Huvud
Strömförsörjning

Jämförande granskning av Prostatilen och Vitaprost

På läkemedelsmarknaden presenteras ett stort urval läkemedel avsedda för konservativ behandling av prostata sjukdomar. De ledande positionerna tas dock av Prostatilen och Vitaprost.

Var uppmärksam! Det är omöjligt att besvara otvetydigt vilken typ av botemedel att välja för behandling av prostatit, varje läkemedel har sina egna nackdelar och fördelar.

prostatilen

Effektiviteten av detta läkemedel har bekräftats i nästan två årtionden. Dess huvudsakliga aktiva komponent är hemligheten hos prostatakörteln av nötkreatur. Proteinerna som ingår i kompositionen påverkar målmedvetet prostatakörteln och deponeras uteslutande i hennes vävnader.

Prostatilen finns i två former: Pulver för injektion (lyofilizat) och rektala suppositorier för topisk applicering.

Indikationer för användning

Läkemedlet är avsett för män av både reproduktiv ålder och äldre patienter i närvaro av följande faktorer:

 • Prostatit av akut och kronisk typ är inte bakteriell;
 • Överträdelse av urinering av olika svårighetsgrad;
 • Hyperplasi av prostata;
 • Förebyggande och behandling av tromboflebit i bäckenregionen;
 • Infertilitet på bakgrund av sjukdomar i prostata;
 • Konsekvenser efter kirurgisk behandling i genitourinary system;
 • Stagnerande fenomen i bäckenorganen associerade med åldersrelaterade förändringar;
 • Problem i den intima sfären.

Det används för symptomatisk behandling. Prostatilen hjälper till att lindra svullnad i prostatavävnaden och reducera urinblåsan, och normaliserar också sekretoriska funktionen hos prostata.

Det är också möjligt att använda läkemedlet som profylax för att förebygga prostatiska sjukdomar och minska risken för återfall efter behandling.

Kontra

Liksom alla mediciner har detta läkemedel sin egen serie kontraindikationer:

 • Känslighet för vissa komponenter i drogen;
 • Lever och njurinsufficiens;
 • Förstöring av kroniska hemorrojder, förekomsten av sprickor i anusen (faktiskt med tillsättning av suppositorier);
 • Myokardinfarkt, led mindre än sex månader sedan.

Vitaprost

Detta läkemedel är en produkt baserad på naturliga extrakt av utsöndringen av prostata, det utmärks av antiinflammatorisk och antibakteriell verkan.

Används allmänt i andrologi och urologi för behandling och förebyggande av prostatacancer hos män.

Du kan köpa Vitaprost i ett apotek i två former: suppositorier avsedda för rektal administrering och tabletter för intag.

Indikationer för användning

Tabletter och suppositorier Vitaprost förskrivs i följande situationer:

 • Prostatit, som har en kronisk natur, liksom förebyggande av exacerbation av prostatit av bakteriell typ.
 • Hyperplasi av prostata av godartad genes;
 • Förberedelse för kirurgisk behandling av prostata och postoperativ period;
 • Urininkontinens hos blandad etiologi.

Eventuella kontraindikationer

Trots det faktum att detta läkemedel anses vara en relativt säker lösning, innehåller instruktionerna för dess användning vissa kontraindikationer, vilket bör läsas noggrant före användning.

Dessa inkluderar:

 • Patologier i centrala nervsystemet;
 • Maligna neoplasmer av prostata;
 • Vaskulära förändringar;
 • Ökad känslighet för läkemedlets komponenter.

Jämförande egenskaper hos droger

Viktigt! Som ett resultat av användningen av dessa läkemedel är det möjligt att inte bara lindra det allmänna tillståndet utan även öka kraften, stabilisera hormonell bakgrund och bli av med obehagliga symptom.

Prostatilen och Vitaprost har emellertid vissa skillnader i beståndsdelarna, varför principen om deras effekt varierar något.

Till exempel innehåller Prostatilen zink och tokoferol i dess sammansättning.

 • Zink är nödvändigt för att förverkliga människornas reproduktiva funktion;
 • Tocopherol är också en beståndsdel i hemligheten, påverkar rörligheten hos spermier.

Huvudkomponenterna i Vitaprost, förutom extraktet från prostata, är arginin, glycin och lomefloxacin.

 • Arginin är en oumbärlig aminosyra för människokroppen, vilket positivt påverkar styrkan och bildandet av spermatozoa, blodtillförsel till prostatavävnaderna.
 • Glycin är också en av komponenterna i utsöndringen av prostata som påverkar dess funktion;
 • Lomefloxacin är ett antibakteriellt läkemedel med ett brett spektrum av åtgärder. Det har en antimikrobiell och antiinflammatorisk effekt.

Av ovanstående egenskaper följer det att Prostatilen tar bort puffiness och har en terapeutisk effekt snabbare, underlättar urinprocessen och används framgångsrikt för att behandla manifestationer av prostataadenom, men är maktlös i närvaro av en inflammatorisk process i prostata.

När man förskriver ett läkemedel måste man därför komma ihåg att om prostataadenom kompliceras av prostatit, är det nödvändigt att förskriva ett antibakteriellt medel. medan Applicering av Vitaprost är mer lämplig i närvaro av sjukdomsinfektiös natur, eftersom det har ett antibiotikum i dess sammansättning. Den har antiinflammatoriska egenskaper och fungerar bra för att eliminera smärtsam urinering mot bakgrund av prostatit.

Foto 1: Den ledande komponenten av var och en av produkterna är den naturliga utsöndringen av tjurens prostata, som har en rad fördelaktiga effekter på hanehälsan. Källa: flickr (abscompany).

Vad du ska välja: Vitaprost eller Prostatilen

Effekten av Prostatilen och Vitaprost har länge bevisats och många vet om det. De flesta androloger och urologer rekommenderar Vitaprost i sin praxis. Detta förklaras av den stora aktiva substansen i jämförelse med Prostatilen och närvaron av en ytterligare antibakteriell komponent som samtidigt fungerar som ett antiviralt medel och det tar bort symptomen väl.

I de fall där patienten diagnostiseras med prostata adenom, som inte är av smittsam natur, är det inte nödvändigt att ta ett antibakteriellt medel, och du kan välja att prostata.

Det är också viktigt att Prostatilen är mycket effektiv, samtidigt som den är mer kostnadseffektiv.

Detta leder till slutsatsen att det är omöjligt att nämna ett visst läkemedel bäst.

Läkemedlet blir det endast efter överenskommelse i en konkret situation om den effektivt löser viktiga problem.

Foto 2: Endast den behandlande läkaren bör ordinera denna eller den medicinering, baserat på orsaken till sjukdomen och patientens välbefinnande. Det rekommenderas inte att själv bestämma vilken av drogerna som är effektivare, annars finns det en chans att möta en massa komplikationer. Därför, när de första obehagliga symtomen på sjukdomen uppträder, är det värt att se en läkare för en undersökning och utseendet av adekvat behandling. Källa: flickr (Sheamus Batti).

Ljus Prostatilen: Bruksanvisning, foto

För att avgöra vilka är de bästa rektala suppositorierna Prostatilen eller Vitaprost ska du genomgå ett test, varefter läkaren kommer att kunna fastställa orsaken, typen och formen av prostatit. Ljus är ganska effektiva, och är därför populära bland männen. Deras aktiva komponenter verkar direkt i centrum av inflammation, förbättrar sjukdomsförloppet och främjar en snabbare återhämtning.

Prostatit är en av de vanligaste patologierna som drabbar män i 40-talet. Det finns ett problem mot bakgrund av låg immunitet, när organismen utsätts för patogena mikroorganismer. Prostatit kan förekomma i akut eller kronisk form. I det andra fallet är sjukdomen svårare att behandla, eftersom dess symptom inte uppträder i början, och patienten misstänker inte ens att han är sjuk.

Komplex terapi anses vara den mest effektiva metoden för behandling av prostatit. Det tillhandahåller läkemedel som innehåller antibiotika, injektioner, suppositorier, tabletter. Det är inte nödvändigt att välja läkemedel på egen hand eftersom du måste gå igenom ett komplex av undersökningar för att välja rätt medicin för att bestämma orsaken till sjukdomen.

Rektala suppositorier för prostatit

Stearinljus har ett brett utbud av indikationer för användning. På apotekens hyllor idag kan du hitta en mängd olika droger som skiljer sig åt bland kompositioner, indikationer, effektivitet och pris. Inte i alla fall med inflammation i prostatakörteln, det är lämpligt att använda ljus. Innan du använder detta eller annat läkemedel bör du läsa instruktionerna, eftersom många läkemedel från denna kategori har ett antal kontraindikationer.

