Huvud
Massage

Komplikationer av prostata massage: hemlighet, smärta, brännande och andra konsekvenser är inte tilldelade

Den amerikanska föreningen av urologer 1968 utesluter massage från protokollet för behandling av prostata sjukdomar.

Läkare hittade ingen fördel av detta förfarande. Efter dem och europeiska experter vägrade att massera prostata.

Men i andra länder föreskriver urologer detta förfarande för patienter och anser det vara effektivt.

Kan det finnas komplikationer eller skador som ett resultat av förfarandet?

Läkare förnekar inte att på grund av massage kan endotmen och prostata skadas. Symtom på prostatit efter detta kan förvärras.

Massageprocedurer utförs vanligtvis genom rektum hos patienten med hjälp av en doktors finger. I vissa fall kan körteln masseras och externt, och trycker på området mellan skrot och anus.

Det finns en slags hårdvara massage, där en pneumatisk enhet sätts in i ändtarmen. När det verkar, samlar bäckensmusklerna sig. För att ta en hemlighet för analys används ibland en metallrör (spark), som försiktigt sätts in i urinröret.

Under prostata massage kan skador primärt komma från endotarmen.

Trots användningen av latexhandskar kan massören klia på slemhinnan med en fingernagel, varefter patienten kan utveckla hemorrojder. Sprickor kan förekomma i anuset.

Intensivt tryck på prostata kan orsaka att infektionen passerar in i omgivande organ och vävnader (rektum, njure, urinblåsa, urinrör).

Utövare noterar att prostatakörteln minskar i storlek, efter att massageprocessen har minskat, minskar inflammationen. Men de inflammatoriska processerna i de närliggande organen intensifieras ofta.

Således beskrivs i den medicinska litteraturen (Japan, 1990) ett fall av uppkomsten av genital gangren hos en patient. Sjukdomen manifesterade sig efter massage manipuleringar. Under 2003, vid en tysk klinik, drabbades en patient av stroke efter sådana förfaranden.

Vad ska man göra för att undvika?

En noggrann och fullständig läkarundersökning som genomförs i kliniken kommer att bidra till att noggrant diagnostisera och bestämma samtidiga sjukdomar. De ställer in begränsningar för utnämningen av förfaranden.

Kontra

Det finns många kontraindikationer för att utföra massage i prostatakörteln.

Massage manipuleringar kan inte utföras med följande sjukdomar:

 • akut (bakteriell) prostatit;
 • uretrit (inflammation i urinröret);
 • inflammation i blåsan (blåsan);
 • akut pyelonefrit;
 • kalciner ("stenar", täta organiska formationer) i prostata;
 • prostata adenom;
 • neoplasma och prostatacancer;
 • cystor i prostata;
 • inflammationer i testiklarna och deras bilagor (orcoepididymit);
 • retention av urinering
 • förekomst av kvarvarande urin i urinblåsan;
 • tuberkulos av prostata
 • hög kroppstemperatur (över 37,2 ° C);
 • sprickor i anus;
 • hemorrojder;
 • inflammatoriska sjukdomar i tjocktarmen;
 • smärta under proceduren.

Det finns många kontraindikationer för att genomföra massageprocedurer, därför borde patienten inte diagnostisera sig och ta hand om behandling med folkmedicin och självmassage. Konsekvenserna av en sådan inställning till hälsan kan vara mycket allvarliga.

När prostata-massage inte utsöndras - vad betyder det?

Syftet med en enstaka massage i prostatan är att få en sekretion (juice) av körteln. Hemligheten behövs för laboratorieforskning. Analyser av hemligheten gör att du kan göra en korrekt diagnos. Sammansättningen och utseendet av utsöndringen är olika för akut, icke-bakteriell och kronisk prostatit.

Med massage är juicen av prostatakörteln inte alltid tilldelad. Varför visas inte utsöndring i en prostata massage?

Anledningen till att ingen hemlighet saknas i urvalet kan vara mycket annorlunda:

 1. Prostatakörteln är svag och svag. Hemligheten kan komma in i blåsan, inte i urinröret. I detta fall samlar laboratoriearbetaren urin, från vilken, efter centrifugen separeras sekretorisk slem.
 2. Hemligheten kanske inte sticker ut om patienten har haft samlag innan dagen för analysen. Läkaren ska varna patienten att den sista sexuella handlingen ska vara 4-7 dagar innan man tar ett urval av hemlighet.
 3. Juice kan vara frånvarande när en man besöker ett varmt bad, gör tungt fysiskt arbete och dricker alkoholhaltiga drycker på kvällen.
 4. Vid akuta och kroniska former av prostatit kan utflödet av juice förhindras av pus som ackumuleras i kanalerna.

Konsekvenser och första hjälpen

Inte alla män lider av medicinska manipuleringar utan konsekvenser.

Obehagliga följder av prostatsmassage kan vara:

 • smärta under proceduren
 • smärta efter prostata massage
 • utseendet av blod i urinen;
 • utseendet av blod i ändtarmen
 • utseendet av blod i avföring
 • bränna i anusen.

Med prostatit växer prostatakörteln ofta, blir smärtsam, de omgivande organen trycker på den.

Om det finns bevis kan läkaren ordna massageprocedurer. Men eftersom körteln inte har återgått till sin tidigare storlek kan patienten känna smärta med en prostata-massage.

Smärtsamma känslor uppstår med mekaniska skador som oavsiktligt orsakas under procedurer eller intensiv exponering för organ. Smärta kan uppstå om patienten är klämd, spänd, blyg och oförmögen att slappna av. I detta fall rådgivar urologen medvetet att slappna av skinkorna, pressens och ryggens muskler.

Efter massagen är prostataanslutningarna öppna och mannen kan drabbas av skärande smärta vid urinering. Samtidigt finns det en brännande känsla i penis. Efter ett tag övergår obehagliga känslor, men efter nästa session upprepas allt. För snabb stängning av kanalerna kan läkaren ordinera läkemedel (uroantiseptika) eller växtdoser. Efter massagen måste du avstå från att urinera i 20-25 minuter så att kanalerna kan stängas.

Efter prostata-massage orsakas brinnandet i anus ibland av kroppens allergiska reaktion till kräm. I detta fall kan läkaren byta smörjmedel.

Om man i urin hos en man fanns spår av pus och blod efter en terapeutisk massage i prostata, så kommer läkaren omedelbart att avbryta massageförloppet. Pus och spotting indikerar en aktiv inflammatorisk process, där massage är kontraindicerad. Med sådan urladdning kan urologen anta närvaron av en tumör.

