Huvud
Analyser

Hur man behandlar vesikulit med folkläkemedel

Vesikulit är en sjukdom i det manliga reproduktionssystemet, vilket är en inflammation i de partiella vesiklarna (körtlar som är ansvariga för framställning av seminalvätska). Symptom på sjukdomen: Brott mot manlig sexuell funktion och smärta. Det är viktigt att i god tid diagnostisera och behandla sjukdomen, för utan rätt behandling kan en person utveckla en kronisk form av sjukdomen, vilket i sin tur kan orsaka irreversibel infertilitet. Vesikulit kan vara infektiös och icke-infektiös. Infektiös vesikulit orsakas av bakteriell, viral, svampinfektion. Noninfectious form av sjukdomen utvecklas i närvaro av stillastående processer i en köns körtlar eller i den venösa bädden hos bäckenorganen.

När vesikulit inträffar kan behandling göras med folkmedicinska lösningar. Sådan terapi har antimikrobiell effekt, minskar inflammation, stimulerar regenerering av skadad vävnad och stärker kroppens försvar.

Seminala vesiklar och deras funktion

Seminala vesiklar är de två könkörtlarna. Anatomiskt är de över prostatakörteln. Deras främre del berör blåsan och den bakre delen - med ändtarmen. Glandsformen är långsträckt, längden är 5-6 cm, bredden är 2-4 cm, tjockleken är 1-2 cm. De har en reliefyta. Körtlarna öppnar sig i vasutskjutningarna.

Seminala vesiklar utför följande funktioner:

 • Utvecklingen av ämnen som ger energiresurser till spermier.
 • utveckling av skyddande ämnen;
 • bearbetning av resthalter av främmande vätskor.

Seminala vesiklar producerar 50-60% av den totala spermierkompositionen. En viktig substans som syntetiseras i dem är fruktos, vilket är den huvudsakliga energiresursen för att flytta spermier. Det är koncentrationen av fruktos i sperma som är en indikator på människornas reproduktionssystems hälsa.

De kemiska och fysiska parametrarna för utsöndrad utsöndring är också mycket viktiga för spermatozoas aktivitet. Spermierna hos en frisk man bör ha ett pH-värde av 7,3. Det är hemligheten med sädesblåsor spermier ger normal syra och deltar i bildandet av en skyddande kolloid substans som förhindrar död av sperma i den sura miljön i de kvinnliga slidsekret. Detta garanterar fertiliteten hos spermier.

Även i partiella vesiklar avlägsnas seminal vätska och sperma under ouppfyllt samlag. Absorption av celler från spermatozoa utförs av speciella fagocytiska celler av spermatofager.

Orsaker till vesikulit

Blåsor förekommer ofta hos medelålders män (35-45 år), men det kan strejka och ungdomar och ungdomar, samt personer över 50. Sjukdomen är ofta förknippas med promiskuitet moderna människor och den höga förekomsten av sexuellt överförbara infektioner. Vesikulit hos män är en inflammation av sämsta vesiklar.

Sjukdomen kan vara smittsam eller orsakas av stillastående processer. Det finns följande orsaker till kronisk vesikulit:

 • stasis i en mans könkörtlar;
 • stillastående processer i bäckens organ eller skrotas venösa bädd
 • den kombinerade effekten av dessa två faktorer.

Infektiös inflammation av partiella vesiklar är uppdelad i specifika och icke-specifika.

Nonspecifik vesikulit kan orsakas av:

 • bakterier;
 • virus;
 • mikoplamami;
 • patogena svampar;
 • chlamydia.

Bakteriell icke-specifik infektiös vesikulit orsakas oftast:

 • stafylokock- eller streptokockinfektion;
 • Escherichia coli och bakterier från Escherichia coli gruppen;
 • Pseudomonas aeruginosa.

Specifik smittsam vesikulit är associerad med utvecklingen av gonorré, trichomonas, tuberkulos eller blandad infektion.

Staphylokock- och streptokockinfektioner dominerar hos unga människor och är en komplikation av uretrit. Hos äldre människor är smittsam vesikulit oftare orsakad av E. coli och andra bakterier i tarmgruppen. Detta beror på de frekventa fallen av utveckling av blåsor hos sådana människor och sekundär infektion av seminala vesiklar.

Viral vesikulit utvecklas som en komplikation efter en tidigare influensa eller ARVI. I vissa fall orsakas viral vesikulit av herpesvirusinfektion. Om vesikuliten är viral, kommer analysen av seminalvätska för bakteriell kontaminering att vara negativ.

Svampvesikulit utvecklas ofta mot bakgrund av långvarig antibiotikabehandling eller administrering av kortikosteroider. I vilket fall som helst indikerar en svampinfektion i de inre organen en signifikant minskning av patientens immunitet och kräver en ytterligare undersökning av det allmänna tillståndet för människors hälsa.

Kronisk vesikulit orsakas i de flesta fall av smittsamma medel som orsakar STD: klamydia, ureaplasma, genital herpes och andra.

Infektion av partiella vesiklar kan uppträda på flera sätt:

 1. Med en ström av blod. Detta leder till förekomsten av infektionssjukdomar i bäckenorganen eller kroniska infektiösa processer hos andra organsystem: tonsillit, bihåleinflammation, karies, lunginflammation, gastrit och andra sjukdomar.
 2. Genom kontakt. Infektion kan komma uppåt (längs urinröret eller vas-deferenserna) med uretrit, funicularit, deferentit eller nedåtgående vägen i urinledarna med pyelonefrit och glomerulonefrit.
 3. På lymfsystemet. Sådan infektion uppstår om infektionen utvecklas i närliggande organ: prostatit, proktit och andra.

Stagnerande vesikulit utvecklas mot bakgrund av ett antal faktorer:

 • avbrutet samlag
 • ofullständig ejakulation
 • brist på regelbundet sexliv, avhållsamhet;
 • systematisk superkylning;
 • stillasittande stillasittande livsstil;
 • infektionssjukdomar i bäckenorganen;
 • venösa sjukdomar;
 • dåliga vanor: alkoholmissbruk, rökning.

I extremt sällsynta fall utvecklas vesikulit mot bakgrund av följande faktorer:

 • en allergisk reaktion;
 • autoimmuna sjukdomar;
 • metaboliska sjukdomar;
 • mekaniskt trauma hos reproduktionssystemet;
 • berusning.

Symptom på vesikulit

Patienten har följande tecken på sjukdomen:

 • smärta i ljummen och bäckenregionen, som kan utstrålas i sakrummet
 • smärta är oftare ensidig, eftersom även i fallet med båda kirtlarnas nederlag är graden av vesikulitutveckling inte densamma;
 • smärta kan öka under tarmrörelser och med full blåsan;
 • smärta vid erektion och ejakulation, efter samlag kommer smärtan att kvarstå i flera timmar;
 • hos vissa patienter finns blodintag i spermierna;
 • ofrivillig utlösning, nattliga föroreningar;
 • Det kan finnas en överträdelse av urinering.
 • Med infektiösa vesiklar kan det finnas utsläpp av pus med urin och sperma.

När det förekommer en akut inflammation hos de partiella vesiklarna, uppträder symtomen plötsligt. Ofta framträder denna sjukdomsform som en komplikation efter en infektionssjukdom, oavsett akut bakterieinfektion eller virussjukdomar (influensa, ARVI, herpes). En person har symptom som är typiska för akut vesikulit, och behandlingen ska börja omedelbart. Sjukdomen börjar med feber och en skarp smärta i ljumsken och sakrummet. Det är möjligt att skilja slem eller pus från urinröret med blodåren.

Kronisk vesikulit startar inte dramatiskt. Symtom på sjukdomen kan vara frånvarande eller mild. I allmänhet klagar patienten på smärre smärta, ett funktionsstörning i urinering och en försämring av kvaliteten på sexuellt liv. Ofta orsakas den här typen av vesikulit av stagnerande processer i bäckens organ och skrotets venösa bädd.

Vesikulit, speciellt i kronisk form, kan leda till en minskning av den vitala aktiviteten hos spermier och manlig infertilitet.

Diagnos av patologi

Följande studier används för diagnosen:

 1. Rektal undersökning. Över prostatakörteln bestämmer läkaren långsträckta neoplasmer, vars palpation orsakar smärta.
 2. Laboratorieundersökningen av utsöndring av partiella vesiklar. Med mikroskopi av hemligheten, detekterar bakterieceller erytrocyter, purulenta inklusioner.
 3. Kontrast vesikologi. Definiera en ökning av körtelns storlek, brott mot lindring av deras väggar.
 4. Ultraljudsundersökning av skrot- och bäckenorganen. En förändring i storleken och formen av partiella vesiklar, en överträdelse av strukturen hos andra organ bestäms.
 5. Dator- och magnetisk resonansavbildning. Det gör det möjligt att mer exakt bestämma dysfunktionen hos körtlarna. Denna dyra studie är i de flesta fall inte nödvändig.
 6. Laboratorieundersökning av blod, urin, sperma. I en laboratoriestudie spermier bestämmas form, storlek och rörlighet hos spermier koncentrationen av fruktos, närvaron av bakterieceller och erytrocyter.

