Huvud
Strömförsörjning

Vad du verkligen behöver ta med prostatit

Prostatit är en inflammatorisk process som påverkar prostatakörteln. Konsekvensen av denna sjukdom är ett brott mot den urogenitala funktionen hos män.

I synnerhet uppenbarar sig sig i form av problem i samband med urinering och erektil dysfunktion. Huvudmålet med behandling av patologi är att undertrycka den inflammatoriska processen och förstörelsen av mikroorganismer som orsakar dess utveckling.

Vad används

Vid en prostatit rekommenderas i princip att acceptera förberedelserna för gruppen av fluorokinoler. Läkemedlet är uteslutet av den behandlande läkaren. För detta ändamål utför han en diagnos som låter dig bestämma den aktuella sjukdomen, utvecklingsstadiet och huvudpatogenen. Följaktligen leder en felaktig tidpunkt endast till försämring av patientens tillstånd.

Fluoroquinoler med prostatit rekommenderas ofta att dricka när specialisten inte kunde identifiera orsakssambandet till sjukdomen. Sådana droger har ett brett spektrum av åtgärder. Det vill säga att de kan förstöra många kända hittills bakterier. Även fluorokinoler karaktäriseras av ökad permeabilitet i prostata vävnaden, varigenom lätt uppnår fokusen på inflammation. Det bör också avbrytas att sådana mediciner inte är beroendeframkallande.

Bland de mest populära drogerna av denna typ tilldelas TSiprolet. Han, liksom andra läkemedel, kämpar mot gram-positiva och gramnegativa bakterier, streptokocker, Escherichia coli och så vidare.

I den akuta formen av prostatit finns smärtsyndrom, lokaliserat i perinealområdet, smärtsam urinering och hög feber, som ofta stiger till 40 grader. Om patienten är i tid att konsultera en specialist, visar behandling med fluorokinoloner hög effektivitet: den inflammatoriska processen är helt undertryckt. Men om en man reser sig till hjälp senare, strömmar prostatit i kronisk form, och man måste därför ta itu med symtomen på sjukdomen som uppträder i akut stadium.

Andra antibiotika

Med prostatit har dricka ibland olika antibiotika. Detta beror på att diagnosen inte ger ett resultat på 100 procent, och läkaren kan inte alltid korrekt identifiera en patogen mikroorganism. Det är därför de första resultaten av den terapeutiska kursen ges efter två veckor av att ta mediciner.

Om resultaten är tillfredsställande (symtomen är mindre frekventa och har en mindre uttalad form), fortsätter behandlingen med samma antibiotikum. Annars ersätts läkemedlet.

De antibiotika som används för prostatit innefattar:

Det är viktigt att förstå att det idag inte finns något effektivaste antibiotikum som föreskrivs för prostatit. Detta beror på det faktum att patogena mikroorganismer har förmågan att anpassa sig till effekterna av ett visst läkemedel. Behandling av sjukdomen kräver därför kontinuerlig övervakning och ersättning av läkemedlet i fallet då det visar låg effektivitet.

Allmänna rekommendationer

Behandling av prostatit innebär att vissa regler följs. Så, effekten av antibiotika sjunker kraftigt om en man dricker alkohol. Det bidrar också till förvärringen av patologiska processer. Därför bör sådana drycker helt överges under hela terapeutiska kursen.

Nästan alla droger som tillhör gruppen antibiotika är spermatoxiska. Detta faktum är viktigt att ta hänsyn till de män som planerar att få ett barn. Därför rekommenderas det att överge uppfattningen inte bara för hela behandlingsperioden, utan för de närmaste sex månaderna eller så efter avslutad terapeutisk kurs.

Biverkningar

Med prostatit förekommer ofta biverkningar från antibiotikabehandling. Först och främst manifesterar de sig i form av problem som påverkar gastrointestinala organens organ. Patienter utvecklar dysbakterier i magen, en kränkning av tarmmikrofloran, varför immunförsvaret av dessa organ är nedsatt. För att undvika dessa fenomen, under behandling eller omedelbart efter det, föreskrivs mediciner för att återställa matsårets tarmkanal.

Det vanligaste fenomenet som medföljer antibiotika är utseendet på allergiska reaktioner på enskilda komponenter i drogerna. För att förhindra utvecklingen av sådana händelser föreskrivs därför att läkaren administrerar antihistaminer.

När du tar medicin, speciellt antibiotika, är det viktigaste "målet" av negativ inverkan levern. Detta organ är ett slags filter där organismen avgiftar. Efter avslutad behandlingskurs utses hepatoprotektorer. Vid normal utveckling av händelser observeras leverreparation efter 3-5 dagar.

Det är viktigt att förstå att den föreskrivna tiden att ta antibiotika ska utföras exakt som föreskrivet av läkaren. Eventuell avvikelse leder till negativa konsekvenser: bristen på effekt vid behandling av prostatit eller överdos av läkemedel, vilket är den främsta orsaken till allvarlig förgiftning av kroppen. Även med hjälp av lättnad kan du inte ändra dosen av den föreskrivna medicinen.

Antibiotika för kronisk sjukdom

Behandling av en kronisk form av prostatit kräver regelbunden överensstämmelse med reglerna från läkaren. Bara detta tillvägagångssätt gör det möjligt för oss att framgångsrikt hantera symtom på sjukdomar och öka förlängningsperiodens varaktighet. Behandlingen upprepas två gånger om året. Detta minskar sannolikheten för att utveckla prostata adenom.

Det bör också noteras att läkaren måste behandlas vid de första manifestationerna av patologiska symptom. Dessutom kan förebyggande undersökningar inte försummas, vilket möjliggör upptäckt av sjukdoms närvaro i de tidigaste stadierna, vilket ger den mest effektiva behandlingen.

En annan rekommendation är att du inte behöver leta efter sätt att bli av med sjukdomen själv. Behandling med hög effektivitet uppnås endast vid korrekt diagnostisering och identifiering av en sann patogen. Och hemma är det nästan omöjligt att göra det.

Vad piller att dricka med prostatit hos män

De första tecknen på prostatit hos män och deras behandling

Prostata spelar en viktig roll i den manliga kroppens funktion - det normaliserar förekomst av spermatozoa, spädar spermierna, deltar i reglering av hormonnivå.

Idag är prostatit hos män ganska utbredd, enligt statistiken - 30% av männen 30-55 år lider av denna patologi, vilket är ett inflammatoriskt fenomen i prostatakörteln.