Blod från ändtarmen kan frisättas efter en massage om patienten har hemorrojder. Noder bryts lätt när man går in i ett finger. Efter prostata-massage kan blod i avföring och rektum uppstå om patienten har andra tarmsjukdomar.

Vem ska göra det?

Läkare behandlar negativt prostata massage hemma. En man kan inte göra en sådan massage själv, och som regel finns det ingen kvalificerade läkare som känner till alla subtiliteter av strukturen hos den manliga kroppen i familjen.

För att undvika obehagliga och farliga konsekvenser efter hemmet, bör massage ges till specialister.

Prostatamassage ska göras av en urolog, prokolog och androlog eller en kvalificerad sjuksköterska som har utbildats.

Massage i prostatakörteln är inte ett obligatoriskt förfarande, men det kan rekommenderas till patienten av den behandlande läkaren. I ett antal fall överstiger effekten av massagemanipulationer betydligt större risker och ger en återhämtning.

Prostatisk massage

Prostata (prostata) - Det är ett organ i kroppen hos en man som ansvarar för bildandet och utsöndringen av spermier. Prostata har ett stort antal kanaler, varför massagen har en underbar terapeutisk effekt.
Den normala prostatakörteln har dimensioner på 2,5-4,5 cm i tvärriktningen och 2,5-3,5 cm i längdriktningen. Konsistensen är elastisk hela sin längd med tydliga, tydliga gränser. I mitten av prostata definieras spåret, löper i längdriktningen och avgränsar dess laterala lobes.
Massage prostata är det mer lämpligt att producera i knä-armbåge position.

Prostatisk massage - medicinska förfaranden som tillämpas för att diagnostisera och ibland behandla kronisk prostatita.Vpervye prostata massage har beskrivits av Posner i 1893, och sedan 1936 har i stor utsträckning införts i urologisk praktiken O'Conory.Odnako i 1968 efter en beskrivning Meares och Stamey landmärke test för diagnos prostatit har synpunkter på orsakerna till denna sjukdom förändrats och massage som ett botemedelsprojekt har tagits bort från listan över aktiviteter i många riktlinjer för behandling av prostatit i utvecklade länder.

Men sedan mitten av 90-talet av 20-talet, många läkare inblandade i diagnos och behandling av prostatit, började fira ineffektivitet i vissa fall föreslås antibiotikabehandling och användning av alfablockerare, som ledde dem som ska användas i utövandet av denna metod glöms bort.

Effekter av massage på prostatakörteln är strängsprutning finger inflammatoriska sekret som ackumuleras i det, i kanalen och, i slutändan, in i urinröret. Å andra sidan, när massage prostata förbättrar dess blodtillförsel (och stagnation i bäckenet - är en av de viktiga faktorerna vid utveckling av prostatit, som nämnts ovan), vilket förstärker effekten av antibakteriell terapi. Effektiviteten av prostata massage med prostatit beror på den unika egenskapen hos dess struktur och läge, dess speciella struktur. Det bör noteras att prostatakörteln är det enda organet vars massage effektivt hjälper till att bota akut inflammation. Massage i någon annan vävnad eller kropp i kroppen kan endast leda till spridning av inflammation och sjukdomsframsteg.

Förespråkare av användningen av massage för medicinska ändamål anser att den huvudsakliga effekten av dess applicering är dränering (avtappning) av prostata-kanalerna - d.v.s. frigör dem från purulenta och döda celler. En annan effekt är en ökning av blodflödet i prostata, vilket förbättrar penetrationen av antibiotika i den och aktiverar lokala skyddande immunologiska processer.

Används prostasmassage för behandling?

Prostata massage för medicinska ändamål (upprepade prostata massage) officiellt rekommenderas av hälsoministeriet i Ryssland som en behandling förfarande för kronisk prostatit (Normer för medicinsk vård till patienter prostatit Pr.MZ RF ot22 November 2004 g.N 245).Shiroko används prostata massage för att behandla prostatit i södra länder Östasien, Kina, några länder i Europa. Vissa nordamerikanska och kanadensiska urologer (Shoskes, Nicel, Hennenfen) rekommenderar även användning av massage i kombination med antibiotikabehandling vid behandling av vissa former av prostatit.

Vid vilka sjukdomar utför prostata massage

Prostatamassage i syfte att behandlas utförs med en kronisk inflammatorisk process i prostatakörteln (prostatit), inklusive kronisk bäckensmärta, vilket är konsekvensen av denna sjukdom. Kronisk prostatit orsakas vanligtvis av infektioner i urogenitalt nervsystemet, nedsatt ordentlig innervering och blodtillförsel till prostata (som en följd av en "stillasittande" livsstil och frekventa påfrestningar) etc.

Dessutom utförs terapeutisk massage av prostata med vissa former av impotens.

Prostasmassage görs också med ett diagnostiskt syfte för att få en prostatahemlighet för forskning.

Vad är kontraindikationen för prostata massage?

Prostatamassage visas inte för alla patienter. I vissa sjukdomar är det strängt kontraindicerat, eftersom det kan orsaka ytterligare komplikationer. Så prostata massage är kontraindicerad:

 • i akuta former av prostatit, när en person plötsligt blev sjuk med hög temperatur och andra toxiska effekter - i detta fall kan massage orsaka smittspridning genom blod och lymfkärl;
 • med tumörer och cyster i prostata;
 • med obstruktion av prostatakörtlarna, inklusive stenar;
 • med kränkningar av urinering.
 • sjukdomar i urinröret, prostata och andra organ av den manliga sexuella sfären av infektiöst ursprung i det akuta och subakutiva steget;
 • tuberkulos av könsorganen;
 • akut cystit
 • epididymit;
 • testikelns trauma och dess appendage i närvaro av reaktiva fenomen (ökning av lokal och allmän temperatur, etc.);
 • rektal sjukdom (proktit, paraproctit, inflammation av hemorrojderna).
 • med akut inflammation i prostata (akut prostatit)
 • med akut uretrit, orchitis, prostatacancer.
 • Det rekommenderas inte att massera med prostataförkalkningar och prostata adenom.

Vad händer med prostata massage?

Med prostata-massage återställs den normala tonen i muskelelementen i prostata och perineala muskler. Dessutom irriterar den mekaniska effekten på prostatakörteln nerverna och utvidgar kärlen i körtelvävnaden, vilket leder till en förbättring av blodtillförseln och innerveringen. Tillströmningen av blod till prostata ökar tillgången på vävnadskörtlar med näringsämnen och syre och ökar penetreringen av hennes vävnadsläkemedel. Massage främjar isolering av prostatajuice och tillsammans med den aktiveras patogena mikroorganismer (inaktiva former av mikroorganismer och avlägsnas) och ökar också effektiviteten av antibiotika och andra läkemedel som används vid komplex behandling av prostatit.