Behandling av vesikulit

Behandling av sjukdomen beror på orsakerna till patologin. Tillvägagångssätt för behandling av infektiös och icke-infektiös vesikulit är olika. Den smittsamma formen av sjukdomen behandlas med användning av antimikrobiella medel, medan för behandling av stillastående processer innebär användning att normalisera blodflödet i bäckens organens venösa bädd. Symtomatisk behandling används också för att förbättra patientens tillstånd.

I terapi är det användbart att applicera prostata massage och varma kompresser till perineum, vilket gör det möjligt att förbättra blodflödet till det drabbade området och påskynda återhämtningen. Behandling bör också innehålla en fullverdig vitaminrik kost och administrering av immunmodulerande läkemedel. Detta innebär att immunsystemet stärks och hjälper till att bekämpa infektion.

Det är lämpligt att använda folkläkemedel för behandling av vesikulit. Sådan behandling har en komplex positiv effekt på människokroppen: det bidrar till att bekämpa orsakssystemet för infektion, stärker immunsystemet och stimulerar blodflödet. Man bör komma ihåg att behandling med folkmedicin ska vara lång och systematisk. För en bättre effekt är det bättre att kombinera olika sätt.

 1. Winter. I 1 kopp kokande vatten, 1 st. l. gräs vintergrön, insistera 3 timmar, sedan filtreras. Ta ¼ kopp infusion 4 gånger om dagen före måltiderna.
 2. Persilja. I terapi använda roten till denna växt. Färsk rot gnid och häll kokande vatten med en hastighet av 1 msk. l. grönsaksråvaror för 1 kopp kokande vatten. Insistera på en termosnatt, filtrera sedan. Ta 1 msk. l. denna infusion fyra gånger om dagen i en halvtimme före måltiderna.
 3. Vid behandlingen används också ett avkok av persilja frön. Förbereda ett avkok av 2 msk. l. frö pund, häll en halv liter kokande vatten, stå på låg värme i 10 minuter, insistera sedan på natten och filtrera. Ta 50 ml avkok 3-4 gånger om dagen.
 4. Herbal Collection Number 1. Mala och blanda 5 g blommor och löv av johannesört, 10 g salviabladen, 15 g poppelknoppar och 25 g kullrot. I 500 ml kokande vatten ångad 2 msk. l. sådan insamling, insistera på en termos natt, nästa morgon filter. Ta ¼ kopp av denna infusion tre gånger om dagen i en halvtimme före måltiderna. Behandlingen varar 1-2 månader. Samling hjälper till att bekämpa mikroorganismer-patogener vesikulit och har också en immunmodulerande effekt.
 5. Herbal Collection Number 2. Mala och blanda noggrant 10 gram örthorsetail och näsblad, 15 gram fänkål och fältbeslag, 25 gram kalendula och yarrow örter. I en halv liter kokt vatten ångad 2 msk. l. sådan insamling, insistera på en termos i 2 timmar, filtrera sedan. Ta 1/3 kopp tre gånger om dagen. Denna buljong stärker immunsystemet, främjar snabb regenerering av vävnad och har en antiinflammatorisk effekt.
 6. Herbal Collection Number 3. Mala och blanda i lika stor volym färgen på svart älskling, kamille och linden och gräset i Johannesört. I 400 kokande vatten stjäl 2 msk. l. samla in, insistera på termos i 2 timmar och filtrera sedan. Ta 200 ml av läkemedlet två gånger om dagen.
 7. Juice terapi. Mycket användbart för att behandla sjukdomen är färskpressade grönsaks- och fruktjuicer. Juicer kan blandas, honung läggs till smak. Drick tre glas olika juice per dag.
 8. Bath. Det är användbart att ta varma bad med örtteckningar. Dessa bad värmer upp, ökar blodflödet till det drabbade området, har en antiinflammatorisk och lugnande effekt. Applicera bad med avkok av kamomill, ringblomma, salvia ört, horsetail, yarrow, nässla, ek och pilbark och andra medicinska växter. 200 g örter ångas i 1 liter kokande vatten, insisterar en timme och hälls i ett bad. Ta ett bad på kvällen före sängen. Procedurens varaktighet är 15 minuter.
 9. Lavemang. Det är användbart att placera enemas med ett varmt avkok av medicinska örter. Örter tar samma som för bad. Enema görs varje natt före sänggåendet i 10 dagar.

komplikationer

Om du inte startar behandling i tid, kan patienten få komplikationer av vesikulit:

 1. Suppuration av seminal vesiklar.
  Utan ordentlig terapi kan en purulent inflammatorisk process börja. Patienten kommer att uppleva akut smärta i ljumsken och sacrum. Det finns också en ökning i temperatur och symtom på förgiftning: frossa, svaghet, huvudvärk. En purulent infektionsprocess kan spridas till närliggande organ. Bakteriepatogener kan komma in i blodomloppet, patienten utvecklar sepsis, vilket kan leda till ett dödligt utfall.
 2. Infertilitet.
  Infertilitet kan orsakas av en långvarig kronisk kurs av sjukdomen.
 3. Sexuell dysfunktion.
  Utan korrekt terapi kan kvaliteten på patientens sexuella liv minska, han kan uppleva erektil dysfunktion, den sexuella handlingen kommer att följa smärtsamma känslor.

förebyggande

För att förebygga vesikulit bör en sexuell mogen man utföra ett antal åtgärder:

 1. Identifiera och behandla smittsamma processer i tid
 2. Undvik hypotermi;
 3. Öva skyddad kön och undvik oreglerade kön.
 4. Att leda en aktiv livsstil, att vara engagerad i fysisk kultur för att undvika långvarigt stillasittande arbete;
 5. Sexuellt liv borde vara regelbundet;
 6. Undvik dåliga vanor: dricka alkohol, röka
 7. Undvik skada på ljummen;
 8. Normalisera kosten och ät tillräckligt med färsk frukt och grönsaker;
 9. Stärka immunförsvaret.

Skriv i kommentarerna om din erfarenhet av behandling av sjukdomar, hjälp andra läsare på webbplatsen!
Dela materialet i sociala nätverk och hjälp vänner och familj!

Vesikulit hos män, symtom, sätt att behandla

Vesikulit är en sällsynt urogenital sjukdom hos män. Ännu mindre ofta är vesikulit en självständig sjukdom, och dess kurs bestämmer de primära sjukdomar i den smittsamma och icke-infektiösa karaktären hos organen i sexuella och utsöndringssystemen.

Vid behandling av försummelse blåsor som kan inducera infertilitet hos en patient och att provocera en flödande variga processer sädesblåsorna, och bortom.

Vad är vesikulit?

Vesikulit hänvisar till inflammatoriska sjukdomar, eftersom den patologiska processen täcker vävnaden hos partiella vesiklar.

Det strömmar mot bakgrund av inflammation hos andra organ av det manliga könsystemet, oftast - prostatit.

Sjukdomen åtföljs av smärta i bäckenområdet och en kränkning av en mans sexuella liv.

När formuläret startas kan vesiculit störa fertiliteten hos spermier i irreversibel ordning.

Anatomi av seminala vesiklar

Seminala vesiklar är parade körtlar som utgör en del av det manliga reproduktionssystemet.

Lokalisering av partikelblåsor är begränsad av blåsan från framsidan, prostata sidan från undersidan och vasutskjutningarna från sidan.

Rektumets ampulla gränsas av den bakre ytan av de partiella vesiklarna.

Den övre delen av de partiella vesiklarna är i kontakt med bukhinnan. Graden av fyllning av blåsan påverkar lokaliseringen av körtlarna.

Morfologin hos de partiella vesikelväggarna kännetecknas av en ojämn yta och spindelens form.

Könskörtornas volym har en nedre gräns på 10 cm 3, den övre - 48 cm 3 för olika män.

Anatomiskt är järnet uppdelat i 3 delar: utsöndringskanalen som sträcker sig från kroppen som börjar med basen.

Utskiljningskanalen fortsätter i vas deferens och vas deferens.

Den sistnämnda kanalen är lokaliserad i tjockleken på prostatakörteln och häller sig in i prostata-kanalen, öppnar på urinrörets yta i området hos den sällsynta tuberkeln.

Leverans av blod till de partiella vesiklarna utförs genom de arteriella grenarna hos vas deferens och blåsan.

Utflöde av blod görs till iliac venen (inre) och blåsans venösa plexus.

Den lymfatiska anslutningen av de partiella vesiklarna förekommer med iliac lymfkörtlar.

Nervös reglering av seminala vesiklar utförs av grenar av en liten nervplex av partiella vesiklar.

Funktionalitet sädesblåsor samband med energiförsörjningen av spermier under positiv kemotaxi, skapande av en kemisk medium för spermier befruktning äggcellen och återvinning outnyttjade sperma.

