Huvud
Skäl

Korrekt mat och hälsosam mat med prostatit

I många avseenden beror den positiva effekten vid behandling av någon sjukdom inte bara för de läkemedel som används, utan också för näring och patientens livsstil. Det är värt en man att oroa sig för riktig näring, hur kroppens styrka mobiliseras, och det blir lättare att erövra den smittsamma sjukdomen.

Denna process är också karakteristisk för behandling av manliga sjukdomar. Användbara produkter med prostatit tillhandahålls, men inte den huvudsakliga, men mycket kraftfulla terapeutiska effekten.

Diagnostik primärt

Sjukdomar i prostata (manlig reproduktiv körtel) diagnostiseras i vår tid mycket ofta. En av de första platserna att sprida är prostatit. Med denna sjukdom blir prostataceller inflammerade, vilka är ansvariga för en fullvärdig maskulin hälsa.

Orsaker till sjukdomen kan vara som en infektion som kom genom genitourinary vägar och infektion från utbrottet i något annat kroppssystem (andningsorgan, tarm).

I fokus av inflammation försämras blodcirkulationen, trophic tissue lider, den normala processen att producera könshormoner störs.

Vad ska uteslutas från kosten?

Produkter för behandling av prostatit bör innehålla en minsta mängd kolesterol, som deponeras i blodkärlens väggar, förvärrar blodcirkulationen i könsorganen.

Samtidigt måste mat med prostatit vara balanserad, rik på proteiner, som fungerar som byggmaterial för att producera könshormoner och minska inflammatorisk process.

Det är nödvändigt att utesluta från dietprodukterna rika på socker och stärkelse. De aktiverar fermentationsprocessen, intensifierar flatulens.

Mat bör innehålla tillräckligt mycket kalorier för att ge energi till läkningsprocessen.

Produkter som kan irriterande effekt på prostatakörteln, är undantagna från kosten (kryddor, heta såser, stekt och rökt mat, fett kött, alkohol, tobak, kaffe, starkt te, läsk).

I grund och botten är det som är användbart för prostata användbart för hela organismen. Men det finns alltid små nyanser. Och därför, för att hämta individuell mat, med tanke på dina samtidiga sjukdomar, kommer bara en kvalificerad läkare att hjälpa.

Mest användbara produkter

Börja med att gå in i den vanliga dieten av användbara produkter för prostata, man måste förstå deras betydelse och handling i kroppen.

Rätt kött och skaldjur

I kosten bör rätt plats ges till fettfattigt kött och fiskrätter, kokta eller kokta för ett par. Dessa livsmedel är rika på proteiner, essentiella aminosyror, omega-3-fettsyror, som i sin tur har antiinflammatoriska och antioxidantiska effekter.

Grönsaker och frukter

För den normala funktionen av prostatakörteln behövs många mikrodelar, vitaminer, essentiella aminosyror. Med inflammation behöver kroppen dem i en dubbel. Många nödvändiga ämnen kan komma med grönsaker och frukter, aromatiska örter.

Den primära platsen ges till färska grönsaker och frukter. De kan börja äta redan vid de första symtomen på sjukdomen, utan att vänta på en läkares samråd.

Kommer att minska den inflammatoriska processen med morötter, färsk gurkor och tomater, blomkål, kucchini, vattenmelon, melon. Det är tillrådligt att äta dem fräscha eller kokta i en dubbelpanna. I sallad, persilja, persilja, selleri och pumpa frön innehåller mycket zink, vilket direkt förstärker produktionen av manliga hormonet (testosteron).

Mejeriprodukter

Det bör noteras de gynnsamma egenskaperna hos nötter på prostataens inflammerade celler. Dessa produkter är användbara för prostatakörteln genom att de innehåller en stor mängd vitamin E (kallas även "multiplikation" vitamin). Det hjälper till att reparera cellväggarna förstörda av den inflammatoriska processen.

Gör menyn, berika den med sura mjölkprodukter som förbättrar tarmarnas arbete, minska stillastående fenomen i småbehållarens kärl. Kefir, fermenterad bakad mjölk, curdled mjölk, cottage cheese kommer att förbättra matsmältningen, hjälpa till att återställa den normala mikrofloran i mag-tarmsystemet.

Drick tillräckligt med vätskor!

Mängden vätska som förbrukas vid behandling av prostatit är mycket viktigt. Den dagliga volymen vätska som används ska vara mer än 2 liter. Tillräcklig urinering hjälper till att avlägsna infektion från prostata. Hjälp att fylla bristen på järn, kalium, natriumte från hundros, torkade frukter.

Healing action av honung

Behandlingen av prostatit med biodlingsprodukter används mycket mycket. Detta beror på den rika mineralen, vitaminsammansättningen av honung. Biologiskt aktiva ämnen av honung har antiinflammatoriska, immunostimulerande och antioxidantaktioner med prostatit. Monosugar från honung absorberas väl och spelar rollen som energireserver.

Honung kan absorbera och ta bort skadliga ämnen som bildas vid inflammation. Således förbättra kroppens allmänna tillstånd.

Håll dig till de lätta reglerna för en hälsosam kost, och förbättring av det allmänna hälsotillståndet till dig ges. Lär dig hur man läker och återställer enkelt, glatt och effektivt!

del henne med vänner och de kommer säkert att dela med dig något intressant och användbart! Det är väldigt enkelt och snabbt, enkelt tryck knappen för den tjänst som du använder oftast:

Produkter som är användbara för prostata

Ett organ som kallas prostata anses vara så viktigt hos män att det kallas ett "andra hjärta". Formas vid embryostadiet, uppnår denna opattade endokrina körteln sin fulla utveckling med 20 år. Men efter 40 år finns organets sekundära tillväxt, vilket i ett antal fall leder till uppkomsten av en massa sjukdomar hos män. Läkare tenderar att tro att detta beteende hos prostata är förknippat med åldersrelaterade förändringar i kroppen och relaterar till tecken på åldrande.

Prostatens funktion i människans kropp är för viktig för sin fysiska hälsa.

Orgelns placering bestämmer i stor utsträckning sin funktion. Det primära ansvaret för det urogenitala systemet ligger exakt i denna lilla körtel. Avvikelser i hennes arbete hotar inte bara en kränkning av urinering, men också utvecklingen av männs infertilitet.

Bevarande av hälsan och normal funktion av prostata är ett av de viktiga problemen med medicin.

Prostatit och dess konsekvenser

Prostatens storlek beror på människans kroppsbyggnad. Medelvärdena är ca 3,5 cm i bredd och 3 cm i längd och tjockleken upp till 2 cm. Organets vikt är bara ca 20 g. Prostatens yttre utseende liknar en valnöt. Täcker urinvägarna, det är en slags separationsbarriär mellan den och vas deferens. Den ökade tillväxten av prostata vid inflammatoriska processer eller andra patologiska förändringar överlappar lumen mellan tubulerna och leder till problem med urinering och nedsatt potens.

