Huvud
Massage

Tsifran är ett antibiotikum eller inte

De flesta av folket, som fått recept från den behandlande läkaren, förstår dåligt vad de var ordinerat för. Listan över mediciner som de använder för egen behandling för första gången är ofta helt okända för dem, såvida de inte består av namn som ständigt hörs av marknadsföring.

Till vilken grupp av läkemedel hör cyphran? Är det ett antibiotikum eller inte? Vad är biverkningarna av det?

Tsifran: allmän beskrivning av preparatet

Det viktigaste som uppskattar patienten som fick arket med de rekommenderade läkemedlen är om de läkemedel som anges i den är särskilt farliga från läget "behandla och mäta", dvs till lugnande medel, hormonbyte eller antibiotika. När det gäller cyphranen hör allt till den senare kategorin, så situationen där patienten föll, om han utsågs till detta läkemedel, var allvarlig.

 • Till vilken grupp av antibiotika hör cyphran? Aktivt aktiv substans av detta läkemedel är ciprofloxacin, som tillhör andra generationens fluorokinoloner.

Det måste sägas att ciprofloxacin av alla fluorohyler idag är känt som det mest effektiva, vilket medför att det finns ett stort antal läkemedel (nästan 30 titlar).

Liksom alla antibiotika TSifran (eller dess aktiva substans) har antimikrobiell aktivitet som uppnås beroende på det faktum att ciprofloxacin, som verkar på patogena mikroorganismer bidrar oordning i DNA-syntes, särskilt i deras förmåga att dela sig, och deras enzymer produktion. Dessutom bidrar den till morfologiska störningar (huvudsakligen om permeabiliteten av vaskulära väggar) på grund av den baktericida verkan vilket leder till deras död som utövas på patogena mikroorganismer. Ciprofloxacin är lika effektiv mot de multiplicerande bakterier och de som är i resten (för gram). Och dess inverkan hastighet hindrar dem vänja sig, så motståndet mot ämnet flesta patogener har.

Aktiviteten av ciprofloxacin är mot bakterier:

 • aerob Gram-positiv;
 • aerob gram-negativa;
 • intracellulärt.

Anaeroba mikroorganismer är resistenta mot det, så det finns ingen mening att inkludera det i terapi mot dem. Så han är maktlös mot stafylokocker, som inte förstör meticillin, Treponema pallidum (syfilis provocerade), och Streptococcus pneumoniae fungerar inte lika aktiv som vi skulle vilja.

 • Särskilt plus antibiotikum TSifran - variation av farmaceutiska former, i vilka den produceras: det är möjligt att hitta och injektionslösningar och droppar (öron / öga), och klassiska tabletter och även salvor för utvärtes applicering.

Dessutom är Cyphran också med de övriga antibiotikagrupperna kombinerade, vilket gör att specialister, även i de svåraste situationerna, kan göra den mest effektiva terapeutiska behandlingen. Dessutom behöver den inte tas i stora doser - även den minsta hjälper till att bli av med patogena bakterier på ett tillförlitligt sätt.

Instruktioner för användning av antibiotika Cyphran

Indikationer för användning av denna drog experter kallas alla typer av infektionssjukdomar, med undantag av de som påverkar nervsystemet, liksom ciprofloxacin lika i alla vävnader och därför kan nå alla områden av organismen. I synnerhet är dess syfte meningsfullt när:

 • infektioner av ENT-organen;
 • venerala sjukdomar;
 • infektioner som påverkar luftvägarna och lungorna;
 • oftalmiska infektioner;
 • pyelonefrit;
 • bäcken sjukdomar;
 • rotavirussjukdomar;
 • kutana infektiösa lesioner.

Det kan också användas för att lindra smärta under periodontit och efter tandbehandling (används också för att förhindra inflammation).

 • På grund av det faktum att magen är trångt en negativ effekt på graden av absorption av ciprofloxacin är läkare rekommenderas att ta TSifran före måltid eller en och en halv timme efter henne. Det är värt att notera att detta faktum inte har någon effekt på biotillgängligheten.

Doseringen av antibiotikaspecialist indikatorer för varje enskilt fall och kroppen för sig, eftersom du måste ta hänsyn till kroppsvikt, känslighet för droger, ålder, arbete urinvägarna och, naturligtvis, den typ av patogen.