Med massfraktion är vesiklarnas vätskefluid inte mindre än 50-55% av den totala mängden sperma. Huvudkemikalierna i den seminala vätskan är fruktosmonosackarid.

Normalt bör nivån av fruktos i kroppen vara cirka 14 mmol / l för en man.

Den sura alkaliska balansen av halvvätskan förskjuts till den alkaliska sidan - 7,32 - 7,36.

Således upprätthålls den kolloidala fysikalisk-kemiska konsistensen av fruktos och spermier i samband med utsöndringen av testiklarna.

Spermiofager av partiella vesiklar absorberar inte bara orealiserad egen seminalvätska, utan också testiklarnas spermier.

Spermiofagens fagocytiska förmåga beror på de höga autolytiska förmågan hos lysosomer och deras enzymatiska aktivitet.

Orsaker till blåsans inflammation

Inflammation av seminala vesiklar fortskrider i prevalens bland män i olika åldrar.

Exponering av ungdomar mot vesikulit beror på ökningen av sexuella infektioner som förvärvas genom tillfälligt samlag med avsaknad av kondomer. Som ett resultat började vesikulit noteras hos 25-åriga män och yngre.

Tillväxten av sjukdomen hos äldre män bestäms villkorad förbättrad levnadsstandard levnads och sjukvård, vilket leder till en ökning av den förväntade livslängden och inneboende senil, problem i driften av organ och körtlar i reproduktionssystemet.

Alla orsaker till vesikulit klassificeras i två typer: smittsam och stillastående.

Smittsamma medel för att provocera vesikulit är mer patogena bakterier.

Specifikt för prokaryoter vezikulita anses GONOKOCK Neisser, Kochs bacillus, stafylokocker och gonokockala bakterier, blandad infektion, Streptococcus, Pseudomonas aeruginosa och Klebsiella, de enklaste - vaginala trichomonas.

Patienter med medel- och senil ålder är mer sannolika med vesikulit att ha en patogen E. coli-hemlighet, observerad när seminalvätska är stillastående.

Hos patienter med ung ålder är stafylokock- och gonokockinfektioner vanligare i samband med intag under samlag.

Förutom dessa patogener upprättas en virusinfektion genom att såpa vätska eller en tredje del urin efter ett negativt resultat på patogena bakterier.

Statistiska studier har upptäckt herpesviruset hos tre patienter av hundra med vesikulit.

Nio av hundra patienter hittade ett positivt svar på mykoplasma. Mer än hälften av patienterna med urogenitala vesiculitis identifierade patogener (Chlamydia, genital herpes, Ureaplasma, Gardnerella).

Svampinfektion orsakar vesikulit vid en långvarig behandling med antibiotika eller efter behandling med kortikosteroider.

Fysiologi av inflammatorisk process i seminal vesiklar i blåsor

De flesta inflammatoriska reaktioner i något organ eller körtel av en människokropp, inklusive sädesblåsor inträffar som ett svar på stressfaktorer på de cellulära strukturer, är känsliga för försvagning av immunsvaren.

Som sådana faktorer är temperaturavvikelser, mekanisk skada, stagnation av blod i det lilla bäckenet och halvvätskan.

Med akut inflammation i de partiella vesiklarna observeras ödemet hos epitelet hos de partiella vesiklarna, vilket leder till en avvikelse i utsöndringen och utsöndringen av klyvens utsöndring.

Den kroniska naturen av inflammationen leder till bildandet av en patologisk förtjockning av slemhinnan, vilket påverkar volymen av ytterligare utsöndring av sperma och utsöndring.

Förtjockningen av väggarna och försök av körtelceller för att kompensera för bristen på den utsöndrade vätskan leder till hypertrofi hos körteln, som uppenbaras i puffiness och en ökning av volymen.

I det här fallet finns det hypofunktion av körtelepitel, långsiktigt inflammatoriska processen utvecklas till atrofi.

Samtidigt med atrofi av epitelialkörtelvävnad finns det ett förfarande för störning av funktionaliteten hos det adventitiella membranet i blåsorna som är ansvarigt för att förflytta den seminala vätskan från körteln.

Resultatet av patofysiologiska processer är stagnationen av utsöndringen av partiella vesiklar och förvärringen av den inflammatoriska processen, vilket kan leda till att en purulent process inleds.

Faktorer av sjukdomsprogression

Stagnation i sädesblåsorna observerats under långvarig frånvaro av samlag, masturbation, fysisk inaktivitet och stillasittande livsstil, rökning och konstant användning av alkoholhaltiga drycker, avbröt samlag, oregelbundna sexualliv, inflammatoriska processer i det urogenitala systemet, förkylningar, hemorrojder störningar.

Sätt för penetration av infektion med vesikulit

Influensa och akuta respiratoriska virusinfektioner kan tränga in i andningsorganen genom blodomloppet i de partiella vesiklarna och provocera en inflammatorisk process.

Förändring av miljöfaktorer är en utlösningsmekanism för introduktion och reproduktion av patogen mikroflora som kan hoppa in i den försvagade körteln på tre sätt:

 • genom blodomloppet (hematogena) patogena mikroorganismer bringas till de sämsta vesiklarna. Denna metod observeras i karies, tonsillit, tuberkulos, lunginflammation, bihåleinflammation och andra sjukdomar som orsakas av streptokock- och stafylokockinfektion;
 • genom lymfcirkulation från de närliggande bäckenorganen (prostatit, balanoposthit) eller drabbade vävnader (furunkulos). Så penetrerar Pseudomonas aeruginosa, cocci bakterier, mirabilis och vulgaris;
 • stigande metod, karakteristisk för infektion, genom urinröret genom sexuell kontakt, analkontakter eller otillräcklig hygien hos urinogenitalorganen (E. coli).

Andra orsaker till vesikulit

Utvecklingen av vesikulit uppstår som ett resultat av orsakerna som utgör isolerade fall i medicinsk praxis, men försummelsen av vilken vid undersökning av etiologin av vesikulit är felaktig.

Sådana skäl innefattar allergiska reaktioner, fysiskt trauma, missfall av immunreaktioner, metaboliska störningar, exponering för kemikalier och mediciner.

symptom

Den kliniska bilden av vesikulit har karakteristiska egenskaper för den akuta kursen av den patologiska processen och kronisk.

Med akut vesikulit:

 • smärta vid utlösning och förekomst av blodföroreningar i ejakulatet
 • smärtsamma förnimmelser i det lilla bäcken och sakrumsregionen
 • ensidig karaktär av smärta vid ensidig eller bilateral inflammation i blåsorna, vilket indikerar en annan grad av svårighetsgrad av inflammation i seminiferkörtlarna;
 • intensifiering av smärta intensitet noteras när tarm och urin tömmes. Fyllningen av blåsan leder till en gradvis ökning av smärtaintensiteten;
 • Som någon inflammatorisk process i kroppen, åtföljs vesikulit av en ökning av kroppstemperaturen till ett subfebrilt märke.

Den kroniska studien av vesikulit kan detekteras i riktning mot försämring av sexuellt liv och urinering om det finns följande symtom:

 • smärta i det lilla bäckenet och penis i erektil tillstånd och med ejakulation
 • ofrivillig utlösning när som helst på dagen
 • långvarig smärta i flera timmar efter samlag
 • Överträdelser av frekvensen och fullständigheten att tömma blåsan;
 • värkande smärta i sakralområdet
 • problem med testet av orgasm.

Med en kronisk behandling av vesikulit kan patienten inte uppleva några tecken på sjukdomen tills han finner blodutsläpp i spermierna.

Under akut och kroniskt förlopp vesiculitis laboratorium och visuella metoder kan återfinnas i sädesvätskan purulenta massor (piospermiya) och urin (pyuri), samt minska antalet mogna spermier kan befruktning (zoospermiya).

VIKTIGT ATT VET: Hur prostatacancer manifesteras, diagnostiseras och behandlas.

diagnostik

En initial tillgänglig diagnostisk undersökning av en patient med misstänkt vesikulit är en rektal undersökning av partiella vesiklar utförda av läkarens pekfinger genom anuset.

Svullna och inflammerade seminalblåsor probes över prostatakörteln.

En erfaren läkare kommer att kunna upptäcka inflammation om det finns tuberkulor på de vesikelformade blåsorna.

Autentiska form histologisk undersökning av det nyskapande förfarandet vesiklar är kateterisering av blåsan efter tömning dess naturliga fyllning en steril isotonisk lösning och efterföljande rektal massera sädesblåsorna.

Blåsan från den sterila vätskan efter massagen mottar den seminal vätskan.

Slutet av förfarandet är att samla urinen naturligt och den efterföljande visuella och cytologiska analysen.

Inspektion av glasvaror med urin i ljuset kan visa den seminalvätska som har separerats från de partiella vesiklarna i form av spermier, purulenta massor och blodsekretioner.

Mikroskopisk analys kan visa närvaron av bakterier, blodceller, transformerade spermatozoer.

