Huvud
Förebyggande

Symtom och behandling av infektiös prostatit

Infektiös prostatit presenteras i form av en akut inflammatorisk virussjukdom som påverkar prostatakörteln. Denna sjukdom kännetecknas av kränkningar av urinprocessen, åtföljd av ett starkt smärtssyndrom. Riskzonen består av män i åldern 20 till 45 år. Sjukdomen är ganska vanlig, och diagnostiseras i 5-20% av mänens överklaganden för hjälp till en specialist. Hela risken för infektiös prostatit ligger i direkt effekt på manliga organ och reproduktionssystem hos en man, allvarliga kränkningar som leder till infertilitet. I mer sällsynta fall möter män av hög ålder denna sjukdom.

Orsakerna till utvecklingen av infektiös prostatit

Den främsta orsaken till prostatit, som är av infektiös natur, är infektionen i en mans kropp. Det finns en stor lista över patogener som kan framkalla utvecklingen av sjukdomen. Så den infektiösa prostatit kan orsakas av bakterier, herpesvirus, rubella, influensa, humant papillom, cytomegalovirus, klamydia, trichomonas, svamp. I frekventa fall framträder sjukdomen mot bakgrund av utvecklingen av uretrit, vesikulit eller adenom i prostatakörteln. Ondskad mikroorganismer går in i prostata med urin.

Men en viktig roll spelas av vissa faktorer som skapar en gynnsam miljö för kroppens infektion. Detta kan provoceras:

 • störningar i hormonbalansen
 • befintliga skador
 • konstant stress;
 • arbete i samband med regelbunden fysisk aktivitet
 • rökning;
 • drogmissbruk
 • alkoholism;
 • ökad arbetskraft
 • störningar i cirkulationsprocesserna i bäckenregionen
 • utveckling av immunbrist, inklusive de som är associerade med en sjukdom som aids;
 • superkyld;
 • utveckling av diabetes mellitus eller hypotyreoidism.

Prostatitinfektion är akut och kronisk.

Symtom på akut infektiös prostatit

Infektiös prostatit kännetecknas framför allt av smärtsam utlösning, som inte får lämnas utan uppmärksamhet. I allmänhet, är plötslig karaktär utvecklingen av en akut form av sjukdomen och manifesteras i den kraftiga ökningen av temperaturen, frossa, åtföljd av smärtsam förnimmelser urinering, blod i urin föroreningarna, smärtor i perineum, allmän sjukdomskänsla kropp känsla av ofullständig tömning efter urinering.

När man observerar denna symptomatologi är det extremt viktigt att söka hjälp från en urolog i god tid, eftersom fördröjning av processen väcker utveckling av abscesser. I mer allvarliga fall kan det finnas behov av kirurgisk ingrepp. Mycket, i avsaknad av behandling, ersätts den akuta formen av kronisk, och i detta fall är processen att bekämpa sjukdomen längre.

Symtom på kronisk infektiös prostatit

Ett tydligt tecken på en kronisk form av infektiös prostatit är en ökad urinering tillsammans med smärta.

Utvecklingen av sjukdoms kroniska form förekommer i två steg:

Den första etappen varar ca 1-2 månader och kännetecknas av virusets höga aktivitet, vilket framkallar sjukdomsutvecklingen.

Det andra steget är längre och kan utlösas av anatomiska störningar och autoimmuna processer genom vilka prostatakörteln exponeras.

Tidig diagnos av kronisk form av prostatit åtföljs av svårigheter, för Det smärtsamma syndromet är ofta förtäckt, inte uttryckt eller kortlivat. Därför är människans uppmärksamhet i deras fall extremt viktigt. Symtomatisk för kronisk infektiös prostatit består av:

 • frekvent smärtsam urinering
 • smärta i utlösningsprocessen;
 • smärta i ljummen och underlivet;
 • täcka slemhinnor med specifika utsöndringar.

Dessutom patienter med en kronisk form av sjukdomen klagar på urinretention, regelbundna uretrala impulser, smärta i urinröret, ändtarmen, som uppstår under utlösning, såväl som en trög förlust av erektion och orgasm.

Varför behövs behandling i tid av smittsam prostatit?

När det gäller utveckling av infektiös prostatit är det extremt viktigt att diagnostisera det i tid och påbörja korrekt behandling. När allt kommer omkring kan en sjukdom kvar utan rätt uppmärksamhet ge upphov till pyelonefrit och cystitis. En av de frekventa komplikationerna av sjukdomen är vesikulit, vilket är den direkta orsaken till infertilitet i framtiden. Behandling av vesikulit är en ganska lång och komplex process.

Andra möjliga konsekvenser av infektiös prostatit representeras av impotens och abscesser som utvecklas i prostatakörteln, dess adenom eller cyste.

Diagnos av sjukdomen

Många patienter som upplever symptom på prostatit försenar besöket till läkaren, hoppas att bli av med alliheten genom populära metoder. Lättnad av symptom är skrivet av för tecken på återhämtning, men detta är långt ifrån fallet. Det är omöjligt att bli av med denna sjukdom utan ordinerad medicinering. Den första etappen av sjukdomsbedömningen är undersökningen av patienten av en urolog som analyserar en mans klagomål och genomför en prostatakörtelundersökning med hjälp av fingrarna. Ofta för detektering av infektiös prostatit, ultraljudsundersökning av organen, vars placering är ett litet bäcken och en allmän analys av blod och urin.

Ibland kan en beräknad tomografi eller MR-av bäckenet ordineras, liksom ett spermogram för att bestämma nivån av spermierotilitet och blods närvaro. För att avslöja att excitera i blod är det möjligt med hjälp av serologiska metoder som är inriktade på forskning av närvarande antikroppar. Resultaten av alla ovanstående studier gör att vi snabbt kan bestämma rätt diagnos och nödvändig effektiv behandling.

Behandling av infektiös prostatit

Effektiv behandling av infektiös prostatit består av ett komplex av åtgärder som presenteras genom en medicinsk metod, fytoterapi och användningen av folkmedicinska lösningar.

Vid behandling av denna sjukdom ges huvudrollen till antibiotikabehandling. Men samtidigt bör patientens känslighetsnivå beaktas. Läkemedel som hjälper till att förbättra blodmikrocirkulationen i prostata bör ordineras. I vanliga fall föreskrivs patienter en fytoterapi.

Behandling riktas mot avlägsnande av inflammation genom användning av speciella läkemedel i kombination med diuretika och immunmodulerande läkemedel.

Godkännande av föreskrivna läkemedel bör åtföljas av metoder för extern behandling som varar minst två månader.

De bästa resultaten kan uppnås med regelbunden användning av digital prostata massage, vilket underlättar utsöndringen av sekret.

Förebyggande av sjukdom

Infektiös prostatit är en mycket vanlig sjukdom som påverkar ett starkt kön.

För att undvika utveckling av en obehaglig sjukdom, bör du inte glömma några förebyggande åtgärder, som är följande:

 • Användning av kondomer under intimitet
 • överensstämmelse med arbetsordningen och dess korrekta växling med vilodag;
 • balanserat näringssystem;
 • Passagen av vaccinationer, behovet av vilket ökar i epidemier av sjukdomar som influensa;
 • snabb diagnos och behandling av processer som är av infektiös natur
 • höja nivån av immunitet och förbättra kroppens allmänna tillstånd;
 • regelbundna sportaktiviteter
 • avvisande av vanor som kan skada en person.

Om behandling är ordinerad i tid och tillräckligt, då med akut infektiös prostatit är sannolikheten för återhämtning stor. I kronisk form är det lägre: löpande prostatit är inte lätt att bota. Enligt några rapporter återhämtar endast hälften av patienter med kronisk prostatit.

Symtom och behandling av kronisk infektiös prostatit

Inflammatoriska prostata sjukdomar kallas prostatit. Det kan förekomma i akut eller kronisk form. Den akuta formen är mycket mindre vanlig än kronisk. Kronisk infektiös prostatit kan behandlas mycket bättre än dess icke-infektiösa form.

De främsta orsakerna till inflammation

Ett organ som prostata är för varje man. Hennes utveckling och mognad slutar hon vid ca 18 år. Utan prostata skulle det vara omöjligt att reproducera avkomman, eftersom det är i det att en speciell hemlighet är utvecklad som gör det möjligt för spermier att flytta sig snabbare mot ägget efter samlag.

Dessutom, muskelfibrer i prostata, contracting, blockera urinvägarna. Detta förhindrar blandning av sperma och urin under utlösning.

