Huvud
Behandling

tsifran

Tsifran är ett antibiotikum av andra generationens kinoliner, den huvudsakliga aktiva beståndsdelen är ciprofloxacin. Handlingsprincipen är förstörelsen av det orsakande agens DNA-gyrase, vilket orsakar en störning i syntesen och blockeringen av återuppbyggnaden av proteinet i bakteriens cellulära strukturer.

Drogen arbetar mot gramnegativa virus i vila och gram-positiva virus - endast under division. Efter att inte ha tagit någon stabilitet i kroppen till andra antibiotika, vilket gör Tsifran effektivt mot virus som inte är mottagliga för tetracyklin och penicillin.

I denna artikel kommer vi att överväga varför läkare ordinerar Tsifran, inklusive bruksanvisningar, analoger och priser för detta läkemedel i apotek. REAL KOMMENTARER från personer som redan har använt Tsifran kan läsas i kommentarerna.

Utformningsform och sammansättning

Tre läkemedelsformer finns i apotekskedjor:

 1. Tabletter med en massfraktion av ciprofloxacin 250 eller 500 mg. Tabletten beläggs och viks i ett kartongförpackning i en mängd av 10 eller 100 st.
 2. Lösning för infusioner med ciprofloxacinhalt i mängden 2 mg i 1 ml Cyfran. Innehållet i läkemedlet i en flaska är lika med 100 ml. Flaskan placeras i en låda;
 3. Ögondroppar. I 1 ml droppar innehåller 3 mg ciprofloxacin. Droppar packas i en mörk glasflaska, placerad i en kartongbunt.

Tsifran är ett antibiotikum som tillhör gruppen fluorokinoloner eller om vi tar fler kinoloner.

Vad används Tsifran för?

Läkemedlet Tsifran behandlar sjukdomar som orsakas av flera bakterier. Lista över sjukdomar där läkemedlet kan användas:

 • problem med urinvägarna: närvaron av cystit, prostatit, pyelonefrit;
 • sjukdomar som drabbade andningsorganen: alla former av lunginflammation, pleuris, lungans abscess;
 • trauma i huden och mjuka vävnader: olika former av sår, abscess, bränna;
 • sjukdomar av gynekologisk betydelse: inflammation av organen i bäckenet, endometritis;
 • skador på ben eller leder: förekomsten av osteomyelit, artrit
 • infektion i samband med nedsatt immunförsvar
 • smittsamma sjukdomar: tyfus, kolera, cholecystit, peritonit;
 • någon form av gonorré
 • ENT-sjukdomar: bihåleinflammation, otitis media.

Farmakologisk aktivitet

Tsifran avser antimikrobiella medel med ett brett spektrum av verkningar, vars huvudsakliga aktiva beståndsdel är ciprofloxacin. Den terapeutiska effekten av läkemedlet är baserat på mekanismen att hämma bakteriens enzym och störa syntesen av deras DNA.

Dessutom kan cyphran öka permeabiliteten hos cellmembranet från skadliga mikroorganismer (i synnerhet bakterier) och ha en baktericid effekt på dem. Läkemedlets verkan är mottaglig både för bakterierna i uppfödningsfasen och för dem i vila. Åtgärden mot Treponema pallidum har inte studerats tillräckligt.

Instruktioner för användning

Tsifran kan ordineras oberoende av matintag. För att uppnå bättre biotillgänglighet är det emellertid föredraget att ta det på en tom mage. Mot bakgrund av behandling med Cyfran, måste patienter rekommendera tillräckligt med vätskeintag. Doseringsregimen Individuellt.

 • Inuti - 250-750 mg 2 gånger per dag. Behandlingstiden är från 7-10 dagar till 4 veckor.
 • För iv introduktion enstaka doser - 200-400 mg, multiplicitet av administrering - 2 gånger per dag; Behandlingstid - 1-2 veckor, om nödvändigt och mer. Det kan injiceras intravenöst, men helst en droppa i 30 minuter.
 • När topisk applikation införs i 1-2 droppar i den nedre konjunktivalkärlet i det drabbade ögat var 1-4: e minut. Efter förbättring kan intervallet mellan instillationer ökas.

Varaktigheten av behandlingen beror på svårighetsgraden av infektionen, kliniskt svar och bakteriologiska data. Vanligtvis är behandlingstiden för akuta infektioner 5 till 7 dagar. I allmänhet bör behandlingen fortsättas i minst 2-3 dagar efter symptomförsvinnandet och kliniska tecken på infektion. Om nödvändigt kan den initiala intravenösa behandlingen fortsättas med oral administrering av Cyfran. Det maximala dagliga intaget för vuxna vid inmatning är 1,5 g.

Hittade svurit fiende Svampspik! Nails kommer att rengöras om 3 dagar! Ta det.

tsifran

Anvisningar för användning:

Priserna i onlineapotek:

Tsifran är ett antibakteriellt preparat av kinolon / fluorkinolongruppen.

Cyphranas farmakologiska verkan

Tsifran avser antimikrobiella medel med ett brett spektrum av verkningar, vars huvudsakliga aktiva beståndsdel är ciprofloxacin. Den terapeutiska effekten av läkemedlet är baserat på mekanismen att hämma bakteriens enzym och störa syntesen av deras DNA. Dessutom kan cyphran öka permeabiliteten hos cellmembranet från skadliga mikroorganismer (i synnerhet bakterier) och ha en baktericid effekt på dem. Läkemedlets verkan är mottaglig både för bakterierna i uppfödningsfasen och för dem i vila.

TSifran aktiva mot ett intervall av aeroba gramnegativa bakterier, inklusive Enterobacter spp, Escherichia coli, Citrobacter spp, Shigella Spp, Morganella morganii, Moraxella spp, Salmonella spp och andra. Aktivitet tsifran noteras också med avseende på aeroba grampositiva bakterier: Listeria monocytogenes, Staphylococcus aureus, Streptococcus pneumoniae, och ett antal andra, inklusive stammar som producerar penicillinas. Slutligen är läkemedlet aktivt mot intracellulära bakterier: Brucella spp, Chlamydia trachomatis, Legionella spp, Mycoplasma hominis.

Instruktionen för Tsifran noterar dock stabiliteten hos anaeroba bakterier till läkemedlet.

Post-antibiotisk effekt efter att ha tagit drogen varar upp till 6 timmar, vilket förhindrar ytterligare tillväxt av bakterier.

Dessutom kränker Cyfran behandling inte den naturliga mikrofloran i slidan och tarmarna.

Typ av problem

Tre läkemedelsformer finns i apotekskedjor:

 • Tabletter med en massfraktion av ciprofloxacin 250 eller 500 mg. Tabletten beläggs och viks i ett kartongförpackning i en mängd av 10 eller 100 st.
 • Lösning för infusioner med ciprofloxacinhalt i mängden 2 mg i 1 ml Cyfran. Innehållet i läkemedlet i en flaska är lika med 100 ml. Flaskan placeras i en låda;
 • Ögondroppar. I 1 ml droppar innehåller 3 mg ciprofloxacin. Droppar packas i en mörk glasflaska, placerad i en kartongbunt.

