Huvud
Behandling

Prostata fibros: symptom och huvudtyper

Bindvävnaden i prostatakörteln kan växa så mycket att de halvledande kanalerna kläms. Prostata pressar på urinvägarna, så blåsans hals tvingas bli smalare. Fibros av prostata kallas skleros. Det leder till störningar i sexuella funktioner. En följd av sjukdomen kan vara njursvikt.

Det finns en sjukdom på grund av inflammatoriska processer i körtelvävnaderna. Under utvecklingsprocessen finns det en stark skada på mjukvävnad. Samtidigt börjar bildandet av en cyste fylld med vatteninnehåll.

Det finns flera sorter av sjukdomen:

 1. infiltrativ parenkymform - förändringar sker i strukturen hos organets vävnader;
 2. interstitiell-alternativ fibros - en omfattande inflammatorisk process som inte bara påverkar de enskilda segmenten utan även septaen;
 3. fokalsklerotisk typ - lesioner förekommer i alla strukturer i prostata;
 4. total sklerotisk variation - prostatan är helt involverad i den patologiska processen.

Fokal prostata fibros

Kärnan i sjukdomen ligger i det faktum att den fibrösa vävnaden växer bara på den lokala platsen. Fokalfibros av prostatakörteln utvecklas på grund av närvaron av en inflammatorisk process. Det kan vara av bakteriell eller annan natur. I vanligt förekommande fall är blåsans nacke, urinhålöppningen och de partiella vesiklarna inblandade. Detta medför utveckling av sexuell dysfunktion.

Manifestationer av denna sjukdom är olika. Ibland kan det vara helt utan symptom. I det senare fallet upptäcks det av misstag genom en förebyggande undersökning. Med en ökning av inflammatorisk process finns det sådana tecken:

 • upprörd urinering
 • överträdelse av processerna för att passera urin;
 • brännande, smärta i perineum;
 • sexuella störningar.

Områden av prostatisk fibros bildas först på bindväv. De kan vara av olika storlekar. Beroende på denna egenskap är ett behandlingsschema förskrivet.

Parauretral fibros av prostata

Denna form kan orsaka mekanisk skada. Dessa inkluderar stenar som tidigare bildats i blåsan eller urinröret. De trycker på organen, vilket leder till utveckling av återflöde. På området för bildning av prostärkörtelparuretralfibros, kan inte bara cysten, men också infiltratet uppträda. På ett sådant ställe är vävnaderna hos orgelet starkt atrofierade, de saknar epitelceller.

Denna form bildas också på grund av gram-positiva stafylokocker. Under undersökningen kan läkaren upptäcka att körtelns storlek har förändrats kraftigt. Det blir asymmetrisk. Ett tecken är att det inte finns någon sekretess. En ultraljud är obligatorisk, med hjälp av vilken diagnosen är bekräftad eller inte.

Diagnos och upptäckt av olika former av fibros

Diagnos utförs på olika sätt för att få den mest tydliga bilden av sjukdomen. Klagomål hos patienten för frekvent och smärtsam urinering är en av de första indikatorerna på problemet. Urologen utser olika metoder och analyser.

Laboratoriemetoder för forskning

Detta är ett viktigt steg för diagnosen. Metoden är baserad på att ta OAM och UAC. De indikerar förekomst av inflammation, om det finns bakterier eller ett ökat antal vita blodkroppar.

TRUS (transrectal ultraljud)

Det tillåter att avslöja volymen och strukturen i prostatakörteln. Läkaren finner ut hur mycket kvarvarande kvarvarande urin kvarstår i urinblåsan, hur är de med sälar.

Röntgen

Direktfibrotiska förändringar detekteras också med hjälp av röntgen. Det utförs genom ändtarmen. Tack vare denna metod visas den mest exakta bilden av den takt som sjukdomen utvecklas fram. Röntgen gör det också möjligt att studera vävnaderna. Men utan en MR, kanske en ökning i körteln kanske inte fungerar.

Behandling av prostata fibros

Vanligtvis börjar effekten med konservativa metoder. När de inte ger det önskade resultatet, föreskriver läkarna ett kirurgiskt ingrepp. Antibiotika, vitaminer och preparat ordineras, vilket förbättrar blodcirkulationen. Ofta rekommenderas prostata massage och terapeutiska enemas.

Vissa läkare tror att bota fibrotisk prostatakörtel kan vara enbart kirurgisk metod. Ovanstående läkemedel ska enligt deras mening användas under preoperativ beredning.

Huvuduppgiften för interventionen är att avlägsna alla fragment av skleroserad vävnad. Detta kommer att återställa utflödet av främmande vätska och urin. Operationen utnämns först efter att alla diagnostiska åtgärder har utförts. Indikationer för kirurgisk behandling är:

 • hindrar normalt urinflöde från urinen;
 • ökad blåsan;
 • misslyckanden i arbetet med urinproduktion
 • njursvikt
 • utveckling av pyelonefrit.

Den kirurgiska behandlingsmetoden väljs ut beroende på vilka områden som påverkas. Utförs ofta transuretral resektion. Ett speciellt instrument sätts in i urinväggen. Med en liten krok tas vävnaden bort. Cerebrovaskulär adenomektomi består av ett litet snitt i navelregionen. Förseglade vävnader avlägsnas genom det. Denna typ används om körteln har en stark inflammation.

Om du inte genomgår behandling kan du uppleva styrka, infertilitet, ökad risk att utveckla allvarligare sjukdomar. Inte alltid kirurgiska metoder tillåter att helt bota en man. Särskilt om sjukdomen har en försummad form.

Fibros är en av de allvarligaste manliga sjukdomarna. Bly till hans utseende kan vara kroniska sjukdomar i prostata, promiskuösa sexuella liv eller brist på sexuella kontakter, hormonella misslyckanden och ateroskleros. Genom att eliminera dessa faktorer kan du avsevärt minska risken för att utveckla sjukdomen. Glöm inte regelbundet besök hos urologen. Vid de första tecknen på inflammation kommer han att kunna förskriva behandling, vilket innebär att förhindra olika komplikationer, inklusive njursvikt.

Fibros av prostata är en livshotande sjukdom, men mycket obehaglig

Under fibros menas spridningen av bindväv med utseendet av cicatricial förändringar. Som regel åtföljs det av kronisk inflammation, eftersom denna omvandling identifieras av kroppen på ett lämpligt sätt. Den största risken för sjukdomen är att fibrös vävnad gradvis ersätter det specifika, vilket leder till att kroppen förlorar sin funktionalitet.

