Huvud
Behandling

Tabletter från prostatit hos män vid behandling av akuta och kroniska former av sjukdomen

Vad är prostatit, tyvärr vet många män nu. Tidigare ansågs denna sjukdom vara en åldersrelaterad sjukdom, men nyligen växer den snabbt yngre. Om sjukdomen inte stoppas i tid, kommer det att ta en kronisk karaktär. Och detta är fyllt med mycket obehagliga konsekvenser, inklusive problem med urinering och även med erektion.

I de tidiga stadierna av sjukdomsutvecklingen kan en patient dra nytta av sådana doseringsformer som tabletter. Korrekt utvalda läkemedel kommer att sakta ner utvecklingen av inflammation och återställa funktionen i prostatakörteln. Syftet med behandlingen är dock en specialists privilegium.

Vilka tabletter för prostatit kommer att hjälpa till i ett visst fall, kan bara lösas av en läkare baserat på följande viktiga faktorer:

 • patientens ålder
 • svårighetsgrad av sjukdomen
 • Förekomsten av sjukdomar förknippade med problem med prostatakörteln;
 • Förekomsten av kontraindikationer mot detta eller det läkemedlet.

Ta medicinering är nödvändigt vid första tecken på sjukdom. Det är pillerna i behandlingen av prostatit hos män är grunden för ytterligare behandling.

Indikationer för användning av tabletter

Tabletter är vanligtvis föreskrivna, med tanke på informationen om vilken typ av sjukdom som kan erhållas genom att passera vissa typer av test. Det kan vara infektiös prostatit, kronisk prostatit, icke-infektiös prostatit. Beroende på detta föreskrivs behandling. I sällsynta fall, när arten av sjukdomen inte är tydlig, föreskriver urologer behandling med bredspektrumläkemedel, vilket signifikant ökar risken att eliminera infektionen i prostata.

Det traditionella behandlingsregimen för olika typer av prostatit är som följer:

Tabletter från prostatit: en lista över droger

Behandling av prostatit kommer att bli effektivare om den utförs i ett komplex samtidigt som alla möjliga länkar i kedjan av inflammatorisk process påverkas. Det är därför med läkemedel som inte är begränsad till utnämningen av ett läkemedel, men använder en kombinerad terapeutisk behandling med flera läkemedelskategorier.

Vilka tabletter som är mest effektiva vid behandling av inflammation i prostata, kan endast avgöras av den behandlande läkaren. Att göra självmedicin är inte bara fel, men också hälsofarligt. Tänk på spektret av mediciner som oftast föreskrivs för prostatit hos män.

antibiotika

Antibakteriell terapi är ledande inom behandling av inflammation i prostata. För att korrekt fördela de nödvändiga antibiotiska tabletterna måste du först passera en bakteriekultur för att bestämma sjukdoms exakta natur.

Vanligtvis föreskrivs följande grupper av läkemedel:

Nonsteroidala antiinflammatoriska läkemedel

Dessa mediciner är bra för allvarlig smärta i perinealområdet. Nonsteroidläkemedel reducerar smärta och lindrar inflammation. På grund av detta förbättras patientens välbefinnande avsevärt.

I denna klass av droger är spasmolytika och muskelavslappande medel mest effektiva. Det är i sanning, trollspö för behandling av prostatit, eftersom de inte bara lindra smärta, utan också säkerställa korrekt blodflödet till bäckenorganen, samt öka utflödet av vätska från prostatakörteln.

Tabletter från den kroniska formen av sjukdomen i detta fall - midokalm och baclofen. De är dock kontraindicerade vid magsår, myasthenia gravis och allergiska manifestationer.

smärtstillande medel

Dessa läkemedel kan lindra patientens tillstånd vid tidpunkter med akuta smärta. Som smärtstillande tabletter används:

Den nödvändiga dosen i varje fall föreskrivs endast av läkaren, eftersom biverkningarna av sådana läkemedel är mycket olika.

Alfablockerare

Medicin för prostatit hos män i denna grupp bidrar till avslappning av urinrörets muskler och blåsans hals. Detta bidrar till ett bättre urinflöde. Sådana droger används i nästan alla behandlingsregimer för prostatit. Vanligtvis används:

Terapi med dessa droger är ganska lång tid. De flesta av alfa-adrenoblockerna syftar inte till att behandla själva sjukdomen utan eliminera obehagliga symptom som förhindrar att den fungerar fullt ut.

immunomodulatorer

Immunomodulerande läkemedel kan användas både i akut och kronisk prostatit. Immunomodulatorer stimulerar sin egen cellulära och humorala immunitet och stärker kroppens motståndskraft mot infektioner.

Ett utmärkt exempel på sådana droger är polyoxidonium.

Polyoxidonium (azoximbromid) kan användas förutom andra läkemedel för prostatit. Gränsvärdet för läkemedlet observeras under de tre första timmarna efter intag.

Växtbaserade tabletter och homeopatiska preparat

Växt- och homeopatiska läkemedel för prostatit är särskilt populära under det senaste decenniet. Om det är en fråga, än att behandla prostatit utan att tillgripa antibiotika, kommer den bästa lösningen vara en mottagning av homeopatiska och naturläkemedel. Behandling med sådana droger är vanligtvis effektiv och absolut säker. De har praktiskt taget inga kontraindikationer och biverkningar. Bland drogerna i denna klass är följande:

Vad att dricka extra med prostatit hos män

Idag arbetar apotekare för att skapa fler och fler nya läkemedel för prostatit, som används utöver bakgrunden till grundbehandling. Här är listan över de mest populära och effektiva tabletterna idag för män:

 • Prostatilen. Minskar ödem i prostatakörtelvävnaden, har en bakteriostatisk effekt på mikrofloran av sekretionen av prostata, reducerar leukocyter;
 • Vitaprost. Minskar svullnad och prostatsekretion av prostata;
 • Prostamol av DNA. Växtberedning från frukterna av palm sabal;
 • Prostanderivat. Påverkar den totala mängden PSA;
 • Peponen. Vegetabilisk beredning baserad på pumpa frön.

Kinesiska tabletter

Nyligen kinesisk medicin blir popularitet i världen, företrädare för vilka lovar högkvalitativ behandling med naturliga preparat. De flesta av dessa läkemedel har ingen certifiering i vårt land, men sådana tabletter kan köpas, till exempel via nätbutiker. Oavsett om det är värt att köpa kinesiska lösningar för prostatit, bestämmer varje patient sig själv. Vi kan ge råd: Ta inte snabba beslut utan att konsultera en medicinsk specialist.

De mest kända kinesiska kapslarna för prostatit är:

 • Sjuntsi - ett komplext regenerativt och antiinflammatoriskt läkemedel mot prostatit;
 • Cordyceps är ett biologiskt aktivt tillsats mot prostatit;
 • Shenshitong - ett kombinerat antiinflammatoriskt bioaktivt komplex;
 • Bullsgenital - ett läkemedel för behandling av prostatit och sexuell dysfunktion. Huvudkomponenten är nötkreaturgenitalier, rådjur, ginseng, schisandra;
 • Magictext är ett preparat baserat på växtkomponenter. Förbättrar erektion, ökar önskan. Kontraindicerat i problem med nervsystemet
 • Fuzhunbao - kapslar för människors hälsa. Perfekt återställa funktionen av blodkärl. Det är bättre att sluta använda detta läkemedel om det finns hjärtproblem.
 • Chichungang är ett antiinflammatoriskt läkemedel som tillfälligt blockerar symptomen på prostatit. Det är skapat uteslutande på grundval av kinesiska medicinalväxter.

