Huvud
Skäl

Än att behandla kronisk prostatit hos män medicinsk

Behandling av prostata adenom (mer korrekt - godartad prostatahyperplasi) med hjälp av läkemedel innebär följande uppgifter:

 • att stoppa spridningen av vävnader, noder, om möjligt, för att vända utvecklingen;
 • för att avlägsna inflammation och svullnad i prostata;
 • minska trycket på urinröret för att normalisera urinpassagen;
 • förhindra renal dysfunktion.

Förberedelser för behandling av prostataadenom, som har en bevisbas för prestation, utse en urolog efter en fullständig undersökning av patienten. Endast en specialist kan bestämma hur man behandlar ett adenom korrekt.

Människans stora misstag är att följa bekräftad rekommendation från bekanta, annonsera absolut okända läkemedel. Oberoende är det omöjligt att vara engagerad i medicinsk process. Det bör alltid komma ihåg att liknande symptom kan ha en cancerous tumör.

Vilka läkemedel anses vara bäst?

Läkemedelsbehandling av prostata adenom administreras samtidigt:

 • med rekommendationer om diet
 • utnämning av fysiska övningar
 • applicering av massage.

Resultatet stöds väl i komplex terapi. Det utförs under lång tid, kräver tålamod och upprepade kurser. Förberedelser utnämns:

 • i tabletter;
 • injektion;
 • rektala suppositorier;
 • microclyster.

Läkemedelseffekten leder inte till en radikal förstöring av adenomen, men det gör det möjligt för en att uppnå en effekt i sjukdomens första och andra steg när det inte finns några komplikationer från njurarna. Om hyperplasi har nått en stor storlek, kan en effektiv lösning endast vara ett kirurgiskt ingripande.

Ibland bestäms valet av konservativ terapi av patientens rädsla för säkerheten hos erektil funktion, förmågan att ha avkomma. Vid ett allvarligt tillstånd hos patienten i samband med samtidig patologi kan den behandlande läkaren inte rekommendera operationen.

För sådana preparat gäller två grupper av medel:

 1. Blockera av alfa-receptorer - lindra spasmen i urinrörets muskler, expandera det, underlätta utsöndringen av urin.
 2. Inhibitorer av 5-alfa reduktas hämmar verkan av enzymet som främjar ackumuleringen av dihydrotestosteron, vilket aktiverar proliferationen av prostataceller.

Läkemedel för behandling av prostata adenom hos män med symptomatisk effekt fixa effekten, ta bort de negativa följderna av sjukdomen. Dessa inkluderar:

 • antispasmodika;
 • bedövningsmedel;
 • förberedelser för att bekämpa inflammation
 • avsvällande medel;
 • komplex av vitaminer och mikroelement
 • immunmodulatorer för att stödja kroppens försvar.

Med tanke på äldre ålder av patienter med adenom, före behandling av prostata hos prostata hos män med mediciner, ska läkaren tänka på deras negativa effekt på andra organ och system. Manlig organism växer gammal före kvinnan. Det är mer oroad över aterosklerotiska förändringar.

Egenskaper hos läkemedelskoncernen av a-receptorblockerare

Gruppen av läkemedel i sin kemiska struktur representeras av a1-adrenoreceptorantagonister. Det är uppenbart att receptorerna för denna art huvudsakligen är belägna:

 • på blåsans livmoderhalsdel
 • en kapsel av prostata;
 • den bakre delen av urinröret;
 • struktur av stromavävnad.

De representerar mål "plattformar" för att ta emot signaler från nervfibrer. Genom att blockera den "mottagande" ytan kan man motverka muskelkontraktionen orsakad av nervimpulsen i det önskade området.

Läkemedlen för behandling av prostata adenom hos män i denna grupp är uppdelade:

 • på superselective - blockera endast α1-A-adrenerge receptorer, alla baseras på Tamsulosin (Silodosin och dess starkare analoga Urerek);
 • selektiva antagonister av alla (inte bara typ A) a1-adrenerga receptorer, såsom Alfuzosin, Terazosin, Doxazosin.

Vid behandling av α1-adrenoblocker hos män finns en mer fri urladdning av urin från blåsan. Detta följs av:

 • minskad svårighetsgrad av symtom på kompression av urinröret;
 • en ökning i jetens hastighet;
 • minskning av kvarvarande urin.

På den negativa effekten på blodtryck (orsaka hypotoni) i gruppen av droger:

De har en antihypertensiv effekt, så de är inte tilldelade hypotension, och för patienter med högt blodtryck krävs en översyn av dosen av andra läkemedel. Andra läkemedel (Omnic, Flosin, Adenorm, Lokren, Fokusin) har inte uttalat hypotensiva förmågor, så de kan tas av patienter med normalt tryck.

Fördelen med Tamsulosinderivat är hög effektivitet i en tillräckligt låg dos. Den dagliga dosen, som har en botande effekt, är tio gånger lägre än vid utnämningen av andra droger i gruppen.

Allvarlig komplikation hos patienter som tar droger (särskilt silodosin och urerek) kan uppträda vid operation för katarakt. Oftalmologer kallar det syndromet av "flabby" iris, det finns ett hot mot den postoperativa kursen i ögonsjukdomen.

Urologer föreskriver mediciner tillsammans med Pikamilon. Läkemedlet anses vara nootropiskt, inbegriper natriumsaltet av N-nikotinoyl-gamma-aminosmörsyra, används vanligtvis vid fall av hjärnfunktionsstörningar. Tack vare antioxidant förmåga, aktivering av ämnesomsättning i vävnader, förbättring av blodcirkulationen bidrar det till att minska den oönskade effekten av läkemedel i blockeringsgruppen. Speciellt visat i åldern.

Funktioner av verkan av droger från gruppen av 5a-reduktashämmare

Minskad aktivitet hos enzymet 5a-reduktas, bryter mot transformationen av testosteron i dihydrotestosteron. Gruppens läkemedel är botemedel mot prostataadenom, vilket kan leda till en minskning av volymen av hyperplastisk körtel. Sålunda reduceras den mekaniska obstruktionen och komprimeringen av urinröret.

För närvarande används inhibitorer vid behandling av män:

Gruppens droger innefattar:

De ordineras till patienter med prostataxpansion på mer än 30-40 cm3. Resultatet är särskilt märkbart i ett tidigt skede av sjukdomen. Behandlingsförloppet är långt, inte mindre än sex månader. Endast långvarig användning resulterar i en volymreduceringseffekt. Resultatet av terapi är avsaknaden av skäl för kirurgisk behandling hos hälften av patienterna.

Negativa egenskaper hos läkemedlen i gruppen inkluderar:

 • minskad sexuell lust;
 • uppkomsten av erektil svaghet
 • reduktion i blodkoncentrationer av PSA (prostataspecifik antigen), som används för att screena och diagnostisera prostatacancer.

Grönsaksberedningar

Läkemedel från växter innehåller många aktiva biologiska ämnen. Deras agerande är mycket svagare än ovanstående medel. Urologer anses vara ett hjälpmedel, symptomatiskt, vilket möjliggör att påverka patientens immunitet.

Det är viktigt att de kan ackumuleras i vävnaderna i prostata, tillsätt baktericida egenskaper till urinvägarna. Effektiviteten av dessa verktyg har ingen tillförlitlig bekräftelse. I praktiken gäller följande:

 • Lycoprofit - innehåller lycopenkarotenoid, mikroelement, vitaminer;
 • Perikson - ett utdrag ur en fläktformad palm;
 • Tandenan - härledd från barken av afrikansk plommon;
 • homeopatiska läkemedlet Afala - lindrar smärta hos patienterna.
 • behandling med örter.

Klinikerna för behandling med droger är långa, i 4-5 månader.

Andra medel för symtomatisk verkan

För att eliminera patologiska förändringar i vävnaderna i prostata och urinvägar använder läkare symptomatiska medel som inte direkt påverkar prostatakörteln. Med syftet att avlägsna spastisk sammandragning av urinrörets kanal och blåsans hals, föreskrivs holinolytika eller antispasmodik.

Den mest uttalade effekten besitter belladonederivat - Atropin i injektioner, droppar, ljus med bellies. Mindre aktiv är Platyphylline. Läkemedlen hjälper till att lindra smärtsyndromet, spänningen i blåsans muskler. De ordineras endast av en specialist i begränsade doser (vi kommer ihåg att i II-III-stadierna av sjukdomen och så kommer muskeln aton).

För att minska svullnaden i prostatavävnaden rekommenderas diuretika diuretika (representativt - Furosemid). Använd inte droger som irriterar urinvägarna. Om det finns ett hot mot inflammation i blåsan, njurarna, föreskriver läkaren antibiotika för adenom. Dessa läkemedel eliminerar också symptomen på prostatit, som ofta åtföljer hyperplasi i körteln.

De vanligaste antibiotika är:

 • cefalosporinserier (cefuroxim, cefaklor, cefixim);
 • aminoglykosider (Gentamicin);
 • fluorokinoloner (Norfloxacin, Ofloxacin, Ciprofloxacin).

Vid allvarlig inflammation är det nödvändigt att göra kombinationer av antiinflammatoriska läkemedel. Du bör ta hänsyn till förekomsten av tecken på njursvikt. När det finns kroniskt organsvikt är aminoglykosider och tetracykliner kontraindicerade på grund av den toxiska effekten på njurparenkymen.

För att aktivera skyddskrafterna tilldelas patienter komplex av vitaminer och mikroelement. De hjälper till att återställa ämnesomsättningen i prostata i körtelvävnaden, minska oxidationen, förbättra blodtillförseln.

Lägg inte symptomatisk behandling på en nivå med speciell behandling för neoplasma. Information som en annonsering visar, som erfarenhet visar, att kunna lura en patients hopp om full återhämtning och tvinga honom till stora ekonomiska kostnader. Men den nödvändiga tiden för konservativ terapi kommer att saknas.

Kinesiskt urologiskt plaster från prostata adenom är bäst kvar för behandling av de kinesiska själva. Det finns inga slutgiltiga uppgifter om dess effektivitet än. Den uppsättning växtbaserade läkemedel som ges i instruktionerna kan inte tränga in i prostatakörteln.

Hur användbar är örtmedicin?

Örter med adenom i prostatakörteln bör användas med försiktighet. Att veta sitt arbete, läkarna och herbalister insisterar aldrig på de mest effektiva åtgärderna för växtbaserade recept. Dietisterna är överens med folkrekommendationerna om inkludering i patientens näring:

 • persilja;
 • lök;
 • linfrö, pumpa olja eller juice.

Förteckningen över användbara grönsaksråvaror för matlagningsbuljonger, infusioner innefattar:

Kända egenskaper hos celandine vid behandling av vårtor och andra formationer på huden (papillom, corncrowths, cracks).

Alla delar av växten är giftiga, så du bör behandla det med försiktighet. Vid behandling av prostata adenom är det viktigt:

 • antimikrobiell;
 • antitumör;
 • ett diuretikum;
 • antispasmodisk effekt.

Balm och celandine juice är bättre att köpa i färdig form på apoteket. Man måste komma ihåg att kronisk administrering av en överdos och eventuellt intestinal dysbios med diarré, illamående och kräkningar, och i allvarliga fall - kramper, hallucinationer, yrsel med svimning.

Från buljongerna av örter framställs tillsatsmedel i stillasittande bad, för mikroclyster. De hjälper till med smärta, spasmer i urinröret. I form av örtte är kända antiinflammatoriska växter rekommenderade:

 • tranbär (bär och löv);
 • kamilleblommor;
 • björksoppa och njure;
 • knotweed;
 • lakritsrot.

För beslut av en fråga om högkvalitativ terapi av hyperplasi av prostata ska läkaren övervägas:

 • stadium av sjukdomen
 • patientens ålder
 • samtidiga sjukdomar hos äldre.

Läkemedelsbehandling används av kirurger i den preoperativa och postoperativa perioden för att säkra effekten av förebyggande av återkommande enheter av tillväxt. Patienterna bör lita på utnämningar av erfarna proffs och inte engagera sig i självmedicinering.

Förberedelser för behandling av prostatit hos män - en lista över de mest effektiva

Sedentär livsstil, ständig stress och hypotermi, oregelbundet kön, få bakterier i urinröret - alla dessa är orsakerna till utvecklingen av prostatacenters inflammatoriska process.

Inflammation av prostatakörteln är den vanligaste manliga sjukdomen. Samtidigt är hans terapi en tidskrävande och tidskrävande process.

För att behandla sjukdomen så effektivt som möjligt föreskriver urologerna komplexa åtgärder, inklusive användning av fytopreparationer, besök på fysioterapeutiska förfaranden. Men huvudrollen i behandlingen spelas av läkemedel.

Endast specialisten kan bestämma vilka läkemedel som ska behandla prostatit hos män, men det finns en lista som innehåller de mest effektiva medicinerna.

Manifestationer av inflammation i prostata

Snabbt bota inflammation i prostata kan bara ligga i början av utvecklingen, så du måste kontakta en specialist omedelbart, så snart som de första tecknen på sjukdomen.

Utvecklingen av sjukdomen kan indikeras med något symptom på följande:

 • Smärta sensioner som uppstår i perineal regionen;
 • Känslan av obehag, som uppträder när defekering
 • Konstant förekomst av en känsla av blåsans fullhet;
 • Utseende av smärta och intermittent, tunn ström när man urinerar;
 • I urinen finns det vitt eller slemhinnigt urladdande, blod;
 • Trög okontrollerad erektion;
 • Snabb utlösning
 • Förlust av sexuell lust;
 • Överdriven orsakslöshet

I bakteriesjukdomar kan symtom inkludera en ökning av temperaturen till 37-38 grader, men i vissa fall är det möjligt att nå ett märke på 40 grader.