Var kommer allt detta ifrån?

Noninfektiös prostatit utvecklas på grund av stillastående fenomen i det lilla bäckenet. Män med stillasittande livsstil som inte har regelbunden minimal fysisk aktivitet är mottagliga för denna sjukdom i 30% av fallen, om deras ålder varierar från 30 till 50 år. Och ju äldre, desto mer ökar denna procentandel.

Med denna form av prostatit finns det ingen bakteriepatogen i analyserna. Förutom en stillasittande livsstil innefattar faktorer som bidrar till utvecklingen av sjukdomen i alla former:

 • dåliga vanor
 • frekventa eller ihållande stressiga situationer
 • överdriven fysisk aktivitet, lyft tung vikt
 • hormonella misslyckanden;
 • hypotermi;
 • yrkesrisk (cyklister, chaufförer är i riskzonen på grund av bestående vibrationer och tryck på prostataområdet);
 • förstoppning;
 • oregelbundet sexuellt liv.

Infektiös kronisk prostatit kännetecknas av den obligatoriska förekomsten av patogener. Oftast detekteras bakterierna i ejakulat eller urin, tarm och pseudomonas aeruginosa, Klebsiella, Enterococcus och Proteus. Mindre ofta blir stafylokocker, streptokocker smittämnen och ännu mer sällan svampar och virus.

Förutom de allmänna orsakerna som nämns ovan finns infektioner som orsakar prostatit. Dessa inkluderar obehandlade i tid STDs. Dessa kan vara infektioner orsakade av trichomonader, ureaplasma, mykoplasma och klamydia, herpesviruset, cytomegalovirus, gonokocker. Många av dessa infektioner är asymptomatiska, och mannen upptäcker endast om det finns klagomål från sidan av prostata.

Kroniska infektioner, som inte är relaterade till genitourinärsystemet, kan också orsaka prostatit. Dessa inkluderar angina, inflammation av tonsiller, karies, pyelonefrit, bihåleinflammation och andra. Med dessa sjukdomar minskar organismens allmänna motstånd, och det patologiska patogenet tränger lättare i prostata.

Vad är symtomen?

Symptom på infektiös prostatit beror på formen. Akut prostatit kommer att manifestera sig mycket kraftigt: ökad temperatur, utseende av smärta i perineum, vilket kan förvärras under avföring. Dysuriska fenomen är också närvarande. Brännande, gnidning, skarpa smärtor vid urinering, frekventa önskningar, speciellt på natten, stör patienten med akut prostatit.

Den kroniska banan av sjukdomen uppträder annorlunda. Och ofta kan det även vara asymptomatiskt. Om symtomen är närvarande kommer de att raderas:

 1. Svårighet med urinering. Dessa inkluderar smärta, nocturi, svårigheter med urinering, strålförvaring, bränning vid något stadium av urinering. Uteslut inte ofta cystitis.
 2. Smärta. Även om det inte är starkt, men obehagsmärtor i perineum, penis, rektum, ländar eller sakrum, i ljummen.
 3. Brott mot sexuell funktion. Att minska libido leder ofta män till en läkare. Det kan åtföljas av smärta vid erektion och samlag. Patienter klagar över för tidig utlösning, raderade känslor, erektioner av dålig kvalitet och infertilitet.

Diagnos och behandlingsmetoder

Diagnosen orsakar vanligtvis inte komplikationer. Efter insamling av anamnese och klagomål, föreskriver läkaren laboratorietester. Dessa inkluderar ett blod- och urintest, mikroskopi av sekretionen av prostata, där leukocyter kommer att höjas vilket indikerar förekomsten av inflammation. Och även bakteriologiska kulturer av ejakulat och urin, vilket hjälper till att bestämma vilken infektion i prostata.

Hur botas?

Behandling av infektiös prostatit baseras på utnämningen av en lång tid av antibiotikabehandling. Kronisk prostatit leder ofta en man till en läkare efter flera års infektion i prostata, vilket motiverar användningen av antibiotika i 1-2 månader kontinuerligt. En specifik läkemedel och dosering ordineras av läkaren, baserat på resultaten av bakteriologisk inokulering.

En så lång mottagning av antibiotika är nödvändigtvis åtföljd av samtidig användning av läkemedel som stör utvecklingen av dysbakteri-ser. Antihistaminer, eubiotiska och antisvampmedel selekteras individuellt för varje patient beroende på det föreskrivna antibiotikumet.

Analgetika och / eller icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel i form av tabletter och suppositorier ordineras för lindring av smärtssyndromet. Ökad ångest eller neurosjukdom kan kräva utnämning av antidepressiva medel.

I närvaro av uthålliga kränkningar av urinering kan en läkare ordineras alfa-blockerare, vilket effektivt eliminerar sådana fenomen. Immunkorrigerande läkemedel kan stimulera regenerativa processer i prostatas vävnader. Sjukgymnastik och prostatamassage är inte föreskrivna för alla patienter. Läkaren beslutar om sitt beteende i varje enskilt fall.

Komplikationer av prostatit kan avsevärt minska livskvaliteten hos en man. Dessa inkluderar infertilitet, impotens, kronisk inflammation i njurarna och urinblåsan, suppuration av prostatakörteln.

del henne med vänner och de kommer säkert att dela med dig något intressant och användbart! Det är väldigt enkelt och snabbt, enkelt tryck knappen för den tjänst som du använder oftast:

Infektiös prostatit - Orsaker, symtom, behandling

Infektiös prostatit är en infektiös inflammation i prostata orsakad av patogena mikroorganismer: bakterier, virus, svampar. Sjukdomen är åtföljd av symtom som:

 • stark smärta
 • kränkningar av urinering
 • ibland en fullständig urinretention.

I sig är denna sjukdom ganska sällsynt. Det förekommer hos endast 2-3% av patienterna i urologi, vars ålder faller mellan 20 och 40 år, medan kronisk prostatit blir mycket 20-30% av männen i åldern 20-50 år och äldre.

klassificering

Infektiös prostatit klassificeras enligt flera faktorer:
1. I källan till inflammation:

 • ytlig inflammation - katarrhal prostatit;
 • inflammation i brännmärket - follikelprostatit;
 • diffus inflammation - parenkymatisk prostatit.

2. I form av gravitation:

 • lätt grad;
 • medelgrad;
 • en allvarlig grad.

3. Av den inflammatoriska processen:

 • infektiös akut prostatit;
 • subakut (kronisk) infektiös prostatit.

4. Symptomatisk:

 • med närvaron av bäckensmärta;
 • utan närvaron av smärta i bäckenet.

Orsaker till infektiös prostatit

Virus är alltid de traditionella patogenerna av infektiös prostatit. Det kan vara:

 • herpesvirus;
 • rubella virus;
 • papillomvirus;
 • cytomegalovirus;
 • influensa.

Det finns emellertid en sådan sak som predisponerade orsaker till prostatit, vilket också bidrar till utvecklingen av någon form av smittsam sjukdom. Denna lista innehåller:

 • frekvent stress;
 • för tunga belastningar;
 • minskad immunitet
 • fel sätt att leva
 • hypotermi;
 • vissa typer av sjukdomar (aids, diabetes, hypotyroidism).

Hur är symtomatologin

Vanligtvis uttrycks de primära symtomen på infektiös prostatit i manifestationen av egenskaperna associerade med orsakssambandet hos sjukdomen. För tydligheten kan du ge exempel:

 • Om herpesviruset blev patogenen kommer de primära tecknen på infektiös prostatit att manifesteras i form av feber, frossa, huvudvärk, svaghet och blåsande utslag tillsammans med klåda.
 • Då när papillomviruset blir orsaken är tecknen viktiga tillväxtar, sjukdom och feber.
 • I närvaro av cytomegalovirus, till vanlig temperatur och svaghet, läggs illamående, yrsel, ont i halsen och förstorade lymfkörtlar, mjälte och lever.

Manifestation av sjukdomen

Efter utseendet av de första symptomen börjar de sekundära tecknen på infektiös prostatit att dyka upp. De är beroende av arten av sjukdomen. Om detta är en akut form, kommer det att finnas smärtsamma och svåra försök att urinera, palpabel smärta vid erektion och ejakulation, vilket leder till försämring av kvaliteten på den intima sidan av livet.

Då när det finns en kronisk infektiös prostatit, är bilden av symtomen inte särskilt ljus. De kan förekomma periodiskt och försvinna under en tillräckligt lång period. Smärtan är obetydlig. Ibland, efter urinering, finns det en känsla av att inte urladdningen av blåsan är full.

Förebyggande och behandling

Profylax av infektiös prostatit kommer att förhindra övergången av sjukdomen från en mild form till en mer komplex och till och med mer in i en kronisk.

Funktioner av förebyggande metoder

Förebyggande av infektiös prostatit kan vara av två typer:

 • primär - förhindrar utveckling av inflammatoriska processer;
 • sekundär - för dem som redan har lyckats lära känna problemet och inte vill hitta sin kroniska form.

Liksom i primärt och i sekundärstadiet av förebyggande är en viktig faktor näring med prostatit. Det ska vara en balanserad, full och full av vitaminer. Dessutom bör det finnas:

 • personlig hygien
 • regelbunden läkarundersökning
 • sportbelastningar;
 • och, naturligtvis, den rätta vägen för livet.

Vad kommer att bidra till att glömma infektiös prostatit

Om du undrar hur man botar en infektiös prostatit så visade sig förebyggande åtgärder inte vara lika effektiva som vi skulle vilja. I det här fallet, leta inte efter ursäkter. Vi måste agera snabbt och avgörande.

Det kan inte sägas att det finns ett särskilt botemedel mot prostatit, vilka män kan glömma problemet. Behandling av prostatit innebär ett integrerat tillvägagångssätt och personliga ansträngningar hos patienten.

Idag finns det många metoder för läkemedels- och folkmedverkan, och i den senare versionen finns det många rådgivare som "vet exakt" hur man behandlar infektiös prostatit utan "dyra droger". Tja, det är möjligt för vissa alternativ och du kan lita på, men du måste vara säker på att se en läkare, för att inte missa något mer allvarligt.

I grund och botten är patienter som bryr sig om sin hälsa, rekommenderad läkemedelsbehandling av infektiös prostatit, vilket kombineras med metoderna för fysioterapi (prostatassmassage, elektrofores, UHF, etc.).

Infektiös prostatit och behandlingsmetoder

Bland sjukdomar i det genitourära systemet hos män är i första hand prostatit. Oftast finns det en smittsam variation, bakteriell prostatit diagnostiseras mycket mindre ofta. Hur man behandlar en infektiös inflammation i prostata, vilka symtom du behöver uppmärksamma på - svaren på frågorna i artikeln.

Orsaker och utvecklingsmekanism

Orsaken till infektiös prostatit är patogena och villkorligt patogena mikroorganismer. Att komma in i prostatakörteln upp i urinröret, de multiplicerar i utsöndringen av prostata och orsakar akut prostatit. Om du inte uppmärksammar symptom i tid och inte börjar behandla - sjukdomen går in i en kronisk kurs.

Andra sätt att infektera kroppen är hematogena (med blodflöde från infektionsfokusen) och lymfogena (genom lymf från angränsande organ).

Ofta framkallar utvecklingen av en infektiös prostatit hos en man ytterligare faktorer:

 • försvagning av kroppen efter sjukdomen;
 • vardagligt kön;
 • rökning och alkoholism
 • hypotermi;
 • stress.

Med andra ord kan patogenens penetrering i prostata inte orsaka sjukdomen, men i närvaro av någon av ovanstående faktorer är ett utbrott av akut infektiös prostatit nära förestående.

Diagnos och symptom på infektiös prostatit

Oavsett att förstå närvaro av en infektiös prostatit är det omöjligt. Indirekt indikeras problem med prostatakörteln med vissa symptom, det är möjligt att diagnostisera mer noggrant först efter ett komplex av studier.

 • svårighet att urinera, i början med smärta
 • smärta i perineum, bestrålning (givande) till korsbenet och huvudet på penis;
 • minskad styrka;
 • smärta med ejakulation
 • stiga i temperatur till 38 ° C

De mest uttalade tecknen ligger i den akuta förloppet av infektiös prostatit. Med en kronisk sjukdom är symtomen mindre uttalade, det kan inte hända någon ökning av kroppstemperaturen. Utseendet av symtom är böljande: Under perioden av eftergift ses inga tecken av en man. Den enda anledningen till oro är känslan av inte helt tömt urinblåsa.

Hur doktorn diagnostiserar

Efter att ha intervjuat en sjuk man och identifierar de viktigaste symptomen kommer läkaren att skicka testerna:

 • vanligt blod och urin
 • blodprov för PSA;
 • leverans av prostatsekretion;
 • sperma.

Resultaten av testen hjälper till att upprätta en preliminär diagnos. För att mer noggrant identifiera infektiös prostatit hos en man måste du genomgå en instrumental undersökning.

Typer av prostatacancerforskning:

 • Ultraljud - gör det möjligt att upptäcka förändringar i orgeln i storlek;
 • TRUS - mer exakt diagnos jämfört med ultraljud;
 • Bejtometiometri - för att identifiera orsakerna till dålig erektion
 • dopplerografi - för att identifiera orsakerna till blodstagnation nära prostata;
 • uroflowmetry - bestämning av graden av urinering.

Med hjälp av alla uppgifter kan en erfaren läkare enkelt upprätta en diagnos.

Hur man behandlar en infektiös prostatit

Metoder för att behandla sjukdomen är desamma som vid andra former av inflammation i prostata. För att bota en infektionssjukdom i prostata krävs en rad åtgärder, inklusive antibiotikabehandling och fysioterapi.

Prescribing antibiotics

Baserat på laboratoriet blodprov och prostatsekretion väljer doktorn de nödvändiga läkemedlen. Kom ihåg att varje typ av antibiotikum är effektivt mot en viss patogen. Dosering och varaktighet av läkemedelsintag väljs av läkaren, med hänsyn tagen till infektionsintensiteten och den allmänna hälsan hos en man. En överdos eller ett felaktigt utvalt antibiotikum orsakar många problem. En man kan uppleva en allergisk reaktion, berusning på grund av nedsatt njurfunktion och immunitet mot den aktiva beståndsdelen.

Vilka antibiotika ordineras för infektiös prostatit - se tabellen.

Det finns många brister i varje antibiotikum. Därför är frågan om hur man behandlar en infektiös prostatit, du behöver diskutera med din läkare. Självadministration av läkemedlet kan orsaka sorgliga konsekvenser. Var försiktig.

Behandling med ljus

För att behandla infektiös prostatit kan en läkare ordinera rektala suppositorier och suppositorier. Dessa läkemedel har olika åtgärder, inklusive antimikrobiella sådana. Behovet av applicering bestäms av urologen på grundval av den allmänna kliniska bilden och med beaktande av det utsedda antibiotikumet.

Vilka ljus förskrivs för en infektiös prostatit:

 1. Voltaren och diklofenac är antiinflammatoriska medel med låg toxicitet. Utnämnd för akut och kronisk kurs.
 2. Proctosan - anestetiska ljus, lindrande smärta i perineum och anus.
 3. Propolis DN - har antiinflammatorisk effekt, lindrar obehagliga symptom på infektiös prostatit.

Ljus, som exklusivt består av växtdelar eller biodlingsprodukter, kan användas ensam. I alla andra fall är godkännande av läkemedlet av en urolog nödvändigt.

Symtomatisk behandling

För att eliminera obehagliga symptom, normalisera urinering, förbättra blodmikrocirkulationen - beteckna hjälpmedel. Behovet av upptagande, dosering och behandlingstid bestäms av den behandlande läkaren.

Vilka läkemedel kan användas:

 1. Alfa-blockerare - för att förbättra urinprocessen.
 2. Immunkorrigeringsmedel - förbättra återhämtningen av skadad vävnad i prostatakörteln.
 3. Probiotika är det medel som normaliserar tarmmikrofloran efter behandling med antibiotika.

Hjälper till att eliminera symptomen på fysioterapi. Modern medicin har olika sätt att påverka. Till exempel förbättrar laserterapi hälsan hos 89% av männen med infektiös prostatit. Effektiv uppvärmning, medicinska bad, elektrofores.

Är drift nödvändig?

Med en infektiös prostatit, oavsett sjukdomsförloppet, utförs kirurgisk behandling inte. Undantag - åtföljande patologi, störning av kroppens fulla funktion eller hotande patientens liv. För att förhindra ett sådant resultat - kontakta din läkare med tiden. Förvänta dig inte att svårigheter med urinering eller smärta i perineum kommer att passera själva.

Vad behöver du veta om den infektiösa (virala) prostatit? Symtom och behandling

prostatit sjukdom manlig. Det kan vara mycket ung och gråhårig. Är det möjligt att undvika prostatit? Ja, förstås. Hela problemet är att männen själva provar sjukdomen.