Prognos för utveckling av prostata sjukdomar är ganska pessimistisk. Enligt statistiken lider 45% av vuxna män av problem med prostata. Nästan en fjärdedel av dem är ungdomar. Upp till 10% av diagnostiserad prostatit passerar in i scenen av onkologiska sjukdomar. Behandling av prostata är en komplex process. Läkare rekommenderar förebyggande av sjukdomar.

Prostata produkter

Forskare erkänner att förebyggande av hemliga prostata sjukdomar är lättare än att bota. För att förstå vilka produkter som är användbara för prostata måste du ta reda på vilka vitaminer och mineraler det behöver för att säkerställa det normala livet.

För förebyggande av inflammatoriska processer i prostata är fleromättade fetter nödvändiga, vilket främjar bildandet av prostaglandiner. Användningen av vegetabiliska oljor, i stället för animaliska fetter, är ett sätt att öka produktionen av nödvändiga hormoner.

För att prostatan ska kunna utföra sina funktioner i normalt läge behöver den:

 • Vitaminerna A, E, C ökar immuniteten, hindrar den destruktiva effekten av fria radikaler och ökar kroppens motståndskraft gentemot olika infektionssjukdomar.
 • Zink ökar möjligheten att producera manliga hormoner, hämmar tillväxten av prostata i cancer och hjälper till att minska kliniska tecken på prostatit, ökar styrkan.
 • Selen behövs för att upprätthålla sexuell funktion, motstår ökad tillväxt av körtelceller, fungerar som en antioxidant, har en antiinflammatorisk effekt, stärker immunförsvaret och kroppens motståndskraft mot utvecklingen av oncoceller.

Genom att följa listan över nödvändiga vitaminer och element, för prostatakörningens kvalitativa arbete och upprätthålla sina funktioner i fungerande ordning, är det möjligt att sammanställa en lista över produkter som är lämpliga för att mata en man.

Vilka produkter är användbara för en man

Kvinnor som bryr sig om deras älskade människors hälsa måste komma ihåg att mat inte bara innehåller vad som är gott men också vad som är användbart. Skillnader i kvinnlig och manlig kost är för viktiga för hälsan. Därför behöver du inte bara tänka på dina egna figurer och smakpreferenser, men också mer om hälsosam kost och livslängd.

Vitamin A

Behovet av en dag är cirka 800 mcg.

 • grönsaker: morötter, lök, spenat;
 • ägg;
 • lever;
 • torskleverolja;
 • mjölk, grädde.

Vitamin E

Det är nödvändigt att 10 mg per dag.

 • vete sprouts;
 • majs;
 • vegetabiliska oljor (majs 250 mg per 100 g, soja till 120 mg);
 • kli;
 • ägg;
 • levern.

E-vitamin innehåller nästan alla växter i större eller mindre utsträckning. Djur syntetiserar inte vitamin.

C-vitamin

Behöver upp till 60 mg per dag.

 • peppar bulgariska röda;
 • persilja;
 • vinbär;
 • rosa höfter;
 • kål;
 • citrusfrukter av alla slag.

Minimikravet för det är bara 15 mg per dag. Men ett element är nästan en tredjedel avlägsnat från kroppen av svettkörtlar. Därför är zinkbrist möjlig med otillräcklig konsumtion av produkter.

 • Vattenmelonsfrön innehåller cirka 70% av det dagliga intaget av 100 g produkt;
 • pumpa frön
 • choklad;
 • lamm;
 • nötkött;
 • ostron;
 • jordnötter;
 • leverbiff.

selen

Förbrukning upp till 200 mcg per dag.

När du skapar en diet, glöm inte om produktens kompatibilitet och deras relationer.

Detta är viktigt

Bristen på A-vitamin anses vara den säkraste. Den ackumuleras gradvis i levern och kan gå in i arbetet om det finns underskott.

E-vitamin utan två andra komponenter är värdelös. Han behöver vitamin A.

Paradoxalt sett verkar vegetabiliska oljor på kroppen. De innehåller en stor mängd vitamin E. Men ju mer olja som konsumeras desto större är behovet av vitamin.

Det är inte nödvändigt att helt ersätta produkter av animaliskt ursprung med grönsaker bara eftersom innehållet av näringsämnen i växter är högre. Animaliskt fett i stora mängder är destruktivt för prostata. Men för andra organers arbete är det nödvändigt. Efter principen om "Gör ingen skada" måste du överväga behoven hos hela kroppen, inte bara ett organ, oavsett hur viktigt det är.

Ökad konsumtion av vitaminer och mineraler under sjukdomen kräver en ökning av flertalet näringsämnen nästan 2 gånger. Detta gäller speciellt för vitaminer som stärker immunförsvaret.

Det noteras att risken för att minska styrkan upplevs av män vars diet saknar kött och animaliska produkter. Oavsett det faktum att fläktar av vegetarisk mat vägrade detta faktum, för att assimilera vissa ämnen är en liten del av animaliska fetter helt enkelt nödvändiga.

Vem sa att det är omöjligt att bota prostatit?

Har du en PROSTATE? Redan mycket pengar försökt och ingenting hjälpte? Dessa symtom är bekant för dig inte av hearsay:

 • konstant smärta i underlivet, skrotum;
 • svårighet att urinera
 • sexuell dysfunktion.

Det enda sättet att använda? Vänta och inte agera med radikala metoder. Prostatit kan vara CURED! Gå till länken och ta reda på hur specialisten rekommenderar behandling av prostatit.

Skadliga och användbara produkter för prostata: vitaminer, näring, kost

diagnos "Prostatit" läggs under varje fjärde människans liv.

Prostatit är en allvarlig sjukdom som föreslår, förutom behandling, också en viss kost och genomförbar träning.

I artikeln kommer vi att prata om vad som är användbart för prostata, vilket är skadligt, och även vilka vitaminer för prostatakörteln är önskvärda att ta.

Vitaminer för prostata

Nutrition med prostatit bör vara komplett och balanserad i sammansättning, med tillräckligt med vitaminer och mineraler.

Några av dessa vitaminer är antioxidanter, störa oxidativa processer i kroppen och prostata, vissa stimulerar de skyddande egenskaperna, andra har en anti-cancerframkallande effekt och minskar risken för prostatacancer. Dess agerande vitaminer visa tillsammans med mineralämnen, förstärka verkan av varandra.

Vid prostatit från mineralämnen är det viktigast att säkerställa tillräckligt med intag i kroppen zink, magnesium och selen.

