Huvud
Strömförsörjning

Vilket är bättre: Prostatilen eller Prostatilen zink?

I förrgår var jag med min läkare, han berättade för mig att köpa Prostatilen. Jag gick till apoteket, och där sa de att det också fanns en liknande medicin, men de säger att det är annorlunda, även om namnet är nästan detsamma. Vad är bättre Prostatilen eller Prostatilen zink?

Faktum är att kompositionen av den första och den andra beredningen är liknande, förutom en enda komponent. Prostatilen Zink är en förbättrad version av vanlig Prostatilen, därför är det bättre att föredra det. Denna medicinering är gjord i form av rektala suppositorier, som realiseras i konturceller på fem eller tio stycken.

På grund av närvaron av zink reducerar läkemedlet sannolikheten för prostatacancer, förbättrar avsevärt reproduktionssystemets funktion, ökar sexuell lust och normaliserar spermiernas kvalitet. En annan fördel är den höga halten betyder tokoferol, som är mer bekant för oss som vitamin E. Ämnet har en överlägsen antiinflammatoriska och antibakteriella egenskaper, förhindrar utvecklingen av ateroskleros och infertilitet.

Den aktiva substansen Prostatilena Zinc är ett protein som extraheras från prostatakörteln speciellt odlade gobies. Denna komponent tonar musklerna i blåsan, förbättrar signifikant aktiviteten hos spermatozoa, tar bort ödem och eliminerar inflammatorisk process i prostata.

Fördelen med läkemedlet kan övervägas och att det inte orsakar sådana biverkningar som brännande, klåda och klåda i anusområdet. Men förekomsten av allergi är inte utesluten, därför är det efter den första användningen av suppositorier nödvändigt att följa organismens reaktion. Varaktigheten av kursen kan variera från fem till tio dagar beroende på sjukdomens komplexitet och förlopp. Ljus ska injiceras i anus två gånger dagligen. Således är Prostatilen Zinc definitivt effektivare än vanligt Prostatilen.

prostatilen

Prostatilen är ett läkemedel av naturligt ursprung, och är avsett för behandling av sjukdomar i könsorganet hos män (prostata). Läkemedlet har en mångsidig prostatobeskyttande effekt.

Läkemedlet är tillverkat på basis av extrakt från extraktet av proteiner från prostatakörteln hos nötkreatur, som vanliga könstjur tjänar som givare.

Protein extrakt, extraherat från prostata körtlar av nötkreatur, är en aktiv peptid, det vill säga det har en allmän effekt på villkoret för denna körtel hos människor. Detta innebär att drogen verkar direkt på prostatakörtlarna.

Klinisk och farmakologisk grupp

Ett djur av animaliskt ursprung som används för sjukdomar i prostatakörteln.

Villkor för ledighet från apotek

Släppt utan läkares recept.

Hur mycket kostar prostatan i apotek? Genomsnittspriset ligger i nivå med 350 rubel.

Utformningsform och sammansättning

Preparatet är tillgängligt i form av ett frystorkat pulver för tillverkning av en injektionslösning (lyofilizat) och i form av suppositorier för rektal administrering.

1 ampull med ett läkemedel i form av lyofilat för beredning av en lösning för intramuskulär administrering innehåller:

 • prostatilen (ett komplex av peptider som kan lösas i vatten, vilka erhölls från prostatavävnad av sexuellt mogna nötkreatur) - 5 mg;
 • glycin - 10 mg.

Det rektala suppositoriet Prostatilen-Zink i dess komposition har:

 • prostatylen - 0,03 g;
 • zinksulfat 0,1 g;
 • acetat alfa-tokoferol - 0,1 g

Som hjälpmedel i ljus används:

 • dimetylsulfoxid;
 • polyetenoxid 1500.

Lyofilizatet är en porös eller pulverformig massa med vit eller något gulaktig färg. Koncentrationen av prostataxtraktet i en ampull är 5 mg (i form av vattenlösliga peptider).

Stearinljuset är torpedformat, från vitt till gult.

Farmakologisk effekt

Prostatilen som aktiv substans innehåller ett prostataxtrakt extraherat från vävnaderna i prostatakörteln hos unga tjurar, med tillsats av glycin och spårämnen av zink. Extraktet innehåller ett stort antal peptider - speciella aminosyrakomplex, som är naturliga bioregulatorer av kroppen. De påverkar exakt de vävnader eller organ som de erhållits från.

Sålunda Prostatilen Organotropona utövar effekter på prostata: minskar leukocytisk infiltration, ödem och utsöndring stagnation prostata, förbättrar mikrocirkulationen och blodplätts vaskulär hemostas, inverka positivt den funktionella aktiviteten av spermatozoer.

Enligt kliniska studier, Prostatilen:

 • reducerar smärt syndrom;
 • återställer den vanliga frekvensen av urinering (inom 2-4 dagar från behandlingens början);
 • normaliserar mikrocirkulationen och venös utflöde i prostatakörteln;
 • reducerar antalet leukocyter i utsöndringen av prostata;
 • stärker sexuell lust, förbättrar erektionens och orgasmens kvalitet
 • förbättrar indikatorerna för ejakulat (ökar antalet och rörligheten hos spermatozoa).

Glycin, som också finns i preparatet, tar en aktiv roll i cellförnyelse och syrebildning, deltar i syntesen av immunglobuliner, ingår i många hormoner, spelar en viktig roll i immunsystemets arbete. Mikroelement av zink är nödvändiga för mognad av specifika immunceller, bidrar till bevarandet av spermatozoas integritet, förhindrar utvecklingen av olika processer i prostata, både godartade och maligna.

Prostatilen har också anti-inflammatorisk effekt, korrigerar produktion av antikroppar och stimulera neutrofil antimikrobiell aktivitet, påverkar muskeltonus i urinblåsan (inklusive tonen i detrusor) aktivitet stimulerar humoral immunitet och vissa faktorer organism motstånd.

Indikationer för användning

Vad hjälper? Prostatilen används vid behandling av följande patologiska tillstånd:

 • kronisk prostatit;
 • godartad prostatahyperplasi;
 • interoceptiv copulativ dysfunktion;
 • åldersrelaterade sjukdomar i prostatakörteln;
 • postoperativa komplikationer i prostatakörteln;
 • förebyggande av kronisk prostatit i närvaro av predisposition.

Prostatilen är ett effektivt botemedel mot hemorrojder, tromboflebit, sekundära miktionsstörningar, utsöndrings-toxisk sterilitet, såväl som kirurgiska interventioner, produceras på bäckenorganen.

Kontra

Det finns två typer av kontraindikationer för utnämning / användning av prostatilen i injektioner och rektala suppositorier:

 1. Okontrollerad / slutgiltig - njursvikt, myokardinfarkt (överfört tidigare än 6 månader sedan), kardioskleros.
 2. Konventioner där utser och använder läkemedlet i fråga är möjligt, men med stor försiktighet - tromboembolism eller hög risk för sådana sjukdomar diagnostiserade ocklusiv sjukdom, onormal förträngning av arteriella och / eller venösa kärl.

Obs! En del personer har överkänslighet eller individuell intolerans mot den huvudsakliga aktiva substansen i prostatylen eller dess hjälpkomponenter. I detta fall är utnämningen av läkemedlet kontraindicerat.

Dosering och administreringssätt

Instruktionerna för användning indikerar att suppositoriet Prostatilen injiceras djupt i anusen efter en avföring eller rening av enema. Före användning ska suppositoriet fuktas med vatten. Efter introduktionen är det önskvärt att stanna i sängen i 30-40 minuter.

 • Suppositorierna kommer in rektalt för 1 pc. (50 mg) 1 gång / dag (morgon eller kväll).

Behandlingsförloppet - minst 10 dagar med kronisk prostatit, minst 15 dagar - med godartad prostatahyperplasi.