Indikationer för användning av Cyphrane

Indikationer för Cyphron är infektiösa och inflammatoriska sjukdomar orsakade av mikroorganismer som är känsliga för läkemedlets verkan. Enligt instruktionerna för Tsifran är läkemedlet effektivt i följande sjukdomar:

 • med infektioner i det genitourinära systemet (inklusive kronisk och akut pyelonefrit, cystit, prostatit, epididymit);
 • luftvägsinfektioner, vilka innefattar bronhopnevomeniyu, lunginflammation, exacerbation av kronisk bronkit, akut bronkit, pleurit, empyem, infekterade bronkiektasi, lung abscess;
 • med gonorré, uretrit, proktit, faryngit, inklusive i former som orsakas av resistenta gonokocker;
 • med infektioner i ENT-organen, inklusive mellan- och yttre otit, mastoidit, bihåleinflammation
 • vid infektioner av mjukvävnad och en hud, bland dem - sår och brännskador, smittade sår, celluliter, abscesser;
 • med gastrointestinala infektioner, inklusive peritonit, kolangit, tyfusfeber, intra-abdominala abscesser, gallbladder empyema;
 • med infektiösa och inflammatoriska sjukdomar i bäckenorganen, inklusive endometrit och salpingit;
 • vid infektioner av leder och ben, inklusive kronisk och akut osteomyelit, septisk artrit
 • med septikemi, bakterieemi, infektioner hos patienter med försvagat immunförsvar.

Instruktionen för Tsifran beskriver effektiviteten av IV-administrering av läkemedlet i förebyggandet av postoperativa infektioner.

Kontra

Behandling Cyfran rekommenderas inte vid överkänslighet mot kinoloner, i synnerhet till ciprofloxacin. Kontraindikationer är också graviditet och amning, ålder upp till 12 år.

Användningen av Cyphrane av vissa patientgrupper är tillåten endast under förutsättning av noggrann medicinsk kontroll under behandlingen, såsom:

 • patienter med allvarlig ateroskleros hos cerebrala kärl;
 • patienter med nedsatt cerebral cirkulation
 • patienter med diagnos psykisk sjukdom;
 • patienter med epileptiskt syndrom och epilepsi
 • patienter med svår lever- och / eller njurinsufficiens
 • patienter med avancerad ålder.

Anvisningar för användning Cyfrane

Dosering vid behandling av Cyphrane är etablerad strängt individuellt, baserat på sjukdoms svårighetsgrad, typ av patogen, kroppsvikt, patientens ålder och njurefunktion.

Barn efter 12 års ålder Figuren visas i en mängd av 5-10 mg / kg kroppsvikt per dag. I detta fall delas dosen i två doser. Tabletter tas företrädesvis före måltid.

TSifran som / i infusion administreras till vuxna i en mängd av 200 mg två gånger om dagen med infektioner i de nedre extremiteterna och delar av urinvägarna. Läkemedlet administreras långsamt. Vid andra infektioner ska Cyphran administreras i samma takt i en mängd av 200 mg var 12: e timme.

Med septikemi och bakterie administreras upp till 400 mg av läkemedlet var 12: e timme.

Vid uttalad nedsatt njurfunktion reduceras den dagliga dosen med en faktor 2.

Varaktigheten av IV-applikationen av Cyphron med en massa av 200 mg är lika med 60 minuter.

I vissa fall, efter en intravenös infusion av Cyfran, ska du byta till oral administrering.

Behandlingstiden Cyfran och analoger av läkemedlet bestäms av läkaren på grundval av individuella patientparametrar. Det rekommenderas att behandla i minst 5-7 dagar med akuta infektionssjukdomar, efter försvinnandet av kliniska symtom på infektionen förlängs behandlingstiden i ytterligare 3 dagar.

Ögondroppar rekommenderas för att injicera 1-2 droppar i den nedre konjunktivalväskan i det sjuka ögat var 4: e timme för sjukdomar av mild och måttlig st. gravitation. Vid en allvarlig sjukdomsförlopp är avläsningarna för Cyphrane följande: var 2 droppar, tills det är en förbättring. Därefter reduceras dosen av läkemedlet.

Biverkningar av Cyphrane

Användningen av cyfran och analoger av preparatet i sällsynta fall kan orsaka ett antal oönskade reaktioner. Det är nödvändigt att bekanta sig med deras lista före receptionen:

 • buksmärta, flatulens, kräkningar, illamående, hepatit;
 • parestesi, huvudvärk, irritabilitet, yrsel, förvirring, migrän, svimning, depression, extremt tremor;
 • nedsatt luktsinne, syn och smak, hörselnedsättning;
 • hjärtrytmstörningar, takykardi;
 • leukopeni, eosinofili, anemi, leukocytos, hemolytisk anemi, trombocytos;
 • hypoprotrombinemi, hyperglykemi, ökad aktivitet av hepatiska transaminaser;
 • hematuri, glomerulonefrit, polyuri, dysuri, urinretention, urinblödning;
 • artralgi, myalgi, tendovaginit, artrit, senbrott
 • generell svaghet, ljuskänslighet, superinfektion (i form av candidiasis, pseudomembranös kolit).

Droganaloger

Förberedelser som liknar sättet med verkan och kompositionen till Citrane är:

Förvaringsförhållanden

Det rekommenderas att lagra figuren på ett torrt ställe vid en temperatur upp till 25 ° C, bort från solljus. Hållbarhetstid är 2 år.

Antibiotisk Cyphran: egenskaper vid användning och indikationer

Ett läkemedel som heter Cyfran är ett läkemedel som har ett ganska brett användningsområde på grund av dess antimikrobiella verkan, det klassificeras som en kinolongrupp.

Effekten av detta läkemedel är en skadlig effekt på topoisomeras, vilket resulterar i bakteriens död.

Tsifran som ett antibiotikum har en bakteriedödande effekt, läkemedlet är i stånd att verka mot Shigella, Salmonella, E. coli, Staphylococcus, Streptococcus, och Klebsiella. Komposition tsifran tabletten innefattar den huvudsakliga aktiva substansen kallas ciprofloxacin och hjälpämnen i form av natriumalginat, natriumbikarbonat, krospovidon, magnesiumstearat, hydroxipropylmetylcellulosa, vattenfri kolloidal kiseldioxid och talk.

Kompositionen av ampullen för injektion, inklusive ciprofloxacin och laktat, infusionslösningen innefattar natriumklorid 0,9%. De släpper antibiotikan Cyphran i belagda tabletter, såväl som i form av en lösning för injektioner, salvor och droppar.

Läkemedlet används individuellt beroende på graden och svårighetsgraden av en viss sjukdom, källa till sjukdomen, patientens ålder, kroppsvikt och kroppens funktion, inklusive njurarna.

Som med alla antibiotika har läkemedlet sina fördelar och fördelar jämfört med andra antimikrobiella medel.