 • Den maximala varaktigheten av Cyphrane intag är 10 dagar, varav 3: e ska vara fixativ efter symptomatologin är eliminerad.
 • En ungefärlig beräkning av dosen av cyfran är upp till 10 mg per kg kroppsvikt. Du kan inte ta mer än 750 mg per dag. Receptionen är två gånger.
 • Vid intravenös administrering är det önskvärt att vidhäfta en dos av 200 mg per procedur. Två-gångsinjektioner.
 • Droppar i ögonen används var 4: e timme under en exacerbation, inte mer än 2 droppar i konjunktivalkassan.

Tänk på att cyphran är ett antibiotikum, och som alla preparat av denna typ är inte säkert. Det kan inte användas på gravida kvinnor, hos ungdomar under 16 år, med laktation. Droppar är inte begravda i ögonen med viral keratit. Efter att ha tagit den här medicinen måste du genomgå en kurs av probiotika för att börja återhämta tarmmikrofloran.

Hur man svarar på frågan: Är en siffra ett antibiotikum eller inte?

Du har förskrivits ciprofloxacin, men har inte förklarat vad det är? Då försöker vi svara på frågan: Är siffran ett antibiotikum eller inte?

Detta läkemedel är förskrivet för infektiösa och inflammatoriska sjukdomar med annan etiologi (ursprung).

Ciprofloxacin är den huvudsakliga aktiva beståndsdelen i Cyphrane, som är ett bredspektrum antibiotikum. Det används för att behandla systemiska infektioner, eftersom det effektivt kämpar mot både aeroba och anaeroba bakterier.

Vad är Tsifran?

 1. Baktericida verkan - förhindrar spridning av skadliga mikroorganismer, som bryter mot deras cellers integritet. Antibiotisk Cyphran har en snabb effekt, vilket förhindrar att mikrober anpassas till den aktiva ingrediensen.
 2. Omedelbart penetrerar i vävnader, hjälper till att bli av med kroniska infektioner.
 3. Ger inte biverkningar i kombination med andra antibiotika.
 4. För effektiv behandling är en liten dos av läkemedlet tillräcklig.
 5. Det kan kämpa mot nästan alla smittämnen.
 6. Läkemedlet är tillgängligt i alla möjliga former: piller, lösningar, droppar, salvor.
 7. Kursen överstiger inte två veckor.

Beredningsform:

 1. Tabletterna är täckta med ett lock, utfärdas på 10 eller 100 stycken i förpackning. Mängden aktiv ingrediens är 250 eller 500 mg i varje tablett.
 2. Lösningen för intravenös administrering innehåller 2 mg aktiv substans per ml Cyfran. En flaska innehåller 100 ml.
 3. Droppar packas i mörka glasflaskor. Det rekommenderas att skydda mot direkt solljus. 1 ml av läkemedlet innehåller 3 mg ciprofloxacin.

Tillbaka till innehållet

Vid vilka sjukdomar tillämpas?

Det finns en hel del bakterier som är känsliga för Cyphrane, anser att de vanligaste är:

 1. Infektioner i andningssystemet: bronkit eller svåra kroniska former av bronkit, abscesserad lunginflammation, pleurisy av ett infektiöst ursprung.
 2. Infektionssjukdomar ENT: angina, akut och kronisk faryngit, mukosit bihålor, mellanöroninfektion.
 3. Ögoninfektioner: konjunktivit, bakteriella lesioner i ögonen orsakad av ingrepp av främmande kropp, inflammation i ögonhinnan. Används för att förebygga infektionssjukdomar före och efter kirurgisk behandling.
 4. Infektionssjukdomar i det genitourära systemet: pyelonefrit, salpingophorit, inflammation i prostata. Används vid behandling av cystit och andra infektioner i urinväggen.

I tandvård, använder ofta Cyphran för förebyggande av bakteriella sjukdomar vid borttagning av tänder. Läkemedlet används för att behandla vissa sexuellt överförbara sjukdomar.

Antibiotikum Cyphran behandlar effektivt infektioner av hud och mjuka vävnader, liksom lesioner i bukhålan.

Kontraindikationer för användning

Ciprofloxacin påverkar tillväxten av ben negativt, så det är förbjudet att använda det vid behandling av barn under 18 år och gravida kvinnor. Det rekommenderas inte att ta medicin under amning och under hematologiska sjukdomar.