Huruvida komplikationer från prostasmassage är möjliga eller troliga?

Komplikationer uppstår endast vid underskattning av kontraindikationer och består i exacerbation av prostatakörtelns sjukdomar. Dessutom, med grov smärtsam effekt kan det finnas en akut fördröjning i urinering på grund av ödem i prostatavävnaden, men det är vanligtvis av kort varaktighet.

I världslitteraturen, har få tecken på komplikationer i samband med massage prostaty.V 1990 japanska läkare beskrivna kallbrand av könsorganen (Fournier), och 2003 tyskarna perioprostaticheskoe blödning efter prostata massage med utvecklingen av embolisk stroke (blödning) i lungorna. Det finns en studie som efter massage tillfälligt ökar nivån av PSA (prostataspecifikt antigen)

Teknik för att utföra en massage i prostata

Prostatamassage kan endast utföras av en urolog, annars kan det inte ge bra, men skadar. Om massagen utförs korrekt kan inget läkemedel ersätta det.

Patientens ställning under massagesessionen vänder mot läkaren på höger sida med benen förde till buken och böjda vid knä och höftled. Det kan också vara en knä-armbåge position. Massage utförs med full blåsan, vilket främjar en bättre kontakt mellan massagefingeren och prostata.

Läkaren sätter in höftets pekfingret i ändtarmen, på vilket gummihandsken sätts, en narkosgel appliceras på fingret. Varje del av prostatan masseras separat och producerar 8-10 ömtåliga och ömma slag över varje lob i riktning från periferin till kärnans mitt. Efter att massagen av höger hälft av prostata har utförts, gå till vänster. I slutändan produceras flera gånger ett försiktigt tryck i mitten av körteln från topp till botten

men ett spärrspår för att klämma ut prostatainnehållet. Vanligtvis börjar en prostatisk hemlighet från den yttre avdelningen i urinröret (som om nödvändigt samlas in för analys). Massagen utförs innan blåsan töms, vilket gör att du under urinering kan avlägsna en infekterad hemlighet från urinröret.

När du utför massage ska du se till att proceduren är smärtfri. Med en mjuk prostata utförs milda tryck, med en ökad tryckkraft. Varaktigheten av en sessionsprostatmassage bör inte överstiga en minut. Sessionerna hålls efter 1-2 dagar (8-10 procedurer).

Utsöndringen av prostatajuice under massagen bör undersökas. Om massagen utförs korrekt måste antalet vita blodkroppar minska vid varje efterföljande session.

Kom ihåg: du kan inte göra prostata massage själv, och lita också på att det går ut till leken - den sista

Vad känner männa när de masserar prostata?

Ganska ofta för behandling av olika sjukdomar är prostata massage ordinerad. Känslor med ett sådant inflytande är ganska obehagliga, varför många män vägrar en så effektiv behandling. Detta är dock helt fel eftersom korrekt utövad prostata massage inte bara eliminerar smärtsymptom, utan också förbättrar livskvaliteten. Det är därför det är värt att förstå mer i detalj frågan om fördelarna med en sådan massage.

En av huvuddragen i denna procedur är dess natur. Tack vare fördelaktiga effekter på kroppen kan det vara både botande och förebyggande.

Det brukade vara så att massage av en sådan känslig körtel endast kan utföras i en specialiserad institution, men på grund av den ständiga utvecklingen av nya metoder och förbättring av tekniker kan du ta hand om prostata tillståndet hemma.

I vilket fall behöver mannen en massage

Många män bestämmer sig för förfarandet efter att de lärde sig om dess inverkan på sexuell aktivitet. Naturligtvis är frestelsen att förbättra sexuell funktion med ett sådant förfarande ganska högt, men det är värt att överväga att den felaktiga påverkan kan göra skada, massage är inte heller något undantag. Därför bör det endast utföras på råd av en läkare. Specialisten bestämmer den optimala effekten baserat på prostata diagnosen.

Massering är möjlig att eliminera sådana faktorer:

 • Låg kvalitet på sexuellt liv;
 • Sjukdomar i prostata.

I närvaro av sådana indikationer kan massage förbättra livskvaliteten avsevärt.

När du inte ska massera prostata

I vissa fall är det värt att notera, trots alla positiva effekter av att massera på genomförandet.
Delikatessen för detta förfarande beror på ett ganska stort antal olika faktorer:

Plusser av massage för män

Fördelarna med sådant inflytande för män har bevisats under lång tid. Profylaktiskt inflytande hjälper till att undvika utveckling av prostata sjukdomar och minska manifestationen av smärtssyndrom från andra sjukdomar. Den här typen av åtgärder bidrar också till att minska puffiness och undvika komplikationer.

Massage Nackdelar: Försiktighetsåtgärder

Trots alla fördelar finns nackdelarna med denna procedur också. Skada från det kan associeras med förekomsten av kontraindikationer för sitt beteende eller expertens oförmåga.

Först och främst är det nödvändigt att undvika intensiv påverkan, eftersom de kan orsaka skada. Felaktig övning av inflytande kan leda till utseende av adenom eller prostatit.

Till exempel, med en aktiv effekt under bakteriell prostatit, en ganska hög risk för blodinfektion. Dessutom kan exponering med karcinom orsaka komplikationer och spridning av metastaser.

0 av 7 uppdrag slutförda

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
 7. 7

Diagnosen "prostata hyperplasi" skrämmer många män som har diagnostiserats med denna sjukdom, patienterna jämställer ofta det med en malign neoplasma. Sjukdomen är mycket obehag, det är en överträdelse av urineringsprocessen - tills fullständig frånvaro av urin. Sjukdomen kräver snabb behandling, så identifiering av hyperplasi i de tidiga stadierna kommer att bidra till att undvika utveckling av svåra komplikationer.

Den initiala diagnosen av godartad prostatahyperplasi kan utföras hemma. Det räcker för en man att bli testad.

Vissa representanter för den starka hälften av mänskligheten som diagnostiseras med BPH uppmärksammar inte sjukdomen, men tror att det här är en åldersrelaterad förändring. Men denna patologi är fylld med allvarliga komplikationer. För män som har tvivel om deras hälsa, är självdiagnos av BPH ett bra alternativ att skingra all tvivel.

Du har redan passerat testet tidigare. Du kan inte starta det igen.

