Huvud
Behandling

Behandling av prostata adenom - läkemedel och folkmedicin. Hur man behandlar prostata adenom hos män

Varje prostata sjukdom leder till problem med manlig sexuell hälsa. Prostata adenom är en vanlig sjukdom bland den manliga delen av världens befolkning. Enligt WHO-statistiken är varje tredje man i landet över 40 år mottaglig för denna sjukdom eller har förutsättningarna för att den uppträder. Urologer noterar den årliga "föryngring" av sjukdomen. Behandling av prostataadenom innefattar olika metoder för att "slåss" med denna sjukdom.

Vad är adenom i prostata?

Adenom av prostata är en vanlig manlig sjukdom som manifesteras i form av nodulär vävnadsproliferation, utseende av neoplasma och förstoring av körteln. Detta stör förmågan hos en normal fysiologisk process att extrahera urin på grund av att sfinkteren sänks.

Men det är svårt att en handling av urinering - är inte det enda problem som uppstår med BPH patienter med denna vinst sjukdom och njursvikt, vilket ökar gifter förgifta kroppen.. Magearbetet förvärras, det finns kränkningar i leverns och excretionssystemets aktivitet. Det finns tecken på gastrit, cholecystit, kolit och andra sjukdomar.

Urinsystemet upphör att fungera normalt, vilket orsakar ackumulering av skadliga kväveämnen i kroppen. För att behandla godartad prostatahyperplasi används olika metoder, sparsamma för kroppen är icke-kirurgiska.

Icke-kirurgiska behandlingsmetoder

Icke-kirurgiska metoder för behandling av prostata adenom syftar till att bekämpa sjukdomen utan att ta bort den drabbade körteln. Det finns flera typer av icke-kirurgisk behandling:

 • Minimalt invasiv
 • medicated
 • Folkliga vägar

Minimalt invasiva behandlingsmetoder

 1. Utbyggnad av urinröret med en ballong som expanderar urinröret och främjar ett normalt urinflöde. Varaktigheten av effekten av förfarandet är upp till 6 månader.
 2. Stentning. Det skiljer sig från införandet av en ballong genom att en elastisk stark stent införs i urinröret, vilket expanderar urinrörets lumen och förbättrar förmågan hos urinutsöndring. Stenten är inställd för en annan tillämpningsperiod, både tillfälligt och permanent.
 3. Lokala värmeffekter på vissa områden i körteln. Använda instrument med olika typer av strålning: ultraljud, radio och mikrovågsugn. Strålningstemperaturen väljs individuellt inom intervallet 40-120 ° C och förstör endast sjuka cellernas fokus utan att skada friska vävnader.
 4. Termoablation inbegriper verkan av ultraljudsvågor på körteln i ett visst område - från 50 till 100 kHz. Denna metod förstör sjukdomar, de dör efter proceduren.
 5. Laserförångning baseras på effekten på problemzonen hos en riktad laserstråle. Som ett resultat av proceduren avdunstar vätskan från cellerna, sårytan läker och storleken på körteln minskar.
 6. Embolisering av prostatakörtlarna är det nyaste sättet att icke-kirurgisk behandling. När det används, täcker speciella medicinska sfäriska enheter artärerna, vilket hindrar tillgången på näringsämnen till körteln. I samband med en minskning av kost, järn "förlorar vikt" och blåses bort.

Minimalt invasiva behandlingsmetoder för prostata adenomprostataurolog väljer varje patient individuellt.

Medicineringsmetoder för behandling

Vid behandling av adenom används olika läkemedel:

 • Alpha-blockerare. De verkar på musklerna kring urinröret, slappnar av dem och underlättar urinets utsöndring. Förbättringar märks bara några dagar efter behandling med en ny omniq - ett nytt effektivt läkemedel.
 • 5-alfa-reduktashämmare, som minskar produktionen av hormon dihydrotestosteron, vilket påverkar tillväxten av prostataceller. Förberedelserna för denna grupp tar lång tid - 3-4 månader.
 • I medicinens mistett används, som är baserad på vit misteltavla. Växten är rik på alkaloider och aktiverar immunsystemet, vilket förstör svullna och inflammerade celler.
 • Vid fotodynamisk behandling används intravenösa läkemedel, sensibilisatorer, vilka kvarhålles i tumörceller längre än i friska celler. Vidare, under inverkan av en laserstråle av en viss längd, uppträder en biokemisk reaktion i dessa celler för att bilda syrefria radikaler som förstör tumören lokalt.
 • Biologiskt aktiva substanser - peptider - används vid systemisk peptidbehandling. Förberedelser med deras innehåll bidrar till återställandet av antitumörens immunförsvar i kroppen och minskar risken för sjukdomsdynamiken. Aktiva peptider dödar tumörceller.

Behandling av prostataadenom med folkmedicin

Alternativmedicinens medel är olika, och deras recept går över i hundratals år från munnen till munnen. Här är några recept för behandling av prostata adenom under förutsättning för den etablerade diagnosen:

 • Ett bra resultat ger granolja. I kroppskrämmen tillsättes 5-6 droppar olja, och denna tårta smörjs dagligen av perineum. Salva används inte på skrot och anus.
 • Buljong från granbark: 2 msk. Sked en grund bark häll - 200 ml vatten, värm i en vattenbad i 35 - 40 minuter, sval. Drick 0,5 kopp i 30 minuter före måltid två gånger om dagen i 14 dagar.
 • Växtbaserade blandning av vit mistelte, kardborre rot, majs stigmas, gåsögonögon, peppar bergsklättrare. För 15 gram av varje ört blandad och 1 matskedblandning häll kokande vatten 200 ml. Kall naturligt. Ta upp till 3 glas om dagen i en månad.
 • Det finns pumpa frön. De innehåller ett spårelement av zink. Det förhindrar tillväxt av celler och svullnad i körteln.

Kirurgiska behandlingsmetoder

Kirurgiska metoder används i fall av stor prostatastorlek och sjukdomsperioden, liksom vid ett senare stadium av tumörutveckling. De produceras under stationära förhållanden efter undersökningen.

Det finns följande metoder för kirurgisk upplösning av problemet:

 • Transuretral resektion (TUR). Denna metod resulterar i andra alternativ för kirurgiska ingrepp, positiva resultat observerades hos 90 patienter av 100. Under anestesi, en speciell anordning avlägsnar tumörcellerna, förbättra urinering sker inom 3-4 dagar efter operationen.
 • Transuretral incision (TUI) används med en liten ökning i körteln och anses vara ett sparsamt kirurgiskt ingrepp - efter det har patienter inga komplikationer. Vid operationens gång görs flera snitt i prostata, med hjälp av vilken svårigheten att urinera elimineras. Ibland är det nödvändigt att upprepa proceduren för en fullständig botning av patienten.
 • Öppen adenomektomi är effektiv i fall av stor prostatastorlek. Dessutom rekommenderar specialister användning av sådan behandling om patienten har komplikationer: stenar i urinblåsan, skador på stenens vävnader, smal lumen i urinröret. När en kirurgisk operation utförs, skär en läkare huden i underlivet för att "komma" till den sjuka körteln. Adenomektomi innebär avlägsnande av den inre delen av körteln.

Symptom på adenom

Symptom på sjukdomen som signalerar sjukdommens närvaro:

 • Svårigheten i den fysiologiska processen med urinering, speciellt i början
 • Frekvent "krav" hos kroppen för att tömma blåsan
 • Känsla av ofullständig förstöring av blåsan
 • Det svaga trycket i urinströmmen under urinering, eller avbruten process, retention av urin
 • Smärta vid urinering
 • Okontrollerad uppmaning, frekvent nattlig urinering, urininkontinens

Orsaker och faktorer som orsakar prostata adenom sjukdom

Anledningarna till utseende av prostata adenom är många, här är de vanligaste av dem:

 • Ålder ändras
 • Hormonal misslyckande i kroppen som ett resultat av komplikationer efter sjukdomen

Än att behandla ett adenom av en prostata hos män?

Varje sjuk man vill veta hur man behandlar manliga prostata adenom för att uppnå ett positivt resultat, för att du inte vill slösa bort pengar eller att försämra din hälsa ytterligare eller förlora tid.

Det finns många terapier för terapi, men det är helt enkelt omöjligt att förutsäga hur en individ kommer att reagera på en viss behandlingsmetod. Men du kan överväga de mest populära sätten, som positivt svaras av både läkare och patienter.

Traditionell medicin

Dessa metoder används bäst på ett tidigt stadium av prostata adenom. Mycket recept, till exempel, du kan dricka linfröolja för 2 teskedar om dagen, eller det finns propolisny honung. Också användbara är örtberedningar, från vilka infusioner och mikroclyster tillverkas.

folkmekanismer för behandling av prostata adenom

Fördel: absolut harmlöshet.

Förändring i livsstil

Denna metod för "behandling" kan erbjudas en patient vars hyperplasi just börjar utvecklas. Det vill säga adenom diagnostiseras, det är, men det finns inga symptom som sådana. I det här fallet ger förändring av livsstilen i de flesta fall ett gott resultat. Naturligtvis, vid 2 och 3 steg kommer sådan behandling inte att ha det förväntade resultatet.

Livsstilen är mat, aktivitet under dagen, kön och så vidare. I det här fallet observerar doktorn dynamiken, och om det är positivt fortsätter normaliseringen av livsstilen. Om det finns en försämring, som manifesteras av en ökning av symtomen, börjar läkemedelsbehandling med läkemedel.

Denna metod är bra eftersom den inte skadar patienten.

läkemedel

Än att behandla ett adenom av prostata hos män, vilka läkemedel?

Läkare använder följande droger:

 • hormonell;
 • Alfa-blockerare;
 • Blockers av enzymet 5-alfa-reduktas;
 • Fitopreparat.

Adenom i prostatakörteln är en hormonberoende sjukdom, därför används läkemedel som reglerar nivån av könshormoner (androgener och östrogener) i stor utsträckning. Med hjälp av dem är det möjligt att blockera syntesen av testosteron och därmed minska effekten av androgener på prostata. Således är det möjligt att minska volymen av prostatakörteln.

läkemedel för behandling av manliga adenom

Adrenoblockers har en positiv effekt på fartygens skick och kvalitet, vilket förbättrar blodtillförseln till bäckenorganen. Nackdelen är de möjliga biverkningarna av kroppen i form av att sänka blodtrycket, yrsel och ökad hjärtfrekvens.

Inhibitorer av 5-alfa-reduktasinhiberande testosteron från att aktivera. På grund av detta uppnås en minskning av symtomen.

Beredningar av naturligt ursprung innehåller medicinalväxter och deras extrakt. Sådana mediciner hjälper till att lindra inflammation i det sjuka organet och förhindra vidare spridning av vävnader.

Narkotikabehandling passerar inte utan spår, eftersom en eller flera droger påverkar de friska organen. För att uppnå effekten måste du ta drogen länge. Men till skillnad från det kirurgiska ingreppet, efter piller finns inga sådana allvarliga komplikationer.

Minimalt invasiva metoder

Transuretral förångning är en metod för laserexponering. Vid denna procedur värms vatten i prostatakörtelns vävnader. När det börjar förångas, koagulerar vävnaderna. Använd denna metod på ett tidigt stadium. Plus - oftast utan komplikationer.

Fokuserad ultraljud - detta sätt att behandla prostata adenom hos män karaktäriseras av effekten av högintensiv ultraljud på körtelvävnaden, vilket resulterar i uppvärmning och efterföljande förstöring. Fördelen är att proceduren normalt fortsätter utan komplikationer.

Men inte bara effekten av ultraljud och hög temperatur förstör tillväxten. Ofta används procedur för kryostruktion, vars syfte är att frysa den expanderade prostata vävnaden med flytande kväve. För att inte skada ordet med kallt är det förvärmt. Kryodestruktion är en lika effektiv kämpe med BPH.

Operativ ingripande

Innan du fattar ett slutgiltigt beslut om hur man behandlar prostata adenom hos män - du måste genomgå ett test och klara testen, sedan med allt detta "bra" gå till doktorn för ett samråd.

när operationen redan är oundviklig, är det nödvändigt att förena med detta

Om urologen inte ser någon annan väg ut ur situationen, förutom en operation för att ta bort prostata adenom, finns det två alternativ: enas och går för operation eller minst två läkare. Men fall då, förutom det kirurgiska ingripandet, kommer ingenting att hjälpa, det finns naturligtvis verkliga.

Drift kan inte kallas den bästa behandlingsmetoden, eftersom efter en sådan behandling är risken för postoperativa komplikationer och inre blödningar hög. Den mest effektiva är enukleationen av prostata adenom och laparoskopi.

De mest effektiva läkemedlen för behandling av prostata adenom hos män

Adenom i prostatakörteln är en mer oskadlig sjukdom än prostatacancer, men inte mindre insidious. Enligt statistiken är detta den vanligaste patologin för genitourinary systemet, som väntar på män efter 45 år. Hyperplasi i prostatakörteln (BPH) ger mycket ångest. Effektiv behandling av prostata adenom hos män - läkemedel av medicinsk natur.

Vad är prostata adenom och dess symptom?

Adenom av prostata uttrycks i en okontrollerad proliferation av körtelvävnad. Som ett resultat sker en ny tillväxt. Och detta är inte en "inbyggd" vävnad, men en utländsk, modifierad.

Utvecklingsriktningen för denna nya tillväxt kan vara annorlunda: både inom prostata och från dess yttre väggar. Beroende på växtriktningen kan adenom orsaka problem med urinering, eller kan inte orsaka.

 • Mer än 60% av männen över 60 år har histologiska tecken på adenom;
 • Mer än 40% har sina kliniska tecken;
 • 20% av männen känner en minskning av livskvaliteten på grund av nedsatt urinering.

För fullständig återhämtning behöver du veta exakt vad du ska behandla. Symptom på adenom och prostatacancer är till stor del identiska. För att utesluta onkologi är det nödvändigt att gå några studier:

 • Genomgå ett test för allmän och fri PSA;
 • Genomgå digital rektal undersökning
 • För att passera eller äga rum USA;
 • Gör en biopsi med syftet att prova biomaterialet för histologi.

Symtom på prostata adenom

De första tecknen på att utveckla patologi är komplexiteten i processen med urinutflöde. De kan manifestera sig på olika sätt, men oftare än inte - i talrika för och för natten falsk uppmaning att urinera. Det kan finnas smärtssyndrom. Ett karakteristiskt symptom på adenom upprepas nattliga resor till toaletten.

I vissa fall måste män väcka minst 7 gånger.

Allt detta är skadligt för patientens känslomässiga och fysiologiska tillstånd. Kronisk sömnlöshet utlöser depressionen, orsakar systematisk trötthet. Patienten kan uppleva ökad irritabilitet, vilket direkt påverkar kvaliteten på kommunikationen med andra.

Den allvarligaste komplikationen med att utveckla adenom är akut urinretention, som manifesteras i omöjligheten med spontan urinering, trots starka uppmaningar till det. I detta sammanhang samlas urin i blåsan. Dess mängd kan nå 3 liter. Utgång två: kateterisering, och om det är omöjligt - en punktering i underdelen av bukväggen.

Med sjukdomsprogressionen börjar en man bli orolig av svår smärta i underlivet, urin och sperma kan ha en blandning av blod. Allt detta kan inte men skrämma, och personen börjar intensivt söka möjligheten att bli av med sjukdomen. I detta fall ignorerar män ofta behovet av att besöka kliniken och vända sig till doktorn i de mest extrema och försummade fallen.

Metoder för behandling av prostata adenom

Det finns bara tre möjligheter att bli av med adenom.

 1. Drogterapi;
 2. Operativt (kirurgiskt) ingripande;
 3. Fitopreparat.

Vid självmedicinering finns det en fara: du kan felaktigt välja ett recept eller det kommer att vara felaktigt, med förvrängda uppgifter om preparatet, dosering och schema för antagning (gäller folkmedicin). Under behandlingen med ett sådant läkemedel kommer den patologiska processen att utvecklas. Och dyrbar tid kommer att gå vilse.

Det är bättre att inte testa ödet, men börja omedelbart med bevisade läkemedel. Det finns dock också "fallgropar" här.

För att undvika komplikationer bör du få läkares råd. För att göra en noggrann diagnos är det tillräckligt att göra tre saker:

 • Besök det närmaste laboratoriet själv och testas för PSA;
 • Besök närmaste sjukhus och gör ultraljud av prostata;
 • Att komma till ett poliklinik på bosättningsorten eller besöka en kommersiell sjukvårdsinstitution och få en urologs samråd genom att ge läkaren informationen om forskning.

De flesta män vägrar att gå till doktorn på grund av det möjliga förfarandet för rektal palpation. Enligt de medicinska normerna för urologisk administrering är det en obligatorisk undersökningsmetod vid misstänkt prostatisk patologi.

Men det finns många läkare som, som förstår palpationens låga informationskvalitet, vägrar det och skickar omedelbart patienten till TRUS (provar biomaterialet med samtidig ultraljud). De data som erhålls som ett resultat av denna procedur gör att du kan göra en noggrann diagnos.

Medicin för adenom

Adenom i prostatakörteln är en stabilt progressiv patologi. Tillväxten av godartad neoplasm är konstant, men processens hastighet kan vara annorlunda. Med patientens ålder ökar risken för olika komplikationer. I början av sjukdomsutvecklingen är den mest effektiva läkemedelsbehandlingen upptagande av läkemedel som föreskrivs av läkaren. Det är garanterat att eliminera överträdelsen av urinprocessen.

För närvarande finns tre grupper av läkemedel för behandling av prostata adenom:

 • Alfa-blockerare;
 • 5-alfa reduktashämmare;
 • Medel baserade på naturliga ingredienser: fytopreparationer.

Valet av en terapeutisk teknik beror på två egenskaper hos sjukdomen: dess stadium och flödeskomplexitet. Effekten av läkemedel syftar till att eliminera orsaken och symtomen på den här smittsamma sjukdomen.

Som en samtidig behandling föreskrivs ofta probiotika (preparat och kosttillskott som innehåller levande mikrokulturer). Dessa lösningar hjälper till att återställa tarmmikrofloran, vilket ökar immuniteten.

Det är viktigt att förstå att alfa-blockerare kan eliminera endast symptom på BPH. Och hämmare av 5-alfa reduktas påverkar orsaken till denna patologi. Därför hjälper drogerna i den första gruppen snabbt, vilket eliminerar smärtan i underlivet och krampen. Och drogerna i den andra gruppen eliminerar orsaken, de botar.

Alfa adrenoblocker vid behandling av prostata adenom

Alfa-blockerare är effektiva mediciner som snabbt kan eliminera symptomen på patologiska processer i prostata. Men för att eliminera symptomen, inte orsaken till sjukdomen.

Hjälp av dessa droger uttrycks i avslappningen av prostata och blåsans muskler, vilket bidrar till ett fritt urinflöde. Samtidigt har den nya bildningen av alfa-blockerare ingen effekt. De kan inte minska tumörens storlek eller stoppa tillväxten.

Alpha Blocker Action

En signifikant roll i det geniturära systemet hos män ges till de alfa-adrenerga receptorerna i blåsans hals och proximala kalvning av urinröret. Det finns tre typer av receptorer:

 1. Alfa-1A-adrenerge receptorer. Ligger i prostata, den prostatiska delen av urinröret, blåsan. Funktionen hos dessa receptorer är att reglera aktiviteten hos den smidiga muskulaturen i prostata, blåsans botten och nacke, de seminala vesiklarna och de ejakulatoriska kanalerna.
 2. Alfa-1B-adrenerga receptorer. Finns i blodkärl och kontrollerar tonen i artärerna vid omfördelning av blod. Antal receptorer ökar med ålder.
 3. Alfa-1D-adrenerga receptorer. Ligger i blåsan, ryggmärgen och näsbihålorna. Syftet med dessa receptorer har inte klarats fullständigt, men det är känt att de spelar en viktig roll i blåsans muskulaturarbete.

Läkemedel alfa-adrenoblockerare

CARDURA-förberedelse "Cardura"

Formen av frisättning - runda tabletter med liten diameter. Levereras i doser av 1,2 och 4 mg. På ena sidan av 1 mg tabletter är inskriften CN 1, å andra sidan - Pfizer. I 2 mg tabletter - CN 2 och Pfizer. I 4 mg tabletter - CN 4 och Pfizer.

Den aktiva substansen är doxazosinmesylat. Läkemedlet har en effekt på alla grupper av alfa-adrenoreceptorer, normaliserar det genitourära systemet. Startdosen är 1 mg per dag och tar på morgonen eller kvällen på natten. Baserat på indikatorerna för urodynamik kan dosen vara upp till 2 och 4 mg per dag.

Läkemedlet Omnic

Den mest efterfrågade är blockeringen av alfa-1 receptorer. Ta bort spasmolytiska fenomen, normaliserar blåsans arbete. Den finns i kapslar av gulgrön färg i en dos av 400 mg. Ta 1 kapsel 1 gång per dag före måltid. Ett paket kan ha 10 eller 30 kapslar.

Drogen har ett stort antal kontraindikationer, har orsakat många negativa recensioner.

Eventuella biverkningar som illamående, kräkningar, klåda i huden. diarré, huvudvärk och yrsel.

Läkemedlet "Dalfaz Retard"

Aktiv aktiv substans är alfuzosinhydroklorid. Har en uttalad effekt på adrenoreceptorer, främjar normalisering av det urogenitala systemet, eliminerar symptomen på BPH. Effektiv i prostata adenom 1 och 2 grader.

Den dagliga dosen är 10 mg. Läkemedlet tas två gånger: på morgonen och på kvällen. Produkt: kapslar.

5-alfa reduktashämmare: hur de fungerar och varför de hjälper

Den andra gruppen läkemedel för behandling av prostataadenom är hämmare (blockerare) av 5-alfa reduktas. Det är en proteinförening och det finns två typer av enzymer (ioenzym): 5-alfa reduktas typ I och typ II.

Ioenzymer av den första typen är huvudsakligen koncentrerade i levervävnader, i hårsäckar, hudintegritor. Ioenzymer av den andra typen finns i prostata. Specifikt: i kärnorna i dess stromala celler. För att påverka den godartade proliferationen av prostata är 5-alfa-reduktas typ II-hämmare nödvändiga.

Den farmakologiska industrin erbjuder flera typer av läkemedel för behandling av adenom. Bland dem:

 • Avodart;
 • Proscar (analoger av Finasteride, Propecia);
 • Prosterid.

Många år av urologisk praxis visade att Finasteride och Dugasteride är de mest effektiva. Var och en av dessa läkemedel har sina egna farmakologiska och kliniska egenskaper.

Den rekommenderade varaktigheten av medicineringen är 5-6 månader. Jämförande analyser av effektiviteten av dessa läkemedel har inte genomförts. Det noteras att effektiviteten hos "Finasterid" och "Dugasterida" är praktiskt taget densamma. En av de positiva effekterna: en minskning av PSA.

Möjliga reaktioner på att ta 5-alfa reduktashämmare:

 • Depressiva tillstånd
 • Minskad libido;
 • Kraftöverträdelser
 • Hjärtklappningar;
 • Klåda kliar.

Biverkningar av droger kan uttryckas i olika typer av sjukdomar i det genitourära systemet.

Ofta finns det olika grader av smärta i testiklarna i bröstkörtlarna. Det finns fall av sämskvalitet, mindre ofta - manlig infertilitet.

Effekten av 5-alfa reduktashämmare

Eftersom dessa läkemedel påverkar patologins orsak, går mycket tid innan fullständig återhämtning. Beroende på storleken på den godartade tumören och graden av dess progression, tar det från 5 månader till 1 år.

Vid de första stadierna av adenomutveckling kan 5-alfa reduktashämmare helt stoppa utvecklingen av tumören och eliminera den därefter. I genomsnitt kan dessa lösningar minska indexet för adenom-symptom med 3 poäng på AAU-skalan.

Fytopreparationer för behandling av adenom

Fytopreparationer är en mer profylaktisk än ett läkande läkemedel. De kan hjälpa till i början av sjukdomen. Så, med de första överträdelserna med urinering, kan du ta Prostamol Uno. Detta är en helt naturlig produkt, gjord på basis av sereniosal och finpulveriserad. Hjälper snabbt, men orsaken till patologi kan inte elimineras.

Eventuella medel, som inkluderar pumpafrön, är garanterade att hjälpa till vid det inledande skedet av patologiska processer i prostata.

Den mest populära är Tykveol, som inte bara normaliserar urinflödet utan också har en analgetisk effekt.

Dekoktioner av bladen av hassel eller hassel kommer också att hjälpa till att klara av mindre störningar i det genitourära systemet. Att förbereda ett hälsofrämjande medel är enkelt: du behöver 1 matsked av en växt för att hälla 1 kopp kokande vatten. Infusera i 30-40 minuter. Ta 1/3 kopp 3 gånger om dagen.

Användbar för prostata av svängen. Avkok av denna ört kan tas som te flera gånger om dagen. Effekten kommer inte sakta ner för att bevisa sig: urinering blir lätt och smärtfri. Vätskens buljong är beredd enligt följande: en matsked ört bryggs 1 liter kokande vatten. De insisterar hela natten. Ta på dagen.

Effektiv med stagnation i bäckenområdet och proliferation av prostatavävnad, nässla, dioecious. Denna allestädes närvarande växt kan ge god hjälp i de första stadierna av sjukdomen och stoppa tumörens tillväxt.

Kombinerade preparat

En relativt ny lösning är Sonirid Duo. Det finns två huvudsakliga aktiva substanser: finasterid och tamsulosin. Detta läkemedel kan snabbt eliminera symptomen på BPH, samtidigt som det påverkar orsaken till sjukdomen. Men det finns en bred lista över kontraindikationer och biverkningar, vilket påverkar populariteten av detta läkemedel i klinisk praxis.

För ett framgångsrikt resultat krävs konstant terapeutisk kontroll. Det är nödvändigt att genomföra studier som avslöjar graden av exponering för ett givet läkemedel.

Det är omöjligt att förutse hur mottagningen av tabletter kommer att påverka kroppen. Endast en läkare kan korrekt bedöma alla risker. Självmedicinering är fylld med allvarliga komplikationer. Därför rekommenderas vid första tecken på prostataadenom att konsultera en urolog.

Än att behandla ett adenom av en prostata hos män?

Adenom i prostatakörteln är ett vanligt och mycket obehagligt fenomen för någon man. Det utvecklas i åldern 40-50 år och är förknippat med hyperplastiska förändringar i organets vävnader. Varje omvandling i prostatakörteln hos män åtföljs av nedsatt urinering, vilket är det vanligaste symptomet på sjukdomen. Anledningen till detta är den särpräglade strukturen hos prostata. Urinröret ligger mitt i körteln och eventuella ändringar i det leder till att kanalen kläms. Det är mycket viktigt att behandla sjukdomen i tid, eftersom komplikationer i form av njursvikt är möjliga.

I regel 80 år gammal har nio av tio män prostata adenom. Men många män tror att detta inte är så allvarligt en sjukdom som kräver brådskande behandling. Förgäves! Transformation av prostatakörteln kan leda till en fullständig retention av urin i blåsan och en långvarig inflammatorisk process.

skäl

Det finns ett antal faktorer som orsakar hyperplastisk omvandling av prostatakörteln:

 • en förändring av den hormonella bakgrunden hos en man;
 • genetisk predisposition;
 • åldersrelaterade förändringar i kroppen, som åtföljs av nedsatt kroppsfunktion;
 • inflammatoriska processer i genitourinary system;
 • med oregelbundet sexuellt liv
 • trauma av inre organ
 • stillasittande livsstil, vilket orsakar stillastående processer;
 • rökning och alkoholmissbruk
 • felaktig kost;
 • problem med mag-tarmkanalen, som manifesterar sig i form av frekvent förstoppning;
 • utvecklas med nedsatt immunitet mot bakgrund av antibiotika och hög kroppsfördelning till allergier.

symptom

Förekomsten av följande symtom kan indikera ett adenom i prostata:

 1. överträdelse uretral processen när i urinutflöde visas smärta, observerade falska önskningar, fördröjning, intermittenta strömmen, gravitation i grenområdet;
 2. Tömningen av blåsan sker inte helt, på grund av mekanisk komprimering av urinröret.
 3. symptom på okontrollerad utlösning;
 4. i de sena stadierna finns en blandning av blod i urinen. Detta symptom ökar med överdriven fysisk ansträngning eller efter en lång promenad;
 5. sannolikheten för att resterande urin ökar;
 6. Ryggsmärtorna, som också kan indikera närvaron av njurproblem
 7. förlust av aptit, allvarligt tillstånd förvärras
 8. en känsla av törst och torrhet i slemhinnan i munnen;
 9. långvarig täta förstoppning
 10. Urinflödet blir trögt och tunt;
 11. dropputtag, vilket också kan ske oavsiktligt;
 12. Det vanligaste symptomet på prostata adenom är upprepad urinering på natten.

diagnostik

För att bota prostatakörteln helt är det mycket viktigt att genomföra kvalitetsdiagnostik i ett tidigt skede. Det är således möjligt att minska förekomsten av njurproblem. I modern medicin är följande metoder relevanta:

 • Först och främst bör problemet lösas till en kvalificerad läkare som kommer att bedöma symptomen, genomföra en undersökning och fingerundersökning. Detta är det enda sättet att få en tydlig bild av de processer som förekommer i kroppen. Dessutom föreskrivs analyser och en maskinvaruundersökning.
 • Ultraljud visar tillståndet i prostatakörteln: dess storlek, struktur och form av krökning;
 • ett blodprov för PSA-nivå, vilket bekräftas av närvaron av hyperplastiska förändringar i organet;
 • Allmänna tester av urin och blod.

Effektiv behandling är endast föreskriven efter en rad resultat.

komplikationer

Om adenomen inte botas kan följande komplikationer utvecklas:

 1. akut avføring i urinblåsan
 2. stenar;
 3. cystit som ett resultat av blåsans inflammatoriska process;
 4. pyelonefrit;
 5. njurinsufficiens.

Hur man behandlar prostata adenom?

Behandling av adenom hos män är möjlig på flera sätt, vilket leder till en försämrad symtom, en minskning av prostatakörteln och normalisering av det allmänna tillståndet. Valet av denna eller den här metoden beror på svårighetsgraden av symtomen, sjukdomsfasen och patientens ålder.

Det finns en behandling som är mest effektiv endast i åldern 40 till 70 år, men är inte lämplig för patienter 80 år. Ju högre patientens ålder, desto mer relevant för honom är de medicinska metoderna för behandling. Endast i sällsynta fall drivs män på 80 år. Det är nödvändigt för manifestation av akuta symtom på sjukdomen och förskrivs snabbt.

I avsaknad av allvarliga indikationer på operation, börjar behandling med adenom alltid med läkemedel.

Unga män föredrar mediciner som också lindrar symtom och leder till normalisering av kroppens funktionalitet. Läkemedel väljs strikt individuellt. Drogbehandling är längre men mindre invasiv, vilket utesluter möjligheten att utveckla riskabla komplikationer.

Behandling av adenom med droger

Efter att ha utfört lämpliga tester ska läkaren ordinera mediciner som är lämpliga för att eliminera symtomen på sjukdomen hos män. Sådana droger, som regel, har inte allvarliga biverkningar, men försvinner även när de upphör med medicinen.

Medicin för behandling av adenom hjälper till att lindra en man med tecken på hyperplasi. Det är också värt att notera att varje art syftar till att lösa enskilda problem. Vissa reducerar organets volym, andra hindrar prostatakörteln, den tredje lindrar urinblåsan från kvarvarande urin.

Effektiva läkemedel:

 • alfa-adrenoblocker: Uroxatral, Rapaflo, Cardura, Doxazosin, Gitrin. Efter att ha tagit dessa läkemedel, börjar de första symptomen på hyperplastiska organs förändringar. Alfa-adrenoblocker kan emellertid inte påverka proliferationen av adenomatösa vävnader och kommer inte att minska prostatakörtelns storlek. Deras huvudsakliga syfte är att försvaga organets muskelton och att reglera blåsans arbete. Relief efter medicineringen är redan 2-3 dagar. De är endast föreskrivna i fall av liten prostata storlek och milda symptom. Läkemedlen är för ljusterapi;
 • hämmare av 5-alfa-reduktas. Avodart, Dutasterid, Proscar. Dessa läkemedel minskar storleken på prostatavävnaden, normaliserar den inflammatoriska processen, minskar nivån av dihydrotestosteron. Relief inträffar först efter flera månader av att ta medicinering;
 • terapeutiska läkemedel. De används för att lindra kroppens allmänna tillstånd, samt förbättra immuniteten.
 • ljus från prostata adenom är också relevanta.

Behandling av adenom kirurgiskt

Drift vid behandling av prostata körs endast i de mest akuta fallen och leder till en snabb och effektiv lösning av problemet. Driften innebär emellertid också viss återhämtningsperiod, komplikationer och eventuellt återfall av sjukdomen. Kirurgisk behandling av prostata kan delas upp i flera grundläggande operationer: transuretral resektion, adenomektomi, transuretral snitt.

Laserbehandling av prostata adenom

Den vanligaste operationen är transuretral resektion, som utförs i 1 timme, kräver inte öppen dissektion av vävnader och möjliggör undvikande av postoperativ inflammation och blödning. Nivån på det kirurgiska ingreppet beror på prostatakörtelns volym. Ju mer det är desto mer globalt kräver operationen patienten. Sålunda är den mest kardinala öppna adenomektomi, vilket innebär att organet avlägsnas. Typiskt kan du bota sjukdomen på detta sätt i en session.

Behandling med folkmedicin

Bota prostatakörteln genom folkrättsmedel är omöjligt, men det är ganska möjligt att få en stödjande terapeutisk effekt på kroppen. Först och främst bidrar folkmekanismer till att återställa immunförsvaret, etablera processen för urinering och reducera volymen av prostatakörteln något.

 1. Till att börja med är det värt att normalisera din kost. I kosten bör vara närvarande färska grönsaker, frukt, vegetabiliska fetter, spannmål och baljväxter. Kroppen ska fungera stabilt och smidigt;
 2. Det är också mycket viktigt att uppmärksamma fysiska påfrestningar för att sprida blod i bäckenet.
 3. Användningen av produkter med det optimala innehållet av C-vitamin gör inte bara immuniteten resistent mot en mängd olika virussjukdomar, men främjar också mild tömning av blåsan.
 4. också i behandlingen av adenom kommer att hjälpa ett sådant folkmedel, som pumpajuice. Det måste vara friskt;
 5. valnötter kommer att berika kroppen med järn och jod, normaliserande hormonella processer;
 6. Som folkmekanism används celandinebehandling i stor utsträckning.

Vad är sätten att behandla prostatit och prostata adenom?

Många tror att behandlingen prostatit, adenom i prostata detsamma. Det är inte så.

Vad ska man göra, om symptom uppstår, vilken läkare ska jag kontakta?

Prostata adenom och prostatit är olika syndrom, de har olika orsaker. Men det finns ett vanligt symptom, det viktigaste i båda sjukdomarna: svårighet att urinera. Därför går i båda fallen i början människor till urolog. Han behandlar ofta båda fallen.

Detta beror på det faktum att en expert på behandling av adenom - andrologist - Det finns inte i alla polykliniker. Om han är, och urologen identifierar adenomen, skickar han patienten till andrologen.

prostatit - Inflammation i organet, det vill säga en patologi som uppstått under mikroorganismer, andra skadliga faktorer.

adenom - Formationen i prostata av små knölar som pressar på urinväggen - klimakteriet hos män, en naturlig följd av åldrande och väntar på nästan varje man.

För kurser sjukgymnastik Det är inte svårt att anmäla sig till polikliniken på poliklinik.

Om behandlingen av prostatit består av användning av läkemedel och läkande gymnastik, är det absolut inte nödvändigt att ligga på sjukhuset.

Obligatorisk sjukhusvistelse av patienter prostatit genomförs med syftet:

 • Förloppet av intravenösa antibiotika
 • kirurgisk operation (till exempel med en abscess).

Behovet av sådana behandlingsmetoder uppstår när sjukdomen förvärras eller extremt försummas, komplikationer.

För att inte ringa exacerbation av prostatit hemma behandling, är det nödvändigt:

 1. Ät rätt, på en diet.
 2. Glöm tid för behandling av prostatit om alkohol, rökning, spel, andra aktiviteter relaterade till stress.
 3. Regelbundet ha sex med en partner.
 4. Utsätt inte prostata för skada.
 5. Får inte bli kall.
 6. Flytta så mycket som möjligt.

Behandling av prostatit och prostata adenom

Det är mycket viktigt att fastställa exakt vilken av er prostata sjukdom. Eftersom ibland behandling av adenom med metoder som uppfunnits för behandling av prostatit skadar patienten.

samma vid behandling av prostatit och adenom, fysiska övningar, vattenprocedurer, uppförandekoder, förebyggande åtgärder, kost, folkmedicin. Medicin, fysioterapi är olika.

prostatit oftast behandlas hemma, polikliniskt konservativa metoder. Och bara i svåra fall, med komplikationer, försummat tillstånd, tillgriper abscesser kirurgi.

adenitis behandlas oftast kirurgiskt: producerar adenomektomi eller endoskopisk transuretral resektion av prostata. Konservativ behandling är möjlig i ett tidigt skede av sjukdomen.

Nedan kommer vi att tala om metoderna för behandling prostatit, prostata adenom:

medicinering

Med prostatit:

Typer av läkemedel som används vid behandling av prostatit:

 • antibakteriella;
 • antifungal;
 • antiviralt;
 • alfa-blockerare;
 • hormonella medel;
 • immunocorrectors;
 • muskelavslappnande medel;
 • biostimulantia;
 • multivitaminer.
 1. Vanligtvis utser en läkare för behandling av bakteriell prostatit fluorokinoloner: ciprofloxacin, gatiloxacin, lomefloxacin, moxifloxacin, ofloxacin. De utmärks av deras aktivitet, permeabilitet, åtgärder mot många typer av bakterier; När de administreras oralt ackumuleras de i körteln.
 2. Kronisk prostatit behandlas väl med antibiotika som kallas metacyklin, doxycyklin, oleandomycin erytromycin, cefalexin.
 3. ljus. Rektala suppositorier är fyllda med antibiotika, propolis, spasmolytika, glandulära komponenter och andra komponenter vid behandling av prostatit. Exempel på läkemedel administrerade med suppositorier: bioprost, prostatilen, viferon, prostopin, ostestin. ansökan ljus med prostatit eliminerat ödem, smärta, inflammation. Med hjälp av dem återställs sexuella och urinfunktioner, utvecklingen av blodproppens blodpropp stoppas, blodcirkulationen förbättras.
 4. Kinesiska plaster verkar på inflammation av prostata genom penetration av mikropartiklar av läkemedlet genom huden. Det var möjligt att uppnå detta nanoteknologi.


Med adenom

På ett tidigt stadium av adenomen är det möjligt att bota det droger. För detta används preparat:

 • alfa-blockerare;
 • immunokorrigeringsmedel (Reoferon, Pyrogenital);
 • inhibitorer av 5-alfa-reduktas;
 • medel för att förbättra blodcirkulationen (Trental);
 • ibland antibiotika.

Om denna behandling är ineffektiv, kirurgisk ingrepp.

sjukgymnastik

Fysioterapeutiska förfaranden med sjukdomar i prostata utförs för att:

 1. Förbättring av blodflödet i prostata.
 2. Minskar smärta.
 3. Avlägsnande av inflammation och svullnad i prostata.
 4. Återställande av käftens naturliga funktion.


Dessa resultat uppnås genom att applicera av massage, hårdvaruprocedurer. De utförs som regel på poliklinisk eller i patientens hem.

bricka kan även köpas för enskilt bruk i detaljhandeln.

Med prostatit

massage Är den mest effektiva delen av komplex terapi av prostatit. Även om det är trevligt kan det inte kallas.

Genom direkt åtgärd av fingret i handsken tar doktorn bort spänningen i körtelens muskler, tar gradvis bort ödemet.

Därefter genomgår patienten smärta, organets andelar förvärvar lika stora dimensioner, och dess funktioner återställs. Det finns ett utflöde av utsöndring och stillastående spermier med en skadlig mikroflora.

Kompetent massage i prostata kommer endast att utföras av en specialläkare i speciella handskar, vilket för detta behöver du ringa hem.

Kroppen är väldigt mycket ömtålig, När du försöker utföra samma åtgärder själv (självmassage) eller med hjälp av en inkompetent person kan det bli allvarligt skadat med risk för att förorena blodet. För att följa alla regler om sterilitet är manuell massage absolut bäst öppenvården eller i sjukhus.

I detta fall VIKTIG Applicera inte:

 • fett med expired hållbarhetstid;
 • sterila handskar.

Kontraindikationer för massage:

 • exacerbationsstadiet
 • stenar i prostata.

Om det inte går att besöka polikliniska behandlingar, måste man överväga: Ett alternativ till det (om än ofullständigt) är ett av följande fysioterapiprocedurer.

elektrofores. Enheten använder likströmens egenskap för att öka hastigheten och djupet av penetration av droger i patientens kroppsvävnader med prostatit. Novokain, brom, magnesiumsulfat (2% rr), kalciumklorid (1-3% rr) används som läkemedel för detta.

ultrahög frekvens. Högfrekventa ljud förbättrar processerna av ämnesomsättning, sexuell attraktion, lindrar inflammation i prostata, resorbärr, hjälper till att återställa skadade vävnader, behandla skador i ändtarmen.

magnetterapi påverkar kroppen hos en patient med ett prostatitmagnetfält.

Det tar bort inflammation, förbättrar blodcirkulationen, främjar regenerering av vävnader utan biverkningar.

Laserterapi ökar kroppens uthållighet, prostataaktiviteten, förbättrar det allmänna tillståndet.

Terapi genomförs på morgonen, kursen - 15 gånger.

Elektrostimulatorer Vibrationerna i strömmen eliminerar stasis av körteln, förnya utflödet av dess hemlighet.

Mikroklyftare används för att injicera läkemedel från prostatit i rektum i enlighet med deras avsedda användning, enligt vad som anges i anvisningarna.

Fysioterapiprocedurer tillämpas inte när:

 • exacerbation av sjukdomen;
 • närvaro av neoplasmer
 • de-symptomatisk diabetes mellitus;
 • aktiv tuberkulos.

Med adenom

Med prostata adenommassage är inte bara inte användbar, men också FARLIG! Från honom kommer processen att utvecklas! Särskilt farlig maskinvaruvibrationsmassage!

De visade metoderna för fysioterapi med adenom:

 1. kryoterapi - frysning av prostata med flytande kväve.
 2. thermoablation - destruktion av körtelvävnaden vid höga temperaturer
 3. Transuretral nålablation - nålar, som sänder radiofrekvenspulser, införs i prostata.
 4. Transuretral mikrovågstermoterapi - En mikrovågsgenerator injiceras genom urinröret, vilket påverkar cellerna som ska avlägsnas.

Mudbehandling. Smuts appliceras:

Folkmetoder

Den mest effektiva av dem är behandling av prostatit med pumpa. Från prostatit drick juice, pumpa olja och pumpa frön.

Juiceen pressas ur massan, tre veckor att dricka ett glas om dagen. Frön ska vara färska, inte stekt. De skalas, men den gröna huden bör bevaras. äta 60-100 frön per dag. Behandlingsförloppet är inte mindre än en månad.

Andra försökte folkmekanismer inkluderar: hassel, ask, kastanjer, propolis, persilja.

Särskilt bör nämnas användningen av honung (till exempel honung-pumpa bollar eller honung sbiten, folk har länge noterats: biodlare adenom blir aldrig sjuk.

Vattenförfaranden

För vattenprocedurer, använd ett sittbad - vatten 43 grader.

Bad med en temperatur på 37 grader minskar libido.

När det gäller bastun, sedan ånga kan inte! Detta kommer att möjliggöra ödem i prostata.

terapeutisk, lerbad behandla prostatit genom att värma problemområdena, näringsämnena i vätskan.

diet

Patientens organism bör ta emot naturliga fettsyror.

De är många i sådana produkter: solrosolja, fiskolja, lever av fåglar, valnötter.

Antalet feta livsmedel i kosten är mindre än en tredjedel. Av dessa är kvart i fett kött, tre fjärdedelar är vegetabilisk olja, fisk.

Undvik mat som orsakar förstoppning.

Att inkludera mat som är rik på kosten zink: äggulor, pinjenötter, räkor, alger, krabbor, fisk, musslor.

I patientens kost är en stor del upptagen av grönsaker och frukter.

 1. kryddor - persilja, senap, pepparrot - minska inflammation, påskynda återhämtning.
 2. Lök, vitlök döda bakterier som orsakar sjukdomen; förbättra blodcirkulationen, styrkan.

Patienten behöver undvika sådana produkter:

 • peppar;
 • alkohol, kaffe, kolsyrade drycker, te;
 • Rökt, saltad, kryddig, stekt mat;
 • halvfabrikat, snabbmat, bakning;
 • bönor;
 • konserverade varor.

Undvik mat som orsakar förstoppning. Akut mat med adenom leder till svullnad i körteln. Överträdelse av kosten kommer att negera de andra kostnaderna för behandling, neutraliserar dess effekt.

Användbar fysisk aktivitet

För förebyggande av prostatit är någon fysisk aktivitet användbar, med början på vanliga morgonövningar. Men det finns speciella övningar specifikt mot prostatit.

Komplex av övningar Kegel syftar till att stärka perineumets muskler.

Identifiera dem enkelt: mannen fördröjer urinstrålen medan du skriver. Dessa muskler (prostata muskler), som i detta fall kommer att fungera, och det är nödvändigt tåg.

 1. Alternativt, vi påfrestning, slappna av musklerna i prostata. Ju snabbare desto bättre.
 2. Vi spänner musklerna, håll det spänt i 4 sekunder, slappna av.
 3. Smidigt spänner vi musklerna som vid en avföring. Vi slappna av.

Den första lektionen av varje övning upprepas åtta gånger. Denna cykel upprepas fem gånger om dagen.

Vecka öka antalet repetitioner av varje övning i en cykel om fyra tills vi når 45 repetitioner. Gör denna gymnastik varje dag, medan problemet med prostatit är relevant.

Ansök också terapeutisk gymnastik, yoga. Ur deras övningar väljer de i vilken kurs organets rörelse i ett litet bassäng inträffar.

Första hjälpen

 1. Första hjälpen krävs om det finns akut prostatit och en attack av adenom. För att minska aktiviteten hos mikroorganismer, intravenösa antibiotika.
 2. De första två dagarna av droger administreras endast av injektion. Detta ökar tiden för leverans av droger till det drabbade området. En dag efter injektionen känns patienten lättad.
 3. För att minska smärta och slappna av introduceras musklerna kramplösande läkemedel.
 4. I närvaro av en abscess, speciellt om urinflödet är nästan omöjligt, en brådskande bukoperation eller blodtransfusion.

Hur länge kan behandlingen sluta?

prostatit - vanligtvis från en månad till tre.

adenom: Behandling av ett adenom kommer vanligen till slutet efter den förbrukade operationen och den regenerativa perioden. När konservativ behandling av ett tidigt stadium-terapi slutar efter avslutad läkare, är det kirurgiskt ingripande inte längre nödvändigt.

Nu vet du allt om behandling av kronisk prostatit och prostata adenom. Det viktigaste som krävs av patienten - disciplin och iaktta ALLA rekommendationer.

Det är viktigt att följa ordningen med terapi, diet, hoppa inte över proceduren. Kom ihåg att populära folkmedicin är bara ett komplement till metoderna för officiell medicin, deras ansökan måste också samordnas med terapeuten.