Huvud
Behandling

Vad är farlig prostatit, om den inte behandlas?

Innehållet i artikeln

Komplikationer av prostatit

Vad är risken för prostatit? Förutom obehagliga symptom kan du dessutom få de sjukdomar som män står inför om de inte behandlar inflammationen i prostata i tid. Ibland komplikationer prostatit möter även de som överklagas till urolog i tid, men inflammationen var starkare och ytterligare negativa faktorer, såsom nedsatt immunförsvar eller svår stress, har gjort sig gällande. Så här är de vanligaste komplikationerna av prostatit:

 • inflammation i njurarna, liksom associerad svår smärta i sidorna;
 • Brott mot sexuell funktion: minskad erektion, svag utlösning, brist på känsla av tillfredsställelse efter samlag
 • en kronisk form av prostatit, vilket är mycket svårt att behandla, inklusive de modernaste metoderna och drogerna;
 • prostatatrofi;
 • cystit;
 • prostata adenom;
 • absolut infertilitet
 • prostatacancer;
 • blåsor;
 • allvarliga psykiska avvikelser.

Cystitis som en komplikation av prostatit

Strukturen hos manliga organ är sådan att cystit påverkar kvinnor mycket oftare (ungefär 40 gånger) än män. Detta beror på det faktum att urinröret i hankroppen är mycket längre, och eftersom sjukdomen uppträder som en följd av stigande inflammation, passerar infektionen genom den "manliga vägen" mer komplicerad. Hos män med prostata-inflammation uppträder cystit när prostatit inte blir sjuk i går, och troligtvis har sjukdomen redan tagit en kronisk form.

Symtom på blåsan är extremt obehaglig. De stör livet. Så, ökningen av nattetidet på toaletten leder till att mannen inte får tillräckligt med sömn och redan känner sig överväldigad på morgonen. I detta avseende kan även en karriär ifrågasättas, och allt detta - komplikationer av prostatit. Om du ignorerar cystit kommer ett sådant utslagstrin att leda till njursvikt, njureinfektion, och så småningom utvecklar pyelonefrit i kroppen.

Fruktansvärd prostataatrofi

I sällsynta fall kan atrofi av prostatan vara en medfödd patologi, men i praktiken oftare urologer står inför den förvärvade formen av sjukdomen, vanligtvis - på långt ignorerar symtomen på prostatit. I det första steget minskar blodflödet och näringen av vävnader och cellulära strukturer i prostata bryts. Vidare, om cellernas metabolism störs, utlöses mekanismen för deras självförstöring. Och mannen står inför det faktum att hans prostata är signifikant minskad i storlek och kan inte längre utföra sina funktioner. Vid tillträdet kan specialist upptäcka endast små resterna av orgeln. Överraskande nog tillbaka "förlorade" kroppen är fortfarande möjligt, om du följer hela kuren utses vid behov utöver de läkemedel, inklusive massage och stimulering av prostatakörteln.

Kronisk form av prostatit

Varför kronisk prostatit kan identifieras som en oberoende komplikation? Faktum är att behandlingen av sjukdomen, som är flera år gammal, är helt annorlunda. Praktiskt taget alla organ i det lilla bäckenet i en sådan man är så förändrade att det är nästan omöjligt att fixa allt i en kurs. Patienten måste ta antiinflammatoriska läkemedel i stora mängder, och med dem - och medel för underhållsbehandling. Många droger går igenom ett stadium av slutlig klyvning i levern, och denna kropp kommer att drabbas under behandlingen. Detta är en slags biverkning av den nödvändiga behandlingen.

Dessutom tar behandlingen av kronisk form av prostatit mycket längre, eftersom mellan kurser att ta mediciner måste du ta pauser. Således tar det flera månader, ibland upp till ett år eller mer. Slutligen är droger från prostatit inte billiga, och det visar sig att en man tillbringar en stor del av sin inkomst för några månader på droger.

Vesikulit som en komplikation av prostatit

Vesikulit (inflammation av seminala vesiklar) är överraskande genom att den alltid utvecklas som en komplikation av en annan sjukdom. Förresten, inte alltid i sitt utseende "skyller" sjukdomar i genitourinary sfären, det förekommer ofta efter influensa, stomatit eller tonsillit. De första symptomen på vesikulitmänniskan märker nästan inte att temperaturen ökar till 37 grader, svaghet, trötthet. Då finns det smärtor som kan ge i ljummen, ländryggen eller korsbenet. Dessa smärtor intensifieras när de avfekas eller fylls med en blåsa. Som regel antar patienten närvaron av en bråck eller tror att han bara drog nedre delen av ryggen medan han lyfte upp tyngden. Slutligen märker mannen en smärtsam utlösning. I sperma framträder blod ofta, och först då inser han att problemet är mycket starkare och djupare än han trodde först.

Sjukdomen är mycket allvarlig, men den är mycket behandlingsbar. Om du inte behandlar vesikulit väntar en patient med nästan absolut säkerhet på infertilitet, och med efterföljande vesiklar kan endast operationen rädda honom.

Adenom av prostata

Denna sjukdom konfronteras inte av varje patient som lider av prostatit. Hon kan träffa en ung kille som nyligen har kontrasterat prostatit, och en patient med diagnosen "kronisk prostatit" kan aldrig veta vad prostata adenom är. I ett ord är sjukdomen ganska selektiv och andra faktorer, stress, kost och rökning kan påverka dess utseende utöver bäckens inflammatoriska processer.

Med ett adenom ökar antalet noduler som passerar genom blåsregionen signifikant, och storleken blir större. De kan pressa blåsan så hårt att urineringsprocessen för män blir omöjlig. Slutligen är adenomen, om än godartad, men ändå en tumör och under svåra förhållanden kan neoplasmen hos män utvecklas till en malign.

Prostatacancer med prostatit

I detta fall regenereras prostatavävnaden och fylls med tumörceller. Den yngre generationen kan slappna av, eftersom prostatacancer bara påverkar det starkare könet över 45-50 år, men ibland kan bildandet av primära cancerceller detekteras så tidigt som 40 år. Liksom någon illamående bildning utgör denna typ av cancer en fara för hälsa och liv. Så vid de sista etapperna av prostatacancer sprider tumörcellerna bortom det och ger metastaser till sådana vitala organ som lever, lungor, bensystem etc. I sista skedet bor patienten inte mer än tre år. Är detta inte ett tillfälle för en tidig hänvisning till en läkare?

Infertilitet som en komplikation av prostatit

Skrämmande unga par som inte försöker skapa en socialcell och unga barn är praktiskt taget värdelösa. De tror att de obehagliga symptomen på prostatit kommer att försvinna i sig. Om 25-30 år, när den smutsiga och farliga prostatiten redan är fast förankrad i den manliga kroppen, tänker den unge mannen redan om avkomman, men står inför problem. Infertilitet är en av de frekventa följeslagarna av prostatit, särskilt när behovet av behandling uppstod för flera år sedan.

Infertilitet föregås vanligen av sexuell dysfunktion, nämligen att minska erektioner, minskade spermier under samlag, och faktiskt närhets inte längre blir så önskvärt som tidigare. Infertilitet framstår lite senare. Han har två huvudorsaker:

 • ocklusion av spermatkanalerna;
 • sedentära spermatozoa.

I det första fallet utan professionalnyhreproduktologov inte, vilket innebär att paret kan få genomgå IVF kommer sperma för detta måste tas vid användning av testikelbiopsi - kirurgi, som utförs under narkos. Behandling av vas deferens ger inte alltid ett positivt resultat. Detta beror på det faktum att kanalernas lumen är mycket tunn och när vävnaden av väggarna förstörs, är det inte alltid möjligt att återställa dem.

För den andra anledningen till manlig infertilitet konfronteras patienten med förändringar i spermogrammet. Antalet aktiva spermatozoer reduceras signifikant. Förresten lämnar genetik spermatozoa också mycket att önska. Lyckligtvis kan denna situation fortfarande korrigeras genom att ta speciella mediciner, ändra kost och livsstil i allmänhet.

Prostatit är farligt för kvinnor?

Naturligtvis, eftersom inflammation kan spridas och risken för prostatit inte kan underskattas.

Infektion är mycket lätt att genomföra genom slemhinnan, och detta gäller både vagina och munhålan hos damen i oralsex. I det första fallet kan du möta olika inflammatoriska processer i könsorganen och i andra - med faryngit, stomatit, angina, inklusive purulent.

Som med alla andra sjukdomar är det nödvändigt att starta en tidig kamp med prostatit, vilket nödvändigtvis kommer att sluta med seger, förutsatt att patienten uppfyller alla recept från läkaren.

Vad ska man leta efter i behandlingen

Gå till en specialist - halva slaget. Det är viktigt att hitta en professionell som omedelbart kommer att kontrollera den manliga kroppen för eventuella komplikationer av prostatit och förskriva lämplig behandling. Listan över droger på grund av ett komplex av sjukdomar kan ökas, men det är detta behandlingsschema som är adekvat. Behandla första separat prostatit, och sedan - en annan sjukdom, fel, lång och kan vara värdelös.

Dessutom kan förekomsten av vissa diagnoser som uppstod under utvecklingen av prostatit också påverka de föreskrivna metoderna för fysioterapi. Komplikationer kan också påverka läkarens beslut att omedelbart ingripa. Om urologen hävdar att hans uppgift är att bota prostatit, och de återstående diagnoserna kommer att gå vilse, som en samtidig framgång från behandlingen, är det bättre att kontakta en annan läkare. Och det är naturligtvis nödvändigt att vara redo för betydande förändringar i ditt liv, och inte för tiden för terapi, men för alltid.

Än prostatit hos män är farligt

Konsekvenser av prostatit för män eller vad som hotar prostatit

Faktorer som bidrar till utvecklingen av prostatit

De provokerande faktorerna

Möjliga komplikationer av prostatit

De sista artiklarna i avsnittet:

Vid behandling av godartad prostatahyperplasi är first-line-läkemedel alfa-adrenoblocker och 5-alfa reduktashämmare. Stearinljus med prostata adenom används

Fibros av prostatakörteln är en följd av en långvarig inflammation, förändringar i vävnadens struktur mot bakgrund av ärrbildning kan leda till irreversibla konsekvenser. Patologier är benägna att

Prostatit - en inflammatorisk process i prostatakörteln, beroende på formen, kan vara latent, ge svaga kliniska manifestationer eller omvänt svåra symtom

Förberedelser för behandling av prostatacancer är inte mindre viktiga än kirurgisk behandling, kemoterapi och strålbehandling. Innan du väljer en referensmetod tar doktorn hänsyn till en mängd faktorer så att effektiviteten

Konsekvenser av prostatit: varför är det farligt att inte behandla?

Precis som alla andra, är prostatainflammation tillsammans med de klassiska tecknen: en ström av blod, svullnad och ömhet. Om du inte betalar tillräckligt med uppmärksamhet på problemet och be om kvalificerad hjälp till urolog, kan effekterna av prostatit vara allvarliga, allt från minskad libido och potensstörningar och slutar cancer. Så, låt oss försöka lista ut hur farlig prostatit är.

Termen "prostatit" i bokstavlig översättning betyder inflammation i prostatakörteln. Orsakerna till inflammation kan vara så smittämnen (specifika och icke-specifika mikroorganismer, virus), och stagnation i bäckenet (med en stillasittande livsstil, tarmsjukdom, ryggrad, etc.) eller i prostatan själv (den långa frånvaro av sexuella relationer, gemensamma olöslig erektion, etc.).

Anatomi och fysiologi av prostata

Prostatan är belägen i bäckenet, som ligger mellan blygdbenssammanfogningen och ampullen av ändtarmen, är prostata bas intill blåshalsen och spetsen - det urogenitala diafragman. Genom tjockleken på prostata passerar urinröret (urinröret), liksom vasdeferenserna.

I prostatavävnad omedelbart omger urinröret, den innehåller ett stort antal muskelfibrer, som är på grund av minskningen av urinflödet i urinröret under erektion och ejakulation är omöjligt.

Funktionell prostatavävnad består av alveolär-rörformiga körtlar, vars kanaler kombineras till större och öppnas direkt i urinröret.

Den hemlighet som utvecklas av dem klämmer ut muskelfibrerna, som kontraheras under utlösningen. Och bindväven, som utgör stroma i körteln, innehåller blodkärl, nervfibrer, som är nödvändiga för näring och funktion av de "arbetande" cellerna i många körtlar.

Blodtillförseln av körteln kommer från flera små fartyg som avgrenar sig från blåsans och rektumets kärl.

Presentera prostatan, det är lättare att förstå varför prostatit hos män är med dessa eller andra symtom.

Den patologiska processens gång kan vara akut och kronisk. Vid akut prostatit kan konsekvenserna, om man ignorerar symptom eller försök till självbehandling, inte vara den trevligaste. Omvandlingen av en akut process till en kronisk är oundviklig. Och än den kroniska prostatit är farlig, kommer vi att överväga ytterligare.

Symtom på prostatit

Symtom är förknippad med svullnad och blodflöde i prostatakörteln:

 1. På grund av kompressionen av urinröret genom förstorade körtelvävnader:
 • Urineringstörningar bildas: Patienterna klagar som regel ofta, smärtsamma, urinerar i små portioner (droppvis).
 • lätt genomskinlig urladdning ur urinröret.
 1. På grund av arten av innervation av prostatisk (åtföljer nervfibrer) - bildandet av prostata nerv plexus av den nedre bålen splanchnicus nerv, vilket orsakar:
 • smärta i underlivet, i perineum, som kan ges till den suprapubiska regionen;
 • minskad sexuell lust.
 1. På grund av kompression av sädesledaren vävnadsödem, och även på grund av den inflammatoriska processen, vilket leder till en minskning i regleringen av körtel hormon (testosteron), inträffar:
 • förändring av samlagets varaktighet (snabb utlösning eller omvänt, långvarigt samlag)
 • svag erektion
 • smärta med ejakulation.

Dessutom leder organs blodtillförsel, bristen på sina egna stora kärndammar, till en svår cirkulation i körteln och stöder stagnerande fenomen i den. Och det betyder att prostatit och dess konsekvenser är ganska komplicerade i behandlingen, kräver ett komplett komplex av medicinska åtgärder. Och utan ett professionellt tillvägagångssätt kan tal om full återhämtning inte gå.

Fördelar och nackdelar med inflammation

Självklart är inflammation naturens inneboende process att skydda kroppen från en skadlig faktor, riktad mot dess förstörelse. Detta är den positiva sidan av processen.

Men vi bör inte glömma att det första vävnad infiltrerad med inflammatoriska celler, dödas tillsammans med "skadedjur", och i deras ställe är alltid och i varje organ bildas av bind ärrvävnad. Dimensionerna av den senare beror direkt på inflammationsområdet.

För det andra är inflammatoriska celler effektivt klara inte med alla skadliga ämnen, har många smittämnen lärt sig att lura vårt immunförsvar att försvara sig, och därmed kvar i kroppen under många år, att göra en akut process vid kronisk trög.

En person kanske inte vet att han har en kronisk sjukdom, eftersom han har en kronisk sjukdom. exacerbationer kan fortsätta obemärkt, tills konsekvenserna av prostatit utvecklas.

För det tredje kan den skadliga faktorn vara så stark att immunitetscellerna inte kan innehålla det och inflammationen kommer att ta en akut karaktär. För det fjärde, när den nuvarande långsiktiga kronisk process ständigt uppdaterade körtlar epitelceller kan en dag mutera och urartar till elakartade.

Så låt oss sammanfatta och namnge följderna av prostatit.

Än den här sjukdomen är farlig

Konsekvenser av akut prostatit

 1. Cystit, uretrit, vesikulit, epididymoorkhit, pyelonefrit.
 2. Abscess (bildning av ett purulent hålrum i vävnaden) i prostata.
 3. Kronisk prostatit.

Konsekvenser av kronisk sjukdom

 1. Fibros av prostata.
 2. Brott mot erektion.
 3. Infertilitet.
 4. Njurinsufficiens.
 5. Urolitiasis.
 6. Godartad prostatahyperplasi (adenom).
 7. Prostatacancer.

Samma lista kan inkludera minskad livskvalitet, förändrade karaktär (uppkomsten av aggressivitet, irritabilitet, etc.), brott mot familjeförhållanden och andra störningar i den privata sfären.

Tidig överklagande till doktorn och den komplexa behandlingen som påbörjats kommer att avhjälpa behovet av att bekämpa följderna av prostatit.

del henne med vänner och de kommer säkert att dela med dig något intressant och användbart! Det är väldigt enkelt och snabbt, enkelt tryck knappen för den tjänst som du använder oftast:

Hur hemskt är effekterna av prostatit?

Prostatit avser farliga sjukdomar, med en massa negativa konsekvenser i avsaknad av nödvändig behandling. Sjukdomen är vanligen hänförd till problemen hos den äldre generationen - till de som redan har korsat 45-åriga varumärket. I själva verket kan de bli sjuka av alla ungdomar, benägen för stillasittande livsstil, med ett svagt autoimmunsystem.

Prostatitkonsekvenser som leder till allvarliga dysfunktioner i kroppen, har en ganska bra prognos - med snabb behandling i en medicinsk institution. Om du vägrar professionell hjälp går sjukdomen till ett kroniskt stadium, vilket har ännu mer komplikationer.

Symptomatiska manifestationer av sjukdomen

Prostatit har karakteristiska egenskaper, vars närvaro kan bestämma utvecklingen av sjukdomen:

 • Överträdelser i processen med urinering - en svag ström, en känsla av ofullständig tömning av blåsan, frekvent uppmaning att besöka badrummet;
 • Smärta syndrom - observeras oftare vid urinproduktion eller i de sena stadierna av inflammationsutveckling.
 • Brott mot sexuell aktivitet - En minskning av attraktionen hos en partner på grund av ömhet i ögonblick av sexuell kontakt, under utlösning.

Uppkomsten av processen fortskrider nästan asymptomatiskt, uttrycks i ett litet obehag vid urinering. 90% av alla fall söker hjälp vid tidpunkten för övergången av sjukdomen till andra etappen och uppkomsten av uppenbara symptomatiska tecken.

Vanliga följder av sjukdomen

De manifesterar sig i både akuta och kroniska faser av prostatit. Vissa områden och system i kroppen genomgår olika förändringar.

Urinsystem

Den inflammatoriska processen, som äger rum i prostatakörteln, lämnar sina gränser och påverkar blåsan och dess kanaler. Infektion med patogena organismer av prostata tillåter bakterier att snabbt tränga in i närliggande organ och vävnader.

Urinutmatningssystemet har inte tillräckligt med skyddshämmare, det är sårbart för de flesta smittämnen. Penetrerar in i njurarna, urinvägarna, de orsakar olika komplikationer - från cystit till kroniskt njursvikt, när de sätts in i blodomloppet, finns det en lesion i bäckenorganen.

Under denna period finns det speciella symptomatiska manifestationer:

 1. Stagnation av urin i urinröret - på grund av deras patologiska förträngning;
 2. Svårigheten att dra tillbaka
 3. Ständigt närvarande känsla av blåsans översvämning, tyngd i det;
 4. Smärtsamma känslor är skarpa, skärande stänk.

Prostatakörteln

Smittsamma processer, som passerar i prostata kroppen, orsakar en kränkning av dess funktionalitet, insufficiens av utsöndringen som produceras, ett brott mot den lokala blodcirkulationen, atrofiska förändringar i vävnader, uttalad puffiness.

De första smärtsamma manifestationerna, problem med normal urinlösning bör varna den sjuka personen. Tidig behandling i en medicinsk institution tillåter oss att ta tag i början av processen, och korrekt ordinerad behandling kommer att göra utan komplikationer och konsekvenser av den överförda sjukdomen.