Du måste logga in eller registrera dig för att starta testet.

Du måste slutföra följande tester för att börja detta:

 1. Ingen rubrik 0%

Vi rekommenderar starkt att du kontaktar en specialist!
Du har svåra symptom. Sjukdomen har redan lanserats och det är nödvändigt att omgående genomgå en urolog undersökning. Fördröja inte besöket hos urologen, symtomen kan förvärras, vilket leder till utveckling av komplikationer.

Allting är inte så dåligt, men vi rekommenderar att du kontaktar en specialist.
Du har ett måttligt uttryck för BPH-symtom (godartad prostatahyperplasi) och du rekommenderas starkt att besöka en urolog eller andrologist under den kommande månaden.

Allt är bra!
Allt är bra! Du har mild symptom på IPSS. Från sidan av prostatakörteln är allt relativt bra för dig, men du bör genomgå en undersökning minst en gång per år.

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
 7. 7
 1. Med svaret
 2. Med ett märke om visning

Hur ofta har du under den senaste månaden haft en känsla av ofullständig tömning av urinblåsan efter urinering?

 • aldrig
 • En gång om dagen
 • Mindre ofta än i 50% av fallen
 • Cirka 50% av fallen
 • Ofta än i hälften av fallen
 • Nästan alltid

Hur ofta under den senaste månaden måste du urinera oftare än 2 timmar efter sista urinering?

 • aldrig
 • En gång om dagen
 • Mindre ofta än i 50% av fallen
 • Cirka 50% av fallen
 • Ofta än i hälften av fallen
 • Nästan alltid

Hur ofta har du haft intermittent urinering under den senaste månaden?

 • aldrig
 • En gång om dagen
 • Mindre ofta än i 50% av fallen
 • Cirka 50% av fallen
 • Ofta än i hälften av fallen
 • Nästan alltid

Hur ofta under den senaste månaden har det varit svårt för dig att tillfälligt avstå från att urinera?

 • aldrig
 • En gång om dagen
 • Mindre ofta än i 50% av fallen
 • Cirka 50% av fallen
 • Ofta än i hälften av fallen
 • Nästan alltid

Hur ofta har du under den senaste månaden haft en svag urinström?

 • aldrig
 • En gång om dagen
 • Mindre ofta än i 50% av fallen
 • Cirka 50% av fallen
 • Ofta än i hälften av fallen
 • Nästan alltid

Hur ofta under den senaste månaden måste du spänna för att börja urinera?

 • aldrig
 • En gång om dagen
 • Mindre ofta än i 50% av fallen
 • Cirka 50% av fallen
 • Ofta än i hälften av fallen
 • Nästan alltid

Hur ofta under den senaste månaden måste du gå upp på natten från sängen till att urinera?

 • aldrig
 • En gång om dagen
 • Mindre ofta än i 50% av fallen
 • Cirka 50% av fallen
 • Ofta än i hälften av fallen
 • Nästan alltid

Val av varaktighet av massage

Det är bäst om varaktigheten av inflytande bestäms av en specialist. Detta är nödvändigt för att uppnå optimal effekt. Vid sjukdoms kroniska lopp ska effekten utföras varannan dag. Kursen måste hållas årligen. Minsta varaktighet för proceduren är 30 sekunder och maximal varaktighet är 5 minuter.

I slutet av det första steget reduceras frekvensen av sådana händelser till 1 gång om 4 dagar. Med årliga rutiner kan deras frekvens minskas.

Hur man väljer den bästa formen av massage

Många män betalar ganska mycket uppmärksamhet åt valet av form där förfarandet kommer att genomföras. Men för att välja en blankett är det nödvändigt att ta hänsyn till ett ganska stort antal olika faktorer, så det är bäst att överlåta ett sådant delikat val till en specialist.

Det finns ganska många typer av prostatakörtelmassage. Valet av slagkraften är baserad på att ta hänsyn till sådana parametrar:

 • Nivån av mottaglighet av prostata;
 • Typ av påverkan;
 • Hälsostatus
 • ålder;
 • Personliga önskemål.

Det är med dessa faktorer i åtanke att en specialist bestämmer den optimala formen. Totalt accepterat för att fördela formulär:

Det kännetecknas av närvaron av direktkontakt med körteln och genomförs genom anusen.

Det kännetecknas av en yt effekt, som utförs i perineal regionen. Som regel är denna form oftast tilldelad, eftersom den är mest effektiv.

Sensioner med massage

Många män är oroliga över de slags känslor de kommer att uppleva under förfarandet. Svaret på denna fråga är extremt enkelt. Känslor under genomförandet av inflytandet är inte särskilt trevliga. Detta beror till stor del på att en man överbelastar sig vid exponering och på undermedvetna nivå bidrar till utseendet på obehagliga känslor.

När en händelse utförs utan penetration är risken för obehagliga känslor minimal. Som regel kan de orsakas av överdrivna överbelastningar eller intensiva rörelser.

Vid penetration är sannolikheten för förekomsten av obehagliga känslor högre. De kan bero på:

 • Överdriven muskelspänning;
 • Genom oskiljaktiga handlingar;
 • Intensitet av depression;
 • Samtidiga sjukdomar.

Känslor efter massage

Efter proceduren är känslorna också ganska obehagliga. Prostatan kan känna sig känslan av ångest och obehag. Oftast finns det en brännande känsla i urinröret, och det kan också finnas problem med urinering.

Denna typ av förnimmelser bör passera i flera timmar. Som regel ersätts de av en lätthet. Men om sådana manifestationer som brinnande och stickande efter några timmar inte passerar, bör du konsultera en läkare. Dessa tecken kan indikera utvecklingen av komplikationer.

Är det möjligt att göra bra

Det är bäst att överlämna sådana förfaranden till proffs för att minska risken för obehagliga känslor. Dessutom, för att minska stress kan tas några minuter innan förfarandet är lugnande. För att minimera obehag måste effektens kraft öka när det blir mer beroendeframkallande.

För att göra denna procedur inte bara trevlig men också trevlig kan du ge den en erotisk karaktär. Denna typ av påverkan på sidan av en älskad kvinna kommer bara att medföra en man.

Hur fungerar penetrationsproceduren?

Innan början, för det första är det nödvändigt för mannen att välja den mest bekväma positionen för sig själv. Det är värt att överväga att i detta läge bör bäckens muskler vara avslappnade.