Cyphranas främsta fördelar är:

 • snabb och aktiv handling av drogen
 • enkel penetration i patientens kropp och enhetlig fördelning med accentuering och koncentration i områdena inflammation;
 • möjligheten att använda läkemedlet med andra antibiotika;
 • patogener anpassar sig dåligt och vänjer sig till Cyfran, så läkemedlet kan användas för en lång kurs;
 • bevarande av gynnsam mikroflora i tarmarna.

Indikationer för användning av läkemedlet är behandling av sjukdomar som orsakas av multiresistenta bakterier och infektioner som har orsakats av mikroorganismer som är mottagliga för läkemedlet, nämligen:

 • infektion i luftvägarna, där du kan inkludera lunginflammation, pleurisy, empyema, lungabscess, förvärrad form av kronisk bronkit, bronkopneumoni;
 • infektion i urinvägarna, inklusive cystit, prostatit, uretrit, epididymit, pyelonefrit;
 • rektal, uretral eller faryngeal gonorré;
 • infektion i ENT-organen, till exempel otitis media, sinusit eller mastoidit;
 • infektion i huden, såväl som mjuka vävnader;
 • gynekologiska infektioner, som innefattar salpingit, endometrit eller bäckens inflammatorisk sjukdom;
 • en systemisk infektion, till exempel septikemi;
 • infektionssjukdomar som tyfusfeber, kolangit, kolera, cholecystit, gallblåsa empyema, bakteriell diarré.

Schemat för antibiotikum Cyfranintag vid oral väg för olika sjukdomar:

Enligt användningsanvisningarna har antibiotikumet inga speciella instruktioner, och användningen är möjlig, både före måltid och efter, men för bästa och effektiva åtgärder rekommenderas att ta det kort före måltiderna.

TSifran intravenöst administrerat luftvägsinfektioner eller annan infektion på en två gånger per dag i en dos av 100 ml via långsam introduktion, i allvarliga former av sjukdomen dosen ökas till 200 ml två gånger om dagen.

Förutom effektiv effekt och effektiv bekämpning av infektioner har läkemedlet vissa kontraindikationer.

Läkemedlet bör inte tas om det finns överkänslighet mot ett ämne som kallas ciprofloxacin och liknande, är det också rekommenderas inte att använda drogen i patienter under 16 år, gravida kvinnor och under amning.

Från vilka tabletter Tsifran?

Det visade sig att Cyfran tabletter hjälper till att bekämpa följande sjukdomslista.

Från vilka tabletter hjälper Tsifran och vad de behandlar:

 • intestinal bakteriell infektion;
 • sjukdomar i diarré och gastroenterit med infektiös ursprung
 • gonokockinfektion;
 • ospecificerad septikemi;
 • otitis extern;
 • otitis media, ospecificerad och purulent;
 • mastoidit och liknande sjukdomar;
 • infektiös infektion i övre luftvägarna, som har flera lokaliseringar;
 • akut bihåleinflammation
 • lunginflammation, som inte har någon specifikation av patogenen;
 • ospecificerad bronkit;
 • peritonit;
 • infektion av subkutan vävnad och hud;
 • artropati och infektiös myosit
 • abessor av senesskalor;
 • infektiös bursit;
 • osteomyelit;
 • infektion i urinvägarna;
 • inflammation i prostatakörteln eller inflammatorisk sjukdom hos könsorganens manliga organ
 • inflammatoriska processer i bäckens kvinnliga organ, inklusive gonokocksjukdom.

Skillnader i användningen av Cyphran ST och Cyphran OD.

Tsifran uppdelad i tsifran CT och tsifran ML olika sammansättning och destination, överväga detaljerna i dessa två antibiotika.

Det bör noteras att Tsifran OD har huvudämnet - ciprofloxacin, detta läkemedel ska tas en gång om dagen, läkemedlet är extremt effektivt vid bekämpning av bakterier.

Tsifran ST har en kombination av ciprofloxacin och tinidazol, d.v.s. detta läkemedel betraktas som ett kombinerat läkemedel och på grund av detta har ett större antal effekter än Cyphran OD. Ta läkemedlet på råd av en läkare - i genomsnitt 1 eller 2 tabletter två gånger om dagen, men den exakta dosen beror på typ av sjukdom, graden och det allmänna tillståndet hos patientens kropp.

Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt Cyfran behandling av en sjukdom som prostatit.

Med prostatit ges detta läkemedel vanligtvis i tablettform. I grund och botten föreskriver doktorn Tsifran OD, eller, som det fortfarande kallas Ciprofloxacin, påverkar detta läkemedel bakteriernas DNA, snabbt och effektivt dödar dem.

Det är känt att för behandling av prostatit är antibakteriella läkemedel helt enkelt nödvändiga och Tsifran är en utmärkt assistent i kampen mot sjukdomen i det fall då patogenen inte bestäms. Men före utnämningen kommer läkaren att göra en undersökning och ett test för känslighet för läkemedlet för att fastställa rätt dosering, samt undvika biverkningar.

Prostatit TSifran effektivt kan döda olika arter av bakterier, på grund av den höga koncentrationen i prostatavävnad på kort tid han förstör skadliga mikroorganismer, med på cellnivå.

Tsifran kan skada bakterierna vid tidpunkten för reproduktion och vila.

För behandling av prostatit används förutom tabletter injektionslösningar, som kan administreras intravenöst eller intramuskulärt. Beroende på höjden är kroppsvikt och ålder hos den manliga läkaren en specifik dos av läkemedlet, i genomsnitt varar behandlingen av prostatit med cyfran en till två veckor.

På grund av dess antimikrobiella effektiva åtgärder och snabb förstöring av bakterier aktiviteten av läkemedel som används vid behandling av många sjukdomar: andningsorganen, terapeutiska organ, urinsystemet, abdominella infektioner.

Tsifran kan också ordineras för behandling av brännskador, flegnom, septisk artrit, sår med infektiös karaktär, sepsis. Antibiotikumet har också en effektiv effekt vid förekomsten av svåra sjukdomar, såsom bihåleinflammation, trycksår, dysenteri eller empyema.

tsifran

Beskrivningen är aktuell på 2014/06/24

 • Latinska namn: Cifran
 • ATX-kod: J01MA02
 • Aktiv beståndsdel: Ciprofloxacin (Ciprofloxacin)
 • producent: Indiskt företag «RANBAXY LABORATORIES»

struktur

En tablett innehåller 250, 500 eller 1000 mg av den aktiva beståndsdelen ciprofloxacin. Ytterligare ämnen: talk, hydroxipropylmetylcellulosa, natriumalginat, magnesiumstearat, krospovidon, kolloidal kiselgel på vattenfri basis, natriumvätekarbonat.

Tsifran ST innehåller dessutom 600 mg tinidazol.

100 ml av lösningen innehåller 200 mg ciprofloxacinlaktat.

Typ av problem

Läkemedlet frigörs i tablettform och i form av en lösning.

Farmakologisk aktivitet

Tsifran, är det ett antibiotikum eller inte?

Ja, principen antimikrobiella effekter baseras på hindret för multiplikation av bakterien, vilket leder till mikroorganismernas död. Drogen verkar på gram positiva bakterier och gram-negativ flora, resistent mot verkan aminoglykosider, penicilliner och cefalosporiner. Den antimikrobiella effekten observeras i alla organ och system, undertryckande infektionsprocessen och inflammationen, vilket gör det möjligt att använda ett antibiotikum för tandvärk.

