Huvud
Skäl

Hur man behandlar cystit i hemmet

Cystitis är en inflammatorisk process i blåsan, som kan utvecklas hos både män och kvinnor. Symptom på sjukdomen är alltid uttalas - buksmärta, brännande vid urinering, blod i urinen, klåda i entrén till urinröret... Men detta betyder inte att du kan själv diagnostisera en cystit och börja behandling - det finns flera typer och former av sjukdomen i fråga, som kan åtföljas av andra infektiösa och / eller somatiska patologier. Mer information om funktionerna i cystitisbanan och metoderna för diagnos och medicinering finns i den här artikeln.

Vad ska man göra med cystitis

Naturligtvis, med utseendet på de första tecknen på en inflammatorisk process i blåsan, bör du söka medicinsk hjälp. Men ibland kan det vara omöjligt på grund av viktiga skäl, eller patienten har redan diagnostiserat kronisk blåsan - i det här fallet måste du vidta några åtgärder. Experter rekommenderar:

 1. Observera bäddstöd - det är bäst under en akut attack av blåsor att ligga under filten och med en varmare i nedre delen av buken.

Observera: om det finns blod i urinen (även i minimala mängder!), då kan ingen värmepanna på magebotten användas! Ytterligare uppvärmning kan orsaka blödning, försämring av hälsan, och detta medför behovet av akutsjukvård.

 • Ge dig en riklig dryck. Det kan vara te och komposit av tranbär, blåbär och / eller tranbär, men du måste ge upp kaffe och alkohol. Mycket bra att ta som en dryck dekokter av olika medicinalväxter - såsom cystit hjälp njure björk och torkade nässlor blad. Den kan köpas på apoteket Cystone tabletter, droppar eller klistra Spazmotsistenal Phytolysinum - också samla medicinalväxter bara i en mer kompakt form.
 • Justera kosten. Det är underförstått att under en akut attack av cystit patienten bör eliminera från sin skarpa meny grillade och rökta rätter, för att ge saltet (eller att begränsa den till det maximala antalet), kryddor och kryddor. Men idag är det mycket användbart att äta vattenmeloner, frukter och bär, grönsaker och mejeriprodukter. Läkare rekommenderar inte att ladda vid inflammatorisk exacerbation dagar blåsa matsmältningssystemet - minska dina portioner åt gången, men mängden konsumtion av livsmedel kan ökas till 5-6 gånger om dagen.
 • Det är omöjligt att besöka bastun eller bastu i utvecklingen av den aktuella sjukdomen och utföra allmänt uppvärmningsförfaranden i vulvaområdet - detta kan öka intensiteten i symtomen på blåsan.
 • Hygieniska procedurer (tvättning) kvinnor måste göras regelbundet med örtmedicinska örter - till exempel kamomill, salvia, timjan kommer att vara användbar vid kampen mot blåsor.
 • Kvinnor kan utföra sköljning av vagina - detta kommer att förhindra spridning av smitta från urinröret till reproduktionssystemet. Men kom ihåg att douching av slidan ska göras inte oftare än en gång om dagen och med användning av avkok av kamille läkemedel.
 • Medicin för blåsor

  Hemma är det möjligt att lindra tillståndet hos en patient med blåsor med vissa mediciner - de ska ordineras av den behandlande läkaren. Men om du inte kan konsultera en specialist och närvaron av blod i urinen inte finns, kan du utföra en behandling med antibakteriella medel och dig själv:

  • Monural - 3 mg en gång efter en måltid (ca 2 timmar efter en måltid);
  • Biseptol - 2 tabletter två gånger dagligen i tre dagar;
  • Nolycin - 1 tablett två gånger dagligen i 3 dagar.

  Var uppmärksam: Alla dessa droger hör till gruppen antibakteriella (antibiotika), men utan dem är behandlingen av cystit inte helt omöjlig - den här inflammatoriska processen har vanligtvis en bakteriell etiologi. Före behandlingen med ovanstående läkemedel är det nödvändigt att utesluta överkänslighet och / eller individuell intolerans mot antibakteriella läkemedel.

  Vi bör också nämna cystit hos kvinnor under graviditet - om det inte finns inget blod i urinen, och de klassiska symptomen på sjukdomen (utan någon oförklarlig känsla), kan behandling av sjukdomar utföras hemma. Men! Gravid är strängt förbjuden att använda ovanstående antibakteriella läkemedel, det är bättre att föredra Amoxicillin och Cefuroxime. Spruta inte och håll en varmvattenflaska i buken under gestationsperioden.

  Viktigt! Under graviditeten bör utseendet på de första tecknen på cystit vara orsaken till att besöka en gynekolog - endast en specialist kommer att kunna ordinera en effektiv behandling som kommer att vara säker för intrauterin utveckling av fostret.

  Behandling av cystit i hemmet är mycket realistisk - i många fall skickar till och med läkare, efter en fullständig undersökning av patienten, hem till hembehandling. Men om de vanliga symtomen på blåsan är förknippade med hög kroppstemperatur, hölje i nedre delen av ryggen, bör du omedelbart rådfråga en läkare - troligtvis har den inflammatoriska processen spridit sig till njurarna.

  Tsygankova Yana Alexandrovna, medicinsk granskare, terapeut av högsta kvalifikationskategorin.

  14,417 visningar totalt, 1 visningar idag

  Cystitis: behandling hemma

  Cystitis är en inflammation i blåsans slemhinnor. Det förekommer ganska ofta. Mer från sjukdomen lider kvinnors hälsa.

  Män lider mycket mindre ofta. Statistiken säger att endast 0,5% av männen är mottagliga för cysta. Bland kvinnor förekommer fallet i 25% av fallen.

  Vad orsakar blåsan

  Orsakerna till inflammation i blåsans slemhinnor är många. Detta är E. coli, klamydia, vissa typer av svampar. Sjukdomen kan uppstå som ett resultat av:

  • felaktig cirkulation i bäckenorganen. Detta leder till stillasittande arbete, med tätt underkläder, långvarig vistelse i pantyhose långvarig förstoppning;
  • låg immunitet, vilket leder till förkylningar och virussjukdomar;
  • alltför kryddig och kryddig mat;
  • Klimakteriet orsakar också inflammation i blåsan hos kvinnor;
  • diabetes mellitus.

  Men den främsta orsaken till inflammation i blåsan är hypotermi. Därför rekommenderar läkare starkt att klä sig varmt under den kalla årstiden och inte delta i en samling på kalla bänkar, och ännu mer så stenar och betong.

  Symptom på sjukdomen

  Distingudera akut och kronisk form av blåsor. I akut form av sjukdomen, svår smärta vid urinering, frekvent frekvent urinering med små urinsekretioner. I skönhetsområdet finns skärsår, urinen byter färg, eventuellt feber, en chill.

  Vid de första symtomen på sjukdomen behöver du se en läkare. Den försummade formen av blåsor kan botas mycket svårare och utan starka antibiotika kan inte uteslutas.

  I kronisk form observeras tecken på cystitis som i akut, men de är mindre uttalade. Risken för dålig botad cystit är utvecklingen av interstitiell cystit. Det leder i sin tur till blåsans sår eller dess minskning. Här, utan kirurgisk ingrepp kan det inte. Tidig överklagande till en specialist hjälper till att undvika skadliga konsekvenser. Läkaren kommer att ordinera läkemedel och ge råd om hur man behandlar cystit hos hemmet.

