Huvud
Massage

Cystit hos barn

Cystitis är en inflammation i blåsans slemhinnor. Blåsans inflammation hos barn är en vanlig sjukdom.

De viktigaste symptomen på cystit hos barn är frekventa och smärtsamma (med brännande smärta), urinering, spasmer i underlivet. Det är viktigt att upptäcka inflammation i urinvägarna, eftersom ett litet barn inte alltid kan förklara vad det gör ont.

Hur är cystit manifesterad hos barn?

 • Barnet urinerar ofta (upp till 4 gånger i timmen), med urinering och omedelbart efter att den gråter, griper handtagen till perineum;
 • det äldre barnet lämnar inte potten eller toaletten länge, för han känner att blåsan inte har tömt helt,
 • klagar på att "skriva smärtsamt", "magevärk";
 • obehaglig uppmaning att urinera - även ett äldre barn kan plötsligt börja urinera i byxor eller i sängen, som ibland föräldrar förklarar av skräck, neuros, etc.;
 • äldre barn kan vara generad att säga vad som stör dem, men frekventa besök på toaletten bör nervositet och irritabilitet göra föräldrarna tveksamt och lugnt fråga barnet.
 • urinmoln, blod kan förekomma i urinen;
 • färgförändring (det kan finnas en grön nyans som indikerar en purulent process) och en lukt av urin;

Temperaturen kan vara normal eller sub-reflux och kan höjas till 39 ° C.

Om barnen och barnen är illa med lika stor sannolikhet, blir från och med en och en halv till två år tjejerna sjuka 3-5 gånger oftare. Frekventa barn cystit hos flickor beror på detaljerna i anatomi: kort och bred urinröret (uretrit), som ligger nära anus och vagina, där urinröret kan matas in oönskad mikroflora. Flickorna - adolescent hormonella förändringar kan orsaka förändringar i mikrofloran i slidan och reproduktion av villkorligt - patogena mikroorganismer som lätt kan ingått urinvägarna.

Cystit vid ursprung är uppdelad i smittsamma och icke-infektiösa.

Infektion orsakas av patogena och villkor - patogena mikroorganismer, kan icke-infektiös uppstå som en biverkan av vissa läkemedel, som ett resultat av exponering för kemikalier, toxiner, kryddig livsmedel, bland annat som en allergisk reaktion.

Icke-infektiös cystit hos barn är mycket sällsynt.

Infektiös cystit kan orsaka ett antal mikroorganismer:

 • bakterier (Escherichia coli, Pseudomonas aeruginosa, Proteus, Klebsiella, Mycoplasma, Ureaplasma, Chlamydia, Streptococcus, Staphylococcus och andra);
 • virus (adenovirus, herpes);
 • svampar, vanligtvis från släktet Candida.

I sällsynta fall utvecklas cystit när den smittas med maskar.

Normalt har slemhinnan skyddsmekanismer, och om det blir smittat, förekommer inte alltid inflammation i blåsan i barnet. Förekomsten av sjukdomar som främjas av flera faktorer, - minskning av den totala och lokal (t ex lokal underkylning) immunitet, lång "patient" med en full blåsa, förstoppning, metaboliska störningar (i synnerhet den ökade koncentrationen av salter i urinen).

Orsaker till cystit hos barn

Orsaker och faktorer vid uppkomsten av infektiös cystit:

 • röra barnets gren med smutsiga händer;
 • otillräcklig hyppig ersättning av blöjor, förekomst av blötsutslag på vilka oönskade mikroflora multiplikationer;
 • felaktig tvättning av barnet bakifrån framför, vilket underlättar införandet av mikrober från ändtarmen i urinvägarna;
 • badar i en smutsig damm, ett barns långa vistelse i våta byxor på stranden, hypotermi (mer sannolikt att orsaka blåsor i en tjej);
 • torka en vanlig handduk i vuxna och barns sexuella organ (sättet att överföra "vuxna" infektioner);
 • Förekomsten av en främmande kropp i urinvägarna, trauma i urinvägarna;
 • Drift av infektion från njurarna i närvaro av inflammation i dem;
 • Drift av infektion från andra inflammationskällor (tonsillit, tonsillit, karies, inflammation i övre luftvägarna med adenovirusinfektion);
 • dysbakterier i vagina hos ungdomar som en följd av hormonell anpassning.

Kan det finnas en orsak till blåsor hos tonåriga tjejer som bär strängar? Ja, det kan vara när man flyttar en vävnadsremsa från anus till vagina, speciellt om det inte finns tillräcklig hygien i anusen. Att bära tunga i kallt väder bidrar självklart till superkylning av det urogenitala systemet.

Några orsaker till icke-infektiös cystit:

 • irritation av blåsans slimhinna med vissa mediciner;
 • användning av extremt kryddig eller salt mat
 • allergier mot läkemedel, hushållskemikalier, främmande proteiner, näringstillskott, födoämnesallergi vitala maskar och orsakas av användning för personlig hygien barnet inte är avsedda för barn tvålar, duschgel med färgämnen, konserveringsmedel och aromatiska tillsatser.

Den akuta formen av cystit utan adekvat behandling blir lätt kronisk när symptom på cystit hos barn är milda eller uppträder periodiskt vid överkylning eller mot andra sjukdomar som försvagar kroppen.

Hur man behandlar cystit hos barn

I akut okomplicerad form, vanligtvis behandlad med cystit hos barnhemma under överinseende av barnläkare eller nephrologist. Barnet bör druckas rikligt. Erbjuda drycker med antiinflammatoriska och uroseptiska egenskaper: fruktdrycker, kompanier av tranbär, kober, havtorn, färska utspädda juicer (morot, äpple).

Att dricka ska vara varmt, det är önskvärt att dricka även på natten. Det bör uteslutas användningen av kryddiga kryddor, marinader och röka produkter, rika buljonger. Mängden salt bör minimeras. Det är nödvändigt att minska barnets motorbelastning, organisera en säng eller en halvbäddssystem.

Behandling av cystit hos flickor har några accenter: det är ofta, flera gånger om dagen, tvätt, byte av underkläder. Läkemedel ordineras av en läkare baserat på testresultaten.

Grundforskning för att bestämma vad som orsakade cystitisen hos ett barn:

 • allmän analys av urin;
 • ett allmänt blodprov
 • biokemiskt blodprov;
 • sådd urin med bestämning av de sådda mikroorganismernas känslighet för specifika antibiotika;
 • Ultraljud av njurarna och urinvägarna.

Bakteriologisk sådd görs under lång tid, och med akut cystit kommer läkaren sannolikt att förskriva ett brett spektrum antibiotikum empiriskt. Inte alla antibiotika som används för att behandla cystit hos vuxna kan ordineras för cystit hos barn.