Beskrivning av patologi

Prostata ligger i bäckenområdet under urinröret. Urinröret, blåsans nacke och deferenserna passerar genom körteln. Följaktligen påverkas det drabbade urogenitala systemet i alla prostata sjukdomar.

Fibrosis manifesteras huvudsakligen som en spridning av vävnader runt själva körteln. Vanligtvis är detta resultatet av försummad kronisk inflammation. Vissa experter föreslår till exempel att bildandet av det fibrösa membranet är ett försök av kroppen att avgränsa fokusen på inflammation från omgivande vävnader.

Initialt utövar fibros mekaniskt tryck på de omgivande organen - urinblåsan, urinröret, de halvledande kanalerna. Därefter förskjuter bindväven successivt den funktionella vävnaden. Följaktligen produceras körlivets hemlighet alltmer svagt, orgeln förlorar sina funktioner och atrofier.

Som regel blir medelålders män offer för fibros, eftersom ett sådant fenomen oftast är förknippat med cirkulationsstörningar i det lilla bäckenet. Och om överträdelserna är svåra löser inte bara borttagandet av fibrosproblem: det är möjligt att återutbilda av samma skäl - blodstasis.

Om du har lämpliga symptom, måste du kontakta läkaren omedelbart: ju mer fibrosis utvecklas, desto mindre chans att återgå till det normala livet.

Klassificering av sjukdomen

Klassificera fibros genom arten av sjukdomen och svårighetsgraden.

Enligt arten av sjukdomen utmärks följande typer av fibros av prostata:

 • brännskleros - en ökning av prostatavolymen på grund av utseendet av "extra" celler i bindväv;
 • fibros i kombination med nosod hyperplasi - i detta fall orsakas körtelöverväxten av så mycket fibrös vävnad att de faktiska körtelcellerna bildar separata adenomatösa noder;
 • Fibros i kombination med parenchymens atrofi - körvolymen minskar markant, då antalet celler minskar, och följaktligen minskar organets funktionalitet;
 • fibros med bildandet av en cyste - i prostata körtelkaviteterna fyllda med en hemlighet bildas knutcyster.

Varje sjukdom kräver en särskild behandling. Dessutom måste man komma ihåg att fibros är mycket sällsynt när det är en självständig sjukdom, och utvecklas inte på grund av en ogynnsam fysiologisk process eller inflammation.

Det finns 4 utvecklingsstadier av sjukdomen:

 1. Det finns en proliferation av icke-järnvävnad utan att minska prostatafunktionerna. Karakteriserad av de första tecknen på nedsatt urinering: Fibroma pressar på urinröret, vilket hindrar det normala utflödet av urin;
 2. Kärlens parenchyma delvis - foci, ersatt av en bindväv, vilket leder till partiell atrofi av prostata. Vid detta stadium finns det svårigheter med utflöde i urinledarna - den övre delen av urinvägarna;
 3. På den glandulära vävnaden bildas knutar, omgiven av ärrvävnad, störs organets funktionalitet allvarligt. Den manifesterar sig huvudsakligen i överträdelser av urodynamik - betydande och svårigheter med utsöndring av fröet;
 4. Järn är faktiskt en flerskammig cyst. Brott mot urinering är så allvarligt att det påverkar njurens tillstånd. Erektion är trasig eller smärtsam.

Orsaker och utvecklingsmekanism

Mekanismen för skleroserande vävnad är densamma för vilken som helst form av sjukdomen. Denna process börjar i tillstånd av hypoxi. Glandulära celler är mycket känsliga för brist på syre och näringsämnen, så när blodcirkulationen störs, förlorar de snabbt funktionalitet och dö.

Om detta fenomen är tillfälligt återställs cellerna. Om hypoxi varar lång tid minskar epitelens regenerativa förmåga och i slutändan är processen att återställa glandulära celler omöjlig. Istället växer bindväv i kroppen - det här är en normal reaktion av kroppen, som försöker hålla orgeln i integritet.

För att kompensera för bristen på funktionalitet börjar de återstående glandulära cellerna dela snabbt, vilket bildar funktionella noder i bindväven. Men senare dör de också och ersätts helt av ärrvävnad. Efter detta förlorar kroppen sin förmåga att fungera.

Orsakerna till hypoxi är många. De vanligaste faktorerna är:

 • blockering och förminskning av blodkärlen, vilket leder till brist på syre och näringsämnen
 • sjukdomar i immunsystemet och allergier - lokal inflammation utan uppenbara uppenbara orsaker leder till förminskning av blodkärlen;
 • medfödda missbildningar - utvecklingspatiologier leder ofta till att bäckenorganen fungerar felaktigt.
 • kronisk prostatit - samma, i själva verket en långvarig, icke-stoppande inflammation, mot vilken blodcirkulationen är svår;
 • promiskuösa sexliv - särskilt oregelbundet. Den fullständiga frånvaron av kön leder till samma resultat;
 • stillasittande livsstil - inte så mycket orsaken till sjukdomsuppkomsten, som en provocerande faktor. Med en stillasittande livsstil störs cirkulationen av det lilla bäckenet, vilket leder till många sjukdomar.

Hur manifesteras prostata fibros?

Vid olika stadier av sjukdomsutvecklingen skiljer sig ljusstyrkan och antalet symtom.

Vanligtvis uppträder symtom i följd:

 • Skarp smärta vid utlösning - den övervuxna bindväven klämmer fast deferenserna. Övervinna hindret och leder till smärta.
 • Obehag vid urinering - desto starkare desto längre utvecklas sjukdomen. Anledningen är densamma - fibrös bildning av urinröret.
 • I sperma detekteras blod - ett icke-obligatoriskt tecken.
 • Erection erektion tills fullständig frånvaro. I närvaro av det sista samlaget får obehag och slutar sällan med orgasm. I allvarliga fall försvinner libido helt.
 • I perineum och i ljummen finns det konstant ont i smärta - på grund av trycket i det förstorade organet.

När sjukdomen kombineras med andra sjukdomar kompletteras den kliniska bilden med deras karakteristiska symptom.

diagnostik

Primärdiagnos utförs genom en radikal metod - palpation. Det är värt att notera att denna metod inte alltid är tillgänglig - med hemorrojder är en sådan undersökning extremt smärtsam och nästan omöjlig.

Om palpation, om det finns fibros av prostata, kan läkaren fastställa en minskning av kroppens storlek, ojämn kanter, tätning av vävnad. Om undersökningen inte isolerar prostatajuice från urinröret, indikerar detta en fullständig förlust av körteln.

