Huvud
Strömförsörjning

Smärta med prostatit

Smärta i prostatit är ett av de tidigaste tecknen på närvaron av inflammatoriska fenomen i prostatakörteln. Även detta symptom kan också kallas den vanligaste. Det förekommer i nästan 95% av fallen. Andra manifestationer - urineringstörning och erektil dysfunktion - visas senare, ibland kan de inte ens få känna sig förrän sjukdomen blir sämre. Smärta syndrom kan ha en annan karaktär, har olika styrka för varje man. Någon kommer att ha tillräckligt med att dricka en tablett för att bli av med dem, och för andra kommer jag att vara ineffektiva och narkotiska droger.

För att eliminera prostatit används olika tekniker, bland vilka första delen tas av medicinering. Hon är mest framgångsrik i att klara av smärtor, som inte kan tillfredsställas förses med förfaranden eller terapeutisk träning. Den andra kan allmänt förbjudas tills smärtan passerar. Mer detaljer om alla aspekter av detta symptom, liksom åtgärder för att bekämpa det i vår artikel.

De viktigaste symptomen på prostatit

Prostatit är en inflammatorisk sjukdom hos ett sådant könsorgan som prostata. Den ligger direkt under blåsan, och genom hennes vävnad passerar en liten del av urinvägarna. Prostatakörteln fungerar som en speciell hemlighet, som ingår i spermierna. Utan det kan spermatozoa inte upprätthålla sin livskraft och rörlighet under en längre tid, även den seminalvätska behåller sin förmåga att befrukta och skydda mot olika patogener. Det är därför med prostatit på grund av brott mot sekretionsprocessen, kan många män tjäna sig infertilitet.

Orsakerna till prostatainflammation är i de flesta fall stagnerande fenomen i det lilla bäckenet (stillastående prostatit) eller infektion i organs vävnader (bakteriell prostatit).

Oavsett vilken form av patologi som utvecklas i en representant för det starkare könet kommer smärtan att vara närvarande från början. Det kommer också att vara närvarande i både kroniska och akuta skeden. Deras skillnad består i intensiteten i manifestationen av symtom - i det andra fallet är de mycket starkare, mer uttalade. Smärtan i prostatit hos män kan uppstå på grund av ökad aktivitet eller total frånvaro av detta, under samlag, under urinering etc. Deras karaktär kan variera mycket - skarp, sömnad, tråkig, kort och långvarig.

Smärta syndrom och dess manifestationer

Låt oss överväga mer på vilka områden smärta smärtor brukar uppstå under inflammation i körteln. Oftast förekommer de i ett område intill själva kroppen - mellan anus och pungen, i perineum, ibland i skrotan eller anusen. Ibland sprids känslorna bortom ursprungsstället - i nedre delen av ryggen, könsorganen, ibland även i nedre extremiteterna. På grund av detta blir det svårare att diagnostisera utan grundlig analys, och det tar tid som kan ha spenderats på behandling.

Smärta i testiklar med prostatit uppträder vanligtvis med förvärring av sjukdomen, när prostata inte längre kan producera den erforderliga mängden utsöndring försämras spermiernas kvalitet och mikrovågor i testiklarna blir igensatta. Med utvecklingen av abscess (purulenta processer) blir smärtan mycket våldsam, skytte. När det känns smärta i nedre delen, prata om utvecklingen av en kronisk process. Det är ganska svårt att ta bort sådana syndrom, baksidan kan skada i flera månader.

Vissa män kan förvirra detta symptom med manifestationer av andra sjukdomar, till exempel radikulit. Skillnaden är emellertid att symptomen på smärta med prostatit uppträder när som helst på dagen och natten, med och utan motion, samtidigt kan njurarna, anus och ljummen vara sjuka. Deras buk gör vanligtvis ont under alla förhållanden, patientens obehag kan känna sig i viloläge. Men för att provocera intensifiering av smärtsamma känslor är det möjligt:

 • Sexarbete, utlösning
 • Långsiktigt avhållande från samlag
 • Allvarlig hypotermi
 • Dricker mycket alkohol, rökning
 • Stark fysisk aktivitet, stress

I anusen observeras smärta på grund av att prostatakörteln ökar i storlek och börjar trycka mot ändens vägg. Under avföring kan en man uppleva ytterligare obehag, särskilt om han lider av förstoppning. Att avlägsna en attack av smärta med prostatit kan använda medicinering eller fysioterapiprocedurer, svagare attacker är föremål för folkmedicinska lösningar. Det är inte värt att fatta beslut om valet av denna eller den här metoden, för Ändå kan smärtan orsakas och inte alls en prostatit.

Andra symptom

Förutom smärtssyndromet kan andra tecken indikera inflammation i prostatakörteln. Dessa inkluderar:

 1. Smärta när urin utsöndras, ibland tillsammans med snitt och bränning
 2. Känsla av ofullständig tömning av blåsan
 3. Svaghet av erektil funktion, sexuell lust
 4. Ökad temperatur
 5. Svaghet, inte överdriven trötthet

De kan inte vara närvarande i alla patienter, de flesta manifestationer uppträder vid akut stadium av sjukdomen. I kronisk form kan de inte vara närvarande för ett tag, för vilket en person kan tro att han har återhämtat sig. Men för att bli av med prostatit är det inte så lätt, ibland går det inte ut till slutet och sjukdomen ligger helt enkelt på remissionstiden, och någon provokerande faktor orsakar återigen dess förvärring. Behandling av prostatitvärk och andra symtom börjar med antagandet av lämpliga droger, och efter lindring av tillståndet kan andra metoder tillsättas. I de mest allvarliga fallen, när droger inte hjälper, byter de till radikala tekniker - kirurgiskt ingripande.

Orsaker till sjukdomen

Orsakerna till prostatit är ett ganska stort antal olika faktorer. Det är värt att notera att närvaron av vissa sjukdomar i det lilla bäckenet, människans ålder, hans intima liv spelar en viktig roll. Bedömaren av inflammation är:

 • Sedentär livsstil, stillasittande arbete
 • Förlängd avhållsamhet från samlag
 • Fel hormonell bakgrund
 • Obalanserad näring
 • Rökning och alkoholmissbruk
 • Skador, konsekvenser av verksamheten på lilla bäckenet
 • Konstant hypotermi
 • Kronisk förstoppning, etc.

Risken för sjukdomen inkluderar män som har inflammation eller infektionsfokus i de närliggande prostataorganen. Också ibland ger patogena mikroorganismer en ström av vätska (blod eller lymf) från kroppens mest avlägsna system, så det är viktigt att behandla varje infektion till slutet. Avlägsnandet av smärta med prostatit kan vara svårt i närvaro av patogena bakterier, tk. tills de helt försvinna kommer det inte att finnas något symptom. Stagnerande fenomen kan elimineras genom regelbunden träning, utan droger. Mer om detta nedan.

