Huvud
Förebyggande

Läs om hälsa

Stagnerande prostatit - vad är det. Orsaker, behandling, förebyggande.

Prostatit eller inflammation i prostatakörteln hos män är vanligtvis uppdelad i smittsamma och stillastående. Infektiös prostatit orsakar olika mikrober, virus, bakterier, svampar som har kommit in i prostata (utsidan) och så vidare som ett resultat av vilket det blir inflammerat.

Stagnerad prostatit - vad är det?

Stagnerande eller kongestiv prostatit uppträder som ett resultat av stasis i prostatakörteln, som är nödvändig för framställning av spermier.

Orsaker till kronisk prostatit.

Stagnerande prostatit uppstår som regel som ett resultat av en stillesittande livsstil, hypotermi, oregelbundet sexuellt liv.
Ett levande exempel på en man med kronisk prostatit är en kontorsarbetare som tillbringar större delen av sin tid på jobbet och hemma på en dator. Detta är en man som inte går in för sport och bara rör sig med bil. Detta sätt att leva leder till otillräcklig tillförsel av prostata med syre på grund av ett dåligt blodflöde.

Uppkomsten av kongestiv prostatit kan också prova bristen på regelbundet sexuellt liv. Nyckelordet här är "vanligt". Prostatkörteln hos en vuxen man påverkas inte bara av den totala avsaknaden av intima relationer, utan också genom en växling av långvarig avhållsamhet med försvagande "sexmaraton". En sådan rytm av livet är som regel karaktäristisk för ungkarlar.

Några par för förebyggande av graviditetspraxis avbröt samlag, detta påverkar också negativt den normala funktionen hos en mans prostatakörtel.

Således är stagnerande prostatit i motsats till infektiös prostatit, som orsakas av utländska mikroorganismer, vanligtvis ett resultat av en felaktig livsstil. I vissa fall kan kongestiv prostatit provocera åderbråck eller hypotermi. I det här fallet är kortsiktigt superkylning, till exempel simning i ishålet, slipning med snö, i motsats till populär tro, inte orsaken till prostatit. Tvärtom aktiverar denna typ av härdning blodcirkulationen i kroppen, vilket bara har en positiv effekt på prostatakörteln. Men om en man redan har stött på ett problem med stillastående prostatit, så är det för sent att dricka Borjomi. Dykning i ett ishål och ångkokning i ett bad rekommenderas inte längre för honom, eftersom hypotermi eller överhettning av kroppen kan bidra till vidare utveckling av prostatit och sjukdomsutveckling till kronisk form.

Faktorer som bidrar till utvecklingen av prostatit:

Särskild struktur av prostata
Störning av hormonbalans
Ålder ändras
Urinrörets inflammation (urinrör, etc.)
Inflammation av njurarna och urinblåsan
Brott mot rytm av sexuell aktivitet
Underkylning av hela organismen
Avföring
Rökning och alkohol
frosseri
Behållandet av urinering
Sedentary livsstil
Långt stanna bakom ratten
Överdriven exponering för solljus, överhettning
Kronisk lumbosakral radikulit
Minskad immunitet
Stress.

Kombinationen av dessa faktorer i vilken kombination som helst leder till utvecklingen av inflammation i prostatakörteln.

Hur man skiljer (diagnostiserar) stillastående och infektiös prostatit.

Symtom på kongestiv prostatit skiljer sig lite från smittsam:

brännande eller värkande smärta i ljummen, testiklar, perineum
problem med urinering, vilket accelereras under första halvan av dagen
temperaturökning
ökad trötthet
ångest, depression
en svag orgasm, en minskning av erektionen, en försämring i spermiernas kvalitet.

Läkaren på digital prostata undersökning identifierar även förändringar (ökning i storlek, förändring i konsistens, suddig konturer prostata, känslighet, planhet i mellanspåret). I laboratorieundersökningen av prostatahemligheten finns emellertid inga tecken på infektion. Samma hemlighet förvärvar en tjock konsistens och frigörs i form av blodproppar och klumpar efter en prostata-massage (i stället för en transparent, mjölkaktig, molnig hemlighet). Ibland uppmärksammar patienterna närvaron av klumpar i sperma efter utlösning. Allt detta indikerar att det finns en stillastående och inte smittsam prostatit.

Behandling av kronisk prostatit.

Om du inte diagnostiserar och behandlar stillastående prostatit i tid, kommer det gradvis att utvecklas till en kronisk form, och att bli av med det blir inte så lätt. Förutom känslan av konstant obehag kommer en man att vara kroniskt trött, irriterad, urinerad och har sexuell dysfunktion, som vissa män är mest rädda för.

Behandling av "stagnerande prostatit", i motsats till smittsamma, är mer en förändring av livsstilen än vid drogbehandling. Vissa urologer föreskriver några vistelser av prostata-massage för patienter med kronisk prostatit. Denna procedur görs genom anusen, så det ger mannen lite obehag, förutom kostar det inte billigt. Faktum är att detta förödmjukande förfarande effektivt ersätts av fullfjädrad regelbunden kön med fullständig utlösning. Om en man på grund av stillastående prostatit lider av sexuell dysfunktion, så kan det inte göra en prostata-massage.

Behandling av kongestiv prostatit inkluderar också sådana fysioterapiprocedurer som förbättrar blodcirkulationen i det lilla bäckenet, såsom elektromyostimulering, elektrofores med enzymer, LOD-terapi, ultraljudsterapi. Dessa förfaranden har den mest uttalade effekten i behandlingen än användningen av endast mediciner.

Profylax av kronisk prostatit.

Först och främst är förebyggandet av kongestiv prostatit en rörelse. I det här fallet visas den aktiva livsstilen både av dem som redan har stött på denna sjukdom, och de som mestadels rullar sin femte punkt i en bil eller i en datorstol. Man bör komma ihåg att den inflammerade prostatakörteln "inte gillar" chockbelastningar. Därför, om du har diagnostiserats med stillastående prostatit, är det bättre att ersätta körning och hoppning med promenader. Och ännu bättre än att simma. Under resan involveras alla muskler hos en person, så blodet cirkulerar aktivt genom kroppen. Också ett effektivt verktyg för att förebygga prostatit är hjärt tränare, i synnerhet en ellipsoid simulator. Trots sin enkelhet sprider denna simulator effektivt blod på kroppen utan belastning på lederna.