När mannen har en bekväm position måste massören bestämma var prostatan är belägen. Vanligtvis är det enklaste sättet att bestämma detta, styrt av följande metod: prostas framkanten, du kan gropa på ett avstånd av flera centimeter från anusen. Om du inte kan bestämma platsen med hjälp av denna regel, är det värt att sanna hela området. Prostaten i sig liknar en mutter, som består av ett betydande antal delar. Normalt varierar antalet delar från 30 till 50.

Efter att ha bestämt platsen bestäms nivån på mottagligheten av prostata. För detta bestäms det mest känsliga området först och främst.

Under behandlingen är hela körteln välmassad och i synnerhet dess kanter. En av de mest effektiva rörelserna sträcker sig. Trycket är bestämt i varje enskilt fall. Oftare ju tätare järnet desto starkare trycket. För alla prostata täthet bör alla rörelser vara smidiga. Sessionen avslutas med en lätt massage av den centrala sulcusen.

Sammanfattningsvis kan vi säga att prostata är en av de mest utsatta platserna hos en man, det är därför du måste ständigt ta hand om hennes hälsa. En av de bästa metoderna för att förebygga olika sjukdomar och eliminera obehagliga symptom är massor.

Dessutom är en viktig faktor vilken åtgärd som ska förbättra kvaliteten på sexlivet. Men trots alla fördelar med en sådan händelse finns det vissa nackdelar.

Först och främst är det nödvändigt att se till att det inte finns kontraindikationer, det är bäst om påverkan utses av läkaren. Som regel är det specialisten som väljer varaktighet, liksom form av händelsen. En händelse hålls enligt ett visst system, som innehåller flera viktiga steg.

Det är värt att notera att känslan under evenemanget för män är inte så trevlig. Dessutom, även efter uppsägningen, inom flera timmar kan smärtsamma syndrom observeras. För att minimera smärta är det bäst att överlämna genomförandet av denna procedur till proffs.

Om det är omöjligt att hålla en händelse i en medicinsk institution av objektiva skäl är det bäst att genomföra det utan att penetrera. Detta kommer att undvika uppenbarelse av smärta och förbättra komforten.

Terapeutiska och diagnostiska förmågor för prostata massage

Interrelation: prostata massage och kronisk prostatit

Som det är känt uppstår kronisk prostatit på grund av stillastående fenomen i prostatakörteln. I det här fallet är det ett brott mot blodcirkulationen, atrofi av prostatakörtelns muskeldela, en minskning av lokal immunitet i den och infästning av infektion. Alla ovanstående processer leder till lanseringen av en patologisk mekanism och utseendet av symtom på kongestiv prostatit.

Massage i prostatan hjälper till:

 • Förbättring av blodcirkulationen i vävnaderna i prostata;
 • gradvis avlägsnande av venös stasis;
 • förbättring av trofism och vävnadsmetabolism i prostata;
 • restaurering och underhåll av prostatic aciniens dräneringsfunktion - de terminala sektionerna av excretionskanalerna i körteln;
 • stärka immuniteten hos prostata och bekämpa smittsamma medel.

Man bör komma ihåg att en prostasmassage utförs ensam eller utan hänsyn till eventuella indikationer och kontraindikationer kan hota inte bara hälsan utan även patientens liv.

Prostata massage, indikationer och kontraindikationer för

Varje medicinsk manipulation, som är prostata massage, har strikta begränsningar i uppförandet. De är:

 • akut form av inflammation i prostata (akut prostatit, prostats abscess);
 • maligna neoplasmer av prostata;
 • inflammation i urinröret
 • krossande cystit hos blåsans hals
 • kollikulit;
 • prostata stenar;
 • katarralsinflammation i prostatorkorden;
 • några sjukdomar i ändtarmen.

Med indikationer på prostatsmassage för att bestämma lite svårare. Utan tvekan är de vissa former av prostatit, som sker i kronisk form. Behandlingen hos varje patient måste emellertid vara individuell, så beroende på situationen väljes en eller annan behandling.

Prostatamassage, grunden för proceduren

Först av allt prostata massage kräver förberedelse av patienten, han borde förklara betydelsen och tekniken i proceduren. Det finns flera möjliga lägen hos patienten:

 • knä-armbåge, när patienten lutar sina armbågar och knän på soffan;
 • ligger på hans sida i soffan med knäna dras mot bröstet;
 • Stående, fötter axelbredd isär, något böjt framåt med stöd under handflatan
 • huk. Det är nödvändigt att vara på en stol eller en soffa, hålla händerna bakom en stols eller annat föremåls baksida.

Oavsett valet av kroppshållning, bör prostasmassage utföras under de mest bekväma förhållandena för patienten. Stödet är alltid nödvändigt, eller proceduren bör utföras ligger på sidan, eftersom en prostatsmassage kan ge upphov till yrsel och dålig hälsa.

Massage bör startas med att lägga på en handskar av gummi och applicera smörjmedel på pekfingret på arbetshanden. Det kan vara vaselin eller glycerin. I vissa källor kan du hitta rekommendationer om användning av medicinska salvor. Var försiktig när du lägger ett finger i rektum, icke-våld, bidrar till ett tillitande förhållande mellan patienten och läkaren. Under sådana förhållanden kan du djupare och fullständigt hålla en massageprostata. Det är nödvändigt att uppnå att patienten är så avslappnad som möjligt. Massage bör stoppas om kompression av slemhinnan i rektum inträffar. Fallet, omvänd till detta, kan prova smärta och skada på slemhinna i rektum ampulla.

Efter införandet av fingret i anuset, är det nödvändigt att känna för pelleten en bulge - prostatakörteln. Ett antal parametrar bör utvärderas omedelbart:

 1. storleken på prostata körteln;
 2. dess form
 3. grad av utbuktning av prostata i lumen i ändtarmen;
 4. densitet och konsistens i körteln;
 5. dess homogenitet
 6. ömhet och grad av manifestation, provocerad av massage.

Normalt representeras prostatakörteln som en konvex, rundad formation under massage. Fästen delar upp den i två delar: höger och vänster lobes. Enligt järnhaltens konsistens beskrivs som ett tät elastiskt organ, homogent i sin struktur. Massage i prostata är ett ganska obehagligt förfarande, men det ska inte vara någon skarp smärta när fingret rör på orgeln. Denna omständighet är ett viktigt diagnostiskt tecken som kräver att massagebehållanden upphör och att orsakerna ska kunna avslöjas. Massage kan orsaka obehag, smärta indikerar en av de möjliga förhållandena. De kan vara:

 • rektumets patologi (analfissurer, närvaro av hemorrojder etc.);
 • felaktigt förfarande. Kraftig injektion av fingret gör massagen smärtsam;
 • för mycket tryck på körteln och rektumets vägg
 • Förekomsten av konkretioner av prostata, cyster och andra oanständiga förändringar.
 • spikar och ärrdeformationer i det område där massagen utförs;
 • inflammatoriska förändringar i prostata i den akuta fasen.

teknik för prostata massage

Patientens hjälp hjälper massage. Han kan driva skinkorna och därigenom låta läkaren penetrera djupare in i prostata strukturer.