Möjliga konsekvenser

Innan du behandlar det faktum att lindra smärta vid förvärring av prostatit och hur man uppnår fullständig försumlighet av sjukdomen är det värt att överväga vad som leder till att behandlingen avvisas eller ignoreras. En av de enklaste konsekvenserna är utvecklingen av samtidiga patologier - uretrit, vesikulit, collikulit. Från dem kan du bli av med exakt samma mediciner som från prostatit, men med utseendet av cancer eller prostata adenom kan det krävas ytterligare ansträngningar. Också ofta utan tidlig behandling uppstår:

 1. Abscess i prostata (purulenta formationer, det innehåll som kan bryta in i blodet vid rupturen, orsaka sepsis och därefter ett dödligt utfall)
 2. Stenar i prostata (orsakar mycket svår smärta, ganska svårt att ta bort)
 3. Impotens (erektilfunktionen justeras först efter körningens återupptagning)
 4. Infertilitet (härdbar, endast krävs det för att minska den lokala temperaturen och återställa processen för att producera seminalvätskan - utan dessa två processer kommer spermierna inte att återfå sin förmåga att befruktas)

Bland komplikationerna av prostatit, ibland akut urinretention, utveckling av cystor i prostata.

Metoder för behandling av sjukdom

För att ta bort smärtsyndromet erbjuder läkare patienter allmän eller lokalanestetik, samt läkemedel som har en analgetisk effekt som ett tillägg (NSAID, antispasmodik). Han vet exakt hur man lindrar smärtan med prostatit, bara läkaren, så han borde bara lita på valet av mediciner och terapeutiska förfaranden. Dessutom kan han råda dig att ta varma bad, förbereda folkmedicin, göra massage hemma. Vilka tabletter hjälper dig att hantera smärtan?

 • NSAID. Nonsteroidala antiinflammatoriska läkemedel, vars huvuduppgift är att minska fokusen på inflammation, men som ytterligare funktioner, minskning av smärta och lokal temperatur
 • Antibiotika. Avsett för förstörelsen av patogen mikroflora, men med dess reduktion, smärtan som orsakas av dem
 • Analgetika. Ge den snabbaste effekten bland alla dessa grupper, för direkt påverka receptorerna i organen. Samtidigt kan de inte bli av med prostatit, tk. eliminera bara hans symptom
 • Muskelavslappnande medel. Utnämns för att underlätta frisättning av urin, vilket också kan orsaka smärta

En populär representant för NSAID kan kallas diklofenak. Det produceras i form av en lösning av injektioner och tabletter, geler, men med prostatit används endast den andra arten. Injektionen kan göras om patienten behöver ett mycket snabbt avlägsnande av inflammationen. Läkemedlet är ganska starkt, så det har många kontraindikationer och biverkningar. Vid stora doser får patienten inte köra eller arbeta med komplexa mekanismer för att dricka alkohol.

Antibiotika har många effektiva medel eftersom Var och en av de farmakologiska grupperna klarar sig bättre med sina patogener. Användningen kan vara aminoglykosider, penicilliner, fluorokinoloner, tetracykliner, makrolider eller cefalosporiner. De tas i 5-14 dagar, varefter en analys utförs för att kontrollera förekomsten av en smärtsam mikroflora i prostata vävnaderna. Om parasiterna fortfarande finns finns en annan behandlingskurs utförs eller mer effektiva antibakteriella medel förskrivs (men fler oönskade reaktioner kan förväntas från dem).

Analgetika presenteras vanligtvis av tabletter eller rektala suppositorier. Oftast ordineras Analgin, Novokain, Nimesil, ibland No-Shpu (spasmolytisk), Ibuprofen (NSAID). Effekten av att använda dem är inte den längsta, så du måste ta pillret flera gånger om dagen, om smärtan är väldigt stark.

Dessutom bör det noteras att vitaminkomplex, växtpreparat, alfa-adrenoblocker kan förbättra patientens tillstånd.

Med prostatit hos män kan borttagning av smärta eller annat symptom ta några timmar och några dagar. Om drogerna inte är färdiga kan fysioterapin förbättra deras effektivitet. Detta är magnetisk och laserterapi, akupunktur, prostata massage. Var och en av dem har egna kontraindikationer, vilket måste läsas i förväg. De utförs alla på sjukhuset, bara massage kan utföras hemma, om du passerar särskild träning.

Folkmekanismer har inte så hög effektivitet som syntetiska läkemedel, men de kan vara till nytta. De smida ämnesomsättningen och förbättrar blodcirkulationen (den accelererar vävnadsregenerering) underlätta utflödet av urin (minskar obehag vid urinering), höja potensen. För att påskynda återhämtningsprocessen är det nödvändigt att öka fysisk aktivitet, att vägra skadlig mat och dåliga vanor. Hjälp kan undvika stress och starka känslomässiga upplevelser, god vila och sömn.

Hur man lindrar smärta med prostatit

Det är allmänt trott att det vanligaste symptomet som uppträder i mer än 95-97% av fallen av prostatit är smärta i inflammation i prostatakörteln. Mer än hälften av männen, som fyller 25 år, står inför detta problem. Sjukdomen ger obehag, stör fysisk och känslomässig aktivitet, stör sömn, påverkar vård och utmattar patienten. Men tyvärr, även med sådana symptom, finner de flesta patienter det pinsamt att de behöver se en läkare och tillgripa sin hjälp redan när smärtan blir outhärdlig.

Baserat på smärtan personen känner, är prostatit uppdelad i akut och kronisk.

Akut prostatit är en akut inflammatorisk sjukdom i prostatakörteln, som i sin tur orsakas av infektion i vävnaden. Med denna form av sjukdomen känner en person på kort sikt skarpa och sömnadssmärtor.

Kronisk prostatit är en återfallande form av sjukdomen, vilket också uppträder när infektioner tränger in i körteln, men patienten känner långvarig och värkande smärta i bäckenområdet och ljummen.

Nästan varje person kan känna igen dessa smärtor och tillämpa metoder för att ta bort det.

När och var det finns smärtor

Utseendet av smärta i sjukdomen med prostatit beror inte på tid på dagen, och smärtan kan, som plötsligt visas, och plötsligt försvinna.

Medicin har visat flera faktorer som kan prova smärta, det här är:

 • samlag
 • påkänning;
 • urinering;
 • en erektion
 • alkohol;
 • rökning;
 • fysisk aktivitet
 • en kraftig minskning av kroppstemperaturen.