Förekomsten av sarkom eller tuberkulos av seminala vesiklar genom röntgenundersökning av vasdeferenserna utesluts med vesikulografimetoden.

Preliminärt sätts plaströret in i urinrörsöppningen och avanceras till de partiella vesiklarna. Efter detta införs ett kontrastmedel.

En röntgen tas i perineal regionen, gör ett snitt i huden och exponerar vas deferens.

Bilden visar storleken på lumen, formen och tillståndet hos väggarna i de utbytbara blåsorna, och närvaron av tuberositet på deras yta.

Eftersom kontrasterande ämnen använder jodolipol, veropainin.

Vid ultraljud utförs inte undersökning av partiella vesiklar av en invasion i kroppar i ett litet bassäng. På bildskärmen återspeglas ultravågor, som sänds av en speciell källa, från de sämsta vesiklarna.

Ökningen i storleken på gonaderna och deras deformation utgör grunden för diagnosen.

De mest moderna metoderna för diagnos av vesikulit är magnetisk resonansbilder och datortomografi.

Dessa diagnostiska metoder, trots de höga kostnaderna jämfört med andra metoder, visar de mest tillförlitliga resultaten.

Laboratoriediagnostik innefattar provtagning med efterföljande analys av sperma, urin och blod.

Med vesikulit i blodet ökar frekvensen av erytrocytsedimentering. Vid mikroskopisk analys av den infektiösa naturen hos vesikulit detekteras bakterier av olika arter.

Urinanalysen utförs på cytologisk bestämning av närvaron av bakterier, blodceller (erytrocyter och leukocyter).

I spermier reduceras nivån av fruktos och antalet spermatozoer med förmåga att befruktas patologiskt.

Antalet transformerade spermatozoa ökar, vita och röda blodkroppar detekteras, patogena mikroorganismer kan vara närvarande.

Behandling av vesikulit

Behandlingsriktningen bestäms av de faktorer som orsakade sjukdomen. Smittsam process på grund av den dominerande bakterieetiologin kräver snabb administrering av antibiotika.

Under stillastående fenomen i partiella vesiklar används medel för att förbättra blodcirkulationen i det lilla bäckenet. Om faktorerna för båda grupperna detekteras, är förberedelserna integrerade.

Läkemedel är grunden för behandling vesiculitis, men fullständig eliminering av symptom av sjukdomen uppnås med en integrerad strategi för vesiculitis behandling (sjukgymnastik, kosttillskott, vitaminer och mineralkomplex massage av prostata och sädesblåsor, immunomodulatorer, etc.).

Förutom den huvudsakliga behandlingen elimineras symtomen som åtföljer vesikulit.

För framgångsrik behandling med antibiotika krävs en differentiering av bakteriepatogenen.

Komplexa antibiotika, som påverkar alla typer av traditionella patogener vesikulit - Oletetrin eller Tetraolean.

Läkemedel kan effektivt påverka könssjukdomarnas vävnader. Nitrofuran-läkemedel påverkar seminala vesikelceller och seminalvätska (Nitrofurantoin, Furagin).

Med kända typer av bakterier kan antibiotika användas:

 • makrolider (Sumamed, Azimycin, Erytromycin, Roxitromycin, etc.);
 • sulfonamider (sulfametoxazol tillsammans med pyrimidinderivat - trimetoprim);
 • tetracykliner (Metacyclin, Vibramycin, Doxibene, etc.).

Doseringen av det antibakteriella medlet bestäms endast av läkaren, baserat på sjukdoms svårighetsgrad, aktiviteten och arten av effekten av varje läkemedel, såväl som de detekterade bakterieartema.

Minimakursen för enskilda antibiotika är 5 dagar, maximal bör inte överstiga 14 dagar.

När urogenitala infektioner och patogener eller Klebsiella Proteus typ som används i de första 3 dagarna efter detekteringen vesiculitis immunoprotector förskriva sedan antibiotika krets innefattande makrolider (tetracykliner) och Biseptolum.

Kärlsjukdomarna i syfilis och andra venerala sjukdomar behandlas med antibiotika som är speciella för behandling av denna sjukdom (penicillin eller cephalosporinserier, rifampicin).

När semen är stillastående används angioprotektorer av Trental-typen och dess analoger för den farmakologiska effekten och den aktiva substansen.

Som en hjälpbehandling är de mest populära bland antiinflammatoriska drogerna diklofenak och indometacin bland immunmodulatorer - Pyrogenal, Solcourovac och andra.

Ytterligare behandlingsmetoder.

För att stärka lokal och allmän immunitet används fysioterapeutiska behandlingsmetoder på apparaten "Yarilo", "Intragon" med laser och UHF-verkan på vesikelvävnader.

För att förbättra metaboliska processer i den drabbade körteln används akupunktur.

För att förhindra återkommande sjukdom föreskrivs lera behandling inom ramen för sanatorium-och-spa-behandling, fysioterapi övningar i öppenvård och hemförhållanden, elektroterapi.

Syftet med operationen med vesikulit bör endast vara om det finns en purulent process i de partiella vesiklarna.

Purulent form av vesikulit i medicinsk praxis kallades empyema seminal vesiklar.

För att frigöra från pus öppnas de partiella vesiklarna och tvättas sedan med antiseptika.

Om en purulent massa hotar penetration i blodomloppet, förhindras sepsis genom ektomin hos de partiella vesiklarna.

Komplikationer av vesikulit

Konsekvenserna av vesikulit kan återspeglas i olika områden av manlig aktivitet.

I det sexuella livet kan det finnas en försämring av känslan av orgasm och erektil dysfunktion.

För fortsättning av släktet kan vesikulit spela den smutsiga orsaken till oförmågan att befrukta kvinnornas spermier.

Den farligaste komplikationen - empyem av partiella vesiklar kan utvecklas till följd av bristen på vesikulitbehandling.

Patienten upplever symptom på ljusintensitet: allvarlig smärta i ljummen, sakrum, sjukdom, huvudvärk etc.

Vid självbehandling av empyema är ett dödligt utfall inte uteslutet.

Näring och livsstil med vesikulit

Livsstil med vesikulit bör utesluta användningen av alkoholhaltiga drycker, tobaksrökning.

För att eliminera stillastående processer i de partiella vesiklarna är det nödvändigt att engagera sig i att stärka fysiska övningar, för att leda en mobil livsstil. Det är önskvärt att beställa sexliv.

I mat är det nödvändigt att utesluta livsmedel som orsakar irritation av genitourinary systemet (pepparrot, senap, vitlök, peppar, lök).

Mer sällan använda eller helt undantas från den dagliga menyn, kött, kaffe, starkt te, konserveringsmedel, marinader och livsmedel med stora mängder organiska syror, stekt och fet mat, snabbmat, livsmedel som orsakar gasbildning.

Rehabilitering efter sjukdom

Vesikulit, ofta med prostatit, har egenskapen att upprepa flera gånger under livet, om patienten återvänder till det vanliga sättet att leva.

I syfte att förhindra återfall vezikulita läkare råda gå härdningsfysioterapeutiska metoder i kombination med spa-behandling (lera) efter behandling med antibiotika, angioprotectors och immunomodulatorer.

På detta sätt att behandla ris minskar återfallet av vesikulit med hälften. Med hänsyn till ökningen av motorisk aktivitet, normalisering av sexuell aktivitet, systematiska fysiska övningar och iakttagande av principerna om rationell nutrition, kan återkommande vesikulit minimeras.

Traditionella behandlingsmetoder

I folkmedicin finns det inga alternativ för behandling av vesikulit, liksom sjukdomen i sig själv. Detta indikerar en relativ "ungdom" av partiella vesiklar i termer av kunskap om deras anatomi.

Eftersom vesikulit åtföljs av prostatit, applicera sedan folkmetoder för att behandla patologi i avsnittet "Behandling av prostatit med folkmetoder".

Det är värt att inte glömma att förhindra användningen av endast (!) Populära metoder som ger stödjande behandling.

Bakterieformer av vesikulit är inte utan antibiotika.

Om vårdläkaren tillåter att komplettera den grundläggande behandlingen med traditionell medicin, bör människors behandling börja med saft av trädgårdsreformerade växter: morötter, persilja, selleri.

Förtäring påskynda behandlingen vezikulita saft av gurka, skogsbär, buljonger samling av åkerfräken, Harrow fältet, nässlor, ringblomma gemensam, rölleka och fänkål.

Att bli av med inflammation hjälper till med bad med varmt avkok av kamomill, infusioner av salvia, johannesört, underjordiska kardborreorgan och njurar av svart poppel.

förebyggande

Förebyggande av vesikulit bör genomföras på flera sätt:

 • i sexuellt liv - tillåta inte tillfälligt samlag utan användning av preventivmedel, observera en individuell bekväm rytm av sexuellt liv;
 • i vägen för livet - att utrota dåliga vanor, för att undvika nervstörningar, att besöka naturen oftare, för att försöka att inte tillåta skador på könsorganen;
 • för att förebygga stagnation av sperma - inte tillgripa onani, att engagera sig i fysisk aktivitet är möjligt, genomgå tid diagnostiska tester för att äta med en dominans av växtvävnad, bland annat i kosten mer färska frukter och grönsaker.