Den aktiva beståndsdelen i preparatet Ciprolet är ciprofloxacin, så faktiskt tsiprolet och Tsifran är en och samma för farmakologisk verkan.

OD-nummer - långvarig ciprofloxacin långverkande

Farmakodynamik och farmakokinetik

I förhållande till gram-negativ flora bakteriedödande (förstörande) effekt uppenbaras i fas av uppdelning och dormans (den aktiva substansen verkar på den enzymatiska DNA-girasen och orsakar död, lys). På gram-positiv flora fungerar Cyflan 500 endast under division. I makroorganismer finns ingen enzymatisk DNA-gyrase, vilket gör ciprofloxacin giftigt för människor. Parallell utveckling av resistens mot andra antimikrobiella läkemedel (tetracykliner, aminoglykosider) på bakgrunden av behandlingen observeras inte. Stabiliteten bildas mycket långsamt.

Indikationer för användning av Cyphrane

Från vilka tabletter Tsifran? Läkemedlet är ordinerat för bakteriella infektioner, mikroorganismer som är känsliga för effekterna av antibiotikumet ciprofloxacin.

Andningssjukdomar:

 • cystisk fibros;
 • lunginflammation;
 • bronkit (akut och kronisk form);
 • bronkokektatisk sjukdom.

Sjukdomar i ENT-organ:

Sjukdomar i genito-urinvägarna:

Buksinfektioner:

 • kolera;
 • tyfusfeber;
 • shigellos;
 • peritonit;
 • salmonellos.

Från vad som annars kan utses Tsifran: brännskador, phlegmon, septisk artrit, osteomyelit, infekterade sår, sepsis.

Tsifran ST utses för allvarligt läckande blandade infektioner: empyem, sinuit, liggsår, dysenteri.

Kontra

 • intolerans mot den aktiva komponenten av ciprofloxacin;
 • vynashivanie av graviditeten;
 • amning.

När psykisk sjukdom uttryckte aterosklerotiska förändringar i hjärnan, ett epileptiskt syndrom, är njursystemet sjukdom läkemedel förskrivas med försiktighet, väger de möjliga komplikationer och det förväntade resultatet. Det rekommenderas inte för äldre.

Biverkningar (biverkningar)

Kardiovaskulärt system:

Matsmältningsorganet:

 • Cholestatic gulsot (oftare hos predisponerade individer);
 • ett kränkande av aptit
 • diarrésyndrom;
 • illamående;
 • epigastrisk smärta
 • hepatit hepatit.

Nervsystemet:

 • ångest;
 • huvudvärk;
 • snabb utmattning
 • sömnstörningar
 • perifer förlamning (brott mot uppfattningen av smärtsyndrom);
 • hudutslag;
 • olika psykotiska reaktioner.

Sense organ:

 • nedsatt hörseluppfattning;
 • buller i öronen
 • kränkning av färguppfattning, dubbelseende;
 • perversion av smak.

Genitourinary tract:

Eventuellt allergiskt svar i form av urtikaria, drogfeber, epidermal nekrolys. Sällan inspelad myalgi, artralgi, senbrott, en förändring i blodet.

Instruktioner för användning Cyfrane (Metod och dosering)

Hur man tar drogen: För att öka biotillgängligheten rekommenderas det starkt att ta tabletter i tom mage. Under hela behandlingsperioden krävs ökat vattenintag. Administrering av infusionslösning är endast möjlig intravenöst under 0,5-1 timme.

Behandling av okomplicerad patologi i genito-urinvägarna: var 12: e timme för 250 mg.

Behandling av prostatit, allvarlig patologi i urinvägarna: två gånger om dagen för 500 mg.

Behandling av ENT-patologi, sjukdomar i andningssystemet, tyfusfeber: 500 mg var 12: e timme. I allvarliga fall ska läkemedlet administreras parenteralt enligt schemat: 200 mg (100 ml flaska) långsamt intravenöst två gånger dagligen (en enstaka dos upp till 400 mg är möjlig).

Instruktion om Tsifran ST: Tabletter bör tas efter måltid, utan att det skyddande skalets integritet förstörs. Den rekommenderade dosen är -250 300 mg (förhållandet mellan aktiva substanser ciprofloxacin och tinidazol) två gånger om dagen för 2 tabletter.

Bruksanvisning Cyphran OD: tar mediciner på en tom mage accelererar den antibakteriella effekten. Rekommenderat behandlingsschema: 250 mg 2-3 gånger om dagen.

överdos

Höga doser av läkemedlet ökar allvarlighetsgraden av biverkningar. Induktion av kräkningar rekommenderas, adekvat hydrering, genomföra asymptomatisk terapi. En särskild motgift har inte utvecklats.

interaktion

Theofyllinivån ökar vid samtidig behandling ciprofloxacin. Det rekommenderas att hålla ett 4-timmarsfönster mellan Citrane och preparat som innehåller zink, järn, magnesium, sukralfat, aluminium. Antiinflammatoriska, icke-steroida medel förbättrar läkemedlets stimulerande effekt nervsystemet. Obligatorisk kontroll krävs koagulation vid inträde warfarin.

Försäljningsvillkor

Lämna på receptformulär.

Förvaringsförhållanden

På ett torrt ställe är temperaturregimen upp till 25 grader.

Utgångsdatum

2 år. När fällningen faller i lösningen anses läkemedlet olämpligt.

Särskilda instruktioner

För att förhindra kristalluri krävs tillräckligt med vätskeintag under behandlingsperioden. Det rekommenderas att undvika solbestrålning.

Analoger av Cyfran CT

Suppleanter för den kombinerade beredningen Tsifran ST nr. Analoger av medicinen Tsifran: tsiprinol, Tsiprobay, tsiprolet.

Kompatibilitet med alkohol

Att sänka hastigheten på de psykomotoriska reaktionerna registreras. Alkohol ökar hepatotoxisk effekt medicinering.

Recensioner av Tsifran

Medicinska portaler och forum innehåller bara positiva recensioner om drogen.

Recensioner för QFD OD karakteriserar läkemedlet som ett högeffektivt bredspektrum antibiotikum med god tolerans.

Recensioner för Tsifran ST vittnar om läkemedlets effektivitet vid behandling av dysenteri och diarrésyndrom.

Priset på Tsifran, var att köpa

Kostnaden för läkemedlet bestäms av försäljningsområdet och dosen av den aktiva substansen. Priset på tabletter QFD OD 1000 mg i Moskva är 300 rubel. Priset på Tsifran ST 500 mg - 350 rubel. Minimipriset för ett antibiotikum är 180 rubel. Lär dig hur mycket läkemedlet kostar och köper det du kan i något apotek i din region.

tsifran

Antimikrobiellt medel med ett brett spektrum av verkan hos en grupp fluorokinoloner. Har en bakteriedödande effekt. Undertrycker DNA-gyrase och hämmar syntesen av bakteriellt DNA.