Dessa makro- och mikroelement bidrar tillsammans till proteinsyntes prostata, öka aktiviteten av inflammerad prostats immunfunktion, störa oxidativa processer och stenbildning i prostata.

Strömförsörjning

Vilken typ av prostata diet borde vara? Det mest lämpliga är Mjölk och grönsaksdiet med prostata (med ett minimum av fett).

Kolhydrater en vegetarisk kost smälter snabbt, och kroppen får en tillräcklig mängd vitaminer och mineraler.

Användbara produkter för prostata

Vad är bra för prostata? När inflammation i prostatakörteln, bör näring vara korrekt.

Produkter för prostata - frukt (sura) och grönsaker (melon, pumpa, zucchini, blomkål, gröna ärtor vattenmelon), färska örter, mejeriprodukter, om köttet är låg fetthalt sorter av fisken inte en flod och hav eller havet (fet havsfisk - källa fettsyror av omega-3-familjen).

 • gröt av värdefulla spannmål (bovete, havregryn, brunt ris);
 • Makaroniprodukter från vete av fasta sorter;
 • vegetabiliska fetter (olivolja, tesked lycopen eller linfrö);
 • helkornsbröd;
 • torkad frukt och honung.

Grönsaker bör konsumeras okokt eller i gryta, koka ångad, baka. Undvik att steka mat, kött eller fisk är också bäst att baka.

Fördelen för prostata ta fisk och skaldjur, kött av fjäderfä (vit), magert nötkött, valnötter, pumpafrön, ägg (inte mer än 3-4 enheter per vecka). De är en källa till zink.

Med inflammation prostata dryck bör vara rent vatten, naturliga juice (halvt utspätt med kokt vatten), buljong rosa höfter, grönt te. Huvuddelen av vätskan bör vara full i första halvan av dagen för att begränsa produktionen av nattlig urin.

Vad kan du inte äta med prostata? Från menyn är det nödvändigt att utesluta absolut irriterande prostata produkter. Denna alkohol (kom ihåg, alkohol och prostata begrepp är inte kompatibla!), Salt (tillräckligt salt som finns i bröd), kryddig och salt mat, kött, orsakar jäsning och gasbildning livsmedel (bönor, kål).

Även sura frukter, svamp, fet stekt kött, fett river fisk, konserver, köttprodukter, färdigmat, koncentrerade buljonger, smör kakor, rädisa och rättika, örter och kryddor, vitlök, paprika, lök, ängssyra och spenat, svart te, kaffe, kakao och choklad, kolsyrade drycker.

vid exacerbation av prostatit menykraven spänns. Det är nödvändigt att byta till en skonsam kost, använd endast grönsaker som har gnidts. När temperaturen höjs är det lämpligt att ordna en eller flera fasta dagar med att dricka mycket vitaminiserade drycker.

För inflammation i prostata - användbar meny:

Fysisk aktivitet

En av orsakerna till prostatit - stillasittande livsstil. Detta betyder emellertid inte att en omedelbar ökning av frekvensen och intensiteten i fysisk ansträngning kan bota prostatit. I synnerhet är fysisk utbildning helt utesluten vid sjukdomens förvärmning.

Men med kronisk prostatit övning kan gynna, och till och med bidra till återvinning. Effekten av fysiska övningar är att förbättra blodcirkulationen i bäckenorganen, normalisera metaboliska processer, ta bort toxiner, stimulera immunsystemet.

Belastningarna ska dock vara optimala, alltför stora belastningar är farliga för kroppen som helhet och för prostata i synnerhet.

Gynnsamt för hälsofrämjande aerob träning. Detta går, amatörkörning (med en hastighet av 7-10 km / h), simning. Mycket användbart för prostatit, besök poolen, åtminstone med regelbundenhet en gång i veckan. Efter poolen är det bra att besöka bastun, som stärker immunförsvaret.

Intensiv träning med prostatit kontraindicerat. Om du vill öva, ska typer av övningar och påfrestningar väljas med deltagande av en specialist och därmed en diagnos.

Med mötet för behandling av sjukdomen antibiotika, för att minska belastningen på det kardiovaskulära systemet som antagits för att minska den vanliga belastningen i halv - minska med 2 gånger längden av avståndet passeras och lastvikt vid utförande styrketräning i gymmet.

Vid sjukdomens förvärmning är utbildningen utesluten, liksom ett besök i bastun. Du kan ersätta fysisk utbildning med en massage maskin, om massagen är ordinerad av en läkare.

Och att sexlivet har blivit ännu mer färgstarkt läs: hur man gör massage för att öka styrka och tips för att uppnå orgasm med hjälp av prostata stimulering.

Behandling för prostatit främjas också av normalisering av kroppsvikt (viktminskning med överskott av kroppsvikt eller fetma).

För viktminskning måste du äta rekommenderade livsmedel, med en balanserad diet, vilket minskar kaloriintaget av kosten 400 kcal för att skapa det nödvändiga kaloriunderskottet för viktminskning, vilket gör att viktminskningen kan bli omkring 5 kg per kvartal.

slutsats

Nu vet du vad som är användbart för prostata. Rationell näring med tillräcklig fysisk aktivitet och viktnormalisering kommer att stödja behandlingen som föreskrivs av en läkare för prostatit och utjämna symptomen.

När sjukdomen förvärras måste en förändring i kost och motion göras, mildt läge. Med fullständig botemedel tas några av kraft- och belastningsbegränsningarna bort.

Njutande "människans hjärta", eller vad som är användbart för prostata och styrka

Prostatit är en vanlig sjukdom. Enligt statistiken orsakas minst 10% av samtal till urologen av utvecklingen av denna sjukdom.

Med tanke på hur viktigt det är att prostata fungerar normalt för någon, är det svårt att överskatta vikten av att förhindra inflammation.

Vad är användbart för prostata, hur kan man undvika sjukdomen och hur man sparar mäns styrka så länge som möjligt?

Vilka är de användbara matvarorna för prostata och styrka?

Korrekt utvald kost bidrar till en signifikant förbättring av prostata tillståndet.

Mat, rik på viktiga vitaminer, spårämnen och aminosyror, kan påverka kroppens utsöndring positivt. Samtidigt trycker vissa matvanor på prostatakörteln.

Grunden för kosten för förebyggande av prostatit är färsk grönsaker, frukt. När värmebehandling av grönsaker är nödvändig, ska ångkokning väljas - den här metoden bibehåller maximalt de nödvändiga användbara elementen.

Du bör inte utesluta en rimlig mängd kött från kosten. Särskilt användbar är röd fisk, men inte saltad, men bakad utan olja eller ånga. Men en mängd korv och rökt kött bör uteslutas, som fett kött.

Positiv effekt på spermatogenes är användningen av en mängd olika skaldjur. I detta fall är det nödvändigt att använda rätt teknik för deras förberedelser.

Bland mästerskapens frukter till förmån för prostata hör till pumpa. Och dess frön och är ett kraftfullt stimulansmedel - så högt i dem innehållet av användbara spårämnen.

Vilka vitaminer gillar prostata?

Alla produkter som beskrivs ovan rekommenderas att använda på grund av innehållet av vitaminer i dem, fördelaktiga för prostata och kroppens allmänna tillstånd.

Vilka är deras användbara egenskaper?

E-vitamin är mycket viktigt för kroppen.

Den har en immunostimulerande effekt, vilket ökar kroppens naturliga resistens genom förbättring av syntesen av interferonproteiner. Vitaminerna i denna grupp stimulerar könshormoner och prostatasaft, förbättrar och återställer styrkan. Dessutom har elementet en antioxidant effekt.

En kraftfull stimulering av immunitet påverkas också av verkan av vitamin C. Dessutom verkar den på kroppen, förbättrar mikrocirkulationen och normaliserar metaboliska processer, vilket är särskilt viktigt för förebyggande av prostatit.

Användningen av vitamin B6 är också en förutsättning för förebyggande av prostatit.

Det stimulerar trots allt leukocyterna, och hjälper också till att normalisera återhämtningsprocesserna i kroppen.

Sålunda uppnås en minskning av graden av inflammation i prostata, och förebyggande av adenomutveckling utförs.

Vad är läkemedlen för att förbättra erektion och impotens?

I vissa fall visas inte bara intag av olika vitaminkomplex, utan även läkemedel som lindrar inflammation och förbättrar prostata. Också praktiken att ta emot medel som stimulerar produktionen av spermier och förbättra styrkan.

Vanliga droger är olika läkemedel som innehåller PDE-5-hämmare som utvidgar blodkärlet och förbättrar blodflödet. De mest populära är Viagra och Tadalafil, liksom deras många analoger.

Viagra är det mest populära botemedlet för att förbättra styrkan

De är mycket lika i sammansättning och i praktiken till kroppen och skiljer sig endast i form, dosering och kostnad. Kamagra, Levitra, Udenafil - olika företag producerar mer än två dussin generiska läkemedel med hjälp av PDE-5-hämmare.

Den andra gruppen droger innehåller ett ämne som ökar produktionen av kväveoxid - L-Arginine. Förutom huvudinsatsen har detta lokala vävnadshormon en antiinflammatorisk funktion och ökar inte belastningen på hjärtmuskeln.

I de fall testen visar ett lågt innehåll av manligt hormon i patientens blod används testosteronpreparat. Ofta föreskrivs Fluoxymesteron, Andriol, olika former av metyltestosteron.

Vad är användbart för prostata: näring och motion

Män kan vara oroade över vad som är bra för prostata. Svaret kommer att ges av någon läkare som behandlar urinogenitalorganen. Det bästa förebyggandet av prostatit och andra sjukdomar i prostatakörteln är upprätthållandet av en korrekt livsstil. Användbar för henne kommer att vara riktig näring, kombinerat med regelbunden träning. Ofta rekommenderar läkare att män efter 40 år regelbundet gör massor av prostata, vilket har en positiv effekt på prestanda hos urin och reproduktionssystem.

Orsaker till prostatit

Från prostatit lider man oftast män, för vilka en stillasittande livsstil är karakteristisk. Vanligtvis diagnostiseras sjukdomen hos kontorsarbetare och förare. Inflammation i prostatakörteln uppstår på grund av dess skada på virus- eller bakterieinfektioner. Många av dem är sexuellt överförda.

Det finns andra orsaker som förklarar utseendet av prostatit hos en person:

 • Allvarlig hypotermi i kroppen
 • Förstört blodcirkulation och stillastående processer i lilla bäckenet;
 • Sexuell abstinens;
 • Frekvent övning av avbrutet samlag
 • rökning;
 • Missbruk av alkoholhaltiga drycker;
 • Överbelastning och stress.

Alla dessa faktorer påverkar hanehälsan är inte det bästa sättet. Därför är det nödvändigt att försöka skydda din egen organism från deras inflytande.

De flesta orsakerna till prostatit kan undvikas

Nutritionens principer

Om en man har problem med prostata måste han ompröva sin dagliga kost. De flesta urologer är överens om att drogterapi inte har den önskade effekten utan riktig näring. Därför rekommenderas patienter med inflammation i prostatakörteln en mild kost.

Det är väldigt viktigt att följa vissa näringsregler som varje man som bryr sig om sin hälsa borde veta om. Organisationen av en daglig diet bör baseras på följande principer:

 1. Ursprungligen är det nödvändigt att sluta konsumera stora mängder salt. Det förvarar vatten i kroppen, vilket i sin tur hjälper det att rengöra sig av skadliga ämnen och toxiner. Dessutom reducerar natriumklorid de antiinflammatoriska egenskaperna hos kalcium som rengör inflammation;
 2. Periodiskt måste du ordna själv avlastningsdagar. De hjälper kroppen att vila, varefter den kommer att ha styrkan att kämpa med de problem som för närvarande störa personen.
 3. Maten bör balanseras. Detta innebär att kosten ska innehålla användbara livsmedel som kan mätta kroppen med värdefulla spårämnen och vitaminer.

Från vad en man äter beror kompositionen och kvaliteten på prostatajuice, vilket avlägsnar skadliga element från körteln, vilket stärker inflammatorisk process.

Det finns inget behov av att följa en strikt diet för problem med prostata. Tvärtom kan sådana åtgärder ytterligare förvärra sitt tillstånd. Det är nödvändigt att välja en balanserad kost. Om en man inte kan klara av denna uppgift, kan han alltid söka hjälp från en urolog eller en nutritionist.

Användbara produkter

Män ska vara intresserade av vilka produkter som kan vara användbara för prostata. Svaret på denna fråga hittades av forskare som studerade inflytandet av olika typer av mat på den manliga kroppen och särskilt genitourinary systemet. De lyckades identifiera ett antal produkter som stöder organets arbete i ett normalt tillstånd.

För att behandla och förebygga sjukdomar i prostatakörteln bör du använda mat som är användbart för prostata, vilket är berikat med spårämnen som är viktiga för den manliga kroppen. De måste vara:

 1. Vitaminer. De mest värdefulla i detta fall är ämnen som hör till grupperna A, C och E. De har en positiv effekt på immuniteten, vilket ökar organismens resistens mot olika patogena bakterier och virus.
 2. Zink. Det ökar produktionen av manliga hormoner, och hämmar också den patologiska tillväxten i prostatakörteln. Mikroelementet kan stärka styrkan och minska tecken på inflammation.
 3. Selen. Ämnet förbättrar sexuell funktion och tillåter inte celler i körteln att växa över. Dessutom har den en antiinflammatorisk och immunmodulerande effekt.

För att förstå vilka livsmedel som behöver ingå i kosten måste du bekanta dig med deras sammansättning.

Vitamin A

På en dag behöver en man cirka 800 μg vitamin A. Det kan erhållas genom att äta sådana livsmedel:

 • Levern
 • ägg;
 • Fiskolja;
 • Grönsaker (morötter, lök och spenat);
 • kräm;
 • Milk.

Dessa produkter kan kombineras med andra och förbereda inte bara läckra men också mycket användbara rätter.

Vitamin A finns i både animaliska och växtprodukter

C-vitamin

Män rekommenderas att konsumera upp till 60 mg C-vitamin per dag. I tillräcklig mängd finns det i sådana produkter:

 • vinbär;
 • persilja;
 • Bulgarisk peppar (röd);
 • kål;
 • Nypon.

En mindre del av vitamin C finns i alla typer av citrusfrukter.

Vitamin E

Manlig kropp behöver vitamin E. Den dagliga dosen ska vara upp till 10 mg. Ämnet finns i följande produkter:

 • majs;
 • Vete bakterier;
 • ägg;
 • kli;
 • Levern
 • Majs och sojabönolja.

Vitamin E finns i många växter.

Vitamin E finns i nötter och vegetabilisk olja

Det minimala kravet på den manliga organismen i detta spårämne är 15 mg per dag. Mycket ofta observeras dess brist, eftersom 1/3 av zinket snabbt utsöndras av svettkörtlarna. För att kompensera för bristen på ett mikroelement måste du använda sådana produkter:

 • lamm;
 • choklad;
 • Fröer av pumpa;
 • Frön av vattenmelon;
 • Nötköttlever
 • jordnötter;
 • Ostron.

Det är önskvärt att äta dem flera gånger i veckan.

selen

På en dag är det nödvändigt att konsumera upp till 200 mikrogram av detta spårelement. Selen finns i följande produkter:

När du sammanställer en diet, glöm inte bort dessa produkter.

Nötter innehåller många komponenter som är användbara för män

Fysisk aktivitet och motion

För prostata är det mycket användbart inte bara kost, men också gymnastik. Det bör innehålla övningar som förbättrar bäckensorganens tillstånd och har också en positiv effekt på deras funktion. Sjukgymnastik ökar förekomsten av sjukdomar i samband med urin och reproduktionssystem. Med hjälp kan du uppnå dessa resultat:

 1. Den normala blodtillförseln hos de urogenitala organen återställs;
 2. Nervsystemet fungerar normalt.
 3. Effektiviteten av behandling av prostatisk hypodynami ökar.

Dessutom bidrar denna övning till att stärka musklerna i perineum och höftled, vilket också har en fördelaktig effekt på prostatakörteln.

Komplexa övningar

Speciellt för män som lider av prostatit eller försöker förhindra dess utveckling har särskilda uppsättningar övningar utvecklats. De är en del av övningsterapi. Särskilt användbart i detta fall kan betraktas som yogakurser och träningsmetoder Kegel.

Till terapeutisk träning var användbar, det är nödvändigt att hantera det dagligen. Det är lämpligt att välja samma tid för träning. Börja uppvärmningen från ryggraden i enlighet med typen av backar och veck. Med hjälp kan du utveckla flexibiliteten, liksom stärka musklerna. Genom att utföra varje övning måste du komma ihåg att andningen är korrekt. Utandning och utandning bör vara jämn och jämn.

De män som leder en stillasittande livsstil bör utföra en enkel uppsättning övningar dagligen. Tack vare honom kommer de att känna sig mycket bättre. Och även sådan träning minskar sannolikheten för framtida utveckling av problem med körteln eller organen i genitourinary systemet.

Behandlingskomplexet består av följande övningar:

 1. Du måste ta en bekväm position, sitta ner på golvet. I detta fall måste benen förlängas framåt. Nu måste du börja röra på skinkorna. Tre metoder bör vidtas, var och en kommer att innehålla 30 steg;
 2. Det är nödvändigt att sitta på golvet och sträcka benen framåt. Nästa måste du göra backarna. Bör läggas ut till det maximala. Det är önskvärt att upprepa denna övning 60 gånger. Det är tillåtet att dela upp antalet backar i 3 tillvägagångssätt.
 3. I stående läge är det nödvändigt att göra milda gungor växelvis med vänster eller höger fot, 20 gånger vardera. Det är önskvärt att göra 3 tillvägagångssätt;
 4. I samma position måste du göra 20 backar på vänster och höger sida. Återigen rekommenderas att komplettera 3 tillvägagångssätt;
 5. Det är nödvändigt att ligga på ryggen och höja din skinka något. Det är nödvändigt att stå i stället för "björk". Det ska ta ca 10 minuter. Därefter kan du koppla av lite. Var och en av de tre tillvägagångssätten är önskvärt att motstå under denna tid.

På en så komplicerad man behöver inte spendera mycket tid. De första resultaten av fysioterapi kommer att vara synliga efter några veckor med regelbundna klasser.

Särskilt användbara övningar för män som arbetar med stillasittande arbete

Prostatisk massage

Specialister inom urologi rekommenderar att män gör en prostata massage. Denna procedur är mycket användbar, eftersom den stimulerar prostatakörteln och förbättrar blodcirkulationen i bäckenområdet. Innan du börjar massage, måste du genomgå en fullständig undersökning, eftersom det har många kontraindikationer.

Prostatimassage utförs vanligtvis av en läkare. Men även denna procedur är lämplig för självintroduktion, om en man har information om hur man korrekt utför det. Att massera prostatakörteln med ett finger eller en apparat kan förhindra utvecklingen av en inflammatorisk process i den. Därför förklaras oftare detta förfarande som förebyggande. Massera prostata bör inte vara längre än 1 minut, eftersom överdriven exponering för organen i genitourinärsystemet kan få obehagliga konsekvenser.

Det finns flera metoder för att massera prostata:

 • Extern massage. Förfarandet är begränsat till yttre sträckning och trimning av perineum på den plats där prostatan är belägen;
 • Transrectal massage. Dess väsen ligger i manipulationen av körteln med ett finger eller en apparat som sätts in genom anusen.

Andra viktiga punkter

Inte bara träning och massage, som involverar att sträcka perineum eller infoga ett finger i anusen, hjälper till att förbättra tillståndet i prostatakörteln. För prostata kan analsex vara användbart. Även om det faktiskt inte är det. Under detta koncept menas en ytterligare stimulans av organ genom anusen under intim närhet. Tack vare detta ökar utsöndringen avsevärt. Dessa åtgärder ökar också erektionen och sätter orgasmen i kontakt.

Den terapeutiska effekten av att ha kön blir märkbar om mannen gör det minst 3 gånger i veckan.

En annan bra hjälpare vid behandling och förebyggande av prostata sjukdomar är yoga för män. Det stoppar alla stillastående processer som finns i det lilla bäckenet. Särskilt användbara är bäckens rotationsrörelser och coccyxens intensiva slipning. Det är bäst att kombinera yoga med komplexa övningar.

Varje man kan förhindra utseende av prostatit och andra liknande sjukdomar som påverkar prostatakörteln. För att göra detta borde de leda en hälsosam livsstil och inte försumma regelbunden fysisk aktivitet. Korrekt näring har ingen betydelse. En balanserad diet är användbar inte bara för urogenitala organ, men också för alla kroppssystem.

Varje läkare kommer att erbjuda dig ett antal sätt att behandla prostatit, från trivial och ineffektiv, till radikal

 • du kan regelbundet ta en behandling med tabletter och rektalmassage, gå tillbaka var sjätte månad;
 • du kan lita på människornas medel och tro på ett mirakel;
 • gå till operation och glöm sexlivet...

Produkter som är användbara för att förebygga prostatit

Prostatit är på listan över de farligaste och obehagligaste sjukdomarna. Patologi är farlig inte bara för obehagliga symtom och oegentligheter i kroppens funktion utan även allvarliga konsekvenser, till och med för omöjligheten av att ha barn och utvecklingen av irreversibla processer i kroppen.

En av deras effektiva förebyggande åtgärder är en diet och en balanserad meny. Artikeln presenterar de grundläggande principerna för literär näring för prostata och produkter som är användbara för kroppen.

Principer om näring och vad som är bra för prostata

 1. Farliga produkter för prostata brinner, skarpa kryddor. Det bör överges svart och rödpeppar, vilket ökar inflammation i orgeln.
 2. Det är viktigt att överge halvfabrikat och salt, vilket bidrar till stagnation av urin.
 3. Det är nödvändigt att byta till en delad måltid, att äta samtidigt;
 4. Menyn ska innehålla produkter rik på antiseptiska ämnen - lök, vitlök, senapskorn;
 5. Menyn justeras beroende på patologifasen. Under eftergivningsperioden är det möjligt att avvika något från reglerna, i den akuta fasen är det viktigt att hålla fast vid kosten.
 6. Mängden fett bör minskas till ett minimum. Istället för dem använder du gröna, grönsaker och frukter, hela kornprodukter, där alla aminosyror, mineraler och vitaminer lagras.
 7. Menyn ska innehålla omättade, friska fetter - havsfisk, olivolja och linfröolja;
 8. Kolhydratdelen av menyn presenteras av porridge och bröd från helkornsmjöl. Bröd är bättre att baka själv utan att använda ett bakpulver;
 9. Från mjöl, söta produkter är det bättre att vägra
 10. Proteinmat är företrädesvis vald från vegetabiliska källor - baljväxter;
 11. Mjölkprodukter med låg fetthalt förekommer i kosten i små mängder. De kombineras med flingor och frukter;
 12. När det gäller sötsaker är det bättre att vägra dem, undantaget är honung, om det inte är allergiskt. Du kan också laga efterrätter från naturprodukter, till exempel sötsaker från torkade aprikoser, russin, fikon, pommes frites;
 13. Färska grönsaker och frukter är bättre att äta utan föregående värmebehandling för att bevara den användbara kemiska sammansättningen så mycket som möjligt. Andra produkter får endast kokas eller ångas.

Det är förbjudet att äta mat som irriterar njurarna - alkohol, choklad, kaffe, salt och kryddig mat. Dessutom måste du avstå från att röka, eftersom nikotin och tjära provoserar utvecklingen av ateroskleros av småbäckens kärl.

Produkter som är användbara för prostata

Varje organ i människokroppen behöver en viss uppsättning användbara ämnen för korrekt och oavbruten funktion, vilket kan erhållas från produkter. Ju mer varierad och balanserad kost, desto mer vitaminer och mineraler kommer in i kroppen. Specialister rekommenderar starkt att diversifiera kosten med användbara produkter för prostata.

För prostatahälsa har många specialdieter utvecklats, men artikeln presenterar en universell förteckning över produkter som kan användas som ett extra behandlingsstadium under behandlingen av sjukdomen, och även som en förebyggande åtgärd.

Det finns fem huvudgrupper av produkter som är användbara för prostatakörteln. Det är viktigt att de alla är närvarande i kosten, bara i det här fallet är det möjligt att ge kroppen tillräckligt med användbara ämnen.

Vilka produkter är användbara för prostata

Vitaminer och mineraler

Svaret på frågan - vad prostata tycker om - skulle inte vara komplett utan att nämna vitaminer och mineraler.

 • Selen. En kraftfull antioxidant, förhindrar aktiv, patogen tillväxt av prostataceller, stärker immuniteten och förbättrar manlig styrka. Selen är också ordinerat som en profylax för utseendet av stenar i prostatakörteln. Detta är särskilt sant, eftersom i 80% av fallen är prostatit åtföljd av närvaron av små stenar. Fasta formationer i prostata väcker ar. Selen främjar krossning och upplösning av stenar;
 • Zink. Mineralet tar en aktiv roll i många enzymprocesser. I patologiska processer i prostatan normaliserar zink organets storlek och neutraliserar patologins kliniska manifestationer. Dessutom är zink nödvändig för syntesen och metabolismen av testosteronhormonet. Mineralet aktiverar spermatogenes och normaliserar den sexuella funktionen. Zinkkällor är kött (fettsyror), skaldjur, fullkorn och fjäderfä.

Prostatan innehåller mer zink än något annat organ, varför en brist på detta mineral oundvikligen leder till utveckling av prostatit.

Med kronisk prostatit tas zink tillsammans med alfalfa. Under tre dagar är riklig och frekvent urinering möjlig. Betydande förbättringar i hälsa och jämn återhämtning är möjliga om en månad.

 • Vitaminer A, E och C. Dessa är antioxidanter som stärker immuniteten, ökar kroppens förmåga att motstå effekterna av infektioner och neutralisera de farliga effekterna av radikaler på celler.

Fysisk aktivitet är ett effektivt tillskott till rätt näring

Även den mest balanserade kost och väl utformad kost hjälper inte en man om han leder en stillasittande livsstil. Först och främst talar vi om ett fullt aktivt sexliv. I detta fall får prostatakörteln tillräcklig belastning och fungerar ordentligt.