Statistiken säger att en av tio män under 45 år är sjuk infektiös prostatit den här eller den här formen.

Infektiös prostatit

Infektiös prostatit kan vara av olika slag, beroende på orsakssambandet hos sjukdomen.

 • infektiös prostatit orsaka patogener, bakterier, virus, svampar som påverkar prostata (prostatakörteln);
 • viral prostatit en av de typer av smittsamma. Prostatkörtelns nederlag uppträder huvudsakligen när de smittas av virus som överförs sexuellt.

orsaker till

Den främsta orsaken till sjukdomen med infektiös prostatit - infektion, som faller in i en mans kropp.

Vilka infektioner orsakar prostatit? Infektioner som orsakar prostatit kan vara olika patogener, akuta eller kroniska sjukdomar, överförs "på benen" eller inte behandlas.

I dessa fall försvagas immunsystemet, en liten chock (till exempel superkylning) räcker för att utlösa mekanismen för aktiv reproduktion av ens egen patogen mikroflora.

I kroppen av varje person lever bakterier, stafylokocker, olika E. coli.

Under gynnsamma förhållanden med blod eller urin kan de vara prostatakörteln.

Den inflammatoriska processen börjar, mannen blir sjuk prostatit.

Orsakerna till utvecklingen av infektiös prostatit:

 • Stresser orsakade av problem med en personlig plan och komplikationer på jobbet.
 • Skadliga vanor: Narkotikamissbruk, Alkoholism, Rökning.
 • Utmattning i samband med tunga belastningar och ökad aktivitet.
 • Hormonal misslyckande, försvagning av immunsystemet.
 • En stillesittande livsstil, stagnation i bäckenområdet.
 • HIV-infektion, AIDS.
 • Förekomst av kroniska sjukdomar.

För utveckling av viral prostatit, lägg till alla ovanstående punkter:

 • promiskuösa sexuella relationer med olika partner;
 • oskyddad sex;
 • inte överensstämmelse med hygienreglerna.

klassificering

Beroende på Varaktighet av inflammatorisk process, vid utbrottets läge delas prostatit upp i tre grupper:

  1. Parenkymatisk prostatit orsakas av den inflammatoriska processen av mest eller hela prostatakörteln. Den allvarligaste delen av sjukdomen. Det kännetecknas av skarpa smärtor, en fördröjning i urinen. Hela håligheten i prostata är igensatt med pus. Det allmänna tillståndet förvärras.

Temperaturen stiger till 39-40 grader.

Det finns en ständig känsla av törst, en chill.

Ritning smärta i underlivet och anus. Det finns vanliga utsläpp av pus i sperma, urin.

 1. Follikulär prostatit, där inflammationsprocessen påverkar enskilda delar av prostata. Temperaturen stiger till 38-39 grader. Det finns en tejpsmärta i perineum. Det kommer en snabb trötthet, svettning. Pus visas i urinen.
 2. Catarrhal prostatit, sjukdoms första skede. I prostatakörteln, en liten skada orsakad av patogena mikrober, som föll med blod till följd av influensa, lunginflammation och andra sjukdomar. På detta stadium känner patienten liten smärta i testiklarna, perineum och efter avföring i anuset. Smärtsamma känslor ökar med långvarigt sittande. Urinen att urinera blir vanligare.

Tecken / symtom

Följande symtom på infektiös prostatit kan särskiljas:

 1. Ritningar i underlivet, perineum, anus och testiklar.
 2. Hyppig uppmaning att urinera.
 3. Känsla inte fullständig förstörelse av blåsan.
 4. Ökning av temperaturen.
 5. Förekomsten av en tillsats av slem och pus i urin och sperma.
 6. Prostatakörteln är förstorad, med manuell undersökning orsakar smärta.
 7. Försämring av hälsa, frossa, feber, smärta i muskler och leder.
 8. Det finns problem i sexlivet, en svag erektion, brist på orgasm, otimlig utlösning.
 9. Röda och svullnad i penis noteras, med herpesvirussår bildas.

Funktioner av sjukdomsförloppet

Ett karakteristiskt drag hos strömmen infektiös (viral) prostatit Det anses att den ursprungliga sjukdomsperioden liknar en virusinfektion av influensa, ARVI, tonsillit och andra sjukdomar.

Akut infektiös (viral) prostatit börjar med allvarliga huvudvärk, hög feber, frekvent smärtsam uppmaning att urinera.

Behandling av akut prostatit bör vara på sjukhuset.

Om själva sjukdomen drunknar av antibiotika är komplikationer möjliga och kirurgisk ingrepp.

Kronisk form av prostatit utvecklas länge. Faserna av remission och exacerbation växlar med varandra. Under denna period är det nödvändigt att övervaka läkaren och systematisk leverans av test. Behandlingsprocessen är lång, går på poliklinisk grund.

diagnostik

För att behandlingen ska vara effektiv är det nödvändigt att fastställa orsakssambandet hos sjukdomen, svårighetsgraden av sjukdomen. Detta kan endast göras i klinisk miljö.

Läkare urolog kommer att ge vägbeskrivning för provning, leverans av prov:

 • blod testas för biokemi, hepatit B och C, för HIV, RV;
 • urin (allmän analys);
 • genitourinary system (ultraljud);
 • prostatakörteln (ultraljud, sekretionsanalys, rektal undersökning);
 • eliminering av sexuellt överförbara infektioner
 • eliminering av en malign tumör (biopsi);
 • uroflowmetry (studie av urinering.)

För att fullständigt bli av med denna smittsamma sjukdom är medicinsk behandling nödvändig antibiotika, sjukgymnastik, en kurs av restaurerande medel och vitaminer och prostata massage.

Massage är inte särskilt förtjust i män på grund av ömhet och obehagliga känslor. Men hans regelbundna övning hjälper till att öka blodflödet i bäckenorganen, lindrar stillastående fenomen och minskar den inflammatoriska processen i prostata.

Tidigare gjordes det bara med fingrar, nu mycket mekanisk och elektriska massageapparater.

behandling

Tänk på sätt att behandla infektiös prostatit:

medicinering

Prostatit är en sjukdom smygande. Det verkar som att allt är bakom, men i verkligheten är det bara lugnt, efter en stund återkommer sjukdomen igen. För att förhindra att detta händer är det nödvändigt att organisera medicinsk behandling så att både infektionen och organismen kan försvaras i allmänhet. Därför kommer en urolog att ordinera följande droger:

  1. hormonell (Flutamid, Androkur, Cyproteronacetat). Hormonala läkemedel är endast föreskrivna under överinseende av en läkare för att stimulera erektionen och avlägsna inflammatorisk process. Självadministration är hälsofarlig.

Vid akuta former av sjukdomen används antibiotika Ofloxacin, Lomefloxacin, Gatiloxacin och andra.

I kronisk form föreskrivs antibiotika av tetracyklin-serien (Metacyclin, Doxycycline) eller makrolider (Erytromycin, Oleandomycin).

Dessa antibiotika är endast föreskrivna för infektiösa (virala) former av sjukdomen.

Aktiva aktiva substanser av dessa läkemedel tränger snabbt in i prostatakörteln, har antimikrobiell effekt av ett brett spektrum.

 1. immunomodulerande (Polyoxidonium) beredningar i tillståndet av immunbrist återställer immunreaktionerna i kroppen, stimulerar bildandet av antikroppar. Bidra till kroppens motstånd mot olika infektioner och virus.
 2. Muskelavslappnande medel (Metokarbanol, baclofen). Bedöva, lindra muskelton, förbättra blodcirkulationen.
 3. Alfablockerare (Amikacin, Prazosin, Fentolamizin, Gentamycin) hjälp med svårighet att urinera. Tack vare dem tas en spasm i prostata muskler bort. Blåsan slappnar av, urinen går bättre.
 4. Rektala ljus (Viferon, Prostopinum, Bioprost, Prostatilen) eliminerar ödem, minskar den inflammatoriska processen och fungerar som en bedövningsmedel. Fördelaktig påverkar prostata, förhindra utseende av blodproppar i små blodkärl.

sjukgymnastik

För prostatakörtelns inflammatoriska process används olika fysioterapeutiska procedurer:

 1. elektro prostatakörteln utförs i kliniska och heminställningar. Högfrekvensströmmen bidrar till utflödet av venöst blod och tillströmningen av arteriellt blod. Detta påverkar potensen positivt, stärker bälkens membran, eliminerar stillastående fenomen.
 2. Laserfysioterapi har smärtstillande effekt. När du använder en laser, expanderar kärlen, blodtillförseln förbättras, vävnaden regenererar. Ofta behöver patienter som genomgår laserbehandling inte genomgå operation.
 3. elektrofores. Många läkemedel administreras genom elektrofores. Under sessionen kan flera droger användas samtidigt. Detta ökar effektiviteten av behandlingen, vilket ger analgetisk och antiinflammatorisk effekt vid behandling av infektiös prostatit.
 4. Fizeolechenie med en magnet. Magnetisk terapi används tillsammans med elektrofores, förbättrar läkemedlets permeabilitet, eliminerar smärta och utför vävnadsmassage.

Folkmekanismer

Med infektiös (viral) prostatit applikation folkmekanismer är endast möjlig i kombination med läkemedelsbehandling och under rehabilitering.

De kan också användas som förebyggande.

Det finns många recept för infektiös prostatit: med hjälp av askbark, hemlås, hasselbröd, kastanj, persilja, pumpafrön, biprodukter.

I grund och botten har de antiinflammatorisk verkan.

Tillsammans med den huvudsakliga behandlingen, folkmekanismer ge bra resultat.

Kost och näring

Komplex behandling av infektiös (viral) prostatit innefattar nödvändigtvis diet. Det måste följas under sjukdom och efter återhämtning. Det är nödvändigt att inkludera i den dagliga kosten: frukt, grönsaker, inte fet kött och fisk, mejeriprodukter, honung, spannmål, skaldjur, frön.

Exkludera under perioden försämring och gränsen efter återhämtning: alkohol, kolsyrade drycker, fett kött, kryddor (lök, vitlök, paprika), sura frukter, bönor, ärtor, kål (färska), rökt, konserverad.

Uteslut alla stekt, fet, kryddig. Det är tillrådligt att laga mat för ett par.

Sportaktiviteter

Av uppenbara skäl aktiva sporter i den akuta perioden av sjukdomen inte möjligt. I sjukdomens kroniska lopp kan du och bör träna. Men inte särskilt ivriga, tung fysisk ansträngning kan provocera exacerbation av prostatit.

Men fysisk terapi ingår i den obligatoriska listan över komplexa åtgärder vid behandling av infektiös (viral prostatit). LFK instruktörer i klasserna lär dig hur du gör övningarna korrekt, så kan du fortsätta dina självständiga studier.

effekter

Vad händer om det inte behandlas prostatit? Ingenting! Du kommer inte ha något. Inga barn, ingen lycklig familj, inget underbart sex. Och framtiden kommer inte att vara densamma.

epididymit (inflammation i testiklarna och bilagorna) och vesiculitis (inflammation i sällsynta vesiklar) - två inte mycket begripliga men mycket obehagliga för varje man i ordet. Dessa är de vanligaste komplikationerna som leder till infertilitet och minskad sexuell funktion.

Konstant smärta, brist på orgasm, minskning av sexuell lust och som ett resultat - impotens. Dessutom avslöjade forskare nyligen förhållandet mellan kronisk kronisk prostatit och bildandet av prostatacancer.

prostatit Idag behandlas det snabbt och effektivt. Behöver inte förlita sig på den ryska "Avos". Högkvalificerade specialister kommer att göra allt nödvändigt hjälp. Du behöver bara kontakta dem för den här hjälpen.

Hur man botar en infektiös prostatit ??

Infektiös prostatit är en akut inflammatorisk virussjukdom som påverkar prostatakörteln. Oftast uppstår sjukdomen bland män från tjugo till fyrtiofem år. I avsaknad av korrekt behandling kan sjukdomen leda till nederlag av ett människors reproduktionssystem, det vill säga för att slutföra infertilitet.

Otimlig diagnos eller felaktig behandling av infektiös prostatit kan få allvarliga konsekvenser

Orsaker till sjukdomen

Utgående från det faktum att sjukdomen är smittsam, är den främsta orsaken till dess förekomst infektion. Det är möjligt att identifiera ett antal mikroorganismer som bidrar till spridningen av sjukdomen, inklusive herpesvirus, humana papillomavirus, rubella, cytomegalovirus; liksom protozoer - klamydia, Trichomonas och olika typer av svampar. I vissa fall utvecklas prostatit på grund av uretrit, vesikulit eller prostata adenom.

Penetration av mikroorganismer sker stigande genom urinröret.

Mikrober kan komma i prostata från en inflammationskälla i urinröret eller i andra delar av urinvägarna

Faktorer som har en fördelaktig effekt på spridningen av mikroorganismer som orsakar infektiös prostatit:

 • misslyckande i hormonsystemet;
 • trauma;
 • erfarna stressiga situationer
 • regelbunden överdriven fysisk aktivitet
 • användning av nikotin, alkohol och droger;
 • dysfunktion av cirkulationen i småbehållarens kärl;
 • immunbrist, som orsakas av sjukdomar, till exempel aids;

Allmänt överkylning av kroppen kan skapa en positiv bakgrund för penetration av mikrober och deras utveckling i kroppen

 • kroppens hypotermi
 • diabetes mellitus;
 • hypotyreos.

Infektiös prostatit

Prostatit, som har utvecklats till följd av infektion, kan vara av två typer: akut och kronisk.

Akut infektiös prostatit åtföljs av ett smärtsamt syndrom med ejakulation, vilket är det första symptomet, för vilket män söker hjälp från en urolog eller andrologist. Den akuta formen präglas av snabb utveckling och åtföljs av hög feber (upp till 41 ° C), utseende av frossa, blodiga föroreningar i urinen efter urinering, smärta i perineum, allmän kroppsutmattning.

Förutom lokala manifestationer kan den akuta formen av prostatit åtföljas av generella symptom - feber, huvudvärk, sjukdomar

För att undvika utveckling av en abscess behöver du se en läkare så snart som möjligt, vilket kommer att berätta för dig hur du behandlar prostatit orsakad av infektion. Om detta inte är gjort kommer den akuta formen att passera till kronisk infektiös prostatit, vars behandling kan förlängas under lång tid.

Det första och främsta tecknet på en kronisk sjukdom är ofta urinering, som åtföljs av smärta. Utvecklingen av sjukdomen sker i två steg: vid ett infektiöst stadium i patientens kropp sker virusets aktiva vitala aktivitet, som sprider infektionen genom hela kroppen. vid starten av andra etappen, efter 1-2 månader, finns det patologiska förändringar i prostatakörteln. Prostatinfektioner kan orsaka ett stort antal komplikationer, fram till infertilitetens början. Behandling av kronisk infektiös prostatit kan vara i flera månader.

Komplikationer av infektiös prostatit kan vara inflammation i njurarna eller andra organ i geniturinvägarna

Om tiden inte behandlas med infektiös prostatit, då utvecklingen av pyelonefrit, cystit, vesikulit.

Dessa sjukdomar har en negativ inverkan på reproduktiv funktion och på människors hälsa i allmänhet. Infektionen kan hota bildandet av cyster och adenom i prostatakörteln.

Diagnos av sjukdomen

När man hänvisar till en urolog är det första som händer patientens undersökning, läkaren samlar in alla klagomål och anamnese hos patienten. Därefter utförs en standardundersökning av prostatakörteln hos en man med hjälp av palpation. För noggrannare diagnoser, ultraljudsundersökning av lilla bäckenet och allmänna blodprov ordnas urinprov.

Ultraljud av prostata kan vara transabdominal - genom den främre bukväggen eller transrektala - genom ändtarmen

I sällsynta fall föreskrivs dator eller magnetisk resonansavbildning, liksom ett spermogram som mäter motiliteten hos spermatozoa och närvaron av blodceller i spermierna. Inflammatorisk process påverkar spermatozoas rörlighet och förvärrar deras morfologi. Oftast med inflammation har spermier en hög viskositet och karakteristisk gulgrön (i närvaro av leukocyter) eller rödaktig (i närvaro av erytrocyter) skugga. Uppmärksamhet hänför sig till antalet lecitinkorn, vilka också betraktas som indikatorer på inflammation i hankroppen.

Detektering av patogenen utförs genom en serologisk metod, baserat på definitionen av antikroppar mot mikroorganismen.

Ju högre antikroppstiter i blodet desto mer aktiv är det virus som orsakade sjukdomen

Behandling av infektiös prostatit

Många patienter försöker bota sjukdomen på egen hand, tillgripa olika folkmetoder som bara lindrar symtomen, men eliminerar inte de underliggande infektionerna. Som ett resultat strömmar den akuta formen i en långvarig kronisk form, vilket kräver långvarig behandling.

Behandling av infektiös prostatit utan användning av läkemedel är omöjligt.

För ett positivt resultat används komplex terapi, som innefattar: behandling med medicinska preparat, fytoterapi och metoder för traditionell medicin.

Huvudrollen spelas av antibakteriell terapi, för vilken nivån av känsligheten hos den detekterade mikroorganismen till antibiotika bestäms. Dessutom föreskrivs ett läkemedel som förbättrar blodmikrocirkulationen i prostata.

Rektalmassage i prostata är endast föreskriven efter att akut sjukdomssymtom har minskat

Accelererar läkningsprocessen av fingermassage i körteln, vilket hjälper till att underlätta passagen av prostats hemlighet.

Icke-infektiös prostatit

Med utvecklingen av svår inflammation är utvecklingen av prostatit, inte orsakad av infektion, möjlig. Denna patologi härrör från stagnation av prostatisk utsöndring, blod och lymf i bäckenet hos mannen och i de organ som gränsar till honom. Den främsta orsaken som orsakar icke-infektiös prostatit är ett hormonellt misslyckande.

Idag uppstår icke infektiös prostatit som orsakas av stagnation oftare. Alla patienter har abnormiteter i det hormonella, immun och autonoma nervsystemet. Vad som orsakar leda till funktionsstörningar i hormonsystemet är svår att fastställa. Oftast sker den ökade risken för kongestiv prostatit på grund av brister i sexuell livslängd hos en man.

Brist på en vanlig sexuell partner kan orsaka sjukdom

Sällsynt kön, långvarig avhållsamhet, avbruten samlag, fulländad spänning - allt detta påverkar människors hälsa.

En annan orsak till utvecklingen av icke-infektiös prostatit kan bli varicose, svår stress och förekomst av inflammation i lilla bäcken eller ändtarmen.

Faktorer som accelererar sjukdomsutvecklingen:

 • passivt sätt att leva
 • katarralsjukdomar;
 • akut och kronisk patologi hos genitourinary sfären.

Frekventa förkylningar försvagar immunsystemet och kan orsaka försämring av sjukdomar i andra organ, inklusive prostata

Symtomatisk av icke-infektiös prostatit

Sjukdomsuppkomsten är asymptomatisk. Den första signalen är värkande smärta, som är lokaliserad i perineum, varefter mannen har frekvent urinering, oftast på natten.

Förstärkning av smärtsyndromet uppträder med långvarig aktivitet, oregelbundna sexuella handlingar och långvarig vistelse på benen. Processen kan länge ske i en mans kropp. Med långvarig sjukdom genomgår prostata vävnad degenerativa dystrofa förändringar, vilket stör organets normala funktion.

Med nedsatt aktivitet i immunsystemet kan en infektion som orsakas av olika mikroorganismer ansluta sig till den icke-infektiösa prostatit.

Stagnerad prostatit kan vara komplicerad av bakteriell eller viral inflammation i körteln

Hur man behandlar icke-infektiös prostatit

Behandling i tid detekterad stagnerande process i prostatakörteln underlättar den snabba restaureringen av alla dess funktioner, vilket leder till återhämtning. Därför är det väldigt viktigt att patienten konsulterar en läkare vid första tecknet av en överträdelse, för endast i detta fall kommer behandlingen att vara mindre förlängd och effektivare. Även när man får ett mekaniskt trauma måste man besöka urologen för att utesluta risken för allvarliga skador som kan leda till organdysfunktion.

Det blir inte överflödigt att ha en årlig undersökning med en urolog, vilket gör att vi kan upptäcka ett problem i ett tidigt skede.

Periodiska besök till läkaren hjälper till att undvika hälsoproblem

Vid sådana undersökningar undersöker läkaren oftast mannen manuellt, och därefter föreskriver vid behov proceduren för ytterligare undersökning eller behandling.

Terapi av prostatit syftar till att bli av med inflammation, stillastående områden i prostatakörteln, liksom i bäckenområdet. I detta syfte föreskriver läkaren antiinflammatoriska läkemedel, i sällsynta fall - antibiotika.

Kramper i prostata är gjorda med spasmolytika, alfa-adrenoblocker hjälper till att bli av med negativt inflytande på inre organ och blodkärl. För att förbättra utflödet av prostatajuice utförs en speciell massage av prostata och fysioterapi.

Bland de fysiologiska förfaranden som används mest är magneto-, laserterapi, elektrofores

En av de viktiga punkterna är att få in ett normalt sätt av intimt liv, som bör förvärva regelbundenhet. Det är nödvändigt att börja leda en mer aktiv livsstil, uppmärksamma eventuella symtom och eliminera deras orsaker i det inledande skedet, vilket inte tillåter den inflammatoriska processen att växa till stora konsekvenser. Det är viktigt att undvika hypotermi, vilket leder till att en infektion kan komma in i kroppen, vilket leder till utveckling av allvarliga sjukdomar.

Efter att ha tittat på videon kommer du att lära dig om vilka typer av stadier och typer av prostatit som händer:

Prostatit är uppdelad i smittsamma och icke-infektiösa. Den senare utvecklas på grund av hemligheten och / eller blodets stagnation. Infektionen är oftast orsakad av infektioner, men i sällsynta fall kan det vara virus, bakterier eller svampar. Denna typ är en allvarlig form av sjukdomen. Vad är en infektiös prostatit? Hur händer det och hur manifesterar man sig? Om detta - nedan!

Utveckling av sjukdomen

Infektiös prostatit uppträder i närvaro av infektioner eller bakterier. Inklusive det kan vara venerala sjukdomar - som gonoré, klamydia och trichomoniasis. Även E. coli kan främja utvecklingen av inflammation i prostata.

Hur går dessa mikroorganismer i prostatakörteln? Det finns tre sätt att tränga in dem:

 1. Genom lymf. Med andra ord kan en infektion som utvecklas i ett annat organ tillsammans med strömmen av lymfkörteln penetrera prostata. Det kallas också lymfogen.
 2. Hematogen - om det finns en infektion i kroppen, kommer den att fungera med blod.
 3. Och urinogena - på urinröret med urin.

Att springa lite framåt: föregångaren till en infektiös prostatit kan vara icke-infektiös. Med andra ord leder det till motsvarande händelser (om förebyggande av stagnerande prostatit - i en separat artikel) i bäckenområdet (dåliga vanor, stress, hypotermi, brist leda ett liv) - kan också orsaka en rad infektionssjukdomar.

Typer av infektiös prostatit

Inriktningen av den inflammatoriska processen är:

 • Catarrhal är en ytlig inflammatorisk process.
 • Follikulär - en brännbar inflammatorisk process.
 • Parenkymal - diffus inflammatorisk process.

Sjukdomen manifesterar sig i akut eller kronisk form.

Av den inflammatoriska processen:

Akut infektiös

Den första är särskilt farlig. Det är nödvändigt att omedelbart söka hjälp av en läkare om följande symptom uppstår:

Nytt i förebyggandet av kronisk prostatit! Klinisk godkännande utfördes på ett sjukhus i Pyatigorsk sanatorium 2013. Män i åldrarna 38 till 73 år diagnostiserade med "kronisk prostatit" deltog i kliniska prövningar i 1 månad.

 • Ökad temperatur.
 • Smärtsamma känslor i mjukvarans område och längst ner på baksidan.
 • Hyppig uppmaning att urinera.
 • Den försvagade jet urinen.
 • Blodföroreningar i urinen.
 • Smärta vid utlösningsprocessen.

Det är viktigt att komma ihåg att ignorera dessa symtom - i slutändan får du bara en sak - en komplikation av sjukdomen. Till exempel, med en åtstramad akut bakteriell prostatit blir det omöjligt att urinera. Därför är det mycket viktigt att genomföra profylax av akut prostatit i tid!

Kronisk infektiös

Smitt kronisk prostatit kan orsaka stagnation i prostatakörteln, brist på motion, överdriven eller omvänt, sällan sexliv, ofullständig utlösning. Men även om du följer alla förebyggande åtgärder kan du inte 100% garantera att denna sjukdom kommer att undvikas. Det kan uppstå oberoende av en mans livsstil och hans sexuella läggning.

Symtom är svag, inte uttalad, manifesterad av episoder. Det är därför möjligt att kronisk bakteriell prostatit under lång tid inte diagnostiseras. Och utan snabb behandling kan det också finnas komplikationer.

De viktigaste symptomen

 • Slemhinnor.
 • Hyppig uppmaning att urinera med smärtsam effekt.
 • Smärta sensioner i underlivet och i perineum under utlösning eller efter avslutad process.

Kronisk infektiös prostatit diagnostiseras i två steg. Den första varar från 1 till 2 månader och kallas smittsam. Under denna period är orsakerna till STD-infektioner särskilt aktiva. Den andra kan vara tillräckligt länge, kallad postinfektion. Vid denna tid aktiveras den inflammatoriska processen, till vilken de autoimmuna processerna i prostata bringas.

Behandling av infektiös prostatit

Behandling av infektiös prostatit reduceras till antibiotikabehandling. I vissa fall kan läkaren rekommendera fytoterapi till patienten. För det mesta föreskrivs antibiotika av ett brett spektrum av åtgärder, eftersom de flesta bakterier är känsliga för dem.

Förberedelser mot infektiös prostatit

 • antivirala läkemedel: Groprinosin 2 tabletter 4 gånger om dagen eller amixin 1 tablett en gång om dagen;
 • för att stärka kroppen: interferon 2-3 droppar i varje nasal passage 3-4 gånger om dagen;
 • när bäckensmärta uppstår: icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel: diclofenak 3,0 intramuskulärt en gång om dagen;
 • för att förbättra urinering: alfa-adrenoblocker: omnix med 0,4 mg en gång om dagen.

Dessutom föreskrivs läkemedel som aktiverar mikrocirkulation, antiinflammatorisk, immunomodulerande och även diuretisk verkan. Om möjligt, för att underlätta divergensen av hemligheten, görs prostata massage.

Avslag på behandling bidrar till utvecklingen av komplikationer. Det kan vara en pyelonefrit, en cystit eller en sådan sjukdom som en vesikel. Den senare leder i sin tur också till vissa konsekvenser, vars mest obehagliga är infertilitet hos man. Det är värt att notera att botemedel det är inte så enkelt. Så det är bättre att starta behandlingen i tid.

Konsekvenserna är obehagliga. De störningar som medför infektiös manlig prostatit är indelade i tre grupper. Den första och huvudstörningen är associerad med urinapparaten. Urinering blir frekvent och smärtsam. Då börjar problemen med den sexuella funktionen.

Dessa inkluderar symtom som otillräcklig erektion, förlust av orgasm, för tidig utlösning. Och sedan på grund av allt ovan börjar problem med nervsystemet. För att inte möta sådana obehagliga konsekvenser - är det nödvändigt att genomgå en kurs av antibiotikabehandling i tid.

 • Orsakerna till utvecklingen av infektiös prostatit
 • Symtom på akut infektiös prostatit
 • Symtom på kronisk infektiös prostatit
 • Varför behövs behandling i tid av smittsam prostatit?
 • Diagnos av sjukdomen
 • Behandling av infektiös prostatit
 • Förebyggande av sjukdom

Infektiös prostatit presenteras i form av en akut inflammatorisk virussjukdom som påverkar prostatakörteln. Denna sjukdom kännetecknas av kränkningar av urinprocessen, åtföljd av ett starkt smärtssyndrom. Riskzonen består av män i åldern 20 till 45 år. Sjukdomen är ganska vanlig, och diagnostiseras i 5-20% av mänens överklaganden för hjälp till en specialist. Hela risken för infektiös prostatit ligger i direkt effekt på manliga organ och reproduktionssystem hos en man, allvarliga kränkningar som leder till infertilitet. I mer sällsynta fall möter män av hög ålder denna sjukdom.

Orsakerna till utvecklingen av infektiös prostatit

Den främsta orsaken till prostatit, som är av infektiös natur, är infektionen i en mans kropp. Det finns en stor lista över patogener som kan framkalla utvecklingen av sjukdomen. Så den infektiösa prostatit kan orsakas av bakterier, herpesvirus, rubella, influensa, humant papillom, cytomegalovirus, klamydia, trichomonas, svamp. I frekventa fall framträder sjukdomen mot bakgrund av utvecklingen av uretrit, vesikulit eller adenom i prostatakörteln. Ondskad mikroorganismer går in i prostata med urin.

Men en viktig roll spelas av vissa faktorer som skapar en gynnsam miljö för kroppens infektion. Detta kan provoceras:

 • störningar i hormonbalansen
 • befintliga skador
 • konstant stress;
 • arbete i samband med regelbunden fysisk aktivitet
 • rökning;
 • drogmissbruk
 • alkoholism;
 • ökad arbetskraft
 • störningar i cirkulationsprocesserna i bäckenregionen
 • utveckling av immunbrist, inklusive de som är associerade med en sjukdom som aids;
 • superkyld;
 • utveckling av diabetes mellitus eller hypotyreoidism.

Prostatitinfektion är akut och kronisk.

Tillbaka till innehållet

Symtom på akut infektiös prostatit

Infektiös prostatit kännetecknas framför allt av smärtsam utlösning, som inte får lämnas utan uppmärksamhet. I allmänhet, är plötslig karaktär utvecklingen av en akut form av sjukdomen och manifesteras i den kraftiga ökningen av temperaturen, frossa, åtföljd av smärtsam förnimmelser urinering, blod i urin föroreningarna, smärtor i perineum, allmän sjukdomskänsla kropp känsla av ofullständig tömning efter urinering.

När man observerar denna symptomatologi är det extremt viktigt att söka hjälp från en urolog i god tid, eftersom fördröjning av processen väcker utveckling av abscesser. I mer allvarliga fall kan det finnas behov av kirurgisk ingrepp. Mycket, i avsaknad av behandling, ersätts den akuta formen av kronisk, och i detta fall är processen att bekämpa sjukdomen längre.

Tillbaka till innehållet

Symtom på kronisk infektiös prostatit

Ett tydligt tecken på en kronisk form av infektiös prostatit är en ökad urinering tillsammans med smärta.

Utvecklingen av sjukdoms kroniska form förekommer i två steg:

Den första etappen varar ca 1-2 månader och kännetecknas av virusets höga aktivitet, vilket framkallar sjukdomsutvecklingen.

Det andra steget är längre och kan utlösas av anatomiska störningar och autoimmuna processer genom vilka prostatakörteln exponeras.

Tidig diagnos av kronisk form av prostatit åtföljs av svårigheter, för Det smärtsamma syndromet är ofta förtäckt, inte uttryckt eller kortlivat. Därför är människans uppmärksamhet i deras fall extremt viktigt. Symtomatisk för kronisk infektiös prostatit består av:

 • frekvent smärtsam urinering
 • smärta i utlösningsprocessen;
 • smärta i ljummen och underlivet;
 • täcka slemhinnor med specifika utsöndringar.

Dessutom patienter med en kronisk form av sjukdomen klagar på urinretention, regelbundna uretrala impulser, smärta i urinröret, ändtarmen, som uppstår under utlösning, såväl som en trög förlust av erektion och orgasm.

Tillbaka till innehållet

Varför behövs behandling i tid av smittsam prostatit?

När det gäller utveckling av infektiös prostatit är det extremt viktigt att diagnostisera det i tid och påbörja korrekt behandling. När allt kommer omkring kan en sjukdom kvar utan rätt uppmärksamhet ge upphov till pyelonefrit och cystitis. En av de frekventa komplikationerna av sjukdomen är vesikulit, vilket är den direkta orsaken till infertilitet i framtiden. Behandling av vesikulit är en ganska lång och komplex process.

Andra möjliga konsekvenser av infektiös prostatit representeras av impotens och abscesser som utvecklas i prostatakörteln, dess adenom eller cyste.

Tillbaka till innehållet

Diagnos av sjukdomen

Många patienter som upplever symptom på prostatit försenar besöket till läkaren, hoppas att bli av med alliheten genom populära metoder. Lättnad av symptom är skrivet av för tecken på återhämtning, men detta är långt ifrån fallet. Det är omöjligt att bli av med denna sjukdom utan ordinerad medicinering. Den första etappen av sjukdomsbedömningen är undersökningen av patienten av en urolog som analyserar en mans klagomål och genomför en prostatakörtelundersökning med hjälp av fingrarna. Ofta för detektering av infektiös prostatit, ultraljudsundersökning av organen, vars placering är ett litet bäcken och en allmän analys av blod och urin.

Ibland kan en beräknad tomografi eller MR-av bäckenet ordineras, liksom ett spermogram för att bestämma nivån av spermierotilitet och blods närvaro. För att avslöja att excitera i blod är det möjligt med hjälp av serologiska metoder som är inriktade på forskning av närvarande antikroppar. Resultaten av alla ovanstående studier gör att vi snabbt kan bestämma rätt diagnos och nödvändig effektiv behandling.

Tillbaka till innehållet

Behandling av infektiös prostatit

Effektiv behandling av infektiös prostatit består av ett komplex av åtgärder som presenteras genom en medicinsk metod, fytoterapi och användningen av folkmedicinska lösningar.

Vid behandling av denna sjukdom ges huvudrollen till antibiotikabehandling. Men samtidigt bör patientens känslighetsnivå beaktas. Läkemedel som hjälper till att förbättra blodmikrocirkulationen i prostata bör ordineras. I vanliga fall föreskrivs patienter en fytoterapi.

Behandling riktas mot avlägsnande av inflammation genom användning av speciella läkemedel i kombination med diuretika och immunmodulerande läkemedel.

Godkännande av föreskrivna läkemedel bör åtföljas av metoder för extern behandling som varar minst två månader.

De bästa resultaten kan uppnås med regelbunden användning av digital prostata massage, vilket underlättar utsöndringen av sekret.

Tillbaka till innehållet

Infektiös prostatit är en mycket vanlig sjukdom som påverkar ett starkt kön.

För att undvika utveckling av en obehaglig sjukdom, bör du inte glömma några förebyggande åtgärder, som är följande:

 • Användning av kondomer under intimitet
 • överensstämmelse med arbetsordningen och dess korrekta växling med vilodag;
 • balanserat näringssystem;
 • Passagen av vaccinationer, behovet av vilket ökar i epidemier av sjukdomar som influensa;
 • snabb diagnos och behandling av processer som är av infektiös natur
 • höja nivån av immunitet och förbättra kroppens allmänna tillstånd;
 • regelbundna sportaktiviteter
 • avvisande av vanor som kan skada en person.

Om behandling är ordinerad i tid och tillräckligt, då med akut infektiös prostatit är sannolikheten för återhämtning stor. I kronisk form är det lägre: löpande prostatit är inte lätt att bota. Enligt några rapporter återhämtar endast hälften av patienter med kronisk prostatit.

Inflammatoriska prostata sjukdomar kallas prostatit. Det kan förekomma i akut eller kronisk form. Den akuta formen är mycket mindre vanlig än kronisk. Kronisk infektiös prostatit kan behandlas mycket bättre än dess icke-infektiösa form.

De främsta orsakerna till inflammation

Ett organ som prostata är för varje man. Hennes utveckling och mognad slutar hon vid ca 18 år. Utan prostata skulle det vara omöjligt att reproducera avkomman, eftersom det är i det att en speciell hemlighet är utvecklad som gör det möjligt för spermier att flytta sig snabbare mot ägget efter samlag.

Dessutom, muskelfibrer i prostata, contracting, blockera urinvägarna. Detta förhindrar blandning av sperma och urin under utlösning.

Var kommer allt detta ifrån?

Noninfektiös prostatit utvecklas på grund av stillastående fenomen i det lilla bäckenet. Män med stillasittande livsstil som inte har regelbunden minimal fysisk aktivitet är mottagliga för denna sjukdom i 30% av fallen, om deras ålder varierar från 30 till 50 år. Och ju äldre, desto mer ökar denna procentandel.

Med denna form av prostatit finns det ingen bakteriepatogen i analyserna. Förutom en stillasittande livsstil innefattar faktorer som bidrar till utvecklingen av sjukdomen i alla former:

 • dåliga vanor
 • frekventa eller ihållande stressiga situationer
 • överdriven fysisk aktivitet, lyft tung vikt
 • hormonella misslyckanden;
 • hypotermi;
 • yrkesrisk (cyklister, chaufförer är i riskzonen på grund av bestående vibrationer och tryck på prostataområdet);
 • förstoppning;
 • oregelbundet sexuellt liv.

Infektiös kronisk prostatit kännetecknas av den obligatoriska förekomsten av patogener. Oftast detekteras bakterierna i ejakulat eller urin, tarm och pseudomonas aeruginosa, Klebsiella, Enterococcus och Proteus. Mindre ofta blir stafylokocker, streptokocker smittämnen och ännu mer sällan svampar och virus.

Förutom de allmänna orsakerna som nämns ovan finns infektioner som orsakar prostatit. Dessa inkluderar obehandlade i tid STDs. Dessa kan vara infektioner orsakade av trichomonader, ureaplasma, mykoplasma och klamydia, herpesviruset, cytomegalovirus, gonokocker. Många av dessa infektioner är asymptomatiska, och mannen upptäcker endast om det finns klagomål från sidan av prostata.

Kroniska infektioner, som inte är relaterade till genitourinärsystemet, kan också orsaka prostatit. Dessa inkluderar angina, inflammation av tonsiller, karies, pyelonefrit, bihåleinflammation och andra. Med dessa sjukdomar minskar organismens allmänna motstånd, och det patologiska patogenet tränger lättare i prostata.

Vad är symtomen?

Symptom på infektiös prostatit beror på formen. Akut prostatit kommer att manifestera sig mycket kraftigt: ökad temperatur, utseende av smärta i perineum, vilket kan förvärras under avföring. Dysuriska fenomen är också närvarande. Brännande, gnidning, skarpa smärtor vid urinering, frekventa önskningar, speciellt på natten, stör patienten med akut prostatit.

Den kroniska banan av sjukdomen uppträder annorlunda. Och ofta kan det även vara asymptomatiskt. Om symtomen är närvarande kommer de att raderas:

 1. Svårighet med urinering. Dessa inkluderar smärta, nocturi, svårigheter med urinering, strålförvaring, bränning vid något stadium av urinering. Uteslut inte ofta cystitis.
 2. Smärta. Även om det inte är starkt, men obehagsmärtor i perineum, penis, rektum, ländar eller sakrum, i ljummen.
 3. Brott mot sexuell funktion. Att minska libido leder ofta män till en läkare. Det kan åtföljas av smärta vid erektion och samlag. Patienter klagar över för tidig utlösning, raderade känslor, erektioner av dålig kvalitet och infertilitet.

Diagnos och behandlingsmetoder

Diagnosen orsakar vanligtvis inte komplikationer. Efter insamling av anamnese och klagomål, föreskriver läkaren laboratorietester. Dessa inkluderar ett blod- och urintest, mikroskopi av sekretionen av prostata, där leukocyter kommer att höjas vilket indikerar förekomsten av inflammation. Och även bakteriologiska kulturer av ejakulat och urin, vilket hjälper till att bestämma vilken infektion i prostata.

Hur botas?

Behandling av infektiös prostatit baseras på utnämningen av en lång tid av antibiotikabehandling. Kronisk prostatit leder ofta en man till en läkare efter flera års infektion i prostata, vilket motiverar användningen av antibiotika i 1-2 månader kontinuerligt. En specifik läkemedel och dosering ordineras av läkaren, baserat på resultaten av bakteriologisk inokulering.

En så lång mottagning av antibiotika är nödvändigtvis åtföljd av samtidig användning av läkemedel som stör utvecklingen av dysbakteri-ser. Antihistaminer, eubiotiska och antisvampmedel selekteras individuellt för varje patient beroende på det föreskrivna antibiotikumet.

Analgetika och / eller icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel i form av tabletter och suppositorier ordineras för lindring av smärtssyndromet. Ökad ångest eller neurosjukdom kan kräva utnämning av antidepressiva medel.

I närvaro av uthålliga kränkningar av urinering kan en läkare ordineras alfa-blockerare, vilket effektivt eliminerar sådana fenomen. Immunkorrigerande läkemedel kan stimulera regenerativa processer i prostatas vävnader. Sjukgymnastik och prostatamassage är inte föreskrivna för alla patienter. Läkaren beslutar om sitt beteende i varje enskilt fall.

Komplikationer av prostatit kan avsevärt minska livskvaliteten hos en man. Dessa inkluderar infertilitet, impotens, kronisk inflammation i njurarna och urinblåsan, suppuration av prostatakörteln.

Varje läkare kommer att erbjuda dig ett antal sätt att behandla prostatit, från trivial och ineffektiv, till radikal

 • du kan regelbundet ta en behandling med tabletter och rektalmassage, gå tillbaka var sjätte månad;
 • du kan lita på människornas medel och tro på ett mirakel;
 • gå till operation och glöm sexlivet...