I regel är en palpation inte tillräcklig för att fastställa en korrekt diagnos.

Utnämnda instrumentella metoder för undersökning:

 • TRUS - transrectal ultraljudsundersökning. I rektum sätts en ultraljudssensor in och organen i det lilla bäckenet undersöks. Detta är den mest säkra och informativa metoden för att studera olika vätskformationer: cyster, foci av fibros. Dessutom ger metoden dig möjlighet att omedelbart upprätta och blåsans tillstånd för att klargöra sjukdomsfasen och dess effekt på urean och njurarna.
 • uretrocystografi - ger dig möjlighet att bedöma omfattningen av urineringstörningen;
 • vasoveciculography är en metod som tillåter att separera fibros av prostata från maligna och godartade formationer;
 • CT och MR - ger fullständiga data om både vävnadsstruktur och förändringar i prostata storlek.
 • Dessutom analyseras urinen, blodet och spermierna nödvändigtvis. Utvärdering av abnormiteter i antalet leukocyter eller upptäckt av bakterier gör att du kan bedöma graden av inflammation.

Hur ser prostata fibros på ultraljud?

behandling

Skleros av prostata är dessutom en irreversibel förändring, dessutom progressiv. Den modifierade vävnaden är inte föremål för restaurering. Ångan kan antingen stoppas under utveckling, eller organet avlägsnas.

medicinering

Konservativ behandling sker i fall där förändringen inte har gått långt: orgelfunktionen försvagas eller bevaras, den fibrösa deltagaren utövar inte stort tryck. I alla andra fall är läkemedelsbehandling endast en del av pre- och postoperativperioden.

Kursen innehåller antibiotika - både för att undertrycka bakteriell mikroflora och för att förebygga och undertrycka inflammation:

 • Icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel.
 • Vitaminer och mineralkomplex - för allmän hälsofrämjande.
 • Alpha-adrenoblocker och andra syntetiska droger som förbättrar blodcirkulationen.

Utsedda och fysiologiska förfaranden:

 • prostata massage är ett utmärkt sätt att återställa blodcirkulationen. Förfarandet tar ett minimum av tid - upp till 2 minuter och ger konkreta resultat.
 • terapeutiska enemas - ämnen med antiinflammatorisk effekt används
 • kan appliceras och värmas om det inte finns kontraindikationer, eftersom temperatureffekten också aktiverar blodcirkulationen.

kirurgi

Kirurgisk behandling är en metod för radikal bortskaffande, eftersom det tillåter att ta bort alla neoplasmer, liksom att lösa problem med blodcirkulationen, om de är förknippade med obstruktion och förträngning av blodkärl.

Kirurgi indikeras med följande symtom:

 • svårighet eller omöjlighet med urinering
 • ofullständig tömning av urea i kombination med stenar;
 • svårighet att dra urin ur det övre urinvägarna
 • njursvikt i prostata fibros
 • återflöde av urin från urinkanalen in i de partiella vesiklarna;
 • varbildning.

Med olika former av åkomma och varierande grader av svårighetsgrad används olika metoder.

Ibland är det möjligt att göra med ett minimalt invasivt ingripande:

 • Laserbehandling är den säkraste metoden för idag, eftersom det gör att man kan ta bort eller förstöra bindväven med en laser utan snitt. Vävnaderna som omger körteln är inte skadade. Dessutom är förfarandet smärtfritt. I svåra avancerade steg är laserterapi dock maktlös.
 • Transuretral resektion är en endoskopisk operation, det vill säga med ett minimum av snitt. Ett endoskop sätts in i urinröret, vilket gör det möjligt för en att få en komplett bild av vad som händer och ett instrument för att avlägsna den expanderade vävnaden. Eftersom kirurgen ser bilden av operationsfältet, behöver man inte skala av vävnaderna.
 • Prostatectomy - används för diffus skada, när flera foci av återfödelse upptar en stor yta på orgeln. I detta fall måste järnet avlägsnas. Det finns öppen och laparoskopisk prostatektomi. Det senare alternativet är säkrare och mindre traumatiskt.
 • Adenomoprostatektomi är föreskriven i fall där körtelvävnader bildar adenomatösa noder.
 • Prostatazikokektomi är borttagandet av inte bara körteln, utan även de seminala vesiklarna. Detta är nödvändigt vid fjärde stadiet av fibros, och även om det tredje, om det uppstår med komplikationer.

Sällan är operationen åtföljd av installation av en stent - ett speciellt rör i smalningen av urinröret. Detta gör att du kan återställa det normala dräneringen av urin vilket underlättar patientens position.

Behandling av prostata fibros med laser

Folkets

Folkmetoder syftar till att undertrycka inflammation. Om orsaken till fibros är kronisk inflammation kan den behandlas med tillägg till huvudkursen av buljonger och infusioner. I de fall då förändringen har nått stadiet av urinretention är folkmedicinska lösningar värdelösa. Fibros är en irreversibel förändring, det är omöjligt att återställa den degenererade vävnaden, men bara för att ta bort den.

För att underlätta tillståndet med fibros av prostata användes sådana recept:

 • Pumpa frön - för att undertrycka inflammation borde äta 30 frön en dag innan man äter. Kursen varar i flera månader.
 • Propolis - 40 g av produkten blandas med 250 ml alkohol och indunstas. Därefter omrörs 0,1 g av den resulterande blandningen med 2 g kakao. Från massan mögel ljuset och sätt det i ändtarmen för natten. Kursen varar 30 dagar, upprepas 4-6 veckor efter behov.
 • En handfull persilja frön gnids i pulver, blandas med kokande vatten och hålls blandad i brand i 15 minuter. Använd 5 matskedar om dagen.
 • Kastanjer - För behandling krävs ett skal av kastanjer med spines. Skalet bryggs som te och berusat. Du kan förbereda ett avkok från andelen 3 msk skal och 500 ml kokande vatten. Infusion är druckit tre gånger om dagen.

Prognoser och konsekvenser

Omedelbart ingripande leder till ett fullständigt stopp av processen. Det är inte möjligt att återställa glandulära vävnader, men för att behålla den funktionella delen av organet och att inte tillåta ytterligare förändringar ligger helt i kirurgen. Generellt är prognosen gynnsam om åtminstone en del av kroppen fortsätter att fungera.