Former av prostatit

Specialister skiljer flera typer av patologi:

 • Kronisk bakteriell - en kronisk typ av patologi, utlöst av en bakteriell infektion;
 • Kronisk abakteriell är en kronisk inflammatorisk process som skapas av icke-smittsamma orsaker.
 • Den akuta formen av patologi är kroniska smärta attacker koncentrerade i könsorganet;
 • Asymptomatisk form av patologi - är svår att bestämma, oftast endast efter regelbundna förebyggande undersökningar.

Tecken på prostatit

Hur manifesteras prostatit? Vanligtvis utmärker läkare 6 tecken, som förutsäger prostatit. Om en man märkte minst 2 tecken från denna lista, borde han definitivt rådfråga en läkare:

 • Svagt fallande urinflöde med kort räckvidd;
 • Svåra ögonblick under urinering;
 • Smärtsamma fenomen i urinprocessen
 • Varaktighet av urinering, spray av urin, intermittent strålning;
 • Partiell tömning av blåsan;
 • Hyppig uppmaning att urinera, särskilt i mörkret.

Läkaren kommer alltid att kunna bestämma de första tecknen på prostatit hos män och behandling efter diagnos kommer att ske i tid, med ett positivt resultat.

Orsaker till patologi

Experter säger följande orsaker till sjukdomen:

 • Försvagning av immunitet - de skyddande hindren som förhindrar förekomst av många virusinfektioner minskar;
 • Infektionsprocesser - viruselement, mikrober, bakterier genom blodet eller lymfkörteln går in i prostata. Symptomen på detta fenomen är att temperaturen ökar med prostatit;
 • Sedentär livsstil - orsakar funktionsfel i blodtillförseln, syrehushållning;
 • Fel i blodcirkulationen på grund av kongestiva ögonblick i könsorganet - härrör från ett oordnat sexuellt liv, en lång avhållsamhet från samlag, oregelbundna sexuella relationer.

Inflammation i prostata kan börja på grund av penetration av mikrober men det behövs för utveckling av infektion patogena mikroorganismer, som kan skapas som ett resultat av följande faktorer - förekomsten av skadliga missbruk, förstoppning, hormonella störningar, skador, hypotermi, etc.

Symptom på patologi

Hur manifesteras prostatit? Viktiga symptom som indikerar förekomsten av prostatit - den svåra processen med urinering, smärtsamma känslor just nu. Frekventa uppmaningar att tömma blåsan i små portioner indikerar utvecklingen av patologi. Därför är det nödvändigt att samråda med läkaren i denna situation, annars kommer inflammationen att förändras till en kronisk struktur.

De första stadierna av patologi kan vara asymptomatiska. Akut former av sjukdomen är mycket lättare att bestämma - patologins manifestation är alltid plötslig, abrupt. Det bör beaktas - sjukdomsförloppet beror på de individuella egenskaperna hos varje persons organism.

Följande symptom på inflammation i prostata utmärks:

 • Smärtsamma känslor i perineum;
 • Ökning av temperaturen;
 • De processer av avföring som åtföljs av smärtsamma attacker;
 • Kraftöverträdelser
 • Frekvent urinering;
 • Ökad svettning;
 • Allmän sjukdom
 • En känsla av överflöd av blåsan;
 • Irritabilitet, plötsliga förändringar i humör;
 • Utskiljningsfenomen från urinröret under avföring.

Vanligtvis visas bara några av ovanstående.

Ökning av temperaturen

Utvecklingen av en akut form av patologi kännetecknas av förgiftning av kroppen, ett febrilt tillstånd och temperaturen med prostatit kan nå upp till 40 grader. Syndrom av manifesterad patologi - störningar i urinområdet. Akut typ av prostatit kräver en tidig behandling, annars kan det leda till negativa följder, upp till kirurgisk ingrepp.

Utdragen beslutsfattandet på en läkarundersökning kan påverka ändring av patologi i kronisk form, med en lång period av utveckling, kräver stora finansiella kostnader för deras behandling.

Smärtsamma attacker i utvecklingen av patologi

Den komplicerade strukturen av prostatit åtföljs av smärtsamma symtom. Smärtan i prostatit hos män kännetecknas inte av exakt lokalisering. I avsaknad av behandlingsprocessen ökar smärtsamma attacker, spridas till andra könsorgan. I avancerade situationer utvecklas det akuta skedet av sjukdomen, adenom.

Det är känt att smärtan i prostatit hos män - en kort, lång.

Regelbundna smärtsamma anfall leder till en obekväm livsstil, utvecklingen av neuroser hos mannen, förvärrar livskvaliteten.

Vanligtvis uppstår smärta i följande stunder:

 • Vid urinering
 • Under en erektion
 • Vid sexuella kontakter
 • I slutet av samlaget
 • Under avfasningsprocessen;
 • På grund av långvarig abstinens eller omvänt, oregelbundna sexuella relationer
 • Efter hypotermi
 • På grund av kraftig fysisk belastning.

Den nedre delen av ryggen börjar ont när patologin utvecklas redan utanför prostatakörteln. Smärtsamma attacker är antingen dumma eller abrupta. På grund av försumligheten av patologi kan smärta varas länge. Därför är det så viktigt att konsultera en urolog tidigt, eftersom inflammationen kan gå till njurarna.

Patologier i prostatazonen kännetecknas också av stumma eller skarpa smärtsamma attacker i ljumsområdet, sällan i benet.

Eliminering av smärta kan utföras med följande metoder:

 • Massa av prostata;
 • Fytoterapeutisk behandling;
 • Hormonala metoder för härdningspatologi;
 • Särskild kost för normalisering av mänskligt tillstånd
 • Antibakteriella metoder för att eliminera skadliga element;
 • Användning av adrenoblocker för avlastning av urinering.

Prostata adenom eller prostatit?

Prostata adenom är en godartad neoplasma i prostatakörteln, vanligtvis är denna patologi observerad hos män efter 45-50 år. Som en viktig orsak till patologins bildning är det erkänt hormonell obalans - under åren av år förändras nivået av manliga hormoner, minskar. Det finns också riskfaktorer som bidrar till utseendet av patologi - fetma, stress, ateroskleros, skadlig missbruk.

Patologins manifestation är tydligt uttryckt, därför är det i de första stadierna av dess utveckling möjligt att fastställa en exakt diagnos.

Passagen av prostataadenom hos män karakteriseras av progressiv rörelse, utveckling, tumören framkallar nya kliniska ögonblick.

Symtom av BPH och prostatit representanter för hälften av mänskligheten lika - är ofta svårt urinering, sveda i prostata, smärta och så vidare.

Prostata adenoms progression hos män beror på scenen i denna patologi.

Konsekvenserna av prostata adenom hos män är allvarliga - njursvikt, cystit, urolithiasis.

Diagnostiska åtgärder

Läkaren kan identifiera tecken på prostatit hos män och hans behandling kommer att schemaläggas i tid. För att bestämma prostatit är det nödvändigt att konsultera en urolog som kommer att inspektera och förskriva andra viktiga diagnostiska förfaranden:

 • Medicinsk undersökning för sammanställning av en allmän klinisk bild;
 • Ta urintest;
 • Prov för detektering av STD;
 • Bestämning av närvaro eller frånvaro av infektioner, ett smet från urinröret tas;
 • Analysera ejakulatet;
 • Ultraljud av könsorganen;
 • urografi;
 • Biopsi - för misstänkt cancer.

Genom resultaten av ovanstående processer gör läkaren ett system för att behandla sjukdomen i denna patient.

Metoder för behandling av prostatit

Än att behandla den givna patologin? Efter diagnosen av sjukdomen bestämmer läkaren patologiska behandlingsschemat används vanligtvis ett komplicerat tillvägagångssätt som består av följande:

 • Antibakteriella terapeutiska metoder - en specialist föreskriver en kurs att ta medicin, nämligen antibiotika för att eliminera skadliga mikrodelar som leder till prostatit. De sänker också temperaturen;
 • Fysiologiska effekter, t ex med hjälp av laser, ultraljudsvågor, elektromagnetiska svängningar.
 • Traditionella behandlingsmetoder används - varma badprocedurer med medicinska örter;
 • En massage utförs i prostatakörteln: det släpper kanalerna från stillastående fenomen, ökar blodtillförseln till könsorganen;
 • Fytoterapi - användningen av avkok av användbara medicinska örter, kosttillskott bidrar till att stärka immunförsvaret, bekämpar infektion;
 • Psykoterapeutiska metoder - på grund av prostatit utvecklar en man negativa psykologiska problem, förtroendet försvinner, rädslan uppträder under sexuella handlingar;
 • Kirurgiska behandlingsmetoder används i avancerade och svåra stadier av patologin utveckling, till exempel prostata abscess;
 • Korrigering av immunsystemet - läkaren kan ordinera intaget av vissa vitaminer, mineraler och fördelaktiga mikroelement för att stärka patientens immunitet.
 • En balanserad, riktig diet för prostatit, alkoholfria drycker, rökning, fet mat, begränsa saltintag och dricka mer vanligt vatten - minst 2 liter per dag.

Förebyggande åtgärder

Det är viktigt att övervaka din hälsa. För att förhindra utveckling av prostatit, är det nödvändigt att undvika påverkan av faktorer som kan leda till förekomsten:

 • Överkyl inte;
 • Anslut till en balanserad hälsosam kost
 • Att göra fysiska övningar, sport;
 • Att leda ett sexuellt liv med den ständiga partnern, att skyddas från ZPPP;
 • Att skicka en årlig undersökning med en urolog för att diagnosen förekomst eller frånvaro av sjukdomen i tid.

Förberedelser för behandling av prostatit hos män - en lista över de mest effektiva

Sedentär livsstil, ständig stress och hypotermi, oregelbundet kön, få bakterier i urinröret - alla dessa är orsakerna till utvecklingen av prostatacenters inflammatoriska process.

Inflammation av prostatakörteln är den vanligaste manliga sjukdomen. Samtidigt är hans terapi en tidskrävande och tidskrävande process.

För att behandla sjukdomen så effektivt som möjligt föreskriver urologerna komplexa åtgärder, inklusive användning av fytopreparationer, besök på fysioterapeutiska förfaranden. Men huvudrollen i behandlingen spelas av läkemedel.

Endast specialisten kan bestämma vilka läkemedel som ska behandla prostatit hos män, men det finns en lista som innehåller de mest effektiva medicinerna.

Manifestationer av inflammation i prostata

Snabbt bota inflammation i prostata kan bara ligga i början av utvecklingen, så du måste kontakta en specialist omedelbart, så snart som de första tecknen på sjukdomen.

Utvecklingen av sjukdomen kan indikeras med något symptom på följande:

 • Smärta sensioner som uppstår i perineal regionen;
 • Känslan av obehag, som uppträder när defekering
 • Konstant förekomst av en känsla av blåsans fullhet;
 • Utseende av smärta och intermittent, tunn ström när man urinerar;
 • I urinen finns det vitt eller slemhinnigt urladdande, blod;
 • Trög okontrollerad erektion;
 • Snabb utlösning
 • Förlust av sexuell lust;
 • Överdriven orsakslöshet

I bakteriesjukdomar kan symtom inkludera en ökning av temperaturen till 37-38 grader, men i vissa fall är det möjligt att nå ett märke på 40 grader.

Specialisten, som har gjort en inspektion och har studerat de nödvändiga resultaten av testen, kommer att bestämma formen, orsakerna till utvecklingen av sjukdomen.

Sjukdomen kan uppstå på grund av skadliga bakteriers verkan, och även på grund av stagnerande processer som förekommer i det lilla bäckenet. Beroende på naturen, orsakerna till patologi, kommer urologen att ordinera den mest effektiva medicinen.

Former av receptbelagda läkemedel

Urologen, som har diagnostiserat, kommer att berätta än att behandla en prostatit hos män och också förklara vilken form preparat från en prostatit har.

Former som har droger för behandling av prostatit:

 • rektala suppositorier. Behandla genom direkt exponering för det drabbade organet.
 • injektion. Injektionerna är det snabbaste sättet att få drogen från prostatit in i patientens kropp;
 • lösningar för instillation. Denna form av medicin innebär att läkemedlet administreras till människans urinrör;
 • lösningar för mikroclysters. Med hjälp av microclysters kan produceras som en medicinsk behandling av prostatit och behandling med folkmedicinska lösningar;
 • tablett. Detta läkemedel är oftast antibiotika som används för att behandla prostata.

Grupper av läkemedel som föreskrivs för inflammation i körteln

Vid behandling av inflammation i prostatakörteln hos män används flera grupper av läkemedel. Med bakterieformen av sjukdomen utgör antibiotika grunden för behandlingen. Oftast föreskrivs antibakteriella läkemedel i tabletter för akut eller kronisk inflammation i hankörteln, de bör konsumeras ungefär en månad.

I händelse av komplikationer behandlas sjukdomen med antibiotika, vilka har formen av en lösning för injektioner. Om specialisterna inte identifierade en specifik grupp orsakssjukdomar av den sjukdomen, används kombinerad antimikrobiell terapi.

Har en negativ effekt för prostatit, de antibiotika som hör till gruppen:

 1. Tetracykliner - Doxycyklin, Oxytetracyklin.
 2. Fluoroquinoloner - Moxifloxacin, Ciprofloxacin, Levofloxacin.
 3. Penicillin - Ampicillin, Oxacilin.
 4. Makrolider - Klaritromycin, Erytromycin.
 5. Cefalosporiner - Bactyl, Ceftriaxon.

Om sjukdomen har en sådan manifestation som en smärtsam känsla, föreskrivs en anestesimedicinering.

Ta med prostatit, dessa läkemedel är bara för läkares recept, okontrollerad användning av analgetika är fylld med förekomsten av biverkningar och komplikationer.

Man tror att den mest effektiva i inflammation i den manliga prostata kroppen bland smärtstillande medel är läkemedel med aktiv substans - ibuprofen.

Med kronisk abakteriell inflammation i prostataorganet ordineras alfa-blockerare. Dessa läkemedel har en avslappnande effekt på muskler och nacke i blåsan. Denna effekt bidrar till att minska smärta orsakad av urinering. Hittills är de mest föreskrivna adrenoblockerna Tamsulosin, Doxazosin, Terazozin.

Om i den inflammatoriska processen observeras sådana tecken som ömhet i perinealområdet, föreskrivs läkemedel av muskelrelaxantgruppen, vilket sänker muskeltonen i ljumskområdet. Sådana droger är baclofen och no-shpa.

Också för behandling av sjukdom används ämnen som innehåller ett hormon-testosteron. Vid sjukdomar hos det manliga organet minskar nivån av detta ämne i kroppen. Resultatet av hormonell obalans är proliferationen av prostatavävnad. Hormonhaltiga läkemedel hjälper till att minska inflammation och stabilisera den hormonella bakgrunden.

Ofta används icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel som lindrar svullnad, hög feber och smärta. De mest effektiva drogerna är i form av rektala suppositorier - Diklofenak, Ketoprofen, Indomethacin, Ketorolac.

När virusets karaktär av sjukdomen använder antivirala läkemedel - Valaciclovir, Famciclovir, Acyclovir.

Hjälpterapi är försedd med läkemedel som förbättrar blodflödet, och innebär att öka immunförsvaret - Polyoxidonium. Också föreskrivna läkemedel som främjar vävnadsregenerering.

De mest effektiva läkemedlen för inflammation i prostata

Otvetydigt svara, än att behandla prostatit hos män och medicinskt och andra terapeutiska förfaranden, är det omöjligt. Trots det kommer även det bästa antibiotikumet att vara ineffektivt när det gäller att behandla en virussjukdom.

Men det finns de mest effektiva drogerna som är relaterade till olika farmakologiska grupper. Dessa mediciner ingår i klassificeringen av de mest smittsamma sjukdomarna i en eller annan form.

oxacillin

Det är ett semisyntetiskt antibiotikum som tillhör penicillingruppen. Producerad i form av tabletter, pulver för beredning av injektionsvätska, lösning. Används i kampen mot streptokocker, stafylokocker, andra gram-positiva patogener.

Mottagningstiden ska inte vara längre än 10 dagar. Det är förbjudet att ta när:

 • Individuell intolerans
 • Närvaro av enterokolit, som uppstår vid antibiotikabehandling.
 • Njurinsufficiens.

Afala

Det är en homeopatisk lösning, som finns i form av tabletter. Används för inflammation i prostata för analgetiska och antiinflammatoriska effekter. Afal hjälper till att ta bort svullnaden och normalisera körtelns funktion.

Läkemedlet är kontraindicerat för användning i nekros eller prostatacancer, med en allergisk reaktion på läkemedlets komponenter.

Afala används i 4 månader. Det tar 2 tabletter två gånger om dagen. Om det finns intensiva symtom kan upptagningen ökas upp till 4 gånger om dagen.

Sulfa-P

Avser sulfonamider, hjälper till att bli av med prostatit hos män, orsakade av gram-negativa och gram-positiva bakterier. Den används i minst 21 dagar. Recensioner om detta läkemedel är positiva, patienter hävdar att sjukdomstegn försvinner efter 10-12 dagars användning.

Läkemedlet är kontraindicerat för personer med nedsatt njur- eller leverinsufficiens, sjukdomar i blödningssystemet, sköldkörteln.

Tabletter från prostatit hos män vid behandling av akuta och kroniska former av sjukdomen

Vad är prostatit, tyvärr vet många män nu. Tidigare ansågs denna sjukdom vara en åldersrelaterad sjukdom, men nyligen växer den snabbt yngre. Om sjukdomen inte stoppas i tid, kommer det att ta en kronisk karaktär. Och detta är fyllt med mycket obehagliga konsekvenser, inklusive problem med urinering och även med erektion.

I de tidiga stadierna av sjukdomsutvecklingen kan en patient dra nytta av sådana doseringsformer som tabletter. Korrekt utvalda läkemedel kommer att sakta ner utvecklingen av inflammation och återställa funktionen i prostatakörteln. Syftet med behandlingen är dock en specialists privilegium.

Vilka tabletter för prostatit kommer att hjälpa till i ett visst fall, kan bara lösas av en läkare baserat på följande viktiga faktorer:

 • patientens ålder
 • svårighetsgrad av sjukdomen
 • Förekomsten av sjukdomar förknippade med problem med prostatakörteln;
 • Förekomsten av kontraindikationer mot detta eller det läkemedlet.

Ta medicinering är nödvändigt vid första tecken på sjukdom. Det är pillerna i behandlingen av prostatit hos män är grunden för ytterligare behandling.

Indikationer för användning av tabletter

Tabletter är vanligtvis föreskrivna, med tanke på informationen om vilken typ av sjukdom som kan erhållas genom att passera vissa typer av test. Det kan vara infektiös prostatit, kronisk prostatit, icke-infektiös prostatit. Beroende på detta föreskrivs behandling. I sällsynta fall, när arten av sjukdomen inte är tydlig, föreskriver urologer behandling med bredspektrumläkemedel, vilket signifikant ökar risken att eliminera infektionen i prostata.

Det traditionella behandlingsregimen för olika typer av prostatit är som följer:

Tabletter från prostatit: en lista över droger

Behandling av prostatit kommer att bli effektivare om den utförs i ett komplex samtidigt som alla möjliga länkar i kedjan av inflammatorisk process påverkas. Det är därför med läkemedel som inte är begränsad till utnämningen av ett läkemedel, men använder en kombinerad terapeutisk behandling med flera läkemedelskategorier.

Vilka tabletter som är mest effektiva vid behandling av inflammation i prostata, kan endast avgöras av den behandlande läkaren. Att göra självmedicin är inte bara fel, men också hälsofarligt. Tänk på spektret av mediciner som oftast föreskrivs för prostatit hos män.

antibiotika

Antibakteriell terapi är ledande inom behandling av inflammation i prostata. För att korrekt fördela de nödvändiga antibiotiska tabletterna måste du först passera en bakteriekultur för att bestämma sjukdoms exakta natur.

Vanligtvis föreskrivs följande grupper av läkemedel:

Nonsteroidala antiinflammatoriska läkemedel

Dessa mediciner är bra för allvarlig smärta i perinealområdet. Nonsteroidläkemedel reducerar smärta och lindrar inflammation. På grund av detta förbättras patientens välbefinnande avsevärt.

I denna klass av droger är spasmolytika och muskelavslappande medel mest effektiva. Det är i sanning, trollspö för behandling av prostatit, eftersom de inte bara lindra smärta, utan också säkerställa korrekt blodflödet till bäckenorganen, samt öka utflödet av vätska från prostatakörteln.

Tabletter från den kroniska formen av sjukdomen i detta fall - midokalm och baclofen. De är dock kontraindicerade vid magsår, myasthenia gravis och allergiska manifestationer.

smärtstillande medel

Dessa läkemedel kan lindra patientens tillstånd vid tidpunkter med akuta smärta. Som smärtstillande tabletter används:

Den nödvändiga dosen i varje fall föreskrivs endast av läkaren, eftersom biverkningarna av sådana läkemedel är mycket olika.

Alfablockerare

Medicin för prostatit hos män i denna grupp bidrar till avslappning av urinrörets muskler och blåsans hals. Detta bidrar till ett bättre urinflöde. Sådana droger används i nästan alla behandlingsregimer för prostatit. Vanligtvis används:

Terapi med dessa droger är ganska lång tid. De flesta av alfa-adrenoblockerna syftar inte till att behandla själva sjukdomen utan eliminera obehagliga symptom som förhindrar att den fungerar fullt ut.

immunomodulatorer

Immunomodulerande läkemedel kan användas både i akut och kronisk prostatit. Immunomodulatorer stimulerar sin egen cellulära och humorala immunitet och stärker kroppens motståndskraft mot infektioner.

Ett utmärkt exempel på sådana droger är polyoxidonium.

Polyoxidonium (azoximbromid) kan användas förutom andra läkemedel för prostatit. Gränsvärdet för läkemedlet observeras under de tre första timmarna efter intag.

Växtbaserade tabletter och homeopatiska preparat

Växt- och homeopatiska läkemedel för prostatit är särskilt populära under det senaste decenniet. Om det är en fråga, än att behandla prostatit utan att tillgripa antibiotika, kommer den bästa lösningen vara en mottagning av homeopatiska och naturläkemedel. Behandling med sådana droger är vanligtvis effektiv och absolut säker. De har praktiskt taget inga kontraindikationer och biverkningar. Bland drogerna i denna klass är följande:

Vad att dricka extra med prostatit hos män

Idag arbetar apotekare för att skapa fler och fler nya läkemedel för prostatit, som används utöver bakgrunden till grundbehandling. Här är listan över de mest populära och effektiva tabletterna idag för män:

 • Prostatilen. Minskar ödem i prostatakörtelvävnaden, har en bakteriostatisk effekt på mikrofloran av sekretionen av prostata, reducerar leukocyter;
 • Vitaprost. Minskar svullnad och prostatsekretion av prostata;
 • Prostamol av DNA. Växtberedning från frukterna av palm sabal;
 • Prostanderivat. Påverkar den totala mängden PSA;
 • Peponen. Vegetabilisk beredning baserad på pumpa frön.

Kinesiska tabletter

Nyligen kinesisk medicin blir popularitet i världen, företrädare för vilka lovar högkvalitativ behandling med naturliga preparat. De flesta av dessa läkemedel har ingen certifiering i vårt land, men sådana tabletter kan köpas, till exempel via nätbutiker. Oavsett om det är värt att köpa kinesiska lösningar för prostatit, bestämmer varje patient sig själv. Vi kan ge råd: Ta inte snabba beslut utan att konsultera en medicinsk specialist.

De mest kända kinesiska kapslarna för prostatit är:

 • Sjuntsi - ett komplext regenerativt och antiinflammatoriskt läkemedel mot prostatit;
 • Cordyceps är ett biologiskt aktivt tillsats mot prostatit;
 • Shenshitong - ett kombinerat antiinflammatoriskt bioaktivt komplex;
 • Bullsgenital - ett läkemedel för behandling av prostatit och sexuell dysfunktion. Huvudkomponenten är nötkreaturgenitalier, rådjur, ginseng, schisandra;
 • Magictext är ett preparat baserat på växtkomponenter. Förbättrar erektion, ökar önskan. Kontraindicerat i problem med nervsystemet
 • Fuzhunbao - kapslar för människors hälsa. Perfekt återställa funktionen av blodkärl. Det är bättre att sluta använda detta läkemedel om det finns hjärtproblem.
 • Chichungang är ett antiinflammatoriskt läkemedel som tillfälligt blockerar symptomen på prostatit. Det är skapat uteslutande på grundval av kinesiska medicinalväxter.

Nya droger för prostatit

Den farmaceutiska marknaden uppdateras ständigt. Nya läkemedel för behandling av prostatit innehåller mer effektiva ämnen och komponenter som orsakar färre biverkningar. Läkemedel av den nya generationen kännetecknas av snabb penetration i prostata vävnaden och en kumulativ effekt:

 1. Gentamicin - på grund av den aktiva substansen (sulfat gentamycin) eliminerar känsliga för det mikroorganismer.
 2. Samprost - avser gruppen av bioregulatoriska peptider som stimulerar återställandet av körtelfunktionen.
 3. Kanamycin är en antibiotisk aminoglykosid, bestående av 3 komponenter: kanamycin A, B och C.

Tabletter för förebyggande av inflammation i prostata

Ingen typ av behandling kommer att hjälpa, om du inte leder en hälsosam livsstil, ge inte upp alkohol och röka, var inte uppmärksam på fysisk aktivitet. Det är nödvändigt att justera kosten, fylla kosten med matrika spårämnen och vitaminer. Det är viktigt att undvika stress och hypotermi. Allt detta är en nödvändig del av sjukdomsförebyggande.

Det finns emellertid också läkemedel som syftar till att förebygga utvecklingen av prostatit. Det finns sådana droger för förebyggande:

 1. Prostalamin - förbättrar körtelens funktion och metaboliska processer.
 2. Prostatilen - har en kombinerad effekt, ger näring till blodkärlen.
 3. Prostata Forte - säkra tabletter innehåller extrakt av örter och ett komplex av vitaminer.

Medicin och folkbehandling av prostatit

Den inflammatoriska processen i prostata körs mycket obehag för människors liv, och provar ofta utvecklingen av mer komplexa sjukdomar, inklusive impotens, infertilitet, adenom eller prostatacancer. Prostatit diagnostiseras oftare hos män i vuxen ålder, men det diagnostiseras ofta hos unga män under 40 år. Behandling av denna sjukdom innefattar en uppsättning åtgärder som presenteras genom läkemedelsbehandling, fysioterapi, folkmedicin och metoder med massage. Men trots en sådan sort är grunden fortfarande tagen av droger som tas oralt.

Varför piller

Tabletter är de mest populära botemedel mot prostatit, som rekommenderas för män direkt efter bekräftelse av diagnosen. Denna dosform har ett antal fördelar jämfört med andra läkemedel, men med allt detta har det väsentliga nackdelar.

De viktigaste orsakerna till att tabletter är förskrivna är:

 1. Behovet av att eliminera infektionen, som ofta lokaliseras inte bara i prostata, men i andra organ i urin- och reproduktionssystemet, tarmarna och lymfkörtlarna i ljummen. I de flesta fall kan den utrotas endast genom mottagande av medel som fungerar systematiskt.
 2. Ofta är orsaken till prostatit försämring av cirkulationssystemet. I detta fall är normaliseringen av arbetet endast möjlig vid normalisering av blodflödet genom hela kroppen, inte bara i prostata och småbäcken. Detta kan bara uppnås genom att ta droger inuti.
 3. Förstärkning av immunitet är en viktig del av behandlingen av prostatit. Detta kan göras på två sätt - genom att granska kosten eller ta immunmodulatorer och immunoglobuliner. Tabletter i detta fall - det bekvämaste och enkla alternativet för män.

Det här är naturligtvis inte en fullständig lista med anledningarna till att det är mer lämpligt för män att dricka tabletter. Dessa kan säkert hänföras till bristen på punkteringar på huden, som oundvikligen förblir efter injektioner, bristen på psykiskt obehag (män kan också vara rädda för injektioner) och mycket mer.

Vilka tabletter ska jag dricka? Klassificering av läkemedel för prostatit

Med prostatit hos män behandlas läkemedel med användning av droger från flera grupper. Listan över obligatoriska läkemedel som läkare rekommenderar att dricka till alla patienter utan undantag är:

 • antibiotika - Norfloxacin, Ampiox eller Ciprofloxacin;
 • antispasmodics - No-shpa, Drotaverin;
 • muskelavslappnande medel - Baclofen, Midokalm;
 • antiinflammatoriska läkemedel - Diklofenak, Ibuprofen;
 • hormoner - Androkur, Flutamil;
 • immunmodulatorer och vitaminer;
 • komplexa preparat från prostatit - Omnik, Vitaprost, Prostanorm och andra.

Att dricka alla tabletter från listan bör överensstämma med bruksanvisningen och baseras på läkarens rekommendationer. Det är viktigt att komma ihåg att vissa droger är bättre "nedopit" än att ta dem för långa eller vid höga doser. Hormoner är särskilt farliga i detta avseende!

Långvarig användning av droger för män med positiv effekt med prostatit indikeras endast för komplexa tabletter eller kapslar, vars sammansättning huvudsakligen baseras på växtkomponenter. De rekommenderas att dricka minst 3 månader i följd och under behandlingen är det bättre att observera den exakta dosen, eftersom organiska inte är mindre än syntetiska droger, det påverkar olika processer i kroppen.

Behandling utan medicin - läka te från prostatit

Ett sätt att bli av med manifestationerna av prostatit, som har blivit populär de senaste åren bland män - örtteer baserade på medicinska växter. Den helande effekten av många av dem är vetenskapligt bevisad, och örter som ingår i avkok och vatteninfusioner ingår i komplexa preparat.

Örter, som syntetiska föreningar som används för prostatit hos män, har följande åtgärder:

 1. Uroseptisk - rengör prostata vävnad från bakterier, virus och toxiner som de syntetiserar. Sådana egenskaper är besatta av jungfru, guld-thousander, björnbär.
 2. Antiinflammatorisk - undertryck inflammation i utbrottet, det vill säga i prostatakörteln. Den här egenskapen är ägd av calendula, gurka, björnbär, St. John's wort och salvia.
 3. Förbättra cirkulationen och eliminera stagnation i prostata. Normalisera tillståndet i cirkulationssystemet och återställ funktionerna hos fartygen med hjälp av kastanj och sötklöver.
 4. Immunmodulerande och återställande effekt på kroppen av män gör ginger, ginseng, mint och citron.

I ett ord kan örtte och decoctions bli fulla i stället för tabletter, men rekommenderas fortfarande inte. Det bästa alternativet är att komplettera dem med piller och andra mediciner från prostatit som föreskrivs av en läkare. Men även detta bör göras först efter att experten godkänner användningen av en viss anläggning.

Det är viktigt att komma ihåg! Buljonger och te från medicinalväxter har en ganska omfattande lista över kontraindikationer, och när de tas in kan de påverka alla inre organers funktioner. I detta avseende måste du strikt följa dosen när du behandlar prostatit hos män.

För att uppnå maximal effekt rekommenderar urologer att använda folkmedicinska åtgärder inte längre än två veckor. Efter en veckors paus kan läkemedlet ändras till ett annat. Parallell mottagning av flera buljonger eller te kan leda till negativa konsekvenser. Särskilt användbar är mottagandet av folkmedicinska remedier under eftergivningsperioden för att minska sannolikheten för förvärring av sjukdomen, och i händelse av att det ändå uppstår, tillgripa hjälp av mediciner från första hjälpenpaketet.

Hur annars kan du bekämpa prostatit - det kan läras av videon:

Vilka mediciner och tabletter ska jag ta med prostatit?

När prostata blir sjuk, har män en önskan att dricka droger av något slag bara för att drunkna ut symtomen. Men läkare rekommenderar inte att du dricker mediciner utan att ha råd med en läkare. På så sätt kan du skada dig själv. Vilka medel används för behandling av prostatit?

En man lider otroligt när läkaren rapporterar att han har prostatit. Men att han inte gick in i scenen av kronisk, bör det omedelbart behandlas. Olika män tillgriper olika typer av läkemedel, för här är tillvägagångssättet individuellt. När prostatakörteln inflammeras är det inte en mening, utan bara en tillfällig sjukdom.

Varför så brådskande måste vidta åtgärder.

 • en aktiv deltagare i ämnesomsättningen
 • främjar produktionen av könshormoner.

Därför verkar det för mannen att han nu är berövad av manlig attraktivitet, sexualitet och aldrig blir glad igen. Vanligtvis är alla små, men väldigt skandliga organismer - virus, bakterier, svampar, skyldiga för sjukdomsutvecklingen. Behandlingsprocessen är svår, men resultaten blir nödvändigtvis positiva. Vanligtvis de utvecklar en behandlingsmetod där den medicinska metod som används, vilket innebär - kommer att behöva ta piller och uthärda sådana obehagliga förfaranden såsom injektioner och icke-läkemedel, trevligare - sjukgymnastik, massage.

Nuance behandling av en fruktansvärd sjukdom

Läkare är mer benägna att ta piller. Man tror att detta är den mest praktiska metoden och mycket säker.

Tabletter som existerar för att bekämpa prostatit är för enkelhets skull indelade i:

 • etiotropic. De kan förstöra infektionen själv;
 • patogenetiska. Deras huvudsakliga roll är att avlägsna stasis som har uppstått inom prostatakörteln.
 • symptomatisk. De bidrar till partiell borttagning av obehagliga symptom.

Tabletter att dricka är endast nödvändiga under det schema som doktorn för en patient skriver ner, och det är nödvändigt att klara sig noggrant på en dos, vilken annan effekt som helst kommer inte att vara. Men behandlingssystemet är alltid väldigt individuellt, särskilt om det finns ett hot om att organismen inte tar vissa antibiotika.

Antibiotika är mycket nödvändiga om det är nödvändigt att förstöra patogena bakterier. Det beror på att de skapade en sådan miljö att inflammation i vävnaderna i prostatakörteln inträffade.

0 av 13 jobb avslutade

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
 7. 7
 8. 8
 9. 9
 10. 10
 11. 11
 12. 12
 13. 13

I inflammation i prostata finns specifika symptom. Under den inflammatoriska processen sväller järn och växer i storlek, vilket bidrar till ökad urinering. Om en man har sådana tecken, bör du omedelbart ta ett test för prostatit. Då kommer du att kunna bedöma din kropps tillstånd och i tid för att besöka specialister.

Ett prostata-test kan göras hemma av dig själv. Med inflammation i körteln verkar inte bara problem med urinutflödet, men erektilfunktionen förvärras, vilket leder till infertilitet. Tidig diagnos av prostatit kommer att undvika utveckling av allvarliga komplikationer.

Du har redan passerat testet tidigare. Du kan inte starta det igen.

Du måste logga in eller registrera dig för att starta testet.

Du måste slutföra följande tester för att börja detta:

 1. Ingen rubrik 0%
 2. Prostatitest 0%

Det är allt bra.

Du har inte prostatit. Vi önskar att du fortsätter att behålla din maskulin hälsa!

Vi rekommenderar att du kontaktar en specialist.

Resultaten av det godkända testet visar att du har måttligt uttryckt tecken på prostatit. Adress till experten och skicka inspektion. Glöm inte att de flesta hälsoproblem kan elimineras redan i de tidiga stadierna!

Det är bråttom att se en läkare!

Du har en tydlig symptomatologi av prostatit. Så snart som möjligt kontakta en läkare!

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
 7. 7
 8. 8
 9. 9
 10. 10
 11. 11
 12. 12
 13. 13
 1. Med svaret
 2. Med ett märke om visning

Har du haft några obehagliga känslor eller smärta i perineum under den senaste veckan?

 • Ja
 • ingen

Har du haft några obehagliga känslor eller smärta i pungen under den senaste veckan?

 • Ja
 • ingen

Har du några obehagliga känslor eller smärta i penis under den senaste veckan?

 • Ja
 • ingen

Har du haft obehagliga känslor eller smärtor i underlivet under den senaste veckan?

 • Ja
 • ingen

Har du haft några tecken på prostatit under den senaste veckan, som smärta, brännande känsla under urinering?

 • Ja
 • ingen

Har du haft några tecken på prostatit under den senaste veckan, som smärta eller obehag med utlösning?

 • Ja
 • ingen

Hur många gånger under den senaste veckan har det varit ont eller obehag på ovanstående ställen:

 • Detta var inte
 • sällan
 • ibland
 • Mycket ofta
 • vanligtvis
 • Förlorat mitt konto

Hur skulle du bestämma intensiteten av smärta vid en tidpunkt då de stördes på en skala av 1 (inga smärtor) till 10 (smärtan är outhärdlig).

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10

Har du haft några obehagliga känslor eller smärta i perineum under den senaste veckan?

 • Var inte
 • sällan
 • ibland
 • Mycket ofta
 • alltid

Hur ofta har du i den senaste veckan haft en önskan att tömma blåsan före två timmar efter det tidigare besöket på toaletten?

 • aldrig
 • sällan
 • ibland
 • Mycket ofta
 • alltid

Hur påverkar de ovanstående tecknen på prostatit din livsstil?

 • Påverka inte
 • Nästan stör inte
 • Till viss del påverkar de
 • Betydligt bryta mot det vanliga sättet att leva

Hur ofta har du tänkt på dina tecken på prostatit under den senaste veckan?

 • Jag tänkte inte alls
 • Jag tänkte nästan inte
 • ibland
 • Mycket ofta

Hur skulle du leva om ovanstående symtom på prostatit oroade dig hela livet:

 • Jag skulle inte uppmärksamma
 • Normalt skulle leva
 • tillfredsställande
 • Blandade känslor
 • Jag skulle känna mig otillfredsställande
 • Mycket dåligt
 • fruktansvärt

Vad används för hjälp?

Det vanligast rekommenderade p-piller är baserat på fluorokinolon.

 • brett spektrum av åtgärder
 • har en tendens till prostatavävnad;
 • missbruk orsakar inte.

Dessa inkluderar "Tsyprolet", " och andra.

Det finns ett brett utbud av bakteriepreparat, men det är nödvändigt att ta reda på genom att testa patientens test, undersöka den, vad patogenen har kommit in i kroppen och sjukdomsstadiet.

Om prostatit är akut:

 • det finns smärtor som vanligtvis finns i perineum;
 • urinering smärtsam
 • Ofta stiger temperaturen till 40 grader.

Om en patient snabbt konsulterar en läkare, ger behandlingen positiva resultat. Om patienten har kronisk prostatit, då i detta fall exacerbationerna har en periodicitet, upprepas prostatit - remissionsteget.

penicilliner

Penicilliner har länge testats noggrant och används till denna dag, eftersom de är mycket tillförlitliga.

Läkemedel "Amoxiclav", såväl som "Amoxicillin" framställs i följande formuleringar:

 • tabletter;
 • pulver för oral suspension
 • lösning i injektioner.

Tetracyklingruppen

Denna grupp representeras av droger "Doxycyklin", liksom "Tetracyklin". Dessa läkemedel är mycket effektiva i händelse av att prostatit är konsekvensen av mykoplasma eller klamydia. Två av dessa droger släpps i tabletter och recensioner visar goda resultat.

cefalosporiner

Läkemedel i denna grupp har ett brett spektrum av effekter.

De dödar helt anaeroba infektioner, gram-positiva bakterier eller gramnegativa bakterier, vilka inkluderar:

 • E. coli;
 • streptococcus;
 • Haemophilus influenzae.

De vanligaste drogen är "Ceftriaxone", "Cefuroxime". De är gjorda som lösningar för enkla injektioner och de administreras intramuskulärt såväl som intravenöst, men effekten och återkopplingen talar för sig själva. Som läkemedel tabletter läkemedel inte tillverkas. Dosering av Ceftriaxon - 1-3 gram per dag, Cefuroxim - 2-5 g per dag, uppdelat tre gånger.

fluorokinoloner

Denna grupp innehåller sådana läkemedel som: "Ofloxacin" och "Ciprofloxacin". Drogerna är kända för det faktum att de är effektiva i en sådan sjukdom med ett brett användningsområde, faller lätt in i prostatakörteln.

De används också av patienter som har hittat:

 • chlamydia;
 • aureus;
 • streptococcus;
 • gardnerelly;
 • mikoplazu.

Ofloxacin är i form av kapslar. Den maximala dosen per dag är 200-350 mg. Ciprofloxacin - som tabletter, samt lösningar för injektion. Maximal dos per dag är 300-700 mg, drick två gånger om dagen.

makrolider

En grupp makrolider representeras av beredningarna "Josamycin" och "Azithromycin". Jämfört med andra droger har uppgifterna låg toxicitet, bekräftelserna bekräftar detta.

Båda läkemedlen tillverkas i tabletter. Dosering: "Dosering" - 1-2 gram per dag, taget tre gånger om dagen. "Azitromycin" - 250-600 mg, en gång om dagen. Fortfarande "Azitromycin" produceras som en lösning för injektioner.

aminoglykosider

Denna grupp innehåller läkemedel:

Effektiv i prostatit med ett brett spektrum av effekter. Gentamicin frisätts som en lösning, dosen beräknas för var och en individuellt - 3-4 mg per kg kroppsvikt, per dag tre gånger.

"Kanamycin" framställs som en lösning för injektioner. Dosering - 1-2 g, tre gånger om dagen.

"5-NOC" produceras i pellets. Dosering 350-700 mg, fyra gånger om dagen, kommer instruktionen att berätta.

Valet av detta eller det här läkemedlet beror bara på sjukdomsformen och patientens välbefinnande. Läkemedlet är valt strikt individuellt.

Glöm inte att patienten inte ska ordinera någon form av medicin själv, det här fallet bör behandlas strikt av läkaren, som kommer att dra slutsatser efter undersökningar, analyser och samråd. Hittills finns det fortfarande inget lämpligt system för behandling av prostatit. Olika organismer anpassar sig till allt annorlunda, det är därför du behöver kompetent närma sig frågan om att välja ett läkemedel och dricka allt du inte borde.

Varaktigheten av hela behandlingen varierar från tre dagar till två veckor. Det beror på sjukdomsformen och patientens välbefinnande. Efter kursen undersöks en person igen, och vid behov upprepas kursen på nytt.

Effekter av alla mediciner

Det, alla som behandlas bör veta, eller kommer att behandlas med hjälp av antibiotika:

 1. Det finns goda och dåliga handlingar av antibiotika på kroppen, de dödar immunsystemet, såväl som mag-tarmkanalen. Följaktligen är det efter en hel botningsbehandling nödvändigt att genomgå en kurs för härdning av dysbakterier.
 2. Antibiotika har en mycket negativ effekt på levern, och det är ett biologiskt filter i kroppen. På grund av detta, för dess återhämtning och upprätthållande av hälsa hos män, kommer det bästa alternativet att ta droger som ingår i hepatoprotector-gruppen.
 3. Antibiotika kan orsaka allergiska reaktioner, och för att förhindra dem är det ibland nödvändigt att göra profylax med antihistaminer.
 4. Läkemedlet för prostatit, som redan har utvecklats till ett kroniskt stadium, måste vara systematiskt, eftersom en kurs inte kan avsluta problemen med kronisk prostatit en gång för alla. Komplex behandling ska ske en gång var sjätte månad.
 5. Under behandlingskursen rekommenderas starkt inte:
 • sluta kursen
 • ta raster i kursen
 • sluta kursen
 • sänka doseringen av läkemedlet.
 1. Du kan inte dricka medicin, innan du inte äter något, eftersom det kan påverka mage slemhinnan negativt. Dricker därför mediciner med mat eller omedelbart efter en måltid, bekräftar patienternas recensioner detta faktum.

Det är viktigt att komma ihåg om....

Förutom alla dessa punkter är det värt att påminna männen att de inte går till doktorn med denna sjukdom med motiveringen att det är pinsamt. I denna sjukdom finns inget sådant, speciellt för närvarande är det väldigt lätt att fånga någon infektion. Dessutom kan även en hälsosam livsstil ha orsakat prostatit, eftersom du kan få en infektion i poolen, badhuset, i omklädningsrummet etc.

På grund av det faktum att patienten bestämde sig för att inte gå till läkaren och ta självmedicin, växer scenen av akut prostatit till ett kroniskt stadium, med motsvarande konsekvenser. Men med tiden kom tanken på tanken - att gå till läkaren kommer att hjälpa till för livet att hantera prostata problem hos män.