Högaktiv mot de flesta gramnegativa bakterier: Pseudomonas aeruginosa, Haemophilus influenzae, Escherichia coli, Shigella spp, Salmonella spp, Neisseria meningitidis, Neisseria gonorrhoeae...

Det är aktivt mot Staphylococcus spp. (Inklusive stammar som producerar och inte producerar penicillinas, meticillinresistenta stammar), vissa stammar av Enterococcus spp., Campylobacter spp., Legionella spp., Mycoplasma spp., Chlamydia spp., Mycobacterium spp.

Ciprofloxacin är aktivt mot bakterier som producerar P-laktamas.

Ciprofloxacin är resistent mot Ureaplasma urealyticum, Clostridium difficile, Nocardia asteroides. Åtgärden mot Treponema pallidum har inte studerats tillräckligt.

Infektiösa och inflammatoriska sjukdomar orsakade av mikroorganismer känsliga för ciprofloxacin, inkl. sjukdomar i andningsorganen, bukhålan och bäckenorganen, benen, lederna, huden; septicemi; allvarliga infektioner i ENT-organen. Behandling av postoperativa infektioner. Förebyggande och behandling av infektioner hos patienter med nedsatt immunitet.

För topisk applicering: akut och subakut konjunktivit, blepharoconjunctivitis, blefarit, bakteriella sår på hornhinnan, keratit, keratokonjunktivit, kronisk dakryocystit, meybomity. Smittsamma lesioner i ögonen efter skador eller främmande kroppar. Preoperativ profylax vid oftalmkirurgi.

Individ. Inuti - 250-750 mg 2 gånger per dag. Behandlingstiden är från 7-10 dagar till 4 veckor.

För iv introduktion enstaka doser - 200-400 mg, multiplicitet av administrering - 2 gånger per dag; Behandlingstid - 1-2 veckor, om nödvändigt och mer. Det kan injiceras intravenöst, men helst en droppa i 30 minuter.

När topisk applikation införs i 1-2 droppar i den nedre konjunktivalkärlet i det drabbade ögat var 1-4: e minut. Efter förbättring kan intervallet mellan instillationer ökas.

Den maximala dagliga dosen För vuxna med oral intag är 1,5 g.

Från matsmältningssystemet: illamående, kräkningar, diarré, buksmärta, ökad aktivitet av hepatransaminaser, alkaliskt fosfatas, LDH, bilirubin, pseudomembranös kolit.

Från sidan av centrala nervsystemet: huvudvärk, yrsel, trötthet, sömnstörningar, mardrömmar, hallucinationer, besvär, synproblem.

Ur urinvägarna: kristalluri, glomerulonefrit, dysuri, polyuri, albuminuri, hematuri, övergående ökning av serumkreatinin.

På sidan av hematopoiesis-systemet: eosinofili, leukopeni, neutropeni, förändring av antalet blodplättar.

Från sidan av kardiovaskulärsystemet: takykardi, hjärtrytmstörningar, arteriell hypotension.

Allergiska reaktioner: hud klåda, urtikaria, Quinckes ödem, Stevens-Johnsons syndrom, artralgi.

Biverkningar i samband med kemoterapeutisk verkan: candidiasis.

Lokala reaktioner: smärta, flebit (med iv introduktion). När man använder ögondroppar i vissa fall är det lätt ömhet och trängselhyperemi.

Med samtidig användning med didanosin ciprofloxacin ciprofloxacin absorptionen minskar på grund av bildning av kelatbildande med ciprofloxacin didanosin ingår i aluminium- och magnesium buffertar.

Vid samtidig användning med warfarin ökar risken för blödning.

Med samtidig användning av ciprofloxacin och teofyllin, en ökning av koncentrationen av teofyllin i blodplasman, en ökning av T1/2 teofyllin, vilket leder till ökad risk för toxisk verkan i samband med teofyllin.

Samtidig mottagning av antacida, samt preparat som innehåller joner av aluminium, zink, järn eller magnesium, kan orsaka minskad absorption av ciprofloxacin, så intervallet mellan utnämningen av dessa läkemedel ska vara minst 4 timmar.

Patienter med nedsatt njurfunktion kräver en korrigering av doseringsregimen. De används med försiktighet hos äldre patienter, med åderförkalkning av cerebrala kärl, cerebral cirkulationssjukdomar, epilepsi, konvulsivt syndrom av otydlig etiologi.

Under behandlingen ska patienterna få en tillräcklig mängd vätska.

Vid persistent diarré ska ciprofloxacin avbrytas.

Med samtidig intravenös administrering av ciprofloxacin och barbiturater är det nödvändigt att övervaka hjärtfrekvens, blodtryck och EKG. Under behandlingen är det nödvändigt att kontrollera koncentrationen i urea, kreatinin, hepatransaminaser.

Under behandlingsperioden är en minskning av reaktiviteten möjlig (speciellt vid samtidig användning med alkohol).

Administrera inte ciprofloxacin subkonjunktivt eller direkt i ögans främre kammare.

Kontraindicerat under graviditet, under amning.

Ciprofloxacin penetrerar placenta barriären, utsöndras i bröstmjölk.

I försöksstudier Det är uppenbart att det orsakar artropati.

Kontraindicerat hos barn och ungdomar under 15 år.

Tsifran: bruksanvisningar

Innan du köper ett Cyphran-antibiotikum bör du noggrant läsa bruksanvisningen, användningsförfarandena och dosen samt annan användbar information om Cyphran-läkemedlet. Webbplatsen "Encyclopedia Diseases" hittar du all nödvändig information: instruktionerna på korrekt användning, rekommenderade dosen, kontraindikationer, och patient vittnesmål, tillämpar redan detta läkemedel.

Tsifran är ett antimikrobiellt medel från gruppen av fluorokinoloner med ett brett spektrum av verkan, vars huvudsakliga aktiva beståndsdel är ciprofloxacin.

Sammansättning och produktionsform Цифіна

1 tablettbelagd, innehåller ciprofloxacinhydrokloridmonohydrat 250 eller 500 mg, i en kallblister eller 10-arks blister. respektive; i en låda med 1 eller 10 blåsor.

100 ml infusionsvätska, lösning innehåller ciprofloxacinlaktat 200 mg; i flaskor på 100 ml, i lådan 1 flaska.

1 ml ögondroppar - ciprofloxacinhydroklorid 3 mg; i flaskor om 10 ml, i lådan 1 flaska.