Om behandling inte genomförs kan konsekvenserna vara mycket svårare:

 • brott mot styrkan tills fullständig försvinnning av erektilfunktionen
 • infertilitet - sannolikheten är mycket hög;
 • Utseendet av samtidiga sjukdomar - från prostata till njursvikt;
 • risk för bildning av en malign tumör.

Fibros av prostata är inte den farligaste sjukdomen, som dock kan leda till en signifikant försämring av livskvaliteten. Om sjukdomen ignoreras är fullständig organtab och infertilitet möjlig.

Fibros av prostata

På grund av spridningen av bindväv uppstår kompression av prostatakörteln. Denna process är inget annat än prostata fibros. Som ett resultat blir blåsan smalare - dess halsar och dehydratiseringskanalerna deformeras. Urineringstest, observerad med prostataskleros, leder till sexuell dysfunktion.

Fiberprostatit - vad är det?

I denna sjukdom på bakgrund av proliferation av bindväv prostata rynkor. Den främsta orsaken till sjukdomsuppkomsten är kronisk inflammation.

Fiberförändringar i prostata stör organets ordentliga funktion, eftersom den aktiva vävnaden blir bindande, vilket resulterar i att en hemlighet inte produceras, vilket är en av spermiernas komponenter. Allt detta är resultatet av en långvarig smittsam process som orsakar bakterier. Detsamma gäller för venös stasis.

Växande, förvärrar bindevävnaden den inflammatoriska processen ytterligare. Att behandla fibrös prostatit endast med läkemedel är värdelös - kirurgisk ingrepp är nödvändig.

Varianter av fibros

Det finns flera former av fibros:

 • Sklerotisk - brännvidd och totalt;
 • infiltrativ-parenkymform;
 • interstitiell-alternativ fibros.

I en komplicerad eller okomplicerad form kan sjukdomen vara smittsam eller icke-smittsam. även kombinerad fibros är möjlig. Allt beror på den kliniska bilden av sjukdomen. Irreversibla processer kräver kvalitativ och korrekt behandling.

De främsta anledningarna

Denna sjukdom kan utvecklas under en tid utan symptom. Det finns olika orsaker till sjukdomen:

 1. Kronisk prostatit.
 2. Hormonella misslyckanden och störningar i systemet.
 3. Ateroskleros av blodkärl.
 4. Anomalier av utveckling.
 5. Mekanisk effekt på körteln.

Naturligtvis är detta inte alla orsaker till vilka fibros är möjlig. Till exempel lägger till i denna lista är oregelbundet kön, liksom den vanliga ändringen av partners.

symtomatologi

Vissa symtom på prostata fibros tillåter en person att misstänka förekomsten av fibrös prostatit:

 • svag smärta vid urinering, känsla av sdavlennosti;
 • Under samverkan känns obehag
 • erektionen är trasig, attraktionen mot det motsatta könet blir;
 • när utlösning känns smärta, finns blodiga inslag i spermier och urin;
 • gör ont i ljummen, i underlivet och i perineum;
 • vill ofta toalett på ett litet sätt;
 • brinner under urinering.

Om du har minst ett av symtomen, bör du definitivt rådgöra med en läkare. Efter undersökningen kommer specialisten att ordinera en adekvat behandling. Kirurgisk ingrepp är nödvändig här. När det gäller läkemedlet ordinerar hans läkare vid beredningsskedet för operationen.

Hur är sjukdomen?

Nu när vi vet vad fibros är, är det dags att ta reda på hur det fungerar. I början kan sjukdomen inte manifestera sig. Oftast sker utvecklingen av sjukdomen mot bakgrund av kroniska sjukdomar i det genitourära systemet. Detta gäller prostatit. Saken är att om prostata skadas i närvaro av fibros börjar inflammationsprocessen i körteln, vilket leder till utveckling av reparativ fibros, kompletterad med skleros.

Vidare är de intilliggande prostataorganen involverade i processen. Vaskulär skleros påverkar sjukdomsutvecklingen. Det förekommer i prostata, beroende på om det finns ett infektiöst ursprung eller är frånvarande. Långsamt blodflöde är möjligt vid vilken ålder som helst. Och ändå uppstår sjukdomen i medelålders stark kön.

Resultatet av sjukdomen blir en uppdelning av den sexuella funktionen. I värsta fall utvecklas njursvikt snabbt. Därför är det väldigt viktigt att kontakta läkare i tid för att omedelbart behandlas.

Hur utförs diagnosen?

 1. Under en rutinundersökning genomgår urologen en digital rektalundersökning. Detta gör det möjligt att diagnostisera en asymmetrisk, tät körtel, jämn, utan noder. Skleroserad järn under massage utsöndrar inte hemligheten i prostatakörteln. Detta tyder på att prostatan inte fungerar ordentligt.
 2. TRUS - transrectal ultraljud, med vilken det blir möjligt att bestämma densiteten, såväl som storleken på fibros. Mer exakta resultat kan uppnås i ensemblet med MR och CT.
 3. I fallet där det finns en stark erektil dysfunktion, smärta under orgasmen, använd vasoveciculography, som det är möjligt att bestämma graden av spridning av sjukdomen på seminala vesiklar. Med den här metoden kan du bestämma hur mycket kirurgiskt ingripande.

Hur hanterar man sjukdomen?

Efter diagnosen ordinerar läkaren behandlingen. Om du vänder dig till en specialist i tid kan konservativa metoder vara effektiva. Men oftast krävs kirurgisk behandling, patienten drivs på.

För att förbättra tillståndet inkluderar läkemedel antibiotika och antiinflammatoriska läkemedel. Det är nödvändigt att ta vitaminer.

Effektiv i kampen mot prostatasmassasjukdom. Under operationen avlägsnas stenar, om nödvändigt utförs en del av vävnaden.

Den mest effektiva behandlingen är laserterapi riktad mot de drabbade områdena. Det är smärtfritt, skadar inte vävnaderna, medan det är möjligt att eliminera orsaken till sjukdomen.

Konsekvenser av brist på adekvat behandling

Förlängd kronisk prostatit leder till fibros av prostatakörteln. Därför är det mycket viktigt att inte fördröja läkarbesöket, som efter undersökningen kommer att utse en adekvat behandlingsplan. Annars är allvarliga negativa konsekvenser möjliga:

I avsaknad av lämplig adekvat behandling påverkar skleros de organ och vävnader som finns i närheten. Det finns en parauretral lesion i urinröret, förändringar i frökanalen förekommer. Som en följd av dessa processer finns en infarktisk obstruktion, vilket leder till njursvikt i kronisk form. Det finns problem med den reproduktiva apparatens korrekta funktion.

