflammation, lunginflammation, akut bronkit, exacerbation av kronisk bronkit, lung abscess, pleurit, empyem, bronkiektasi kompliceras av en bakterieinfektion.
 • Infektioner av ENT-organen, inklusive bihåleinflammation, mastoidit, otitis media.
 • Infektionssjukdomar, lokaliserade i organen i urin- och reproduktionssystemet.
 • Infektioner med övervägande sexuell överföring, inklusive olika former av gonorré.
 • Inflammatorisk patologi i bäckenhålighetsorganen av bakteriellt ursprung.
 • Infektioner i matsmältningssystemet - peritonit, intra-abdominalt abscess, cholecystit, kolangit, gallblåsa empyema, tyfus och andra tarminfektioner.
 • Svåra purulenta inflammatoriska processer i leder och ben - osteomyelit, artrit.

Läkemedlet kan användas för att förhindra postoperativa bakteriekomplikationer, liksom för att förhindra infektioner hos patienter med en markant minskning av immunitetens funktionella aktivitet.

Kontra

Tabletter intaget Tsifran ST är kontraindicerat i vissa patologiska och fysiologiska förhållanden i människokroppen, som inkluderar:

 • Porphyria (metabolisk störning med ärftligt ursprung).
 • Blodsystemets patologi, inklusive de som överförts tidigare.
 • Organisk patologi av centrala nervsystemet strukturer.
 • Patologisk förtryck av hematopoiesisprocessen i den röda benmärgen.
 • Patientens ålder är under 18 år.
 • Graviditet när som helst av dagens, amning (amning).

Med noggranna förberedelser appliceras med åtföljande uttryckt aterosklerotiska lesioner i artärerna i hjärnan, något cirkulationsrubbningar i hjärnan, psykisk sjukdom, förekomsten av krampanfall, inklusive de i det förflutna, njur- och leversvikt, liksom hos äldre. Före utnämningen av tabletter TSifran ST läkare måste utesluta förekomst av medicinska kontraindikationer för patienten.

dos

Tabletter Tsifran ST är avsedd för oral administrering efter måltid. De måste sväljas hela, inte tuggas och tvättas med tillräcklig mängd vatten. Den genomsnittliga rekommenderade terapeutiska dosen är 250 mg, och 300 mg ciprofloxacin timidazola 2 tabletter 2 gånger per dag, eller 500 mg och 600 mg ciprofloxacin timidazola en tablett 2 gånger per dag. Varaktigheten av behandlingen bestäms av läkare för varje enskild patient beroende på platsen, infektionens svårighetsgrad, såväl som identifiering av bakterier arter.

Biverkningar

Mot bakgrund av att ta Tsifran ST-tabletter är det möjligt att utveckla oönskade reaktioner från olika organ och system:

 • Digestive System - minskad aptit, torr och framväxten av "metallisk smak" i munnen, illamående med intermittent kräkningar, diarré, uppblåsthet, kramper buksmärta, gulsot, utvecklas på bakgrund av kränkningar av utflödet av galla i de ihåliga strukturer hepatobiliära systemet.
 • Kardiovaskulära systemet - hjärtfrekvens acceleration (takykardi) i strid med deras rytm (arytmi), reducerat systemiskt arteriellt tryck (hypotension), som kan åtföljas av synkope.
 • Nervsystemet - huvudvärk, intermittent yrsel, trötthet, försämrad gång (ataxi) och tal (dysartri), förlust av perifera nerver (perifer neuropati), sällan kan utveckla kramper, psykotiska reaktioner, cirkulationsstörningar i hjärnan av varierande svårighetsgrad, migrän.
 • Sinnets organ - nedsatt syn, smak, lukt, tinnitus, hörselnedsättning.
 • Urinvägarna - uppträdandet av kristaller (kristalluri), blod (hematuri) i urinen, försämrad urinering process av olika slag, såväl som överträdelse av njurfunktion och utveckling av inflammation däri.
 • Blodsystemet och röd benmärg - en minskning av antalet leukocyter (leukopeni), blodplättar (trombocytopeni), erytrocyter (anemi) och en blodvolymenhet.
 • Allergiska reaktioner - ett utslag på huden, det klåda karakteristiska förändringar liknar bränn nettles (urtikaria), allvarliga nekrotiska hudreaktioner (Stevens-Johnsons syndrom, toxisk epidermal nekrolys), uttryckt mjukvävnad svullnad i ansiktet och externa genitalier (angioneurotiskt angioödem), allvarlig systemisk reaktion med en kritisk minskning av systemiskt arteriellt tryck och utveckling av multipel organsvikt (anafylaktisk chock).