Specialisten, som har gjort en inspektion och har studerat de nödvändiga resultaten av testen, kommer att bestämma formen, orsakerna till utvecklingen av sjukdomen.

Sjukdomen kan uppstå på grund av skadliga bakteriers verkan, och även på grund av stagnerande processer som förekommer i det lilla bäckenet. Beroende på naturen, orsakerna till patologi, kommer urologen att ordinera den mest effektiva medicinen.

Former av receptbelagda läkemedel

Urologen, som har diagnostiserat, kommer att berätta än att behandla en prostatit hos män och också förklara vilken form preparat från en prostatit har.

Former som har droger för behandling av prostatit:

 • rektala suppositorier. Behandla genom direkt exponering för det drabbade organet.
 • injektion. Injektionerna är det snabbaste sättet att få drogen från prostatit in i patientens kropp;
 • lösningar för instillation. Denna form av medicin innebär att läkemedlet administreras till människans urinrör;
 • lösningar för mikroclysters. Med hjälp av microclysters kan produceras som en medicinsk behandling av prostatit och behandling med folkmedicinska lösningar;
 • tablett. Detta läkemedel är oftast antibiotika som används för att behandla prostata.

Grupper av läkemedel som föreskrivs för inflammation i körteln

Vid behandling av inflammation i prostatakörteln hos män används flera grupper av läkemedel. Med bakterieformen av sjukdomen utgör antibiotika grunden för behandlingen. Oftast föreskrivs antibakteriella läkemedel i tabletter för akut eller kronisk inflammation i hankörteln, de bör konsumeras ungefär en månad.

I händelse av komplikationer behandlas sjukdomen med antibiotika, vilka har formen av en lösning för injektioner. Om specialisterna inte identifierade en specifik grupp orsakssjukdomar av den sjukdomen, används kombinerad antimikrobiell terapi.

Har en negativ effekt för prostatit, de antibiotika som hör till gruppen:

 1. Tetracykliner - Doxycyklin, Oxytetracyklin.
 2. Fluoroquinoloner - Moxifloxacin, Ciprofloxacin, Levofloxacin.
 3. Penicillin - Ampicillin, Oxacilin.
 4. Makrolider - Klaritromycin, Erytromycin.
 5. Cefalosporiner - Bactyl, Ceftriaxon.

Om sjukdomen har en sådan manifestation som en smärtsam känsla, föreskrivs en anestesimedicinering.

Ta med prostatit, dessa läkemedel är bara för läkares recept, okontrollerad användning av analgetika är fylld med förekomsten av biverkningar och komplikationer.

Man tror att den mest effektiva i inflammation i den manliga prostata kroppen bland smärtstillande medel är läkemedel med aktiv substans - ibuprofen.

Med kronisk abakteriell inflammation i prostataorganet ordineras alfa-blockerare. Dessa läkemedel har en avslappnande effekt på muskler och nacke i blåsan. Denna effekt bidrar till att minska smärta orsakad av urinering. Hittills är de mest föreskrivna adrenoblockerna Tamsulosin, Doxazosin, Terazozin.

Om i den inflammatoriska processen observeras sådana tecken som ömhet i perinealområdet, föreskrivs läkemedel av muskelrelaxantgruppen, vilket sänker muskeltonen i ljumskområdet. Sådana droger är baclofen och no-shpa.

Också för behandling av sjukdom används ämnen som innehåller ett hormon-testosteron. Vid sjukdomar hos det manliga organet minskar nivån av detta ämne i kroppen. Resultatet av hormonell obalans är proliferationen av prostatavävnad. Hormonhaltiga läkemedel hjälper till att minska inflammation och stabilisera den hormonella bakgrunden.

Ofta används icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel som lindrar svullnad, hög feber och smärta. De mest effektiva drogerna är i form av rektala suppositorier - Diklofenak, Ketoprofen, Indomethacin, Ketorolac.

När virusets karaktär av sjukdomen använder antivirala läkemedel - Valaciclovir, Famciclovir, Acyclovir.

Hjälpterapi är försedd med läkemedel som förbättrar blodflödet, och innebär att öka immunförsvaret - Polyoxidonium. Också föreskrivna läkemedel som främjar vävnadsregenerering.

De mest effektiva läkemedlen för inflammation i prostata

Otvetydigt svara, än att behandla prostatit hos män och medicinskt och andra terapeutiska förfaranden, är det omöjligt. Trots det kommer även det bästa antibiotikumet att vara ineffektivt när det gäller att behandla en virussjukdom.

Men det finns de mest effektiva drogerna som är relaterade till olika farmakologiska grupper. Dessa mediciner ingår i klassificeringen av de mest smittsamma sjukdomarna i en eller annan form.

oxacillin

Det är ett semisyntetiskt antibiotikum som tillhör penicillingruppen. Producerad i form av tabletter, pulver för beredning av injektionsvätska, lösning. Används i kampen mot streptokocker, stafylokocker, andra gram-positiva patogener.

Mottagningstiden ska inte vara längre än 10 dagar. Det är förbjudet att ta när:

 • Individuell intolerans
 • Närvaro av enterokolit, som uppstår vid antibiotikabehandling.
 • Njurinsufficiens.

Afala

Det är en homeopatisk lösning, som finns i form av tabletter. Används för inflammation i prostata för analgetiska och antiinflammatoriska effekter. Afal hjälper till att ta bort svullnaden och normalisera körtelns funktion.

Läkemedlet är kontraindicerat för användning i nekros eller prostatacancer, med en allergisk reaktion på läkemedlets komponenter.

Afala används i 4 månader. Det tar 2 tabletter två gånger om dagen. Om det finns intensiva symtom kan upptagningen ökas upp till 4 gånger om dagen.

Sulfa-P

Avser sulfonamider, hjälper till att bli av med prostatit hos män, orsakade av gram-negativa och gram-positiva bakterier. Den används i minst 21 dagar. Recensioner om detta läkemedel är positiva, patienter hävdar att sjukdomstegn försvinner efter 10-12 dagars användning.

Läkemedlet är kontraindicerat för personer med nedsatt njur- eller leverinsufficiens, sjukdomar i blödningssystemet, sköldkörteln.

Prostamol Uno

Enligt recensioner är Prostamol Uno det bästa botemedlet för prostatit, gjord på basis av medicinska växter. Den aktiva beståndsdelen är ett extrakt som härrör från sabala palmens frukter.

Preparatet har formen av kapslar, inom vilka det finns en vätska med en specifik lukt. Används vid nedsatt urinfunktion orsakad av prostata sjukdom. Det konsumeras 1 kapsel per dag efter måltiden.

Det är förbjudet att använda Prostamol Uno för allergi mot dess komponenter.

Vitaprost

Den viktigaste aktiva ingrediensen i Vitaprost är ett extrakt av djurprostatan. Läkemedlet används både för kronisk och akut sjukdom. Det har smärtstillande effekt, hjälper till att ta bort svullnad, förbättra mikrosirkulationen i körteln, normaliserar urinprocessen. Vitaprost är det mest effektiva läkemedlet för prostatit, som kan användas för förebyggande ändamål. Effektiviteten är 97%.

Läkemedlet frisätts i form av tabletter och rektala suppositorier. Tabletter tas för 1 st. två gånger om dagen, inte mindre än 10 dagar. För att förebygga förvärring av symtom förlängs behandlingstiden till en månad och administreras två gånger om året.

prostatilen

Den är gjord i form av pulver till injektionsvätskor och i form av rektala suppositorier. Det används för att behandla prostatit och öka styrkan, har antiinflammatorisk effekt. Det kan förbättra ämnesomsättningen i prostata, förbättra immunförsvaret i kroppen, förbättra spermatogenesen.

I form av injektioner administreras Prostatilen i en dos av 5 ml, utspädd med saltlösning eller novokain. Stearinljus används en gång om dagen. Varaktigheten av behandlingen är 10 dagar.

Efter att ha studerat symptomatologin och effektiviteten av behandlingen kan urologen uttala sig om behovet av att upprepa kursen om en månad.

prostanderivat

Den aktiva komponenten i Prostan-tabletterna är finasterid, vilket medför omvandling av testosteron till dihydrotestosteron. Som ett resultat av denna process förvärvar prostata normala dimensioner och urinering normaliserar.

Det tas dagligen för 1 tablett i minst sex månader. Prostan är kontraindicerat för personer med prostatacancer och uropati.

Det mest effektiva sättet att plantera

På frågorna, hur och vad man ska behandla inflammation i körteln, vilka mediciner som ska användas, rekommenderar urologer ofta medel baserade på medicinska växter.

I den inflammatoriska processen i prostata är behandlingen med örtmedel mildare, och effekten har en längre åtgärd.

Speman

Argirea-växten har ett stort antal positiva ämnen som bidrar till återställandet av sexuella funktioner hos män. Men för att känna den här helande effekten behöver du inte flyga till Asien eller Australien. Trots allt, på grundval av denna växt skapades det indiska läkemedlet Spemann.

Det innehåller också växter:

 • sallat;
 • krypande ankare
 • orkidéer;
 • chattering och så vidare.

Har en prostatropisk och antiinflammatorisk effekt. Detta effektiva botemedel mot prostatit förbättrar mikrocirkulationen av körteln och spermatogenesen. Vid långvarig mottagning normaliseras urinprocessen, stagnationen minskar.

2-3 tabletter tas 2 gånger om dagen för 2 tabletter, efter den förväntade effekten görs en övergång till en dos som stöds av en specialist.

Fortezh

Den har en generell förstärkningseffekt, förbättrar genitourinary systemets metabolism. Innehåller leptation, ginseng, svartpeppar, vit sandelträ och annat. Detta läkemedel används också för prostatit hos män och för andra genito-urinvägar. Således är det nödvändigt att vägra alkohol, för att minska konsumtionen av socker och fett kött.

För att bota den inflammatoriska processen, måste du dricka två gånger om dagen för 2 tabletter av läkemedlet efter en måltid.

Bangshil

Ofta när du frågar vilka mediciner och hur man behandlar sjukdomar i körteln, kan du höra positiv feedback om den ayurvediska åtgärden Bangshil. Den består av mer än 40 ingredienser, de allra flesta är växter.

Bangsil främjar immunitet och återupptagning av genitourinary systemet.

Behandlingsförloppet varar ungefär en månad, läkemedlet tas två gånger om dagen för 2 tabletter. Under denna period är det nödvändigt att överge alkohol, fet kött och socker.

Pro-Essence

Läkemedlet anses vara ett biologiskt aktivt additiv. Används som antiseptisk, antiinflammatorisk och antipyretisk. Har också en bra analgetisk och immunmodulerande effekt.

Pro-Essence tas två gånger om dagen för 1-2 kapslar. Kontraindicerad i diabetes mellitus, en allergisk reaktion på komponenterna i läkemedlet och njursvikt.

Likoprofit

Det är en biologiskt aktiv tillsats, skapad speciellt för män.

Strukturen omfattar:

 • roten av nässla och ginseng;
 • bark av afrikansk plommon;
 • frukt av palm dvärg;
 • lämnar ginkgo bilobate.

Främjar förbättring av allmän hälsa, tillåter inte tillväxten i vävnaderna i prostataorganet, minskar ödem, normaliserar urinering.

Det tas inom en månad, 1 kapsel dagligen tillsammans med en måltid. Om det behövs kan upptagningsförloppet upprepas efter 3 månader.

Pepopen

Basen för produkten är pumpafröolja. Pepopen har en bedövningsmedel, främjar immunitet, återställer funktionerna i urinvägarna.

Det tas tre gånger om dagen för 1-2 kapslar.

Galavit

Innehåller en omfattande behandling av prostatit hos män som har olika effekter. Galavit har en immunostimulerande effekt. Ökar kroppens förmåga att motstå olika infektioner avsevärt.

Detta läkemedel är bättre att behandla bakteriell inflammation i körteln i kombination med antibiotika.

Behandlings- och doseringsförloppet bestäms av en specialist, beroende på sjukdomsförloppet och den observerade symptomen.

För att permanent glömma de inflammatoriska processerna hos hankön, är det nödvändigt att följa rekommendationerna från behandlings urologen. Det är specialist som måste bestämma vilken botemedel och vilka läkemedel som ska användas för behandling av sjukdomen.

Läkemedelsbehandling av prostatit anses för närvarande vara den mest effektiva. Behandling för män kan börja på något stadium av sjukdomen, det innehåller en mängd olika läkemedel som kan användas hemma.

Prostatit är en diagnos som leder till tyst skräck hos män i alla åldrar. Inflammation av prostatakörteln (prostatit) är ett allvarligt problem, orsaken till utvecklingen av patologi kan vara någon extern eller intern faktor. "Tjäna" prostatit riskerar alla som är ouppmärksamma för sin hälsa, missbrukar alkohol och cigaretter, rör sig lite eller leder ett promiskuöst sexliv. Prostatit behandlas bäst inte hemma utan under tydlig övervakning av "specialist på sjukdomar hos män".

Viktigt! Börja behandlingen av prostatit är bäst i den inledande fasen av den inflammatoriska processen. Den akuta formen av sjukdomen, "grepp" i tid, snabbt nog att sluta och utan speciella konsekvenser. Drogbehandling för kronisk prostatit - en lång och inte alltid effektiv.

Förteckning över nödvändiga läkemedel

Medicinsk behandling av någon typ av prostatit består av att ta en grupp läkemedel som syftar till att eliminera inflammatorisk process, avlägsna ödem, återställa urinering och normal blodtillförsel till prostata. Medicin kan användas hemma, efter att läkaren föreskriver:

Denna grupp omfattar mediciner av fluorokinoloner, penicillin, tetracyklingrupper, makrolider och cefalosporiner. De ordineras oavsett form av prostatit, med återfall och exacerbationer. Var och en av de medicinska agenserna skiljer sig i sammansättning och grad av inflytande på patogena bakterier. Behandling med läkemedel syftar till att avlägsna inflammatorisk process och eliminera huvudorsaken till dess förekomst - en smittsam faktor. Antibakteriella läkemedel finns tillgängliga i tabletter, ljus, injektioner.

I deras sammansättning är de aktiva substanserna ketaprofen, diklofenak. Använd icke-steroid läkemedel i de första stadierna av sjukdoms manifestationen, för att avlägsna svullnad, inflammation och smärta. NSAID används huvudsakligen i form av rektala suppositorier.

 • Alfa-adrenoblocker (Doxysozon, Terazozin, Tamsulosin, Alfuzosin).

Indikeras för behandling av kronisk prostatit, när det finns problem med den naturliga separationen av prostatsekretionen och med urinering. Drogerna lindrar spasmen, normaliserar det släta muskelförhållandet, vilket bidrar till normal separation av urin och utsöndring och eliminerar stagnation.

Som analoger av dessa läkemedel är muskelavslappnande medel (Baclofen), som syftar till att slappna av de släta musklerna. Detta hjälper till att lindra spasmen och eliminera smärta i perinealområdet.

Behandling med dem ordineras för svår smärta med skärningar, när sjukdomsförloppet åtföljs av konstant obehag (Novokain, Analgin, Antipyrine, Anestezin). Effektivare kommer att vara införandet av droger med hjälp av mikroclyster, eftersom det blir direkt på prostata.

 • Makroelement och vitaminer.

För att stärka immuniteten är dessa komponenter mycket nödvändiga, de tillåter kroppen att motstå infektion. Särskilt viktigt för män är vitaminerna A, E, C och Zn (zink).

 • Hormonala preparat. Tilldela för korrigering av hormonell bakgrund hos män.
 • Immunmodulerande medel. Stärka kroppens försvar (Immunoglobulin, Immunal, Metilitacil, Pentoxin).
 • Peptider (bioregulatorer). Innehåller prostata körtelkomponenter av nötkreatur, som har antiinflammatoriska egenskaper, förhindrar bildandet av blodproppar, tar bort svullnad (Prostatilen, Vitaprost).
 • Antikolinerge substanser. Normalisera arbetet i genitourinary systemet, bidra till ett gott urinflöde (Trospium, Oxibutinin, Tolterodin).
 • Antidepressiva läkemedel.

Det senare är nödvändigt för att upprätthålla nervsystemet hos en man i enlighet med diagnosen prostatit. En långvarig kurs av sjukdomen med tydligt manifesterade symptom orsakar mental instabilitet, depression och neuroser.

När sjukdomen varar

Förloppet av kronisk prostatit döljer ett antal patologiska tillstånd i kroppen som kännetecknas av organiska förändringar i organ och vävnader, funktionella störningar, inte bara i prostata, men även i andra system.

Behandling av kronisk inflammation i prostata går med ett komplicerat tillvägagångssätt. Patienten ska förändra livsstilen, eliminera alla yttre faktorer som provar den inflammatoriska processen, förändra tänkandet och psykologin kring sjukdomen. Förberedande stadium före läkemedelsbehandling - diet, normalisering av sexuellt liv, avvisning av dåliga vanor och mycket mer. Stegvis tillvägagångssätt tillåter att inte fullständigt bota prostatit, så uppnå ett beständigt positivt resultat och förhindra återfall.

Läkemedelsbehandling av kronisk prostatit hos män bearbeta tilldelats för ändamålet att eliminera en infektiös faktor, förbättra blodcirkulationen i prostata och i bäckenet, normalisering dränering prostatisk acini och återställa immunsvar och hormonella nivåer.

Basen av behandlingen är antibakteriell, som syftar till att eliminera en viss patogen. Även om en icke-inflammatorisk form av kroniska prostatit antibiotika är kontroversiell.

För att hitta rätt behandlingskurs och göra ett schema för individuell medicinering, behöver du se en urolog (andrologist). Det är viktigt att komma ihåg att otillbörlig behandling hemma med improviserade droger endast kommer att förvärra sjukdomen. Endast en integrerad och tidsbegränsad strategi kommer för alltid att glömma en sådan sjukdom som prostatit hos män och återgå till det normala livet.

Viktigt! Direkt syftar symptom på kronisk prostatit - inflammatoriska processer i prostata, vilket bekräftades histologiskt (stans biopsi eller kirurgi), mikrobiologiskt i studien av prostata sekret, med användning av ultraljud i närvaro av urin symtom.

Egenskaper hos antimikrobiella medel som används för att behandla kronisk infektiös prostatit

Än att behandla en prostatit hos män - läkemedel och tecken på en sjukdom

I modern medicin anses prostatit vara den vanligaste urologiska sjukdomen. Det finns olika orsaker som leder till sjukdomen, de är täckta både i bakteriella infektioner och i människans sätt att leva.

För att uppnå kompensation av kronisk form och bli av med akut smärta är en komplex process som består av en hel uppsättning förfaranden och åtgärder.

För detta är det viktigt att ta vissa mediciner för att behandla prostatit hos män, de är ordinerade vid utseendet av de första tecken på sjukdom. Vilka av de moderna drogerna på marknaden är den mest effektiva och snabba agerande vi kommer att överväga i den här artikeln.

Det är värt att notera att denna sjukdom ibland är felaktigt identifierad med en annan patologi, prostata adenom. Och även om orsakerna och mekanismen för utveckling av dessa sjukdomar är olika, har behandlingen i vissa fall liknande egenskaper.

Tecken på prostatit hos män

Hos män börjar de första tecknen på prostatit med en obehaglig och smärtsam urinering. Det finns ett behov av att stå upp 1-2 gånger om natten på toaletten. Efter ett tag kommer det att skjuta eller dra smärta i perineum och ovanför puben, det finns möjlighet att smärta i penis och anus.

Urinering blir snabb och smärtsam, urinmoln. Smärta kan manifestera med avföring. Det händer att patienten märker fördelningen av droppar av vit hemlighet på morgonen. Kroppstemperaturen stiger till 38 grader.

Prostatit är en smutsig sjukdom i modern urologi. Män föredrar att vara tysta under en lång tid och gömma symptom, hänvisar till läkaren endast om smärtan blir helt enkelt outhärdlig. Detta är en frivolous hälsoinriktning. Konsekvenserna efter ett sådant beteende kan vara mycket komplexa, inklusive infertilitet och inflammatoriska processer hos organen.

Det är också värt att notera att symptomen på prostatit har tecken på andra farliga sjukdomar som cystit, godartade prostatatumörer, blåscancer.

Vilka läkemedel används för att behandla prostatit?

En specialist, baserat på könens tillstånd, kan ordinera en (eller flera) av följande former av medicinering:

 1. Ljus för rektal ingång. Sådana droger förbättrar metabolismen.
 2. Injektioner. De främjar snabb penetration av läkemedlet i kroppen, stimulerar immun- och vaskulära system. Det mest populära sättet för injektioner är Prostatilen.
 3. Nonsteroidala antiinflammatoriska läkemedel (NSAID) - förhindra utveckling av inflammatoriska reaktioner.
 4. Instillation. Med denna typ av behandling administreras läkemedlet av läkaren direkt till destinationen.
 5. Microclysters. De anses vara en folkmetod. Eftersom läkemedel använder infusioner och decoctions av örter, är det baserat på temperatur och medicinska effekter. Det utförs före sänggåendet, prostata körteln efter proceduren bör inte överföras och superkylas.
 6. Tabletter. Oftast innebär behandling av prostatit med tabletter användningen av antibakteriella läkemedel som har ett brett spektrum av effekter. Särskilt i fall där specifika patogener inte är etablerade.
 7. Alfa-adrenoblocker - har en liknande effekt genom att blockera alfa-adrenoreceptorerna i det sympatiska nervsystemet.

Varje läkemedel har sina egna särdrag och kan passa en patient, men en annan gör det inte. Den mest effektiva botemedel mot prostatit är en apparat som speciellt väljs av läkaren för patienten, med hänsyn till hans individuella egenskaper och särdrag hos sjukdomsbanan.

antibiotika

Om det är bestämt att prostatit orsakas av bakterier, ska antibiotika ordineras. Välj främst droger med ett brett spektrum av åtgärder, det vill säga de som kan förstöra flera typer av mikrober.

I allmänhet är antibiotika representerade av tre grupper av läkemedel:

 • Fluoroquinolaminer - Ciprofloxacin, Norfoxacin, Levofloxacin, etc.
 • Tetracykliner - Oxytetracyklin, Minocyklin, Doxycyklin, etc.
 • Penicilliner - Oxacillin, Carbenicillin, Ampicillin och andra.

Ofta använder behandlingen ljus som används rektalt (de sätts in i anus). Sådana läkemedel stoppar effektivt smärta och har en antibakteriell effekt. Injiceringslösningar penetrerar mest i kroppens vävnader. De har en systemisk effekt som utövar en stimulerande effekt på immunitet och kärlsystemet.

smärtstillande medel

Denna grupp droger gör livet enklare för många patienter. I regel används följande läkemedel som narkosmedel för behandling: Aspirin, Ibuprofen, Diklofenak. Dosen ska dock kontrolleras med din läkare.

Alfablockerare

En grupp droger som slappnar av urinrörets smidiga muskler (urinrör) och blåsans hals, vilket bidrar till ett bättre urinflöde.

De vanligaste drogerna är:

 1. Tamsulosin (omnix, flomax) 0,4 mg en gång om dagen. Behandlingsförloppet är långt.
 2. Silodosin (urorek) 4 mg en gång om dagen. Behandlingsförloppet är långt.

Effekten av alfa-blockerare är inte riktad mot behandling av prostatit, men på eliminering av obehagliga symptom orsakade av sjukdomen. I detta fall är symtomen utveckling av akut eller kronisk urinretention.

Muskelavslappnande medel

De har en effekt liknande alfa-adrenerge blockerare, men riktas mot perinealområdet, som ständigt är i ökad ton med prostatit. Minska trycket på bäckenet, minska smärta.

Läkemedel som förbättrar blodcirkulationen

Med någon form av sjukdomen är det alltid ett brott mot blodcirkulationen, vilket leder till stillastående fenomen och tillåter inte organens vävnader att återhämta sig. Därför är det i komplex behandling nödvändigt att använda läkemedel som förbättrar blodcirkulationen.

För att normalisera fyllningen av blodkärl med blod används läkemedel som Escuzan, Pentoxifylline.

Fytoterapeutiska läkemedel

De är baserade på naturliga örter. Minska ödem i prostatakörteln, dess inflammation, förhindra stagnation, återställa utflödet av fysiologiska vätskor. Populära är droger baserade på pumpa frön, krypande palmfrukter och sabal.

vitaminer

Intag av vitaminer är nödvändigt för att stärka kroppens immunförsvar, vilket påverkas allvarligt under prostatit. Den kroniska kuren av sjukdomen påverkar starkt människans skyddsfunktioner, så vitaminer tas i samband med den huvudsakliga läkemedelsbehandlingen.

Effektiva botemedel mot prostatit: en lista och priser

Att välja något bästa läkemedel för prostatit, som skulle behandla alla män, oavsett orsaken till inflammation i prostata adenom, är inte möjligt. Eftersom ett antibakteriellt läkemedel, även om det är tre gånger effektivt läkemedel, inte kan hjälpa en patient med en parasitisk infektionsform och vice versa.

Men om vi överväger olika läkemedel som föreskrivs i dessa eller dessa fall kan de bästa drogen för prostatit vara:

 1. Prostatilen - i huvudsak är detta läkemedel för prostataadenom ett extrakt från prostata av tjurar. Det har en selektiv effekt på prostata och enskilda organ. Effekten av läkemedlet är att eliminera och minska ödemets ödem, bakteriostatisk effekt på utsöndringens mikroflora, en minskning av leukocyternas innehåll i kutens utsöndringar. Priset är 450 rubel.
 2. Vitaprost - tillgängliga i form av tabletter och suppositorier, som omfattar pulver "Samprost", reducerar ödem, trombos venoler, leukocytinfiltration och stagnation av sekret i bihålorna prostata. Priset är 900 rubel.
 3. Prostamol OOO är en växtbaserad beredning, vars huvudsakliga aktiva beståndsdel är ett extrakt från sabalpalms frukter. Priset är 850 rubel.
 4. Prostan är en syntetisk beredning baserad på finasterid, som, liksom Prostatilen, är extremt effektiv, men i motsats till det senare påverkar Prostan den totala mängden PSA. Det är denna speciella egenskap som ledde till långa studier för att bestämma om drogen ökar risken för att utveckla cancer i patienten. Priset är 300 rubel.
 5. Pepon är en örtberedning, skapad på basis av pumpa frön. Finns i form av kapslar. Formulering utvecklades väl som en medicin för behandling av prostata adenom i de tidiga stadierna av sjukdomsutveckling, eftersom dess ingående organiska ämnen, eliminera urinering störning uppstår från adenom, beskärs smärta och ökad potens. Priset är 950 rubel.

Effektiva medel för behandling av inflammation i prostatakörteln producerade en hel del, men du kan inte tilldela dem till dig själv efter att ha läst recensioner, även om någon kontra existerande.

Prostatilen för injektioner

Läkemedlet förbättrar aktiviteten i musklerna i blåsan och prostata, förbättrar blodcirkulationen i prostataorganen, påverkar positivt hela kroppens immunsystem.

Angivanden för antagning:

 • Kronisk prostatit, prostata adenom, fördröjning och kränkningar av urinering.
 • Kontraindikationer: Individuell intolerans mot läkemedlet.
 • Biverkningar: Ej identifierad.
 • Instruktioner för användning: intramuskulärt, 5-10 mg per dag, behandlingskurs - 50 till 10 dagar. Före användning ska pulvret spädas i 2 ml saltlösning eller i 2 ml novokain.

Vitaprost

Vitaprost-suppositorier refererar till snabbtverkande läkemedel och ordineras i kronisk form eller efter operation på prostatakörteln.

Detta läkemedel i form av rektala suppositorier har antibakteriell och antiinflammatorisk effekt. Ansökan uretrala suppositorier normaliserar processen och minskar risken för trombos i kärl av prostata och återställer funktionen av blåsmuskeln, och förbättrar kvaliteten av sperma.

Prostamol Uno

Läkemedlet reglerar funktionen hos organen i genitourinärsystemet, har antiinflammatoriska egenskaper och utövar en antiexudativ och antiandrogen effekt.

Det är indicerat för godartad prostatahyperplasi i steg 1 och 2, som en komplex terapi för prostatit. Kapsel tas oralt efter en måltid, helt med en stor mängd vatten, 320 mg / dag samtidigt. En detaljerad kurs ordineras av en läkare. Kostnaden är från 600 till 1100 rubel.

Peponen

Läkemedlet tillverkas på basis av pumpafröolja, i kapslar om 0,3 № 90. Det avlägsnar dysursymptom hos män, lindrar smärtsyndrom och främjar ökad potens.

Med långvarig användning minskar innehållet av lipider i blodet. Med prostata adenom utse 1 till 2 kapslar 3 gånger om dagen. Liksom varje växtberedning krävs det endast en långsiktig användning för att uppnå den önskade effekten.

Prostatit hos män och dess behandling med läkemedel

I denna artikel kommer vi att överväga hur prostatit hos män och dess behandling med läkemedel sker med olika symtom och orsaker till utveckling. Inflammation av prostata kan förekomma i varje medlem av det starkare könet, särskilt chanserna att öka efter att ha fyllt 40 år. För att bli av med det, är det först och främst läkemedel som används, eftersom de kan eliminera symtomen och orsakerna till sjukdomen, vilket inte alltid kan förväntas från fysioterapeutiska förfaranden eller kostnäring. De, som fysisk träning, lindrar bara patientens tillstånd, även om det finns tabletter som fungerar på samma sätt.

Vid medicinsk behandling används ett stort antal tabletter, salvor, rektala suppositorier och lösningar för intravenös / intramuskulär injektion. Deras val bör förbli hos den behandlande läkaren, oberoende beslut kan leda till allvarliga konsekvenser. Även mottagningen av vitaminkomplex är bättre samordnad med en specialist, tk. vissa komponenter i droger kan vara i konflikt med varandra. Mer om detta i vår artikel.

Egenskaper hos prostatit

Prostatit är inflammation i prostatakörteln, som bara uppträder i representanter för det starkare könet (eftersom endast prostata har ett sådant sexuellt organ endast i dem). Symtom på denna patologi inkluderar följande symtom:

 • Smärta vid urinering, sveda och brinna
 • Känsla av ofullständig tömning av blåsan
 • Smärta i perineum, skrot, ljumsk, ländrygg, anus
 • Obehag vid avföring
 • Tidig eller försenad utlösning
 • Svaghet av erektion, en sexuell lutning

En man med prostatit upplever konstant trötthet och svaghet, sin temperatur stiger. Vid patologins akuta stadium kan den nå 40 grader, följt av feber och frossa. Om orsaken till sjukdomen var patogena mikroorganismer är det möjligt att det uppträder symtom på förgiftning (de utsöndrar toxiner under sin vitala aktivitet).

I närvaro av komplikationer i form av stenar, läggs smärtsamma känslor med långa sittande eller stående. Med en abscess finns det orenheter av pus i sperma och urin, bara svår smärta.

Orsaken till sjukdomen blir oftast störningar i blodcirkulationen eller lymfcirkulationen, stagnation av sämskvätska. Cirka 15% av fallen uppträder vid infektion av prostata vävnaden. Skyldiga kan också vara:

 1. Rökning och alkoholmissbruk
 2. Ålder ändras
 3. Skador, hypotermi
 4. Stress, mental och fysisk stress
 5. Lång avhållsamhet

För att bli av med sjukdomen använder läkare samtidigt flera metoder. Den första av dessa är den medicinska behandlingen av prostatit, som används både i inledningsskedet och i de allvarligaste fallen. Du kan välja vilket läkemedel som helst, för alla patienter. Om han har kontraindikationer, finns det alltid en grupp agenter med liknande egenskaper som kan ersätta den tidigare. Mer om detta nedan.

Förberedelser för prostatit

Om patienten är intresserad av frågan än hur man behandlar kronisk prostatit hos män medicinskt och hur man väljer droger kan han fråga om detta från sin läkare. Han utser medel i form av tabletter och piller, om patientens position inte är för farlig. Om en snabb effekt krävs, används injektioner och rektala suppositorier, mikrocykler. När du behöver injicera medicinen direkt i prostata, används instillationer direkt i urinröret.

Vilka farmakologiska grupper av läkemedel används för att behandla inflammation i prostata? Här kan du skilja:

 • antibiotika
 • Icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel
 • Alfablockerare
 • Muskelavslappnande medel
 • Painkillers, antispasmodics
 • immunstimulerande medel
 • Hormonella medel etc.

De ordineras beroende på symtomen och orsakerna till sjukdomen. Nästan alla har sina egna begränsningar för upptagning, liksom biverkningar, så när du behandlar dig ska du vara försiktig och följ läkarens rekommendationer.

antibiotika

Antibakteriella medel används endast för att bli av med bakteriell prostatit, i alla andra fall är deras användning kontraindicerad. Antibiotika av naturligt och halvsyntetiskt ursprung utmärks, följande grupper används för att avlägsna patogena bakterier från prostata:

 1. penicilliner
 2. makrolider
 3. tetracykliner
 4. fluorokinoloner
 5. cefalosporiner

Penicilliner fungerar genom att förstöra ämnen som är nödvändiga för att bilda väggar av bakterier och mikrober. Vid en tillräcklig koncentration har de en bakteriedödande effekt, dvs E. förstöra patogenerna. Nackdelar är snabb eliminering från kroppen, liksom produktion av resistens mot många parasiter. Berömda representanter för penicilliner är Amoxicillin, Oxacillin. Nästa grupp, makrolider, fungerar genom att störa syntesen av protein som är ansvarig för tillväxt och reproduktion.

Detta möjliggör endast bakteriostatisk verkan, men vid högre koncentrationer uppträder bakteriedödande. Om du är intresserad av att behandla prostatit hos män medicinsk med sin smittsamma natur, kan du välja sådana makrolider som erytromycin eller azitromycin. Det är värt att veta att ätning kan minska effektiviteten hos vissa typer av mediciner, så ta det innan du äter. Tetracykliner används mindre ofta i prostatit, de fungerar på ungefär samma sätt som makrolider. Med långvarig administration orsakar de farliga biverkningar, men de tar lång tid, annars uppträder inte bakteriedödande effekt.

Fluoroquinoloner kallas de mest effektiva antibiotika, men för att de är de farligaste. De har fyra grupper av generationer av droger som har hög baktericid aktivitet. Mekanismen i deras arbete är överträdelsen av DNA-syntesen. Berömda representanter för fonderna kan kallas levofloxacin, Ciprofloxacin. Cefalosporiner i deras verkan liknar penicilliner, så med allergier eller brist på effekt på vissa, används de senare inte. Förskrivna här kan Cefazolinum, Cefoperazone, Cefaclor, etc.

Alfablockerare

När läkemedelsbehandling av prostatit hos män inte kan utan användning av alfa-adrenoblocker, tk. deras arbete syftar till att underlätta urinprocessen. Detta händer genom att slappna av de släta musklerna, som finns i blåsan och den delen av urinvägarna som passerar genom prostata. Således är utflödet av urin förbättrat och spasmer elimineras. De kan också förväntas expandera blodkärl, minska blodtrycket, minska kolesterol och socker i blodet.

För att uppnå positiva effekter måste piller dricka minst 1-2 veckor. Men med för lång mottagning kan biverkningar som yrsel, illamående, sömnighet vara möjliga. Berömda representanter för gruppen är:

 • tamsulosin
 • alfuzosin
 • doxazosin
 • finasterid

Efter appliceringen är cirkulationen i det lilla bäcken etablerad, så att prostatakörteln får tillräckligt med syre och näringsämnen för regenerering.

Gör inte utan behandling utan antiinflammatoriska läkemedel. De utses för att minska fokuseringen av inflammation, minska smärta och lokal temperatur. Behandling av prostatit med läkemedel i denna grupp sker nästan alltid med användning av rektala suppositorier, tk. så ämnena kommer sannolikt att levereras till prostata. Drogerbetet bygger på hämning av syntesen av substanser (prostaglandiner), vilka är mediatorer av inflammation. Drogerna har alltid en stor lista över biverkningar, och påverkar även blodtillståndet (kraftigt utspätt det).

Därför måste du vara försiktig när du tar antikoagulantia och NSAID samtidigt, och läs noggrant igenom instruktionerna. Prescribe här kan diklofenak, Ibuprofen.

Rektala suppositorier

Denna grupp av läkemedel kan ha mycket olika egenskaper. Smärtstillande, antiinflammatoriska, antiedematous, antibakteriell, immunstimulerande, etc. Läkemedelsbehandling av prostatit hos män Drug rektal administrering orsakar inte en angenäm respons hos patienter, men denna form anses vara den mest effektiva. Vi ska skriva, vilket innebär att det accepteras att använda vid en prostatit:

 1. Lättnad. Ha antiinflammatorisk, sårläkning, immunostimulerande verkan. Hjälp bort puffiness, smärta. Används efter hygienprocedurer på morgonen och kvällen för 1 stycke
 2. Propolis av DN. De bidrar till tidig återhämtning av vävnader, har antiinflammatoriska och analgetiska effekter. Kan användas för ett stort antal sjukdomar. Använd 1 ljus 3 gånger om dagen, med en lätt sjukdom kan vara mindre ofta. Behandlingstiden är 10 dagar
 3. Prostatilen. Det fungerar på grundval av ämnen som härrör från nötkreaturs prostata. Förbättrar körteln, minskar svullnad och inflammation, förhindrar bildandet av stillastående fenomen. En dag kan du använda 1-2 suppositorier
 4. Papaverin. Producerad på basis av papaverin - en alkaloid extraherad från opium. Det är en stark antispasmodisk, hjälper utflödet av urin, förbättrar blodcirkulationen. Instruktioner för användning tillåts 2-3 gånger om dagen
 5. Tykveol. Den viktigaste delen av ljus här är pumpa fröolja. Det har antioxidant och antiinflammatoriska effekter, påverkar positivt tillståndet hos prostata. Behandlad av läkemedlet kan vara från 5 till 15 dagar, med 1-3 gånger om dagen

Hur man behandlar kronisk prostatit med läkemedel i denna grupp beskrivs i detalj i sina instruktioner. Före införandet av ett ljus är det nödvändigt att tömma tarmarna på ett naturligt sätt eller att göra en rengörande enema. Därefter ta 1 suppositorie och försiktigt in i anuset innan det smutsas med petroleumjelly. Du kan inte hålla ett ljus länge i dina händer, annars kommer det att börja smälta, vilket kommer att komplicera introduktionen. Det rekommenderas att utföra proceduren innan du lägger dig, tk. efter det är nödvändigt att spendera minst en halvtimme i viloläge.

Andra medel

Förutom ovanstående läkemedel kan användas och andra. Till exempel, vid behandling av antibiotika, ofta efter administrationen, är immunmodulatorer förskrivna för att aktivera immunreaktionen hos organismen själv. De ordineras också om orsaken till prostatit är försvagad immunitet. Hormonala droger används vid misslyckande av produktion av könshormoner, vilket också kan vara orsaken till sjukdomen. Du kan bara ta dem efter speciella tester som bekräftar felet, annars kan du slå ner den naturliga syntesprocessen.

Om det inte finns någon hjälp från några piller kan patienten tas till sjukhuset för att kunna använda mer effektiva men farliga medel. I de mest extrema fallen utförs en operation för att avlägsna del eller hela prostata.

Anticholinergika används för att lindra urinering, om alfa-blockerare inte har hjälpt. Detsamma gäller för muskelavslappnande medel, de har samma arbetsprincip. För medicinsk profylax av prostatit föreskrivs växtbaserade läkemedel och vitamin-mineral komplex. De hjälper arbetet inte bara med urinsystemet, men hela organismen som helhet. När symtom uppträder, förknippas med patientens psykologiska tillstånd, förskriva lugnande medel och lugnande medel.

Profylax av prostatit

För att förebygga prostatainflammation måste männen ägna mer uppmärksamhet åt deras hälsa. Det är nödvändigt att ha ett regelbundet sexliv för att undvika stress och känslomässig överbelastning. Drogbehandling av prostatit i hemmet kan användas för att förhindra återfall av sjukdomen, om det aldrig har varit, då är det bättre att vägra tabletter till förmån för folkmedicinska lösningar. Också för förebyggande är det nödvändigt att träna varje dag, särskilt med stillasittande arbete, för att börja äta rätt, för att ge upp dåliga vanor.