  Postkoital cystitis

  Postkoital cystit förekommer hos kvinnor efter intimitet. Detta är en inflammatorisk reaktion som många kvinnor står inför.

  Postkoital cystit kan uppstå på grund av anomalier i kvinnans anatomiska struktur, försummelse av hygieniska förfaranden efter kön, analfabeter användning av preventivmedel, överföring av partnerbakterier till kvinnans vagina.

  Det behandlas postkoital cystit väl. I terapi används läkemedel som de som används vid behandling av vanlig cystit. Om postokital blåsan orsakas av anatomiska egenskaper kan kirurgisk ingrepp vara nödvändig.

  Diagnos med blåsor

  Eftersom symtomen på blåsan kan sammanfalla med ett antal andra sjukdomar, och även sjukdomen i sig kan vara en konsekvens av andra inflammationer, är laboratoriediagnos nödvändig. En urolog eller gynekolog kommer att förskriva en PCR-analys (polymeras kedjereaktion) för infektion, urinanalys för bakteriologisk kultur. För att noggrant bestämma behandlingsförloppet kan en cytoskopi förskrivas.

  Du kan behandla cystit i kombination med allmän restaurativ terapi. Därför är intaget av vitaminkomplexen mycket önskvärt.

  Behandling med cystit

  Cystitis kräver primärt upphettning. Därför är viloläge önskvärt. Det är nödvändigt att revidera kosten och utesluta akuta, salta livsmedel, alkohol, samt kaffe och ost. Drick mer vätskor. Inkludera i kost av tranbär och björksaft, icke-kolsyrade mineralvatten, tranbärsmor.

  För sjukdomsperioden bör sluta intima relationer.

  Hem behandlingar

  Hur man behandlar cystit i hemmet oroar alla som lider av denna sjukdom. Effektiv hjälp vid läkemedelsbehandling av kronisk eller akut cystitisk form kommer att vara vattenprocedurer hemma. Det är användbart att ta ett badkar. Vattentemperaturen får inte överstiga 30 grader Celsius. Procedurstiden är från 10 till 15 minuter. I vattnet kan du lägga till växtbaserade infusioner av salvia, fälthästar. Kommer att passa barrträd bad. De är gjorda av torrpulver krossade tallålar eller flytande koncentrat.

  Vid det övre trycket vanliga bad är det bättre att byta stillasittande i ett handfat. Så belastningen på kärlen och hjärtat blir mycket mindre.

  En bra effekt vid behandling av cystit i hemmet ger värme genom torr värme. Hemma kan det göras med en varmare på nedre delen av buken. Rekommenderade senapplaster och paraffinapplikationer.

  Behandling av cystit hos kvinnor hemma kan backas upp med ett så gammalt recept. Svetsas i en enhetlig potatis krossad, lägg i en påse och lägg på underkanten. Försök att inte brinna. Du kan lägga en servett under paketet.

  Om du har blivit cystit, kan behandling hemma fortsätt medan du slappar till sjöss. Det varma bäckenområdet värmer upp gott. Även om du blir av med cystit vid sommaren, kommer ett sådant förfarande inte vara överflödigt.

  Läkaren kan också rekommendera en massage i sakralområdet.

  Kontraindikationer: Gör inte uppvärmningsförfaranden om cystit hos cancerpatienter, gravida kvinnor, kvinnor med frekvent livmoderblödning, med menstruation.

  medicinering

  Även om terapeutiska läkemedel mot cystit är välkända och de flesta av dem har tagits av våra mormor, är de mer benägna att överlåta utnämningen till en läkare, han kommer att utse något som hjälper. Varje läkemedel har sina egna specifika egenskaper och det kan mycket väl vara speciellt kontraindicerat för dig.

  Effektiv behandling ges av:

  • Monural är bra för alla bakterier i blåsan. Ta det en gång om dagen på natten. Barn under 5 år är inte tillåtna
  • nolitsin. Antibiotikum med ett brett spektrum av åtgärder. Inte absorberas i blodet och andra vävnader i kroppen, samlar i urinen. Utnämnas inte till 18 års ålder. Gravida kvinnor får tas under strikt medicinsk övervakning;
  • furadonin har en snabb effekt. Redan på den andra dagen, om du dricker ett läkemedel, känner du att sjukdomen minskar. Men var förberedd för det faktum att hans mottagning åtföljs av konstant illamående;
  • furagin har en mjukare effekt. Det är lättare att överföra, men behandlingsperioden är längre.

  För att underlätta tillståndet kommer det också att hjälpa palin, tetracyklinläkemedel, amoxicillin, nitroxalin etc. Det finns ett antal preparat baserat på växtämnen. De kommer också att hjälpa till att bota cystit: urolesan, cyston, phytolysin, monorel. Kompositionen innehåller extrakt av örter och eteriska oljor.

  Som en bedövningsmedel i inflammationsprocessen kan du ta no-shpu, liksom antiinflammatoriska läkemedel ibuprofen, nurofen, diklofenak.

  För att undvika biverkningar, kontakta alltid en urolog eller gynekolog.

  Traditionell medicin

  Det finns många människors botemedel mot blåsor. Att känna till deras egenskaper kan vara lämpliga och inte mycket tidskrävande att förbereda. Detta kommer att hjälpa till att bota cystit i hemmet.

  vitlök

  Vitlök har goda antibakteriella egenskaper. Det används ofta i terapi av olika sjukdomar, hjälper grönsaken och snabbt bli av med cystitis. Beredda från det infusion med honung. För att göra detta, ta två tandpipor och skalla dem, riva dem eller skära dem fint med en kniv, häll dem i termoserna.

  Tillsätt en liter kokande vatten och låt det brygga i 3 timmar. Lägg till en sked full av honung, blanda väl och spänna. Ta 100 gram varje halvtimme. En dag ska inte dricka mer än en liter. Läkemedlet är kontraindicerat i sjukdomar i mag-tarmkanalen.

  Med cystit i hemmet kan du använda en blandning av aloe och honung, det har inga kontraindikationer. Placera de stora bladen i frysen i en timme och rulla sedan i köttkvarnen. Vik i en gryta och häll ett glas vatten. Koka och häll ytterligare 750 kockar i 30 minuter. Låt stå i 2-3 timmar och spänna allt genom lagret av gasbind. Lägg till honung. Ta 100 gram varje timme. Detta kommer att underlätta cystitis.

  Växtberedningar

  Hjälpa till behandling av blåsanotationer. Hur man cure cystitis hemma kommer att uppmana enkla recept:

  • hjälper till att plocka blad av bärbär 30 g och frön av persilja 20 g. En st. l. Samla ett glas kallt vatten och låt det smälta i 6 timmar, koka sedan 10 minuter, dränera. Drick små sips hela dagen;
  • Att läka denna komposition hjälper till: blad av björnbär 30 g, enbär frukt 20 g, gräs ryttare fält 15 g, biprodukt böna frukt 15 g. 4 msk. l. Sked blandningen häll 1 liter kokande vatten och koka i 10 minuter, insistera 10 minuter, dränera. Att dricka avkok under dagen;
  • behandling av blåsinflammation hos kvinnor genom skörd av växtblad lämnar 20 g, rhizomhinnoceros 15 g, gräshästsvältfält 15 g. 1 msk. l. koka i 2 glas vatten i 10 minuter, insistera och drick varmt för 1 glas på eftermiddagen. Du kan göra en infusion av 1 msk. l. för 2 glas vatten, insistera på 1 timme och ta ett glas i varm form.

  Dekoktioner och infusioner

  Behandla cystit hemma med infusioner och örter av medicinalväxter. De beprövade recepten i århundraden underlättar tillståndet och lindrar sjukdomen.

  Förbered decoctions och infusioner är lätta:

  • när cystitis hos kvinnor är bra hjälper en sådan avkok: 1 tesked krossad rhizom av ayr häll ett glas kokande vatten. Insistera i 20 minuter, dränera. Ta ett halvglas 4 gånger om dagen i 30 minuter innan du äter;
  • 1 msk. l. hällkottar Häll 1 kopp kokande vatten, håll elden i 5 minuter, dränera. Ta 1 msk. l. 3 gånger om dagen i en halvtimme före måltiderna
  • Cystitis hemma kan botas om det bryggas i 0,5 liter kokande vatten en handfull hackade morotoppar. Infuse, insvept, 1 timme. Drick infusion i 3-4 måltider 30 minuter före måltiderna;
  • Att behandla en cystit i husförhållanden hjälper också snabbt eller hjälper till med sådana medel: 1 föremål. l. Leaf molnbär brygga i ett glas kokande vatten, insistera 30 minuter, dränera. Drick som ett diuretikum för 50 ml 3-4 gånger om dagen;
  • 1 msk torrt eller friskt örtgräs (medelstor stjärna) brygga, som te, i ett glas kokande vatten. Drick ett halvt glas 3-4 gånger om dagen. Detta kommer att hjälpa till att bli av med cystit i hemmet i akut form;
  • 1 tsk. Persilja frön bör slipas små i en mortel eller i en kaffekvarn, brygg med ett glas kokande vatten, stå i 2 timmar, dränera. Ta små mängder 2 koppar infusion under dagen om urintestet visade närvaron av protein;
  • cystit behandlas hemma med dill: frön av dill (1 del) häll vatten (20 delar), infusera 8 timmar. Ta innan måltiderna
  • med frekvent urinering kommer att hjälpa majs stigmas. De brygger som te. Drick tre gånger om dagen.

  Örterbehandling är indicerad för blåsning hos en ammande mamma, men endast efter råd från en läkare.

  Behandling med porer

  Hur man behandlar cystit i hemmet med hjälp av gröt vet de traditionella läkarna. Denna typ av behandling har funnits länge. Använd hirs. 1 msk. l. hirs häll 1 msk. kokande vatten. Smäll i 10 minuter. Insistera 5 minuter. Ät medicinen enligt ordningen:

  • den första dagen av 1 msk. l. varje timme;
  • den andra dagen ökas dosen till 3 st. l. i receptionen
  • från och med den tredje dagen, hälften av glaset.

  Det tar en vecka att bota det. Hirse innehåller vitaminer från grupp B och vitamin PP, liksom ett stort antal makro- och mikroelement.

  Att bota cystit hemma hos kvinnor kan prova, och detta recept: en halv kopp vete efter tvätt i 20 minuter för att fylla kopp kokande vatten och sedan gnugga tills en grumlig lösning, som ska tas en halv kopp 2 veckor.

  För att bli av med en cystit för evigt är det möjligt att endast följa alla hygienregler, för att inte anta superkylning och ha förstärkt immunitet.

  Hur man snabbt cure cystit i hemmet

  Cystitis är en sjukdom i blåsan av en inflammatorisk karaktär, uppenbarad av smärtor i underlivet, konstant uppmaning till toaletten. Orsaken till patologins utveckling är bakterier, virus, giftiga ämnen. Det finns akut och kronisk sjukdomskurs.

  Behandling av blåsor inbegriper genomförandet av läkarens rekommendationer, tillämpningen av traditionella medicinmetoder - växtbaserade läkemedel, termiska förfaranden.

  Faktorer som bidrar till förekomsten av inflammation

  Orsaksmedlet går in i slemhinnan genom urinröret. Immunsystemet spårar, förstör patogena mikrober. Fel i arbetet med skyddande mekanismer leder till utvecklingen av den smittsamma processen. Följande tillstånd bidrar till förekomsten av cystit:

  • Graviditet, postpartumperiod;
  • Underkylning (allmänt eller bäckenområde);
  • Bristande överensstämmelse med reglerna för intim hygien
  • Byte av sexpartner
  • menstruation;
  • Regelbunden förstoppning
  • Hormonala störningar;
  • Immunbrist är medfödd eller förvärvad
  • Långtidsanvändning av antibiotika, steroider.

  Icke-infektiös cystit utvecklas på grund av exponering för radioaktiv strålning, cytotoxiska läkemedel, giftiga föreningar. Orsaken till inflammation kan fungera som en kronisk foci i bäckenorganen, införandet av en hematogen infektion.

  Tecken på blåsor

  En person som lider av kronisk inflammatorisk patologi i urinvägarna, känner igen föregångarna till exacerbation. Det finns en koppling till en provocerande faktor. Uppkomsten av symtom på inflammation är ett tillfälle att rådgöra med en läkare. Karakteristiska tecken på sjukdomen:

  • Frekventa uppmaningar är små, med en period av 10-30 minuter;
  • Brännande, ömhet med urinering;
  • Smärta bakom pubis;
  • Urinutsöndring i små portioner;
  • Utseendet av blod, orenheter i pus, turbiditet i urinen.

  Det allmänna tillståndet lider inte eller det finns en ökning av kroppstemperaturen till 37,1-37,6 grader, svaghet. Uppkomsten av smärta i ländryggen, frossa, indikerar spridningen av inflammation i njursjukvävnaden.

  Om cystit uppträder bör behandlingen börja med termiska procedurer, konsumtion av växturoseptika, diet, dricksbehandling. För att stoppa smärtan används spasmolytiska medel. Självadministrering av antibiotika rekommenderas inte. Okontrollerad behandling med antibakteriella läkemedel leder till övergången till inflammation i kronisk form, utveckling av resistent mot terapi av mikroorganismer.

  Vad man ska göra hemma med blåsor

  Det är inte alltid möjligt att besöka eller ringa en läkare hemma. För att underlätta tillståndet kan du ta bort smärtan själv:

  1. Sängstöd minskar muskelspänningen i buksmusklerna, den totala belastningen på kroppen;
  2. Fäst värmeplattan (plastflaska med varmt vatten) till det suprapubiska området. Det är förbjudet att värma nedre delen av ryggen, underlivet med blod i urinen.
  3. Ta 1-2 tabletter No-shpy (Baralgina);
  4. Drick mer flytande: icke-kolsyrade mineralvatten, fruktdrycker, kompott, örtte. Ökad vattenbelastning förstärker bildandet av urin, vilket främjar tvättning av infektionen, utsöndring av produkterna av bakteriens vitala aktivitet, minskningen av förgiftningen;
  5. Använd naturliga antiseptika för urinvägarna. Antiinflammatorisk effekt har avkok, infusioner från löv av cowberry, tranbär, horsetail, björkblad, bärbär, kamille;
  6. Undvik kryddig, salt mat, kryddor, kryddor. Ät mer färsk frukt, grönsaker, sura mjölkprodukter. Mat bör innehålla en ökad mängd protein, vitaminer.

  Rekommenderas inte för att besöka bastun, bad. Det är nödvändigt att utesluta intag av alkohol, kaffe.

  Folkmetoder för blåsbehandling

  Det finns effektiva sätt att bekämpa urininfektion genom alternativ medicin. Naturläkemedel inkluderar örtbehandling, termiska procedurer med avkok, hirs, röda tegelstenar. Hur man cure cystitis, med hjälp av växtbaserade läkemedel, beskrev en mängd olika recept. De mest effektiva är blommorna av kamomill, bärbär, tranbärblad, tranbär, björkpinnar.

  Behandling med kamomill

  Växten har antiinflammatoriska, antispasmodiska, antiseptiska egenskaper. Kamilleblommor används som avkok, te och bad. Kombinationen av metoder ökar den terapeutiska effekten.

  Avkok av kamille. Sprid en matsked blommor med ett glas kokande vatten, simma i 10 minuter, kyla, ta 50 ml 3-4 gånger om dagen. Förbered varje dag en ny dos medicin varje dag.

  Badkar med kamille. Förbered ett avkok av 3 msk torrt råmaterial och 1 liter vatten. Häll i ett brett bassäng, sätt dig ner och täcka den nedre halvan av bagageutrymmet med en plaid. Ta proceduren före sänggåendet 10-15 minuter, häll regelbundet varmt vatten från tekanna. Att urinera i ett bad, att en viss mängd buljong har fått en urinrör, på en gång att stiga. Torka dig torr, gå och lägg dig. Metoden är kontraindicerad i närvaro av blod i urinen, graviditet, menstruation.

  Ett kamomillbad framställs genom att tillsätta avkok till vatten. Procedurens varaktighet är 25-30 minuter.

  Kontraindikation är förhöjd kroppstemperatur, hematuri, barnets bärtid.

  Behandling av urinvägsinflammation med hirs

  En utbredd spannmålskultur hjälper effektivt att bekämpa sjukdomen. Anläggningen har ett diuretikum och antiseptiska egenskaper. Hur bli av med cystit med hirs - alternativ för recept:

  • Buljongen är gjord av 2 msk korn, 400 ml vatten. Blanda ingredienserna, koka, kyla. Ta 50 ml 6-8 gånger om dagen;
  • För att bereda suspensionen hemma, 100 gram spannmål tvättades, ångad 200 ml kokande vatten. Kornen är malda till en homogen massa. De mottagna organen att använda i en mottagning. Många applikationer - var 4-8 timmar. Behandlingsförloppet är 14 dagar.

  Metoden är säker vid behandling av cystit hos gravida och ammande kvinnor.

  Tranbär mot blåsor

  Bergen innehåller substanser som undertrycker tillväxten av patogen flora, förhindrar bindning till slimhinnan i E. coli, det främsta orsaksmedlet för sjukdomen. Växten har en lätt diuretisk effekt. Recept för beredning av läkemedel från tranbär i hemmet:

  1. Morse från färska bär. Kramsa juice från 0,5 kg bär, utspätt 2 liter. vatten, tillsätt socker. Använd 5-6 glas under dagen;
  2. Tranbärsjuice från frusna tranbär. Ett halvt kilo tranbär bör tinas, torkas eller passeras genom köttkvarn. Separera saften, tillsätt kokt vatten till en volym om 2 liter, koka. Drick 150 ml 5-6 gånger om dagen;
  3. Tranbärsjuice har en läkande effekt i sin färsk form. En konserverad dryck förlorar sina medicinska egenskaper. Det rekommenderas att dricka 100 ml 4-5 gånger om dagen. Du kan lägga till socker. Det höga innehållet av syra i ren juice orsakar ofta negativa konsekvenser av mag-tarmkanalen.

  Du kan inte använda tranbär i cystitisfolk med magsår, kronisk inflammation i magslemhinnan, allergier mot röda pigment.

  Röd tegel

  Metoden appliceras när de första tecknen på urinvägsinflammation uppträder. Behandla cystit hjälper snabbt rött tegel. Värm heta bitar i en emaljhink eller en hög kastrull. Bortik-behållaren lägger en handduk, sitter på toppen, täcker med en filt under midjan. Ta proceduren medan du känner värmen. Metoden är kontraindicerad hos gravida kvinnor, under menstruation, förekomsten av blodiga införlivningar i urinen.

  Björnörrar behandlar inflammation i blåsan: avkok, tinkturer

  Bli av med cystit kommer att hjälpa bearberry. Applicera en avkok, infusion, alkohol tinktur bearish öron. Använd torkade blad av anläggningen, köpta på apoteket eller samlas in oberoende.

  Björnbär av bärbär är beredd från en matsked av råmaterial. Löv bryggde 200 ml kokande vatten, hölls i ett vattenbad i 30 minuter. En filtrerad, kyld buljong tas efter att ha ätit en matsked varje 2-3 timmar.

  Vattenextraktet framställs från en matsked torkade blad, 1 liter kokande vatten. Sätt ingredienserna i termoserna på natten. På morgonen, torka, drick 50 ml 4 gånger om dagen.

  Alkoholtinktur görs på förhand. En lång exponeringsperiod kan inte beredas omedelbart efter början av symtom på blåsan. Applicera 10 droppar tre gånger om dagen efter måltiden.

  Vegetabiliska uroseptika: kanefron, fytolysin, cyston

  För att påbörja terapi är det möjligt från beredningar på basis av botande gräs. Farmakologiska medel av vegetabiliskt ursprung innehåller koncentrat av användbara substanser, är lämpliga vid applicering, har en klar dosering. Antiseptisk, diuretisk effekt har en positiv effekt vid behandling av akut och kronisk inflammation i blåsan.

  Kanefron vuxna ordineras 2 tabletter tre gånger om dagen. Vätskeformen tas 50 droppar 3 gånger om dagen. Kursens varaktighet är från 2 veckor till 3 månader.

  Phytolysin - en tesked pastaen löses i 100 ml vatten. Ta 3 gånger om dagen. Kursen varar 2-6 veckor.

  Cyston dricker 3 tabletter två gånger om dagen. Behandlingen varar 1,5 - 3 månader.

  Behandling av cystit med antibakteriella läkemedel

  Självadministration av mediciner rekommenderas inte. En medicinering ska ordineras av en specialist baserat på objektiva data, stadium och form av inflammatorisk process. Det finns situationer när det är omöjligt att få läkares samråd. Hur man behandlar cystit i hemmet med antibiotika:

  • Monural används i en dos av 3 mg en gång i intervallet mellan måltiderna;
  • Nolitsin tar 1 tablett på morgonen och på kvällen, en tre dagars kurs;
  • Furamag ordineras 2 tabletter tre gånger om dagen. Inträdeslängd - 7 dagar;
  • Ciprofloxacin tas 0,5 g på morgonen och på kvällen.
  • Amoxicillin 500 mg * 3 gånger per dag. Kursen är 7-10 dagar.

  När det första tillfälle visas, är det nödvändigt att skicka ett urintest, för att besöka en urolog. Inspektion är nödvändig, även om symtomen på blåsan har försvunnit.

  Självmedicinering med antibakteriella läkemedel är strängt förbjudet hos gravida kvinnor, barn, personer med otillräcklig leverfunktion, njurefunktion.

  Behandling av akut eller exacerbation av kronisk cystit i hemmet bör ske under överinseende av en läkare. Tillämpningen av metoder för traditionell medicin är förutom läkemedelsbehandling. Laboratorieövervakning av tillståndet efter behandlingsförloppet är obligatoriskt.

  Vad ska man göra i fall av blåsor

  Hyppig hypotermi, känslomässig överstämning, att ta vissa droger kan utlösa blåsans utseende. Urinvägarna sjukdom utvecklas efter penetration i blodet av patogena mikroorganismer: Escherichia coli, stafylokocker, Proteus. Detta minskar människolivets kvalitet: begränsar rörelsefriheten och gör planerna förändrade. Vad man ska göra med cystit, för att snabbt eliminera patologin - bör följa vissa regler.

  Vad du behöver vara uppmärksam på

  Brännande känsla och kramper i underlivet, täta urinträngningar, känsla av fullkomlighet i urinblåsan efter ett besök på toaletten senaste, smärtsamma spasmer i buken, missfärgning, lukt och urin sammansättning - Det är bara de viktigaste symptomen på en smygande sjukdom. Urologer diagnostiserar akut och kronisk patologi. Akut cystit uppstår plötsligt, förekommer våldsamt, manifesterar sig som karakteristiska tecken på omfattande inflammation.

  Obehandlad cystit manifesterar sig vid akuta återfall flera gånger om året med hypotermi hos kroppen. Detta kan hända även under en resa till havet, efter att ha simat. Men även detta kan inte uppmuntra en person att göra ett möte med en gynekolog eller en urolog.

  Från lockersna extraherade de igen kärade lådor med kamomill eller björnbär och allt börjar på nytt - scenen av remission ersätts av en förvärring av sjukdomen. För patogena mikroorganismer är denna utveckling extremt fördelaktig. De börjar flytta upp urinväggen till njurarna, vilket orsakar irreversibla förändringar på mobilnivån.

  Män lider av blåsor mycket mindre ofta än kvinnor. Detta beror på den olika anatomiska strukturen hos båda könen. Den kvinnliga urinröret är bredare och kortare än hanen, så virus och bakterier tränger sig fritt in i blåsan.

  Sjukdomen i det starkare könet framträder som regel hos äldre mot bakgrund av kronisk prostatit. Om en man har torterat cystit, som inte går bort även efter användning av kraftfulla antibiotika, bör du konsultera en läkare för undersökning och behandling av prostatit eller adenom.

  De första symtomen på cystit är smärtsamma spasmer i underlivet

  Och kanske är det inte cystitis?

  Om en person är en kränkning av urinering och urinen blir grumlig, de allra flesta fall är 100% säker - allt började jag cystit - och nå för "bevisade" betyder. Inflammation av blåsans slemhinna kan ha inget att göra med patogena mikroorganismer. Det patologiska tillståndet utvecklas när gifter av vegetabiliskt och animaliskt ursprung, kaustiska alkalier och syror, bortskämda livsmedel kommer in i kroppen. Cystitis kan ha en allergisk etiologi, bildad genom bestrålning. Maligna tumörer och stenar kan täppa till urinröret och orsaka inflammation.

  Därför är det viktigaste som ska göras vid första tecken på blåsor att göra en tid med en läkare. Det är meningslöst att duscha med björns öron om du har en neoplasma i urinblåsan. Om cystitisen inte är komplicerad och bakteriell ursprung, övas dess terapi av en allmänläkare. Men det är bäst att konsultera en specialist med en smal profil - urologen. Men vanligtvis händer följande:

  • flickor och kvinnor behandlas av en gynekolog
  • Terapi av pojkar och män utförs av en urolog.

  Alla specialister före utnämning av farmakologiska läkemedel eller sjukgymnastik skickar patienter till biologiska prover till laboratoriet. Detta är mycket viktigt för den efterföljande behandlingen. Baserat på resultaten från studien avslöjas patogena patogener och deras känslighet mot antibiotika.

  En gynekolog och urolog kommer att ta vattkoppor från slidan och urinröret för att utesluta sexuellt överförbara sjukdomar. Faktum är att när symtom på blåsan förvärras och veneral patologi. I detta fall parallell behandling av inflammation i blåsans slemhinne och, till exempel, gonorré.

  Kanske krävs en mer noggrann diagnos om, förutom tecken på cystit, upptäcker doktorn symtom på extrinsisk patologi. För att utesluta maligna eller godartade tumörer kommer instrumentstudier att genomföras: CT, MR, ultraljud, röntgen. Ett ganska frekventt förfarande för att undersöka blåsans inre vägg är cystoskopi.

  Det rätta sättet att behandla

  Om cystiten skulle kunna botas hemma så skulle varje månad inte diagnostiseras så många fall av kronisk patologi. De första symptomen ska inte fungera som en signal för en resa till närmaste apotek och till en granne för råd. En person måste helt enkelt bestämma vilken läkare som ska göra ett möte.

  Cystitis är en mycket förförisk patologi. Många kvinnor anser att det är en liten sjukdom, som snabbt elimineras av en antibiotikabehandling. Vilken typ Apotekaren i apoteket kommer att berätta för dig den mest effektiva, populära och billiga. Konsekvenserna av denna åsidosättande för ens egen hälsa är då avskräckta av läkarna. De eliminerar:

  • allergiska reaktioner (nässelfeber, klåda och blåsor);
  • tarmdysbios
  • försvagad immunitet
  • kronisk hemorragisk cystit, pyelonefrit, glomerulonephritis;
  • störningar i mag-tarmkanalen (illamående, flatulens, böjning och förstoppning).

  Tillräckligt för att sätta på TV: n för att ta reda på att cystitisen kommer att försvinna omedelbart efter att ha tagit detta piller. Små bokstäver längst ner på skärmen med kravet att besöka en läkare som ingen läser. Arbetskamrater ger villigt ut tips om varmvattenflaska på magen (bakterier älskar varma, de är mer benägna att reproducera) och den magiska kraften i majs pistillmärken (bakterier likgiltiga till dem).

  Självbehandling slutar vanligtvis:

  • övergång av en cystit i kronisk form;
  • utveckling av patologier från felaktigt utvalda farmakologiska medel;
  • spridning av inflammatorisk process till andra organ i urinvägarna.

  Behandlingen av cystit under exacerbation tar inte mycket tid. Under förutsättning att patologin är av bakteriell ursprung och inte kompliceras av STD eller njursten. Då är det nog att späda en väska med Monural i ett glas vatten och förvänta sig en tidig återhämtning. Men ingen kan självständigt diagnostisera en bakteriell okomplicerad cystitis. Detta kan endast göras av specialister från laboratorier, gynekologer och urologer. Därför kan en enstaka dos av ett piller eller en lösning leda till att symtomen på cystit elimineras och den godartade tumören degenererar till en malign tumör.

  Bra hjälper till att eliminera tecken på blåsor Varm fotbad

  Första hjälpen för blåsor

  Således receptionen på den läkare som utsetts för i morgon, men cystit besvär kvarstår, en person som befinner ofta lust att tömma blåsan och outhärdligt värkande mage. Behandling av patologi omfattar traditionella och icke-traditionella sätt att eliminera negativa symtom. Först bör du lindra smärtsamma spasmer, slappna av blåsans glattmuskel. Du kan ta ett piller:

  • Spines (drotaverina);
  • spazmalgona;
  • Baralgina (Braga);
  • spazgan;
  • Nimesulid (Nyise).

  Gynekologer och urologer rekommenderar att bäddstöd vid exacerbationer följs. All hemvård behöver skjutas upp. Vad mer kan du göra:

  • drick rent stillvatten. Varje timme behöver du dricka ett glas vätska. Detta kommer att provocera frekvent urinering, i vilken patogener tvättas ur blåsan;
  • att dricka bärfrukt. Syradrycker har ett irriterande slemhinna i blåsan, vilket främjar full tömning. Svarta och röda vinbär, tranbär, tranbär och blåbär visar en lätt antiinflammatorisk, baktericid och antimikrobiell effekt. Denna mindre antiseptiska effekt kommer inte att påverka resultaten av laboratorieundersökningar, utan kommer att minska svårighetsgraden av smärtsamma spasmer.
  • förbereda infusioner och avkok av medicinska växter. En sådan drink kommer att minska produktionen av giftiga föreningar med virus och bakterier, slappna av blåsans smidiga muskler, aktivera kroppens försvar. Kvinnor kan spruta med kamomill eller kalendula;
  • brygga grönt te. Helande dryck har antiseptiska, toniska och befästande egenskaper. Intaget av ens en kopp nybryggt grönt te kommer att minska konsekvenserna av förgiftning av kroppen, kommer att få en lugnande och återställande effekt.

  Vid allvarlig exacerbation av blåsan är det omedelbart nödvändigt att utesluta från matvanen saltiga och kryddiga livsmedel, samt feta och stekta livsmedel. Det är strängt förbjudet att dricka starkt kaffe och alkohol, lyfta vikter, röka.

  Väl beprövad vid behandling av cystitisbärfrukt

  För att eliminera smärtsam gnidning, brännande i könsorganen och smärta i underlivet, måste du förbereda varma fotbad. Vattnet för proceduren bör under inga omständigheter vara varmt. I det kan du lägga till dekoktioner eller infusioner av medicinska växter, några droppar eteriska oljor:

  • tea tree;
  • salvia;
  • timjan;
  • enbär;
  • eukalyptus;
  • bergamott;
  • geranium.

  Du kan inte göra ett bad, om tömningen av urinblåsan i urinen verkade färskt skarlet blod eller blodiga mörka blodproppar. Detta är ett symptom på hemorragisk cystit, som uppträder mot bakgrund av bildandet av en eller flera infektiösa foci. Varmt vatten kan orsaka allvarlig blödning, järnbristanemi, yrsel.

  Ovanstående metoder för att eliminera de smärtsamma symtomen på cystit är inte starkt rekommenderade för gravida kvinnor. Det är bara nödvändigt att notera användningen av rent vatten och rätt näring. Ett vanligt tecken på urinvägarnas patologi är hypertermi (feber). I så fall drick så mycket vätska som möjligt, men utesluter varma fotbad.

  Cystitis börjar omärkligt, obehagliga känslor med varje urinering förekommer 2-3 dagar efter penetration av patogena bakterier inuti urinblåsan. Den ska omedelbart sluta använda dagliga kuddar och toalettpapper med smaker. Efter tömning av blåsan är det nödvändigt att tvätta och torka i riktning från könsorganen till anusen.

  Vilka läkemedel ordineras av läkaren

  Läkaren börjar behandlingen först efter att ha studerat resultaten av laboratorietester. Om orsaken till cystit är patogena ämnen, ska patienten genomgå en antibakteriell behandling med användning av sådana läkemedel:

  • cefalosporiner från den sista generationen;
  • Amoxiclav eller Amoxicillin;
  • Klaritromycin.

  Varaktigheten av behandlingen beror på scenen i den patologiska processen, patientens ålder och närvaron av sjukdomshistoria. Behandlingen tar som regel mellan 7 och 14 dagar. Antibiotika förstör snabbt virus och bakterier, men påverkar också den naturliga intestinala mikrofloran negativt. För förebyggande av dysbakterier föreskrivs administrering av probiotika och prebiotika (Linex, Acipol, Enterol, Lactobacterin, Bifidumbacterin).

  Amoxicillin - ett antibiotikum för snabb cystitisbehandling

  Om cystiten försämras används antimikrobiella medel av ett brett spektrum av åtgärder som har visat sig vara i behandling av akut och kronisk patologi:

  • Furazolidone. Drogen har aktivitet mot många bakterier och protozoer;
  • Nolitsin (Normaks, Norbaktin). Antibakteriell effekt av läkemedlet möjliggör användning vid behandling av komplicerad och okomplicerad cystit
  • Monural. Ett modernt läkemedel i form av ett pulver för beredning av en suspension är aktiv för alla orsaker av blåsan;
  • Nitroxolin (5-NOC). Ett långt känt medel som inte har förlorat sin relevans för behandling av urinvägspatologier.
  • Palin. Den terapeutiska effekten av läkemedlet är särskilt effektiv vid början av utvecklingen av cystit.

  Många får blåsan igen efter ett botemedel. Detta kan bero på arbetets specifika eller frekventa hypotermi. För sådana frekventa patienter syntetiserade urologerna läkemedlet Uro-Vax. Drogen innehåller lyofilisat av Escherichia coli, det främsta orsaksmedlet för blåsan. Det anses vara ett slags vaccin mot inflammation i blåsans slemhinnor.

  Utmärkt förebyggande av cystit är en hälsosam livsstil. Insidisk sjukdom uppstår inte om en person undviker hypotermi, röker inte och missbrukar inte alkoholhaltiga drycker. Stärka kroppens motstånd mot utvecklingen av bakteriell infektion hjälper till med att utöva vitaminer och spårämnen.

  Vad ska man göra när cystitisen börjar

  Obehagliga känslor i underlivet kan vara tecken på inflammation i urinblåsan. Vad ska man göra med de första tecknen på blåsor, och varför är det viktigt att börja behandlingen i tid?

  Innehållet i artikeln

  De första tecknen på blåsor

  Om cystit börjar, hur manifesterar man sig så tidigt som möjligt?

  Utseende av smärta med urinering

  En person känner obehag, som inte var där förut. Att kalla en sådan smärta klart uttryckt är ännu inte möjligt, men snart kommer det att få styrka. Vanligen från mild obehag till svår smärta vid urinering passerar inte mer än en vecka, eftersom bakterier på blåsans väggar under gynnsamma förhållanden utvecklas extremt snabbt.

  Hyppig uppmaning att gå på toaletten

  Önskan att urinera hos en person visas oftare. Patienten kan associera detta med mängden av det fulla innehållet eller med reaktionen på en produkt eller en dryck. Mycket snart kommer den snabba uppmaningen att urinera att störa den naturliga rytmen i en persons liv.

  Urin grumlighet

  Tyvärr märker detta karakteristiska tecken på blåsor vid ett tidigt skede av patienterna nästan inte. Endast några av dem ser en viss grumlighet, men för att se till att deras tvivel inte löses. Dessa symtom kan kompletteras med generell sjukdom, feber, mild illamående.

  Vad ska patienten göra vid första tecken på cystitis?

  Det är underbart att patienten uppmärksammade hans tillstånd och tydligt avslöjade förändringarna som ägde rum i hans kropp. Detta ger stora möjligheter till en lyckad och fullständig botning på kort tid. Tyvärr händer detta mycket sällan, de flesta ignorerar de första obehagliga symptomen, med tanke på arbete, hushållsarbeten och andra bekymmer är viktigare än sin egen hälsa.

  Vad ska man göra när cystit börjar? Den bästa lösningen är att se en läkare. Från patientens välbefinnande beror på om han behöver en ambulans eller han kan självständigt gå till sjukhuset och besöka en specialist. Faktum är att de här oberoende stegen måste sluta, eftersom patienten nu är helt försedd med urologen, vars professionella kunskap hjälper patienten att återgå till det normala livet.

  Vad ska man göra med cystit, om du inte kan komma till doktorn

  De första symtomen på cystitis kan börja när som helst på dagen, på olika platser där det inte alltid finns möjlighet att behandla en läkare tidigt. Vilka åtgärder kan vidtas nu? Om du av någon anledning inte kan få en specialistråd, kan du prova hemmetoder för att underlätta situationen. Alla syftar till att förbättra patientens välbefinnande, eftersom svår smärta kan leda till en smärtsam chock med allvarligare konsekvenser. Så vad kan man göra hemma?

  Ta en lutande position

  Nu är det nödvändigt att observera sängstöd och slutföra fysisk vila. Om möjligt, ring släktingar eller vänner som kommer att observera patienten, förbereda medicinska drycker och överväga övervägande förändringen i tillståndet.

  Vad ska en patient göra för en cystit med svår smärta? Ta en No-shpy, analgin, Ibuprofen eller någon annan smärtstillande tablett. Även paracetamol, som vanligtvis ingår i kalla lösningar, kommer nu att vara användbart.

  Att drabbas av stark smärta är inte omöjligt! Även om läkaren ska komma med en minut i en minut och tar smärtstillande medel kommer att förhindra honom att diagnostisera, i svåra situationer kan sådana åtgärder motiveras.

  Varmt bad eller varmvattenflaska

  För att lindra allvarlig smärta behövs värme på området av genito-urinorganen. För den här patienten kan du sitta i 15 minuter i ett bad med varmt vatten. Förresten, om du lägger till en stark buljong av kamomillblommor, kommer vatten att få ytterligare egenskaper - bakteriedödande, antiinflammatorisk, mjukgörande och regenerativ. Du kan också enkelt fästa en värmepanna som är insvept i handduk eller blöja till midjeområdet. I det rum där patienten är belägen bör också en bekväm varm temperatur observeras. Om huset inte har en varmvattenflaska och ett bad är det möjligt att värma salt eller sand i en stekpanna, linda den i en trasa och i den här formen gäller den nedre delen av buken.

  Mer flytande

  Patienten måste nu dricka så mycket vätska som möjligt. Du kan inte dricka kallt vatten, vilket kan orsaka en annan spasma i magen och smärta kommer igen. Det är bättre att ersätta vanligt vatten med lite kokt grönt te, utspädd äppeljuice, tranbärsjuice. Om möjligt kan du förbereda speciella läkningsteor som har en diuretisk effekt. Under dagen måste du dricka ca 2,5-3 liter vätska. Detta är nödvändigt så att urinen i blåsan inte stagnerar och snabbt tar bort bakterierna och produkterna från deras sönderfall. Särskilt denna punkt är viktig för patienter som har en ökning av kroppstemperaturen i symtomatiken hos början cystit, vilket indikerar en eventuell förgiftning av kroppen.

  Strömsläge

  Dieten ska nu vara så mild som möjligt. Ingen stekt, sylt, rökt rätter. I detta tillstånd är patienten generellt svår att äta, och om aptiten är reducerad behöver man inte tvinga det. Vad behöver patienten under denna period? Han kan få den nödvändiga glukosen från juice och fruktdrycker, och en liten mängd fett och protein med kokt ägg, en skiva bröd och ost.

  Avslag på sexuella relationer

  I själva verket överlappar svår smärta med cystit oftast en intim önskan, men om det uppstår är det bättre att avstå från sådana kontakter. Faktum är att kön, även i kondom, ökar blodflödet till bäckenorganen. De kan jämföras med fysisk aktivitet, vilket kan förvärra sjukdomsförloppet.

  Läkemedel som kan användas hemma innan läkaren kommer

  Den huvudsakliga behandlingen för cystit innebär att man tar antibakteriella läkemedel. Men hur man väljer rätt grupp från massan av läkemedelsnamn, vilket kommer att visa sig effektivt mot patogener? Hemma är det omöjligt att göra ett exakt val. Det är därför att ta antibakteriella läkemedel är bättre att skjuta upp tills läkaren kommer.

  Om du behöver ta bort de första symtomen på blåsan kan du använda antiinflammatoriska läkemedel. Dessa inkluderar Phytolysin, Kanefron, Cyston. Vad är deras effekt? De aktiva komponenterna i dessa läkemedel verkar på ett brett spektrum av patogener och minskar deras aktivitet avsevärt. De bidrar till minskningen av edematösa urogenitala organ, vilket döljer svår smärta i patienten. Slutligen är de baserade på receptfytoterapi, och därför relativt ofarliga och kan användas senare i samband med urologen utsedda antibiotika.

  Första hjälpen med folkläkemedel

  De är baserade på te, infusioner och decoctions av örter, som måste vara fulla vid första tecken på blåsor. Förresten kan vissa drycker helt ersätta vattnet som är full av patienten.

  Vad händer om du inte behandlar cystit vid de första tecknen?

  Detta är det värsta som en patient kan göra. Under en smärtsam chock kan en person till och med förlora medvetandet, och därför bli av med en stark agoniserande gnidning i buken är nödvändigt.

  Dessutom, med en hög grad av sannolikhet, kommer de första starka symtomen på cystitis att minska, och denna lättnad ligger i den största faran. Ignorera symtomen kan leda till att cystit från akut form kommer att passera in i kronisk. Ja, patienter med denna sjukdom upplever mindre smärta, men de kan inte bli av med detta tillstånd i flera år. Behandlingen tar ibland månader, stora ekonomiska resurser, för att inte tala om de förlorade nerverna och den ständiga stress som sådana patienter bor i.

  Hur man behandlar cystit i hemmet?

  Besök på toaletten blir allt vanligare, men desto mindre produktiva: du kan klämma ut en hel del urin, ibland med en blandning av blod. Under och efter urinering uppträder smärta. Ibland drar man smärtor över puben. Allt detta - symtomen på cystit, en sjukdom som oftare påverkar kvinnor. Och även om det inte finns någon risk för cystitis liv, är det mycket förmånligt att förstöra några av sina dagar.

  Syftet med denna artikel är att berätta hur man behandlar cystitis hemma och hur man klarar av denna sjukdom så fort som möjligt. Vi rekommenderar även artiklar med recensioner av medel för att lindra smärta och inflammation och antibakteriella läkemedel mot cystit. Vid graviditet rekommenderas en separat artikel.

  Vad är cystitis?

  Cikit är en smittsam sjukdom. Endast hans patogener lever i vår egen organism. I 85-95% av fallen är orsaken till urinvägsinfektioner E. coli, en gemensam invånare i tarmarna. En annan typisk patogen är Staphylococcus saprophyticus, en representant för hudmikrofloran. Och de kommer in i blåsan på ett stigande sätt: från huden eller från ändtarmen genom urinröret.

  Hur förhindrar utseende av blåsor?

  Det är klart varför kvinnor lider av cystit oftare - det handlar om anatomi. Urinröret hos kvinnor är mycket kortare än hos män och blåsan är större, vilket betyder att det kan tömmas mindre ofta. Men urinflödet sköljer effektivt mikroorganismer som har trängt in i urinväggen. Därför - den första regeln för kvinnor: vill inte träffa cystitis - besök toaletten var 3-4 timmar.

  En annan vanlig orsak som orsakar blåsor är mikrotrauma hos kvinnlig urinrör under samlag. Den så kallade deflorationcystitisen fördärvar ofta smekmånaden. Råd till älskande män: glöm inte intim hygien. Rådgivning till förnuftiga kvinnor: Tömning av blåsan före och efter kön minskar risken för infektion avsevärt.

  När ska jag se en läkare?

  Ingen ensamstående kvinna är försäkrad mot enskilda fall av blåsor. Men om fenomenet dysuri återkommer, är det värt att genomgå en omfattande undersökning.

  Graviditet är en särskilt farlig tid. Immunsystemets arbete och hormonell bakgrundsförändring, växelsträngen förflyttar urinblåsan, kränker urinflödet och som ett resultat - en infektion. Samtidigt ökar bakteriuri risken för för tidig födelse med 2 gånger - så att blåsan under denna period inte alls är ofarlig.

  Om symtomen på sjukdomen har en man, bör man konsultera en specialist omedelbart och nödvändigtvis, cystit hos män är nästan alltid sekundär (läs också en artikel om behandling av blåsor hos män). Och grundorsaken kan vara prostatasjukdom eller diabetes eller urolithiasis. Vidare kan liknande cystit symtom vara under icke-gonokockuretrit (dess troliga patogener - klamydia, mykoplasma, trichomonas) och urinblåsa tuberkulos.

  Läkaren ska göra urin- och blodprov, kulturerna på mikrofloran kommer antagligen att skicka till blåsans ultraljud, eventuellt - för cystoskopi, ta ut ur urinröret. Om undersökningen visar att cystit är okomplicerad, kommer du troligtvis att lita på att klara sina symtom på egen hand.

  Vad ska man göra med cystitis?

  1. Det är mycket önskvärt under en exacerbation att stanna i sängen, under en varm filt, med en varmvattenflaska i underlivet (om det inte finns något blod i urinen, då avbryter vi värmepuden).
  2. Drick så mycket som möjligt. Te - endast med mjölk, kaffe och öl är uteslutna. Varmt välkommen tranbär, tranbär och blåbär fruktdrycker (de innehåller proantatsianidy förhindra bakterier fäster på blåsväggen), bra buljong havre, mjölon, björk knoppar, med uppkomsten av blod - nässlor. Fytoterapi är mest effektiv i form av avgifter, apotek erbjuds alltid färdiga. Örter kan brygga ditt eget, men du kan använda tabletter (Cystone, Kanefron) droppar (Urolesan, Spazmotsistenal) eller pasta (Phytolysinum) - detta är inte bara ett naturläkemedel bara "kompakt packade."
  3. Dieten ger upphov till kryddor, konserver, marinader, men mejeriprodukter, frukter (särskilt vattenmelon) och grönsaker kommer att gynna. Mer detaljer kan läsas i artikeln om kost för blåsor.
  4. Gå inte för blåsor i bad eller bastu, men tvättning med varmt vatten med speciella medel för intim hygien hjälper till att minska obehag efter urinering.
  5. Du kan ta en no-shpu, sätta ljus med papaverin - det gör smärtan ofta lättare (läs en separat recension av droger för att bekämpa symptomen: smärta och inflammation).
  • Monural - 3 mg en gång, 2 timmar efter att ha ätit
  • Nolycin, 1 tablett 2 gånger, i 3 dagar,
  • Biseptol för 2 tabletter. 2 gånger - 3 dagar.

  Om blåsan är återkommande, eller om patienten är äldre eller om diabetes mellitus är, bör uroseptiken gå längre - minst en vecka.

  OBS! Gravida kvinnor är kontraindicerade med Biseptol och Nolycin, de kan inte ta Furadonin och Tetracyclines. De valfria läkemedlen för dem - Amoxicillin eller Cefuroxime, men låter dem bli bättre utsedda av läkaren efter undersökningen - det är säkrare för en kvinna och ett barn.

  Vad ska jag frukta?

  Om frekvent och smärtsam urinering åtföljs av låg ryggsmärta och feber, är det inte uteslutet att infektionen sprider sig till njurarna, och det finns inget sätt att göra utan en läkare.

  Till vilken läkare som ska ansöka

  Vid den första episoden av en cystit är det möjligt att adressera till terapeuten. Om sjukdomen tar en återkommande eller kronisk kurs bör du få ett urologsamråd och vara säker på att genomgå cystoskopi.

  Kolla in de populära artiklarna

  Kommentarer: 9

  Kristina

  hjälper fortfarande en konstant sport, gick jag till gymmet i 6 månader, glömde i allmänhet vad som är cystitis. men när han stannade, återvände han. Det är nödvändigt att flytta, på kardiosimulatorer för en timme om dagen, minst 3 gånger i veckan (helst 5 dagar). imorgon ska jag gå till hallen!

  Renata

  Jag tvivlar på det. Jag går in för sport hela tiden, men cystitis besöker mig vid det mest oväntade ögonblicket (även i varm sommar, när det är fysiskt omöjligt att kyla någonting). Och förra gången var hans form så skarp att jag misstänkte stenar i kanalerna. Och allt detta var på toppen av regelbunden fysisk aktivitet.
  Allt detta är en slump.

  Nadia

  Här pobyla med sin man efter 9 månaders separation (och på dem. Omedelbart fick denna sjukdom! Strängt observera personlig hygien, och det gjorde han inte gryaznulya.No ärligt hur det gick jag vet inte! Nu sitter jag i en bassäng med varmt vatten blandat med bakpulver. ( (Jag hoppas det hjälper!

  Till sodaleniyu har jag kronisk blåsan. Och när du är sjuk med cystiti - du stannar också på fruktansvärd hunger?

  Victoria

  Kära tjejer! Själv lidit i år! Och såg inte lumenet förutom ett varmt bad och en kopp dill. Detta lindrade smärtan och gav styrka att leva på. Jag är allvarlig. Smärta fruktansvärt avbrott 3-5 dagar efter vilket igen attacken försökte medicin, rådfrågades med läkarna. En skickade mig hem och sa mer att dricka, med det olösta problemet jag lämnade.
  Men! En gång var en ung läkare och gjorde vad han sade - smärtan torterade mig ännu en halv månad men inte med en sådan frekvens och effekt, men de var. Därefter lämnade de bara! I ett halvår kommer jag inte ihåg dem. Men jag vet vad det är. Du kan inte gå någonstans utan en drink. Det fick till att tåget skulle ta med honom och att strö fänkål i te eller Motell när nebylo varmvatten, och jag behöver snarast göra dill - att samla vatten bidé. Jag tror att du förstår den här känslan när du vill klättra väggen och bryr dig inte.
  Så här var jag botad. Receptet är väldigt enkelt och jag vill berätta för alla om det:
  Vi köper droppar av valerian. Tre gånger om dagen på en matsked. Jag späds till exempel i en kopp vatten. Så drick en månad. Efter kursens slut kommer allt inte att gå snabbt. Jag förtvivlade mig själv. Men nej, allt visade sig. Jag har verkligen upplevt smaken av livet, utan rädsla och rädsla! Och det viktigaste är att mina test var helt rena och smärtan var outhärdlig. Så lägg upp med valerian och säkert gå till återhämtning!

  Irene

  Är inte en kommentar, men en sorts helvete, akut smärta kan tas bort nimesilom, bör behandlingen vara under överinseende av en läkare urolog, vilket gör TANK urinodling med definitionen av känsligheten för antibiotika, antibiotika och urosetikami + stöder mikroflora terapi för andra ändamål. Kronisk allt eftersom de behandlas med bassänger, dill och internet.