Huvud
Förebyggande

Metoder för effektiv behandling av prostatit hos män i hemmet

Prostatit är en inflammation i prostata som uppstår på grund av en kränkning av blodmikrocirkulationen i bäckenet och bäckensbottenmusklerna eller den smittsamma processen i dess vävnader. Det åtföljs av en betydande försämring av livskvaliteten hos en man. Ej aktuell eller felaktigt utvald behandling leder till frekventa återfall, övergången av sjukdomen till kronisk form.

Förutom konservativ terapi finns det andra effektiva metoder för att bekämpa denna sjukdom. En av de viktigaste är behandlingen av prostatit i hemmet.

Försök dock inte försäkra dig om kvalificerad sjukvård. Först måste du få en läkares samråd, gå igenom undersökningen och identifiera orsakerna till överträdelserna.

Hur man bestämmer förekomsten av prostatit

En korrekt diagnos kan givetvis endast göras av en specialist. Det finns dock vissa tecken som bör göra en man uppmärksamma sin hälsa.

Diagnos av sjukdomen i hemmet är att "inte titta igenom" dessa första alarmerande tecken, och omedelbart kontakta en läkare.

Akut prostatit tillåter inte detta, men oftare finns det en kronisk form av sjukdomen, som långsamt utvecklas med en gradvis ökning av symtomen.

De första tecknen på prostatit

 • ökad uppmaning att urinera
 • en känsla av obehag i ljummen och i könsorganet
 • sexuella störningar.

Med förvärring av tillståndet intensifierar smärtsamma manifestationer, kommer en förvärring, som åtföljs av mer levande symptom:

 • smärta i underlivet
 • smärtsam urinering
 • ofrivillig urladdning av urin vid hakning
 • känsla av smärta under avföring
 • signifikant försämring av erektionen
 • allmän dålig hälsa
 • ökning av kroppstemperaturen.

När man vänder sig till en specialist måste en man genomgå diagnostik och få möten. Det snabbast lösa problemet kommer att hjälpa drogbehandling av prostatit, vilket blir mer effektivt när det kompletteras med beprövade hemmetoder.

Hur man behandlar prostatit i hemmet

Behandling av prostatit hemma innebär användning av folk recept, massage, fysiska övningar och fysioterapi enheter som hjälper till att hantera sjukdomen och återställa mäns hälsa.

Det är viktigt att förstå att hembehandling av prostatit endast är möjlig i fall av komplikationer av sjukdomen. Komplicerade former eller ofta återkommande sjukdom kräver mer uppmärksamhet och mer allvarliga åtgärder vid behandling.

Recept av traditionell medicin

Terapi av prostatit hos män i hemmet, baserat på folkrecept, hjälper till att lindra smärtsyndromet, lindra inflammation, återställa den vanliga processen med urinering och öka kroppens övergripande ton och dess motståndskraft mot eventuella infektioner.

Pumpa frön i behandlingen av prostatit

Pumpa frön används för att behandla prostatit i mer än ett århundrade. Deras helande effekt beror på innehållet i en stor del av ett element som zink. Manlig kropp behöver daglig zinkintag i kroppen, det här låter dig behålla och bibehålla hälsan. Torkade, men inte stekta pumpafrön används för behandling. De måste skrällas och ätas. För en behandling är vanligtvis ett halv kilo frön tillräckligt. Det innebär att kursen kommer att vara kvar tills "medicinen" är över. Om du upprepar dessa kurser årligen minskar risken för förvärring av kronisk prostatit väsentligt.

Det första sättet: Varje dag måste du äta 30 pumpa frön. Gör detta före måltider, inte rusar, de måste noggrant tuggas.

Det andra sättet: Skalade, rostade pumpafrön passeras genom köttkvarn och lägger till 200 gram honung. Alla blanda väl och rulla bollar lika stora som en valnöt. För behandling av kronisk prostatit äter upp 2 av dessa bollar dagligen. De, som i föregående fall, äter innan de äter. I detta fall kan bollarna inte sväljas, tuggas och suga i två till tre minuter.

Infusion av hassel

Huvudingrediensen är hasselnöt. För att behandla prostatit måste du ta bark eller löv av hassel. Du kan brygga ihop de två ingredienserna, växla dem. Samtidigt måste barken bryggas dubbelt så länge, eftersom det är mer styvt.

Recept: en matsked av löv (eller bark), hasselbröd i ett glas kokande vatten, stäng ett tätt lock och vänta en halvtimme. Spänn sedan och ta 1/4 kopp 4 gånger om dagen. Det är bättre att använda färskt material varje gång. Vanligtvis är en vecka tillräcklig för sådana förfaranden.

Malurt med prostatit

Malurt är en växt som du kan klara av nästan vilken infektion som helst, inklusive pyogen. Hur kan prostatit behandlas med malurt? Det är bäst att genomföra en omfattande kurs, inklusive intag och tvättning av urinröret. Det tar 100 gram torr malurt, som males i händerna så små som möjligt och siktas genom en sikta. Små fraktioner används för oral administrering i torr form, stora för avkok, från vilka mikroclyster och sprutningar i urinröret görs. Som ett resultat får de en dubbel effekt på kroppen, vilket rensar från infektionspatogenerna, vilket leder till att inflammatoriska processer upphör.

Behandlingen varar en vecka. Torr malurt, oberoende av mat, tas av nypa, tvättas med vatten. Varje dag på kvällen tillverkas mikroclyster och spolning av urinröret med hjälp av avkok.

Ett avkok för mikroclyster och sprutor görs enligt följande. En tesked med en kulle torrgräs malurt häll en liter kokande vatten. Efter kylning till 40 ° C, filtrera. För varje procedur behöver du 50 ml avkokning. Med hjälp av en spruta görs en injektion i anus och in i urinröret. Injektion i urinröret görs plötsligt, så att vätskan rör sig så långt som möjligt. För varje procedur behöver du använda en separat spruta.

Terapeutiska juicer

Effektiv behandling av prostatit i hemmet kan snabbt och privat utföras med hjälp av juice. I kombination med läkemedelsbehandling visar sådana åtgärder bra resultat. Väletablerade grönsaksjuice, som måste konsumeras varje dag för 600 ml. Med prostatitjuice från morötter, betor, är en blandning av gurka och aspargesjuice särskilt lämpliga. Självklart bör detta inte köpas i butiken, men färska, färskpressade juicer. Du kan ta dem kontinuerligt, men minsta kursen är 10 dagar.

Behandling av prostatit med persilja

Persilja har en stor lista över medicinska egenskaper, särskilt det tar bort den inflammatoriska processen och återställer sexuella funktioner.

Trots det faktum att vi använder tiden persilja i matlagning, uppskattar det för kryddig smak, är persilja en medicinalväxter, eftersom det innehåller en stor mängd av mineraler och vitaminer. Så, till exempel, i 100 g persilja finns det två dagliga normer av provitamin A, vilket för övrigt är användbart för ögonen. Och vitamin C är nästan 4 gånger mer än i citron! Dessutom finns det inulin i persilja - det är en naturlig analog av insulin, det reglerar också blodsockernivån och är dessutom den bästa källan till näring för tarmmikrofloran.

Persiljajuice ska tas på en matsked 3 gånger om dagen i en halvtimme före måltiderna.