Stabs Prostatilen

Denna form av farmaceutiskt läkemedel i apoteket levereras i ampuller som innehåller medicinsk pulver. För att förbereda lösningen ska allt innehåll i injektionsflaskan lösas i 1-2 ml isotonisk natriumkloridlösning, vatten för injektion eller 0,5% lösning av novokain. Utför denna manipulation omedelbart före administrering av läkemedlet. Blanda inte ingredienserna i sprutan.

Prostatileninjektioner är som regel smärtfria, men med ökad hudkänslighet rekommenderas att använda novokain som lösningsmedel. Denna kombination av komponenter eliminerar helt obehag under manipulering. Injektionerna görs intramuskulärt för 5-10 mg dagligen i 5-10 dagar. Kursen kan förlängas med lämpliga medicinska indikationer och rekommendationer från en kvalificerad medicinsk specialist. Re-konservativ behandling kan utföras inte tidigare än 2-4 veckor.

Biverkningar

Prostatilen tolereras av patienterna väl, men i sällsynta fall kan följande biverkningar inträffa:

 • signifikant ökning av levern
 • en huvudvärk av icke-intensiv natur
 • imitation av syndromet av kronisk trötthet - svaghet, yrsel, dåsighet;
  kortfristig synnedgång - "dimma".

Ännu mindre ofta finns en minskning av blodkoagulerbarheten, så om patienten har en tendens till inre, nasal eller hemorroid blödning, bör prostatilen appliceras med stor omsorg.

En av de allvarliga biverkningar och anses vara en allergisk reaktion - klåda i anus (det verkar som kliade insidan av rektum), den karakteristiska utslag på kroppen, och i allvarliga fall kan utveckla anafylaktisk chock och angioödem.

överdos

Enligt informationen i instruktionerna för användning av Prostatilen, om patientens rekommenderade dagsdos (400 mg) överskrids under lång tid, kan patienten uppleva följande tillstånd:

 • problem med lungfunktion
 • elektrolyt obalans av blodplasma;
 • huvudvärk;
 • feber;
 • ökade kolesterolnivåer i blodet;
 • dyspepsi;
 • slöhet, generell svaghet;
 • dehydrering;
 • creatinuria;
 • en ökning av volymen av östrogener och androgener i urinen;
 • njurinsufficiens.

Särskilda instruktioner

Prostatilen påverkar inte förmågan att engagera sig i potentiellt farliga aktiviteter som kräver särskild uppmärksamhet och snabba reaktioner, till exempel fordonshantering.

Droginteraktioner

Experter rekommenderar inte att du använder Prostatilen i kombination med följande droger:

 • Natriumbikarbonat;
 • Beredningar av järn;
 • trisamin;
 • Antikoagulantia (Dicumarol, Biscumacetate Ethyl);
 • Förberedelser med silverjoner.

Läkemedlet innehåller vitamin E, som kan förbättra effekten av att använda antiinflammatoriska läkemedel, steroid och icke-steroid. Dessutom reducerar Prostatilen den giftiga effekten av hjärtglykosider (Digitoxin, Digoxin), reverserar effekten av K-vitamin. Den terapeutiska effekten av läkemedel för epilepsi ökar detta.

recensioner

Vi tog upp några recensioner av personer som använde ljus Prostatilen:

 1. Alexander. Jag är en seglare och tillbringar större delen av året till sjöss. Det finns inga läkare, väder är väldigt annorlunda, så med min diagnos måste jag ständigt vara uppmärksam och förebygga vården. Två gånger om året lägger jag ljuset "prostatilen", vilket hjälper mig att mata bukspottkörteln med ämnen som det själv är svårt att producera för det normala livet. Dessutom följer jag försiktighetsreglerna, med undantag av rekommendationer för konstant kön. Tack vare min omtanke har jag inte haft några exacerbationer länge. Jag vet inte ens vad som skulle hända mig utan dessa ljus, det är ganska möjligt att jag skulle behöva skriva.
 2. Paul. Jag har en seriös erfarenhet av att använda ljus. Han behandlades i rätt tid av ichthyol, ljus av den ultra-religiösa, enkel-mindedness. Vid olika tillfällen hjälpte olika droger, för med diagnosen "Prostatit" bor jag redan 8 år. För tillfället stannade jag på ljuset "Prostatilen", för att, som om det inte låter som reklam, men det här är verkligen den optimala kombinationen av pris och kvalitet. Dessa ljus som aktiv ingrediens använder pressa av prostatajuice från nötkreatur, vilket gör det möjligt att inte bara ta bort smärta och andra symtom på sjukdomen, utan orsakar prostata att normalisera sitt arbete, eftersom ger sina saknade komponenter. Efter att ha använt dessa ljus förbättras välbefinnandet exakt. Jag kan inte ens återkalla den liknande känslan av ett bekvämt tillstånd efter kursen från andra ljus. Jag kommer att avstå från rekommendationer, tk. Jag är inte en läkare, men jag uppskattar min erfarenhet av att använda dessa ljus som positiva.
 3. Anatolij. Prostatit blev sjuk för ett år sedan, kämpade med sjukdomen med växande framgång - 10 dagar läkte, 15-20 paus - och igen. Utnämnd och behandlings kurser från mer än 10 poäng etc. Allt detta kastas ut pengar, för det var ingen stark effekt. Pengarna gick till apoteket, läkarna och igen. Verklig lättnad togs endast av nvs. Sedan, efter att ha bytt flera urologer, fann jag mig väldigt bra. Tack vare honom bytte han till rätt näring och regelbunden sport, och köpte också prostatilens ljus. Och tack till ljusen, glömde jag att dricka npvs i 2 dagar, och då behövde jag inga piller. Vem tog smärtstillande medel länge, kommer han att förstå vilken glädje för magen att glömma dem. Om i korthet - nu blev jag av med prostatit. Men läkaren rekommenderar att man förhindrar minst en gång var sjätte månad.

analoger

Strukturala analoger som har samma aktiva substans:

 1. Prostataxtraktvätska (koncentrat) - administreras intramuskulärt i lösning med 1 ml 0,9% natriumklorid eller vatten för injektion dagligen i 5-10 dagar.
 2. Vitraprost och Vitaprost forte - finns i 2 former (tabletter och suppositorier) innehåller prostataextrakt som reducerar prostatastorlek, ta bort exacerbation av kronisk prostatit, minska obehag och obehag under inflammation. Hur man dricker Vitaprost-tabletter ska vanligtvis berätta för läkaren beroende på patientens exakta diagnos.
 3. Samprost - av liknande aktiva substansen är peptidkomplex (bioaktivt protein) används vid behandling av akut och kronisk prostatit, endast produceras i form av frystorkade produkten (pulver) för att erhålla en lösning och intramuskulär administrering, innehåller förpackningen 5-10 flaskor och ampuller med pulver lösningsmedel.

Innan du använder analoger, kontakta din läkare.

Vilket är bättre: Prostatilen eller Vitaprost?

Många patienter undrar: Vilket läkemedel är bättre, Prostatilen eller Vitaprost? Eftersom kompositionen innefattar även Vitoprosta antibakteriell komponent, är dess verkningsspektrum bredare (inflammatorisk prostatit, förberedelse för prostataoperation). Men det betyder inte att Vitaprost är bättre.

Trots allt, om du väljer mellan Prostatilenom Vitaprost och vid behandling av en adenom (utan infektion), kan effekterna av antibiotika på kroppen kommer du inte bara behöver, men också leda till biverkningar. Kvittot av sådana medel måste därför utses av läkaren, baserat på en specifik situation.

Förvaringsförhållanden och hållbarhet

Hållbarhet för suppositorier Prostatilen är 3 år. Preparatet är viktigt att förvara i originalförpackningen, skyddad mot ljus och otillgänglig för barn vid en lufttemperatur på +2 till +15 ° C.

