Huvud
Symptom

tsifran

Anvisningar för användning:

Priserna i onlineapotek:

Tsifran är ett antibakteriellt preparat av kinolon / fluorkinolongruppen.

Cyphranas farmakologiska verkan

Tsifran avser antimikrobiella medel med ett brett spektrum av verkningar, vars huvudsakliga aktiva beståndsdel är ciprofloxacin. Den terapeutiska effekten av läkemedlet är baserat på mekanismen att hämma bakteriens enzym och störa syntesen av deras DNA. Dessutom kan cyphran öka permeabiliteten hos cellmembranet från skadliga mikroorganismer (i synnerhet bakterier) och ha en baktericid effekt på dem. Läkemedlets verkan är mottaglig både för bakterierna i uppfödningsfasen och för dem i vila.

TSifran aktiva mot ett intervall av aeroba gramnegativa bakterier, inklusive Enterobacter spp, Escherichia coli, Citrobacter spp, Shigella Spp, Morganella morganii, Moraxella spp, Salmonella spp och andra. Aktivitet tsifran noteras också med avseende på aeroba grampositiva bakterier: Listeria monocytogenes, Staphylococcus aureus, Streptococcus pneumoniae, och ett antal andra, inklusive stammar som producerar penicillinas. Slutligen är läkemedlet aktivt mot intracellulära bakterier: Brucella spp, Chlamydia trachomatis, Legionella spp, Mycoplasma hominis.

Instruktionen för Tsifran noterar dock stabiliteten hos anaeroba bakterier till läkemedlet.

Post-antibiotisk effekt efter att ha tagit drogen varar upp till 6 timmar, vilket förhindrar ytterligare tillväxt av bakterier.

Dessutom kränker Cyfran behandling inte den naturliga mikrofloran i slidan och tarmarna.

Typ av problem

Tre läkemedelsformer finns i apotekskedjor:

 • Tabletter med en massfraktion av ciprofloxacin 250 eller 500 mg. Tabletten beläggs och viks i ett kartongförpackning i en mängd av 10 eller 100 st.
 • Lösning för infusioner med ciprofloxacinhalt i mängden 2 mg i 1 ml Cyfran. Innehållet i läkemedlet i en flaska är lika med 100 ml. Flaskan placeras i en låda;
 • Ögondroppar. I 1 ml droppar innehåller 3 mg ciprofloxacin. Droppar packas i en mörk glasflaska, placerad i en kartongbunt.

Indikationer för användning av Cyphrane

Indikationer för Cyphron är infektiösa och inflammatoriska sjukdomar orsakade av mikroorganismer som är känsliga för läkemedlets verkan. Enligt instruktionerna för Tsifran är läkemedlet effektivt i följande sjukdomar:

 • med infektioner i det genitourinära systemet (inklusive kronisk och akut pyelonefrit, cystit, prostatit, epididymit);
 • luftvägsinfektioner, vilka innefattar bronhopnevomeniyu, lunginflammation, exacerbation av kronisk bronkit, akut bronkit, pleurit, empyem, infekterade bronkiektasi, lung abscess;
 • med gonorré, uretrit, proktit, faryngit, inklusive i former som orsakas av resistenta gonokocker;
 • med infektioner i ENT-organen, inklusive mellan- och yttre otit, mastoidit, bihåleinflammation
 • vid infektioner av mjukvävnad och en hud, bland dem - sår och brännskador, smittade sår, celluliter, abscesser;
 • med gastrointestinala infektioner, inklusive peritonit, kolangit, tyfusfeber, intra-abdominala abscesser, gallbladder empyema;
 • med infektiösa och inflammatoriska sjukdomar i bäckenorganen, inklusive endometrit och salpingit;
 • vid infektioner av leder och ben, inklusive kronisk och akut osteomyelit, septisk artrit
 • med septikemi, bakterieemi, infektioner hos patienter med försvagat immunförsvar.

Instruktionen för Tsifran beskriver effektiviteten av IV-administrering av läkemedlet i förebyggandet av postoperativa infektioner.

Kontra

Behandling Cyfran rekommenderas inte vid överkänslighet mot kinoloner, i synnerhet till ciprofloxacin. Kontraindikationer är också graviditet och amning, ålder upp till 12 år.

Användningen av Cyphrane av vissa patientgrupper är tillåten endast under förutsättning av noggrann medicinsk kontroll under behandlingen, såsom:

 • patienter med allvarlig ateroskleros hos cerebrala kärl;
 • patienter med nedsatt cerebral cirkulation
 • patienter med diagnos psykisk sjukdom;
 • patienter med epileptiskt syndrom och epilepsi
 • patienter med svår lever- och / eller njurinsufficiens
 • patienter med avancerad ålder.

Anvisningar för användning Cyfrane

Dosering vid behandling av Cyphrane är etablerad strängt individuellt, baserat på sjukdoms svårighetsgrad, typ av patogen, kroppsvikt, patientens ålder och njurefunktion.

Barn efter 12 års ålder Figuren visas i en mängd av 5-10 mg / kg kroppsvikt per dag. I detta fall delas dosen i två doser. Tabletter tas företrädesvis före måltid.

TSifran som / i infusion administreras till vuxna i en mängd av 200 mg två gånger om dagen med infektioner i de nedre extremiteterna och delar av urinvägarna. Läkemedlet administreras långsamt. Vid andra infektioner ska Cyphran administreras i samma takt i en mängd av 200 mg var 12: e timme.

Med septikemi och bakterie administreras upp till 400 mg av läkemedlet var 12: e timme.

Vid uttalad nedsatt njurfunktion reduceras den dagliga dosen med en faktor 2.

Varaktigheten av IV-applikationen av Cyphron med en massa av 200 mg är lika med 60 minuter.

I vissa fall, efter en intravenös infusion av Cyfran, ska du byta till oral administrering.

Behandlingstiden Cyfran och analoger av läkemedlet bestäms av läkaren på grundval av individuella patientparametrar. Det rekommenderas att behandla i minst 5-7 dagar med akuta infektionssjukdomar, efter försvinnandet av kliniska symtom på infektionen förlängs behandlingstiden i ytterligare 3 dagar.

Ögondroppar rekommenderas för att injicera 1-2 droppar i den nedre konjunktivalväskan i det sjuka ögat var 4: e timme för sjukdomar av mild och måttlig st. gravitation. Vid en allvarlig sjukdomsförlopp är avläsningarna för Cyphrane följande: var 2 droppar, tills det är en förbättring. Därefter reduceras dosen av läkemedlet.

Biverkningar av Cyphrane

Användningen av cyfran och analoger av preparatet i sällsynta fall kan orsaka ett antal oönskade reaktioner. Det är nödvändigt att bekanta sig med deras lista före receptionen:

 • buksmärta, flatulens, kräkningar, illamående, hepatit;
 • parestesi, huvudvärk, irritabilitet, yrsel, förvirring, migrän, svimning, depression, extremt tremor;
 • nedsatt luktsinne, syn och smak, hörselnedsättning;
 • hjärtrytmstörningar, takykardi;
 • leukopeni, eosinofili, anemi, leukocytos, hemolytisk anemi, trombocytos;
 • hypoprotrombinemi, hyperglykemi, ökad aktivitet av hepatiska transaminaser;
 • hematuri, glomerulonefrit, polyuri, dysuri, urinretention, urinblödning;
 • artralgi, myalgi, tendovaginit, artrit, senbrott
 • generell svaghet, ljuskänslighet, superinfektion (i form av candidiasis, pseudomembranös kolit).