Utseendet på tecken på utveckling av negativa patologiska reaktioner utgör grunden för att stoppa användningen av Tsifran ST-tabletter och gå till doktorn.

Funktioner av användning

Före utnämningen av TS-CT-tabletter enligt medicinska indikationer uppmärksammar läkaren nödvändigtvis flera egenskaper vid korrekt användning av läkemedlet:

 • Under behandlingen med detta läkemedel rekommenderas att man undviker direkt solljus på huden.
 • Intag av alkohol under användning är uteslutet.
 • För att förhindra att kristaller uppträder i urinen rekommenderas att flödet av vätska ökar i kroppen.
 • Patienter med organisk patologi av strukturerna i centrala nervsystemet, läkemedlet används med extrem försiktighet i medicinska indikationer.
 • Utseendet på långvarig och svår diarré utgör grunden för att utesluta utvecklingen av pseudomembranös kolit, vilket kan provocera användningen av Tsifran ST-tabletter.
 • Läkemedlet kan orsaka patologisk inflammation i senorna med deras efterföljande patologiska brott, särskilt hos äldre. Utseendet av smärta i ligament och senor är grunden för att stoppa användningen av Tsifran ST-tabletter.
 • De aktiva komponenterna i tabletter CT kan interagera med läkemedel från andra farmakologiska grupper, så deras läkare ska varnas om deras möjliga användning.
 • Under behandlingsperioden med läkemedlet rekommenderas inte att engagera sig i aktiviteter som kräver ökad koncentration och hastighet av psykomotoriska reaktioner.

I apoteksnätverket ges Tsifran ST-tabletter på recept. För att undvika negativa hälsoeffekter är deras oberoende användning utesluten.

överdos

Om det finns ett signifikant överskott av den rekommenderade terapeutiska dosen av Cyflan CT-tabletter, uppträder negativa biverkningar eller ökar. I detta fall ordnas sköljning i mage, tarmar, intag av tarmsorbenter (aktivt kol) och symptomatisk behandling utförs också. Det finns ingen specifik motgift mot detta läkemedel.

Analoger av tabletter Tsifran ST

Analog i komposition och terapeutiska effekter för tabletter Tsifran ST är en beredning av Ciprolet A.

lagring

Förvaringstiden för Tsifran ST tabletter är 2 år. De ska förvaras i hela fabrikens förpackning, mörk, torr, otillgänglig för barn vid en lufttemperatur på högst + 25 ° C.

Tsifran ST pris

Den genomsnittliga kostnaden för tabletter Tsifran i apotek i Moskva beror på doseringen av de viktigaste aktiva ingredienserna:

 • Ciprofloxacin / tymidazol 250/300 mg, 10 tabletter - 320-334 rubel.
 • Ciprofloxacin / tymidazol 500/600 mg, 10 tabletter - 366-407 rubel.

Tsifran st och tsifran vad är skillnaden

"Цифран", från vad hjälper den här bakteriedödande antibakteriella medicinen? Läkemedlet är ett bredspektrum antibiotikum som tillhör gruppen fluorokinoloner. Läkemedlet "Tsifran" instruktioner för användning föreskriver att ta med tonsillit, otit, lunginflammation.

Producerad i form av en lösning och tabletter. Ett aktivt element i läkemedlet "Tsifran", som hjälper till med andningssjukdomar och andra indikationer, är ciprofloxacin. Tabletter framställs som innefattar 0,25, 0,5 eller 1 g aktiv ingrediens. Lösningen innehåller ciprofloxacin i form av laktat i en volym av 200 mg i 100 ml.

Bättre absorption av läkemedlet bidrar alginat och natriumvätekarbonat, hydroxipropylmetylcellulosa, krospovidon, magnesiumstearat, talk. 600 mg av en andra aktiv substans - Tinidazole är en del av sorten "TSifran ST" läkemedel, varifrån det är populärt på marknaden.

De frågar ofta: "Är numret" ett antibiotikum eller inte "? Läkare svarar att läkemedlet verkligen är ett antibiotikum med ett brett omfång, har antimikrobiella egenskaper. Effektiviteten av läkemedlet beror på en bromsning av bakteriens enzymer och ett hinder för reproduktionen av deras DNA.