Massage börjar med de djupaste strukturerna. Prostatan känns, dess gränser och yta bestäms. Sålunda bestäms prostatans morbiditet och den tillåtna tryckintensiteten under massage.

Fingerörelserna skickas i följd till alla tillgängliga prostationsställen. Massage styrs längs kanalerna, med hänsyn tagen till densiteten och eventuella ojämnheter i körteln.

Utföra en massage för prostata

Det är viktigt att massera från periferin till den centrala delen av prostata. Detta underlättar utflödet av innehållet i körteln till utsidan och förhindrar penetration av den stagnanta utsöndringen djupt in i orgeln. Slumpmässig massage kan skada de fräcka strukturerna i prostata. Detta faktum vittnar också för att det är olämpligt att använda alla typer av anordningar genom vilka massagen utförs. De kan skada prostata.

För att ta bort innehållet i prostatakörteln, avslutas massage genom att svepa fingret längs spärrspåret. Det bör noteras att, beroende på tillståndet hos patientens prostata, massage eller snarare hans teknik, bör förändras. Strukturen i prostatakörteln hos varje man är annorlunda. Dessutom förändras kroppens tillstånd under behandlingsaktiviteterna.

Eftersom funktionerna och subtiliteterna av förfarandet studeras tar läkaren över allt fler avlägsna platser. Massage i prostata blir djup, full och därför mycket användbar.

Massagen bör inte vara för lång (vanligtvis inte mer än en minut eller två) och bör alltid sluta med utsöndring från urinröret. Detta kan underlättas genom en urinering efter att en prostata-massage utförts.

Vilka är möjligheterna till prostata massage?

Massage i prostata är inte bara en medicinsk behandling. Det öppnar läkaren möjlighet att diagnostisera prostata sjukdomar. Under massagen utvärderas storleken, elasticiteten, konsistensen, kärnans ömhet, omgivande vävnader och strukturer. Baserat på vissa parametrar kan man misstänka förekomsten av patologier.

 1. Stagnerande prostatit åtföljs av en ökning av prostata. Den är mjuk, mjuk. Efter att hennes hemliga massage och utsöndring blir "tom", faller den. Detta tillstånd kan åtföljas av orenheter av pus eller blod i den utsöndrade hemligheten. Om massagen inte provocerar utsöndringen av prostasjuice kan man misstänka att innehållet har blivit inkapslat i blåsan. Vid stillastående fenomen är prostatskanalerna igensatta med en täppt hemlighet, medan de förstoras. Massage främjar avlägsnandet av förtjockat innehåll, normaliserar utflödet och stimulerar arbetet med muskulaturen i prostata.
 2. De kompakteringsområden som avslöjas under massagen kan indikera närvaron av inflammation, tumörer eller ärrbildning i körteln. Massage i körteln ger möjlighet att undersöka det mer detaljerat och upptäcka ny tillväxt så tidigt som möjligt. Urologen bör alltid vara försiktig med maligna sjukdomar i prostata. Tidig upptäckt kan rädda en patients liv.
 3. Massage kan du identifiera närvaron av en gammal prostatit, som åtföljs av skleros i körteln. Prostatakörteln är reducerad i storlek, komprimerad och ojämn.
 4. Stenar av prostata kan också detekteras under en massage. Samtidigt, under förhållandena i proceduren finns det en spricka under fingeren. Detta tillstånd är en relativ kontraindikation för att ytterligare genomföra körtel massage eftersom små calculi (stenar) kan skada den känsliga vävnaden av prostata och endast förvärra sjukdomen. Å andra sidan finns det möjlighet till extrudering och återbehandling av stenarna genom urinröret vid urinering.

De data som erhållits under massagen av prostata och digital rektalundersökning ger en mer eller mindre fullständig bild av körtelns tillstånd.

Effekter av prostata massage

Prostatamassage med skicklig och kompetent tillämpning kan uppnå fantastiska resultat. Prostationsmassagen verkar multilateralt på orgeln. Det förbättrar körningens näring och trofism. Detta faktum indikeras av en ökning av antalet lecitinkärnor under mikroskopisk undersökning av hemligheten. I detta fall ökar lokal resistans hos prostata vävnader mot infektioner.

Struktur av prostata

I samband med prostata närstående med andra genitala organ, noteras den positiva effekten av massage på styrkan. En av de mekanismer som massage påverkar är omvandlingen av testosteron till dihydrotestosteron. I prostata sjukdomar är denna process störd. Massage återställer körteln och som en följd normaliserar alla processer som sker i den.

I patogenesen av prostata sjukdomar är stagnation av innehållet i körtlarna i körtlarna viktigt, liksom utvidgningen av de utskiljande sektionerna av excretionskanalerna. Massage förbättrar dräneringsfunktionen, tömmer acini och förstorade sektioner av kanalerna. Det finns en omvänd utveckling av sjukdomen, restaureringen av muskelelementen i körteln.

Massage ökar bildandet av prostats hemlighet, innehållet av fruktos och citrat i den - den normala sammansättningen av prostatajuice. Detta gör det möjligt att återställa prostatakörteln inte bara i anatomiska termer utan också i den funktionella. Massage påverkar positivt aktiviteten och motiliteten hos spermatozoa, som kan lösa problemet med manlig genitalfunktion.

Symtom på prostatit går bort efter en massage. Detta gäller i synnerhet för frekvent nattlig utlösning och dulling sensationer under orgasm. Rengöringen av kanalerna underlättar återkomsten av den förlorade tonusen i munnen och en starkare stimulering av fröetubberet under utsöndringen av fröet.
Massage löser problemen med frekvent urinering, liksom smärta med prostatit. Prostatens volym och storlek minskar.

Tryck på kapseln i körteln reduceras, eftersom smärtan går bort. Med samma process är förknippad med normalisering av urinering. Det är känt att prostata omger urinröret. Med en ökning i körteln pressas de bakre delarna av urinröret, blåsans hals är irriterad. Detta leder till frekventa vandringar på toaletten och falska samtal. Massage, genom en minskning av körtelvolymen, bidrar till gradvis avlägsnande av denna symtomatologi.

Självprostatmassage, nytta eller skada?