I närvaro av viral keratit är användningen av cyphrin i form av droppar kontraindicerad.

Individuell intolerans mot ciprofloxacin är möjlig.

Tilldela följande grupper av patienter, till vilka läkemedlet kan konsumeras endast under strikt övervakning av den behandlande läkaren:

 • patienter som lider av uttalade psykiska störningar
 • patienter som lider av frekventa epileptiska anfall
 • personer med problem med cerebral blodtillförsel
 • män och kvinnor äldre än 55-60 år.
 • illamående, kräkningar, diarré
 • huvudvärk, svimning, depression;
 • sömnstörning
 • i undantagsfall, nedsatt syn, lukt, det finns en minskning av hörsel- och smaklöksarbetet;
 • ökad hjärtfrekvens
 • allergiska reaktioner på huden, nässelfeber.

Tsifran är ett antibiotikum, så dess användning leder till förstörelsen av en del av den fördelaktiga intestinala mikrofloran, även om dess verkan är mer sparsam än andra liknande läkemedel. För att förhindra utvecklingen av dysbakteri och candidiasis är det värt att konsumera surmjölksprodukter när man tar drogen.

Anvisningar för användning Cyfrane

Metoderna för att ta och dosera läkemedlet beror på sjukdomens komplexitet, patientens vikt och effektiviteten hos njurarna. Instruktioner för användning av medicinen kan endast ges av läkaren.

Vanligtvis används läkemedlet enligt följande:

 • Ta Tsifran rekommenderas på tom mage, pressas med mycket vatten;
 • Tabletterna måste tas som en helhet utan att bryta skelets integritet
 • intravenös lösning kan administreras inte mer än 30-60 minuter;
 • salva appliceras på ögonlocket på det inflammerade ögat.

Läkemedlet ska endast säljas på recept. Vanligtvis utser Tsifran en kurs på 7-14 dagar. När alla symtom på sjukdomen har slutat rekommenderas det att ta drogen inom 2-3 dagar. Det är förbjudet att dricka alkohol under medicinen.

I sällsynta fall kan Cyphran användas vid behandling av barn över 12 år, i en sådan situation bör dosen beräknas beroende på vikt. Läkemedlet tas i två tillvägagångssätt.

Analoga preparat: Oftotsipro, Kvipro, Quintor, Alzipro, Basijen och andra.

Applicering av Cyphrane i periodontologi

Infektiösa inflammatoriska processer i munhålan åtföljs av aktiv multiplikation av bakterier, så ett botemedel behövs som kan bekämpa dem. Oftast använder läkare Tsifran ST. Det finns ingen skillnad i den farmakologiska tillämpningen av Cyfran och Cyfran CT. Instruktioner för användning av droger är desamma. Huvudskillnaden i de aktiva substanserna: En tablett Citrus CT innehåller 600 mg tinidazol och 500 mg Ciprofloxacin. Tinidazol effektivt bekämpar anaeroba bakterier. Tillsammans visar båda substanserna en potentierad verkan mot infektionspatogenerna, det vill säga effekten av komplex applikation är flera gånger högre än den kombinerade effekten av antibiotikumanvändning ensam.

Tsifran är populärt bland läkare och patienter på grund av sitt brett spektrum av åtgärder, snabb effekt och lågt pris. Dessutom är drogen inte beroendeframkallande. Självbehandling med Cyphrane är utesluten, endast en specialist kan ordinera en medicin och beräkna dosen korrekt. Instruktioner för användning kan endast erhållas från en läkare.

Långtidsbehandling tsifranom kan påverka arbetet i mag-tarmkanalen och leda till överväxt, men vetenskapligt bevisat att läkemedlet är mer lojala mot den naturliga tarmfloran än andra antibiotika bredspektrum. I allmänhet är recensionerna på detta antibiotikum positiva, och allvarliga biverkningar är extremt sällsynta.

Tsifran är en representant för antibiotika med kraftfull verkan

Behandling av bihåleinflammation innebär användning av många droger. Med sin bakteriella natur är antibiotika grunden för behandlingen. Deras användning är nödvändig för att eliminera orsakssystemet av sjukdomen och återvända sterilitet till maxillära bihålorna. Ofta i receptbelagda läkare kan du hitta drogen Tsifran med bihåleinflammation.