Droganaloger

Förberedelser som liknar sättet med verkan och kompositionen till Citrane är:

Förvaringsförhållanden

Det rekommenderas att lagra figuren på ett torrt ställe vid en temperatur upp till 25 ° C, bort från solljus. Hållbarhetstid är 2 år.

tsifran

Tsifran är ett antibiotikum av andra generationens kinoliner, den huvudsakliga aktiva beståndsdelen är ciprofloxacin. Handlingsprincipen är förstörelsen av det orsakande agens DNA-gyrase, vilket orsakar en störning i syntesen och blockeringen av återuppbyggnaden av proteinet i bakteriens cellulära strukturer.

Drogen arbetar mot gramnegativa virus i vila och gram-positiva virus - endast under division. Efter att inte ha tagit någon stabilitet i kroppen till andra antibiotika, vilket gör Tsifran effektivt mot virus som inte är mottagliga för tetracyklin och penicillin.

I denna artikel kommer vi att överväga varför läkare ordinerar Tsifran, inklusive bruksanvisningar, analoger och priser för detta läkemedel i apotek. REAL KOMMENTARER från personer som redan har använt Tsifran kan läsas i kommentarerna.

Utformningsform och sammansättning

Tre läkemedelsformer finns i apotekskedjor:

 1. Tabletter med en massfraktion av ciprofloxacin 250 eller 500 mg. Tabletten beläggs och viks i ett kartongförpackning i en mängd av 10 eller 100 st.
 2. Lösning för infusioner med ciprofloxacinhalt i mängden 2 mg i 1 ml Cyfran. Innehållet i läkemedlet i en flaska är lika med 100 ml. Flaskan placeras i en låda;
 3. Ögondroppar. I 1 ml droppar innehåller 3 mg ciprofloxacin. Droppar packas i en mörk glasflaska, placerad i en kartongbunt.

Tsifran är ett antibiotikum som tillhör gruppen fluorokinoloner eller om vi tar fler kinoloner.

Vad används Tsifran för?

Läkemedlet Tsifran behandlar sjukdomar som orsakas av flera bakterier. Lista över sjukdomar där läkemedlet kan användas:

 • problem med urinvägarna: närvaron av cystit, prostatit, pyelonefrit;
 • sjukdomar som drabbade andningsorganen: alla former av lunginflammation, pleuris, lungans abscess;
 • trauma i huden och mjuka vävnader: olika former av sår, abscess, bränna;
 • sjukdomar av gynekologisk betydelse: inflammation av organen i bäckenet, endometritis;
 • skador på ben eller leder: förekomsten av osteomyelit, artrit
 • infektion i samband med nedsatt immunförsvar
 • smittsamma sjukdomar: tyfus, kolera, cholecystit, peritonit;
 • någon form av gonorré
 • ENT-sjukdomar: bihåleinflammation, otitis media.

Farmakologisk aktivitet

Tsifran avser antimikrobiella medel med ett brett spektrum av verkningar, vars huvudsakliga aktiva beståndsdel är ciprofloxacin. Den terapeutiska effekten av läkemedlet är baserat på mekanismen att hämma bakteriens enzym och störa syntesen av deras DNA.

Dessutom kan cyphran öka permeabiliteten hos cellmembranet från skadliga mikroorganismer (i synnerhet bakterier) och ha en baktericid effekt på dem. Läkemedlets verkan är mottaglig både för bakterierna i uppfödningsfasen och för dem i vila. Åtgärden mot Treponema pallidum har inte studerats tillräckligt.

Instruktioner för användning

Tsifran kan ordineras oberoende av matintag. För att uppnå bättre biotillgänglighet är det emellertid föredraget att ta det på en tom mage. Mot bakgrund av behandling med Cyfran, måste patienter rekommendera tillräckligt med vätskeintag. Doseringsregimen Individuellt.

 • Inuti - 250-750 mg 2 gånger per dag. Behandlingstiden är från 7-10 dagar till 4 veckor.
 • För iv introduktion enstaka doser - 200-400 mg, multiplicitet av administrering - 2 gånger per dag; Behandlingstid - 1-2 veckor, om nödvändigt och mer. Det kan injiceras intravenöst, men helst en droppa i 30 minuter.
 • När topisk applikation införs i 1-2 droppar i den nedre konjunktivalkärlet i det drabbade ögat var 1-4: e minut. Efter förbättring kan intervallet mellan instillationer ökas.

Varaktigheten av behandlingen beror på svårighetsgraden av infektionen, kliniskt svar och bakteriologiska data. Vanligtvis är behandlingstiden för akuta infektioner 5 till 7 dagar. I allmänhet bör behandlingen fortsättas i minst 2-3 dagar efter symptomförsvinnandet och kliniska tecken på infektion. Om nödvändigt kan den initiala intravenösa behandlingen fortsättas med oral administrering av Cyfran. Det maximala dagliga intaget för vuxna vid inmatning är 1,5 g.

Hittade svurit fiende Svampspik! Nails kommer att rengöras om 3 dagar! Ta det.

tsifran

Beskrivningen är aktuell på 2014/06/24

 • Latinska namn: Cifran
 • ATX-kod: J01MA02
 • Aktiv beståndsdel: Ciprofloxacin (Ciprofloxacin)
 • producent: Indiskt företag «RANBAXY LABORATORIES»

struktur

En tablett innehåller 250, 500 eller 1000 mg av den aktiva beståndsdelen ciprofloxacin. Ytterligare ämnen: talk, hydroxipropylmetylcellulosa, natriumalginat, magnesiumstearat, krospovidon, kolloidal kiselgel på vattenfri basis, natriumvätekarbonat.

Tsifran ST innehåller dessutom 600 mg tinidazol.

100 ml av lösningen innehåller 200 mg ciprofloxacinlaktat.

Typ av problem

Läkemedlet frigörs i tablettform och i form av en lösning.

Farmakologisk aktivitet

Tsifran, är det ett antibiotikum eller inte?

Ja, principen antimikrobiella effekter baseras på hindret för multiplikation av bakterien, vilket leder till mikroorganismernas död. Drogen verkar på gram positiva bakterier och gram-negativ flora, resistent mot verkan aminoglykosider, penicilliner och cefalosporiner. Den antimikrobiella effekten observeras i alla organ och system, undertryckande infektionsprocessen och inflammationen, vilket gör det möjligt att använda ett antibiotikum för tandvärk.

Den aktiva beståndsdelen i preparatet Ciprolet är ciprofloxacin, så faktiskt tsiprolet och Tsifran är en och samma för farmakologisk verkan.

OD-nummer - långvarig ciprofloxacin långverkande

Farmakodynamik och farmakokinetik

I förhållande till gram-negativ flora bakteriedödande (förstörande) effekt uppenbaras i fas av uppdelning och dormans (den aktiva substansen verkar på den enzymatiska DNA-girasen och orsakar död, lys). På gram-positiv flora fungerar Cyflan 500 endast under division. I makroorganismer finns ingen enzymatisk DNA-gyrase, vilket gör ciprofloxacin giftigt för människor. Parallell utveckling av resistens mot andra antimikrobiella läkemedel (tetracykliner, aminoglykosider) på bakgrunden av behandlingen observeras inte. Stabiliteten bildas mycket långsamt.

