Huvud
Strömförsörjning

Konsekvenser av prostatit: varför är det farligt att inte behandla?

Precis som alla andra, är prostatainflammation tillsammans med de klassiska tecknen: en ström av blod, svullnad och ömhet. Om du inte betalar tillräckligt med uppmärksamhet på problemet och be om kvalificerad hjälp till urolog, kan effekterna av prostatit vara allvarliga, allt från minskad libido och potensstörningar och slutar cancer. Så, låt oss försöka lista ut hur farlig prostatit är.

Termen "prostatit" i bokstavlig översättning betyder inflammation i prostatakörteln. Orsakerna till inflammation kan vara så smittämnen (specifika och icke-specifika mikroorganismer, virus), och stagnation i bäckenet (med en stillasittande livsstil, tarmsjukdom, ryggrad, etc.) eller i prostatan själv (den långa frånvaro av sexuella relationer, gemensamma olöslig erektion, etc.).

Anatomi och fysiologi av prostata

Prostatan är belägen i bäckenet, som ligger mellan blygdbenssammanfogningen och ampullen av ändtarmen, är prostata bas intill blåshalsen och spetsen - det urogenitala diafragman. Genom tjockleken på prostata passerar urinröret (urinröret), liksom vasdeferenserna.

I prostatavävnad omedelbart omger urinröret, den innehåller ett stort antal muskelfibrer, som är på grund av minskningen av urinflödet i urinröret under erektion och ejakulation är omöjligt.

Funktionell prostatavävnad består av alveolär-rörformiga körtlar, vars kanaler kombineras till större och öppnas direkt i urinröret.

Den hemlighet som utvecklas av dem klämmer ut muskelfibrerna, som kontraheras under utlösningen. Och bindväven, som utgör stroma i körteln, innehåller blodkärl, nervfibrer, som är nödvändiga för näring och funktion av de "arbetande" cellerna i många körtlar.

Blodtillförseln av körteln kommer från flera små fartyg som avgrenar sig från blåsans och rektumets kärl.

Presentera prostatan, det är lättare att förstå varför prostatit hos män är med dessa eller andra symtom.

Den patologiska processens gång kan vara akut och kronisk. Vid akut prostatit kan konsekvenserna, om man ignorerar symptom eller försök till självbehandling, inte vara den trevligaste. Omvandlingen av en akut process till en kronisk är oundviklig. Och än den kroniska prostatit är farlig, kommer vi att överväga ytterligare.

Symtom på prostatit

Symtom är förknippad med svullnad och blodflöde i prostatakörteln:

 1. På grund av kompressionen av urinröret genom förstorade körtelvävnader:
 • Urineringstörningar bildas: Patienterna klagar som regel ofta, smärtsamma, urinerar i små portioner (droppvis).
 • lätt genomskinlig urladdning ur urinröret.
 1. På grund av arten av innervation av prostatisk (åtföljer nervfibrer) - bildandet av prostata nerv plexus av den nedre bålen splanchnicus nerv, vilket orsakar:
 • smärta i underlivet, i perineum, som kan ges till den suprapubiska regionen;
 • minskad sexuell lust.
 1. På grund av kompression av sädesledaren vävnadsödem, och även på grund av den inflammatoriska processen, vilket leder till en minskning i regleringen av körtel hormon (testosteron), inträffar:
 • förändring av samlagets varaktighet (snabb utlösning eller omvänt, långvarigt samlag)
 • svag erektion
 • smärta med ejakulation.

Dessutom leder organs blodtillförsel, bristen på sina egna stora kärndammar, till en svår cirkulation i körteln och stöder stagnerande fenomen i den. Och det betyder att prostatit och dess konsekvenser är ganska komplicerade i behandlingen, kräver ett komplett komplex av medicinska åtgärder. Och utan ett professionellt tillvägagångssätt kan tal om full återhämtning inte gå.

Fördelar och nackdelar med inflammation

Självklart är inflammation naturens inneboende process att skydda kroppen från en skadlig faktor, riktad mot dess förstörelse. Detta är den positiva sidan av processen.

Men vi bör inte glömma att det första vävnad infiltrerad med inflammatoriska celler, dödas tillsammans med "skadedjur", och i deras ställe är alltid och i varje organ bildas av bind ärrvävnad. Dimensionerna av den senare beror direkt på inflammationsområdet.

För det andra är inflammatoriska celler effektivt klara inte med alla skadliga ämnen, har många smittämnen lärt sig att lura vårt immunförsvar att försvara sig, och därmed kvar i kroppen under många år, att göra en akut process vid kronisk trög.

En person kanske inte vet att han har en kronisk sjukdom, eftersom han har en kronisk sjukdom. exacerbationer kan fortsätta obemärkt, tills konsekvenserna av prostatit utvecklas.

För det tredje kan den skadliga faktorn vara så stark att immunitetscellerna inte kan innehålla det och inflammationen kommer att ta en akut karaktär. För det fjärde, när den nuvarande långsiktiga kronisk process ständigt uppdaterade körtlar epitelceller kan en dag mutera och urartar till elakartade.

Så låt oss sammanfatta och namnge följderna av prostatit.

Än den här sjukdomen är farlig

Konsekvenser av akut prostatit

 1. Cystit, uretrit, vesikulit, epididymoorkhit, pyelonefrit.
 2. Abscess (bildning av ett purulent hålrum i vävnaden) i prostata.
 3. Kronisk prostatit.

Konsekvenser av kronisk sjukdom

 1. Fibros av prostata.
 2. Brott mot erektion.
 3. Infertilitet.
 4. Njurinsufficiens.
 5. Urolitiasis.
 6. Godartad prostatahyperplasi (adenom).
 7. Prostatacancer.

Samma lista kan inkludera minskad livskvalitet, förändrade karaktär (uppkomsten av aggressivitet, irritabilitet, etc.), brott mot familjeförhållanden och andra störningar i den privata sfären.

Tidig överklagande till doktorn och den komplexa behandlingen som påbörjats kommer att avhjälpa behovet av att bekämpa följderna av prostatit.

del henne med vänner och de kommer säkert att dela med dig något intressant och användbart! Det är väldigt enkelt och snabbt, enkelt tryck knappen för den tjänst som du använder oftast:

Konsekvenser av prostatit för män

Inflammation av prostatakörteln är en farlig sjukdom, men inte alla män är medvetna om de möjliga riskerna och komplikationerna. Den inflammatoriska processen måste behandlas. Konsekvenserna av prostatit, om sjukdomen försummas, påverkar hela organismens arbete.

Förändringar i prostata vävnad

Symtom på prostatit - smärt syndrom, kränkningar av urinering, försvagning av erektion. Dessa manifestationer av sjukdomen är direkt relaterade till förändringar i prostatakörteln som uppträder mot bakgrund av inflammatorisk process.

Med prostatit är prostatakörteln irriterad och svullen. Ökningen i organs storlek och orsakar specifika symtom på grund av kompressionen av urinröret och irritation av smärtreceptorerna som ligger nära vävnaderna.

Konsekvenserna av prostatit i detta fall är irreversibla utan kirurgisk ingrepp. Symtom på sklerotiska förändringar i prostata vävnad:

 • omöjlighet med fullständig tömning av blåsan;
 • inflammation i urinblåsan och seminala vesiklar;
 • akut och skärande smärta i perineum;
 • erektil dysfunktion.

Den enda metoden för behandling av prostata skleros är kirurgisk

Sjukdomen är svår att behandla. En av de farliga följderna av skleros av körteln är bildandet av kvarvarande urin, som kommer in i njurarna och provocerar deras infektion. Förutom obehag och brist på erektion kan patologi leda till utveckling av akut njursvikt. Sådana komplikationer av prostatit observeras efter 5-10 år efter sjukdomsuppkomsten. Faktorer som predisponerar för ärrbildning i prostata mot bakgrund av prostatit är äldre ålder, blodkärlskärlskärl, cirkulationssjukdomar, hypertoni.

För att behandla denna patologi används minimalt invasiva kirurgiska metoder, till exempel laserförångning av bindväv. Under proceduren avdunstar kroppens ändrade delar på grund av laser exponering.

Kronisk prostatit

Akut inflammation i prostata kännetecknas av specifika symptom. Sjukdomen behandlas framgångsrikt med antibiotika, men efter att symptomen eliminerats visas patienter på långvarig underhållsbehandling för att återställa prostatafunktionen.

Många är intresserade: Vad kommer att hända om du inte behandlar prostatit och vad är hotet om denna sjukdom?

Ofullständig behandling av inflammation i prostata med tiden utvecklas till utvecklingen av kronisk trög prostatit. Symtom på denna form av sjukdomen är dåligt uttryckt, och oftast uppenbarad av frekventa uppmaningar på toaletten. Kronisk prostatit kan länge inte manifestera sig och inte störa en man, men i prostatakörteln kommer detta att förändras. Med tiden utvecklas sjukdomen alltid genom plötslig förvärring av symtom. Detta manifesteras av akut smärta, stagnation av urin, ökad kroppstemperatur. Under undersökningen noteras vanligen förändringar i organsystemet - ärr i vävnaderna, irritation, prostataförstoring. Prostatit och dess konsekvenser kan inte uppenbaras omedelbart, men får sig att känna sig många år efter sjukdomsuppkomsten.

Kronisk prostatit leder till nedsatt kroppsfunktion. Detta påverkar negativt den hormonella bakgrunden och välbefinnandet hos en man. Först och främst förekommer reproduktiv funktion. Det är mycket svårt att behandla denna form av sjukdomen, behandlingen reduceras för att förhindra försämringen av symtom.

Prostatit förvärrar trivsel och sexliv

Adenom och maligna neoplasmer

Konsekvenserna av prostatit manifesteras inte alltid av utvecklingen av prostata adenom - denna sjukdom kan ses som en oberoende patologi. Först och främst är utvecklingen av adenom på grund av ökad produktion av dihydrotestosteron med en samtidig minskning av testosterons synteshastighet. Fördjupningsfaktorer är också genetisk predisposition och naturlig åldrande av organismen.

Trots detta är förhållandet mellan kronisk prostatit och utvecklingen av adenom tydligt spårad. Trög inflammatorisk process leder till dysfunktion i prostatakörteln. Prostatan är ett hormonberoende organ, så om det finns ett brott mot hennes arbete finns det ett misslyckande i utvecklingen och assimileringen av könshormoner. Samtidigt ökar syntesen av androgener. Dihydrotestestron fungerar som ett slags bränsle för prostatakörteln, så dess överskott absorberas av körtelvävnaden. Mot den här bakgrunden är det en snabb ökning av prostata och strukturella förändringar i organets vävnader, känd som godartad hyperplasi eller adenom.

Symptom på adenom är i första hand förknippade med en överträdelse av utflödet av urin och blåsfunktion. Många gånger står män inför omöjligheten med urinering. Utvecklingen av akut urinretention kräver inlägg och installation av en kateter.

Adenom i prostata behandlas inte. Även kirurgisk ingrepp garanterar inte att det finns något återfall i framtiden, förutom radikal prostatektomi. Även efter laseroperation av prostata tvingas män att ta livslånga piller som blockerar produktionen av androgener för att förhindra återutveckling av hyperplasi.

Förbindelsen mellan prostatacancer och prostatit är tvetydig. Å ena sidan uppträder onkopatologi hos män som aldrig har upplevt prostatit i sina liv, men å andra sidan är andelen cancer bland patienter som har haft inflammation i prostata mycket högre. Således är läkare överens om att prostatit inte är en garanti för cancer, men det är en allvarlig förutsättning för malign neoplasma i prostata. Sådana följder av prostatit är mycket farliga, de förkortar en mans liv och i vissa fall leder till döden.

Prostatit anses vara en provokerande faktor för neoplasmer i prostata

Brott mot urinvägarna

Konsekvenserna av kronisk prostatit för män resulterar ofta i ett fel i urinvägarna. Konstant komprimering av urinröret med svullnad prostata leder till en minskning av dess lumen. Detta förhindrar normal tömning av blåsan. Symtom på detta tillstånd:

 • ständig uppmaning att urinera
 • känsla av ofullständig tömning av blåsan;
 • behöver spänna i ljummen vid urinering
 • svag stråle urin;
 • bränning och gängning i urinröret.

Med prostatitkomplikationer döljs risken för nedsatt njurfunktion. Detta beror på stagnation av kvarvarande urin i blåsan på grund av dysfunktionen, vilket är en gynnsam miljö för reproduktion av patogena mikroorganismer. Med infekterad urin kastas patogena ämnen i njurarna och provocerar deras infektion. Njurernas inflammation kan leda till allvarliga försämringar av deras funktion, upp till utveckling av insufficiens.

För att eliminera detta tillstånd, där blåsan inte tömmes fullständigt, utförs en operation, under vilken en ventil är installerad, vilket säkerställer att urinsystemet fungerar stabilt. Detta är ett extremt mått, en kateter brukar vanligtvis tömma blåsan.

Dysfunktion i reproduktionssystemet

Först av allt lider potensen. Vanligtvis beror detta inte på fysiologiska förändringar utan på psykisk stress på grund av specifika symptom på prostatit. Med tiden orsakas försvagning av prostatajuice och minskning av urinrörets lumen. Det är problem med utlösning - patienten antingen ejakulerar för snabbt eller kan inte nå orgasm när man har sex. Allt detta i slutändan leder till en erektion, för att slutföra sexuell impotens.

Minskningen i fertiliteten beror på förändringar i prostasjuiceens sammansättning. Det första som leder till kronisk prostatit är ett brott mot spermierotilitet. Detta beror på minskningen av antalet lecitinkorn i utsöndringen av prostata. När sjukdomen fortskrider, försvinner dessa proteinföreningar helt, så över tiden förlorar en människa sin förmåga att befruktas och diagnostiseras med infertilitet.

Med prostatit kan förmågan att tänka minskningar

Det enda sättet att förhindra sådana konsekvenser är en snabb behandling av prostatit. Om, efter behandling av den underliggande sjukdomen, en man har problem med erektion, visas ytterligare terapi för att återställa sexuell funktion. Det är viktigt att komma ihåg: nästan alla komplikationer kan förhindras, om du inte låter sjukdomen springa. Eventuella tecken på erektil dysfunktion, minskad attraktion mot det motsatta könet eller andra konsekvenser av prostatit hos män bör lämnas in för diskussion med den behandlande läkaren.

Komplikationer från nervsystemet

Förutom funktionella störningar i det urogenitala systemet, som ett resultat av obehandlad prostatit, finns det problem från nervsystemet. Bland sådana komplikationer:

Sådana kränkningar i nervsystemets arbete medför alltid en minskning av kognitiva funktioner - minne, uppmärksamhet, mentala förmågor. Samtidigt lider arbetsförmågan, vilket påverkar patientens livskvalitet negativt.

Störningar från nervsystemet orsakas av konstant stress och psyko-emotionell överbelastning, som åtföljer symptomen på prostatit. På grund av den ständiga trängseln att gå in på toaletten, får mannen inte tillräckligt med sömn, och detta blir den första larmsignalen som indikerar den snabba förekomsten av nervsjukdomar.

En psykoterapeut och en neurolog kan bota sådana komplikationer. För detta är det nödvändigt att ta droger som normaliserar nervsystemet och låta det hantera stress och ökad mental stress. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt depression, kvar efter förvärring av prostatit. Detta är ett farligt tillstånd som förstörande påverkar nervsystemet och den mänskliga psyken.

Med depression kan du inte utan hjälp av en specialist

Komplikationer av akut bakteriell inflammation

Komplikationer som är svåra att behandla och radikalt förändra patientens liv observeras vid kronisk prostatit. Som regel utvecklas sådana konsekvenser genom åren men visas inte på en dag. Samtidigt kan akut infektiös prostatit leda till allvarliga komplikationer som kräver brådskande sjukhusvistelse. Det handlar om prostats abscess - en farlig patologi, där en hål fylld med pus bildas i prostatakörteln och nekrotiska vävnadsändringar börjar. Detta tillstånd kan leda till infektion i hela kroppen. Bristning av abscess, utan tidig sjukhusvård, kan orsaka dödsfall.

Prostatit är en farlig patologi, vilket leder till allvarliga konsekvenser som påverkar hela kroppen. För att förhindra komplikationer tillåter endast aktuell behandling av denna sjukdom.

Varje läkare kommer att erbjuda dig ett antal sätt att behandla prostatit, från trivial och ineffektiv, till radikal

 • du kan regelbundet ta en behandling med tabletter och rektalmassage, gå tillbaka var sjätte månad;
 • du kan lita på människornas medel och tro på ett mirakel;
 • gå till operation och glöm sexlivet...

Än den kroniska prostatit är farlig

Prostatit förekommer hos många män, inte bara efter 45 år, men också i en yngre ålder. Det är en följd av inflammation i prostatakörteln. Vid de första tecken på sjukdom är det nödvändigt att snarast kontakta en läkare. Annars kommer staten bara att förvärras och leda till allvarliga konsekvenser. Vidare kommer vi att ta reda på att den kroniska prostatit är farlig.

Prostatit är en komplex sjukdom som kräver snabb behandling. Om detta inte är klart kan komplikationer inte undvikas. Och sjukdomen kommer att leda till kränkningar av inte bara prostatakörteln, men också många andra organ. Reflekterad på jobbet:

 • urin;
 • kön;
 • Nervsystemet

Som ett resultat minskar människans livskvalitet. Han känner sig inte full och upprörd. Speciellt handlar det om sexuellt liv. Konsekvenserna av sjukdomen kan vara infertilitet, skleros hos hankörteln, vilket leder till atrofi hos de organ som ansvarar för framställning av könshormoner. I detta fall förändras inte bara det fysiska tillståndet för det starkare könet, utan också beteendet. Deras karaktär förvärvar kvinnliga drag: tårar utan anledning, skrik och annat uttryck av känslor.

Urinsystem

Inflammatorisk process, som sker i kroppen, påverkar inte bara prostata, utan också andra organ. Den första som faller under dess inflytande är blåsan och urinvägarna. Sjukdomsbakterier på en kort tid infekterar kroppen och sprider sig genom den.

Detta system är mycket sårbart för olika virus. De förvånar sig snabbt och leder till olika problem. Till exempel cystit, njursvikt. För att förhindra detta är det nödvändigt att övervaka kvaliteten på detta system och skydda det mot infektioner.

Skadliga mikroorganismer tränger snabbt in i blodet. Med dess medel överförs det till det lilla bäckens organ. Så slår du dem. Denna process kommer att påverka människans övergripande tillstånd. Det finns ett antal symptom som kännetecknar honom. De inkluderar:

 • Brott mot urinutsöndring. Den stagnerar i kanalerna;
 • Önskningar för urinering. Patienten upplever en känsla av fullständig blåsan. Och detta observeras ständigt. Även efter tömningen
 • Smärta i underlivet. Det manifesterar sig i form av skärning och prickning av förnimmelser;
 • Urinröret förändrar sin form. Det smalnar.

Dessa tecken bör inte försummas. De indikerar allvarliga hälsoproblem. Bestäm orsaken till sjukdomen hjälper bara läkaren. Därför måste vi snarast kontakta honom. Specialisten ska undersöka patienten och ordinera lämplig behandling.

Liknande symptom tyder på att prostatit har gått in i en mer komplex form. Den inflammatoriska processen hade trots allt också påverkat urinsystemet. Följaktligen kan konsekvenserna av denna sjukdom vara:

 • Njursvikt
 • cystit;
 • Uretrit.

Den sista sjukdomen kännetecknas av colliculit. Dessutom uppstår erektioner ofta under natten. Ejaculation sker tidigare än den tid som krävs. När det gäller urinutsläpp blir de vanligare. Passa ganska smärtfritt, vilket ger mannen obehag.

En annan farlig kronisk prostatit är att det leder till utvecklingen av vesikulit. Det kännetecknas av den inflammatoriska processen på vissa ställen. Detta inkluderar ägg, epididymis, seminal blåsor. Skadliga bakterier i dem kommer genom den bakre urinröret eller genom munnen av kanalerna, vilka är ansvariga för utsöndringen av fröet.

Sexuellt system

Särskilt farligt är kronisk prostatit för prostata. Och det är inte förvånande. Trots allt påverkar den inflammatoriska processen först och främst den här kroppen. Som ett resultat drabbas han av allvarliga förändringar som påverkar patientens allmänna tillstånd. Observerat otillräckligt arbete i prostata, är utsöndringsprocessen bruten. När körteln minskar finns det inte tillräckligt med mikrocirkulation, vävnaderna är atrofierade och musklerna sväller.

Om urinering åtföljs av smärta, är det nödvändigt att konsultera en specialist. Endast han kommer att hjälpa till att avgöra vad som är orsaken och hur man eliminerar obehag. Läkaren kommer att ordinera en behandlingskurs, varefter patientens tillstånd kommer att förbättras avsevärt. Om symtomen förblir efter detta är sannolikheten för komplikationer hög. Ofta bildas kroppen och ackumulerar stenar. Detta beror på cystor som förekommer i prostata. De är farliga för kroppen. När de skadar honom och leder till sjukdomar i cirkulationssystemet.

Faren för kronisk prostatit är bildandet av adenom. Den bildas med hjälp av körtelvävnader och en hyvlingskomponent. Denna nya tillväxt är godartad. Efter en viss behandling försvinner det, men inte alltid. Oftast finns det en liten nodulär. Det är viktigt att märka sin närvaro i tid, eftersom den kommer att öka i storlek och leda till nya problem med tiden. Knutpunkten kommer att störa den normala urinutmatningen, eftersom den sätter tryck på lämpliga kanaler.

Prostatit uppträder vid olika åldrar hos män. Om den tidiga behandlingen inte genomfördes kommer sjukdomen säkert att känna sig igen. Sjukdomens progressionstid är 60 år. De viktigaste konsekvenserna av sjukdomen är utveckling av cancer tumörer. De förekommer i käftens perifera vävnad.

Skleros av prostatakörteln ses också ofta med obehandlat tillstånd. Denna sjukdom är helt svår att eliminera, så det visar sig mycket sällan. I princip återstår det, men i en mer acceptabel form. De viktigaste tecknen på sjukdomen är:

 • Störningar vid urinutsöndring. Patienten upplever ständig svårighet;
 • Klipp smärta vid urinering
 • Prostatakörteln blir mindre och tätare.

infertilitet

Prostatit påverkar funktionella förmågor hos reproduktionssystemets organ. Detta inkluderar försämring av styrkan, det är signifikant minskat, libido. I vissa fall leder allt detta till att en man inte kan uppfylla sitt primära syfte - att bli barn. Experter diagnostiserar infertilitet.

Så snart viljan till det motsatta könet minskar, försvagas styrkan. Vid första etappen blir erektion svagare, då förvärvar den en snabbt flytande form och är oregelbunden. Många män lurar på dessa störningar för enkel trötthet. Men med tiden förbättras inte situationen. Varje dag ser han en liknande situation. I slutet kommer detta att leda till impotens.

Nervsystemet

Nervsystemet lider inte mindre än andra hos prostata. Och de är knutna till varandra. Negativa förändringar i en människas sexliv påverkar oundvikligen hans psykologiska tillstånd. Eftersom han är missnöjd med att han förlorade sin tidigare styrka.

 • Ångest och ångest;
 • nervositet;
 • Bristande intresse för livet, brist på initiativ;
 • Depression.

Dessutom minskar arbetskraften. Som ett resultat blir han svag, inte bara i sexuellt liv utan också fysiskt. Det finns obehagliga och ibland smärtsamma förnimmelser i anus, länd och perineum.

Undvik dessa och andra problem kommer att möjliggöra en snabb behandling av prostatit. Vid de första tecknen på sjukdom måste du gå till läkaren. Han kommer att utse en effektiv behandling, varigenom patienten helt kommer att bli av med sjukdomen.

Vad är farlig prostatit, om den inte behandlas?

Innehållet i artikeln

Komplikationer av prostatit

Vad är risken för prostatit? Förutom obehagliga symptom kan du dessutom få de sjukdomar som män står inför om de inte behandlar inflammationen i prostata i tid. Ibland komplikationer prostatit möter även de som överklagas till urolog i tid, men inflammationen var starkare och ytterligare negativa faktorer, såsom nedsatt immunförsvar eller svår stress, har gjort sig gällande. Så här är de vanligaste komplikationerna av prostatit:

 • inflammation i njurarna, liksom associerad svår smärta i sidorna;
 • Brott mot sexuell funktion: minskad erektion, svag utlösning, brist på känsla av tillfredsställelse efter samlag
 • en kronisk form av prostatit, vilket är mycket svårt att behandla, inklusive de modernaste metoderna och drogerna;
 • prostatatrofi;
 • cystit;
 • prostata adenom;
 • absolut infertilitet
 • prostatacancer;
 • blåsor;
 • allvarliga psykiska avvikelser.

Cystitis som en komplikation av prostatit

Strukturen hos manliga organ är sådan att cystit påverkar kvinnor mycket oftare (ungefär 40 gånger) än män. Detta beror på det faktum att urinröret i hankroppen är mycket längre, och eftersom sjukdomen uppträder som en följd av stigande inflammation, passerar infektionen genom den "manliga vägen" mer komplicerad. Hos män med prostata-inflammation uppträder cystit när prostatit inte blir sjuk i går, och troligtvis har sjukdomen redan tagit en kronisk form.

Symtom på blåsan är extremt obehaglig. De stör livet. Så, ökningen av nattetidet på toaletten leder till att mannen inte får tillräckligt med sömn och redan känner sig överväldigad på morgonen. I detta avseende kan även en karriär ifrågasättas, och allt detta - komplikationer av prostatit. Om du ignorerar cystit kommer ett sådant utslagstrin att leda till njursvikt, njureinfektion, och så småningom utvecklar pyelonefrit i kroppen.

Fruktansvärd prostataatrofi

I sällsynta fall kan atrofi av prostatan vara en medfödd patologi, men i praktiken oftare urologer står inför den förvärvade formen av sjukdomen, vanligtvis - på långt ignorerar symtomen på prostatit. I det första steget minskar blodflödet och näringen av vävnader och cellulära strukturer i prostata bryts. Vidare, om cellernas metabolism störs, utlöses mekanismen för deras självförstöring. Och mannen står inför det faktum att hans prostata är signifikant minskad i storlek och kan inte längre utföra sina funktioner. Vid tillträdet kan specialist upptäcka endast små resterna av orgeln. Överraskande nog tillbaka "förlorade" kroppen är fortfarande möjligt, om du följer hela kuren utses vid behov utöver de läkemedel, inklusive massage och stimulering av prostatakörteln.

Kronisk form av prostatit

Varför kronisk prostatit kan identifieras som en oberoende komplikation? Faktum är att behandlingen av sjukdomen, som är flera år gammal, är helt annorlunda. Praktiskt taget alla organ i det lilla bäckenet i en sådan man är så förändrade att det är nästan omöjligt att fixa allt i en kurs. Patienten måste ta antiinflammatoriska läkemedel i stora mängder, och med dem - och medel för underhållsbehandling. Många droger går igenom ett stadium av slutlig klyvning i levern, och denna kropp kommer att drabbas under behandlingen. Detta är en slags biverkning av den nödvändiga behandlingen.

Dessutom tar behandlingen av kronisk form av prostatit mycket längre, eftersom mellan kurser att ta mediciner måste du ta pauser. Således tar det flera månader, ibland upp till ett år eller mer. Slutligen är droger från prostatit inte billiga, och det visar sig att en man tillbringar en stor del av sin inkomst för några månader på droger.