Nosologisk klassificering av Cyphron för ICD-10

A04.9 Bakteriell intestinal infektion, ospecificerad

A09 Diarré och gastroenterit av påstått infektiöst ursprung

A41.9 Septikemi, ospecificerad

A54 Gonokockinfektion

H60 Otitis externa

H66 Purulent och ospecificerat otitis media

H70 Mastoidit och relaterade tillstånd

J01 Akut bihåleinflammation

J03 Akut tonsillit (tonsillit)

J04 Akut laryngit och trakeit

J06 Akut infektioner i övre luftvägarna på flera och ospecificerade platser

J18 Lunginflammation utan att specificera patogenen

J40 Bronkit, ospecificerad, akut eller kronisk

L00-L08 Infektioner av huden och subkutan vävnad

M00-M03 Infektiös artropati

M60.0 Infektiös myosit

M65.0 Abscess av senskedjan

M65.1 Annan smittsam tendosynovit

M71.0 Abscess av synovial väska

M71.1 Annan infektiös bursit

N39.0 Urinvägsinfektion utan etablerad lokalisering

N41 Inflammatoriska sjukdomar i prostata

N49 Inflammatoriska sjukdomar hos manliga könsorgan, ej klassificerade någon annanstans

N70-N77 Inflammatoriska sjukdomar hos kvinnliga bäckenorgan

N74.3 Gonokock inflammatoriska sjukdomar hos kvinnliga bäckenorgan (A54.2 +)

KLASS XXII kirurgisk praxis

Cyphranas farmakologiska verkan

Läkemedlets verkningsmekanism är associerad med inhibering av enzymet DNA-gyrase av bakterier och en kränkning av DNA-syntesen. Tsifran ökar permeabiliteten hos bakteriella cellmembranet. Har bakteriedödande effekt på bakterier, både i avelsfasen och i vilafasen.

Det är aktivt mot aeroba gramnegativa bakterier: Escherichia coli, Klebsiella spp, Proteus spp.. (Indol-positiva och indol-negativa), Serratia spp., Enterobacter spp., Morganella morganii, Providencia spp., Citrobacter spp., Salmonella spp., Shigella spp., Yersinia enterocolitica, Vibrio cholerae, Vibrio parahaemolyticus, Campylobacter jejuni, Pseudomonas aeruginosa, Neisseria gonorrhoeae, Neisseria meningitidis, Haemophilus influenzae, Acinetobacter anitratus, Branhamella catarrhalis, Gardnerella vaginalis, Moraxella spp, Pasteurella spp..; Aeroba grampositiva bakterier: Staphylococcus aureus, inklusive stammar som producerar penicillinas och meticillinresistenta stammar, Staphylococcus epidermidis, Streptococcus pneumoniae, Streptococcus pyogenes, Streptococcus agalactiae, Streptococcus viridans, Listeria monocytogenes; intracellulära bakterier: Chlamydia trachomatis, Mycoplasma hominis, Legionella spp, Brucella spp..

För läkemedelsresistenta anaeroba bakterier :. De flesta stammar av Clostridium spp, Fusobacterium spp, Actinomyces spp..

Läkemedlet har en lång (upp till 6 timmars) postantibiotisk effekt, vilket hindrar tillväxten av bakterier i koncentrationer under MIC.

Tsifran påverkar inte signifikant anaeroba mikroorganismer och stör ej den vanliga mikrofloran i tarmen och vagina. Kromosommedierad resistens mot Cyphrane är sällsynt, plasmidmedierad resistans är frånvarande. Korsresistens med andra antibiotika, förutom fluorokinoloner, är frånvarande.

Tsifran är aktiv mot gram-positiva och gramnegativa patogener resistenta mot penicilliner, cefalosporiner och aminoglykosider.

Absorberas snabbt från matsmältningsorganet. Biotillgänglighet efter oral administrering är 70%. Matintag har liten effekt på absorptionen av ciprofloxacin. Bindningen med plasmaproteiner är 20-40%. Det distribueras i vävnader och kroppsvätskor.

Tränger in i cerebrospinalvätska: ciprofloxacin koncentration vid de icke-inflammerade meninger når 10%, med inflammerad - upp till 37%. Höga koncentrationer uppnås i gallan. Utsöndras i urin och gall.

Indikationer för användning av Cyphrane

Indikationer för Cyphron är infektiösa och inflammatoriska sjukdomar orsakade av mikroorganismer som är känsliga för läkemedlets verkan.

Enligt instruktionerna för Tsifran är läkemedlet effektivt i följande sjukdomar:

- med infektioner i det genitourinära systemet (inklusive kronisk och akut pyelonefrit, cystit, prostatit, epididymit)

- luftvägsinfektioner, vilka innefattar bronhopnevomeniyu, lunginflammation, exacerbation av kronisk bronkit, akut bronkit, pleurit, empyem, infekterade bronkiektasi, lung abscess;

- med gonorré, uretrit, proktit, faryngit, inklusive i former som orsakas av resistenta gonokocker;

- med infektioner i ENT-organen, inklusive mellan- och yttre otit, mastoidit, bihåleinflammation

- med infektioner av mjukvävnad och hud, bland dem - sår och brännskador, smittade sår, celluliter, abscesser;

- med gastrointestinala infektioner inklusive peritonit, kolangit, tyfoidfeber, intraabdominell abscess, empyem av gallblåsan;

- med infektiösa och inflammatoriska sjukdomar i bäckenorganen, inklusive endometrit och salpingit

- med infektioner av leder och ben, inklusive kronisk och akut osteomyelit, septisk artrit

- med septikemi, bakterieemi, infektioner hos patienter med försvagat immunsystem

Instruktionen för Tsifran beskriver effektiviteten av IV-administrering av läkemedlet i förebyggandet av postoperativa infektioner.

Doseringsregimen

Dosering vid behandling av Cyphrane är etablerad strängt individuellt, baserat på sjukdoms svårighetsgrad, typ av patogen, kroppsvikt, patientens ålder och njurefunktion.

Barn efter 12 års ålder Figuren visas i en mängd av 5-10 mg / kg kroppsvikt per dag. I detta fall delas dosen i två doser. Tabletter tas företrädesvis före måltid.

TSifran som / i infusion administreras till vuxna i en mängd av 200 mg två gånger om dagen med infektioner i de nedre extremiteterna och delar av urinvägarna. Läkemedlet administreras långsamt. Vid andra infektioner ska Cyphran administreras i samma takt i en mängd av 200 mg var 12: e timme.

Med septikemi och bakterie administreras upp till 400 mg av läkemedlet var 12: e timme.

Vid uttalad nedsatt njurfunktion reduceras den dagliga dosen med en faktor 2.

Varaktigheten av IV-applikationen av Cyphron med en massa av 200 mg är lika med 60 minuter.

I vissa fall, efter en intravenös infusion av Cyfran, ska du byta till oral administrering.

Behandlingstiden Cyfran och analoger av läkemedlet bestäms av läkaren på grundval av individuella patientparametrar. Det rekommenderas att behandla i minst 5-7 dagar med akuta infektionssjukdomar, efter försvinnandet av kliniska symtom på infektionen förlängs behandlingstiden i ytterligare 3 dagar.

Ögondroppar rekommenderas för att injicera 1-2 droppar i den nedre konjunktivalväskan i det sjuka ögat var 4: e timme för sjukdomar med mild och måttlig svårighetsgrad. Vid en allvarlig sjukdomsförlopp är avläsningarna för Cyphrane följande: var 2 droppar, tills det är en förbättring. Därefter reduceras dosen av läkemedlet.

Biverkningar av Cyphrane

På matsmältningssidan: illamående, kräkningar, diarré, buksmärta, ökad aktivitet av levertransaminaser, alkaliskt fosfatas, LDH, bilirubin, pseudomembranös kolit.