Tabletter "TSifran", från vilken de ökar cell permeabilitet av patogena bakterier och andra mikrober som uppvisar bakteriedödande effekt. Medicinering bekämpar anaeroba grampositiva mikroorganismer och testade negativa: enterobakterier, tsitrobakter, Shigella, Moraxella, Morganella, Salmonella Listeria, Staphylococcus, Legionella, Mycoplasma, Brucella, klamydia, streptokocker och andra stammar, inklusive producerar penicillinas.

Resultatet efter att ha tagit medicinen observeras i 6 timmar. Läkemedlet stör inte mikrofloran i tarmen och vagina.

Indikationer för användning inkluderar infektiösa patologier, provocerade av antibiotikakänsliga mikrober.

Tabletterna ordineras för behandling av följande åkommor i andningsorganen och ENT-organen:

 • faryngit;
 • bronkit;
 • sinusit;
 • cystisk fibros
 • sinusit;
 • bronkiektasi;
 • lunginflammation;
 • otitis media;
 • halsfluss.

Läkemedlet hjälper till med sjukdomar i det genitourinära systemet:

 • chlamydia;
 • endometrit;
 • mjuk chancre;
 • adnexit;
 • gonorré;
 • cystit;
 • en rörformig abscess;
 • pyelonefrit;
 • ooforit;
 • salpingit.

Tabletter "Цифран" - från vad de fortfarande hjälper? Läkemedlet används för att behandla infektiösa abnormiteter i bukhålan:

Vad annat föreskrivs medicinen "Tsifran":

 • sepsis;
 • smittade sår;
 • septisk artrit
 • brännskador;
 • osteomyelit;
 • cellulit.

Läkemedlet "Cyphran ST" är indicerat för användning i komplexa sjukdomar med blandade infektioner:

Bruksanvisning förbjuder användning av tabletter Tsifran:

 • barn och ungdomar under 15 år
 • gravida och ammande kvinnor
 • med ökad känslighet för den aktiva substansen och andra kinoloner.

Försiktighet vid behandling är nödvändig för äldre patienter.

För bättre terapeutisk effekt ska tabletter konsumeras före måltid. Under behandlingen ska du dricka mycket vätskor. Lösningen används intravenöst i 30-60 minuter.

Terapi av okomplicerade infektioner i det pochemiska systemet utförs med användning av 250 mg av läkemedlet varje semidiurnal. Med prostatit och andra komplicerade sjukdomar i urinvägarna dricker tabletter två gånger om dagen i en dos av 500 mg.

Med respiratoriska sjukdomar, tyfus och i otolaryngologi används läkemedlet i en volym på 500 mg 2 gånger om dagen. Vid komplikationer, injicera en lösning i venen 2 gånger om dagen för 100 ml. Det är tillåtet att fördubbla doseringen.

Tabletterna är fulla efter att ha ätit, inte biter av, helt. På en dag ta 2 tabletter 2 gånger.

Tabletter tas före måltid, vilket ökar effekten. Läkemedlet förbrukas 2-3 gånger om dagen för 250 mg.

Läkemedlet "Tsifran", instruktionerna och återkopplingen från patienterna visar detta, organismens negativa reaktioner sällan, men orsakar fortfarande. Biverkningar inkluderar:

 • flatulens, hjärtrytmstörningar, hypoprothrombinemi;
 • hematuri, artralgi, generell svaghet;
 • buksmärta, takykardi, leukopeni, hyperglykemi, myalgi;
 • irritabilitet, eosinofili;
 • ökad aktivitet av levertransaminaser;
 • glomerulonefrit, tendovaginit, ljuskänslighet
 • kräkningar, illamående, nedsatt luktsinne, anemi;
 • polyuri, superinfektioner, förvirring;
 • hepatit, yrsel, leukocytos, dysuri;
 • Migrän, hemolytisk anemi, depression;
 • trombocytos, urinretention, hörselnedsättning;
 • parestesi, artrit, urinblödning;
 • senbrott, visuella och smaksbesvär
 • huvudvärk, svimning, skakningar i extremiteterna.

Patienter med nedsatt njurfunktion kräver en dosjustering. Under medicinsk övervakning är nödvändigt att ta medicinen hos patienter med epilepsi, åderförkalkning, kramper, avvikelser i blodcirkulationen i hjärnan. När du tar medicinen behöver du dricka mycket vatten. Med diarré stoppas behandlingen.

Liknande preparat och kompositioner har följande beredningar:

Huvudskillnaden är i läkemedelsammansättningen. Så tabletter "Tsifran ST" innehåller 2 aktiva ämnen: Ciprofloxacinhydrochloride USP - 250 mg och Tinidazol BP - 300 mg. Forte "Tsifran ST" 500/600 innehåller två gånger dosen av aktiva substanser. Läkemedlet är ordinerat för behandling av mer komplexa sjukdomar, blandade infektioner.

I Moskva, St. Petersburg och andra ryska städer att köpa tabletter "Tsifran" kan prissättas på 45-91 rubel utan recept. I Kiev kostar medicinen 56-100 hryvnian. I Minsk är det svårt att köpa ett läkemedel. Priset i Kazakstan når 1030 tenge (CIFRAN ST 500 MH nr 10 TABL.P.O. Ranbaxy (Indien)).

Recensioner om drogen "Tsifran" och dess sorter - CT, -Jag positiv. Läkemedlet är karakteriserat som ett effektivt och väl tolererat antibiotikum. Läkare varnar om otillåtligheten av självmedicinering och tar drogen utan att förskriva.

Av misstag, som jag bara märkte när jag kom hem, sålde apotekaren mig andra piller, även om receptet tydligt stavade ut allt.

Det var planerat att dricka Tsifran ST.

Jag tog hem samma sak Tsifran.

Jag hade två alternativ: 1) Gå till apoteket för ett annat läkemedel.

2) Att dricka som jag köpte.

Jag var tvungen att läsa mer i detalj med båda drogerna.

Vad är skillnaden mellan Tsifran och Tsifran ST?

Huvudskillnaden mellan dessa två droger är i aktiva substanser.

Tsifran ST har en sammansättning av 600 mg. Tinidazol (antiprotozoal och antimikrobiell verkan) och 500 mg ciprofloxacin (ett bredspektrum antibiotikum).

tsifran i sammansättningen har endast en aktiv substans - det är Ciprofloxacin - 500 mg.

På grund av det faktum att

Tsifran ST Är ett kombinationsläkemedel, det har ett brett spektrum av åtgärder, men ändå är det ordinerat huvudsakligen med tandproblem. Hans tandläkare älskar! Även om listan med indikationer är ganska imponerande i båda drogerna. Men listan över kontraindikationer är inte liten. Absolut identisk med varandra.

Fördelar är också Cyphran och Cyphran ST samma: hastighet, produktivitet, förstör patogena bakterier. För substansen av TSIPROFLOXACIN är mycket många mikroorganismer känsliga.

Naturligtvis valde jag ett kombinationsläkemedel som jag var tvungen att gå till apoteket igen.

Var försiktig och kolla utan att avvika från kassan, vad satte du i väskan!

Tsifran är ett läkemedel som utövar bakteriedödande och antibakteriell effekt på människokroppen. Tsifran är ordinerat för personer som har infektiösa patologier, lunginflammation, bihåleinflammation, bronkit. Det har ett brett spektrum av effekter, som på ett väsentligt sätt påverkar sjukdomsfokusen.

Läkemedlet är tillgängligt i form av tabletter som måste tas oralt. Mottagning rekommenderas för motion på tom mage, eftersom detta ökar effekten av läkemedlet. Behandlingsförloppet bör åtföljas av en riklig dryck. Doseringen bestäms beroende på sjukdomen:

okomplicerade patologier i genito-urinvägarna: 250 milligram per timme;
prostatit, svår patologi, SVT-sjukdomar, tyfusproblem med andningssystemet: dosen bör fördubblas, mottagningen utförs vid samma frekvens;
de flesta svåra situationer tillåter administrering av läkemedlet genom parenteral väg 2 gånger under 24 timmar intravenöst (dosen kan variera från 200 till 400 mg i enlighet med syftet med den behandlande läkaren).

Beredning Tsifran ST tas efter att ha ätit mat. Det skyddande skalet måste nödvändigtvis bevara dess integritet. Dosen av detta läkemedel är 2 tabletter i 24 timmar.

Läkemedlet Cyphran OD tas innan man äter. Läkemedel av denna typ har en effektiv antibakteriell effekt vid en dos av 250 mg från två till tre gånger per dag.

Huvuduppgiften är att eliminera infektionsfokuserna i människokroppen. Läkemedlet är förskrivet både när en typ av mikroorganism detekteras, och när flera detekteras. Principen om läkemedelsexponering låter dig behandla blandade infektioner. Figuren, instruktionen och abstraktet som bifogas i ett paket med tabletter, kan behandla infektioner som orsakas av multiresistenta bakterier.

Figuren är tilldelad när:

 • sjukdomar i andningssystemet som orsakas av infektion;
 • framväxten av infektionssjukdomar i det genitourära systemet;
 • gonorré;
 • ENT-patologi;
 • infektiösa hudsjukdomar och mjukvävnadssjukdomar;
 • gynekologisk infektionssjukdomar;
 • upptäckt av infektioner som påverkar ben och leder
 • upptäckt av systemiska infektioner;
 • Andra sjukdomar orsakade av infektioner.
 • TSifran 250 kan också administreras i händelse av: brännskador, septisk artrit, cellulit, septikemi, osteomyelit, infektions sår. Om infektionen uppstår med komplikationer är Tsifran ST ordinerat.

Tsifran 250 är ett effektivt härdningsmedel i nederlaget för ENT-organ. Det har en positiv effekt på människokroppen vid tonsillit, otitis media, faryngit eller i bihåleinflammation. Drogen accelererar behandlingen av bihåleinflammation och purulenta ont i halsen. Ofta föreskrivs det innan källan är bestämd.

Tsifran 250 är effektiv i 82% av ENT-infektioner. I 95% av fallen visade läkemedlet ett positivt resultat. Funktion av verktyget är effekten på alla typer av respiratoriska patogener, inklusive jämn gramnegativ. I särskilt svåra fall kan dosen ökas till 750 milligram under två gånger i 24 timmar. Den vanliga dosen, när infektionen påverkar öronen, näsan och halsen, är 500 milligram. Behandlingen fortsätter i tre dagar efter normalisering av temperatur och symptomatisk lättnad.

Dos ordineras av en otolaryngolog. Det kan bero på ett antal faktorer, inklusive: typ av infektion, patientens ålder, förekomsten av andra sjukdomar.

Tsifran 250 har mer än 40 analoger av olika värde. Bland de mest tillgängliga och effektiva är följande analoger:

 • ciprofloxacin - En beredning av bakteriedödande verkan, som har antimikrobiell effekt. Det fungerar på samma sätt som en siffra, kämpar mot smittsamma och inflammatoriska processer.
 • Ifitsipro - Antimikrobiellt härdningsmedel, analog digital, som kan bekämpa ett stort antal infektionssjukdomar, som förekommer i både milda och svåra former.
 • Kvipro - En billig substitut för digitan är ett bredspektrum antimikrobiellt medel avsedd för behandling av bakteriella infektioner.
 • Kvintor - ett läkemedel baserat på ciprofloxacin, som har den starkaste antibakteriella effekten,
 • Basij - En lösning för infusioner, som är baserad på ciprofloxacin. Inverkar och förstör bakterieinfektioner;
 • Oftotsipro - Kraftig salva, utformad för att bekämpa ögoninfektioner, vilket innebär utvändig användning
 • Afenoksin - ett liknande läkemedel som aktivt påverkar gramnegativa bakterier som orsakar infektionssjukdomar i ENT-organen, andningsorganen och genitourinärsystemet, huden, lederna, benen och mjukvävnaden.
 • Altsipro - ett läkemedel baserat på ciprofloxacin, som syftar till att bekämpa akuta och kroniska infektionssjukdomar.

Huvudelementet i Cyfrans sammansättning är Ciprofloxacin. Ciprofloxacin är ett antibiotikum som utövar ett stort inflytande på de smittsamma och inflammatoriska processerna i människokroppen. Antibiotisk Cyphran förstör aeroba och anaeroba bakterier. Drogen förstör integriteten hos de mikrobiella cellerna som orsakar skada, innan de kan vänja sig vid de nya förutsättningarna.

Innan läkemedlet inte kan stå till och med kroniska infektioner. Tsifran kan kombineras med andra antibiotika utan att oroa sig för förekomst av biverkningar. Den maximala upptagningsperioden är 2 veckor - under denna tid kan Tsifran förstöra nästan alla smittämnen.

Tsifran och Tsifran ST - potenta antibiotika. Tsifran produceras i tabletter med ett innehåll av Ciprofloxacin i en volym av 250 till 500 milligram. Skillnaden mellan Cyfran CT är att den innehåller 500 mg ciprofloxacin och Tanidazol, ett antiprotozoalt läkemedel.

Tsfran ST har en högre kostnad än Tsifran, men förstör förstör anaeroba gram-positiva och gramnegativa bakterier. Tsifran ST har ett större antal effekter än Cyphran. Användningen av ett antibiotikum bör ordineras strikt enligt läkarens rekommendation.
Du kanske också är intresserad av:

 • när man tvätta näsan, fick vatten i örat vad man skulle göra
 • Tvätta näsan med saltlösning hemma med hjälp av en spruta
 • lagt en näsborre snot nr

Tsifran är ett populärt importerat antibiotikum med ett brett spektrum av åtgärder, som används i praktiskt läkemedel för behandling av infektiösa inflammatoriska processer som orsakas av mottagliga mikrober. Den aktiva substansen är ciprofloxacin (Ciprofloxacin).

Verktyget finns i flera olika former. Tabletter utfärdas i tre valörer, en enkel form - Cyphran och dess förbättrade motsvarigheter Cyphran OD och Cyphran ST. Från artikeln kan du lära dig om funktionerna i drogen och analogerna, deras skillnader, fördelar och nackdelar, och bestämma vad som är bäst att tillämpa i vilka fall. Det jämför billiga och dyra droger: Ciprolet, Ciprofloxacin och Ciprobai

Ciprolet är ett antibakteriellt läkemedel som tillhör gruppen fluorerade kinoloner. Detta är generiskt ciprofloxacin, lika effektivt som det ursprungliga läkemedlet.

Läkemedlet för systemisk användning är gjord i form av tabletter och en infusionslösning, vilken är en färglös transparent vätska. Den orala formen är gjord i två versioner:

 • Ciprolet-tabletter innehåller 250 eller 500 milligram av den aktiva beståndsdelen;
 • Ciprolet A är ett kombinerat antimikrobiellt och antiprotozoalt läkemedel innehållande två aktiva aktiva substanser: 500 mg ciprofloxacin och 600 mg tinidazol.

Ciprolet är indicerat för användning vid sjukdomar med infektionsinflammatorisk karaktär:

 • akuta skador i andningsorganen
 • Övre luftvägarna;
 • urinvägarna;
 • gall excretory organ;
 • tarmar;
 • ben, periosteum, leder;
 • skador på huden och mjuka vävnader;
 • venerala sjukdomar (gonorré, klamydia).

Infusionsformen används för sepsis, peritoneal inflammation och efter operation.

Läkemedlet tillämpas inte i följande fall:

 • graviditet;
 • under amning
 • i barndomen;
 • allergier mot den aktiva ingrediensen och hjälpkomponenterna av läkemedlet;
 • svår patologi med nedsatt lever- och njurefunktion.

I Tsiproleta noteras fotosensibiliserande egenskaper, därför är det nödvändigt att vara mindre i solen under upptagandet.

Tsifran och Tsiprolet skiljer sig endast i ytterligare komponenter, de aktiva substanserna i identiska frisättningsformer finns i lika stora mängder. Men den tillgängliga tablettversionen av Tziproleta ersätter inte helt den långvariga formen - Cyphrane OD. Studier har funnit att behandlingen med förlängd effekt-tabletter oftare ger fullständig förstöring av patogener i sjukdomar i andningsorganen och urinvägarna. De senaste europeiska rekommendationerna för behandling av urologiska sjukdomar vid behandling av pyelonefrit och cystit anger användningen av tabletter med fördröjd frisättning av den aktiva beståndsdelen.

Byte av tabletten Cyphron OD med en modifierad frisättning av den aktiva ingrediensen i klassisk form minskar doseringsnivån och bidrar till att minska effektiviteten av antibiotikabehandling

Analog av Citrane CT är Ciprolet A, innehållande samma doser av aktiva komponenter. Detta är det enda som kan ersättas av Tsifran ST. På grund av tillsatsen av tinidazol verkar handlingsspektret och indikationerna för användningen av läkemedelsutvidgningen - det verkar på anaeroba bakterier och på unicellulära parasiter: amoebas, lamblias, trichomonads. De kan behandlas med tandinfektioner och kroniska infektiösa och inflammatoriska sjukdomar i njurarna, ENT-organ som är associerade med närvaron av anaeroba mikrober.