Vesikulit som en komplikation av prostatit

Vesikulit (inflammation av seminala vesiklar) är överraskande genom att den alltid utvecklas som en komplikation av en annan sjukdom. Förresten, inte alltid i sitt utseende "skyller" sjukdomar i genitourinary sfären, det förekommer ofta efter influensa, stomatit eller tonsillit. De första symptomen på vesikulitmänniskan märker nästan inte att temperaturen ökar till 37 grader, svaghet, trötthet. Då finns det smärtor som kan ge i ljummen, ländryggen eller korsbenet. Dessa smärtor intensifieras när de avfekas eller fylls med en blåsa. Som regel antar patienten närvaron av en bråck eller tror att han bara drog nedre delen av ryggen medan han lyfte upp tyngden. Slutligen märker mannen en smärtsam utlösning. I sperma framträder blod ofta, och först då inser han att problemet är mycket starkare och djupare än han trodde först.

Sjukdomen är mycket allvarlig, men den är mycket behandlingsbar. Om du inte behandlar vesikulit väntar en patient med nästan absolut säkerhet på infertilitet, och med efterföljande vesiklar kan endast operationen rädda honom.

Adenom av prostata

Denna sjukdom konfronteras inte av varje patient som lider av prostatit. Hon kan träffa en ung kille som nyligen har kontrasterat prostatit, och en patient med diagnosen "kronisk prostatit" kan aldrig veta vad prostata adenom är. I ett ord är sjukdomen ganska selektiv och andra faktorer, stress, kost och rökning kan påverka dess utseende utöver bäckens inflammatoriska processer.

Med ett adenom ökar antalet noduler som passerar genom blåsregionen signifikant, och storleken blir större. De kan pressa blåsan så hårt att urineringsprocessen för män blir omöjlig. Slutligen är adenomen, om än godartad, men ändå en tumör och under svåra förhållanden kan neoplasmen hos män utvecklas till en malign.

Prostatacancer med prostatit

I detta fall regenereras prostatavävnaden och fylls med tumörceller. Den yngre generationen kan slappna av, eftersom prostatacancer bara påverkar det starkare könet över 45-50 år, men ibland kan bildandet av primära cancerceller detekteras så tidigt som 40 år. Liksom någon illamående bildning utgör denna typ av cancer en fara för hälsa och liv. Så vid de sista etapperna av prostatacancer sprider tumörcellerna bortom det och ger metastaser till sådana vitala organ som lever, lungor, bensystem etc. I sista skedet bor patienten inte mer än tre år. Är detta inte ett tillfälle för en tidig hänvisning till en läkare?

Infertilitet som en komplikation av prostatit

Skrämmande unga par som inte försöker skapa en socialcell och unga barn är praktiskt taget värdelösa. De tror att de obehagliga symptomen på prostatit kommer att försvinna i sig. Om 25-30 år, när den smutsiga och farliga prostatiten redan är fast förankrad i den manliga kroppen, tänker den unge mannen redan om avkomman, men står inför problem. Infertilitet är en av de frekventa följeslagarna av prostatit, särskilt när behovet av behandling uppstod för flera år sedan.

Infertilitet föregås vanligen av sexuell dysfunktion, nämligen att minska erektioner, minskade spermier under samlag, och faktiskt närhets inte längre blir så önskvärt som tidigare. Infertilitet framstår lite senare. Han har två huvudorsaker:

 • ocklusion av spermatkanalerna;
 • sedentära spermatozoa.

I det första fallet utan professionalnyhreproduktologov inte, vilket innebär att paret kan få genomgå IVF kommer sperma för detta måste tas vid användning av testikelbiopsi - kirurgi, som utförs under narkos. Behandling av vas deferens ger inte alltid ett positivt resultat. Detta beror på det faktum att kanalernas lumen är mycket tunn och när vävnaden av väggarna förstörs, är det inte alltid möjligt att återställa dem.

För den andra anledningen till manlig infertilitet konfronteras patienten med förändringar i spermogrammet. Antalet aktiva spermatozoer reduceras signifikant. Förresten lämnar genetik spermatozoa också mycket att önska. Lyckligtvis kan denna situation fortfarande korrigeras genom att ta speciella mediciner, ändra kost och livsstil i allmänhet.

Prostatit är farligt för kvinnor?

Naturligtvis, eftersom inflammation kan spridas och risken för prostatit inte kan underskattas.

Infektion är mycket lätt att genomföra genom slemhinnan, och detta gäller både vagina och munhålan hos damen i oralsex. I det första fallet kan du möta olika inflammatoriska processer i könsorganen och i andra - med faryngit, stomatit, angina, inklusive purulent.

Som med alla andra sjukdomar är det nödvändigt att starta en tidig kamp med prostatit, vilket nödvändigtvis kommer att sluta med seger, förutsatt att patienten uppfyller alla recept från läkaren.

Vad ska man leta efter i behandlingen

Gå till en specialist - halva slaget. Det är viktigt att hitta en professionell som omedelbart kommer att kontrollera den manliga kroppen för eventuella komplikationer av prostatit och förskriva lämplig behandling. Listan över droger på grund av ett komplex av sjukdomar kan ökas, men det är detta behandlingsschema som är adekvat. Behandla första separat prostatit, och sedan - en annan sjukdom, fel, lång och kan vara värdelös.

Dessutom kan förekomsten av vissa diagnoser som uppstod under utvecklingen av prostatit också påverka de föreskrivna metoderna för fysioterapi. Komplikationer kan också påverka läkarens beslut att omedelbart ingripa. Om urologen hävdar att hans uppgift är att bota prostatit, och de återstående diagnoserna kommer att gå vilse, som en samtidig framgång från behandlingen, är det bättre att kontakta en annan läkare. Och det är naturligtvis nödvändigt att vara redo för betydande förändringar i ditt liv, och inte för tiden för terapi, men för alltid.

Konsekvenser av prostatit hos män

Prostatit är en inflammation i prostata. Till skillnad från prostatacancer och godartad hyperplasi, som huvudsakligen påverkar äldre, är denna sjukdom farlig för män i alla åldrar. Sjukdomen förekommer i en av sex män. Med tiden leder effekterna av prostatit hos män till ett antal komplikationer, varav många är mycket allvarliga och farliga.

Den huvudsakliga symptomatologin för prostatit hos män, provokationsfaktorer

Prostatit, beroende på orsaken till uppkomsten och de symptom som uppträder, är akut, kronisk bakteriell, kronisk och asymptomatisk kronisk. För alla former av sjukdomen kännetecknas av urogenitala symptom:

 • bränning;
 • smärtsam urinering
 • Förekomsten av ett konstant behov av urinering;
 • svårighet att urinera
 • svår eller smärtsam utlösning;
 • smärta i området mellan skrot och rektum
 • smärta i nedre delen och en känsla av änden i ändtarmen.

Akut form av flöde. Förekommer när den utsätts för bakteriell infektion och är svår. Patienten upplever svår smärta i könsorganet, det finns en chill, feber. Den akuta fasen kräver snabb behandling, eftersom det finns risk för allvarliga komplikationer.
Kronisk bakteriell. I de flesta fall är orsaksmedlet E. coli. De utvecklande symtomen är identiska med den akuta formen, men de strömmar trögt.
Kronisk prostatit. Karakteriserad av smärta i bäckenregionen, som åtföljer en person i 3 månader eller mer. Samtidigt avslöjar laboratorieundersökningar inte en patogen zon.
Asymptomatisk prostatit. Det strömmar praktiskt taget utan några manifestationer. Finns ofta vid regelbunden kontroll med en läkare eller efter resultaten av en histologisk undersökning, när provet för analys är prostatavävnad.
. Potentiella provokatorer av sjukdomen är:

 • komplex för detektering av bakterier;
 • inflammation;
 • depression;
 • påkänning;
 • mekaniska eller neuromuskulära problem i bäckensmusklerna.

Prostatit diagnostiseras och behandlas väl om du söker läkarhjälp i tid.

Akut form av prostatit. Konsekvenser av olika typer av sjukdomar

Infektion orsakad av bakterier sprider sig från urinröret (kanske från ändtarmen) till prostata, vilket orsakar inflammation och uppenbarelse av smärtsamma symtom. Eftersom den drabbade körteln blir svullnad kan patienten uppleva mer och mer uttryckliga svårigheter med urinering. Urinflödet blir svagt. Om du inte kan urinera alls, då behöver du akut medicinsk hjälp i den här situationen. Det betyder vanligtvis att prostatan är så svullen att den helt blockerar urinflödet.
Prostatit orsakar olika komplikationer, vilket kan innehålla följande:

 • akut typ av sjukdomen blir kronisk;
 • urinblåsning eller urinretention
 • prostats abscess;
 • Spridningen av infektion i blodet (bakteriemi / sepsis).

Prostatit orsakar många konsekvenser, som är mer allvarliga. De kan påverka samtidiga sjukdomar i prostata, till exempel bildandet av stenar i prostata, cyster.
En akut typ av sjukdom kan leda till sådana problem i sexuellt liv som:

 • erektil dysfunktion
 • smärta efter samlag
 • impotens;
 • för tidig utlösning.

Ofta är prostatit och dess konsekvenser, varav den ena, den allvarligaste, impotens, orsakar hälsorisk på psykologisk nivå. Under påverkan av sjukdomen produceras manliga hormoner, på grund av vilka det finns en sexuell lust, i en mycket mindre mängd. Sexuell dysfunktion börjar återgå till normal först efter 1 år.
I sällsynta fall kan sjukdomen också leda till bildandet av ärrvävnad. I allmänhet är detta typiskt för situationer med sjukdomens försummade bakteriella utseende. Ärrvävnad blir ett hinder för den normala rörelsen av spermier.

Konsekvenserna av prostatit, vilket medför en kronisk typ av sjukdom

Om du ignorerar manifestationerna och inte börjar behandla kronisk prostatit i tid, kan konsekvenserna vara:

 1. Infertilitet. Denna patologi observeras hos 40% av männen som lider av denna sjukdom. I allmänhet utvecklas infertilitet till följd av otillbörlig eller felaktig behandling. Detta beror på att under sjukdomen sker utsöndring av prostatakörteln i små doser, vilket minskar aktiviteten av spermatozoa och sannolikheten för befruktning. Dessutom förvärras situationen när vita blodkroppar som hjälper till att bekämpa infektion blandas med spermier, vilket minskar dess kvalitet, funktion och fertilitet.
 2. Adenom av prostata. Visas i urinrörets utseende i urinröret. Med tiden ökar och komplicerar det normala utflödet av urin. Stagnerande urin provocerar svåra inflammatoriska processer, cystit visas. Det finns också en risk för att adenomen kommer att utvecklas till en malign tumör. Då måste vi kämpa med prostatacancer.
 3. Regelbundet smärtsamt syndrom. Konstant värkande smärta uppträder i underlivet, perineala regionen, anus, ländryggsregionen. Ofta tar patienten dessa symptom mot radikulit och utför felbehandling.
 4. Skleros av prostata. Konstant dysfunktion av prostata leder till det faktum att hennes vävnader börjar dö. Detta är en irreparabel komplikation, vars behandling inte ger de önskade resultaten.
 5. Nederlag av närliggande organ. Isolerad sjukdom observeras sällan. Det är nästan aldrig begränsat till prostata ensam. Ofta påverkar det närliggande vävnader och organ. Oftast påverkar sjukdomen det bakre segmentet i urinröret, och nästan alla huvudorganen i bäckenregionen. Effekten av sjukdomen leder också till inflammatoriska processer som påverkar både testiklarna och bilagorna.
 6. Neuros. Konstant smärta och oförmåga att ha ett normalt sexuellt liv, liksom när den inflammatoriska processen påverkar de organ som ligger nära prostata, kan provocera en mans nervösa störningar.
 7. Externa manifestationer. Kronisk prostatit kan leda till ökad svettning i perinealområdet. Vid urinering eller avföring kan prostatasekretion uppenbaras.

Förebyggande åtgärder

Att ta reda på vad prostatit leder till är att det är värt att överväga att skadan på människors hälsa som orsakas av den ligger på grundval av att aktivera syntesen av ämnen som är skadliga för kroppen som framkallar utvecklingen av cancerprocesser.
Förutom de negativa effekterna är prostatit också farligt eftersom flera år kan vara asymptomatiska. Män behöver samråda minst en gång per år med urologen och genomgå den nödvändiga forskningen.
För att skydda dig mot prostatit måste du dessutom följa sådana regler och rekommendationer:

 • Fysisk aktivitet. Undvik cirkulationssjukdomar i bäckenområdet, vilket kan leda till prostatit, hjälp att springa, gå, simma, fotboll, volleyboll.
 • Styrketräning, cykling och stillesittande livsstil hjälper till att provocera sjukdomar.
 • Rätt näring. Det är nödvändigt att begränsa dig till fet, kryddig mat, stekt mat, att introducera i kosten mer vitaminer och mineraler. Stor skada på människors hälsa orsakar alkohol med prostatit och rökning.
 • Säkert sexliv. Infektioner som är sexuellt överförda kan orsaka prostatit. Utan att misslyckas är det nödvändigt att skydda och när obehagliga symptom uppstår är det bråttom att gå till doktorn.
 • Regelbundet sexliv. För en stabil blodcirkulation av prostata måste du ha ett regelbundet sexliv. Normalt anses förhållandet 2-3 gånger i veckan, men inte mer än en per dag. Avbrutet samlag och frekventa partnerförändringar påverkar människors hälsa negativt.

Ofta söker män medicinsk hjälp när de inte kan tolerera smärta och sjukdomen har förvärvat en kronisk kurs. I avancerade fall tar behandlingen längre, utan garantier för upprepade inflammatoriska manifestationer.

Än prostatit hos män är farligt

Konsekvenser av prostatit för män eller vad som hotar prostatit

Faktorer som bidrar till utvecklingen av prostatit

De provokerande faktorerna

Möjliga komplikationer av prostatit

De sista artiklarna i avsnittet:

Vid behandling av godartad prostatahyperplasi är first-line-läkemedel alfa-adrenoblocker och 5-alfa reduktashämmare. Stearinljus med prostata adenom används

Fibros av prostatakörteln är en följd av en långvarig inflammation, förändringar i vävnadens struktur mot bakgrund av ärrbildning kan leda till irreversibla konsekvenser. Patologier är benägna att

Prostatit - en inflammatorisk process i prostatakörteln, beroende på formen, kan vara latent, ge svaga kliniska manifestationer eller omvänt svåra symtom

Förberedelser för behandling av prostatacancer är inte mindre viktiga än kirurgisk behandling, kemoterapi och strålbehandling. Innan du väljer en referensmetod tar doktorn hänsyn till en mängd faktorer så att effektiviteten

Vad är farlig prostatit, om den inte behandlas

Fortsätt på ämnet

Nästan varje man kom åtminstone en gång i sitt liv över problem som var förknippade med styrka. För att inte vara en patient av en urolog, ta förebyggande åtgärder

Oavsett status, ålder och livsstil kan varje man fångas av "manliga sjukdomar". Upptäcka dessa symptom, du kan inte slösa bort dyrbar tid

Enligt medicinska observationer ligger ca 35-40% av fallen orsaken till problemet med uppfattningen i manlig infertilitet

NYTT I JOURNALEN

Vi är säkra på att många av de nedan angivna produkterna är tillgängliga i din kost. Och om inte - då måste nu visas nödvändigtvis

Forskare har upptäckt i den mänskliga hjärnan den avdelning som ansvarar för den "gudomliga uppenbarelsen" - religiös erfarenhet och det övernaturliga

Många kommer ihåg epidemierna för aviär influensa och svininfluensan, liksom tillhörande försiktighetsåtgärder, tillsammans med panik bland befolkningen. Vi hade inte tid att andas fritt, eftersom forskare upptäckte ett nytt virus som lever bland hundar

Flera gånger om dagen genomför vi hygienprocedurer med tandkräm och tvål, utan att inse att deras komponenter kan skada hälsan

Disgust är hos människor i alla åldrar. Även spädbarn signalerar att de ersätts av en blöja när den fyller med avföring. På vissa särskilt squeamish människor ser samhället ut med ironi. Det blev dock känt att squeamishness kan skydda människors hälsa

På frisören möts ibland samma som på kläder, och därför försumma inte sökandet efter en professionell frisör. Nästa - om vilka hårklippningar som bör provas i år för att stanna på modevågens topp!

På vad bara människor inte går för att förlänga åren av sitt liv. Som det visat sig finns det ett enkelt och tillgängligt sätt för alla att skjuta upp ålderdom

Vi är säkra på att många av de nedan angivna produkterna är tillgängliga i din kost. Och om inte - då måste nu visas nödvändigtvis

Forskare har upptäckt i den mänskliga hjärnan den avdelning som ansvarar för den "gudomliga uppenbarelsen" - religiös erfarenhet och det övernaturliga

Många kommer ihåg epidemierna för aviär influensa och svininfluensan, liksom tillhörande försiktighetsåtgärder, tillsammans med panik bland befolkningen. Vi hade inte tid att andas fritt, eftersom forskare upptäckte ett nytt virus som lever bland hundar

Flera gånger om dagen genomför vi hygienprocedurer med tandkräm och tvål, utan att inse att deras komponenter kan skada hälsan

Disgust är hos människor i alla åldrar. Även spädbarn signalerar att de ersätts av en blöja när den fyller med avföring. På vissa särskilt squeamish människor ser samhället ut med ironi. Det blev dock känt att squeamishness kan skydda människors hälsa

På frisören möts ibland samma som på kläder, och därför försumma inte sökandet efter en professionell frisör. Nästa - om vilka hårklippningar som bör provas i år för att stanna på modevågens topp!

På vad bara människor inte går för att förlänga åren av sitt liv. Som det visat sig finns det ett enkelt och tillgängligt sätt för alla att skjuta upp ålderdom

SKRIVA TILL E-POST

Mäns manliga logopediska liv

Regelbundet de mest användbara tipsen och massor av användbar information om din inkorg

KATEGORIER

DRAG

© 2005-2017 MENS LIV - INTERNETTIDNING FÖR Män

Alla rättigheter på materialet på webbplatsen är skyddade i enlighet med lagen om upphovsrätt och närstående rättigheter. Med fullständig eller partiell användning av material är en direkt aktiv hyperlänk till Mäns tidskrift MENS LIFE obligatorisk.

MEN'S LIFE - en online-magasin för män, som förtjänt ingår i toppen av de bästa manstidningarna och portalerna. Varje dag är de viktigaste ämnena för den mest spännande manliga publiken en hälsosam livsstil, sex och relationer, kost och kost, fitness och träning, herrmod och mäns stil, karriär och pengar, mäns fritid och mycket mer i vår herrtidning.

Webbplatsens administration ansvarar inte för en hälsosam livsstil och för innehållet i reklam.

Vad är risken för kronisk prostatit?

Den farligare prostatit är - denna fråga ställs inte bara av de män som just upptäckt sjukdomen, men också de som har en kronisk form av patologi. Inflammation av körteln kan i alla fall inte ignoreras. Förgive är en utlösningsmekanism för utveckling av flera sjukdomar i det urogenitala systemet, vars behandling är mycket svårare.

I grund och botten är frågan hur farlig prostatit är, de unga som inte vill besöka doktorn på grund av förlägenhet är frågade. Många börjar behandla patologin själva, som i allmänhet inte är tillåten.

Effekter av inflammation

Kronisk prostatit uppstår på grund av alkohol, rökning, störd mat och en felaktig stillasittande livsstil.

Vad är fällt med prostatit hos män:

 • Den första och obehagliga komplikationen är en minskning av styrka, ingen erektion och minskning av manlig libido. Praktiskt taget alla sjukdomar i det urogenitala systemet och prostata orsakar sådana symtom. Om en man vägrar att fullfölja sin äktenskapsplikt under lång tid, betyder det därför inte alltid att han är trött på jobbet. Detta kan vara ett symptom på en inflammation i början. Särskilt i händelse av att det inte finns någon morgon erektion, och det finns nattlig urinering.
 • Kronisk prostatit.
 • Blåskatarr. Även om det hos män är denna sjukdom mycket mindre än hos kvinnor, men enligt statistiken kommer fortfarande 5% av 100% på en bakgrund av cystitis i prostatit.
 • Pyelonefrit är en inflammatorisk process i njurarna.
 • Inflammation av seminala vesiklar (vesikulit).
 • Abscesses av prostata, septikemi.
 • Adenom.
 • Inflammatoriska processer i testiklarna.
 • Manlig infertilitet.
 • Skleros av prostata.
 • Impotens.
 • Malign tumör i prostata.
 • Psykoterapeutiska misslyckanden, depression.

Tydligen har prostatit ett antal ganska komplexa och allvarliga hälsoeffekter, och några av dem kan bli irreversibla. Därför, om en man märker symptomen på prostatit, bör du omedelbart söka medicinsk hjälp, utan förlägenhet och genomgå en behandling.

0 av 13 jobb avslutade

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
 7. 7
 8. 8
 9. 9
 10. 10
 11. 11
 12. 12
 13. 13

I inflammation i prostata finns specifika symptom. Under den inflammatoriska processen sväller järn och växer i storlek, vilket bidrar till ökad urinering. Om en man har sådana tecken, bör du omedelbart ta ett test för prostatit. Då kommer du att kunna bedöma din kropps tillstånd och i tid för att besöka specialister.

Ett prostata-test kan göras hemma av dig själv. Med inflammation i körteln verkar inte bara problem med urinutflödet, men erektilfunktionen förvärras, vilket leder till infertilitet. Tidig diagnos av prostatit kommer att undvika utveckling av allvarliga komplikationer.

Du har redan passerat testet tidigare. Du kan inte starta det igen.

Du måste logga in eller registrera dig för att starta testet.

Du måste slutföra följande tester för att börja detta:

 1. Ingen rubrik 0%
 2. Prostatitest 0%

Det är allt bra.

Du har inte prostatit. Vi önskar att du fortsätter att behålla din maskulin hälsa!

Vi rekommenderar att du kontaktar en specialist.

Resultaten av det godkända testet visar att du har måttligt uttryckt tecken på prostatit. Adress till experten och skicka inspektion. Glöm inte att de flesta hälsoproblem kan elimineras redan i de tidiga stadierna!

Det är bråttom att se en läkare!

Du har en tydlig symptomatologi av prostatit. Så snart som möjligt kontakta en läkare!

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
 7. 7
 8. 8
 9. 9
 10. 10
 11. 11
 12. 12
 13. 13
 1. Med svaret
 2. Med ett märke om visning

Har du haft några obehagliga känslor eller smärta i perineum under den senaste veckan?

 • Ja
 • ingen

Har du haft några obehagliga känslor eller smärta i pungen under den senaste veckan?

 • Ja
 • ingen

Har du några obehagliga känslor eller smärta i penis under den senaste veckan?

 • Ja
 • ingen

Har du haft obehagliga känslor eller smärtor i underlivet under den senaste veckan?

 • Ja
 • ingen

Har du haft några tecken på prostatit under den senaste veckan, som smärta, brännande känsla under urinering?

 • Ja
 • ingen

Har du haft några tecken på prostatit under den senaste veckan, som smärta eller obehag med utlösning?

 • Ja
 • ingen

Hur många gånger under den senaste veckan har det varit ont eller obehag på ovanstående ställen:

 • Detta var inte
 • sällan
 • ibland
 • Mycket ofta
 • vanligtvis
 • Förlorat mitt konto

Hur skulle du bestämma intensiteten av smärta vid en tidpunkt då de stördes på en skala av 1 (inga smärtor) till 10 (smärtan är outhärdlig).

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10

Har du haft några obehagliga känslor eller smärta i perineum under den senaste veckan?

 • Var inte
 • sällan
 • ibland
 • Mycket ofta
 • alltid

Hur ofta har du i den senaste veckan haft en önskan att tömma blåsan före två timmar efter det tidigare besöket på toaletten?

 • aldrig
 • sällan
 • ibland
 • Mycket ofta
 • alltid

Hur påverkar de ovanstående tecknen på prostatit din livsstil?

 • Påverka inte
 • Nästan stör inte
 • Till viss del påverkar de
 • Betydligt bryta mot det vanliga sättet att leva

Hur ofta har du tänkt på dina tecken på prostatit under den senaste veckan?

 • Jag tänkte inte alls
 • Jag tänkte nästan inte
 • ibland
 • Mycket ofta

Hur skulle du leva om ovanstående symtom på prostatit oroade dig hela livet:

 • Jag skulle inte uppmärksamma
 • Normalt skulle leva
 • tillfredsställande
 • Blandade känslor
 • Jag skulle känna mig otillfredsställande
 • Mycket dåligt
 • fruktansvärt

Prostatit - en sjukdom amorös män

Om det finns en inflammatorisk process, så finns det en patogen infektion som orsakade det. Inte bara en stillasittande livsstil och andra faktorer kan ligga bakom orsaken till prostatit.

Kronisk prostatit kan orsakas av skadliga mikroorganismer, som överförs sexuellt.

 1. mykoplasmos;
 2. chlamydia;
 3. gardnella;
 4. trichomonas;
 5. stafylokocker;
 6. streptokocker.

Mot bakgrund av denna infektion, förutom prostata, kan utvecklas klamydia, syfilis, gonorré, mykoplasmos, ureaplasmosis, bakteriell vaginos, trichomoniasis. Behandling av dessa sjukdomar är lång, dyr. Många infektioner kan inte tas bort från kroppen, och under vissa omständigheter kan de igen manifestera sig i tid.

Därför, om en man leder ett promiskuöst sexuellt liv (speciellt för ungdomar), är det nödvändigt att använda metoder för skydd - kondomer, speciella krämer. Åtminstone vara säker på partnern.

Är det farligt för kvinnor?

Trots det faktum att inflammation i prostatakörteln är en ren manlig patologi kan den vara farlig för kvinnor.

 1. Vid inflammation kan en patogen infektion komma in i den seminalvätska och utsöndringen som produceras av prostatakörteln.
 2. Sekretion produceras 2-3 minuter före utlösning.
 3. Med oskyddad samlag kommer den att falla på skelettens flora, varifrån kvinnan också kan ha problem och olika patologier.

Oralt analsex är inget undantag. Om mikroorganismer kommer på rektumets väggar eller på munslimhinnan, kommer de genast att föröka sig. Som ett resultat kan ett antal infektionssjukdomar uppstå, allt från angina, dysbios och slutar med inflammation i bilagorna.

Ett annat problem kan vänta på kvinnor om de har sex med en man som har inflammation i prostata. Detta problem kallas - cystit efter kön.

 • I vissa kvinnor bildas de så kallade adhesiva elementen på hymen. Det är sålunda ärrbildning av vaginala vävnaden förekommer.
 • Vad är ett ärr? Det är ett ärr. På grund av denna deformation uppträder urinröret, vilket leder till öppningen av urinröret.
 • Normalt bör urinröret stängas när det inte finns något behov av att tömma. Men med ärr är kanalen ständigt rädd. Detta är portalen genom vilken infektion kommer från infekterad sperma eller utsöndring. Därför upplever många kvinnor efter ett par timmar av obehag, brännande och andra obehagliga symtom på blåsan.

Under inga omständigheter kan du inte lämna prostatit utan uppmärksamhet och absolut inte engagera sig i självmedicinering. Det är nödvändigt att identifiera orsakerna till den inflammatoriska processen, och ju mer den orsakas, och endast på grundval av sådana data för att bygga behandlingen.