Konsekvenser av den akuta fasen av prostatit

De vanligaste komplikationerna av en akut variant av sjukdomen innefattar övergången av sjukdomen till en kronisk form. Otillbörlig behandling, vägran av medicinsk hjälp, försök till terapi genom folkmedicinska åtgärder - alla dessa faktorer tjänar som de främsta orsakerna till uppkomsten av en ständigt övergående process.

Öppning av kapseluppfyllning, buketturetra för expansion av urinröret, antibiotika åtföljs av ett allvarligt allmänt tillstånd hos patienten:

 • Höga indikatorer på kroppstemperatur - upp till 40 grader;
 • Starkt uttalat skärande smärtsamma förnimmelser i perineum, inguinal region;
 • Feberiska tillstånd med frossa;
 • Ödem i prostata.

Behandlingsprocessen är lång, med patientens obligatoriska upptäckt på ett sjukhus.

Konsekvenser av den kroniska varianten

Varje sjukdom som har gått in i kronisk form, kännetecknad av en instabil symptomatisk kurs - övergången från sömnläge till fas av akut inflammatorisk process. Utbrottet av återfall har sin egen symptomatologi:

 • Smärt syndrom;
 • kränkningsförmåga
 • Problem med att urin tas ur kroppen.
 • Brott mot kirtlets utsöndring.

Med en oberoende upphörande av terapeutiska effekter i kronisk form av prostatit finns farliga komplikationer:

 1. Prostataadenom är en godartad typ av tumör som förekommer i prostatakörteln. I frånvaro eller felriktad behandling kan den degenerera till maligna neoplasmer.
 2. Infertilitet - förekommer mot bakgrund av en nedgång i de kvalitativa och kvantitativa egenskaperna hos sammansättningen av halvvätskan. Patologiska förändringar i spermatozoas struktur, förändringar i sædviskositet, minskad motoraktivitet hos könscellerna - manifesterar sig i kronisk kurs av prostatit. Den första graden av lesion som ska behandlas, den andra - ger praktiskt taget inte terapeutiskt inflytande.
 3. Vesikulit är en akut inflammatorisk process i partiella vesiklar. Brott mot den föreskrivna behandlingsprocessen orsakar utvecklingen av infertilitet, själva behandlingen tar mycket lång tid och är komplicerat.
 4. Impotens - inträffar när det inte finns någon behandling för erektionsproblem, avvisande av terapi som syftar till att härda symptomatiska manifestationer av prostatit.
 5. Brott mot erektil funktion - puffiness orsakad av inflammation i prostata, provar smärt syndrom under ögonblick av sexuell kontakt och vid utlösning. Smärta orsakar en ofrivillig minskning av sexuell lust, en kränkning i den erektila funktionaliteten hos den sjuka personen.
 6. Pyelonefrit är en infektiös inflammatorisk process i njurarna. Det kan orsaka otillräcklig funktionalitet hos njurarna, med en kronisk kurs av sjukdomen leder till registrering och utgivning av en funktionshinder.
 7. Psykiska störningar - observeras med misslyckade sexuella kontakter, smärtsamt syndrom under samverkan. Orsaker till en långvarig depression hos hanen, vilket bidrar till utvecklingen av psykologisk impotens.
 8. Skleros av organet - nekrotiserande körtelcellerna gör att det rynker, minskar storleken, stoppar funktionaliteten. Behandlingen av sjukdomen är uteslutande kirurgisk - fullständig avlägsnande av prostatakörteln, före ingreppstillfället föreskrivs patienten starka analgetika. Om du vägrar medicinsk hjälp leder sjukdomen till ett dödligt utfall.
 9. Uretrit är en inflammatorisk process i urinröret, vilket gör att den smalnar. Mot bakgrund av processen finns en överträdelse av urinproduktionen, ett uttalat smärtssyndrom (vid tidpunkten för tömning). Som en standardbehandling föreskrivs antibiotika och kanalvättning med antiseptiska läkemedel.
 10. Cystitis är en inflammation i blåsan, ofta komplicerad genom att kasta urin direkt i njuren. Ibland kan det kombineras med uretrit. Uttryckt i svår smärta (med urinering), urinutmatningsstörningar, ökad kroppstemperatur.
 11. Epididemoortit är en inflammatorisk process i testiklarna. Eftersom en oberoende sjukdom nästan inte hittas, är den enda lösningen på problemet i den akuta fasen det kirurgiska avlägsnandet av det drabbade organet (orchiektomi).

Konsekvenserna av sjukdomen hos kvinnan

Oskyddade sexuella kontakter med en sjuk prostatitpartner, för kvinnor har tråkiga konsekvenser. Tillsammans med partikelvätskan i partiets vagina penetrerar många patogena organismer, som senare provocerar inflammatoriska processer i det genitourära systemet.

Den viktigaste komplikationen vid hantering av en patient är adnexit, en inflammationsprocess som äger rum i äggledarens kropp, äggstockar och andra bihålor i livmodern. Det manifesterar sig som karakteristiska symptomatiska faktorer:

 • Purulent urladdning från slidan
 • Ömhet i underlivet
 • Illamående med kräkningar;
 • Stabil hög kroppstemperatur.

Om du vägrar behandling eller feldiagnostiserad behandling blir sjukdomen en kronisk variant av sjukdomsförloppet. Komplikationer av adnexit anses vara endometrios, neoplasmer i livmodern eller dess bilagor, efterföljande infertilitet.

Prostatit hos en man är en farlig sjukdom. Utan kvalificerad hjälp kan han leda till ägarens handikapp och minska hälsan hos en sexpartner. För att undvika utveckling av komplikationer bör den sjuka personen hänvisas till en medicinsk institution med de första obekväma känslorna och symtomatiska manifestationer.

Prostatit och dess konsekvenser

Frånvaron av snabb behandling av en sådan sjukdom som prostatit kan leda till allvarliga komplikationer och utvecklingen av andra patologier mot denna bakgrund. Vad är risken för prostatit? Vad orsakar försenad behandling? Vad är konsekvenserna av prostatit hos män?

Vilka komplikationer hotar akut form av sjukdomen?

Denna patologi är en följd av inflammation i prostata och anses med rätta vara enbart ett manligt problem. Vilken manifestation är mest farlig för män i en ålder av 30 år.

Prostatit hos män kan förekomma både i akuta och kroniska former.

Den akuta formen av prostatit kan leda till följande störningar:

 1. Psykiska störningar. Denna sjukdom har en negativ inverkan på en människas psykologiska tillstånd. Mot denna bakgrund kan det finnas problem i familjeförhållanden och personligt liv. På grund av den konstanta känslan av obehag, förlorar en man förtroende för sina förmågor och blir onödigt irriterande och aggressiv. Helt fixerad på problemet, vilket ofta slutar i depression;
 2. Libido minskar Och i framtiden börjar allvarliga problem med erektion. Det försämras gradvis, förvärvar en oregelbunden karaktär, dess varaktighet förkortas. Sådana komplikationer med potens är alla tecken på prostatit hos män. Prostatit för män och konstanta misslyckanden i sexuellt liv blir en drivkraft för en minskning av attraktion och intresse för det motsatta könet.
 3. Infektion av sexpartnern. Glöm inte att prostatit och dess konsekvenser kan vara farliga, inte bara för människors hälsa, men också för att väsentligt skada kvinnors välbefinnande. En del av virus och bakterier som orsakade inflammation i prostatakörteln överförs sexuellt till partnern och blir den främsta orsaken till utvecklingen av andra patologier.
 4. Dysfunktion i genitourinary system. Denna manifestation av patologi är farlig genom att bakterier tränger in i det genitourära systemet, vilket kan orsaka smärta, klåda, frekvent uppmaning att urinera och utvecklingen av andra associerade sjukdomar mot denna bakgrund.
 5. Kronisk prostatit. Ignorering eller självbehandling av en akut form av patologi leder till en långvarig behandling av kronisk prostatit. Möjliga komplikationer av denna process är oundvikliga och kräver ofta kirurgisk ingrepp.

Konsekvenserna av akut prostatit är en progressiv prostata-inflammatorisk process som inte bara förvärvar en kronisk form, men kan leda till blodinfektion.

De oundvikliga följderna av den kroniska formen av patologi

Vad är risken för kronisk prostatit? Dess längd av flödet, när ett symptom eller flera manifesterar sig periodiskt, vilket ger anledning att tro att sådana processer är en olycka eller ett tillfälligt fenomen. I en tid då kroppen utvecklas betennande och andra patologier kan utvecklas.

Konsekvenserna av prostatit, nämligen dess kroniska form kan bli en jord för utvecklingen av olika sjukdomar. Detta bör innehålla:

 1. Uretrit - en inflammatorisk process i urinröret, som åtföljs av smärta under samlag och orgasm, brinner med urinering;
 2. Impotens är ett brott mot erektionsprocessen. Det blir obetydligt eller obefintligt;
 3. Utbildning cystor och stenar. Det finns smärta i ljummen och med urinering finns det en konstant känsla av trötthet. Upptäck data för utbildning kan ske med hjälp av ultraljud eller palpation;
 4. Abscess av prostata. Behandlingen utförs endast på ett sjukhus och med hjälp av kirurgisk ingrepp. Kännetecknas av feber, feber, hallucinationer är möjliga.
 5. Vesikulit är en följd av inflammation i de partiella vesiklarna. Ofta åtföljd av smärta i ljummen, utseendet av urin med blod och partiklar av pus;
 6. Den mer farliga prostatiten är, det här är infertilitet - ett brott mot en människas reproduktiva funktion. För långvarig inflammatorisk process av prostata är resultatet av en mans försumliga inställning till sin hälsa och leder till en minskning av aktivitet och produktion av spermier. Sexceller blir inaktiva och kan inte längre befruktas av ett kvinnligt ägg. Vid detta stadium av sjukdomen i sperma kan man observera olika blodproppar eller blodproppar.
 7. Adenom i prostata är en godartad neoplasma, vilket leder till att urinröret smalnar. Och om det inte finns någon tidig kirurgisk ingrepp, blir det en mark för utveckling av onkologiska processer.
 8. Skleros av prostata är den sista etappen av prostatit, som inte behandlas. På detta stadium börjar prostatakörteln gradvis att dö av. Karakteristiska tecken är vanliga önskningar och smärtsamma känslor under urinering. En man med en sådan diagnos under livet måste leva med en ständig känsla av smärta.

Förutom de ovanstående sjukdomarna hotar prostatit utseendet av tumör-neoplasmer och som en följd utvecklingen av prostatacancer. Att behandla detta stadium av sjukdomen kan inte utan kirurgi.

Vad är konsekvenserna av prostatit för en kvinna?

Efter samlag med en sjuk man kan många bakterier komma in i kvinnokroppen, vilket kommer att främja inflammation i det urogenitala systemet och inte bara.

En kvinna kan utveckla en sådan patologi som adnexit - en inflammatorisk process inuti äggledarna, äggstockarna och andra bihålor i livmodern.

Karakteristiska tecken i detta fall är fördelningen av pus från skeden, smärta i underlivet, kräkningar och hög kroppstemperatur. I avsaknad av snabb behandling förvärvar sjukdomen snabbt en kronisk form. Och detta leder i sin tur till endometrios, bildandet av tumörer och infertilitet.
Är prostatit farligt? Det entydiga svaret är ja. För att undvika allvarliga komplikationer och utvecklingen av samtidiga sjukdomar, ska en man inte fördröjas med behandling och söka hjälp av specialister när de första obehagliga symptomen uppträder.

Konsekvenser av prostatit hos män

Prostatit är en inflammation i prostata. Till skillnad från prostatacancer och godartad hyperplasi, som huvudsakligen påverkar äldre, är denna sjukdom farlig för män i alla åldrar. Sjukdomen förekommer i en av sex män. Med tiden leder effekterna av prostatit hos män till ett antal komplikationer, varav många är mycket allvarliga och farliga.

Den huvudsakliga symptomatologin för prostatit hos män, provokationsfaktorer

Prostatit, beroende på orsaken till uppkomsten och de symptom som uppträder, är akut, kronisk bakteriell, kronisk och asymptomatisk kronisk. För alla former av sjukdomen kännetecknas av urogenitala symptom:

 • bränning;
 • smärtsam urinering
 • Förekomsten av ett konstant behov av urinering;
 • svårighet att urinera
 • svår eller smärtsam utlösning;
 • smärta i området mellan skrot och rektum
 • smärta i nedre delen och en känsla av änden i ändtarmen.

Akut form av flöde. Förekommer när den utsätts för bakteriell infektion och är svår. Patienten upplever svår smärta i könsorganet, det finns en chill, feber. Den akuta fasen kräver snabb behandling, eftersom det finns risk för allvarliga komplikationer.
Kronisk bakteriell. I de flesta fall är orsaksmedlet E. coli. De utvecklande symtomen är identiska med den akuta formen, men de strömmar trögt.
Kronisk prostatit. Karakteriserad av smärta i bäckenregionen, som åtföljer en person i 3 månader eller mer. Samtidigt avslöjar laboratorieundersökningar inte en patogen zon.
Asymptomatisk prostatit. Det strömmar praktiskt taget utan några manifestationer. Finns ofta vid regelbunden kontroll med en läkare eller efter resultaten av en histologisk undersökning, när provet för analys är prostatavävnad.
. Potentiella provokatorer av sjukdomen är:

 • komplex för detektering av bakterier;
 • inflammation;
 • depression;
 • påkänning;
 • mekaniska eller neuromuskulära problem i bäckensmusklerna.

Prostatit diagnostiseras och behandlas väl om du söker läkarhjälp i tid.

Akut form av prostatit. Konsekvenser av olika typer av sjukdomar

Infektion orsakad av bakterier sprider sig från urinröret (kanske från ändtarmen) till prostata, vilket orsakar inflammation och uppenbarelse av smärtsamma symtom. Eftersom den drabbade körteln blir svullnad kan patienten uppleva mer och mer uttryckliga svårigheter med urinering. Urinflödet blir svagt. Om du inte kan urinera alls, då behöver du akut medicinsk hjälp i den här situationen. Det betyder vanligtvis att prostatan är så svullen att den helt blockerar urinflödet.
Prostatit orsakar olika komplikationer, vilket kan innehålla följande:

 • akut typ av sjukdomen blir kronisk;
 • urinblåsning eller urinretention
 • prostats abscess;
 • Spridningen av infektion i blodet (bakteriemi / sepsis).

Prostatit orsakar många konsekvenser, som är mer allvarliga. De kan påverka samtidiga sjukdomar i prostata, till exempel bildandet av stenar i prostata, cyster.
En akut typ av sjukdom kan leda till sådana problem i sexuellt liv som:

 • erektil dysfunktion
 • smärta efter samlag
 • impotens;
 • för tidig utlösning.

Ofta är prostatit och dess konsekvenser, varav den ena, den allvarligaste, impotens, orsakar hälsorisk på psykologisk nivå. Under påverkan av sjukdomen produceras manliga hormoner, på grund av vilka det finns en sexuell lust, i en mycket mindre mängd. Sexuell dysfunktion börjar återgå till normal först efter 1 år.
I sällsynta fall kan sjukdomen också leda till bildandet av ärrvävnad. I allmänhet är detta typiskt för situationer med sjukdomens försummade bakteriella utseende. Ärrvävnad blir ett hinder för den normala rörelsen av spermier.

Konsekvenserna av prostatit, vilket medför en kronisk typ av sjukdom

Om du ignorerar manifestationerna och inte börjar behandla kronisk prostatit i tid, kan konsekvenserna vara:

 1. Infertilitet. Denna patologi observeras hos 40% av männen som lider av denna sjukdom. I allmänhet utvecklas infertilitet till följd av otillbörlig eller felaktig behandling. Detta beror på att under sjukdomen sker utsöndring av prostatakörteln i små doser, vilket minskar aktiviteten av spermatozoa och sannolikheten för befruktning. Dessutom förvärras situationen när vita blodkroppar som hjälper till att bekämpa infektion blandas med spermier, vilket minskar dess kvalitet, funktion och fertilitet.
 2. Adenom av prostata. Visas i urinrörets utseende i urinröret. Med tiden ökar och komplicerar det normala utflödet av urin. Stagnerande urin provocerar svåra inflammatoriska processer, cystit visas. Det finns också en risk för att adenomen kommer att utvecklas till en malign tumör. Då måste vi kämpa med prostatacancer.
 3. Regelbundet smärtsamt syndrom. Konstant värkande smärta uppträder i underlivet, perineala regionen, anus, ländryggsregionen. Ofta tar patienten dessa symptom mot radikulit och utför felbehandling.
 4. Skleros av prostata. Konstant dysfunktion av prostata leder till det faktum att hennes vävnader börjar dö. Detta är en irreparabel komplikation, vars behandling inte ger de önskade resultaten.
 5. Nederlag av närliggande organ. Isolerad sjukdom observeras sällan. Det är nästan aldrig begränsat till prostata ensam. Ofta påverkar det närliggande vävnader och organ. Oftast påverkar sjukdomen det bakre segmentet i urinröret, och nästan alla huvudorganen i bäckenregionen. Effekten av sjukdomen leder också till inflammatoriska processer som påverkar både testiklarna och bilagorna.
 6. Neuros. Konstant smärta och oförmåga att ha ett normalt sexuellt liv, liksom när den inflammatoriska processen påverkar de organ som ligger nära prostata, kan provocera en mans nervösa störningar.
 7. Externa manifestationer. Kronisk prostatit kan leda till ökad svettning i perinealområdet. Vid urinering eller avföring kan prostatasekretion uppenbaras.

Förebyggande åtgärder

Att ta reda på vad prostatit leder till är att det är värt att överväga att skadan på människors hälsa som orsakas av den ligger på grundval av att aktivera syntesen av ämnen som är skadliga för kroppen som framkallar utvecklingen av cancerprocesser.
Förutom de negativa effekterna är prostatit också farligt eftersom flera år kan vara asymptomatiska. Män behöver samråda minst en gång per år med urologen och genomgå den nödvändiga forskningen.
För att skydda dig mot prostatit måste du dessutom följa sådana regler och rekommendationer:

 • Fysisk aktivitet. Undvik cirkulationssjukdomar i bäckenområdet, vilket kan leda till prostatit, hjälp att springa, gå, simma, fotboll, volleyboll.
 • Styrketräning, cykling och stillesittande livsstil hjälper till att provocera sjukdomar.
 • Rätt näring. Det är nödvändigt att begränsa dig till fet, kryddig mat, stekt mat, att introducera i kosten mer vitaminer och mineraler. Stor skada på människors hälsa orsakar alkohol med prostatit och rökning.
 • Säkert sexliv. Infektioner som är sexuellt överförda kan orsaka prostatit. Utan att misslyckas är det nödvändigt att skydda och när obehagliga symptom uppstår är det bråttom att gå till doktorn.
 • Regelbundet sexliv. För en stabil blodcirkulation av prostata måste du ha ett regelbundet sexliv. Normalt anses förhållandet 2-3 gånger i veckan, men inte mer än en per dag. Avbrutet samlag och frekventa partnerförändringar påverkar människors hälsa negativt.

Ofta söker män medicinsk hjälp när de inte kan tolerera smärta och sjukdomen har förvärvat en kronisk kurs. I avancerade fall tar behandlingen längre, utan garantier för upprepade inflammatoriska manifestationer.

Än den kroniska prostatit är farlig

Prostatit förekommer hos många män, inte bara efter 45 år, men också i en yngre ålder. Det är en följd av inflammation i prostatakörteln. Vid de första tecken på sjukdom är det nödvändigt att snarast kontakta en läkare. Annars kommer staten bara att förvärras och leda till allvarliga konsekvenser. Vidare kommer vi att ta reda på att den kroniska prostatit är farlig.

Prostatit är en komplex sjukdom som kräver snabb behandling. Om detta inte är klart kan komplikationer inte undvikas. Och sjukdomen kommer att leda till kränkningar av inte bara prostatakörteln, men också många andra organ. Reflekterad på jobbet:

 • urin;
 • kön;
 • Nervsystemet

Som ett resultat minskar människans livskvalitet. Han känner sig inte full och upprörd. Speciellt handlar det om sexuellt liv. Konsekvenserna av sjukdomen kan vara infertilitet, skleros hos hankörteln, vilket leder till atrofi hos de organ som ansvarar för framställning av könshormoner. I detta fall förändras inte bara det fysiska tillståndet för det starkare könet, utan också beteendet. Deras karaktär förvärvar kvinnliga drag: tårar utan anledning, skrik och annat uttryck av känslor.

Urinsystem

Inflammatorisk process, som sker i kroppen, påverkar inte bara prostata, utan också andra organ. Den första som faller under dess inflytande är blåsan och urinvägarna. Sjukdomsbakterier på en kort tid infekterar kroppen och sprider sig genom den.

Detta system är mycket sårbart för olika virus. De förvånar sig snabbt och leder till olika problem. Till exempel cystit, njursvikt. För att förhindra detta är det nödvändigt att övervaka kvaliteten på detta system och skydda det mot infektioner.

Skadliga mikroorganismer tränger snabbt in i blodet. Med dess medel överförs det till det lilla bäckens organ. Så slår du dem. Denna process kommer att påverka människans övergripande tillstånd. Det finns ett antal symptom som kännetecknar honom. De inkluderar:

 • Brott mot urinutsöndring. Den stagnerar i kanalerna;
 • Önskningar för urinering. Patienten upplever en känsla av fullständig blåsan. Och detta observeras ständigt. Även efter tömningen
 • Smärta i underlivet. Det manifesterar sig i form av skärning och prickning av förnimmelser;
 • Urinröret förändrar sin form. Det smalnar.

Dessa tecken bör inte försummas. De indikerar allvarliga hälsoproblem. Bestäm orsaken till sjukdomen hjälper bara läkaren. Därför måste vi snarast kontakta honom. Specialisten ska undersöka patienten och ordinera lämplig behandling.

Liknande symptom tyder på att prostatit har gått in i en mer komplex form. Den inflammatoriska processen hade trots allt också påverkat urinsystemet. Följaktligen kan konsekvenserna av denna sjukdom vara:

 • Njursvikt
 • cystit;
 • Uretrit.

Den sista sjukdomen kännetecknas av colliculit. Dessutom uppstår erektioner ofta under natten. Ejaculation sker tidigare än den tid som krävs. När det gäller urinutsläpp blir de vanligare. Passa ganska smärtfritt, vilket ger mannen obehag.

En annan farlig kronisk prostatit är att det leder till utvecklingen av vesikulit. Det kännetecknas av den inflammatoriska processen på vissa ställen. Detta inkluderar ägg, epididymis, seminal blåsor. Skadliga bakterier i dem kommer genom den bakre urinröret eller genom munnen av kanalerna, vilka är ansvariga för utsöndringen av fröet.

Sexuellt system

Särskilt farligt är kronisk prostatit för prostata. Och det är inte förvånande. Trots allt påverkar den inflammatoriska processen först och främst den här kroppen. Som ett resultat drabbas han av allvarliga förändringar som påverkar patientens allmänna tillstånd. Observerat otillräckligt arbete i prostata, är utsöndringsprocessen bruten. När körteln minskar finns det inte tillräckligt med mikrocirkulation, vävnaderna är atrofierade och musklerna sväller.

Om urinering åtföljs av smärta, är det nödvändigt att konsultera en specialist. Endast han kommer att hjälpa till att avgöra vad som är orsaken och hur man eliminerar obehag. Läkaren kommer att ordinera en behandlingskurs, varefter patientens tillstånd kommer att förbättras avsevärt. Om symtomen förblir efter detta är sannolikheten för komplikationer hög. Ofta bildas kroppen och ackumulerar stenar. Detta beror på cystor som förekommer i prostata. De är farliga för kroppen. När de skadar honom och leder till sjukdomar i cirkulationssystemet.

Faren för kronisk prostatit är bildandet av adenom. Den bildas med hjälp av körtelvävnader och en hyvlingskomponent. Denna nya tillväxt är godartad. Efter en viss behandling försvinner det, men inte alltid. Oftast finns det en liten nodulär. Det är viktigt att märka sin närvaro i tid, eftersom den kommer att öka i storlek och leda till nya problem med tiden. Knutpunkten kommer att störa den normala urinutmatningen, eftersom den sätter tryck på lämpliga kanaler.

Prostatit uppträder vid olika åldrar hos män. Om den tidiga behandlingen inte genomfördes kommer sjukdomen säkert att känna sig igen. Sjukdomens progressionstid är 60 år. De viktigaste konsekvenserna av sjukdomen är utveckling av cancer tumörer. De förekommer i käftens perifera vävnad.

Skleros av prostatakörteln ses också ofta med obehandlat tillstånd. Denna sjukdom är helt svår att eliminera, så det visar sig mycket sällan. I princip återstår det, men i en mer acceptabel form. De viktigaste tecknen på sjukdomen är:

 • Störningar vid urinutsöndring. Patienten upplever ständig svårighet;
 • Klipp smärta vid urinering
 • Prostatakörteln blir mindre och tätare.

infertilitet

Prostatit påverkar funktionella förmågor hos reproduktionssystemets organ. Detta inkluderar försämring av styrkan, det är signifikant minskat, libido. I vissa fall leder allt detta till att en man inte kan uppfylla sitt primära syfte - att bli barn. Experter diagnostiserar infertilitet.

Så snart viljan till det motsatta könet minskar, försvagas styrkan. Vid första etappen blir erektion svagare, då förvärvar den en snabbt flytande form och är oregelbunden. Många män lurar på dessa störningar för enkel trötthet. Men med tiden förbättras inte situationen. Varje dag ser han en liknande situation. I slutet kommer detta att leda till impotens.

Nervsystemet

Nervsystemet lider inte mindre än andra hos prostata. Och de är knutna till varandra. Negativa förändringar i en människas sexliv påverkar oundvikligen hans psykologiska tillstånd. Eftersom han är missnöjd med att han förlorade sin tidigare styrka.

 • Ångest och ångest;
 • nervositet;
 • Bristande intresse för livet, brist på initiativ;
 • Depression.

Dessutom minskar arbetskraften. Som ett resultat blir han svag, inte bara i sexuellt liv utan också fysiskt. Det finns obehagliga och ibland smärtsamma förnimmelser i anus, länd och perineum.

Undvik dessa och andra problem kommer att möjliggöra en snabb behandling av prostatit. Vid de första tecknen på sjukdom måste du gå till läkaren. Han kommer att utse en effektiv behandling, varigenom patienten helt kommer att bli av med sjukdomen.

Vad som är farligt är prostatit

Prostatit - den vanligaste sjukdomen hos det genitourära systemet hos män. Det är fel att anse denna sjukdom uteslutande åldersrelaterad.

Risken för att utveckla prostatit är vid vilken ålder som helst. Inflammation av prostatakörteln ger mannen inte bara fysiologiskt obehag, men leder också till en nedbrytning i det psykologiska tillståndet.

Tyvärr vänder de flesta medlemmarna av det starkare könet till doktorn för hjälp, det är för sent. Sjukdomen har tid att förvärva ett kroniskt stadium, vars fara ligger i allvarliga komplikationer.

Kortfattat om orsakerna till prostatit

De viktigaste faktorerna som påverkar utvecklingen av prostatit är:

 • kränkning av termisk regim. Systematisk hypotermi hos hela organismen eller könsorganen. En kraftig förändring i kroppstemperatur under badprocedurer;
 • brist på rationell fysisk aktivitet. Hypodynamisk livsstil och låg sportaktivitet;
 • ohälsosam mat. Förekomsten av feta livsmedel, brist på tillräckliga vitaminer och mineraler, alkoholmissbruk;
 • instabilt sexliv;
 • venerala infektioner, särskilt i kronisk form;
 • inte iakttagande av regimen av arbete och vila. Överarbete och brist på ordentlig sömn;
 • kroniska sjukdomar i urinvägarna.

Prostatit klassificeras enligt formuläret: akut och kronisk.

Den andra formen karaktäriseras av en mild symptomatologi. På grund av detta är den inflammatoriska processen förlängd, risken för komplikationer ökar.

Hotet och risken för komplikationer

Att försumma symptomen på prostatit, bristen på snabb behandling, komplicerar i hög grad eliminering av sjukdomen och ökar utvecklingen av patologier.

Konsekvenser av akut prostata skada

Den allvarligaste komplikationen av akut prostatit är ackumuleringen av pus i prostata vävnaderna (abscess i prostatakörteln). Behandling av denna patologi är enbart en operation för att dissekera suppuration och buketturetra (urinrörets utvidgning med hjälp av en speciell metallplugg). I detta fall är patienten extremt svårt tillstånd:

 • ökning i temperatur till 40 grader;
 • allvarlig skärsmärta i perineum och könsorganen
 • frossa;
 • svullnad av prostata.

Den vanligaste komplikationen är sjukdoms kroniska stadium.

Vad som är farligt är kronisk prostatit

Den kroniska formen av prostatit ligger i den förändrade symtomatiska banan av sjukdomen. Perioder av återfall, kännetecknad av akuta manifestationer: smärta, utsöndring av prostats utsöndring, brott mot styrkan, frustration av urinering. Detta tillstånd ersätts av remission, under vilken patienten inte kan uppleva obehagliga känslor, förutom att det ofta är svårt att tömma blåsan. Sjukdomen är nästan asymptomatisk, men fortsätter att utvecklas, vilket manifesterar sig i en regelbunden period av förvärring.

Om man tar remission för att bli av med sjukdomen, improviserar man behandlingen ledsen, vad som inte kan göras under alla omständigheter.

Terapi måste spenderas länge och gå igenom hela kursen.

Farliga komplikationer:

 • adenom i prostata. Schema: normen och prostata adenom

En populär komplikation är en godartad tumör som bildas på prostatakörteln. Vid felaktig behandling kan den omvandlas till en cancer tumör;

 • uretrit. Schema: urinrör hos män

Urinflammation. Antibiotika och procedurer för tvättning av urinröret med antiseptiska lösningar används för behandling;

 • vesiklar. Schema: Placering av partiella vesiklar

  Akut inflammation av sämsta vesiklar. Behandlingen av sjukdomen är komplex och lång. Inte iakttagandet av villkoren för terapi garanterar i praktiken infertilitet

 • epdidimoorhit. Schema: orsaken till eppidimorchitis

  Inflammation av testiklarna, som sällan hittades som en självständig sjukdom. Vid akut sjukdom indikeras ett kirurgiskt förfarande för borttagning av testikel (orchiektomi);

 • pyelonefrit. Schema: pyelonefrit

  Bakteriell njursjukdom, vilket ofta orsakar njursvikt. Kronisk form av sjukdomen kan leda till funktionshinder;

 • cystit. Schema: Cystitis

  Blåsans inflammation, ofta komplicerad genom återflöde (kasta) urin i njurarna;

 • infertilitet. Schema: minskning av spermatozoids antal och patologi

  Texturen och kvalitetssammansättningen av spermierna ändras. Den första graden av sjukdomen kräver lång, dyr behandling. Den andra - ger praktiskt taget ingen behandling;

 • brott mot erektion. Schema: reduktion av erektion

  Ödem i prostatakörteln med prostatit, framkallar smärtsamma känslor under samlag och ejakulation. Detta leder till misslyckande av erektil funktion och minskad sexuell lust;

  I avsaknad av behandling för prostatit är fullständig erektil dysfunktion oundviklig över tiden;

  Systematiska misslyckanden i sexuella relationer leder till depression och psykogen impotens;

 • scleros av prostata. Den mest fruktansvärda skadorna är döden av prostatakörtlarna. Det är en allvarlig och obotlig sjukdom. Patienten kan bara existera på smärtstillande medel. Sjukdomen leder alltid till ett dödligt utfall.
 • Det är viktigt att:Eventuell lesion av prostata behöver behandling i tid. Det är oacceptabelt att starta en sjukdom. Efter att ha blivit bekant, än prostatit är farligt, bör mannen lyssna på egna känslor. Om du har obehag i könsorganet bör du alltid kontakta en läkare.

  De mest utsatta för prostatacancer är män som:

  • leda en stillasittande livsstil, undvik sportaktiviteter
  • lider av kronisk förstoppning
  • älskare av tillfälliga intima relationer (särskilt oskyddad sex);
  • avstå från sexuella relationer (oavsett vilka skäl).

  Förebyggande av prostatit

  För att undvika sjukdomen måste man följa åtgärder för att förhindra inflammation i prostata:

  • rätt näring
  • vanligt kön
  • högkvalitativ vila;
  • rationella systematiska sportbelastningar;
  • förebyggande av sexuellt överförbara infektioner;
  • undvikande av hypotermi
  • Urologiska årliga förebyggande undersökningar
  • regelbundet intag av vitamin mineral komplex och biologiskt aktiva tillsatser för män.

  Liksom någon annan sjukdom är prostatit lättare att förebygga än att behandla. I videon nedan talar en specialist om det obligatoriska för var och en, omhändertagande av sin hälsa, männens procedurer för att förebygga denna gemensamma sjukdom.

  Förekomsten av konsekvenserna av prostatit beror bara på mannen själv. Med tiden kan den upptäckta sjukdomen behandlas med moderna läkemedel.