Stagnerad prostatit och måttligt regelbunden hälsosam kön är inkompatibla saker. Vissa läkare skämtar till och med att de goda fruarna inte blir sjuka med stillastående prostatit. I en hälsosam man, bör prostatakörteln "fungera", och för detta behöver mannen regelbunden utlösning.

Profylax av kongestiv prostatit innefattar nödvändigtvis kontroll över konsumtionen av alkohol, kryddig och salt mat, koffeinhaltiga drycker och under akut sjukdomsperiod fullständig avvisning av dessa produkter. Alla dessa "glädje i livet" kan leda till akut inflammation i prostatakörteln. Även prostata hälsa, liksom människors hälsa i allmänhet, påverkas negativt av gluttony. Läkare råder att äta små portioner flera gånger om dagen.

Överkylning, liksom överhettning av kroppen (bastu, strand) kan provocera en förvärring av sjukdomen.

Kongestiv, det är också stillastående prostatit: symtom, orsaker, behandling och förebyggande

Ett av de mest brådskande problemen inom urologin det senaste decenniet anses stagnerad prostatit hos män vars symptom har sina egna egenskaper.

Denna mycket förföriska och oförutsägbara sjukdom har länge överträffat sina ursprungliga åldersindex, för varje år lider fler och fler unga män i åldern 23 år av denna patologi. Varje fall av sjukdomen har en individuell karaktär, som kan associeras med olika symtom, orsaker till utvecklings- och behandlingsmetoder.

I de tidiga stadierna är stagnation i prostatakörteln svår att upptäcka, eftersom dess symtom liknar ett antal andra urologiska sjukdomar. För diagnos av prostatakörteln används kvalitativ innovativ teknik, tack vare vilken det är möjligt att exakt bestämma utvecklingen av patologi.

Män är viktiga att komma ihåg att snabb diagnos och en fullständig behandlingskurs hjälper till att bli helt av med problem med prostata. Om du ignorerar symptomen på kongestiv prostatit kan den utvecklas till en mer allvarlig patologi och i slutresultatet kommer utlösningen av en onkologisk sjukdom att utlösas.

skäl

Baserat på patologins namn kan man gissa att stagnerande prostatit uppträder på grund av frekvent stagnation av venöst blod i huvudorganen i det lilla bäckenet, liksom utsöndringen av prostata i själva körteln.

Det kan hända av olika anledningar, varav huvuddelen är minskningen av immunhindret, en stillasittande livsstil, ett stort överskott av fettmassa, det patologiska funktionen i kärlsystemet och åderbråck på benen.

Dessutom kan sjukdomen utvecklas hos män med ett oregelbundet intimt liv.

De viktigaste faktorerna som kan prova utvecklingen av kongestiv prostatit innefattar:

 • kränkningar av enhetlig blodcirkulation i venerna, som uppstår på grund av otillräcklig fysisk ansträngning, stillasittande arbete;
 • lång avhållande från intima relationer eller vice versa, för ofta förändring av partners;
 • infektionssjukdomar som kommer in i prostatakörteln från urinblåsan eller urinröret genom urinröret och därigenom bildar en patogen mikroflora;
 • skadar inguinalområdet
 • inflammatoriska processer i det genitourinära systemet, som uppstod till följd av svår hypotermi, frekventa nervproblem, tung fysisk ansträngning i sport eller på jobbet.
 • regelbunden retention av seminalvätska som uppstår med ofullständig ejakulation eller dess frånvaro;
 • avbrott av samlag för att minimera sannolikheten för oönskade graviditeter hos partnern
 • frekvent onani. I det här fallet finns det ingen fullständig tömning av de huvudsakliga vas-deferenserna.

symptom

Den kroniska typen av prostatit i de tidiga stadierna får inte orsaka människans manifestationer av smärtsamma symtom. Beroende på det ursprungliga tillståndet hos en man och hans ålder är sjukdomen av en individuell natur.

Stagnation i prostatakörteln i huvudstadiet av utveckling orsakar följande:

 • svår bäckensmärta
 • en karakteristisk brännande känsla i urinröret och organen i urinvägarna;
 • skarp, dra smärta i perineum, ljummen och urinröret.

När sjukdomen fortskrider, såsom prostata, kan symtomen bli permanenta över tiden.

Den vanliga processen med urinering blir ett ökande smärtssyndrom, och frekventa smärtsamma förnimmelser i inguinalzonen och urinröret blir skarpare och liknar akuta attacker. I detta avseende blir det intima livet mindre intensivt, en mans attraktion för det kvinnliga kön kan försvinna helt och hållet. I slutresultatet kan sjukdomen leda till fullständig impotens.

Huvuddragen i denna sjukdom är att patienten inte har någon exacerbationstid. Det enda effektiva sättet att bestämma patologin i tid och bli av med den är en komplett diagnos. Allvarlig bränning och smärta i urinröret uppträder på grund av det inre epitelets frigöring, vilket kan leda till fullständigt upphörande av urinering.

diagnostik

För en fullständig diagnos av kongestiv prostatit föreskriver specialisten en fullständig undersökning av patienten, som består av följande studier:

 • Samling av hemlighet efter specialiserad massage i prostata. Med denna sjukdom kan den seminalvätska förvärva en mer tät konsistens med små klumpar;
 • Ultraljud, om nödvändigt, prostata körtel TRUS (differentiering av andra sjukdomar);
 • rektal finger undersökning, vilket bidrar till att fastställa den exakta konturen av prostata;
 • bakteriologisk studie av utsöndring av prostata och urin.

När patienten passerar alla undersökningar kommer läkaren att kunna exakt bestämma diagnosen av sjukdomen, vilket orsakade bekymmer för mannen.

behandling

Prostatit är rädd för denna agent, som eld!

Du behöver bara ansöka.

De mest effektiva metoderna för att bekämpa kongestiv prostatit består av medicinering och fysioterapi.

I försummade fall kan den behandlande läkaren föreskriva ett operativt ingripande för mannen.

De senaste åren är den mest populära den kombinerade kampen med en sådan smittsam sjukdom med hjälp av flera effektiva medel.