Läkemedlets egenskaper

Tsifran är ett antibakteriellt läkemedel, tillverkat av det indiska läkemedelsföretaget Runbaxy Laboratories Ltd.

Läkemedlets aktiva substans är ciprofloxacin. Det hänvisar till antibiotika-fluorokinoloner.

Typer av frisättningsformulär

Figuren utges i 2 doseringsformer: en lösning för infusioner och tabletter. I detta fall har tablettformen flera sorter:

 • Tabletter Tsifran med ett innehåll av 250 och 500 mg av den aktiva substansen;
 • långvariga tabletter Cyphran OD, innehållande 500 och 1000 mg antibakteriell substans;
 • Tabletter Tsifran ST, i sammansättningen av vilka det finns 2 aktiva substanser: 500 mg ciprofloxacin och 600 mg tinidazol.

Förutom den mest aktiva komponenten innehåller varje form av beredningen de nödvändiga hjälpingredienserna.

Infusionsvätska innehåller 100 mg antibiotikum i 50 ml. Hjälpämnen i lösningen är vatten för injektion och natriumklorid. Utfärdat Tsifran för infusioner i flaskor om 50 och 100 ml.

Åtgärden som ska utföras

Tsifran visar bakteriedödande verkan på grund av hämning av bakteriell DNA-syntes, vilket leder till störning av tillväxt, utveckling och reproduktion av mikrobiella celler. Läkemedlet är aktivt mot majoriteten av patogena mikroorganismer, med den högsta aktiviteten manifesterad i gram-positiva och gram-negativa aerober. Antibiotikum är lika effektivt mot mikrober både i reproduktionsfasen och i vilafasen.

Motståndet mot läkemedlet utvecklas sällan och mycket långsamt. Det kan också bero på det geografiska läget, så utnämningen bör baseras på tillgängliga uppgifter om mikroberens känslighet mot ciprofloxacin i den lokala regionen. Det är särskilt viktigt att ta hänsyn till denna information när man väljer ett antibiotikum för behandling av allvarliga infektioner.

Tsifran ST har ett bredare handlingsspektrum på grund av tillsatsen av tinidazol. Detta ämne hör till imidazolgruppens antimikrobiella medel. Det uppvisar antiprotozoisk och antitrichomonal aktivitet. Tinidazol är effektivt mot protozoer och anaeroba bakterier.

Tsifran absorberas mycket snabbt från mag-tarmkanalen och når maximalt innehåll i blodet i 1-2 timmar. Läkemedlet tränger in i alla vävnader och kroppsvätskor, och dess koncentration är vanligtvis högre än i blodet.

Effekt för bihåleinflammation

Tsifran är ordinerat i svåra former av bihåleinflammation eller i fall av mikrokänslighet mot antibiotika i andra grupper.

Dess höga effektivitet i denna sjukdom beror på förmågan att penetrera och ackumuleras i inflammerade vävnader, såväl som sputum. Kampen mot patologiska mikrober går således direkt in i inflammationszonen, vilket gör det möjligt för oss att återställa näsens bihålighet och övervinna maxillary sinusit på kortast möjliga tid.

Naturligtvis kan inte antibiotikumet klara sig med sjukdomen. Det kommer att kräva användning av vasokonstriktiva, mucolytiska och andra läkemedel som kommer att ordineras av en läkare för att uppnå störst effektivitet av behandlingen.

Vid vilka sjukdomar som tillämpas

Den ganska starka antibakteriella effekten av Cyfran gör det möjligt att använda den för behandling av olika infektionssjukdomar som orsakas av mikrober som är mottagliga för ciprofloxacin. Oftast ges läkemedlet företräde för blandade och multidrugsresistenta infektioner.

Indikationer för användning av Cyphrane kan vara:

 • lunginflammation;
 • infektiös inflammation i paranasala bihålor;
 • öroninflammation;
 • lunginflammation;
 • bronkit;
 • lungabscess;
 • gonorré;
 • mastoidit;
 • prostatit;
 • en abscess;
 • pyelonefrit;
 • infekterade sår och brännskador;
 • uretrit;
 • osteomyelit;
 • salpingit;
 • kolera;
 • septicemi;
 • peritonit;
 • tyfusfeber;
 • endometrit;
 • sepsis;
 • empyem;
 • trycksår;
 • kolangit;
 • septisk artrit
 • cholecystit etc.

När drogen är förbjuden

Drogen har inte många kontraindikationer. Dessa inkluderar:

 • intolerans mot ciprofloxacin, vilken som helst antibiotikum-fluorokinolon eller hjälpämnen;
 • samtidig behandling med tizanidin
 • graviditet;
 • laktation;
 • barn och ungdomar.

Försiktighet bör vidtas vid administrering av läkemedlet till patienter med:

 • epilepsi;
 • sjukdomar i leder och senor
 • diabetes;
 • sjukdomar i nervsystemet
 • myasthenia gravis och andra neuromuskulära störningar;
 • ateroskleros;
 • nedsatt funktion av levern och njurarna;
 • arytmi;
 • en strokehistoria;
 • vid behandling med glukokortikosteroider.

Eventuella biverkningar

Antibiotikum kan orsaka ganska allvarliga biverkningar. Det betyder inte att de uppenbaras hos alla som får behandling med ett läkemedel, men denna möjlighet är tillåten. Några biverkningar går bort efter behandlingens slut, medan andra kommer att behöva medicinsk hjälp. Därför är det nödvändigt att konsultera en läkare om det finns någon oönskade reaktion av kroppen på användningen av läkemedlet.

De mest karakteristiska manifestationerna av biverkningar är:

 • illamående;
 • diarré;
 • ett kränkande av aptit
 • smärta i den epigastriska regionen
 • kräkningar.

Mycket mindre märkt:

 • angioödem;
 • allergiska reaktioner;
 • candidiasis;
 • anafylaktisk chock;
 • benmärgsundertryckning;
 • kränkningar av blodkompositionen
 • ångest;
 • nedsatt medvetenhet
 • hudutslag
 • gulfärgning av hud och ögon;
 • konvulsioner;
 • allvarlig vattnig diarré
 • hallucinationer;
 • ökad excitabilitet;
 • sömnstörningar
 • hjärtklappning;
 • synfel
 • hörselnedsättning
 • ringer i öronen;
 • kramper i buken;
 • drogfeber;
 • sekundärt njursvikt;
 • tremor;
 • brott mot smakuppfattning
 • psykoser;
 • depression;
 • migrän;
 • polyneuropati;
 • kränkning av samordning av rörelser
 • vaskulit;
 • takykardi;
 • muskelsvaghet
 • sönderbrott
 • erytem;
 • anorexi;
 • stomatit;
 • ökad trötthet, etc.

Behörig mottagning av ett antibiotikum

Den viktigaste regeln för att ta något antibiotikum är läkarens möte efter undersökningen. Självmedicinering är oacceptabelt, eftersom det kan leda till negativa konsekvenser.