Prostatilens ljus: en beskrivning av läkemedlet

Inflammatoriska processer i prostatakörteln - en frekvent förekomst bland män efter 50 år, men även ungdomar finns med prostata sjukdomar. Behandling av prostatit är inte en enkel sak, så det är viktigt att använda mediciner som har visat sig vara effektiva. En av dessa droger är prostatyleniska suppositorier.

Prostatinljus används för att behandla manliga sjukdomar i mer än ett decennium, vilket bekräftar deras medicinska värde. Urologer ordinerar ofta detta läkemedel, eftersom de är övertygade om förmågan att motstå prostata sjukdomar och förbättra människors välbefinnande.

Prostatylensuppositorier är baserade på proteiner isolerade från prostata hos vuxna nötkreatur. Utdrag av prostata hos tjurarna utövar sin terapeutiska effekt målmedvetet på prostata hos män och koncentrerar sig uteslutande i vävnaderna i detta organ.

Läkemedlet är naturligt och orsakar inte biverkningar.

Prostatilen kan köpas på apotek i två former: rektala suppositorier och pulver (lyofilizat) för injektioner. Vilken typ av läkemedel som ska användas, berättar för doktorn, men för effektiv behandling kan Prostatilen användas i form av injektioner och i form av lokala effekter på prostata.

Former och komposition

Prostatinala ljus är torpedformade, ljusets färg är vit eller gult ljus. Ett marmormönster kan observeras på ytan eller i skäret. Läkemedlet är förpackat i cellkonturförpackningar med 5 eller 10 stycken, ett förpackningspapp. Suppositorier skiljer sig i mängd aktiv ingrediens: ljus med ett innehåll av 30 ml och 50 ml extrakt produceras. Som hjälpämnen är makrogol och dimetylsulfoxid.

Lofofilizatet för injektion innehåller 5 ml av ett extrakt erhållet från djurens prostata. Produkten säljs i ampuller, pulverets färg är ljusgul. Läkemedlet före appliceringen späds med saltlösning eller novokain.

Farmakologisk aktivitet

Prostatyleniska suppositorier avser därför läkemedel avsedda för komplex behandling av prostatiska sjukdomar De har en positiv effekt på prostata för ett antal terapeutiska effekter:

 1. Eliminera stagnerande fenomen i det lilla bäckenet - ljus bidrar till att förbättra blodmikrocirkulationen.
 2. De utövar en kraftig organotropisk effekt på prostatakörteln. Svullnad av organvävnad minskar, och leukocytinfiltrering av prostata minskas.
 3. Stärka den geniturinära sfärens lokala immunitet.
 4. Minska risken för blodproppar i blodkroppens cirkulationssystem.
 5. Eliminera smärtsamma fenomen, minska svårighetsgraden av inflammatoriska processer.
 6. Minska frekvensen av uppmaning att urinera.
 7. Positivt påverka arbetet i prostata som helhet.

Förutom ovanstående terapeutiska effekter kan vi notera normaliseringen av sexuell funktion, ökad sexuell lust, en ökning av antalet och rörligheten hos spermatozoa.

Indikationer för att ta ljus Prostatilen:

 • kroniska inflammatoriska processer i prostata är inte bakteriella;
 • godartad utvidgning av körtelvävnaderna (BPH);
 • behandling och förebyggande av tromboflebit i prostata;
 • svårighet att urinera av någon svårighetsgrad
 • som en hjälpbehandling för akut prostatit;
 • trängsel i bäckenorganen;
 • efter kirurgisk ingrepp i genitourinary sfären;
 • infertilitet orsakad av prostata sjukdomar.

Stearinljus och injektioner Prostatilen kan användas som profylax av prostata sjukdomar hos män i avancerad ålder eller för uteslutande av återfall efter behandling.

Absolut kontraindikation för behandling av prostatilis i ljus är en allergisk reaktion på läkemedlets komponenter.

Men andra sjukdomar kan övervägas:

 • det överförda hjärtinfarkt (senast 6 månader);
 • allvarliga kränkningar av lever och njurar
 • exacerbation av hemorrojder;
 • sprickor i anusen.

Biverkningar av Prostaliten är minimala. Om allergisk reaktion på komponenterna kan observeras hudutslag, i så fall bör användningen av läkemedlet avbrytas och se en läkare för behandlingskorrigering.

Många män lämnar positiva recensioner om behandling med prostatiska suppositorier. Bland de gynnsamma effekterna är oftast inga biverkningar, lindring av obehag vid urinering, förbättring av välbefinnande, eliminering av smärta och behandlingseffektivitet i allmänhet. I negativa recensioner noterar män den låga terapeutiska effekten av läkemedlet, men detta kan motiveras av det faktum att läkemedlet kan vara felriktat, till exempel om prostatit är av infektiös natur.

Kostnad för ljus Prostatilen beror på doseringen av den aktiva substansen i ett stiftpiller och deras mängd i förpackningen.

Genomsnittspriset för 5 stearinljus för 50 mg är ca 400 rubel, 5 ljus för 30 mg - 350 rubel.

Priset på lyofilizat (injektioner) 5 ampuller i förpackningen - cirka 300 rubel.

Prostatilen Zinksuppositorier: skillnader från konventionell beredning

Rektala suppositorier Prostatylen med zink är en kombinerad beredning som innehåller ett extrakt av prostata av djur, zinksulfat och alfa-tokoferolacetat (vitamin E).

Sammansättning i 1 suppositorium:

 • extrakt av prostata 30 mg;
 • zinksulfat - 100 mg;
 • vitamin E - 100 mg.

Prostatilen Zink innehåller inte bara en komponent som påverkar organotropiskt på prostata, utan även ytterligare aktiva substanser som har en hjälpverkan som riktar sig mot behandling av en människors genitourinära sfär.

Vilken typ av terapeutisk effekt har dessa komponenter?

 1. Zinksulfat förhindrar utveckling av prostatahyperplasi och maligna tumörer. Det ökar immuniteten, påverkar spermierna positivt, ökar libido, påverkar hormonbalansen, förbättrar erektionen. Brist på detta ämne orsakar impotens, minskar aktiviteten och antalet spermatozoer.
 2. E-vitamin skyddar blodkärlen från blodproppar, har en kraftfull antioxidant effekt, påverkar positivt spermatozoas aktivitet. Obstruktionen av intravaskulär koagulation och en uttalad antiinflammatorisk effekt kompletterar fullständigt verkningen av Prosthalithin.

Indikationer för användning

Prostatilen Zinkljus avser en grupp läkemedel som används för att behandla godartad hyperplasi, men precis som en vanlig medication, används för förebyggande och behandling av olika manliga sjukdomar:

 • kronisk prostatit;
 • sexuella störningar
 • infertilitet.

Metod för applicering

Den avancerade modifieringen av Prostatilen utförs i form av rektala suppositorier. Prostatilen Zinkljus är torpedformade, ljusets färg är från vit med ljusgul till vit till gråaktig nyans. Suppositorierna är förpackade i kartongförpackningar med 5 eller 10 stycken.

Sättet att använda ljus med zink liknar den vanliga beredningen och kommer att behandlas nedan. Kontraindikationer kan ge allergi mot de tillsatta ämnena, med långvarigt intag av E-vitamin kan blodpropp minska, vilket resulterar i sådana fenomen som blödning från mag-tarmkanalen, svaghet, yrsel, leverförstoring.

Kostnaden för ljus Prostatilen Zink är ungefär i samma prisklass med konventionell protatin - från 300 till 400 rubel.

Prostatilens ljus: bruksanvisningar

Behandling med prostatyleniska suppositorier utförs av kursen:

 • Varaktigheten av behandling av inflammation i prostata är från 5 till 10 dagar.
 • För behandling av adenom ökar behandlingstiden med Prostatilenum till 15 dagar.
 • Den dagliga normen bestäms av läkaren, men vanligtvis administreras ljus två gånger om dagen i en dos av aktiv substans på 30 mg och en gång om dagen - vid 50 mg. Det är viktigt att följa ett antal regler för att använda drogen så att den aktiva substansen blir bättre jämställd.

