Huvud
Symptom

Kronisk prostatit

Kronisk prostatit (ICD-kod 10 - N 41.1) är den vanligaste sjukdomen hos den manliga sexuella sfären. Patologi är en inflammatorisk process i prostatakörteln, som uppstår mot bakgrund av stagnerande processer eller infektion i organ med olika mikroorganismer.

Kronisk prostatit kan vara den primära och den sekundära, är det ofta en komplikation av akut prostatit, som härdades ordentligt eller tid. Sjukdomen finns oftast hos män i äldre ålder, äldre än 50-60 år. Men i allvarliga fall diagnostiseras patologi hos patienter av fertil ålder: från 30 till 50 år.

Orsaker till kronisk prostatit

Det finns en stor lista över orsaker och faktorer som kan prova kronisk prostatit. Först och främst är det smittsamma sjukdomar i prostatakörteln och åldersrelaterade förändringar, stagnerande processer i prostata.

Akut prostatit orsakar ofta utvecklingen av en kronisk form av sjukdomen. Det faktum att män i de flesta fall inte vågar vända sig till andrologu med smärta i ett litet bäcken. Som en konsekvens kan den inflammatoriska processen gå på sig självständigt, om immuniteten kan klara eller provocera suppuration. I alla fall finns det en komplikation i form av en kronisk process.

Hos äldre patienter är kronisk prostatit associerad med nedsatt blodcirkulation i lilla bäckenet, brist på sexuellt liv. Prostata utsöndrar en speciell hemlighet som går in i utlösningen under utlösning. Om en man inte engagerar sig i sex och inte onanerar, stannar vätskan, förtärkar, prostatakörtlarna bryts ned. Detsamma händer med otillräcklig blodcirkulation, prostaten saknar näringsämnen.

Stagnerande processer i prostata kan provoceras av avbrutet samlag, orealiserad spänning. Om en man har erektion ökar syntesen av prostatajuice, men med denna utlösning förekommer inte - överskott av vätska stagnerar.

Läkare identifierar ett antal faktorer som bidrar till utvecklingen av kronisk prostatit hos män:

 • Passivt sätt att leva är ett direkt sätt att bilda stagnerande processer i det lilla bäckenet, kränkningar av blodcirkulationen, utseende av vidhäftningar.
 • Dålig näring, ett överflöd av fet och skadlig mat, fetma.
 • Felaktigt sexuellt beteende.
 • Underkylning av könsorganen.
 • Kroniska inflammatoriska processer i kroppen, inklusive de övre luftvägarna, karies, urogenital infektion i anamnesen et al.
 • Kronisk förstoppning.
 • Endokrina störningar, hormonella misslyckanden.
 • Skador på könsorganen.
 • Försvagad immunitet, beriberi.
 • Kronisk övermattning, depression.

Ökar risken för kronisk prostatit och vanlig användning av alkohol och rökning. Faktum är att dessa substanser orsakar spasmer i kärlsystemet och stör blodcirkulationen. Om detta händer hela tiden, slutar fartygen fungera normalt och de inre organen matas inte.

Symtom på kronisk prostatit hos män

Symtom på kronisk prostatit uppträder i varierande grad. Under eftergivningsperioden kan tecken uttryckas mycket dåligt, så att patienter inte bråttom till läkaren. Förstöring av kronisk prostatit åtföljs av följande symtom:

 • Smärta i perineum och i underlivet, som ges till penis och ändtarmen.
 • Smärta vid utlösning.
 • Olika former av urineringstörningar: frekvent uppmaning, urinretention, rez och brännande, en långvarig urinström.
 • Infektionens anslutning åtföljs av en ökning av temperaturen, en generell försämring av välbefinnandet.
 • Infertilitet inom ett år kan vara ett tecken på kronisk prostatit, eftersom sjukdomen stör processen för spermaproduktion.
 • Den lanserade formen av sjukdomen åtföljs av olika former av erektil dysfunktion: snabb utlösning, försvagning av erektion under samlag, impotens.

Under eftergivelsen klagar patienterna av tråkig smärta, särskilt efter aktiv fysisk ansträngning, en hård dags arbete. När patologin fortskrider blir tecknen mer uttalad.

Om det i det första skedet av störningen av excretionssystemet är nästan osynligt, finns det bara en snabb urinering, mannen börjar stå upp på toaletten på natten. Därefter börjar patienterna vid de 2-3 stadierna av sjukdomen aktivt trycka för att släppa urin. Den sista etappen av sjukdomen åtföljs av akut urinretention.

Samma sak händer med erektilfunktionen. Vid det första skedet av sjukdomen är endast små avvikelser synliga: sexuell handlingstid förkortas, erektion är ibland otillräcklig, om mannen är trött. I det sista skedet av kronisk prostatit klagar patienterna av fullständig impotens, det finns inga jämna föroreningar.

Behandling av kronisk prostatit med droger

Många män är säkra på att kronisk prostatit är för evigt, så du behöver inte behandla det, det är bara ett slöseri med pengar och tid. Detta är en fullständig felaktighet. För att behandla kronisk prostatit är det nödvändigt, och det är bättre att börja göra det så snart som möjligt.

Naturligtvis kan ingen garantera att prostatit kommer att gå och aldrig störa efter kollagen. Varje kronisk process kräver konstant observation, adekvat behandling. Men det kan med säkerhet sägas att rätt tillvägagångssätt till terapi hjälper till att återställa normal urinering, återställa en hälsosam erektilfunktion till en man.

Behandling av kronisk prostatit är en lång och ganska mödosam process. Patienten föreskriver medicinering, besök på fysioterapeutisk behandling, kost, spa-behandling, regelbundet sexliv. Det är nödvändigt att ändra din livsstil, börja äta ordentligt, göra övningar, var uppmärksam på din psykiska hälsa.

Först och främst är patienten ordinerad läkemedel. Om en bakteriell infektion upptäcks, föreskrivs antibiotika vid kronisk prostatit:

Från smärta och spasmer är antispasmodik föreskrivna:

För normal eliminering av den prostatiska vätskan visas alfa-blockerare:

Det är starkt avskräckt att använda dessa grupper av läkemedel för självmedicinering. Det är väldigt viktigt att välja rätt medicin och välja dosering, annars kan behandlingen inte bara vara ineffektiv, utan också skada kroppen väsentligt. Man måste komma ihåg att alla läkemedel har biverkningar, och även okontrollerat intag av askorbinsyra kan orsaka allvarliga komplikationer.

I den komplexa behandlingen av kronisk prostatit måste förskriva vitaminer, immunmodulatorer. Detta är nödvändigt för att kompensera för bristen på näringsämnen. Om det finns problem med blodcirkulationen, venotoniserande läkemedel, visas blodförtunnande medel. Beslutet att förskriva sådana läkemedel tas av läkaren baserat på testresultaten.

Massage med kronisk prostatit

Det viktigaste steget i behandlingen av kronisk prostatit är prostata massage och fysioterapi. Det bör omedelbart noteras att sådana metoder används exklusivt under uppsägningsperioden. Under en förvärring av kronisk prostatit, vid infektiös inflammation, i närvaro av cyster, tumörer, stenar är det omöjligt att göra massage. Stimulering av prostata i sådana fall kan leda till ökad smärta, svullnad i körteln, till dess skada.

Du kan också göra prostata massage hemma, men försök inte göra det själv, det är bättre att fråga din fru eller att gå till en medicinsk institution. För många män är detta förfarande ganska obehagligt, eftersom massagen görs genom anusen.

Mannen klär sig i midjan, ligger på hans sida, drar knäna i magen eller tar knä-armbågsställning. Massören sätter på en handske, applicerar medicinsk gelé på pekfingret.

Fingeret sätts försiktigt in i ändtarmen, medan patienten är bättre att slappna av så mycket som möjligt. Om anusen är ansträngd, kommer massagen att tyckas mycket smärtsam. Inom några minuter slår massören försiktigt fram prostata.

Om en man är kategoriskt mot en sådan behandlingsmetod kan man utföra prostata-massage genom perineum, men denna metod är mindre effektiv. Du kan också förbättra vätskeflödet och cirkulationen i det lilla bäckenet med övningar på pubic-coccyx-muskeln genom aktiv cykling och långa promenader.

Fysioterapeutisk behandling hjälper till att förbättra blodcirkulationen, aktivera lokal immunitet, det bidrar till att förstöra adhesioner. Med kronisk prostatit tillämpas följande terapimetoder:

 • magnet;
 • laser;
 • Ultraljudsterapi;
 • Elektrostimulering etc.

Väljer en behandlingsmetod, den behandlande läkaren, medan han uppmärksammar sjukdomsfasen, orsaken till förekomsten.

Folk behandling av kronisk prostatit

Den komplexa behandlingen av kronisk prostatit använder aktivt recept av traditionell medicin. Men de kan inte användas för förvärring av prostatit, tumörer, infektionssjukdomar, och kontraindikation är den personliga intoleransen hos komponenterna i läkemedlet.

Recept från kronisk prostatit:

 • Pumpa frön sedan antiken brukar användas för att behandla prostatit och impotens. För att påskynda återhämtningen måste du äta 30 gram renade frön om dagen. De kan läggas till en sallad, och används också som ett användbart mellanmål.
 • När kronisk prostatit är mycket användbar kompot av päron. Men innan du använder den här komposten måste du se till att den är kokad utan socker.
 • Det rekommenderas att ha medicinska bad 3 gånger i veckan med buljonger av örter och havsalt. För att förbereda buljongen kan du använda salvia, kamomill, kalendula, tallålar. Gräset bryggs i kokande vatten, filtreras och hälls sedan i ett bad med varmt vatten. Procedurens varaktighet är 15 minuter. Det är väldigt viktigt att komma ihåg att vatten inte ska vara varmt, du bör inte låta könsorganen överhettas.
 • Frön och saft av persilja är mycket användbara, och gräset kan också tillsättas färskt i olika rätter. Persilja innehåller många användbara vitaminer, och påverkar också positivt reproduktionssystemet.
 • Ett känt medel är rektala suppositorier med propolis. Det är nödvändigt att blanda propolis med kakaosmör, bilda ljus och förvara dem i kylskåp. Månaden måste injiceras i anus 1 ljus före sänggåendet.

Folk recept för prostatit - det här är inte ett paradis för alla sjukdomar. Med kronisk prostatit kan de endast användas i komplex terapi efter samråd med andrologen.

Profylax av kronisk prostatit

Förekomsten av kronisk prostatit får dig att tänka på behovet av att förebygga sjukdom. För att förhindra denna patologi bör följande rekommendationer följas:

 • Vid de första tecknen på prostatit bör du omedelbart kontakta en läkare. Ju tidigare behandlingen börjar, ju mindre sannolikt kommer processen att bli.
 • Att leda en hälsosam och aktiv livsstil.
 • Avvisa alkohol, droger och tobak.
 • Regelbundet delta i kön, och när du är upphetsad, försök att tillgodose dina behov.
 • Undvik tvivelaktigt samlag, förhindras av kondomer.
 • Behandla alla infektionssjukdomar i tid.
 • Stärka immuniteten.
 • Klä på väder.

Dessa rekommendationer måste följas av alla män, särskilt de som redan har diagnostiserats.

slutsats

Kronisk prostatit är inte en dom. Många män lever med denna patologi i många år, och jag känner inte till problemen, allt tack vare snabb behandling, en ansvarsfull inställning till deras hälsa. För att hålla potten så lång som möjligt måste du screenas regelbundet för androlog och även ansvarsfullt närma sig behandlingen av de upptäckta sjukdomarna.

Behandling av kronisk prostatit hos män i hemmet

Hus behandlar väggarna - det är svårt att inte hålla med den här tanken.

Vilken som helst som var avancerad sjukhus, Fortfarande behöver de flesta seriösa argument för att föredra det till sina inbyggda väggar.

I artikeln kommer vi att prata om hur man ska behandla kronisk prostatit hos män hemma.

Kan jag läka det hemma?

I de flesta fall botas prostatit hemma. Det finns ett antal undantag, i närvaro av vilken hembehandling blir farlig. Om dem kommer vi att berätta mer. I vilket fall som helst är det bättre att rådgöra med en läkare.

Om behandlingen av prostatit består av användning av läkemedel och läkande gymnastik, är det absolut inte nödvändigt att ligga på sjukhuset. För fysioterapi kurser är det inte svårt att anmäla sig till ett distriktspolykliniskt område öppenvården.

Behandling av prostatit tar vanligen av månaden upp till tre. Hemma det här är en normal period, sjukhuset för en sådan period utan det akuta behovet är tydligt irriterande.

För att inte ringa exacerbation av prostatit hemma behandling, är det nödvändigt:

 1. Ät rätt, på en diet.
 2. Glöm tid för behandling av prostatit om alkohol, rökning, spel, andra aktiviteter relaterade till stress.
 3. Regelbundet ha sex med en partner.
 4. Utsätt inte prostata för skada.
 5. Får inte bli kall.
 6. Flytta så mycket som möjligt.

I vilka fall är det nödvändigt att se en läkare?

obligatoriskt sjukhusvistelse patienter med prostatit utförs med syftet:

 • Förloppet av intravenösa antibiotika
 • kirurgisk operation (till exempel med en abscess).

Behovet av sådana behandlingsmetoder uppstår när sjukdomen förvärras eller extremt försummas, komplikationer.

Kronisk prostatit: behandling hemma

sjukgymnastik

De drivs med målet:

 • eliminering av stillastående fenomen i prostata, bättre muskelkontraktion i bäckenregionen;

 • förbättring av blodflödet i prostata;
 • minska smärta
 • avlägsnande av inflammation och svullnad i prostata;
 • återställa käftens naturliga funktion.
 • Dessa resultat uppnås genom att man tillämpar hårdvaruprocedurer genom patientens hud eller slemhinnor med prostatit.

  De hålls som regel öppenvården.

  bricka kan även köpas för enskilt bruk i detaljhandeln.

  elektrofores. Enheten använder likströmens egenskap för att öka hastigheten och djupet av penetration av droger i patientens kroppsvävnader med prostatit. Novokain, brom, magnesiumsulfat (2% rr), kalciumklorid (1-3% rr) används som läkemedel för detta.

  Ultraljudsändare. Högfrekventa ljud förbättrar processerna av ämnesomsättning, sexuell attraktion, lindrar inflammation i prostata, resorbärr, hjälper till att återställa skadade vävnader, behandla skador i ändtarmen.

  Magnetoterapi-enheter påverkar patientens kropp med prostatit magnetfält. De lindrar inflammation, förbättrar blodcirkulationen, främjar vävnadsregenerering utan biverkningar.

  Medicinska lasrar öka uthålligheten i kroppen, prostata aktivitet, förbättra det allmänna tillståndet. Terapi genomförs på morgonen, kursen - 15 gånger.

  Elektrostimulatorer Vibrationerna i strömmen eliminerar stasis av körteln, förnya utflödet av dess hemlighet.

  Mikroklyftare används för att injicera läkemedel från prostatit i rektum i enlighet med deras avsedda användning, enligt vad som anges i anvisningarna.

  terapeutisk, lerbad behandla prostatit genom att värma problemområdena, näringsämnena i vätskan.

  Fysioterapiprocedurer tillämpas inte när:

  • exacerbation av sjukdomen;
  • närvaro av neoplasmer
  • de-symptomatisk diabetes mellitus;
  • aktiv tuberkulos.

  massage

  Prostatisk massage Är en mycket effektiv del av den komplexa behandlingen av prostatit. Även om det är trevligt kan det inte kallas.

  Genom direkt åtgärd av fingret i handsken tar doktorn bort spänningen i körtelens muskler, tar gradvis bort ödemet.

  Därefter har patienten smärta, kroppsdelarna blir lika stora och hans funktioner återställs.

  Det finns ett utflöde av utsöndring och stillastående spermier med en skadlig mikroflora.

  En kompetent massage av prostata kommer bara att utföra specialistläkare i speciella handskar, som för detta behöver du ringa hem.

  Kroppen är väldigt mycket ömtålig, När du försöker utföra samma åtgärder själv (självmassage) eller med hjälp av en inkompetent person kan det bli allvarligt skadat med risk för att förorena blodet.

  Att följa alla regler sterilitet Manuell massage görs bäst på poliklinik eller på sjukhus.

  I detta fall VIKTIG Applicera inte:

  • fett med expired hållbarhetstid;
  • icke-sterila handskar.

  Kontraindikationer för massage:

  Om det inte går att besöka polikliniska behandlingar, måste man överväga: Ett alternativ till det (om än ofullständigt) är ett av ovanstående fysioterapiprocedurer som kan tas säkert hemma. Självmassage med prostatit är oacceptabelt!

  För förebyggande av prostatit är någon fysisk aktivitet användbar, med början på vanliga morgonövningar. Men det finns speciella övningar specifikt mot prostatit.

  Komplex av Kegel övningar

  Avsett för stärka perineumets muskler. Identifiera dem enkelt: mannen fördröjer urinstrålen medan du skriver. De musklerna (prostata musklerna), som i detta fall kommer att fungera, och vi måste träna.

  Ex. 1. Alternativt, vi påfrestning, slappna av musklerna i prostata. Ju snabbare desto bättre.

  Ex. 2. Vi spänner musklerna, håll det spänt i 4 sekunder, slappna av.

  Ex. 3. Smidigt spänner vi musklerna som vid en avföring. Vi slappna av.

  Den första lektionen av varje övning upprepas åtta gånger. Denna cykel upprepas fem gånger om dagen.

  Vecka öka antalet repetitioner av varje övning i en cykel om fyra tills vi når 45 repetitioner. Gör denna gymnastik varje dag, medan problemet med prostatit är relevant.

  Medicinsterapi

  antibiotika

  Oavsett om det är möjligt att skicka eller genomföra en antibiotikabehandling för behandling av kronisk prostatit i huset - beror på ett konkret fall.

  Individuella egenskaper hos prostata strukturen spelar en roll, närvaron / frånvaron av allergier hos patienten, orsakerna till sjukdomen, graden av dess svårighetsgrad. Beslutet i detta fall tar urolog.

  Antibakteriella läkemedel

  antibiotika - Det viktigaste sättet att förstöra bakterier. För behandling av kronisk prostatit hos män i hemmet bör medicinen ordineras av en urolog, han måste se till att han har att göra med exakt bakteriell form av prostatit. Annars tar antibiotika bara skada.

  1. Vanligtvis utser en läkare för behandling av bakteriell prostatit fluorokinoloner: ciprofloxacin, gatiloxacin, lomefloxacin, moxifloxacin ofloxacin. De utmärks av deras aktivitet, permeabilitet, åtgärder mot många typer av bakterier; När de administreras oralt ackumuleras de i körteln.
  2. Kronisk prostatit behandlas väl med antibiotika under namnen metacyklin, doxycyklin, oleandomycin erytromycin, cefalexin.

  ljus

  fyllning rektala suppositorier vid behandling av prostatit, görs antibiotika, propolis, spasmolytika, glandulära komponenter, andra komponenter. Exempel på läkemedel administrerade med suppositorier: bioprost, prostatilen, viferon, prostopin, ostestin.

  ansökan ljus med prostatit eliminerat ödem, smärta, inflammation. Med hjälp av dem återställs sexuella och urinfunktioner, utvecklingen av blodproppens blodpropp stoppas, blodcirkulationen förbättras.

  plåster

  Kinesiska prostatiska navelplåster verkar på inflammation av prostata genom penetration av mikropartiklar av läkemedlet genom huden.

  Det var möjligt att uppnå detta nanoteknologi. För att använda dem enkelt: du måste tvätta platsen runt naveln med en bra tvål, raka av håret där, ta bort klistermärkena, klistra fast klisteret.

  Efter tre dagar att ta bort, igen för att tvätta platsen för limning. På en dag, håll ett bandhjälp. Förloppet av behandling av prostatit - sex fläckar, 24 dagar. Parallellt kan du dricka antibiotika för att förbättra effekten.

  Folkmetoder

  Bland de testade folkmekanismerna för behandling av prostatit är:

  Om behandling av kronisk prostatit folkmekanismer Det finns en separat artikel.

  Bastu, bastu

  Parry för kronisk prostatit noggrant. Överhettning leder till ödem i prostatakörteln. Uppehållstiden i ångrummet, värme, måste strikt regleras.

  Också, bör man ta hand om kylning efter ångrummet.

  Finska forskare har visat: en bastu förbättras libido, det vill säga sexkörning.

  I detta skiljer sig det från det vanliga badrummet med en temperatur på 37 grader, vilket rörligheten och antalet spermatozoer tvärtom minskar.

  Bastu har en avkopplande effekt på mjuk muskel i prostata, ökar blodflödet i underlivet, förbättrar immuniteten. Patientens tillstånd med prostatit förbättras, om en bastu, ett bad kombineras med diaphoretic te eller genom att använda äppelcidervinäger.

  diet

  I patientens diet med prostatit är huvuddelen upptagen av grönsaker och frukter.

  1. kryddor - persilja, senap, pepparrot - minska inflammation, påskynda återhämtning.
  2. lök, vitlök dödar de bakterier som orsakar sjukdomen; förbättra blodcirkulationen, styrkan.
  3. zink, som behövs för prostataarbetet, finns i marina produkter: räkor, alger, krabbor, fisk, musslor.

  Till patienten med prostatit är det nödvändigt undvika sådana produkter:

  1. Alkohol, kaffe, kolsyrade drycker, te.
  2. Oljig, rökt, stekt rätter.
  3. Halvfabrikat, snabbmat, bakverk.
  4. Baljväxter.
  5. Konserverad mat.

  en diet för återhämtning från prostatit räcker inte. Men dess överträdelse kommer att negera de andra kostnaderna för behandling, neutraliserar dess effekt.

  Om sjukdomen inte passerar

  Om kronisk prostatit passerar inte efter hembehandling, troligtvis är du inte tillräckligt disciplinerad för att följa läkarens rekommendationer utan tillsyn.

  Vi måste gå till frihetsrestriktionerna, som ska placeras på ett sjukhus. Men om du bryter regimen här, vänta på komplikationer som leder till långtidsinspektion, eventuellt med kirurgisk ingrepp.

  Bland dem:

  Nu vet du hur man ska behandla kronisk prostatit hemma. Det viktigaste som krävs av patienten är disciplin och överensstämmelse med alla rekommendationer. Det är viktigt att följa ordningen med terapi, diet, hoppa inte över proceduren.

  Kom ihåg det populära folkmekanismer - Endast ett tillägg till metoderna för officiell medicin, deras ansökan måste också samordnas med terapeuten.

  Kronisk prostatit - symtom hos män, behandling med folkmedicin och läkemedel

  Vid prostata sjukdom diagnostiseras patienten med kronisk prostatit. De lider av många män, men de vänder inte alltid till läkaren i tid. Resultatet kan vara beklagligt - komplikationer av reproduktionssystemet, upp till infertilitet. Det är viktigt att börja behandlingen i tid, eliminera obehagliga symtom och återfå din gamla livsstil.

  Vad är kronisk prostatit?

  Enligt medicinsk terminologi är kronisk prostatit en inflammation i prostatakörteln. Det kännetecknas av en långvarig och ihållande kurs, i vissa kan ske utan signifikanta kliniska tecken, på ett asymptomatiskt sätt. Lida en farlig sjukdom 30 procent av männen 20-50 år, men inte alla kommer till urologen i tid för behandling på grund av förlägenhet eller missförstå konsekvenserna.

  Symtom på kronisk prostatit

  Läkare särskiljer följande symtom på kronisk prostatit, som kännetecknas av sjukdomen:

  • smärta i underlivet, perineum, skrot, ger i sfären eller rektum
  • obehag under sex
  • problem med urinering, förändring i mängden utsläpp, färg;
  • sexuell dysfunktion;
  • problem med utlösning.

  Symtom på kronisk prostatit utvecklas i flera år utan stor oro för patienten. Om du inte uppmärksammar symptom länge, är komplikationer möjliga:

  • cystit, pyelonefrit;
  • vesikulit (inflammation i de partiella vesiklarna), orhoepididymit (inflammation i testiklarna, bilagor);
  • infertilitet;
  • prostata adenom syndrom, cancer;
  • skleros av prostata, urinproblem
  • problem med erektion, minskad sexuell lust;
  • abscess av prostata - fokal purulent inflammation.

  Orsaker till kronisk prostatit

  Det finns två grupper orsaker till kronisk prostatit, som är uppdelade i smittsamma (orsakade av bakterier, virus och svampar) och kroniska (överbelastade) processer. Den andra gruppen innebär stagnation av utsöndringen av prostata och blod i venerna. Det finns en sjukdom av följande skäl:

  • oregelbundet sexliv;
  • långsiktigt inaktivt arbete
  • stillasittande arbete;
  • nära underkläder, komprimering av könsorganen;
  • alkoholism;
  • frekvent hypotermi.

  Faktorer av utveckling av prostatit av kronisk typ är följande tecken, som verkar tillsammans med ovan nämnda skäl:

  • minskad immunitet, som ett resultat - dålig hälsa;
  • hormonella störningar;
  • kroniska infektioner;
  • allergier;
  • brist på vitaminer, mikroelement
  • nervstockning;
  • röka.

  Klassificering av kronisk prostatit

  Bland de medicinska specialisterna accepteras följande klassificering av kronisk prostatit:

  • infektiös (bakteriell) - orsakad av bakterier, svampar, virus;
  • Ej infektiös (abakteriell) - orsakas av andra orsaker.

  Diagnos av kronisk prostatit

  Om patienten upptäcker minst ett symptom är det nödvändigt att diagnostisera en kronisk prostatit hos en urolog eller andrologist. Läkaren efter mottagandet av klagomålet gör en första undersökning: ultraljud av bäckenorganen och prostata, tar prov för infektion och utför en rektal undersökning av prostata. Den sista punkten är smärtfri, men för många män är det obekväma. Att vägra från det är det inte nödvändigt - läkaren vid palpation definierar orsakerna till att sjukdom uppstår och tar emot ett hemligt urval.

  Kronisk prostatitis detekteras efter att ha erhållit laboratorietester, bakteriekulturen av sekretionen av prostata för att bestämma dess känslighet mot antibiotika. Därefter utses den nödvändiga komplexa behandlingen, vilken beror på svårighetsgraden av sjukdomen. Om det behövs, läkare:

  • ta emot urin för analys på leukocyter;
  • genomföra transrektal ultraljud, datorundersökning av blåsan;
  • ta biopsi av prostatavävnad;
  • gör röntgendiagnos.

  Behandling av kronisk prostatit

  Efter undersökningen föreskrivs orsakerna till och försummelsen av inflammation behandling av kronisk prostatit. Det består i att utföra:

  1. Antibakteriell terapi - infektionen som orsakade prostatit förstörs.
  2. Allmänna förstärkande behandling - återställer immunitet, det är nödvändigt för att förebygga återfall.
  3. Lokal terapi är massage i bäckenregionen och prostata, elektrofores, laserterapi, magnetophores, inductotermi.

  Behandling av exacerbation av kronisk prostatit består av samma principer, men innehåller dessutom:

  1. Vid komplex behandling av prostatit används ofta fyto-läkemedel.
   "LIKOPROFIT®" - ett komplex av naturliga ingredienser. Komponenter "LIKOPROFIT®" selektivt ackumuleras i prostatavävnaden, minskar manifestationerna av inflammation, öka den skyddande funktionen, skydda celler från skada genom fria radikaler och processkontroll kraftig tillväxt av prostatavävnader. * På grund av den komplexa och balanserad komposition inträffar eliminerar svårigheter associerade med urinering, försvagning av smärtssyndrom. (1) Komponenter av "LYCOPROFIT®" på bakgrunden av standardterapi påverkar effektivt huvudsymptomen på kronisk sjukdom Tatita, bidra till en förbättring av urinering: minska frekvensen av urinering och öka urinflödet, må bättre och har en reparativ effekt hos patienter med kronisk prostatit *.
  2. Läkning bad med mikrocykler.
  3. Diet om det finns bevis.
  4. Massage i prostatakörteln förbättrar blodcirkulationen, ökar muskeltonen, ökar absorptionshastigheten för antibiotika. Metoden utförs av en läkare varannan dag när blåsan är full, eftersom det under stroke och prostata trycket på hennes inflammatoriska hemlighet tvingas in i kanalerna och urinröret (uretrit), släpps i urinen. Processen utförs med lite ömhet.

  Än att behandla kronisk prostatit hos män medicinsk

  Läkarna rekommenderar att man behandlar kronisk prostatit hos män medicinsk, med hjälp av en uppsättning läkemedel:

  1. Antibiotika - för att ta bort det inflammatoriska fokuset, när de används, förbättras patientens tillstånd.
  2. Alfa-adrenoblockers - slappna av smidiga muskler, förbättra urinets utsöndring, lindra spasmen. Gentamicin, Amikacin, Fentolamin, Prazonin är förskrivna.
  3. Hormoner - ta bort inflammationsprocessen, stimulera erektilfunktionen. Glukokortikosteroider injiceras i kroppen genom elektrofores. Drogerna bidrar till snabb läkning av prostatavävnad.
  4. Medicin, avslappnande muskler - muskelavslappnande medel. Bedöva, sänka tonen i penisens smidiga muskler, öka hastigheten på blodcirkulationen i problemområden, stimulera utflödet av prostats utsöndring. Använd baclofen, midokalm, metokarbamol.
  5. Läkemedel för att förbättra immuniteten - behövs för att stimulera kroppens skyddande egenskaper, stärka organens arbete och det allmänna tillståndet. Tilldela kosttillskott, vitaminer, mineraler.
  6. Rektala suppositorier - blir ett alternativ till orala läkemedel, eftersom de minskar skadliga effekter på lever och njurar. De använder droger med antibiotika, antispasmodik, naturliga ingredienser (propolis). Stearinljus lindrar smärta, svullnad, inflammation, har en positiv effekt på tillståndet av prostata. Utsedd kan Viferon, Bioprost, Prostopinum, Olestezin, Prostatilen.

  Antibiotika för kronisk kronisk prostatit

  Om sjukdomen orsakas av en infektion, föreskrivs antibiotika för kronisk kronisk prostatit. Deras användning kan minska fokuseringen av inflammation, eliminera patogener. Du kan inte använda antibakteriella läkemedel för prostatit orsakad av blodstagnation - det är farligt. Bland de populära antibiotika som används är:

  • fluorokinoloner - ciprofloxacin, lomefloxacin, Gatiloksatsin, moxifloxacin, ofloxacin - snabbt penetrera prostatan, hämma bakteriell aktivitet, lindra försämringen;
  • tetracykliner - Doxycyklin, metacyklin;
  • makrolider - oleandomycin, erytromycin.

  Operativ behandling av kronisk prostatit

  I försummade fall eller med ålderdom rekommenderar läkare en operativ behandling för kronisk prostatit. Det består i partiell eller fullständig avlägsnande av prostata:

  • transuretral resektion - ett populärt kirurgiskt ingrepp, beskärning av urinvägar och prostata med en volym upp till 80 ml;
  • transuretral snitt - dissektion av prostata, utan avlägsnande av vävnader;
  • öppen adenomektomi-avlägsnande, utförs i stora volymer av prostata.

  Diet med kronisk prostatit

  För att undvika komplikationer och behandlingen var snabbare och effektivare, föreskrivs en diet med kronisk prostatit. Dess huvudregler är:

  • vägran att röka, starka andar - du kan bara ta under förlåtelse av vin (inte mer än ett glas), 100 g vodka eller en halv liter öl;
  • frånvaron av fett kött, rökt, stekt mat och mat i matintaget;
  • Innehåll i persilja, senaps, persilja, pepparrot, lök, vitlöks diet;
  • i menyn bör det finnas mycket zinkhaltiga produkter - fisk, bläckfisk, ostron, musslor, pumpafrön;
  • eliminering av baljväxter, kött soppor, svampar, kolsyrade drycker från kosten;
  • under förbudet - starkt te, kaffe, salthalt, kryddiga rätter, slaktbiprodukter, sorrel;
  • vid behandling är det omöjligt att äta kaviar, bakning;
  • Det är önskvärt att inkludera betor, morötter, kål, tomater, gurkor, kefir, ryazhenka, stallost i kosten.
  • föreskriva mottagandet av torkade frukter, honung, spannmål, vegetabiliska oljor till middag.

  Behandling av kronisk prostatit med folkmekanismer

  Förutom läkemedelsterapi finns en behandling för kronisk prostatit med folkmekanismer. De hjälper till att ta bort svullnad, inflammation, höja immuniteten. Är det möjligt att bota prostata helt med bara dem? Nej, det kommer att kräva en omfattande effekt, men för att lindra patientens tillstånd är traditionell medicin möjlig. Här är några användbara recept:

  • dagligen äta 30 pumpa frön före måltider eller bollar frön med honung;
  • bad från grenar och blad av hassel;
  • mottagning av alkoholbark infusion av asp
  • te från skalet av kastanjer, mikroclysters från deras buljong;
  • tar alkohol tinktur celandine och hemlock droppvis (örter är giftiga);
  • drick persilja juice tre gånger om dagen eller avkok av hennes frön;
  • ljus från propolis och kakaosmör - ge effekt inte värre än köpta.

  Profylax av kronisk prostatit

  För att inte få prostata till ett obotligt tillstånd behandlas patienten med förebyggande av kronisk prostatit. Hållning till hälsan bör vara allvarlig. För att göra detta, använd följande riktlinjer:

  • en gång i halvåret har du en urolog undersökning;
  • ge upp täta, täta kläder, föredra att frigöra bomull utan tryck på könsorganen;
  • undvik hypotermi
  • engagera sig i fysisk aktivitet
  • leda ett regelbundet sexliv;
  • Var inte skyddad av avbruten samlag, förläng inte processen artificiellt;
  • inkludera i dietfrö av pumpa, persilja, grönsaker från familjen cruciferous;
  • sluta röka och dricka alkohol.

  Video: Kronisk prostatit hos män

  * Instruktioner för användning av kosttillskott till mat LYKOPROFIT®
  1. Spivak L.G. Effekt och säkerhet för Lycoprofit ® hos patienter med kronisk prostatit och prostatisk adenom. Urology. 2013, nr 2, sid. 118-122.

  Informationen som presenteras i denna artikel är endast avsett för informationsändamål. Materialet i artikeln kräver inte självständig behandling. Endast en kvalificerad läkare kan diagnostisera och ge råd om behandling baserat på individuella patienters individuella egenskaper.

  Kronisk prostatit - symtom och behandling

  Vid någon del av männen, oftare i vuxen ålder, finns det problem med en utslagning, erektionen minskar och libido minskar. Detta beror på en sjukdom som kallas kronisk prostatit, vars symptom och terapier föreslås att överväga den föreslagna artikeln.

  Kronisk prostatit är resultatet av frekventa inflammationer i prostatakörteln, som representeras av en liten organs muskulatur. Prostata är under blåsan och täcker kanalens inledande del. Hon utvecklar en hemlighet som påverkar spermatozoas aktivitet, deras motstånd mot yttre manifestationer.

  Vad är kronisk prostatit?

  Inflammation av prostata hänför sig till frekventa urologiska manliga sjukdomar. Kronisk prostatit är resultatet av en obehandlad akut form av sjukdomen, med inflammation i vävnadsorganets vävnad på grund av infektion eller utveckling av stillastående fenomen. Denna urologiska inflammation är uppdelad i två huvudgrupper:

  Smittsam. De orsakas av virus, bakterier, svampar, som överförs via blodomloppet och lymf under oskyddad samlag.

  Stillastående. Utvecklat på grund av ackumulering av kramens hemliga substans och stagnation av venöst blod.

  Inflammad förstorad prostata klämmer urinröret och förhindrar urinflödet. Med en kastanjform är huvudrollen att utveckla en viktig spermiekomponent som påverkar fertilitetsfunktionen.

  Kronisk prostatit har en kod för ICD 10 (International Classification of Diseases): N41.1. Det skiljer sig från akut varaktighet, är benägen att repetition och uppstår på grundval av det. Sjukdomen utvecklas på lång sikt, symptomatiska tecken är frånvarande eller milda.

  Orsakerna till utseendet på kronisk prostatit

  Kronisk prostatit orsakas av en bakteriell infektion som hjälper till att upprätthålla inflammation i körtelvävnaden. Allt detta går emot bakgrunden till en minskning av immunskydd hos personer som ofta är sjuk med ARI, somatiska sjukdomar, på grund av nervösa överbelastningar, konstant stress och dåliga vanor.

  Kronisk prostatit är inflammerad under flera år och kan inte störa den man som praktiskt taget inte märker lätt smärta och obehag i ljumske, strålar ut sakrala segmentet könsorganen eller anus. Risk för sjukdom är att den inflammerade vävnaden förenas med infektionen påverkar hela urinvägarna och bidrar till utvecklingen av urologiska processer såsom pyelonefrit och cystit kan störa reproduktionssystemet och komplicerat uretrit, vesiculitis, orchiepididymitis, infertilitet, BPH och prostatacancer.

  Inflammation av kronisk prostatit beror på aktivitetsfasen av inflammation, varaktighet, patologisk process hos närliggande organ, oregelbundet sexuellt liv och hypodynami.

  Kronisk prostatit framträder av följande skäl:

  1. Infektion. Vävnaden i körteln och urinröret påverkas, överförs sexuellt. De innefattar trichomonader, klamydia, gonokocker, jästsvampar, mykoplasma, herpesvirus etc.
  2. Stagnation av utsöndring. Brott mot könsorganets cirkulation bidrar till inflammation i körteln.
  3. Nedsatt immunitet Bidragande faktorer: vitaminbrist, allergier, inte botas infektionsskador, hormon obalans, fysisk och psykisk stress, hypotermi livet bland älskare av extrema former av rekreation.
  4. Låg motoraktivitet och hög vikt. Sittplatsen för kontorsanställda, tjänstemän, förare bryter mot blodcirkulationen och främjar inflammation.
  5. Oregelbundenhet och intima livsförändringar. Här finns avbrott i samlag, avhållsamhet i lång tid, konstgjord förlängning av kön, brist på orgasm.
  6. Skada. Skada, skakning, ökad vibrationsbelastning av perineala muskler.
  7. Missbruk av kryddig mat.
  8. Smala underkläder.
  9. Brott mot avföring (förstoppning) och fasthållande av urinering.

  Alla ovanstående skäl som ett resultat av stagnation och cirkulationsrubbningar gynna penetration av mikroorganismer i körteln och uppträdandet av inflammation, vilket uppträder ofta, och i avsaknad av effektiv terapi leder till impotens och infertilitet.

  Inträdet av mikrober i körteln

  Mikroorganismer kommer in i prostata med lymfflöde eller genom blodet. Infektion går längs den stigande vägen, när bakterier stiger till prostata från urinrörets yttre ingång och nedåt. Den andra metoden beskriver infektionen i järnet med infekterad urin, där den multiplicerar och förstör dess vävnad.

  Normalt är prostatakörteln alltid steril, innehåller inte patologiska bakterier. Förekomsten av urologiska sjukdomar kan bidra till att patogener tränger in i den. Detsamma gäller för sexuellt överförbara sjukdomar, överförda i det förflutna eller nuvarande.
  Inflammation av anus och urinrör orsakar sekundär infektion i prostata.

  Typer av kronisk inflammation i prostata

  Människor i äldre och äldre ålder är mer benägna att lida av prostatainflammation än yngre pojkar. Det finns grundläggande former av den kroniska processen, såväl som prostatit icke-specifik kronisk-asymptomatisk inflammation, som kännetecknas av frånvaron av alla tecken.

  Kronisk bakteriell prostatit Patienten placeras när den infektiösa processen fortsätter under en lång tid, och i analysen av substansen i prostata finns bakterier.

  Symtom på kronisk bakteriell prostatit uppstår på grundval av en akut form. Det kan utvecklas plötsligt, med frossa och feber. frekvent uppmaning till svår och smärtsam urinering, allvarlig smärta i ljummen och nacken, närvaron av färglös och vit urladdning ur kanalen med urinering.

  Den obehandlade akuta formen passerar in i en förvärring av en kronisk prostatit och orsakar konstant närvaro av dysuri, problem med en styrka, en smärta i männens alla sexuella sfär.

  Nebakterialny kronisk prostatit i laboratorieundersökningar upptäcker inte bakterierna. Inflammation av körteln på grund av autoimmun vävnadsskada.

  Kongestiv (kronisk) kronisk prostatitt utvecklas mot en bakgrund av venös stasis och ett svagt intimt liv. Det kännetecknas av minskad libido, svag erektion, bleka orgasmiska känslor, en kvalitativ mängd ejakulära minskningar. Vidare åtföljs kronisk kronisk prostatit med frekvent urinering på morgonen eller på natten.

  prostatodyni Är en form av inflammation i prostatakörteln med åtdragning av sin vävnad. Störa frekvent uppmaning att urinera med en svår process, urinen kommer ut i små portioner, åtföljd av att dra obehagskrot.

  Tecken på sjukdomen

  Symtom på kronisk prostatit av allt liknar varandra och skiljer sig endast i vissa avseenden, om inte ske i en asymtomatisk form som avslöjas endast i en särskild urologisk undersökning, när en man vänder sig till läkare när den upptäcker vid sexuella störningar.

  Kronisk prostatit är benägen för en rad olika kliniska manifestationer. Män har vanliga symptom, som: snabbt humör, snabb trötthet, minskad effektivitet, ökad irritabilitet, aptitlöshet och sömnstörning.

  De viktigaste symptomen är förenade med huvudsymptomen:

  Smärt syndrom. Skärpningar i underlivet, nedre delen av ryggen, intensifierar med intima efter en lång avstängning noteras. Det finns ett allmänt dåligt hälsotillstånd, tillsammans med huvudvärk.

  Externa manifestationer. På morgonen finns det riklig urladdning ur urinröret av en klar eller purulent natur. I urinen kan det finnas vita trådar eller flingor.

  Dysuri. Hyppig uppmaning att urinera på natten i små portioner åtföljs av svårigheter, skärningar, brännskador, dragande smärtor. Det finns en akut retention av urin eller ofrivilligt "läckage" av urin.

  Störningar i ett intimt liv. Det finns smärta, sexuell lust minskas, det finns en tillfällig utlösning, en svag orgasm, sexuell neuros utvecklas.

  Symptom på bakteriell kronisk prostatit, villkorligt uppdelad i tre typer av störningar:

  • ett felfunktion i urinvägarna;
  • sexuell dysfunktion, åtföljd av ömhet i urinröret och anus med utlösning;
  • emotionell labilitet i samband med sjukdomens fysiska tillstånd.

  Trötthet, sexuella misslyckanden och nervositet förklarar mannen genom fysisk utmattning och brist på vila. Men i själva verket måste han genomgå ett test och behandlas med en läkare. Det är bra om en tidig upptäckt av sjukdomen underlättas genom årliga läkarundersökningar.

  Symtom på förvärring av kronisk prostatit, även efter behandling, är benägna att återkomma. En man ska övervaka sin hälsa, upprätta ett sexuellt liv och försöka undvika provokativa faktorer som påverkar återfall.

  Med snabb behandling utvecklas kronisk prostatit inte till konsekvenser, i form av brist på libido och infertilitet, i reproduktiv ålder.

  Komplikationer av kronisk prostatit

  Långvarig inflammation i prostata, i avsaknad av snabb behandling, är full av komplikationer för människors hälsa. Det kan finnas sådana konsekvenser:

  1. Kronisk pyelonefrit, cystit, uretrit, förminskning och ärrbildning i urinröret, vilket kräver komplicerad behandling med antibiotika, symptomatiska medel och kirurgiska manipuleringar.
  2. MKB, adenom, inflammation i urinblåsan med akut urinretention, vilket kräver kirurgisk ingrepp.
  3. Abscess av prostata. Ett karakteristiskt symptom är allmän svaghet, hög feber, ökad svettning, frossa, nedsatt medvetenhet.
  4. Sepsis (hos patienter med diabetes mellitus).
  5. Manlig infertilitet. Vesikulit och epididymit utvecklas.
  6. Cancer eller hyperplasi av prostata. Förekommer efter en lång obehandlad prostatit komplicerat av ett adenom - en godartad enhet. Med ogynnsamma faktorer återkommer neoplasmen i en cancerous tumör. När hyperplasi uppträder purulent smältning av vävnaden. I båda fallen är prognosen ogynnsam.

  Vad är risken för kronisk prostatit? Kontinuerlig sjukdom kan leda till multipel skleros störningar i urinering, cysta och stenar (singel och multipel).

  Skleros av prostata kan utvecklas under flera år med hormonell obalans. Det finns smärtor med urinering, och vätskeströmmen är intermittent och trög.

  Vesikulit uppträder med inflammation av sämsta vesiklar. Sperma och urin innehåller pus eller blodår.

  Vid epididymit blir testiklarna och deras bilagor inflammerade. Stör smärta och svullnad i inguinalområdet. Allt detta kan ske mot bakgrund av temperaturen och försämringen av det totala välbefinnandet. I de flesta fall slutar sjukdomen i infertilitet, vars behandling är lång och ofta ineffektiv.

  Förloppet av kronisk prostatit är böljande, med periodiska exacerbationer. Under perioderna av eftergift kan sjukdomen inte få sig att känna sig.

  Diagnos av kronisk prostatit

  Det är tillrådligt att inte låta sjukdomen ha sin gång, och ett besök till läkare (urolog eller andrologist) att göra en grundlig debriefing och kommer att etablera en medicinsk historia, erbjudas en prostata ultraljud, som ska testas för genital infektion, liksom smärtfri rektal körtel undersökas.

  Undersökningen med kilfinger av körteln genom anusen gör det möjligt för doktorn att ställa rätt diagnos, bestämma graden av inflammation och få ett prostatiskt utsöndringsprov. En sådan studie bidrar till att fastställa storlek, ömhet, form, konsistens.

  Med rektal palpation detekteras körtelförstoring, smärtsymptom, mild oelastisk konsistens, immobilitet i rektal slemhinna.

  Bakposovev-substanser i prostata utförs alltid före behandling, för att bestämma mikrofloraens känslighet för droger.

  Diagnos av kronisk prostatit annan än rektal innefattar sådana metoder:

  1. Ultraljud och TRUS (transrectal) av prostata och omgivande organ.
  2. Uroflowmetry. Visar varaktigheten av urineringshastigheten. Symptom på sjukdomen är en minskning på mindre än 10 ml / s.
  3. Laboratorietester: Urinanalys (leukocytos, mikrober protein), prostata substans (patogen mikroflora för bestämning PCR och RIF), urinrörs kompresser för närvaro av genitala infektioner analyskörtel enzymer.
  4. Datorturodynamisk forskning, magnetisk kärnomografi.
  5. Uretrocystoskopi, urografi.
  6. Röntgen av bäckenorganen.
  7. Blodtest: allmän analys och PSA-nivå (prostataspecifikt antigen). Bestämning av nivån av PSA i blodet i kronisk prostatit är ett viktigt diagnossteg, eftersom denna analys utesluter adenom och cancer i körteln.
  8. Prostata vävnadsbiopsi. Kan ordineras för misstanke om svullnad.

  En man hos en läkare ska inte vara generad, och bör berätta i detalj om alla faktorer av sjukdomens utseende och alla klagomål. Baserat på anamnese och analys kommer en korrekt diagnos att göras, och adekvat behandling kommer att ordineras.

  Behandling av kronisk prostatit

  Taktik sjukdomsterapi kursen innefattar antibakteriella läkemedel, immunstimulerande medel, antiinflammatoriska medel, hormonella medel, fysioterapeut förfaranden, laser och sanatorium behandling i svåra fall - kirurgi.

  För omedelbar återtagande av smärta kan smärtstillande medel och varmt sessilbad rekommenderas. Kompletterande behandling är obligatorisk massage i körteln, vilket minskar stagnation, förbättrar blodcirkulationen och utsöndringen.

  Förloppet av behandling av kronisk prostatit med hjälp av massage utförs endast utanför exacerbationer och antar minst 10 sessioner. Förfarandet utförs genom att pressa körteln något genom rektum med en steril handske med smärtstillande salva innan du separerar prostata från utsöndringen genom urinröret.

  Kan jag permanent bota kronisk prostatit?

  Modern medicin med läkemedelsterapi stöder processerna i prostata på normal nivå upp till 3 år. Då är det önskvärt att upprepa behandlingskurser.

  Behandlingsregimen för kronisk prostatit är ungefär en månad. Hospitalisering är föremål för patienter med allvarlig sjukdom. Antibiotika för kronisk prostatit är nödvändig för att undertrycka infektion. De används i 14 dagar. Dosering och lämpligt läkemedel väljs av läkaren. De vanligaste drogerna är makrolidgruppen (Erytromycin, Oleandomycin) och tetracyklin, liksom en annan grupp: Monomycin, Kanamycin, Gentamicin, 5-NOC, etc.

  De kan också välja en antibakteriell medicin från fluokinoloner (Levofloxacin, Ciprofloxacin, etc.), som har en skadlig effekt på alla typer av bakterier och dödar dem. Det är bättre om de utnämns efter att ha fått resultaten från testen.

  Antibiotika med exacerbation av kronisk prostatitbrunn penetrerar kirtlens väggar. De ordineras intramuskulärt eller intravenöst.

  Om dessa antibiotika inte hjälper vid kronisk prostatit, efter 2 veckor, sedan administrerade makrolider (azitromycin Sumamed) eller cefalosporiner (Kefzol, Cefazolin). Terapin justeras flera gånger.

  Behandling av kronisk prostatit med antibiotika är tillrådligt för en bakteriell form av sjukdomen.

  Vad mer medicinskt behandla kronisk prostatit hos män? Begagnad billig sulfanilamid läkemedel som i sin verksamhet är i intervallet av läkemedel, följt av antibakteriella läkemedel - Biseptol 480. Normalt lindring av obehag av sjukdomen, efter att ha tagit Biseptol, det kommer en dag.

  Alfa-blockerare är läkemedel för behandling av kronisk prostatit, avslappnande urinrörsmuskler och underlättar utflödet av urin och prostata. Denna grupp innefattar Tamsulosin, Alfuzozin, Dalfaz, Omnik. De eliminerar de obehagliga symptomen på inflammation.

  Antiinflammatoriska läkemedel för kronisk prostatit - en icke-steroid agent, lindrar smärta: nimesulid, meloxikam, diklofenak, ketoprofen, Tempalgin och andra.

  Behandling av bakteriell kronisk prostatit använder också hormonella läkemedel (Prednisolon, Dexamethason). Med svår förgiftning, på sjukhus, injiceras intravenöst droppvis Hemodez, Dysol, etc.

  Ett bra botemedel mot kronisk prostatit - ljus Prostatilen och propolisnye.

  Preparat-immunmodulatorer för behandling av kronisk prostatit hos män, detta är Vitaprost, Timolin, Timosin. De minskar bildandet av trombi, lindrar svullnad av vävnader, normaliserar blodmikrocirkulationen.

  Applicera Prostatilen 10 dagar intramuskulärt, i kombination med Vitaprost (rektala suppositorier) på natten för 1 stycke.

  Tabletter från kronisk prostatit - Wobenzym (i förpackningen med 90 stycken), Spemann (100 tabletter).

  Förskriv också vitamin E eller Viardo, och lugnande medel och antidepressiva medel.

  Sjukgymnastik använder metoder som förbättrar och normaliserar blodcirkulationen, bekämpar trafikstockningar och ökar effektiviteten av läkemedelsbehandlingen, påskynda återhämtningsprocessen och avlägsnande av körteln smärtsyndrom.

  Användningar: ultraljudsvågor, elektromagnetiska oscillationer, rektalelektrofores, UHF, laserbehandling etc. Dessutom används lera-terapi och speciella klaffar.

  Hemma kan du behandlas med en apparat av akustisk terapi. Det tar bort inflammation i 3 sessioner och kräver ingen massage.

  Är kronisk prostatit behandlad med homeopatiska läkemedel? Bioadditivet hos det bulgariska läkemedelsföretaget Stamax från fröken från dvärgpalmen har en positiv effekt på reproduktionssystemet.

  Kirurgiska metoder används vid inskränkning av urinröret, adenom, processens abscesser.

  Näring för kronisk prostatit bör vitaminiseras, med högt innehåll av fiber, jästa mjölkprodukter, samt rätter rik på zink.

  Diet för kronisk prostatit hos män begränsar sig i dieten branta buljonger och såser, fet, kryddig kryddig mat, bönor, rädisa och kål.

  Behandlingen av sjukdomen bör åtföljas av övningsterapi med lyftande ben, klackar, intensiv gång i 30 minuter dagligen. Övningar stärker perineumets muskler och ökar blodtillförseln till inguinområdet.

  Terapi av prostatit är en lång process som kräver en helhetssyn, tidig initiering och nära interaktion mellan läkaren och patienten.

  Behandling av kronisk prostatit med folkmekanismer

  Behandling av folkmedicin för kronisk prostatit är inte mindre populär, tillsammans med de viktigaste läkemedelsbehandlingarna. Det utförs med okomplicerade former och periodiska återkommande sjukdomar. Folkmetoder stärker immunitet, ökar kroppens motståndskraft mot infektion och lindrar smärtssyndrom.

  Hur man behandlar kronisk prostatit hos män i hemmet?

  För att göra detta, använd växtbaserade bad, intag av phyto-decoctions och infusioner, rekommendera att ta grönsaks- och fruktjuicer, använd de användbara egenskaperna hos mat.

  Medel för traditionell medicin använder kursen inom 30 dagar. De är säkra och tillgängliga för alla. Vem som helst kan välja det lämpligaste sättet för sig själv, vilket det finns en stor mängd. Här är det viktigaste att veta om biverkningarna av dessa läkemedel, i närvaro av kroniska sjukdomar i mage och tarmar. Och det är också bättre att samordna användningen av folkmetoder med den behandlande läkaren.
  Kronisk prostatit kan härdas av sådana populära folkmetoder:

  1. Det rekommenderas att dricka mycket vätska i form av te med hallon, lind, vildrosbär, med tillsats av naturlig honung och kefir - från förstoppning.
  2. Ta en tom magsaft av gurka, morötter, betor och päron upp till 600 ml dagligen. Du kan dricka 10 dagars elderbärsaft för 1 msk. l. på morgonen har han druckit ett glas mineral eller renat vatten innanför det.
  3. Varmt phyto-bad kan användas med ett smärtsymptom, i frånvaro av temperatur, för att lindra inflammation och avkoppling. Särskilt användbara är barrträd (från tall). Färdigställd apotek eller självkokt läggs till badet med vatten vid en temperatur av 37 C. Eller du kan sitta i bassängen. Proceduren på kvällarna bör inte vara mer än 20 minuter dagligen, på kvällen.
  4. Honungsterapi (i avsaknad av kontraindikationer) innefattar användning av honung i en mängd av 10 kg. Det är när det är över betyder det att kursen är avslutad. 100-200 gram äter istället för socker. Den härdande effekten är i form av försvinnandet av smärtsymptom och obehag i ljummen.
  5. Hemlagad ljus (rektal) Använd 1 månad med avbrott på 10 dagar (två kurser):

  honungsstearinljus: 1 tsk. honung, 1 ägg, 3 msk. l. mjöl är väl rört och fryst efter formning, injiceras på kvällen;

  ljus med propolis: 0,1 g av ämnet blandas med 2 g kakaosmör. Form ett ljus från blandningen och sätt det över natten.

 • Microclysters med malurt före sänggåendet i en vecka - 1 tsk. torr malurt brygga 1 l. koka, insistera och kyla, sedan spänna, och i en mängd av 100 ml för att injicera i anuset. Den andra delen av infusionen (50 ml) hälls i urineringskanalen med en spruta utan en nål eller en miniatyrspruta.
 • Effektiv behandling av kronisk prostatit utförs med användning av persilja, pumpa frön, celandine, kastanj, calanchoe juice, askbark eller hassel.

  Behandling av kronisk prostatit utförs väl av persilja, som tar bort inflammation, återställer sexuell funktion och har i sin sammansättning många användbara mikroelement och vitaminer:

  • juice av växten ta tre gånger om dagen för 1 msk. l.
  • krossade rötter (0,5 koppar) koka 10 minuter i 1 liter vatten och drick sedan på eftermiddagen som vatten;
  • 4 tsk. frön bryggs i en termos 1 kopp kokande vatten, insistera och dricka 1 msk. l. 5 gånger om dagen.

  Fröer av pumpa - ett gammalt botemedel med mycket zink, vilket är nödvändigt för den manliga organismen. Dagligen rekommenderas att äta upp till 30 solrosfrön (en daglig dos zink) före måltiderna.

  Hur man behandlar kronisk prostatit med pumpa frön?

  0,5 kg råa frön passeras genom köttkvarn, 200 g honung hälls i dem och små bollar tillverkas. Dagligen före måltiderna behöver du äta 2 bollar och tyga dem grundligt. Behandlingen fortsätter tills de löper ut. Det räcker nog en gång om året.

  Propolis väl tar bort inflammation och ökar immuniteten. Säljs i apoteket i form av 10% och 30% lösning, och i biodlingarnas butiker finns ett extrakt. Denna åtgärd undanröjer snabbt symptomen på sjukdomen. I form av droppar kan tas oralt i kombination med mjölk.

  Metoder för traditionell medicin finns det många fler. Till exempel består decoctions av örter som jungfrus, goldenrod, echinacea, lakritsrod av komponenter som behandlar inte bakteriell prostatit med asymptomatisk kurs. Det är möjligt att använda rektala suppositorier med extrakt av dessa växter.

  Kan jag bota kronisk prostatit?

  Den här sjukdomen har denna förmåga: när den uppträder i kroppen kommer den att förbli hos mannen för alltid. Därför måste du ta alla möjliga metoder - drog, folk och göra speciella övningar för att upprätthålla prostatakörteln i sitt normala tillstånd och förhindra återkommande sjukdomen.

  Profylax av kronisk prostatit

  Sjukdom av prostatit är alltid lättare att förebygga än att behandla under lång tid. Med hjälp av förebyggande åtgärder kan du skydda dig själv från sjukdomen och dess komplikationer.

  Profylax av kronisk prostatit består i att använda följande metoder:

  1. Bär bekvämt naturligt underkläder. Stramt täta smältningar har en negativ inverkan på den sexuella sfärens cirkulation.
  2. Fysisk aktivitet. Män för hälsovård rekommenderas morgonövning, går upp till 4 km, träna musklerna i perineum och skinkor (10 spänningar och avkoppling).
  3. Rätt kost berikade med tillsats av produkter med en hög halt av zink och vitamin B (kött, valnötter, yoghurt, rågbröd, pumpafrön, kli, tång, ostron, sviskon, persilja, honung, vitlök). Det är tillrådligt att undvika såser, majonnäs, kryddig, stekt och konserverad mat.
  4. Regelbundet, intimt liv. Det är nödvändigt att undvika avbrutna handlingar, tillfälliga samband (det här är förebyggande från alla typer av sexuella infektioner), onani (när det är omöjligt att få samlag, att rena och förhindra stagnation).
  5. Förstärkning av immunitet. Rekommenderade intaget av vitaminer och komplex i säsongs utbrott av förkylningar, behandling av kronisk infektion foci (karies tänder, tonsillit, pyelonefrit), snabb behandling av sexuellt överförbara sjukdomar. Det är nödvändigt att temperera, engagera sig i måttlig sport, undvika all slags hypotermi, tvätta under en kontrastdusch.
  6. Uteslutning av dåliga vanor. Rökning, alkohol och narkotikamissbruk är viktiga.
  7. Eliminering av stress. Det är nödvändigt att ta bort den irriterande faktorn och lära sig att inte reagera på den negativa av den yttre miljön. Om du inte kan innehålla dina känslor, kan du rekommendera att ta antidepressiva medel eller valerian i piller, tinkturer av modervård eller pion. Du måste hitta ett yrke till ditt tycke och inte vara nervös för bagage.

  Årliga urologexaminationer rekommenderas för alla män i äldre ålder. Vid omlokalisering av prostatit rekommenderas stödjande vårdkurser 2 gånger om året och besök på sanatorier.