 • Innan du börjar behandling med Cyfran bör du läsa inläggsbroschyren, var särskilt uppmärksam på kontraindikationer, biverkningar och interaktioner mellan läkemedel.
 • Dosen av läkemedlet väljs i varje enskilt fall. Detta tar hänsyn till typen av mikroorganismer, svårighetsgraden av sjukdomen, ålder, vikt och tillstånd hos patientens njurar.
 • Det är nödvändigt att hålla sig till de doser som rekommenderas av läkaren. De kan variera något från instruktionerna i handboken.
 • Enligt instruktionerna bör Tsifran och Tsifran CT tas 2 gånger om dagen med 12-timmars intervall, Ophiran OD - 1 gång per dag samtidigt.
 • Du kan inte ersätta Digital på Digital OD eller Tsifran ST och vice versa.
 • Tabletterna sväljs hela, tvättas med mycket vätska.
 • Läkemedlet kan administreras oberoende av matintag.
 • Om användningen av orala former av läkemedlet inte är möjlig eller infektionen är mycket allvarlig, föreskrivs ett intravenöst läkemedel. Med tiden övergår de till tabletter.
 • Infusionsvätska kan administreras ospädd eller med infusionslösningar (Ringers lösning, natriumklorid eller glukos).
 • Läkemedelslösningen är känslig för ljus, så den tillsätts till lösningsmedlen omedelbart före användning.
 • Det rekommenderas inte att förvara Cyfran-lösningen i kylskåp på grund av sedimentbildning vid låga temperaturer. Fällningen löses när den når en rumstemperaturlösning.
 • Cyfran-lösningen droppar intravenöst i 30-60 minuter.
 • I genomsnitt är behandlingstiden med ett läkemedel 5 till 7 dagar. Läkemedlet fortsätter i 2-3 dagar efter fullständig försvinnande av alla symtom för att förhindra återkomst av infektion med ny styrka och utveckling av superinfektion.
 • Vid allvarliga infektioner orsakade av blandad mikroflora med fördelen med anaerober krävs ytterligare behandling med andra antibiotika.
 • Under behandlingen bör läkemedlet öka vätskeintaget för att förhindra utvecklingen av kristalluri.
 • Du kan inte använda mejeriprodukter (yoghurt, mjölk, stuga ost) samtidigt med Tsifran tabletter. Det är nödvändigt att observera en paus på 2-4 timmar mellan dem.
 • Den bör överge förvaltningen av transporten och avstå från arbeten som kräver ökad koncentration på grund av eventuell utveckling av yrsel och orienteringsförlust efter användning av läkemedlet.
 • Det är nödvändigt att undvika exponering för solljus och artificiellt ultraviolett ljus under behandling med läkemedlet och i flera dagar efter det att den har fullbordats på grund av risken att utveckla fotosensibilisering.
 • Om det finns allvarlig diarré under behandlingen eller i slutet av det, måste du söka medicinsk hjälp, eftersom det kan vara en manifestation av pseudomembranös kolit, vilket kräver att läkemedlet tas ut och administreringen av nödvändig behandling.
 • Sluta omedelbart ta läkemedlet och kontakta en läkare om det finns svårigheter med rörelse, blåmärken eller svår smärta i alla led.
 • Du kan inte dricka alkohol under behandling med ett antibiotikum, eftersom detta kommer att öka biverkningarna.

Graviditet Användning

Användningen av läkemedlet kan vara osäker för graviditet. Enligt djurstudier har ciprofloxacin en negativ effekt på fostret och kan orsaka skador på ledbrusk. Därför är behandlingen av gravida kvinnor med Cyphrane endast tillåten för livsindikationer.

Användning av laktation

Antibiotikum tränger in i bröstmjölk, så att laktation avbryts under behandlingens längd, för att undvika läkemedlets negativa påverkan på barnet. Återuppta amning är endast möjligt efter 3 dagar efter sista dosen.

Pediatrisk användning

Tsifran används endast i undantagsfall för behandling av barn och ungdomar. Detta beror på möjligheten att utveckla allvarliga biverkningar, liksom en ökad risk för sönderbrott. Därför används läkemedlet bäst först efter bildning av det rörelsefria systemet.

Ansökan i geriatri

Vid behandling av äldre patienter bör lägre doser av läkemedlet ges, baserat på kreatininclearance och svårighetsgraden av sjukdomen.

överdos

När en överdos av läkemedlet observeras är njurinsufficiens reversibel. Behandlingen av tillståndet är på sjukhuset. Magsvatten utförs, införande av vätska i kroppen under konstant övervakning av njurarna, och antacida administreras. Det finns ingen specifik motgift.

Droginteraktioner

Det är nödvändigt att informera läkaren om alla mediciner som tas. Detta kommer att möjliggöra korrekt korrigering av behandlingen, eftersom Cyphran med många läkemedel interagerar, vilket kan påverka hälsan negativt.

Använd inte drogen samtidigt som:

 • tizanidin;
 • antiarytmiska läkemedel;
 • antacida;
 • probenecid;
 • teofyllin;
 • metoklopramid;
 • koffein;
 • pentoxifyllin;
 • metotrexat;
 • NSAID;
 • glibenklamid;
 • antagonister av vitamin K;
 • orala antikoagulantia
 • fenytoin;
 • sildenafinom;
 • duloxetin;
 • ropinirol;
 • lidokain;
 • klozapin;
 • sukralfat.

analoger

Läkemedelsföretag tillverkar ciprofloxacin under andra handelsnamn:

Det rekommenderas inte att byta droger själv. Du bör alltid kontakta en läkare eller apotekspersonal.