Det är också användbart att använda persilja frön. Mala 4 teskedar frön i pulver, fyll i ett glas kokande vatten, koka i 15 minuter och svalna sedan. Ta 4-6 gånger om dagen för 1 matsked.

Biodlingsprodukter vid behandling av prostatit

Vid hembehandling av prostatit kommer ljus som gjorts på basis av honung eller propolis snabbt att hjälpa till. De förvaras i kylskåp. Använd, sätt in i anusen.

För att göra honungsljus behöver du honung (1 tesked), ägg (1 stycke), mjöl (3 matskedar). Alla blandar och bildar små ljus. Använd en bit två gånger om dagen. Behandlingsförloppet varar i en månad, sedan om en månad eller en och en halv kan det upprepas.

För att göra ljus från propolis, ta 50 g alkohol och jord propolis, blanda och insistera i 2 veckor utan tillgång till ljus, skaka dagligen. Efter insistering indunstas massan i ett vattenbad tills det blir brungult. Därefter blandas den resulterande massan med kakaosmör och suppositorier bildas. Behandling - en bit dagligen i 35 dagar före sänggåendet. Bota sjukdomen hemma på detta sätt kan du för 2-3 kurser med en paus på 8 veckor.

Massage med prostatit

Med prostatit eller för dess förebyggande, rekommenderar urologer prostata massage kurser. Det hjälper till att hantera någon form av kronisk prostatit. Detta beror på förbättring av lokal cirkulation och stimulering av kroppen.

Vad är hemligheten av effektiviteten av massage?

 • normalisering av lokal blodcirkulation
 • förbättring av muskelton
 • säkra utflödet av hemlighet;
 • förbättring av sexuell funktion
 • öka effektiviteten av läkemedelsbehandling.

Massage kan utföras rektalt eller genom perineal vävnad.

Den första metoden anses vara den mest effektiva. Tillgång till prostatakörteln är genom anusen. Det är bäst att överlämna ett sådant tillvägagångssätt till en specialist, eftersom prostatan är ett mycket känsligt organ och dess vävnader kan lätt skadas av mekanisk stress.

Användningen av denna metod för massage i hemmet är också möjligt. Hans man kan göra en partner. Du kan klara dig själv med hjälp av speciella enheter - prostata massager. De har storlekarna och formen, vilket gör det möjligt att säkert komma in i en anus och att utföra nödvändiga åtgärder.

Ett enklare sätt att massage är en extern massage. Det är mindre effektivt, men det utförs utan penetration. Det kan utföras manuellt, pressa och göra cirkulära rörelser i perinealområdet. Massagerare eller lämpliga föremål kan också användas. Till exempel är en bra massage för utomhusprocedurer en boll för tennis. Han sitter på en stol, mannen sitter på toppen och snyggt rullar på den fram och tillbaka. Denna procedur kan utföras flera gånger om dagen, men det är definitivt värt att göra det på morgonen, omedelbart efter uppvaknandet. Det är fem minuter.

Att massera hemma hade den nödvändiga helande och förebyggande effekten och inte orsaka skada, du behöver veta prostata körningens placering, alla rörelser måste utföras med största försiktighet och kontraindikationer måste beaktas.

Kontraindikationer för prostata massage

 • Akut prostatit;
 • Förekomst av tecken på malign lesion av prostata;
 • Förekomst av cyster och stenar i prostatakörteln.

Fysisk utbildning mot prostatit

Alla vet att rörelsen är livet. Aktiv rörelse, regelbunden motion är en god profylax av prostatit orsakad av stillastående fenomen. Om en sådan sjukdom redan existerar, ges goda resultat i behandlingen genom enkla övningar som är tillräckliga för att utföra tre gånger i veckan.

Om det är möjligt är det nödvändigt att genomgå en terapeutisk träning i en medicinsk institution. Men många övningar är tillgängliga för självstudier. De kräver inte extravagans, speciella villkor och kommer att vara ett bra komplement till komplex behandling, vilket möjliggör en snabbare och effektivare behandling av sjukdomen hemma.

Krossar mot prostatit

En mycket effektiv övning som återställer blodcirkulationen i det lilla bäckens organ, och i prostata, inklusive, är de vanliga knäbanden. Helst måste du krossa 100 gånger, men du behöver inte göra den här engången, du kan dela dem i 2-3 närmar sig med en liten paus.

Om det är svårt att utföra ett sådant antal knep på en gång, måste deras antal gradvis ökas. Tillräcklig behandling och förebyggande belastning blir knep tre gånger i veckan. Squatsna själva borde vara djupa, så låga som möjligt, medan händerna höjs uppåt.

Andra övningar för behandling av prostatit

 • Ligger på magen, raka ben lyfts (20 gånger);
 • "Saxar" - rörelser av raka ben något upptagna från golvet i sittplatsen, händer i stödet något bakom (20 gånger);
 • ligga på ryggen för att dra benen till bröstet så högt som möjligt, lås händerna och stanna så mycket som möjligt, men inte mer än 20 minuter,
 • lägger fötterna ihop, hänger på en tredjedel och trycker ett knä framåt en efter en. Övning utförs i 5 minuter dagligen på morgonen och på kvällen.

En utmärkt övning som förbättrar blodcirkulationen i ett litet bäcken är normal gång. Du måste gå vid varje tillfälle: bara gå runt med jämna mellanrum, flytta på affären för en kort bit till fots, klättra uppför trappan istället för hissen.

Enheter och anordningar för behandling av prostatit

Utvecklingen av modern medicinsk teknik har lett till skapandet av en rad olika apparater för behandling av sjukdomar, som du kan bekämpa denna sjukdom hemma utan regelbundna besök på en medicinsk anläggning.

Apparatens funktion bygger på olika principer, men deras inverkan syftar till att uppnå ett mål - stimulering av prostata, förbättrad blodcirkulation i detta område och eliminering av stillastående fenomen.

Typer av enheter

 • vibration;
 • magnetiska;
 • stimulerande modulerade strömmar;
 • laser.

Varje typ av instrument har sina egna "starka" sidor. Till exempel med användning microvibration snabbt och effektivt elimineras trängsel, förbättra muskeltonus, är den magnetiska effekt som syftar till större analgetisk, antiinflammatorisk, avsvällande verkan.

Det finns också enheter som kombinerar flera arbetsprinciper, de är mer universella.

Lista över de mest kända enheterna

 • Androgyne - en av de vanligaste enheterna för magnetoterapi;
 • Intraton - speciellt rekommenderat för kronisk prostatit, komplicerad av purulent inflammation;
 • Mavit - ger en omfattande åtgärd;
 • Yarovit är en enhet som kombinerar elektromagnetisk och laserstrålning;
 • Vitafon är en universell anordning för behandling av många sjukdomar, inte bara prostatit;
 • Intramag - låter dig kombinera elektrofores och magnetophores med mikro-massage och tvätta urinröret;
 • Prostam är mest effektivt vid behandling av bakteriell prostatit.

Varma bad i kampen mot sjukdomar

Till lymf och blod i människans kropp bättre cirkulerad, det rekommenderas att regelbundet ta varma bad. Vattnet ska inte vara mer än 43 ° C, och tiden för sessionen är kvart i timmen. Istället för vatten, häll heta avkärningar av medicinska örter in i badrummet.

Användning av bad är tillåtet endast i avsaknad av förhöjd kroppstemperatur.

På mig en prostatit! Vad ska jag göra?

Denna artikel är för de som plötsligt befann sig konfronterad med det faktum att han diagnostiserades med prostatit.

Det här är 17 viktiga regler som hjälper dig att övervinna första förvirring och osäkerhet och skissera ytterligare steg för återhämtning.

1. Komplexiteten i självdiagnos av prostatit genom att denna sjukdom visar sig väldigt obetydligt.

Det kan vara:

 • regelbundet upprepade smärta i perineum;
 • obekväma känslor vid urinering eller avföring
 • fördelning av ett transparent ämne från urinröret.

Därför den första regeln för dem som bara upptäckte ovanliga för deras kroppssymtom och misstänkte att han utvecklar prostatit.

I sådana fall du kan inte förlora tiden och du måste kontakta urologen så snart som möjligt.

2. Försök inte diagnostisera sjukdomen själv och dess typ, Diagnos av prostatit bör endast utföras av en komplex kvalificerad specialist, bara han kommer att kunna göra den korrekta diagnosen, ta hänsyn till scenen i sjukdomsutvecklingen och, beroende på detta, bestämma behandlingens nödvändiga karaktär.

3. Om diagnosen prostatit du har bekräftat, måste du komma ihåg att den kliniska sjukdomsförloppet är instabil, i många fall kan det förekomma, och även försämring av komplikation.

Därför måste du observera den behandlande läkaren under lång tid.

4. För att behandla prostatit var effektiv är det nödvändigt välj den bästa kombinationen av terapimetoder. Det är bättre att inte försöka göra det själv, men igen, för att ge detta till en urolog.

5. Recept av antibakteriella läkemedel, doser och appliceringsmönster bör alltid vara individuella och endast framställda efter en doktors test urogenitala mikroflora.

Således är ditt första steg att ta alla nödvändiga test och få sina resultat, endast på denna grund Läkaren kan göra den korrekta diagnosen och förskriva ett behandlingsschema.

6. aldrig Avbryt inte intaget av föreskrivna läkemedel utan att rådfråga din läkare. Destruktion av infektion i prostatakörteln är ännu inte det sista steget i segern över prostatit. mycket Det är viktigt att neutralisera kapillärstagnation i det sjuka organet.

7. Tyvärr, mot en prostatit finns ingen universell medicin. Utvecklingen av denna sjukdom innebär att de patologier som uppstår i den drabbade körteln varierar och komplexiteten.

Få från läkaren en lista över läkemedel med många namn, vara säker på hans avsikt Ladda inte din kropp med alla slags kemi, och ge dig hälsa tillbaka.

8. Efter att ha nått en period av långvarig eftergift, fortsätt med regelbundna undersökningar med din läkare. Med prostatit kan positionen försämras märkbart, och tidiga analyser hjälper till att identifiera den.

Återfall, som upptäcktes i tid, kan behandlas mycket lättare. Därför, även under långvarig eftergift, följ läkarens instruktioner.

9. Snabba återhämtning Det är bara möjligt om du strikt följer doktorns rekommendationer, organisera din kost, fysisk aktivitet, sexuell intimitet och vila.

Men ordet "snabbt", naturligtvis, betyder inte en eller två sessioner som kan lova "någon" fläktade nationell ära "fenomenal" psykiska eller healer. Om någon ger dig ett liknande löfte, slösa inte ens tid eller pengar på det.

10. Vanligt sexliv Är ett nödvändigt villkor för en framgångsrik behandling av prostatit av någon form, innebär det inte bara avsaknaden av en lång period av abstinens utan också eliminering av systematisk sexuell överbelastning.

Man bör komma ihåg att frekventa förändringar i sexpartner kan leda till utbytet av mikrobiell flora med den, som lever i genitala organens miljö. En sådan utbyte ökar aggressiviteten hos mikrobiella föreningar, som negativt påverkar prostatiternas gång.

11. Alkohol och prostatit. Om du dricker alkohol, även i små mängder, är sjukdomen exacerbation nästan garanterad. Omvänt är uteslutningen av alkoholhaltiga drycker från deras liv likvärdigt med att använda den mest effektiva medicinen.

12. Underkylning. Undvik någon form av hypotermi, även mindre, särskilt i de tidiga skeden av sjukdomen under behandlingen. För förvärring kan även ett korttidsbad i det kalla vattnet i en flod eller sjö resultera.

13. Egenskaper av näring. Skarpa rätter kan provocera en förvärmning av prostatit. Undvik att

 • brinnande rätter;
 • rökt produkter;
 • alla slags kryddor med pepparrot, peppar, vitlök, lök.

Vissa typer av rätter som traditionellt anses vara akut och kontraindicerat vid sjukdomar i lever och mage, neutral för prostatit-patienter och kan säkert ätas.

Detta: citron, ättika, surkål, sura bär och frukter, saltade tomater och gurkor och liknande.

Det bör noteras att Kronisk förstoppning bidrar till förekomsten av cirkulationssjukdomar i prostata och kan förvärra sjukdomsförloppet, liksom väsentligt hindra återhämtningen.

För att bli av med förstoppning, äta mer vegetabilisk fiber och begränsa konsumtionen av mjöl och sött, som en bieffekt - det kommer också att hjälpa dig att gå ner i vikt.

14. Fysisk aktivitet. Sedentär livsstil leder till venös och kapillär stagnation, så någon fysisk ansträngning, utom cykling och simning - Gynna bara hälsan hos kroppen och prostatakörteln.

15. Psykologiska orsaker till förvärring av prostatit. Några av de sjuka, särskilt de som har "upplevt", börjar leta efter bland vänner som "andra drabbade", utbyta idéer, tillbringar långa timmar tillsammans, diskuterar symptom, läkare, deras metoder, som gillar godsaker och liknande.

Som ett resultat av att ha lärt sig några symptom som patienten tidigare hade varit okänd försöker han målmedvetet att hitta dem i sig själv och, självklart,... finner, speciellt i fallet när de inte var där!

Men bortsett från detta, många kroniskt sjuka säregna djup pessimism, som är extremt smittsam för andra patienter även med lindrig sjukdom.

Slutligen lära sig att någon annan patient som betecknas vissa förfaranden, det bryts ned till läkaren: jag också sådan brist, varför, att jag inte tilldela... Och för att övertyga sådana patienter att sådana förfaranden i hans fall inte är nödvändiga, läkaren är, för att uttrycka det milt, är svårt.

Alla sådana psykologiska stunder kan inte bara "kan" utan också leda till en förvärmning av prostatit, så Lyssna inte på de omgivande patienterna, utan lita bara på din läkare.

16. Massage i prostata. prostata massage alternativ är olika, man tror att det är en effektiv metod för behandling av prostatit, som inte har några alternativa motsvarigheter.

Det finns olika övertygelser om detta, i alla fall rekommenderar vi att du litar på dina egna känslor och din läkares åsikt.

17. Minskad styrka. Det bör inte vara i panik att överdriva de troliga negativa konsekvenserna av sjukdomen.

I många fall en minskning av styrkan med prostatit är resultatet av negativa förväntningar, misstänksamhet och självhypnos.

18. Även långvarig sjukdom minskar inte möjligheten till ett fullständigt familjeliv. Ett populärt ordspråk som "prostata körteln är det andra manliga hjärtat" är inte objektivt korrekt. En man, liksom en kvinna, har bara ett hjärta.

resultat

Om det så hände att du har prostatit, kronisk, bakteriell spelar det ingen roll, det viktigaste, medan, Falla inte i en meningslös panik och "vind" inte dig själv med oroande förväntningar, och beslutsamt vidta alla åtgärder för att gå igenom läkarundersökningen så snart som möjligt och börja behandla det.

Du vet, det fantastiska är det Verkliga fall av återhämtning kan helt strida mot några av reglerna, som du läser ovan!

De viktigaste kontraindikationerna för män, eller vad som inte kan göras med prostatit och prostata adenom

En sådan sjukdom som inflammation i prostatakörteln har ökat avsevärt under de senaste åren. I detta fall kan symtomatologin hos olika män skilja sig.

Därför, när man har märkt något fel, går man inte alltid direkt till doktorn, skriver av problemen som har uppstått på utmattning, vitaminbrist, förkylningar och andra yttre faktorer, vilket därmed saknar dyrbar tid. Informationen nedan ger dig möjlighet att få maximal information om sjukdomen och förhindra en sådan utveckling av händelser.

Typer och svårighetsgrad av sjukdomen

I medicinsk praxis finns det två typer av prostatit:

 • skarp. En sådan sjukdom uppträder plötsligt och visar tydligt uppenbara symptom. När man vid ett laboratorietest i de flesta fall kan specialister snabbt identifiera orsakssambandet till sjukdomen.
 • kronisk. Den här sjukdomen manifesterar sig aktivt, dimmar sedan igen, vilket ger patienten en illusion av full återhämtning. Det är ganska svårt att bli av med sådan sjukdom, eftersom det är svårt att identifiera en sann patogen i undersökningsprocessen, så specialister måste välja läkemedel "blint".

Inflammatorisk process kan fortsätta diffus, som påverkar hela området av körteln, eller vara fokal i naturen, som påverkar organet på vissa ställen. Beroende på den del av prostata som sjukdomen har påverkat kan prostatit vara katarrhal, follikel eller parenkymal.

Eftersom prostatit ofta är en konsekvens av sexuellt överförbara sjukdomar är laboratorietestning viktigt.

Kontraindikationer för prostatit hos män

Om du fick diagnosen prostatit betyder det inte att du ska sätta ett kors på dig själv och falla i en djup depression. Med tanke på en tidig uppmaning till läkaren kan denna sjukdom helt botas.

Men för att påskynda behandlingsprocessen, lindra symtomen och åtgärda resultatet måste du fortfarande följa några enkla regler:

 • vägra att dricka alkohol. Även om det här är en oskyldig mugg öl efter arbete i vänkretsen, måste denna vana under behandling och rehabiliteringsperioden överges. Det faktum att alkohol irriterar prostatakörteln, vilket ökar smärta, urinerar att man urinerar, vilket i de flesta fall är falskt. På grund av detta förvärras patientens välbefinnande, och endast minnen förblir av en hälsosam, djup nattdröm;
 • Rökning är inte. Rökning påverkar även en hälsosam kropp. Och om patienten har abnormiteter i prostata blir situationen ännu mer komplicerad. Att komma in i kroppen Nikotin orsakar en spasm i vener, vilket förvärrar blodflödet. Som ett resultat blir ett minimum av syre in i körteln, och utflödeskanalens arbete försvagas, vilket omedelbart leder till stasis av utsöndring och en minskning av prostatens ton. Neka att röka kommer att bidra till att förbättra patientens hälsa.

Kön: nytta eller skada

Om vi ​​pratar om promiskuösa sexuella relationer, kommer de inte att gynna även en frisk man.

Regelbundet kön med samma partner kommer till en prostatitpatient för en man.

Faktum är att med denna sjukdom för att förbättra välbefinnandet och påskynda återhämtningsprocessen krävs regelbunden medicinsk prostata massage. Om det inte finns någon möjlighet att delta i sådana sessioner, blir kön ett utmärkt ersättare för förfarandet. Reduktion av motsvarande muskler och själva körteln, som uppträder under utlösningen, kommer att gå till mannen endast för gott.

Förteckning över kontraindicerade livsmedel

Om du fokuserar på att eliminera symtom och helt återhämta sig är dieting obligatorisk. Med denna diagnos handlar det inte om kalorieräknningen, utan om organiseringen av en balanserad diet och fullständig eliminering av skadliga livsmedel.

Bland de förbjudna delikatesserna är:

 • Kaviar och feta fiskar;
 • fett kött och köttbuljong;
 • te, kaffe och annan tonic, samt kolsyrade drycker;
 • bakat bakverk;
 • sorrel, bönor, svampar;
 • rökt produkter;
 • konserverade grönsaker och frukter;
 • salt och kryddor i stora mängder.

Patienter rekommenderas att inkludera i dietprodukter som förbättrar digestion och tarmrörelse. Det är tillrådligt att konsumera färsk vegetabilisk olja, flingor, grönsaker, surmjölkprodukter, torkade aprikoser, svampar, rik på vitaminer, fiber och proteinprodukter.

Självmedicinering, eller vilka droger som inte kan tas

Faktum är att detta inte kan göras, eftersom behandlingsstrategin och valet av droger beror på typen av sjukdom, kan det självförskrivna läkemedlet bara förvärra situationen och inte medföra lättnad.

För att inte skada din hälsa rekommenderas att du tar de läkemedel som ordinerats av den behandlande läkaren, med hänsyn till varaktighet, intensitet och dosering av intaget.

Är det förbjudet att göra en terapeutisk massage för prostata?

Rektalmassage anses vara en användbar åtgärd för patienter med prostatit. Ett sådant förfarande gynnar emellertid inte i alla fall.

Massage är kontraindicerad i bakteriella och akuta former av sjukdomen.

Också extremt oönskade är förfarandet för akuta former av sjukdomen i kombination med cancer tumörer, cyster, problem med urineringsprocessen och i några andra kliniska fall.

Vad kan annars irritera prostata?

Orsaker som ständigt irriterar prostata och bidrar till utvecklingen av sjukdomen kan vara inte bara venerala sjukdomar eller konsekvenserna av en obehandlad influensa.

Sjukdomen kan uppstå på grund av hormonella störningar, åldersrelaterade förändringar i kroppen, ärftliga och kroniska sjukdomar i det genitourära systemet, dåliga vanor, felaktigt organiserad livsstil och andra faktorer.

Vad kan inte göras med prostata adenom?

Patienter som lider av BPH bör sluta röka, alkoholintag, ätstörningar, användning av droger utan läkares rekommendation, liksom genom rektal massage (om du har cystor, maligna tumörer och andra relaterade allvarlig sjukdomens art har hittats).

Förbud mot inflammation i prostata

Att det är omöjligt att göra eller göra vid en prostatit kommer läkaren att uppmana. Förbud beror på sjukdomsformen och varaktigheten av kursen. Funktionerna hos sjukdomen bör diskuteras med behandlingsspecialisten. Han kommer att förklara hur du kan återställa prostatafunktionen och stödja kroppen.

Kännetecken för sjukdom

Prostatit orsakas av en inflammatorisk process i prostatakörteln. Denna kropp tillhör komponenterna i det manliga reproduktionssystemet. Prostata är involverad i bildandet av grunden för ejakulat.

Seminalvätskan består av spermatozoa och en bas. Även prostata körteln deltar i produktionen av testosteron substans. Androgenhormon är involverat i läggning av manliga sexuella egenskaper. Hormonet bidrar också till att hela organismen fungerar ordentligt.

Prostatakörteln består av flera delar. Mellan aktierna är urinläkaren. Organs övre del ligger mot blåsans sphincter. Detta arrangemang tillåter ej ejakulering av den seminalvätska att komma in i blåsans hålighet.

Varje del består av ett membran och bubbla körtlar. Inflammation förändrar bubbelvävnadens struktur. Under inverkan av den patologiska processen ökar vävnaden i storlek. Ödem har en negativ effekt på urinvägarna och urinblåsan. Med en stark svullnad på blåsans nedre del bildas en ficka. Det ackumulerar kvarvarande urin. Stagnerande vätska är farligt för patienten. Vätskan kan leda till olika ytterligare komplikationer.

Det finns flera former av prostatit. Det finns ofta tre typer av sjukdomar:

 • kronisk bakteriell form;
 • kronisk inflammatorisk variation
 • akut patologi.

Det är svårt att behandla en kronisk bakterieform. Denna typ av prostatit orsakas av patogena bakterier. En patogen mikroorganism förstör delar av orgeln. Membranet förstörs, cellen dör. Ackumulering av förlorad vävnad åtföljs av svullnad. Kroppen blir inflammerad. Med brist på näring dör patogener gradvis.

Komplexiteten i denna form ligger i problemen med att bestämma orsaken till sjukdomen. Att ta ett prov tillåter inte att detekteras en mikrobe. Endast återstående spår av bakteriernas livslängd kan detekteras. Urval av behandling är komplicerat.

Kronisk inflammatorisk form utvecklas under påverkan av olika miljöfaktorer och egenskaper hos patientens liv. Denna form av prostatit orsakar negativa processer i kroppens vävnader. De upphör gradvis att utveckla grunden för ejakulat. Denna sort är väl mottaglig för medicinska åtgärder. Nackdelen med denna form är avsaknaden av livlig symptomatologi. Majoriteten av patienterna upptäcker sjukdomens närvaro vid ett planerat besök hos en specialist.

Akut prostatit har en tydlig symptomatologi. Det åtföljs av olika tecken. Många män klagar över en plötslig försämring av välbefinnandet. Kroppstemperaturen kan stiga. Vid undersökning fastställer doktorn skälen och utser behandlingen. Den positiva sidan av denna prostatit är förekomsten av ljusa symtom. Sjukdomen detekteras i de tidiga stadierna. Behandling är aktuell.

Orsaker till sjukdomen

Sjukdomen påverkar prostatakörteln av olika skäl. Kroppsinflammation kan orsaka följande patologiska processer:

 • kroppstemperaturfall;
 • övermålning och stillasittande aktivitet
 • infektion med patogener;
 • hormonella förändringar;
 • trauma av körteln;
 • Förekomsten av kroniska sjukdomar i urinvägarna.

Temperaturminskningen i miljön är farlig för hela reproduktionssystemet. Överkylning eller överhettning medför en minskning av vaskulär vävnad. Fartyg levererar blod till organen. Blodet innehåller röda blodkroppar. Röda kroppar deltar i syreupptagningen. Syre behövs för vävnader för permanent cellförnyelse. Under påverkan av temperaturen får järnet en otillräcklig mängd näringsämnen. Inflammation utvecklas.

I moderna män är den vanliga orsaken till prostatit användning av skadlig mat och inaktiv aktivitet. Frekvent matning med feta rätter är fylld med ackumulering av överflödig kroppsvikt. Detta leder till fetma i första graden. Organen hos sådana patienter kan inte fullt ut utföra sina funktioner. Prostata minskar produktionen av fröbasen. Den reproduktiva funktionen minskar. Gradvis, under påverkan av en lipidfilm, utvecklas inflammation.

En stillasittande livsstil är också farlig för körtelens hälsa. Minskad motorisk aktivitet leder till en minskning av intaget av näringsämnen. Fartyg slutar leverera den önskade mängden syre. Tyger reducerar renoveringsprocessen. Gamla celler slutar klara av sitt arbete. Prostata körtlar påverkas av inflammation.

Huvudproblemet härrör från organs infektion med patogener. Sjukdomsbakterier kan komma in i körteln på olika sätt. Vid infektion observeras partiell förlust av användbar mikroflora. På fria områden finns patogena mikrober. De leder till nederlag för enskilda delar av prostata. Det finns en utveckling av prostatit.

Orsaken till prostatit hos många män är ett felfunktion i hormonsystemet. För hanen är antalet androgener viktiga. Testosteronsubstansen produceras delvis i prostata. När den kvantitativa sammansättningen av hormoner förändras minskar organs aktivitet. Inflammation förvärrar patogenesprocessen. Prostatit på grund av hormonellt misslyckande har ett antal komplikationer och hämmningar.

Skador på coccyx och småbäcken kan också orsaka prostatit. Med en stark inverkan kontraherar prostata vävnaden. Under tryck dör några av cellerna. På denna sida bildas ödem. Puffiness åtföljs av en inflammatorisk process som leder till prostatit. När organet är skadat kan infektion med patogen mikroflora förekomma. Genom små sår i vävnaden planteras farliga bakterier.

Inflammation kan inträffa med långvarigt flöde av kroniska genitourära sjukdomar. Sådana sjukdomar orsakar ytterligare komplikationer i organens vävnader. Processerna kan vara inflammatoriska. Prostatit diagnostiseras hos patienter som lider av diabetes, viral cystit och venerala sjukdomar.

Diagnos av patologi

Du kan upptäcka prostatit genom olika metoder. Huvuddiagnosen utförs med hjälp av en ultraljudsmaskin. Bilden hjälper specialisten att upptäcka området för den komprimerade vävnaden. Dessutom utförs diagnosen av prostata efter palpationsmetoden.

Palpation av prostata körteln är genom anusen. Med hjälp av handen undersöker doktorn organets gränser genom tjocktarmen.

För studien måste du ta en mängd olika prover. En studie av blodfluid och ejakulering utförs.

I båda vätskorna undersöker experten den kvalitativa kompositionen. Blodet hos en frisk patient bör inte innehålla mycket vita blodkroppar och antikroppar. Förekomsten av dessa substanser indikerar närvaron av en långvarig inflammatorisk process.

Basen av halvvätskan har en vis viskositet och surhet. Under påverkan av prostatit finns en minskning av spermiernas volym och en ökning i densitet. I sällsynta fall ändras den seminal vätskan sin färg.

Alla metoder för studier gör det möjligt för specialisten att fastställa typ av sjukdom. En mängd prostatit är uppbyggd av uretralkanalens mikroflora. Smetret tas med en speciell pinne, som injiceras i övre vägarna. En separat metod för undersökning är kateterisering av blåsan. Katetern gör det möjligt för läkaren att ta urinprov från underblåsans nedre del. I en sådan vätska innehåller en stor mängd urinsyra. Döda celler kan också detekteras. Enligt proverna bestäms en mängd prostatit.

Den tagna smeten placeras i gynnsamma förhållanden för bakteriell reproduktion. Utvidgade kolonier av patogener utsätts för antibiotika. Läkemedlet som visade det bästa resultatet används som huvudbehandling.

Förberedelse för analys

Det finns ett antal förbud innan du tar analysen från urinröret. Drick inte alkoholhaltiga drycker. En alkoholhaltig vätska orsakar en förändring i blodtrycket. Volymen inkommande syre minskar. Patogena mikroorganismer flyttar till övre urinvägarna.

Du kan inte ha sex före analysen. Sexuell kontakt leder till utsöndring av seminalvätska. Spermier kan tvätta några av patogenerna från kanalen. Även sexuell kontakt åtföljs av flytning av ejakulatet. Läkaren kan inte korrekt avgöra orsaken till den patologiska processen.

Med bakteriell prostatit kan antibakteriella medel för intimvård inte användas. Sådana droger kan tvätta mikrofloran från nedre delen av urinröret. Analys av en sådan patient kommer att vara uninformativ.

Det är omöjligt att besöka sådana offentliga platser som bastur eller sjöar före analysen. När man besöker dessa ställen kan tillståndet i mikrofrukten i urinvägarna förvärras. Detta gör det inte möjligt för specialisten att få rätt resultat.

Metoder för terapeutisk effekt

Behandlingen utförs på olika sätt. Moderna specialister erbjuder följande metoder för eliminering av prostatit:

 • drogbehandling;
 • elektrokoagulering;
 • kroppsmassage;
 • anslutning till kostnäring
 • genomförandet av vissa regler.

Drogterapi beror på en mängd olika prostatit. Den främsta fördelaktiga effekten utförs av antibiotika. Moderna läkare använder droger som innehåller levofloxacin. Detta antibiotikum har maximal effekt på orsaken till inflammation. De återstående systemen lider inte av denna behandling. Dosering och behandlingstiden väljs av en läkare.

Många läkare rekommenderar att ta bort inflammation med omniker. Läkemedlet ökar aktiviteten hos bubbla vävnad. Järn producerar en stor del av grunden för ejakulatet. Arbetet i prostatakörteln förbättras gradvis.

Tunga former av prostatit kan snabbt elimineras genom elektrokoagulering eller magnetisk påverkan. Under påverkan av elektrisk ström skapas en våg. Värme löser inflammationen. Vävnader minskar i volymen. Det finns en restaurering av prostatakörteln. I sällsynta fall föreskrivs kirurgisk ingrepp.

I prostatit rekommenderas en speciell form av massage. Massage utförs genom anus och coccygealområdet. Vissa män följer inte denna procedur på grund av blyghet. Massage är endast lämplig för patienter som inte har akut tillstånd.

Vid sjukdom bör du följa en diet. Sådan näring kan minska sjukdomsutvecklingen och påskynda ämnesomsättningen. Dessutom kan kostnäring hjälpa dig att återställa kroppsvikt. Vid en normal vikt, många sjukdomar självförstörande.

Regler för behandling av sjukdom

Behandlingen av behandlingen bör åtföljas av ett antal specifika regler. Med prostatit måste följande villkor vara uppfyllda:

 • vägran att besöka bastur och bad
 • eliminering av alkoholhaltiga drycker
 • ökad motorisk aktivitet
 • anslutning till kostnäring
 • användningen av vitaminkomplex.

Bastor och bad åtföljs av en förändring av temperaturregimen. I ångrummet stiger kroppstemperaturen. Blodcirkulationen accelereras kraftigt. Efter svettningen sjunker temperaturen kraftigt. Prostatakörteln genomgår också en temperaturskillnad. Glandulvävnaden upphör att fungera normalt. Med en skillnad i indikatorerna kan inflammation förvärras. För att undvika att öka den patologiska processen ska patienten inte besöka sådana platser.

Du kan inte besöka platser som sjöar och floder. Att bada i öppet vatten kan leda till ytterligare infektion. Sjukdomskrävande mikroorganismer kan provocera ytterligare inflammation i vävnaderna. Av denna anledning kan du med en patologi ta en varm dusch. Receptionen av ett varmt bad är också förbjudet.

Konsumera inte alkoholhaltiga drycker. Alkohol leder till en minskning av lumen i kärlvävnaden. Blodvätskan kommer in i det lilla bäckens organ i otillräckliga mängder. Syreintaget minskar också. Vävnaderna får mindre näringsämnen. Illamående kan intensifiera.

Du kan inte dricka alkohol av annan anledning. Bakteriell prostatit orsakar patogena mikroorganismer. Med en försämring av näringsfunktionen börjar de patogena bakterierna intensifiera intensivt. Av denna anledning bör du inte konsumera alkoholhaltiga drycker under behandlingen.

Alkoholhaltiga drycker är kontraindicerade vid antibiotikabehandling. Antibiotika, i kombination med alkohol, orsakar gastrointestinala störningar. Under behandlingen kan patienten uppleva diarré eller matsmältningsbesvär. För att undvika sådana obehagliga konsekvenser, med prostatit kan du inte använda alkoholhaltiga cocktails.

I denna sjukdom kan du inte äta en mängd olika livsmedel. Feta och stekta livsmedel orsakar stillastående processer i mag-tarmkanalen. Minskning av matsmältningsprocessen leder till en försvagning av metaboliska processer. Det finns ingen cellförnyelse. Med denna sjukdom är dessa problem farliga vilket ökar sjukdomsförloppet. Du kan inte använda en mängd kryddor.

Under behandlingen kan man inte utföra stillasittande aktivitet. Låg motoraktivitet ökar stagnation i litet bäcken. Patologi ökar. Av denna anledning kan sjukdomen inte ta en lång sittande position. Det rekommenderas också att delta i olika sporter. Sådana belastningar kommer att bidra till att öka blodcirkulationen i det lilla bäckenet.

Prostatit är ett problem hos många moderna män. Det konstaterades att sjukdomen påverkar unga människor. Av detta skäl är det nödvändigt att veta vad som orsakar denna sjukdom och vilka förbud som finns under den.

Övningar för prostatit

Prostatit är ofta associerad med en stagnerande process i prostatakörteln - kronisk prostatit. I sig själv tvättas den hårt med blod och följaktligen dåligt försörjd med syre. Och detta orsakar redan en försämring av prostata vävnadens funktion. Om vi ​​inte har tillräckligt med syre, börjar vi somna, på samma sätt reagera på brist på syre och separata organ.

Tydlig slutsats - du måste öka tillgången på prostatakörteln med blod. Vid träning i gymmet ökar vi blodflödet till musklerna och de är i god form. Så det är med prostata. Det är nödvändigt att utföra vissa övningar för att driva blod på det.

Övning 1. Den enklaste övningen är sammandragningen av anusens muskler. Under urinering håller du jet, du kommer att påkänna en grupp muskler - det här är gruppen och du behöver regelbundet för att öka blodflödet runt prostata.

Försök att göra 30 sammandragningar i rad, utan dröjsmål i ett stressat tillstånd. Strained-avslappnad, och så 30 gånger i rad. Det verkar enkelt, men många kan känna obehaget när man gör det. Det här är från icke-träning av muskler. Gör 5 gånger om dagen för 30 nedskärningar. Det är väldigt enkelt - tvätta ansiktet, gör 30 stycken. Gå till jobbet, gör 30 nedskärningar. Få dig reglerna och du kommer inte glömma att göra övningarna. När övningarna slutar känna sig obekväma, öka gradvis antalet nedskärningar. Ta med dem till 100 för ett tillvägagångssätt.

Genom att utföra dessa övningar, efter några veckor kommer du att känna en signifikant förbättring i tillståndet hos prostata. Och detta är bara en av de övningar som föreslagits av Dr. Keigel. Jag skrev om de andra i vårt behandling av prostatit.

Övning 2. Kontrastdusch på perinealområdet. Detta förfarande höjer blodflödet i de organ som området appliceras på. Du vet själv hur kontrastduschen stärker, om du tar den till hela kroppen. På samma sätt, med sin lokala tillämpning

Gör det som du vill - rikta flödet från duschen till perinealområdet och ändra dess temperatur enligt följande:

 • Varmt vatten - 30 sekunder
 • Kallt vatten - 15 sekunder.

Varmt vatten ska vara nästan varmt. Det är inte nödvändigt att skölja, men det är nödvändigt att känna att det värms anständigt.

Kallt vatten - med det noga. Det viktigaste är att inte skada (och då kan du och slappna av prostata). Det bör vara rumstemperatur. Efter varmt vatten är det tillräckligt för en kontrast. Om du överdriver det med kallt vatten - kan du göra mycket skada.

Procedurens varaktighet är 3-5 minuter. Förfarandet görs bäst på kvällen före sänggåendet.

Övning 3. Massage perineal regionen. Det är bättre att ligga ner. Det är nödvändigt att fästa på området mellan skrot och anus (närmare anus). Omedelbart under skrotet känns ett bäckben och ännu lägre, benändarna - det här är du där du behöver applicera massage. Fingrarna av handen behöver ganska starkt (utan fanatism förstås) att trycka på detta område. Förfarande att göra 3-5 minuter. Denna procedur, som den föregående, görs bäst på kvällen innan du går och lägger dig efter det andra förfarandet.

De beskrivna övningarna (procedurer) kommer att ge ett mycket bra blodflöde till prostata. Om du gör dem regelbundet kan effekten vara ganska imponerande. Kombinationen av procedurerna 2 och 3 kan också vara mycket användbar i en halvtimme före samlag.

Det här är självklart inget paradis. Om prostatakörteln är patogenen för dess inflammation, kan vissa övningar med prostatit inte klara sig. Och hur man behandlar prostatit specifikt skrev jag också i min uggla behandling av prostatit.

Idag lämnar du den här webbplatsen med en fast kunskap om att du kommer att klara av prostatit. Jag föreslår att du utför ett psykologiskt experiment på dig själv. Resultatet kommer att överraska dig. Är du redo? - Framåt!

Har du någonsin upplevt detta? - Jag tillbringade kvällen på en dator på Internet, granskade en massa webbplatser, besökte vanliga forum - inget nytt! I mitt huvud gröt, och jag skulle göra det här och det... det är synd! Och på vilka platser var det? Vad läste du? Minns inte ens. En bekant känsla? Jag är också bekant.

Vi går vidare. Du sitter förmodligen redan länge på datorn. Det är dags att "starta om". Stå upp, gör huvudlinjen framåt - bakåt - vänster - höger (inte cirkulära rotationer, nämligen sluttningar. Detta är viktigt), så 4 gånger. Nu gör torso böja framåt - bakåt - vänster - höger, och så också 4 gånger. Har gjort - utmärkt! Nu torka ansiktet med kallt vatten och kom tillbaka.

Vilka övningar behöver du göra med prostatit?

Om en man redan lider av prostatainflammation är det viktigt för honom att träna daglig träning. Men inte alla vet vilka övningar som behöver göras med prostatit och vilka som kan skada kroppen. För mer information om denna information, se vår artikel. Vi kommer att ge exempel på olika komplex, vars prestanda inte tar mer än 10-15 minuter, men det kommer effektivt att bidra till att minska inflammation och normalisera metabolism. De kan utföras både hemma och på sjukhus.

I det senare fallet går patienterna normalt till motionsterapi - fysioterapi. Det hjälper mest i sjukdoms tidiga skeden, men med en allvarlig kurs kan det minska risken för komplikationer. Du kan använda en mängd olika uppgifter - från morgonövningar till full utveckling av bäckenområdet. Mer om dem nedan.

Egenskaper hos prostatit

Prostatit är inflammation i prostatakörteln, orsakad av stagnation av blod eller sämre vätska i ett litet bäcken, dåliga vanor, en livsstil med låg aktivitet etc. Denna urologiska patologi anses vara den vanligaste bland medelålders och äldre män, så många tekniker och metoder har uppfunnits för behandling. En av dem är motion.

Prostatit är nära associerad med processer som urineringstörning och erektil funktion. För att bli av med dem, används terapi och fysioterapi, är träningen mer lämpad för att förebygga eller förebygga återfall.

Orsakerna till sjukdomen kan utöver ovanstående faktorer vara rökning och alkoholmissbruk, undernäring, lång avhållande från sexuella relationer eller för ofta samlag. Även inflammatoriska fenomen kan orsaka åldersrelaterade förändringar, hormonfel, hypotermi och trauma, kronisk förstoppning. Symtom på prostatit är:

 1. Smärta vid urinering, svårighet med utgången av strålen, dess avbrott
 2. Känsla av ofullständig tömning av blåsan
 3. Förorening av blod, pus i urinen
 4. Smärta i perineum och ljumskan, könsorganen, ger tillbaka
 5. Smärtsam utlösning, ibland försenad eller för tidig
 6. Brist eller försvagning av erektion

Ange närvaron av sjukdomen kan vara feber och svaghet, en minskning av sexuell lust. När förvärring av sjukdomen kan uppstå symptom på förgiftning, tk. Skadade vävnader börjar aktivt utveckla toxiner. Att hantera patologiska manifestationer är endast möjligt med läkemedel som ordineras för att eliminera orsaken och stoppa symptomen på prostatit. När det gäller motionsterapi är det en ytterligare metod för behandling som rekommenderas för varje patient.

Det finns emellertid situationer där fysisk aktivitet kan vara kontraindicerad till patienten, då ersätts den av en prostata-massage, besök på vissa procedurer som också kan reglera blodcirkulationen. Om sporten inte är förbjuden är det värt att ta reda på vilka fysiska övningar som finns tillgängliga mot prostatit och fråga läkaren, med vilken intensitet de kan utföras i din position. Till exempel, med en bakterieform, var inte ivriga, annars kan du uppnå att patogena mikroorganismer sprider sig till närliggande organ. Och med en exacerbation av patienten känns allvarlig smärta, i det här fallet är det bättre att skjuta upp övningen tills tillståndet förbättras.

Komplex av användbara övningar

Oavsett vilka övningar för prostatit kommer att väljas av patienten från nedan, har de alla ungefär samma positiva effekter. Bland dem kan vi skilja:

 • Förbättrad blodcirkulation
 • Minska svullnaden i orgeln (hjälper till att underlätta urinflödet)
 • Låt dig lämna överflödig vätska från kroppen och med det giftiga ämnen
 • Ökad järnproduktion av syre och näringsämnen, så att den regenererar snabbare
 • Gynnsamt inflytande på det psykologiska tillståndet - förbättring av sömnen, försvinnandet av irritabilitet

Positivt påverkar yrken erektilfunktionen, men det sker inte inom 1-2 dagar, men efter lång träning. Om du använder speciella tekniker kan du eliminera alla symtom på sjukdomen. Detta inkluderar andningsövningar och djupa muskler i bäcken, benen och buken. Låt oss överväga mer noggrant vilka övningar som behandlar prostatit och hur de ska användas i denna patologi. Ett av behandlingskomplexen kan se ut så här:

 1. Börja med lite uppvärmning, det hjälper till att undvika skador
 2. Den första träningen är en semi-squat utförd med ben dividerat med axlarna bredd. Knän när häftning ska sönderdelas, utförs åtgärden långsamt och smidigt. Upprepa 5 gånger
 3. Därefter görs ett steg på platsen med en hög knähiss. De börjar från stående position, benen sätts ihop. På varje lem är det nödvändigt att göra minst 10 repetitioner
 4. Ligga ner på höger sida och dra upp vänster ben i bröstet, böja det i knäet. Upprepa för varje lem 8 gånger
 5. Ligga nu på magen, ställ dig upp på dina armar och gör en avböjning med ryggen, försök att böja så mycket som möjligt. Håll i slutläget i några sekunder och försiktigt tillbaka till originalet
 6. Vid slutet, utför "Birch" - ligga på ryggen för att lyfta benen och stanna i ca 10 sekunder. Med tiden kan belastningen ökas och upp till en halv minut

En övning som "Bridge" kan anses effektiv för att förbättra patientens tillstånd. Den exekveras från liggande läge. En man behöver ligga på ryggen, böja knäna i knäet och sträcka armarna längs kroppen. Nu är det nödvändigt att lyfta bäckenet så högt att golven berör endast fot- och axelbladet. I den här positionen, spendera ca 10 sekunder och försiktigt sänka. Upprepa 5 gånger.

För att förstå hur man korrekt utför vissa övningar från prostatit, titta på videon på Internet. En av dem presenteras nedan, här visar instruktören Alexander Miroshnikov vilken typ av gymnastik som ska utföras med en sjuk prostata.

Kegel övningar

Många experter på frågan om vilka fysiska övningar som behöver göra med prostatit kommer ihåg Kegel övningar. De representerar träningen av den pubic-coccygeal muskel, som är ansvarig för rytmiska sammandragningar under orgasmen. Styrkans hårdhet och hårdhet beror också på det, och med regelbunden studie förbättras testiklarna, den hormonella bakgrunden justeras. Du kan hitta den om du, under urinering, försöker hålla kvar strålen och sedan återuppta den. Den muskel som kontraherade just nu och är nödvändig för oss (sätta en hand på puben, kan du känna dess sammandragningar - det här hjälper till att bestämma att allt är gjort korrekt).

Först kan även uppgiften att avbryta och starta om jeten orsaka svårigheter, tills det visar sig bra, det är bättre att inte fortsätta till följande övningar. Bland dem är:

 1. Fullständig avkoppling av bäckensbottenmusklerna är det enklaste
 2. Starkt LC-muskeln tillsammans med anusområdet, håll i 5-8 sekunder och slappna av. Att upprepa är nödvändigt inte mer än 20 gånger, gradvis ökar uppgiftstiden till 10 sekunder
 3. När träning blir lättare att utföra, kan de hållas på alla ställen och ställen - står eller sitter, på jobbet, i transport. På en dag rekommenderas att göra 3 besök per 20 repetitioner

Håll inte andan när du utför uppgifter, försök att inte trycka på pressen.

Komplex av yoga har en positiv effekt på människan när det gäller att normalisera arbetet i hjärt- och nervsystemet. De kan också förväntas förbättra blodcirkulationen, eliminera resterande inflammatoriska fenomen. Det är bäst att genomföra klasser på morgonen, som börjar med en uppvärmning och flyttar till en mer allvarlig belastning. Vilka övningar gör med prostatit från yoga kommer vi att påpeka i följande lista. Den innehåller:

 • Andningsorganen. Lyft upp händerna, ta ett djupt andetag och håll andan i några sekunder samtidigt som du sänker och lyfter dina extremiteter 3 gånger. Därefter sänka dem för fjärde gången, på det, andas ut och låta dina händer slappna av
 • Triangeln. Stå rakt upp och sprida sedan dina ben så breda som möjligt. Nu, med båda händerna, nå för hälen på din vänstra fot, tryck ditt ansikte mot knäet. Tillbringa denna position ett par sekunder, gå tillbaka till originalet och upprepa i andra riktningen
 • Stängd ring. Det är nödvändigt att ligga ner i magen, böja sig över i ryggen och benen böjer sig vid knäna. Försök fånga dina anklar bakom ryggen och frys i denna position i 30 sekunder, så kan du "rulla" fram och tillbaka

Gör övningar meningsfullt, långsamt. Det är bäst att göra dem i ett välventilerat rum. Om det inte finns något sätt att göra komplexet på morgonen, gör det före sänggåendet.

Andra rekommendationer

Förutom tips för vilka övningar du behöver göra med prostatit specialist kan rekommendera patienten och några andra behandlingsmetoder. Dessa kan omfatta ett badbesök eller en kontrastdusch, andningsövningar, prostata massage. Låt oss överväga vilken fördel av dem det är möjligt att ta emot.

Andningsövningar. Denna teknik kan förväntas förbättra blodcirkulationen och stimulera arbetet hos alla inre organ, bli av med övervikt, stärka immuniteten. På Internet kan du hitta många olika metoder för att utföra gymnastik:

 1. Strelnikovoj
 2. Qigong
 3. Från yoga (pranayama)
 4. Buteykos metod etc.

När det gäller valet av en specifik, är det bäst att prata med den behandlande läkaren, eftersom Han vet ditt tillstånd bäst. Du kan använda andningsgymnastik inte bara för återhämtning, men också efter att prostatit har passerat - som förebyggande åtgärder.

Kontrastdusch. Positiva åtgärder av denna metod är förstärkning av immunitet och ökning av blodtillförsel av organ, vilket ger glädje åt människan, restaurering av metaboliska processer. Att använda sådan behandling kan som vid en förvärring av en prostatit och i sin eller hans kroniska form. Det görs på följande sätt: Först behandlas de nedre extremiteterna, börjar med fötterna (var och en separat), sedan passerar de i händerna, även separat. Därefter passerar de till bröstet, och den sista "behandlar" ryggen.

För varje del av kroppen är exponeringen inte mer än 5 minuter (4 av dem behandlas med varmt vatten och endast 1 - med kallt vatten), i allmänhet är procedurens varaktighet då ca 20-30 minuter.

Om du vill stå under duschen helt, är exponeringstiden lite annorlunda. Först bör patienten stå under varmt vatten i 2 minuter (men vattentemperaturen får inte vara mer än 38 grader), sedan i 15 sekunder ska du stå under kallt vatten (lägsta temperatur - 22 grader). Därefter upprepas åtgärden 2 gånger, endast hällning med varmt vatten reduceras till 1 minut.

Prostatisk massage. Det anses vara en av de mest användbara behandlingarna för prostatit hos män. Fysisk påverkan är direkt på prostata genom anusen. Gör det bättre i behandlingsrummet, men om du tränar med en massör kan du göra det hemma. Före proceduren är det nödvändigt:

 • Rengör tarmarna på ett naturligt sätt, men helst med en rengörande enema från kamomillbuljong
 • Drick ca 1 liter vatten för att göra prostatan väl ut mot bakgrunden av ändtarmen
 • Patienten bör försöka helt slappna av, annars kan man inte undvika obehagliga känslor

Om några övningar behövs för att behandla prostatit och patienten har kontraindikationer i deras prestanda, kan massagen ersätta dem. Sessionen varar i ca 2-3 minuter, under vilken personen måste noggrant massera den första delen av prostata, sedan den andra, och i slutändan hålla det centrala spåret.