Att behandla skleros av körteln är inte möjlig endast med mediciner - de ordineras före och efter operation. Ibland är även kirurgi inte en garanti för att vävnadsskleros kommer att stoppas. Därför är det väldigt viktigt att kontakta en specialist så snart som möjligt så att det inte är för sent att besegra sjukdomen.

Hur bli av med prostata prostata fibros

Periodisk inflammation i prostatakörteln ger en känsla av obehag i livet. Om sjukdomen startas, följ komplikationer i form av fibros.

Prostata prostata fibros är en sjukdom i det genitourära systemet, där tätningar bildas i käftarnas parenkym. Sjukdomen kännetecknas av uttalade symtom, så experter kan göra en korrekt diagnos på ett tidigt stadium. Med omfattande spridning av vävnader och felfunktion i prostata finns ett behov av kardinalåtgärder.

Vad är prostata fibros?

Så vad är fibros i prostata i prostata? Fibrotiska förändringar i prostata uppträder ofta med kronisk prostatit. Dessutom kan sjukdomen orsaka hormonella misslyckanden, mekaniska effekter och åderförkalkning av blodkärl.

Ökningen i bindväv påverkar dysfunktionen i körteln. Samtidigt förvärras lymfcirkulationen och blodflödet. En sådan sjukdom främjar inte bara infertilitet utan orsakar också stora problem i det genitourära systemet.

Fiberförändringar kan börja med följande skäl:

 1. Skador och problem efter operation.
 2. Atherosclerosis.
 3. Oregelbundet sexliv.
 4. Allergier.
 5. Problem med den hormonella bakgrunden.
 6. Venereala och hormonella sjukdomar.
 7. Långvarig inflammatorisk process.

Symptom på sjukdomen

För att förstå vilken typ av sjukdom - fibros är nödvändig för att studera dess symtom. Initialt kan sjukdomen inträffa utan speciella manifestationer. Här är de viktigaste symptomen på prostata fibros prostatakörtel:

 1. Frekvent urinering.
 2. Vid urinering, känns ömhet eller brännande känsla.
 3. Smärtstillande symtom i perineum, nedre delen av ryggen och i ljummen.
 4. Problem med sexuell funktion.
 5. Obehag vid utlösning.
 6. Blandningen av blod i sperma.

Ett annat namn på fibros är skleros av prostata. I vissa fall är sjukdomsdiagnosen på grund av dess komplikationer, såsom pyelonefrit, cystit, njursvikt, impotens och urinretention. Patologi kan ha en negativ effekt på hjärt- och kärlsystemet, nervöst, andningsorgan, på lever och ben.

Varianter av sjukdomen

Fiberformationer kan vara av olika slag:

 1. Fokal fibros.
 2. Cystisk fibros.
 3. Atrofisk.
 4. Lacunar.
 5. Cirrotisk skleros.

Focal fibros av prostata manifesteras i det faktum att inflammationen passerar till vissa områden. Sjukdomen kan orsakas av en bakteriekälla. Oftast sprider inflammationen till blåsan och andra omgivande organ. Detta framkallar ett tillstånd av sexuell dysfunktion.

Parauretral fibros av prostata kan bilda mekanisk skada. Dessa kan vara stenar i urinblåsan, vilket sätter press på organen. Parauretral fibros kan bero på gram-positiva stafylokocker. Huvudskylten är att hemligheten upphör att utsöndras.

Metoder för att diagnostisera en sjukdom

Diagnostik är obligatorisk. Att samla en omfattande historia är viktig för undersökningens syfte, som består av analys och undersökning med hjälp av specialverktyg. Tilldela urin och blodprov som hjälper till att identifiera innehållet av lymfocyter, mängden kalcium och närvaron av infektioner.

Ett smet tas från urinröret, vilket möjliggör identifiering av eventuellt sexuellt överförbara infektioner.

Sådana diagnostiska metoder används också:

 1. Finger rektal undersökning kan avslöja komprimeringen och storleken på körteln. En viktig egenskap är avsaknaden av utsöndring under proceduren.
 2. Ultraljud av urinorganen och TRUS (transrectal ultraljud) gör det möjligt att bestämma kroppens volym, närvaron av stenar, tätningar och olika förändringar. Om det finns tveksamma tecken, så utförs en CT-skanning.
 3. Vouvevesiculography utförs för att klargöra diagnosen. Det låter dig bestämma spridningen av sjukdomen. Och se även på blodkärlens funktion.

Echoskopiska och kalcifala förändringar i parenkymen avslöjas under undersökningen.

Fokal fibros hjälper till att bestämma diagnosen med ultraljudsundersökning. I detta fall bestäms fibrotiska områden med ökad ekogenitet upp till 8, 12 och 26 mm, ödem och smalning i mm.

Behandling av prostata

Efter en fullvärdig diagnos är behandlingen ordinerad. Vid de inledande stadierna används medicinsk och konservativ terapi. Det består av följande procedurer:

 1. Läkemedel, inklusive antispasmodik, antibakteriella läkemedel, vitaminer och växtbaserade läkemedel.
 2. Sjukgymnastik består av elektromagnetiska förfaranden för stimulering av muskelvävnad. Metoden låter dig minska svullnad och inflammation.
 3. Effektiv och massage prostata.
 4. Komplexa övningar Kegel.

Vid de första stadierna av sjukdomen används laserbehandling. Anordningen är effektiv i sjukdomsprogressionen. För behandling används bredspektrum antibiotika. Med prostatit, Longidase, Prostopin eller Vitaprost används. Suppositorier kan minska långsiktig svullnad.

Som ytterligare behandling används aktiva tillsatser. Förutom standardprocedurer måste patienter ge upp dåliga vanor, flytta mer och hålla sig till en diet. Det är lämpligt att göra regelbunden prostata massage.

Om fibrotiska förändringar är irreversibla krävs kirurgisk ingrepp. I vissa fall behandlas och laserbehandling. Denna metod är modern och smärtfri.

Här är de indikationer som kan ges till operationen:

 1. Problem med urinrörelsen vid njursvikt.
 2. Flyttar urinen in i de partiella vesiklarna.
 3. Urin sten sjukdom.

Vid kirurgisk ingrepp utförs borttagning av sklerotiserad vävnad. I det här fallet återställs passagen av seminalvätska. Dessutom väljes en kirurgisk metod beroende på vilka områden som påverkas. Oftast indikeras transuretral resektion. I detta fall sätts ett speciellt instrument genom urinväggen. Detta tar bort små sälar. Ett litet snitt i naveln är gjord med adenomektomi. Denna metod används om ödem och inflammation är omfattande.