Självbehandling av prostatit leder ofta till komplikationer på grund av brist på förståelse för mekanismen för förekomsten och sjukdomsförloppet. Använd i detta avseende ofta en mall, obehöriga behandlingsmetoder, inklusive prostata massage.

Ofta är patienterna ens intresserade av att behandla läkare om förfarandet för att utföra en massage för prostata. I E. Arnoldis skrifter om ämnet prostatit nämnde en patient som länge självständigt, med egna händer, utförde en prostata-massage. Efter en tid blev patienten orolig och kom till doktorn och rapporterade att han märkte en viss asymmetri i prostatakörteln. Med en fullständig undersökning av prostata av läkaren avslöjades patologin inte, båda klorna i körteln var helt identiska. Detta beror på det faktum att det är mest omöjligt att komma till den motsatta delen av prostata och till andra sidan organet. Detta ger patienter tvivel om den eventuella cancerdegenerationen av prostata.

Om genomförandet av massagen till patienten händer eller med hjälp av särskilda anordningar, kan man säga följande: varje fall kräver individuellt förhållningssätt och efterlevnad utföra massagetekniker prostata. Läkaren tar lång tid att lära sig alla subtiliteter av förfarandet. Detta kan inte läras med video eller foton, eftersom processen är dold från ögat. Prostas massage kräver kunskap om prostatakörtelns anatomi, liksom mekanismerna i de processer som förekommer i den. Brist på korrekt kunskap kan leda till förvärring av den befintliga sjukdomen. Till exempel kan prostata skadas av en massage med stenar i den.

Du borde inte göra prostata massage själv och, i allmänhet, göra självmedicinering. Det bästa alternativet är att lita på specialisten och beakta hans råd.

En speciell fara är prostata massage med en oberoende diagnos. Om kronisk prostatit massage kan framkalla en försämring eller helt enkelt inte ge några resultat bidrar proceduren till spridningen av elakartade celler i de djupare körtlarna och andra strukturer för prostatacancer.

Massage i prostata kan rådas av andra patienter eller bekanta. Ofta kan utbyte av råd och feedback om denna eller den här behandlingen höras i korridorerna i polikliniken. Detta faktum bidrar till det faktum att massagen utförs av alla patienter som lider av prostata sjukdomar. Det verkar som att prostatsmassage är en panacea för alla sjukdomar i körteln. Detta är dock inte så. Endast utförs av en specialist på strikta indikationer på förfarandet kan massage vara användbart.

Lita inte heller på de råd som rekommenderar att alla män, efter att ha nått en viss ålder, utför en massage i körteln. Som redan nämnts ovan kan massage både bota och skada. Alla åtgärder rörande hälsa bör motiveras. Massage bör göras först efter en noggrann diagnos. Det är inte nödvändigt att göra en meningslös procedur med patientens övergripande hälsa. Förbättra avloppsfunktionen hos prostata burken, utan att applicera en massage. Du kan tillgripa folkmedicinska läkemedel vid behandling av prostatit. Klients hälsa bidrar till:

 • normalisering av sexuellt liv
 • hälsosam ätning;
 • vägran från alkohol och rökning
 • ökad fysisk aktivitet
 • snabb behandling och diagnos av sjukdomar.

Om man bor, observerar de givna rekommendationerna, kommer prostatit inte stör och massage kommer inte att krävas.

Fördelar, skada och effektivitet i prostata massage

Massage är en slags fysisk effekt på prostatakörteln för att diagnostisera eller behandla dess sjukdomar. Vid urologisk diagnos används denna metod för att få sekretionen av prostata. Då undersöks det under ett mikroskop för att avslöja närvaron och omfattningen av inflammation.

Med terapeutiskt syfte ordineras en massagebana som utförs av en specialist. Du kan utföra dessa procedurer och hemma.

vittnesbörd

Var försiktig!

Innan jag läser vidare frågar jag dig en fråga. Letar du fortfarande efter en arbetsmetod för att förbättra styrkan?

Jag skyndar mig att varna dig, de flesta läkemedel för styrka är en fullständig skilsmässa av marknadsförare, som vindar hundratals procent på droger, vars kostnad närmar sig noll. Allt skulle vara ingenting, och som förberedelser på typen av Viagra-arbete. MEN.

Nästan alla tabletter för styrka orsakar omedelbar beroende.

Helt enkelt att ha druckit ett par gånger medel för att styrka, kommer du inte att kunna sängen absolut ingenting utan hjälp av detta verktyg. Detta är inte av misstag, eftersom apoteksmafia tjänar stora pengar på återkommande försäljning. Du sitter bara på nålen.

Men hur är det om din styrka inte räcker? Vi studerade en enorm mängd material och viktigast kontrollerade i praktiken de flesta verktyg för styrka. Så visade det sig att det enda läkemedlet som inte orsakar beroende och några biverkningar är Predstanol. Detta läkemedel säljs inte på apotek och annonseras inte på Internet, det består av naturliga komponenter och helt utesluter kemi. Här är en länk till den officiella hemsidan.

Massage anses vara ett effektivt sätt att behandla många problem med prostatakörteln. För detta ändamål har den använts i många århundraden, speciellt denna procedur användes i länderna i Mellanöstern, där den användes för att bibehålla styrkan och öka trevliga känslor under orgasmen. För domstolen för många sultaner för detta var en specialläkare.

Förfarandet kommer att gynnas under följande förutsättningar:

 • prostatit i kronisk form;
 • minskad styrka;
 • kronisk vesikulit och infertilitet av denna anledning;
 • prostataaton.

Kärnan i den terapeutiska effekten är att eliminera prostatakörtelnets stagnanta hemlighet, bli av med bakterierna och produkterna av deras vitala aktivitet. Samtidigt leder massage till förbättring av styrkan. Påverkar nervändarna, uppnår massören patientens sekretionssekretion, som efter urinering avlägsnas giftiga ämnen från kroppen, förbättrar organets blodtillförsel.

Detta bidrar till att uppnå en stabil remission vid en kronisk inflammatorisk process. Förstärkning av blodtillförseln hjälper aktiva substanser av droger att komma till vävnaderna i prostata.

Kontra

Massage är inte ett separat förfarande, det är en del av ett komplex av åtgärder för behandling av kroniska prostata sjukdomar. I vissa fall kan massage endast orsaka skada.

Det är kontraindicerat under följande förhållanden:

 • akut inflammation i prostata (det finns feber, smärta, förgiftningsfenomenet);
 • malign tumör i prostata;
 • adenom;
 • calculos - stenar i prostata som kan täppa till kanalen;
 • fördröjning i urinering av okänt ursprung
 • hemorrojder;
 • sprickor i anus;
 • cystit, proktit, uretrit - eventuell inflammation i bäckenområdet.