Så här applicerar du Prostatilens ljus: Instruktion

 1. Rektala suppositorier rekommenderas att gå in i anusen efter rening av tarmarna. Om du inte kan göra det naturligt, speciellt två gånger om dagen, måste du rensa tarmarna med en lavemang.
 2. Suppositorier före användning ska fuktas i vatten och så djupt som möjligt i anuset.
 3. Efter administrering av läkemedlet måste du ta en horisontell position. Efter 20-30 minuter absorberas läkemedlet helt i prostatavävnaden, och en man kan delta i rutinaktiviteter.

Man tror att ljus är ett effektivare läkemedel än injektioner. Detta beror på att de absorberas direkt i organet, eftersom de ligger i prostata närmaste närhet, men prostatilenuminsprutningar används även framgångsrikt för behandling.

Hur man applicerar lyofilizat:

 1. Pulver i ampullen ska spädas med saltlösning eller novokain i en volym om 2 ml, skaka för att lösa upp ämnet. Ta medicinen i sprutan.
 2. Introducera Liofilizate intramuskulärt och dyka ner nålen i vävnaden. Injektionerna är smärtlösa och tolereras väl.

Behandlingstiden med Prostatilen-injektioner är 10 dagar.

överdos

Om patienten för kursbehandlingen använder en dos på 400 mg eller mer, kan följande sjukdomar observeras:

 • sjukdom i matsmältningskanalen;
 • febera fenomen
 • smärta i huvudet.

Dessa problem uppstår mot bakgrund av en minskning av thyroxin i blodplasma, ökad aktivitet av kreatinkinas och en ökning av androgener i urinen. I detta fall ska läkemedlet avbrytas och konsultera en läkare för att ändra behandlingsdosen eller avbryta läkemedlet.

Prostatilen kan inte tas samtidigt med läkemedel som innehåller följande ämnen: järn, silver, trisamin, antikoagulantia, natriumvätekarbonat.

Samtidig mottagning av Prostatilen med icke-steroida preparat eller andra antiinflammatoriska medel ökar deras effekt. Vitamin E, som ingår i Prostatilen Zink, minskar effekten av läkemedel för reglering av hjärtaktivitet. Att dricka alkohol under behandlingen rekommenderas inte.

Bevisad klinisk effekt av suppositorier Prostatilen:

 • lindrar smärt syndrom;
 • reducerar antalet leukocyter i utsöndringen av prostata;
 • stärker sexuell lust
 • förbättrar erektionen;
 • återställer den vanliga processen med urinering (minskar frekvensen av uppmaning);
 • förbättrar mikrocirkulationen av blod i organen i det lilla bäckenet och venöst utflöde från prostata;
 • ökar rörligheten för spermatozoa.

Stearinljus för prostatit: Prostatilen, Prostacor, Vitaprost

Prostatilen är ett utmärkt verktyg för behandling av kroniska former av prostatit orsakas av stagnation i bäckenorganen, men om inflammationen orsakas av patogena mikroorganismer, då läkemedlet kan endast användas som kompletterande behandling. Som en del av ett preparat finns inga antibakteriella komponenter, därför är det för att bekämpa en infektion nödvändigt att acceptera antibiotika eller att använda Analogues Prostatilena.

För att behandla godartad hyperplasi är läkemedlet det mest kända läkemedlet. I fallet med adenom behandling bör tillämpas Prostatilen Zink, som ytterligare komponenter försena utvecklingen av onormal tillväxt av vävnad och positivt påverka blodtillförseln till orgeln.

Behandling Prostatilenom kan upprepas efter en månad eller använda dess analoger. Beroende på sjukdomen bestämmer doktorn behandlingsförloppet med ett eller annat läkemedel, dess repetitioner och dosering för varje kurs.

Trots säkerheten för Prostatilen bör man inte självmedicinera. Detta kan vara ineffektivt, till exempel med en akut prostatit, och värdefull tid för att bekämpa sjukdomen kommer att saknas. Endast den behandlande läkaren kan korrekt avgöra vilket läkemedel som ska användas i det här fallet.

På grund av sin popularitet har Prostatilen många analoger. Ofta är patienter intresserade av frågan om vilka som är bättre att välja ljus från prostatit: Prostatilen, Vitaprost eller Prostacor. Var och en av dessa läkemedel har sina egna egenskaper vid behandlingen av prostata, så du borde köpa exakt det läkemedel som läkaren rekommenderar, men det är också användbart att veta vad som är analogerna av drogen.

Vilket är bättre: Prostatilen eller Vitaprost?

Rektala suppositorier Vitaprost ger praktiskt taget inte sin föregångare i popularitet. De inkluderar inte bara prostata extrakt och vitamin E, men även anti-bakteriellt medel, ett antibiotikum innehåll i formuleringen Vitaprost gör det föredraget för behandling av akut och kronisk prostatit, som orsakas av patogena mikroorganismer. Men ett sådant läkemedel är inte lämpligt för förebyggande och långvarig behandling, eftersom den har biverkningar associerade med den antibakteriella komponenten. Från ställning av biverkningar anses Prostatilen vara det bästa.

Vilken är bättre: Prostatilen eller Prostacor?

Båda preparaten är likartade i kompositionen, därför anses de vara liknande analoger och deras effekt på prostatan är identisk. Men till skillnad från Prostatilen är Prostacor endast tillgängligt i form av ett pulver till injektionsvätskor.

Vad är bättre Prostatilen eller Vitaprost: Vad är skillnaden i drogerna?

Vid behandling av BPH och prostatit används i stor utsträckning preparat baserade på extraktet av prostata hos stor boskap. Vanligtvis används prostatilen eller Vitaprost.

Prostatilen finns som ett lyofilizat för beredning av injektionslösningar och suppositorier. Vitaprost produceras i form av ljus och tabletter.

Många har en fråga, vilken av dessa droger är bättre? Det är omöjligt att besvara denna fråga otvetydigt, eftersom varje läkemedel har sina fördelar och nackdelar.

Jämförelse av droger: tabell

Vad är skillnaden mellan Prostatilen och Vitaprost? Bordet hjälper till att svara på denna fråga bäst. En jämförande analys av Vitaprost och Prostatilen ges nedan.

Vilket läkemedel som är bättre att använda i ett visst fall bestäms enbart av den behandlande läkaren, baserat på patientens historia.

Vitaprost: bruksanvisningar

Tabletter och suppositorier Vitaprost anses vara de mest effektiva läkemedlen för idag. Vad är grunden för suppositorier och tabletter? Den aktiva komponenten av droger är extraktet från nötkreaturs prostata. Även i läkemedel finns hjälpkomponenter som inte har några farmakologiska åtgärder.

Den aktiva substansen i Vitaprost har en organotropisk effekt på prostatakörteln. Man tror att denna komponent hjälper till att stoppa inflammatoriska processer i prostatakörteln, för att eliminera dysursjukdomar, för att normalisera det genitourära systemet som helhet.

Tabletter och suppositorier Vitaprost är tillrådligt att använda vid behandling av prostatit (icke-bakteriell etiologi), adenom i prostata 1-2 grader av svårighetsgrad, dysursjukdomar.

En annan användning av läkemedlet är motiverat vid förberedelserna för kirurgiska ingrepp på prostata. Dessutom kan ljus och tabletter administreras till män efter operation.

För tabletter är den optimala dosen 100 mg. Många användningsområden - 2 gånger om dagen. Varaktigheten av behandlingen är i genomsnitt 10-14 dagar. Det är också möjligt att ta tabletter för förebyggande ändamål. I detta fall är behandlingsperioden 2 veckor. Under ett år kan två förebyggande kurser genomföras.