Utmärkt resultat visar läkemedelsbehandling i kombination med traditionell medicin. Varje teknik har sina fördelar och nackdelar, vilket hjälper till att glömma prostatit för alltid.

Den mest effektiva metoden att bekämpa sjukdomen är att ta följande kategorier av droger:

 • alfa-blockerare. Låt återställa den naturliga tonen i musklerna och förbättra människors välbefinnande. Genom att öka trycket och volymen av urinering underlättas den smärtsamma processen att gå på toaletten;
 • antibakteriella läkemedel. Främja snabb eliminering av befintliga inflammatoriska foci i prostata och fullständig återhämtning av patienten, väl kombinerad med andra droger. Prescriberar antibiotika uteslutande av urologen i enlighet med patientens allergiska reaktioner;
 • hormonell behandling. Minskar det totala antalet körtlar i vävnaderna i prostata, minimerar befintliga inflammatoriska processer och förhindrar deras ytterligare spridning.
 • fytoterapi. Aktiva och höghastighetsämnen kombineras väl med andra läkemedel. Det är fytoterapi är det mest effektiva antiinflammatoriska och antibakteriella medlet som hjälper till att eliminera puffiness och smärtsamma spasmer.
 • Relaxants för muskelvävnad. Specificiteten hos dessa läkemedel syftar till att minska den totala tonen i de strimmiga musklerna, vilka ligger i perineum och inguinszonen. På grund av detta elimineras en distinkt känsla av utbrott och akut smärta i urinröret.

Separat uppmärksamhet förtjänar massor av prostata. Med hjälp av detta förfarande elimineras blodstasis, patronen hos alla kanaler är normaliserad, den allmänna musklerna förbättras, den naturliga blodcirkulationen i prostata aktiveras.

Denna procedur kan endast utföras av en urolog eller andrologist. Under massagen får patienten ta den mest bekväma positionen av kroppen, läkaren väljer en narkosgel. Proceduren tar inte mer än tre minuter. Den önskade terapeutiska effekten kan uppnås efter 15 förfaranden.

förebyggande

För att förhindra utvecklingen av stillastående prostatit måste en man ordentligt organisera sitt dagliga livsplan. Det är nog att följa några enkla tips:

 • Regelbunden regelbunden näring, där du måste begränsa användningen av akuta, feta, salta livsmedel och inte missbruka alkoholhaltiga drycker.
 • fritid i fritid och måttlig fysisk aktivitet;
 • undvik superkylning av kroppen;
 • titta på din vikt.

Dessutom glöm inte det vanliga intima livet, vilket eliminerar långvarig avhållsamhet, för att bibehålla optimal blodcirkulation i prostata. Det är dock värt att komma ihåg att överdriven sexuell aktivitet också kan orsaka irreparabel skada på prostatakörteln, så allt bör ligga inom normens gränser.

Relaterade videoklipp

En urolog om vad en stillastående prostatit är:

Sammanfattningsvis kan det sammanfattas att stagnerande prostatit inte anses vara en akut sjukdom, men kräver en fullvärdig behandling, även i början av dess utveckling. Att provocera framväxten av patologi kan stillasittande livsstil och långvarig avhållsamhet från intimitet. Stagnation i prostata symptomen i första etappen kan inte orsaka alls, på grund av vad patienten inte kan gissa länge om hälsoproblem.

När sjukdomen utvecklas kan en man uppleva karakteristisk smärta i urinröret och inguinalområdet. Hur man hanterar kronisk prostatit, kan bara säga en specialist efter en fullständig undersökning. I de flesta fall föreskrivs effektiv medicinering i kombination med fysioterapiprocedurer.

 • Eliminerar orsakerna till cirkulationsstörningar
 • Försvinner försiktigt inflammation inom 10 minuter efter att ha tagits

Kongestiv (stillastående) prostatit: orsaker, symptom, behandling och konsekvenser

Prostata sjukdom smittsam natur som utvecklar mot bakgrund av stagnation i bäckenet och cirkulationsrubbningar, benämnd "kronisk (stillastående) prostatit."

Det finns inget enda tillvägagångssätt för behandling hittills, eftersom det inte finns några tydliga idéer om orsakerna och mekanismerna för patologins utveckling.

Om patienten har klagomål, men det finns inga inflammatoriska förändringar i prostats utsöndring, tror västerländska experter att det är mer berättigat att prata om syndromet för kronisk bäckensmärta.

Orsaker till kronisk prostatit

Enligt de ledande ryska urologerna (Pushkar, Lopatkin, Segal), överdiagnos av prostatit efter att förfarandena utförs leder till "iatrogen" kronisk prostatit.

De flesta forskare tror att utvecklingen av kongestiv prostatit underlättas av följande:

 • kränkningar av hemodynamik och mikrocirkulation i organen i det lilla bäckenet;
 • psykosomatiska störningar;
 • trängsel (trängsel).

trängsel - det allmänna begreppet Det främjar utsöndringen av prostata acini stagnation i frånvaro av lämplig avrinning (ingen regelbunden utlösning), och ökad blod fyller bäckenvenerna, vilket resulterar i venös påfyllning och prostata nizhnepuzyrnom plexus.

Det finns en åsikt av forskare (Arnoldi och medförfattare) att syndromet för kronisk bäckensmärta i kombination med stillastående fenomen leder till utvecklingen av kronisk prostatit, eftersom det finns funktionella störningar.

Till ytterligare predisponeringsfaktorer inkluderar:

 • hypotermi;
 • användning av avbrutet samlag som en metod för preventivmedel,
 • för långvarig sexuell kontakt
 • stress (ökad psykomotional belastning);
 • fetma;
 • brist på adekvat fysisk aktivitet
 • masturbation;
 • kronisk nikotinförgiftning;
 • comorbidities associerade med åderbråck av små bäckenet, rektum patologi, kränkning av motorisk funktion av tarmen på hypoton typ (tendens till förstoppning).

Symtom på kongestiv prostatit hos män

Varje patient kan ha individuella manifestationer av symptom på kongestiv prostatit, men generellt är följande:

 • dysursjukdomar (störningar i urinering),
 • smärta i skrot, testiklar, penis, inguinalområden.

I det här fallet finns det ingen patologi i utsöndringen av prostata, urin utan tecken på inflammatoriska förändringar, med rektal palpation, prostata har tecken på stagnation:

 • degig, lös konsistens;
 • ömhet i palpation.