Indikationer för användning av Cyphrane

Från vilka tabletter Tsifran? Läkemedlet är ordinerat för bakteriella infektioner, mikroorganismer som är känsliga för effekterna av antibiotikumet ciprofloxacin.

Andningssjukdomar:

 • cystisk fibros;
 • lunginflammation;
 • bronkit (akut och kronisk form);
 • bronkokektatisk sjukdom.

Sjukdomar i ENT-organ:

Sjukdomar i genito-urinvägarna:

Buksinfektioner:

 • kolera;
 • tyfusfeber;
 • shigellos;
 • peritonit;
 • salmonellos.

Från vad som annars kan utses Tsifran: brännskador, phlegmon, septisk artrit, osteomyelit, infekterade sår, sepsis.

Tsifran ST utses för allvarligt läckande blandade infektioner: empyem, sinuit, liggsår, dysenteri.

Kontra

 • intolerans mot den aktiva komponenten av ciprofloxacin;
 • vynashivanie av graviditeten;
 • amning.

När psykisk sjukdom uttryckte aterosklerotiska förändringar i hjärnan, ett epileptiskt syndrom, är njursystemet sjukdom läkemedel förskrivas med försiktighet, väger de möjliga komplikationer och det förväntade resultatet. Det rekommenderas inte för äldre.

Biverkningar (biverkningar)

Kardiovaskulärt system:

Matsmältningsorganet:

 • Cholestatic gulsot (oftare hos predisponerade individer);
 • ett kränkande av aptit
 • diarrésyndrom;
 • illamående;
 • epigastrisk smärta
 • hepatit hepatit.

Nervsystemet:

 • ångest;
 • huvudvärk;
 • snabb utmattning
 • sömnstörningar
 • perifer förlamning (brott mot uppfattningen av smärtsyndrom);
 • hudutslag;
 • olika psykotiska reaktioner.

Sense organ:

 • nedsatt hörseluppfattning;
 • buller i öronen
 • kränkning av färguppfattning, dubbelseende;
 • perversion av smak.

Genitourinary tract:

Eventuellt allergiskt svar i form av urtikaria, drogfeber, epidermal nekrolys. Sällan inspelad myalgi, artralgi, senbrott, en förändring i blodet.

Instruktioner för användning Cyfrane (Metod och dosering)

Hur man tar drogen: För att öka biotillgängligheten rekommenderas det starkt att ta tabletter i tom mage. Under hela behandlingsperioden krävs ökat vattenintag. Administrering av infusionslösning är endast möjlig intravenöst under 0,5-1 timme.

Behandling av okomplicerad patologi i genito-urinvägarna: var 12: e timme för 250 mg.

Behandling av prostatit, allvarlig patologi i urinvägarna: två gånger om dagen för 500 mg.

Behandling av ENT-patologi, sjukdomar i andningssystemet, tyfusfeber: 500 mg var 12: e timme. I allvarliga fall ska läkemedlet administreras parenteralt enligt schemat: 200 mg (100 ml flaska) långsamt intravenöst två gånger dagligen (en enstaka dos upp till 400 mg är möjlig).

Instruktion om Tsifran ST: Tabletter bör tas efter måltid, utan att det skyddande skalets integritet förstörs. Den rekommenderade dosen är -250 300 mg (förhållandet mellan aktiva substanser ciprofloxacin och tinidazol) två gånger om dagen för 2 tabletter.

Bruksanvisning Cyphran OD: tar mediciner på en tom mage accelererar den antibakteriella effekten. Rekommenderat behandlingsschema: 250 mg 2-3 gånger om dagen.

överdos

Höga doser av läkemedlet ökar allvarlighetsgraden av biverkningar. Induktion av kräkningar rekommenderas, adekvat hydrering, genomföra asymptomatisk terapi. En särskild motgift har inte utvecklats.

interaktion

Theofyllinivån ökar vid samtidig behandling ciprofloxacin. Det rekommenderas att hålla ett 4-timmarsfönster mellan Citrane och preparat som innehåller zink, järn, magnesium, sukralfat, aluminium. Antiinflammatoriska, icke-steroida medel förbättrar läkemedlets stimulerande effekt nervsystemet. Obligatorisk kontroll krävs koagulation vid inträde warfarin.

Försäljningsvillkor

Lämna på receptformulär.

Förvaringsförhållanden

På ett torrt ställe är temperaturregimen upp till 25 grader.

Utgångsdatum

2 år. När fällningen faller i lösningen anses läkemedlet olämpligt.

Särskilda instruktioner

För att förhindra kristalluri krävs tillräckligt med vätskeintag under behandlingsperioden. Det rekommenderas att undvika solbestrålning.

Analoger av Cyfran CT

Suppleanter för den kombinerade beredningen Tsifran ST nr. Analoger av medicinen Tsifran: tsiprinol, Tsiprobay, tsiprolet.

Kompatibilitet med alkohol

Att sänka hastigheten på de psykomotoriska reaktionerna registreras. Alkohol ökar hepatotoxisk effekt medicinering.

Recensioner av Tsifran

Medicinska portaler och forum innehåller bara positiva recensioner om drogen.

Recensioner för QFD OD karakteriserar läkemedlet som ett högeffektivt bredspektrum antibiotikum med god tolerans.

Recensioner för Tsifran ST vittnar om läkemedlets effektivitet vid behandling av dysenteri och diarrésyndrom.

Priset på Tsifran, var att köpa

Kostnaden för läkemedlet bestäms av försäljningsområdet och dosen av den aktiva substansen. Priset på tabletter QFD OD 1000 mg i Moskva är 300 rubel. Priset på Tsifran ST 500 mg - 350 rubel. Minimipriset för ett antibiotikum är 180 rubel. Lär dig hur mycket läkemedlet kostar och köper det du kan i något apotek i din region.

Tsifran tabletter - den officiella bruksanvisningen

Registreringsnummer:

Handelsnamn: Tsifran ®

Internationellt nonproprietary namn:

Kemiskt namn: 1-cyklopropyl-6-fluor-l, 4-dihydro-4-oxo-7- (l-piperazinyl) -3-kinolinkarboxylsyrahydroklorid, monohydrat.

Doseringsform:

ingredienser:

Beskrivning:
Tsifran ® 250 mg
Vita till nästan vita runda tabletter, filmdragerade, med avfasade kanter, med «CFT» präglat på ena sidan och "250" på den andra sidan, med romb på båda sidor.
Cyfran® 500 mg
Vita till nästan vita runda tabletter, filmdragerade, med avfasade kanter, med «CFT» präglat på ena sidan och "500" på den andra sidan, med romb på båda sidor.