På forumet om prostatit säger många om användningen av konservativ behandling. Samtidigt bekräftar recensionerna effekten av suppositorier och terapi med läkemedel.

Förebyggande åtgärder

Många undrar om det är möjligt att förhindra en sådan farlig sjukdom. Samtidigt är förebyggande viktigt. Först och främst är det aktuell behandling av kronisk och akut prostatit. Det är nödvändigt att genomgå inspektion minst en gång per år. Män uppmanas att leda en aktiv livsstil. Långt sittande på ett ställe kan provocera en obehaglig sjukdom.

Med den aktuella och korrekta behandlingen av symtomen och utvecklingen av sjukdomen kan elimineras. Således är det nödvändigt att observera regelbundenhet i terapeutiska metoder och iakttagande av alla medicinska recept.

Behandling av prostatisk fibros

Prostata är ett organ som hör till det manliga reproduktionssystemet, som utför en sekretorisk funktion. Genom körteln passera vas deferens, i vilken det utsöndrar sin hemlighet, som später spermierna. Prostatan ligger intill blåsan och böjer sig runt urinledarna.

Fibros av prostata är en sjukdom som kännetecknas av proliferation av bindväv i kärlens parenchyma, med en minskning av dess funktionella aktivitet. Denna patologi kallas också det sista skedet av kronisk prostatit.

etiologi

Fibros av prostatakörteln utvecklas på grund av långvarig smittsam process, som påverkar organets vävnad. Utseendet av bindvävsfoci bidrar också till utvecklingen av inflammation, för vilken en sluten (ond cirkel) av patologipaden bildas. Orsakerna till utseendet av fibros i prostata:

 1. Kronisk prostatit.
 2. Aterosklerotiska förändringar i kärlen.
 3. Förlängd sexuell avhållsamhet.
 4. Intensivt och oordnat intimt liv.
 5. Allergier.
 6. Autoimmuna sjukdomar.
 7. Hormonal obalans.

Bland dessa faktorer finns obehandlad kronisk prostatit i första hand.

symptom

Den kliniska bilden för denna sjukdom är identisk med tecken på prostatit, så det är svårt att differentiera patologi. De vanligaste symptomen på prostata fibros är:

 • svår eller smärtsam urinering
 • smärta i ljummen, utstrålar till perineum, ibland i nedre delen av ryggen eller analområdet
 • erektil dysfunktion (helt eller delvis);
 • smärta vid utlösning
 • närvaro av blodblandning i sperma
 • obehagliga känslor under sex.

Under lång tid kan sjukdomen vara asymptomatisk, vilket gör det svårt att identifiera. Detekteringen av prostatisk fibros uppträder därför ofta i sjukdomens sista steg. Diagnosera, i princip, inte själva sklerosen, men dess komplikationer:

 • kroniskt njursvikt (CRF);
 • akut och kronisk pyelonefrit;
 • hydronefros;
 • akut och kronisk retention av urin
 • cystit;
 • impotens.

Den mest formidabla komplikationen är CRF, vilket indikerar fullständig frånvaro av njurfunktion. Detta problem uppstår, eftersom de närliggande organens utseende av skleros av prostata i degenerationsprocessen är involverade: blåsan (nacken) och urinledarna, kan sämre vesiklar påverkas.

klassificering

 • Steg 1 är förknippat med mindre svårigheter att urinera;
 • Steg 2 kännetecknas av försämrad utsöndring av urin från blåsan och urinledarna;
 • Steg 3 kännetecknas av involvering av partiella vesiklar i processen och patologiska förändringar i ureterns och blåsans parenchyma, och urineringsprocessen är också signifikant försämrad;
 • Steg 4 kännetecknas av symptom på CRF, purulent lesion av seminala vesiklar och hydronephrosis.

diagnostik

 • Finger rektal undersökning av prostata.

Denna metod är grunden för undersökning av någon patient med prostata sjukdomar. När det finns områden av fibros i prostatakörteln, observerar doktorn en minskning av organets volym, en allmän komprimering. Körets kanter är ojämn, men av enhetlig konsistens (vilket eliminerar cancer). En viktig diagnostisk egenskap är avsaknaden av utsöndring från körteln under massagen.

Tekniken tillåter att avslöja kompakteringsställena för att uppskatta volymen av funktionell aktiv vävnad. Läkaren kan se en signifikant minskning av körtelns storlek. I närvaro av tveksamma tecken eller utseendet på noderna bör datortomografi dessutom utföras för att inte missa prostatacancer.

Denna undersökning utförs enligt indikationerna för att klargöra diagnosen och bedöma omfattningen av sjukdomsutbredningen. Vauvesiculography gör att du kan titta på fartygets funktion och skador på de partiella vesiklarna. Tack vare resultaten av denna metod väljs taktiken för ytterligare terapi.

behandling

Konservativ terapi är ineffektiv, men används i sällsynta fall som ett preparat för kirurgisk ingrepp. Använd droger:

 • antiinflammatoriska;
 • antibiotika (för bekämpning av smittsamma medel)
 • preparat som förbättrar blodets reologiska egenskaper (eliminera stillastående fenomen som syftar till att bekämpa ateroskleros)
 • vitaminterapi (som en stödjande faktor).

Används för de flesta prostata sjukdomar transrektal massage i detta fall är kontraindicerat.

Behandling av fibros av prostata med folkmetoder kommer inte att ge någon effekt, det kommer bara att leda till förvärv av processen och dess komplikationer.

Vid den första manifestationen av denna patologi bör du omedelbart kontakta en läkare.

Indikationer för kirurgisk behandling:

 • komplicerad urinretention (stenar, divertikula eller blåsförstoring);
 • infektionssjukdomar i urinvägarna som orsakas av skleros;
 • tecken på CRF;
 • hydronefros;
 • total purulent lesion av seminala vesiklar orsakade av återflöde.

Typer av operationer vid behandling av prostata fibros:

 • resektion av skador hos skleroskörteln;
 • fullständigt avlägsnande av prostatakörteln
 • avlägsnande av prostata tillsammans med partiella vesiklar i närvaro av tecken på patologi i dem;
 • isolerad avlägsnande av partiella vesiklar i sina purulenta lesioner;
 • avlägsnande av prostata med korrigering av urinets posttraumatiska förminskning.