Att jämföra beredningarna Tsifran eller Tsiprolet - vilket är bättre, måste du ta hänsyn till att styrkan i deras antimikrobiella verkan bekräftas av kliniska studier och är densamma. De har identiska indikationer och används för att behandla samma villkor. Dessa läkemedel är utbytbara, med undantag av tabletter med förlängd frisättning. Den viktigaste faktorn för val är deras tillgänglighet, eftersom priset skiljer sig något, och recensionerna av patienter som tar Tsifran eller Tsiprolet vittnar om den goda effekten av båda.

Ciprofloxacin är ett hemproducerat läkemedel, priset är det mest prisvärda bland de beskrivna drogerna. Detta läkemedel används vid behandling av infektiösa och inflammatoriska sjukdomar orsakade av mottagliga mikroorganismer.

Läkemedlet tillverkas i form av tabletter med 0,25, 0,5 och 0,75 gram och en lösning för infusioner i flaskor om 100 och 200 ml.

Indikationer för utseende av ciprofloxacin är dessa infektionsinflammatoriska sjukdomar:

 • ENT-infektioner.
 • infektionssjukdomar i andningsorganen.
 • urinvägsinfektion: cystit, pyelonefrit.
 • smittsamma sjukdomar i matsmältningssystemet: gallkanal och gallblåsan, tarminfektioner, (dysenteri, salmonellos, kolera);
 • infektion av ben (inklusive tänder), periosteum, leder;
 • infektioner i bäckenorganen och könsorganen (prostatit, paraproctit, kolpit);
 • isoserodovye-infektioner;
 • infektiösa skador i huden, slemhinnor och mjuka vävnader;
 • sepsis, purulent peritonit;
 • infektionssjukdomar i immunbrist.

Ciprofloxacin kan inte användas i följande fall:

 • intolerans mot ciprofloxacin eller andra fluorokinoloner;
 • ålder yngre än 16 år
 • graviditet och amning.

Situationer som kräver noggrann observation och försiktighet vid användning av läkemedlet:

 • patologi i centrala nervsystemet;
 • mentala störningar
 • lever- och njurinsufficiens
 • ålderdom.

Inhemska droger har en mycket lägre kostnad jämfört med importerade droger. Men effekten av billig medicin är inte alltid lika med verkan av det första provet av den fungerande komponenten. Läkemedel som inte har genomgått en grundlig undersökning av ekvivalens kan inte alltid ge den nödvändiga styrkan av den antimikrobiella effekten. Och även om han har mer negativa recensioner är Ciprofloxacin ett verkligt alternativ till dyra läkemedel. Det är en ersättning för Cyphrane, som kostar nästan 5 gånger billigare.

Det är den mest studerade av de listade läkemedlen, tillverkas i Tyskland av Bayer, som för första gången syntetiserade den aktiva komponenten av läkemedlet. Det produceras i alla former, inklusive långverkande tabletter, men de levereras inte till Ryssland. Därför kan för förberedelse av Cyphran OD analog endast köpas utomlands. Ryska apotek erbjuder ett läkemedel i form av tabletter av 250 eller 500 mg och en lösning för infusioner med 200 mg av den aktiva beståndsdelen i en flaska.

Användningen av Ciprobaya leder till en störning i struktureringen av DNA, vilket förhindrar funktion och reproduktion av mikroorganismer. Instruktionen noterar att läkemedlet används vid behandling av sjukdomar som orsakas av gramnegativa mikrober (Klebsiella, Escherichia, Shigella, Salmonella). Vissa gram-positiva bakterier är också mottagliga för it-stafylokocker och streptokocker.

Ciprobit i tabletter ordineras vanligtvis för 500 mg två gånger om dagen, högst 1500 mg per dag. Dosering på 250 mg används sällan, den enda indikationen för dess användning är cystitis. Infusionsformen används i en daglig dos på 800 mg för 2-3 injektioner.

Ciprobai är lämpligt för ersättning av Cyphrane i lämpliga former av frisättning, eftersom det är en referenspreparat.

Bruksanvisningen är nästan identisk för båda drogerna. Tillverkare av Cyphran kopierade det nästan från Ciprobaya och ersatte namnet. Indikationer, kontraindikationer, mötessätt och användning är inte olika.

Enligt recensioner präglas läkemedlet av snabbhet av verkan och hög antibakteriell aktivitet. Men med tanke på att priset på Ciprobaya är det högsta, är det meningsfullt att använda det som en ersättning endast om det inte finns någon Cyphrane eller annan nödvändig medicin.