Om du inte vidtar åtgärder ökar symtomen på kongestiv prostatit gradvis och förvärrar livskvaliteten. Med den långvariga prostatit av någon etiologi lider erektilfunktionen.

Om patienten har feber, generell svaghet, ökade symtom - sannolikt är det en akut inflammatorisk process i prostatakörteln. Man tror att bakteriell prostatit uppträder åtta gånger oftare än den bakteriella.

Erektil dysfunktion med kongestiv prostatit representeras av följande klagomål:

 • otillräcklig för genomförandet av samlagsrörelse
 • tidig utlösning
 • sprängning av orgasmiska känslor;
 • omöjlighet att nå orgasm
 • obehag under och efter samlag.

Mot bakgrund av en lång stagnation av sekretionen kan förkalkningar (stenar) i prostatakörteln bildas. När den sekundära mikrobiella floran är fäst, utvecklas en kronisk beräknad bakteriell prostatit, vilket gör behandlingsregimer tyngre och mer prediktiva.

Diagnostiska åtgärder

Redan på basis av anamnese under samtalet med patienten är det möjligt att identifiera faktorerna för trängsel.

En man bör vara redo för följande frågor:

 • Hur vanligt är ejakulation?
 • Vad är varaktigheten av samlag, funktionerna i utlösning, tillfredsställelse med kvaliteten på sexuellt liv?
 • Attityd mot onani?
 • Är det tillräckligt med motion?
 • Finns det några dåliga vanor?
 • Hur fungerar preventivmedel i ett par?
 • Var det könsbestämda sjukdomar?

Under den fysiska undersökningen uppmärksammas åderbråck i spermatorn, en ökning av noderna i hemorrhoid plexus.

Dessa förutsättningar är viktiga förutsättningar vid utveckling av kronisk prostatit.

Förutom den allmänna analysen av urin och blod är en mikroskopisk undersökning av juicen av prostatakörteln obligatorisk.

dessutom utföra PCR diagnostik för STI, att utesluta specifik inflammation.

tidsbeställning 3-glasprov är motiverad med tecken på leukocyturi i urinen.

Plantering är hemlig på floran och känslighet för antibiotika utförs med inflammatoriska förändringar i utsöndringen av prostata.

Undersökning av genitourinär tuberkulos tillåter att exkludera specifika etiologier av processen.

Män i åldern 45 år visas som utförande screening test för prostatacancer, om det finns fokala förändringar enligt ultraljud.

sperma visar brott mot spermatogenes.

Från instrumental diagnostik är det tillräckligt att göra transrectal ultraljud av prostata, seminal vesiklar och organ i pungen med doppler.

Behandling av kronisk prostatit

I frånvaro av patogener av STI, är mikrober, ett ökat antal leukocyter, utövande av antibiotikabehandling inte motiverad, och behandlingen syftar till att stoppa det kroniska smärtsyndromet.

Om data tas emot för inflammationsprocessen föreskrivs antibiotika med hänsyn till patogenen.

Mest använda droger fluorokinolon serien: Norfloxacin, Levofloxacin, Perfloxacin och andra.

Om den kroniska prostatit uppträder mot bakgrund av prostata adenom med en överträdelse av urinflödet, kommer situationen att korrigera alfa-blockerare. Ibland, enligt indikationer, förbättras deras verkan genom utnämning av 5 alfa-reduktashämmare. När du väljer alfa-adrenoblokatorov ta hänsyn till antalet blodtryck, med hypotension, är det att föredra att stanna vid det mest selektiva läkemedlet, till exempel, Urorek (Silodosin).

I situationer där det finns tecken på nedsatt urinering med stillastående prostatit, är det tillräckligt att använda en alfa-blockerare i 1 till 3 månader, som en av komponenterna i komplex behandling.

Enligt instruktionerna för användning, en positiv effekt hos patienter som får Uroreka utvecklar inom 2 veckor från början av behandlingen, med någon effekt på blodtrycket hos patienten är mycket sällsynta på grund av den höga selektiviteten av den aktiva substansen endast till receptorerna i blåsan. Urorek kan ta lång tid, är kronisk prostatit schema som följer: 1 till 8 mg en gång dagligen från 1 till 3 månader.

Om smärtssyndromet uttrycks används muskelavslappnande medel och antispasmodika:

Du kan använda ljus baserat på NSAID, till exempel Diklovit.

Växtberedningar

Fytopreparationer används mer för förebyggande ändamål eller som en del av allmän terapi.

Sammansättningen av naturliga läkemedel är annorlunda, frågan är fortfarande effektiv fram till nu. Västexperter lägger inte särskild vikt vid växtbaserad behandling, även om vissa privata kliniska studier visar effekten av att ta naturliga växtbaserade läkemedel med kronisk prostatit.

Förteckning över preparat på växtbasen:

Fytoterapeuter tror att du kan använda dekokningar kokta hemma från användbara växter.

Följande växter har anti-ödem, antiinflammatorisk och diuretisk verkan:

 • persilja (root),
 • frön av dill,
 • burdock rot,
 • tranbärblad,
 • björnsöga (björnbär),
 • fälthästslag,
 • tranbärblad.

Dekoktioner tas 3 gånger om dagen på tom mage, örterna kan alterneras.

Bra inflammation i prostatakörteln, inklusive fenomenet trängsel, microclysters. Dessutom är antiinflammatorisk, anti-ödem stimulerande effekt på tarmarna, vilket minskar manifestationen av hemorrojder, normaliserar avföringen, underlättar avföring.

Mikrocykler med kongestiv prostatit kan göras på basis av oljor: havtorn, olivolja, linfrö. Oljetemperaturen är ungefär 36-39 grader. Volymen 20 - 30 ml.

I örtdekoket för mikrocykler kan du lägga till 2% lidokain, vilket kommer att underlätta smärtssyndromet.

Mikrolykster kan alterneras med hjälp av rektala suppositorier. Som ett effektivt läkemedel för topisk behandling som används ljus på grundval av prostatilen: Vitaprost, Vitaprost Plus (med mer allvarlig inflammation i prostata operations prostatilen stärkt antibiotikum).