Från sidan av centrala nervsystemet: huvudvärk, yrsel, känsla av trötthet, sömnstörningar, mardrömmar, hallucinationer, svimning, synproblem.

Från urinvägarna: kristalluri, glomerulonefrit, dysuri, polyuri, albuminuri, hematuri, övergående ökning av serumkreatinin.

På hematopoiesysystemets sida: eosinofili, leukopeni, neutropeni, förändring av antalet trombocyter.

Biverkningar associerade med den kemoterapeutiska effekten: Candidiasis.

Lokala reaktioner: ömhet, flebit (med iv-introduktion). När man använder ögondroppar i vissa fall är det lätt ömhet och trängselhyperemi.

Kontraindikationer, överdosering

Graviditet, amning (amning), barn och ungdomar under 18 år, överkänslighet mot ciprofloxacin och andra preparat av kinolonserien.

Det finns ingen specifik antidot, så överdosering visas symptomatisk terapi, inklusive följande: magsköljning eller ring emes åtgärder adekvat hydrering (infusionsterapi), underhållsbehandling.

Särskilda instruktioner

Patienter med nedsatt njurfunktion kräver en korrigering av doseringsregimen. De används med försiktighet hos äldre patienter, med åderförkalkning av cerebrala kärl, cerebral cirkulationssjukdomar, epilepsi, konvulsivt syndrom av otydlig etiologi.

Under behandlingen ska patienterna få en tillräcklig mängd vätska.

Vid persistent diarré ska ciprofloxacin avbrytas.

Med samtidig intravenös administrering av ciprofloxacin och barbiturater är det nödvändigt att övervaka hjärtfrekvens, blodtryck och EKG. Under behandlingen är det nödvändigt att kontrollera koncentrationen i urea, kreatinin, hepatransaminaser.

Under behandlingsperioden är en minskning av reaktiviteten möjlig (speciellt vid samtidig användning med alkohol).

Administrera inte ciprofloxacin subkonjunktivt eller direkt i ögans främre kammare.

Droginteraktioner

Med samtidig användning med didanosin ciprofloxacin ciprofloxacin absorptionen minskar på grund av bildning av kelatbildande med ciprofloxacin didanosin ingår i aluminium- och magnesium buffertar.

Vid samtidig användning med warfarin ökar risken för blödning.

Med samtidig användning av ciprofloxacin och teofyllin är det möjligt att öka koncentrationen av teofyllin i blodplasma, öka T1 / 2-teofyllin, vilket leder till ökad risk för toxisk aktivitet i samband med teofyllin.

Samtidig mottagning av antacida, samt preparat som innehåller joner av aluminium, zink, järn eller magnesium, kan orsaka minskad absorption av ciprofloxacin, så intervallet mellan utnämningen av dessa läkemedel ska vara minst 4 timmar.

Analoger av Cyphrane

Välj den analoga Cyphrane som behövs med hjälp av en specialist. Eftersom något antibiotikum kan framkalla utvecklingen av allvarliga biverkningar. Substitut för det ursprungliga antibakteriella läkemedlet innefattar följande:

De listade läkemedlen ordineras ofta som ersättare för antibiotikumet Cyphran. Priset på vissa analoger skiljer sig praktiskt taget inte från kostnaden för den ursprungliga indiska produktionen. Före tillsättningen av ett antimikrobiellt medel rekommenderas det att genomföra en laboratorieundersökning av känsligheten hos de patogena bakterier som orsakade sjukdomen till den aktiva substansen.

Omdömen om Citron

Antibiotika från gruppen av fluorokinoloner förtjänar många positiva rekommendationer från patienter och läkare. Drogerna har visat sig vid behandling av gynekologiska infektioner och inflammationer i urinvägarna.

Vittnesbörden indikerar att vid en korrekt tillämpning börjar en signifikant förbättring av hälsotillståndet flera dagar efter starten av behandlingen.

Bra antibiotikum. Min man har redan haft prostatit under en lång tid, hur många olika läkemedel han drack, vanligtvis var behandlingen utsträckt i veckor. Och här bara en vecka. Och pengarna är inte dyra.

Nu är det accepterat att behandlas av starka läkemedel, imunomodulatorer, smarta prost, massage, leeches... Och tidigare efter alla sådana antibiotika och i en gruva fanns ingen och alla återhämtade sig. Jag tycker att det är bra att figuren endast gavs av recept, det är för farligt att lita på sådana människor med droger.

En bra drog, min man bokstavligen räddade från prostatit. Medan det dessutom han behandlades bara midolkoma och smartprostom.

Välkommen! Jag köpte det här läkemedlet för min dotter - två gånger om året (på vår och hösten), hon dricker det för förebyggande ändamål, så att det inte kommer några exacerbationer!

Starkt antibiotikum? För förebyggande ändamål? Till barnet? O gudar! När redan i landet kommer antibiotika att vara på recept!

Tsifran i kombination med Monurel, är resultatet mer effektivt vid cystitis. När allt kommer omkring, har Monorel en egendom på grund av att tranbäret inte tillåter bakterierna att fästas på blåsans vägg och multipliceras. Inte för ingenting att detta läkemedel rekommenderas i Europa och Amerika för behandling av blåsor.

Stark och snabb åtgärd! När lungsäcksinflammation ges penicillin, men inte alla ömma drog en gång bytte till TSifran - skillnaden är påtaglig (exklusive diarré i samband med att ta drogen), slutade skada bröstbenet har krafter dykt upp, och sedan kunde inte komma ur sin sjukhussäng. Även i vikt läggs lite :-)

Kiseleva V.E., Apotek Pharmacist

Цифран tabletter 500 mg, 10 stycken i ett paket behandlar utmärkt inte bara lunginflammation, en bronkit, folk ofta utnämner sig själva, men också furunklar eller purulenta, långa inte läkningssår. Rekommendera Tsifran, antar jag absolut inte, men de som ständigt tar det, säger de hjälper.

Antipova TM, apotekspaket

Tsifran är ett starkt läkemedel, det hjälper mycket snabbt. Min vän tog det från cystit och mycket beröm, och i vinter, och min dotter som hände dem som ska behandlas: fångas någonstans och angina läkare ordinerats tsifran tabletter kursen - en vecka, ta 250 mg per dag. Angina hölls under fyra dagar, men behandlingen kastar dotter och gradera inte ännu klar henne, men namuchalas av biverkningar, speciellt illamående och diarré. Men det är inte så läskigt. Ett starkt läkemedel och jag tror att det bara ska tas som föreskrivet av läkaren.

Hållbarhet och lagringsförhållanden

Förvaras vid en temperatur av högst 25 ° C, i en sluten förpackning, utom räckhåll för barn.

• tabletter belagda med en filmhylsa 250 mg - 3 år.

• tabletter belagda med ett filmmembran 500 mg - 3 år.

• ögondroppar 3 mg / ml - 2 år.

• lösning för infusioner 2 mg / ml - 2 år.

• Lösning för infusioner 200 mg / 100 ml - 2 år.

Använd inte efter utgångsdatumet på förpackningen.