Ofta observeras smärtor i ryggen, midjan, ljummen eller perineum, och även med en mer långvarig form av smärta kommer att ges till testiklarna, benen och underlivet. Detta beror på det faktum att smärtan blir patologisk och följaktligen täcker den andra körtlar.

Ofta, i händelse av plötslig smärta, tar patienten bort det för en kort tid, vilket leder till ännu värre konsekvenser, kan endast komplex behandling lösa problemet.

Läkemedelsbehandling och fysioterapi smärtstillande

Först, för tillfällig smärtlindring, kan patienten ta smärtstillande medel av lokal eller allmän åtgärd. Narkotika som intas oralt är effektiva, men bara ett tag. Mikrolysstrålar eller ljus kommer att bli mer effektiva. Ett varmt bad eller ett par fysiska övningar kan också bidra till att lindra smärta, vilket bidrar till blodflödet till genitourinary organ.

Eftersom prostatit är en mycket vanlig sjukdom, har medicin fått ett stort antal effektiva läkemedel som behandlar denna sjukdom. Det är också värt att nämna att behandling för män bör vara omfattande och brukar innehålla hormonella droger, antibakteriella medel, rektala suppositorier, samt läkemedel som förstärker immunförsvaret så att kroppen i sin tur är nästa resistent till infektioner.

Man bör säga att läkemedelsbehandling har grund för användningen av antibakteriella läkemedel, vilket i sin tur är något annat än antibiotika. Det kommer också att vara fel att inte tala om att antibiotikabehandling endast sker när sjukdomen är av bakteriell natur. Med antibakteriell behandling kommer läkemedel som Lomefloxacin, Ofloxacin eller Ciprofloxacin att vara mycket effektiva. Dessa läkemedel tar bort bakteriedödande aktivitet och dödar skadliga mikroorganismer. Behandlingen av antibiotika tar inte mer än 7-14 dagar.

Läkaren föreskriver också antispasmodik, som är mycket bra för att lindra smärta, såsom Noshpa eller Riabal, men bara med stark smärta.

Med medicinsk behandling kan patientens allmänna tillstånd förvärras, eftersom ett stort antal tabletter tas, så att det inte händer, finns det plats för rektala suppositorier. De vanligaste förskrivningarna som Prostopinum, Viferon och Bioprost.

Vid fysioterapi behandlas magnetbehandling (cirka 10-12 sessioner), laserterapi (14-16 sessioner), hirudoterapi (10-12 sessioner) och akupunktur (10-12 sessioner) oftast.

En av metoderna för smärtlindring är också prostata massage.

Prostasmassage är ett förfarande under vilket utflödet av prostatakörtelns utsöndring förbättras och samtidigt minskar intensiteten av förgiftning. Observera att dessa procedurer endast kan utföras av en urolog eller specialutbildad medicinsk personal. Denna metod är effektiv för att lindra allvarlig smärta.

Avlägsnande av smärta genom folkmekanismer

Ofta behandlas prostatit med folkmekanismer, vilket det visar sig vara mindre effektivt. Bland dem:

 • smärtlindring med pumpa frön;
 • smärtlindring med användning av en burdock decoction;
 • smärtlindring med asparges;
 • smärtlindring med hjälp av hassel.

Det är värt att nämna att även om du har lugnat smärtan, och du lyckades bota prostatit, glöm aldrig förebyggandet efter behandlingens gång. Det rekommenderas starkt att utesluta användning av tobak och alkohol, gå in för sport, gå ofta ut i fri luft, undvik stressiga situationer och ha ett regelbundet sexliv. Ja, prostatit behandlas, men du måste sätta i tid för hjälp till en läkare och inte starta en sjukdom, eftersom den obehandlade prostatit kan dra ett antal sorgliga konsekvenser. Detta kommer att ge obehag inte bara för dig, men också för din familj. Om du sammanfattar alla konsekvenser står du inför bristen på erektion, en konstant längtan att urinera, smärta i underlivet, ryggen och könsorganen, sannolikheten för infertilitet. Kom ihåg att om du inte börjar komplex behandling i tid, kan du få adenom och stenar. Obehandlat adenom över tid utvecklas till prostatacancer, och han leder därefter till den värsta - för tidiga döden.

Än att ta bort en attack av en smärta i husförhållandena och vad man ska anestesera vid en prostatit?

Prostatit - ofta förekommande sjukdom, som kännetecknas av smärta vid urinering, frekventa falska önskningar, tyngd i buken, och många andra obehagliga känslor.

Att minska dem till ett minimum och förbättra patientens tillstånd kommer att hjälpa anestetika i form av tabletter, injicerbara lösningar och rektala suppositorier.

Läkemedel bör användas i ett komplex, och de bör utses av den behandlande läkaren.

Varför finns det smärtor med prostatit?

Inflammation i prostata körs ofta ihop med smärta. Den kroniska formen präglas av en tråkig presspine som sprider sig till hela underlivet och ger tillbaka till nedre delen av ryggen eller testiklarna.

Obehagliga känslor är möjliga och med urinering. Svullnad och ökad i storleken av järnpressar på blåsan och blockerar kanalen, vilket orsakar bränning och stickningar.

Från tid till gång försvinner symtomen, men efter en kort tid får de igen känna sig.

Oavsett sådana symtom går inte bort, du kan undertrycka smärtsamma attacker med hjälp av piller eller injektioner.

Orsaken till smärta med prostatit kan vara:

 1. Svullnad av prostata. Den förstorade körteln komprimerar urinvägarna, smärtsamma förnimmelser uppstår under och efter urinering.

Även en liten ackumulering av vätska i blåsan orsakar starka uppmaningar, varefter obehagliga symptom bara ökar.

 • Sedentary livsstil. stagnation av blod i bäcken framkallar nedbrytning av blodflödet vid skarpa expansions möjligt microtraumas kärl som åtföljs av en brännande känsla och smärta.
 • underkylning. Med långsam inflammation accelererar låga temperaturer utvecklingen av sjukdomen. Från tråkig och värkande smärta blir akut, ges till perineum, nedre rygg och till och med nedre extremiteter.
 • Dricker alkohol eller äter. Oljig och kryddig mat förvärrar blodflödet, främjar bildandet av blodproppar och plack.

  Etylalkohol orsakar en kraftig expansion av blodkärlen och blodkörning till inflammerad prostata. Den inflammatoriska processen aktiveras, vilket åtföljs av akut smärta.

 • Bedövning för prostatit

  Så har du ont i prostatit, vad ska du göra? För att lindra smärtan kan du använda piller, injicerbara lösningar eller rektala suppositorier.

