Huvud
Symptom

Prostatacancer hos män

Sjukdomar i prostatakörteln hos män - en mycket vanlig sjukdom som drabbar cirka 50% av den manliga befolkningen vid 50 års ålder och nästan 90% äldre än 75 år. Därför måste alla äldre män känna till metoderna för förebyggande, orsakerna till utseendet och sättet att härda denna sjukdom.

Vad är prostatakörteln?

Prostatakörteln är ett organ i den manliga kroppen, som består av två trapezformiga lober i form av en kastanj, som är förbundna med en isthmus. Körteln är placerad under blåsan och rör den med sin konkava bredare bas, i urinrörets område, som smalnar, girdling urinröret med sin isthmus. Den vänstra och högra delen av prostatan består av muskelvävnad och körtelformationer (cirka 30 i kroppen), utsöndringskanalens mun befinner sig i urinrörets väggar.

Funktioner av prostata

Prostata utför olika funktioner i kroppen av män, de viktigaste är:

 • Sekretoriska. Kroppen utvecklar en hemlighet i form av en slemhaltig fraktion, som är en viktig del av spermier och reglerar testosteron i hankroppen. Hemligheten spelar en viktig roll i sammansättningen av manlig spermier, som är ansvarig för spermatozoas aktivitet. Hos män utvecklas hemligheten ständigt, men vissa sjukdomar kan leda till misslyckande av dess bildningsmekanism. Spermierna hos män blir för flytande eller tjocka, och spermatozoer förlorar sin rörlighet, vilket bidrar till manlig infertilitet.
 • Motor. Fibrino-membranfilmmembranet som skiljer prostatens lobar får det att krympa, bildar en urinhållande ring (sphincter).
 • Barriär. Järn syntetiserar ämnen som neutraliserar infektioner som tränger in i organen genom urinvägarna.

Sjukdomar i prostata

 • Adenom - en ökning i kroppen på grund av den ofrivilliga spridningen av dess vävnader.
 • Prostatit är en prostatatumör hos män, denna komplikation orsakar ibland vesikulit.
 • Cancer är en malign tumör, hos unga män finns dess variation - sarkom.
 • Stenar - förekommer i prostatakörteln på grund av njursvikt.
 • Abscess är ett försummat stadium av den inflammatoriska processen med utseendet av pustulära foci.
 • Tuberkulos-Kochs bakterie, tillsammans med lungorna, påverkar andra organ.

Det vanligaste adenom, prostatit och cancer.

Adenom av prostata

Synen att adenomen (prostatakörtelns cysta) - en följd av den naturliga åldrandet hos den manliga kroppen är ganska välkänt. Detta bekräftas av statistik - hos äldre män är risken för sjukdom hög. Prostatit och prostata adenom diagnostiseras hos män över 50 år, cirka 90% av den manliga befolkningen över 75 år påverkas i varierande grad.

Faktorer som påverkar manifestationen av adenom är i studietrinnet, men studierna avslöjade följande mönster som påverkar processen för bildandet av sjukdomen:

 • Genetics. Utseendet hos manlig adenom efter 50 år har en arvelig karaktär av predisposition. Studier har visat att hos manliga släktingar i prostatacystosen börjar utvecklas, vanligtvis i samma ålder och har samma symtom och flöde.
 • Hormonella förändringar. Här är förhållandet mer naturligt, sjukdomen utvecklas i ålderdom under åldringen av det manliga reproduktionssystemet och en minskning av antalet könshormoner.
 • Fetma. Risken för utseende av adenom hos män med övervikt ökar i tider - fet vävnad förhindrar blodflöde i bäckenregionen.
 • Felaktig mat. Överskott av skadlig mat medför risk för inflammation i prostatakörteln. Män som upprätthåller en balanserad diet, möter symtom på sjukdomen mycket senare.
 • Livsstil. Prostatan ligger i bäckenet och eventuell stagnation av blod och muskelsvaghet med en lång sittställning påverkar dess funktionalitet negativt.
 • Dåliga vanor. Användningen av alkoholhaltiga drycker och tobaksrökning avslöjade inte ett direkt samband med prostata sjukdomar, utan snarare är de faktorer som accelererar åldrande av organismen som predisponerar utvecklingen av patologi.

Symtom och behandling

Sjukdomen fortskrider långsamt, så många uppmärksammar inte omedelbart det och börjar behandlas sent.

När adenom i körteln växer och knölarna komprimerar urinkanalen - det här gör det svårt att få urinen ur kroppen, så att tecken på adenom är huvudsakligen förknippade med urinering. Det finns tre stadier av prostata adenom, som kännetecknas av manifestationer:

 • Kompenseras. I detta skede uppstår urinering oftare än vanligt och är svårt, strömmen är svag och trög. Symtomen är mest uttalade på natten - det kan kräva tömning 5 till 8 gånger;
 • Subcompensated. Symtom inkluderar ofullständig frisättning från urin, ökar ökar, urin börjar släppa ut. Det är torr mun och törst, vilket indikerar njurarnas kränkningar.
 • Dekompenserad. Omöjligheten att rensa urinblåsan, mängden urin kan vara ca 2 liter, blåsan sträcker sig, dess känslighet går förlorad. Urin går ofrivilligt när som helst på dagen, funktionen av njurarna är helt nedsatt.

Effektiv behandling i komplexet, som, förutom att ta medicin, innefattar fysioterapi och överensstämmelse med arbets- och vilaregimen:

 • Läkemedelsmetoder. Behandling med läkemedel är ett effektivt sätt att minska tumörens storlek. De viktigaste läkemedlen för behandling är alfa-adrenoreceptor-blockerare, vilket bidrar till att minska muskeltonen. Detta leder till en minskning av trycket i urinblåsan och underlättar väsentligt urinering.
 • Dessutom förskrivs alfa-reduktashämmare-substanser förhindrar omvandling av testosteron till dihydrotestosteron, och anti-exudativa och antiinflammatoriska läkemedel kan också ordineras.
 • Sjukgymnastik. En uppsättning fysiska övningar för att förbättra blodflödet i musklerna och organen i det lilla bäckenet. Metoden att värma cysten med en elektrisk ström används också av enheter som sätts in genom ändtarmen. I det här fallet är en balanserad kost som ger kroppen nödvändiga ämnen för att återställa urinsystemet.
 • Kirurgiska metoder. Med förhöjning av prostata adenom till 2 och 3 grader blir droger kraftlösa och kirurgiska operationer används.

De mest smärtfria och med få komplikationer är transuretral kirurgi. Det finns ett borttagning av övervuxna vävnader genom urinröret med hjälp av en rezisskop. Om det är omöjligt att utföra en transuretral operation, används en prostatektomi - en smärtsam och traumatisk operation med fullständigt avlägsnande av prostatakörteln.

prostatit

Prostatit är en inflammatorisk sjukdom som orsakas av kapillär stagnation (abakteriell prostatit) eller genom infektion i en manlig kropp. Infektion kan överföras sexuellt eller gå in i organ genom urinröret eller rektum.

Orsaker till prostatit

I ett överväldigande antal fall har inflammation i prostatakörteln en kronisk, icke-bakteriell form i samband med stillastående processer i orgeln. Huvudorsakerna och faktorerna för uppkomsten av denna sjukdom är följande

 • Hormonala abnormiteter uppstår vid otillräcklig minskning i kroppen av hormoner som är ansvariga för erektion och ejakulation.
 • Brott mot blodcirkulationen som orsakas av svullnad eller klämning av blodkärl kan orsaka inflammation;
 • Skador i perineum och urinblåsa, åtföljd av stagnation i blodkärlen - detta kan orsaka kronisk inflammation;
 • Missbruk av alkohol orsakar inflammation och minskar kroppens skyddsfunktioner.
 • Sjukdomar i urinvägarna, vilket leder till en minskning av urinröret och en överträdelse av urinproduktionen.
 • Ett sällsynt sexliv ökar risken för blodflödesstagnation i prostatakörteln. När utlösning sker en naturlig massage i körteln, vilket är det bästa förebyggande mot prostatit. För att minska risken rekommenderas att ha sex minst 3 gånger i veckan.
 • Professionell aktivitet eller stillasittande livsstil orsakar stagnation av blod i organ som finns i bäckenområdet.

Symtom och behandling

Den mest kända urologiska manliga sjukdomen har följande symtom:

 • Buksmärta i urinproduktion
 • Konstant smärta i perineum och skrotum;
 • Kort samlag med nedsatt erektion;
 • Försvinnande av spontan morgonrörelse vid fyllning av blåsan.

Inflammation av prostata hos män behandlas med läkemedel och komplex: antibakteriella medel används efter detektering av patogenen, läkemedel som lindrar inflammation, diet och terapeutiska förfaranden.

Drogbehandling. Antibiotika av fluoroquinolonserierna (levofloxacin), antiinflammatoriska läkemedel (ibuprofen) används. Alfa-adrenoblocker (proflosinom) visas, vilket underlättar urinprocessen. Hormonala preparat av två grupper ordineras: glukokortikoider och androgenhaltiga hormoner. Sjukgymnastik. Massage i prostatakörteln, terapeutisk gymnastik, akupunktur, vattenprocedurer visas.

Prostatacancer (karcinom) är en malign tumör lokaliserad i sitt område. Skadliga sexuella och urinfunktioner, hotar patientens liv. Carcinom är ganska vanligt och står för cirka 10% av alla manliga cancerformer.

Vad är karcinom

Orsakerna till karcinom har ännu inte avslöjats, men följande mönster observeras:

 • Ålder. Manliga hormonella förändringar orsakar sjukdomar i prostatakörteln som leder till cancer. Det är uppenbart att utseendet av carcioma är direkt relaterat till mängden testosteron i kroppen, det sänks hos äldre.
 • Ärftlighet. Om genus av män var cancerpatienter, då riskerar sjukdomen att fördubbla. Ärftlighet skiljer sig från det vanliga åldersrelaterade karcinom i början av starten (6 till 7 år).
 • Livsstil. Beteende hos en person har en signifikant effekt på förekomsten av prostatacancer. Alkoholhaltiga drycker, rökning och droger på grund av deras höga mutagena effekter på kroppen leder till degenerering av en godartad tumör till en cancerös.
 • Ström. Överdriven konsumtion av fettrött kött orsakar cancer, även om det inte finns någon tydlig koppling mellan läkarna.
 • Försämrad urinproduktion: intermittent process, frekventa önskningar, brännande och smärtsamma förnimmelser.
 • Smärta i rektal palpation under den fysiska undersökningen.
 • Blod i urin och sperma, impotens.

Utvecklingen av karcomen leder till metastaser i bäckenområdet, med skador på benvävnad, ryggmärg och organ som ligger i bäckenet. Manifestationer med karzio 3 och 4 grader:

 • Benvärk i bäckenet.
 • Ödem i lemmar och kropp, anemi.
 • Förlamning.

Cancerbehandling

Sjukdomen är svår att identifiera i ett tidigt skede utan en särskild undersökning, ett effektivt sätt att övervaka är PSA.

Carcinoma benägna att äldre patienter, så om män över 65 år och sjukdomen är utdragna och metastaser inte är tillämpliga, är det ingen mening att tillämpa ett komplicerat och mycket smärtsam cancerbehandling på grund av den höga dödligheten hos patienter från andra orsaker.

Befintliga metoder för cancerbehandling innefattar följande förfaranden:

 • Kemoterapi och riktade behandlingar. Användningen av droger i kemoterapi hämmar tillväxten av cancerceller, skadar det friska och skadar hela kroppen.
 • En alternativ metod är riktade läkemedelsbehandling, där cancerceller genomgår en målad attack av monoklonala antikroppar med minimal skada och lättare behandling;
 • Hormonala effekter. Användningen av en uppsättning hormoner kan stoppa eller signifikant sakta ner utvecklingen av cancerceller. Metoden tjänar vanligtvis som ett komplement till en kirurgisk operation eller bestrålning, men det är möjligt att endast behandlas av hormoner.
 • Ray. Röntgenbestrålning av en lokaliserad tumör medför många negativa effekter och är inte särskilt lämplig. För behandling gäller mer sparsamma metoder - brachyterapi och ultraljudsbehandling;
 • Brachyterapi är leveransen till organet genom ändtarmen med hjälp av en nål av en radioaktiv isotop av jod. Lokalisering av injektionsstället är korrekt, strålning förstör cancercellerna i körteln utan att skada andra organ;
 • USA - terapi - en lokal ultraljudseffekt på cancerceller, vilket leder till deras fullständiga förstöring.

Kirurgiska metoder är effektiva i de tidiga stadierna, två metoder för kirurgisk ingrepp används.

 • Prostatektomi - prostatan är helt utskurad - det här är en traumatisk kirurgisk operation;
 • Transuretral resektion - borttagning av cancer tumör genom urinröret i delar med hjälp av en reziskopa.

Hane prostata och dess behandling är en viktig fråga för många äldre människor. Prostata behandlas ganska effektivt med användning av medicinska läkemedel, behandlingen med folkmedicin är ganska förebyggande.

I cancer effekt kan uppnås genom att lokalisera metastaser med sjukdom kropp (karcinom i 1 och 2 grader), aktuella metoder för behandling i motsats till konventionellt mer effektiv och smärtfri.

Hur och hur man behandlar prostatit hos män med tecken på sjukdom

Inflammation i vävnaderna i prostatan (prostatit) - detta är den vanligaste urologiska sjukdomen hos män över 30 år, som kan utlösas av olika miljöfaktorer eller interna störningar och fel. Alla som står inför detta problem, är intresserade av hur man effektivt behandla prostatit vad man ska göra, för att inte förvärra situationen och för att förhindra komplikationer. Det är viktigt att ansöka om kvalificerad medicinsk hjälp i tid, för att bestämma typen av sjukdomen och för att få omfattande behandling.

Typer av prostatit hos män och egenskaper hos deras behandling

Formen av sjukdomen i prostatakörteln, särskilja:

 • kronisk;
 • akut.

Utgående från orsaken till utseendet klassificeras prostatit i:

kronisk

Det kännetecknas av en långsam och långvarig kurs, symtomatologin hos sjukdomen är dåligt uppenbar. Kronisk prostatit förekommer ofta hos medelålders män, och om de lämnas obehandlade, kan utvecklas till en försämring av BPH. Den främsta orsaken till manifestationen av denna typ av prostatit är penetrationen i mikroorganismernas prostata, vilket förstör dess väggar.

Kliniska tecken på kronisk form är:

 • känsla av stickningar, brännande, periodisk skarp smärta i ljummen;
 • sexuella störningar - för tidig utlösning, svag erektion, smärta vid utlösning, minskad sexuell lust;
 • svaghet, irritabilitet, apati
 • frekvent svårighet och fördröjning av urinering;
 • lindrig värk i perinen.

Med kronisk prostatitbehandling kan du inte fördröja för att inte provocera komplikationer. Huvudbehandlingssystemet består av:

 • mottagning av antibiotika;
 • operativt ingrepp (i försummade fall)
 • massage i prostatakörteln;
 • magnetisk terapi;
 • kostnäring;
 • sjukgymnastik;
 • traditionell medicin.

bakteriell

Denna typ av inflammation i prostata är vanligare hos män 20-40 år gammal. Bakteriell prostatit uppstår som ett resultat av att komma in i prostata av olika mikroorganismer:

 • Pseudomonas aeruginosa;
 • mykoplasma;
 • E. coli;
 • chlamydia;
 • enterokocker;
 • trichomonas;
 • Staphylococcus aureus.

Terapi av bakteriell prostatit består av:

 • förskrivning av antibiotika eller antiinflammatoriska läkemedel;
 • överensstämmelse med kosten
 • loppet av fysioterapi.

Läs mer om vad bakteriell prostatit är, om dess orsaker, diagnos och behandling.

skarp

Med denna typ av prostatacetologi uppstår sjukdomen plötsligt och fortskrider snabbt. Behandling av akut prostatit förekommer endast på ett sjukhus. För en tidig återhämtning används moderna metoder och preparat, vilka inkluderar:

 • antiinflammatoriska läkemedel och suppositorier;
 • mediciner för att minska ödem i prostata och normal urinering
 • immunomodulatorer;
 • antibiotika;
 • mikroclysters på basis av helande örter;
 • fysioterapi.

calculary

Denna typ av prostatisk sjukdom uppträder mycket sällan och förekommer hos äldre män. Orsaken till calculouse prostatit är närvaron av prostatakörteln stenliknande tätningar som bildas som ett resultat av kronisk processer av salter eller kalciumfosfater, prostata sekretion, inflammatoriskt exudat. I närvaro av stora stenar är kirurgisk ingrepp nödvändig. I andra fall med beräknad form utser läkare:

 • antiinflammatoriska läkemedel;
 • immunomodulatorer;
 • antibiotika;
 • sjukgymnastik;
 • massor av prostata.

infektiös

Sådan prostatit orsakas av penetrering i vävnaderna hos olika patogener av infektioner: mikrober, virus eller mikroskopiska svampar. Skill mellan akuta och kroniska former av denna typ av sjukdom. För att behandla infektionsformen fortsätt omedelbart, utan att vänta på resultaten av testen, med hjälp av:

 • antibakteriell terapi;
 • sjukgymnastik;
 • rätt näring.

Vad och hur man behandlar prostatit i hemmet

Behandling av en akut eller försummad form av prostatit utförs endast på ett sjukhus, när ett allvarligt tillstånd är nödvändigt, kirurgisk ingrepp. Men okomplicerade former av sjukdomen eller kronisk återfall behandlas effektivt hemma eller outpatient. Behandling av sjukdomen hos män i hemmet är endast möjlig med tillstånd av en läkare. En gynnsam effekt på prostatan har en massage och hirudotherapy goda resultat uppnås medicinsk gymnast och medicinsk behandling, örter och extrakt kan hämma utvecklingen av patogener-bakteriell sjukdom.

medicinering

Inflammation av prostatakörteln är en sjukdom som kräver ett integrerat tillvägagångssätt och använder inte bara mediciner från prostatit, men också andra metoder. Utan mottagning av högkvalitativa droger för att uppnå en bestående effekt kommer inte att fungera.

Vid komplex behandling av prostatit används ofta fyto-läkemedel.
"LIKOPROFIT®." - komplex av naturliga komponenter Komponenter "LIKOPROFIT®", selektivt ansamlas i prostatavävnad, minska symtomen på inflammation, öka de skyddande funktioner, skydda celler från förstörelse av fria radikaler och styrprocessen av överdriven tillväxt av prostata * På grund av den komplexa och. (1) Komponenter av "LYKOPROFIT®" mot bakgrund av standardbehandling av effekterna tivt påverkar de huvudsakliga symptomen på kronisk prostatit, bidra till en förbättring av urinering: minska frekvensen av urinering och öka urinflödet, må bättre och har en reparativ effekt hos patienter med kronisk prostatit *

Här är en lista över andra droger:

 1. Antibakteriell. Antibiotika - den viktigaste drogen i kampen mot patogena bakterier i prostata, de är bra på att avlägsna inflammatorisk process, förstör helt patogenen. Dessa inkluderar:
 • sumamed
 • ofloxacin
 • moxifloxacin
 • ciprofloxacin
 • lomefloksatsin
 • Gatiloksatsin

Med kronisk prostatit kommer läkemedel att vara effektiva:

 • doxycyklin
 • metatsiklin
 • erytromycin
 • oleandomycin
 • cefalexin
 • Alfa blockerare

alfa-blockerare grupp innebär en positiv effekt på muskelcellerna i prostatan, vilket resulterar i muskelkramp genom att koppla av stabiliserad sfinkerov arbete, förbättrar flödet av urin. Sådana läkemedel innefattar:

 • amikacin
 • gentamicin
 • terazosin
 • Alfozutsin
 • fentolamin
 • prazosin
 1. Hormon. Läkemedel av denna typ används endast för behandling av prostatit som föreskrivs av en läkare. Behandling av prostata med hormonella tabletter har antiinflammatorisk och stimulerande erektilfunktion av verkan. Bland de läkemedel som används för hormonbehandling finns följande:
 • Androkur
 • flutamid
 • Cyproteronacetat
 1. Som ett antiinflammatoriskt medel gäller:
 • Perdnizolon
 • hydrokortison
 1. Muskelavslappnande medel eller antispasmodik. Läkemedel i denna grupp används som smärtstillande medel för prostatit. Dessa inkluderar:
 • Mydocalm
 • metokarbamol
 • baklofen
 1. Immunmodulerande. Öka kroppens försvar och allmän immunitet vid behandling av prostatit kommer att kunna göra sådana läkemedel som:
 • neovir
 • polyoxidonium
 • tsikloferon
 1. Rektala suppositorier. Tillsammans med läkemedel för prostatit rekommenderas att använda medicinska preparat av extern användning, såsom ljus. De kan vara med antibiotika, biodlingsprodukter, antispasmodik. Ljus har en fördelaktig effekt på prostatakörteln, eliminerar svullnad, lindrar inflammation och smärta, återställer normal urinering, förbättrar blodcirkulationen. De vanligaste som används för prostatit är:
 • Bioprost
 • Prostopin
 • viferon
 • Olestezin
 • prostatilen

Massage i prostata

Bota en prostatit och andra manliga sjukdomar kommer att hjälpa terapeutisk massage. Det tar bort inflammation och smärta i prostata, förbättrar kraften, gör att du kan rensa körteln från pus och bakterier, stimulerar blodflödet till prostatakörteln. Teknik för att utföra en prostata massage:

 • Sessionsperioden är 1-2 minuter. Före proceduren behöver patienten koppla av och dricka några glas vatten. Massage med ett finger eller använd en prostata-elektromassage.
 • Placering av patienten: Stående på raka ben, vilande av palmerna på soffan.
 • Läkaren masserar först anusöppningen, så att fingersprutningen (eller massageanordningen) är smärtfri. Därefter injiceras handfingeren (där handsken bärs) in i ändtarmen.
 • Vidare masseras massorna av prostatakörlarnas yta.

fysisk träning

För komplex terapi, för den bästa effekten av behandling av prostatit, behöver du lägga till enkla sportövningar som bidrar till att öka leverans av körtlar med blod och syre. användbara:

 • övningar på pressen;
 • sportig eller långsam promenad;
 • knäböj;
 • jogging;
 • träna "björk".

Behandling med leeches

Hirudoterapi är en effektiv teknik i kampen mot prostatit, eftersom blodtillförseln stimuleras under sessionen. Leeches placeras på backpasset i "X" -schemat, där mitten av brevet är anuset och kanterna av det är leeches. Kursen ska göras 5 gånger med obligatoriska raster i 4-5 dagar. Fördelen med mjölkbehandling med prostatit är av trippel betydelse, det är:

 • minskning av volymen av blod som cirkulerar i området för inflammation;
 • förbättring av blodcirkulationen
 • mättnad av kroppen och prostata med användbara ämnen som kommer med salivleech.

Folkrättsmedel för hembehandling

Behandling av prostatit med folkmekanismer hemma har en positiv effekt på hälsan, eftersom många metoder redan har testats i århundraden. Bland de vanliga sätten av detta slag är:

 • Pumpa frön. I frön av denna växt innehåller mycket zink, vilket är nödvändigt för människors hälsa och effektivt behandla prostatit. Till kroppen fick en daglig dos zink, äta 30 solrosfrön en dag före måltiderna.
 • Tinktur från aspenbarken. Infusion har en positiv inverkan på prostatakörteln, och det är lätt att förbereda. Huvudingrediensen är aspargel måste samlas in innan knopparna och lövblommorna blommar och torkas i ugnen. 100 gram torr barkkrossa, häll i en halv liter burk och häll 200 gram alkohol eller vodka. Stäng burken tätt, insistera på en mörk plats i 10-14 dagar. 20 droppar av den färdiga filtrerade infusionen späds med kvart i ett glas vatten och druckas under månaden 3 gånger om dagen före måltiderna.
 • Biter av bin. En orolig men effektiv metod för behandling av prostata, varaktig 3 veckor. Du bör börja med en bit, varje dag lägger en till. Fortsätt så tills du ringer upp till 10 bitar per dag. För framgångsrika resultat vid behandling av prostata med en bik, utförs injektioner i följande ordning:
 1. På höger sida - mellan tummen och pekfingret.
 2. Vi upprepar samma sätt på vänster sida.
 3. På höger armbåge.
 4. På vänster armbåge.
 5. Område av solar plexus.
 6. Ljuset.
 7. Till coccyxen.
 8. På vänrocnemius på vänstra benet.
 9. På samma sätt på högra foten.
 10. Achilles sena till höger.
 11. Sedan lämnade.
 • Propolis. Utmärkt lindrar spasmer och inflammation i prostatakörteln. Det tas inuti och i form av ljus. Förloppet av behandling av prostata varar 20 dagar, varje kväll i ändtarmen sätts ett ljus.
 • Bad med havssalt har en helande, avslappnande effekt på kroppen och prostata, förbättrar blodcirkulationen.
 • Avkok av lökskal. Läkemedlet påverkar prostata positivt och är ofarligt för kroppen. Det tvättade lökskalet kokas i kokande vatten i 5 minuter. Sedan blandas blandningen 2 timmar, filtreras. Infusionsdryck under månaden för 1 tesked 3 gånger om dagen.

Kirurgisk behandling av prostatit

Kirurgi för prostatit utförs i kritiska fall, vid behov, för att bevara patientens liv och hälsa. Huvudtyperna av sådan behandling innefattar följande operationer:

 • Resektion av prostata. Delvis avlägsnande av prostatakörteln.
 • Omskärelse. Skärning av penis prepuce.
 • Prostatectomy. Avlägsnande av hela prostatakörteln.
 • Dränering av abscess. Rening av prostatakörteln från purulent ackumulering.

Förebyggande av sjukdom

För att förhindra förekomst av prostatit måste du följa reglerna för en hälsosam livsstil. För att göra detta, använd dessa tips:

 • Öka fysisk aktivitet. För att förhindra kränkningar av blodcirkulationen i bäckenregionen och stagnation i prostata, träna. Användbar: Atletisk promenad, volleyboll, dans, simning, fitness, tennis. Oönskad: maktsporter, stillasittande livsstil.
 • Ät rätt. Ät inte alltför fet, salt, kryddig, stekt, rökt, sylt mat. För den normala funktionen av prostata, bör den dagliga kosten bestå av användningen av olika spannmål, sura mjölkprodukter, du behöver äta mer frukt och grönsaker. Drick mycket vatten.
 • Få en permanent partner och skydda dig själv under samlag. Slumpmässiga anslutningar, frekvent förändring av partners påverkar prostata körteln negativt.
 • Ha ett regelbundet sexliv. Normen för medelålders män anses vara kön 2-3 gånger i veckan, men inte mer än 1 gång per dag. Med ett konstant sexuellt liv utförs prostasmassage, vilket minskar risken för bakteriell multiplikation i prostatakörteln.
 • Undvik hypotermi.
 • Regelbundet genomgå en undersökning. Många vet inte vilken läkare som behandlar prostatit hos män. Massage och behandling av prostata utförs av en urolog eller andrologist.

video

Massage i prostatakörteln är en medicinsk procedur, men det kan göras hemma. Det är nödvändigt att träna, för det rätta sättet att massera prostata från första försöket är inte för alla. Den mest bekväma hållningen i prostatens massage ligger på baksidan med böjda, utspädda ben. Använd handskar vid hantering. För att komma in i ett finger är det nödvändigt långsamt och noggrant, preliminärt väl med smörjmedel med Vaselinum. Titta på en kort videoföreläsning där du kan ta reda på hur du gör en prostata massage själv:

recensioner

Jag hade prostatit, som åtföljdes av smärtsamma smärtor. Jag bestämde mig för att försöka hirudoterapi. Denna procedur är inte mycket trevlig, men helande. Jag gick igenom 10 sessioner, och nu i tre år minns jag inte ens prostatit.

3,5 år sedan diagnostiserades jag med kronisk prostatit. Många metoder har upplevt på sig själva, inklusive folkmedicin. Komplex behandling fungerar bäst: Jag använder artesin från läkemedel, i form av motion - jag går på promenader, försök att följa en diet. Hälsotillståndet är normalt.

Jag trodde inte att jag vid en sådan ung ålder skulle påverkas av prostatit. Det är bra att jag vände mig till doktorn i tid, även i början. Jag rekommenderades komplex behandling av sjukdomen, använda massage och motion. Resultatet var märkbart inom en månad, symptomen på prostatit försvann.

* Instruktioner för användning av kosttillskott till mat LYKOPROFIT®
1. Spivak L.G. Effekt och säkerhet för Lycoprofit ® hos patienter med kronisk prostatit och prostatisk adenom. Urology. 2013, nr 2, sid. 118-122;

Informationen som presenteras i denna artikel är endast avsett för informationsändamål. Materialet i artikeln kräver inte självständig behandling. Endast en kvalificerad läkare kan diagnostisera och ge råd om behandling baserat på individuella patienters individuella egenskaper.

Bota prostatakörteln kommer att hjälpa folkläkemedel

Varje organ, vilket system av människokroppen är en viktig och integrerad del av den. Om de alla arbetar tillsammans fungerar kroppen korrekt, utan fel. Men om något går fel, upphör ett av systemen att utföra sin direkta funktion, det påverkar hela kroppen. Detta är också fallet när prostatakörteln inte fungerar ordentligt.

Prostatakörteln är en av körtlarna i det manliga reproduktionssystemet. Det ligger under blåsan, mellan endotarmen och pubicartikuleringen. Prostatan är en opa, liten organ som ser ut som en kastanj. Men trots den lilla storleken kan de sjukdomar som utvecklas på grund av ett funktionsorgan inte vara små.

Folkrättsmedel kommer att hjälpa till att bota prostatacancer

De vanligaste sjukdomar i prostatakörteln innefattar: prostatit, adenom, prostatacancer.

Icke-traditionella metoder för behandling av prostata är effektiva och effektiva. Detta är det perfekta komplementet till den traditionella behandlingen som föreskrivs av den behandlande läkaren. För att snabbt bli av med den här eller den där patologin måste du aktivera tid för hjälp av en specialist. Kom ihåg, ju tidigare du går till sjukhuset, desto tidigare kommer du att återhämta sig.

Det finns ett stort antal receptbelagda läkemedel som inte bara bidrar till att eliminera en ganska obehaglig symptomatologi utan också till en snabb återhämtning. Det viktigaste att mottagandet av förberedelser av icke-konventionell medicin har samordnats med läkaren.

Pumpa frön i behandling av sjukdom

På grund av det stora innehållet av zink har pumpa frön använts sedan antiken för att behandla denna patologi. Det rekommenderas att äta bara trettio frön dagligen, före en måltid.

Du kan också förbereda ett läkemedel från frön. Ta ca 400 gram raka pumpafrön, hugga dem med köttkvarn. Blanda den resulterande vällan med honung - 300 g. Blanda ingredienserna och gör från denna massa små bollar. Placera produkten på en sval plats, helst i kylskåp. I förväg, lägg ut tio saker för att få dem att värma upp lite. Använd bollen tre gånger om dagen, utan att misslyckas före måltiderna.

Ask och asp från prostatit

Du behöver antingen blad av hassel eller bark. Du kan stjäla ingredienserna en åt gången. Om du tog barken, hugga och brygg 10 gram råvaror i tre hundra milliliter kokt vatten. Tätt behållaren och lämna på en varm plats i en halvtimme. Därefter filtreras och dricker 60 ml infusion fyra gånger om dagen. På samma sätt brygga lövverk.

Aspen bark hjälper till att härda sjukdomen. Ta en torr bark, ca 150 gram, hugga och fyll i råvarorna i en flaska och häll sedan vodka. Tätt behållaren och lägg den i kylan i tolv dagar. Ta 20 droppar av drogen tre gånger under dagen.

Kastanjskal för hjälp

Endast mogna kastanjer är lämpliga för beredning av beredningen, därför är det bättre att samla råvaror någonstans i början av september.

Ta skalan av kastanjer, hugga och stjäl 30 g av denna massa i 500 ml kokande vatten. Lämna behållaren på ett torrt, varmt ställe för hela natten.

Nästa morgon häll kompositionen i en emaljgryta, placera på en tallrik och simma på en lugn eld i 20 minuter. Kyl och ta tjugo droppar av drycken fyra gånger hela dagen.

Effektiva medel för behandling av godartad prostatisk hyperplasi

 1. Tillämpning av lök. Rekommenderas dagligen, innan du lägger dig till sängen, använd en medelstor glödlampa. Behandlingsförloppet med lök ska vara femtio dagar.
 2. Du kan också laga lökinfusion. Ta en skal, om ett glas, skölj väl och häll kallt vatten - 500 ml. Placera behållaren på spisen och protil över låg värme i 10 minuter. Sätt sedan på ett torrt, varmt ställe i 40 minuter. Stam och konsumera 150 ml av drycken tre gånger om dagen. Kursen är sju dagar.
 3. Behandling av prostata adenom med valnöt. Skala de tio nötterna från skalet och kombinera med de renade pumpa frön, blanda noggrant. Krossa råvaran med en kaffekvarn och blanda med två skedar av naturlig honung. Konsumera den mottagna massan tillsammans med te tre gånger om dagen.
 4. Det finns ytterligare ett läkemedel, valnötpartitioner kommer att vara användbara för honom. Några skedar av råmaterial häll vatten - 200 ml, placera kastrullen på spisen. När produkten kokar, minska värmen och protilen i trettio minuter. Låt buljongen stå lite. Stam och ta en tredje kopp av drogen två gånger om dagen.
 5. Beredning av läkande infusioner. Anslut bitar av hasselnöt med blommor av hagtorn, gräs gullris, Shandra stenfrö, rhizom harv och köttyxor. Skiv fin alla ingredienserna och brygg några skedar av råmaterial i 300 ml kokande vatten. Placera behållaren i värmen i flera timmar. Ta 70 ml helande infusion minst fyra gånger om dagen. Kurs - trettio dagar.
 6. Behandling av adenom celandine. Ta det torkade krossade gräset och brygg i 200 ml kokande vatten. Insistera åtgärden på en sval plats i flera timmar. Ta en sked stor buljong fyra gånger om dagen, före måltiderna. Behandlingskursen är femton dagar.

Prostatacancer: terapi med icke-traditionella droger

Hemlock hjälper till att övervinna sjukdomen. Häll ett par teskedar av torkade strimlad blomställning växter med en liter vodka eller medicinsk alkohol. Stäng behållaren ordentligt och rengör den i kylan i tjugo dagar. Det rekommenderas att använda en sked av tinktur en gång om dagen. Utan att misslyckas, ta medicinen med varmt vatten. Det tar tre veckor att läka detta läkemedel.

Behandling av prostatacancer genom att skörda örter. Blanda i lika delar torra och hackade växter: nässla, immortelle, ört Leonurus, häften groblad, björk knoppar, ek bark, herde handväska, lämnar tranbär, gräs, rölleka, salvia, randigt, nypon, centaury, gräs, salvia och nypon.

Styr ett gram av 20 råvaror i fyra hundra milliliter kokande vatten. Insistera betyder företrädesvis i en termos, i tre timmar. Stam och konsumera 150 ml av en medicinsk dryck två gånger om dagen. Kursen varar i sextio dagar.

Orsakerna till prostata problem är inflammatoriska sjukdomar, hormonella störningar, brist på nyttiga vitaminer och aminosyror, samt en stillasittande livsstil och störningar i ländkotpelaren.

De vanligaste prostata sjukdomarna är prostatit och prostata adenom, vilket kan leda till utveckling av prostatatumörer.

För att hålla längre män hälsa inte glömma att passera årliga undersökning av en specialist, särskilt om det finns klagomål av täta urinträngningar, lägre buksmärtor och nedre delen av ryggen, nedgången i erektil funktion. Vid behandling av sjukdomar och för förebyggande sätts i livsmedel rika på zink: pumpafrön, havrekli, valnötter, paranötter.

Användningen av folkmedicinska läkemedel måste överenskommas med din läkare.

Badan i behandlingen av prostatacancer

Krossa den torkade rhizomen av växten och stjäl 50 gram råmaterial med kokt vatten - 400 ml. Placera kompositionen på en varm plats i tio timmar. Det rekommenderas att ta ett par skedar medicin tre gånger om dagen.

Kerosin vid behandling av sjukdom. Häll trettio gram omogna strimlad nötter med 200 ml petroleum och placera burken i kylan i fjorton dagar. Ta 10 ml medicin två gånger om dagen. Du kan också ta en sked petroleum innan du lägger dig. Skölj endast nödvändigtvis med vatten.

Folkmekanismer hjälper bara i läkning om du börjar behandla i tid. Dessutom måste du konsultera en specialist innan du tar något läkemedel. Missbruk inte droger av inofficiell medicin och än mer ersätta traditionell behandling med dem.

Inflammation av prostata: symtom och behandling

✓ Artikel kontrolleras av en läkare

Med inflammation i prostata, brukade män ansikte först efter 45 år. Endast i sällsynta exceptionella fall drabbade sjukdomen människokroppen efter 30. Idag blir sjukdomen yngre, på grund av vilken prostatainflammationspatienter kan lida vid tjugoårsåldern. Med prostatit är patienter idag mellan 20 och 55 år, med antalet fall av inflammationsfördubbling under de senaste 15 åren. När de första tecknen på sjukdomen omedelbart bör söka råd från en urolog eller andrologist. Specialisten kommer att kunna göra en detaljerad undersökning av mannen, tilldela honom diagnostik och behandlingsprocedurer.

Inflammation av prostata: symtom och behandling

Symtom på inflammation i prostata

Det mest karakteristiska tecknet på prostatit är problemlösning, medan patienten har en ganska stor smärta när han tömmer urinblåsan. Så snart ett liknande symptom uppträder bör du omedelbart söka hjälp från en specialist. Dessutom står en man inför följande symtom:

 • Ständig uppmaning att urinera, med urin som kommer ut i små mängder;
 • På grund av för lite urinproduktion börjar det att stanna kvar i blåsan;
 • Det kan finnas konstant smärta i ljummen, ändtarmen och nedre delen av ryggen, vilket är förknippat med inflammerad prostatavävnad, som börjar trycka på angränsande organ.
 • patienten uppmärksammar problem med impotens, som uppenbaras i en otillräcklig grad av excitation och eventuell förlust av penis under kontakten, kommer patologin gradvis att försämras;
 • patienten kommer att känna sig konstant trötthet, slöhet, det kommer att finnas problem med sömnen;
 • kroppstemperaturen kan öka kraftigt, svett utsöndring ökar;
 • en man blir mycket irriterad och nervös, ibland framträder symtom på depressivt tillstånd;
 • svår smärta i ändtarmen i processen att rensa tarmarna.

Symtom och orsaker till prostata sjukdom

Inflammation av prostata försämrar signifikant den normala blodcirkulationen i bäckenregionen, vilket påverkar reproduktionssystemet. En man kan uppleva en dålig mognad av spermier, vilket leder till infertilitet. Samtidigt kommer kvaliteten på orgasmen att minska avsevärt, sexuell lust kan brytas.

Efter härdning av akut stadium av prostatit försvinna alla problem med reproduktionssystemet och erektionen. Men med en kronisk typ av sjukdom kan de gradvis utvecklas, vilket leder till fullständig impotens och infertilitet.

OBS! Akut prostatit uppträder vanligtvis som uppenbara tecken, som låter dig bota det före övergången av sjukdomen till akut stadium. Men i vissa situationer är sjukdomen asymptomatisk eller med mycket suddiga symptom. Detta ökar avsevärt chanserna för en prostata skada av kronisk typ.

Antibiotika för prostatit

moxifloxacin

Läkemedlet från den sista generationen, vilket visar ett utmärkt resultat vid behandling av inflammation i prostata. Moxifloxacin visar utmärkt absorption till den drabbade vävnaden, som snabbt tar bort inflammation, smärta och svullnad. Läkemedlet tas en gång om dagen genom intravenös infusion. Den klassiska dosen är 400 mg av den aktiva beståndsdelen. I detta fall utförs infusionen i en timme. Terapi med moxifloxacin fortsätter i en till två veckor.

ofloxacin

Form av frisättning av läkemedlet Ofloxacin

Antibiotikum bör tas vid individuellt föreskrivna doser, vilket ger patienten 200 mg aktiv ingrediens en gång om dagen. Vid komplicerade fall av sjukdomen kan mängden Ofloxacin ökas till 400 mg i en session dagligen. I undantagsfall ökas mängden antibiotikum till 0,8 g av läkemedlet i två uppdelade doser. Terapin varar upp till två veckor.

fakta

Beredningen av Factive kan tas oberoende av matintag

Ett läkemedel produceras i form av tabletter. Du kan ta dem oavsett måltiden, och du bör alltid svälja den aktiva helheten för att säkerställa det maximala terapeutiska resultatet. Den klassiska dosen av antibiotikumet är 320 mg av den aktiva beståndsdelen. Vid njur- och leverproblem krävs en obligatorisk justering av det aktiva ämnet. I sådana fall föreskrivs vanligen 160 mg Faktive. Varaktigheten av behandlingen är minst en vecka.

OBS! Innan antibiotika används ska den behandlande läkaren exakt bestämma typen av prostatit. För närvarande behandlas han mest med fluorokinoloner.

Smärtstillande medel för prostatit

No-Spa

Men-Shpa är en traditionell medicin för att lindra smärtssyndrom

Traditionellt läkemedel för avlägsnande av smärta. Slappna av muskulaturen, vilket gör att du kan minska smärtssyndromet. Patienter med inflammation i prostata för att lindra obehag kan utse en tablett med medicin upp till fyra gånger om dagen. Terapi med användning av No-Shpa varar upp till fem dagar.

Mamma 400

Framställning Mig 400

Ta läkemedel ska finnas i individuellt valda doser. Klassisk dosering av läkemedlet är 200 mg aktiv substans upp till tre gånger om dagen. Vid behov kan en snabb terapeutisk effekt tas vid 400 mg åt gången. Så snart du kan ta bort akut smärtssyndrom, bör mängden Mig 400 minskas till det rekommenderade läget. Behandlingstiden går inte längre än 5 dagar, om det inte finns någon anledning till förlängning.

OBS! Ta dessa mediciner bör vara under medicinsk övervakning. Om det inte finns någon signifikant lättnad inom tre till fem dagar, bör behandlingsförloppet justeras.

Vitaminkomplex med prostatit

Duovit för män

Duovit för män

Det är ett kombinerat vitamin- och mineralkomplex, som bara innehåller de ämnen som är nödvändiga för den normala funktionen hos den manliga kroppen. Under behandlingens gång förbättrar en man sin fysiska och intellektuella form, förbättrar spermiernas kvalitet och erektion. Ta Duovit för män endast en gång om dagen, oavsett matintag. Behandlingsförloppet ska fortsättas minst en månad, i svåra fall kan du förlänga behandlingen till 6 veckor.

Velma

Velmen är ett modernt hälsokomplex, skapat för män

Ett modernt hälsokomplex, som också är skapat för män. Det är särskilt användbart efter att ha tagit ett akut stadium eller byter prostatit i kronisk form, ta Velmen på hösten och våren när det finns en signifikant minskning av immuniteten. Bland vitaminernas komponenter är ämnen som koppar, vitamin E, selen och zink, vilka är så nödvändiga för det geniturinära systemet som normalt fungerar. I vissa fall orsakade velmen allvarliga allergiska reaktioner.

Mence Formel

Mensformeln innehåller ett stort antal naturliga ämnen

Utländskt vitaminkomplex, som innehåller ett stort antal naturliga ämnen. Bland dem står ut som ett extrakt av havsblötdjur, sibirisk ginseng och yohimbe rot. Också i kompositionen av läkemedlet ingår zink och vitamin E. De tar Mens Formel en gång om dagen. Terapi kan vara i en månad. Förutom att mätta kroppen med användbara substanser, stimulerar vitaminer styrkan och förbättrar produktionen av kvalitetsspermier.

OBS! Även efter behandling kan dessa vitaminkomplex tas med förebyggande kurser. De kommer avsevärt att förbättra arbetet med reproduktiva och reproduktiva system.

Smal specialiserade anti-prostatitläkemedel

Vitaprost

Vitaprost ska tas med en kronisk form av inflammation i prostata

Den medicinska preparatet utfärdas i form av rektala suppositorier, som bör tas med en kronisk form av inflammation i prostata. Läkemedlet har antibakteriell och antiinflammatorisk effekt, vilket minskar risken för utveckling av cancerproblem och bildandet av blodproppar.

När Vitaprost används används arbetet i genitourinärsystemet kraftigt, muskelton och spermikvalitet förbättras och återställs. Rektala suppositorier har kraftfulla och snabba effekter. För att uppnå resultatet bör du använda ett ljus varje dag. Varaktigheten av behandlingen varar i 10 dagar. I vissa situationer orsakar läkemedlet biverkningar i form av svår rektal klåda.

Prostamol

Prostamol är effektivt nog i kombinationsterapi med andra läkemedel

Läkemedlet är tillräckligt effektivt för att utföra kombinerad terapi med andra medicinska produkter. Prostamol framställs i form av kapslar, vilket bör tas en gång om dagen. Den klassiska dosen av läkemedlet är 1 kapsel av läkemedlet dagligen. Användning av läkemedlet återställer genitourinary systemets arbete väsentligt och eliminerar frekvent uppmaning att urinera, inklusive på natten. Varaktigheten av behandlingen bestäms individuellt för varje patient.

prostatilen

Prostatilen i form av ljus

Läkemedlet framställs i två farmakologiska former - injektioner och rektala suppositorier. Den huvudsakliga påverkan prostatilen syftar till en betydande förbättring av blodcirkulationen i bäckenet, vilket ökar kvaliteten på spermier, vilket eliminerar problem med täta och smärtsam urinering.

Vid användning av rektalformen av läkemedlet ska Prostatilen användas på morgonen och på kvällen, men efter införandet av rektal stötpiller är det obligatoriskt att lägga sig i 30 minuter. Behandlingstiden är 10 dagar. Om en form av injektion väljs ska dosen för varje patient väljas individuellt. Terapi med injektioner kan variera från 5 till 10 dagar.

OBS! Att ta emot dessa medel är ganska lång tid. För att undvika missbruk bör du kontakta din läkare om exakt behandling.

Sjukdomar i prostata hos män: behandlingsalternativ

Prostatakörteln är ett viktigt organ i ett fullvärdigt liv hos en man, ansvarig för sexuell aktivitet, reproduktiv funktion, normal funktion av genitourinary systemet som helhet.

De vanligaste prostata sjukdomar är prostatit (och dess typer), godartad prostatahyperplasi (prostata adenom), cancer. Sjukdomar kräver behandling.

Vad är prostata och hur kan det behandlas hos män? Du kommer lära dig mer om detta i artikeln.

Till vilken läkare kommer att ansöka?

Om det uppstod problem med urinering, började smärta - fördröja inte resan till kliniken, du behöver kontakta en urolog - en läkare som specialiserat sig på behandling av det genitourinära systemet.

Urologen samlar de nödvändiga testen för att bestämma sjukdomen, förskriva rätt behandling:

 • antibiotika;
 • antiinflammatoriska analgetika;
 • blockerare för att förbättra urinering
 • betyder att öka immuniteten.

Från vad som uppkommer i prostata:

Än och hur man behandlar prostata hos män, se nedan.

Prostatit: behandling hos män

Prostatit - inflammatorisk process i prostatakörteln, det finns olika typer, beroende på källa till inflammation:

 1. Bakteriella mikroorganismer (klamydia, E. coli, streptokocker) påverkar kroppen.
 2. Stagnant - det finns en stagnation av blod, sekretion av körteln, spermier.

Avgränsa sjukdoms akuta sjukdom, där hälsotillståndet försämras, och den kroniska naturen, i vilken efterbehandling, återfall är möjliga.

Symtom på prostatit:

 • frekvent urinering
 • problem med urinering
 • en känsla av blåsflöde;
 • smärta i underlivet, nedre delen av ryggen, ljummen;
 • sämre erektion
 • snabb utlösning
 • minskad libido;
 • ökad temperatur (med akut prostatit)
 • depressivt tillstånd.

Hur bota prostata hos män? Behandling krävs omedelbart, vanligtvis används flera metoder för behandling av prostata på en gång.

Metoder för behandling av prostata, se nedan.

medicinering

Hur man behandlar prostatakörteln hos män? Behandling av prostatakörteln hos män gör oftast inte utan antibiotika som aktivt bekämpar mikroorganismer. De väljs individuellt av läkaren.

Än att behandla en prostata? Följande läkemedel används för behandling.

Amoxiclav. Ett brett spektrum antibiotikum, den aktiva substansen - penicillin, är ordinerad för sjukdomar som orsakas av bakterier.

Doseringen ordineras av läkaren beroende på patientens tillstånd. Kursen är vanligtvis 14 dagar.

Åtgärden av antibiotika kumulativ - det är nödvändigt att dricka hela kursen, så att bakterierna reträtt.

Kontraindikationer:

 • ökad känslighet mot penicillin;
 • leversjukdom.

Ceftriaxon. Antibiotikum, tredje generationen. administreras intramuskulärt eller intravenöst.

Doseringen beror på sjukdomsgraden, kursen - 14 dagar sker vanligtvis injektioner på sjukhuset.

Kontraindikationer:

 • känslighet för läkemedlet.

Smärtstillande medel, antiinflammatoriska. Antiinflammatoriska läkemedel minskar svullnad i prostata, minskar smärta.

Ibuprofen. Tilldela inflammation i inre och yttre organ.

Dosering - 1 tablett 3 gånger om dagen, ibland är det möjligt att ta 4 gånger. Behandlingsförloppet är 2 veckor.

Kontraindikationer:

 • exacerbation av gastrointestinala sjukdomar;
 • allergier;
 • njurinsufficiens.

Rektala suppositorier verkar direkt på prostatakörteln, skadar inte den gastrointestinala mikrofloran, många innehåller bara naturliga komponenter (ichthyol, propolis).

Rektala suppositorier har vanligtvis alla nödvändiga funktioner - de innehåller antibiotika, antiinflammatorisk, smärtstillande och reducerande substans.

Voltaren. Tilldela sjukdomar i det genitourära systemet.

Dosering - 1-2 suppositorier per dag. Behandlingsförloppet är 2 veckor.

Kontraindikationer:

 • inre blödning (förbättrar mikrocirkulationen i bäckenblodet);
 • allergiska reaktioner.

Prostatilen. Läkemedlet är utvecklat på basis av prostata av nötkreatur, fungerar som ett återställande medel - prostata vävnader börjar regenerera snabbt.

Dosering - 1-2 ljus per dag, i 14 dagar.

Kontraindikationer:

 • överkänslighet mot läkemedlet.

Fysisk utbildning med prostatit är inte den sista platsen på vägen till återhämtning - övningarna stimulerar blodcirkulationen och förhindrar stagnation i prostata.

Hela uppsättningen övningar utvecklas, som innehåller:

 • "Bike" - ligga på ryggen, böj knäna och gör rörelser som att cykla.
 • "Pall" - växlande positioner stående och sittande.

Hur man behandlar prostatakörteln med traditionell medicin, se nedan.

Traditionell medicin

Traditionell medicin. Prostatakörteln och dess behandling är baserade på användningen av grönsaker, naturliga oljor och örter som hjälper till att minska inflammation och smärta.

Infusion av persilja - häll kokande vatten 1 msk. hackad persilja, insistera en timme. Använd ett glas 2 gånger om dagen. Lämnar smärta, dödar bakterier.

Användningen av lök hjälper prostata att återhämta sig snabbare.

sjukgymnastik

Rektalmassage i prostatan hjälper till att minska stagnationen. Massage är kontraindicerad vid akut prostatit.

Användningen av elektrisk ström och radiovågor påverkar positivt restaureringen av prostata.

Adenom av prostata

Godartad prostatahyperplasi (prostata adenom) - en ökning av prostata på grund av tillväxten av en godartad tumör.

Detta beror på en ökning i kroppen av kvinnliga hormoner och en minskning av manliga hormoner. Oftast är människor över 50 utsatta för sjukdomen.

På grund av ökningen i prostatakörteln finns tryck på blåsan och dess kanaler, urinering förvärras, vilket leder till smärta i underlivet, problem med genitourinary systemet som helhet.

Det finns tre stadier av utveckling av ett adenom - på en grad av utveckling. Behandling av sjukdomar i prostatakörteln sker på grundval av en minskning av tumören.

Än att behandla en prostata hos män ser nedan.

läkemedel

Applicera medel, slappna av musklerna i urinvägarna, applicera också hormonella läkemedel för att återställa balans och minska adenom.

Terazosin. Appliceras med prostata adenom, hypertoni.

Doseringen bör initialt vara låg, gradvis ökning - från 5 till 10 g per dag.

Kontraindikationer:

 • överkänslighet mot läkemedlet.

Gitrin. Appliceras med prostata adenom.

Dosering - från 5 gram per dag utser behandlingsförloppet en läkare.

Kontraindikationer:

Hämmare. De hjälper till att minska adenomen, ta lång tid.

Dutasterid. Appliceras med prostata adenom.

Dosering - 1 kapsel per dag, i 6 månader.

Kontraindikationer:

 • känslighet för läkemedlet.

Testosteronpropionat. Tilldela för att återställa testosteron.

Dosering - 1 ml per dag, 6-8 dagar.

Det finns inga kontraindikationer.

Traditionell medicin

Användningen av pumpafrön påverkar gynnsamt det genitourära systemet.

Sjukgymnastik med adenom bör också finnas närvarande. Motion är samma som med prostatit.

Push-ups är användbara för adenom, även med pressens gunga. Det är nödvändigt att välja övningar som stärker bukets muskler, små bäcken.

sjukgymnastik

gälla:

 1. Kryoterapi är frysningen av adenomen.
 2. Radiovågsterapi - förstör adenomceller.
 3. Thermoablation - effekten på vävnader av högtemperatur adenom.

Prostatacancer

Prostatacancer är bildandet och snabb utveckling av onkogena celler, en tumör uppträder, och metastaser kan spridas i hela kroppen.

Cancer i de tidiga stadierna är asymptomatisk, regelbundna kontroller är nödvändiga för urologen.

Vid senare skeden finns symtom som liknar adenom eller prostatit.

Prostatacancer: hur man botar? Behandlingen av cancer baseras på avlägsnandet av cancer-neoplasmen.

läkemedel

Applicera alfa-blockerare, hämmare, som i fallet med ett adenom, för att lindra tillståndet.

Ansök också hormonella preparat för läkemedelskastration, vilket medför en stopp i utvecklingen av onkologi med 80%.

Traditionell medicin

Krossad celandine insisteras i ca 5 dagar på alkohol. Ta 1 msk varje. tre gånger om dagen några deja.

Folk recept bör inte ersätta behandlingen av specialister!

Är det möjligt att bota prostata med hjälp av träningsterapi? Terapeutisk fysisk träning sker. Motion är samma som med sjukdomar i prostatit och adenom.

sjukgymnastik

Neoplasmerna avlägsnas med följande metoder:

 1. kryoterapi;
 2. Radiovågsterapi;
 3. Laserterapi.

För ökad mottaglighet för droger använd kemoterapi. I mer komplicerade fall används borttagningen av testiklarna och prostatakörteln.

Hur länge kan behandlingen sluta?

Behandling av prostata sjukdomar med konservativa metoder kan vara upp till sex månader eller mer, beror på kroppen - mottaglighet för droger, nivån på immunsystemet.

Hur behandlas prostata? Alla typer av prostatit (utom purulent), 1 - 2 stadier av adenom, behandlas den första fasen av cancer utan operation.

slutsats

Prostatakörteln spelar en viktig roll i en mans liv. Det är nödvändigt att övervaka kroppen, regelbundet besöka en läkare. Om du har problem med genitourinary systemet, behöver du kontakta en specialist. I de tidiga stadierna kan prostatan botas.

Bota prostata kan vara utan droger och andra fysiska ingrepp. Modern medicin bekämpar tyvärr bara med konsekvenserna av sjukdomen, men i själva verket är det nödvändigt att leta efter orsaken. Läkare kan fullständigt bota, läka prostatakörteln utan konsekvenser och operationer. Med denna behandlingsmetod är effekten på energinivån både på körteln själv och på orsaken till sjukdomen. Det finns näring, förstärkning, aktivering och ton i prostata.

Det viktigaste för de första tecknen på sjukdomen för en man att inte vara rädd och omedelbart gå till en specialist. Män är svåra att erkänna för sig själva att detta problem inte kommer att gå över sig själv. Min man bestämde att du måste börja behandla med folkmedicin. Jag satte på stearinljus med propolis, jag tog alla slags örtte. Inom 6 månader var han engagerad i självbehandling. Det var klart, sådan behandling av en vandring till doktorn, som ordinerat medicinering, massage och andra förfaranden. Under en lång 2 år behandlade han något som kunde botas mycket tidigare om han hade hört en läkare vid den tiden.

Jag håller med dig helt, för män är denna fråga mycket smärtsam och de föredrar att antingen behandlas oberoende eller inte behandlas alls, kanske kommer det att gå över sig själv. Resultatet är följaktligen beklagligt. Mannen insisterar på drogfri behandling. Är det möjligt att bota prostata adenom med folkmedicin och fysioterapi eller kan allt detta bara stoppa sjukdomen?
I artikeln läste jag om kryoterapi. Vad är den här proceduren som, hur går det? Hur säker är det för en man?

Tatyana, god eftermiddag.
Människans behandling kan försökas, men inte alla. Det är nödvändigt att ta itu med urvalet, vilket är mer lämpligt och så behandla. Speciellt hos mannen kan det finnas en allergi på något naturligt. Med piller är exakt samma och det är bättre att du hör en läkare. Om kryoterapi - ja det hjälper, men det är för de män som har prostatacancer. I allmänhet kan du bättre övertyga din man att gå till doktorn!

God eftermiddag. Kryoterapi är gjord för män med prostatacancer. Det genomförs med kirurgiska medel: nålar införs, och argon matas genom kryzon. Människors strålning är mycket effektiv, men det rekommenderas inte att applicera det utan att ha råd med en specialist.