Farmakoterapeutisk grupp:

ATX-kod: J01MA02

farmakodynamik
Antimikrobiell beredning av ett brett spektrum av verkan från gruppen av fluorokinoloner.
Det är bakteriedödande. Läkemedlet inhiberar DNA-enzymets enzym av bakterier, vilket resulterar i att replikation och syntes av bakteriella cellproteiner störs.
Ciprofloxacin verkar på gramnegativa mikroorganismer, och en viloperiod division (eftersom inte bara påverkar DNA-gyras, men orsakar också lysis av cellväggen) för grampositiva mikroorganismer - endast under division. Låg toxicitet för makroorganismceller förklaras av frånvaron av DNA-gyrase i dem. Samtidigt som han får ciprofloxacin sker parallellt genererings resistens mot andra antimikrobiella medel som inte tillhör den grupp av gyrashämmare, vilket gör den mycket effektiv mot bakterier som är resistenta, såsom aminoglykosider, penicilliner, cefalosporiner, tetracykliner, och många andra antibiotika.
Resistens mot ciprofloxacin utvecklas långsamt och gradvis. Vid användning av ciprofloxacin observerades inga fall av plasmidresistens, vilket ofta utvecklas med beta-laktamantibiotika, aminoglykosider och tetracykliner. Bakterier innehållande plasmiden är också mycket känsliga för ciprofloxacin.
Under användning av ciprofloxacin inte alstras parallellt motstånd av patogener mot antibiotika andra grupper: β-laktam-antibiotika, aminoglykosider, tetracykliner, makrolider, sulfonamider, trimetoprim eller nitrofuranderivat. Därför är ciprofloxacin mycket effektivt mot bakterier som är resistenta mot antibiotika i dessa grupper.
Ciprofloxacin bibehåller effekten mot patogener som är resistenta mot andra gyrasehämmare.
På grund av sin kemiska struktur är ciprofloxacin mycket effektivt mot stammar som producerar p-laktamas.
In vitro-känslighetstestning
De reproducerbara kriterierna för studier av mottaglighet för ciprofloxacin godkänd av Europeiska kommittén för bestämning av känslighet för antibiotika (EUCAST) presenteras i tabellen nedan:
Europeiska kommittén om definitionen av känslighet mot antibiotika. Gränsvärden för MIC (mg / ml) i kliniska inställningar för ciprofloxacin.

TSifran - instruktioner för användning, behörigheter, analoger och frisättningsformer (tabletter av 250 mg och 500 mg OD och PT, ögondroppar, injektioner i ampuller för injektion) preparat för behandling av angina och konjunktivit hos vuxna, barn och gravida

I den här artikeln kan du läsa instruktionerna för att använda drogen tsifran. Det finns recensioner av besökare på webbplatsen - konsumenterna av denna medicinering, samt yttranden från läkare av specialister på användningen av Cyphrane i sin praxis. En stor förfrågan är att aktivt lägga till sin återkoppling om drogen: medicinen hjälpte eller hjälpte inte till att bli av med sjukdomen, som observerades komplikationer och biverkningar, eventuellt inte deklarerade av tillverkaren i anteckningen. Analoger av Cyphrane i närvaro av befintliga strukturella analoger. Används för behandling av angina och konjunktivit hos vuxna, barn, samt under graviditet och amning.

tsifran - ett antimikrobiellt medel med ett brett spektrum av verkan av en grupp fluorokinoloner. Har en bakteriedödande effekt. Undertrycker DNA-gyrase och hämmar syntesen av bakteriellt DNA.

Högaktiv mot de flesta gramnegativa bakterier: Pseudomonas aeruginosa, Haemophilus influenzae, Escherichia coli, Shigella spp, Salmonella spp, Neisseria meningitidis, Neisseria gonorrhoeae...

Det är aktivt mot Staphylococcus spp. (Inklusive stammar som producerar och inte producerar penicillinas, meticillinresistenta stammar), vissa stammar av Enterococcus spp., Campylobacter spp., Legionella spp., Mycoplasma spp., Chlamydia spp., Mycobacterium spp.

Ciprofloxacin (aktiv substans i preparatet Cyphran) är aktiv mot bakterier som producerar beta-laktamaser.

Ciprofloxacin är resistent mot Ureaplasma urealyticum, Clostridium difficile, Nocardia asteroides. Åtgärden mot Treponema pallidum har inte studerats tillräckligt.

Tinidazol - protivoprotozoynoe och ett antimikrobiellt medel, ett imidazolderivat, är effektiv mot anaeroba mikroorganismer såsom Clostridium difficile, Clostridium perfringens, Bacteroides fragilis, Peptococcus och Peptostreptococcus anaerobius.

farmakokinetik

Absorberas snabbt från matsmältningsorganet. Intag av mat påverkar något absorptionen av Cyphrane. Bindningen med plasmaproteiner är 20-40%. Det distribueras i vävnader och kroppsvätskor. Penetrerar in i cerebrospinalvätskan: koncentrationen av ciprofloxacin i icke inflammerade meninges når 10%, med inflammerad - upp till 37%. Höga koncentrationer uppnås i gallan. Utsöndras i urin och gall.

vittnesbörd

 • Infektionsinflammatoriska sjukdomar orsakade av mikroorganismer som är känsliga för ciprofloxacin, inkl. sjukdomar i andningsorganen, bukhålan och bäckenorganen, benen, lederna, huden; septicemi; allvarliga infektioner i ENT-organen. Behandling av postoperativa infektioner. Förebyggande och behandling av infektioner hos patienter med nedsatt immunitet;
 • Aktuell: akut och subakut konjunktivit, blepharoconjunctivitis, blefarit, bakteriella sår på hornhinnan, keratit, keratokonjunktivit, kronisk dakryocystit, meybomity. Smittsamma lesioner i ögonen efter skador eller främmande kroppar. Preoperativ profylax vid oftalmkirurgi.

Blanketter för frisläppande

Tabletter belagda med 250 mg och 500 mg (OD - förlängd verkan och CT - innehåller tinidazol).

Lösning för infusioner (injektioner i ampuller för injektionsvätskor).

Instruktioner för användning och dosering

Individ. Inuti - 250-750 mg 2 gånger om dagen. Behandlingstiden är från 7-10 dagar till 4 veckor.

För intravenös administrering, en enstaka dos av 200-400 mg, mångfald administrering - 2 gånger om dagen; Behandlingstid - 1-2 veckor, om nödvändigt och mer. Det kan administreras intravenöst, men mer föredraget en droppinfusion (droppare) i 30 minuter.

När topisk applikation införs i 1-2 droppar i den nedre konjunktivalkärlet i det drabbade ögat var 1-4: e minut. Efter förbättring kan intervallet mellan instillationer ökas.

Det maximala dagliga intaget för vuxna vid inmatning är 1,5 g.

Bieffekt

 • illamående, kräkningar;
 • diarré;
 • buksmärtor;
 • pseudomembranös kolit;
 • huvudvärk;
 • yrsel;
 • känner sig trött
 • sömnstörningar
 • mardrömmar drömmar;
 • hallucinationer;
 • svimning;
 • synfel
 • glomerulonefrit;
 • dysuri;
 • polyuri;
 • albuminuri;
 • hematuri;
 • eosinofili, leukopeni, neutropeni, förändring av antalet blodplättar;
 • takykardi;
 • hjärtrytmstörningar;
 • arteriell hypotension
 • klåda;
 • nässelfeber;
 • angioödem;
 • Stevens-Johnsons syndrom;
 • candidiasis;
 • vaskulit;
 • flebit (med iv introduktion);
 • liten ömhet och trängselhyperemi (ögondroppar).

Kontra

 • graviditet;
 • amning (amning);
 • barn och ungdomar upp till 15 år;
 • ökad känslighet mot ciprofloxacin och andra läkemedel i kinolonserien.

Applicering under graviditet och amning

Tsifran penetrerar genom placenta barriären, utsöndras i bröstmjölk. Applicering under graviditet eller amning är inte önskvärt.

Särskilda instruktioner

Patienter med nedsatt njurfunktion kräver en korrigering av doseringsregimen. De används med försiktighet hos äldre patienter, med åderförkalkning av cerebrala kärl, cerebral cirkulationssjukdomar, epilepsi, konvulsivt syndrom av otydlig etiologi.

Under behandlingen ska patienterna få en tillräcklig mängd vätska.

Vid långvarig diarré bör cyphran kasseras.

Med samtidig intravenös administrering av ciprofloxacin och barbiturater är det nödvändigt att övervaka hjärtfrekvens, blodtryck och EKG. Under behandlingen är det nödvändigt att kontrollera koncentrationen i urea, kreatinin, hepatransaminaser.

Under behandlingsperioden är en minskning av reaktiviteten möjlig (speciellt vid samtidig användning med alkohol).

Lägg inte Cyfran subkonjunktivt eller direkt i ögonets främre kammare.

Droginteraktioner

Med samtidig användning med didanosin ciprofloxacin ciprofloxacin absorptionen minskar på grund av bildning av kelatbildande med ciprofloxacin didanosin ingår i aluminium- och magnesium buffertar.

Vid samtidig användning med warfarin ökar risken för blödning.

Med samtidig applicering tsifran och teofyllin kan öka teofyllin-koncentrationen i blodplasma ökade T1 / 2 av teofyllin, vilket leder till ökad risk för toxiska effekten associerad med teofyllin.

Samtidig mottagning av antacida, samt preparat som innehåller joner av aluminium, zink, järn eller magnesium, kan orsaka minskad absorption av ciprofloxacin, så intervallet mellan utnämningen av dessa läkemedel ska vara minst 4 timmar.

Analoger av läkemedlet Tsifran

Strukturala analoger för den aktiva substansen:

 • Altsipro;
 • Afenoksin;
 • Basij;
 • Betatsiprol;
 • Vero Ciprofloxacin;
 • Zindolin 250;
 • Ifitsipro;
 • Kvintor;
 • Kvipro;
 • Liprohin;
 • Mikrofloks;
 • Oftotsipro;
 • Protsipro;
 • Retsipro;
 • Sifloks;
 • Tseprova;
 • Tsiloksan;
 • Tsipraz;
 • tsiprinol;
 • Tsiprobay;
 • Tsiprobid;
 • Tsiprobrin;
 • Tsiprodoks;
 • Tsiprolaker;
 • tsiprolet;
 • Tsiprolon;
 • Tsipromed;
 • Tsipropan;
 • Tsiprosan;
 • Tsiprosin;
 • Tsiprosol;
 • Tsiprofloksabol;
 • ciprofloxacin;
 • Tsiteral;
 • Tsifloksinal;
 • Figuren av OD;
 • Tsifran ST;
 • Ekotsifol.

tsifran

 • San Pharmaceutical Industries Ltd., Indien
 • Hållbarhet: fram till 01.01.2020
 • San Pharmaceutical Industries Ltd., Indien
 • Hållbarhet: fram till 01.07.2019
 • San Pharmaceutical Industries Ltd., Indien
 • Hållbarhet: fram till 01.07.2020

Tsifran bruksanvisning

Kunder som köpt denna produkt

Typ av problem

Tabletterna täcks med ett lock.

struktur

  1 tablett innehåller ciprofloxacin (i form av hydrokloridmonohydrat) - 250 eller 500 mg.

packning

10 eller 100 st. i en kartonglåda.

Farmakologisk aktivitet

Tsifran är ett bredspektrum antimikrobiellt medel från gruppen av fluorokinoloner. Verkningsmekanismen är associerad med hämning av enzymet DNA-gyrase av bakterier och en kränkning av DNA-syntesen. Tsifran ökar permeabiliteten hos bakteriella cellmembranet. Har bakteriedödande effekt på bakterier, både i avelsfasen och i vilafasen.
Det är aktivt mot aeroba gramnegativa bakterier: Escherichia coli, Klebsiella spp., Proteus spp. (Indol-positiva och indol-negativa), Serratia spp., Enterobacter spp., Morganella morganii, Providencia spp., Citrobacter spp., Salmonella spp., Shigella spp., Yersinia enterocolitica, Vibrio cholerae, Vibrio parahaemolyticus, Campylobacter jejuni, Pseudomonas aeruginosa, Neisseria gonorrhoeae, Neisseria meningitidis, Haemophilus influenzae, Acinetobacter anitratus, Branhamella catarrhalis, Gardnerella vaginalis, Moraxella spp, Pasteurella spp..; aeroba Gram-positiva bakterier: Staphylococcus aureus, inklusive stammar som producerar penicillinas och meticillinresistenta stammar, Staphylococcus epidermidis, Streptococcus pneumoniae, Streptococcus pyogenes, Streptococcus agalactiae, Streptococcus viridans, Listeria monocytogenes; intracellulära bakterier: Chlamydia trachomatis, Mycoplasma hominis, Legionella spp., Brucella spp.
Till förberedelsen resistenta anaeroba bakterier: mest stammar av Clostridium spp., Fusobacterium spp., Actinomyces spp.
Läkemedlet har en lång (upp till 6 timmars) postantibiotisk effekt, vilket hindrar tillväxten av bakterier i koncentrationer under MIC.
Tsifran påverkar inte signifikant anaeroba mikroorganismer och stör ej den vanliga mikrofloran i tarmen och vagina. Kromosommedierad resistens mot Cyphrane är sällsynt, plasmidmedierad resistans är frånvarande. Korsresistens med andra antibiotika, förutom fluorokinoloner, är frånvarande.
Tsifran är aktiv mot gram-positiva och gramnegativa patogener resistenta mot penicilliner, cefalosporiner och aminoglykosider.

Tsifran, indikationer för användning

Behandling av infektionsinflammatoriska sjukdomar orsakade av mikroorganismer som är känsliga för beredningen:
- luftvägsinfektioner (lunginflammation, lunginflammation, akut bronkit, exacerbation av kronisk bronkit, pleurit, empyem, lunga abscess, infected bronkiektasi, inklusive i patienter med cystisk fibros);
- urogenitala systemet infektioner (akut och kronisk pyelonefrit, prostatit, cystit, epididymit, inklusive komplicerade och återkommande);
- gonorré (uretrit, proktit eller faryngit, inklusive de som orsakas av resistenta gonokocker)
- Infektioner i ENT-organen (inklusive yttre och medelstora otitis media, bihåleinflammation, mastoidit)
- infektioner i huden och mjuka vävnader (inklusive smittade sår, sår och brännskador, abscesser, celluliter)
- gastrointestinala infektioner (inklusive tyfoidfeber, peritonit, intraabdominal abscess, kolangit, kolecystit, empyem av gallblåsan);
- infektiösa och inflammatoriska sjukdomar i bäckenorganen (inklusive salpingit, endometrit)
- infektioner av ben och leder (inklusive akut och kronisk osteomyelit, septisk artrit);
- Septikemi, bakterieemi och infektioner hos patienter med försvagad immunitet.

Kontra

Överkänslighet mot ciprofloxacin och andra kinoloner; graviditet; amning (amning); barn under 12 år.

Dosering och administrering

Upprättad individuellt beroende på svårighetsgraden av infektionen, typ av patogen, ålder, kroppsvikt och njurefunktion hos patienten.
Insidan med okomplicerade urinvägsinfektioner utse 250 mg var 12: e timme.
Med prostatit och komplicerade infektioner i urinvägarna - 500 mg var 12: e timme.
Vid infektioner i nedre luftvägarna mild - 250 mg var 12: e timme medium och tung - 500 mg var 12: e timme; orsakad av resistenta Gram-positiva mikroorganismer (Streptococcus spp.) - 750 mg var 12: e timme.
Med infektioner i ENT-organen - 500-750 mg var 12: e timme.
För infektioner av ben och leder - 500-750 mg var 12: e timme.
Med gastrointestinala infektioner - 250-500 mg var 12: e timme.
Med tyfusfeber - 500 mg var 12: e timme.
Med gynekologiska infektioner - 500 mg var 12: e timme.
Med gonorré (akut, okomplicerad) - 500 mg en gång.
Tabletter tas företrädesvis före måltid.

Biverkningar

Från matsmältningssystemet: sällan - magsmärta, kräkningar, diarré; i vissa fall - ökad aktivitet av levertransaminaser.
Från sidan av centrala nervsystemet: sällan - huvudvärk, ångest.
Lokala reaktioner: rodnad vid injektionsstället, tromboflebit (med iv-introduktion).
annat: sällan - artralgi, utslag.
Vid användning i rekommenderade doser är biverkningar osannolika.

Särskilda instruktioner

På grund av hotet om biverkningar från centrala nervsystemet hos patienter med epilepsi, anfall av konvulsioner i historien om kärlsjukdom och organisk hjärnskada, ciprofloxacin bör användas endast av hälsoskäl.
Undvik onödig exponering för direkt solljus. Om det uppstår en ljuskänslighetsreaktion rekommenderas att du slutar använda läkemedlet.

Förvaringsförhållanden

Läkemedlet ska förvaras på en torr, mörk plats vid en temperatur av högst 25 ° C.

tsifran

Antimikrobiellt medel med ett brett spektrum av verkan hos en grupp fluorokinoloner. Har en bakteriedödande effekt. Undertrycker DNA-gyrase och hämmar syntesen av bakteriellt DNA.

Högaktiv mot de flesta gramnegativa bakterier: Pseudomonas aeruginosa, Haemophilus influenzae, Escherichia coli, Shigella spp, Salmonella spp, Neisseria meningitidis, Neisseria gonorrhoeae...

Det är aktivt mot Staphylococcus spp. (Inklusive stammar som producerar och inte producerar penicillinas, meticillinresistenta stammar), vissa stammar av Enterococcus spp., Campylobacter spp., Legionella spp., Mycoplasma spp., Chlamydia spp., Mycobacterium spp.

Ciprofloxacin är aktivt mot bakterier som producerar P-laktamas.

Ciprofloxacin är resistent mot Ureaplasma urealyticum, Clostridium difficile, Nocardia asteroides. Åtgärden mot Treponema pallidum har inte studerats tillräckligt.

Infektiösa och inflammatoriska sjukdomar orsakade av mikroorganismer känsliga för ciprofloxacin, inkl. sjukdomar i andningsorganen, bukhålan och bäckenorganen, benen, lederna, huden; septicemi; allvarliga infektioner i ENT-organen. Behandling av postoperativa infektioner. Förebyggande och behandling av infektioner hos patienter med nedsatt immunitet.

För topisk applicering: akut och subakut konjunktivit, blepharoconjunctivitis, blefarit, bakteriella sår på hornhinnan, keratit, keratokonjunktivit, kronisk dakryocystit, meybomity. Smittsamma lesioner i ögonen efter skador eller främmande kroppar. Preoperativ profylax vid oftalmkirurgi.

Individ. Inuti - 250-750 mg 2 gånger per dag. Behandlingstiden är från 7-10 dagar till 4 veckor.

För iv introduktion enstaka doser - 200-400 mg, multiplicitet av administrering - 2 gånger per dag; Behandlingstid - 1-2 veckor, om nödvändigt och mer. Det kan injiceras intravenöst, men helst en droppa i 30 minuter.

När topisk applikation införs i 1-2 droppar i den nedre konjunktivalkärlet i det drabbade ögat var 1-4: e minut. Efter förbättring kan intervallet mellan instillationer ökas.

Den maximala dagliga dosen För vuxna med oral intag är 1,5 g.

Från matsmältningssystemet: illamående, kräkningar, diarré, buksmärta, ökad aktivitet av hepatransaminaser, alkaliskt fosfatas, LDH, bilirubin, pseudomembranös kolit.

Från sidan av centrala nervsystemet: huvudvärk, yrsel, trötthet, sömnstörningar, mardrömmar, hallucinationer, besvär, synproblem.

Ur urinvägarna: kristalluri, glomerulonefrit, dysuri, polyuri, albuminuri, hematuri, övergående ökning av serumkreatinin.

På sidan av hematopoiesis-systemet: eosinofili, leukopeni, neutropeni, förändring av antalet blodplättar.

Från sidan av kardiovaskulärsystemet: takykardi, hjärtrytmstörningar, arteriell hypotension.

Allergiska reaktioner: hud klåda, urtikaria, Quinckes ödem, Stevens-Johnsons syndrom, artralgi.

Biverkningar i samband med kemoterapeutisk verkan: candidiasis.

Lokala reaktioner: smärta, flebit (med iv introduktion). När man använder ögondroppar i vissa fall är det lätt ömhet och trängselhyperemi.

Med samtidig användning med didanosin ciprofloxacin ciprofloxacin absorptionen minskar på grund av bildning av kelatbildande med ciprofloxacin didanosin ingår i aluminium- och magnesium buffertar.

Vid samtidig användning med warfarin ökar risken för blödning.

Med samtidig användning av ciprofloxacin och teofyllin, en ökning av koncentrationen av teofyllin i blodplasman, en ökning av T1/2 teofyllin, vilket leder till ökad risk för toxisk verkan i samband med teofyllin.

Samtidig mottagning av antacida, samt preparat som innehåller joner av aluminium, zink, järn eller magnesium, kan orsaka minskad absorption av ciprofloxacin, så intervallet mellan utnämningen av dessa läkemedel ska vara minst 4 timmar.

Patienter med nedsatt njurfunktion kräver en korrigering av doseringsregimen. De används med försiktighet hos äldre patienter, med åderförkalkning av cerebrala kärl, cerebral cirkulationssjukdomar, epilepsi, konvulsivt syndrom av otydlig etiologi.

Under behandlingen ska patienterna få en tillräcklig mängd vätska.

Vid persistent diarré ska ciprofloxacin avbrytas.