Eftersom processen för degenerering av organet i bindväven är irreversibel, är det omöjligt att kalla fibros av prostata härdbar. För att förhindra denna patologi är det tillräckligt att behandla inflammation i körteln korrekt och i tid.

Prostata fibros: symptom och behandlingar

Prostatakörteln spelar en stor roll i den manliga kroppen, eftersom den deltar i bildandet av en av komponenterna i spermiernas hemlighet.

Prostata är det organ som ligger i bäckenområdet under blåsan. Allt i kroppen hos en man är ordnat så att livmoderhalsen och urinröret och vas deferens passerar genom körtelvävnaden. Därför, när en man har problem med prostata, blir det sexuella systemet också inflammerat.

Fibros av prostata eller skleros av prostata, som det också kallas, framträder som ett resultat av kronisk inflammation.

Fibrotiska förändringar i prostata leder till det faktum att kroppen inte längre utföra sina direkta funktioner, som en aktiv vävnad förvandlas till korsningen och slutar producera hemlighet. Detta leder till en långvarig smittsam process som orsakas av bakterier eller venös stasis. Under sjukdomsförloppet prolifererar bindväv, vilket leder till att inflammationen bara förvärras. Det är möjligt att bli av med denna sjukdom endast med hjälp av kirurgisk ingrepp.

Det finns vissa orsaker som leder till utvecklingen av denna sjukdom:

 • kronisk prostatit;
 • oregelbundet sexuellt liv med olika partner
 • allergi, glitches och störningar i hormonsystemet;
 • arterioskleros av blodkärl.

Hur man förstår att sjukdomen utvecklas i kroppen? Det finns vissa symtom genom vilka du kan misstänka sjukdommens närvaro:

 • Utseendet av mild smärta och en känsla av att klämma urinröret under urinering;
 • Obehagliga känslor under samlag
 • Svaga erektioner och fullständig apati mot motsatt kön;
 • Blodproppar och smärta vid utlösning;
 • Smärta i ljummen.

Om det vid tidpunkten för att inte kontakta en läkare som kan korrekt diagnostisera och ordinera en adekvat behandling kan prostata fibros ge de starkaste komplikationerna. Ofta gör doktorn en slutsats om prostats skleros, som utvecklas mot bakgrund av kronisk prostatit och det är lätt att upptäcka. Och i andra fall uppenbarar inte sjukdomen sig länge fullt och sönderbringar det geniturinära systemet långsamt. Fibros är av alla möjliga storlekar och kan bildas i olika delar av genitourinary systemet. Om du upptäcker några symtom, ska du omedelbart kontakta en läkare. Kom ihåg, ju tidigare du börjar behandla, desto lättare blir det.

Fibros av prostata: hur utförs behandlingen

För att ordinera en behandling måste du först diagnostisera: rektal undersökning i urolog och prostata TRUS. Efter en noggrann undersökning och diagnos av fibrotisk prostatit kommer läkaren att ordinera en produktiv medicinering eller kirurgisk behandling.

Med snabb behandling kan denna sjukdom botas med en konservativ metod. Men ibland måste du tillgripa operationen.

För att förbättra patientens tillstånd, antibakteriella och antiinflammatoriska läkemedel, föreskrivs vitaminer. Det finns också en prostata massage. Den kirurgiska metoden innebär borttagning av stenar. Vid behov utförs en tvärsektion av vävnaden.

Den mest effektiva behandlingsmetoden är laserterapi, som är smärtfri för patienten och inte skadar vävnaderna, samtidigt som orsaken till sjukdomen elimineras.

Behandling av prostata fibros utförs huvudsakligen av kirurgiska metoder och konservativ används i postoperativ period för återhämtning och förebyggande. Idag har alternativet till kirurgi ännu inte uppfunnits. Under operationen utförs excision av skleroskörteln, vilket kommer att återställa den naturliga processen med urinutflöde.

Skleros av prostata: de viktigaste symptomen

Skleros av prostata har liknande symptom med infarktisk obstruktion:

 • Svårigheter med urinering - en känsla av smärta och klämma vid urinering, kanske utveckling av strangury. I kronisk form kan det finnas tecken på urinretention
 • Känsla av inte helt frisatt blåsan;
 • Smärta sensioner i ljummen och perineum, liksom i ändtarmen.
 • Manifestation av erektil dysfunktion och minskad libido;
 • Njurinsufficiens och pyelonefrit.

Vid rektal undersökning utförs palpation, vilket kan identifiera en liten prostata. Massage i körteln i detta fall leder inte till önskat resultat och prostats hemlighet är inte tilldelad. Detta föreslår att prostatakörteln har slutat fungera korrekt.

När diagnoser prostata för att identifiera sin skleros spelar ultraljud en stor roll. Transrectal ultraljud kan bestämma storleken och strukturen hos prostata. Ibland föreskrivs dessutom CT och MR i prostata.

Fibros av prostata framträder som ett resultat av långvarig kronisk prostatit med sin kliniska bild. Att försena adekvat behandling leder därför till nedslående konsekvenser:

Skleros av körteln är en mycket farlig komplikation, som inte kan botas genom att ta medicin. Hans karaktär av flöde är alltid akut och smärtsam. Ibland, med långvariga fall garanterar inte operationen även stopp av skleroserande vävnader.

Varje man som vill leva ett fulllivat liv och glädja sig över sin fulla styrka bör övervaka sin hälsa och, med minsta kränkningar av genitourinary system, konsultera en läkare för snabb behandling. Kom ihåg att det i början är alltid lättare att övervinna sjukdomen än med allvarliga komplikationer.

Fibros (skleros) av prostata: symtom och behandling

Fibros (skleros) av prostata är huvudsymptomen:

 • Blod i spermierna
 • Svag erektion
 • Minskad libido
 • Smärta i ljummen
 • Obehagliga känslor vid urinering
 • Obehag under samlag
 • Smärta i perineum
 • Smärta vid utlösning

Fibros av prostata (ett annat namn för skleros av prostata) är en sjukdom som ofta påverkar representanter för den starka halvan av mänskligheten. Det utvecklas hos män i olika åldersgrupper. Det kännetecknas av inflammation i urinröret, som utvecklas som ett resultat av den snabba tillväxten av bindväv. Ju mer det växer desto mer kommer de seminal och urinska kanalerna att pressas. Allt detta har en kränkning av urinprocessen, liksom uppkomsten av problem i sexuellt liv.

skäl

Fiberprostatit utvecklas i kroppen av män i närvaro av följande faktorer:

 • ateroskleros av blodkärl;
 • en kronisk prostatit i anamnesen;
 • allergiska reaktioner;
 • genomföra ett promiskuöst sexuellt liv. Särskilt ofta utvecklas sjukdomen i händelse av att sexuella handlingar kommer att hända oregelbundet;
 • felfunktioner i immunsystemet;
 • hormonella störningar;
 • frånvaro av sexuella relationer.

klassificering

Fibros av prostata har sin egen klassificering. Kliniker använder det för en mer exakt formulering av den slutliga diagnosen. Baserat på sjukdoms histologi utmärks följande former:

 • fokal prostatisk skleros;
 • fibros av prostata, vilken kombineras med nodulär hyperplasi av adenomatös natur;
 • fibros tillsammans med parankymens atrofi;
 • fibros följt av transformation av cysten.