Om ljus används, är det tillräckligt att använda 1 stiftpiller per dag. För att komma in i ett ljus är det önskvärt efter avfasning och utförande av hygieniska förfaranden. Multiplikation av suppositorier - 1 gång per dag. Behandlingstiden är 2-4 veckor.

Vitaprost-ljus och tabletter har en skillnad i kompositionen. Likväl har läkemedlen samma kontraindikation - ökad känslighet för komponenterna. Bland biverkningarna av droger kan identifieras:

När allergiska reaktioner uppstår är det lämpligt att avbryta behandlingsförloppet, samt att genomgå symptomatisk behandling.

Prostatilen: bruksanvisningar

Prostatilen - ett läkemedel tillverkat i form av lyofilizat för beredning av injektioner. Inte heller så länge sedan började de producera suppositorier Prostatilen Zinc. Stearinljuset skiljer sig naturligtvis i kompositionen från lyofilizatet. I sammansättningen av suppositorier finns dessutom zink- och alfa-tocopherolacetat.

Aktiv komponent Prostatilena är ett extrakt av nötkreaturs prostata. Ämnet har en organotropisk effekt på prostatakörteln. Zink och vitamin E hjälper dessutom:

 • Återställ erektion med prostatit eller adenom.
 • Förhindra utvecklingen av ateroskleros.
 • Neutralisera de negativa effekterna av fria radikaler på celler.
 • Förbättra kvaliteten på spermierna.
 • Förhindra intravaskulär koagulering.

Lyofilizat och suppositorier Prostatilen är lämpligt att använda vid behandling av prostata adenom, prostatit, dysursjukdomar. Stearinljus kan dessutom användas för manlig infertilitet, hemorrojder, sexuella störningar.

Hur man använder lyofilizatet? Du måste blanda pulvret med vatten för injektion, 0,5% lösning av novokain eller en lösning av natriumklorid. På en dag behövs 1-2 injektioner, det vill säga den dagliga dosen är 5-10 mg. Varaktigheten av behandlingen är 5-10 dagar.

Suppositorier ska administreras rektalt efter spontan tarmrörelse. Den dagliga dosen är 1-2 ljus. Behandlingstiden bör inte överstiga 10 dagar.

Kontraindikation för användning av injektioner Prostatilen är överkänslighet mot läkemedlets komponenter. Ljus kan inte heller användas för:

 1. Njurinsufficiens.
 2. Cardio.
 3. Myokardinfarkt.
 4. Ökad känslighet för beståndsdelar.
 5. Tromboembolism.
 6. Atherosclerosis.
 7. Smalning av venös eller artärbädd.

Bland biverkningarna av lyofilizat isoleras endast allergiska reaktioner. Ljus Prostatilen kan orsaka sådana komplikationer som:

 • Minskning av blodkoagulerbarhet.
 • Överträdelser i centrala nervsystemet (yrsel, migrän, svaghet, generell trötthet).
 • Blödning.
 • Illamående.
 • Ökning av leverstorlek.
 • Creatinuria.

Recensioner och Analoger

Trenden är att Vitaprost med positiva kommentarer är en absolut majoritet. Nästan alla patienter var nöjda med resultatet.

Om Prostatilen recensioner varierar. Till exempel klagar många patienter på ljus. De hävdar att de under terapi upplevde illamående och andra dyspeptiska störningar.

Om du inte vill använda Vitaprost eller Prostatilen kan du använda gruppanaloger av droger. Vilka läkemedel kan fungera som ett alternativ? Enligt läkare är de bästa analogerna:

 1. Vitaprost Forte (priset börjar från 1600 rubel). Läkemedlet jämfört med vanligt Vitaprost är mer fördelaktigt vid användning, eftersom ett ljus inte innehåller 50 mg av den aktiva komponenten, men 100 mg.
 2. Sampropro (priset för 5 ampuller är 500-600 rubel). Det kan inte sägas att det är bättre än Prostatilena eller Vitaprost, detta läkemedel, eftersom det har absolut samma sammansättning.

Medicin förbättras dag för dag. Läkemedelsindustrin erbjuder redan män att köpa bioadditiva, vilket är mycket billigare än Vitaprost och Prostatilena. Genom deras effektivitet är de inte sämre än droger baserat på extraktet från nötkreaturs prostata.

Bra BAD - Kinesiska urologiska gips ZB Prostatiska Navel Plasters. Läkemedlet är bättre än de flesta kosttillskott. Sammansättningen av läkemedlet innefattar naturliga växtkomponenter. Detta verktyg kan användas även för äldre patienter som har abnormaliteter i lever- eller kardiovaskulärsystemet.

Kinesisk urologisk gips ZB Prostatic Navel Plasters är lätt att använda. Det behöver helt enkelt limmas till området strax nedanför naveln, och en dag senare skjuter. Läkemedlets effektivitet bekräftas av kvalitetscertifikat och oberoende kliniska studier.

Hur man väljer mellan Prostatilen och Vitaprost

Hittills presenterar läkemedelsmarknaden ett stort antal olika läkemedel för behandling av akut, kronisk eller bakteriell prostatit. De är ganska annorlunda i pris, även om deras sammansättning och driftsprincip är i stort sett densamma. Ledande positioner, enligt kunder, tillhör Vitaprost och Prostatilens medel. Låt oss försöka lista ut vilka av dessa två droger som är bättre.

Många läkemedel för behandling av prostatit verkar på en liknande princip.

Den huvudsakliga aktiva substansen

Huvuddelen av Vitaprost och Prostatilen-läkemedel är bovint prostataxtrakt. Detta ämne erhölls relativt nyligen, endast i mitten av 1990-talet. Och i sin syntes och studie av inverkan på människokroppen tog forskare från den militära medicinska akademin i Ryska federationens försvarsministerium.

Extrakt av prostata, som ingår i Vitaprost och Prostatilena, har ett sådant handlingsspektrum:

 • Reduktion av ödem i prostatakörteln.
 • Minskning av volymen av inflammatorisk infiltration.
 • Förbättra blodmikrocirkulationen i prostata och följaktligen öka syreförsörjningen.
 • Positivt påverkar spermatozoas funktionella aktivitet.
 • Producerar antiinflammatorisk effekt.
 • Ökar immunsystemets antimikrobiella aktivitet.
 • Normalisering av tonen i musklerna i urinblåsan och urinröret.

Som ett resultat av en sådan effekt på kroppen finns det normalisering av hormonell bakgrund, styrka och libido blir bättre. Även symptom på prostatit går bort, vilket inte bara kan påverka människans övergripande fysiska och psykiska välbefinnande.

Andra biologiskt aktiva komponenter

Men inte bara det ovan nämnda extraktet hjälper till vid behandling av prostatit. Effekten av att använda ljus är mycket bättre om de innehåller ytterligare ämnen i deras sammansättning.

Till skillnad från suppositorier Vitaprost finns Prostatilen närvarande i apotek i två versioner. Den första utvecklades av det ukrainska läkemedelsföretaget Lekhim. Förutom prostataxtraktet innehåller suppositorierna också:

 • Zink.
 • E-vitamin eller tokoferol.

Ett sådant läkemedel heter "Prostatilen - Zink". Zink spelar en stor roll i människornas reproduktiva funktion. Normalt ingår det i utsöndringen av prostata. Detta mikroelement går in i spermatozoa, och tack vare det är den normala utvecklingen av det befruktade ägget möjligt, upp till dess fixering i livmodern. Dessutom, med en tillräcklig mängd zink i kroppen, fungerar det mänskliga immunsystemet också bättre, dess motståndskraft gentemot olika mikroorganismer och andra ogynnsamma faktorer i den yttre miljön ökar.

