Huvud
Strömförsörjning

Än prostatit hos män är farligt

Prostatit är en inflammation i prostata. Till skillnad från prostatacancer och godartad hyperplasi, som huvudsakligen påverkar äldre, är denna sjukdom farlig för män i alla åldrar. Sjukdomen förekommer i en av sex män. Med tiden leder effekterna av prostatit hos män till ett antal komplikationer, varav många är mycket allvarliga och farliga.

Den huvudsakliga symptomatologin för prostatit hos män, provokationsfaktorer

Prostatit, beroende på orsaken till uppkomsten och de symptom som uppträder, är akut, kronisk bakteriell, kronisk och asymptomatisk kronisk. För alla former av sjukdomen kännetecknas av urogenitala symptom:

 • bränning;
 • smärtsam urinering
 • Förekomsten av ett konstant behov av urinering;
 • svårighet att urinera
 • svår eller smärtsam utlösning;
 • smärta i området mellan skrot och rektum
 • smärta i nedre delen och en känsla av änden i ändtarmen.

Akut form av flöde. Förekommer när den utsätts för bakteriell infektion och är svår. Patienten upplever svår smärta i könsorganet, det finns en chill, feber. Den akuta fasen kräver snabb behandling, eftersom det finns risk för allvarliga komplikationer.
Kronisk bakteriell. I de flesta fall är orsaksmedlet E. coli. De utvecklande symtomen är identiska med den akuta formen, men de strömmar trögt.
Kronisk prostatit. Karakteriserad av smärta i bäckenregionen, som åtföljer en person i 3 månader eller mer. Samtidigt avslöjar laboratorieundersökningar inte en patogen zon.
Asymptomatisk prostatit. Det strömmar praktiskt taget utan några manifestationer. Finns ofta vid regelbunden kontroll med en läkare eller efter resultaten av en histologisk undersökning, när provet för analys är prostatavävnad.
. Potentiella provokatorer av sjukdomen är:

 • komplex för detektering av bakterier;
 • inflammation;
 • depression;
 • påkänning;
 • mekaniska eller neuromuskulära problem i bäckensmusklerna.

Prostatit diagnostiseras och behandlas väl om du söker läkarhjälp i tid.

Akut form av prostatit. Konsekvenser av olika typer av sjukdomar

Infektion orsakad av bakterier sprider sig från urinröret (kanske från ändtarmen) till prostata, vilket orsakar inflammation och uppenbarelse av smärtsamma symtom. Eftersom den drabbade körteln blir svullnad kan patienten uppleva mer och mer uttryckliga svårigheter med urinering. Urinflödet blir svagt. Om du inte kan urinera alls, då behöver du akut medicinsk hjälp i den här situationen. Det betyder vanligtvis att prostatan är så svullen att den helt blockerar urinflödet.
Prostatit orsakar olika komplikationer, vilket kan innehålla följande:

 • akut typ av sjukdomen blir kronisk;
 • urinblåsning eller urinretention
 • prostats abscess;
 • Spridningen av infektion i blodet (bakteriemi / sepsis).

Prostatit orsakar många konsekvenser, som är mer allvarliga. De kan påverka samtidiga sjukdomar i prostata, till exempel bildandet av stenar i prostata, cyster.
En akut typ av sjukdom kan leda till sådana problem i sexuellt liv som:

 • erektil dysfunktion
 • smärta efter samlag
 • impotens;
 • för tidig utlösning.

Ofta är prostatit och dess konsekvenser, varav den ena, den allvarligaste, impotens, orsakar hälsorisk på psykologisk nivå. Under påverkan av sjukdomen produceras manliga hormoner, på grund av vilka det finns en sexuell lust, i en mycket mindre mängd. Sexuell dysfunktion börjar återgå till normal först efter 1 år.
I sällsynta fall kan sjukdomen också leda till bildandet av ärrvävnad. I allmänhet är detta typiskt för situationer med sjukdomens försummade bakteriella utseende. Ärrvävnad blir ett hinder för den normala rörelsen av spermier.

Konsekvenserna av prostatit, vilket medför en kronisk typ av sjukdom

Om du ignorerar manifestationerna och inte börjar behandla kronisk prostatit i tid, kan konsekvenserna vara:

 1. Infertilitet. Denna patologi observeras hos 40% av männen som lider av denna sjukdom. I allmänhet utvecklas infertilitet till följd av otillbörlig eller felaktig behandling. Detta beror på att under sjukdomen sker utsöndring av prostatakörteln i små doser, vilket minskar aktiviteten av spermatozoa och sannolikheten för befruktning. Dessutom förvärras situationen när vita blodkroppar som hjälper till att bekämpa infektion blandas med spermier, vilket minskar dess kvalitet, funktion och fertilitet.
 2. Adenom av prostata. Visas i urinrörets utseende i urinröret. Med tiden ökar och komplicerar det normala utflödet av urin. Stagnerande urin provocerar svåra inflammatoriska processer, cystit visas. Det finns också en risk för att adenomen kommer att utvecklas till en malign tumör. Då måste vi kämpa med prostatacancer.
 3. Regelbundet smärtsamt syndrom. Konstant värkande smärta uppträder i underlivet, perineala regionen, anus, ländryggsregionen. Ofta tar patienten dessa symptom mot radikulit och utför felbehandling.
 4. Skleros av prostata. Konstant dysfunktion av prostata leder till det faktum att hennes vävnader börjar dö. Detta är en irreparabel komplikation, vars behandling inte ger de önskade resultaten.
 5. Nederlag av närliggande organ. Isolerad sjukdom observeras sällan. Det är nästan aldrig begränsat till prostata ensam. Ofta påverkar det närliggande vävnader och organ. Oftast påverkar sjukdomen det bakre segmentet i urinröret, och nästan alla huvudorganen i bäckenregionen. Effekten av sjukdomen leder också till inflammatoriska processer som påverkar både testiklarna och bilagorna.
 6. Neuros. Konstant smärta och oförmåga att ha ett normalt sexuellt liv, liksom när den inflammatoriska processen påverkar de organ som ligger nära prostata, kan provocera en mans nervösa störningar.
 7. Externa manifestationer. Kronisk prostatit kan leda till ökad svettning i perinealområdet. Vid urinering eller avföring kan prostatasekretion uppenbaras.

Förebyggande åtgärder

Att ta reda på vad prostatit leder till är att det är värt att överväga att skadan på människors hälsa som orsakas av den ligger på grundval av att aktivera syntesen av ämnen som är skadliga för kroppen som framkallar utvecklingen av cancerprocesser.
Förutom de negativa effekterna är prostatit också farligt eftersom flera år kan vara asymptomatiska. Män behöver samråda minst en gång per år med urologen och genomgå den nödvändiga forskningen.
För att skydda dig mot prostatit måste du dessutom följa sådana regler och rekommendationer:

 • Fysisk aktivitet. Undvik cirkulationssjukdomar i bäckenområdet, vilket kan leda till prostatit, hjälp att springa, gå, simma, fotboll, volleyboll.
 • Styrketräning, cykling och stillesittande livsstil hjälper till att provocera sjukdomar.
 • Rätt näring. Det är nödvändigt att begränsa dig till fet, kryddig mat, stekt mat, att introducera i kosten mer vitaminer och mineraler. Stor skada på människors hälsa orsakar alkohol med prostatit och rökning.
 • Säkert sexliv. Infektioner som är sexuellt överförda kan orsaka prostatit. Utan att misslyckas är det nödvändigt att skydda och när obehagliga symptom uppstår är det bråttom att gå till doktorn.
 • Regelbundet sexliv. För en stabil blodcirkulation av prostata måste du ha ett regelbundet sexliv. Normalt anses förhållandet 2-3 gånger i veckan, men inte mer än en per dag. Avbrutet samlag och frekventa partnerförändringar påverkar människors hälsa negativt.

Ofta söker män medicinsk hjälp när de inte kan tolerera smärta och sjukdomen har förvärvat en kronisk kurs. I avancerade fall tar behandlingen längre, utan garantier för upprepade inflammatoriska manifestationer.

Vad är farlig prostatit, om den inte behandlas?

Innehållet i artikeln

Komplikationer av prostatit

Vad är risken för prostatit? Förutom obehagliga symptom kan du dessutom få de sjukdomar som män står inför om de inte behandlar inflammationen i prostata i tid. Ibland komplikationer prostatit möter även de som överklagas till urolog i tid, men inflammationen var starkare och ytterligare negativa faktorer, såsom nedsatt immunförsvar eller svår stress, har gjort sig gällande. Så här är de vanligaste komplikationerna av prostatit:

 • inflammation i njurarna, liksom associerad svår smärta i sidorna;
 • Brott mot sexuell funktion: minskad erektion, svag utlösning, brist på känsla av tillfredsställelse efter samlag
 • en kronisk form av prostatit, vilket är mycket svårt att behandla, inklusive de modernaste metoderna och drogerna;
 • prostatatrofi;
 • cystit;
 • prostata adenom;
 • absolut infertilitet
 • prostatacancer;
 • blåsor;
 • allvarliga psykiska avvikelser.

Cystitis som en komplikation av prostatit

Strukturen hos manliga organ är sådan att cystit påverkar kvinnor mycket oftare (ungefär 40 gånger) än män. Detta beror på det faktum att urinröret i hankroppen är mycket längre, och eftersom sjukdomen uppträder som en följd av stigande inflammation, passerar infektionen genom den "manliga vägen" mer komplicerad. Hos män med prostata-inflammation uppträder cystit när prostatit inte blir sjuk i går, och troligtvis har sjukdomen redan tagit en kronisk form.

Symtom på blåsan är extremt obehaglig. De stör livet. Så, ökningen av nattetidet på toaletten leder till att mannen inte får tillräckligt med sömn och redan känner sig överväldigad på morgonen. I detta avseende kan även en karriär ifrågasättas, och allt detta - komplikationer av prostatit. Om du ignorerar cystit kommer ett sådant utslagstrin att leda till njursvikt, njureinfektion, och så småningom utvecklar pyelonefrit i kroppen.

Fruktansvärd prostataatrofi

I sällsynta fall kan atrofi av prostatan vara en medfödd patologi, men i praktiken oftare urologer står inför den förvärvade formen av sjukdomen, vanligtvis - på långt ignorerar symtomen på prostatit. I det första steget minskar blodflödet och näringen av vävnader och cellulära strukturer i prostata bryts. Vidare, om cellernas metabolism störs, utlöses mekanismen för deras självförstöring. Och mannen står inför det faktum att hans prostata är signifikant minskad i storlek och kan inte längre utföra sina funktioner. Vid tillträdet kan specialist upptäcka endast små resterna av orgeln. Överraskande nog tillbaka "förlorade" kroppen är fortfarande möjligt, om du följer hela kuren utses vid behov utöver de läkemedel, inklusive massage och stimulering av prostatakörteln.

Kronisk form av prostatit

Varför kronisk prostatit kan identifieras som en oberoende komplikation? Faktum är att behandlingen av sjukdomen, som är flera år gammal, är helt annorlunda. Praktiskt taget alla organ i det lilla bäckenet i en sådan man är så förändrade att det är nästan omöjligt att fixa allt i en kurs. Patienten måste ta antiinflammatoriska läkemedel i stora mängder, och med dem - och medel för underhållsbehandling. Många droger går igenom ett stadium av slutlig klyvning i levern, och denna kropp kommer att drabbas under behandlingen. Detta är en slags biverkning av den nödvändiga behandlingen.

Dessutom tar behandlingen av kronisk form av prostatit mycket längre, eftersom mellan kurser att ta mediciner måste du ta pauser. Således tar det flera månader, ibland upp till ett år eller mer. Slutligen är droger från prostatit inte billiga, och det visar sig att en man tillbringar en stor del av sin inkomst för några månader på droger.

Vesikulit som en komplikation av prostatit

Vesikulit (inflammation av seminala vesiklar) är överraskande genom att den alltid utvecklas som en komplikation av en annan sjukdom. Förresten, inte alltid i sitt utseende "skyller" sjukdomar i genitourinary sfären, det förekommer ofta efter influensa, stomatit eller tonsillit. De första symptomen på vesikulitmänniskan märker nästan inte att temperaturen ökar till 37 grader, svaghet, trötthet. Då finns det smärtor som kan ge i ljummen, ländryggen eller korsbenet. Dessa smärtor intensifieras när de avfekas eller fylls med en blåsa. Som regel antar patienten närvaron av en bråck eller tror att han bara drog nedre delen av ryggen medan han lyfte upp tyngden. Slutligen märker mannen en smärtsam utlösning. I sperma framträder blod ofta, och först då inser han att problemet är mycket starkare och djupare än han trodde först.

Sjukdomen är mycket allvarlig, men den är mycket behandlingsbar. Om du inte behandlar vesikulit väntar en patient med nästan absolut säkerhet på infertilitet, och med efterföljande vesiklar kan endast operationen rädda honom.

Adenom av prostata

Denna sjukdom konfronteras inte av varje patient som lider av prostatit. Hon kan träffa en ung kille som nyligen har kontrasterat prostatit, och en patient med diagnosen "kronisk prostatit" kan aldrig veta vad prostata adenom är. I ett ord är sjukdomen ganska selektiv och andra faktorer, stress, kost och rökning kan påverka dess utseende utöver bäckens inflammatoriska processer.

Med ett adenom ökar antalet noduler som passerar genom blåsregionen signifikant, och storleken blir större. De kan pressa blåsan så hårt att urineringsprocessen för män blir omöjlig. Slutligen är adenomen, om än godartad, men ändå en tumör och under svåra förhållanden kan neoplasmen hos män utvecklas till en malign.

Prostatacancer med prostatit

I detta fall regenereras prostatavävnaden och fylls med tumörceller. Den yngre generationen kan slappna av, eftersom prostatacancer bara påverkar det starkare könet över 45-50 år, men ibland kan bildandet av primära cancerceller detekteras så tidigt som 40 år. Liksom någon illamående bildning utgör denna typ av cancer en fara för hälsa och liv. Så vid de sista etapperna av prostatacancer sprider tumörcellerna bortom det och ger metastaser till sådana vitala organ som lever, lungor, bensystem etc. I sista skedet bor patienten inte mer än tre år. Är detta inte ett tillfälle för en tidig hänvisning till en läkare?

Infertilitet som en komplikation av prostatit

Skrämmande unga par som inte försöker skapa en socialcell och unga barn är praktiskt taget värdelösa. De tror att de obehagliga symptomen på prostatit kommer att försvinna i sig. Om 25-30 år, när den smutsiga och farliga prostatiten redan är fast förankrad i den manliga kroppen, tänker den unge mannen redan om avkomman, men står inför problem. Infertilitet är en av de frekventa följeslagarna av prostatit, särskilt när behovet av behandling uppstod för flera år sedan.

Infertilitet föregås vanligen av sexuell dysfunktion, nämligen att minska erektioner, minskade spermier under samlag, och faktiskt närhets inte längre blir så önskvärt som tidigare. Infertilitet framstår lite senare. Han har två huvudorsaker:

 • ocklusion av spermatkanalerna;
 • sedentära spermatozoa.

I det första fallet utan professionalnyhreproduktologov inte, vilket innebär att paret kan få genomgå IVF kommer sperma för detta måste tas vid användning av testikelbiopsi - kirurgi, som utförs under narkos. Behandling av vas deferens ger inte alltid ett positivt resultat. Detta beror på det faktum att kanalernas lumen är mycket tunn och när vävnaden av väggarna förstörs, är det inte alltid möjligt att återställa dem.

För den andra anledningen till manlig infertilitet konfronteras patienten med förändringar i spermogrammet. Antalet aktiva spermatozoer reduceras signifikant. Förresten lämnar genetik spermatozoa också mycket att önska. Lyckligtvis kan denna situation fortfarande korrigeras genom att ta speciella mediciner, ändra kost och livsstil i allmänhet.

Prostatit är farligt för kvinnor?

Naturligtvis, eftersom inflammation kan spridas och risken för prostatit inte kan underskattas.

Infektion är mycket lätt att genomföra genom slemhinnan, och detta gäller både vagina och munhålan hos damen i oralsex. I det första fallet kan du möta olika inflammatoriska processer i könsorganen och i andra - med faryngit, stomatit, angina, inklusive purulent.

Som med alla andra sjukdomar är det nödvändigt att starta en tidig kamp med prostatit, vilket nödvändigtvis kommer att sluta med seger, förutsatt att patienten uppfyller alla recept från läkaren.

Vad ska man leta efter i behandlingen

Gå till en specialist - halva slaget. Det är viktigt att hitta en professionell som omedelbart kommer att kontrollera den manliga kroppen för eventuella komplikationer av prostatit och förskriva lämplig behandling. Listan över droger på grund av ett komplex av sjukdomar kan ökas, men det är detta behandlingsschema som är adekvat. Behandla första separat prostatit, och sedan - en annan sjukdom, fel, lång och kan vara värdelös.

Dessutom kan förekomsten av vissa diagnoser som uppstod under utvecklingen av prostatit också påverka de föreskrivna metoderna för fysioterapi. Komplikationer kan också påverka läkarens beslut att omedelbart ingripa. Om urologen hävdar att hans uppgift är att bota prostatit, och de återstående diagnoserna kommer att gå vilse, som en samtidig framgång från behandlingen, är det bättre att kontakta en annan läkare. Och det är naturligtvis nödvändigt att vara redo för betydande förändringar i ditt liv, och inte för tiden för terapi, men för alltid.

Vad som är farligt är prostatit

Inflammatoriska sjukdomar i reproduktionssystemets organ återfinns ofta hos både män och kvinnor. Men prostatit är en ren manlig patologi, där prostatakörteln infaller. Hos kvinnor är detta sexuella organ frånvarande, därför kan det inte bli inflammerat.

Ändå är frågan om hur farlig prostatit är för en kvinna inte alls meningslöst. Faktum är att under samlag det finns nära kontakt mellan partners sexuella organ, därför kan vissa sjukdomar enkelt överföras från en sjuk person till en frisk. Tänk på hur farlig prostatit är för män och kvinnor.

Huruvida en prostatit för kvinnor är farlig

Prostatit är en inflammatorisk process som är smittsam och inte smittsam. Med icke-infektiös form av sjukdomen diagnostiseras stillastående prostatit. Denna patologi förekommer hos äldre män, och den är associerad med åldersrelaterad cirkulationssjukdom i bäckenorganen, med en passiv och ohälsosam livsstil.

Huruvida prostatit för en kvinna är farligt beror bara på sjukdomsformen. Icke-infektiös inflammatorisk process kan inte ha en negativ effekt på kvinnokroppen, men infektiös patologi kan lätt leda till infektion i det genitala systemet i det fria könet.

Infektiös prostatit provokeras av olika mikroorganismer, oftast betinget patogena bakterier, särskilt E. coli, liksom sexuellt överförbara sjukdomar, såsom klamydia och gonorré.

Dessa bakterier bosätter sig i prostatakörteln och börjar multiplicera aktivt. Disease-orsakande mikroorganismer utsöndras tillsammans med urin, prostatajuice och sperma. Och under samlag, om en kondom inte används, kommer mikroberna nödvändigtvis att falla in i slidan.

Om en kvinna har stark immunitet och är helt frisk, och prostatit provokeras av en villkorligt patogen flora, till exempel E. coli, är det möjligt att infektion undviks. Skeden är skyddad av en användbar mikroflora och ett surt medium, så det är svårt för bakterier att slå sig ner.

Men om en kvinna har en vaginal bakterie överväxt, även i det inledande skedet, eller prostatit uppstod mot bakgrund av blandade infektioner eller sexuellt överförbara sjukdomar, är sannolikheten för utvecklingen av den inflammatoriska processen i partner mycket hög.

Konsekvensen av oskyddad sex med en man som lider av infektiös prostatit kan vara följande patologier:

 • Kolpeter av olika former, beroende på närvaron av en viss infektion.
 • Adnexit eller inflammation i bilagorna.
 • Endometrit eller inflammation i livmodern.
 • Cervicit är en inflammation i livmoderhalsen.
 • Postkoital cystit och pyelonefrit.

Alla dessa sjukdomar åtföljs av obehagliga symptom, i synnerhet smärtor i underlivet, klåda i slidan. När urinsystemet påverkas, uppmanas ofta och rezes uppstår under urinering. Och resultatet av skador på könsorganen kan vara bildandet av vidhäftningar, tumörer och infertilitet.

Behandling och förebyggande av infektioner hos kvinnor

Varje kvinna borde fullt ut veta hur farligt hennes infektiösa prostatit är för sin man. Och det handlar inte bara om utveckling av impotens hos en man och försämringen av sexuell livskvalitet i ett par, eftersom det finns risk för att man får en allvarlig inre sjukdom.

Behandling av prostatainflammation och dess effekter hos män och kvinnor är ungefär densamma, men mannen behandlas av en urolog och en kvinna av en gynekolog. Båda parterna är förskrivna antibiotika, antiinflammatoriska och smärtstillande medel. Män är förskrivna alfa-adrenoblocker för att eliminera urineringstörningar, och kvinnor - vaginala suppositorier för att avlägsna infektion och klåda lokalt.

Men det är bäst att undvika infektionspartner, för att en man bara ska ha sex med en kondom, även om en kvinna tar orala preventivmedel eller att hon är stoppad av marinen. Endast en kondom kan förhindra infektion, andra preventivmetoder förhindrar bara oönskade graviditeter.

Också för förebyggande av inflammatoriska processer rekommenderas en kvinna:

 • leda en aktiv livsstil
 • ät rätt
 • följa reglerna för personlig hygien, missbruk inte douching;
 • för att undvika promiskuitet;
 • regelbundet övervakas av en gynekolog.

Det är viktigt att notera att en man kan utveckla prostatit och genom en kvinnas fel, till exempel om en partner har en infektion i slidan. Även den inflammatoriska processen kan uppstå som ett resultat av analsex utan kondom, i vilket fall infektion med E. coli inträffar.

Hur farligt är kronisk prostatit för män

En man bör förstå risken för bakteriell prostatit för sig själv. Denna sjukdom är så vanlig att de flesta patienter inte lägger stor vikt på det och vägrar att besöka en läkare. Främjar denna migrerande symptomatologi av kronisk prostatit, som då uppträder, försvinner därefter.

Kronisk prostatit är en mycket allvarlig sjukdom. Hos unga män som lider av prostatit mot bakgrund av infektion kan sjukdomen orsaka en allvarlig försämring av spermiernas kvalitet, samt leda till kränkningar av erektilfunktionen. Dessutom, i frånvaro av terapi, sprider bakterier lätt in i testiklarna och orsakar infertilitet.

Ej härdad prostatit kan provocera följande sjukdomar:

 • impotens;
 • Retrograd utlösning;
 • Kronisk smärta i ljummen, särskilt vid utlösning och urinering;
 • Urininkontinens
 • Cystit och pyelonefrit på bakgrund av urineringstörningar;
 • Urolithiasis och stenar i prostata;
 • Utveckling av kroniskt njursvikt;
 • Godartad prostatahyperplasi eller adenom;
 • Prostatacancer och död hos patienten.

Bristen på terapi leder till skleros av prostata, det vill säga ett viktigt organ i reproduktionssystemet upphör att fungera. Följaktligen är två väldigt viktiga funktioner fullständigt kränkta: reproduktiva och urinvägar, vilket har den mest negativa effekten på en man i vilken ålder som helst.

Det är viktigt att notera att prostata och testiklar producerar manliga könshormoner, och när de påverkas, är denna funktion också bruten. Denna komplikation av prostatit uppträder som en nervositet hos män, som kan jämföras med beteendet hos en gravid kvinna de senaste veckorna. Karaktären och beteendet hos en man förändras helt, liksom hans utseende.

Infertilitet vid kronisk prostatit

Många par är intresserade av vad som är farligt för kronisk prostatit när de planerar ett barn. Mot den här bakgrunden är det mycket svårt att undvika naturligt, en människas reproduktiva funktion lider mycket. Och om det finns en bakteriell infektion, kan kvinnor också ha problem när de försöker bli gravid.

Prostata producerar en mycket viktig spermievätska, som kallas prostatajuice. Denna komponent av ejakulat påverkar positivt spermatozoas aktivitet, får dem att flytta sina svansar snabbt när de kommer in i slidan och flyger till sitt mål - till ägget. Detta är fertiliseringsprocessen med en hälsosam manlig sperma.

I prostata prostata juice kompositionsförändringar, i vilket fall ingen positiv effekt på den biologiska vätskan inte gör sperma. Samtidigt, bakterier som finns i prostata juice döda spermier, hindrar dem från att nå ägget.

Dessutom, mot bakgrund av en kronisk inflammatorisk sjukdom, är spermatogenesen nödvändigtvis försämrad. I processen för produktionen av könsceller finns det olika fel, så spermier hos män med prostatit stå inaktiv, ofta med en annan struktur deformationer. Sådana könsceller kan inte gå igenom en svår väg till ägget och kommer nödvändigtvis att förgås under vägen.

Även prostatit orsakar ofta retrograd ejakulation. I detta fall går spermierna inte genom urinröret, dess gjutning sker i blåsan. Naturligtvis är det i detta fall helt undantaget.

slutsats

Den mer farliga prostatit är att en man och en kvinna ska förstås fullt ut. Denna sjukdom påverkar kvaliteten på sexuellt liv kraftigt, minskar parrets fertilitet och kan orsaka allvarliga, även dödliga komplikationer. Tveka därför inte att besöka andrologen, det är bättre att börja behandlingen av prostatit omedelbart, oavsett form.

Än den kroniska prostatit är farlig

Prostatit förekommer hos många män, inte bara efter 45 år, men också i en yngre ålder. Det är en följd av inflammation i prostatakörteln. Vid de första tecken på sjukdom är det nödvändigt att snarast kontakta en läkare. Annars kommer staten bara att förvärras och leda till allvarliga konsekvenser. Vidare kommer vi att ta reda på att den kroniska prostatit är farlig.

Prostatit är en komplex sjukdom som kräver snabb behandling. Om detta inte är klart kan komplikationer inte undvikas. Och sjukdomen kommer att leda till kränkningar av inte bara prostatakörteln, men också många andra organ. Reflekterad på jobbet:

 • urin;
 • kön;
 • Nervsystemet

Som ett resultat minskar människans livskvalitet. Han känner sig inte full och upprörd. Speciellt handlar det om sexuellt liv. Konsekvenserna av sjukdomen kan vara infertilitet, skleros hos hankörteln, vilket leder till atrofi hos de organ som ansvarar för framställning av könshormoner. I detta fall förändras inte bara det fysiska tillståndet för det starkare könet, utan också beteendet. Deras karaktär förvärvar kvinnliga drag: tårar utan anledning, skrik och annat uttryck av känslor.

Urinsystem

Inflammatorisk process, som sker i kroppen, påverkar inte bara prostata, utan också andra organ. Den första som faller under dess inflytande är blåsan och urinvägarna. Sjukdomsbakterier på en kort tid infekterar kroppen och sprider sig genom den.

Detta system är mycket sårbart för olika virus. De förvånar sig snabbt och leder till olika problem. Till exempel cystit, njursvikt. För att förhindra detta är det nödvändigt att övervaka kvaliteten på detta system och skydda det mot infektioner.

Skadliga mikroorganismer tränger snabbt in i blodet. Med dess medel överförs det till det lilla bäckens organ. Så slår du dem. Denna process kommer att påverka människans övergripande tillstånd. Det finns ett antal symptom som kännetecknar honom. De inkluderar:

 • Brott mot urinutsöndring. Den stagnerar i kanalerna;
 • Önskningar för urinering. Patienten upplever en känsla av fullständig blåsan. Och detta observeras ständigt. Även efter tömningen
 • Smärta i underlivet. Det manifesterar sig i form av skärning och prickning av förnimmelser;
 • Urinröret förändrar sin form. Det smalnar.

Dessa tecken bör inte försummas. De indikerar allvarliga hälsoproblem. Bestäm orsaken till sjukdomen hjälper bara läkaren. Därför måste vi snarast kontakta honom. Specialisten ska undersöka patienten och ordinera lämplig behandling.

Liknande symptom tyder på att prostatit har gått in i en mer komplex form. Den inflammatoriska processen hade trots allt också påverkat urinsystemet. Följaktligen kan konsekvenserna av denna sjukdom vara:

 • Njursvikt
 • cystit;
 • Uretrit.

Den sista sjukdomen kännetecknas av colliculit. Dessutom uppstår erektioner ofta under natten. Ejaculation sker tidigare än den tid som krävs. När det gäller urinutsläpp blir de vanligare. Passa ganska smärtfritt, vilket ger mannen obehag.

En annan farlig kronisk prostatit är att det leder till utvecklingen av vesikulit. Det kännetecknas av den inflammatoriska processen på vissa ställen. Detta inkluderar ägg, epididymis, seminal blåsor. Skadliga bakterier i dem kommer genom den bakre urinröret eller genom munnen av kanalerna, vilka är ansvariga för utsöndringen av fröet.

Sexuellt system

Särskilt farligt är kronisk prostatit för prostata. Och det är inte förvånande. Trots allt påverkar den inflammatoriska processen först och främst den här kroppen. Som ett resultat drabbas han av allvarliga förändringar som påverkar patientens allmänna tillstånd. Observerat otillräckligt arbete i prostata, är utsöndringsprocessen bruten. När körteln minskar finns det inte tillräckligt med mikrocirkulation, vävnaderna är atrofierade och musklerna sväller.

Om urinering åtföljs av smärta, är det nödvändigt att konsultera en specialist. Endast han kommer att hjälpa till att avgöra vad som är orsaken och hur man eliminerar obehag. Läkaren kommer att ordinera en behandlingskurs, varefter patientens tillstånd kommer att förbättras avsevärt. Om symtomen förblir efter detta är sannolikheten för komplikationer hög. Ofta bildas kroppen och ackumulerar stenar. Detta beror på cystor som förekommer i prostata. De är farliga för kroppen. När de skadar honom och leder till sjukdomar i cirkulationssystemet.

Faren för kronisk prostatit är bildandet av adenom. Den bildas med hjälp av körtelvävnader och en hyvlingskomponent. Denna nya tillväxt är godartad. Efter en viss behandling försvinner det, men inte alltid. Oftast finns det en liten nodulär. Det är viktigt att märka sin närvaro i tid, eftersom den kommer att öka i storlek och leda till nya problem med tiden. Knutpunkten kommer att störa den normala urinutmatningen, eftersom den sätter tryck på lämpliga kanaler.

Prostatit uppträder vid olika åldrar hos män. Om den tidiga behandlingen inte genomfördes kommer sjukdomen säkert att känna sig igen. Sjukdomens progressionstid är 60 år. De viktigaste konsekvenserna av sjukdomen är utveckling av cancer tumörer. De förekommer i käftens perifera vävnad.

Skleros av prostatakörteln ses också ofta med obehandlat tillstånd. Denna sjukdom är helt svår att eliminera, så det visar sig mycket sällan. I princip återstår det, men i en mer acceptabel form. De viktigaste tecknen på sjukdomen är:

 • Störningar vid urinutsöndring. Patienten upplever ständig svårighet;
 • Klipp smärta vid urinering
 • Prostatakörteln blir mindre och tätare.

infertilitet

Prostatit påverkar funktionella förmågor hos reproduktionssystemets organ. Detta inkluderar försämring av styrkan, det är signifikant minskat, libido. I vissa fall leder allt detta till att en man inte kan uppfylla sitt primära syfte - att bli barn. Experter diagnostiserar infertilitet.

Så snart viljan till det motsatta könet minskar, försvagas styrkan. Vid första etappen blir erektion svagare, då förvärvar den en snabbt flytande form och är oregelbunden. Många män lurar på dessa störningar för enkel trötthet. Men med tiden förbättras inte situationen. Varje dag ser han en liknande situation. I slutet kommer detta att leda till impotens.

Nervsystemet

Nervsystemet lider inte mindre än andra hos prostata. Och de är knutna till varandra. Negativa förändringar i en människas sexliv påverkar oundvikligen hans psykologiska tillstånd. Eftersom han är missnöjd med att han förlorade sin tidigare styrka.

 • Ångest och ångest;
 • nervositet;
 • Bristande intresse för livet, brist på initiativ;
 • Depression.

Dessutom minskar arbetskraften. Som ett resultat blir han svag, inte bara i sexuellt liv utan också fysiskt. Det finns obehagliga och ibland smärtsamma förnimmelser i anus, länd och perineum.

Undvik dessa och andra problem kommer att möjliggöra en snabb behandling av prostatit. Vid de första tecknen på sjukdom måste du gå till läkaren. Han kommer att utse en effektiv behandling, varigenom patienten helt kommer att bli av med sjukdomen.

Prostatit och dess konsekvenser

Frånvaron av snabb behandling av en sådan sjukdom som prostatit kan leda till allvarliga komplikationer och utvecklingen av andra patologier mot denna bakgrund. Vad är risken för prostatit? Vad orsakar försenad behandling? Vad är konsekvenserna av prostatit hos män?

Vilka komplikationer hotar akut form av sjukdomen?

Denna patologi är en följd av inflammation i prostata och anses med rätta vara enbart ett manligt problem. Vilken manifestation är mest farlig för män i en ålder av 30 år.

Prostatit hos män kan förekomma både i akuta och kroniska former.

Den akuta formen av prostatit kan leda till följande störningar:

 1. Psykiska störningar. Denna sjukdom har en negativ inverkan på en människas psykologiska tillstånd. Mot denna bakgrund kan det finnas problem i familjeförhållanden och personligt liv. På grund av den konstanta känslan av obehag, förlorar en man förtroende för sina förmågor och blir onödigt irriterande och aggressiv. Helt fixerad på problemet, vilket ofta slutar i depression;
 2. Libido minskar Och i framtiden börjar allvarliga problem med erektion. Det försämras gradvis, förvärvar en oregelbunden karaktär, dess varaktighet förkortas. Sådana komplikationer med potens är alla tecken på prostatit hos män. Prostatit för män och konstanta misslyckanden i sexuellt liv blir en drivkraft för en minskning av attraktion och intresse för det motsatta könet.
 3. Infektion av sexpartnern. Glöm inte att prostatit och dess konsekvenser kan vara farliga, inte bara för människors hälsa, men också för att väsentligt skada kvinnors välbefinnande. En del av virus och bakterier som orsakade inflammation i prostatakörteln överförs sexuellt till partnern och blir den främsta orsaken till utvecklingen av andra patologier.
 4. Dysfunktion i genitourinary system. Denna manifestation av patologi är farlig genom att bakterier tränger in i det genitourära systemet, vilket kan orsaka smärta, klåda, frekvent uppmaning att urinera och utvecklingen av andra associerade sjukdomar mot denna bakgrund.
 5. Kronisk prostatit. Ignorering eller självbehandling av en akut form av patologi leder till en långvarig behandling av kronisk prostatit. Möjliga komplikationer av denna process är oundvikliga och kräver ofta kirurgisk ingrepp.

Konsekvenserna av akut prostatit är en progressiv prostata-inflammatorisk process som inte bara förvärvar en kronisk form, men kan leda till blodinfektion.

De oundvikliga följderna av den kroniska formen av patologi

Vad är risken för kronisk prostatit? Dess längd av flödet, när ett symptom eller flera manifesterar sig periodiskt, vilket ger anledning att tro att sådana processer är en olycka eller ett tillfälligt fenomen. I en tid då kroppen utvecklas betennande och andra patologier kan utvecklas.

Konsekvenserna av prostatit, nämligen dess kroniska form kan bli en jord för utvecklingen av olika sjukdomar. Detta bör innehålla:

 1. Uretrit - en inflammatorisk process i urinröret, som åtföljs av smärta under samlag och orgasm, brinner med urinering;
 2. Impotens är ett brott mot erektionsprocessen. Det blir obetydligt eller obefintligt;
 3. Utbildning cystor och stenar. Det finns smärta i ljummen och med urinering finns det en konstant känsla av trötthet. Upptäck data för utbildning kan ske med hjälp av ultraljud eller palpation;
 4. Abscess av prostata. Behandlingen utförs endast på ett sjukhus och med hjälp av kirurgisk ingrepp. Kännetecknas av feber, feber, hallucinationer är möjliga.
 5. Vesikulit är en följd av inflammation i de partiella vesiklarna. Ofta åtföljd av smärta i ljummen, utseendet av urin med blod och partiklar av pus;
 6. Den mer farliga prostatiten är, det här är infertilitet - ett brott mot en människas reproduktiva funktion. För långvarig inflammatorisk process av prostata är resultatet av en mans försumliga inställning till sin hälsa och leder till en minskning av aktivitet och produktion av spermier. Sexceller blir inaktiva och kan inte längre befruktas av ett kvinnligt ägg. Vid detta stadium av sjukdomen i sperma kan man observera olika blodproppar eller blodproppar.
 7. Adenom i prostata är en godartad neoplasma, vilket leder till att urinröret smalnar. Och om det inte finns någon tidig kirurgisk ingrepp, blir det en mark för utveckling av onkologiska processer.
 8. Skleros av prostata är den sista etappen av prostatit, som inte behandlas. På detta stadium börjar prostatakörteln gradvis att dö av. Karakteristiska tecken är vanliga önskningar och smärtsamma känslor under urinering. En man med en sådan diagnos under livet måste leva med en ständig känsla av smärta.

Förutom de ovanstående sjukdomarna hotar prostatit utseendet av tumör-neoplasmer och som en följd utvecklingen av prostatacancer. Att behandla detta stadium av sjukdomen kan inte utan kirurgi.

Vad är konsekvenserna av prostatit för en kvinna?

Efter samlag med en sjuk man kan många bakterier komma in i kvinnokroppen, vilket kommer att främja inflammation i det urogenitala systemet och inte bara.

En kvinna kan utveckla en sådan patologi som adnexit - en inflammatorisk process inuti äggledarna, äggstockarna och andra bihålor i livmodern.

Karakteristiska tecken i detta fall är fördelningen av pus från skeden, smärta i underlivet, kräkningar och hög kroppstemperatur. I avsaknad av snabb behandling förvärvar sjukdomen snabbt en kronisk form. Och detta leder i sin tur till endometrios, bildandet av tumörer och infertilitet.
Är prostatit farligt? Det entydiga svaret är ja. För att undvika allvarliga komplikationer och utvecklingen av samtidiga sjukdomar, ska en man inte fördröjas med behandling och söka hjälp av specialister när de första obehagliga symptomen uppträder.

Vad som är farligt är prostatit

Prostatit - den vanligaste sjukdomen hos det genitourära systemet hos män. Det är fel att anse denna sjukdom uteslutande åldersrelaterad.

Risken för att utveckla prostatit är vid vilken ålder som helst. Inflammation av prostatakörteln ger mannen inte bara fysiologiskt obehag, men leder också till en nedbrytning i det psykologiska tillståndet.

Tyvärr vänder de flesta medlemmarna av det starkare könet till doktorn för hjälp, det är för sent. Sjukdomen har tid att förvärva ett kroniskt stadium, vars fara ligger i allvarliga komplikationer.

Kortfattat om orsakerna till prostatit

De viktigaste faktorerna som påverkar utvecklingen av prostatit är:

 • kränkning av termisk regim. Systematisk hypotermi hos hela organismen eller könsorganen. En kraftig förändring i kroppstemperatur under badprocedurer;
 • brist på rationell fysisk aktivitet. Hypodynamisk livsstil och låg sportaktivitet;
 • ohälsosam mat. Förekomsten av feta livsmedel, brist på tillräckliga vitaminer och mineraler, alkoholmissbruk;
 • instabilt sexliv;
 • venerala infektioner, särskilt i kronisk form;
 • inte iakttagande av regimen av arbete och vila. Överarbete och brist på ordentlig sömn;
 • kroniska sjukdomar i urinvägarna.

Prostatit klassificeras enligt formuläret: akut och kronisk.

Den andra formen karaktäriseras av en mild symptomatologi. På grund av detta är den inflammatoriska processen förlängd, risken för komplikationer ökar.

Hotet och risken för komplikationer

Att försumma symptomen på prostatit, bristen på snabb behandling, komplicerar i hög grad eliminering av sjukdomen och ökar utvecklingen av patologier.

Konsekvenser av akut prostata skada

Den allvarligaste komplikationen av akut prostatit är ackumuleringen av pus i prostata vävnaderna (abscess i prostatakörteln). Behandling av denna patologi är enbart en operation för att dissekera suppuration och buketturetra (urinrörets utvidgning med hjälp av en speciell metallplugg). I detta fall är patienten extremt svårt tillstånd:

 • ökning i temperatur till 40 grader;
 • allvarlig skärsmärta i perineum och könsorganen
 • frossa;
 • svullnad av prostata.

Den vanligaste komplikationen är sjukdoms kroniska stadium.

Vad som är farligt är kronisk prostatit

Den kroniska formen av prostatit ligger i den förändrade symtomatiska banan av sjukdomen. Perioder av återfall, kännetecknad av akuta manifestationer: smärta, utsöndring av prostats utsöndring, brott mot styrkan, frustration av urinering. Detta tillstånd ersätts av remission, under vilken patienten inte kan uppleva obehagliga känslor, förutom att det ofta är svårt att tömma blåsan. Sjukdomen är nästan asymptomatisk, men fortsätter att utvecklas, vilket manifesterar sig i en regelbunden period av förvärring.

Om man tar remission för att bli av med sjukdomen, improviserar man behandlingen ledsen, vad som inte kan göras under alla omständigheter.

Terapi måste spenderas länge och gå igenom hela kursen.

Farliga komplikationer:

 • adenom i prostata. Schema: normen och prostata adenom

En populär komplikation är en godartad tumör som bildas på prostatakörteln. Vid felaktig behandling kan den omvandlas till en cancer tumör;

 • uretrit. Schema: urinrör hos män

Urinflammation. Antibiotika och procedurer för tvättning av urinröret med antiseptiska lösningar används för behandling;

 • vesiklar. Schema: Placering av partiella vesiklar

  Akut inflammation av sämsta vesiklar. Behandlingen av sjukdomen är komplex och lång. Inte iakttagandet av villkoren för terapi garanterar i praktiken infertilitet

 • epdidimoorhit. Schema: orsaken till eppidimorchitis

  Inflammation av testiklarna, som sällan hittades som en självständig sjukdom. Vid akut sjukdom indikeras ett kirurgiskt förfarande för borttagning av testikel (orchiektomi);

 • pyelonefrit. Schema: pyelonefrit

  Bakteriell njursjukdom, vilket ofta orsakar njursvikt. Kronisk form av sjukdomen kan leda till funktionshinder;

 • cystit. Schema: Cystitis

  Blåsans inflammation, ofta komplicerad genom återflöde (kasta) urin i njurarna;

 • infertilitet. Schema: minskning av spermatozoids antal och patologi

  Texturen och kvalitetssammansättningen av spermierna ändras. Den första graden av sjukdomen kräver lång, dyr behandling. Den andra - ger praktiskt taget ingen behandling;

 • brott mot erektion. Schema: reduktion av erektion

  Ödem i prostatakörteln med prostatit, framkallar smärtsamma känslor under samlag och ejakulation. Detta leder till misslyckande av erektil funktion och minskad sexuell lust;

  I avsaknad av behandling för prostatit är fullständig erektil dysfunktion oundviklig över tiden;

  Systematiska misslyckanden i sexuella relationer leder till depression och psykogen impotens;

 • scleros av prostata. Den mest fruktansvärda skadorna är döden av prostatakörtlarna. Det är en allvarlig och obotlig sjukdom. Patienten kan bara existera på smärtstillande medel. Sjukdomen leder alltid till ett dödligt utfall.
 • Det är viktigt att:Eventuell lesion av prostata behöver behandling i tid. Det är oacceptabelt att starta en sjukdom. Efter att ha blivit bekant, än prostatit är farligt, bör mannen lyssna på egna känslor. Om du har obehag i könsorganet bör du alltid kontakta en läkare.

  De mest utsatta för prostatacancer är män som:

  • leda en stillasittande livsstil, undvik sportaktiviteter
  • lider av kronisk förstoppning
  • älskare av tillfälliga intima relationer (särskilt oskyddad sex);
  • avstå från sexuella relationer (oavsett vilka skäl).

  Förebyggande av prostatit

  För att undvika sjukdomen måste man följa åtgärder för att förhindra inflammation i prostata:

  • rätt näring
  • vanligt kön
  • högkvalitativ vila;
  • rationella systematiska sportbelastningar;
  • förebyggande av sexuellt överförbara infektioner;
  • undvikande av hypotermi
  • Urologiska årliga förebyggande undersökningar
  • regelbundet intag av vitamin mineral komplex och biologiskt aktiva tillsatser för män.

  Liksom någon annan sjukdom är prostatit lättare att förebygga än att behandla. I videon nedan talar en specialist om det obligatoriska för var och en, omhändertagande av sin hälsa, männens procedurer för att förebygga denna gemensamma sjukdom.

  Förekomsten av konsekvenserna av prostatit beror bara på mannen själv. Med tiden kan den upptäckta sjukdomen behandlas med moderna läkemedel.

  Vad är risken för kronisk prostatit?

  Den farligare prostatit är - denna fråga ställs inte bara av de män som just upptäckt sjukdomen, men också de som har en kronisk form av patologi. Inflammation av körteln kan i alla fall inte ignoreras. Förgive är en utlösningsmekanism för utveckling av flera sjukdomar i det urogenitala systemet, vars behandling är mycket svårare.

  I grund och botten är frågan hur farlig prostatit är, de unga som inte vill besöka doktorn på grund av förlägenhet är frågade. Många börjar behandla patologin själva, som i allmänhet inte är tillåten.

  Effekter av inflammation

  Kronisk prostatit uppstår på grund av alkohol, rökning, störd mat och en felaktig stillasittande livsstil.

  Vad är fällt med prostatit hos män:

  • Den första och obehagliga komplikationen är en minskning av styrka, ingen erektion och minskning av manlig libido. Praktiskt taget alla sjukdomar i det urogenitala systemet och prostata orsakar sådana symtom. Om en man vägrar att fullfölja sin äktenskapsplikt under lång tid, betyder det därför inte alltid att han är trött på jobbet. Detta kan vara ett symptom på en inflammation i början. Särskilt i händelse av att det inte finns någon morgon erektion, och det finns nattlig urinering.
  • Kronisk prostatit.
  • Blåskatarr. Även om det hos män är denna sjukdom mycket mindre än hos kvinnor, men enligt statistiken kommer fortfarande 5% av 100% på en bakgrund av cystitis i prostatit.
  • Pyelonefrit är en inflammatorisk process i njurarna.
  • Inflammation av seminala vesiklar (vesikulit).
  • Abscesses av prostata, septikemi.
  • Adenom.
  • Inflammatoriska processer i testiklarna.
  • Manlig infertilitet.
  • Skleros av prostata.
  • Impotens.
  • Malign tumör i prostata.
  • Psykoterapeutiska misslyckanden, depression.

  Tydligen har prostatit ett antal ganska komplexa och allvarliga hälsoeffekter, och några av dem kan bli irreversibla. Därför, om en man märker symptomen på prostatit, bör du omedelbart söka medicinsk hjälp, utan förlägenhet och genomgå en behandling.

  0 av 13 jobb avslutade

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7
  8. 8
  9. 9
  10. 10
  11. 11
  12. 12
  13. 13

  I inflammation i prostata finns specifika symptom. Under den inflammatoriska processen sväller järn och växer i storlek, vilket bidrar till ökad urinering. Om en man har sådana tecken, bör du omedelbart ta ett test för prostatit. Då kommer du att kunna bedöma din kropps tillstånd och i tid för att besöka specialister.

  Ett prostata-test kan göras hemma av dig själv. Med inflammation i körteln verkar inte bara problem med urinutflödet, men erektilfunktionen förvärras, vilket leder till infertilitet. Tidig diagnos av prostatit kommer att undvika utveckling av allvarliga komplikationer.

  Du har redan passerat testet tidigare. Du kan inte starta det igen.

  Du måste logga in eller registrera dig för att starta testet.

  Du måste slutföra följande tester för att börja detta:

  1. Ingen rubrik 0%
  2. Prostatitest 0%

  Det är allt bra.

  Du har inte prostatit. Vi önskar att du fortsätter att behålla din maskulin hälsa!

  Vi rekommenderar att du kontaktar en specialist.

  Resultaten av det godkända testet visar att du har måttligt uttryckt tecken på prostatit. Adress till experten och skicka inspektion. Glöm inte att de flesta hälsoproblem kan elimineras redan i de tidiga stadierna!

  Det är bråttom att se en läkare!

  Du har en tydlig symptomatologi av prostatit. Så snart som möjligt kontakta en läkare!

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7
  8. 8
  9. 9
  10. 10
  11. 11
  12. 12
  13. 13
  1. Med svaret
  2. Med ett märke om visning

  Har du haft några obehagliga känslor eller smärta i perineum under den senaste veckan?

  • Ja
  • ingen

  Har du haft några obehagliga känslor eller smärta i pungen under den senaste veckan?

  • Ja
  • ingen

  Har du några obehagliga känslor eller smärta i penis under den senaste veckan?

  • Ja
  • ingen

  Har du haft obehagliga känslor eller smärtor i underlivet under den senaste veckan?

  • Ja
  • ingen

  Har du haft några tecken på prostatit under den senaste veckan, som smärta, brännande känsla under urinering?

  • Ja
  • ingen

  Har du haft några tecken på prostatit under den senaste veckan, som smärta eller obehag med utlösning?

  • Ja
  • ingen

  Hur många gånger under den senaste veckan har det varit ont eller obehag på ovanstående ställen:

  • Detta var inte
  • sällan
  • ibland
  • Mycket ofta
  • vanligtvis
  • Förlorat mitt konto

  Hur skulle du bestämma intensiteten av smärta vid en tidpunkt då de stördes på en skala av 1 (inga smärtor) till 10 (smärtan är outhärdlig).

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

  Har du haft några obehagliga känslor eller smärta i perineum under den senaste veckan?

  • Var inte
  • sällan
  • ibland
  • Mycket ofta
  • alltid

  Hur ofta har du i den senaste veckan haft en önskan att tömma blåsan före två timmar efter det tidigare besöket på toaletten?

  • aldrig
  • sällan
  • ibland
  • Mycket ofta
  • alltid

  Hur påverkar de ovanstående tecknen på prostatit din livsstil?

  • Påverka inte
  • Nästan stör inte
  • Till viss del påverkar de
  • Betydligt bryta mot det vanliga sättet att leva

  Hur ofta har du tänkt på dina tecken på prostatit under den senaste veckan?

  • Jag tänkte inte alls
  • Jag tänkte nästan inte
  • ibland
  • Mycket ofta

  Hur skulle du leva om ovanstående symtom på prostatit oroade dig hela livet:

  • Jag skulle inte uppmärksamma
  • Normalt skulle leva
  • tillfredsställande
  • Blandade känslor
  • Jag skulle känna mig otillfredsställande
  • Mycket dåligt
  • fruktansvärt

  Prostatit - en sjukdom amorös män

  Om det finns en inflammatorisk process, så finns det en patogen infektion som orsakade det. Inte bara en stillasittande livsstil och andra faktorer kan ligga bakom orsaken till prostatit.

  Kronisk prostatit kan orsakas av skadliga mikroorganismer, som överförs sexuellt.

  1. mykoplasmos;
  2. chlamydia;
  3. gardnella;
  4. trichomonas;
  5. stafylokocker;
  6. streptokocker.

  Mot bakgrund av denna infektion, förutom prostata, kan utvecklas klamydia, syfilis, gonorré, mykoplasmos, ureaplasmosis, bakteriell vaginos, trichomoniasis. Behandling av dessa sjukdomar är lång, dyr. Många infektioner kan inte tas bort från kroppen, och under vissa omständigheter kan de igen manifestera sig i tid.

  Därför, om en man leder ett promiskuöst sexuellt liv (speciellt för ungdomar), är det nödvändigt att använda metoder för skydd - kondomer, speciella krämer. Åtminstone vara säker på partnern.

  Är det farligt för kvinnor?

  Trots det faktum att inflammation i prostatakörteln är en ren manlig patologi kan den vara farlig för kvinnor.

  1. Vid inflammation kan en patogen infektion komma in i den seminalvätska och utsöndringen som produceras av prostatakörteln.
  2. Sekretion produceras 2-3 minuter före utlösning.
  3. Med oskyddad samlag kommer den att falla på skelettens flora, varifrån kvinnan också kan ha problem och olika patologier.

  Oralt analsex är inget undantag. Om mikroorganismer kommer på rektumets väggar eller på munslimhinnan, kommer de genast att föröka sig. Som ett resultat kan ett antal infektionssjukdomar uppstå, allt från angina, dysbios och slutar med inflammation i bilagorna.

  Ett annat problem kan vänta på kvinnor om de har sex med en man som har inflammation i prostata. Detta problem kallas - cystit efter kön.

  • I vissa kvinnor bildas de så kallade adhesiva elementen på hymen. Det är sålunda ärrbildning av vaginala vävnaden förekommer.
  • Vad är ett ärr? Det är ett ärr. På grund av denna deformation uppträder urinröret, vilket leder till öppningen av urinröret.
  • Normalt bör urinröret stängas när det inte finns något behov av att tömma. Men med ärr är kanalen ständigt rädd. Detta är portalen genom vilken infektion kommer från infekterad sperma eller utsöndring. Därför upplever många kvinnor efter ett par timmar av obehag, brännande och andra obehagliga symtom på blåsan.

  Under inga omständigheter kan du inte lämna prostatit utan uppmärksamhet och absolut inte engagera sig i självmedicinering. Det är nödvändigt att identifiera orsakerna till den inflammatoriska processen, och ju mer den orsakas, och endast på grundval av sådana data för att bygga behandlingen.