Nya droger för prostatit

Den farmaceutiska marknaden uppdateras ständigt. Nya läkemedel för behandling av prostatit innehåller mer effektiva ämnen och komponenter som orsakar färre biverkningar. Läkemedel av den nya generationen kännetecknas av snabb penetration i prostata vävnaden och en kumulativ effekt:

 1. Gentamicin - på grund av den aktiva substansen (sulfat gentamycin) eliminerar känsliga för det mikroorganismer.
 2. Samprost - avser gruppen av bioregulatoriska peptider som stimulerar återställandet av körtelfunktionen.
 3. Kanamycin är en antibiotisk aminoglykosid, bestående av 3 komponenter: kanamycin A, B och C.

Tabletter för förebyggande av inflammation i prostata

Ingen typ av behandling kommer att hjälpa, om du inte leder en hälsosam livsstil, ge inte upp alkohol och röka, var inte uppmärksam på fysisk aktivitet. Det är nödvändigt att justera kosten, fylla kosten med matrika spårämnen och vitaminer. Det är viktigt att undvika stress och hypotermi. Allt detta är en nödvändig del av sjukdomsförebyggande.

Det finns emellertid också läkemedel som syftar till att förebygga utvecklingen av prostatit. Det finns sådana droger för förebyggande:

 1. Prostalamin - förbättrar körtelens funktion och metaboliska processer.
 2. Prostatilen - har en kombinerad effekt, ger näring till blodkärlen.
 3. Prostata Forte - säkra tabletter innehåller extrakt av örter och ett komplex av vitaminer.

Medicin för prostatit: de mest effektiva drogerna och deras beskrivning

Läkemedlet för prostatit finns i nästan alla apotek. Valet av sådana droger imponerar verkligen med dess bredd och mångfald. Var och en av dem har en farmakologisk effekt på patientens kropp, av denna anledning, valet av medel måste utföras uteslutande specialiserade yrkesmän och ta emot den valda produkten ska vara strikt följa läkarens order.

Prostatit är en inflammatorisk process i prostatakörteln, Det här är en ganska vanlig sjukdom hos män som är över 40 år. Men de senaste åren är det alltmer diagnostiserat hos yngre patienter som inte följer sin egen hälsa och missbrukar alkohol, tobak och inte äter rätt.

Många representanter för det starkare könet försöker inte märka symptomen på prostatit. Rädsla för sjukdom och ovillighet att annonsera problem av en intim natur driver män för att helt ignorera inflammationen i prostata. Till följd av detta utvecklas sjukdomen bara, och behandlingen kräver stora ansträngningar och en lång period.

Experter upprepar enhälligt att prostatit bör behandlas vid de första utvecklingsstadierna, utan att skämma sig över situationen.

I dag mot prostatit finns det en stor mängd droger av modern typ. De är tillgängliga på försäljning i ett nätverk av apotek och är relativt låga kostnader.

Många patienter som har diagnostiserats med prostatit undrar vilken typ av medicin för prostatit ska användas för att permanent återhämta sig från denna farliga sjukdom hos den manliga sexuella sfären. Det finns många förberedelser, de har olika former och system för antagning. Medlet kan visa hög effekt för ett antal patienter, men vara helt värdelös för vissa patienter.

Alla fall är individuella, varför behandlingen ska baseras på ett komplex av studier av en viss patient.

Den här artikeln hjälper läsare att förstå det stora utbudet av läkemedel och specifika intag. Låt oss först tala om vilka former som finns, vilka används för prostatitläkemedel.

namn

I apotek kan du köpa följande typer av mediciner, som du effektivt kan bota prostatit:

 • Tabletter och kapslar. Den förra har en tät konsistens, medan den senare är ett gelatinöst skal och ett läkemedel i den. Båda alternativen administreras oralt före, i tid eller efter måltider. Vissa av dem kräver mycket vatten.
 • Injektionslösningar. Tack vare injektioner tränger läkemedlet snabbt in i kroppen.
 • Ljus. De har antibakteriell och analgetisk verkan, liksom antiinflammatoriska egenskaper. Suppositorier injiceras i ändtarmen i benägen position, varefter patienten inte ska gå upp ungefär en halvtimme, under denna tid kommer läkemedlet att absorberas av slemhinnan. Behandlingsregimen ger 5-10 dagars användning av läkemedlet.
 • Instillation. Dessa mediciner levereras i fokus av inflammation genom urinrörets yttre bländare, så att symptomen på prostatit passerar.
 • Microclysters. Sådana läkemedel visar hög effekt i prostatit. De skapas på grundval av avkok av växter, som har en antiinflammatorisk effekt. Men inte alla kvalificerade specialister känner igen dem som en komplett läkemedelsprodukt och hänvisar dem oftare till kategorin folkmedicinska lösningar för hemmabruk.

Före diagnosen utser läkaren patientdiagnostiska tester och utför en undersökning.

Beroende på vilka symtom på sjukdomen som är inneboende hos en man, i vilket stadium är prostatit och hur mycket det är igång, och bestämmer typ och behandlingsschema.

För varje form av prostatit kommer terapi och aktuella läkemedel att vara utmärkt. Det är viktigt att överväga följande faktorer:

 • kronisk eller akut prostatit är sjuk man;
 • Vilken typ av orsakande medel provocerade utseende av prostatit: infektion, en patogen mikroorganism;
 • individuell intolerans mot vissa komponenter eller läkemedel och liknande.

Farmakologisk grupp av läkemedel för behandling av inflammation i prostata ser så här ut:

 • Antibakteriella preparat. Deras åtgärder syftar till att eliminera mikroorganismer som har blivit agenter för sjukdomen. Alla används endast om orsaken till prostatit är känd som infektion. Antibakteriella medel delas in i 3 grupper: penicilliner, tetracykliner (denna grupp betecknas läkemedel, såsom den Oxytetracycline och andra), fluorokinoloner (norfloxacin och andra).
 • Alfa-blockerare. Främjar avslappning av mjuk muskelvävnad i prostata och underlättar utflödet av urin i patienten. Idag anser experter att Gentamicin, Prazorin, Fentolamin är effektiva varianter. De kan helt undertrycka det sympatiska nervsystemet, vilket framkallar okontrollerade sammandragningar av de inre organens glatta muskler. Medicin i denna grupp påverkar det sympatiska nervsystemet specifikt och stoppar bara dess effekt på prostata. Ett sådant läkemedel är Tamsulosin.
 • Nonsteroidala medel med antiinflammatorisk och antispasmodisk effekt. Sådana droger stoppar symptomen på inflammation i prostata, sänker tonen i muskulaturen hos orgel och perineum. Ofta utser experter patienters behandlingskurs Baclofen, Sirdalud, Midokalm.
 • Medicin baserade på hormoner. Är avsedda för behandling av inflammation, minskning av kroppens ödem, normalisering av urinutsöndring. De vanligaste är Flutamyl, Androkur och liknande.
 • Fytoterapeutiska preparat. Göras med applicering av naturliga komponenter av vegetativ karaktär. De är ett utmärkt sätt att minska inflammation, lindra ödem i prostata, minska smärta och obehag. Efterfrågan används sådana fytoterapeutiska komplex som Adenoprost, Prostamol Uno.

Tack vare den höga utbytbarheten och förmågan att kombinera sig med varandra, bidrar alla de beskrivna läkemedlen från prostatit till patientens snabba och fullständiga botemedel.

Analoger av droger

Baserat på orsakerna till prostatit förändras även behandlingsalternativen för sjukdomen.

För att behandla bakteriell inflammation i prostata orsakad av infektion används antibiotika. Ett specifikt läkemedel tilldelas efter ett laboratorietest, vilket antibiotikum orsakssambandet är känsligast. Den högsta effektiviteten av idag för behandling av bakteriell prostatit uppvisar antibiotisk tetracyklin (doxycyklin och dess analoger) och fluorokinoloner (ciprofloxacin, ofloxacin).

För viral prostatit behövs antivirala läkemedel: Acyklovir, Valaciclovir och andra. För att eliminera inflammation i kroppen, liksom för att lindra smärtan, används icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel. De lindrar patientens höga kroppstemperatur och svullnad i prostatavävnaden, allt detta bidrar vanligtvis till eliminering av inflammation i prostata. För att ta bort muskelspasmer i kroppen som används av muskelavslappnande medel. Till exempel, Baclofen och andra.

Specialister insisterar på att behandling för komplett borttagning av symtom och eliminering av orsakerna till prostatit samt att förhindra övergången till kronisk form bör vara av komplex art.

En bra medicin för prostatit: hur man gör rätt val

 • Stearinljus Vitaprost. Preparatets komponenter påverkar ämnesomsättningen i prostata på ett stimulerande sätt och korrigerar urodynamiken. Det föreskrivs rektalt för 1 ljus per dag för en kronisk form av sjukdomen, liksom för postoperativa tillstånd efter kirurgisk ingrepp på orgeln. Behandlingsförloppet varar från 5 till 10 dagar.
 • Injektionsvätska, lösning Prostatilen. Ämnen i dess sammansättning gör vaskulär stenochke starkare, förnyar mikrocirkulationen, orsakar en ökning i aktiviteten av blöta muskler i blåsan och prostatan, stimulerar immunsystemet. Det ordineras för kronisk form av prostatit, adenom, urinretention av reflex karaktär i 5-10 dagar.
 • Prostalamin. Det är en biologiskt aktiv tillsats till näring som korrigerar metabola processer i patientens prostata och urodynamik. Tabletter eller en lösning tas oralt inom 5-10 dagar i kvart om en timme före en måltid.
 • Prostamol Uno. Ansvarig för reglering av genitourinärsystemets funktioner, liksom männs reproduktiva förmåga, administreras kapslar oralt efter måltid. Detta är ett bra läkemedel för prostatit, vilket hjälper till att eliminera urineringstörningar som orsakas av godartad prostatahyperplasi. Det eliminerar inflammation i kroppen, återställer manlig styrka och libido.

Återigen noterar vi att behandlingen av prostatit av varierande grad av försumlighet endast måste utföras efter ett besök hos en specialiserad specialist. Behandlingsregimen bör baseras på testresultaten och den inledande läkarundersökningen.

Endast fytoterapeutiska preparat baserade på medicinalväxter får användas ensamma. De har inga konsekvenser, förutom allergier mot en viss anläggning.

Vid otillåten användning av antibiotika eller hormonpreparat effekter kan vara skadliga, och sjukdomen inte botas.

Medicin för prostata och andra sjukdomar i genitourinary systemet

Till exempel, för injektion Prostatilen lösning som används i prostatit, är det ett effektivt läkemedel med prostatasjukdom såsom adenom.

Komponenterna av läkemedlet kännetecknas av en organotropisk effekt. De minskar svullnad av prostata och leukocytinfiltrering av orgeln. De bidrar till normalisering av epithelcellernas sekretoriska funktion, förhindrar trombos i prostata.

Dessutom bör nämnas bota prostata Omnic, som effektivt bekämpar med många problem i det urogenitala systemet för starkare könet.

Instruktioner för användning

De ovanstående produkter används ofta för att eliminera och förhindra ytterligare återkommande prostatit och andra sjukdomar i det urogenitala systemet av den starkare könet.

Också en utmärkt förebyggande medicin för att förhindra utvecklingen av prostatit och andra sjukdomar i det genitourära systemet för män är prostata Forte Men's Formula. Det är en biologiskt aktiv tillsats till basmat, som kompletterar bristen på E-vitamin i patientens kropp, stärker dess immunitet och har en antioxidant effekt.

Lika effektivt är det innovativa läkemedlet Afal, som inte har några analoger i sin sammansättning. Det kan användas som en del av en omfattande behandling, och som ett självständigt läkemedel.

Låt oss ge den genomsnittliga kostnaden i olika läkemedelsföretag i landet för droger som används för att bekämpa prostatit och andra manliga sjukdomar:

 • Prostatilen: 315 - 450 rubel.
 • Prostamol Uno: 850 - 1300 rubel.
 • Vitaprost: 710-2500 rubel.
 • Prostoraminum: 360 - 470 rubel.
 • Prostan: 320 - 470 rubel.
 • Omnik: cirka 400 rubel.
 • Pepon: cirka 1500 rubel.
 • Cernilton: 2000 - 3000 rubel.
 • Afafla: från rubel.
 • Olja av pumpa frön: cirka 200 rubel.

Inför ett sådant problem som prostatit, bli inte upprörd före tid. Vi behöver akut se en läkare, ta alla nödvändiga prov och genomgå en omfattande undersökning. Baserat på dessa data kommer urologen att kunna ordinera adekvat och effektiv behandling.

Vilka mediciner och tabletter ska jag ta med prostatit?

När prostata blir sjuk, har män en önskan att dricka droger av något slag bara för att drunkna ut symtomen. Men läkare rekommenderar inte att du dricker mediciner utan att ha råd med en läkare. På så sätt kan du skada dig själv. Vilka medel används för behandling av prostatit?

En man lider otroligt när läkaren rapporterar att han har prostatit. Men att han inte gick in i scenen av kronisk, bör det omedelbart behandlas. Olika män tillgriper olika typer av läkemedel, för här är tillvägagångssättet individuellt. När prostatakörteln inflammeras är det inte en mening, utan bara en tillfällig sjukdom.

Varför så brådskande måste vidta åtgärder.

 • en aktiv deltagare i ämnesomsättningen
 • främjar produktionen av könshormoner.

Därför verkar det för mannen att han nu är berövad av manlig attraktivitet, sexualitet och aldrig blir glad igen. Vanligtvis är alla små, men väldigt skandliga organismer - virus, bakterier, svampar, skyldiga för sjukdomsutvecklingen. Behandlingsprocessen är svår, men resultaten blir nödvändigtvis positiva. Vanligtvis de utvecklar en behandlingsmetod där den medicinska metod som används, vilket innebär - kommer att behöva ta piller och uthärda sådana obehagliga förfaranden såsom injektioner och icke-läkemedel, trevligare - sjukgymnastik, massage.

Nuance behandling av en fruktansvärd sjukdom

Läkare är mer benägna att ta piller. Man tror att detta är den mest praktiska metoden och mycket säker.

Tabletter som existerar för att bekämpa prostatit är för enkelhets skull indelade i:

 • etiotropic. De kan förstöra infektionen själv;
 • patogenetiska. Deras huvudsakliga roll är att avlägsna stasis som har uppstått inom prostatakörteln.
 • symptomatisk. De bidrar till partiell borttagning av obehagliga symptom.

Tabletter att dricka är endast nödvändiga under det schema som doktorn för en patient skriver ner, och det är nödvändigt att klara sig noggrant på en dos, vilken annan effekt som helst kommer inte att vara. Men behandlingssystemet är alltid väldigt individuellt, särskilt om det finns ett hot om att organismen inte tar vissa antibiotika.

Antibiotika är mycket nödvändiga om det är nödvändigt att förstöra patogena bakterier. Det beror på att de skapade en sådan miljö att inflammation i vävnaderna i prostatakörteln inträffade.

0 av 13 jobb avslutade

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
 7. 7
 8. 8
 9. 9
 10. 10
 11. 11
 12. 12
 13. 13

I inflammation i prostata finns specifika symptom. Under den inflammatoriska processen sväller järn och växer i storlek, vilket bidrar till ökad urinering. Om en man har sådana tecken, bör du omedelbart ta ett test för prostatit. Då kommer du att kunna bedöma din kropps tillstånd och i tid för att besöka specialister.

Ett prostata-test kan göras hemma av dig själv. Med inflammation i körteln verkar inte bara problem med urinutflödet, men erektilfunktionen förvärras, vilket leder till infertilitet. Tidig diagnos av prostatit kommer att undvika utveckling av allvarliga komplikationer.

Du har redan passerat testet tidigare. Du kan inte starta det igen.

Du måste logga in eller registrera dig för att starta testet.

Du måste slutföra följande tester för att börja detta:

 1. Ingen rubrik 0%
 2. Prostatitest 0%

Det är allt bra.

Du har inte prostatit. Vi önskar att du fortsätter att behålla din maskulin hälsa!

Vi rekommenderar att du kontaktar en specialist.

Resultaten av det godkända testet visar att du har måttligt uttryckt tecken på prostatit. Adress till experten och skicka inspektion. Glöm inte att de flesta hälsoproblem kan elimineras redan i de tidiga stadierna!

Det är bråttom att se en läkare!

Du har en tydlig symptomatologi av prostatit. Så snart som möjligt kontakta en läkare!

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
 7. 7
 8. 8
 9. 9
 10. 10
 11. 11
 12. 12
 13. 13
 1. Med svaret
 2. Med ett märke om visning

Har du haft några obehagliga känslor eller smärta i perineum under den senaste veckan?

 • Ja
 • ingen

Har du haft några obehagliga känslor eller smärta i pungen under den senaste veckan?

 • Ja
 • ingen

Har du några obehagliga känslor eller smärta i penis under den senaste veckan?

 • Ja
 • ingen

Har du haft obehagliga känslor eller smärtor i underlivet under den senaste veckan?

 • Ja
 • ingen

Har du haft några tecken på prostatit under den senaste veckan, som smärta, brännande känsla under urinering?

 • Ja
 • ingen

Har du haft några tecken på prostatit under den senaste veckan, som smärta eller obehag med utlösning?

 • Ja
 • ingen

Hur många gånger under den senaste veckan har det varit ont eller obehag på ovanstående ställen:

 • Detta var inte
 • sällan
 • ibland
 • Mycket ofta
 • vanligtvis
 • Förlorat mitt konto

Hur skulle du bestämma intensiteten av smärta vid en tidpunkt då de stördes på en skala av 1 (inga smärtor) till 10 (smärtan är outhärdlig).

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10

Har du haft några obehagliga känslor eller smärta i perineum under den senaste veckan?

 • Var inte
 • sällan
 • ibland
 • Mycket ofta
 • alltid

Hur ofta har du i den senaste veckan haft en önskan att tömma blåsan före två timmar efter det tidigare besöket på toaletten?

 • aldrig
 • sällan
 • ibland
 • Mycket ofta
 • alltid

Hur påverkar de ovanstående tecknen på prostatit din livsstil?

 • Påverka inte
 • Nästan stör inte
 • Till viss del påverkar de
 • Betydligt bryta mot det vanliga sättet att leva

Hur ofta har du tänkt på dina tecken på prostatit under den senaste veckan?

 • Jag tänkte inte alls
 • Jag tänkte nästan inte
 • ibland
 • Mycket ofta

Hur skulle du leva om ovanstående symtom på prostatit oroade dig hela livet:

 • Jag skulle inte uppmärksamma
 • Normalt skulle leva
 • tillfredsställande
 • Blandade känslor
 • Jag skulle känna mig otillfredsställande
 • Mycket dåligt
 • fruktansvärt

Vad används för hjälp?

Det vanligast rekommenderade p-piller är baserat på fluorokinolon.

 • brett spektrum av åtgärder
 • har en tendens till prostatavävnad;
 • missbruk orsakar inte.

Dessa inkluderar "Tsyprolet", " och andra.

Det finns ett brett utbud av bakteriepreparat, men det är nödvändigt att ta reda på genom att testa patientens test, undersöka den, vad patogenen har kommit in i kroppen och sjukdomsstadiet.

Om prostatit är akut:

 • det finns smärtor som vanligtvis finns i perineum;
 • urinering smärtsam
 • Ofta stiger temperaturen till 40 grader.

Om en patient snabbt konsulterar en läkare, ger behandlingen positiva resultat. Om patienten har kronisk prostatit, då i detta fall exacerbationerna har en periodicitet, upprepas prostatit - remissionsteget.

penicilliner

Penicilliner har länge testats noggrant och används till denna dag, eftersom de är mycket tillförlitliga.

Läkemedel "Amoxiclav", såväl som "Amoxicillin" framställs i följande formuleringar:

 • tabletter;
 • pulver för oral suspension
 • lösning i injektioner.

Tetracyklingruppen

Denna grupp representeras av droger "Doxycyklin", liksom "Tetracyklin". Dessa läkemedel är mycket effektiva i händelse av att prostatit är konsekvensen av mykoplasma eller klamydia. Två av dessa droger släpps i tabletter och recensioner visar goda resultat.

cefalosporiner

Läkemedel i denna grupp har ett brett spektrum av effekter.

De dödar helt anaeroba infektioner, gram-positiva bakterier eller gramnegativa bakterier, vilka inkluderar:

 • E. coli;
 • streptococcus;
 • Haemophilus influenzae.

De vanligaste drogen är "Ceftriaxone", "Cefuroxime". De är gjorda som lösningar för enkla injektioner och de administreras intramuskulärt såväl som intravenöst, men effekten och återkopplingen talar för sig själva. Som läkemedel tabletter läkemedel inte tillverkas. Dosering av Ceftriaxon - 1-3 gram per dag, Cefuroxim - 2-5 g per dag, uppdelat tre gånger.

fluorokinoloner

Denna grupp innehåller sådana läkemedel som: "Ofloxacin" och "Ciprofloxacin". Drogerna är kända för det faktum att de är effektiva i en sådan sjukdom med ett brett användningsområde, faller lätt in i prostatakörteln.

De används också av patienter som har hittat:

 • chlamydia;
 • aureus;
 • streptococcus;
 • gardnerelly;
 • mikoplazu.

Ofloxacin är i form av kapslar. Den maximala dosen per dag är 200-350 mg. Ciprofloxacin - som tabletter, samt lösningar för injektion. Maximal dos per dag är 300-700 mg, drick två gånger om dagen.

makrolider

En grupp makrolider representeras av beredningarna "Josamycin" och "Azithromycin". Jämfört med andra droger har uppgifterna låg toxicitet, bekräftelserna bekräftar detta.

Båda läkemedlen tillverkas i tabletter. Dosering: "Dosering" - 1-2 gram per dag, taget tre gånger om dagen. "Azitromycin" - 250-600 mg, en gång om dagen. Fortfarande "Azitromycin" produceras som en lösning för injektioner.

aminoglykosider

Denna grupp innehåller läkemedel:

Effektiv i prostatit med ett brett spektrum av effekter. Gentamicin frisätts som en lösning, dosen beräknas för var och en individuellt - 3-4 mg per kg kroppsvikt, per dag tre gånger.

"Kanamycin" framställs som en lösning för injektioner. Dosering - 1-2 g, tre gånger om dagen.

"5-NOC" produceras i pellets. Dosering 350-700 mg, fyra gånger om dagen, kommer instruktionen att berätta.

Valet av detta eller det här läkemedlet beror bara på sjukdomsformen och patientens välbefinnande. Läkemedlet är valt strikt individuellt.

Glöm inte att patienten inte ska ordinera någon form av medicin själv, det här fallet bör behandlas strikt av läkaren, som kommer att dra slutsatser efter undersökningar, analyser och samråd. Hittills finns det fortfarande inget lämpligt system för behandling av prostatit. Olika organismer anpassar sig till allt annorlunda, det är därför du behöver kompetent närma sig frågan om att välja ett läkemedel och dricka allt du inte borde.

Varaktigheten av hela behandlingen varierar från tre dagar till två veckor. Det beror på sjukdomsformen och patientens välbefinnande. Efter kursen undersöks en person igen, och vid behov upprepas kursen på nytt.

Effekter av alla mediciner

Det, alla som behandlas bör veta, eller kommer att behandlas med hjälp av antibiotika:

 1. Det finns goda och dåliga handlingar av antibiotika på kroppen, de dödar immunsystemet, såväl som mag-tarmkanalen. Följaktligen är det efter en hel botningsbehandling nödvändigt att genomgå en kurs för härdning av dysbakterier.
 2. Antibiotika har en mycket negativ effekt på levern, och det är ett biologiskt filter i kroppen. På grund av detta, för dess återhämtning och upprätthållande av hälsa hos män, kommer det bästa alternativet att ta droger som ingår i hepatoprotector-gruppen.
 3. Antibiotika kan orsaka allergiska reaktioner, och för att förhindra dem är det ibland nödvändigt att göra profylax med antihistaminer.
 4. Läkemedlet för prostatit, som redan har utvecklats till ett kroniskt stadium, måste vara systematiskt, eftersom en kurs inte kan avsluta problemen med kronisk prostatit en gång för alla. Komplex behandling ska ske en gång var sjätte månad.
 5. Under behandlingskursen rekommenderas starkt inte:
 • sluta kursen
 • ta raster i kursen
 • sluta kursen
 • sänka doseringen av läkemedlet.
 1. Du kan inte dricka medicin, innan du inte äter något, eftersom det kan påverka mage slemhinnan negativt. Dricker därför mediciner med mat eller omedelbart efter en måltid, bekräftar patienternas recensioner detta faktum.

Det är viktigt att komma ihåg om....

Förutom alla dessa punkter är det värt att påminna männen att de inte går till doktorn med denna sjukdom med motiveringen att det är pinsamt. I denna sjukdom finns inget sådant, speciellt för närvarande är det väldigt lätt att fånga någon infektion. Dessutom kan även en hälsosam livsstil ha orsakat prostatit, eftersom du kan få en infektion i poolen, badhuset, i omklädningsrummet etc.

På grund av det faktum att patienten bestämde sig för att inte gå till läkaren och ta självmedicin, växer scenen av akut prostatit till ett kroniskt stadium, med motsvarande konsekvenser. Men med tiden kom tanken på tanken - att gå till läkaren kommer att hjälpa till för livet att hantera prostata problem hos män.

Hur man väljer ett botemedel mot prostatit - betyg av det mest effektiva med priser och recensioner

Hur man får en man att gå till sjukhuset med smärtsamma symptom? Fördröja inte besöket till läkaren - det kommer att påskynda återhämtningsprocessen. Läkare kommer att erbjuda effektiva lösningar för prostatit, vilket kommer att hjälpa till vid behandling av sjukdomen, även med en försummad form. Vilka droger används, hur de fungerar - om detta i detalj i granskningen av läkemedel.

Vad är prostatit?

I den manliga kroppen finns det ett speciellt organ som ansvarar för produktionen av hormoner - prostatakörteln eller prostata. Den består av vävnader, har kanaler genom vilka mikroorganismer och infektioner kan komma in. Prostatit är en inflammation där körteln ökar, pressar på närliggande organ, vilket orsakar smärtsamma symtom. När sjukdomen utvecklas:

 • skärande, värkande smärta i underlivet;
 • problem att urinera
 • frekvent natt urinering på toaletten;
 • smärta under sex
 • erektil dysfunktion
 • utseende i blodets urin, pus.

Otillbörlig behandling av sjukdomen kan leda till komplikationer - infertilitet, impotens, prostata adenom, cancer. Innan du bestämmer vad som är det mest effektiva botemedlet för prostatit, måste du bestämma orsakerna till sjukdomen. Provoke inflammation kan:

 • Infektioner som är sexuellt överförda. Det är inte uteslutet inflytande från mikroorganismer som kom in i blodet från sjuka organ - det genitourära systemet, matsmältningskanalen.
 • Icke-smittsamma orsaker. Detta kan vara: undernäring, övervikt, diabetes mellitus, stillasittande livsstil, trauma i organsvävnad.

Än behandla

Innan läkemedel skrivs måste en man klara prov för att ta reda på vad som orsakade inflammationen. Det är viktigt att behandlingen genomförs tills fullständig återhämtning. Detta låter dig undvika återfall, komplikationer, övergången av prostatit till kronisk form. Läkare har en komplicerad inverkan på sjukdomen. Följande verktyg används:

 • tabletter;
 • injektioner;
 • rektala suppositorier;
 • microclysters;
 • instillation - fyllning av det inre hålrummet med ett läkemedel
 • prostata massage;
 • sjukgymnastik;
 • infusionsbehandling med förgiftning.

Det bästa läkemedlet för prostatit är svårt att identifiera - det finns ett stort antal droger med olika åtgärder:

 • tabletter - måste tas oralt, dödar mikrober, lindrar spasmer, minskar smärta, eliminerar depression;
 • injektioner - läkemedlet injiceras muskler, ven, går snabbt in i kroppen, verkar antiinflammatorisk, stimulerar immunitet;
 • ljus - sätta i rektum, bedöva, har antibakteriella egenskaper.

Medel för prostatit

Den mest effektiva medicinen för prostatit orsakad av bakteriell infektion är antibiotika. Självmedicinering i detta fall är oacceptabelt. Det finns flera grupper av läkemedel som skiljer sig åt i deras effekt på mikroorganismer. Innan du föreskriver nödvändiga medel för behandling måste läkaren:

 • att ställa rätt diagnos på grundval av test;
 • föreskriva antibiotika beroende på bakteriens känslighet för droger;
 • Att bestämma genom sjukdomsformen hur lång tid behandlingen kommer att vara.

Ofta föreskrivna läkemedel mot prostatit med antibakteriell verkan:

 • Fluoroquinoloner - är mycket effektiva - Tavanik, Tsifran. De agerar snabbt, kan inte ordineras för tuberkulär orsak till sjukdomen.
 • Penicilliner med stark antibakteriell effekt - Augmentin, Amoxiclav.
 • Cefalosporiner - administreras intramuskulärt - Kefadim, Ceftriaxon;
 • Makrolider - motverka många bakterier - Zitrolid, Frånilid.

medicin

Förändringar i sjukdomsförloppet är endast möjliga med korrekt val av enkelkomponent eller komplexa medel från prostatit. Följande läkemedel används för att behandla sjukdomen:

Lindra smärta, inflammation

Eliminera kramp i musklerna, förbättra urinering

Bedöva, minska muskelton, obehag

Förbättra metabola processer

Vid komplex behandling av prostatit används ofta fyto-läkemedel.
"LIKOPROFIT®" är ett komplex av naturliga komponenter. Komponenter "LIKOPROFIT®" selektivt ackumuleras i prostatavävnaden, minskar manifestationerna av inflammation, öka den skyddande funktionen, skydda celler från skada genom fria radikaler och processkontroll kraftig tillväxt av prostatavävnader. * På grund av den komplexa och balanserad komposition inträffar eliminerar svårigheter associerade med urinering, lätta smärta. (1) komponenterna i "LIKOPROFIT®" på en bakgrund av standardterapi för att effektivt påverka de viktigaste symptomen på kronisk enkel ita, bidra till en förbättring av urinering: minska frekvensen av urinering och öka urinflödet, må bättre och har en reparativ effekt hos patienter med kronisk prostatit *.

Medicinering från prostata utan läkares rekommendation

Även om läkemedel för prostatit kan köpas på något apotek, har de ett överkomligt pris, läkare kategoriskt mot självbehandling. Patienten kan inte veta exakt orsakerna till inflammation, och droger, även effektiva som hjälpte bekanta, kan skada. För att undvika farliga komplikationer - impotens, utseendet på tumörer behöver du:

 • Vid de första symptomen, besök en läkare;
 • att lämna analyser
 • att ta receptbelagda läkemedel
 • slutför kursen.

Läkemedlet för prostatit är höghastighetståg

Det finns situationer där smärta och inflammation kräver brådskande ingrepp för att lindra patientens tillstånd. Vilka effektiva droger hanterar snabbt problemet? Det bästa botemedlet för prostatit i detta fall:

 • antibiotika - kräver analys, utnämning av en kurs av en läkare
 • Afalah - homeopatisk botemedel, underlättar urinering
 • Prostatilen - tar bort puffiness, bekämpar svampar, bakterier;
 • Prostamol - återställer genitourinsystemets dysfunktion;
 • Vitaprost - är antiinflammatorisk;
 • Voltaren - fungerar som en bedövningsmedel.

injektioner

Effektivare användning av droger - genomförandet av injektioner. För att undvika biverkningar är det nödvändigt att överlämna injektioner av medicinsk personal som korrekt löser upp pulverlösningen, motstå doseringen. Det är viktigt för patienten att slutföra hela behandlingen. Förteckning över läkemedel som föreskrivs i form av injektioner:

 • Timolin - normaliserar immunitet, fungerar som en förebyggande åtgärd av kronisk prostatit;
 • Cefotaxime, Ceftriaxone - antibiotika.

Effektiv behandling av prostatit är omöjligt utan injektioner med sådana droger:

 • Pyrogenalimmunmodulator, förbättrar effekten av antibiotika;
 • Tactivin - används i purulenta processer i prostata;
 • Prostatilen - läkemedlet baserat på prostatavävnads djur minskar svullnad, ökar muskeltonus, kropps försvar, förbättrar eliminerar inflammation.

ljus

Bland de effektiva läkemedlen för prostatit är rektala suppositorier. Stearinljus innehåller medicinska substanser, naturliga fetter, som, när de injiceras i rektummet, smälter och börjar lokal behandling. Tack vare det här:

 • puffiness elimineras;
 • smärtor passerar
 • den inflammatoriska processen avlägsnas;
 • blodcirkulationen är aktiverad
 • urinering normaliserar
 • minskar risken för vaskulär trombos
 • sekretoriska funktioner återställs;
 • patogena mikroorganismer förstörs.

Läkemedel i form av ljus - ett effektivt hjälpmedel i alla former av prostatit - kronisk, akut, bakteriell. De hjälper till att behandla infektioner, förbereda sig för operation på prostatakörteln, återhämta sig från det. Läkarna utser:

 • ljus med antibiotika som påskyndar återhämtningen, men drogerna hämtas av läkaren;
 • Diklofenak är ett icke-steroidalt antiinflammatoriskt läkemedel, minskar smärta, har kontraindikationer.
 • Indomethacin - bedövar, brist - tar bara bort symptom, behandlar inte orsaken.

I gruppen av droger kan i form av frisättning - rektala suppositorier inkludera:

 • Vitaprost - hjälper till med bakterieformen av sjukdomen, förhindrar bildandet av blodproppar;
 • Prostakor - tar bort inflammation, aktiverar blodcirkulationen;
 • Prostilenum - reducerar infiltrering av vävnader med leukocyter;
 • Longitud - ordineras med avancerad sjukdom, ökar immuniteten
 • Voltaren - bedövar, verkar antiinflammatorisk;
 • Ichthyol är bedövad, hjälper till med återfall.

Det mest effektiva botemedlet för prostatit

Om patienten störs av smärtsamma symptom kan läkemedel botas. Vilka är de mest effektiva pillerna för prostatit? Ett läkemedel existerar inte, valet beror på problemet:

 • antibiotika eliminerar snabbt infektionen
 • Diklofenak - minskar smärtan omedelbart
 • But-shpa - tar snabbt bort spasmer
 • Tamusolosin - främjar utsöndring av urin;
 • Tiotriazolin, suppositorier - eliminera inflammation.

Hur man väljer ett läkemedel

För att hitta en effektiv lösning är det nödvändigt att ta hänsyn till i vilken form prostatit uppträder. Behandlingsframgången beror på detta. I akut form av sjukdomen förskrivs antibiotika. Läkemedlet, kursens varaktighet, tar upp en läkare - allt beror på resultaten av testen, orsakerna till prostatit. Den akuta processen är åtföljd av:

 • hög temperatur;
 • utseende av frossa;
 • purulent urladdning;
 • smärta i inguinalzonen
 • uppmaning att urinera

Om prostatit inte återvinns, flyttade han in i en kronisk form, kommer att ses att dra smärta i det urogenitala systemet organ, minskad styrka, irritabilitet, sömnlöshet. I en sådan situation, medel som förbättrar blodflödet, lindra smärta, svullnad, inflammation, motverkande mikrober kommer att vara effektiva. Läkare använder:

 • analgetika;
 • icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel;
 • antibiotika;
 • antispasmodika;
 • immunomodulatorer.

När behandlingsprocessen avslutas med framgång för att utesluta återfall, för att upprätthålla normal prostatafunktion, rekommenderar läkare användningen av ett effektivt medel på växtbasen - Honey Cran. Detta amerikanska läkemedel för prostatit:

 • aktiverar immunitet
 • ökar skyddsfunktionerna;
 • hjälper kroppen själv att bekämpa infektioner i genitourinary systemet.

Priset på läkemedel

Effektiva medel kan köpas på apotek, beställda från kataloger, köpte i nätbutiker. Vad kostar kostnaden för prostatit? Priset i rubel beror på vilken typ av medicin, dosering:

Läkemedel för behandling av prostatit - de bästa drogerna

Inflammation av prostata kan kallas den mest smärtsamma och obehagliga sjukdomen hos det manliga genitourinära systemet. Prostatit är inte bara berövar en människa glad och meningsfullt liv, gör honom till en lidande, men också stimulerar utvecklingen av impotens, infertilitet och även cancer. Om de första tecknen på sjukdomen uppträder, ska du omedelbart gå till urologen. Läkaren utför diagnostik, bestämmer orsaken till prostatit, föreskriver de mest lämpliga och säkra medicinerna.

Allmänna egenskaper hos sjukdomen

Prostatit är den inflammatoriska processen som uppstår i prostatakörteln. Denna allvarliga patologi i försummad form leder till omöjligheten att upprätthålla ett fullständigt sexuellt liv, oförmåga att befrukta och andra ledsamma och smärtsamma konsekvenser. Orsaken till prostatit kan ha smittsam och icke-infektiös natur. utvecklingen av sjukdomen utlöses av en patogen bakterie, såsom stafylokocker och streptokocker, eller stagnation av blod i vävnader i bäckenet. De viktigaste medfödda och förvärvade faktorer som orsakar inflammation är:

 • defekter i strukturen hos excretionskanalerna i prostatakörteln;
 • utrotning av hormonella funktioner
 • cirkulationsstörningar i bäckenorganen;
 • konstant närvaro i sittande läge
 • långvarig avhållande från samlag
 • överdriven sexuell aktivitet
 • inträde i organismen av orsaksmedlet av infektionen;
 • sjukdomar i det genitourära systemet.

Symtom på prostatit

I början av inflammation i prostata upplever en man smärta när han avger urin, känner en ökning av kroppstemperaturen, kan normalt inte tömma urinblåsan. Den akuta formen av prostatit uppträder ofta som ett resultat av multiplikationen av patogena bakterier och andra mikroorganismer, registreras i 15% fall av inflammatoriska lesioner i körteln. Det kännetecknas av följande symtom:

 • smärta i ljummen och ländryggen;
 • försvagning eller fullständig utrotning av erektionen;
 • täta resor till toaletten;
 • svår smärta vid urinering och utlösning
 • omöjlighet att nå orgasm
 • för tidig utlösning;
 • purulent urladdning ur urinröret;
 • feber, frossa;
 • nervositet, irritabilitet.

Vid akut prostatit är det nödvändigt att omedelbart gå till doktorn, att utföra behandling med höghastighetsantibiotika, effektivt mot specifika patogena bakterier och andra patogener. Om du inte tar tid att behandla patologin i tid, går den till kroniska formery, kännetecknad av följande symtom:

 • värkande smärta i inguinalregionen, ger till tarmarna och vävnaderna i det lilla bäckenet;
 • omöjlighet med fullständig tömning av blåsan;
 • Uppkomsten av oacceptabel brännande smärta vid urinering;
 • neurotisk störning på grund av en konstant mental koncentration på sjukdomen;
 • sömnlöshet.

För att bota kronisk prostatit måste du ägna mycket tid och ansträngning. Läkaren väljer läkemedel till patienten, baserat på hälsa och individuella egenskaper hos organismen, stadiet och graden av sjukdom av vanvård, närvaro eller frånvaro av komplikationer. Terapi av kronisk inflammation i prostatan utförs inte bara med hjälp av antibiotika, men också smärtstillande medel, immunstimulerande medel, läkemedel ljus, massage och fysiska behandlingar.

För att öka POTENTIALS och behandla PROSTATIT rekommenderar våra läsare Urologiska patchar. Ur översynen: "Den urologiska gipsen bekämpar sjukdomen från alla håll, eliminerar inte bara symptomen, men också det viktiga, inflammation i sig.

Och speciellt var jag förvånad över det urologiska gipset behandlar hela sjukdomen helt, men inte några av dess delar. Det innebär att det startar en återhämtningsmekanism. Försvinn alla sjukdomar, och det spelar ingen roll - du vet om dem eller inte! Du blir bara bättre.

Diagnos av prostatit

För att fastställa en korrekt diagnos är nödvändigt att gå igenom några ganska komplicerade och långa läkarundersökningar: sperma analys, bakteriologisk urinodling, skrapa och smeta avseende på närvaro av infektiösa medel, transrektal ultraljudsövervakning av prostatakörteln. När en läkare bestämmer orsaken och omfattningen av försummelse av sjukdomen väljer han den optimala behandlingen för patienten systemet. De bästa resultaten erhålles genom behandling, i vilken intaget av läkemedel i kombination med sjukgymnastik, massage, användning av medicinalväxter och andra traditionella läkemedel.

Okonventionell teknik med en fantastisk effekt!

Metoder för behandling av prostatit

Inflammation av prostatakörteln, särskilt i kronisk form, botas mycket hårt, men du kan inte ge upp och låt problemet springa automatiskt. Vid de första symptomen borde mannen snabbt gå till urologens kontor.

Prostata är ett viktigt organ för det manliga genitourära systemet, det är ansvarigt för normal urinering och erektil kapacitet. Därför är det inte lämpligt att behandla sjukdomen oaktsamt. Det bör noteras att det är sällsynt att helt bli av med prostatit, men för att avlägsna obehagliga symptom och avsevärt förbättra hälsotillståndet är det ganska realistiskt. Detta kräver en noggrann implementering av alla recept från läkaren och ett omfattande behandlingssätt. Den vanligaste behandlingen för inflammation i prostata körs ut på följande sätt:

 • användning av antibakteriella läkemedel;
 • utför fysioterapi
 • korrigering av immunitet
 • laser-enukleation;
 • massage.

Av drogerna för behandling av prostatit används följande farmaceutiska preparat huvudsakligen:

 • antibiotika;
 • rektala suppositorier;
 • adrenolytics;
 • muskelavslappnande medel;
 • immunostimulanter;
 • antiinflammatoriska läkemedel;
 • hormonella medel.

Antibiotika och antiinflammatoriska läkemedel för behandling av prostatit

Antibiotika tar bort akut eller kronisk inflammation, förstör de patogena bakterierna som orsakade sjukdomen. Läkaren kan ordinera läkemedlet i vilken farmaceutisk form som helst: i form av tabletter, suppositorier, kapslar, ampuller för injektioner.

Vanligtvis behandlas akut prostatit av kinoloner - syntetiska substanser som har en kraftfull antimikrobiell effekt. Sådana läkemedel innefattar:

För behandling av kronisk inflammation i prostatakörteln som huvudsakligen används från en serie tetracykliner eller makrolider:

Om antibiotika är impotenta eller prostatit är icke-smittsam, föreskriver läkaren icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel:

De släcker den inflammatoriska processen väl, har en bedövningsmedel, eliminerar puffiness. Dessa läkemedel kan orsaka störningar i matsmältningssystemet, så de borde ta en kort stund.

Adrenolytika och rektala suppositorier för behandling av prostatit

Det huvudsakliga och mest obehagliga symptomet på prostatainflammation kan kallas svårighetsvätskning. Adrenolytika hjälper en man att återställa funktionen att tömma blåsan, liksom kvaliteten på en erektion. De agerar enbart på det sympatiska nervsystemet, tänder blöta musklerna i urinblåsan och urinröret. Som ett resultat av dessa droger muskelvävnad slappnar, stannar spasmodiskt reducerad urinproduktion förbättras, inflammation dör bort, smärtan signifikant minskar.

Oftast föreskrivs adrenolytika av urologer:

Att konsumera de listade läkemedlen följer inom minst sju månader.

Helt framgångsrikt prostatit botas med rektala suppositorier. De inte bara lindra smärta när man kissar, effektivt eliminera inflammation och svullnad, förbättra blåstömning, stimulerar blodcirkulationen i bäckenorganen, men inga negativa effekter på lever, njurar och mag-tarmkanalen.

För närvarande produceras ljus för behandling av prostatit med en väldigt annorlunda komponentkomposition, läkaren kan bestämma den mest lämpliga för patienten. Typiskt innehåller förberedelserna extrakt av medicinska växter, produkterna i binens liv, antibiotika, smärtstillande medel. Oftast män som lider av inflammation i prostata, köpa:

Immunostimulanter och hormonella läkemedel för behandling av prostatit

För att eliminera inflammatorisk process och återställa erektion i sällsynta fall kan läkaren ordinera hormonella droger. Men dessa läkemedel har ett stort antal biverkningar och kontraindikationer, så de ska tas med försiktighet. De ordineras endast med en signifikant minskning av syntesen av manliga könshormoner. För mycket effektiv hormonbehandling används följande ofta:

För att minska smärta vid urinering används ofta muskelavslappnande medel:

De försvagar spänningen i muskelvävnad, normaliserar blodcirkulationen, främjar ett intensivt utflöde av prostats utsöndring. Immunostimulanter ordineras för att återställa immunitet, förbättra hälsan:

De bästa och mest populära drogerna för behandling av prostatit

Prostamol Uno

Detta läkemedel, baserat på extraktet av sabal eller serenoisk krypning, är avsett att behandla störningen av processen med urinutsläpp med prostata av kronisk form. Läkemedlet tillverkas i form av kapslar, där det finns en lösning med en specifik lukt. Ta medicinen bör vara en gång om dagen efter lunchen. Hur lång tid kursen ska vara, bestämmer läkaren. Läkemedlet har praktiskt taget inga kontraindikationer att använda och biverkningar. Det är omöjligt att dricka det endast med individuell intolerans av någon komponent. Annars utvecklas en allergi tillsammans med smärta i magen.

Vitaprost

Detta läkemedel, vars aktiva beståndsdel är ett extrakt av prostata, rekommenderas för män som har en sekretorisk toxisk form av infertilitet, vilket har uppstått mot bakgrund av kronisk prostatit. Läkemedlet tillverkas i form av tabletter och torpedformade rektala suppositorier av vit eller gulaktig färg. Det hjälper till att ta bort smärta, eliminerar puffiness, stimulerar metaboliska processer och blodcirkulation i muskelvävnad, förbättrar urinproduktionen, återställer en erektion. Tabletter tas två gånger om dagen i 10 dagar.

Afala

Homeopatisk behandling, som framställs i form av vita tabletter för resorption, har smärtstillande och antiinflammatorisk effekt, lindrar puffiness, återställer prostatafunktionen, förbättrar urinering. Det är förbjudet att använda läkemedlet för nekros av prostatavävnad, maligna tumörer i bäckenorganen, individuell intolerans mot någon komponent. Två tabletter tas två gånger om dagen på morgonen och kvällen förutom mat. Om sjukdomen har en försummad form, får det ta fyra tabletter per dag. Den terapeutiska kursen varar ungefär fyra månader.

Rekommenderad läsning:

oxacillin

Antibiotikum på basis av penicillin, tillgängligt i form av tabletter och pulver för framställning av en injektionslösning, används för att behandla prostatit orsakad av multiplikationen av patogena bakterier. Användningen av läkemedlet kan åtföljas av biverkningar: allergier, störningar i det genitourära och matsmältningssystemet.

Det är förbjudet att ta mediciner för njursvikt, en tendens till allergiska reaktioner, kolit i lilla eller tjocktarmen. Dosen upprättas uteslutande av den behandlande läkaren. Vanligtvis på en dag måste du dricka två tabletter var 4 till 6 timmar, det är 4 till 8 delar under dagen. Den terapeutiska kursen överstiger inte 10 dagar.

Den bästa sjukgymnastikapparaten för behandling av prostatit

Akutest

Instrumentet för bioresonansbehandling Acutest tillverkas av det välkända ryska bolaget Tokran. Metodens funktion är baserad på högteknologisk vetenskaplig utveckling. Alla levande organismer, inklusive patogena mikrober, avger strålning med viss vågfrekvens. Om du arbetar på patogena bakterier som orsakar inflammation i prostatakörteln med strålning med en annan frekvens, kan du helt förstöra dem.

Med hjälp av enheten uppnås anmärkningsvärda resultat vid behandling av prostatit: processen med urinutsläpp normaliseras, smärtor i inguinalområdet och nedre delen av ryggen. Frekvensen av pulser som emitteras av apparaten är identisk med strålning som härrör från friska könsorgan för män. Det är förbjudet att använda akustik för att behandla prostatit hos män med pacemakare. Om patienten lider av någon hjärt-kärlsjukdom, rådfråga en läkare innan du använder bioresonansbehandling.

Union Apollo

Den moderna, mycket effektiva sjukgymnastikapparaten innefattar en plastbehållare i vilken genitalorganet, ett vakuumrör och en inducer placeras, vilket skapar ett pulserande magnetfält. När enheten börjar fungera bildas ett vakuum i behållaren, vilket stimulerar accelerationen av metaboliska processer och blodcirkulationen genom organen i det lilla bäckenet.

Som en följd får prostatakörteln en stor mängd syre och näringsämnen, vilket bidrar till regenerering av vävnader, vilket minskar inflammation. Den optimala varaktigheten av sessionen är 25 minuter, den terapeutiska kursen varar i två veckor. Med regelbunden användning av Apollo Apollo-enheten för behandling av prostatit kan man glömma bort problem med urinering och outhärdlig smärta, återställ fullständigt erektionen.

Mavit

Fysioterapeutisk anordning Mavit påverkar det genuella organet samtidigt genom vibration, termisk och magnetisk strålning. Enheten botar effektivt både akut och kronisk inflammation i prostata, tar bort smärta, stimulerar blodcirkulationen i bäckenorganen, normaliserar urinprocessen.

Det kan också användas för att förebygga sjukdom. Användningen av enheten har ingen kontraindikationer, förfarandet är helt smärtfritt och säkert, till skillnad från vanlig massage i prostata massage.

Har du någonsin lider av problem på grund av PROSTATIT? Döma av det faktum att du läser denna artikel - segern var inte på din sida. Och självklart vet du inte genom att höra vad det är:

 • Ökad irritabilitet
 • Erection problem
 • Nedsatt urinering

Kan problem tolereras? Och hur mycket pengar har du redan "samlat" med ineffektiv behandling? Det är rätt - det är dags att avsluta med det här! Håller du med? Därför bestämde vi oss för att publicera en länk med kommentaren från landets chefsurolog, där han rekommenderar att uppmärksamma ett mycket effektivt botemedel mot PROSTATIT.