Med samtidig intravenös administrering av ciprofloxacin och barbiturater är det nödvändigt att övervaka hjärtfrekvens, blodtryck och EKG. Under behandlingen är det nödvändigt att kontrollera koncentrationen i urea, kreatinin, hepatransaminaser.

Under behandlingsperioden är en minskning av reaktiviteten möjlig (speciellt vid samtidig användning med alkohol).

Administrera inte ciprofloxacin subkonjunktivt eller direkt i ögans främre kammare.

Kontraindicerat under graviditet, under amning.

Ciprofloxacin penetrerar placenta barriären, utsöndras i bröstmjölk.

I försöksstudier Det är uppenbart att det orsakar artropati.

Kontraindicerat hos barn och ungdomar under 15 år.

tsifran

Blanketter för frisläppande

Cifferinstruktion

Tsifran (ciprofloxacin) är en antibakteriell beredning av fluorokinolonserier. Har en bakteriedödande effekt. Överensstämmelse (efterlevnad av behandling) är ett av de mest akuta problemen med modern medicin. Lämplig överensstämmelse ges av ett antal faktorer, inklusive tar medicinen tillsammans före, med eller efter att ha ätit, doseringsfrekvensen en gång dagligen, god tolerans och oral administreringssätt. Med tanke på att effektiviteten av antibakteriella medel beror på deras tid regelbundenhet och mottagning, är det särskilt viktigt att skapa läkemedel som skulle kunna vidtas en per dag,. Brist på överensstämmelse kan leda till oönskade konsekvenser, såsom sjukdomsåterfall, eller dess mer allvarliga för komplikationer utvecklas, dyrare behandling, förekomsten av nödvändigheten av patientrummet i ett sjukhus, till uppkomsten av resistenta bakteriestammar farmakologiska effekter. Figuren från det indiska läkemedelsföretaget "Ranbaxy" är ett innovativt antibiotikum av kontinuerlig åtgärd, vilket är tillräckligt för att ta 1 gång om dagen. Syftet med skapandet var maximal överensstämmelse. Denna uppgift komplicerades av det faktum att ciprofloxacin absorberas endast i ett begränsat område 12 duodenalsår, högst 20-30 cm av sin längd. Det var nödvändigt att utveckla en teknik som förhindrar borttagning av läkemedlet från mag-tarmkanalen tills tabletten löser sig fullständigt. Cyperns utveckling tog 7 år. Preparatet använder Float Erode Diffusion Technology, vilket gör att tabletten kan förbli i magen under lång tid. Basen av doseringsformen representeras av en matris som tillhandahåller en skikt-för-lager-frisättning av ciprofloxacin in i lumen i magen.

Introduceras i formuleringshjälpmedel, som kommer i kontakt med de sura innehållet i magsäcken, är p-piller skjuts på sin yta, varigenom förhindras dess förtidiga evakuering. TSifran har en bred terapeutisk bredd som omfattar mikroorganismer, såsom Escherichia coli, Klebsiella, Salmonella, Proteus, Shigella, yersinii, Enterobacter, Morganella, Vibrio cholerae, Serrate, Pseudomonas, Neisseria, Moraxella, Gardnerella, Helicobacter, Staphylococcus, Streptococcus, Listeria, etc..d. Läkemedlet är mycket effektivt vid behandling av infektioner i både akut och kronisk fas, inkl. i fall av långväxande mikroorganismer med långsam metabolism i smittsamma foci. Tsifran verkar på patogener som är resistenta mot andra antibiotika: aminoglykosider, cefalosporiner, etc. Han är inte märkligt fenomen korsresistens och ökad känslighet för andra antibiotika. Tsifran har goda farmakokinetiska egenskaper, inkl. hög biotillgänglighet, optimal dispersion i organ och vävnader, lång halveringstid. Särskilt effektiva cyphran manifesterar sig vid behandling av infektioner i urogenitalt distrikt. eftersom den aktiva komponenten av läkemedlet på 40-50% njurar visas i sin ursprungliga form i urin finns höga koncentrationer, vilket ger en uttalad baktericid effekt och klinisk effektivitet. Hos patienter med nedsatt njurfunktion bör doseringen justeras nedåt. Under läkemedelsförloppet måste patienterna konsumera en tillräcklig mängd vatten. Alkohol under behandling är kontraindicerad.

Tsifran ST: bruksanvisningar

Läkemedlet Cyfran CT representerar en farmakologisk grupp av antibakteriella medel fluorokinoloner i kombination med andra antibiotika. Det används för etiotropisk behandling av kombinerade smittsamma processer som orsakas av flera bakteriella patogener samtidigt.

Doseringsform, komposition

Preparatet Tsifran ST är tillgängligt i form av en tablett för oral administrering. De har en rund form, bikonvex yta och gul färg. De viktigaste aktiva beståndsdelarna i läkemedlet är ciprofloxacin och tinidazol, deras innehåll i den första tabletten är 250 respektive 500 mg respektive 300 respektive 600 mg för varje aktiv ingrediens. Också i tabletten finns hjälpämnen, vilka inkluderar:

 • Magnesiumstearat.
 • Mikrokristallin cellulosa.
 • Natriumlaurylsulfat.
 • Titandioxid.
 • Vattenfri kolloidal kiseldioxid.
 • Talk.
 • Natriumstärkelseglykolat.
 • Laktosmonohydrat.
 • Macrogol 4000.
 • Järnoxiden är gul.

Tabletter Tsifran ST förpackad i en blister för 10 stycken. Förpackning innehåller 1 blister med tabletter, samt instruktioner för användning av läkemedlet.

Farmakologiska åtgärder

Tabletter Tsifran ST är ett kombinerat antibakteriellt medel, vars terapeutiska effekter beror på de huvudsakliga aktiva beståndsdelarna i beredningen:

 • Ciprofloxacin - har en bakteriedödande effekt, vilket leder till döden för känsliga bakterier därtill. Det har tillräckligt hög aktivitet med avseende på ett stort antal arter av Gram-positiva (stafylokocker, streptokocker) och gram (intestinala, Pseudomonas aeruginosa, Klebsiella, Proteus, Yersinia) bakterier.
 • Tinidazol - antibakteriellt medel som besitter hög antibakteriell aktivitet mot anaeroba bakterier (mikroorganismer viktig aktivitet, som är möjligt endast under anoxiska förhållanden), vilket inkluderar Clostridia, Bacteroides, peptostreptokokki, peptokokki och protozoer (Giardia, Trichomonas).

Efter att ha tagit Tsifran ST-tabletter absorberas de aktiva ingredienserna i läkemedlet i den systemiska cirkulationen från tunnan i tunntarmen. Ciprofloxacin och tinidazol fördelas jämnt i vävnaderna. De metaboliseras i levern med bildandet av inaktiva sönderfallsprodukter som utsöndras huvudsakligen i urinen.

vittnesbörd

Den huvudsakliga medicinska indikationen för mottagning av tabletter TSifran PT är etiotropic terapi (terapi syftar till att förstöra bakteriella patogener infektiösa process) av olika infektioner orsakade av känsliga bakterier till befintliga komponenter i beredningen:

 • Infektiösa processer med lokalisering i luftvägarna - lunginflammation, lunginflammation, akut bronkit, exacerbation av kronisk bronkit, lung abscess, pleurit, empyem, bronkiektasi kompliceras av en bakterieinfektion.
 • Infektioner av ENT-organen, inklusive bihåleinflammation, mastoidit, otitis media.
 • Infektionssjukdomar, lokaliserade i organen i urin- och reproduktionssystemet.
 • Infektioner med övervägande sexuell överföring, inklusive olika former av gonorré.
 • Inflammatorisk patologi i bäckenhålighetsorganen av bakteriellt ursprung.
 • Infektioner i matsmältningssystemet - peritonit, intra-abdominalt abscess, cholecystit, kolangit, gallblåsa empyema, tyfus och andra tarminfektioner.
 • Svåra purulenta inflammatoriska processer i leder och ben - osteomyelit, artrit.