Vissa patienter med kronisk prostatit svarar väl på användningen av suppositorier med havtorn, ichthyol.

Om det inte finns några stenar i prostata körs 10 till 12 massage sessioner för att förbättra dräneringen av acini.

God dränering hjälper till att fastställa funktionen av utsöndringskanalerna med kronisk prostatit sjukgymnastik behandling: prostata elektrostimulering, ultraljudbehandling, laserterapi, magnetisk terapi, elektrofores.

Tips för en patient med kronisk prostatit

Efterleva principerna om riktig näring, är kost med kongestiv prostatit likadan näring i prostatit utan stagnation.

Normalisera rytmen i sexlivet, förlängd abstinens är också skadligt för tillståndet i prostatakörteln, liksom sexuella överflöd.

Förläng inte längden på samlag, särskilt med användning av konstgjorda stimulanser. På grund av det ökande trycket i kärlarna i de partiella vesiklarna och ödem kan en kärlväg bryta, vilket leder till utvecklingen av vesikulit med hemospermi (blod i spermier).

Avbrutet samlag framkallar utvecklingen av kongestiv prostatit, så det är bättre att använda kondomer eller andra preventivmedel.

Gå in för sport, fysiska övningar aktiverar blodcirkulationen i det lilla bäckenet.

Det finns en särskild gymnastik med stillastående prostatit.

Överkyl inte kroppen, klä sig ihop med vädret.

Se till att pallarna är korrekta, tillåter inte förstoppning.

I tid med ett förebyggande mål, besök urologen, eftersom du med en liten inflammation i prostata kan klara av lokal behandling och fytoterapi. En uttalad inflammatorisk process mot stagnation kräver långvarig behandling med antibakteriella läkemedel, som inte har den bästa effekten på immunsystemets funktion som helhet.

Mishina Victoria, urolog, medicinsk granskare

1 500 visningar totalt, 3 visningar idag

Stagnerande prostata hemlighet vad är det?

Stagnationen av prostats utsöndring förekommer hos de flesta män på grund av felaktig livsstil och andra skadliga faktorer. Den resulterande abnormiteten i prostata kan botas om du ger snabb hjälp och kommer till ett samråd med en specialist. Du kan också utföra behandlingen hemma, folkmedicin, men bara enligt läkarens instruktioner. Ta inte del i självständig behandling och diagnos, eftersom detta bara kan förvärra hälsotillståndet. Stagnation av blod i körteln har sina egna orsaker och symtom, som det är nödvändigt att lyssna på varje man.

Stagnerande processer i orgeln

Vad är blodets stagnation hos män, och vad är orsakerna och symtomen på denna sjukdom? Stagnerande prostatit är en vanlig prostatisk sjukdom. Denna sjukdom är vanligast hos män äldre än 50 år. Denna typ av prostatit börjar utvecklas på grund av stillastående fenomen i prostata, vilket orsakas av uppsägning av sexuella relationer. Stagnerande prostatit kan inte erkännas av dig själv, särskilt om det är kroniskt. Därför är det nödvändigt att besöka läkaren regelbundet.

Till de främsta orsakerna till patologiska framväxten anser specialister att stagnation av venöst blod och utsöndring sker.

När det gäller orsakerna till att starta och utveckla denna process finns det många av dem, de viktigaste är:

 1. Sedentärt arbete och sätt att leva är inte fyllda med rörelse och sport.
 2. Sjukdomar i det genitourära systemet av infektiös natur.
 3. Inflammatoriska processer observerade i organen i det lilla bäckenet.
 4. Hormonsystemet misslyckades.
 5. Inflammatorisk process i slimhinnan i rektum och frekvent förstoppning.

Utvecklingen av blodstagnation kan också provocera ett sällsynt eller omvänt, frekvent och intensivt sex.

De allra första tecknen på sjukdomen är:

 1. Smärta och brännande i perineum, skönhetsområdet och ljummen efter en lång idrottsaktivitet. Smärta sensioner kan vara värkande.
 2. Nedsatt urinering. Strålen blir svag och intermittent. Män drabbas ofta av att komma in på toaletten på natten. Under urinlösningen kan man känna smärta.
 3. Försvagning av erektionen och minskning av könsdriften till motsatt kön.

Det är värt att notera att kronisk prostatit har samma symtom. Om denna avvikelse i prostatakörteln inte behandlas, kan vissa konsekvenser uppstå som negativt påverkar arbetet med inte bara prostata, utan också kroppen som helhet. Behandlingen ska vara omfattande och kvalificerad.

0 av 7 uppdrag slutförda

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
 7. 7

Diagnosen "prostata hyperplasi" skrämmer många män som har diagnostiserats med denna sjukdom, patienterna jämställer ofta det med en malign neoplasma. Sjukdomen är mycket obehag, det är en överträdelse av urineringsprocessen - tills fullständig frånvaro av urin. Sjukdomen kräver snabb behandling, så identifiering av hyperplasi i de tidiga stadierna kommer att bidra till att undvika utveckling av svåra komplikationer.

Den initiala diagnosen av godartad prostatahyperplasi kan utföras hemma. Det räcker för en man att bli testad.

Vissa representanter för den starka hälften av mänskligheten som diagnostiseras med BPH uppmärksammar inte sjukdomen, men tror att det här är en åldersrelaterad förändring. Men denna patologi är fylld med allvarliga komplikationer. För män som har tvivel om deras hälsa, är självdiagnos av BPH ett bra alternativ att skingra all tvivel.

Du har redan passerat testet tidigare. Du kan inte starta det igen.

Du måste logga in eller registrera dig för att starta testet.

Du måste slutföra följande tester för att börja detta:

 1. Ingen rubrik 0%

Vi rekommenderar starkt att du kontaktar en specialist!
Du har svåra symptom. Sjukdomen har redan lanserats och det är nödvändigt att omgående genomgå en urolog undersökning. Fördröja inte besöket hos urologen, symtomen kan förvärras, vilket leder till utveckling av komplikationer.

Allting är inte så dåligt, men vi rekommenderar att du kontaktar en specialist.
Du har ett måttligt uttryck för BPH-symtom (godartad prostatahyperplasi) och du rekommenderas starkt att besöka en urolog eller andrologist under den kommande månaden.

Allt är bra!
Allt är bra! Du har mild symptom på IPSS. Från sidan av prostatakörteln är allt relativt bra för dig, men du bör genomgå en undersökning minst en gång per år.

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
 7. 7
 1. Med svaret
 2. Med ett märke om visning

Hur ofta har du under den senaste månaden haft en känsla av ofullständig tömning av urinblåsan efter urinering?

 • aldrig
 • En gång om dagen
 • Mindre ofta än i 50% av fallen
 • Cirka 50% av fallen
 • Ofta än i hälften av fallen
 • Nästan alltid

Hur ofta under den senaste månaden måste du urinera oftare än 2 timmar efter sista urinering?

 • aldrig
 • En gång om dagen
 • Mindre ofta än i 50% av fallen
 • Cirka 50% av fallen
 • Ofta än i hälften av fallen
 • Nästan alltid

Hur ofta har du haft intermittent urinering under den senaste månaden?

 • aldrig
 • En gång om dagen
 • Mindre ofta än i 50% av fallen
 • Cirka 50% av fallen
 • Ofta än i hälften av fallen
 • Nästan alltid

Hur ofta under den senaste månaden har det varit svårt för dig att tillfälligt avstå från att urinera?

 • aldrig
 • En gång om dagen
 • Mindre ofta än i 50% av fallen
 • Cirka 50% av fallen
 • Ofta än i hälften av fallen
 • Nästan alltid

Hur ofta har du under den senaste månaden haft en svag urinström?

 • aldrig
 • En gång om dagen
 • Mindre ofta än i 50% av fallen
 • Cirka 50% av fallen
 • Ofta än i hälften av fallen
 • Nästan alltid

Hur ofta under den senaste månaden måste du spänna för att börja urinera?

 • aldrig
 • En gång om dagen
 • Mindre ofta än i 50% av fallen
 • Cirka 50% av fallen
 • Ofta än i hälften av fallen
 • Nästan alltid

Hur ofta under den senaste månaden måste du gå upp på natten från sängen till att urinera?

 • aldrig
 • En gång om dagen
 • Mindre ofta än i 50% av fallen
 • Cirka 50% av fallen
 • Ofta än i hälften av fallen
 • Nästan alltid

Konsekvenser av kongestiva fenomen i prostata

Prostatakörteln hos män kämpar med smärtsamma mikroorganismer. Prostata kan hindra bakterier från att komma in i urinröret i övre urinvägarna och urinblåsan. Prostata utsöndrar proteiner som utför funktionen av spermaöverföring. Man måste komma ihåg att kvaliteten på erektion beror på prostatakörlens hälsa.

Att förstå hur prostata fungerar och fungerar, blir det omedelbart klart för vad dess inflammation eller stagnation av blod kan leda till.

Stagnation leder till njursvikt, liksom infektionssjukdomar i genitourinary systemet.

Om du inte börjar behandla kronisk prostatit i tid, kommer det att utvecklas till en kronisk, vilket är omöjligt att bota. Därefter leder sådan prostatit till erektil dysfunktion och psykologisk störning, ibland till och med infertilitet.

Varje man borde förstå att en sjukdom medför en kränkning i andra kroppssystems arbete och kan leda till en allmän obalans. Behandling rekommenderas för att börja efter en preliminär samråd och undersökning.

Behandling av prostata trängsel

Det är mycket svårt att korrekt diagnostisera "stasis i körteln", därför är det nödvändigt att söka hjälp endast till kvalificerade specialister.

För att upptäcka denna avvikelse av en läkare, bör rektal undersökning av prostatakörteln ordineras, vilket kräver noggrann förberedelse. Vid undersökningen uppmärksammas också hemorrojderna i den nedre rektummen. Parallellt genomförs andra studier, analyser lämnas in. För att behandla stagnation av prostata är nödvändig med identifiering av orsaken till förekomsten och eliminering.

Under behandling föreskrivs antibakteriella läkemedel, antiinflammatoriska läkemedel och antispasmodika. Nödvändigt beaktas korrigeringen av immunitet, eftersom utvecklingen av den inflammatoriska processen, en persons immunitet försvagas. Vad gäller det kirurgiska ingreppet används den endast i försummade fall. Behandling av en stagnerande process anses vara individ, och alla droger väljs personligen för varje patient.

Rekommendationer av specialister som kommer att hjälpa behandling:

 1. Preliminär eliminering av orsakerna till sjukdomen.
 2. Sök hjälp i tid.
 3. Behandling av förkylning ska ske omedelbart, tillåta inte utseende av erektil dysfunktion.
 4. Sexuella relationer måste vara permanenta och skyddade.
 5. Maten ska vara rätt och balanserad.
 6. Det är nödvändigt att gå in för sport.

Om du har några frågor eller tvivel om läkemedelsbehandling kan du läsa patienternas recensioner på specialiserade forum. Om du uppmärksammar alla dessa rekommendationer och följer den rätta vägen för livet, kommer prostatit och andra sjukdomar i reproduktionssystemet aldrig att störa någon man.

Stagnerande prostatit

Om utvecklingen av prostatit orsakades av stagnation i prostata, kallas den vanligen icke-infektiös, kongestiv eller stagnerande. I detta fall utvecklas inflammationsprocessen eftersom körtelen hela tiden fylls med blod på grund av ofullständig tömning av lobulerna.

Låt oss försöka förstå vad som är stillastående prostatit? Oftast med denna form av prostatit finns det män som flyttar lite och sällan har sex.

Till skillnad från infektiös, som förekommer även hos unga män, förekommer stillastående prostatit ofta hos mogna män och är mycket mindre vanligt bland unga människor. Ibland händer det att det går mot en bakgrund av kronisk. Det kan emellertid finnas andra orsaker till dess utseende.

Orsakerna till utvecklingen av kongestiv prostatit

Prostatit av denna form uppstår på grund av stagnation av blod eller utsöndring. Den första underlättas av:

 • En stillesittande livsstil;
 • Åderbråck;
 • Frekventa och långa sexuella handlingar.

Stagnation av spermier händer om:

 • En man har inte sex länge, eller det finns inget sexuellt liv alls;
 • Körtlarna tömmes inte fullständigt under orgasmen på grund av närvaron av fibrösa vidhäftningar eller stenar;
 • Sexuellt liv är oregelbundet.

symtomatologi

Symptom på sjukdomen uttalas inte, eftersom stillastående prostatit i sig inte är specifik. Lär dig om det kan vara ganska svårt, för ofta är det allmänt asymptomatiskt.

Men kroppen kommer fortfarande att ge signaler. Detta kan vara värkande känslor i ljummen, som kan ersättas av bränning och smärta efter en lång promenad eller stående på ett ställe. Smärtsamma känslor ges fortfarande på lårens och sacrumzonen.

Självklart påverkar stillastående kronisk prostatit sexuella och urinrörsfunktioner. Det finns en minskning av libido, brist på eller "ofullständig" känsla av orgasm, dålig erektion. Under urinering kan smärta inträffa, särskilt om natten eller på morgonen, kan en urinblåsning vara intermittent.

diagnostik

Som redan känt är sjukdomen inte specifik, så diagnosen kan orsaka vissa svårigheter för läkaren. För att inte misstas med diagnosen utför urologen en digital rektalundersökning. Han bedömer tillståndet hos prostatakörteln och uppmärksammar också rektumets hemorrhoida vener.

Enligt doktorandens särskilda bedömning föreskrivs andra typer av studier. Därefter kommer doktorn att ta ett laboratorietest för att bestämma känsligheten för antibiotika grupper. Först efter att ha klargjort diagnosen stagnerad prostatit börjar läka. Om behandling av kongestiv prostatit kan läsas här.

Metoder för behandling

Behandlingsregimen utvecklas individuellt för varje patient, med beaktande av hans fysiologiska egenskaper. Enligt resultaten från sekretionsstudien föreskrivs antibiotikabehandling. Immunomodulatorer, antispasmodika och antiinflammatoriska läkemedel är viktiga under behandlingen. Också mycket användbart är prostata massage och några andra förfaranden.

I allvarliga försummade fall kan kirurgisk ingrepp rekommenderas. Också en närvarande läkare rekommenderar starkt en man så snart som möjligt för att eliminera den faktor som bidrog till utvecklingen av stillastående prostatit. Det som är viktigt är att om detta inte är klart kan behandlingen vara ineffektiv.

Urologer vänder sig ofta till folkmedicin. I kombination med traditionella behandlingsmetoder kan du uppnå ett bättre resultat. Det rekommenderas att vara uppmärksam på avkok och tinkturer med propolis, pumpafrön och persilja.

Och om du inte behandlar stillastående prostatit?

Om man ignorerar symptom eller avsiktligt avvisar behandling, kan man förvänta sig obehagliga konsekvenser. Stagnerande manlig prostatit kan strömma till kronisk infektiös prostatit, vilket kraftigt förvärrar sjukdomen. Dessutom blir prostatakörteln oförmögna att utföra sina funktioner.

I en mans kropp spelar hon en stor roll, nämligen:

 1. skyddar blåsan och urinröret från att komma in i dem mikroorganismer som utvecklar vissa sjukdomar;
 2. utstötning av sperma under utlösning;
 3. påverkar erektionen
 4. ansvarig för kvaliteten på spermier och bidrar till dess framsteg.

Förebyggande åtgärder

Stagnerande form utvecklas av vissa skäl. Därför är det inte svårt att undvika det.

För att förebygga kongestiv bör prostatit utnyttja följande tips:

 • Dagligen för att göra morgonjoggar, utföra gymnastik och se till att övervinna 4-5 km.
 • Att besöka bastun (om det inte finns några sjukdomar som förbjuder det), en pool, ta en kontrastdusch.
 • Om arbetet är stillasitt, är det minst en gång var 30: e minut nödvändigt att gå upp och knäda kroppen.
 • Att utesluta från kosten fett, kryddig och salt, att äta hälsosam mat.
 • Bli av med skadlig missbruk - alkohol, rökning.
 • Att leda ett regelbundet sexuellt liv med en enskild partner, som promiskuöst samlag kan orsaka infektionssjukdomar, vilket leder till bakteriell prostatit.

Vad är kongenitiv (kognitiv) prostatit? Symptom på sjukdomen och behandlingen

prostatit har flera grenar, typer som skiljer sig på grund av ursprunget, sjukdomsförloppet, försummelsen av tillståndet.

Stagnerande prostatit - Den vanligaste typen av denna sjukdom, det kan vara vilken som helst man från 25 år med några orsaker.

Men vad är det här? kognitiv prostatit? Vilka är symtomen och sätten att behandla? Vi kommer att prata om detta senare.

Stagnerande prostatit

Stagnerande (kognitiv prostatit) - inflammation i prostatakörteln på grund av stagnation (följaktligen det vanligare namnet - "stagnant") av blodflöde eller utsöndring av prostata utan spridning av bakterier.

Det skiljer sig isolerat - inflammationerna passerar bara i prostata, de andra intilliggande organen påverkas inte av sjukdomen. Kvaliteten på ämnet och konsistensen av sekretionen av körteln, den seminala vätskan, urinen förändras - tjocknar.

orsaker till

Den främsta orsaken är stagnation av blod eller prostatakörtel, det här beror på följande:

 • stenar i prostata (kongestiv prostatit med förkalkningar);
 • venös expansion av vener;
 • överexcitation utan kulmination
 • avhållande från sexuellt liv (långt frånvaro);
 • abnormaliteter i utvecklingen av prostata;
 • ateroskleros;
 • fetma;
 • åldersförändringar
 • lång tidsfördriv i en position (arbetar på datorn, ligger i sängen);
 • avbrutna sexuella handlingar (frekventa och långvariga sexuella handlingar, som är vissa människors stolthet, leder också till blodstagnation).
 • hormonella misslyckanden;
 • problem med muskuloskeletala systemet;
 • minskning i immunsystemets nivå;
 • rökning, alkohol;
 • en stillesittande livsstil, eller omvänt, alltför ofta tung fysisk ansträngning;
 • hypotermi;
 • infektionssjukdomar;
 • inflammation;
 • frekvent förstoppning på grund av felaktig kost.
 • Det finns fortfarande kronisk kronisk prostatit. Kronisk sjukdom börjar efter en viss tid utan behandling, det är konsekvenserna av obehandlad eller obehandlad kronisk prostatit. Med kronisk kongestiv prostatit blir symtomen mer uttalade och frekventa.

  Kronisk kronisk prostatit - orsaker:

  • inte snabb tillgång till läkare
  • felaktigt diagnostiserad;
  • försummelse av hälsa
  • brist på behandling
  • orimlig självbehandling utan att konsultera specialister.

  symptom

  Hur man bestämmer om detta är prostata stasis? Låt oss titta på symptomen på kongestiv prostatit:

 • allmän sjukdom, men förbättring efter sexuell kontakt
 • svag erektion, nästan osynlig orgasm;
 • för tidig utlösning eller oförmåga att göra det
 • en förändring i spermiernas struktur
 • liten smärta i underlivet, perineum;
 • temperaturökning
 • frekvent urinering, med svårighet, ibland smärtsam, brinnande och en känsla av överflöd av blåsan;
 • generellt instabilt tillstånd i nervsystemet - sömnlöshet, frustration, ilska, rädsla.
 • Funktioner av sjukdomsförloppet

  Sjukdomen hos sjukdomen börjar med diagnosen - det är mycket svårt att bestämma på grund av den initiala tröga utvecklingen.

  Clotbildning - klumpar i sperma, prostats utsöndring indikerar också exakt den stillastående typen. I de tidiga stadierna är det lätt att bota även utan användning av antibiotika.

  diagnostik

  För att upptäcka eller bekräfta prostata trängsel bör du:

  • tydligt och tydligt prata om problemet, svara på alla frågor från urologen;
  • passera en allmän undersökning, palpation anal, undersökning av urinröret;
  • Att överlämna analyser av blod (generellt, på hormoner);
  • att klara analysen av urin;
  • att göra ett spermogram;
  • att ta ifrån sig substansen av prostatakörteln (för forskning och upptäckt av uppfattningen av antibiotika);
  • att passera eller genomföra USA-inspektion.

  behandling

  Hur man behandlar stillastående prostatit? Först kommer urologen att göra en undersökning och ta testen.

  Sedan utser han en undersökning med en terapeut, en endokrinolog, en immunolog, en psykoterapeut för en mer exakt bestämning av tillståndet.

  Efter att ha mottagit alla anamneser och resultat av studien rekommenderar urologen vanligtvis att förändra livsstilen.

  Vi behöver flytta mer, normalisera sexuella handlingar, sluta röka och alkohol, äta rätt.

  En bra behandling är prostata massage (rektalt), och föreskriver också medicinering.

  medicinering

  Läkemedel väljer primärt antibiotika. En viss lämplig beredning är föreskriven.

  Använd sedan den vanliga listan för behandling av prostatit:

  • antiinflammatoriska, anestetika (buprofen);
  • Immunreducerande läkemedel (kipferon);
  • alfa-blockerare för restaurering av urinledningar (doxazosin);
  • vitaminkomplex;
  • hormonella läkemedel (finasterid);
  • diuretika (tranbärsekstrakt, te);
  • rektala suppositorier;
  • droger som förbättrar blodcirkulationen.

  Folkmetoder och kost

  Av de folkmekanismer som används för att behandla prostatit är populära infusioner av persilja, asparges, aspenbark. Alkoholhaltiga läkemedel för prostatit rekommenderas inte på grund av att sådana ämnen kan smala och utvidga kärlen. Infusioner görs bäst på kokande vatten.

  Vid behandling av icke-infektiös prostatit är korrekt näring effektiv.

  Bör överges salt, kryddig, stekt, fet mat.

  Det är förbjudet att dricka alkohol, kolsyrade, koffeinerade drycker.

  Visa diuretikdrycker, fruktdrycker, te. Du kan äta mat av vegetabiliskt ursprung med låg surhet. Mejeriprodukter kommer att öka immuniteten. Rädisa, rädisa, sorrel är förbjuden!

  Gynnsamt för behandling av kronisk prostatitzink, detta ämne ingår i pumpafrön, nötter, kyckling.

  uppvärmning

  Varma bad har en bra effekt på det allmänna tillståndet. Ta ett bad med ett avkok av lugnande örter (kamomill) medan du sitter.

  Torr värme (varmare) används också för stillastående prostatit. Värme dödar infektioner, förbättrar blodcirkulationen, vilket minskar stagnation. Det är möjligt att värma upp endast efter avlägsnande av den grundläggande inflammationen - i frånvaro av temperatur.

  Sport, motion

  Övningar med prostatit är nödvändiga, men var inte ivriga. Det är nödvändigt att använda lätta övningar (squats, backar), cykling är förbjuden.

  Övningar i samband med sammandragning och avslappning av musklerna i blåsan och anus reducerar stagnationen.

  Rekommendera följande övningar som förbättrar blodcirkulationen:

  • squats med benen ifrån varandra;
  • backar i olika riktningar;
  • Alternativ lyftning av knäna;
  • vridning av vinkeln.

  Den optimala lösningen på problemet kommer att gå (ibland gå), vanligtvis med träningscyklar. Hjälper också blodcirkulationen att simma.

  Vilket sätt är det mest effektiva?

  Prostasmassage genom anusen leder till att kanalerna återgår till det normala, förbättrar prostatakörteln allmänna tillstånd.

  Ett utmärkt resultat ger elektrostimulering och laserstimulering av prostata. Fysioterapeutiska procedurer används också för stillastående prostatit.

  Konsekvenser och förebyggande

  Varje sjukdom, om den lämnas obehandlad, leder till komplikationer, leder denna typ av sjukdom till:

 • njursjukdomar, pyelonefrit;
 • impotens;
 • bildandet av neoplasmer (stenar) i prostata;
 • infertilitet;
 • sjukdomar i det genitourära systemet;
 • prostatacancer.
 • Profylax av stagnation av prostatakörteln kommer att vara: reglering av sexuellt liv, aktiv livsstil, rätt näring, undvikande av hypotermi, regelbunden undersökning av läkare.

  slutsats

  Stagnerande icke-infektiös prostatit är inte lätt att diagnostisera, för någon avvikelse är det nödvändigt att kontakta specialister.

  Det är viktigt att gå igenom hela behandlingen av kronisk prostatit, annars kan ett kroniskt stadium utvecklas, och det blir svårare att bota det. Konsekvenserna av en stillastående prostata kan vara infertilitet och cancer. En man måste vara en man!