Vi vill ägna särskild uppmärksamhet åt att beskrivningen av antibiotikan Cyphran endast presenteras för informationsändamål! För mer exakt och detaljerad information om Cyphran-läkemedlet, hänvisas endast till tillverkarens anteckning! Självmedicinera inte! Du bör definitivt rådfråga en läkare innan du börjar läkemedlet!

cifran /) "data-alias =" / droger? id = cifran / "class =" drugs "> Tsifran

Observera: I augusti 2003 registrerades Tsifran OD i Ryssland - ciprofloxacin i den nyaste formen av doseringsform med fördröjd frisättning

 • engångsinträde per dag
 • bättre bakteriedödande potential än konventionell ciprofloxacin

Läs mer: Tsifran OD
Dossier av drogen

Tsifran - Dossier av drogen
Egenskaper och fördelar

tsifran

tsifran representerar varumärket för ciprofloxacinpreparatet från Ranbaksi.

Ciprofloxacin är det bästa och mest använda av de fluorokinoloner som för närvarande finns tillgängliga.

Förutom fluoratom och piperazinylring (som Norbaktina), y tsifran Det finns en cyklopropylring. Cyklopropylring ökar AKTIVITETEN mot nästan alla aeroba bakterier, liksom biovänslighet i alla vävnader (med undantag för centrala nervsystemet). Dessa ytterligare kvaliteter är tsifran FÖR ALLA, eftersom det kan användas för alla "problem" aeroba infektioner (med undantag för CNS-infektioner). tsifran finner en multilateral ansökan, eftersom den är tillgänglig både som en lösning för intravenös infusion och i form av tabletter.

Verkningsmekanism:
tsifran har en uttalad bakteriedödande effekt på två sätt.

1. Komplett blockad av DNA-gyrase: tsifran hämmar båda DNA-gyrase-subenheterna.

2. Det förstör bakteriecellsväggen, vilket på så sätt snabbt och på ett tillförlitligt sätt förstör bakterieceller.

Antimikrobiell aktivitet och verkan:
tsifran det snabbaste antibakteriella medlet som in vitro dödar bakterier på 19 minuter, jämfört med 1-2 timmar för andra fluorokinoloner.

tsifran har en dubbel verkningsmekanism, vilket gör den kraftfullare än andra antibiotika.

i. tsifran helt undertrycker båda subenheterna av DNA-gyrase, så åtgärden tsifran (till skillnad från andra fluorokinoloner) Inhiberas inte av rifampicin eller kloramfenikol. Det kan vara effektivt även mot bakterier som är resistenta mot andra fluorokinoloner.

ii. tsifran förstör cellväggen, vilket ökar dess bakteriedödande aktivitet.

Allt detta gör det tsifran det snabbaste antibakteriella medlet.

tsifran Den har en stark bakteriedödande effekt på alla faser av tillväxt metaboliserar bakterier, medan penicilliner, cefalosporiner och aminoglykosider agerar bara på snabbt prolifererande bakterier. Detta är en fördel tsifran vid behandling av kroniska, djupa och svåra behandlingsinfektioner.

tsifran, på grund av sin unika postantibiotiska effekt (PAE), förhindrar snabb tillväxt av bakterier även vid koncentrationer under MIC. Således förhindrar PAE bakterierna att växa igen å ena sidan och ökar varaktigheten av åtgärden å andra sidan.

tsifran når mycket höga koncentrationer i den interstitiella vävnadsvätskan. Dessutom penetrerar den djupt in i cellerna, vilket skapar intracellulära koncentrationer fem gånger högre än de för beta-laktamer, inklusive ceftazidim. Det är sålunda extremt lämpligt för behandling av infektioner orsakade av intracellulära bakterier.

Ciprofloxacin har ingen terapeutisk effekt på T. pallidum, på anaerober (som utgör en stor del av den skyddande tarmfloran), virus, svampar och protozoer.

tsifran - den mest kraftfulla av de tillgängliga drogerna som verkar på "problem" -patogener, såsom Staph.aureus (inklusive vissa meticillinresistenta stammar) och Pseudomonas aeruginosa (inklusive multidrugsresistenta stammar).

tsifran mer aktiv cefotaxim, ceftazidim, imipinem och aminoglykosider såsom gentamicin.

tsifran - det mest kraftfulla anti-synergiska läkemedlet, vars aktivitet är 8 gånger högre än för ceftazidim. (Ceftazidime är det effektivaste anti-synergiska läkemedlet bland cephalosporiner från tredje generationen).

tsifran bevarar den skyddande tarmfloran, därför är sannolikheten för superinfektioner extremt liten.

tsifran, På grund av brist på resistens är därför det mest kraftfulla och effektiva läkemedlet mot multiresistenta mikroorganismer tsifran extremt lämplig för behandling nosokomiella och kroniska återkommande infektioner.

Seger över motstånd:
tack vare den fullständiga blockaden av DNA-gyrase, tsifran ger inte upphov till plasmidmedierad resistans. I praktiken är det effektivt även mot patogener som är resistenta mot andra fluorokinoloner.

tsifran, på grund av den snabba bakteriedödande verkan tillåter inte utveckling av resistens, så förekomsten av jämn kromosomalkonditionerad resistans är osannolikt.

Motståndskraft mot bakterieenzymer:
vara en syntetisk substans, tsifran är inte föremål för nedbrytning av någon av de kända bakterieenzymerna, exempelvis betalaktamaser.

Frånvaro av korsresistens och allergi med beta-laktamer och aminoglykosider:
som tsifran strukturellt samband med någon annan grupp, t ex, beta-laktamer, aminoglykosider, tetracykliner, kloramfenikol, trimetoprim, sulfonamider eller makrolid, korsresistens med andra antibakteriella offline (med undantag för partiell - med andra fluorokinoloner). tsifran kan användas för personer med allergier till beta-laktamer och andra droger (förutom kinoloner och fluorkinoloner).

Antibakteriellt spektrum:
tsifran Den har en omfattande aktivitetsspektrum som täcker nästan alla aeroba bakteriella patogener vid extremt låga MIC i intervallet mellan 0,01 och 2 mg / l eller g / ml. Nedan i Tabell 1, IPC90 för olika mikroorganismer. Patogener i fetstil är mycket känsliga. Andra mikroorganismer är måttligt känsliga eller sällan orsakade infektionssjukdomar.

Tabell 1. Antimikrobiellt spektrum

mikroorganism IPC90(μg / ml) Gram-negativa bakterier
Escherichia coli 0,02 Enterobacter aerogenes 0,05 Enterobacter cloacea 0,05 Klebsiella pneumoniae 0,05 Proteus mirabilis 0,015-0,012 Proteus vulgaris 0,007-0,03 (isolerade fall av UTI och nosokomiella infektioner)
Morganella morganii 0,007-0,03 Providencia stuartii 0,015-8,0 Serratia marcescens 0,4 Citrobacter freundii 0,01 Salmonella typhi 0,02 Salmonella paratyphi - Salmonella typhimurium 0,02 Shigella spp. 0,02 Yersinia enterocolitica 0,01 Acinetobacter calcoaceticus 0,008-64,0 Flavobacterium spp.