E-vitamin är också en del av prostata utsöndring. Huvudrollen är att bibehålla biologisk aktivitet hos spermier. Dessutom anses tokoferol vara ett utmärkt antikoaguleringsmedel och antioxidant. Dessa två ytterligare komponenter av Prostatilen suppositorier verkar mycket bättre på prostatakörteln. Snabbare svullnad, smärta i perineum försvinner, erektions- och ejakulationsprocessen normaliseras.

Den andra versionen av Prostatilen föreslogs av den ryska tillverkaren av läkemedel "Citomed". Förutom den huvudsakliga aktiva substansen innehåller de zink, arginin och glycin. Sådana ljus kallas "Prostatilen - AC".

Arginin är en villkorligt oumbärlig aminosyra. Han deltar i bildandet av spermatozoa och påverkar styrkan. Under forskningen visade sig dess antioxidant effekt också. Det hjälper till att stärka blodkärlens väggar, förbättrar mikrocirkulationsprocesser. Glycin är också en del av prostatakörtelns utsöndring och har en obestridlig inverkan på dess funktion.

Tabell 1 Utmärkande egenskaper hos beredningar

Tabell № 1 Utmärkande egenskaper för beredningar

Jämförande granskning av droger Prostatilen eller Vitaprost: Vad är bättre och hur skiljer de sig från varandra?

Prostatit orsakar mycket problem, berövar möjligheten att vara aktiv, vilket är helt oacceptabelt för moderna män.

För att bekämpa denna oerhört obehagliga sjukdom har många olika preparat redan funnits och problemet med att välja det lämpligaste medicinen uppstår.

Till exempel är patienterna ofta intresserade, Vitaprost och Prostatilen - vad är skillnaden och vad som är bättre. Dessa läkemedel, enligt patientens återkoppling, leder.

Den huvudsakliga aktiva beståndsdelen

Det aktiva ämnet Vitaprost och Prostatilen upptäcktes på 1990-talet - det är ett extrakt från prostatakörteln av tjurkalver. Tack vare dess effekt:

 • minskar svullnad av prostata;
 • förbättrar tillförseln av prostatavävnad med syre genom att justera blodmikrocirkulationen;
 • ökar den funktionella aktiviteten hos spermatozoa;
 • inflammation avlägsnas;
 • ökar immunsystemets stabilitet;
 • urinröret normaliseras.

Den hormonella bakgrunden kommer i överensstämmelse med patientens ålder, hans libido förbättras, styrkan justeras, det psykologiska tillståndet stabiliseras.

Typ av problem

Prostatilen och Vitaprost är representerade i apotek huvudsakligen i form av rektala suppositorier.

Detta är den mest effektiva och överkomliga formen av deras ansökan. På grund av den intensiva blodtillförseln i endotarmen, där stiftpiller införs, kommer läkemedlet mycket snabbt in i vävnaderna i den närliggande prostata.

Det sätt på vilket ljus används är enkelt. Ett stearinljus injiceras i rektum dagligen efter avfekning och hygienprocedurer. Därefter krävs minst en halvtimme vila i ett horisontellt läge. Därför är det bättre att utföra proceduren före sängen.

Prostatilen finns också i form av ett pulver erhållet genom att torka extraktet med frysning i vakuum. Den pulverformiga substansen används för framställning av lyofilat. Detta är också ett mycket effektivt sätt att använda medicinen, men särskilda injektioner krävs för injektioner.

Vitaprost, förutom rektala suppositorier, finns också i tabletter.

Detta är den mest bekväma formen av att använda läkemedlet, vilket gör det möjligt att ta det under alla förhållanden, även med ett stort antal människor. Men den helande kraften minskar.

När allt kommer omkring måste läkemedlet passera genom väggarna i den övre delen av magen innan de kommer in i blodet för att komma till exponeringsområdet. Samtidigt förstörs en del av läkemedlet, vilket i allmänhet minskar dess effektivitet. Dessutom kan tabletter påverka mag-tarmkanalen negativt.

Läkemedlets egenskaper

För att förstå vad som är bättre än ett Vitaprost- eller Prostatilenljus och vilket läkemedel du föredrar bör du studera deras egenskaper, indikationer och kontraindikationer, baserat på de bifogade instruktionerna.

Vitaprost

Vitaprost är en medicinskt preparat som består av naturliga komponenter. Oftast används i form av ljus. Vart och ett av dess suppositorier, gjorda på basis av fast fett (Vitessola), innehåller 50 mg av det läkande ämnet "Samprost". Kommer till apoteket i förpackningen, inom vilken det finns 2 blåsor med 5 ljus vardera. Vikten av ett suppositorium är 1,25 g. Förpackningen innehåller instruktioner.

Läkemedlet har följande farmakologiska effekter:

 • förbättrar blodmikrocirkulationen;
 • reducerar trombbildning
 • avlägsnar vävnadsinfiltration;
 • frekvent urinering
 • minskar smärta, normaliserar urinering.

Vitaprost Forte accelererar också trofiska processer och tar bort blåsans hyperaktivitet.

Vitaprost Plus har dessutom antiinflammatorisk och antimikrobiell effekt. Indikationer för användning är:

 • inflammation i prostata, som är ansvarig för känsliga för lomefloxacinbakterier;
 • Postoperativt tillstånd efter operation av prostata eller bukorgan.

Tabletterna är föreskrivna för långvarig behandling av prostatit. De rekommenderas för att ta andra patologier i prostatakörteln, liksom för sexuella dysfunktioner. Den huvudsakliga kontraindikationen är intolerans för enskilda komponenter. Du kan inte ta honom och de unga pojkarna.

Det finns också ett antal sjukdomar där Vitaprost ska användas mycket noggrant. Dessa inkluderar:

 • epilepsi och associerade CNS-sjukdomar;
 • cerebral ateroskleros.

Vid komplex behandling kan Vitaprost öka toxiciteten och förbättra effekten av icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel och orala antikoagulantia.

En överdos av drogen kan leda till:

 • utseendet av hallucinationer;
 • utveckling av fotofobi;
 • psykoser och konvulsiva syndromer;
 • tremor, faller i en stupor.

När symptom på överdosering uppstår, stoppas behandling med Vitaprost.

Biverkningar är extremt sällsynta. Det kan vara en allergisk reaktion:

 • urtikaria, klåda;
 • fotosensibilisering (ökad känslighet mot ultraviolett och synligt ljusspektrum);
 • exudativt erytem.

Vid framkallande av allergiska manifestationer ska läkemedlet avbrytas.

Vitaprost Forte kan också orsaka:

 • matsmältningsstörningar, flatulens
 • kräkningar, illamående, smärta i magen;
 • ökad salivation.

Det används inte för att behandla onkologisk form av prostatit.

prostatilen

Oftast används detta läkemedel, baserat på en naturlig produkt, rektalt. Torpedformad gulaktig färg innehåller 30/50 mg aktiv substans - Samprost.

Suppositorier och pulver för beredning av injektioner Prostatilen

Dess åtgärd förbättras av en ytterligare komponent - glycin, vilket möjliggör att positivt påverka hjärnans nervreceptorer (huvud och ryggrad). Och närvaron av dimetylsulfoxid möjliggör antiinflammatoriska och antimikrobiella effekter. Basen för suppositoriet är Macrogol 1500, vilket ökar massan av varje ljus till 2,8 g.

Under behandling Prostatilen:

 • helt avlägsnar ödem i prostata;
 • eliminerar blåsans högt blodtryck
 • eliminerar stagnation, normaliserar hemligheten;
 • tar bort inflammation och förhindrar förekomsten av venös trombos.

Läkemedlet rekommenderas för användning med:

 • akut och kronisk prostatit, inklusive bakteriell
 • återhämtning efter prostatakirurgi
 • hyperplasi av prostata (godartad);
 • reflex urinretention
 • komplikationer som uppstår på grund av inflammatoriska processer i prostata.