Läkemedlet kan användas för att förhindra postoperativa bakteriekomplikationer, liksom för att förhindra infektioner hos patienter med en markant minskning av immunitetens funktionella aktivitet.

Kontra

Tabletter intaget Tsifran ST är kontraindicerat i vissa patologiska och fysiologiska förhållanden i människokroppen, som inkluderar:

 • Porphyria (metabolisk störning med ärftligt ursprung).
 • Blodsystemets patologi, inklusive de som överförts tidigare.
 • Organisk patologi av centrala nervsystemet strukturer.
 • Patologisk förtryck av hematopoiesisprocessen i den röda benmärgen.
 • Patientens ålder är under 18 år.
 • Graviditet när som helst av dagens, amning (amning).

Med noggranna förberedelser appliceras med åtföljande uttryckt aterosklerotiska lesioner i artärerna i hjärnan, något cirkulationsrubbningar i hjärnan, psykisk sjukdom, förekomsten av krampanfall, inklusive de i det förflutna, njur- och leversvikt, liksom hos äldre. Före utnämningen av tabletter TSifran ST läkare måste utesluta förekomst av medicinska kontraindikationer för patienten.

dos

Tabletter Tsifran ST är avsedd för oral administrering efter måltid. De måste sväljas hela, inte tuggas och tvättas med tillräcklig mängd vatten. Den genomsnittliga rekommenderade terapeutiska dosen är 250 mg, och 300 mg ciprofloxacin timidazola 2 tabletter 2 gånger per dag, eller 500 mg och 600 mg ciprofloxacin timidazola en tablett 2 gånger per dag. Varaktigheten av behandlingen bestäms av läkare för varje enskild patient beroende på platsen, infektionens svårighetsgrad, såväl som identifiering av bakterier arter.

Biverkningar

Mot bakgrund av att ta Tsifran ST-tabletter är det möjligt att utveckla oönskade reaktioner från olika organ och system:

 • Digestive System - minskad aptit, torr och framväxten av "metallisk smak" i munnen, illamående med intermittent kräkningar, diarré, uppblåsthet, kramper buksmärta, gulsot, utvecklas på bakgrund av kränkningar av utflödet av galla i de ihåliga strukturer hepatobiliära systemet.
 • Kardiovaskulära systemet - hjärtfrekvens acceleration (takykardi) i strid med deras rytm (arytmi), reducerat systemiskt arteriellt tryck (hypotension), som kan åtföljas av synkope.
 • Nervsystemet - huvudvärk, intermittent yrsel, trötthet, försämrad gång (ataxi) och tal (dysartri), förlust av perifera nerver (perifer neuropati), sällan kan utveckla kramper, psykotiska reaktioner, cirkulationsstörningar i hjärnan av varierande svårighetsgrad, migrän.
 • Sinnets organ - nedsatt syn, smak, lukt, tinnitus, hörselnedsättning.
 • Urinvägarna - uppträdandet av kristaller (kristalluri), blod (hematuri) i urinen, försämrad urinering process av olika slag, såväl som överträdelse av njurfunktion och utveckling av inflammation däri.
 • Blodsystemet och röd benmärg - en minskning av antalet leukocyter (leukopeni), blodplättar (trombocytopeni), erytrocyter (anemi) och en blodvolymenhet.
 • Allergiska reaktioner - ett utslag på huden, det klåda karakteristiska förändringar liknar bränn nettles (urtikaria), allvarliga nekrotiska hudreaktioner (Stevens-Johnsons syndrom, toxisk epidermal nekrolys), uttryckt mjukvävnad svullnad i ansiktet och externa genitalier (angioneurotiskt angioödem), allvarlig systemisk reaktion med en kritisk minskning av systemiskt arteriellt tryck och utveckling av multipel organsvikt (anafylaktisk chock).

Utseendet på tecken på utveckling av negativa patologiska reaktioner utgör grunden för att stoppa användningen av Tsifran ST-tabletter och gå till doktorn.

Funktioner av användning

Före utnämningen av TS-CT-tabletter enligt medicinska indikationer uppmärksammar läkaren nödvändigtvis flera egenskaper vid korrekt användning av läkemedlet:

 • Under behandlingen med detta läkemedel rekommenderas att man undviker direkt solljus på huden.
 • Intag av alkohol under användning är uteslutet.
 • För att förhindra att kristaller uppträder i urinen rekommenderas att flödet av vätska ökar i kroppen.
 • Patienter med organisk patologi av strukturerna i centrala nervsystemet, läkemedlet används med extrem försiktighet i medicinska indikationer.
 • Utseendet på långvarig och svår diarré utgör grunden för att utesluta utvecklingen av pseudomembranös kolit, vilket kan provocera användningen av Tsifran ST-tabletter.
 • Läkemedlet kan orsaka patologisk inflammation i senorna med deras efterföljande patologiska brott, särskilt hos äldre. Utseendet av smärta i ligament och senor är grunden för att stoppa användningen av Tsifran ST-tabletter.
 • De aktiva komponenterna i tabletter CT kan interagera med läkemedel från andra farmakologiska grupper, så deras läkare ska varnas om deras möjliga användning.
 • Under behandlingsperioden med läkemedlet rekommenderas inte att engagera sig i aktiviteter som kräver ökad koncentration och hastighet av psykomotoriska reaktioner.

I apoteksnätverket ges Tsifran ST-tabletter på recept. För att undvika negativa hälsoeffekter är deras oberoende användning utesluten.

överdos

Om det finns ett signifikant överskott av den rekommenderade terapeutiska dosen av Cyflan CT-tabletter, uppträder negativa biverkningar eller ökar. I detta fall ordnas sköljning i mage, tarmar, intag av tarmsorbenter (aktivt kol) och symptomatisk behandling utförs också. Det finns ingen specifik motgift mot detta läkemedel.

Analoger av tabletter Tsifran ST

Analog i komposition och terapeutiska effekter för tabletter Tsifran ST är en beredning av Ciprolet A.

lagring

Förvaringstiden för Tsifran ST tabletter är 2 år. De ska förvaras i hela fabrikens förpackning, mörk, torr, otillgänglig för barn vid en lufttemperatur på högst + 25 ° C.

Tsifran ST pris

Den genomsnittliga kostnaden för tabletter Tsifran i apotek i Moskva beror på doseringen av de viktigaste aktiva ingredienserna:

 • Ciprofloxacin / tymidazol 250/300 mg, 10 tabletter - 320-334 rubel.
 • Ciprofloxacin / tymidazol 500/600 mg, 10 tabletter - 366-407 rubel.