Som vi ser finns det många kontraindikationer, därför är det särskilt viktigt att denna procedur ordineras av en läkare. Självständig anställning utan granskning kommer endast att leda till skada. Om det föreligger malign bildning i körteln, kommer en direkt effekt att framkalla sin aktivering och främja spridningen av metastaser.

Med akut bakteriell prostatit sprider denna procedur den patogena mikrofloran genom hela kroppen. Dessutom kommer effekten på inflammerad körtel vara extremt smärtsam.

Metoder för genomförande

Massage utförs på flera sätt:

 • transrektal massage med ett finger;
 • massage på sparkel;
 • med hjälp av en speciell enhet.

Det första sättet utförs av en läkare (sjuksköterska) eller hemma. För att göra detta är det önskvärt att uppnå tillräcklig fyllning av blåsan genom att dricka ett glas vatten eller juice. Omedelbart efter proceduren måste du urinera för att avlägsna urstående urin från urinröret. Det finns inget behov av andra preparat än allmän hygien. Prostatakörteln ligger väldigt nära ingången till ändtarmen, därför behövs ingen rengörande emalj.

Efter att ha satt på latexhandsken sätter läkaren ett finger smurt med petroleumgel eller gel. Först masseras båda lobarna (höger och vänster) från kanterna till den centrala delen och från toppen ner. Då, lätt tryckande, hålls fingret i mitten. Massage varar bara 1,5-2,5 minuter.

Smärtsamma känslor i massagen bör inte vara. Det kan finnas tinning och lindrigt obehag under och omedelbart efter de första procedurerna, men det går snabbt. Huvudindikatorn för en korrekt utförd massage är fördelningen av 4-6 droppar av utsöndring - en vätska som prostatakörteln utsöndrar.

Hårdvara massage är en av de mest effektiva behandlingar för kronisk prostatit. Idag har flera enheter utvecklats som används i medicinska institutioner för detta ändamål: "Yarovit", "Androgyne", "Intraton", "Turbost" och så vidare. Det finns också enheter för hemmabruk: "Mavit", simulator Markelova och andra.

Hur man gör en transrektal massage hemma

Massage kan göras hemma. Ofta föredrar män denna möjlighet till medicinska förfaranden. I själva verket kan du slappna av psykologiskt och också bättre förbereda processen genom att ta ett varmt bad.

För transrectal massage behöver du hjälp av en nära person - fru, för att du inte kommer att kunna göra det själv. Lär dig tekniken för massage hjälper till med video lektioner. Om det finns en önskan att agera självständigt - kan du köpa en speciell enhet. Indikationer (och kontraindikationer) till dess användning är desamma.

Och ändå är det fingerens transektala påverkan av urologer som läkare anser vara mest effektiva bland alla metoder för att massera prostata.

Hur man ordentligt masserar:

 1. När du utför massage är det viktigt att använda smörjmedel, helst ett speciellt smörjmedel.
 2. Vi måste försöka tömma tarmarna en timme före proceduren eller göra en avundsjukdom. Detta är inte nödvändigt, eftersom effekten bara uppträder i endotarmen i ändtarmen, men ibland kan man känna trängseln att tömma tarmarna.
 3. Naglarna hos personen som gör massagen ska vara korta. Det är nödvändigt att använda tunn engångs latexhandskar.
 4. Skarpa rörelser är bara skadliga, effekten ska vara utomordentligt försiktig, utan tryck. Finger efter procedurens slut tas långsamt tillbaka.
 5. Massagen varar inte längre än ett och ett halvt minuter, det här är tillräckligt.
 6. Effektiviteten av massage kan bedömas genom fördelningen av några droppar av utsöndring. Kanske uppkomsten av erektion och jämn orgasm, som bara gynnar den manliga kroppen och är en ytterligare profylax av stillastående fenomen.

Hur man hittar prostatakörteln

För detta måste "patienten" ta en knä-armbågsställning och försöka slappna av så mycket som möjligt alla musklerna. Om du anger fingret ungefär halvvägs i ändtarmen och trycker lätt ner på perineum, kan du hitta en tätning med en ojämn yta på 4 och en bredd på ca 2 cm.

Massage börjar med lätta rörelser, efter 2-3 procedurer kan du massera lite mer aktivt, men fortfarande med stor omsorg. I en månad tillämpas massage varje annan dag. Sedan, efter pausen, kan du upprepa kursen om inga kontraindikationer finns.

I vilka fall kan massage göra skada

När de utsätts för prostata, bör det inte uppstå smärtsamma förnimmelser. Om det blir smärtsamt när du trycker på ett finger indikerar det att det förekommer inflammation i prostata. Detsamma kan anges med fördelningen av en grumlig hemlighet av en gul nyans. Normalt är det klart och lätt. I det här fallet kommer massage bara att skada dig, du måste kontakta din läkare.

Smärta kan också uppstå på grund av förekomst av hemorrojder, som personen inte känner till. I vilket fall måste du sluta med proceduren innan du upptäcker orsakerna till smärtan.

Massage kan vara mycket skadlig om tekniken inte följs. Dragkänslan i perineum, som inte går lång tid, indikerar att massagen inte utfördes korrekt eller musklerna var för ansträngda. Om du inte är säker på dina förmågor är det bättre att lämna denna fråga till en specialist.

Rita slutsatser

Fick du ett missbrott? Döma av det faktum att du läser denna artikel - seger är inte på din sida.

Och självklart vet du inte av hearsay att ett brott mot styrka är:

 • Lågt självkänsla
 • Kvinnor kommer ihåg alla misslyckanden du gör, berätta för dina vänner och dina vänner
 • Sjukdom i prostata
 • Utvecklingen av depression, som negativt påverkar din hälsa

Och svara nu på frågan: GÖR DU DETTA? Kan detta tolereras? Kommer du ihåg den känslan när man tittar på en naken kvinna och inte kan göra någonting? Tillräckligt - det är dags att bli av med problem med styrka, en gång för alla! Håller du med?

Vi studerade en enorm mängd material och viktigast kontrollerade i praktiken de flesta verktyg för styrka. Så visade det sig att 100% av arbetsdrogen utan några biverkningar är Predstanol. Denna beredning består av naturliga komponenter som helt utesluter kemi.

VARNING! ACTION! Du kan prova drogen gratis, Vänligen följ länken eller fyll i formuläret nedan: