Huvud
Symptom

Hur är klåda gjort i urinröret hos män?

Med vissa sjukdomar i det genitourinära systemet kan det finnas ett symptom som klåda i urinröret. Hos män är behandlingen av ett sådant fenomen något specifikt och beror på orsaken som orsakade det.

Orsaker till klåda

Klåda i urinröret kan vara en följd av både bakteriell infektion och lesioner i urinröret med stafylokocker, streptokocker, E. coli. Vanligtvis är det förutom detta symptom ett antal ytterligare symtom vid sådana sjukdomar:

 • smärta under processen att tömma urinblåsan
 • brinnande känsla;
 • frekvent uppmaning att urinera
 • ödem och rodnad vid urinrörets utlopp på huvudet;
 • purulent urladdning ur urinröret.

Sådana symtom kan prata om olika sjukdomar i det genitourära systemet. Detta gäller främst patologier som överförs sexuellt. De vanligaste av dessa är:

En annan orsak kan vara en inflammatorisk process, till exempel uretrit. I detta fall påverkas slimhinnan i urinröret, följaktligen ett liknande symptom.

Dessutom kan ett liknande symptom orsaka och sådana sjukdomar som diabetes, allergiska reaktioner, polyper, tumörer. Ofta uppstår klåda från mottagandet av akuta, för salta livsmedel, alkoholhaltiga drycker. Möjlig mekanisk irritation i urinröret, till exempel under onani eller som resultat av medicinsk manipulation.

Möjliga sjukdomar

Här är de viktigaste sjukdomarna, tillsammans med klåda:

 1. Gonorré. Denna venerala sjukdom är ganska vanlig. Om en man hade oskyddad sex, och efter några dagar uppträdde de ovanstående symptomen, då finns det all anledning att tro att han tog upp denna obehagliga sjukdom. Gonorrés orsaksmedel är gramnegativ diplokocker. Att börja behandla denna sjukdom bör vara så snart som möjligt, eftersom dess komplikationer kommer att påverka hela genitourinary systemet.
 2. Chlamydia. Det gäller även för sexuellt överförbara sjukdomar. Chlamydia, som orsakar denna sjukdom, har förmågan att multiplicera mycket snabbt. Smärta och klåda i urinröret hos män uppträder huvudsakligen i processen med urinering. Detta är en ganska farlig infektion, som, om den lämnas obehandlad, kan leda till mycket allvarliga konsekvenser, upp till infertilitet.
 3. Trichomoniasis. Denna sjukdom avser venerala sjukdomar. Även om det finns risk för infektion i hemmet, eftersom orsaken till sjukdomen, Trichomonas, kan överleva i en fuktig miljö under ganska lång tid. Patologi kan ta lång tid utan symptom. Denna farliga infektion kräver mycket noggrann behandling, eftersom dess kroniska form leder till sorgliga konsekvenser.
 4. Uretrit. Detta är inflammation i urinröret. Det kan orsakas av en annan patologisk flora. Burning med en sådan sjukdom åtföljs av smärta vid urinering, vilket kan ge i ljummen eller huvudet på penis. Ofta finns det också utsläpp med obehaglig lukt. Det kan finnas en allmän sjukdom.
 5. Candidiasis. Detta verkar, rent kvinnlig sjukdom kan, även om det sällan, men fortfarande smittar män, orsakar klåda i urinröret. Vanligtvis kommer infektion från en kvinna som har ett liknande problem. Därför kommer behandlingen av män att vara liknande.
 6. Prostatit. Här är en annan anledning till klåda hos män. Denna inflammatoriska sjukdom täcker inte bara prostatakörteln, men också andra organ i det genitourära systemet för män. Så det brinner och kliar.

Diagnos och behandling

Tydligen kan detta symptom vara en indikation på både mycket ofarliga fenomen och farliga sjukdomar i det genitourära systemet. Därför kan du, utan grundlig undersökning, inte säga hur allvarlig en mans skick är. Diagnostisera sjukdomar som kan orsaka klåda, med hjälp av ett antal studier:

 • blodprov;
 • Urinalysis av Nechiporenko;
 • ett smet från urinröret följt av en bakterios
 • rektal undersökning av prostata;
 • analys för STD-polymeras kedjereaktion (PCR).

Förmodligen kommer den behandlande läkaren att utse ultraljud av bäckenorganen för att utesluta prostatit och närvaron av neoplasmer.

Eliminering av detta symptom bör börja med ett besök hos venereologen eller urologen. Om det visar sig att symtomen orsakas av en STD, kommer behandlingen att bestå av att ta antibiotika. Och den här sjukdomen behandlas samtidigt med båda sexpartnerna. Det bör vara förberedt för det faktum att behandlingen är lång och inte alltid effektiv.

Med urinrör, förutom antibiotikabehandling, föreskrivs en sådan behandling som införandet av urinrörsantiseptika. Dessutom är det nödvändigt att förskriva läkemedel som stärker immuniteten.

Om orsakerna till klåda är allergiska reaktioner eller mekaniska stimuli, måste du ta hand om att eliminera denna faktor.

Då kommer det att passera oberoende, utan behandling.

Folkmekanismer

Om orsaken till obehag var urinrör, kan du ta råd från traditionell medicin. Den har många enkla och effektiva recept för detta fall:

 1. Uretrit behandlas fullständigt med hjälp av tinktur av roten av vete gräs. Detta är ett underbart antiinflammatoriskt läkemedel, vilket mycket väl hjälper till med sjukdomar i urinvägarna. 2 msk. l. rhizome rhizomer häll ett glas kokande vatten och lämna i 12 timmar. Det är bäst att göra detta i en termos. Nästa dag, drick 1/3 kopp innan du äter.
 2. Persilja hjälper också till att klara av klåda. Eller snarare, dess buljong i mjölk. För att göra det, bör du ta ca 100 g persilja gröna, häll 1 liter mjölk. Sätt på en långsam eld och förånga tills hälften av mjölkvolymen är kvar. Då måste du spänna buljongen och dricka 1 msk. l. varje timme.
 3. Traditionella läkare råder i en sådan sjukdom att dricka så mycket juice från färska tranbär. Faktum är att de substanser som finns i det, kan bokstavligen inom några dagar rädda en person från nästan alla sjukdomar i urinvägarna.

Applicera alla dessa medel, glöm inte att samordna deras användning med den behandlande läkaren.

Klåda hos män i urinröret är ett fenomen, men inte mycket trevligt men fullständigt härdbart. Naturligtvis är det viktigaste att rådgöra med en läkare vid de första symptomen och inte att engagera sig i självmedicinering i vilket fall som helst. Var frisk!

Orsaker och behandling av klåda i urinröret hos män

Klagomål i urinröret hos män förekommer i patientrecords hos patienter med helt olika diagnoser, och behandlingsåtgärderna är korrelerade beroende på den sjukdom som orsakade klåda.

Etiologin för detta patologiska tillstånd är olika: det kan uppstå som en följd av normalt allergi eller urinrör, men det kan vara ett tecken som indikerar förekomsten av en allvarlig sjukdom. I alla fall, om klåda är intensiv och inte slutar länge, är det bara rätt beslut att gå till läkaren.

Icke-patologiska orsaker till klåda

Klåda och brännande i urinröret kan orsakas av icke-patologiska orsaker:

 • Allergi mot aggressiva kemikalier i hygienprodukter: tvål, krämer, duschgeler eller intim hygien. Obehag uppträder omedelbart efter införandet av det nya medlet, och upphör med sig själv efter eliminering eller utbyte.
 • Allergi mot läkemedel.
 • Stenar och sand i njurarna kan delvis lämna kroppen genom urinröret, vilket provar klåda och med en stor mängd irriterande element, ömhet.
 • Klåda i urinröret hos män kan orsakas av mat stimuli - aggressiva ämnen i de sura, kryddig, rökt, kryddstark mat, kaffe, vissa sorter av stark bryggt te, och de flesta alkoholhaltiga drycker. Efter att ha druckit eller ätit på tröskeln till produkterna från listan, efter några timmar, när den första urine patienter börjar känna klåda och sveda som orsakas av löst i urinen av aggressiva ämnen från maten. Med otillräckligt vattenintag är koncentrationen av irriterande i urinen ännu högre vilket ökar obehagliga känslor. Denna typ av klåda kan elimineras genom att minska konsumtionen av dessa produkter och förtära tillräckligt med vatten.
 • Orsaken till obehag kan vara trauma mot slemhinnan hos organen i det genitourära systemet. I allmänhet uppträder klåda vid intensivläkning av det drabbade området och försvinner helt efter återhämtning.
 • När den sätts in i urinrörets speciella instrument för att ta test kan det klia. För att undvika obehagliga känslor under instrumental exponering kan semen användas för laboratorietestning för infektioner.
 • Brännande och obehag i blåsan kan vara en följd av allvarlig hypotermi i kroppen.
 • Irritation av urinröret kan vara en reaktion på spermicider i sammansättningen av ett smörjmedel för kondomer och intima geler-patogener.
Det är värt att komma ihåg att även helt ofarliga vid första anblicken, skälen till klåda i avsaknad av ordentlig uppmärksamhet av patienten, kan leda till mer allvarliga konsekvenser. På deras bakgrund kan utvecklas inflammatoriska sjukdomar i det genitourära systemet, till exempel uretrit.

Patologiska orsaker till klåda i urinröret

Om klåda inte är associerat med allergi, trauma, hypotermi och andra icke-patologiska orsaker är det troligtvis ett symptom på ett av de många sjukdomarna i det urogenitala systemet. Oftast följer det sexuellt överförbara sjukdomar: gonorré, klamydia och trichomoniasis.

Gonorré är den vanligaste sjukdomen, åtföljd av kliande känsla, liksom grönaktig urladdning från urinröret, smärtsam urinering och ibland en liten temperaturökning. Inträffade före uppkomsten av de obehagliga symptom av oskyddade samlag - en bra anledning som skall kontrolleras med avseende på närvaron av gramnegativa diplokocker (gonorré). Utan behandling kommer gonorrékomplikationer att påverka hela genitourinärsystemet.

Till skillnad från gonoré förekommer först klamydia inte asymptomatiskt. Samtidigt reproducerar orsakerna till sjukdomen - chlamydia, extremt snabbt, och efter en kort tid börjar patienten uppleva en kliande känsla vid urinering. Utan behandling är denna sjukdom extremt farlig på grund av komplikationer som prostatit och impotens.

Sådan venerisk sjukdom som trichomoniasis kan också passera asymptomatiskt. Det finns en liten risk för inhemsk infektion med sjukdomar som gonoré och trichomoniasis (särskilt trichomoniasis). Trichomoniasis orsaksmedel är Trichomonas, kan överleva länge i en gynnsam, fuktig miljö och i flera år är det lätt för en man att leva i kroppen utan att störa honom. Förutom en obehaglig kliande känsla kan trichomoniasis manifesteras av skumliknande utsöndringar från urinväggen.

En sjukdom som candidiasis eller urogenitalt tröst är sällsynt hos manliga patienter. Dess orsaksmedel - candida svamp hela tiden lever i kroppen, och manifesterar sig endast när immunförsvaret faller. I en patient med urogenitalt candidiasis kliar det i urinröret, det finns ett urval av curdled whitish substans, en obehagligt luktande fisk. Dessutom är sjukdomen åtföljd av smärta vid urinering. Om du inte behandlar tröst kan det utvecklas till uretrit eller prostatit.

Orsaker till klåda som åtföljs av urinrörsinflammation

Om klåda hos patienten är förknippad med urinrörsinflammation, liksom med obehag i urinströmmen, misstänker doktorn först urinvägar eller prostatit.

Oftast förekommer inflammation i prostatakörteln mot bakgrund av olika sjukdomar i det genitourära systemet. Ofta stimulans mot inflammation är upprepad superkylning av kroppen, inaktivitet, oregelbundet sexuellt liv, frekventa förkylningar.

Förutom brännande, klagar prostatan patienten för ofta förekommande men icke-produktiva (falskt) urinering, intermittent ström av urin, smärta i buken, såväl som i området för testiklar, penis och ändtarm, erektil dysfunktion.

Obehandlad prostatit leder oundvikligen till farliga konsekvenser: full erektil dysfunktion, vesikulit, pyelonefrit. Dessutom kan avancerad prostatit orsaka prostatacancer.

Inflammatorisk sjukdom av uritrit orsakas av en mångfaldig patogen flora: mykoplasma, klamydia, trichomonader, stafylokocker. Ofta utvecklas den mot bakgrund av inflammatorisk process i andra organ.

Brännande och klåda sensation när urinering, karakteristisk för uretrit, är associerad med inflammation i urinrörets slemhinnor. Dessa obekväma känslor kan åtföljas av svår smärta som utstrålar penis och ljumskens huvud, liksom obehagligt luktande sekret.

Ofta utvecklas uritrit i hemlighet, vilket känner sig självt när kroppens immunförsvar försvagas. Om den här sjukdomen inte behandlas, kommer det att hända att inflammationen passerar från urinröret till pungen, prostata, testiklar och bilagor.

Diagnos och behandling

För att kontrollera patienten för närvaron av specifika sjukdomar i det genitourinära systemet, skickar läkaren patienten till sådana test:

 • blodprov, urintester;
 • BAK sådd ett smet från urinröret;
 • PCR-analyser för sexuellt överförbara sjukdomar.

Dessutom ska läkaren utföra en rektal undersökning av prostatakörteln för att bedöma dess storlek, tillstånd, elasticitet, närvaron av ömhet i palpation och så vidare. Parametrar som tillåter att döma förekomst / frånvaro av prostatit.

Med prostatit och misstänkt neoplas skickar doktorn patienten till ultraljudet i bäckenorganen.

Behandlingen börjar med ett fullständigt avslag på samlag. Partner, måste övertyga om behovet av gemensamma besök hos venereologen (om man i den påstådda infektionsperioden hade en man med flera partners, måste du informera dem om obehagliga nyheter).

Behandlingen utses beroende på diagnosen:

 • Om orsaken till pruritus är uretrit, föreskrivs patienten antibiotika, tvätta urinröret med desinfektionsmedel och periodiskt inställa urinväggen med medicinska ämnen.
 • När veneriska sjukdomar såsom gonorré eller klamydia, är behandling som bygger på användning av antibiotika: ofloxacin, cefixim, doxycyklin, azitromycin, ciprofloxacin. Om sjukdomen startas måste den behandlas med speciella fysioterapeutiska förfaranden (till exempel laserfysioterapi).
 • För att stärka immunförsvaret som försvagats av sjukdomen, föreskrivs patienten användning av immunologiska läkemedel i samband med antibiotika.

Under hela behandlingsperioden utesluts samlag. Oavsett orsak är urinröret, patologiskt eller icke-patologiskt, farligt eller villkorligt osäkert, repat, en man behöver genomgå en urolog undersökning. Endast en erfaren specialist kan identifiera den exakta orsaken till sjukdomen och förorda rätt behandling.

Självmedicinera inte! Klåda sensation i urinväggen följer många farliga sjukdomar, som du inte självständigt kan identifiera. Utan diagnos och lämplig behandling kan dessa sjukdomar gå i kronisk form.

Frekventa orsaker till klåda i urinröret hos män och behandling

Klåda i urinröret är ett vanligt symptom på infektionssjukdomar och sexuellt överförbara sjukdomar i urogenitalsystemet mannen, men ibland är det bara ett tecken på allergi, lunginflammation eller en liten skada på urinröret.

Klåda kan uppstå såväl som en reaktion på en viss irritation, medicin eller mat. Baserat på anledningarna används deras specifika terapeutiska åtgärder för att bli av med klåda.

Klåda i samband med sjukdomar

Till de vanligaste infektionssjukdomarna som orsakar klåda i urinröret hos män är följande sjukdomar.

trikomonasinfektion

Denna venerala sjukdom rangerar först i frekvens av förekomst. Vanligtvis symptomen börjar dyka Trichomonas infektion hos män efter 3-5 dagar efter infektion, men det finns betydande avvikelser i dessa termer, kan det bero på att ta antibiotika och andra moderna läkemedel.

Vid de infekterade finns det allokering av skumdämpande konsistens, en klåda i urinröret och känsla av rezi vid en utmattning. Faren med Trichomonas är att genom att isolera speciella ämnen, "lulls" en persons immunitet, blir i kroppen som om "egen", speciellt utan störning. Med tiden leder verksamheten till komplikationer, och sjukdomen har i detta fall redan en kronisk form.

Sjukdomen behandlas med Trichopolum eller Metrogil. När kronisk form används dessutom immun, pyrogenal. För en större terapeutisk effekt administreras bad och infusioner av klorhexidin och miramistin till urinröret.

chlamydia

Hushållens infektion med klamydia är praktiskt taget uteslutet, eftersom den yttre miljön inte är gynnsam för den vitala aktiviteten hos denna bakterie. Infektion överförs från person till person under samlag. Klamydia tränger in i kroppens celler och multiplicerar där. Således kan personen länge vara okunnig om infektionen, eftersom infektionen berör latentkategorin och har vanligtvis inte inledningsvis någon effekt.

Smärtsamma symtom, som är fästa och klåda i urinröret, finns när katastrofala komplikationer redan har dykt upp i kroppen.

Bland remedierna finns antibiotika som Doxycyklin (Unidox), Tetracyklin och Erytromycin. Om det behövs ordnas fysioterapi. Att dricka alkohol under behandling är förbjudet, sexlivet är uteslutet.

gonorrhea

Gonokocken som orsakar denna sjukdom är inte anpassad att leva utanför kroppen, men inuti är den tillförlitligt skyddad från skyddskrafts verkan av sitt skal. Infektion uppträder med naturlig sexuell kontakt, och med anal och oralsex, och endast med ömsesidig beröring av könsorganen. Män i början av sjukdomen känner klåda och brinner i urinröret, speciellt vid urinering. På penis observeras inflammation i förhuden och huvudet. Med pus tryck släpps pus.

Sjukdomen börjar med en patogen på urinrörslemhinnan. Om sjukdomen är igång, kommer den helt att täcka urinröret, sämsta vesiklarna, prostata. Det kommer att finnas svårigheter med urinering och avföring, det allmänna tillståndet hos kroppen kommer att försämras avsevärt.

För behandling utses: Abaktal, Unidox, Josamycin. Nedbrytbar förberedelse - Lidase. Den lokala effekten är i instillationerna i urinröret med användning av Miramistin, baden.

candidiasis

Liksom de ovan beskrivna sjukdomarna orsakar candidiasis uppkomsten av urinrit - en lesion i urinrörslemhinnan, som åtföljs av en inflammatorisk process. Uretrit i candidiasis av en icke-specifik typ. Utseendet på ospecifik urinritning utöver svampar - orsaken till candidiasis, framkallar aktiviteten hos Escherichia coli, malignt stafylokocker och streptokocker och andra mikroorganismer-patogener.

Candida svampar finns överallt - i marken, på hushållsartiklar, på frukt och grönsaker. De finns också i en hälsosam mänsklig mikroflora utan att orsaka kliniska symptom. Men under påverkan av ett antal ogynnsamma faktorer kan deras överdrivna utveckling förekomma, vilket leder till autoinfektion när deras egen flora blir en källa till infektion. Sådana faktorer är utvecklingen av diabetes mellitus, immunbrist, intaget av kortikosteroider och andra. Infektion med candidiasis från utsidan är också möjligt, inklusive sexuellt.

Hos män med utveckling av urogenitalt candidiasis känns klåda i urinröret, finns rodnad av sexuella organets huvud, erosiva lesioner uppträder med en karakteristisk vitaktig beläggning.

I behandlingen används: Flukonazol, naftyfin, Clotrimazol, Econazol. Antifungala medel appliceras efter behandling med en lösning av miramistin förhud och huvud. Härdning av kronisk candidiasis är mycket svår. Detta kräver mycket tid och materiella investeringar. I vissa fall hjälper endast kirurgi för att beskära förhuden.

Behandling av sjukdomar kan startas först efter att ha besökt en medicinsk institution. Läkaren är inte bara viktig information om symptomen, men också sjukdomshistorien och olika kompletterande detaljer. Med hjälp av forskningen kommer en noggrann diagnos att göras och en lämplig effektiv behandling kommer att ordineras.

Klåda som inte är förknippad med sjukdomar

En av orsakerna till klåda kan vara skadliga effekter av kemikalier. De aggressiva komponenterna finns i de hygienprodukter som används. Om du misstänker denna orsak, vilket orsakar obehag, måste du ersätta irritanter med mer sparsam.

Att ge en kliarfaktor kan vara ämnen som ingår i akut, rökt, kryddig mat, konsumerade alkoholhaltiga drycker. Näringspåverkande irritationer kommer in i urinen och leder sedan genom urinröret till en karakteristisk känsla. Om klåda orsakas av denna faktor, bör du mäta användningen av vissa livsmedel och drycker.

Aggressiva komponenter kan hittas i de tagna medicinerna. Om klåda upptäcks i urinröret på grund av deras intag, är det nödvändigt att överge dessa mediciner.

Genom urinröret kan stenar och sand fly från njurarna, vilket ofta orsakar klåda, och när storleken på de utgående föremålen är stor är det svår smärta.

Klåda kan vara en konsekvens av skada på slemhinnorna i könsorganens trauma. Vid läkning av en öm punkt bör klåda försvinna.

Klåda kan orsaka att verktygen används för att ta prov från urinröret. Ibland, för att undvika obehagliga känslor, genomförs laboratorietester på grundval av ett ejakulat som innehåller all information om befintliga infektioner.

Klåda i urinröret sker inte utan orsak, och ibland kan de vara allvarliga för att inte uppmärksamma det. När du vänder dig till en läkare kan du undvika mer allvarliga manifestationer av sjukdomen och utvecklingen av farliga komplikationer.

När män har klåda i urinröret utan urladdning

Klåda i urinväggen kan vara en indikation på smittsamma och inflammatoriska sjukdomar som skadar människokroppen. Också orsaken till obehag och klåda kan vara en allergi, trauma i urinröret. Men det skulle inte orsaka klåda och brinna i urinröret utan utsöndring hos män, du kan inte självmedicinera. Eftersom det i detta fall är möjligt att smörja den kliniska bilden kommer det att vara problematiskt för läkaren att ställa in rätt diagnos och därför att utforma ett adekvat system. På grund av självbehandling är övergången av sjukdomen till kronisk form möjlig.

Klådafaktorer

Utseendet av klåda i urinröret utan utsläpp hos män kan observeras av olika skäl, men alla kan skada hälsan.

Provoke obehagliga känslor i urinväggen:

 • venerala sjukdomar;
 • allergier;
 • sjukdomar i det genitourära systemet (cystit, uretrit, prostatit, pyelonefrit, urolithiasis);
 • tar vissa mediciner
 • felaktigheter i kosten;
 • dåliga vanor (alkoholmissbruk, nikotinberoende);
 • endokrina sjukdomar (diabetes mellitus);
 • trauma hos den urogenitala kanalen;
 • joniserande strålning, till exempel vid behandling av maligna neoplasmer.

Sexuellt överförda sjukdomar

Vi kommer att analysera flera sjukdomar som kan leda till klåda.

 • Venereal sjukdomar är ofta åtföljda av klåda i urinröret. Av infektioner diagnostiseras trichomoniasis oftare. I regel observeras dess första symptom 3-5 dagar efter infektion. Men i vissa fall kan tidpunkten för uppkomsten av tidiga smittinfektioner skilja sig avsevärt, till exempel på grund av antibiotikabehandling eller försvagad immunitet. Hos män kan trichomoniasis vara asymptomatisk. Men hos vissa patienter, förutom klåda, kan det finnas en rezi vid tömning av urinblåsan, skum-slemhinnor.
 • En annan sjukdom som överförs under intimitet är Chlamydia (hushållens sätt att överföra infektion är osannolikt, eftersom orsaksmedlet snabbt dör utanför människokroppen). Efter infektion kan en person under lång tid inte veta vad som smittas, eftersom den kliniska bilden av sjukdomen är dåligt uttryckt.
 • Till latenta infektioner, som kan infekteras med oskyddad sex, inkluderar mykoplasmos och ureaplasmos.
 • Klåda i urinröret hos män utan specifika sekretioner observeras hos genital herpes. Förutom detta symptom kännetecknas sjukdomen av utseendet av sår på penis.
 • Obehagliga känslor i den urogenitala kanalen kan förekomma med gonorré. Du kan bli smittad inte bara med oskyddat vaginalt samlag, utan också med anal och oralsex, samt med könsorganens kontakt. De första tecknen på infektion är kliande och brännande i urinväggen, vilket ökar med urinering. Du kan också se inflammation i penisens huvud, och med tryck på penis - utsöndring av pus. Sjukdomens orsaksmedel är gonokocken, som faller på den urogenitala kanalen slemhinna. Om infektionen utlöses kommer patogen att stiga uppåt och sjukdomen kommer att fånga inte bara urinröret, utan även prostata och sålunda vesiklar. Det kommer att finnas problem med evakuering av tarm och urinblåsa, patientens övergripande hälsa kommer att försämras.
 • Klåda och brännande i urinröret kan åtfölja en svampinfektion. Oftast är det svampinfektion som provoceras av svampar av släktet Candida. Därmed namnet på sjukdoms candidiasis. Hos män syns dess tecken ofta inte, men ibland kan du hitta en vit ost med en sur lukt på könsorganen. Utan behandling kan candidiasis provocera allvarliga komplikationer, inklusive prostatit.
 • Det åtföljs också av klåda i urinröret gardnerellez. Med denna sjukdom kan du observera: en otrevlig lukt av "rått fisk" när du tömmer blåsan, lutar grön urladdning, frekvent urinering, obehag och smärta i den sexuella kanalen även i viloläge.

Diagnos av läkare hjälper anamnes, visuell undersökning av patienten, liksom ett antal tester, inklusive: en bomullstopp från urinröret, med efterföljande plätering på ett näringsmedium, och identifiera smittämnen av sexuellt överförbara sjukdomar, blodanalys av PCR, och andra specifika metoder.

Smittsamma processer i kroppen

Bland de provokerande smittsamma processerna kan identifieras.

 • Uretrit av bakteriell etiologi. Orsaken till obehagliga känslor i urogenitala kanalen utan sekret kan vara inflammation orsakad av patogena mikroorganismer. Provoke bakteriell vaginit kan: långvarig antibiotikabehandling, oavsiktlig oskyddad intimitet, försummelse av reglerna för intim hygien. För att ställa den korrekta diagnosen till läkaren bidrar det negativa resultatet av analyser på ZPPP och baksätet ett smet från en genitourinary kanal till att avslöja det patogena medlet hjälper.
 • Urolitiasis. Ringa i klåda i urinröret kan njurestenar, som är mycket täta och skadar den urogenitala kanalen. Med patologins progression kan det finnas allvarlig smärta, för eliminering av vilken patienten kan behöva sjukhusvistelse. Urolitias är vanligtvis svår att behandla och återkommer ofta. I doktorns diagnos hjälper: ultraljud, klinisk analys av urin, bakosevuriner, ett test för urolithiasis.
 • Prostatit. Klåda i urinröret kan åtföljas av prostatit. Bortsett från honom, kan följande symptom uppträda i prostatainflammation: slem under defekation, nedsatt urinering (problem med utsläpp av urin, frekvent urinering), problem med potensen, för tidig utlösning, smärta och klåda i anus, mage, pungen, perineum, svaghet, feber. I formuleringen av diagnosen hjälper: digital rektal undersökning av prostata, ultraljud, studie av prostats hemlighet.
 • Blåskatarr. Med inflammation i blåsan observeras vanligen klåda i urinröret när urin går iväg. Dessutom är cystit karakteriserad av smärta i underlivet. För att ställa ut den korrekta diagnosen möjliggör OAM, bakposev urin och ultraljud i bukhålorganen.
 • Pyelonefrit. I pyelonefritis, förutom obehag i urinröret, är det en försämring av det allmänna välbefinnandet, feber, där hög feber ersätts av frossa, låg ryggsmärta.
 • Dessutom kan klåda i urinröret följa sjukdomar som inte är relaterade till genitourinärsystemet, till exempel diabetes mellitus.

Ej associerad med infektionssjukdomar

Det händer att orsaken till klåda inte är förknippad med smittsamma och inflammatoriska sjukdomar. Att orsaka obehagliga känslor kan:

 • Allergy. Det kan finnas obehagliga känslor på grund av individuell intolerans mot kosmetika, till exempel duschgel, rakskum, tvål kanske inte är lämplig. I det här fallet kommer det att vara tillräckligt att eliminera allergenet och obehagliga känslor kommer att passera.
 • Skada. Obehag kan uppstå på grund av mikrotraumor i könsorganen under intim närhet. Under sexuell kontakt kan du inte känna någonting misstänkt, men efter ett tag kan klåda och brännande i urinröret förekomma.
 • Bevisa klåda kan vara föreningar som ingår i de skarpa, röka och salta livsmedel. Dessa substanser går in i urin och leder sedan till den urogenitala kanalen, obehagliga känslor. Sådana symptom kan observeras med användning av alkoholhaltiga drycker och vissa mediciner. För att bli av med obehag måste du eliminera den irriterande faktorn.
 • För att bli orsak till en klåda kan verktygen användas för ett staket av ett material från en genitourinary kanal. I vissa fall, för att undvika obehag, kan analysen utföras på basis av ejakulatet. Det gör det också möjligt att på ett tillförlitligt sätt upptäcka sjukdomen.

behandling

Klåda i urinröret är ett symptom på en viss sjukdom eller effekten av någon irriterande faktor. Och innan du börjar eliminera det måste du identifiera den exakta orsaken som utlöste den, och från det här sättet börjar behandlingen:

 • Med trichomoniasis föreskrivs läkemedel baserade på metronidazol (trichopolum) och tinidazol (tinib). I könsorganen administreras klorhexidin eller miramistin. Terapi bör vara båda sexpartner. Medan du tar metronidazol och tinidazol kan inte dricka alkohol, på grund av risken för utfällningar en reaktion som yttrar en ström av blod till huvudet, kräkningar, hjärtklappning, buksmärtor, känsla av rädsla.
 • När ureaplasmosis, klamydios, mykoplasmos föreskrivna antibiotika, t ex baserat på azitromycin (sumamed, Azitroks, su-faktor Hemomitsin), doxycyklin (JUnidoks soljutab). Dessutom är tetracyklin och erytromycin effektiva. Som en ytterligare lösning kan fysioterapi ordineras. För att utesluta risken för återkommande bör båda parter genomgå behandling.
 • Vid diagnos av gonorré, föreskriv antibiotikabehandling (doxycyklin, ciprofloxacin, abaktal). Som lösningsmedel som föreskrivs lidazu injiceras miramistin i den urogenitala kanalen, som kännetecknas av ett brett spektrum av effekter.
 • Med svampinfektion, framkallad av svampar av släktet Candida, föreskrivs inuti preparaten baserade på fluconazol, nystatin. Dessutom kan nystatin ordineras som en salva. Utvändigt kan krämengland, clotrimazol, pimafucin och ett antal andra antimykotiska medel förskrivas.
 • När de administreras genital herpes antivirala läkemedel såsom acyklovir (Zovirax), interferon (viferon, infagel) tsikloferon, Viru-Merz.
 • Vid HPV-infektion avlägsnas neoplasmer, till exempel med flytande kväve. Innea utse multivitaminer och droger som ökar immuniteten.

Som ytterligare medel kan du efter samråd med vårdläkaren använda recept på folkmedicin som kan lindra klåda:

 • En inflammation i det urogenitala systemet kan härdas genom en infusion av wheatgrass-rhizomer. För dess förberedelse för 200 ml kokande vatten måste du ta 2 matskedar. råmaterial. Rizom bör bryggas i en termosflaska och lämnas i 12 timmar. Ta 1/3 kopp innan du äter.
 • Att klara många sjukdomar i genitourinary systemet kommer att hjälpa till med färskpressad tranbärsjuice.
 • Avkok av persilja. För 1 liter mjölk, ta 100 g färska örter och lägg i brand, ta bort från plattan när volymen av vätska minskas med 2 gånger. Därefter avkokt och ta 1 msk. varje timme.
 • Infusion av ekbark. För att göra det 1 matsked. Råmaterial häll ett glas kokande vatten och låt i 3 timmar. Därefter upphettas infusionen och appliceras externt i form av brickor och lotioner. Behandlingstiden är 3 dagar.
 • Infusion från blad av svart vinbär. Ett glas kokande vatten tar 30 gram råvaror. Bladen bryggs och lämnas i en timme, varefter den filtreras och tas 3 gånger om dagen. Dessutom kan du samtidigt använda currantbär. De kan vara antingen färska eller frysta. Behandlingstiden är inte begränsad.
 • Avkalkning av kalkfärg. För dess förberedelse 1 msk. rå häll 1 msk. vatten och släcka. Koka i 10 minuter, kyla och filtrera. Ta det på natten.
 • Infusion av blommor av majsblommor. För dess förberedelse 1 tsk. Häll 1 msk. kokande vatten, linda den under en "coat", och när den kyls måste den filtreras. Ta 2 msk. skedar tre gånger om dagen.

Recept av traditionell medicin kan användas som ett medel för att förhindra infektioner i det genitourära systemet, inklusive de där klåda uppträder i urinröret.

För att förhindra uppkomsten av klåda, måste du leva ett hälsosamt liv, att ge upp dåliga vanor, att observera intimhygien, undvika tillfälligt sex eller använda en kondom med dem. När obehagliga symptom uppträder i könsorganens organ, rekommenderas det omedelbart att besöka en läkare.

Än att behandla en klåda och en brännande känsla i en urinrör hos män?

Klåda, förbränning av urinväg i en man är ett tydligt tecken på en inflammatorisk eller infektiös natur. Ignorera symtom, ta smärtstillande medel utan konservativ behandling, det innebär att vara på vägen för att bilda allvarliga patologier.

Bränna i urinröret hos män

Obehagliga tecken av denna typ kan ha en rad olika orsaker, eftersom de är en följd av både smittsam kanalskada och icke infektionssjukdom.

Orsaker till att brinna i urinröret hos män

Burning i urinröret utan sekret hos män förklaras av flera skäl som kräver en resa till urologen. Vi listar dem:

 • prostatit. Visas hos män mogna, pensionsår. Frank tecken på sjukdomen visar brännande känslor, smärtsamma förnimmelser, som smidigt går från botten av bukhinnan till könsorganen. På grund av en minskning av testosteronproduktionen blir prostatakörteln mindre elastisk, så för en sjukdom kännetecknas den fraktionerade urinering av små portioner urin.
 • trast. Många tror att denna sjukdom bara kan skaka kvinnokroppen. Faktum är att det är män som är bärare av candidiasis. Under en akut tid aktiveras svampen, så patienten upplever brännande smärta, klåda, rodnad av penishuvudet och vit ansvarsfrihet är också troligt. Viruset kan utsändas i anus, vilket gör att det kliar, karaktäristiska utslag börjar.
 • Urolitaz. Stenar kan bildas från kränkning av metaboliska processer, ohälsosam livsstil. Sand, senare hårda stenar ligger i något område av genitourinary systemet. Kliniken för urolyte åtföljs av tecken: urin med blod, smärta i ljummen, som passerar till området av pungen, anus.
 • cystit. Ofta är orsaken till obehagliga symptom inflammation i urinblåsan. Cholor börjar med hypotermi, mindre ofta infektioner i könsorganen, njurarna. Symtom: Vanlig urinering, klåda i urinröret (läs allt om urinritning här...), smärta efter urinering, obehag under samlag.
 • chlamydia. Sexuellt överförd infektion diagnostiseras ganska svårt, ibland utesluter det inte sig själv. Redan i de sena stadierna av infektion attackeras klamydia av slemhinnan i urinvägarna, vilket orsakar brännande känsla, klåda i penis, urinväg. Under könet ökar, börjar outhärdlig klåda smärta.

Brinner i urinröret hos män - behandling

Kommer ordna rätt behandling för urologen. Efter utlämnandet av basen av sjukdomen utnämns en distribuerad en:

 • terapi, som omfattar en speciell diet;
 • mottagning av antibakteriella, antiinflammatoriska, icke-steroida medel, speciella läkemedel;
 • läkaren bestämmer behandlingsperioden baserat på den kliniska bilden av sjukdomen.

Om sjukdomen åtföljer den förhöjda temperaturen måste du använda maximal vätska. Det erbjuder både medicinsk behandling och folk.

Hur man avlastar klåda i urinröret hos män?

Första hjälpen för klåda är bakpulver. Bulk ämne ska tvättas med en blåsa. För att göra detta upptas 1 tesked 100 ml. vatten, dryck. Ta denna lösning varje timme från morgon till middag. Den terapeutiska effekten uppnås genom frekvent urinering, vilket resulterar i frisättning av bakterier, salt.

Diagnos av sjukdomen - vilka test ska passera?

Efter utseendet av ett enda symptom behöver du gå till en läkare som ska intervjua en patient om receptet på klåda, brinna, hur mycket obehag, om det finns sekret. Efter samling av en anamnese tas en tapp ur urinväggen. Förfarandet är smärtsamt, men inte långt, tillåter att finna närvaro av virulent mikroflora, venerala patogener, svampar. När orsaken till obehag är en infektion, visas behandling för både mannen och hans andra hälft.

Utöver denna analys,:

 • Laboratorieundersökning av blod.
 • Urin staket.
 • USA av njurar, blåsan, prostata.

Eftersom orsakerna till klåda kan brinnande vara annorlunda, så kommer undersökningen att vara omfattande. Detta kommer att eliminera förekomsten av många inflammatoriska infektionssjukdomar.

förebyggande

Att övervaka hälsa är viktigt vid alla åldrar. Du kan inte bli sjuk och upplever medföljande obehag om du följer de triviala reglerna för beteende, förebyggande. Det är viktigt att undvika oavsiktliga sexuella relationer, men att leda ett systematiskt intimt liv med den undersökta partnern. Ändra ditt utseende till personliga hygienartiklar: Allting kräver noggrann vård, tvätt, städning, strykning. Använd inte våt textil, eftersom fukt är en utmärkt atmosfär för förökningen av patogenen.

Vad känner klåda i urinröret och hur man behandlar det?

Det plötsliga uppdykandet av klåda i urinröret kan tyda på en uppsättning av urinvägarna eller reproduktionskanalen hos män. Vanligtvis kliande känsla obehagligt är inte den enda manifestation, och åtföljs av en uppsättning av karakteristiska symptom. Det kan vara en brännande känsla eller ömhet. Klåda i urinröret är ofta tecken på sjukdomar som uretrit, trichomoniasis, klamydia eller gonorré.

Orsaker till klåda

Att provocera utseende av klåda i urinröret kan vara många patologier, oftare av äkta natur:

gonorrhea

Om orsakerna till kliande känsla i urinröret orsakad av gonorré, dessa symtom uppträder vanligen i början av patologi, kompletteras senare brännande, ömhet och utsläpp purulent karaktär, har en mycket obehaglig lukt. Senare börjar en man att uppleva smärta vid urinering och samlag, det finns en generell ökning av temperatur och svullna lymfkörtlar i ljumsken. För behandling av gonorré är mycket önskvärt att börja från början, eftersom denna patologi ha en negativ inverkan på hela det urogenitala området.

Brännande klåda sensation i urinröret kan orsakas av användning av mediciner eller vissa livsmedel ätit dagen innan. Dessa inkluderar kryddiga sura drycker, kaffe eller te, alkohol.

trikomonasinfektion

Liksom gonorré har trichomoniasis en sexuell överföringsmekanism. Det kan också vara asymptomatiskt, men en av de första tecknen är känslan av klåda i urinröret. Då är det obehagligt brännande och ömhet under urineringsprocessen. Vanligtvis är denna patologi åtföljd av olika sjukdomar av bakteriell natur. Om den nödvändiga behandlingen inte är tillgänglig kan många allvarliga komplikationer utvecklas.

uretrit

Klåda i urinröret är ofta ett testament till utvecklingen av uretrit, en urologisk patologi i samband med inflammatoriska processer i urinröret. I det här fallet är klåda åtföljd av en skärande smärta och brännande känsla vid urinering, ofta utstrålande mot huvudet av penis och ljumskare. Utöver detta kännetecknas uretrit av sekret från olika nyanser (från vit till grön), ofta åtföljd av en obehaglig specifik lukt.

chlamydia

Detta är en patologi som överförs under samlag, vilket också kännetecknas av tecken på klåda i urinröret, åtföljd av brännande och ömhet. Denna symptomatologi manifesterar sig vanligtvis i full kraft när tömmen blåses. Klamydia refererar till väldigt farliga patologier, och i avsaknad av ordentlig terapi är det kapabelt att provocera patologiska störningar av det manliga reproduktionssystemet.

OBS! Känslan av klåda i urinröret uppträder ofta på grund av den redan existerande patologin hos mannen, därför kräver sådana avvikelser obligatoriskt medicinsk samråd.

candidiasis

Denna patologi, som ofta kallas urogenital tröst, är sällsynt hos män, men det kan också orsaka klåda i urinröret. Den kliniska bilden av candidiasis kompletteras med frisläppandet av specifika ostar av ojämn konsistens som avger lukten av bedövad fisk. När man urinerar, upplever en man brännande smärta, ger bort i ljummen. Frånvaron av behandling av urogenitalt candidiasis är fylld av komplikationer som uritrit eller prostatit.

Utöver dessa sjukdomstillstånd orsakar i urinröret klåda kan och olika kroniska sjukdomar, urin trauma, hypotermi, neoplasm eller frekvent byte av partners för sex.

Sätt att eliminera klåda

Till att börja att ge upp möjligheten att samlag och söka könssjukdomar tillsammans med sin sexuella partner. I enlighet med diagnosen föreskriver specialisterna den nödvändiga behandlingen. Om klåda sitt ursprung i urinröret på bakgrunden av veneriska sjukdomar, är läkemedelsterapi ett brett spektralband av åtgärds antibiotikov.V fall där orsaken var liknande förnimmelser uretrit, förutom antibiotika visas sköljningslösningar urinrör antiseptisk verkan och instillation av läkemedel in i urinröret.

Varning! Självmedicinering med klådaupplevelser i urinröret är mycket farligt, eftersom sjukdomen som orsakade sådana avvikelser kan gå in i en kronisk kurs.

Om klåda orsakas av uretral gonorré, som ofta förknippas med chlamydia, är behandling utförs antibiotiska läkemedel såsom cefixim, ciprofloxacin eller ofloxacin tillsammans med doxycyklin eller azitromycin. Sådan terapi används vid okomplicerad sjukdom, om det finns kronisk behandling, så använder behandlingen flera sorter av antibiotika. Förfaranden som laser fysioterapi är också föreskrivna. För att stärka skyddskrafterna hos den manliga kroppen, föreskrivs immunterapi för patienten. Sexuella handlingar under hela terapeutiska processen är uteslutna, och behandling utförs vid två partner samtidigt.

Brännande och klåda i urinröret

Rödhet, fördelning av olika morfologier, brännande och klåda i urinröret hos män är inte sällsynta fenomen.

Missuppfattningar om botemedel

Bilden av oväntad smärta och de angivna symtomen i urinröret fångar ofta mannen på överraskning.

I ett försök att eliminera obehag används de salvor som används i hemmabrukets bröstkorg, tabletter.

Ibland är sådana metoder verkligen kapabla att stoppa smärtsamma känslor och minska intensiteten hos andra obehagliga symptom. Men förutom att oavsiktligt hjälpa droger till problem, måste du göra en rad diagnostiska procedurer och först då för att sammanställa en omfattande behandling.

Missuppfattningen om läkning av brännande och klåda i urinröret leder till övergången av patologi till det kroniska skedet, varefter problemen är mycket svårare att eliminera, blir sjukdomen en försummad form.

Situationen kan leda till skada i människans hälsa om några av symtomen har eliminerats, varefter ett besök till läkaren görs och tyst om den fullständiga bilden av sjukdomen.

Sjukdomen kommer inte att botas om läkaren inte föreskriver korrekt undersökning och nödvändiga mediciner.

Detta kan orsaka en väsentlig skada på patientens hälsa med de återstående problemen, och växa till en försummad form.

Källor för bränning och klåda i urinröret

Symtom som förbränning och klåda i en mans urinväg syns inte i en frisk person. Det finns en infektiös inflammatorisk process orsakad av bakterier av olika grupper:

 • streptokocker;
 • stafylokocker;
 • Neisseria gonorrhoeae;
 • tarmstavar;
 • chlamydia.

Förutom prokaryoter kan trichomonader fungera som källor till obehagliga symptom.

De flesta patogener överförs under samlag, och färre sekundära patogener tränger in från andra organ av organ.

Bränning är inte ett specifikt symptom på en viss patologi, i närvaro av ett tecken kan man misstänka prostatisk inflammation, en av de venerala sjukdomarna, en mängd urinrör.

Förutom inflammatoriska processer är förbränning orsakad av missbruk:

 • skarpa måltider;
 • alkoholiska, för sura eller kryddiga drycker, te, kaffe;
 • Komponenter av beredningar för intim hygien.

Mikrotraumor under samlag och onani är sällsynta, men utesluts inte från listan över brinnande orsaker i urinröret.

Toalettpapper av tvivelaktig kvalitet, vysokoallergennye ämnen kosmetika, tvål eller duschgel kan lämnas på ytan av penis allergisk utslag, och i urinröret - klåda och sveda.

Ett infektiöst medel som orsakar obehagliga symptom i urinröret kan inte bara vara av bakteriell natur.

I vissa fall finns svampegenskapen hos urogenital patologi.

Först och främst, när det finns klåda och brinner i urinröret, faller misstankar på sjukdomen i ett av systemen: sexuellt eller urinvägar.

Förutom gonorré, klamydia och trikomonasinfektion, klåda, brännande och detekteras under den period av akut inflammation i urinblåsan, urinröret, prostatan, och njurstenar.

Om klåda och sveda i samband med urethral ansvarsfrihet, är kretsen av misstänkta krympte till sjukdomar sexuellt överförbara sjukdomar - gonorré, trichomoniasis, klamydia.

Med undantag för dessa patologier slutar misstankar på mykoplasmos och ureaplasmos.

Överdrivenhet och hypotermi kan också få effekter i form av förnimmelser av brännande i urinröret.

Varför brinner med många urogenitala sjukdomar?

Mänens urinrör är längre än kvinnornas urinrör.

Kemiska och bakteriella medel måste gå långt för att komma in i blåsans väggar.

Inte alla agenter lyckas passera ett sådant avstånd, vilket medför att de verkar reproducera i urinröret, vilket orsakar många obehagliga symptom, inklusive bränning.

Att lämna en brännande känsla för självständig behandling är extremt orimligt, det är nödvändigt att ta reda på källan till den patologiska sensationen för utnämning av en kompetent terapeutisk algoritm.

Det är viktigt att läsa: Burning i urinröret hos män, symtom, behandling.

Symtom på klåda och brännande med urogenitala sjukdomar

En av sjukdomarna när den finns brinnande och klåda i urinröret.

Orsaken till prostatit är inflammation i prostatakörteln. Sjukdomen skiljer sig från akuta och kroniska former av perkolering.

Prostatit utvecklas som i fallet med externa penetration av infektiösa medel genom urinrörsmynningen, och i fallet av skada, sekundär infektion eller stagnation vid en oregelbunden sexuella liv.

Problem med känslor i urinröret är associerade med andra symtom:

 • frekventa handlingar att tömma blåsan;
 • förekomsten av blodceller i urinen;
 • Reflekterade smärtor i genitala yttre könsorganen och rektumområdet
 • minskad erektil funktion
 • problem med att tömma urinblåsan;
 • drabbningar i ljummen.

Olägligt och felaktig behandling av båda formerna av prostatit är fylld med fullständig brist på erektil dysfunktion, manlig infertilitet, spridningen av den inflammatoriska processen i väggen i urinblåsan, njure, testiklar, sädesblåsor.

I avsaknad av behandling kan de patologiska processerna i blåsan ta en malign karaktär.

Enligt statistiken är det den vanligaste orsaken till brännande och klåda i urinröret.

Infektionsmedel som lever i organen i det genitourinära systemet, i deras majoritet, är orsaken till uretrit.

Förutom samlag (den främsta orsaken), funnet mindre vanliga påskyndande faktorer, men äger rum vid detektering av en inflammation i urinröret (fysisk stress, äta kryddig, sura livsmedel, svår hypotermi, njursten och urinblåsa, etc.).

Uretrit utvecklas ibland under lång tid, utan detekterbara symtom. Sjukdomen blir märkbar med en minskning av kroppens immunförsvar.

För att brinna och klåda under uritrit, läggs ytterligare symptom:

 • klåda yta av glans penis;
 • purulent eller annan urladdning, är blodpartiklar i urinen ofta närvarande;
 • sprida inflammation i förhuden och huvudets yta;
 • smärta under tömning av rektum
 • problem med tömning av urinblåsan.

Felaktigt föreskrivna behandlingen eller inga påskyndande faktorer kan tjäna för utvecklingen av den kroniska formen av sjukdomen, inflammation i prostata, testikel, urinblåsa, sädesblåsa folliklar kröker urinrörets kanalen.

Trots den höga förekomsten av cystit i det svagare könet delar män ofta blåsinflammation hos kvinnor.

Plötslig bränning och klåda är några av de specifika symtomen på sjukdomen.

När en inflammation uppträder på blåsans slemhinna, framträder symtom som bekräftar de första misstankarna av blåsan:

 • mörk, grumlig urin;
 • smärtsamma känslor i pubic regionen
 • rezi med urinering
 • frekvent uppmaning att tömma urinblåsan.

Som provokationsfaktorer av sjukdomen är desamma som vid andra urogenitala sjukdomar, men oftare - infektioner och hypotermi.

LÄS TEMA: Vilka antibiotika ordineras för blåsor.

Bränning och klåda i urinröret utvecklas med förvärring av urolithiasis.

Urolitiasis kan börja i urinröret, urinblåsan, njurarna eller urinledarna.

Orsakerna till utvecklingen av urolithiasis skiljer sig kraftigt från orsakerna till andra urogenitala sjukdomar.

Ofta möter metaboliska abnormiteter, ärftlig karaktär av sjukdomen, förekomsten av komponenter i maten, förskjutning av syrabasbasen i urinen i riktning mot större bildning av väteprotoner.

Fel i utsöndring av sköldkörtelhormon i sköldkörteln problem i driften av osteoklaster och osteoblaster i osteomyelit och benskörhet ta en ganska stor andel av orsakerna till bildandet av urinsten.

Att brinna i urinröret finns rent individuella tecken på denna sjukdom: en smärtsam karaktär i ländryggen i kroppen, blir intensivare under kroppens rörelser.

I urin, när stenar är aktiva, finns orenheter av blod som bildas som ett resultat av skador av skarpa delar av slemhinnor eller djupare lager i urinvägarna.

Patienter klagar över blodtryckssprickor, frekvent urinering, intermittent smärta från nedre delen av ryggen till könsorganen och benen.

Smittsamma och andra sjukdomar.

Brännande och klåda i urinröret följer många sjukdomar som blir sexuella utan att använda kondomer:

Du kan skilja gonorré från rikliga purulenta sekret från urinröret. Med trichomoniasis har utsläppet en fet lukt.

Klamydia med ytterligare symtom är dålig, vilket komplicerar den tidiga diagnosen av patologi.

Om den första brinnande känslan inträffar omedelbart efter samlag, bör en man undersöka urinröret för skada.

Behandling av brännande och klåda

Före utnämningen av behandlingsregimen genomgår patienten en diagnostisk undersökning, vars fullständiga uppsättning innefattar:

 • analys av blod och urin;
 • bakteriologiskt smet och dess mikroskopiska undersökning;
 • Ultraljud av prostata, urinblåsa och njure;
 • endoskopi av prostata och urinblåsa.

Vid behandling av prostatit, cystit och uretrit, antibakteriell och fysioterapi, föreskrivs medel för att förbättra immuniteten. Sexuellt liv är tillfälligt begränsat.

Behandling av urolithiasis utöver dessa förfaranden kännetecknas av användningen av medel för upplösning av stenar eller utrustning (operationer) för deras fragmentering. Välprövad sig Kanefron - ett läkemedel i kompositionen som huvudsakligen innehåller växtkomponenter.

I annat fall kommer att flytta längs urinröret skada slemhinnan, vilket orsakar outhärdlig smärta.

Behandling av sexuellt överförbara sjukdomar kommer att kräva val av ett antibiotikum och vidhäftning till en styv diet.

Svampsjukdomar i kombination med fysioterapi kräver användning av svampdödande medel.

Vi anger inte specifikt namnet på drogerna. Det bör förstås att behandlingsregimen för sveda och klåda i urinröret kan vara så komplexa att egenvård, i bästa fall, bara inte ge ett resultat, i värsta fall kommer att skada hälsan.

Som ett oberoende urval av läkemedel utan effekt av terapeutisk effekt är det bortkastade pengar. När allt kommer omkring är droger för behandling av alla urologiska sjukdomar mycket dyra.

Därför måste metoden för terapeutisk terapi nödvändigtvis utse en urolog eller androlog och behöver därför redan fly till apoteket.

förebyggande

Förebyggande åtgärder bör inriktas på att förebygga effekten av provocerande faktorer, snabb tillgång till läkare, hälsosam livsstil och ett ordnat sexuellt liv.