Enligt statistiken stiger sannolikheten för stroke och utvecklingen av prostata sjukdomar 50 gånger om en man inte har permanenta intima relationer.

Dessutom finns i riskzonen män som flyttar lite, eftersom blodcirkulationen i det här fallet minskar i det lilla bäckenet, blodflödet saktar ner och stagnerande processer uppträder. De leder till störningar i prostata körningens funktion.

Som fysisk ansträngning kan du använda eventuella återställande förfaranden som syftar till att stärka immuniteten och återställa kroppens skyddande funktioner. Experter rekommenderar:

 • Gå oftare utomhus;
 • simning;
 • Härdning.

Du bör ge upp mycket fysisk ansträngning.

Aktivt sexuellt liv hindrar stagnation av blod i det lilla bäckenet och prostatakörteln. Under orgasmen växer blodkärlen, körteln får mer blod - det här är förebyggandet av prostatit och manlig kraft.

sammanfattning

Med någon patologi i prostata är en diet och en balanserad diet en förutsättning. Det är en hälsosam, korrekt sammansatt diet som neutraliserar sjukdomens symtom och återställer människors hälsa.

Att hålla en diet i samband med fysisk stress och undvika dåliga vanor är också en effektiv förebyggande åtgärd som minimerar risken för att utveckla prostatapatologier.

Naturligtvis är rätt näring inte ett paradis för att bevara hälsan och förhindra utvecklingen av sjukdomen. Det är viktigt att konsultera en läkare vid de första symptomen.

10 användbara produkter för prostata hälsa.

10 NÖDVÄNDIGA PRODUKTER FÖR PROSTATSHÄLSA

Kanske först kommer du att bli förvånad över varför en artikel om prostata hälsa uppträdde på kvinnans webbplats, men jag skyndar mig att förklara. Detta problem påverkar direkt våra älskade män, och vem, om inte vi, kommer att ta hand om sin hälsa.

Låt oss gå direkt till själva problemet. En kost rik på hälsosamma och naturliga livsmedel är användbar inte bara för allmän hälsa utan också för prostata hälsa.

Forskningen visar det vissa produkter, som har ett överflöd av användbara ämnen, hjälpa till att förebygga och behandla problem i samband med prostata, inklusive prostatit, godartad prostatahypertrofi och prostatacancer. Med andra ord, varje gång du sätter dig ner för att äta, kan du inte bara mätta din mage utan också bibehålla hälsan.

1. Brasiliansk valnöt

Av alla kända typer av nötter är dessa sydamerikaner särskilt rik på Selen, vilket är viktigt för prostata hälsa. Faktum är att även en ounce av Brasilien nötter innehåller redan en tillräcklig mängd av detta mineral. Studier har visat att konsumtionen av selen minskar risken för prostatacancer.

Träd av Brasilien nötter växer i Brasilien, Venezuela, Colombia, Peru och Bolivia.

Brasilmuttern är egentligen ett frö, inte en mutter, eftersom de så kallade "nötterna" är inneslutna i en trämantel som vid delning ger från 8 till 24 sådana frön. Dessa frön / nötter är också en mycket bra källa zink, ett annat mineral som spelar en viktig roll för att upprätthålla en hälsosam prostata.

Dessutom innehåller Brasilien nötter alla aminosyror, som kallas högprotein, nötter är också en bra källa magnesium och tiamin. Det höga innehållet av mättade fetter i brasilötter (25%) gör det möjligt att äta bara ett par ounces i veckan, vilket är tillräckligt nog.

2. Broccoli

Broccoli kål - Källan till några mycket viktiga näringsämnen som inte är upptagna på märkningen av livsmedel. Tillhör familjen rödfärgad, som även omfattar blomkål, spritkål, kål, broccoli innehåller ett stort antal sulforafanfytonäringsämnen och indoler, vilka har antitumöregenskaper.

Sulforaphane ökar enzymens aktivitet för att avgifta kroppen, vilket hjälper till att leda till cancerframkallande ämnen snabbare. Studierna visade också det indol, som finns i broccoli, hämmar produktionen av ett prostatiskt specifikt antigen.

Forskare av sjukdomar i prostata, lung, kolon och äggstockscancer har visat att äta broccoli mer än en gång i veckan kan minska risken för att utveckla stadium III och IV av prostatacancer med 45%.

Det trevligaste sättet att njuta av broccoli - Stekt eller stekt, men inte längre än 5 minuter. Om produkten kokas längre, börjar alla användbara ämnen sakta försvinna.

Innan du börjar laga mata, klippa blommorna i bitar och lämna i 5 minuter. Detta möjliggör bildandet av växtelement som förhindrar cancer, annars, om broccoli genast börjar laga mat, kommer värmen att döda allt som är användbart. För att förbättra produktkvaliteten kan du lägga till olivolja och färsk vitlök eller röda paprika.

3. Rött kapsum

Varm och kryddig cayennepeppar (Capsicum grönsak), även känd som chili, är en källa till substanser för att upprätthålla prostatahälsan.

Rött kapsum mottar värme från en hög koncentration av ämnet som kallas kapsaicin. Medan capsaicin är allmänt känt för sin förmåga att minska smärta har studier också visat att det kan hjälpa till att döda cancerceller, inklusive prostatacancerceller. I synnerhet demonstrerade capsaicin förmågan att orsaka cancerceller att begå självmord (denna process kallas apoptos). Capsaicin gör detta genom att attackera celler som kallas mitokondrier, utan att äventyra de friska celler som omger cancerceller.


Förutom förmåga till cancer kan kapsaicin också hjälpa det kardiovaskulära systemet, eftersom det är en kraftfull antioxidant, som bekämpar fria radikaler, som vanligtvis orsakar ateroskleros. Några fler fördelar är att förebygga sår och minska cellskador som kan leda till diabetiska komplikationer.

4. Grönt te

De medicinska egenskaperna hos grönt te inkluderar kallade antioxidantföreningar katekiner, som polyfenoler, som har visat sig förstöra vissa bakterier och virus, stärka immunförsvaret och bekämpa flera former av cancer, inklusive prostatacancer.

Studier har visat att polyfenoler i grönt te avsevärt kan minska nivåerna av prostataspecifikt antigen och två biomarkörer för prostatacancer: hepatocyte growth factor och vascular endothelial growth factor.

Catechiner av grönt te kan också hjälpa män som har precancerösa prostata skador, även känd som prostatisk intraepitelial neoplasi, ett tillstånd som signalerar en hög risk för cancer.

Studier har visat att män som har precancerösa lesioner, men som tar katekin, har kunnat reducera nivån av prostatacancer signifikant, liksom risken för lägre urinvägssjukdom.