Barn kan ordineras (till exempel) amoxicillinklavulanat, nitrofurantoin, cefuroxim. Förloppet av ett antibiotikum i akut form är vanligtvis 3 till 5 dagar. Alla antibiotika har kontraindikationer och biverkningar, använd inte dem, speciellt ge barnet!

Med viral eller svampande etiologi av cystit är lämplig behandling nödvändig (antivirala, antifungala läkemedel). I svår form av akut cystit, komplicerad av makrogemuri (rikligt blod), indikeras sjukhusvistelse.

Kronisk cystit hos barn är önskvärd att behandlas på ett sjukhus, där en mer fullständig undersökning utförs och en större mängd medicinska procedurer är möjlig. Förloppet av antibiotika för kronisk cystit är längre, ofta alternerande 2 till 3 antibiotika. För att förhindra utvecklingen av dysbios är probiotika dessutom föreskrivna.

Vid behov föreskrivs sköljning med medicinska lösningar i blåsans hålrum. Allmänt använd fysioterapi (UHF, jonfores, elektrofores, etc.). Med persistent återfallande cystit är förskrivna immunmodulerande läkemedel. Behandling av kronisk cystit är lång och komplicerad, du måste göra allt för att förhindra övergången av sjukdomen till kronisk form.

Behandling av blåsning hos barn med folkmekanismer

Vi måste varna att folkets medel inte alltid är säkra. Så det finns många rekommendationer för uppvärmningsförfaranden: stillasittande bad, ångande skrot över hink med kokande vatten etc. I vissa fall kan de lindra cystitis manifestationer, men med blod i urinen är det kategoriskt kontraindicerat. Uppvärmning i denna situation kan orsaka massiv blödning från blåsans kärl och till och med orsaka sepsis (blodförgiftning).

Infusion från persiljaens rot. Persilja har en diuretikum och bakteriedödande verkan, men det kan också orsaka blödning. Varning!

Te från nätets löv. Har en hemostatisk effekt, innehåller en hel rad vitaminer. Varning! Innehåller myrsyra, som kan irritera magslimhinnan och blåsans slemhinna.

Relativt säker och effektiv buljongbuljong. Men du måste jobba hårt för att få ditt barn att dricka det, eftersom det har en obehaglig smak och en slemhaltig konsistens.

Utföra behandling hemma, konsultera en läkare om lämpligheten av att använda folkmedicinska lösningar. Det är bättre att köpa lämpliga te i apoteket, där de optimala proportionerna av örter och deras doser upprätthålls.

Förutom antibiotika kan behandling av blåsor hos barn förskrivas växtbaserade produkter, som kanefron (möjlig användning från 1 år), cyston (kan användas från 2 år). Dessa läkemedel för behandling av cystit i sjukdomens infektiösa natur kommer att vara en hjälp, men inte den huvudsakliga behandlingen.

Så du misstänkte ett barns blåsor, vad ska man göra? Kontakta läkare. Barn rikligt att dricka, lägga i sängen eller åtminstone minska sin motoraktivitet, ha på sig varma byxor och strumpor. Från menyn är det nödvändigt att utesluta skarpa, salta rätter, röka produkter, rika buljonger. Hur man behandlar en cystit i en tjej? Till de angivna rekommendationerna läggs tonvikten på den striktaste efterlevnaden av personlig hygien, ofta tvättning och byte av underkläder flera gånger om dagen.

Förebyggande av cystit hos barn

Förebyggande underhåll av en cystit hos barn består först och främst av strikt hygien i perineum, frekvent och korrekt undergrävning, använd endast barns tvål och schampo.

Det är viktigt att undvika hypotermi, inklusive lokala (till exempel sitter på den kalla ytan, en lång vistelse i våta byxor eller baddräkt på stranden), förorening av perineum när man spelar i sanden (speciellt hos tjejer).

Det är nödvändigt att behandla möjliga foci av infektion i tid (tonsillit, maxillary bihåleinflammation, karies).

Barnens näring bör balanseras, med tillräckligt med vitaminer.

Cystit hos barn

Cystit hos barn - urininfektion som orsakar inflammation i slemhinnan och blåsans submukosala skikt. Cystitis hos barn flyter med smärta och snitt vid urinering, frekvent uppmaning på potten med fördelning av små portioner urin, inkontinens av urin; I ung ålder observeras ofta förgiftning och feber. Diagnos av cystit hos barn inbegriper studie av urin (allmän analys, bakposseva, tvåglasprov), ultraljud av blåsan, med kronisk cystit - cystoskopi. Vid behandling av cystit är barn förskrivna en diet och förbättrad dricksbehandling, läkemedelsbehandling (uroseptisk, antibakteriell, antispasmodisk), fytoterapi.

Cystit hos barn

Cystit hos barn - den vanligaste urinvägsinfektion, som finns i bruket av pediatrik och pediatrisk urologi. Cystit vanligt bland barn i alla åldrar och kön, men är 3-5 gånger vanligare hos flickor förskola och skolåldern (från 4 till 12 år). Hög förekomst av cystit flickor förklara särdragen i strukturen av den kvinnliga urinsystemet :. Wide tillgänglighet och kort urinrör, anus närhets, frekventa infektioner av de yttre könsorganen, etc. Cystit barn kan ta formen av isolerad eller saminfektion (tsistouretrita, tsistopielonefrita).

Orsaker till cystit hos barn

För utveckling av cystit hos ett barn är följande villkor nödvändiga: bakteriell kontamination av blåsan, en kränkning av dess anatomiska struktur och funktion.

Normalt sker blåsrensning från mikroflora med regelbunden tömning med hjälp av urinflöde. Slemhinnan i urinblåsan är resistent mot infektion på grund av aktiviteten hos de periuretrala körtlar som producerar slem och lokala faktorer immunförsvar (sekretoriskt immunglobulin A, interferon, lysozym, etc.). Sålunda., Den anatomiska integriteten av epitelet, den funktionella användbarheten av detrusor, frånvaron av morfologiska förändringar i blåsan och töms regelbundet tillhandahålla en hög grad av skydd mot infektion, och svagheten i en av enheterna enkelt utveckla cystit hos barn.

Oftast i bakteriologiska kulturer av urin i cystit hos barn, sås uropatogena stammar av Escherichia coli; i ett mindre antal fall - Klebsiella, Proteus, Staphylococcus epidermis, Pseudomonas aeruginosa, mikrobiella föreningar. I en fjärdedel av fallen, när det gäller cystit hos barn, detekteras inte en diagnostiskt signifikant bakteriuri.

Virusens roll i cystitis etiologi hos barn är fortfarande oklart (med undantag av hemorragisk blåsan). Dock är den allmänt accepterade bland urologer att patogener para, adenovirus, herpes och andra virusinfektioner predisponerar för störningar i mikrocirkulationen i blåsan och skapa en gynnsam miljö för den fortsatta utvecklingen av bakteriell inflammation.

Barn har cystit orsakad av klamydia, mykoplasma, ureaplasma. I dessa fall, som regel sker infektionen i närvaro av klamydia i föräldrarnas, underlåtenhet att följa hygienstandarder, besök bastu, pooler och så vidare. Specifik gonococcal och trichomonazice cystit är vanligare hos vuxna eller ungdomar som har sex. Cystit svampetiologi inträffar hos barn med nedsatt immunförsvar, medfödda missbildningar av urogenitalsystemet, som får långtidsantibiotikabehandling.

Penetrationen av smittämnen in i blåsan kan ske nedströms (njure), upplänk (från urinröret och anogenitala områden), lymphogenous (med andra bäckenorgan) hematogen (från fjärr septisk foci), varvid kontakten (genom de defekta blåsväggen) banor.

Kränkning av den naturliga processen av självrening av urinblåsan kan utvecklas i sällsynta eller ofullständig urinering (ofta med neurogen blåsa hos barn), vesikouretär reflux, urinrörsförträngning, förhudsförträngning hos pojkar, urinblåsa diverticula. Riskfaktorer för utveckling av cystit hos barn är av metabola nefropati, urolitiasis, främmande kropp blåsa, invasiva studier i urologi (cystografi, cystoskopi, etc..), Behandlingen av nefrotoxiska läkemedel (cytostatika, sulfonamider, etc.). Bakteriell invasion av urinblåsan främja överväxt, helmintinfektioner, tarminfektioner, gynekologiska sjukdomar hos kvinnor (vulvit, vulvovaginit), Pyo inflammatoriska processer (omphalitis neonatal angina, abscessed pneumoni stafilodermii) och så vidare.

En roll i patogenesen av cystit hos barn som ges till endokrina dysfunktion (diabetes mellitus), hypovitaminosis, förändringar i pH-värdet i urinen, effekterna av fysiska faktorer (hypotermi, strålning), brott mot reglerna för personlig hygien.

Klassificering av cystit hos barn

Det är allmänt accepterat att klassificera cystit hos barn genom kursen, form, morfologiska förändringar, förekomsten av inflammatorisk process och förekomst av komplikationer.

Under barnets gång förekommer akut och kronisk blåsan. Akut cystit hos ett barn uppstår med inflammation i slemhinnan och submukosala skikten; kan åtföljas av katarrala eller hemorragiska förändringar i väggen. Vid kronisk cystit hos barn morfologiska förändringar som påverkar muskellagret och kan bäras bullosa, granulat, abscess, kallbrand, nekrotiserande interstitial, täckt, polypoid karaktär.

I formen skilja primära (som uppstår utan de strukturella och funktionella förändringar i urinblåsan) och sekundär cystit hos barn (som uppstår på en bakgrund av ofullständig tömning av blåsan på grund av dess anatomiska eller funktionella handikapp).

Med tanke på förekomsten av inflammatoriska förändringar är cystit hos barn uppdelad i fokal och diffus (total). Med inblandning av blåsans hals är det tal om cervikal cystit, med lokalisering av inflammation i regionen Ljeto-triangeln - om utvecklingen av trigonit.

Cystit hos barn kan förekomma okomplicerad eller åtföljs av utveckling av vesikoureteral reflux, pyelonefrit, uretrit, paratsistita, peritonit, skleros av blåshalsen och andra.

Symtom på cystit hos barn

Klinik för akut cystit hos barn präglas av snabb utveckling och snabb ström. Den huvudsakliga manifestationen av akut inflammation är urinssyndromet, åtföljt av obligatorisk uppmaning att urinera, som inträffar var 10-20 minuter. Dysursjukdomar är förknippade med ökad reflex excitabilitet hos blåsan och irritation av nervändar. Barn klagar över smärta i suprapubisk regionen som bestråla perineum, värre på palpation av buken och en liten fyllning av urinblåsan.

Urinering i sig är svårt, urin frigörs i små portioner, vilket orsakar smärta och sveda. Ofta när cystit hos barn finns det en falsk uppmaning att urinera eller urininkontinens Vid slutet av urineringstiden är det terminalt hematuri (utsläpp av några droppar blod).

Hos spädbarn och småbarn kan blåsan uppträda som allmän ångest (värre med urinering), gråt, vägran att äta, spänning eller slöhet, feber till febervärden. Hos unga barn förekommer ibland spasmer i den yttre urinrörssfinkteren och reflex urinretention ibland.

Om barnets urin samlas i ett glasbehållare kan du märka en förändring i färg och transparens: urinen blir grumlig, ofta mörk, innehåller sediment och flingor, ibland lukar det obehagligt. När hemorragisk blåsning hos barn på grund av hematuri, förvärvar urin färgen på "köttslungor".

I akut cystitis förbättras barnets välbefinnande vanligen på den 3-5: e dagen, och efter 7-10 dagar återhämtar barnen sig helt.

Kronisk cystit hos barn är som regel sekundär i form. Symptom på inflammation ökar under förvärv av cystit och är vanligtvis representerad av frekvent urinering, obehag i buken, natt och dag inkontinens.

Diagnos av cystit hos barn

Cystit grunden för diagnos hos barn är komplexa laboratorietester inkluderande urinanalys, urinkulturer bakteriologiska flora, bestämning av pH urinhåll dvuhstakannoy prov. Förändringar i urin i cystit hos barn känne leukocyturia, hematuri varierande svårighetsgrad, närvaron av stora mängder av slem och övergångs epitel, bakteriuri. Oftast urinprovtagning för mikrobiologiska studier utförs vid urinera fritt (efter toaletten av yttre könsorganen och rengöring förhuden hos pojkar), men var tvungen att tillgripa kateterisering för akut urinretention.

I cystitis genomgår barnen ultraljud av blåsan med en bedömning av detrusorens tillstånd före och efter träningen. Echoskopi visar vanligen förtjockning av blåsans slemhinna och ett stort antal eko-negativa inklusioner.

Cystografi och cystoskopi indikeras endast för kronisk blåsning hos barn under perioden av inflammation som sänker sig; Huvudsyftet med forskningen är att identifiera omfattningen och arten av slemhinnans förändringar. Vid diagnossökning är barnläkaren och barnets urolog involverad.

Akut cystit hos barn ska differentieras med akut blindtarmsinflammation, paraproktit, pyelonefrit, blåstumörer, gynekologisk patologi. För detta ändamål kan undersökningsplanen omfatta samråd med en pediatrisk kirurg och en pediatrisk gynekolog.

Behandling av cystit hos barn

Att minska dizuricheskih händelser vid akut cystit barn steg som visas i vila och sängläge, torr värme till området av blåsan, varma "sessila" bad med örter dekokter (vid en temperatur av + 37,5 ° C). Cystit barn rekommenderas lakto-vegetarisk kost, eliminering av irriterande livsmedel (kryddig, smaksatta, kryddor), öka vätskeintag till 50% av den vanliga normen på grund av användningen av svagt alkaliskt mineralvatten, fruktdrycker, fruktkompotter och så vidare. Stark vattenbelastningen i cystit hos barn bidrar till ökad diures och tvättar ur blåsbakterierna och inflammationsprodukterna.

Medicinsk behandling för cystit hos barn innefattar mottagning antibakteriella medel spasmolytika, uroantiseptikov, sjukgymnastik. För kausal antimikrobiell behandling hos barn cystit tillämpas skyddade penicilliner (amoxicillin), cefalosporiner (cefuroxim, cefaklor, ceftibuten), derivat av fosfonsyra (fosfomycin), de kombinerade sulfonamid hastighets 7 dagars behandling följt av re bakteriologisk kontroll.

För att minska smärtssyndromet användes drotaverin, papaverin. Förutom den grundläggande behandlingen av cystit hos barn tilldelade fytoterapi (infusioner av kamomill, groblad, johannesört, åkerfräken). Efter inflammationen sänker fysioterapeuten elektrofores, mikrovågsterapi, magnetisk terapi för suprapubic regionen och andra.

Prognos och förebyggande av cystit hos barn

Akut cystit hos barn resulterar vanligtvis i fullständig återhämtning. Kroniska former av cystit utvecklas hos barn som har anatomiska och funktionella förutsättningar för fortsatt infektion.

Förebyggande av cystit hos barn bidrar till ordentlig hygien könsorgan, urinera regim följs, behandling av infektionshärdar, hålla degelmentizatsii tillräckligt vätskeintag, korrigering av metabola sjukdomar, med undantag hypotermi. Barn med kronisk blåsan bör observeras hos en barnlig urolog, tar regelbundet kontroll urinprov.

Orsaker och metoder för behandling av cystit hos barn 3-5 år

Cystitis hos ett barn på 3 år är en vanlig förekomst. Detta beror på det faktum att immuniteten under de första åren av livet bara bildas, så påverkan av någon infektion kan leda till utveckling av sjukdomar som under vissa förhållanden blir kroniska. För att utesluta möjligheten att utseendet av symtom på den inflammatoriska processen i framtiden behöver du lära dig mer om vilka faktorer som provocerar det.

Cystitis hos ett barn på 3 år är en vanlig förekomst. Detta beror på det faktum att immuniteten under de första åren av livet endast bildas.

Formen av sjukdomen

Cystitis påverkar blåsan. Det är en inflammatorisk process som påverkar ytan av slemhinnan. Det åtföljs av en överträdelse av organets funktion: urinen lämnar långsamt, det är ofta föremål för urinering. Komplexiteten i denna patologi ligger i det faktum att barnet ännu inte kan beskriva hans tillstånd noggrant och indikera orsaken till smärtan.

Det finns 2 former av blåsor hos barn 3 år gammal:

I det första fallet noteras den snabba utvecklingen av den patologiska processen. Symtom på akut cystit manifesterar sig. Det finns mycket smärta. I detta fall utvecklas inflammation på slemhinnan, inte tränger in i de djupare skikten av blåsans väggar, och behandlingen ger ett snabbt resultat.

Komplexiteten i denna patologi ligger i det faktum att barnet ännu inte kan beskriva hans tillstånd noggrant och indikera orsaken till smärtan.

Kronisk cystit utvecklas smidigt. Tecknen på ett sådant patologiskt tillstånd är mindre uttalade. I detta fall påverkas de djupa lagren av blåsans väggar, vilket gör behandlingen svår.

Den kroniska formen av sjukdomen är farlig eftersom den ofta tar bort endast uppenbara symtom och slutar sedan behandlingen.

Som en följd blir efter en stund den patologiska processen aktiv igen och tecken på inflammation uppträder.

Orsaker till cystit hos barn 3-5 år

Utvecklingen av sjukdomen orsakas av infektioner orsakade av olika patogener:

 • E. coli;
 • ureaplasma;
 • streptokocker;
 • stafylokocker;
 • chlamydia.

Patogener för penetration av patogena mikroorganismer är olika. Det kan vara avföring eller urin i slidan med fel sätt att tvätta barnet efter urinering eller avföring. Markera och nedstigande väg för överföring av infektion - genom njurarna. Smittämnen sprids med lymfflöde. En annan faktor som bidrar till infektionens utveckling är septikprocessen. Flickor diagnostiseras ibland med vulvovaginit, patogener passerar in i blåsan.

En vanlig orsak till blåsor hos barn är installationen av en kateter.

Orsakerna till blåsan kan vara olika faktorer:

 1. Hypotermi. Låga temperaturer bidrar till utvecklingen av infektioner.
 2. Medfödda eller förvärvade patologiska tillstånd, till exempel blåsböjning. I detta fall utvecklas cystit på grund av felaktig urinering.
 3. Drogterapi som syftar till att behandla andra sjukdomar.
 4. Genetisk predisposition.
 5. Förberedelse för operation, återhämtningsperiod efter operationen. En vanlig orsak är installationen av en kateter.

Underkylning provocerar utvecklingen av infektioner.

flickor

Ofta utvecklar cystit med felaktig tvättning. Anledningen till detta är särdragen hos flickornas fysiologi. Urinröret ligger närmare vagina och anus, och mikroberna korsar barriären mycket snabbare och tränger in i urinorganet.

pojkar

Den främsta orsaken till cystit hos pojkar är streptokock / stafylokockinfektion. Pojkar är mindre benägna att utveckla inflammation i blåsan. Om detta hände, leta efter orsaken i mikrofloran.

Den främsta orsaken till cystit hos pojkar är streptokock / stafylokockinfektion.

Symtom på cystit hos barn

Vid barnet på 3 år visas cystitisen av ett antal tecken:

 1. Smärtsamma förnimmelser. Deras intensitet kan vara olika: måttlig, akut, mild. Allt beror på sjukdomsformen.
 2. Vanlig trängsel att urinera (vanligt symptom för barn 2-5 år och äldre). Hos barn i en tidig ålder (2-4 år) är inkontinens möjlig.
 3. Grumligheten, förändringen i urinfärgen (den blir mörkgul, ibland brun), utseendet av sediment.
 4. Smärta i underlivet, i ljummen och i nedre delen av ryggen.

Inflammatorisk process som utvecklas i blåsan, åtföljd av en ökning av temperaturen till + 38 ° C.

Cystitis kan höja temperaturen. Detta symptom är emellertid inte specifikt och indikerar ofta andra patologier. Inflammatorisk process, åtföljd av en ökning av temperaturen till + 38 ° C. Inte alla barn på 3 år är sätt att förklara för vuxna orsaken till smärtan. Om barnet fortfarande talar illa kan man misstänka patologin genom sitt beteende: barnet beter sig rastlöst och gråter ofta.

diagnostik

Först måste du kontakta en barnläkare, han kommer att hänvisa till en barnlig urolog. För att bekräfta cystit är inte extern undersökning tillräcklig. För diagnosen rekommenderas att genomföra ett antal studier:

 • Ett vanligt blodprov hjälper till att bekräfta utvecklingen av inflammatorisk process.
 • analys av urin medan man bedömer avvikelsen av nyckelindikatorer för biomaterialet från normen: färg, transparens, komposition;
 • biokemisk analys av urin - resultaten av studien bestämmer den kvantitativa komponenten av salter och protein i biomaterialet;
 • bakteriologisk odling av urin bidrar till att bestämma vilken typ av mikroorganismer som provocerar cystitis.

För att utesluta andra sjukdomar är en ultraljudsundersökning av organen i genitourinärsystemet ordinerad.

Behandling av cystit hos spädbarn

Terapi bör vara omfattande. Att bota cystit hos ett barn 2-4 år, det rekommenderas att ta droger i form av sirap. Barn över 4 år får ge droger i tabletter. Behandlingssteg:

 1. Drogterapi. Tilldela antiinflammatoriska antibakteriella medel.
 2. Traditionella behandlingsmetoder. Effektivt bad med örter.
 3. Diet. Cystitis blir snabbare om maten ändras. Diet i detta fall syftar till att minska irritationen av slemhinnan.

Terapi bör vara omfattande. Att bota cystit hos ett barn 2-4 år, det rekommenderas att ta droger i form av sirap.

I blåsan indikeras sängstöd. Inflammation kan härdas i 5 snabbare än i 3 år, eftersom barnet redan kan prata om sina känslor. Terapi börjar med de första tecknen på patologi.

Medicinsterapi

Vid en temperatur över + 38 ° C kan antipyretiska läkemedel tas. Mottagning av antibiotika ordineras av en läkare. Läkemedel syftar till att minska intensiteten av inflammation genom att bli av med patogen mikroflora.

Barn är ordinerade antibiotika penicillin-serien. Kursen varar från 3 till 7 dagar.

Tillämpade och naturläkemedel, till exempel, Kanefron. De handlar försiktigt, innehåller inte kemiska komponenter.

Vid bestämning av dosen beaktas barnets ålder och vikt. Följande läkemedel ordineras: Sumamed, Azithromycin, Augmentin, Amoxiclav.

Tillämpade och naturläkemedel, till exempel, Kanefron. De handlar försiktigt, innehåller inte kemiska komponenter. Droger på alkoholbasis ska användas med försiktighet och i minimala doser.

Folkmekanismer

För att behandla cystit hos ett barn följer och topiskt med hjälp av brickor. Principen för deras tillämpning är densamma för tjejer och pojkar: barnet sitter i en behållare fylld med medicinsk buljong. Du kan använda örter med antiinflammatoriska egenskaper: kalendula, kamomill eller salvia. recept:

 1. Förbered råvaror: 2 msk. l. örter, 1 kopp kokt vatten.
 2. Insistera i 30-60 minuter.
 3. Buljong utspätt med varmt vatten (6-8 liter)

För att behandla cystit hos ett barn följer och topiskt med hjälp av brickor.

diet

Med hjälp av en diet kan toxiner avlägsnas från kroppen. Dess principer är följande:

 • riklig dricka
 • minskning av mängden salt
 • Förbud mot användning av kryddiga och feta livsmedel.
 • vägran av socker, användning av dess substitut
 • användningen av jästa mjölkprodukter
 • Basen av kosten bör vara växtmat.

Basen på barnets diet mot blåsor bör vara växtmat.

förebyggande

Att i framtiden inte utvecklar cystitisen igen, rekommenderas att följa ett antal regler:

 1. Det är nödvändigt att behandla infektionssjukdomar, inklusive karies skador på tänderna. Alla bakterier har en tendens att sprida sig i hela kroppen.
 2. Det är viktigt att övervaka barnets hygien: i tid för att tvätta, byt kläder dagligen. Flickorna tvättas bort från slidan till anusen.
 3. Det är förbjudet att använda en vanlig handduk.
 4. Om barnet har en tendens att utveckla cystit bör du regelbundet ta biomaterial för analys.

Det är viktigt att upprätthålla immunitet. För detta behöver du regelbundet ta vitaminkomplex, var uppmärksam på matsmältningssystemet.

Hur man behandlar cystit hos ett barn?

Cystitis: Vad är det?

Cystitis är en inflammatorisk process som utvecklas på slemhinnorna i blåsans väggar. Den vanligaste cystitisen hos barn avslöjas i akut form. Även om läkare diagnostiserar och kroniskt ibland - det sprider ett akut stadium när akut cystit inte var under det erkända och behandlade.

Blåsans inflammation diagnostiseras oftare hos tjejer än hos små män. Detta beror på den specifika strukturen i deras urogenitala system.

Hos pojkar är urinröret långt och sträckt sig längs penis, så det är svårare för mikrober att nå blåsans väggar. I tjejer är tvätet tvärtom bredare och kortare, vilket gör det möjligt för mikroorganismer att tränga in i blåsan snabbare.

Orsaker till sjukdomen i barndomen

Den främsta orsaken till utvecklingen av cystit hos barn är inpressionen och multiplikationen av patogena mikroorganismer i urinblåsan.

De kan vara:

 • tarmar,
 • klamydia,
 • stafylokocker,
 • streptokocker,
 • och andra infektioner.

Vanligtvis förekommer inmatningen av dessa bakterier ur urinröret. Samtidigt är inte mikroorganismer ensamma för att orsaka blåsor.

Det är nödvändigt att ha minst ett ytterligare villkor i form:

 1. Försvagad immunitet eller hypotermi i kroppen.
 2. Förekomsten i barnet av smittsamma sjukdomar i urinvägarna eller förändringar i njurarna.
 3. Förekomst av ärftliga defekter i enheten av genitourinary systemet.
 4. Eventuell avvikelse i barnets matsmältningsfunktioner, såsom dysbakteri, kolit eller pankreatit.

Riskgrupp

Dessutom är risken för att utveckla cystit är stor hos barn:

 • patienter med diabetes mellitus,
 • Det finns avvikelser mellan endokrina funktioner,
 • med brist i kroppen av vitaminer och spårämnen.

Ofta är inflammation i urinblåsan en följd av tillämpningen av hygien är inte avsedd för barn, baby-specifik användning av läkemedel eller resultatet av någon operation.

Symtom på framväxt och första hjälpen

I spädbarn

Hos barn under ett år är det enda symtomet på utvecklingen av blåsan en förhöjd kroppstemperatur. Förutom den ökade temperaturen, både pojkar och flickor, kan det finnas mörkbildning av urin, liksom närvaron av ångest och tårighet.

På grund av smörjda symtom vid denna ålder kan den akuta inflammatoriska processen snabbt växa till kronisk form.

Hos äldre barn

Hos barn som är äldre än bröstet har symtomen på blåsan en mer uttalad symtomatologi:

 1. Hyppig uppmaning att urinera.
 2. Går till toaletten i små portioner;
 3. Förekomsten av smärta i bäckenregionen (könsorgan, perineum, anus) och även ur urinblåsan vid urinering.
 4. Ökning av barnets kroppstemperatur.
 5. Förekomsten av blodår i urinen och en förändring i dess färg.
 6. Urininkontinens.

Vad händer om barnet har tecken på blåsor?

Vid de första signalerna i början av inflammationsprocessen i blåsan hos ett barn måste det omedelbart skrivas till läkaren.

För att göra en diagnos kommer barnet troligtvis att tilldelas:

 • Studier i form av en allmän analys av urin och blod,
 • studier av biokemisk blodanalys,
 • sår urin med ett antibiotikum,
 • Ultraljud av njurarna och urinvägarna.

Alla dessa studier hjälper läkaren att identifiera orsaken, enligt vilken blåsan i barnet uppträdde, och också att ge honom rätt behandling.

Behandling av cystit i barndomen

Kom ihåg att ge smulor till läkemedel utan recept är farligt, eftersom inflammation i blåsan, orsakad av olika orsaker, kräver kardinalt olika behandlingar.

Dessutom kan felaktig behandling av inflammation i urinblåsan hemma leda till försämring och komplikationer till njurarna: som pyelonefrit eller glomerunefrita.

Behandlingen av cystit hos barn bör under alla omständigheter ske under noggrann övervakning av en läkare. Vanligtvis innehåller behandling som föreskrivs av en specialist generella rekommendationer för att ta hand om ett sjukt barn, ordinera läkemedel och förskriva folkmedicinska läkemedel som adjuverande terapi.

Allmänna rekommendationer

Sängstöd

För att behandla ett sjukt barn ska du ge sängstöd och vila, åtminstone under de tre första dagarna. Försök att avstå från att gå och hämta tysta spel för barnet.

Den rätta dricksregimen

Överensstämmelse med dricksregimen är grunden för behandling av blåsor. Faktum är att patogena bakterier lämnar blåsans väggar mestadels genom urinseparation vid urinering.

Därför är det nödvändigt att dricka barnet oftare, i små portioner. På en dag måste du dricka minst två liter vätska.

diet

Dessutom är det viktigt att barnet följer en speciell diet baserad på konsumtion av mer:

 • fermenterade mjölkprodukter,
 • mjölkgröt,
 • mager kött,
 • frukt med grönsaker.

Det bör uteslutas eller begränsas konsumtion av saltade, kryddiga, feta och stekta livsmedel.

Överensstämmelse med personlig hygien

Dessutom är det nödvändigt att strikt följa hygienregler för att förbättra sjukdomsförhållandena. Så det är nödvändigt att tvätta barnens urinogenitalorgan regelbundet minst två gånger om dagen eller efter varje resa till toaletten, samt frekventa byten av underkläder.

mediciner

Grunderna för behandling av blåsans inflammation är antibiotikabehandling för att minska den patogena floran som orsakade cystitis. Antibiotika väljs ut och uteslutande uteslutande av en medicinsk specialist och först efter att ha genomfört ovanstående analyser och studier.

I vissa fall, antibiotika i stället för eller i tillägg till dem, läkare ordinera användning uroantiseptikov som gör det möjligt att stoppa reproduktionen av patogenen i urinen hos cystit och urinvägarna, desinficera dem och förebygga komplikationer.

Spasmolytika används vanligtvis för att lindra kramp och smärta.

Ofta försöker specialisterna förskriva sparsam behandling, och även om möjligt bereda preparat på växtbasis för att minska biverkningarna av den föreskrivna behandlingen.

Folkmekanismer

Folkemedicin för blåsning kan endast användas som en ytterligare, samtidig behandling - för att lindra tillståndet av smulor.

De borde dock inte tilldelas barnet ensam. Innan du använder folkrecept, inklusive de som anges nedan, bör du alltid kontakta din läkare.

Varm bad, senap och varmvattenflaska

Så kan behandling av en cystit innehålla acceptans av varma sedentära brickor med salvia, kamomill eller kalendula.

Inte mindre effektiv för behandling av blåsans inflammation i ett barn varmt mjölkbad. De kan göras så snart barnets ben, och stillasittande, med denna applicering av mjölk, behöver du hälla smulan i midjan.

En effektiv metod för behandling av tjejer kommer att fungera som ångbad. För detta ändamål i en hink halv hällde kokande vatten ovanpå skopan monterade toalettsitsen och sätta barnet, och sedan svepte den upp med en filt bälte. Dock bör man bry sig så att barnet inte brinner.

Användningen av senapplastor på barnets fötter kan hjälpa till om blåsans inflammation orsakades av barnets hypotermi.

För att lindra barnets tillstånd och lindra känslorna av smärta rekommenderas det också att använda en varmare som appliceras från blåsans sida.

Dessutom, för att lindra smärtan i barnhjälpen:

buljong

Frukterna av enbär, som är kända för sina diuretika och antiinflammatoriska egenskaper. För behandling av cystit används en avkok av krossad frukt, som kokas i en liten mängd vatten.

Ett sådant avkok bör tas på en tesked två gånger om dagen fram till återhämtningstiden.

Herbal diuretisk dryck kan också tillverkas av hästslag, älskares rot eller guldrod. Någon av dessa buljonger ska ges åt barnet minst tre gånger om dagen för en matsked.

För behandling av blåsor är det också möjligt att använda avkok från flera örter, till exempel kamille, dillfrö, lakritsrot, ört och björkblad. Liknande örttepreparat i den redan samlade formen kan köpas på apoteket, men innan du köper dem är det bättre att konsultera en läkare.

Infusioner och te

En infusion av persilja rot kan också hjälpa till vid behandling av blåsor. För detta är det nödvändigt att mala persilja rot och häll den med kokande vatten i 20 minuter. Sedan ge barnet i en kyld form varje morgon för en halv kopp.

Cystitis te eller tranbär löv hjälper till att bota snabbare cystitis. För att göra detta hälls löven av dina valda växter med kokande vatten och bryggs i 20 minuter, varefter teet ges åt barnet minst två gånger om dagen. Du kan också lägga till honung eller sylt som sötningsmedel.

Juice och sirap

Användningen av tranbärsjuice är också effektiv vid bekämpning av cystit hos barn. Ett barn borde dricka minst ett glas juice per dag.

Också, som en extra åtgärd, kan du lägga till blåbärssirap på ditt barns te. Sådant te måste ges till smulan minst tre gånger om dagen tills fullständig återhämtning.

Förebyggande av inflammation i blåsan hos ett barn

För att inte undra hur man behandlar cystit måste du ägna lite tid åt förebyggande åtgärder:

 1. Klä på barnet i vädret.
 2. Låt inte den vara superkyld (inklusive förbjuda att sitta på kalla stenar och bänkar).
 3. Uppmuntra barnet att följa reglerna för personlig hygien.
 4. Byt till dagsläge varje natt.
 5. Beakta reglerna för rationell nutrition, liksom i tid för att behandla barnet i matsmältningssjukdomens sjukdom.
 6. Se till att barnets mat var olika och inkluderade en tillräcklig mängd vitaminer och spårämnen.
 7. Rätta barnet med smittsamma sjukdomar i tid.
 8. Temper barnet.
 9. Regelbundet leda honom till förebyggande undersökningar hos läkaren, inklusive förekomsten av parasiter i kroppen.
 10. Uppmärksam på ditt barns tillstånd, så här kan du snabbt märka de första tecknen på sjukdomen och börja behandlingen i tid.

Än att behandla en cystit hos barnet?

Om barnet under urinering klagar över smärta och brännande känsla i perineum, ska han visa sig för en specialist för bekräftelse eller uteslutning av blåsor.

Enligt medicinsk statistik förekommer pediatrisk cystit hos alla åldrar - från 1 månad till 15-16 år. För att utveckla sjukdomen är det nödvändigt att kombinera bakterieinfektion med en organs anatomi och funktion. Infektiös inflammation i blåsan kan ske mot bakgrund av andra urologiska patologier.

Orsaker till sjukdomen

Blåsans slemhinnor hos barn från födsel till 14-15 år är mer sårbart än hos vuxna, det skyddande skiktet i epitelet är mycket tunnare. Frekventa sjukdomar minskar nivån av allmän immunitet, vilket bidrar till spridningen av infektionsprocessen när de kommer in i urinröret hos patogena bakterier.

Smittämnen:

Stammarna av E. coli, streptokocker och stafylokocker, Klebsiella, Pseudomonas aeruginosa - är mer benägna att orsaka cystit när bristande överensstämmelse med hygien.

Adenovirus, herpesvirus, parainfluensa - stör mikrocirkulationen av vävnader, förbered dem för bakteriell skada.

Klamydia, ureaplasma, mykoplasma - orsakar cystit vid infektion av barn när man besöker bastun och pool, mindre ofta från föräldrarna.

Gonokocker, Trichomonas - orsakar cystit hos ungdomar som har haft sex.

Candidiasis (tröst) - orsakar cystit med antibiotikabehandling, nedsatt immunitet.

I det normala tillståndet rengörs blåsan från patogena bakterier som kommer in i den. Lokal immunitet, de speciella egenskaperna hos kirtlarna i slemhinnan, regelbunden tömning av urin ger ett tillförlitligt skydd för detta organ mot inflammation.

Kränkning av naturlig rening sker genom ofullständig tömning av blåsan, främmande kroppar inuti kroppen helmintinfektioner vulvovaginit hos flickor, förträngning av förhuden hos pojkar, hypovitaminosis, biverkningar av sulfonamider och cytostatika.

Konsekvenser av infektion

Patogena mikroorganismer tränger in i blåsan genom stigande och nedåtgående vägar. I det första fallet framkallas den inflammatoriska processen av bakterier från urinröret.

Med en nedstigande typ av infektiös form av cystit, börjar sjukdomen som en följd av pyelonefrit. Bakterier från det inflammerade njurskyddet längs urinröret tränger in i barnets urinblåsa. Sannolikheten för en sådan komplikation är 65% av alla fall av pyelonefrit.

Akut och kronisk cystit av infektiös ursprung är vanligt i åldersgränsen från 1 år till ungdomstid (11-14 år).

Merparten av sjukdomen är vanlig hos tjejer mellan 4 och 13 år. Detta beror på egenheter av anatomi kvinnliga urogenitala systemet: kort och bred urinrör, vagina och anus närhet, liksom täta infektioner i könsorganen.

Dessutom finns i kroppen av tonårsflickor en hormonell fysiologisk rekonstruktion. Detta tillstånd minskar skyddet av blåsan och provar infektioner i det genitourinära systemet (vulvovaginit, kolpit).

Med blåsan blir urinrörets sfinkter och blåsans slemhinna hyperemiska och edematösa. I komplexa fall sträcker sig processen djupt in i slemhinnan, epitelet släpar bort från det, erosioner och sår bildas. I det här fallet framträder blod i urinen - hematuri utvecklas.

När det ingår i processen av muskelskiktet kan blåsans gangrän, vävnadsnekros, perforering in i bukhålan börja.

Skill mellan total cystit och dess fokala form. När man är involverad i blåsans halsprocess, är diagnosen gjord av livmoderhalscancer, om inflammationen är vanlig i området med triangeln Lieto-trigonit.

Hur uppenbarar symtomen?

För barnblåsning kännetecknas av en snabb intensiv utveckling av den kliniska bilden av sjukdomen. Varje 10-20 minuter behöver ett barn urinera. Denna önskan härrör från irritationen av nervändarna hos blåsans slemhinnor.

Symptom på akut sjukdom:

 • Smärta över pubis, ger till perineum;
 • Svårighet att urinera i små portioner, åtföljd av skärning och smärta;
 • Urininkontinens
 • Falska uppmanar;
 • Isolering av några droppar blod i slutet av urinering;
 • Subfebril temperatur;
 • Förändring av färg och genomskinlighet i urinen, det är mörkt, obehagliga luktar, innehåller flingor och sediment, ibland förvärvar färgen på "köttsluttar".

Med kronisk blåsan Barnet från tid till annan är obehag i underlivet, urininkontinens dag och natt, frekvent urinering.

Cystit hos spädbarn

Egenheten hos urologiska patologier i denna åldersgrupp är latent (latent) kurs, den snabba spridningen av inflammation. Särskilt ofta hos barn i denna ålder påverkas njurarna och urinblåsan.

Varför uppstår cystit hos spädbarn - orsaker:

 • Överträdelse av hygienreglerna vid vård av barn - Barnets långvariga vistelse i den smutsiga blöjan, användningen av vanliga handdukar med vuxna;
 • Bada en nyfödd i ett gemensamt bad;
 • Candidiasis (tröst) hos ett spädbarn;
 • Infektion med patogen mikroflora i modersjukhuset;
 • Förstöring av barnets tarmar - dysbios, förstoppning, diarré, vilket framkallar spridningen av patogen mikroflora i urinröret.

Infektionen uppstår när sänkt immunitet - en följd av täta förkylningar, helmintiska infestationer, allergiska reaktioner, såväl som på grund av dåligt underhåll och biverkningar av antibakteriella läkemedel.

Det är svårt att identifiera tecken på cystit hos unga barn. Uppmärksamma föräldrar noterar följande manifestationer:

 • Intermittent urinering;
 • Hyppig urinladdning i små volymer;
 • Barnets ångest, lust och gråt i processen med urinering;
 • Förändring av färg och lukt av urin;
 • Ökad kroppstemperatur;
 • Utseendet i sedimentets urin, flingor, orenhet av blod.
När dessa symptom uppstår ska du omedelbart kontakta en barnläkare eller en specialist. Läkaren kommer att ordinera diagnostiska procedurer, berätta vad du ska behandla cystit i ett spädbarn. Med svåra symtom, höga temperaturer, behandling utförs på ett sjukhus.

Huvudgrupperna av cystitistika för barn:

 • Antibiotika med ett brett spektrum av åtgärder;
 • Spasmolytics (No-shpa);
 • Antiseptika, uroseptika av vegetabiliskt ursprung;
 • Febernedsättande.

För att behandla cystit hos spädbarn, använd lämpliga doseringsformer: suspensioner, sirap, barns suppositorier. Att dra tillbaka patogena bakterier är viktigt att organisera rätt dricksregim för att tvätta blåsan med naturliga antiseptika. Små barn får ett avkok av en hundros och ett avkok av blommor av en kemistens tusensköna.

Vad är farligt för barns blåsor?

Infektion tränger in i njurarna på ett stigande sätt, vilket orsakar smärta i buken och i midjan, hög temperatur, förgiftning av kroppen.

En annan komplikation av obehandlad barndomscystiti. Med denna patologi kastas urinen från blåsan till njurarna. Blåsans väggar förlorar sin förmåga att sträcka sig och komma ihop, det blir oelastiskt.

Med ett permanent infektionsfält i blåsan kan pojkens och flickors reproduktiva organ regelbundet bli inflammerade. Därefter leder kronisk inflammation i bäckenorganen till infertilitet.

Om cystit inte botas i tid går det in i en kronisk process med remissioner och förvärringar som åtföljer en person hela sitt liv.

Vilken typ av läkare ska jag visa ett barn med blåsor?

När symtom på sjukdomen uppträder, måste du kontakta barnläkaren. Om läkaren anser det nödvändigt, skickar han barnet till en barnlig urolog, gynekolog och kirurg. Barnblåsan bör differentieras från följande patologier:

 • Akut blindtarmsinflammation
 • pyelonefrit;
 • abscess;
 • Blåsans tumör;
 • Gynekologisk patologi hos tjejer.

Den huvudsakliga diagnostiska metoden är urinalys (allmän analys, bakteriekultur på flora, tvåglasprov). När cystit i urinen diagnostiseras med ett högt innehåll av leukocyter, hematuri (blod i urinen), slem, epitelpartiklar, bakterier. Innan du tar urinen, måste du noggrant tvätta barnet, rengör pojkarnas förhud.

Instrument diagnostiska metoder:

 • Ultraljud av urinblåsan före och efter urinering - detrusorförhållandet bedöms;
 • Ekkoskopi - eko-negativa inklusioner diagnostiseras, tjockleken på blåsans slemhinna mäts;
 • Cystografi, cystoskopi - utförs under remission av kronisk cystit för att bestämma slimhinnans tillstånd.

Som ett resultat av diagnosen ordinerar läkaren en kurs av konservativ terapi.

Behandling av cystit hos barn

Terapi av pediatrisk cystit utförs på poliklinisk basis under ledning av barnläkare eller pediatrisk nephrologist. Med komplikationer (pyelonefrit), vid diagnosering av cystit hos nyfödda behandlas han på ett sjukhus.

Hur man behandlar cystit hos barn - de viktigaste metoderna:

 • Avancerad dricksregim;
 • Dietmat;
 • Fysioterapeutiska förfaranden;
 • Användning av läkemedel.

Eftersom blåsans orsaksmedel är patogena mikrober används antibiotika för att behandla sjukdomen. Läkaren kan ordinera ett antibiotikum för akut och kronisk cystit hos barn enligt resultaten av urinkulturen på mikrofloran.

Den mänskliga hälften av mänskligheten är sällan cystitis, men för barnets ålder är detta uttalande sant bara hälften.

Behandling av cystit hos flickor

Barnet kan inte förklara deras oro och obehag, så vuxna måste noga övervaka sina barn, eftersom kör cystit kan leda till infertilitet och andra komplikationer.

Populära droger:

Upp till 12 år ta 40 mg / kg kroppsvikt för 3 doser, efter 12 år - 3 tabletter 125 mg dagligen. Behandlingsförloppet är 7 dagar.

Upp till 5 år När innehållet i en 2 g påse, utspädd i vatten, från 6 till 15 år, applicera ett paket med 3 g.

Upp till 7 år 15 droppar av läkemedelslösningen 3 gånger om dagen, från 7 till 14 år - 2 tabletter tre gånger om dagen, över 14 år - 2 droppar eller 50 droppar 3 gånger om dagen. Behandlingsförloppet är 2-4 veckor.

Med 1 år av livet. Från 5 till 8 mg / kg kroppsvikt hos barnet, uppdelat i 4 uppdelade doser med lika intervall. Behandlingsförloppet är 1-2 veckor.

Dessutom föreskrivs fysioterapeutiska metoder för att behandla barns cystit av något ursprung:

Elektrofores uretral eller kutan.

Införandet av ett läkemedelssubstans genom en elektrisk ström. De används vid vilken ålder som helst, från och med barnets födelse.

Mikrovågsugn eller mikrovågsbehandling

Behandling med ett växlande magnetfält, applicerat från 1,5-2 år.

Magnetoterapi på suprapubic regionen.

Behandling med en impuls eller ett konstant magnetfält. Metoden används för att behandla barn 2 år och äldre.

Den balneologiska metoden för cystitisbehandling tillämpas från 1 år.

Att urin cirkulerar aktivt genom urinvägarna, tvättar ut mikroorganismer, rekommenderar läkaren en förlängd dricksregim.

Tunga dricka innehåller drycker med inflammatoriska och desinficerande egenskaper Morsy tranbär och tranbär, buljonger havtorn, ros och örter, te med citron, morot, äpple, vattenmelon juice, icke-kolsyrat mineralvatten.

Alla drycker ska vara varma, de erbjuds ständigt till barn när som helst på dagen. Total volym vätska berusad:

 • Upp till 2 år - mer än 0,5 liter;
 • Upp till 5 år - mer än 1 liter;
 • Från 6 till 15 år - ca 2 liter.