Stages of

Sjukdomen har flera utvecklingsstadier, som alla har sin egen kliniska bild:

 • på Steg 1 skleros av prostata är de första tecknen på en överträdelse av urinprocessen. Om man vid denna tidpunkt ska konsultera en läkare och genomföra behandling, kommer prognosen att vara positiv och mannen kommer återigen att kunna ha ett fullständigt sexliv.
 • på 2 steg Funktionella misslyckanden för rörelse av urin framträder;
 • 3 steg. Under denna period börjar organen i genitourinärsystemet genomgå de första morfologiska förändringarna;
 • på 4 steg förändringar påverkar urinledarna, de seminiferösa tubulerna, njurarnas parenchyma och blåsan. Symptomen på sjukdomen är mycket uttalade. Den enda sanna behandlingsmetoden som hjälper till att bli av med fibros är kirurgi.

symtomatologi

För fibros av prostata kännetecknas av närvaron av följande symtom:

 • Under utlösningen känner patienten en skarp smärta;
 • under urinering känner en man ett signifikant obehag;
 • efter utlösning i sperma kan vara blod;
 • under samlag känns obehag
 • erektionen förvärras. I mer allvarliga fall upphör en man fullständigt att känna upphetsning, eftersom hans libido minskar;
 • värkande smärta i perineum och i ljummen.

Om patologin inte diagnostiseras i tid och den nödvändiga behandlingstiden inte följs kan olika komplikationer uppstå. Till exempel, njursvikt, pyelonefrit, hydronephrosis. I de flesta kliniska situationer är sjukdomen komplicerad av kronisk prostatit. Symtomen kommer att vara mycket uttalad, så sjukdomen blir inte svår att diagnostisera. Men det händer också att skleros av prostata fortskrider utan ett enda symptom, vilket komplicerar diagnosen. Om du inte behandlar hans behandling, är den fylld med utvecklingen av allvarliga komplikationer, inklusive njursvikt.

Om du hittar minst tre av ovanstående symptom, rekommenderas att du omedelbart söker vård från ett sjukhus.

diagnostik

 • rektal undersökning. Med hjälp av denna metod kommer urologen att kunna fastställa närvaro eller frånvaro av inflammation och prolifererande bindväv;
 • MRI;
 • cytologi;
 • transrektal ultraljud. En unik teknik som gör det möjligt att exakt bestämma storleken på prostatakörteln, lokaliseringen i den lilla bäcken hos en man och också få information om hur nära den är till andra organ.
 • CT;
 • prostatography. Förfarandet gör det möjligt att bekräfta eller motbevisa närvaron av fibros, prostata adenom eller tumörer;
 • ureteroscopy;
 • cystoskopi;
 • radioisotopstudie.

behandling

Behandling av skleros av prostata kan vara både konservativ och operativ. Ofta behandlar läkare det med konservativa medel. I terapi används antibiotika, NPP, vitaminer, liksom syntetiska mediciner, vars verkan syftar till att förbättra blodcirkulationen. Fysioterapiprocedurer visas också. En bra effekt är prostata massage.

Till kirurgisk behandling tillgripas om urinvägarna går stenar. I händelse av en sjukdom, smala de för att de pressas av en övervuxen bindväv, så att stenarna inte kan passera. I detta fall utför kirurgen perinealdelen och tar bort stenarna.

Nu är den effektivaste metoden att behandla sjukdomen laserbehandling. Förfarandet passerar helt utan smärtsamma förnimmelser. Den omgivande vävnaden är inte skadad. Med hjälp kan du helt eliminera orsaken till sjukdomen på kort tid. Denna innovativa teknik har använts i flera år och under denna tid har det visat sig vara effektiv.

Om du tror att du har Fibros (skleros) av prostata och symptomen som är karakteristiska för denna sjukdom, då kan en urolog hjälpa dig.

Vi föreslår också att vi använder vår online diagnos service, som, baserat på symptomen, väljer de sannolika sjukdomarna.

Gonorré hos män (blå gonokockinfektion, överton, gonorré) är en smittsam och inflammatorisk process som påverkar organen i det genitourinära systemet. Förekommer suppuration av slemhinnan, vilket orsakar en karakteristisk symptomatologi. Självmedicinering i detta fall är omöjligt, eftersom det kan leda till allvarliga konsekvenser, i synnerhet infertilitet.

Klamydia hos män (blå urogenitalt klamydia, klamydial uretrit, klamydial infektion) är en smittsam process i urinvägarna. Den främsta faran är att sjukdomen ganska ofta har en asymptomatisk kurs, vilket är full av skador på inre organ och system.

Balanoposthit är en ganska vanlig inflammatorisk sjukdom i penisens hud. Enligt statistiken lider 11% av männen av denna sjukdom varje år på jorden. Balanopostit hos män, enligt ICD-10 (den internationella klassificeringen av sjukdomar) är en dubbel sjukdom, eftersom det involverar en inflammatorisk process både i huvudet och på förhudets inre blad.

Fibros är en sjukdom som kännetecknas av en accelererad process för kollagenproduktion och spridning av bindväv i alla organ i kroppen på grund av inflammation. Sjukdomen leder till förtätning av vävnaderna och bildandet av ärr i dem. När fibros av ett visst organ utvecklas kan dess funktionalitet försämras avsevärt. Som ett resultat leder denna sjukdom till utvecklingen av alla patologier.

Kronisk prostatit är en inflammatorisk process som påverkar prostatakörtelns vävnader och leder till ett misslyckande av sin fulla funktion. Sjukdomen är en av de vanligaste bland störningar i arbetet med manliga könsorgan.

Med hjälp av fysiska övningar och självkontroll kan de flesta utan medicin.