Seminala vesiklar hos män

Hem> Urologi> Vesikulit (inflammation av sämsta vesiklar) - orsaker, symptom, behandling

Vesikulit (inflammation i sämsta vesiklar) - orsaker, symptom, behandling

Vesikulit är en akut eller kronisk sjukdom hos det manliga reproduktionssystemet, vilket kännetecknas av en inflammatorisk process i de partiella vesiklarna.

Anatomi och fysiologi av sällsynta vesiklar

Seminala vesiklar är placerade på sidan av vas deferens. Den främre väggen hos det parade körtelorganet är i kontakt med blåsan och den bakre väggen med ändtarmen (se figur 1).

Fig. 1 - Inflammation av seminala vesiklar.

Varje seminal vesikel har formen av ett dragspel (ytterst tvinnad tubuli), dess längd i en sådan form till 5 cm. Om bubblor sprids, dimensionerna hos varje nå upp till 12 cm. Den nedre änden av den seminal vesikel är spetsig. Det passerar in i utsöndringskanalen. Den sistnämnda slutar med en ejakulatorisk kanal i urinrörets prostatiska del i stället för det sällsynta tuberklet. På vägen till platsen passerar kanalerna genom tjockleken på prostatakörteln.

Seminala vesiklar utför följande funktioner:

 • direkt utlösning processen - under samlag, ejakulation i period, innehållet i sädesblåsorna och blandas med duktala prostatiska utsöndringar och utgångar in i urinröret vid basen av utsäde tuberkel;
 • "Utnyttjande" av spermatozoa - efter sexuell upphetsning har inte upphört med ejakulation, spermatozoa återgår till sädesblåsor från kanalerna, där de absorberas av spermiofager;
 • Produktion av fruktoskolhydrat är en energikälla för att stödja rörlighet och livskraft hos manliga könsceller. På grund av det kvantitativa indexet av fruktos är det möjligt att bedöma androgenmättnaden;
 • spermierskydd - de sämsta vesiklarna, tillsammans med bakteriecellerna, producerar en hemlighet som omsluter spermatozonen och skapar som sådan en film med ett pH av 7,3. Detta skyddar cellen från de skadliga effekterna av livmoderhalsslem i slidan och ger resistens och stabilitet mot spermierna på vägen mot ägget.

Orsaker till vesikulit

Många faktorer kan bli en provokatör av sjukdomen: Vesikulit kan manifestera sig, det kan vara en komplikation av sjukdomen eller dess konsekvens.

De främsta orsakerna till sjukdomen är uppdelade i stillastående och infektiös. Infektiösa delas också in i specifika och icke-specifika.

Stagnerande orsaker

 • överbelastning i pungen och bäckenorganen: ischemi, ateroskleros utfodring artärer, endarteritis aortabifurkationen (se "Behandling och förebyggande av stagnation av blod i bäckenet.");
 • sjukdomar som framkallar trängsel och ett hinder för passage av ejakulat genom naturliga kanaler: prostata adenom. prostatacancer, blåsans neoplasmer och rektumets ampulla, fibrotiska förändringar i urinrörets prostatiska del;
 • blandad (kombinerar ovanstående skäl).

Faktorer som orsakar stagnation av blod och utsöndring i blåsorna kan ofta vara:

 • inflammatoriska sjukdomar i ändtarmen
 • avbrutet samlag
 • masturbation;
 • ofullständig utlösning i stressiga situationer
 • hypotermi;
 • stillasittande livsstil;
 • oregelbundna sexuella relationer eller långvarig abstinens.

Smittsamma orsaker

Smittsamma nonspecifika orsaker:

 • Kandidomikoznye;
 • viral;
 • bakteriell;
 • mykoplasma;
 • chlamydia;
 • Gardnerelleznoy.

Smittsamma specifika orsaker:

Andra mindre vanliga orsaker är autoimmuna processer riktade mot förstörelsen av sina egna celler av seminal vesiklar, allergi, trauma-mekaniska skador integritet och pungen respektive, sädesblåsorna och kanaler.

Klinisk bild av vesikulit

Beroende på sjukdommens längd utmärks typ av sjukdom:

Flödet varierar i tid (akut varar upp till en månad, kronisk - mer än 3 månader), symtom och behandlingsmetoder.

Symtomatologin hos akut och kronisk vesikulit är något annorlunda, så överväga var och en i detalj. Ibland är det svårt att känna igen sjukdomen, eftersom det kan ha en raderad klinik med svag immunitet eller vara täckt av en klinisk bild av en annan sjukdom.

Symtom på akut vesikulit

 • sjukdomen börjar med en kraftig ökning i kroppstemperatur över 38 ° C
 • frossa, svaghet, trötthet, huvudvärk - berusnings syndrom;
 • vassa smärtor i inguinalområdet och perineum som kan migrera till sakrummet;
 • smärta är oftare ensidigt (även i närvaro av en bilateral process) på grund av ojämn grad av skada på högra och vänstra sjuka vesiklar;
 • smärtsamma förnimmelser förstärks med full blåsan och en avföring, eftersom den gångna krympningen av väggarna pressar på det inflammerade organet. Detta provar återigen irritation av smärtreceptorer;
 • obekväm ejakulation.

Symtom på kronisk vesikulit

Kliniken för den kroniska processen är mer associerad med nedsatt urinering och förvrängning av erektilfunktionen:

 • svaga orgasmer;
 • smärta under sex och flera timmar efter kön
 • ökad smärta vid utlösning;
 • förnyelse av föroreningar
 • dysursjukdomar: förändringar i urinernas kvalitet och dess mängd, uppkomsten av obehag;
 • konstant värk i smärtbenen.

Allmänna symtom

Andra symtom som åtföljer varje typ av vesikulit och beror inte på typen av flöde:

 • azoospermi - en minskning av det normala innehållet i spermatozoa i ejakulatet, vilket är huvudorsaken till manlig infertilitet
 • pyospermi - närvaron av pus i halvvätskan;
 • pyuria - utsöndring av urin med närvaro av pyogena massor;
 • märkbara droppar blod i sperma.

Diagnos av sjukdomen

Efter en grundlig undersökning och undersökning identifierar den behandlande läkaren de ledande symtomen och skisserar en preliminär diagnos och ytterligare instrument och laboratoriemetoder för undersökning.

Under en objektiv undersökning utförs en rektalundersökning. Med inflammation i de partiella vesiklarna kan spindelliknande tätheter observeras över prostatakörteln.

Omedelbart överlämnas laboratorietester:

 • Allmänt blodprov;
 • Allmän analys av urin;
 • Spermaanalys;
 • Undersökning av seminalvätska.

Ett allmänt blodprov visar närvaron av en inflammatorisk reaktion i kroppen. Detta framgår av ökad erytrocyt-sedimentationshastighet (mer än 15), växel leukocyt vänster (unga leukocyter) och ökade mängder av totala leukocyter.

Ett allmänt urintest kommer att avslöja närvaron av erytrocyter, bakterier och leukocyter i testvätskan. Ibland förekommer urater.

Den mest avslöjande och specifika analysen med avseende på vesikulit - sperma.

I händelse av en inflammatorisk process kommer spermogrammet att visa:

 1. närvaron av leukocyter och erytrocyter i ejakulatet
 2. minskning av antalet spermatozoa;
 3. förändring i förhållandet mellan mobila spermatozoa och immobila
 4. förekomst av patogener;
 5. kvantitativ brist på fruktos i seminalvätska.

För att studera seminalvätskan kateteriseras blåsan med ytterligare fyllning med en isotonisk lösning. Efter översvämningen masseras de partiella vesiklarna och i slutet av proceduren frågar de patienten att urinera. I urin som studeras, återfinns samma index som i den allmänna analysen av urin, endast i stora mängder och direkt från testiklarna.

Från instrumentella metoder för forskning användning vesiculography. ultraljudsdiagnostik, datortomografi och magnetisk resonansbilder.

Alla listade forskningsmetoder kommer att visa en ökning av partikelformiga vesiklar i storlek, förtjockning av väggen, en förändring av utsidan av de yttre och inre ytorna. Skillnaden ligger i klarhet och detalj av de beskrivna förändringarna.

Behandling av vesikulit

Funktioner av behandling är endast tillgängliga för graden av skada och försummelse av processen. Det vill säga akut och kronisk vesikulit behandlas lika. Men med komplikationer av kronisk kurs, förutom konservativ terapi, är läkare tvungna att tillgripa operativa metoder.

Behandlingen bör inledas omedelbart efter det att de första symptomen har uppstått för att undvika obehagliga procedurer som utförs kirurgiskt.

Läkaren föreskriver komplex terapi. Det bör inkludera etiologiska (som syftar till att eliminera smittämnet eller stagnationen), patogenetisk och symptomatisk behandling.