Huvudtyper av ljus för aktuell applikation:

 • antiinflammatoriska suppositorier bidrar till förstörelsen av patogena mikroorganismer, avlägsnandet av smärtsamma förnimmelser används oftare för att behandla kroniska former;
 • läkemedel som innehåller ett antibiotikum är nödvändiga för förstöring av smittsamma medel;
 • metyluracil-medel ger en fullsträckt näring av prostatakörtlarna, vilket bidrar till restaureringen av organets vävnader.
 • Narkosläkemedel minskar intensiteten av smärtsamma känslor och förbättrar patientens tillstånd.

Vitaprost

Läkemedlet är tillgängligt i form av tabletter och suppositorier för rektal administrering. Vitaprost Plus-ljus har indikationer för patienter med kronisk inflammation, Vitaprost Forte används när akut prostatit diagnostiseras. Suppositorier finns tillgängliga i blisterförpackningar med 10 st. Ett ljus innehåller 100 mg prostataxtrakt. Tabletter är avsedda för intag.

Vitaprost utses i sådana fall:

 • för att förebygga återkommande kronisk prostatit av icke-bakteriellt ursprung
 • med prostata adenom
 • efter kirurgisk ingrepp för förebyggande av sjukdomar i urinvägarna;
 • för att förbättra tillståndet hos patienter som har symtom som frekvent urinering, smärta i höftområdet och rezi.

Vitaprost Forte har ett antal kontraindikationer. Om du inte tar hänsyn till dem, kan du möta inte bara biverkningar, utan också komplicera sjukdomsförloppet. Använd inte ljus för cancerprostatsjukdom, laktasbrist och nedsatt leverfunktion. Läkemedlet är kontraindicerat hos patienter under 18 år, såväl som personer med individuella intoleranskomponenter. Innan du köper och använder suppositorier Vitaprogress, bör du läsa instruktionerna, eller ännu bättre rådfråga din läkare.

Doseringen av läkemedlet beror på patientens hälsotillstånd och sjukdomens försummelse. Tabletterna ska tas en åt gången, två gånger om dagen, med mycket vatten, utan att tugga. Stearinljus appliceras en gång om dagen efter rengöring av enema.

Både tabletter och suppositorier tolereras normalt av patienter, om kontraindikationer används och speciella fall som anges i instruktionerna beaktas.

I sällsynta fall kan dessa biverkningar inträffa:

 • en allergi som uppenbaras av utslag, klåda, rodnad i huden
 • flatulens;
 • nedsatt matsmältning
 • smärta i magen;
 • illamående och kräkningar
 • avföring
 • ökad salivation.

prostatilen

Prostatilen i ampuller och rektala suppositorier är tillgängliga för försäljning. Välj det bästa, ljus eller injektioner hjälper den behandlande läkaren. Om vi ​​pratar om suppositorier, så föredrar vi oftast de medel som innehåller zink. Denna mikroelement är oumbärlig för att upprätthålla hälsan hos inte bara prostata, men hela genitourinary och reproduktiva systemet för män.

Prostatilen Zink finns i form av en lösning för beredning av injektioner, tabletter, suppositorier. I sammansättningen av alla preparat finns två huvudkomponenter: zinksulfat och prostatylen av animaliskt ursprung. Bland analogerna är den mest populära Vitaprost. Välj vilket läkemedel som är bättre, du kan på grundval av återkoppling och rekommendationer från läkaren.

Läkemedlet Prostatilen Zink är föreskrivet enligt indikationerna, under samma förhållanden som dess analoga Vitaprost. Information om kontraindikationer finns i bruksanvisningen. Doseringen varierar beroende på användningsformen, eftersom det finns indikationer för både behandling av prostata sjukdomar och för förebyggande av dem. Använd inte Prostatilen Zink för hemorrojder, problem med hjärtat, leverskada. För att bättre veta läkemedlets egenskaper bör du läsa beskrivningen och annan information som anges i anvisningarna, eller kontakta en specialist.

Vad är bättre Prostatilen eller Vitaprost: Vad är skillnaden i drogerna?

Vid behandling av BPH och prostatit används i stor utsträckning preparat baserade på extraktet av prostata hos stor boskap. Vanligtvis används prostatilen eller Vitaprost.

Prostatilen finns som ett lyofilizat för beredning av injektionslösningar och suppositorier. Vitaprost produceras i form av ljus och tabletter.

Många har en fråga, vilken av dessa droger är bättre? Det är omöjligt att besvara denna fråga otvetydigt, eftersom varje läkemedel har sina fördelar och nackdelar.

Jämförelse av droger: tabell

Vad är skillnaden mellan Prostatilen och Vitaprost? Bordet hjälper till att svara på denna fråga bäst. En jämförande analys av Vitaprost och Prostatilen ges nedan.

Vilket läkemedel som är bättre att använda i ett visst fall bestäms enbart av den behandlande läkaren, baserat på patientens historia.

Vitaprost: bruksanvisningar

Tabletter och suppositorier Vitaprost anses vara de mest effektiva läkemedlen för idag. Vad är grunden för suppositorier och tabletter? Den aktiva komponenten av droger är extraktet från nötkreaturs prostata. Även i läkemedel finns hjälpkomponenter som inte har några farmakologiska åtgärder.

Den aktiva substansen i Vitaprost har en organotropisk effekt på prostatakörteln. Man tror att denna komponent hjälper till att stoppa inflammatoriska processer i prostatakörteln, för att eliminera dysursjukdomar, för att normalisera det genitourära systemet som helhet.

Tabletter och suppositorier Vitaprost är tillrådligt att använda vid behandling av prostatit (icke-bakteriell etiologi), adenom i prostata 1-2 grader av svårighetsgrad, dysursjukdomar.

En annan användning av läkemedlet är motiverat vid förberedelserna för kirurgiska ingrepp på prostata. Dessutom kan ljus och tabletter administreras till män efter operation.

För tabletter är den optimala dosen 100 mg. Många användningsområden - 2 gånger om dagen. Varaktigheten av behandlingen är i genomsnitt 10-14 dagar. Det är också möjligt att ta tabletter för förebyggande ändamål. I detta fall är behandlingsperioden 2 veckor. Under ett år kan två förebyggande kurser genomföras.

Om ljus används, är det tillräckligt att använda 1 stiftpiller per dag. För att komma in i ett ljus är det önskvärt efter avfasning och utförande av hygieniska förfaranden. Multiplikation av suppositorier - 1 gång per dag. Behandlingstiden är 2-4 veckor.

Vitaprost-ljus och tabletter har en skillnad i kompositionen. Likväl har läkemedlen samma kontraindikation - ökad känslighet för komponenterna. Bland biverkningarna av droger kan identifieras:

När allergiska reaktioner uppstår är det lämpligt att avbryta behandlingsförloppet, samt att genomgå symptomatisk behandling.

Prostatilen: bruksanvisningar

Prostatilen - ett läkemedel tillverkat i form av lyofilizat för beredning av injektioner. Inte heller så länge sedan började de producera suppositorier Prostatilen Zinc. Stearinljuset skiljer sig naturligtvis i kompositionen från lyofilizatet. I sammansättningen av suppositorier finns dessutom zink- och alfa-tocopherolacetat.

Aktiv komponent Prostatilena är ett extrakt av nötkreaturs prostata. Ämnet har en organotropisk effekt på prostatakörteln. Zink och vitamin E hjälper dessutom:

 • Återställ erektion med prostatit eller adenom.
 • Förhindra utvecklingen av ateroskleros.
 • Neutralisera de negativa effekterna av fria radikaler på celler.
 • Förbättra kvaliteten på spermierna.
 • Förhindra intravaskulär koagulering.

Lyofilizat och suppositorier Prostatilen är lämpligt att använda vid behandling av prostata adenom, prostatit, dysursjukdomar. Stearinljus kan dessutom användas för manlig infertilitet, hemorrojder, sexuella störningar.

Hur man använder lyofilizatet? Du måste blanda pulvret med vatten för injektion, 0,5% lösning av novokain eller en lösning av natriumklorid. På en dag behövs 1-2 injektioner, det vill säga den dagliga dosen är 5-10 mg. Varaktigheten av behandlingen är 5-10 dagar.

Suppositorier ska administreras rektalt efter spontan tarmrörelse. Den dagliga dosen är 1-2 ljus. Behandlingstiden bör inte överstiga 10 dagar.

Kontraindikation för användning av injektioner Prostatilen är överkänslighet mot läkemedlets komponenter. Ljus kan inte heller användas för:

 1. Njurinsufficiens.
 2. Cardio.
 3. Myokardinfarkt.
 4. Ökad känslighet för beståndsdelar.
 5. Tromboembolism.
 6. Atherosclerosis.
 7. Smalning av venös eller artärbädd.