Kontraindikation för dess användning är intolerans av läkemedelskomponenterna. Prostatilen kan inte användas för kvinnor och ungdomar. Allergi kan inträffa under behandlingen. I detta fall avbryts detta läkemedel.

Prostatilen AC, som också säljs i våra apotek, innehåller dessutom zink, som påverkar spermogenes, vilket ökar rörligheten och koncentrationen av spermatozoa. Därför används den vid behandling av infertilitet, sexuella problem.

Jämförande utvärdering av läkemedelsprostatens effektivitet - zink och läkemedelsprostatilen hos patienter med kronisk prostatit

I den presenterade studien systematiseras den jämförande utvärderingen av prostatilen och prostatilen-zinkpreparat vid behandling av patienter med kronisk prostatit. Effekten av läkemedlet Prostatylen-zink är högre än referensläkemedlet Prostatilen. Användningen av droger ger inte biverkningar, vilket förbättrar patienternas livskvalitet avsevärt, vilket ger anledning att rekommendera det i patientbehandlingsregimer.

Män unga och medelålders utgör huvud kontingenten av patienter som diagnostiserats med "kronisk prostatit" under granskning andrologist. Mer och mer sjuklighet observeras hos äldre män i kombination med godartad prostatahyperplasi. Mångfalden av orsakerna till sjukdom, variationen i symptom och ett brett utbud av relaterade sjukdomar (sexuell dysfunktion, minskad fertilitet, urodynamiska sjukdomar i de nedre urinvägarna "fixering" på sjukdomen och "väva" organiska sjukdomar med personlighetsförändringar hos patienter) diktera behovet av att förbättra befintliga och söka efter nya metoder för att lösa detta problem.

Systematiskt tillvägagångssätt för diagnos och behandling av denna sjukdom och därmed utvärderingen av prestanda hos läkaren, baserat på kunskap om patogenes, klassificering och kriterierna för "rimlig tillräcklighet" av terapin volymen.

För närvarande sammanfaller ett ökande antal åsikter på den kroniska prostatits polyfisiologiska karaktär. Tidig stor betydelse fästes vid bakteriell inseminering av prostats utsöndring. Bedömning av data om diagnostiska aktiviteter av de senaste tiderna, vi kan notera avsaknaden av ett smittsamt medel hos omkring 25-30% av patienterna. Det finns ofta ingen korrelation mellan klinisk återhämtning och eliminering av en patogen från prostatakörteln. I denna situation spelas en allt viktigare roll av droger med fytoterapeutisk och prostatoskyddande verkan. Kombinationen användning med säkerhets prestation antiinflammatorisk, analgetisk, antibakteriell effekt, eliminering av symptom i de nedre urinvägarna kan rekommendera denna grupp av läkemedel vid behandling av kronisk prostatit.

SYFTE OCH MÅL FÖR STUDIET

Syftet med denna studie är att utvärdera effektiviteten neustupayuschey Prostatilen drogen - zink, rektala suppositorier tillverkade av CJSC "Lekhim-Kharkiv" och läkemedlet Prostatilen, rektala suppositorier tillverkade av CJSC "Lekhim-Kharkiv" i patienter med kronisk prostatit.

Studiens syfte:

 • att studera effekten av de studerade läkemedlen hos patienter med kronisk prostatit;
 • identifiera eventuella biverkningar av de läkemedel som studeras
 • jämföra resultaten av behandling som erhållits i kliniska och kontrollgrupperna, för att fastställa ineffektiv effektivitet hos testläkemedlet i förhållande till referenspreparatet.

MOTIVERING AV STUDIET

Under senare år har en lovande strategi för att lösa problemet med behandlingsmedel andrologiska sjukdoms kan använda - klass cytomedines bioreglerande peptider [3,4,5]. Dessa läkemedel har möjlighet att överföra specifik information som är nödvändig för normal funktion, utveckling och interaktion av cellulära populationer av olika organ och system i människokroppen [1]. Cytomediner är lågmolekylära peptider av en para- och autokrin natur som fungerar som vävnadsspecifika intracellulära och intercellulära budbärare. De återställer funktionerna hos dessa organ och vävnader, som störs till följd av den patologiska processen, som fungerar som ett källa material för deras produktion [2].

Prostatylen-Zink är ett kombinerat preparat som används för att behandla sjukdomar i prostatakörteln. Prostatilen, som är en del av suppositorier Organotropona utövar verkan på prostatakörteln (prostatoprotektorny effekt), anti-inflammatorisk effekt, vilket minskar svullnad och leukocytinfiltration av körteln, förbättrar mikrocirkulationen och blodplätts vaskulär hemostas positiv effekt på den funktionella aktiviteten av spermatozoer. Prostatilen stimulerar också aktiviteten av humoral immunitet och resistens hos organismen av vissa faktorer, påverkar tonen i urinblåsan muskler, inklusive detrusor tonen.

Zink förhindrar utvecklingen av benigna och maligna processer i prostatakörteln, hjälper till att bevara integriteten av spermier, ökar libido, tjänar immunskyddsfaktor, krävs för mognaden av specifika immunceller, produktion av cytokiner, kroppens motståndskraft. Zinkbrist, som kännetecknas, i synnerhet för äldre, vilket leder till impotens, regression av manliga könskörtlar och testiklar, reducerad spermieantalet.

Vitamin E (a-tokoferol) bibehåller den biologiska aktiviteten av spermatozoer har antikoagulerande egenskaper, förhindrar intravaskulär koagulering av blod, som har förmågan av bindning av protrombin uttrycks även antiinflammatoriska och antioxidant effekt, förhindrar utvecklingen av ateroskleros.

Indikationer för användning. Läkemedlet används för behandling och förebyggande av kronisk prostatit, godartad prostataförstoring, komplikationer efter prostataoperation, åldersrelaterade störningar av dess funktioner, samt sexuella störningar, manlig infertilitet.

Administreringssätt och dos. Suppositoriet injiceras djupt i anuset. Applicera 1 suppositorium 1-2 gånger om dagen (morgon och kväll) i 5-10 dagar. Kursens varaktighet bestäms av sjukdommens art och svårighetsgrad, uppnått terapeutisk effekt, terapins natur (monoterapi eller komplex behandling). Vid behov kan behandlingstiden upprepas.

Bieffekt. Allergiska reaktioner är möjliga.

Kontra. Överkänslighet mot läkemedlets komponenter, njursvikt, hjärtinfarkt, kardioskleros.

överdos. Fall av överdos av suppositorier med prostatylen beskrivs inte. Vid överdosering av zinksulfat, feber, nedsatt lungfunktion, uttorkning, elektrolytbalans i plasma, noteras njurinsufficiens. Vid överdosering av E-vitamin, kreatinuri, diarré är det möjligt att minska arbetsförmågan.

Applikationsfunktioner. Var försiktig utse patienter som riskerar att utveckla tromboembolism.

Interaktion med andra droger. Droginteraktioner är inte etablerade.

DESIGN FORSKNING

Antalet ämnen som ingår i testet berodde på den statistiska kraven på testet, de statistiska metoderna och metoderna som användes, testets syfte, typen av huvudvariabeln och andra parametrar.

När man motiverar antalet ämnen bör man komma ihåg att när man testar för att det inte uppnås en effektiv effekt av ett nytt läkemedel i jämförelse med en referenspreparation görs slutsatsen med hjälp av ett förtroendebaserat tillvägagångssätt. Eftersom den primära effektivitetsvariabeln i denna studie kategoriska, har fyra kategorier ( "högeffektiv", "måttligt effektiv", "låg effektivitet", "brist på effektivitet"), är det lämpligt att konvertera till en dikotom att uppskatta antal ämnen. För att göra detta, kombinera "högeffektiv" och "måttligt effektiv" i kategorin "Drogen är effektiv" och kategorin "låg effektivitet", "Bristen på effektivitet" kategori - under rubriken "Drogen är inte effektivt").