Experter fann att grönt teföreningar stör enzymets aktivitet, vilket spelar en roll vid initiering av prostatacancer, och att de också snabbt provocera självmord av cancerceller.

5. Svampar

Svamp, särskilt asiatiska sorter, erbjuda stora hälsofördelar, inklusive kampen mot cancer.

En asiatisk svamp, som har en lång historia - mer än 6000 år, har bevisat sin helande egenskaper och kallas shiitake. Dessa svampar innehåller lentinan, vilket visade anti-cancer egenskaper. En 2009-studie visade exempelvis att shiitake-svampar undertrycker spridningen av tumörer hos möss med implanterade humana kolon- och bröstcancerceller. I en tidigare studie visades att lentinan hämmar utvecklingen av humant koloncancer hos möss. Men hittills har ingen studie specifikt övervägt hur denna svamp påverkar exakt problemen med prostata.

Asiatiska svampar innehåller också en kraftfull antioxidant som kallas L-ergothionein. Denna aminosyra i tillräckliga mängder i ostron, ostron, tinder lackerade och maitake svamp. Svamp att bli en del av kosten för dina män ser exakt svamp asiatiska sorter, som är mycket välsmakande kokta, lägga till dem i grytan, soppor, grytor och såser. Förbered dem med grönsaker eller lägg till gröt.

6. Granatäpple

granater har nyligen blivit föremål för många studier och diskussioner, så forskare upptäcker fler och fler fördelar med dessa ovanliga frukter.

I synnerhet granater är rika på antioxidanter och fytoestrar, vilket är särskilt användbart för att stärka prostatens hälsa. Rörtest visar det granatäpplextrakt kan sakta ner proliferationen av prostatacancerceller och inducera celler att begå självmord. I andra studier har ellataniner visat att de kan hämma tillväxten av nya blodkärl som främjar näring av prostatatumörer.

På University of California, Los Angeles, fann forskare det granatäpple juice signifikant saktade prostatacancerprogressionen hos män som genomgått operation eller kemoterapi från denna sjukdom, men vars PSA-nivå steg, vilket indikerar en eventuell återkomst av sjukdomen. Även om frukten själv ibland är mycket svår att äta på grund av skalen, är granatäpplejuice lättillgänglig och väldigt populär.

7. Pumpa frön

Pumpa frön ge några unika fördelar för prostatas hälsa, särskilt för män som har godartad prostatahypertrofi (BPH). Detta tillstånd, som innefattar utvidgning av prostatakörteln, brukar drabba män 50 år och äldre.

Främjar BPH-förhöjd testosteron och ett annat hormon - dihydrotestosteron. Smör i pumpa frön kan bidra till att förhindra spridning av hormoner i prostata celler. Pumpa fröolja också innehåller karotenoider och omega-3 fettsyror.

Studier visar att män med högre karotenoiderivåer i kosten kunde minska risken för BPH. Ett annat näringsämne som finns i pumpa frön - zink, det är också förknippat med prostata hälsa.

8. Lax

Omega-3 fettsyror är ett viktigt näringsämne för att upprätthålla prostatahälsan och ett gott, näringsrikt sätt att få omega-3 är lax.

Den köttiga konsistensen och lätta smaken av laxen övertygar ofta motståndare till fisken som ibland kan undantas. Laxkött ändras i färg från röd till rosa och apelsin, och vissa laxsorter har mer omega-3 fettsyror än andra.

Experter har funnit att omega-3 fettsyror som finns i fisk kan sakta utvecklingen av prostatacancer och progression hos män som redan har sjukdomen. Resultaten av studien, publicerad i april 2009, rapporterade att åtta laxkött, åtminstone, en gång i veckan Du kan minska risken för prostatacancer, även om en man är genetiskt utsatt för denna fruktansvärda sjukdom.

Det finns en viktig fråga om denna fisk, det är värt att köpa vild lax eller odlas i en onaturlig miljö. Studier visar att odlad lax har betydligt mer koncentrerade toxiner än vild lax. Farm odlad lax matas även antibiotika för att förhindra sjukdomar och färgämnen för att ge rätt färg. Därför drar vi slutsatsen att vild lax är mycket mer användbar.

9. Tomater

Tomater är en populär grönsak, liksom en källa till lykopen, eller, mer exakt, karotenoider, en av en grupp av gula, orange och röda pigment som ingår i växter.

Lycopen är en kraftfull antioxidant, som positivt visat sig i studier, har egenskaper som förbättrar prostatens hälsa.

Även om färska tomater är näringsrika ökar deras antioxidant för kraft i den behandlade formen. Behandling förstör tomaternas cellväggar, vilket gör lycopen mer tillgängligt för kroppen. På detta sätt Tomatpasta, sås, soppa eller juice är det bästa skyddet för prostata, än färska tomater.

Brasilianska studier har visat att män med BPH som konsumerade 50 g tomatpuré dagligen under 10 veckor kunde minska nivån av prostataspecifikt antigen (PSA) mer än 10% jämfört med nivån före studien.

En annan studie beräknas till omkring 48 tusen män och fann att de som åt mycket tomater, tomatsås och pizza minskad risk att utveckla prostatacancer med 35 procent. Forskare vid universitetet i Tyskland i Bonn säger att en servering av tomater eller tomatprodukter som konsumeras varje dag kan skydda mot DNA-skador.

Tomater hanterar också godartad prostatahypertrofi väl och minskar PSA-nivåerna. Tomater är tillgängliga för oss året runt, så det finns inga problem med att introducera dem i din kost. Till och med ett glas tomatjuice kan ge en man en stark hälsa.

10. Gurkmeja

gurkmeja - en flerårig växt, vars rot är marken för populära kryddor. Den aktiva beståndsdelen i gurkmeja är curcumin, vilket ger kryddorna sin bittera, skarp smak. Traditionellt har gurkmeja använts för att bekämpa inflammation, förkylningar och astma, men forskarna har också upptäckt dess antitumör egenskaper, inklusive förmågan att bekämpa prostatacancer.

En grupp forskare från State University of New Jersey fann att gurkmeja enbart eller i kombination med fytokemikalier härledda från korsblommiga grönsaker (såsom broccoli), kan vara effektiv vid förebyggande och behandling av prostatacancer, och att en sådan kombination reducerar kraftigt risken för tumörutveckling.

Studier under 2009 rapporterade att curcumin har en potentiell antimetastatisk effekt. Ändå har andra studier på Columbia University visat det Curcuma gör cancerceller till självförstörelse, med andra ord, apoptos, som vi redan har nämnt. Och glöm inte att gurkmeja är en av de produkter som är skadliga i stora mängder.

Nå, kära damer, din mans hälsa är i dina händer. Jag hoppas att många kommer att lyssna på vår råd!