Bland biverkningarna av lyofilizat isoleras endast allergiska reaktioner. Ljus Prostatilen kan orsaka sådana komplikationer som:

 • Minskning av blodkoagulerbarhet.
 • Överträdelser i centrala nervsystemet (yrsel, migrän, svaghet, generell trötthet).
 • Blödning.
 • Illamående.
 • Ökning av leverstorlek.
 • Creatinuria.

Recensioner och Analoger

Trenden är att Vitaprost med positiva kommentarer är en absolut majoritet. Nästan alla patienter var nöjda med resultatet.

Om Prostatilen recensioner varierar. Till exempel klagar många patienter på ljus. De hävdar att de under terapi upplevde illamående och andra dyspeptiska störningar.

Om du inte vill använda Vitaprost eller Prostatilen kan du använda gruppanaloger av droger. Vilka läkemedel kan fungera som ett alternativ? Enligt läkare är de bästa analogerna:

 1. Vitaprost Forte (priset börjar från 1600 rubel). Läkemedlet jämfört med vanligt Vitaprost är mer fördelaktigt vid användning, eftersom ett ljus inte innehåller 50 mg av den aktiva komponenten, men 100 mg.
 2. Sampropro (priset för 5 ampuller är 500-600 rubel). Det kan inte sägas att det är bättre än Prostatilena eller Vitaprost, detta läkemedel, eftersom det har absolut samma sammansättning.

Medicin förbättras dag för dag. Läkemedelsindustrin erbjuder redan män att köpa bioadditiva, vilket är mycket billigare än Vitaprost och Prostatilena. Genom deras effektivitet är de inte sämre än droger baserat på extraktet från nötkreaturs prostata.

Bra BAD - Kinesiska urologiska gips ZB Prostatiska Navel Plasters. Läkemedlet är bättre än de flesta kosttillskott. Sammansättningen av läkemedlet innefattar naturliga växtkomponenter. Detta verktyg kan användas även för äldre patienter som har abnormaliteter i lever- eller kardiovaskulärsystemet.

Kinesisk urologisk gips ZB Prostatic Navel Plasters är lätt att använda. Det behöver helt enkelt limmas till området strax nedanför naveln, och en dag senare skjuter. Läkemedlets effektivitet bekräftas av kvalitetscertifikat och oberoende kliniska studier.

Hur man väljer mellan Prostatilen och Vitaprost

Hittills presenterar läkemedelsmarknaden ett stort antal olika läkemedel för behandling av akut, kronisk eller bakteriell prostatit. De är ganska annorlunda i pris, även om deras sammansättning och driftsprincip är i stort sett densamma. Ledande positioner, enligt kunder, tillhör Vitaprost och Prostatilens medel. Låt oss försöka lista ut vilka av dessa två droger som är bättre.

Många läkemedel för behandling av prostatit verkar på en liknande princip.

Den huvudsakliga aktiva substansen

Huvuddelen av Vitaprost och Prostatilen-läkemedel är bovint prostataxtrakt. Detta ämne erhölls relativt nyligen, endast i mitten av 1990-talet. Och i sin syntes och studie av inverkan på människokroppen tog forskare från den militära medicinska akademin i Ryska federationens försvarsministerium.

Extrakt av prostata, som ingår i Vitaprost och Prostatilena, har ett sådant handlingsspektrum:

 • Reduktion av ödem i prostatakörteln.
 • Minskning av volymen av inflammatorisk infiltration.
 • Förbättra blodmikrocirkulationen i prostata och följaktligen öka syreförsörjningen.
 • Positivt påverkar spermatozoas funktionella aktivitet.
 • Producerar antiinflammatorisk effekt.
 • Ökar immunsystemets antimikrobiella aktivitet.
 • Normalisering av tonen i musklerna i urinblåsan och urinröret.

Som ett resultat av en sådan effekt på kroppen finns det normalisering av hormonell bakgrund, styrka och libido blir bättre. Även symptom på prostatit går bort, vilket inte bara kan påverka människans övergripande fysiska och psykiska välbefinnande.

Andra biologiskt aktiva komponenter

Men inte bara det ovan nämnda extraktet hjälper till vid behandling av prostatit. Effekten av att använda ljus är mycket bättre om de innehåller ytterligare ämnen i deras sammansättning.

Till skillnad från suppositorier Vitaprost finns Prostatilen närvarande i apotek i två versioner. Den första utvecklades av det ukrainska läkemedelsföretaget Lekhim. Förutom prostataxtraktet innehåller suppositorierna också:

 • Zink.
 • E-vitamin eller tokoferol.

Ett sådant läkemedel heter "Prostatilen - Zink". Zink spelar en stor roll i människornas reproduktiva funktion. Normalt ingår det i utsöndringen av prostata. Detta mikroelement går in i spermatozoa, och tack vare det är den normala utvecklingen av det befruktade ägget möjligt, upp till dess fixering i livmodern. Dessutom, med en tillräcklig mängd zink i kroppen, fungerar det mänskliga immunsystemet också bättre, dess motståndskraft gentemot olika mikroorganismer och andra ogynnsamma faktorer i den yttre miljön ökar.

E-vitamin är också en del av prostata utsöndring. Huvudrollen är att bibehålla biologisk aktivitet hos spermier. Dessutom anses tokoferol vara ett utmärkt antikoaguleringsmedel och antioxidant. Dessa två ytterligare komponenter av Prostatilen suppositorier verkar mycket bättre på prostatakörteln. Snabbare svullnad, smärta i perineum försvinner, erektions- och ejakulationsprocessen normaliseras.

Den andra versionen av Prostatilen föreslogs av den ryska tillverkaren av läkemedel "Citomed". Förutom den huvudsakliga aktiva substansen innehåller de zink, arginin och glycin. Sådana ljus kallas "Prostatilen - AC".

Arginin är en villkorligt oumbärlig aminosyra. Han deltar i bildandet av spermatozoa och påverkar styrkan. Under forskningen visade sig dess antioxidant effekt också. Det hjälper till att stärka blodkärlens väggar, förbättrar mikrocirkulationsprocesser. Glycin är också en del av prostatakörtelns utsöndring och har en obestridlig inverkan på dess funktion.

Tabell 1 Utmärkande egenskaper hos beredningar

Tabell № 1 Utmärkande egenskaper för beredningar

Jämförande granskning av droger Prostatilen eller Vitaprost: Vad är bättre och hur skiljer de sig från varandra?

Prostatit orsakar mycket problem, berövar möjligheten att vara aktiv, vilket är helt oacceptabelt för moderna män.

För att bekämpa denna oerhört obehagliga sjukdom har många olika preparat redan funnits och problemet med att välja det lämpligaste medicinen uppstår.

Till exempel är patienterna ofta intresserade, Vitaprost och Prostatilen - vad är skillnaden och vad som är bättre. Dessa läkemedel, enligt patientens återkoppling, leder.

Den huvudsakliga aktiva beståndsdelen

Det aktiva ämnet Vitaprost och Prostatilen upptäcktes på 1990-talet - det är ett extrakt från prostatakörteln av tjurkalver. Tack vare dess effekt:

 • minskar svullnad av prostata;
 • förbättrar tillförseln av prostatavävnad med syre genom att justera blodmikrocirkulationen;
 • ökar den funktionella aktiviteten hos spermatozoa;
 • inflammation avlägsnas;
 • ökar immunsystemets stabilitet;
 • urinröret normaliseras.

Den hormonella bakgrunden kommer i överensstämmelse med patientens ålder, hans libido förbättras, styrkan justeras, det psykologiska tillståndet stabiliseras.

Typ av problem

Prostatilen och Vitaprost är representerade i apotek huvudsakligen i form av rektala suppositorier.

Detta är den mest effektiva och överkomliga formen av deras ansökan. På grund av den intensiva blodtillförseln i endotarmen, där stiftpiller införs, kommer läkemedlet mycket snabbt in i vävnaderna i den närliggande prostata.

Det sätt på vilket ljus används är enkelt. Ett stearinljus injiceras i rektum dagligen efter avfekning och hygienprocedurer. Därefter krävs minst en halvtimme vila i ett horisontellt läge. Därför är det bättre att utföra proceduren före sängen.

Prostatilen finns också i form av ett pulver erhållet genom att torka extraktet med frysning i vakuum. Den pulverformiga substansen används för framställning av lyofilat. Detta är också ett mycket effektivt sätt att använda medicinen, men särskilda injektioner krävs för injektioner.

Vitaprost, förutom rektala suppositorier, finns också i tabletter.

Detta är den mest bekväma formen av att använda läkemedlet, vilket gör det möjligt att ta det under alla förhållanden, även med ett stort antal människor. Men den helande kraften minskar.

När allt kommer omkring måste läkemedlet passera genom väggarna i den övre delen av magen innan de kommer in i blodet för att komma till exponeringsområdet. Samtidigt förstörs en del av läkemedlet, vilket i allmänhet minskar dess effektivitet. Dessutom kan tabletter påverka mag-tarmkanalen negativt.