  Beroende på kompositionen kan läkemedlen kunna:

  • slappna av de släta musklerna, lindra smärtsamma spasmer
  • påverka nervändarna;
  • lindra svullnad, minska trycket på prostata och urinblåsan;
  • stärka fartygen, förhindra deras skada
  • minska aktiviteten hos patogena bakterier;
  • förbättra utflödet av blod och lymf.

  tabletter

  Orala preparat (tabletter) används ofta för anestesi. Hur man lindrar smärta med prostatit hemma med hjälp av tabletter? Att ta bort en akut attack kommer att hjälpa antikonvulsiva medel eller smärtstillande medel.

  I den akuta formen av prostatit ta nimesil. Det anesteserar, sänker temperaturen och sänker inflammationen. Läkemedlet är kontraindicerat vid nedsatt njur- eller leverinsufficiens, diabetes mellitus och magsår.

  Ta bort hypostaser och påskynda lymfdränering. Tabletterna har en lugnande effekt, de kan tas tillsammans med smärtstillande medel. Det finns kontraindikationer: glaukom, en tendens till diarré, prostata adenom.

  Goda återställande, venotoniska och smärtstillande medel har diklofenak. Trots dess effektivitet har läkemedlet många kontraindikationer, det bör bara tas som föreskrivet av läkaren.

  Om smärtan åtföljs av spasmer hjälper No-Shpa. Den kan vara full, inte bara med exacerbationer, men också för förebyggande. Den dagliga dosen är 3 tabletter 10 minuter före måltid.

  Det är dock bättre att kontakta din läkare i förväg vilken narkos som ska dricka från prostatit.

  ljus

  Avlägsnandet av smärta med prostatit utförs väl med hjälp av rektala suppositorier. De administreras 2-3 gånger om dagen, behandlingen fortsätter tills smärtsymtomen helt försvinna.

  Stearinljus kombineras väl med orala komponenter och har minst kontraindikationer. Suppositorier kan användas för kroniska sjukdomar i matsmältningskanalen.

  Dessa ljus verkar mycket försiktigt, de aktiva substanserna kommer direkt till inflammationsstället och elimineras helt från kroppen efter 12 timmar.

  För kronisk prostatit används preparat med propolis, till exempel Prostopinum eller Phyto-Propolis.

  Den akuta formen av sjukdomen påverkas väl av Vitaprost suppositorier med ett extrakt från prostata av tjurar. De undertrycker den inflammatoriska processen och eliminerar obehagliga känslor: smärta, brännande, klåda.

  Folkterapi

  Anestesi för prostatit hos män hjälper till att ta bort smärtan i sig och komplettera enkel medicinering med enkla folkrecept. Speciellt bra decoctions av medicinska örter, som du kan dricka eller använda för bad och lotioner.

  Avlägsnande av ödem och förbättrad blodflöde kan avkokas från burdockens rötter:

  1. Färska rötter tvättas, finhackas, hälls med vatten och kokas över låg värme i ca 25 minuter.
  2. Blandningen infunderas under locket i en halvtimme, filtreras.
  3. Infusionsdryck 2 gånger om dagen före måltid, en gångsdel - 100 ml. Behandlingen varar inte mindre än 30 dagar.

  En bra återställande och lugnande effekt är ört avkok:

  1. I en separat behållare blandas björkknoppar, Johannesört, en kemistens tusensköna och blommor av en immortelle, tagen i lika delar.
  2. 1 msk. Blandans sked hälles i 2 koppar kokande vatten och infunderas i 20 minuter under locket.
  3. Infusionsdryck före sömn, 2-3 timmar efter att ha ätit.

  Att ta bort brännskador och smärta kommer att hjälpa varma medicinska bad:

  1. I vatten med en temperatur på 40 grader lägg till 100 ml alkoholtinktur av eukalyptus eller kalendula.
  2. Förfarandet varar 10-15 minuter, i vattnet kan du göra Kegel övningar, förbättra penetrationen av medicinska komponenter.

  En analgetisk effekt besitters av varma mikroclyster:

  1. Roten av ara tvättas, maldes, hälls med kokande vatten med en hastighet på 1 msk. sked av råmaterial för 2 koppar vatten.
  2. Blandningen infunderas 2-3 timmar i en termosflaska och filtreras.
  3. För proceduren behöver du 50 ml infusion, innan introduktionen uppvärms till 40 grader.
  4. Efter microclysters måste du slappna av och ligga ner i minst en timme.
  5. En avkok för mikroclysters kan tillverkas av färgerna på guldfärg, kamille, valerianrot.

  Bedöva prostatit, eller lugnare lugna den smala smärtan med en kronisk prostatit, kan en vanlig varmvattenflaska. Den appliceras på underlivet eller nedre delen av ryggen, det är bäst att göra detta på natten. Lätt mjuk värme lugnar, slappnar av och hjälper till att sova lugnt.

  Hur man förhindrar anfall

  För att förbättra patientens tillstånd måste smärta inte bara tas bort utan också förhindras.

  För förebyggande,:

  1. Följ kosten. Provoke en attack som kan feta, stekta, för salta, varma eller heta rätter.

  Från kosten är att utesluta varma såser, kryddor, konserver och rökt kött. Föredragna färska, stuvade och kokta grönsaker, frukter, sura mjölkprodukter, magert kött, fisk, spannmål och soppor.

  Nikotin, tobaks tjära och förbränningsprodukter gör kärlen bräckliga, främjar bildandet av vidhäftningar och blodproppar. Det är viktigt att helt och hållet eliminera inte bara vanliga cigaretter utan också deras elektroniska motsvarigheter, rör och vattenpipor.

 • Undvik superkylning. Patienter med prostatit bör vägra från valross, sitta inte på kalla ytor, varmare att klä sig i dåligt väder.

  Krävda varma underkläder från moderna fibrer som inte behåller vatten.

 • Ta vitaminer och berikande preparat. Vitaminkomplex förstärker kroppens försvar och förbättrar resistens mot infektioner.

  Särskilt användbara vitaminer C, A och E, liksom zink, magnesium och kalium, som är fördelaktiga för den manliga sexuella sfären.

 • Rimlig användning av smärtstillande läkemedel tar bort obehagliga symptom på prostatit.

  Bli av med smärtan kommer att hjälpa tabletter eller rektala suppositorier och användbara preparat framställda enligt folk recept. Tja, hur och hur man tar bort en attack av prostatit du nu vet.

  Hur man lindrar smärta i prostatit hos män i hemmet

  Med inflammation i prostata är patienten oroad över en obehaglig smärtinfarkt, som bara ökar med naturlig urinering. Känner sig extremt obehaglig, gör en man nervös och irriterad. Därför är det viktigt att veta vilken effektiv smärtstillande för prostatit som är lämplig i en viss klinisk bild. Sådana läkemedel ger en tillfällig terapeutisk effekt, och patientens huvuduppgift är att i god tid samråda med en läkare för att söka och behandla den bakomliggande orsaken till en karaktäristisk sjukdom.

  Vad är smärtan med prostatit?

  Smärtstillande syndrom är huvudsymptomen i prostatakörtelns inflammatoriska process. Under patologi verkar stark ödem utsöndringskanal, varvid hemligheten inte kommer ut, och det har en ökad ansamling av trycket inuti och därmed framkalla obehaglig smärta inte bara under naturligt urinering, men också i vilande stadium. smärtor är tillfälliga men återkommande, intensifieras genom urinering. Om du inte uppmärksammar i tid till ett obehagligt symptom på sjukdomen, diagnostiserar läkare i framtiden prostata adenom.

  Vad är smärtan med prostatit hos män?

  Detta symptom är helt beroende av den patologiska stadiet av processen, till exempel, är det initialt ganska obehagliga känslor på, intern obehag och humörsvängningar. Senare nämner återkommande smärta syndrom, som stör den naturliga processen av urinering, gör att patienten nervös och även aggressiva, minskar intensiteten av sexuell aktivitet, en negativ effekt på libido. Först kan smärta elimineras av klassiska analgetika, eftersom den kliniska bilden förvärras blir deras effekt i praktiken medioker, meningslös.

  Var gör det ont

  På ett tidigt stadium av prostatit känns ömhet när du går på toaletten, koncentrerad i underlivet. Sådana smärtor i prostata utan konservativ behandling ökar och ökar bara, det är snart svårt för patienten att bestämma sin lokalisering. Foci av patologi är regionen i midjan, testiklar, scrotum, pubis, även i anusen är en signifikant smärta. För att snabbt kunna påverka inflammerad prostata är det nödvändigt att söka råd från en urolog, att ha en out-of-schedule diagnos och att identifiera en hotbed av patologi:

  1. Skyddsvärk i skrot och testiklar berövar sömn och vila, har en återkommande karaktär. Vid viloplanen sjunker märkbart, efter att urineringen förstärker, fortsätter efter att ha gått på toaletten.
  2. Att uppnå smärta i nedre delen uppträder i komplicerade kliniska bilder, oftare förknippade med det avancerade skedet av en karakteristisk sjukdom. Avlägsnas genom att ta antiinflammatoriska läkemedel.
  3. Ritnings känslor i pungen och underlivet indikerar att hälsoproblemet är vanligt och bör diagnostiseras så snart som möjligt.
  4. Smärtsamma resor till toaletten är förknippade med ökat ödem i prostatan, där stillastående processer av lymf är koncentrerade. Spjutningen av urin rör sig inte, inflammationen och akut angrepp av smärta framsteg.
  5. Förutom smärta kan kroppstemperaturen stiga, blodtrycket störs, nervositet och till och med patientens aggression, tillsammans med en känsla av att inte tömma blåsan, är närvarande.

  Hur man lindrar smärta

  Om nacken sårar med prostatit betyder det att den kliniska bilden redan är komplicerad, och du bör inte tveka med konservativ behandling. Med ett sådant obehagligt symptom är det första du behöver göra att ge upp fysisk och psykisk stress för att besöka en urolog. Oavsett att ta bort en smärta det inte visar sig, därför är det nödvändigt att följa sådana rekommendationer från experten:

  1. Helt överge fet, stekt, salt, rökt, peppery mat, vilket bara ökar irritation och inflammation, främjar återfall.
  2. Det är obligatoriskt att använda smärtstillande läkemedel, medan det är viktigt att övervaka den rekommenderade dosen och undvika fall av överdosering.
  3. Som en hjälpterapi kan du använda alternativa metoder och fysioterapiprocedurer, men inte en gång, men hela kursen.

  Smärtstillande medel för prostatit

  Med progressiv prostatit utan smärta är läkemedlet inte tillräckligt, bara valet av den medicinska preparatets farmakologiska grupp beror helt på scenen i den patologiska processen, de individuella egenskaperna hos den drabbade organismen. Klassificeringen är som följer:

  • smärtstillande medel (relevant vid den första fasen av den patologiska processen med prostatit): Analgin, No-shpalgin, Panangin;
  • antispasmodik med prostatit (med allvarliga angreppssmärtor, slappna av släta muskler): No-spa, Drotaverin, Mebeverin;
  • muskelavslappnande medel (undertryck av spasmen av perineum, ge en lång period av eftergift): Flupirtin, Tizanidin;
  • icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel (med komplicerade symtom): Diklofenak, Ibuprofen, Ketoprofen.

  För att stoppa en akut smärtinfarkt kan smärtstillande läkemedel frisättas i form av tabletter, kapslar, vätska, pulver och intravenösa, intramuskulära injektioner. I det senare fallet uppträder en stabil terapeutisk effekt mycket snabbare, det kan fördröjas i flera timmar. Senare är det nödvändigt att införa en upprepad dos, samtidigt som den behandlar den underliggande sjukdomen.

  tabletter

  För att lindra en akut smärtinfarkt är tabletter den mest lämpliga formen av frisättning, vilket hjälper inom 15 till 20 minuter efter applicering av en enstaka dos för att få en stabil analgetisk effekt. Dosen bestäms av läkaren, samtidigt som det framgår att piller tillfälligt lindrar symtomen, men eliminerar inte den bakomliggande orsaken. Från de allmänna rekommendationerna - för att utesluta överskattning av den föreskrivna dosen, inte att dricka alkohol, med särskild vaksamhet för att behandla läkemedelsinteraktionen. För att minska det obehagliga symptomet indikeras sådana mediciner för akut prostatit:

  1. Mebeverin. Det är ett spasmodiskt, myotropiskt medel som inte har en central holinolitisk effekt. Det är nödvändigt att ta 1 till 2 tabletter två gånger per dag, alltid innan du äter. Individuell behandling krävs.
  2. Diklofenak. Det är en representant för den farmakologiska gruppen av NSAID i form av tabletter avsedda för oral administrering. Läkemedlet är ordinerat 2-3 gånger om dagen för 25-50 mg. Den maximala dagliga dosen är 150 mg, det är strängt förbjudet att överstatera det.
  3. Ibuprofen. En representant för NSAID-gruppen, vilken är tillgänglig i form av tabletter. Läkemedlet undertrycker smärtsamma förnimmelser, men har kontraindikationer. Maximal daglig dos är högst 5 piller, drick tre gånger om dagen innan du äter. Positiv dynamik är märkbar efter 15 till 20 minuter efter en enstaka dos. Det är viktigt att utesluta fall av överdosering.

  När överkänsliga individuella aktiva komponenter, i fallet av bronkial astma, njurinsufficiens och kronisk leverskada rekommenderas att avstå från sådana farmakologiska ändamål, dessutom konsultera en urolog. Korrigering av doser kan bero på graden av prostatit, kontraindikationer, biverkningar och risken för läkemedelsinteraktioner. Annars ökar inte obehaget i stället för att lindra smärta.

  Nospanum

  Detta är det vanligaste apoteket mot svamp, vilket kan användas hemma på rekommendation av en läkare. Aktiv ingrediens - drotaverin, dilaterar blodkärl, minskar tarmmotiliteten, sänker muskeltonen i inre organ, påverkar inte CNS-organen. Medicinering ordineras inte bara med prostatit, men också med duodenalsår, andra sjukdomar i matsmältningssystemet med akuta angreppssmärtor. Ta in 120-240 mg medicin, uppdelad i 2 till 3 dagliga tillvägagångssätt.

  De rekommenderade doserna av No-shpa är viktiga för att inte överskatta. Bland fördelarna - en stabil positiv dynamik, snabb åtgärd, ett minimum av kontraindikationer och biverkningar, överkomligt pris. Nackdelar med behandling - selektiv terapeutisk effekt, risken för läkemedelsinteraktioner. Innan behandlingstiden börjar bör du kontakta din läkare.

  nimesil

  Det är ett antiinflammatoriskt läkemedel som är tillgängligt i form av ett pulver för framställning av en behandlad lösning. Aktiv komponent - nimesulid, har antipyretisk, antiinflammatorisk, analgetisk effekt. För att minska smärtinfarkt rekommenderas att man löser 1 dospåse i 1 msk. vatten och dryck i taget. Det rekommenderade antalet tillvägagångssätt är på morgonen och på kvällen. Den terapeutiska effekten kommer efter 20 minuter, så att du inte bara kan lindra smärtan, men också minska inflammationen. Förloppet av intensivvård - tills försvinnandet av ångestsymptom.

  smärtstillande ljus

  Medicinska preparat av denna form av frisättning verkar mycket snabbare, du måste sätta stötpiller i anus och stanna i ett horisontellt läge under en kort tid. Positiv dynamik observeras efter 10-15 minuter, den varar i flera timmar. Sådana mediciner skiljer sig åt lokala åtgärder i kroppen, den härdande effekten är kortlivad men snabb. Huvudmålet är att avlägsna inflammationen, lindra smärtsyndromet och stabilisera temperaturregimen. För att lindra smärta med prostatit kan du använda sådana läkemedel av den angivna frisättningsformen:

  1. Indometacin. Analgetika i den kemiska kompositionen ger en analgetisk och antiinflammatorisk effekt, varar upp till 6 timmar. Använd upp till 2-3 suppositorier per natt är tillåtet. Om det är klåda och brinner i anuset måste läkemedlet ersättas med en analog. Andra biverkningar på grund av brist på penetration i cirkulationen är frånvarande. Bland andra fördelar - ett överkomligt pris, tillgången på apotek utan recept.
  2. Diklofenak. Denna medicinska förberedelse har flera former av frisättning, och en av dem är rektala suppositorier. Först kan du göra mikroclysters och sedan sätta in ett ljus i anusen. Rörelse vid denna tidpunkt är bättre begränsad - några timmar att ligga ner. Intensiteten av behandlingen är hög bland biverkningar - överkänslighet mot syntetiska komponenter. Behandlingsförloppet - tills fullständigt försvinnande av ångestsymptom.

  massage

  Förutom en terapeutisk diet, för att avlägsna smärta i prostata, föreskriver läkare en massage som kan utföras i hemmet. Förfarandet utnämns av urologen, och huvudmålet är att slappna av i bäckenets golv, för att eliminera stillastående fenomen, för att avlägsna en akut smärtinfarkt. Med intolerans av läkemedel och folkrecept är detta den bästa metoden att behandla prostatit, vilket inte kräver ekonomiska och tidskostnader.

  Massage i prostata utförs i sterila handskar genom ändtarmen, är ett mjukt tryck på den drabbade prostata. Förflyttningar ska inte ge akut smärta, exceptionellt lindrigt obehag. Om det här sättet att regelbundet simulera inflammerad prostata är en positiv dynamik möjlig efter de första sessionerna, och att gå på toaletten för att behovet redan upphör att vara tortyr.

  Fysioterapeutisk behandling

  Om prostata periodiskt gör ont, är det redan en kronisk sjukdom, benägen att återkomma. För att minska antalet anfall, förutom anestetika inuti, rektalt eller injektivt, rekommenderar läkare en kurs av fysioterapi. Dessa kan säkert tillskrivas:

  • Akupunktur (stimulerar prostata, ger utflöde av ackumulerad lymf);
  • elektrofores (avlägsnar smärtinfarkt, ökar effekten av läkemedelsbehandling);
  • impulserad ström (förbättrar effekten av mediciner);
  • ultraljud (tar bort tätningar, accelererar regenerering av skadade vävnader);
  • magnetisk terapi (reducerar intensiteten i smärt syndrom);
  • UV-terapi (aktiverar blodcirkulationen, stimulerar metabolism);
  • vitaminterapi (ett extra intag av vitaminer är användbart för hela kroppen).

  Bestäm typ av procedurer och varaktigheten av fysioterapi kan bara urologen, baserat på karaktären hos den manliga kroppen, scenen i den patologiska processen. Ofta består kursen av 10-12 procedurer, som du behöver utföra konsekvent utan avbrott. I annat fall kommer den terapeutiska effekten att vara kortlivad, svag.

  fysisk träning

  Fördelarna med terapeutisk fysisk utbildning med prostatit är uppenbart, speciellt kan enkla fysiska övningar utföras i en hemmiljö utan hälsoskador. Nedan är ett komplex som är önskvärt att upprepas på morgonen och kvällen tills smärtsyndromet slutligen försvinner. Alltså:

  1. Det är nödvändigt att intensivt minska - slappna av i bäckens golv. För ett tillvägagångssätt rekommenderas det att utföra upp till 50 manipuleringar, efter att ha gjort en tillfällig paus och upprepa liknande rörelser.
  2. Under en naturlig urinering tar det några sekunder att klämma strömmen och sedan slappna av igen och fortsätta processen. För en resa till toaletten kan du utföra upp till 5 - 7 liknande rörelser.
  3. Övningar "Cykel" och "Sax" är också mycket effektiva, hur man lindrar smärta med prostatit. För deras genomförande är det nödvändigt att uppta en horisontell position på baksidan, med händer som helst att lindas bakom huvudet. Flytta i 30 sekunder utan avbrott, ta sedan en minut vila. Det rekommenderas att 3 till 4 tillvägagångssätt i taget.
  4. Utför övningen "Björk" och lås i position med fötterna i 15 - 20 sekunder. Efter att du slappna av och upprepa rörelsen. För en träning är det önskvärt att göra upp till 3 - 4 metoder. Övning utförs bäst på en tom mage, och stygnen orsakade inte en känsla av illamående.

  Folkmekanismer

  Med karakteristiska brott kan metoderna för alternativ medicin bidra till att lindra smärta, men de ska användas samtidigt med konservativ behandling - för att påskynda och stabilisera det önskade resultatet. Naturliga komponenter i sammansättningen av folkmekanismer kan orsaka en allergisk reaktion, därför är det första att kontrollera den manliga organismen för individuell intolerans av sådana droger. Om det inte finns några restriktioner, nedan är effektiva och bevisade i praktiken recept för mäns hälsa:

  1. Herbal decoction. Det är nödvändigt att blanda björkknoppar, Johannesjurt, medicinsk kamille och blommor av immortellen i lika stor utsträckning. Efter 1 msk. l. färdigberedd komposition, häll 2 msk. kokande vatten och insisterar under ett täckt lock tills det kyls helt. Torka buljongen, ta in innan du lägger dig, helst på en tom mage.
  2. Läkning bad. För att lindra smärtan med prostatit behöver du 100 ml alkoholtinktur av kalendula eller eukalyptus för att tillsättas till varmt vatten vid en temperatur av 40 grader, varefter sessilbad utförs tills vattnet kyls helt. Det är bättre att spendera proceduren innan du går och lägger dig, det kan vara flera gånger om dagen.
  3. Microclysters. Förbered fina torkade spån från den torkade kalamusen. Ta 1 msk. l. färdigt pulver, sätt i en termosflaska och häll 2 msk. kokande vatten. Blandningen bör infunderas över natten, och på morgonen ska den filtreras och användas för att utföra mikroclyster. Efter proceduren är det viktigt att koppla av och stanna i horisontellt läge i 1 timme.
  4. Honung sbiten. Behandla prostatit kan honung i kombination med örter. En sådan medicin kallas sbitnem, den ger en mångfacetterad verkan i den manliga kroppen - det tar bort puffiness, lindrar inflammation, undertrycker akut smärtssyndrom. För att bestämma folkmedicinsk komposition är det nödvändigt att bestämma vilka komponenter en allergisk reaktion kan uppstå. Ofta används tillsammans med honung, mynta, oregano, johannesört.

  Sådana folkrättsmedel i sig har en svag effekt. För att lindra smärtan med prostatit krävs dessutom att man följer en terapeutisk kost, leder en aktiv livsstil, lämnar fullständigt dåliga vanor och använder metoderna för officiell medicin. Samtidigt glöm inte bort fördelarna med prostata massage, som kan upprepas upp till 2-3 gånger om dagen.

  Vitlökstinktur

  Eftersom den patologiska processen i avsaknad av snabb behandling fortsätter att sprida sig till prostatavävnaden, är det nödvändigt att agera redan vid den första symptomatologin. Vitlökstinktur är ett universellt botemedel vid något stadium av patologi, det samlar uteslutande positiva recensioner på nätet. För att förbättra tillståndet hos prostata måste du använda sådana recept:

  1. För att lindra smärtan med prostatit krävs 1 liter köksmjölk för att koka några vitlöksklyftor, då insistera, kyla och påfrestning. Använd vid rumstemperatur. Ta infusion på morgonen och vid sänggåendet, så snart som möjligt för att lindra smärtan vid urinering ofta.
  2. Flera vitlöksklyfta bör hällas i 500 ml vodka och insistera i 2 veckor på en mörk plats. Före användning ska läkemedlet skakas. Efter 15-20 droppar tinktur utspädd med mjölk, tas oralt, helst på tom mage i 7-10 dagar utan avbrott. Antalet dagliga tillvägagångssätt är 2 - 3.
  3. För att snabbt ta bort smärtan tar det 1, 5 msk. Förkrossad skalskål gnidas med vitlök potatismos, häll kokt vatten. Ingredienser som insisterar på natt, efter att ha tagit in 3 gånger om dagen för 200 ml. läkemedlet har en stabil diuretikum och antiinflammatorisk effekt, det verkar efter den första dosen.

  Avkok av burdock rot

  För att förbereda ett sådant läkemedel måste du förbereda torkade rötter, som måste krossas till pulver. Sedan 2 msk. l. Det är nödvändigt att hälla 500 ml kokande vatten och koka i en kvarts timme vid måttlig värme. Sammansättning att insistera på belastning. Ta 2 gånger om dagen före måltiden, dagsdosen är 200 ml, uppdelad i två orala doser. För att bli behandlad är detta nödvändigt för en månad, men prostatens smärta är redan på 3-4 dagar.

  video

  Informationen som presenteras i denna artikel är endast avsett för informationsändamål. Materialet i artikeln kräver inte självständig behandling. Endast en kvalificerad läkare kan diagnostisera och ge råd om behandling baserat på individuella patienters individuella egenskaper.

  Vad ska jag ta ett bedövningsmedel för att lindra smärta i prostatit?

  prostatit - En inflammatorisk process där en stark hälft av mänskligheten upplever smärta i bäckenet och könsorganen, stumpar eller skarpa, långa eller kortsiktiga - beror på vilken typ av sjukdom som helst.

  Än att lindra smärta på prostatit? Du kan bekämpa dem med flera metoder. Vi kommer att prata om detta i framtiden.

  Vilka symptom kan kräva upptagande?

  Prostatit får inte känna sig omedelbart - i början, förutom inflammation, visas nästan inga förändringar i kroppen. Dock problem med utsöndring av urin. Det tar ett tag, då börjar smärtan ofördragen eller tråkig i:

  • inguinal region - skrot, könsorgan
  • underlivet - urinvägarna;
  • smärta i nedre rygg och rygg.

  Ibland känns smärtsamma punkter i ben, Kanske uppkomsten av flera liknande punkter i de intilliggande områdena, vilket orsakar verklig ångest.

  Hur man lindrar en attack?

  Att dra tillbaka smärt syndrom oftast gå till apotek, det finns ett stort antal droger som lindrar kroppens tillstånd.

  De flesta läkemedel har kontraindikationer till ansökan och biverkningar - Välj de medel du behöver på grundval av testen med läkaren.

  Bedövning för prostatit

  Hur man lindrar smärta med prostatit hemma? Tänk på följande:

  tabletter

  Bedöda prostatitburk tabletter. De gör sitt jobb bra med någon form av prostatit, men inte för länge. I de flesta fall används icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel - ibuprofenderivat.

  Godkännande av någon lösning från icke-steroidal grupp läkemedel.

  ibuprofen

  Lindrar inflammation, sänker temperaturen, minskar smärta.

  Det är indicerat för infektionssjukdomar, feber, inflammationer av olika ursprung.

  Dosering ordineras vanligen av en läkare. Att dra tillbaka smärtsam attack - inte mer än 5 tabletter per dag, för behandling av inflammation brukar ta 3 gånger dagen innan måltiderna.

  Har ett antal kontraindikationer:

  • individuell intolerans
  • Gastrointestinala sjukdomar;
  • blodkoagulerbarhet;
  • njure- och leversjukdomar;
  • inre blödning.

  meloxikam

  Åtgärd som ibuprofen - tar bort smärta, inflammation Tilldela kroppens inflammatoriska processer.

  Doseringen ordineras beroende på sjukdomsaktiviteten. Vanligtvis den dagliga avgiften på ca 7 gram.

  Det finns kontraindikationer: sjukdomar i magen, inflammatoriska processer i tarmarna, hjärtsvikt, känslighet för komponenterna i läkemedlet.

  ibland icke-steroida läkemedel hjälp inte på grund av kroppens egenskaper. tilldela hormonella preparat, som effektivt påverkar kroppen, återställer balans.

  Deras handling börjar när kroppen ackumuleras en viss mängd hormoner.

  prednisolon

  Har anti-chock, anti-allergisk, antiinflammatorisk effekt.

  Tilldela med akut sjukdom - astma, njursvikt, artrit, inflammatoriska processer i interna organ.

  Kontraindikationer:

  • svampinfektioner;
  • hypertoni;
  • nerver, depressiva tillstånd
  • endokrina sjukdomar.


  Hormonala preparat, deras typ och dos, bara läkaren väljer. Självadministration av sådana droger kan leda till irreparabla konsekvenser.

  dexametason

  Minskar inflammation, smärta. Främjar upphörande av allergiska reaktioner.

  Hjälper med allvarlig förgiftning.

  Ökar nivån sköldkörtelstimulerande hormon.

  Tilldela med: sjukdomar i det endokrina systemet, hudsjukdomar, allergier, blodsjukdomar, lesioner av inre organvävnader.

  Dosering ordineras av en läkare.

  • öppna sår, frakturer;
  • inre blödning
  • kroniskt njursvikt, nedsatt leverfunktion;
  • individuella egenskaper hos kroppen.

  Spasmolytiska droger

  Vilken narkos att dricka från prostatit? Ett av alternativen - spasmolytiska droger. De ordineras för att eliminera spasmer i det genitourinära systemet, och därmed lindra smärta.

  flomaks

  Tilldela för att eliminera spasmer, smärta när:

  • sjukdomar i muskuloskeletala systemet;
  • inflammatoriska processer i genitourinary system;
  • migrän;
  • postoperativ intervention.

  Dosen överskrider inte 4 tabletter per dag, ta en måltid med en tablett.

  Kontraindikationer:

  • Gastrointestinal blödning, sårartade sjukdomar;
  • njur-, leverinsufficiens;
  • individuell intolerans.


  Urorek

  Är ett läkemedel som förbättrar urinering i prostata sjukdomar, tar bort smärta.

  Oftast föreskrivs för behandling av prostata adenom.

  Doseringen beror på kroppens egenskaper, tas en gång om dagen. Effektivitet är mest märkbar när den tas samtidigt.

  Kontraindikationer:

  • njursvikt
  • en allergisk reaktion på läkemedlet.

  ljus

  Effektiva smärtstillande medel för prostatit hos män - rektala suppositorier. De verkar direkt på prostata, utan att påverka tarmmikrofloran, innehåller flera bedövningsmedel, antibiotika.

  Prokto-glivenol

  Indikeras för sjukdomar i det genitourinära systemet, hemorrojder:

  De lindrar inflammation, minskar smärta, förbättrar bäckenets cirkulation.

  Tilldela till 1 ljus 2 gånger om dagen. Mottagandet av medel bör inte överstiga 15 dagar.

  Kontraindikationer: individuell intolerans, förstoppning, leverinsufficiens.

  diklofenak

  Det indikeras för reumatism, inflammatoriska processer av icke-infektiöst ursprung. Undertrycker mikroorganismer som är ansvariga för feber, smärtsamma förnimmelser.

  Dosering - 1 ljus en dag utses behandlingsperioden av läkaren.

  Kontraindikationer:

  • blodkoagulerbarhet;
  • gastrointestinala sjukdomar;
  • mottagning av icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel (eventuell överdosering).

  Vitaprost

  Tilldela sjukdomar i prostata.

  Innehåller bara naturliga komponenter (ämnen i tjurens prostata).

  De hjälper till att minska inflammation, svullnad och smärta. Förbättra blodcirkulationen och återställandet av prostatavävnad.

  Återställ funktioner urogenitalt system.

  Ansökt till 1 ljus per dag. Behandlingsförloppet är från 10 dagar.

  • överkänslighet mot komponenter
  • ålder till 18 år.

  Folkmekanismer

  Glöm inte recepten traditionell medicin, De borde dock komma överens med urologen.

  Hur man lindrar en attack av prostatit människors medel? För att lindra smärta med prostata, kan du ta infusion från ett gemensamt ogräs - sugga-tistel. Häll kokande vatten 1 msk. en sked av den krossade växten, för att insistera att dricka på ett golv i ett glas på display av obehagliga känslor.

  Bark of Hazel kommer att bidra till att ta bort inflammationen. Krossad bark, 2 msk. sked hälla 0, 5 liter vatten, koka 5 minuter, lämna i några timmar. Dricker på natten för ett halvt glas, med smärta påbörjad, är det möjligt att genomföra mikroclyster med sådan infusion.

  dekokt, bestående av kamille-medicin, lindblad, johannesört och havtorn bör tas på 100 ml vid akut smärta.

  propolis har antiinflammatorisk effekt. Använd som en rektal salva - blanda propolis med ricinolja eller petroleumjelly.

  slutsats

  Smärta med prostatit är oundvikligt. Hjälp vid eliminering kan vara medicinering - tabletter, kapslar eller suppositorier. Folk recept för avlägsnande av sådana känslor är också kända. Glöm inte läkarens samråd, om den huvudsakliga behandlingen av prostatit.