Enligt experter och baserat på tidigare erfarenheter av kliniska prövningar kan upp till 4 personer från varje grupp falla ut ur denna studie. För att säkerställa den nödvändiga 80% av kraften i denna studie, bör varje grupp därför ökas med 4 personer. Således bör det slutliga antalet ämnen i varje grupp vara 43 patienter.

Val av erfarenheter

Studien omfattade 86 patienter på poliklinisk behandling vid Institutionen för sexopatologi och andrologi vid Urologinstitutet för Akademin för medicinsk vetenskap i Ukraina och som motsvarade de inkluderings- / uteslutningskriterier som beskrivs i detta protokoll. Försöket inkluderade patienter som gav skriftligt informerat samtycke att delta i studien. Alla patienter tilldelades de viktigaste (43 ämnen) och kontrollgrupperna (43 personer).

En randomiserad fördelning av patienter till huvud- och kontrollgrupperna utfördes av forskaren med hjälp av metoden för förseglade kuvert som tillhandahålls av sponsorn. Randomiseringskoder erhålls genom enkel randomisering med användning av MS Excel slumpmässig talgenerator. Efter att patienten inkluderats i försöket och tilldelade det ett ordinarie nummer öppnade forskaren ett kuvert med detta serienummer och tilldelade patienten behandlingen som bifogas detta kuvert. Initialtabellen för randomiseringskoderna behölls av sponsorn och ingick i testrapporten.

Varje studieämne fick ett sekvensnummer som matchade patientens inkluderingsföljd i studien. Serienumret har angetts i den individuella registreringsblanketten. En lista över patienter lagras i studiefilen.

Villkor för tidig uppsägning av studien.

Studien kan avbrytas om det förekommer signifikanta biverkningar hos de flesta patienter under de första dagarna eller tiderna av testet, såväl som av kundens beslut. Forskaren var att meddela kunden och det statliga farmakologiska centret MoH Ukraina om avbrytandet av testet.

För varje patient villkoren för uppsägning av studien var: individuell intolerans mot studieläkemedlet, utseendet på patienten i studien av allvarliga och / eller oväntade negativa händelser, betydande försämring av allmäntillståndet under studieperioden, till patientens vägran att delta i studien.

Vid för tidig utfall av patienten från studien gjorde utredaren inte en ersättning. Anledningarna till patientens tidiga utträde från studien indikerades i den individuella registreringsblanketten.

BEHANDLING

Testdrogen

Titel: Prostatolen - Zink

Doseringsform: rektala suppositorier

Sammansättning: 1 suppositorium innehåller prostatylen 0,03 g; zinksulfatheptahydrat 0,1 g; a-tokoferolacetat 0,1 g; Hjälpämnen: Renat vatten, Mellan 80; cetostearylalkohol; fast fett.

De grundläggande fysikaliska och kemiska egenskaperna: suppositorier av vitt med gulaktigt eller med en grå färgskugga, cigarrformad. Det är tillåtet att få en insättning på ytan av suppositoriet.

Farmakoterapeutisk grupp. Biverkningar för godartad prostatahypertrofi. Koden för automatisk telefonväxel G04СХ10.

Producent: Lekhim-Kharkov CJSC

Referensberedning

Doseringsform: rektala suppositorier

Sammansättning: 1 suppositorium innehåller prostatylen 0,03 g; Hjälpämnen: Renat vatten, Mellan 80; cetostearylalkohol; lanolin.

Farmakoterapeutisk grupp. Biverkningar för godartad prostatahypertrofi. Koden för automatisk telefonväxel G04СХ10.

Producent: Lekhim-Kharkov CJSC

Inklusionskriterier:

 • män i åldern 18 till 65 år;
 • diagnos: kronisk prostatit;
 • Indexet för symptom på kronisk prostatit är mer än 30 poäng;
 • informerat skriftligt samtycke från patienten att delta i studien
 • patientens förmåga att på ett adekvat sätt samarbeta i forskningsprocessen.

Uteslutningskriterier:

 • känd överkänslighet mot prostatylen eller andra komponenter i studiemedicinen;
 • akut prostatit eller förvärring av kronisk prostatit;
 • volymen av återstående urin är mer än 150 ml;
 • prostatacancer eller PSA-nivå> 10 ng / ml;
 • neurogen dysfunktion i blåsan;
 • njursvikt
 • hjärtinfarkt, kardioskleros;
 • hög risk för tromboembolism
 • patienter efter operation eller andra invasiva procedurer på prostata;
 • patienter med ökad risk för akut urinretention
 • mottagning av icke-rekommenderade läkemedel en månad före och under studien (se samtidig behandling)
 • närvaro av samtidiga dekompenserade sjukdomar eller akuta tillstånd som kan påverka resultaten av studien signifikant

Behandlingsschema.

Undersöknings- / referensläkemedlet administrerades som monoterapi i föreliggande studie. Patienterna i den grundläggande gruppen var studieläkemedlet administreras Prostatilen - zink, rektala suppositorier tillverkade av CJSC "Lekhim-Kharkiv" ett stolpiller morgon och kväll i ändtarmen. Behandlingsförloppet är 10 dagar.

Patienter som tilldelats kontrollgruppen tilldelades en referensberedning Prostatilen, suppositorier rektalproduktion av CJSC "Lekhim-Kharkiv" enligt ett liknande schema.

Samtidig behandling

Vid tidpunkten för studien var det tillåtet att förskriva mediciner som ständigt används för att behandla comorbiditeter i en vald dos.

Under behandlingen var följande beredningar inte tillåtna:

 • a-adrenoblocker: icke-selektiv a1/ a2 - adrenoblocker, a1 - adrenoblocker av selektiv verkan, selektiv a1A-blockerare.
 • Annat: en blockerare av steroider från mag-tarmkanalen (polyen-antibiotika), aminosyrakomplex, extrakt av djurorgan.
 • Lugnare, hypnotika;
 • Antibakteriella, antiinflammatoriska läkemedel.
 • Immunstimulerande medel.

SYSTEM FÖR SJUKTURSÖVERSIKT

Sats av patienter

En uppsättning test utfördes bland patienter i öppenvården i avdelningen av sexologi och andrologi urologi Institute of Medical Sciences i Ukraina och respektive integration / kriterier för uteslutning, som beskrivs i detta protokoll.

Metoder för undersökning

Att inkludera patienter i studien och utvärdera läkemedlets terapeutiska effekt och tolerans undersöktes patienter med hjälp av kliniska, instrumentella och laboratoriemetoder:

 • beräkning av indexet för symtom på kronisk prostatit (frågeformulär NIH-CPSI, 1999);
 • objektiv undersökning av patienten (undersökning av hud och slemhinnor, palpation och perkussion i buken, hjärtfrekvens, kroppstemperaturmätning, blodtryck);
 • digital rektal undersökning av prostata
 • Ultraljud av prostata och urinblåsa;
 • definition av ett specifikt prostatiskt antigen (PSA) - studien utförs en gång för att utesluta prostatacancer;
 • ett allmänt blodprov
 • allmän analys av urin;
 • biokemiskt blodprov.

Survey scheme

Under undersökningsperioden (beräknad varaktighet - 2-3 dagar) gjordes en preliminär bedömning av patientens efterlevnadskriterier. Det potentiella ämnet fick muntlig och skriftlig information om provberedningen och testförhållandena. Hans samtycke att delta i rättegången bekräftades det potentiella ämnet genom en underskrift i formuläret Informed Consent. Den preliminära undersökningen och distributionen av patienten till en av de behandlingsgrupper som avses i detta protokoll gjordes efter undertecknandet av den informerade samtyckeformuläret till ämnet.

Under behandlingsperioden (10 dagar) mottog individerna den föreskrivna behandlingen, besökte utredaren på särskilda dagar för besök och fortsatte undersökningen enligt följande schema: