Huvud
Analyser

Prostanorm - hjälper det med prostatit?

Läkemedel som har en smal terapeutisk effekt på prostata är många. Detta är faktiskt en indikator inte på deras effektivitet, utan snarare av underlägsenhet. När allt kommer omkring, om det var ett idealiskt läkemedel med 100% effektivitet, så skulle inga nya läkemedel uppstå. På den verkliga förmågan hos läkemedelsproteinet från prostatit diskuteras i denna artikel.

Kemi eller naturliga komponenter?

Sammansättningen av läkemedelsprostanorm är uteslutande representerad av komponenter av naturligt ursprung, bestående av alkoholextrakt av medicinska växter:

 • St John's wort;
 • Lakris rot;
 • Kanadensiska goldenrod;
 • Rhizom av echinacea.

Var och en av prostoromets komponenter påverkar en viss länk i patogenesen av kronisk prostatit, vilket gör detta läkemedelskomplex.

Det är viktigt att komma ihåg! Prostanorm är ett växtbaserat koncentrat av medicinska extrakt med en hög grad av rening av råmaterial. Var och en av komponenterna stärker målmedvetet en av funktionerna i patientprostaten!

Verkliga medicinska alternativ

Drogprostoranten för prostatit har använts under lång tid. Även själva faktumet av dess popularitet hos patienter mot bakgrund av förekomsten av modernare medel karakteriserar det som ett ganska bra verktyg. De främsta orsakerna till bristen på effekt på grund av behandling av en prostanorm kan vara:

 • Dekompenserade och irreversibla former av prostatit, tillsammans med bildandet av stenar i prostata och dess fibros
 • Isolerad användning av läkemedelsprostanorm från prostatit av infektiöst ursprung
 • Bristande överensstämmelse med livsstilsrekommendationer, som nödvändigtvis måste kombineras med behandlingsprocessen.

De viktigaste indikationerna för behandling av prostatit med en prostanorm bör vara följande:

 • Kronisk prostatit med en liten exacerbation av den inflammatoriska processen mot bakgrund av hypotermi eller andra faktorer som inte är associerade med aktiveringen av infektionen;
 • Rekonvalvering efter allvarliga exacerbationer av någon form av prostatit;
 • Prostatit är i eftergift kombinerat med erektil dysfunktion.

Det är viktigt att komma ihåg! Prostanorm kommer inte att lösa alla problem med prostata. Det här är trots allt inte ett paradis. Det är oacceptabelt att vänta på effekten endast från administrationen i allvarliga fall av sjukdomen. Underlåtenhet att följa principerna om hälsosam kost och livsstil kan utjämna eventuella positiva effekter från långvarig omfattande behandling!

Finesserna av korrekt mottagning

Behandling av prostatit med en prostanorm utförs med iakttagelse av vissa regler:

 1. Kursens varaktighet är 2-3 månader;
 2. Flera dagliga intag:
 • Tre gånger när man använder tabletter med 1-2;
 • Tre gånger en halv tesked, löst i en kvart kopp vatten när man använder en lösning;
 1. Inträde med hänsyn till eventuella kontraindikationer, som endast innefattar akut glomerulonefrit och individuell intolerans av de verkande komponenterna av prostarom.

Korrekt organiserad medicinsk process är den enda garantin för framgångsrik behandling.

Vilket läkemedel är mer effektivt "Vitaprost" eller "Prostamol Uno" - jämförelse

Hormonala misslyckanden, försvagad immunitet, urogenitala infektioner, brist på sexliv, sexuellt överförbara sjukdomar. Allt detta kan leda till utveckling av prostatit. Diagnosen är en besvikelse. Och för att övervinna det kommer att hjälpa olika läkemedel. De mest publicerade just nu är Vitaprost och Prostamol Uno.

Vissa män skyndar inte med sitt problem för att ta itu med urologen - föredrar att lösa ett problem självständigt, välja ett preparat efter eget gottfinnande, ledas av reklam. Det här är inte rätt.

För att terapin ska vara effektiv är det ju nödvändigt att veta orsaken till sjukdomen, dess natur. Välj sedan lämpliga tabletter, salvor, suppositorier.

Prostamol: symptomen kommer att gå iväg

Prostamol tar bort symptomen på sjukdomen. I denna fråga bevisas dess effektivitet. Läkemedlet är utmärkt för att bli av med prostata adenom. Särskilt effektiv hantering av sjukdomen i början.

Dvärg palm extrakt är huvuddelen av botemedlet. Han kämpar med den inflammatoriska processen, minskar ödem i prostatakörteln. På regleringen av tonen och peristaltiken hos de nedre delarna av urinvägarna påverkar läkemedelshjälpmedlen. Det visar sig att behandling med Prostamol hjälper till att återställa hela genitourinary systemet.

Det är därför som preparatet för Prostamol-urologer ofta föreskrivs för komplex terapi, som en av de viktiga komponenterna för att erhålla det önskade resultatet.

Behandlingsperioden bestäms av läkaren. Du kan dock dricka en tablett Prostamol per dag. Gör detta efter måltiden, medföljer medicinen rikligt med vatten, för att inte skada magen.

Vitaprost: peptider som hjälper

Vitaprost tillverkas på basis av prostatylen. Dessa polypeptidfraktioner, som är isolerade från prostatakörteln hos storvuxna djur. Det visar sig att liknande behandla sådana, och preparatet skiljer sig från målmedveten åtgärd - på prostatakörteln.

Drogen har ett brett spektrum av effekter på sjukdomsfokus - förbättrar blodcirkulationen, lindrar inflammation, minskar ödem i prostata. Självklart finns det smärta i perineum, anus, buken, vilket är karakteristiskt för prostatit. Urineringsprocessen normaliseras.

Vitaprost är därför väl lämpad för behandling av både kroniska, kroniska och akuta former av prostatit. Applicera drogen och för att förebygga prostata sjukdomar, normaliseringen av sexuellt liv, förbättra kvaliteten på spermatozoa.

Vitaprost finns i form av tabletter och rektala suppositorier. Urologer rekommenderar oftast att de ska behandlas med suppositorier, med hänsyn till deras inriktade effekt på det drabbade organet. Behandlingsförloppet och behandlingstiden beror på sjukdoms svårighetsgrad. Därför bör behandlingen genomföras under överinseende av en läkare och justera doseringen med den.

Tabletter tas vanligtvis två gånger om dagen. Standardkursen är tio dagar. Ljus administreras en gång om dagen i 5-10 dagar. Liksom hela den rektala terapin är Vitaprost-suppositorier bäst placerade på natten, medan de är i den förödda tarmen.

Pris och kvalitet

För att svara på frågan om vad som är bättre Vitaprost eller Prostamol är lämpligt för behandling av prostatit, är det svårt. Effektiviteten av båda drogerna är bevisad. Dessutom är Vitaprost och Prostamol i ungefär samma priskategori. I synnerhet varierar deras kostnad mellan 500 och 1000 rubel beroende på tillverkaren, frisättningsform och det område där läkemedlet säljs.

Urologer rekommenderar verkligen att komplettera terapimetoderna med antibiotika, prostatagassage, fysioterapiprocedurer, folkmekanismer. På något sätt, men många män är nöjda med behandlingen av både och andra mediciner.

Om vi ​​pratar om biverkningar, är de mer uttalade i Vitaprost. Det kan inte tas av minderåriga, personer med sjukdomar i centrala nervsystemet, med individuell intolerans av enskilda tabletter.

Annorlunda dosering, felaktig behandling kan ge yrsel, dysbios, provocera allergiska reaktioner. Vissa patienter registrerar ökad ångest, arytmi, sänkning av blodtrycket.

Läkemedlet Prostamol Uno tas internt. Han kommer in i magen, vilket kan påverka hans arbete. I synnerhet klagar patienter ofta på illamående, halsbränna och smärta i underlivet. Läkare varnar män från dessa obehagliga manifestationer: Du kan bara dricka vattnet med vatten. Obehag kan uppstå om tabletterna tas med mjölk, kaffe och te. Vidare kan under terapi utvecklas allergiska reaktioner. På huden finns utslag, klåda, svullnad.

När det gäller kontraindikationer är klassikerna av genren individuella intoleranser av läkemedlets aktiva substanser. I alla andra fall kan prostamol i samråd med en läkare behandla manliga sjukdomar.

Individuell inriktning

Vid varje behandling är ett individuellt tillvägagångssätt viktigt. Även det mest effektiva läkemedlet kommer att vara maktlös i kampen mot sjukdomen, om den inte tas rätt. Så första du behöver ta reda på orsaken till sjukdomen.

Prostatit är en komplex sjukdom. Det kan utvecklas bokstavligen från början. Nerver, stress, brist på regelbundet sexliv, infektion i genitourinary systemet. Om du inte blir av med orsaken till dess förekomst, bör den snabba effekten av behandlingen inte förväntas.

Dessutom är sjukdomen farligt snabb övergång till det kroniska scenen. Och kronisk prostatit är inte bara att det behandlas svårare, det är farligt genom omvandling till mer allvarliga former av sjukdomen - infertilitet, cancer.

För övrigt beror det på hur snabbt den här behandlingen kommer att hjälpa till, beroende på patientens kroppsreaktion. Vitaprost och Prostamol utmärks av det faktum att de huvudsakliga symptomen, som är karakteristiska för prostatit, avtar efter början av deras applicering.

Män glädjas åt den återställda libidoen, återställde sexuell lust, tidigare problem med urinering, glömt smärtssyndrom. Vissa av dem avbryter behandlingsförloppet, vilket inte kan ske kategoriskt. Under sjukdomsförloppet kan remissionsfasen komma, vilket kommer att medföra lättnad. Och då kommer prostatit att återställa sig. Endast i detta fall kommer attackerna att bli starkare. Följaktligen måste antibiotika behandlas. Behandlingsprocessen kommer även att sträcka sig under en längre tid.

Hur man använder olika medicinska former av Prostanorm?

Prostanorm är ett naturmedicin med örtkomponenter som används för att eliminera patologiska symtom och behandla problem med prostatakörteln. Denna medicin tillhör kategorin korrektorer urodynamik, liksom läkemedel som har en direkt effekt på ämnesomsättningen i kroppen.

Preparatets struktur

Prostorom från prostatit kan köpas i form av droppar eller kapslar för oral administrering. Prostanorm-priset för tabletter är 270 rubel. för 30 kapslar om 200 mg vardera. Kostnaden för Prostanorm extrakt är 180 rubel. för 100 ml. Priserna är i genomsnitt.

Prostanorm-dropparna är bruna med en skarvad nyans, en söt smak med en liten bitterhet och en trevlig medicinsk lukt. Sammansättning Prostorma i flytande form representeras av extrakt från medicinska växter - rötter av echinacea och lakrits, örter av goldenrod och johannesört. Vatten och etanol är inte huvudkomponenterna, i procent av etylalkohol, mer än 37%. Ett foto av läkemedlets flytande form ges nedan.

Konvex på båda sidor av tabletten Prostanorm i skalet har en röd nyans. En ljusbrun nyans på rasten och ljusfläckar är tillåten. Kompositionen representeras av ett torrt extrakt av de tidigare nämnda plantorna. Ytterligare ingredienser för kärnan är: steatit, mättad fettkarboxylsyra, förtjockningsmedel, vanligt och mejerisocker, potatisstärkelse.

Bland de ytterligare komponenter som används för tillverkning av skalet är att tillhandahålla: ett rött färgämne baserad syra, gult vax, och vegetabilisk olja, den basiska magnesiumkarbonat, titandioxid och låg molekylvikt medicinsk polyvinylpyrrolidon, talk, kolloidal kiseldioxid, och socker. Nästa är ett foto av Prostorma i kapslar.

Produkten med särskild effekt på råvarorna i nämnda läkemedelsväxter är torrt extrakt. Andelarna av huvudingredienserna är lika, då blandningen används som grund för tablettbehandling av läkemedlet eller beredning av droppar.

Välja mellan kapslar och droppar, man bör styras av sådana faktorer som komfort vid upptagning (hemma eller på jobbet), perioden för utveckling av patologi, funktionerna i den kliniska bilden.

Läkemedlet i fråga är en galenisk form av medicinering, eftersom den ingår i kategorin fytopreparationer. Den viktigaste skillnaden mellan galeniska läkemedel består i en speciell komposition som förutsätter närvaro av ämnen som extraheras från animaliska och vegetabiliska råvaror.

Följaktligen är den aktiva beståndsdelen i galena läkemedel effektiv på grund av den gemensamma verkan av en grupp biologiska föreningar. För jämförelse är det värt att överväga Novogalenovye-droger, där huvudverkande substanss roll bara är en komponent som framställs genom syntes från olika källor av naturligt ursprung.

Åtgärd av växtkomponenter

Denna fytopreparation är komplex och dess huvudsakliga syfte är att behandla specifika eller icke-specifika inflammationer av den kroniska typen som påverkar prostatakörteln. Den huvudsakliga patologin som ingår i denna grupp är prostatit.

 1. St John's wort kämpar med bakterier, det kan lindra depressiva och ångestsymptom;
 2. Echinacea aktiverar testosteron och dehydrotestosteron, Att bekämpa kroppen med mikrober och virus förbättras genom att aktivera immunförsvaret.
 3. Den kanadensiska goldenrod ökar effektiviteten av terapi för adenom på grund av eliminering av stenar och avlägsnande av symtom som är karakteristiska för blåsor;
 4. Lakritsrot förbättrar problematiska kroppen kämpar mot mikrober, minskar antalet partiklar med oparade elektroner, reducerar närvaron av kolesterol i blodet, minskar allergiska symptom och inflammation.

Effektiviteten av läkemedlet

Antiadenomatös verkan ger en speciell komposition, på grund av vilken mikrocirkulationen i det drabbade organets område förbättras avsevärt. Varje komponent kompletterar handlingen av varandra, tillsammans utlöser de organismens kamp med den befintliga patologiska processen. Den komplexa kompositionen har androgen aktivitet.

Kombinationen av medicinalväxter är i detta fall optimal för att rikta läkemedlets verkan specifikt till problemorganet. Det är isoflavoner och triterpen-glykosider, speciella kemikalier, som ger den tidigare nämnda prostanoaktiva effekten.

Avhörigheten hos de behandlade substanserna med könkörtlarna uttrycks, vilket ökar urinproduktionen och manliga könshormoner produceras mer aktivt.

Preparatets egenskaper

Prostatotropnostmedicin ger följande egenskaper:

 • Eliminering av smärtsymptom
 • En minskning av lokaliseringen av inflammation;
 • Androgen aktivitet
 • Aktivering av blodflödet av små organ i problemorganet.

Kombinationen av ovanstående processer möjliggör förbättring av prostatafunktionen, stoppa progressionen av den patologiska processen och normalisera urinprocessen. Verkan av de aktiva substanserna i läkemedlet i fråga är också antibakteriellt.

I förhållande till streptokocker och stafylokocker kan denna åtgärd jämföras med effektiviteten hos antibiotika. Denna medicinering kan förbättra problemorganets tillstånd, korrigera problem med ämnesomsättningen i prostata.

Terapeutisk effekt

Prostanorm i vilken farmakologisk form som helst kan ha följande terapeutiska effekt:

 1. Diuretisk effekt beror på ökad diurese med droppar, urinproduktionen ökar till 75%. Tabletterna är dosberoende i förhållande till ökningen av urinering.
 2. Smärtstillande effekten är universell funktionen innebär att eliminera smärtsamma symptom genom att minska sin uppfattning av hjärnan, ledningsnivån för nervändar och minska betydelsen av känslomässig respons. Maximal effektiv eliminering av smärta ge högre läkemedelsdos, dvs i detta fall läkemedlets aktivitet dosberoende;
 3. Vasokonstrictor-effekten beror på förebyggande av svullnad och svettning av vätska i cellerna i vävnaderna. Det vaskulära systemet stärks;
 4. Den antiinflammatoriska effekten uttrycks av en signifikant minskning av produktionen av inflammatorisk vätska och dess ytterligare frisättning i vävnaderna hos problemorganet och vävnaden nära prostata. Effekten är också dosberoende och tabletter är mer effektiva än flytande extrakt.
 5. Androgen aktivitet beror på identifiering av bildandet av nya celler i problemorganet i stället för de drabbade cellerna, ökningen av testosteron och dehydrotestosteron ökar;
 6. Den antimikrobiella effekten tillhandahålla verksamma ämnen, beräknat på förstörelsen serotyp serotyp O157: H7, Candida, Streptococcus och Staphylococcus.

På grund av denna mångfacetterade åtgärd används den behandlade läkemedlet framgångsrikt både för behandling och som förebyggande medel.

I genomsnitt inom en vecka kommer du att märka påtagliga förändringar till det bättre om du följer regelbunden användning. Det är tillåtet som en monoterapi och en kombination av läkemedlet med andra terapeutiska förfaranden.

Data från kliniska prövningar indikerar att läkemedlets effektivitetsnivå med avseende på behandling av prostatacenters inflammatoriska processer är 85-97%, med en enda behandlingskurs tillräcklig.

Prostanorms säkerhet orsakas av en lång experimentell studie i 10 år och forskning på 16 inhemska urologiska kliniker.

Farmakologiska egenskaper

Absorption av aktiva komponenter i läkemedlet i blodet sker snabbt på grund av inträde i mag-tarmkanalen omedelbart efter oral administration. Aktiva komponenter kommer till organ och vävnader efter att ha gått in på blodbanan, då uppträder en terapeutisk effekt. Både i det flytande extraktet och i tablettformen av läkemedlet är de farmakokinetiska egenskaperna identiska.

Varje medicinsk växt har en stor mängd biologiskt aktiva substanser som positivt påverkar arbetet med kroppens inre system, därför är det omöjligt att noggrant studera processerna för vissa kemiska omvandlingar.

En sak är säkert - läkemedlet har använts i mer än ett decennium, och under denna period hittades inga skadliga egenskaper, dessutom tolerans av läkemedlet är alltid bra och har nästan ingen komplikationer.

Sammansättning Prostanoma studerades genom farmakognosi för att identifiera specifika patologiska eller speciella metoder för neutralisering eller avlägsnande av de kemiska föreningar som användes vid framställning av växter och de som inte bestämdes.

Följaktligen tar njurar och lever huvudansvaret för omvandling och utsöndring av föreningar av medicinska extrakt av läkemedlet.

Under laboratoriestudier studerades specifika klasser av kemiska ämnen, varav medicinen består, alla stadier och cykler av omvandlingar, från att komma in i cirkulationssystemet före utskiljningsförfarandet från kroppen, undersöktes noggrant. Resultatet av dessa studier är att läkemedlet inte utövar en hög belastning på organen och inte påverkar negativt.

vittnesbörd

Tabletter och droppar från prostatit Prostanorm indikeras i närvaro av patologiska processer i prostata, orsakad av tumör eller inflammatoriskt ursprung. Det centrala målet är att uppnå en terapeutisk effekt i form av normalisering av urinering och eliminering av inflammatorisk process. Följaktligen är närvaron av följande sjukdomar en direkt indikation för användningen av läkemedlet i en vätska eller en tablettform.

 • Adenom av prostata;
 • Inflammatorisk process av kombinerad natur, som påverkar urinröret och prostatakörteln. Det kan vara urinrit mot en bakgrund av prostatit;
 • Den kroniska manifestationen av prostatit hos vuxna patienter, vars förekomst beror på den otillräckliga koncentrationen av manliga könshormoner i blodceller och medfödd hypoplasi i testiklarna.
 • Hyperplasi av prostata benign;
 • Kronisk behandling av nonspecifik prostatit hos vuxna patienter. Naturen hos denna patologi är inte viral och inte bakteriell.

Syftet med den aktuella agenten är relevant inte bara för behandlingen av dessa patologier utan också för deras förebyggande. Förebyggande kurser är tillåtna inte bara individuellt, men också efter att ha passerat den huvudsakliga behandlingsbanan för att förhindra prostatit.

En kombination med biogena stimulanser och vitamintillskott är tillåtet.

Kontra

Det finns två viktiga faktorer som utgör en lista över kontraindikationer för att ta Prostorm. Jag menar närvaron av etylalkohol i det flytande extraktet, liksom egenskaperna hos medicinska örter, från vilka extrakten för läkemedlet bereds. Följande patologiska processer är kategoriska kontraindikationer:

 1. Allergiska reaktioner eller överkänslighet mot någon av komponenterna;
 2. Kodning från alkoholism innebär ett förbud mot att ta drogen i form av ett flytande extrakt, som innehåller alkohol. Tablettformen tas emot i receptionen;
 3. Förekomsten av autoimmuna sjukdomar, till exempel typ 1-diabetes, Basedovas sjukdom, autoimmun Hashimoto thyroidit eller systemisk lupus erythematosus;
 4. Förekomsten av diffusa patologier av bindväv, till exempel reumatisk polymyalgi, Sjogrens sjukdom, sklerodermi eller dermatomyosit;
 5. Allvarlig systemisk sjukdom, bland annat multipel skleros, tumörer och leukemi;
 6. Akut form av glomerulonefrit.

Noggrann övervakning och övervakning av en medicinsk specialist för en patient är obligatorisk i närvaro av sjukdomar som innebär ett förbud mot användning av immunmodulerande läkemedel. Denna kontraindikation är klassad som relativ, och denna kategori innehåller även följande sjukdomar:

 • Patologiska processer i centrala nervsystemet;
 • Ischemisk hjärtsjukdom;
 • vitiligo;
 • Förekomsten av autoimmuna sjukdomar hos släktingar;
 • Tumörer av någon form av lokalisering.

Biverkningar

Användningen av läkemedlet i flera årtionden har visat nästan fullständig frånvaro av biverkningar Prostorma och utmärkt tolerans för denna medicinering. Inga fall av överdosering har identifierats, så en ökning av den terapeutiska dosen är tillåten, men endast efter att ha fått medicinsk rådgivning.

Allergisk reaktion verkar som en enda bieffekt, men det sker extremt sällan.

Att stoppa medicinen är tillräckligt för att stoppa symptomen på allergier. Att ändra behandlingsmetoden förblir hos läkaren.

Eftersom läkemedlets sammansättning förutsätter alkoholens närvaro, kan mottagningen orsaka viss frånvaro, varför det är nödvändigt att koncentrera mer noggrant på arbetet och under hanteringen av fordonet. Symtom på alkoholförgiftning kan vara en konsekvens av att drogen tas i stora doser.

Kompatibilitet med andra droger

Tillförlitlig information om läkemedelsinteraktionen Prostanorm existerar inte ännu, men dess kompatibilitet med antibiotika är tveksamt och om så är nödvändigt bör en sådan kombination noggrant övervaka kroppens svar. Prostanorm och alkohol tillsammans kan ge oförutsägbar effekt, eftersom det redan finns etanol i det flytande extraktet.

I allmänhet är kompatibiliteten hos Prostanorm och alkohol tillfredsställande, patologiska fall har inte rapporterats. Det är möjligt att ta Prostormum tillsammans med andra suppositorier mot prostatit.

Effektiviteten av behandlingen kan ökas genom att ta läkemedlet i kombination med följande procedurer och läkemedel:

 1. Sjukgymnastik tekniker;
 2. Massa av prostata;
 3. Injektioner eller tablettform av vitamintillskott;
 4. Biogena stimulanser representerade av en vulvus, torv, humisol, peloidodistillat, peloidin, polybiolin, placenta extrakt, biocid, Kalanchoe juice eller aloe.

Instruktioner för användning

Instruktioner för användning Prostorma kan tas som ett vätskextrakt i 7 veckor eller som tabletter i genomsnitt i genomsnitt 5 veckor. Mer detaljerad information om hur du tar Prostanorm ska tillhandahållas av den läkare som behandlas.

Tillåts kombinationstabletten och flytande former av pengar, vilket är mycket bekvämt, eftersom läkemedlet i form av tabletter kan tas i mitten av dagen, medan patienten är på jobbet på morgonen och kvällen för att ta medel i flytande form.

analoger medicin

Hittills finns det inga fullständiga analoger av Prostanorm som skulle sammanfalla med detta läkemedel i struktur, men det finns preparat vars effekt kan vara identisk.

 • Homivio-prostans presenteras i form av ett naturligt läkemedel för behandling av genvägar hos patogener hos både män och kvinnor;
 • Tadenan är effektiv i prostatens patologiska proliferation och är baserad på den afrikanska plommens bark. Främjar borttagande av ödem och stoppar inflammatorisk process
 • Prostamol Uno är också baserat på medicinska örter och har ett brett spektrum av åtgärder, men läkemedlet förhindrar först och främst prostataförstoring och normaliserar urinprocessen.
 • Prostalin presenteras i form av rektala suppositorier med antiseptisk, analgetisk (lokal) och antiinflammatorisk effekt. Användningen av ljus ger dig möjlighet att aktivera blodcirkulationen i det lilla bäckens organ på grund av irritation av rektumets slemhinna, därför minskar prostatakörtelns inflammatoriska process.
 • Prostaker är aktuell för behandling av prostatisk hypertrofi av godartad karaktär.

Patientrecensioner

Recensioner för tabletter och droppar Prostanorm mest positiva.

... Jag tar Prostanorm tabletterna var sjätte månad och har redan glömt prostatit i två år. Tidigare var prostatit kronisk, jag behandlade det med olika mediciner, jag håller med om att de var effektiva, men endast under behandlingen. Prostanorm ger en långvarig effekt.

... Prostanorm hjälpte mig inte direkt, bara efter att jag började gå till sjukgymnastik dessutom. Trots det faktum att denna medicinering själv hade en liten effekt vid behandling av prostatit hade den inga biverkningar, jag kände mig bra och kunde behandlas parallellt med andra metoder.

... Min man har behandlat kronisk prostatit i mer än ett år och bara efter att Prostorma blev av med biverkningar av andra droger. Detta läkemedel är helt naturligt, så det sitter inte ner i levern och njurarna, du kan inte vara rädd för komplikationer och effekten efter kursen är mer än sex månader.

Detta läkemedel ges utan recept och är inte beroendeframkallande. Kom ihåg att användningen av läkemedel vid behandling av patienter under 18 år inte har studerats för säkerhet och effekt.

Prostanorm - anvisningar för användning och recensioner

Prostanorm - ett läkemedel för behandling av kronisk icke-specifik prostatit, enligt farmakologiska egenskaper som relaterar till korrigerings-urodynamiska störningar. Prostanorm förbättrar ämnesomsättningen i vävnaderna i prostatan, minskar inflammation, minskar intensiteten av smärta i akuta perioder, och även förlänger varaktigheten av remission (i kombination med andra metoder för konservativ behandling såsom massage, kost och motion terapi). Bruksanvisning Prostorma rekommenderar användning av läkemedlet som en del av en omfattande behandling av kronisk prostatit som ett progestativt läkemedel av naturligt ursprung.

Prostanorm: komposition och handling

Prostanorm - ett medel för vegetabiliskt ursprung

Prostanorm - en kombinerad beredning av vegetabiliskt ursprung, gjord av en torr växtblandning. Den består av fyra aktiva komponenter som bestämmer läkemedlets egenskaper:

 • St John's Wort. Minskar inflammation, minskar smärtaintensiteten, normaliserar urinering, minskar svullnad av prostatavävnad.
 • Goldenrod är kanadensisk. Förbättrar mikrocirkulationen av blod och lymf i prostatakörteln, återställer spermatozoas rörlighet, normaliserar ejakulatets kemiska parametrar.
 • Echinacea är lila (rhizom). Främjar restaureringen av erektilfunktionen, normaliserar sekretoriska funktionen hos prostata, ökar kroppens totala tonen.
 • Licorice root. Har en bakteriedödande effekt, lindrar inflammation. Det visar mild antibakteriell aktivitet mot stafylokocker, Escherichia coli och andra opportunistiska och patogena bakterier.

Prostanorum stimulerar också syntesen av steroidkönshormoner (i synnerhet testosteron), återställer sexuella körtlar och ökar excitabiliteten hos centrala nervsystemet. Detta manifesteras av ökad libido (sexuell lust) och förbättrad potens: sådana förbättringar observeras hos cirka 44,5% av patienterna.

Varianter av prostatit och deras symtom

Indikationer för användning av läkemedlet

Prostanorm används för att behandla kronisk inflammation i prostata av en icke-specifik (icke-infektiös) typ, som vissa experter också kallar kronisk bäckensmärksyndrom. Läkemedlet används som en antiinflammatorisk och smärtstillande medel. Ett av huvudsyftena med utnämningen prostanorm patienter med kronisk prostatit är också återställandet av dagliga urinproduktion som det är med urinvägsproblem är de viktigaste faktorerna som väsentligt försämrar livskvaliteten för patienter med denna diagnos.

Inte mindre viktigt är att förebygga sklerotiska förändringar i prostatavävnad, vilket uppnås genom att förbättra mikrocirkulationen i blodet och lymfkärlen. Ökat kliniskt värde vid behandling av prostatit hos män med risk för infertilitet, är en normalisering av den sekretoriska funktionen hos könskörtlar och en normalisering av sperma (sperma aktivitet och spermie viskositet).

Orsakerna till prostatit kan skilja sig från ålder

Formutsläpp: tabletter och droppar

Valet mellan ett flytande extrakt i droppar och tabletter ska göras stillastående hos läkaren

Prostanorm produceras i två doser, avsedda för oral (intern) användning.

 • Tabletter. Innehåll 200 mg torr växtblandning, tillgänglig i förpackningar på 30 och 60 stycken. Varje tablett är belagd, innehåller laktos (mjölksocker).
 • Vätskextrakt. Den tillverkas i mörka flaskor av medicinskt glas med en volym av 50 och 100 ml. Varje flaska har en munstycksdropp. Innehåller etylalkohol (volymfraktion - 37%).

Båda dosformerna är avsedda för intag. Ett preparat i form av små droppar som absorberas snabbare och enklare, eftersom det för fullständig absorption av de aktiva ingredienserna i tabletterna kräver att de har passerat den primära stadiet av digestion och behandling med matsmältningsenzymer och magsaft (för sönderdelningsmembran). Trots detta rekommenderas inte droppar för personer med alkoholberoende (inklusive tillståndet med alkoholavdragssyndrom) och sjukdomar i centrala nervsystemet, på grund av närvaron av etanol. Neka att ta droppar bättre och de som upptar positioner som kräver ökad uppmärksamhet (förare, kranoperatörer, klättrare etc.).

Tabletter Prostanorm rekommenderas inte för män som lider av intolerans mot mjölksocker (doseringsform innehåller laktos). Byt ut tablettextrakt i flytande form och bör de patienter som har medfödd hypolactasia - en sjukdom där kroppen producerar otillräckliga mängder av enzymer som bryter ner laktos molekylen till glukos och galaktos.

Läkemedel i form av injektioner eller rektala suppositorier existerar inte.

Kontraindikationer och biverkningar

Symptom på intolerans kan uppstå som tecken på en allergisk reaktion

Prostanorm har god tolerans (81% av patienterna har inga biverkningar på grund av behandling), men med tanke på förekomsten av växtbaserade ingredienser i kompositionen är det omöjligt att utesluta risken för allergiska reaktioner. Symtom som indikerar en dålig tolerans av läkemedlet kan vara:

 • riklig vattnig urladdning från näsan, åtföljd av brinnande, kittlande och nysning.
 • lakrimation och symptom på allergisk konjunktivit (inflammation i ögatkonjunktiva, rodnad av sclera, brännande känsla i ögonen);
 • hud klåda och hudutslag (från småskaliga utslag till stora kliande fläckar av ljusrött färg);
 • Åsidosättande av andning och förändringar i röstklotet (ett farligt tecken som kan indikera det initiala skedet av allergisk stenos i struphuvudet).

Prostanorm Vid användning i form av flytande extrakt hos patienter med kroniska sjukdomar i mag-tarmkanalen (gastrit, kolecystit, kolit, etc.) kan öka symptomen av funktionell dyspepsi orsakad av närvaro av etanol i kompositionen: illamående, buksmärtor, diarré. Echinacea extrakt, i vissa fall, kan öka blodtrycket, så män som lider av väsentliga eller sekundär hypertoni, är det nödvändigt att kontrollera blodtrycket parametrar och noga övervaka deras hälsa. Under behandlingen rekommenderas inte alkohol.

Kontraindikation för behandling läkemedlet är egenhet av en komponent, och glomerulonefrit - en njursjukdom, i vilket det finns inflammation i glomeruli.

Valet av nödvändiga droger ska hanteras av en läkare

Bruksanvisning Prostorma

Prostanorm bör tas en halvtimme före en måltid eller 30-40 minuter efter att ha ätit, eftersom stimulering av mag-tarmkanalen av mat påverkar absorptionen av aktiv ingrediens negativt. Doseringsregimen måste bestämmas individuellt av den behandlande urologist med hänsyn till patientens ålder, förekomst av kroniska sjukdomar, tillståndet i njursystemet och andra faktorer som kan påverka effektiviteten och tolerabiliteten av terapi.

Standarddoseringsregimen är som följer:

 • för droppar - 2,5 ml 3 gånger om dagen;
 • för tabletter - 200-400 mg 3 gånger om dagen.

Dropparna måste först spädas i 30 ml vatten vid rumstemperatur.

Minsta behandlingstiden är 4 veckor. Med god tolerans och uttalad positiv dynamik kan kursen ökas till 6 veckor.

Att genomföra en andra kurs är möjlig med en doktors utnämning, men inte tidigare än 14 dagar efter behandlingens slut.

Prostanorm - ett billigt läkemedel, så det händer inte alltid i små apotek

Prostanorm avser den genomsnittliga priskategorin, och i Ryssland kan den köpas till följande priser:

 • extrahera vätska 100 ml - 164 rubel;
 • extrahera vätska 50 ml - 135 rubel;
 • tabletter 200 mg 30 stycken - 273 rubel;
 • tabletter 200 mg 60 stycken - 486 rubel.

* De angivna priserna är giltiga i Ryska federationen den 21 april 2018.

analoger

Läkemedlet har inte några absoluta farmaceutiska ekvivalenter (analoger). Därför väljs fonder med liknande terapeutiska och farmakologiska egenskaper om det behövs. Det kan vara följande droger:

Folkmekanismer för behandling av kronisk icke-infektiös prostatit, som kan användas för att förbättra effektiviteten av läkemedelsbehandling:

 • persilja juice;
 • infusion av pumpa frön;
 • nypressad betesaft med honung;
 • tinktur av bitter malurt
 • celandine juice, utspädd med kokt vatten.

Med celandine juice måste du vara extremt försiktig för att undvika biverkningar och allergier

För att bestämma vilka medel som ska användas för återställande av prostatafunktioner, bör du konsultera en läkare och genomföra en jämförande analys av de mest populära och ofta föreskrivna drogerna från gruppen korrigatorer urodynamik.

Vanliga frågor Är drogen Prostamol effektiv?

Baserat på medicineringsguiden kan du bestämma vad som är Prostamol. Det är ett botemedel mot prostata hyperplasi (godartad) med nedsatt urinering. Tillverkad i Tyskland.

När hyperplasi uppstår ökar prostata, det är nödvändigt att förhindra ytterligare tillväxt av tumören, som behandlar Prostamol Uno. En annan funktion som Prostamol behövs för är att minska smärtsymptom vid urinering, avlägsnande av svullnad, inflammation. Ibland är det möjligt att träffa reklam för Prostamol, från vad det tas, där det nämns om behandling av prostatit, vilket är felaktigt. Läkemedlet Prostamol Uno, från vilket det bara används, - från smärta och svårigheter vid tilldelning av urin, men sjukdomen i sig inte läker.

Prostamol Uno-formulering har en naturlig. Vid framställning av Prostamol Uno härrör den aktiva substansen från sabalens palmfrukt.

Om en patient ordineras Prostamol Uno, hur man tar det, ska en läkare rekommendera. Dessutom, i instruktionerna för Prostamol, hur man tar det beskrivs i detalj. Allmänna rekommendationer, hur man dricker Prostamol, - dagligen 1 tablett efter att ha ätit. Tvätta med vatten. Hur appliceras Prostamol, vad gäller den dagliga dosen, bestämmer doktorn beroende på individuell tolerans och svårighetsgrad av symtomen.

Behandlingsprocessen med prostagamol har ingen tidsram. Hur man dricker Prostamol - 3 veckor eller 3 månader, bestäms av patientens tillstånd. Vanligtvis rekommenderas det som ett extra botemedel mot sjukdomar, men är det möjligt att ta Prostamol för profylakse? Förekomsten av en kronisk form av prostatit under remissionstiden bestäms om det är möjligt att dricka Prostamol för profylax. Friska män bör inte använda den.

Hur mycket kostar Prostamol, beror på inköpsplatsen. Hur mycket kostar Prostamol Uno i apoteket beroende på prispolitiken för apoteksnätet. Den genomsnittliga kostnaden för Prostamol på apotek är 700 rubel. för 30 st. i paketet och 1300 rubel. för 60 st. Hur mycket kostar Prostamol i apoteket på Internet? I Prostamol är kostnaden för denna förvärvsmetod som regel mindre än 100-200 rubel. Innan du köper är det önskvärt att söka på sajten, hur mycket är Prostamol Uno, priset kan skilja sig mycket.

Men, trots den attraktiva kostnaden för Prostamol Uno i nätapotek, bör man akta sig för att köpa falska varor.

Huruvida prostamol hjälper till med prostatit - i patienternas recensioner betonas läkemedlets effektivitet som ett extra medel till grundläggande läkemedel. Utan det är smärtsymtomen svårare och varar längre. Som den enda åtgärden Prostamol används inte för prostatit. Men om du är intresserad av hur du tar Prostamol Uno med kronisk prostatit, är det tillräckligt att använda det som det enda förebyggande medlet, men inte i ett akut stadium.

Om du jämför Prostamol och Prostamol Uno, vad är skillnaden, det är bara i dosering. I en kapsel av den första preparaten 160 mg av den aktiva substansen, den andra 320 mg. Följaktligen tas 160 mg två gånger om dagen, 320 är bara en, så här skiljer Prostamol från Prostamol Uno.

Drogen är dyr, så många män letar efter en substitutionsprostamol Uno. Efter att ha studerat Prostamol - instruktioner för användning, pris, recensioner, analoger vill veta mer. Det är särskilt viktigt på grund av kostnaden - för att ta reda på vilka prostamolanaloger som är billiga och priset i rubel. Efter att ha läst om kompositionen av Prostamol i bruksanvisningen, bör analoger sökas med en identisk aktiv substans eller ha samma effekt. I Prostamol Uno-analoger produceras ett tillräckligt antal - Kapistan, Prostagut, Permixon, Prostaplant, Prostess, Serpens.

Men om du är intresserad av analoger för Prostamol, då är det Prostacor, Prostaplant, Prostopinum, Unoprost. Om du jämför med Prostamol Uno-analoger, blir priset 2-3 gånger mindre. Det är nödvändigt att korrelera med Prostamol pris, recensioner och analoger att välja bland dessa överväganden.

Prostanorm - Rysk örtpreparat med andra ingredienser än Prostamol -.. Echinacea, johannesört, etc. Prostanorm eller Prostamol att bättre patienten väljer. Prostanorm är billigare, men inte effektivt för alla.

Prostaplanten är tillverkad i Tyskland, den aktiva substansen är densamma som i Prostamol. Prostaplant eller Prostamol, vilket är bättre, kan inte bestämmas, eftersom de är identiska. Prostaplanet har ett mer attraktivt pris, nästan 2 gånger lägre.

Proflosin är en syntetisk beredning som liknar Prostamol. Effektiv botemedel mot eliminering av urineringstörningar. Proflosin eller Prostamol, vilket beror på den individuella reaktionen på läkemedlet.

Vitaprost - tabletter eller suppositorier administrerade rektalt innehåller ett extrakt av prostata. Vilket är bättre: Vitaprost eller Prostamol, bestämmer läkaren. Läkemedlet är inte billigt, det är också ordinerat som ett extra medel för komplex behandling. När man intervjuar patienter, vilket är bättre: Prostamol eller Vitaprost, svaren delades ungefär lika. Så det är ingen stor skillnad - att ta Prostamol eller Vitaprost om det inte finns några brännande reaktioner och en känsla av obehag vid injektionen av Vitaprost-ljus.

Prostamol och Vitaprost ska inte tas samtidigt. En av dem är tillräckligt.

Omnic är inte en naturlig lösning, det är ett kemiskt läkemedel från gruppen av alfa-adrenoblocker, det förbättrar urinflödet. Vad som är bättre, Omnik eller Prostamol Uno, beror på patientens tillstånd, förekomsten av andra patologier etc.

Den aktiva substansen - tamsulosin, alfa-blockerare, ingår i Focus. Därför bör det inte tas till personer med lågt blodtryck. Prostamol Uno har en naturlig komposition. Vilket är bättre, Fokusin eller Prostamol, läkaren bestämmer sig för att ha bekantat med patientens status.

Läkemedelsforum för läkemedelsarbetare - PharmForum.ru

Pharmaceutical Forum www.pharmforum.ru skapades för apotekare: apotekare, apotekare, apoteksledare och direktörer. Vi frågar, diskuterar, klargör och hjälper varandra i vår verksamhet! Läkemedelsforum - en mötesplats för proffs!

 • Styrelseindex
 • Ändra teckensnittstorlek
 • Tipsa en vän
 • Utskriftsversion
 • FAQ
 • • Registrering
 • • Logga in

Prostanorm eller prostomol

Prostanorm eller prostomol

Anatoly »02 dec 2014, 13:50

Preparat från vegetabiliska råvaror Prostanorm: komposition, bruksanvisningar och patientåterkoppling

Problem med prostata, beroende på ålder, arvelig disposition eller på grund av förekomsten av motsvarande sjukdomar, kan ge en man mycket problem. Om ändringarna inte korrigeras i tid kan det leda till allvarligare komplikationer som utvecklas till onkologiska formationer och kroniska sjukdomar.

Därför är behandlingen i tid med användning av mediciner extremt viktigt. En av de vanliga läkemedlen som ordineras till män i olika åldrar som har problem med prostata är Prostanorm.

Farmakologisk aktivitet

Prostanorm är gjord av råvaror av naturligt ursprung. Eftersom huvudbeståndsdelen är en växtbaserad ingrediens (extrakt från medicinska örter) är lösningen en av fytopreparationer som har en minimal mängd biverkningar.

Trots växtbasen är uppsättningen farmakologiska åtgärder av läkemedlet tillräckligt stort. Så bidrar den ständiga användningen av drogen:

 • minskning och över tid och fullständig lindring av inflammatorisk process;
 • minskning och fullständig eliminering av smärta;
 • förbättring av blodcirkulationen i vävnader;
 • aktivering av kroppskrafter som är nödvändiga för att bekämpa patologiska förändringar
 • aktivering av produktionen av manliga könshormoner;
 • normalisering av urinröret.

Indikationer för användning

Bland de sjukdomar där en läkare kan ordinera ett läkemedel Prostanorm inkluderar:

 • Nonspecifik prostatit av kronisk natur;
 • Infertilitet, som går parallellt med prostatit, förvärrar patientens tillstånd.

Vissa andra kliniska fall är också möjliga när läkaren utser patienten att ta drogen efter eget gottfinnande.

Dosering och överdosering

Dosering och dosering bestäms av läkemedlets form. Prostanorm finns i form av tabletter och flytande extrakt. Behandling med Prostanorm möjliggör mottagning av standarddoser. Patienterna ordineras som regel 1-2 tablett tre gånger om dagen.

Om läkaren valde den flytande formen av läkemedlet, tas den samtidigt i samband med måltiderna. Endast i detta fall kommer dosvolymen att vara 1/2 en sked extrakt, utspätt i 1/4 kopp vatten.

Varaktigheten av behandlingsperioden kan vara från 4 till 6 veckor. Vid behov är det möjligt att upprepa behandlingen. Innan du upprepar behandlingen bör du dock kontakta en läkare.

För att undvika förekomsten av biverkningar rekommenderas det inte att beräkna dosen och intensiteten av intaget själv. Dosens storlek och andra behandlingsbetingelser måste nödvändigtvis bestämmas av den behandlande läkaren.

kompatibilitet

Prostatit är rädd för denna agent, som eld!

Du behöver bara ansöka.

Men för att skydda din egen hälsa är det bättre att varna din läkare om att du för närvarande tar vissa mediciner.

Effekten av alkohol på Prostanorm avslöjas inte. Under behandlingsperioden är det bättre att inte dricka alkohol.

Det faktum att intaget av alkohol i sig har en negativ effekt på körtelens celler, vilket bidrar till deras förstörelse och utvecklingen av prostatit. Om skada inte ger en sådan kombination, är det troligt att alkohol kommer att försvaga läkemedlets egenskaper.

Biverkningar

Prostanorm är en fytopreparation, därför är listan över biverkningar som kan orsaka ett botemedel försumbar.

Som övning visar, är den enda komplikationen som kan uppstå under behandlingens gång en allergisk reaktion.

Men även det verkar mycket sällan. Det kan finnas hudutslag, klåda, rodnad, skalning och många andra obehagliga manifestationer.

Om någon har märkts är det obligatoriskt att söka råd från din läkare. Specialisten hjälper till att eliminera de biverkningar som uppkommer och välja en analog, vars sammansättning liknar Prostanorm-innehållet, men orsakar inte obehagliga manifestationer.

Kontra

Trots Prostanorms sparsamma sammansättning finns det fortfarande några kliniska fall när läkemedel inte rekommenderas. Bland dem är:

 • en allergisk reaktion på huvud- eller mindre komponenter i drogen;
 • systemiska patologier, som befinner sig i det aktiva utvecklingsstadiet
 • sjukdomar av autoimmun natur;
 • glomerulonefrit i akut form.

Också med stor försiktighet rekommenderas att ta Prostanorm i närvaro av att ständigt utveckla kroniska patologier.

överdos

När det finns en överdosering hos patienter som tar Prostanorm, fanns det ingen officiell identifiering. Men i vissa situationer kan alkoholförgiftning uppstå.

Prostanorm eller Prostamol: vilket är bättre?

Både Prostanorm och Prostamol är läkemedel som syftar till att eliminera de inflammatoriska processer som förekommer i prostata vävnaderna.

I vissa fall används droger utbytbart. Det är emellertid inte nödvändigt att ersätta dig själv. Faktum är att handlingsprincipen för förberedelserna är något annorlunda.

Prostanormu mer inneboende stimulerande egenskaper, förbättrar organets arbete och normaliserar naturliga processer i körteln. I detta fall förbättrar Prostamol organets funktion genom att regenerera cellerna i prostata vävnaden och därmed återställa körningens funktion.

Av denna anledning är det viktigt att känna till arten av uppkomsten och kännetecknen av sjukdomsförloppet och endast sedan använda Prostamol eller Prostanorm. Vid fel val kan läkemedlet inte ge den önskade effekten. För att förhindra att detta händer är det önskvärt att utnämningen görs av den behandlande läkaren.

analoger

Om patienten inte använder Prostanorm-tabletter eller extrakt av någon anledning kan läkaren välja en analog med en liknande komposition.

Bland analogerna är lösningen av Kanefron H, lösningen av Lesprefil, Renelle tabletter, Speman-tabletter, Flaronin-pulver och många andra.

Sortimentet av apotek erbjöd produkter av rysk och utländsk produktion. Därför kan varje patient välja ett medel som är lämpligt för kostnad och sammansättning.

recensioner

George, 55 år gammal: "Prostanorm förra året räddade mig från prostatit. Och för förebyggande är lämplig medicin för behandling. Jag har kronisk prostatit. Snart börjar jag ta Prostanorm i flytande form. "

Vladimir, 61 år gammal: "För tredje veckan dricker jag Prostanorm. Snabb hjälp. Har slutat att gå på toaletten på natten. Jag planerar att fortsätta dricka. Läkaren sa att vi kommer att avsluta behandlingen och börja ta medicinen för förebyggande ändamål. "

Relaterade videoklipp

 • Eliminerar orsakerna till cirkulationsstörningar
 • Försvinner försiktigt inflammation inom 10 minuter efter att ha tagits

Prostatrom från prostatit

Prostanorm vid behandling av prostatit

I förra årtusendet medicin och farmakologi har nått en hög nivå vid behandling av många olika sjukdomar, men trots att varje år mer och mer öka andelen av den manliga befolkningen i landet med problem prostatit. Tidigare inflammation i prostatakörteln sågs hos män av hög ålder, men idag påverkar sjukdomen oftare ungdomar som fyllt 25 år.

Faktorer som bidrar till utvecklingen av inflammatoriska processer, det finns många, men de vanligaste är följande:

 • Sjukdomar i urinrörets inflammatoriska karaktär (mikroorganismer som tränger igenom prostatakörteln, orsakar inflammation i orgeln).
 • Infektion i ändtarmen (i avsaknad av snabb behandling, kommer mikrober i prostata);
 • Stagnerande fenomen i prostatakörteln: med stillasittande livsstil, brist på regelbunden sexuell aktivitet och så vidare.

Inflammation av prostata

En mycket viktig tid för att se en specialist - en urolog vid första tecken på prostatit, som är i strid med urin funktion, sexuella funktionsstörningar, kommer det att ge en snabb undersökning och utnämning av respektive behandling. Utan korrekt terapi kan sjukdomen leda till utveckling av infertilitet, impotens och andra lika allvarliga patologier.

I medicinsk praxis framgångsrikt använt droger av växtbaserad, har en positiv inverkan inte bara på prostatakörteln, utan också på kroppen som helhet, vilket bidrar till att förbättra skyddsfunktioner i kampen mot inflammation i det manliga könsorganet. En av dessa droger är Prostanam från prostatit.

Egenskaper och sammansättning av läkemedlet Prostanorm

Produkten baserad på extrakt från läkemedelsplantor Prostanorm består av antalet fytopreparationer av komplex effekt, som produceras för behandling av kronisk form av prostatit. De naturliga ämnena som används för beredning av läkemedel tillåter oss att öva Prostanorm i hög effektivitet vid behandling av olika patologiska processer i prostatakörteln.

Prostanorm - ett botemedel mot prostatit

Växtsammansättningen innefattar följande växter:

 • Goldenrod vanlig (gyllene stång);
 • Lakritsrot (lakris);
 • Roten av echinacea är lila;
 • Johannesjurtens ört.

Var och en av de beståndsdelarna har en positiv effekt på prostata.

Goldenrod vanlig har en antiinflammatorisk effekt, förbättrar prestandan hos prostata, gör att du kan bli av med ingen kontroll urinering och blåsan. Dessutom påverkar den gyllene staven upplösningen av de bildade stenarna i njurarna och urinblåsan. Har en stark effekt vid behandling av prostata adenom.

Lakritsrotet minskar de inflammatoriska processerna i prostatakörteln, aktivt i kampen mot patogena mikroorganismer i hanorganet. Ämnen, som en del av en läkemedelsväxt, kan minska mängden kolesterol i blodet.

Roten av Echinacea har antimikrobiella och antivirala effekter på prostatakörteln. Med hjälp av denna växt aktiveras produktionen av manliga könshormoner som är ansvariga för styrkan på grund av den förbättrade kvaliteten på erektilfunktionen.

St John's wort påverkar människans kropp med en förstärkande effekt, vilket minskar depression och ångest, har antimikrobiella egenskaper.

Prostanorm innehåller bara naturliga växtkomponenter

Vid utveckling av Prostanorm beräknades mängden av denna eller den komponenten med största noggrannhet. Därför, efter användningen av detta läkemedel, finns det en positiv trend hos de flesta patienter.

Vilka är formerna för Prostanorm-produktion?

Det finns två former av drogen:

 • I form av tabletter nr 10, 20, 30 och 50 för oral administrering;
 • Flytande extrakt baserat på etylalkohol för oral användning.

Former av preparatet Prostanorm

Efter att ha använt tablettformen och ett extrakt på alkoholbaserade Prostanorm bland män är det lika positiva recensioner. Därför, som regel, med utveckling av prostatacancer befintliga symptom och de individuella egenskaperna hos kroppen utse behandlande specialist Prostanorm - sjunker från prostatit eller i form av tabletter, efter nödvändig granskning.

Vad är Prostanorms effektivitet?

I närvaro av inflammation i prostatakörteln påverkar Prostanorm-läkemedlet helt det drabbade organet och den manliga kroppen:

 • Minskar inflammation
 • Har smärtstillande effekt
 • Ökar nivån av hormonproduktion - testosteron;
 • Har en diuretisk effekt;
 • Förhindrar spridningen av patogena mikroorganismer;
 • Påverkar fördelaktigt på nervsystemet, vilket gör det möjligt att minska excitabiliteten.
 • Ökar kroppens skyddande egenskaper.

I vilka fall använder du Prostanorm?

Prostanorm utvecklades för användning i en komplex terapi för inflammation och tumöromkopplingar av prostata-typens godartade natur. Herbal preparat bidrar till att normalisera urinfunktionen och minskar inflammation, därför är huvudindikationerna för användning av läkemedlet:

Prostanorm - ett effektivt örtmedel för prostata sjukdomar

 • Kronisk prostatit av icke-specifik karaktär
 • Framväxten av kronisk prostatit på grund av låga nivåer av androgennivåer och underskott av testiklarna;
 • Inflammation i prostata och urinrör
 • BPH (godartad hyperplasi).

I vilka fall är användningen av växtbaserade läkemedel kontraindicerade?

Kontraindikationer för användning av Prostanorm är vissa sjukdomar:

 • Glomerulonephritis i det akuta skedet;
 • En mängd sjukdomar av systemisk natur: till exempel leukemi, maligna tumörer, multipel skleros och andra;
 • Sjukdomar av autoimmun natur;
 • Diffusa patologier av bindväv;
 • Allergiska reaktioner på ett av de ingående beståndsdelarna i läkemedlet.

Biverkningar efter användning av Prostanorm

Som produkten innehåller uteslutande vegetabiliskt komponenter manifestation av bieffekt är allergiska reaktioner såsom nässelfeber, rodnad på huden, kvävning. I detta fall ska läkemedlet avbrytas och söka medicinsk hjälp från en medicinsk institution.

Var försiktig med alkoholtinktur baserad på örter. Etylalkohol kan bidra till att minska koncentrationen av uppmärksamhet hos män, vilket är särskilt farligt för förare av fordon.

Liksom med andra läkemedel ska Prostorma tas under medicinsk övervakning

Dosering och administrering

Enligt anvisningarna föreskrivs en behandlingstid om en och en halv till tre månader i dosering:

 • Prostanorm i tablettform - 1-2 tabletter tre gånger om dagen (med regelbundna tidsintervall);
 • Prostanorm i form av droppar på alkohol - 2,5 ml tre gånger om dagen, tidigare upplöst i 50 ml destillerat vatten.

Läkemedelsindustrin översvämmer marknaden med en massa läkemedel som lovar fullständig botemedel mot prostatit, men vilken är bättre? Hur man inte gör ett misstag vid valet att få effekten, utan några biverkningar, kontraindikationer var mindre och applikation - bekvämt. En sådan komplex läkemedelsupptäckt med en unik komposition används redan vid behandling av inflammation i prostatakörteln, kallad Prostanorm.

Prostatit är ett globalt problem hos män i reproduktiv ålder, vilket ökar, enligt statistiken, andelen manlig infertilitet. Ursprungligen försöker männa att läka sig själva på egen hand, injektioner och piller, okontrollerad användning komplicerar bara situationen. Det nya läkemedlet Prostanorm är ett genombrott i behandlingen av denna sjukdom. Dess effekter lockar uppmärksamhet hos patienter och läkare på grund av många positiva punkter. Till dessa ord var inte ogrundade, vi kommer att analysera alla egenskaper i detalj, liksom alla fördelarna och nackdelarna. Varför är läkemedlet speciellt? Kämpa mot vilken typ av problem hjälper det?

Vilka sjukdomar läker

Sammansättningen och exponeringsmekanismen är olika, Prostanorm har en mängd olika terapeutiska egenskaper. Applikationen visas i följande fall:

 • akut och kronisk prostatit;
 • manlig infertilitet på grund av kronisk prostatit;
 • profylax av prostatit;
 • med sjukdomar i urinsystemet hos män.

Sjukdomar åtföljs alltid av ett antal symtom som ger män obehag. Det är de som tvingas att vända sig till en specialist för hjälp. Obehagliga upplevelser - nedsatt urinering, särskilt på natten, eller känslan av en främmande kropp i perineum, problem i sexuell aktivitet. Alla dessa tecken talar om prostatit, och det är orimligt att fördröja behandlingen till en specialist på grund av den möjliga förvärringen av processen. Ett missat ögonblick kan orsaka många allvarliga sjukdomar i prostatakörteln, när piller inte längre hjälper.

Efter att ha bekräftat prostatit, använd Prostanorm. Tidig tillämpning av läkemedlet på andra läkemedel påverkar inte, men tvärtom leder till fullständig botemedel. Drogen har visat sig bättre än analoger, dess effekter är mycket högre. Kompositionen väljs, med beaktande av alla kliniska manifestationer av sjukdomen, är kontraindikationer för användning obetydliga.

Terapi från naturen

Vad är så unikt om drogen, varför precis Prostanorm, och inte analoger? Varför ska valet göras till förmån för det här läkemedlet? Vilken återkoppling? Dessa och andra spännande frågor kommer att besvaras i ordning. Farmaceutiska medel avser ett läkemedel som endast innehåller naturliga komponenter i växter, så effekterna är inte bara lokala, men också allmänna. Tablettens och dropparnas sammansättning (flytande extrakt) innefattar:

 1. Lakritsrot - jämförbara i egenskaper med ginseng, den kemiska sammansättningen och effekten av denna beståndsdel förbättra ämnesomsättningen, blodkärls tonen, reglera hormoner, förbättra funktionen av prostata och urinvägarna.
 2. Kräftan i Canada är en härdande ört, har en kraftfull antiinflammatorisk effekt, en diuretisk effekt. I dess kemiska egenskaper är det en analog av den gemensamma guldrodden, men verkningsmekanismen är dubbelt så stark, så drogen minskar källan till återhämtning på kort tid.
 3. Echinacea purpurea - användningen av växter har länge praktiserats i medicin och bidrar till ökad immunitet, vid kronisk prostatit reduceras kroppens skyddande funktioner och är då benägen att attackera många infektioner. Det är ofta en del av analoger och andra läkemedel. Denna komponent i Prostorma hjälper till att bli av med sjukdomen på kort tid.
 4. St John's Wort - har en antidepressiv egenskap som är viktig för män med kronisk prostatit. Den antimikrobiella mekanismen hos växten kompletterar effektivt läkemedlets effekt och sammansättning, vilket gör läkemedels multifunktionella i bruk.

Vad är skillnaden från de andra?

Sammansättningen av p-piller eller droppar (alkohol innehåller endast en liten del i en enstaka dos, enligt instruktionen) bestämmer den terapeutiska effekten, nämligen mekanismerna för komponenternas effekter. Det är detta faktum som avgör hur du kan kombinera Prostanorm korrekt.