Huvud
Förebyggande

Vi behandlar en sjukdom hemma: de mest effektiva fyto-te-föreningarna från prostatit

Urtete är ett effektivt botemedel som kan läka en rad olika sjukdomar. Prostatit är inget undantag.

Phytoteas kan inte kallas huvudburen för prostatit, men de är ett mycket effektivt tillskott till läkarens föreskrivna behandlingssätt.

Hjälp vid behandling av prostatit är inte alla örtte, ett särskilt urval av de mest effektiva örterna behövs, och för detta är det nödvändigt att noggrant studera arten av sjukdomen. Endast i detta fall kommer te från prostatit att vara mest användbart för patienten.

Så kallas prostatit den inflammatoriska processen, som fortsätter i prostatakörteln. Ursprungen för denna sjukdom kan vara bakteriell, icke-bakteriell. Det är viktigt att fastställa varför sjukdomen har uppstått, eftersom det här är att behandlingens egenskaper beror på.

Ofta diagnostiseras prostatit hos ganska unga män, men det viktigaste kontingenten är representanter för en mer mogen ålder.

En man i vilken ålder som helst borde vara försiktig med sin hälsa, vid de första tecknen på sjukdomen att konsultera en specialist.

Hur man känner igen inflammation i prostata?

För att känna igen sjukdomen i tid och hota sådana allvarliga konsekvenser måste man ha en uppfattning om dess symtom.

De viktigaste symptomen på prostatit:

 • smärta vid urinering
 • frekventa, orimliga önskningar för natturinering, vilket leder till sömnstörningar;
 • fysiologiskt, psykiskt obehag.

Denna obehagliga sjukdom påverkar var tionde man.

Det finns en riskgrupp där läkare inkluderar följande manliga representanter:

 1. personer som upprepade gånger behandlat sexuellt överförbara sjukdomar;
 2. män med svårt trauma i bäckenregionen
 3. De som tidigare har behandlats för prostatit;
 4. män som tidigare behandlat smittsamma sjukdomar i urinblåsan.

Fall när specialister med symtom på prostatit behandlas av patienter som tidigare haft bäckskada, är försumbar. De främsta orsakerna till prostatit är störande sexuellt liv med många partner, frekventa förändringar i dem eller långvarig avhållande från sexuell intimitet.

Hur fungerar te med prostatit?

Att behandla inflammerad prostata med hjälp av örtte kan redan i antiken. Våra samtidiga använder också framgångsrikt de gamla recepten av herbalister. Många fördelar med denna typ av behandling tillåter inte att tvivla på dess effektivitet.

Positiva egenskaper hos fyto-te:

 • På grund av förbättrad metabolism i kroppen elimineras spasmer i kärlen;
 • Naturliga stimulanser möjliggör att återställa sexuella funktioner.
 • Arbetet i prostatakörteln förbättras, spermierna blir kvalitativa;
 • är inte beroendeframkallande, vilket gör det möjligt att använda en identisk sammansättning av örter upprepade gånger (flera gånger om året);
 • eliminerar virus, inflammatoriska processer, ökar immuniteten
 • utmärkt interaktion med andra droger;
 • förebyggande av prostatacancer, andra manliga reproduktionsorgan;
 • stoppar utvecklingen av sjukdomen.

Välj de enklaste recepten

Berömda herbalists har tagit hand om människors hälsa under lång tid, vilket gör mycket effektiva recept som effektivt kan bekämpa inflammation i prostatakörteln.

Som alltid är de mest populära de enklaste som innehåller en eller två ingredienser:

 • En utmärkt assistent i kampen mot prostatit är ett vanligt grönt te, vilket inkluderar zink som normaliserar prostata. Om du inte har kontraindikationer kan några droppar ginseng tillsättas till nybryggt grönt te. Grönt te med prostatit gör det inte svårt för patienten att förbereda det, för det är tillräckligt för att bara lära sig att brygga det på rätt sätt och ta det bara i frisk form.
 • 5 gram skott orkidé häll brant kokande vatten, stäng locket. Exakt en timme senare är fytotan klar, om så önskas kan den sötas med honung. Effekten av fyto-te: förmedlar människans kropp till tonus;
 • ett annat, mycket enkelt och prisvärt recept för behandling av prostatit - regelbunden användning av en infusion i tepulver. Effekten är inte lika effektiv som ovanstående phyto-te, men för att förebygga en obehaglig sjukdom är infusionen av te-svampen mycket användbar.

Om du inte är en följd av komplexa avgifter, välj det enklaste receptet för urologiskt te.

Komplexa avgifter

Prostatit är rädd för denna agent, som eld!

Du behöver bara ansöka.

Herbalists på lager har mycket mer komplexa recept, vars effektivitet har testats av många patienter, här är några av dem:

 • recept nummer 2 (phyto tea № 11): Detta urologiska te med prostatit innehåller mer än 10 komponenter. Basen för denna produkt är björkknoppar, hagtorn, johannesört, kamomillapotek. På grund av rekommendationerna i urologi, phytotea №11 allmänt känt bland målgruppen efterfrågan som ett värdefullt komplement effektivt, vilket gör att fly från prostatakörteln;
 • receptnummer 1: Blad av en björk, en plantain, en kärna, höften hälls av ett brant kokt vatten. Samlingen bör insisteras i flera timmar, efter måltider upp till tre gånger om dagen. Denna samling kan vara lite komplicerad av några droppar rädisjuice. Den senare har länge etablerat sig som ett kraftfullt antiinflammatoriskt läkemedel som klarar av sjukdomar i urinvägarna.

Handlingsområdet för phyto tea № 11 är väldigt brett. Verktyget fungerar enligt följande:

 • Lättnar smärta i det urogenitala området
 • normaliserar blodcirkulationen i det lilla bäckenet;
 • har en positiv effekt på patientens psyke;
 • normaliserar matsmältningsorganet;
 • normaliserar spermiernas sammansättning
 • normaliserar hormonbalansen
 • reducerar toxiciteten i urinområdet;
 • fungerar som ett lokalt antiseptiskt medel som underlättar urolithiasisförloppet;
 • när du mottar urinernas fyto-muskel kommer i tonen uppstår urinering utan smärta.

Te från prostatit Seleznev kan också användas som ett förebyggande medel som förhindrar inflammation i prostata, andra reproduktionsorgan av en man.

Tack vare kompositkompositionens multikomponentkomposition är en av de mest användbara drinkarna med prostatit

"Monastery Collection" är en mycket populär fitochayem, utvecklad enligt de antika recepten av Vitrysslands munkar. Berömda herbalister har genom långa studier valt ut komponenter i sin komposition som har en fördelaktig effekt på manskroppens tillstånd och ökar effekten av varandra. Noggrant urval av ingredienser ger en fantastisk effekt, styrka och uthållighet - så att du kan karakterisera effekten av denna samling. Varje komponent har en speciell åtgärd.

Marsh Air - läker påverkade vävnader, tar bort smärtsamma känslor. I St John's Wort - en annan funktion är det involverat i restaurering av prostatakörtelceller. Yarrow, medicinsk kamomill tar bort inflammation, njurar - rengör blod, stärker immuniteten.

Field horsetail är ansvarig för att förbättra urinering.

Sammansättningen av "Monastic te" inkluderar en hundros, ett känt förråd av vitaminer, vilket på kort tid väsentligt ökar immuniteten.

Den unika sammansättningen av denna växtbaserade samling stoppar övergången av prostatit till det kroniska skedet.

Phytotea "Ermak" är också ett eftertraktade adjuvans mot prostatit. Den består av löv av badana, eliminerar inflammation, stimulerar immunsystemet. En trevlig smak av drycken är också en fördel av badan.

Ett kraftfullt antiseptiskt medel i denna samling är cowberryblad, deras åtgärder tillåter inte den inflammatoriska processen att överföras till andra system. Grushanka, som har en diuretisk effekt, normaliserar arbetet i genitourinary systemet.

St John's wort skyddar infektionen. Som en phytoncid i denna samling står alla kända vinbär.

Dess doftande löv ger samlingen en unik lukt och smak.

Phyto "Ermak" i enkla fall och används som det främsta medlet för behandling av prostatit, dess kraftfulla effekt på kroppen tillåter män att bli av med sjukdomen.

Några nyanser att ta växtbaserade kosttillskott

Att veta sammansättningen av växtbaserade samling, effekten av varje komponent på kroppen, är lätt att välja ett fytotom från prostatit.

Men i alla fall måste du konsultera en läkare som ansvarar, kanske i växtbaserade samlingen är en komponent där du har kontraindikationer.

Rekommendationer från en specialist hjälper dig att välja det optimala alternativet för din kropp. Tänk inte att phytotea med prostatit kan tas med godtycklig, när som helst och i vilken dos som helst. Det här kraftfulla verktyget kräver att du är så systematisk och metodisk i bruk som traditionella droger.

Vi måste också komma ihåg att behandlingen av prostatit inte är kompatibel med att röka, dricka alkohol. För att behandlingen ska bli så framgångsrik som möjligt bör man ta hand om rätt näring, en hälsosam och hälsosam sömn.

Användbar video

På vilka växtberedningar som erkänns som effektiva i kampen mot prostatit kan du lära av videon:

 • Eliminerar orsakerna till cirkulationsstörningar
 • Försvinner försiktigt inflammation inom 10 minuter efter att ha tagits

Ört te är ett effektivt sätt att behandla och förebygga prostatit.

Prostatit är en vanlig sjukdom som många män som har korsat 30-åriga ansikte.

Trots den snabba utvecklingen av medicin är det mest effektiva sättet att behandla inflammation i prostata ört. Det viktigaste är att välja rätt komposition.

Prostatit, vad är det och orsakerna till det

Prostata hos män ligger på toppen av blåsan nära ändtarmen. Det är en körtel, täckt av muskler, som skär, stimulerar ejakulation.

Med inflammation ökar prostatakörteln, vilket kallas prostatit.

Enligt statistiska data diagnostiseras denna sjukdom hos 11% av den totala hanepopulationen.

De exakta orsaker som orsakar inflammation i prostata, medicin är okänd.

Det finns dock faktorer som väsentligt ökar risken för uppkomsten:

 1. Infektioner orsakade av virus och bakterier;
 2. Felaktig kost;
 3. Venereal sjukdomar;
 4. Låg fysisk aktivitet;
 5. Stress, brist på ordentlig sömn och vila;
 6. Långvarig avhållsamhet från sexuell aktivitet.

Fördelar med örtte med prostatit

Effektiviteten av behandlingen av prostatainflammation med avkok av medicinska örter är erkänd av både folkläkare och modern medicin.

Fördelarna med växtbaserade infusioner och buljonger bekräftas av många recensioner och är följande:

 • Bekämpa skadliga mikroorganismer som bidrar till utvecklingen av patologi
 • Öka immunförsvaret för hela organismen;
 • Förbättra kvaliteten på spermierna;
 • Bidra till återställandet av sexuell aktivitet;
 • Bli av med spasmer av blodkärl;
 • Minska inflammation.

Till skillnad från mediciner, te från prostatit:

 1. Praktiskt taget inga kontraindikationer;
 2. Ger inte beroende
 3. Kan kombineras med läkemedel och andra terapeutiska metoder;
 4. Kan användas för förebyggande ändamål.

I kampen mot prostata sjukdom kommer traditionellt svart te inte att användas. Terapeutiska egenskaper är olika endast speciella samlingar av örter.

Ört te mot prostata inflammation

En populär samling från prostatainflammation består av höfter av hundrosen, mödrar, löv av plantain och björk. Komponenter i samma mängd blandas, 200 ml kokande vatten tillsättes och 12 timmar infunderas.

Ta infusion efter måltider tre gånger om dagen.

Monastic te

Receptet för denna effektiva anti-prostata-samling av örter kom från ett kloster i Vitryssland och omfattar:

 • St John's wort som har en egenskap som återställer celler;
 • Marsh ayr, som har en anestetisk och helande effekt;
 • Yarrow tar bort inflammation;
 • Blad av nässla, ökande immunitet;
 • Blomställningar av kamille, som har antimikrobiell effekt;
 • Field horsetail, vilket förbättrar urinering;
 • Rosehip, som innehåller en stor mängd vitaminer.

Hemligheten i samlingen är det kvantitativa förhållandet mellan ingredienserna - det är omöjligt att reproducera det exakta receptet själv.

Använd klostret ska vara minst 3 gånger om dagen, efter lika lång tid - för 200 ml kokande vatten 1 tsk medicinalväxter.

Uppehållstid - 3 veckor, du behöver inte sluta använda förut, trots att tecken på sjukdomen har försvunnit.

Vide-ört

Ivan-te anses vara en helande ört, som har stora användbara egenskaper. Hjälper fullständigt härda prostatit vid det inledande skedet av dess utveckling, och minskar signifikant symptom på manifestation i kronisk form.

Ivan te har en antimikrobiell, lugnande, analgetisk och immunostimulerande effekt. Innehåller en stor mängd vitamin C, tanniner, flavonoider, eteriska oljor.

Det finns flera recept för att brygga te från prostatit:

 1. Den vanligaste och enkla - 1 tesked av växten hälls 200 ml kokande vatten, tagen tre gånger om dagen;
 2. I 200 ml kokt vatten tillsättes en matsked av löv och blommor av pilgods, lämnad i 10 timmar i en termos för infusion. Ta två gånger om dagen för 100 ml;
 3. En matsked av växten och ett glas kokt vatten blandas, i en timme, det infunderas och filtreras sedan. Drick före måltid på en matsked tre gånger om dagen;
 4. En matsked av en rot av en växt insisteras 20 minuter i 200 ml kokt vatten, det filtreras. Att äta före måltider tre gånger om dagen för 3 matskedar;
 5. I lika stora proportioner blandad med pilgods med roten av nässla, fälthästar, humlehoppar, goldenrod. En tesked planter läggs till 200 ml kokande vatten, insisterar en timme. Det accepteras istället för traditionellt te.

Du kan inte förbereda infusionsanläggningen för framtida användning, det förlorar dess helande egenskaper. Avkoket som förbereds på mottagningsdagen kommer att vara effektivt.

Behandlingsperioden för prostatit är 10 dagar, efter en månad avbrott upprepas mottagningen.

Te från prostatit

Prostatakörteln ligger nära ändtarmen och urinblåsan. Kroppen i sig består av två delar, dess funktion är att stimulera de muskelkontraktioner som behövs för att utföra utlösningen. Inflammatorisk process, lokaliserad i prostata, bidrar till ökningen. De flesta män som är i riskzonen är män som är äldre än 40 år. För att bli av med patologi krävs komplex behandling. Förutom läkemedelsterapi ingår te från prostatit.

Våra läsare rekommenderar

Vår regelbundna läsare blev av med PROSTATIT genom en effektiv metod. Han kontrollerade det på sig själv - resultatet av 100% - ett fullständigt bortskaffande av prostatit. Detta är en naturlig honungsbaserad lösning. Vi kollade metoden och bestämde oss för att rådgöra med dig. Resultatet är snabbt. DEN EFFEKTIVA METODEN.

Det finns faktorer som orsakar förvärring av problemet, bland dem:

 • Infektiös infektion.
 • Felaktig matintag.
 • Fysisk inaktivitet.
 • Stress.
 • Otillräcklig sexuell aktivitet.
 • Brott mot den hormonella bakgrunden.

På grund av den ökade storleken sätter prostatakörteln tryck på urinblåsan och urinröret. Dessa patologiska förändringar leder till ett svårt urinfrisättning, frekventa samtal, som uppträder på natten, problem med erektion. I avsaknad av snabb behandling övergår akut prostatit till kronisk form.

Fytoterapi kan ge en positiv effekt. Med hjälp av det tas de kliniska manifestationerna av sjukdomen bort och återhämtningen kommer närmare, vilket bevisas under kliniska prövningar. Patienter som deltog i dem noterade förbättring av deras välbefinnande.

Fördelar med te i behandlingen av prostatit

Läkningskompositioner för te används i många patologier. Maximalt resultat erhålls genom att använda flera användbara växtkomponenter. Av stor betydelse är ordningen för bearbetning av råvaror och systemet att ta det färdiga läkemedlet mot prostatit. För att klargöra nyanserna av behandlingen kan du få en läkare.

Om du brygger te på ett ordentligt sätt och när du använder det för att följa alla läkares rekommendationer om behandling med prostatit, kommer den positiva effekten att manifesteras ganska snabbt. Varaktigheten av behandlingen beror på svårighetsgraden av sjukdomen och de naturliga ingredienserna som har valts för te. Användningen av naturliga ingredienser bidrar till:

 • Förbättra kvaliteten på halvflödet.
 • Cupping av foci av inflammation.
 • Återställ sexuell aktivitet.
 • Acceleration av regenerering av skadade vävnader.
 • Stärka kroppens försvar.
 • Avlägsnande av spasmer av blodkärl.

Phytoteas används för medicinska och förebyggande ändamål. Detta beror på förekomsten av flera fler fördelar. Läkemedel mot prostatit, som kännetecknas av en naturlig komposition, har inga speciella kontraindikationer, orsakar inte beroende och biverkningar. De kombineras med preparat av syntetiskt ursprung, terapeutisk gymnastik och fysioterapi.

Du kan använda örtte för te mot prostatit, även friska män. Särskilt om de:

 • Äldre än 35-40 år.
 • Har inte en permanent sexpartner.
 • Är engagerad i arbetsaktivitet, förutsatt att ett långt sittande på ett ställe.
 • På grund av professionella förpliktelser påverkas av låga temperaturer.
 • Mer än andra är mottagliga för infektion.

Profylax av prostatit innefattar regelbunden användning av speciella växtbaserade läkemedel, normaliserad daglig rutin, balanserad kost, prostata massage och fysisk aktivitet. Organismen för varje patient är individuell, därför behandlas (profylax) efter en diagnostisk undersökning.

Te te från prostatit

Det finns många sorter av te, vars användning förbättrar tillståndet i prostatakörteln. En man som värderar sin hälsa bör inte ignorera sätten att behandla prostatit, som överförs från generation till generation. "Farmors recept" med korrekt ansökan kommer att ge många fördelar.

Örtte

Det finns en universell samling för te, vilket är bra för sjukdomar i genitourinary systemet. Den innehåller följande växter:

 • Rosehip (frukt).
 • Björk (löv).
 • Groblad.
 • Hjärt.

Komponenter mot prostatit tas i samma proportion, efter noggrann blandning. Ett par skedar av den färdiga kompositionen hälles i ett glas kokande vatten, behållaren är stängd med ett tätt lock och lämnas ensam i 12 timmar. I sista skeden är det bara att spänna teet. Läkemedlet konsumeras tre gånger om dagen efter att ha ätit. Vid användning av en samling mot prostatit i förebyggande syfte reduceras antalet procedurer till två gånger om dagen.

Positivt svarat på fytosfären № 11. Den innehåller stevia, björklöv, Echinacea, groblad, Cypern, Stilla, kamomill, johannesört, timjan, enbär, åkerfräken, mjölon. Te har hälsofrämjande, antiinflammatoriska, diuretiska, antiseptiska, lugnande och toningegenskaper.

Ett utmärkt verktyg för behandling och förebyggande av prostatit är monastisk te. Den består av St John's wort, Rosehip, Ayr sump, Field horsetail, Kamomile, Yarrow, nässla. Ingredienser mot prostatit väljs i en unik proportion. Receptet, som hjälper till med prostatit, är bara känt för tillverkaren. Te, bryggd på sin grund (1 tsk blandning per 200 ml kokt vatten), drick tre gånger om dagen. Behandlingsförloppet är 3 veckor. Läkaren kan ändra tiden baserat på patientens individuella egenskaper eller förbättringar i hans tillstånd.

Multikomponentformuleringar med prostatit är mycket effektivare än de som framställts på basis av endast en växtbaserad ingrediens. Var och en av komponenterna kännetecknas av dess verkan. Mint, linne och maskros t ex präglas av spasmolytiska och analgetiska effekter. Tavolga, naglar, svarta poppelknoppar lindrar symtomen på den inflammatoriska processen. Ginseng, selleri, persilja, Pasternak, Aralia Manchu och Ivan te öka libido, förbättra erektil funktion.

Toning te

Du kan behandla prostatit med infusionen av Yatryshnik. Detta är termen flerårig växt, vilket effektivt eliminerar obehag och smärtsamma förnimmelser som uppstår vid inflammation i prostata. Orchis är listad i den röda boken. För behandling tar det bara 5 g av knölarna. För att göra te, hälls de i ett glas kokande vatten. Den erhållna blandningen sätts på en mörk och torr plats. Den färdiga kompositionen kan sötas med honung. Använd inte det mer än 2 gånger om dagen.

Grönt te

Den terapeutiska effekten av grönt te manifesteras av en diuretikum, antioxidant, antiinflammatorisk verkan. Detta gäller endast för kvalitetsföreningar. Det innehåller också användbara mikroelement och vitaminer. Hans regelbundna intag minskar sannolikheten för att utveckla en malign neoplasm. Dricka te från prostatit kan inte vara mer än tre gånger om dagen. Brewprocessen beskrivs på förpackningen. Överstiga inte den föreskrivna dosen av te. Detta har en skarp förändring i blodtrycket.

Urologiskt te

Denna förening för te kan hjälpa till vid problem med urinering. Dess användning gör det möjligt att stärka det genitourinära systemet och kroppen som en helhet. Urologiskt te ordineras ofta till patienter som lider av partiell dysfunktion hos njurarna, blåsan och prostata. Detta beror på de uttalade analgetiska och antiinflammatoriska effekterna.

Te ökar patientens immunitet, förhindrar utseende av stenar i njurarna och urinblåsan. Som en del av samlingen för beredning av urologiska te kan hittas Daisy, Ålandsrot, randigt, Sporysh, ringblomma, ros, fänkål, pepparmint. Brew den medicinska kompositionen enligt följande: sätt 1 tsk av samlingen i grytan, häll den 200 ml med kokande vatten och insistera ca 10 minuter. För att förbättra smaken läggs citron och honung till te. Urologisk komposition ordineras ofta för förebyggande ändamål.

Vide-ört

Från denna komponent prepareras terapeutiskt te mot prostatit. Denna fleråriga växt kallas också Kipreem melkotsvetnym. De använder den för att behandla sjukdomar som påverkar det manliga reproduktionssystemet.

Ivan-te ska samlas på platser som ligger långt ifrån produktionsbyggnader, vägar och stora städer. Gräset absorberar giftiga ämnen, därför använder man en växt, en person kan inte återhämta sig, men blir förgiftad. Kiprej hjälper till att hantera sådana patologier som:

 • Hyperplasi av prostata.
 • Neoplasma av en malign natur.
 • Adenom av prostata.

Efficacy te prostatit på grund av närvaron av vitaminer (från grupp B, C), pektin, aminosyror, flavonoider, hanerola, eteriska oljor, tanniner, kalium, kalcium, järn, koppar och magnesium. Kiprei melkotsvetny har antibakteriella, lugnande, antiinflammatoriska och analgetiska effekter. Tack vare denna växt stabiliseras produktionen av testosteron. Detta är ett manligt hormon, vars brist är orsaken till erektil dysfunktion och prostatit.

Insamling av Ivan-te köps faktiskt hos ett stationärt apotek. Då kan teet bara bryggas i rätt proportion. Om växten samlades oberoende, är det nödvändigt att följa reglerna för bearbetning.

Helande egenskaper har blomställningar, rötter, löv och stjälkar. Du kan torka dem både individuellt och tillsammans. De naturliga komponenterna i prostatit bör inte utsättas för direkt solljus och ljus från lampan. Torktiden överstiger inte 10 dagar. Därefter är växten marken, placerad i en burk och täckt med lock. Denna blandning kan användas för att göra medicinskt te och avkok mot prostatit.

Det finns flera sätt att brygga te. Ta en matsked med medicinsk komposition, lägg det i en tekanna och häll kokande vatten. Sedan sätts infusionen på ett mörkt ställe och väntar på 2-3 timmar. Därefter måste vätskan filtreras. Ta te tre gånger om dagen före måltiderna. Den dagliga dosen är 120 ml. Varaktigheten av behandlingen beror på läkarens utnämning. Te ska bryggas dagligen och den färdiga produkten ska förvaras i kylskåpet. Ju mer det kostar, desto mindre användbara ämnen är det kvar.

Applicera Ivan-te, du kan uppnå ytterligare resultat vid behandling av prostatit. Ämnen i dess sammansättning, lindra sömnlöshet, bidra till eliminering av irritabilitet, depressiv sjukdom. Som ett resultat ökar arbetsförmågan, vitaliteten och immuniteten.

När du använder medicinskt te enligt föreskrivet schema finns inga biverkningar. Kontraindikationer observeras inte, i samband med detta är te på basis av Kipreya ordinerat för de flesta patienter. Ett undantag görs för patienter som lider av överkänslighet mot växten. Innan behandlingen behandlas bör prostatit samråda med din läkare.

Finns det några kontraindikationer

Fytoterapi ordineras om mannen inte har en allergisk reaktion på komponenterna i läkemedelsuppsamlingen för te. Patienten ska följa det föreskrivna systemet för att ta och dosera med prostatit. Annars finns det biverkningar. Människor som har en historia av kroniska sjukdomar i utsöndringsorganens och matsmältningssystemens organ bör vara försiktiga.

Med hjälp av te från medicinska örter kan endast kliniska manifestationer av prostatit avlägsnas. För att bli av med grundorsaken krävs en rad terapeutiska åtgärder, särskilt om sjukdomen har blivit kronisk. Efter behandlingens slut bör man inte glömma förebyggandet.

Frånvaron av obehagliga symptom efter regelbunden användning av te är inte en indikator på återhämtning. Framsteg i behandlingen av prostatit och andra sjukdomar i genitourinärsystemet kan endast bekräftas av en urolog efter att ha erhållit resultaten från kontrolllaboratorier och instrumentstudier. Ignorera dem inte värt det. På grund av en ytterligare undersökning kommer den behandlande läkaren, vid behov, att justera behandlingen av prostatakörteln och mönstret av teförbrukning.

Det är möjligt att efter återhämtning finns det fortfarande tid att besöka sjukhuset. En förutsättning är avslaget på alla skadliga beroenden och "felaktig ätning". Detta kommer att bidra till att utesluta möjligheten till återfall och förhindra återinfektion. Om den återställda personen följer en specialists rekommendationer, kommer prostatit inte tillbaka till honom.

Vem sa att det är omöjligt att bota prostatit?

Har du en PROSTATE? Redan mycket pengar försökt och ingenting hjälpte? Dessa symtom är bekant för dig inte av hearsay:

 • konstant smärta i underlivet, skrotum;
 • svårighet att urinera
 • sexuell dysfunktion.

Det enda sättet att använda? Vänta och inte agera med radikala metoder. Prostatit kan vara CURED! Gå till länken och ta reda på hur specialisten rekommenderar behandling av prostatit.

Te från prostatit

Ett stort antal äldre män lider av inflammation i prostatakörteln. Te från prostatit kan vara ett bra sätt för dem att lätta sin situation och bli av med några symtom. Beroende på vilka komponenter som ingår i kompositionen kan du uppnå analgetisk, antiinflammatorisk, diuretikum, antitumör eller andra åtgärder. På grund av det stora antalet variationer av blandningsanläggningar kan du hämta sådana kontraindikationer som inte berör patienten.

Behandling av prostatit med örtte har pågått i årtionden, detta är en beprövad och effektiv behandlingsmetod. Med hjälp är det omöjligt att skada kroppen, och om alla rekommendationer följs, kommer resultatet av fytoterapi inte att vara långt innan det kommer. Arbetet med medicinska växter är dock fortfarande långsammare än det för tabletter, så glöm inte det senare.

Vad är prostatit?

Prostatit är en inflammatorisk sjukdom i prostatakörteln, karakteristisk för män på 40 år. Nyligen framträder det alltmer i en tidigare ålder, för på representanter för det starkare könet verkar mycket mer negativa faktorer än tidigare. Innan sjukdomen behandlas är det nödvändigt att ta reda på vad som är orsaken till det. Att leda till inflammation kan:

 • Bakteriella infektioner och parasiter överförs sexuellt
 • Inflammation eller infektion, vars fokus ligger i andra organ (patogener överfördes av en ström av blod eller lymf)
 • Maloaktiv livsstil
 • Dålig mat, dåliga vanor
 • Försvagad immunitet

Provoke prostatit kan stressa, brist på sömn, konstant känslomässig upplevelse. Förebyggande faktorer av sjukdomen är hypotermi, trauma, långvarig sexuell avhållsamhet.

Med tiden av prostatit är uppdelad i akut och kronisk. Vanligtvis börjar det första steget först, och utan rätt behandling passerar den andra etappen.

För inflammation i prostata kännetecknas av symptom som urineringstest, åtföljd av smärta, avbrott i strålen, frekvent urinering på toaletten på natten. Sällan är det en nedbrytning av erektilfunktionen - smärtsam utlösning, en svag och kort erektion, morgonrörelsens försvinnande. I det akuta skedet är tillsatta frossa och feber, och när allokering av ett stort antal inflammerade vävnader toxiner - berusning (huvudvärk, illamående). För behandling av patologi uppmuntras läkare att dricka mediciner och delta i fysioterapi. Hjälpmetod - folkmedicin som innefattar användningen av fyto-te från prostatit. Specialister accepterar vanligtvis initiativet för behandling på ett positivt sätt och löser det, föreskriver lämpliga doser och registreringsfrekvensen. Det rekommenderas inte att engagera sig i självmedicinering.

Phytotea för behandling av sjukdom

Från terapeutiska tear kan en man förvänta sig en rad positiva åtgärder. Förbered dem, han kan hemma själv eller köpa den i färdig form i apoteket. förekommer oftast bland de komponenter dryck kamomill, johannesört, nypon, ingefära och andra. Tea prostatit inom farmacin kan innehålla flera ingredienser, och består av en. Vad kan du förvänta dig av honom:

 1. Förbättring av styrka
 2. Förstärkning av immunsystemet
 3. Förhindra tidig utlösning
 4. Förbättringar i metaboliska processer
 5. Minskade kolesterolnivåer i blodet
 6. Förstärkning av blodkärl etc.

Tänk på vilka te som används vid behandling av prostatit.

Monastic te

Klostret är en av de mest populära samlingarna för behandling av sjukdomar som prostatit, diabetes, infertilitet, helminthios, etc. För varje sjukdom har den en något annorlunda komposition, eftersom olika patologier kräver olika effekter som olika växter kan ge. Samlingen innehåller:

 • Blomstring av den gyllene staven. Växten har en diuretikum och antiinflammatorisk effekt, främjar normalisering av ämnesomsättningen, lindrar urineringsproblem. Användbar för matsmältningssystemet, hjälper till att hantera hudsjukdomar
 • Björkblad. De tar bort inflammatoriska processer, stärker kroppens skyddande funktioner, minskar de negativa effekterna av stress. Kan arbeta som ett antiseptiskt medel, inte ge upphov till tumörprocesser, bidra till att återställa vävnader
 • Knotweed. Normaliserar genitourinsystemets aktivitet, har en hemostatisk och antiinflammatorisk effekt. I stora antal kan skada
 • Kamilleblommor. Växten har kraftfulla förmågor för att minska inflammation och bedövning, hjälper nervsystemet, höjer aptiten, skyddar mot förkylningar
 • Corn stigmas. De har en rik kemisk sammansättning, så de mättar kroppen med användbara element. De stöder immunitet, förhindrar tillväxt av cancer, har koleretisk och diuretisk effekt
 • Sekvensen. Det har en positiv effekt på nervsystemet, stabiliserar blodtrycket, normaliserar ämnesomsättningen. Det kan ta bort inflammation, stärka kroppen, ta bort toxiner
 • Nard. Det har antibakteriell verkan, hjälper matsmältningen, minskar fokuset på inflammation och förbättrar blodcirkulationen.

För att göra en kopp te behöver du 1 tsk. Häll kokande vatten och låt det brygga i 3-5 minuter. Därefter, utan filtrering, drick en drink, upprepa proceduren 2-3 gånger om dagen. I buljongen kan du lägga till lite honung eller citron. De första resultaten av behandlingen kan ses efter en vecka.

Klostret från prostatit kan köpas på apotek eller webbutik till lägsta priser. Kostnaden för ett paket är cirka 1000 rubel, vilket är mycket mindre än priset på alla droger du behöver dricka om sjukdomen ökar. Och i förebyggandet av denna drink kan spara mycket mer pengar.

Fytotju 11

På apotek, kan du hitta en insamling av växter från prostatit hur Phyto 11. Han har sin officiella uttalande om tillämpning där det är skrivet att te kan användas för olika typer av prostatit, prostatacancer adenom, andra inflammationer i könsorganen (uretrit, cystit), symptom, medföljande mäns klimakteriet. Vilka åtgärder kan du förvänta dig av ett läkemedel:

 1. Cupping av inflammatoriska processer
 2. Eliminering av smärt syndrom
 3. Förbättrad blod- och lymfcirkulation
 4. Avkoppling av glattmuskelvävnad (underlättar urinering)
 5. Rengöring av urinvägarna från toxiner
 6. Förebyggande av komplikationer av prostatit

Du kan också notera restaureringen av hormonbalansen, förbättra erektilfunktionen, förebygga prematur utlösning och öka uthållighet i sängen. Phytotea 11 är användbart för matsmältningssystemet, det har en fördelaktig effekt på patientens psykomotionella tillstånd. Sammansättningen av denna lösning innefattar sådana växter som kaprej nedolistniy, kamomill, njurar av björk, rot av aira och lakrits, frukter av enbär och andra. På grund av att te säljs i påsar är det nödvändigt att helt enkelt bryta en bit i 200 ml kokande vatten för beredningen.

Dricka en drink krävs två gånger om dagen, varaktigheten av behandlingen är 2-3 veckor. Inom medicinen finns det en hel del kontra: tromboflebit och trombos, ökad blodkoagulering, autoimmuna sjukdomar, akut njur krämpor.

Grönt te

Grönt te med prostatit ger en hel del vitaminer, mikroelement, aminosyror och andra ämnen till en man. Var och en av dem kan förbättra sitt tillstånd på ett eller annat sätt. Förväntas från grönt te kan diuretisk effekt, antioxidantverkan och förbättrar ämnesomsättningen. Vilka användbara ämnen finns i dess sammansättning:

 • Tanniner (har antiinflammatorisk och baktericid effekt)
 • Koffein (en alkaloid med stimulerande och diuretisk verkan)
 • Vitaminer C och P (ger skydd mot tumörutveckling, förhindrar trombos)
 • Katekiner (har en antioxidant effekt, utsöndrar toxiner och "dåligt" kolesterol)
 • Aminosyror, mikroelement, etc.

Ta rätt bryggt grönt te är för män som har prostatit eller vill undvika denna sjukdom. Det är också användbart att dricka det genom att vilja undvika onkologiska patologier, ateroskleros. För att bli av med inflammation i prostata är det värt att bryta 3 matskedar råvaror i 0,5 liter kokande vatten. Efter 20 minuter sänka drycken, dela upp i 2 delar och drick på en tom mage på morgonen och på kvällen.

Med försiktighet ska te tas för män med lågt blodtryck, men patienter med högt blodtryck kommer bara att dra nytta av det. Om du undrar om det är möjligt att dricka söt te med prostatit, så kommer svaret att vara positivt. Till honom kan du lägga till en sked socker eller honung, den andra är bättre. Kom ihåg att bladen inte står med kokande vatten, utan bara med varmt vatten (tills luftbubblor dyker upp).

Urologiska avgifter

Urologisk insamling kan hänföras till homeopatiska läkemedel för behandling av prostatit. Till honom tar doktorn ganska ofta, för flera växter kan omedelbart stoppa symtomen och lindra patientens tillstånd än en ört. Sammansättningen av drycken kan innefatta olika komponenter, oftast är det:

 1. kamomill
 2. St John's Wort
 3. knotweed
 4. briar
 5. Njurbjörkar
 6. Hjärt
 7. Thymus, etc.

Låt oss föreställa oss flera recept för beredning av urologiskt te med prostatit, om du vill göra det själv och inte köpa det i färdig form på apoteket. Ta 1 tesked björkknoppar, rosen höfter, moderna och plantain. Alla ingredienser hälls i 500 ml kokande vatten, varefter det är berusat för 3 måltider, en timme efter en måltid. En annan urologisk samling innehåller 4 delar växtblad och 3 delar av hästet i fältet och rötterna på blomkålen.

Efter blandning av ingredienserna, ta 1 matsked av samlingen och häll 2 koppar kokande vatten. För en timme, insistera på te, stänga behållaren väl. Ta 250 ml innan du lägger dig i en uppvärmd form. Varaktigheten av behandlingen ska vara minst 2 veckor.

kamomill drink

I folkmedicin med prostatit tillgriper ofta användningen av kamomill. Det tas dock inte bara genom munnen utan också behandlas med härdande enemas. Bland de terapeutiska åtgärderna hos växten är:

 • Ökad svettning
 • Stärka kroppens försvar
 • Eliminering av smärta
 • Förstöring av patogena bakterier
 • Minska puffiness av vävnader
 • Mättnad med vitaminer och andra användbara element

Att förbereda kamomillte för att förhindra prostatit eller eliminera denna obehagliga sjukdom är mycket enkel. Det är nödvändigt att hälla i en kapacitet på 30 gram blomställningar och häll 1 kopp kokande vatten. Efter 30 minuter filtrerar buljongen och dricker under dagen. Du kan lägga 1 sked full av honung till drycken. Behandlingen varar 1-2 veckor.

Med roten av ingefära

Ginger har verkligen unika egenskaper som används vid behandling av en rad olika patologier. För hankroppen kan han vara en riktig hjälpare för att förbättra det genitourära systemet. Ginger ökar styrkan, förbättrar processen med spermatogenes, ökar sexuell lust. Roten kan förbättra blodcirkulationen i det lilla bäckenet, lindra inflammation och urinera.

Gingerdryck bereds från gruel i vilken växtens rot är markerad. Ta 1 tsk. rå, häll 2 glas kallt vatten. Därefter kokas vätskan och hålls kvar i elden i 20 minuter. De dricker te både varmt och kallt.

Kontraindikationer för mottagning ingefära är sår i magsäcken och tolvfingertarmen 12, urolitiasis, en kroppstemperatur över 38 grader, hepatit eller cirros.

Inte alla har möjlighet att förbereda ovanstående buljonger dagligen. Men om du behöver köpa en drink måste du veta var apoteket säljer te från prostatit. Du hittar den i avdelningen med homeopati eller medicinska växter, tk. Avgifter eller blandningar av en eller flera växter kan användas mot flera sjukdomar på en gång.

Te med prostatit

Enligt officiell statistik lider ungefär 16% av männen i vårt land av prostatit. Samtidigt kallar många experter numren i intervallet 35-85%.

En sådan stor skillnad i data beror på det faktum att inte alla söker medicinsk hjälp, försöker läka med hjälp av gamla "farmor" metoder.

I rättvisa är det värt att säga att många av dem är riktigt effektiva. Särskilt populära är olika te från prostatit, vilket ofta hjälper till att besegra sjukdomen, om situationen ännu inte har lanserats.

Vad är prostatit?

Prostatakörteln är bara hos män, och den ligger under blåsan. Den består av två halvor, mellan vilka är urinrörets övre del. Uppgiften för denna kropp är utvecklingen av en speciell hemlighet som ingår i spermierna. Det blockerar också urinröret under erektion och hjälper till att orsaka utlösning.

Ibland ökar denna körtel och växer i storlek, vilket orsakar smärta och obehag vid urinering. De främsta orsakerna - infektioner, undernäring, stress och brist på sömn, dåliga vanor, ohälsosam, stillasittande livsstil och brott mot sexuell aktivitet.

Men oftast är drivkraften för utvecklingen av sjukdomen sammanflödet av flera omständigheter. Beroende på huruvida sjukdomen är akut eller kronisk kan behandlingen avvika. I de flesta fall kan modern medicin hitta rätt lösning, viktigast av allt - kör inte sjukdomen.

Det är mycket viktigt att övervaka din hälsa, undvika stress och hypotermi, delta i en tvist och utesluta tvivelaktiga sexuella kontakter. Det blir inte överflödigt och konsumtionen av friska drycker, till exempel örtte.

Svart och grönt te med prostatit

Det mest populära i vårt land är svart te. Med prostatit är det inte kontraindicerat, men det är inte heller värt att dricka det i stora mängder.

Starkt svart te är ett effektivt diuretikum. Dessutom irriterar det något av blåsans slemhinnor, vilket leder till att man urinerar. Patienter med prostatit och så lider av konstant obehag i urinvägarna, så gör situationen värre genom att missbruka svart te, inte värt det.

Grönt te är mycket mer användbart i detta avseende. Det har också en diuretisk effekt, men det irriterar inte urean och mättar kroppen med användbara ämnen. Men drycken ska inte vara stark. Ett bra grönt te bryggs flera gånger, dess sammansättning och koncentrationsförändring. Med prostatit kan du dricka tre eller fyra koppar av drycken, om du bara bryter upp samma blad flera gånger.

Te svamp med prostatit

Det finns en uppfattning att en drink från te-svampen hjälper till att hantera symptomen på prostatit. Faktum är att inte alla patienter har märkt åtminstone några positiva förändringar efter användningen.

Denna dryck är verkligen användbar för hela organismen och har en återställande effekt, men det hjälper mycket lite från prostatit.

Om du bestämmer dig för att försöka behandla prostatainflammation med en sådan kvass, kan du använda det populära receptet: Vätskan beredd med en tepampa, häll i en liter burk och sätt på ett mörkt ställe i 4 dagar. Temperaturen ska vara rumstemperatur. Ta läkemedlet 100 ml före varje måltid. Det är önskvärt att detta händer 4 gånger om dagen. Behandlingsförloppet varar 3 månader utan avbrott.

Sammansättningen och verkan av sådana infusioner studeras praktiskt taget inte, varför det är nödvändigt att varna den behandlande läkaren om det föreslagna experimentet.

Herbal infusioner av prostatit

Inflammation av prostata är en mycket vanlig sjukdom, därför finns det många människors metoder att behandla det. Det bör förstås att deras effektivitet inte är hög och med prestationerna från modern medicin inte kan jämföras.

Därför lita inte helt på örtmedicin och fördröja besöket till läkaren. Ört te kan endast fungera som en välsmakande drink och hjälpmedel för behandling, men inte ett läkemedel.

Te från prostatit från orkidéerna

Orchis är en flerårig växt med ätbara knölar. De används som medicinska råvaror. Vanligtvis från knölarna förbereda en slimy avkok, som hjälper till med sjukdomar i matsmältningsorganet. Dessutom har rötterna antiinflammatorisk och återställande verkan, och hjälper också till med prostatit och sexuell impotens.

Den terapeutiska slemen är tillverkad av torkade knölar. De behöver slipa, häll kallt vatten och koka så att det ser ut som en gelé. Du kan också göra te. För att göra detta häller 3-5 gram torkade knölar ett glas kokande vatten och insisterar hela natten. De dricker en sådan dryck på morgonen, som te. Visst är hans smak inte den trevligaste, så du kan lägga lite socker eller honung till det.

Urologiskt te med prostatit

Detta är en ganska komplicerad örtsamling, inklusive många olika växter - kamomill, sträng, bergsklättrare, kalendula, hundros, mint, etc. En sådan rik komposition gör det till ett mycket effektivt förebyggande och återställande medel som hjälper till att förhindra utvecklingen av inflammatoriska processer, inklusive i prostata. Om patienten redan lider av prostatit, kommer en sådan drink att minska smärta och inflammation, normalisera urinering, återställa sexuell funktion.

Förutom behandlingen av prostatit hjälper denna dryck till att förhindra bildandet av stenar i njurarna och urinblåsan.

Matlagning urologiskt te är mycket enkelt - du måste hälla en tesked urter med kokande vatten och insistera 5-7 minuter. Därefter måste drycken filtreras. För smak kan du lägga till lite honung eller citron.

Ivan te med prostatit

Drick från willow-te - en av de mest populära botemedel mot prostatit. Det har en lätt smärtstillande och antibakteriell effekt, stärker kroppen och bekämpar inflammatoriska processer. Förbered te, häll en matsked av torrt råmaterial med ett glas kokande vatten. Det tar ungefär en timme att insistera. Drick infusion från pilgry i en halvtimme före varje måltid 3-4 gånger om dagen.

För att öka effektiviteten av infusionen kan den beredas genom att tillsätta andra användbara örter. Mycket populär drink från willow-te, rötter av nässla, horsetail och hoppkeglar. Alla örter måste blandas och förvaras i tätt slutna behållare. Brew te på samma sätt.

Herbal Remedies för prostatit

Om du inte har några allergier mot något av de medicinska örterna kan du säkert ändra recepten så att samma te inte är tråkigt. Den mest populära kompositionen är dogros (frukter), väv av nässla och växtfäste, motherwort. Alla ingredienser blandas i lika stora volymer. För att förbereda en dryck, hälls en matsked råvara i ett glas kokande vatten och insisterade i 20-30 minuter. Nettle i detta recept kan ersättas med björkblad. Drick det bättre efter att ha ätit.

I terapeutiskt te från prostatit kan du lägga 3-4 droppar tinktur av ginseng. Men med högt blodtryck eller överexcitation betyder det att detta är kontraindicerat.

Ett användbart tillägg till teet kommer att vara pepparrot eller rädisjuice, men smaken av detta kommer förstås att leda till. Också i drycken kan du lägga till lite knölar i orkidéerna. Och för att förbättra smaken av te, lösa upp en sked med honung, och du kan också släppa lite citronsaft. Om du lyssnar på alla rekommendationer från läkare, och alkohol och starkt kaffe ersätts med örtte, kommer prostatit snabbt att återgå.

Phytotea med prostatit

Idag finns det många sätt att bekämpa prostatit - från läkemedel till folkmedicin. Inte alla män gillar tanken på att dricka tabletter på grund av kontraindikationer och biverkningar. Medel för traditionell medicin i detta avseende är mycket säkrare. Te från prostatit är en välsmakande och enkel medicin som kan klara av detta problem. De kan köpas på apoteket eller förberedas självständigt.

Fytoprodukt från prostatit

Den största effekten av att använda hemläkemedel kommer att vara om du börjar fytoterapi vid de första stadierna av inflammation i prostatakörteln. Te kommer att klara båda stadierna - akut och kronisk sjukdom, samt förhindra utseende av hemorrojder.

Fytoterapi kommer att stoppa manliga problemet, ta bort symptomen. Herbal preparat används för denna situation.

Vilken inverkan gör

Örter som ingår i kompositionen har en välgörande effekt på kroppen:

 • Återställ reproduktionssystemet;
 • Stärka immuniteten
 • Antalet levande spermatozoa ökar, ejaculation ökar;
 • Bli av med virusen som utlöste inflammationen;
 • Ta bort vaskulära spasmer
 • Dispergerar volymen av ämnen.

Vilka drickar du att dricka?

För att eliminera problem med prostata, använd följande typer av te:

 • Ivan-te;
 • grönt;
 • urologi;
 • herbal;
 • ingefära;
 • Te svamp;
 • Kamomill.

För att uppnå den förväntade effekten måste du välja kompositionen korrekt.

tonic

I medicin används orkidéerna (eller den norra orkidéen, Kukushkins tårar) aktivt. För buljongen måste du ta 5 g knölväxter, häll dem 250 ml kokande vatten och lämna i 7-8 timmar i mörkret. Drycken konsumeras varje dag. Eftersom det har en viss smak kan du lägga till lite honung.

grön

Forskare har visat att grönt te med prostatit hjälper till att minska risken för prostatacancer i hälften! Dessutom kommer det att skydda mot förstoring av körteln och utseendet av prostata adenom.

Receptet för att dricka är enkelt - bara brygga det rätt. Glöm inte - grönt te hälls inte över med kokande vatten! Vattentemperaturen bör vara 60-70 ° C. Du måste insistera från tre till sex minuter. Dryck ska inte vara bittert - det är ett tecken på sin inaktuella. I det här fallet är det bättre att avstå från att äta.

urologisk

Denna fytoprodukt från prostatit anses vara den mest effektiva, speciellt i kombination med läkemedelsbehandling och en hälsosam livsstil.

Vanligtvis innehåller kompositionen: kamomill, elecampan, en sträng, sporisk, mint, kalendula, hundros, fänkål. 1 tsk Samla upp 250 ml kokande vatten och låt stå i ca 5-7 minuter. Att dricka phytotea vid behandling av prostatit bör vara tre gånger om dagen.

Egenskaper av Ivan The Tea

Det är lättast för oss att hitta denna smalbladiga växt. För en terapeutisk dryck, ta 1 tsk. lätt krossade löv, häll dem nästan kokande vatten och låt det brygga i en halvtimme, drick sedan i taget. Det tas två gånger om dagen före måltiderna. Kursen för växtbaserad medicin är minst två veckor. Av alla slags teer mot en obehaglig sjukdom är ivan-te det läckra. Det är garanterat att få glädje.

monas

Denna dryck används för att behandla en kronisk form. Helt av med sjukdomen, kan han inte, men kan lindra symtomen och minska deras manifestation.

Det har följande effekter:

 • Lindrar smärta
 • Det tillåter inte att sjukdomen går in i akut stadium;
 • Det tillåter inte adenom;
 • Förbättrar styrkan;
 • Avlastar urinering.

Denna samling är inte till försäljning på apotek. Du kan bara köpa den på Internet. Priset för ett paket är ca 1000 rubel.

För att förbereda infusionen ska 10 gram samling hällas med kokande vatten och omedelbart spännas (för att skölja bladen). Därefter häll igen och insistera 15-20 minuter. Drick 3-4 gånger om dagen. Hastigheten är sex gånger i månaden för profylax. I behandlingen - tills symtomen försvinner.

Naturliga avgifter

 1. Ta bladen av björk, växt-, morwort och vildrosbär. Komponenterna häller kokande vatten och insisterar lite. Drick tre gånger om dagen en timme efter att ha ätit.
 2. Örtteor, som inkluderar: myror, sporisk, Johannesjurt, kräftor, njurbjörk, kamomill, immortelle, kalendula, sträng och elecampan.
 3. Ta bär av hundros, plantain, nässla, motherwort. 1 msk. Häll ett glas kokande vatten, insistera tills det kyls.

Använd tre gånger om dagen.

 1. Seleznevs komposition - i sin sammansättning: björk, enbär, kalendula, hundrosa, kalamus, nässla, plantain, motherwort, kamille. Alla dessa komponenter har en välgörande effekt på prostata.
 2. En mushroom - denna infusion hjälper inte alla. Men med regelbunden användning stärker den immuniteten och dödar virus.
 3. Ginger dryck. Denna växt är känd för sin "chock" effekt på immunsystemet. Rotera ingefärret ca 2,5 cm i storlek, galler, häll kokande vatten och insistera lite. Drick med honung, mint och citron.
 4. "Ermak": löv av pepparrot, lingonberries, vintergrön och vinbär, blommor av mallin, aspenbark, Johannesört.

Hur lång tid att dricka för effekt

Te påverkar kroppen vid behandling av prostatit uteslutande individuellt. Någon som det hjälper efter några dagar, kommer någon att behöva en vecka. Kursen är i genomsnitt 21-30 dagar. Under denna tid går symtomen vanligtvis bort, sjukdomsförloppet lindras. Men sluta inte ta det när det gäller lättnad.

Med vad det är möjligt att kombinera fytoterapi

Användningen av växtberedningar ensam botar inte inflammation i prostata. Vi behöver ett integrerat tillvägagångssätt:

 • antibiotika;
 • vitaminer;
 • Massage (dess olika typer);
 • Hälsosam livsstil
 • Övergivande av dåliga vanor
 • Korrekt näring;
 • Eliminering av riskfaktorer.

Kontra

Eftersom örtte är en naturlig lösning är listan över kontraindikationer minimal, men det är värt att ta hänsyn till.

Kan inte tas på:

 • Intolerans av minst en komponent eller allergi mot det;
 • Vissa kroniska sjukdomar (det är bättre att konsultera en läkare).
 • Om det är ett njurfel, ta det inte utan konsultation.

När inflammation i prostatakörteln inte rekommenderas användningen av svart te - närvaron i koffein försvårar körtelns tillstånd, speciellt om du föredrar en starkt bryggd dryck.

Yttrande från specialister

Trots det faktum att många läkare är skeptiska till folkläkemedel, anses te i kampen mot inflammation i prostata vara effektiva. De lindrar inte bara symptomen, utan lindrar också inflammation.

Det bör komma ihåg att även en välkänd och populär drink kanske inte har rätt effekt på dig. I dessa fall borde du prova andra recept (det finns många av dem, så att välja rätt blir inte svårt).

Det anses att i vissa fall är örtbehandling ännu effektivare än medicineringen (det betyder inte att du kan vägra att gå till en specialist).

Urologer varnar dock att, trots komponenternas naturlighet, bör du noga observera proportionerna, om du själv förbereder läkemedlet och inte köper färdigt te från prostatit i apoteket. I synnerhet, ignorera inte kontraindikationerna, glöm inte om medicinering, prostata massage och en hälsosam livsstil.

slutsats

Växtbaserade preparat, som döms av de många recensionerna, är ett effektivt sätt att lindra symtomen på sjukdomen, för att avlägsna inflammation och smärta. Fytoterapi används endast av män som ett komplement till läkemedel och förfaranden. Det är omöjligt att besegra sjukdomen med hjälp av vissa te. Även om de lindrar de uppenbara symptomen är det viktigt att arbeta på källan till den urologiska sjukdomen.

De flesta recepten är inte bara användbara, men också läckra. I dem, förutom dessa komponenter, kan du lägga till honung och citron. Vanligtvis känns effekten av drycker några dagar efter starten. Kursen handlar om en månad med profylax, tills symtomen försvinner under behandlingen. Många samlingar kan förberedas på egen hand, och en multikomponent eller innehållande sällsynta växter (eller rötter), fytotea från prostatit säljs på apotek eller på Internet.