För att eliminera en patogen mikroorganism, bredspektrum antibiotika Åtgärder (makrolider, cephalosporiner av 3 generationer, nitrofuraner, skyddade penicilliner, fluorokinoloner, karbopenem). Om det i studien av seminalvätska var möjligt att identifiera patogenen, väljs antibakteriella läkemedel individuellt för mikroorganismen och dess reaktioner på olika grupper av läkemedel.

Att åtgärda överbelastning, läkare använder angioprotectors (förbättra blod reologi), icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel i tablettform eller suppositorier. Bra fysioterapi (massage i prostata och seminala vesiklar), varma mikroclyster, UHF-terapi. Eliminering av stagnation av sekretion kommer att bidra till att bli av med infektionen snabbare, eftersom den inte förblir i vätskans hålrum.

Hjälpterapi syftar till att minska symtomen. Narkosmedel används, vilka också används i tablettform och rektala suppositorier. Det är viktigt att ta ett komplex av vitaminer och mineraler, immunostimulantia (se "Vitaminer och mineraler för immunitet"). Detta kommer att hjälpa kroppen att klara av sjukdomen snabbare.

När konservativ terapi är ineffektiv, kompletteras den kirurgisk behandling. Ofta appliceras dränering av en hålighet av partiella vesiklar och aktiv tvättning med en fysiologisk lösning.

Prognosen för återhämtning är gynnsam. Men om läkares recept inte följs, finns det ingen nödvändig behandling eller långa pauser mellan antibiotikametoder, sjukdomsfallet är möjligt.

Komplikationer av vesikulit och dess förebyggande

I avsaknad av behandling och felaktigt utvald behandling kan långvarig inflammation vara följande komplikationer:

 • empyema av partiella vesiklar - är farligt att fånga i processen av andra organ;
 • irreversibel infertilitet
 • minskad orgasmkvalitet;
 • brott mot erektil funktion.

För att undvika sådana komplikationer och sjukdomen i sig måste du följa vissa regler:

 • skyddad kön och regelbundet sexliv;
 • Aktivt sätt att leva, aktiv vila och leka sport
 • Undvik överdriven alkoholkonsumtion, rökning.
 • do not overcool;
 • undvik stress;
 • snabb diagnos och behandling av kroniska infektiösa foci och sjukdomar i genitourinary systemet.

Se en video om orsaker, symtom och diagnos av vesikulit

Vad är farligt om blåsor och sätt att behandla det?

Det finns många sjukdomar som påverkar det manliga sexuella systemet. Sådana patologier innefattar vesikulit, känd som spermatocystit. Denna sjukdom skiljer sig från inflammatorisk karaktär, påverkar de partiella vesiklarna, som ligger på båda sidor av prostatakörteln. Testerna tjänar som en lagringsplats för sekretionen som produceras av prostata. De utför en viktig funktion, som deltar i processen med spermierbildning.

De primära formerna av vesikulit finns praktiskt taget inte, eftersom den djupa placeringen av de partiella vesiklarna skyddar dem från infiltrering av smittsamma medel. Ofta utvecklas sjukdomen på grund av andra bäckenspatologier av inflammatorisk natur som prostatit, epididymit, orchitis eller uretrit. Ibland kan det leda till banal hypotermi eller sexuell abstinens för att orsaka inflammation i testiklarna.

Vad är symtomen på vesikulit?

Ofta utvecklas sjukdomen i hemlighet, vilket försämrar patientens tillstånd avsevärt och leder till oåterkalleliga patologiska förändringar. Om sjukdomen har utvecklats mot bakgrund av kronisk inflammation i prostata, är diagnosen väsentligt komplicerad, eftersom det är svårt för specialister att identifiera symptomen som indikerar övergången av inflammatorisk process till seminala vesiklar. Detta beror på närheten av detta parade organ från prostatakörteln. Vesikulit kan uppstå i kronisk eller akut form.

Symtom på akut vesikulit

En akut inflammation kännetecknas av en plötslig inbrott. Då stör patienten av symtom som:

 • Frossa, feber och generell försämring av välbefinnandet
 • Huvudvärk och trötthet
 • Stark ömhet i ljummen, gradvis förskjutning till anus, sacrum och underlivet;
 • Det finns frekventa fenomen av smärtsamma erektioner under natt sömn.
 • Det finns en signifikant ökning av smärtssyndromet under avföring och urinering, som i sin tur blir frekventare.

Detta symptomatiska komplex talar om en akut inflammation av de sämsta vesiklarna. I urinprocessen känner män en märkbar stickning i urinröret. Vid avföring från urinröret kan en liten mängd blodig slem frisättas.

Viktigt! Om du inte tar tidsmässiga terapeutiska åtgärder, återskapar akut vesikulit snabbt till en kronisk form, vilket negativt påverkar den underliggande sjukdomen som provocerade den inflammatoriska processen i testiklarna.

Under samlag simmar en man av ett starkt smärtsyndrom som tvingar honom att helt och hållet överge fortsättningen av den sexuella processen. Med tiden börjar patienten flytta mindre, eftersom fysisk aktivitet också orsakar ömhet. Med utvecklingen av patologi börjar förstoppning ofta störa, det finns en konstant svaghet i hela kroppen. Akut vesikulit är ofta förvirrad med ett återfall av kronisk prostatit.

Symtom på kronisk inflammation i testiklarna

Kroniska inflammationer i partiella vesiklar fortsätter något annorlunda:

 • Patienten störs av smärtor i ljumsken, sakrum, anus, perineum med instabil karaktär och varierande intensitet;
 • Erection ger obehag och ömhet, utlösning kommer för snabbt och åtföljs av märkbar smärta;
 • I seminalvätskan finns blodiga fläckar, antalet aktiva spermatozoer minskar, ner till manlig infertilitet;
 • Orgasm är inte så ljus och trevlig, förknippad med smärta, vilket gör kvaliteten på patientens sexuella liv till intet.

Hos vissa patienter försvinner orgasmiska känslor helt och hållet, vilket leder till allvarliga störningar i den erektila funktionen och psyko-emotionella tillståndet hos mannen som helhet, vilket framkallar allvarlig depression.

Allmän klinisk bild

Det är inte svårt att upptäcka vesikulit i tid när du är uppmärksam på ditt tillstånd. På sjukdomsutvecklingen talar sådana alarmerande signaler som smärtsyndrom, som är född någonstans i ljumsken, pubic och perineal regionen, bestrålning till sakrum och midja. Om ett sådant symptom är oroväckande vid urinering och avföring, är det värt att omedelbart kontakta urologen. Ibland kan under tömning av tarmen släppas slem och blodig substans.

Denna symtomatologi förklaras av testets nära läge med ändtarmen. Den fyllda rektum pressar på de sämsta vesiklarna, vilket orsakar ömhet och framhävande av den hemlighet som lagras i dem. En liknande mekanism påverkar testiklarna i en fylld blåsan, bara trycket kommer redan från motsatt sida. Efter slutet av avföring eller urinering passerar smärtsyndromet i sig.

Som en separat form, urologer särskilja vesiculit åtföljd av suppuration av testiklarna, som utvecklas som ett resultat av otillbörlig behandling av en akut sjukdom, eller provoceras av tarmfistler. I en sådan situation stiger patienten plötsligt till en temperatur upp till 40 ° C. Behandling av sådan suppuration är baserad på kirurgisk ingrepp.

De provokerande faktorerna och orsakerna till sjukdomen

Det finns en hel del skäl som bidrar till utvecklingen av patologi. Infektionsmedel tränger in i vesiklar från urinröret eller njurarna, urinblåsan och prostata genom blodet. Därför kan orsaken till vesikulit vara patologiska tillstånd som inflammation i urinröret eller prostatakörteln, pyelonefrit, glomerulonefrit eller cystit. Hematogen infektion kan uppstå på grund av angina, lunginflammation, osteomyelit, etc.

Förutom infektiösa faktorer kan utlösning av spermatocystiti vara hypotermi, minskat immunförsvar, trauma till lågvattenorgan, stillasittande arbete eller hypodynamisk livsstyrning. Att provocera en patologi kan långvarig frånvaro av sexuella kontakter eller deras redundans. Med andra ord kan överdriven sexuell aktivitet eller dess absoluta frånvaro leda till utvecklingen av en patologi som vesikulit.

Enligt statistiska data utvecklas ca 20-30% av inflammationsproblem hos seminala vesiklar på grund av inflammatoriska patologier i prostatakörteln.

Också viktigt är kosten. Om en man ofta har förstoppning som en följd av felaktig kost, utvecklas risken för vesikulit hos honom. I ett antal fall är fisteln som bildas med rektum orsaken till inflammation hos testiklarna. Men fortfarande är huvudrollen i utvecklingen av patologi prostatakörteln, med vilken testiklarna kommunicerar med vas-deferenserna. Det är genom dem i testiklarna och tränger igenom det inflammatoriska medlet.

I allmänhet är orsakerna till inflammation i testiklar uppdelade i två grupper: smittsamma och icke-infektiösa. Till orsakerna till infektiös natur ingår klamydiala, virala, bakteriella infektiösa foci. Detta inkluderar agenter som Trichomonas, tuberkulos eller gonorré, liksom patologier som prostatit, uretrit, orchitis eller epididymit. Provoke vesikulit kan ha infektioner som absolut inte är relaterade till genitourära organ, till exempel banal angina eller osteomyelit.

Av icke-smittsamma skäl anses stagnerande lågvattenhändelser vara ett brott mot venös utflöde eller spermainfestation. Den senare kan utlösas av alkoholmissbruk, frekvent avbrott av samlag, hemorrojder, oregelbunden sexuell aktivitet, missbruk av onani, hypotermi eller hypodynamisk livsstil.

Hur man behandlar vesikulit

Om en vesikulit misstänks utförs urologen en rektal undersökning och tilldelar nödvändiga laboratorietester, en testikelsekretion tas med hjälp av en prostatisk massage. Dessutom kan ultraljud rektal undersökning och spermogramframställning ordineras. Utvecklingen av den inflammatoriska processen beskrivs av blodiga föroreningar i spermierna, otillräcklig motorspermieraktivitet.

Behandlingsprocessen bestäms i stor utsträckning i enlighet med utvecklingsstadiet för den inflammatoriska processen och grunden till dess förekomst. Patienten under de första behandlingsdagarna visar vidhäftning till sängstöd, riklig dricksbehandling, sexuell vila. Basen av terapi görs vanligen genom preparat av antibiotikas bredspektrumsåtgärd, såsom cefalosporiner, fluokinoloner, makrolider eller penicilliner.

Varning! Du kan inte förskriva dig själv droger från gruppen antibiotika, eftersom okontrollerad användning av sådana droger kan leda till ineffektivitet i framtiden vid behandling av andra infektioner.

Antibiotisk terapi hjälper till att förstöra patogener, men det kan inte eliminera symptomen som åtföljer vesikulit. Därför används smärtstillande och antipyretiska läkemedel för symptomatisk behandling. För detta ändamål, förskriva analgetika och antiinflammatoriska läkemedel som diklofenak eller Ibuprofen. För att öka effektiviteten av behandlingen kan inkluderas samtidig administrering av tabletter och injektioner, och för snabbbedövning rekommenderas att sätta rektala suppositorier. Om generisk tarmrörelse är indicerad, anges användning av laxermedel som senad eller phytolax. Om det inte finns någon temperatur, kompletteras den antiinflammatoriska behandlingen med mikroclyster och värmare, som måste appliceras på perineum, de sessila baden visas.

Kronisk vesikulit behandlas även med antibiotika. Ytterligare behandling är fysioterapiprocedurer som prostatisk massage. UHF-terapi, lera-förfaranden, ultraljud eller laserterapi, magnetoterapi. Den terapeutiska processen med kronisk vesikulit tar mycket längre tid än behandling av akut inflammation och kräver vaksam medicinsk övervakning.

När det gäller suppurering av testiklarna, som lätt kan detekteras under en ultraljudsundersökning, indikeras kirurgiskt ingrepp. Operationen innebär att testiklarna och tömningen öppnas och sköljs därefter med en antiseptisk lösning. Det finns också en mer mild metod när sköljning av inflammerade festering testes utförs genom urinröret. I särskilt svåra fall utförs fullständigt avlägsnande av partiella vesiklar.

Eventuella komplikationer

Vesikulit kan leda till en rad komplikationer, om du försummar sjukdomen och inte vidtar nödvändiga åtgärder för att behandla det. Som en följd av försenad behandling av patologi kan en purulent komplikation utvecklas, vilket kan elimineras endast genom kirurgisk ingrepp. Men det här är inte det värsta som kan leda till manlig slarvlöshet. Mycket farligare är den möjliga spridningen av infektion från de partiella vesiklarna i bilagorna, och sedan på könkörtlarna.

Om vesikulit i kronisk form startas, kan atrofi och skleros hos vesiklarna utvecklas. I denna situation är det tyvärr omöjligt att återställa testets normala funktion, tyvärr. Även en fullständig botemedel mot inflammation kan inte längre rädda en man från infertilitet.

Om den infektionsinflammatoriska processen tränger in i testiklarnas parenchyma, blir det mycket svårt att bota det. Resultatet av en sådan smittspridning blir vanligen absolut reproduktiv dysfunktion eller manlig infertilitet.

Förebyggande av patologi

Övervakning av vissa förebyggande regler förhindrar patologi och ibland ökar effektiviteten av terapi av redan existerande inflammation i testiklarna. Till att börja med är det nödvändigt att utesluta faktorer som orsakar vesikulit. Dessa inkluderar frekventa fall av förstoppning. Om det finns en liknande faktor, är det nödvändigt att revidera kosten, inklusive mer kostfiber, vid behov ta laxermedel som föreskrivs av en läkare. Professionell aktivitet i samband med stillasittande arbete, inte tillräckligt aktivt sätt att leva - allt detta bidrar till låg titanium stasis, vilket leder till utveckling av inflammatoriska processer i sämre vesiklar. Därför är en utmärkt förebyggande åtgärd dagliga vandringsturer, gymnastik på morgonen, periodiska sportaktiviteter.

OBS! Låt inte immunförsvaret försvaga, eftersom kroppen kommer vara ganska svår att motstå uppkomsten av olika infektioner, inklusive inflammation i de partiella vesiklarna.

Frånvaro eller för grovt sexuellt liv blir alltför ofta orsaken till en vesikulit. Lång abstinens orsakar stagnation i prostata, vilket framkallar inflammation. Och den intensiva sexuella aktiviteten ger en överdriven börda på seminalblåsor. Därför bör sexuella kontakter vara måttligt vanliga. Det är mer ansvarsfullt att behandla behandling av all smittsam patologi, vilket inte tillåter deras försummelse. bör undvika hypotermi, mot vilken kan utvecklas inte bara blåsor, men också många andra sjukdomar i det urogenitala området.

I samband med denna sjukdoms specificitet är det inte nödvändigt att försumma personlig, intim hygien, att tvätta och ta en dusch regelbundet och att använda barriärprevention för tillfälliga anslutningar. Förutom de angivna förebyggande åtgärderna är det nödvändigt att konsultera en läkare om några patologiska symptom uppträder. En tidig undersökning hjälper till att identifiera patologi i ett tidigt skede, vilket kommer att förenkla behandlingsprocessen och lindra många komplikationer. Var frisk!

En kraftfull botemedel mot mänens problem! 5 minuter - och du är redo för långa fester Denna naturliga Viagra ökar potensen med 7 gånger! Drick på tom mage.

Vesikulit: symtom och behandling, orsaker till inflammation av sämsta vesiklar

Spermatozoa behöver skydd och energi, för deras rörelse mot ägget. Alla vet att bara en, av en miljon, uppnår målet. Vad säkerställer deras rörelse? Den skyddande kapseln uppträder när man blandar sekretionerna från testiklarna och de sämsta vesiklarna. Vesiklar - detta är samma parade kropp, som textikuly, i genitourinary systemet. Inflammation av sällsynta vesiklar, på det medicinska språket, kallas vesikulit. Vad orsakar patologiska abnormiteter i blåsans arbete? Hur manifesterar vesikulit hos män? Vilken behandling ordineras för sjukdomen? Låt oss prata om allt i detalj.

Orsaker till inflammation

Vesikulit uppträder ofta med inflammation i prostatakörteln. Sjukdomen har en negativ effekt på sexuell funktion, upp till dess sjukdom. Ledsaget av smärta, men leder till infertilitet (i försummad form). Seminala vesiklar utför tre huvudfunktioner:

 • Leverera spermier med energi;
 • Skydda spermierna;
 • Kassera resterna av fröet, eller snarare, den seminalvätska.

Spänningen hos en man leder inte alltid till samlag eller onanering. Återstående seminalvätska, tillsammans med spermier, återgår till bubbelkapslarna som kan absorbera och slänga bort rester. Denna process hanteras av spermiofager. Sekretoriska sekret från blåsorna utgör 50 procent av spermierna som emitteras av kroppen vid slutet av samlaget. Fruktos dominerar i sekretoriska sekret, som har en stor energireserver. Människans förmåga att befrukta en kvinna bestäms exakt av fructosinnehållet, det ska vara minst 15 mol / l. En sådan regel är upprättad av en erfaren och forskningsväg.

Sjukdomen har ingen åldersgräns, eftersom ungdomar uppträder på grund av ett promiskuöst och aktivt sexliv, och hos män av hög ålder är det ålder som är den främsta provokationsfaktorn. Urologer identifierar flera typer av orsaker för sjukdomens utseende. För det första går graderingen till stora huvudgrupper:

 • Kongestiv vesikulit;
 • Smittsamma vesiklar.

Stagnerande vesikulit uppträder på bakgrunden:

 1. Stagnation av sekretorisk vätska i prostatakörteln;
 2. I partiella vesiklar;
 3. I tillbehörskörtlarna;
 4. Stagnation av venöst blod i pungen och bäckenorganen.

Infektiös vesikulit, som tydligt följer av namnet, förekommer på grund av infektion i reproduktionssystemet. De är specifika och icke-specifika.

 • I det första fallet - gonorré. trichomonas. Tuberkulos blir orsaken till inflammatoriska processer i partiella vesiklar;
 • I det andra fallet är infektioner bakteriella, virala, klamydiella och vakter. Dessutom kan utseendet av infektion bidra till mykoplasmala bakterier och cysticos (svamp).

Faktorer som bidrar till utvecklingen av sjukdomen

Först bestämmer vi varför det finns en stillastående vesikel. Sjukdomen uppträder:

 1. Om en man är förtjust i att avbryta samlag. före utbrott av spermier
 2. Om sexlivet inte kan kallas regelbundet och fullt.
 3. När perioden av sexuell avhållighet överskrider de tillåtna normerna;
 4. När en man är för beroende av onani eller sexuella överflöd
 5. Vid hypotermi, missbruk av nikotin och ofullständiga (avbrutna) ejakuleringar;
 6. Med låg rörlighet under lång tid (kontorsarbete eller skada, vilket gör det nödvändigt att observera ett fast läge);
 7. När hemorroida åder förstoras;
 8. Om den associerade bäckeninflammatoriska sjukdomen diagnostiseras och detekteras.

Äldre män lider av nedsatt urinutflödesfunktion. Hos ungdomar diagnostiseras smittsamma infektioner och uretrit. Influensa och SARS leder ibland till en akut form av inflammation i blåsorna. Herpesgenital och klamydia, liksom ureaplasma, orsakar kronisk vesikelbehandling som har sina egna specifika nyanser. Inflammation av seminala vesiklar kompliceras av svampinfektioner, särskilt hos dem som länge har behandlats med kortikosteroider eller antibiotika. Förberedelser försvagar bara kroppen, och infektionen "drar nytta av ögonblicket."

Hur tränger infektionen in i kroppen med vesiklar?

 • Av blodkärlen från infektionsfokusen i kroppen eller från vanliga infektionssjukdomar;
 • Vid kontakt med infektionsbäraren: från urinröret, genom urinledarna och längs vas-deferenserna;
 • På kärlen, där lymfflödet strömmar.

I medicinsk praxis har fall rapporterats där inflammation av sämsta vesiklar uppstår på grund av:

 • Förekomst av allergier i kroppen;
 • Förekomst av överflödig kroppsvikt;
 • Den resulterande skada;
 • Tar någon form av medicin och förgiftar dem
 • Brott mot autoimmuna systemet.

Därefter kommer vi att överväga de viktigaste symptomen och behandlingen som är karakteristiska för vesikulit.

Många manifestationer under sjukdom

Seminala vesiklar ligger mycket nära ändtarmen, på grund av vilket det finns ett antal uppenbara symptom på sjukdomsuppkomsten. Fekala massor trycker på blåsorna och provar utseendet av intensiv smärta. Urin orsakar också obehagliga känslor när man lämnar kroppen, men efter urinering minskar smärtan. Observera att din kropp måste övervakas noga, eftersom läkaren, som gör historia, kommer att påverka olika egenskaper av avföring, spermier, erektilfunktion och kroppens allmänna tillstånd. Akut vesikulit uppträder som följer:

 • Det finns smärtsamma förnimmelser i ljummen och bäckenregionen, med bestrålning i sakralområdet.
 • Smärtan är känd från en viss sida, även om orgelet och de parade och drabbade kan vara båda bubblor;
 • Smärta är smärtsamt vid urinering och avföring
 • Huvudvärk ökar löpande, kroppstemperaturen ökar, svaghet och sjukdom känns som i virala infektioner.
 • Ejaculation är svår och smärtsam;
 • I sperma finns en blandning av blod.

Kronisk vesikelbehandling som tar lång tid, manifesterar sig något annorlunda. Det påverkar till exempel kroppens sexuella funktioner mer och manifesterar sig genom dem.

 • Smärta med erektion och slutlig utlösning;
 • Smärtsamma känslor dämpar inte inom några timmar efter samlagets slut.
 • Orgasm är av dålig kvalitet och det finns ofta okontrollerade föroreningar.
 • Smärtan är inriktad på nivån på sakrummet.

I vissa fall uppstår sjukdoms kroniska form utan livliga symptom, men patienten märker närvaron av blod i utsöndrad sperma. I avancerade fall kan pus också släppas, närvarande i urin och sperma. Alla dessa symtom hos män indikerar en inflammatorisk process i de partiella vesiklarna och den närande infertiliteten.

Seminal vesikelcancer

I själva verket förekommer en malign tumör ofta i ett intilliggande intilliggande organ, exempelvis i prostata eller urinblåsan, såväl som i rektummet. Canceranomalier i partiella vesiklar förefaller mycket sällan, därför beskrivs sådana grupper i den medicinska litteraturen:

 • Cancer med olika strukturer;
 • Sarkombubbla;
 • Fibroma, lipom och fibroadenom (godartad neoplasma).

Symtomen på cancer i blåsor liknar dem i prostatakörteln:

 1. Uppnå permanent smärta i skrot och perineum;
 2. Ofta önskad urinering
 3. Förnimmelsen av närvaron av en främmande kropp ligger närmare perineum och anus;
 4. Med tumörens tillväxt är det omöjligt att tömma tarmarna och urinblåsan.

Diagnos av tumörens närvaro kan endast vara i de senare stegen, när dess storlek ökar och dess effekt sträcker sig till prostatakörteln.

 • Malignt neoplasma - förändrar slemhinnan av blåsan (deformerar den) och orsakar en ökning av sällsynta vesiklar;
 • Godartad tumör - slemhinnan förändras inte, men att nå en viss storlek är synlig på cystoskopi som en konvexitet.

Behandling av cancer tumörer är endast kirurgiskt avlägsnande. Oftast avlägsnas blåsan och prostatakörteln (speciellt om metastaser sprider sig till närliggande organ). Med en godartad neoplasma kan endast den partiella vesikelen avlägsnas, men snittet kommer att göras direkt i sätets område, det vill säga skinkorna. Det finns en nyans:

Tumören i den partiella vesikeln är mycket lik manifestationerna av syfilis och tilldelar därför ofta en analys av "Wasserman-svaret".

Korrekt diagnos

För att noggrant bestämma vesiklarna i parade seminala vesiklar föreskrivs följande test:

 • Rektaltestning - gör det möjligt att avgöra om det finns smärtsamma lesioner över prostatakörteln. Denna undersökning anses vara grunden för diagnosen vesikulit;
 • Undersökning av sekretoriska sekret från sällsynta vesiklar. Flerstegsmanipulation, som avslöjar närvaron av pus och sperma i urinen och (under ett mikroskop) detekterar bakterier, vita blodkroppar, erytrocyter:
 1. En blåsare tvättas genom katetern;
 2. Fyll sedan med en speciell steril lösning.
 3. Bubblor masserar;
 4. De erbjuder att passera urin.
 • Vesikulografi - skär skrotan, fyll i kanalen med kontrastmaterial och gör en röntgen. Sådan manipulation hjälper till att utesluta tuberkulos och sarkom.
 • Ultraljudsundersökning
 • Beräknad tomografi;
 • Magnetisk resonansundersökning
 • Laboratorieundersökningar, inklusive:
 1. Allmän analys av blod och urin (i vilken leukocyter, blodceller, bakterier och pus kan hittas);
 2. Spermanalys. att klargöra innehållet av fruktos och att bedöma kvaliteten på ejakulatet (spermieraktivitet, förändring i form och rörlighet).

Efter diagnosen är fastställd, bör behandlingen ordineras. Olika faktorer av sjukdomsframträdande kommer att kräva ett integrerat tillvägagångssätt för återhämtning.

Komplex av behandlingsmetoder

Beroende på den underliggande orsaken som orsakade inflammation av blåsorna föreskrivs adekvat terapi. Till exempel, med kongestiv vesikulit ordinerar läkemedel som eliminerar stasis i kärlen. Vid en smittsam sjukdomsvariant - antibakteriella preparat av ny generation. Ofta kombineras båda terapierna för att utesluta ytterligare spridning av infektion i närliggande inre organ, liksom för att undvika stagnation i vener och urinvägar. Kampen är också mot symptom, i samband med vad som utsetts:

 • Antiinflammatoriska läkemedel för att minska temperaturen;
 • smärtstillande medel;
 • Laxmedel för att ta bort intestinaltryck på blåsorna från insidan;
 • Varm kompressor och direkt prostata massage;
 • Vitaminer och immunmodulatorer för att stärka kroppens motståndskraft mot infektioner.

Operationen ordineras i extrema fall, när en cancer detekteras eller en ackumulering av pus identifieras. De kan skära ut blåsorna själva för att undvika sepsis och hela prostatakörteln.