Läkemedlets egenskaper

För att förstå vad som är bättre än ett Vitaprost- eller Prostatilenljus och vilket läkemedel du föredrar bör du studera deras egenskaper, indikationer och kontraindikationer, baserat på de bifogade instruktionerna.

Vitaprost

Vitaprost är en medicinskt preparat som består av naturliga komponenter. Oftast används i form av ljus. Vart och ett av dess suppositorier, gjorda på basis av fast fett (Vitessola), innehåller 50 mg av det läkande ämnet "Samprost". Kommer till apoteket i förpackningen, inom vilken det finns 2 blåsor med 5 ljus vardera. Vikten av ett suppositorium är 1,25 g. Förpackningen innehåller instruktioner.

Läkemedlet har följande farmakologiska effekter:

 • förbättrar blodmikrocirkulationen;
 • reducerar trombbildning
 • avlägsnar vävnadsinfiltration;
 • frekvent urinering
 • minskar smärta, normaliserar urinering.

Vitaprost Forte accelererar också trofiska processer och tar bort blåsans hyperaktivitet.

Vitaprost Plus har dessutom antiinflammatorisk och antimikrobiell effekt. Indikationer för användning är:

 • inflammation i prostata, som är ansvarig för känsliga för lomefloxacinbakterier;
 • Postoperativt tillstånd efter operation av prostata eller bukorgan.

Tabletterna är föreskrivna för långvarig behandling av prostatit. De rekommenderas för att ta andra patologier i prostatakörteln, liksom för sexuella dysfunktioner. Den huvudsakliga kontraindikationen är intolerans för enskilda komponenter. Du kan inte ta honom och de unga pojkarna.

Det finns också ett antal sjukdomar där Vitaprost ska användas mycket noggrant. Dessa inkluderar:

 • epilepsi och associerade CNS-sjukdomar;
 • cerebral ateroskleros.

Vid komplex behandling kan Vitaprost öka toxiciteten och förbättra effekten av icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel och orala antikoagulantia.

En överdos av drogen kan leda till:

 • utseendet av hallucinationer;
 • utveckling av fotofobi;
 • psykoser och konvulsiva syndromer;
 • tremor, faller i en stupor.

När symptom på överdosering uppstår, stoppas behandling med Vitaprost.

Biverkningar är extremt sällsynta. Det kan vara en allergisk reaktion:

 • urtikaria, klåda;
 • fotosensibilisering (ökad känslighet mot ultraviolett och synligt ljusspektrum);
 • exudativt erytem.

Vid framkallande av allergiska manifestationer ska läkemedlet avbrytas.

Vitaprost Forte kan också orsaka:

 • matsmältningsstörningar, flatulens
 • kräkningar, illamående, smärta i magen;
 • ökad salivation.

Det används inte för att behandla onkologisk form av prostatit.

prostatilen

Oftast används detta läkemedel, baserat på en naturlig produkt, rektalt. Torpedformad gulaktig färg innehåller 30/50 mg aktiv substans - Samprost.

Suppositorier och pulver för beredning av injektioner Prostatilen

Dess åtgärd förbättras av en ytterligare komponent - glycin, vilket möjliggör att positivt påverka hjärnans nervreceptorer (huvud och ryggrad). Och närvaron av dimetylsulfoxid möjliggör antiinflammatoriska och antimikrobiella effekter. Basen för suppositoriet är Macrogol 1500, vilket ökar massan av varje ljus till 2,8 g.

Under behandling Prostatilen:

 • helt avlägsnar ödem i prostata;
 • eliminerar blåsans högt blodtryck
 • eliminerar stagnation, normaliserar hemligheten;
 • tar bort inflammation och förhindrar förekomsten av venös trombos.

Läkemedlet rekommenderas för användning med:

 • akut och kronisk prostatit, inklusive bakteriell
 • återhämtning efter prostatakirurgi
 • hyperplasi av prostata (godartad);
 • reflex urinretention
 • komplikationer som uppstår på grund av inflammatoriska processer i prostata.

Kontraindikation för dess användning är intolerans av läkemedelskomponenterna. Prostatilen kan inte användas för kvinnor och ungdomar. Allergi kan inträffa under behandlingen. I detta fall avbryts detta läkemedel.

Prostatilen AC, som också säljs i våra apotek, innehåller dessutom zink, som påverkar spermogenes, vilket ökar rörligheten och koncentrationen av spermatozoa. Därför används den vid behandling av infertilitet, sexuella problem.

Vad är bättre än Vitaprost eller Prostatilen?

För närvarande är prostatit med konsekvenser en vanlig sjukdom bland män. Mot denna bakgrund producerar läkemedelsföretag aktivt olika läkemedel för att bekämpa denna sjukdom. De vanligaste är Vitaprost och Prostatilen. Vad är skillnaden mellan dem och finns det ändå - låt oss försöka lista ut det.

Aktiv substans

Huvuddelen av båda drogerna är peptid extrakt av prostata av vuxna tjurar.

Det kallas också "substansen av saprost".

Substans samprost har en organotropisk effekt på prostatakörteln:

 • aktiverar ämnesomsättningen
 • stimulerar immunitet
 • tar bort inflammation och svullnad
 • motverkar vidhäftningen av blodplättar och bildandet av trombi, vilket förbättrar blodcirkulationen i organet;
 • tar bort smärtsyndrom
 • ökar blåsans ton, normaliserande urinering.

På detta sätt Vitaprost och Prostatilen verkar lika på prostata: normalisera metabolismen, minska graden av patologiska processer och återställa den förstörda vävnaden.

Ansökningsformulär och ansökan

Båda betyder utfärdas i ljus. Dosering Prostatilen är 30 och 50 mg, Vitaprost är 10 mg.

Vanligtvis ordineras de för 1 enhet 1 gång per dag. Ange rektalt. Behandlingsförloppet med Vitaprost och Prostatilen varierar från 5 till 10 dagar.

På grund av det faktum att drogerna har samma grund och doseringsform, indikationer för användning de sammanfaller också:

 • akut och kronisk prostatit;
 • period efter kirurgiska ingrepp på prostatakörteln;
 • adenom.

Det finns således ingen särskild skillnad i användningen av Vitaprost och Prostatilen suppositorier. Prisskillnaden för 10 suppositorier är 200-300 rubel.

Vitaprost och Prostatilen tabletter

Vitaprost, förutom suppositorier, produceras också i tablettform. Men om du väljer mellan tabletter och suppositorier, Vitaprost, är det bättre att föredra sistnämnda.

Tabletten, som passerar genom matsmältningsorganet, förlorar en del av dess användbara komponenter till prostata, de når inte hela numret. Effekten av orala medel är därför mycket lägre än ljusets.

Prostatilen kan vara i form av pulver vit eller gulaktig nyans, från vilken injektionslösningen framställs, utspätt med novokain eller vatten för injektion.

pulver har samma aktiva beståndsdel som ljus Är ett lyofilizat extrakt av prostata av tjurar.

Huvudskillnad

Utvecklare av båda varumärkena försöker lönsamt skilja sina produkter, göra det mest effektiva. Därför förbättrar de sina produkter och expanderar handlingsspektret. I synnerhet handlar de om sådana derivat som suppositorier Vitaprost Plus och Prostatilen-Zink.

Jämförande egenskaper - i tabellen:

 • extrakt av prostata;
 • lomefloksatsin
 • extrakt av prostata;
 • vitamin E;
 • zink
 • infektiös prostatit;
 • prostata adenom;
 • postoperativ period
 • kronisk prostatit;
 • förebyggande av kronisk prostatit;
 • postoperativ period
 • manlig infertilitet

Som kan ses, är det viktigaste Den aktiva ingrediensen i ljuset förblev densamma, men ytterligare komponenter uppträdde, vilket utvidgar aktivitetsspektrumet av droger.

I kompositionen av Vitaprost Plus tillsatte Lomefloxacin. Det är ett antibakteriellt medel som tillhör fluorokinoloner. Denna grupp av antibiotika är mest effektiv i kampen mot prostatit. Lomefloxacin har ett brett spektrum av effekter, vilket gör det möjligt att påverka nästan hela den patogena floran i inflammation i prostata.

Tack vare närvaron i suppositorierna av Vitaprost Plus antibiotikum, De ordineras huvudsakligen för prostatit av infektiös etiologi. Använd suppositorier i både akuta och kroniska tillstånd. Detta låter dig hantera inte bara symptomen på sjukdomen utan också eliminera orsaken till bakterieprocessen.

Ljus Prostatilen-Zink är väl lämpade för behandling av kronisk prostatit, det vill säga icke-infektiös genesis. Deras komponenter ökar metabolismen i körteln, stimulerar återhämtningsprocesserna.

Vitamin E Sammansättningen av läkemedlet har en trombolytisk effekt, vilket förbättrar mikrocirkulationen i kroppen och stagnerande fenomen. Ljus Prostatilen-Zink kommer att återställa blodcirkulationen och påskynda regenerering av prostatavävnad under den postoperativa perioden.

Alla 3 komponenter Prostatilen-Zink kompletterar och stärker varandras åtgärder, vilket ger stöd för prostata och dess tillstånd på rätt nivå. Komponenterna i läkemedlet är fysiologiska ämnen, vars behov föreligger hos en frisk och en sjuk organism. Därför kan dessa ljus användas som en förebyggande åtgärd av kronisk prostatit.

zink, som också ingår i suppositorier, är involverad i spermatogenes. Det stimulerar produktionen av spermatozoa, förbättrar deras kvalitet och rörlighet. Därför visas ljus med infertilitet, vilket ofta blir en följd av inflammation i prostata.

Med avseende på biverkningar, då kan båda drogerna, som Vitaprost och Prostatilen, manifestera dem. Men detta händer ofta när det föreskrivna behandlingsschemat inte följs. I de flesta fall påverkar de försiktigt kroppen.

Och du behöver inte pussla över vad det är bättre att välja, för behandling ska utse en läkare, men inte dig själv.

Prostatilen eller vitaprost som är bättre

Prostatilen (suppositorier, ampuller) - bruksanvisningar, analoger, pris och recensioner

Drogen prostatilen i mer än 20 år, hjälpa män i kampen mot prostatit och andra sjukdomar i prostata. Detta läkemedel utvecklades av företaget "Cytomed" med deltagande av lärare från den militära medicinska akademin i St Petersburg.

Prostatilen skapades på basis av proteiner lösliga i vatten. och erhållits genom extraktion från prostata av sexuellt mogna nötkreatur. Dessa proteiner ackumuleras endast i kroppen i prostatakörteln.

Effekten av Prostatilen riktas till:

 • förbättring av prostatakörteln;
 • minskning av ödem och stillastående fenomen i prostata;
 • minskad risk för trombos av körtelkärlen;
 • reduktion av infiltrering av prostata vävnader med leukocyter.

Det finns en minskning av antalet urinering, försvagning eller fullständig eliminering av smärtssyndromet, en ökning av spermatozoas kvantitativa sammansättning och deras rörlighet samt en ökning av libido (sexuell lust).

Vid denna tidpunkt kan läkemedlet Prostatilen i apotek hittas i form av rektala suppositorier och lyofilizat för framställning av en lösning för intramuskulär injektion. Prostatilentabletter är inte tillgängliga.

Instruktioner för användning

1 rektal stötpiller (suppositorium) innehåller 30 mg extraherade peptider. Ljus har formen av en torpedo. Färgen är vit, det kan vara lite nyans av gult, ibland är ett marmormönster på ljusets yta och på skäret synligt.

 • Inflammation av prostatakörteln (prostatit), kronisk och akut kurs;
 • kirurgiska operationer i bäckenregionen (på prostatakörteln, urinblåsan);
 • adenom av prostata;
 • komplikationer av inflammatoriska processer i prostata (manlig infertilitet).

ansökan
Innan du använder drogen rekommenderas att tömma tarmarna och tvätta. Ljus 1 eller 2 gånger om dagen injiceras rektalt (i anus), djupt. Efter införandet av suppositoriet tar det lite tid att ligga ner (cirka 30 minuter). Behandlingsförloppet varar från 5 till 10 dagar.

I 1 ampull lyofilizat innehåller 5 mg extraherade peptider i form av en porös substans eller vitt pulver; gul färg är tillåten.

 • Olika former av prostatit (kronisk, akut);
 • godartad prostatahyperplasi;
 • kirurgiska operationer i bäckenregionen (på prostatakörteln, urinblåsan);
 • komplikationer av inflammatoriska processer i prostata (manlig infertilitet).

ansökan
Pulvret måste lösas i 2 ml fysiologisk lösning (0,9% lösning av NaCl) eller i 2 ml novokain (0,5% lösning), skaka noggrant. Det administreras intramuskulärt till 0,005-0,01 g, 1 gång per dag. Behandlingsförloppet står för 5 till 10 injektioner. Den upprepade kurshanteringen av drogen är möjlig under perioden 1 till 6 månader.

Särskilda instruktioner

Data om överdosering av läkemedel Prostatilen registrerades inte. Eventuella biverkningar av allergisk natur (klådautslag, urtikaria).

Vid studier av läkemedlet Prostatilen har inga typer av interaktion med andra läkemedel identifierats.

Förvara drogen på en mörk, kall plats (upp till 15 o C). Hållbarhetstid är 3 år.

Prostatilen-lyofilizat för beredning av lösningen kan endast köpas på apotek när det presenteras på recept från en läkare. Suppositorier Prostatilen säljs fritt i apoteksnätet.

Pris i Ukraina
Ljus Prostatilen i mängden 10 stycken i förpackningen kan köpas på apoteket till ett genomsnittspris på 91,24 hryvnia; 5 ljus kommer att kosta 44,14 hryvnia. Pulver Prostatilen för beredning av lösningen säljs på apoteksnätet på recept. det genomsnittliga priset är 121,82 hryvnia.

Pris i Ryssland
Att köpa stiftpiller Prostatilen på apotek är möjligt till ett genomsnittligt pris på 440 rubel per förpackning med 10 ljus och 270 rubel för 5 stearinljus. Lyofilisat Prostatilen säljs i apotek till ett genomsnittligt pris på 276 rubel.

 • Prostatilen zink innehåller också zink och vitamin E, som påverkar förbättringen av sexuell funktion och har en antioxidant effekt. Producerad i form av ljus.
 • Vitaprost - har antibakteriell verkan på grund av det som ingår i dess sammansättning lomefloksatsina. Läkemedelsformen för detta läkemedel är suppositorier (suppositorier).
 • Samprost - Komplett analog av Prostatilen; finns i form av ett lyofilizat.
 • Uroprost i komposition som liknar Prostatilen. Det skiljer sig i den suppositoriska kvantitativa sammansättningen: Uroprost innehåller 50 mg extrakt.
 • prostakor på kompositionen och den medicinska effekten liknar läkemedlet Prostatilen.

Vissa örtberedningar har en effekt som liknar Prostatilens effekt. De inkluderar Bioprost, Afalou.

Jämförelse med andra droger

Vilket är bättre: Prostatilen eller Vitaprost?

Många patienter undrar: Vilket läkemedel är bättre, Prostatilen eller Vitaprost? Eftersom kompositionen innefattar även Vitoprosta antibakteriell komponent, är dess verkningsspektrum bredare (inflammatorisk prostatit, förberedelse för prostataoperation). Men det betyder inte att Vitaprost är bättre. Om du väljer mellan Prostatilen och Vitaprost om du behandlar adenom (utan infektion), behöver du inte bara ett antibiotikum i kroppen, men det kan leda till biverkningar. Kvittot av sådana medel måste därför utses av läkaren, baserat på en specifik situation.
Mer om Vitaprost

Vilken är bättre: Prostatilen eller Prostacor?

Frågan som är bättre, Prostacor eller Prostatilen, är enklare. Båda drogerna har samma sammansättning och samma verkningsmekanism, så deras effekt i behandlingen kommer också att likna.
Mer om Prostacor

Många män som tar drogen Prostatilen, pratar positivt om det. De noterar läkemedlets goda terapeutiska effekt och vidhäftande eftergift efter avslutad behandling. Från patienternas ord Prostatilen minskar svårighetsgraden av den inflammatoriska reaktionen, minskar svullnaden i prostata vävnaden, vilket leder till återställandet av normal urinering. Många män noterar återställandet av sexuell funktion och utseendet av möjligheten till barns uppfattning.

Ändå kan du träffas och negativ feedback. Detta är möjligt, eftersom läkemedlets effekt på organismen av olika ämnen inte kan vara densamma. Om läkemedlet inte har den förväntade effekten, behöver du se en läkare för en lämplig ersättning.

Innan du använder, kontakta en specialist.

Dela med vänner

Christina 02 augusti 2017 05:15

Till skillnad från den populära prostata tar den inte bara inflammation, men återställer även körtelns funktion. make registrerad hos smartpost, hjälpt perfekt. Spermogrammet blev mycket bättre. Jag tror att det fortfarande finns en kurs - och allt kommer att normaliseras.

Citizen Incognito 31 juli 2017 10:26

Jag förstår inte varför man jämför prostatilen och vitaprost. droger är olika, en deras pris är två gånger olika till förmån för vitaprost. Jag lägger båda drogerna, och jag kan säga att "prostatilen" är mjukare och jag vill inte gå på toaletten så mycket som jag vill ha från Vitaprost. Vitaprost tycktes i allmänhet vara en tortyr, sedan dess har jag varit ens rädd för dem. Till ljus "prostatilen" användes och anpassades snabbt nog. Jag kan säga 100% att de hjälper, även om jag också måste lida

Vasily 13 juli 2017 11:52

Försökte piller - de hjälpte inte, injektionerna blev lite enklare, men efter en stund återvände smärtan. Den verkliga lindringen togs endast av ljuset "prostatilen". Läkaren förklarade att faktum är att de verkar direkt på prostata, eftersom Den aktiva substansen kommer där i stor volym och omger "leverbarriären". Evenemanget är inte trevligt, men med tanke på att denna obehagliga process förvärras ytterligare av uppmaningar efter införandet av ett ljus, vill du omedelbart glömma om sådan behandling. Men alla offer är värda det. Ljus ger lättnad på kort tid och samtidigt blir det lättare att förstå. Smärtlöv, tillståndet hos strål- och hanehälsan förbättras. I åtminstone denna effekt observeras från tillverkarens "prostatilen" -ljus "cytomed"

Michael 04 juli, 2017 10:13

Låt alla patienter med prostatit ge bra råd. Så fort du känner att något är fel, gå till doktorn. Ja det är inte trevligt och värt pengarna, men du kommer äntligen att bli hjälpt. Jag beklagar verkligen att jag inte gick till doktorn omedelbart och drog till sist. Förmodligen skulle det inte starta sjukdomen och fick inte som ett resultat att diagnosen "en kronisk prostatit" skulle dömma sig på årliga besök på urologen och förebyggande underhåll av ljus. Förresten, alla som är bekanta med denna diagnos kan rekommendera "prostatilen" i suppositorier. I min behandlingsperiod inkluderade inledningsvis flera droger, men det blev mycket tydligare först efter användning av dessa ljus. Jag passerar också genom dessa ljusförhindrande, och jag tror att jag hade tur, dessa ljus är billiga jämfört med analoger.

Andrei 14 juni 2017 06:12

Vi började behandling med "prostatylenisk zink", men biverkningarna från läkemedlet var otäcka och det här räknar inte lukten som är karakteristisk för dessa ljus. Han led i fyra dagar och kunde inte stå för denna tortyr. Jag ringde doktorn, han rekommenderade att jag byter ut ljusen med en enkel "prostatilen" hos den inhemska tillverkaren och, om inte, gå till hans mottagning. Det andra ljuset hade en helt annan effekt. Jag utesluter inte att mot bakgrund av tidigare erfarenhet verkade dessa ljus bara mjukare, men från användningen av den andra åtminstone ville man inte klättra upp på väggen. Självklart är jag ingen läkare, men innan du använder drogen med zink, rekommenderar jag dig att studera saken två gånger. Jag är för en enkel effektiv inhemsk "prostatilen" utan "plus" eller "zink"

Ivan 05 maj, 2017 08:46

Tack vare användningen av ljus kunde "prostatilen" uppnå en stabil remission, jag har levt utan exacerbationer i ca 2 år. För mig själv kom jag till slutsatsen att det trots allt är i natura. Allt som den inflammerade prostata behöver erhålls från ett ljus, baserat på den kända hemligheten hos prostata av boskap. Mycket bra verktyg. Jag noterar att inte bara smärtan gick tillräckligt snabbt, men strålen blev bättre. Och ett annat tips, hålla sig till en hälsosam livsstil och kost, kommer inte att bli överflödig

Sergey 6 mars 2017 04:54

Jag har haft kronisk prostatit sedan jag var trettiofem år gammal. Lugnar ner att han har förvärvat en familj och barn vid denna ålder. Väldigt lång behandlade "prostanorm" och "flomaks" special resultat märkte inte, men drack minst psykologiskt underlättar tanken att det inte skulle vara värre. Sedan på en av platserna hittade jag en folkrecept med en drink och efter att ha använt det hela blandat är det värre, det är bättre. Jag vet inte, det var kanske inte värt att störa piller. Jag var tvungen att gå till en annan läkare för att inte bli skämd av mina terapeutiska försök. Tipsa en vän urolog all sin terapi, skrev han ett gym och ljus "prostatilen", och drog min uppmärksamhet på det faktum att tabletterna i allmänhet sällan hjälpt av det faktum att de bryts ner i kroppen, som i princip är det logiskt. Det verkar inte en dåre, men av någon anledning har det aldrig hänt mig. Jag gör gymnastik, jag började ställa ljuset rakt fram, som doktorn föreskrev. Effekten kom till slutet av kursen och det blev lättare dramatiskt, även om jag redan trodde att ljuset redan inte skulle hjälpa mig

Vasily 21 februari 2017 06:17

Ljus Prostatilena hjälpte verkligen att bli av med dåliga test. Först var jag emot ljus, för att jag inte trodde på handling, läste jag recensioner om honom, vissa var inte särskilt ljusa. Och jag ser ingen anledning att sätta ljus i röven. I sådana fall tror du ett ljus i röven eller ett ljus i templet? Humor. Men poängen är.
Kämpade länge med dåliga analyser. Leukocytos, dålig exponent varade länge. Smärta periodisk. Förmodligen omkring en månad behandlades de med alla typer av örter, piller, etc.
Jag bytte urologen, insisterade på detta i kliniken.
Den nya urologen förskrivte ljuset Prostatilen. Efter 10 dagar tar jag prov - allt är bra. Analyser användes även i nästa laboratorium, bekräftade de.
Vobschem allt är bra. Men det fanns klåda och diarré. Sedan passerade de.
Här letar jag efter en användbar information om en ny protatin. De säger att det finns en ny version av prostatilen. Tillverkarens webbplats har ännu inte skrivit om.

Vadim 03 februari, 2017 12:43

Alltid betraktades som självkänslig och det faktum att jag kunde bli överkörd av prostatit, kunde inte ens föreställa mig i en hemsk dröm. Jag trodde att de var sjuk bara äldre pensionärer. Även om nej. Jag visste ett sådant fall när en kille gick på vintern på bron och föll genom isen. Men trots allt är jag en oroliglös seger för kvinnans hjärtan, en extrem idrottsman, en fläkt av ett ryskt bad, jag har en hundra procent immunitet i korthet))
Ja.. (((Det visade sig att jag inte odödlig. Han kom till profylaktisk administration till hans urolog som har observerats i mer än 5 år och första gången han skickade mig några urinprov och ultraljud. Det visade sig att jag hade prostata. Dr. mig han försäkrade att allt behandlas som en rinnande näsa, om inte det mest effektiva sättet att fördröja -.. rektala suppositorier priset är det bättre att inte jaga och köpa inhemska "Prostatilen".
Jo det är nödvändigt, så är det nödvändigt. Jag laddade ner instruktionerna om rätt "installation" av dessa mycket ljus. Och varje dag på morgonen och kvällen, lägg ner på tunnan, injicerade medicinen inuti och allting. Med erektion är okej. Och det här är viktigast för mig.
P.S. Håll ljusen i kylskåpet..))

Dima den 1 februari 2017 11:33

Jag passerar redan den andra kursen med ljus Prostatilen.
Den första kursen var på behandlingsstadiet av bakteriell prostatit. Nu, efter 1,5 månaders behandling, utser doktorn igen ljus för att fixa resultaten. Han sa att prostatit är en slags man menopause. det vill säga det kommer fortfarande att visas i varje bonde, så ljus behövs för förebyggande. Lekartsvo är bra. men som något läkemedel (ljus) är inte bekvämt. Det är nödvändigt att genomföra ett förfarande innan man går och lägger sig. (2-3 timmar före sänggåendet), om senare, på natten, måste du springa på toaletten.

Genadiy den 18 januari 2017 01:09

på effektiviteten prostatilen uppfyller mig fullständigt. De viktigaste symptomen var borta ett par dagar efter ansökan, i slutet av problemproblemet uppstod inte längre. Effekten förblir så långt, det finns inga problem just nu.

Artem 16 december 2016 12:50

Jag blev behandlad med prostatylenisk zinkljus, från dem och erektionen blev på något sätt bättre.

Anatoly 05 december, 2016 07:46

Prostatit blev sjuk för ett år sedan, kämpade med sjukdomen med växande framgång - 10 dagar läkte, 15-20 paus - och igen. Utnämnd och behandlings kurser från mer än 10 poäng etc. Allt detta kastas ut pengar, för det var ingen stark effekt. Pengarna gick till apoteket, läkarna och igen. Verklig lättnad togs endast av nvs.
Sedan, efter att ha bytt flera urologer, fann jag mig väldigt bra. Tack vare honom bytte han till rätt näring och regelbunden sport, och köpte också prostatilens ljus. Och tack till ljusen, glömde jag att dricka npvs i 2 dagar, och då behövde jag inga piller. Vem tog smärtstillande medel länge, kommer han att förstå vilken glädje för magen att glömma dem. Om i korthet - nu blev jag av med prostatit. Men läkaren rekommenderar att man förhindrar minst en gång var sjätte månad.

Pavel 08 november, 2016 12:51

Jag tog ljuset på en cytomed, för resten kan jag inte gå ut. Hjälpte och viktigast - hjälpte snabbt. Med tanke på att jag har podzapustil prostatit, utsåg läkaren en massa droger. Av någon anledning bestämde jag mig för att jag först måste lindra smärtan och inflammationen och sedan använda ljusen. Nvvs till slutet av smärtan är inte borttagen. Då bestämde jag mig för att använda ljus. Efter det första kan jag inte säga att smärtan genast lämnade. Men efter ett par timmar blev det mycket lättare. På dag 2 kände jag mig nästan mänsklig, vid 5 syntes det att jag inte alls var sjuk. Kursen gick till slutet, de gjorde mig sjuk med komplikationer. Jag rekommenderar.

Alex den 5 oktober, 2016 12:59

För ett år sedan gick jag igenom en hel kyckling för behandling av kronisk prostatit, han behandlades med prostatenol-zink, prostata massage, diet. Personligen gillade jag ljusen, nu gör jag dem profylax.

Ivan 10 juni 2016 06:05

Om du jämför Prostatilen och Vitaprost, kommer någon adekvat läkare att säga att Vitaprost är effektivare än banal eftersom det finns mer aktiv substans i det, så det läker normalt. Jag visste det tidigare inte, men gick med på erbjudandet om en apotekare på ett apotek som rekommenderade ett billigare läkemedel. Det visade sig förgäves, för jag var fortfarande tvungen att köpa Vitaprost och behandlas till slutet.

grisha den 27 april 2016 03:02

Jag genomgick behandling med prostatylenisk zink, läkemedlet närmade mig, tog av alla symptom snabbt, på den andra behandlingsdagen blev det bättre att gå på toaletten. ganska mindre springa. Här planerar jag att genomföra en profylax på sex månader.

Alexander 22 april 2016 03:51

Prostatilen suppositorier, vad man ska göra, det är inte utan val, piller och injektioner - minus levern, liksom en direkt effekt. Och det hjälper vedNu trampade på halsen och tillbaka - och att det inte var så - ser bilder i nete- när inte lechish, tillräckligt nasmotrelsya-. Inte bara ska du börja använda ljus (((

sergey 30 mars 2016 04:29

Jag använder prostatilen- zink, är det väl überall allt en irriterande känsla av samhörighet med prostatit, väl och löser problemet med erektsiey

Alexey 24 mars, 2016 12:36

knappast att en kronisk prostatit själv inte har slutförts, medan drackade några skräp som annonseras. fruen slog henne för hand till doktorn, han beställde Prostatilen ljus. Nu glömde jag om detta ont. hjälpte

Vilket läkemedel är bäst att välja: Vitaprost eller Prostatilen?

I dag på apotekshyllorna hittar du många olika läkemedel som är avsedda för behandling av prostatit. Alla har olika namn, skiljer sig åt i pris. Särskilt populära var Vitaprost och Prostatilen. Men vilken medicin ska jag välja? Vilket läkemedel fungerar bäst?

Den huvudsakliga aktiva beståndsdelen

Vitaprost och Prostatilen har samma identiska huvudsakliga aktiva substanser. Det är ett extrakt som erhålls från prostata hos en tjur. Forskare började använda en sådan komponent på 90-talet.

Detta ämne har denna åtgärd:

 • minskar svullnad i prostata;
 • minskar inflammation
 • förbättrar blodmikrocirkulationen i prostatakörteln, så det blir mer syre;
 • har en fördelaktig effekt på spermatozoas funktioner
 • ökar immuniteten
 • normaliserar tonen i musklerna i urinröret och urinblåsan.

Efter att produkten använts på grundval av denna komponent kommer den hormonella bakgrunden till normal, mannen förbättrar kraften, den sexuella lusten. Dessutom kommer extraktet från tjurens prostata att bli av med prostatit, vilket påverkar människans allmänna välbefinnande positivt.

Typ av problem

Tidigare användes denna aktiva ingrediens för att framställa läkemedel som att injicera. Hittills säljs Prostatilen i ampuller för injektioner. Om injektioner, då tjuren prostataextrakt på kort tid penetrera kännetecknas av snabb effekt i blodet, av denna anledning denna form av läkemedelsfrisättningen.

Men idag på kemistens hyllor finns det ljus där det finns en viss komponent. Denna form av frisättning har både Prostatilen och Vitaprost. Suppositorier har också många plusser. För att använda ljus behöver du inte ha mycket erfarenhet, vilket inte kan sägas om injektioner.

Det är värt att förstå att det är snabbare på grund av en god blodtvättning av ändtarmen, närhet till prostata. Allt detta påverkar det faktum att Vitaprost och Prostatilen börjar på en kort tid.

Vitaprost produceras fortfarande i tablettform. Men tabletter används sällan, eftersom de inte visar samma effekt som ljus. Detta beror på det faktum att huvudämnet tränger igenom blodet under lång tid. För att göra detta måste han gå igenom matsmältningssystemet. Ofta är processen för penetration av huvudkomponenten genom magen i dess förstörelse. Tabletter är mycket praktiska att använda, men de är sällan ordinerade för patienter. Därför är det bättre att föredra suppositorier.

Läkemedlets egenskaper

Ljus har ett ganska brett spektrum av åtgärder. Vitaprost och Prostatilen har en positiv effekt på kroppen.

 • eliminera inflammation
 • lindra smärta
 • förstör bakterier och svampar.

Dessa ljus lätta en person från svullnad, normalisera sekretoriska funktionen. Efter deras användning förbättras mikrocirkulationen i prostatakörteln, vilket skapar skydd mot utseende av trombos. När en person använder detta läkemedel minskar hans smärta.

Dessa ljus förskrivs av läkaren i sådana fall:

 • med prostatit, som är i akut eller kronisk stadium
 • efter operationen.

Det är väldigt enkelt att tillämpa ett sådant botemedel. För att göra detta måste du få ett ljus ut ur förpackningen, vilket är nedsänkt i bakhålet. Innan en sådan manipulation är det nödvändigt att lägga enema. Efter introduktionen av läkemedlet behöver patienten vila, cirka 30 minuter ska ligga horisontellt. Instruktion för användning indikerar att det tar 5-10 dagar att läka på detta sätt. Om en man har en kronisk sjukdomsförlopp eller infertilitet, ökar hastigheten, och han varar mer än 30 dagar. Dessa ljus har inga kontraindikationer.

Forskare har utfört forskning, med hjälp av vilka de upptäckte att Vitaprost minskar sannolikheten för att utveckla prostatit i kronisk form. Efter att läkemedlet använts känns patienten mycket bättre, eftersom smärtan går och urinering sätter in.

Det är värt att komma ihåg att detta läkemedel endast ska användas för läkares recept, vilket också bestämmer hur länge kursen är, dosen. Verktyget åtföljs av bruksanvisningar som du behöver läsa. Mycket sällan upplevde patienter biverkningar. Men vissa människor klagade över förekomsten av en allergisk reaktion. Om en person inte tolererar en viss komponent, måste han ge upp läkemedlet. Du kan köpa ljus utan läkares recept.

prostatilen

Prostatilen är ett populärt botemedel för animaliskt ursprung. Dessa ljus strider mot stagnerande fenomen, svullnad, inflammation i prostata. Detta läkemedel tillåter inte utseende av pus, trombos i venerna.

Dessutom har Prostatilen en stor effekt på spermatozoas tillstånd och aktivitet, bidrar till återhämtning av sekretorisk funktion. Stearinljus förbättrar immuniteten. Sammansättningen av läkemedlet är zink, vilket inte tillåter utveckling av neoplasmer i prostatakörteln, ökar sexuell lust.

Detta läkemedel används rektalt. Bruksanvisning visar att du måste gå in i ljuset 2 gånger om dagen. Ursprungligen är det värt att göra enema. Innan du laddar stötpiller i tarmen måste du vattna det med vanligt vatten. Prostatilen har vissa kontraindikationer.

Det är förbjudet att använda i sådana fall:

 • om det finns känslighet för en viss komponent
 • om en person har haft en hjärtinfarkt
 • med njurinsufficiens
 • med kardioskleros.

Fall av överdosering har dokumenterats.

I en sådan situation kan symtom visas:

 • ett febrilt tillstånd framträder;
 • snabbare andning
 • kroppen är uttorkad;
 • det finns diarré;
 • nedsatt njurfunktion
 • en person reduceras i arbetsförmåga.

För att förhindra en överdosering är det värt att följa läkarens instruktioner, det är också bättre att följa de regler som dikterar bruksanvisningen.

Det finns också injektioner Prostatilen. För detta användes ampuller innehållande en torrblandning, som späds med speciella lösningar eller vatten för injektionsvätskor. Bruksanvisningen visar att du behöver 1-2 ml av denna vätska för injektion.

Späd inte pulvret i sprutan. För detta ändamål är det bättre att använda ett annat fartyg. Många läkare utför processen att späda medicinen i ampullen själv.

Dessa injektioner provocerar inte smärta. Men vissa patienter som har för hög hudkänslighet kan känna obehag när en injektion ges. I detta fall rekommenderas att använda novokain för att minska obehag.

Förfarandet för administrering av medlet är intramuskulärt. För en enda injektion behövs 5 mg av läkemedlet.

Om en person behandlas med injektioner, är det värt att komma ihåg att kursen ska vara mer än 10 dagar. Efter en sådan behandling ska representanten för det starkare könet återigen gå till ett samråd med en läkare. Läkaren kommer att utvärdera effektiviteten av behandlingen. Kanske behöver det justeras. Men du behöver inte ändra dosen själv, för att du kan möta komplikationer.

Vad är bättre att köpa Vitaprost eller Prostatilen?

Inför sjukdomen vill alla bli av med det så fort som möjligt. Många känner till effektiviteten av Vitaprost och Prostatilen. Men vad betyder det, men fungerar bättre? Vilket läkemedel ska jag föredra? De flesta urologer i den inflammatoriska processen i prostata eller adenom utser Vitaprost. I princip är detta det rätta beslutet, särskilt om det finns en bakteriell infektion. Men i andra fall är det mer lämpligt att välja ett billigare alternativ. Det kan vara Prostatilen, vars pris är mycket lägre.

Om du anser att två droger, som avses, kommer någon läkare att rekommendera att använda Vitaprost. Detta beror på det faktum att det finns mer aktiv ingrediens i det, och därför ger behandlingen den bästa effekten. Men efter detta kan du inte säga att detta läkemedel är bättre. Om en person kommer att behandla ett adenom som inte är förknippat med en infektion, behöver inte kroppen igen laddas med antibiotika. Därför är det omöjligt att ringa ett specifikt läkemedel bäst, eftersom det blir så i en viss situation. Av denna anledning bör ljuset ordineras av läkaren, med tanke på patientens tillstånd.

Det rekommenderas inte att självständigt bestämma vilket läkemedel som är bättre att använda. Annars kan en person förvärra sitt eget tillstånd eller möta obehagliga konsekvenser. En kvalificerad läkare ska välja den bästa medicinen. Så snart det finns tecken på prostata sjukdom är det därför värt att gå till sjukhuset för en undersökning, varefter läkaren kommer att välja ett specifikt botemedel.

Rekommenderad läsning:

Hur man använder Prostatilen, vilka egenskaper av läkemedlet och recensioner om det? Hur och när ska du använda Prostatilen Zinc? Hur använder du Vitaprost forte korrekt, hur fungerar läkemedlet? Vitaprost i tabletter och ljus: ordningsföljden

Prostatilen eller Vitaprost - vilket läkemedel du ska välja?

Prostatit är en inflammation i prostata och förekommer ganska ofta. För att behandlingen ska bli effektivast är det nödvändigt att veta vilka läkemedel läkaren kan ordinera och vad är grunden för deras effekt på prostatakörteln. Ledare är drogerna Prostatilen och Vitaprost, som har en liknande sammansättning och effekt. Det är därför män som har stött på denna obehagliga sjukdom är intresserade av frågan om vilket läkemedel som är bättre, Prostatilen eller Vitaprost.

Den huvudsakliga aktiva beståndsdelen

Båda medlen har samma aktiva beståndsdel i kompositionen, det är ett vattenlösligt protein som härrör från bovin prostata. De ackumuleras i prostatakörteln och har en positiv effekt på den. Metoden för behandling av prostatit med läkemedel baserad på denna komponent är relativt ny, eftersom den utvecklades på 90-talet i vårt land.

Användningen av läkemedel baserade på prostataxtraktet från nötkreatur har följande effekter:

 • Svullnaden i körteln minskar och mängden infiltrera som uppträder som ett resultat av den inflammatoriska processen minskar;
 • blodcirkulationen blir mer aktiv, vilket leder till att kroppen får mycket mer syre;
 • förbättrar spermatozoas styrka och rörlighet
 • nivån på immunförsvaret av kroppen ökar;
 • stärka musklerna i urinröret och urinblåsan.

Som ett resultat av de positiva effekterna av bovkörteln extrakt, försvinner obehagliga symptom på prostatit, mannen blir sexuellt aktiv och kan återigen njuta av livet.

Form release

Båda drogerna finns i form av suppositorier, vilket är mycket bekvämt och effektivt. Det aktiva ämnet går in i prostatavävnaden, eftersom rektum ligger i närheten av platsen för inflammation och blodkärlen som ligger i detta område tillåter läkemedlet att börja dess effekter under en mycket kort tidsperiod.

Men vid detta slutar likformigheten av formerna av utgången. Prostatilen tillverkades tidigare i ampuller och var avsedd för injektioner, vilket gjorde att läkemedlet kunde spridas omedelbart över kroppen och börja påverka ännu snabbare än vid användning av suppositorier. Men detta kräver hjälp av en läkare, vilket gör processen med att använda Prostatilen inte så enkelt.

Vitaprost säljs i form av tabletter, men deras användning anses inte tillrådligt, för att initiera en påverkan på en prostatakörtel hos en man, måste läkemedlet passera mag-tarmkanalen, vilket resulterar i vilken del av den aktiva substansen som förloras. Det är därför som tabletter utses mycket sällan, trots att de är lätta att använda.

Prostatilen och dess egenskaper

Förutom den klassiska medicinen, som innehåller ett ämne som härrör från bovin prostata, kan läkemedlet kompletteras med zink och vitamin E. De har en fördelaktig effekt på prostata, sexuell funktion och spermier. Det är därför Prostatilen Zinc är mer föredraget vid behandling av prostatit.

Man måste komma ihåg att det finns ett antal kontraindikationer där användning av ett läkemedel är förbjudet:

 • överkänslighet mot komponenter
 • hemorrojder;
 • problem med hjärt-kärlsystemet;
 • njursvikt
 • leverskador.

Om läkemedlet missbrukas är en överdosning möjlig, vilket uttrycks i följande symtom: feber, uttorkning, svår diarré, snabb andning, nedsatt njurfunktion.

Vitaprost och dess egenskaper

På apoteket kan du köpa ett läkemedel av två typer: Vitapros Plus används för att behandla kronisk prostatit, och Vitaprost Forte är nödvändigt för den akuta sjukdomen.

Dessutom kan antibiotika tillsättas läkemedlet som hjälper till att avlägsna inflammation eller förbereda patienten för operation på körteln och minska sannolikheten för ett återfall efter operationen.

Liksom Prostatilen har Vitaprost kontraindikationer:

 • onkologi av prostata
 • nedsatt leverfunktion
 • laktosinsufficiens;
 • patientens ålder är mindre än 18 år;
 • individuell intolerans av komponenter.

Vid användning av läkemedlet är följande biverkningar möjliga:

 • allergiska reaktioner, utslag, klåda;
 • problem med mag-tarmkanalen, flatulens, diarré, kräkningar;
 • ökad salivation.

Vid biverkningar ska du omedelbart kontakta en läkare som kommer att förskriva en annan, mer lämplig analog.

Vilken förberedelse att välja?

Eftersom drogerna är mycket likartade är frågan, vad som är bättre, Prostatilen eller Vitaprost, som uppstår hos patienterna ganska naturliga, eftersom effekten av effekten är densamma som den aktiva substansen. Faktum är att det finns vissa skillnader som gör att du kan välja rätt läkemedel så exakt som möjligt.

Om patienten inte har en infektion, och du vill bota adenomen, kommer Prostatilen förmodligen att ordineras, vilket kostar lite mindre, men fungerar lika effektivt som Vitaprost. En annan sak, om prostatit åtföljs av påverkan av skadliga bakterier, i det här fallet kan antibiotika inte uteslutas. I alla andra fall ska ett läkemedel med antibakteriella komponenter inte användas.

Det är också nödvändigt att välja den korrekta formen där läkemedlet släpps. Den mest praktiska och effektiva är suppositorier som en man kan använda på egen hand. Om det är möjligt att göra injektioner, är det bättre att använda Prostatilen i ampuller, eftersom det aktiva ämnet i det här fallet snabbt når prostata. Men det är viktigt att komma ihåg att behandlingen ska vara minst 10 dagar.

Skillnader mellan Vitaprost och Prostatilenum för bekvämlighet kan presenteras i form av ett bord: