Huvud
Massage

Herbal samling för blåsor

Lämna en kommentar 11,553

Bred användning användes i den urologiska samlingen för cystit och andra patologier i det genitourära systemet. Det har i sin sammansättning ett komplex av läkningskomponenter, som alla har speciella egenskaper som kan normalisera genitourinsystemets funktion, stoppa inflammatoriska foci och stärka kroppens skyddande funktioner. Kollektion för behandling av cystit hos kvinnor och män kan köpas på apoteket eller tillverkas självständigt hemma och följa upp formeln.

Pharmacy Phytoset

För behandling av blåsans inflammation innehåller behandlingskursen olika urologiska avgifter som avlägsnar inflammatoriska processer och njure-teer som hjälper till att eliminera smärta i njurarna, som ofta åtföljer cystit. Den mest effektiva är klosterkollektionen av Father George, som består av 16 medicinska örter. De använder monastiska insamlingar från blåsor, njursjukdomar och andra sjukdomar i det genitourära systemet, och applicerar det också för att förbättra en persons allmänna tillstånd, normalisera ämnesomsättningen och stärka immunförsvaret.

Klosterteor renar tarmarna från cancerframkallande ämnen, minskar läkemedlets toxiska effekter och neutraliserar effekterna av stress. Dessutom förstärker klostret hjärtmuskeln, normaliserar blodtrycket och förser kroppen med alla nödvändiga spårämnen och vitaminer. Ta ett klosteravgift för blåsning ska vara två gånger om dagen för ½ kopp före måltiderna. Det finns olika växtbaserade cystitis-tinkturer, vilket visar höga resultat för behandlingen av blåsan.

"Fitonefrol"

Behandling av cystit med örter gör det snabbt och smärtfritt, och viktigast av allt, inga biverkningar för att klara av sjukdomen. "Phytonefrole", som ett av de mest effektiva sätt som används vid behandling av blåsor, innehåller i sin sammansättning bärbär, dillfrukt, kalendula blommor, rotdel av vild peppar och mynta. Producerade fytopreparationer i form av filterpåse, som bryggs i kokande vatten med en hastighet av 100 ml flytande 2 påsar. Insistera en halvtimme och konsumera 100 ml tre gånger om dagen i 20 minuter före måltid. Behandlingsperioden för "Phytonefrole" beror på svårighetsgraden av sjukdomsförloppet och är vanligtvis 2-4 veckor.

"Leros urologiska"

Använder en urologisk växtbaserad botemedel mot cystit 3-5 gånger om dagen för ett glas. Brew drycken omedelbart innan du tar, häll 250 ml kokande vatten 1 tepåse. I sammansättningen av detta läkemedel från företaget "Leros" är:

 • björnbärbroschyrer;
 • rotdel av nötkreatursgräs
 • björkblad;
 • persilja
 • nässlor;
 • rölleka;
 • knotweed;
 • äppelblommor.
Tillbaka till innehållet

Altai samling № 28

Komponenterna i ett naturligt medel som är avsedda för behandling av blåsor är:

 • hundrosa frukter;
 • linfrön;
 • fälthästsail
 • björkblad;
 • roten del av lakrits
 • dillfrukt;
 • tranbärsblad.

De förbrukar fytosporer för cystitis med ett 1 ounce glas under måltider på morgonen, vid lunch och på kvällen. Behandlingsförloppet är 4 veckor och kan vid behov utökas till fullständig botemedel. Brew phytotea från beräkningen: 1 filterpåse för 200 ml kokande vatten. Insistera på 15 minuter, kläm sedan och sätt vatten till den ursprungliga volymen.

Samling "Urologisk" vid behandling av blåsor

Ursprungsuppsamlingen "Urologisk" utfärdas i form av pulver eller torkat krossat råmaterial och innehåller i sin sammansättning följande naturliga komponenter:

 • dillfrukt;
 • Roten del av Eleutherococcus;
 • blommor av marigold medicinska;
 • pepparmint;
 • björnbärsblad.

Det finns 2 sätt att förbereda ett diuretikum:

 • Vatten. Placera 2 filterpåse i en emaljad behållare och häll ½ kopp kokande vatten, täck behållaren med lock. Låt dig insistera i en halvtimme, pressa och tillsätt vatten till föregående 100 ml. Ta till behandling av cystit i ett halvt glas i 20 minuter före frukost, lunch och middag.
 • Buljong. Häll 200 g glas kokande vatten 2 mer skedsamling och lägg i ett vattenbad. Efter en halvtimme, lämna buljongen i 10 minuter, filtrera och vrid ut råvarorna. Återgå den ursprungliga volymen, fyll upp det renade vattnet. Använd en helande avkok för att eliminera cystit 20 minuter före måltiden, 1/3 kopp från morgon, lunch och kväll. Behandlingsförloppet är 14-28 dagar.
Tillbaka till innehållet

Fyto-te "Renal"

Utbredd användning vid behandling av inflammatorisk process av blåsan har hittat örtte "njur". Den innehåller 12 härdande växtbaserade ingredienser som har en fördelaktig effekt på genitourinary systemet som helhet. Njurinsamlingen omfattar:

 • knotweed;
 • herdens handväska;
 • skott av fälthästsail
 • groblad;
 • majs stigmas och pinnar
 • pepparmynta löv;
 • blomställning av svart älderbär;
 • rotdel av wheatgrass;
 • rygg av burdock
 • blomställning av kamomill;
 • den roterande delen av den medicinska maskrosan;
 • blommor av vit akacia.

Det är mycket effektiv njursamling, inte bara vid behandling av cystit, utan även prostatit, pyelonefrit, prostata adenom, prostatit och nefrolitiasis. Ta njurte med cystit rekommenderas för 100 ml före måltid två gånger om dagen. Receptet för dess förberedelse är enkelt, tillräckligt för att hälla ett glas kokande vatten 3 g samling och insistera 20 minuter, sedan filtrera och tillsätt renat vatten till den ursprungliga volymen.

Läkemedlet från willow-te

Anta ofta ett botemedel mot behandling av en medicinsk växt, som ivan-te, även kallad kiprej. Den används på olika områden av medicin, tack vare sin kända effektivitet, vilket beror på växtens sammansättning. I den gräsbevuxna delen av willow-te innehåller en stor mängd protein, vilket anses vara en oumbärlig energikälla, liksom polysackarider och tanniner. I plantens lövverk och dess rotdel finns koncentrat av tanniner och slem och i vegetabiliska fibrer - vitaminer, askorbinsyra, mangan, järn, koppar. För att få en medicinsk dryck från sprayen behöver du en matsked hackade löv och ett glas kokande vatten. Komponenterna blandas och lämnas för att infusera i 2 timmar. Använd kiprejnyj te från en cystit före måltid tre gånger om dagen på 75 ml.

Insamling av örter hemma

Valfria te från blåsan köpa i apotek, de kan tillverkas och självständigt hemma, men följer bara de grundläggande reglerna:

 • Endast dessa växter används som samlades på en ekologiskt ren plats. Passa inte på gräset, rippat nära vägen.
 • Sammansättningen av fytosporan bör innehålla mer än 5 plantnamn. Om du inte hittade något kan du köpa det separat på apoteket.
 • Efter skörden krossas gräset till 3-5 mm.
 • För att förbereda läkemedlet tas växter strikt i den angivna dosen. För buljonger och infusioner är andelen råmaterial och vatten 1:10.
 • Komponenterna av läkemedlet bereds i ett vattenbad i en glasbehållare och insisterar i ca 30 minuter. Du kan också hälla råvaror med kokande vatten, lite värme och lämna i 12 timmar för att insistera.
 • Klara drycker lagras i kylskåpet i högst 72 timmar.
Tillbaka till innehållet

För lindring av de första symptomen

Eliminera de primära symtomen på cystit kommer att hjälpa följande recept:

 1. Förbered i lika delar frön av lin, marshmallows och skogs marshmallow.
 2. Ta 20 g samling, fyll i en termosflaska och häll 20 ml kokande vatten.
 3. Låt till infusera i 4 timmar, filtrera.
 4. Drick tre gånger om dagen före en måltid för 1/3 kopp.
Tillbaka till innehållet

Läkemedel med antimikrobiell och diuretisk verkan

För behandling av cystit måste du ta mediciner som syftar till att öka urinproduktionen och förstöra bakterier som provocerar blåsans inflammatoriska process. En utmärkt medicin baserad på växtbaserade ingredienser är följande:

 1. Blanda majsstammar, björkpinnar, bärbär och gröna i samma delar.
 2. Ta 20 g av samlingen och häll en mugg kokande vatten.
 3. Lämna infusionen i 5 minuter, spänna genom gasbindning, vikas i 3-4 lager.
 4. Drick 75 ml före måltid tre gånger om dagen.
Tillbaka till innehållet

Antiinflammatorisk infusion

För att avlägsna inflammatorisk process vid en cystit är det möjligt med effektiv antiinflammatorisk beredning, för vilken beredning det krävs att ta på en liten sked fänkålfrön och blad av en burberry. Komponenterna av läkemedlet häller en krus med kokande vatten och lägg det i 2 timmar, filtrera sedan och drick 50-60 ml tre gånger om dagen.

Hur effektivt är te från blåsan?

Mer än två miljoner kvinnor i Ryssland har blåsor. De flesta av dem har sjukdomar i det genitourära systemet, åtminstone en gång i livet. Cystitis betyder inflammation i blåsan. Sjukdomen uppstår ofta på grund av infektion, men kan också vara ett resultat av fysisk eller kemisk skada. Cystitis uttrycks av frekvent urinering och smärta i detta fall.

Orsaker till cystit

Bakterier är den vanligaste orsaken till blåsor. De flesta infektioner som infekterar blåsan faller i urinröret från miljön. Kvinnor är särskilt benägna att cystit, eftersom deras urinrör är kort och ligger nära anusen. Infektion är vanligt under graviditeten. I de tidiga stadierna slappar musklerna kring urinröret och gör det lättare för bakterier att komma in i urinblåsan. Senare, den förstorade livmoderpressen på honom kan förhindra förödelse. Allt som gör att urin stagnerar i urinblåsan, hjälper till att bilda och reproducera infektionen.

Behandling av cystit med te

Blåsans inflammation tar lång tid att återhämta sig. Det bästa sättet att behandla är att dricka mycket vätskor varje dag, läkare rekommenderar 8-9 glas per dag rent vatten. Kvinnor dricker mindre än män. Det är därför de är mer benägna att drabbas av sjukdomen.

Om grönt te

Grönt te är känt för sina hälsosamma egenskaper. De kan ersätta det vanliga vattnet. Daglig konsumtion av grönt te kommer att tvätta bort alla toxiner från kroppen. Drycken ska vara av god kvalitet. Förekomsten av polyfenoler i grönt te hämmar tillväxten av de viktigaste bakterierna: gram-positiv och gramnegativ. Grönt te är en naturlig behandling för infektioner i urinblåsan. Och dessutom kan han berika kroppen med vitaminer och proteiner, vilket är mycket viktigt för människor. För att bota cystit, för att öka immuniteten, behöver du dricka en drink varje dag.

Fördelar med njure te

Olika tillverkare kan producera njurte med olika sammansättningar. Därför kan dess kemiska beståndsdelar skilja sig.

Det måste innehålla:

Ett annat namn är orthosiphon-stämpling. Den är gjord av denna växt. Det medicinska örtets populära namn är kattens mustasch. Dessutom har njurte i sin sammansättning många örter som räddar från cystitis.

Den innehåller:

 • St John's wort;
 • salvia;
 • tansy;
 • löv av tranbär och andra örter.

Ibland används den av kvinnor som vill gå ner i vikt. Och det är också användbart för cholecystit, ödem och gikt.

 • alkalinisering av urin;
 • diuretisk effekt;
 • tvättning av njurarna;
 • bortskaffande av överskott av salter.

För att göra det måste du fylla 2-3 matskedar njurte med 0,5 liter kokande vatten, låt det brygga i ca 10 timmar. Efter detta måste du spänna och ta 20-30 minuter innan du äter. Behandlingen ska vara 2-3 veckor.

Vattenmelonte

Denna typ av te kan kokas på sommaren. För att du nu kan köpa eller växa den här underbara produkten.

För en drink lämplig mogen och saftig frukt. Det tar en fjärdedel av vattenmelonen. Det måste skäras ihop med en skorpa. I denna massa bör läggas ett glas vatten och en tesked socker, koka och koka till mjukade skorskor. Därefter måste du ta bort från värme, tillsätt 500 gram kokande vatten och en halv tesked grönt te. Insistera bör vara 20-30 minuter. Dryck erhålls med en underbar doft och lukt.

Tranbär te

Tranbär är en källa till antioxidanter. Det används vid behandling av sjukdomar i urinering, diarré, diabetes, magsjukdomar och leverproblem. Tranbärsjuice hjälper till att tvätta bakterier ur det genitourinära systemet, vilket förhindrar deras fastsättning i slemhinnan. Det används också ofta i kombination med antibiotika för att behandla kronisk inflammation i njurarna.

Med cystit kan du lägga till några skedar av tranbärsjuice eller bär till te. Och det är också användbart för cystitis att brygga en drink från den.

Örtte och te

Att dricka örtte är ett tidstestat sätt att bekämpa sjukdomar i urinblåsan och urinvägarna. Att öka mängden vätska som en person tar under dagen hjälper till att ta bort urin oftare, hindrar det från att stagnera och hjälper till att bli av med skadliga bakterier.

Björnbär av bärbärare

Björnbär innehåller en stor mängd tanniner (upp till 40%), vilket gör den till en av de mest kraftfulla astringenta örterna i naturen. Till skillnad från de flesta växter, som kan ha ett brett användningsområde, är bearberry används för infektioner och inflammationer i blåsan. Den innehåller en mängd användbara kemiska föreningar som bekämpar patogena mikroorganismer som finns i urinvägarna.

För att förbereda ett medicinskt avkok från blåsan, koka bladen på björnbäret i 15 minuter eller suga det över natten i kallt vatten. När du avkroppar kan du lägga till några andra användbara örter, som en säng, maskrosblad, persilja eller enbärsbär.

Det höga innehållet av tannin i bärbär kan bidra till illamående och kräkningar. Om sådana symptom uppstår, ska du sluta behandlingen.

Svart poppelknopp te

Den svart poplars knopp har en antimikrobiell och diuretisk effekt. Av dessa kan du också förbereda terapeutiskt te. För att göra detta ska flera matskedar svart poplar knoppar fyllas med ett glas kokande vatten, insistera 30 minuter, dränera. Ta det ska vara innan du äter.

Te från Altai-roten

KOren Altai undertrycker bakteriens tillväxt, hjälper till att rensa urinblåsan. Och det ökar också utflödet av urin och är ett effektivt sätt att förebygga blodets utseende i urinen.

För att förbereda behöver du:

 • 2 msk. skedar torkade eller färska althea rot;
 • gasväv;
 • 250 ml vatten;
 • honung (valfritt);

Det är nödvändigt att mala två matskedar fräsch rot av altai och linda den i en liten bit av gasbindning. Därefter bör du lägga det resulterande buntet av medicinalväxter i en kopp och hälla vatten, kokas. Insistera på te i 10 minuter och drick rekommenderas 2 gånger om dagen. Och du kan också lägga till honung efter smak.

Herbal Remedies

Pepparmynta och ingefära kan alkalisera urin (så att den inte blir så sur), vilket minskar den brännande känslan som följer med blåsan. Ginger tar bort inflammation, enbär bär används som ett diuretikum.

 • 2 msk. skedar av färska mintblad
 • 2 tsk torkade enbär bär;
 • 2 tsk fräsch ingefära;
 • 4 glas vatten;
 • honung och citronskivor (tillval).

För att förbereda drycken måste du sätta bär, mint och ingefära i en kastrull. Därefter bör du koka buljongen på en långsam eld i ca 7-8 minuter, och sedan spänna. Att söta drycken kan du lägga till en matsked honung, bäst serveras med en citronskiva. Drick 2-3 gånger om dagen.

Örtte från apoteket

Det finns många växtbaserade läkemedel som säljs på apotek. Från cystit används ofta fytogener under siffrorna 72-75. Förpackningen av örter indikerar hur man förbereder dem. Ofta är det nödvändigt att fylla i en liter kokande vatten 5 bordsskedar örter, insistera 6 timmar, stam. De är örter med olika effekter: antimikrobiella, uppstramande, blötläggda och andra.

Innan du börjar behandla, måste du konsultera en läkare. Örter har sällan biverkningar, men ibland är de närvarande. En person kan vara allergisk mot en viss växt. Vid eventuella komplikationer är det nödvändigt att sluta behandlingen och informera läkaren om det. Full återhämtning är möjlig när man kombinerar behandling med te med mediciner.

Herbal dues från cystit i apoteket: vilken är bättre att välja?

Cystit eller inflammation i blåsan kan behandlas på olika sätt, men tabletter eller andra mediciner har många biverkningar och skadar andra organ. För att bota patologi och inte skada kroppen köper många människor örtberedningar från blåsor.

Även om örter inte verkar så snabbt på kroppen som läkemedel, stärker de, tack vare deras naturliga ursprung, immunitet och behandlar cystitis. Låt oss ta reda på vilka växtbaserade behandlingar som effektivt behandlar inflammation och hur de påverkar patientens tillstånd.

Vilka örter hjälper till med blåsor?

När du behöver behandla cystit, föreskriver läkaren ett läkemedel som har följande effekter:

 • Stärker immunitet,
 • Eliminerar smärta,
 • Antiinflammatorisk effekt,
 • Antibakteriell verkan,
 • Förbättrar utflödet av urin.

I vissa fall kan blåsning endast härdas med läkemedel, men för förebyggande och terapeutiska ändamål är det nödvändigt att använda växtbaserade läkemedel. Experter rekommenderar att avgifterna tillämpas, eftersom de består av örter, vilka har olika terapeutiska effekter på kroppen.

Till exempel består samling 72 av citronbalsam, johannesört, linfrön, svarta elderbärblommar, rot av ayr, spårgräs och njurte. På grund av denna varierande komposition har te flera åtgärder på kroppen.

Antibakteriella effekter på kroppen har sådana örter:

Det är nödvändigt att dricka te med cowberry för att ta bort den inflammatoriska processen från urinblåsan. Cowberry frukter och dess löv används för att behandla cystitis.

Apotekskostnader

Bland växtbaserade avgifter kan tilldelas apotekskostnader. De skiljer sig från namn och sammansättning. I dessa samlingar plockas redan örter, för behandling av blåsor. De mest populära och effektiva är:

 1. Samlingsnummer 72.
 2. Insamling №75 i sin sammansättning har en björk knoppar, skott tuja, mejram, sparris rot, eukalyptus blad, persilja, knotweed, johannesört, pepparmynta, linfrön.
 3. Samlingsnummer 74 består av skott av Ledum, tallerknoppar, linfrön, mynta, stenglar av majs, St John's wort, medicinsk kråka, gräs av ryttare av fältet.
 4. Samlingsnummer 73 är gjord av prickly throat, altea rot, trefärgad violett, enbär frukt, kornblommor, nässla löv, kamille, mynta, linfrön.

Växter som utgör växtbaserade samlingar tillhandahålls av:

 • Bedövningseffekt,
 • Antiinflammatorisk effekt,
 • En analgetisk effekt,
 • Antibakteriell effekt,
 • Diuretisk effekt.

Alla dessa avgifter säljs på apoteket och de kan köpas till ett överkomligt pris.

Fitonefrol

Phytonefrol är ett botemedel mot blåsor. Det kallas även njurinsamling, eftersom det renar njurarna. Avgiften inkluderar:

 • mynta,
 • dill,
 • Lövbärbär,
 • Blommor av calendula,
 • Eleutherococcus rötter.

Alla dessa komponenter har antiinflammatorisk, antiseptisk, diuretikum, antispasmodisk effekt. Som en negativ effekt kan en allergi uppträda. Det är kontraindicerat att användas hos gravida kvinnor, barn under 12 år och under amning.

Leros urologiska

Urologisk samling består av växter som behandlar sjukdomar i det genitourinära systemet. Denna örtsamling består av:

 • nässla,
 • knotweed,
 • Sheets of Bearberry,
 • Björkblad,
 • Äldste blommor,
 • rölleka,
 • Röda persilja,
 • Röt av nötkreaturgräs.

Använd den här samlingen du behöver, minst fem gånger om dagen, ett glas vardera. För varje användning är det bättre att brygga nytt te. Denna samling är gjord av företaget "Leros".

Fyto-te "Renal"

Även om denna växtbaserade medel är avsedd för behandling av njurarna, används den också för att behandla cystit. Den består av:

 • Johannesört,
 • Röda av aira,
 • mynta,
 • Cowberry löv,
 • goldenrod,
 • knotweed,
 • Corn stigmas,
 • Blad av nässla,
 • Calendula.

Fördelen med denna samling är att den inte bara tar bort urinvägens inflammatoriska process utan också renar njurarna. På grund av sin varierande sammansättning påverkar fytotan positivt hela genitourinära systemet. Dessutom läker han:

 • prostatit,
 • Prostata adenom,
 • pyelonefrit,
 • Njursten.

Drick detta te två gånger om dagen, 100 ml före måltid. När du förbereder denna samling, ge honom 30 minuter att bryggas.

Altai samling № 28

Phytotea från Altai-serien består av:

 1. Löv av björk,
 2. Linfrö,
 3. nypon,
 4. Cowberry löv,
 5. Frukt av dill,
 6. Lakrits är bar,
 7. Gräs häststångsfält.

De viktigaste komponenterna i denna samling är cowberryblad. De har en diuretikum, antimikrobiell och antiinflammatorisk effekt. Tack vare det faktum att cowberry har många vitaminer, stärker det immunsystemet och läker hela kroppen.

Ta detta te tre gånger om dagen, ett glas vid en tid att äta. Behandlingsförloppet varar i en månad. Vid behov kan du förlänga behandlingstiden.

Urologisk diuretisk insamling

Ursprungsuppsamlingen frigörs, både i form av råmaterial och i form av ett pulver. I sin sammansättning har den:

 • Frukt av dill,
 • Lövbärbär,
 • mynta,
 • Blommor av medicinska ringblommor,
 • Röda av Eleutherococcus.

Du kan förbereda detta te på två sätt. Först - häll 100 gram kokande vatten två paket te. Låt honom brygga i ca 30 minuter och pressa ut säckarna. Då måste du tillsätta 100 g kokt vatten. Du måste dricka det tre gånger om dagen för 100 gram, 20 minuter före måltid.

Det andra sättet är att förbereda buljongen. Du måste hälla 200 gram kokande vatten, två matskedar med en uppslamning av råmaterial. Efter blandning av läkemedlet ska det läggas på ett vattenbad och koka i 30 minuter. Låt därefter buljongen brygga och dra upp det. Ta buljongen tre gånger om dagen, 20 minuter innan du äter 25 gram. Behandlingsförloppet varar i en månad.

Vide-ört

Detta te består av en enda växt - örtte och te. Fortfarande - den här anläggningen heter Cypern. Denna ört används oftast för behandling av cystit, eftersom den utför ett antal funktioner:

 1. Eliminerar infektion,
 2. Avlägsnar den inflammatoriska processen,
 3. Tar tillbaka organen i genitourinary systemet,
 4. Utför rollen som antipyretisk,
 5. Lindrar smärta,
 6. Har en lugnande effekt på hela kroppen.

Ivan te hjälper kvinnor att bli av med tröst och smärtsamma förnimmelser med menstruation. För att göra avkoket effektivt måste du varje dag brygga ett nytt te. Häll inte socker i buljongen och brygg det i ett glas och förseglad behållare.

I Ivan-te finns det mycket protein, tack vare vilket det ger kroppsenergin. Det är också rikt på järn, koppar, tanniner, polysackarider, tanniner, mangan, askorbinsyra och olika vitaminer.

Tsistofit

Herbal samling Cystophyte används som profylax mot urinblåsan. Det hjälper också att återställa kroppen efter cystitis. Den innehåller:

 • Rot av Eleutherococcus spiny,
 • Cowberry löv,
 • rölleka,
 • persilja,
 • Björkblad,
 • Extrakt av palmetto.

Du kan också använda den för att eliminera läckage. Vitaminer, som ingår i örter, stärker mänsklig immunitet och hjälper kroppen att bekämpa infektioner. Gravida kvinnor måste använda denna samling med försiktighet.

Hur använder man fytogener?

Fytogener kan användas för extern användning och inuti. Tekniken för att göra tinkturer kan vara annorlunda. Några brygggräs. Någon kokar det och ger tid att brygga. Det finns de som lagar gräset på ångbadet. Varje förberedelsemetod är användbar på sin egen väg, men det är väldigt viktigt att buljongen infunderas.

Du kan också använda växtbaserade bad och bad. Inte alla avgifter är lämpliga för sådana förfaranden, så du behöver konsultera en läkare. Ett bad med örter kan ta cirka 15 minuter. När man gör bad för lokal behandling är det viktigt att veta att i slutet av proceduren måste du rengöra blåsan så att buljongen kommer in i urinkanalen.

Som du kan se finns det många sätt hur man behandlar cystit med örtmedel. Det är viktigt att denna behandlingsmetod inte skadar, så utan att ha råd med en läkare kan det inte.

Växtberedningar hemma

Vissa vill göra urtete själva hemma för att veta exakt vilka ingredienser som finns. Men du måste hålla sig till tekniken för matlagning, så att te hade den önskade effekten i cystitis. Låt oss titta på några av kraven.

 1. För att förbereda läkemedlet måste du använda örter, plockas på ett miljövänligt ställe. Riva inte växter som växer nära vägen.
 2. Slip inte gräset väldigt mycket.
 3. Samlingen bör innehålla minst fem namn på örter. Om du inte hittar några växter, köp dem i apoteket.
 4. Följ anvisningarna för att förbereda buljongen.
 5. Dagligen förbereda nya tinkturer.
 6. Infusera buljongen i en glasbehållare.
 7. Drycken kan förvaras i kylskåpet.

Om du följer alla dessa rekommendationer kan du förbereda en läkande växtbaserad samling som inte skadar kroppen och bota cystitis. Det är viktigt att observera proportionerna och doserna vid användning.

Gör örtblåsan?

Som vi har sett finns det många växtbaserade behandlingar som hjälper till att bota eller förhindra cystitis. Du måste dock använda medicin för att behandla patologi. Örter stärker immuniteten och kan ta bort den inflammatoriska processen, men det är svårt för dem att övervinna en infektion som orsakar inflammation i urinblåsan.

Växtbaserade preparat kan användas som förebyggande åtgärd mot denna patologi. Konsultera med läkaren vilket te hjälper dig och inte orsaka en allergisk reaktion.

Hur fungerar njurtea med cystitis?

Cystitis är en sjukdom som kräver komplex behandling. Det omfattar både medicineringsterapi och åtgärder som syftar till att hjälpa blåsan att behålla sina naturliga funktioner och undvika komplikationer. För att göra detta är patienterna förskrivna diuretika, liksom njurte och örter. De hjälper till att snabbt ta bort patogen mikroflora. Njurte med cystit med regelbunden användning hjälper inte bara att avlägsna inflammation och irritation av blåsans slemhinna, utan också för att stoppa bakteriens tillväxt och aktivitet.

nytta

I folkemedicin ges njurte och örtberedningar särskild uppmärksamhet. Med regelbunden användning kan patientens tillstånd förbättras. Det här verktyget har tre viktiga användbara egenskaper:

 • diuretisk verkan, på grund av vilken processen med utlakning av patogena bakterier sker snabbare;
 • antiinflammatorisk effekt, som tar bort mukosalt ödem och normaliserar blåsans och njurarnas funktioner
 • antiseptisk verkan, på grund av vilken tillväxten av bakterier stannar.

struktur

Det finns många typer av njuravgifter, men nästan alla ingår ett antal växter. Oftast används följande komponenter som medicinska råmaterial för njurte:

 1. Linfrön. Tack vare närvaron av ett stort antal användbara ämnen har en allmän hälsoeffekt och hjälper till att bekämpa inflammation i det urogenitala systemet.
 2. Lövbärbär. De har diuretika och antimikrobiella egenskaper på grund av innehållet av hydrokinon. För behandlingsanvändning lämnar inte bara, men även unga stammar av en växt.
 3. Löv av plantain. De har antiinflammatorisk och helande effekt och dödar också patogena mikroorganismer. Särskilt effektiv mot stafylokocker, streptokocker och Pseudomonas aeruginosa.
 4. Orthosiphon staminate (kattens mustasch). Obligatoriskt gräs i kompositionen av njurte. Har den starkaste diuretiska effekten, minskar smärta och brännande känsla, tar bort irritation av slemhinnorna i urinvägarna.
 5. Cowberry löv. Innehåller många vitaminer och mineraler, har en allmän hälsoeffekt. Ha antiinflammatorisk, antiseptisk effekt.
 6. St John's wort leaves. De har en läkande och smärtstillande effekt, har en diuretisk effekt. De fungerar som antibakteriella och antiseptiska medel.

Hur man tar

Till skillnad från mediciner, bör njuravgifter och te med blåsor vara berusade under lång tid - från 30 dagar eller mer, med avbrott i 6-7 dagar. Samlingar bryggs och får stå i 1-2 timmar, använd 0,3 eller 0,5 kopp före varje måltid. För förebyggande behandling kan du dricka te 1 gång om dagen före måltiden. Det är viktigt att ta en paus i 1-2 veckor. Då kan du börja ta botemedlet igen för att förhindra återkommande cystitis.

Kontra

Trots de användbara egenskaperna hos örter som utgör te, måste du noggrant läsa kontraindikationerna för var och en av dem.

Bearberry rekommenderas till exempel inte för gravida kvinnor och barn, och några av plantorna är kontraindicerade för ett antal sjukdomar. Därför måste du konsultera en läkare innan du börjar ta sådana medel. De vanligaste kontraindikationerna är:

 • kroniska sjukdomar, vilket leder till en försening i urinering
 • allergisk mot örter;
 • njursvikt och njursten;
 • hjärt- och leverfunktion
 • komplicerad graviditet och amning.

Fytoset kan vara farligt för kroppen i närvaro av någon av ovanstående egenskaper. Av den anledningen kan du inte ta dem själv, du måste alltid gå igenom undersökningen och kontakta en läkare.

Tillämpning under graviditet

Gravida kvinnor rekommenderas att endast använda njurtee när de ordineras av en läkare, om andra behandlingsmetoder är oacceptabla. Detta beror på att gravida kvinnor har högre risk för ödem. Den mest säkra delen för kvinnor i positionen är orthosiphon stamen, men det kan, om det inte kontrolleras, skada kroppens mor och barn. Kursens varaktighet och dos under graviditeten kommer att skilja sig från den traditionella behandlingsregimen. Allt beror på kvinnans tillstånd och fostrets utveckling.

Kan jag ge barn

Användning hos unga barn rekommenderas inte. Om det behövs kan läkaren förskriva barn under 12 år en liten dos (5-10 ml infusion). När det används för barn över 12 år krävs en specialistkonsultation.

Farmaceutiska produkter

Kommersiellt tillgängliga apotek kan delas upp i flera grupper. De klassificeras enligt frisättningsformen (i engångspaket eller lös), enligt aktiv ingrediens, typ av terapeutisk effekt och även avsedd användning för en viss patientgrupp. De mest populära typerna av avgifter och te som kan köpas på apoteket:

 1. Nephrofit är en fytospora som har visat sig vara den mest effektiva cystitisreaktionen. Örter som ingår i dess sammansättning (bärbär, mint, kamomill, majsstammar etc.), ger antiinflammatorisk effekt, lindrar spasmer och irritation.
 2. Fyto-te "Altai" - ett läkemedel som är vanligt både bland kvinnor och män. Basen av samlingen är bladen av tranbär, kompositionen innehåller kamille, sporach och rot av auraen. Te hjälper till att minska svullnaden genom att öka utsöndringen av vätska från kroppen, lindrar spasmer och undertrycker inflammation.
 3. Phyteonfrol är en diuretik och antiseptisk örtberedning. Kompositionen innehåller sådana örter som dillfrön, bärbär, ringblommor, pepparmynta och rot av Eleutherococcus.
 4. Urofyton är njurte med innehållet i Johannesört, plantain, björk, calendula, horsetail och lakritsrot. Effektiva slagsmål mot infektioner, undertryckande av bakteriernas aktivitet, normaliserar genitourinsystemets aktivitet.
 5. Nephron är ett botemedel baserat på tranbärsblad. Kompositionen innehåller dessutom: humle, majsstammar och andra urinväxter. Te brunn tar bort inflammation, är en antiseptisk.

Var och en av dessa växtbaserade doser har kontraindikationer. Rådfråga din läkare om deras användning.

Matlagning hemma

Växtbaserade preparat för behandling av cystit kan framställas oberoende. Men recepten av traditionell medicin bör överenskommas med den behandlande läkaren, liksom dosen av te. För beredning av phyto-tea hemma kan du köpa färdiga avgifter, inte mindre användbara kommer att vara de som torkas och förbereds självständigt.

Recept 1. Orthosiphon te från stamen kan beredas enligt följande:

 1. 3 msk. l. örter häll 1 kopp kokt vatten och lägg blandningen på ett vattenbad.
 2. Efter 10-15 minuter måste du tömma buljongen.
 3. Den resulterande kompositionen måste spädas med kokt vatten för att göra 1 kopp te (200 ml).
 4. Dela vätskan i 3 delade doser och drick under dagen innan du äter.

Recept 2. Hemma kan du göra te från kobär, jordgubbar och currants.

För att göra detta, blanda dem i följande proportioner:

 • tranbär (löv) - 4 delar;
 • vild jordgubbe (löv, stjälkar) - 10 delar;
 • svart vinbär (löv) - 6 delar.

200 g av denna blandning kommer att kräva 1 liter kokande vatten. Gräs bör hällas med kokt vatten och lämnas för att tillåta buljongen att svalna till rumstemperatur. Drick te 3-4 gånger om dagen för 100-200 ml.

Recept 3. För beredning av te från björk behöver du:

 • att blanda i jämn proportioner björkens löv, roten på fältstammen och linfrön;
 • brygga 1 msk. l. samla 200 ml kokande vatten;
 • ge blandningen att införa i 1,5-2 timmar i en sluten behållare.

Ät te bättre 20 minuter före varje måltid, 1/3 kopp.

recensioner

Galina, 47 år: "Från en ung ålder drabbades hon av kronisk blåsan. Behandling blev allt svårare, det var nödvändigt att ta många mediciner, och effekten var kortlivad. Då kom jag till en bra doktor och började på sitt råd dära te med orthosyphon. Effekten är bra, brinnande och smärta har varit borta i flera månader. Orthosiphon Jag dricker en kurs på 1 månad med en paus i en vecka. "

Catherine, 26 år: "När jag började cystit, behandlades jag länge med antibiotika och diuretika. Liksom det var botad, men om en månad var det tecken. Jag kan inte längre ta piller, jag bestämde mig för att prova folkmedicin. Redan nästan en månad bryter jag löv av lövbär i stället för te, jag köper njont te i påsar för arbete. Det blev mycket lättare, jag hoppas att jag kommer att bli helt botad. "

Maria, 38 år gammal: "Hon växte upp i en familj av ärftliga läkare och trodde inte särskilt på effektiviteten av folkrecept. Men blåsan fick mig att vakna, medicinen gjorde det bara värre. Jag snubblat in i ett phytoteapotek, bestämde mig för att prova det och ångrade aldrig det. Ödem är mindre, det brinner inte, ingenting gör ont. Blåsan fungerade normalt. Jag kommer regelbundet att dricka detta te för förebyggande. Använd ett sådant verktyg, det effektivt och väl avlägsnar symtomen på cystit och orsakerna till dess förekomst. "

Phytotea med cystit: apotek, grön, njure

Denna sjukdom är vanligare hos kvinnor, som bestäms av kroppens anatomiska egenskaper. Vissa klassificerar sjukdomen som en förkylning, men detta är felaktigt, eftersom den redan existerande sjukdomen endast förvärras av hypotermi.

Cystitis anses vara en sjukdom av inflammatorisk urea, när patogenen är en E. coli. I de flesta fall går det in i urinröret under samlag. Det finns andra mikroorganismer som kan betraktas som orsaken till inflammatorisk process i blåsan till följd av överträdelser av hygienregler.

Diet och fytoterapi för blåsor

Många tror att föreningar med naturligt ursprung kan minska antalet symtom avsevärt.

Växtbaserade drycker anses vara de mest effektiva medicinska metoderna. De kan minska inflammatoriska tecken, förbättra patientens välbefinnande.

Te från blåsan kan ge effekten av terapeutisk behandling. Den ska vara full, observera en speciell diet och tillämpa några fytoterapeutiska läkemedel.

Det är viktigt att följa dricksregimen under dagen. Det är tillåtet att dricka vissa drycker, med undantag av alkoholhaltiga, kaffe, starka te, nyberedda juice, kolsyrade vatten.

Det blir bättre om man dricker vanligt vatten eller svagt urtete. Utmärkt kompote på bär, som inte innehåller mycket socker, kryddor av örter, juice. Sådana drycker får användas utan restriktioner.

Det är mycket viktigt att bubblan tömms i tid och omedelbart efter att önskan uppstår.

Regler för beredning av fytosborer

Vid framställning av te bör observeras konsekvent för att bibehålla dryckets effektivitet. Enkla tinkturer och avkok kan beredas oberoende, om du uppfyller vissa krav:

 1. Råvaror för drycken ska endast tas i ekologiskt rena områden. Alla delar av växterna ska sköljas ordentligt och torkas ordentligt. Försumma inte kraven för lagring av källmaterialet. Om det inte finns möjlighet att självskörda örter, så kan allt du behöver köpa hos apotekskiosken. Som regel innehåller sammansättningen av vilken samling som helst som hjälper till vid behandling av njurar tre till fem komponenter, men det händer att denna mängd ökar.
 2. Proportionerna för buljonger eller te är noga observerade. Råvaror behöver en andel för tio delar vatten.
 3. Med cystit, kokas någon phytotea i ett vattenbad. Råmaterial hälls i glas eller emaljerade varor, vatten hälls i. Rätterna placeras i bastun och värms upp i tjugo minuter. Därefter ska behållaren avlägsnas och ges omkring 30 minuter, så att buljongen infuseras och kyls något. Nu får kompositionen strömma genom filtret.
 4. Om det inte finns något vattenbad kan gräset kokas med kokande vatten, men endast i en emaljkopp. Sedan sätts behållaren på elden och kokas i ungefär femton minuter. Därefter kyles preparatet och filtreras.
 5. Avkok eller infusion spolar snabbt, de kan förvaras i kylskåp i högst tre dagar.

Om du följer alla rekommendationer, visar te sig att det är användbart och ger effekt, för i drycken bevaras alla helande egenskaper.

Med frekventa återfall är behandlingen lång. Det tar i regel flera månader. Ta phyto-te är nödvändigt hela tiden. För att förebygga sådana drycker rekommenderas det att vi dricker under vår och höst perioder och fördelar för det här halvandet.

Urologiska teer

I sjukdomar i njurarna och i urinblåsan är en konventionell behandlingsplan föreskriven. Förskrivna uroseptiska läkemedel, antibiotika och antispasmodik. Sådan behandling anses vara mycket effektiv, hjälper till att bota sjukdomen omedelbart.

Men vi bör överväga användningen av urologiska teer. De lagas självständigt eller köpas på apotek.

Deras största fördel är att samlingarna kombineras perfekt med farmaceutiska preparat. De kan också användas för profylaktiska ändamål och även under graviditeten.

Te har en mjuk effekt. Från alla sjukdomar hjälper de inte, men från blåsan lindras snabbt, utan att skapa biverkningar.

Te säljs lösa eller i målade förpackningar, lämplig för bryggning. Kompositionen innefattar växter som har antimikrobiella, antiinflammatoriska, diuretiska och spasmolytiska effekter. Man bör komma ihåg att varje växtbaserad botemedel har sina egna rekommendationer. Om örter i cystit kan man lära av Om behandling av osteokondros kan folkläkemedel läras av vårt material.

Vilket te från blåsor kan jag köpa på apotek?

Utmärkt samlingsverk nummer 72, som innehåller melissa, linfrön, björnbär, äppelbjörnblommor, fänkål, sporisk, ayrrot, Johannesört. Dessutom rekommenderar läkare att köpa liknande effektiva avgifter från 73 till 75 rum.

Grönt te

För många kan det tyckas konstigt, men med cystit, rekommenderar experter att använda grönt te. Det tar snabbt bort toxiner, påskyndar metabolismen, förbättrar blodcirkulationen, har en diuretisk effekt. Men denna dryck ska ofta inte användas.

Fyto-te "Renal"

Njurtema ingår ofta i behandlingskomplexet för cystit. De använder sin kurs, vars varaktighet är fyra månader. En månadsavbrott sker varje månad, sedan återgår mottagningen.

Drycken är beredd i ett vattenbad, det används kylt tre gånger om dagen för ett halvt glas.

Cowberry buljong

Bär i färsk eller torkad form bryggs tillsammans med en cowberry leaf. För att göra detta tas varje komponent i mängden av ett halvglas. Allt är blandat, fyllt med kokande vatten i en liter mängd. Då är behållaren täckt med en handduk, så att buljongen är infunderad. Du kan dricka tranbärs te i tjugo minuter efter tillagningen. För att förbättra smaken kan du lägga till citron eller honung.

Vattenmelon dryck

För beredningen väljs en mogen mellomstor vattenmelon. Klipp av en fjärdedel av frukten, det krossas tillsammans med skorpan och staplas i en gryta, lägger till 2 matskedar socker och ett halvt glas kokande vatten. Blandningen får koka på låg värme, koka tills skorpan mjuknar. Därefter tillsätts grönt te till innehållet i torr form i en sked, häll en halv liter kruka med kokande vatten, täck noga och låt i 30 minuter dricka.

Folk recept mot sjukdomen

Med cystit kommer folkrecept att vara användbara:

 1. Avlägsnar perfekt mintinflammation. Det samlas under blomning eller köps på apotek. En växt i en mängd av tjugo gram hälls med två liter vatten, kokas, kyls och filtreras. Ta fyra gånger om dagen för ett glas.
 2. Blanda björnbär, björkknoppar och plantain, tagna i lika delar. Infusionen som erhålls från en sådan samling utmärks av en utmärkt diuretisk effekt. Råvaror i mängden två skedar hälls med kokande vatten (300 ml), det insisteras på fem timmar. Sedan filtreras och kokas i tio minuter. Ta en timme efter att ha ätit, tre gånger om dagen, ett hundra milliliter.

Med en mängd olika örter under behandlingen av blåsan är det nödvändigt att observera hos en specialist att behandlingen är effektiv. Människans metoder stoppar bara sjukdomsprocessen utan att bli helt av med den.

Kan jag dricka te med blåsor

Vilket te ska jag dricka med blåsor? Som det är känt, är inflammation i blåsan kontraindicerad alkohol. Med försiktighet och med råd från en läkare, kaffe och fytoterapeutiska drycker: Avkok och infusioner, samt hemlagad juice, komposit och kissel. Men hur är det med te, vars sorter inte kan räknas? Är te effektivt mot cystit: namn och recept, läkares åsikter och patientrecensioner.

Te med blåsor ska ha antimikrobiella och diuretiska egenskaper

Te för blåsor hos kvinnor och män

Diuretika för cystit är mest föredragna. Riklig dryck som grund dieter för cystitis, underlättar uttag av urin från skadliga bakterier. Men inte alla sorter har en uttalad effekt. Dessutom är några av dem kontraindicerade.

Kan jag dricka grönt te med blåsor

En av de mest användbara - grönt te med cystit, recensioner om användningen av vilka bekräftar dess höga effektivitet. Man tror att grönt te kan ersätta vatten. Vid regelbunden användning elimineras toxiner.

En särskild roll spelas av kvalitet. Var uppmärksam på etiketten. Polyfenoler i kompositionen förhindrar reproduktion av nyckelbakterier.

Grönt te används traditionellt vid behandling av inflammatoriska processer i genitourinary systemet. Denna dryck berikar också kroppen med proteiner, näringsämnen och vitaminer. Det är bevisat att daglig användning av grönt te ökar immuniteten vilket i sin tur bidrar till kroppens höga motståndskraft mot negativa faktorer.

Svart te med blåsor

Svart te med mjölk med blåsor ökar urinering. För en kopp, lägg till 1,5 matskedar mjölk. Drickdryck måste vara färskt kokt och lite kylt. Den dagliga volymen är inte mer än 750 milliliter.

Fara är starkt bryggt svart te, vilket har ett högt innehåll av tanniner.

Är det möjligt att dricka gingerte med blåsor

Te med ingefära är faktiskt en mycket användbar dryck. Ginger med blåsor Det spred sig allmänt bland buljonger och infusioner. Några att göra te en unik smak, skynda på att tillsätta lite ingefärapulver till det. Dietister påpeka att detta inte är förbjuden, men pre-bättre att konsultera i denna fråga med din läkare och en lista över kontraindikationer.

Njurte med cystit: recensioner

Under njur betyder örtte från blåsan, vars komposition kan variera beroende på tillverkaren. Basen är en medicinsk ört med ett bisarrt namn - kattens mustasch. Som tillägg, som regel, johannesört, skräp, lingon, salvia och andra medicinska örter.

Förutom sjukdomar i urinblåsan aktiva te finner användning inkluderar bantning, patienter som lider av ödem, patienter med inflammation i gallblåsan och gikt.

Populariteten av njure te förklaras av dess användbara egenskaper:

 • Alkaliniserande effekt på urinen;
 • Acceleration av urinflödet;
 • Njursvampning
 • Återkallandet av överskott av saltavlagringar.

Den ursprungliga beredningsformeln innebär följande algoritm:

 1. Ta 2,5 matskedar samling.
 2. Fyll dem med 500 ml brant kokande vatten.
 3. Insistera på en drink 11 timmar.
 4. Stryk det resulterande teet genom en sik eller gasbindning.
 5. Ät 25 minuter innan du äter.

Behandlingsförloppet är högst 21 dagar. Försäljning av njurte från cystit i apoteket.

Ivan-te med blåsor hos män och kvinnor

Ivan te kallas med rätta ett unikt botemedel mot behandling cystit, trast, prostatit, adenom i prostata, liksom många andra sjukdomar i det genitourära systemet hos kvinnor och män.

För att bevara fördelarna måste du ordentligt brygga Ivan te:

 • Torrt gräs (2 tsk) häll brant kokande vatten (0,6 liter).
 • Stäng behållaren tätt.
 • Insistera på drycken en kvart i timmen.
 • Blanda innehållet efter 15 minuter.

Den resulterande infusionen kan lagras i flera dagar på grund av de essentiella oljorna som kommer in i den. Men med blåsan rekommenderas Ivan-te att använda färskt kokt i en varm eller kyld form. Nutritionists rekommenderar att avstå från att tillsätta granulärt socker, ersätta det, till exempel med honung, torkad frukt eller halva.

Cowberry te med blåsor

Te med koberry bereds helt enkelt:

 1. Sätt cowberryblad och bär i ett glas eller emaljad behållare.
 2. Häll en liter kokande vatten.
 3. Skydda med gasbind.
 4. Insistera på 30 minuter.
 5. Stryk dryckbrunnen.
 6. Använd istället för det vanliga teet.

Lägg till lite honung eller citronskivor efter smak. Cowberry te med citron i cystit är dubbelt användbart! Drick drinken kyld eller varm. Sådant te har en antimikrobiell, mjukgörande och diuretisk effekt. Inte mindre värde i inflammatorisk process i blåsan har andra nötkreaturbär.

Cystitis: kamille te

Kamille te är ett annat populärt botemedel i kampen mot inflammation i blåsan. Om det ofta används, kommer det att vara möjligt att mjukna och dämpa den inflammatoriska processen. På grund av denna drink är desinfektion av urinblåsan och urinblåsan. Under dagen rekommenderar läkare te med kamille i en volym av 2 till 3 liter.

Kamille te - en användbar dryck med inflammation i urinblåsan

Te med vattenmelon från blåsan

På sommaren är vattenmelon-te-diuretikum särskilt viktigt.

För att göra det behöver du en genomsnittlig vattenmelon. En orörd eller överdriven frukt passar inte.

Skölj vattenmelonbrunnen. Skär i bitar och lämna skorporna. Ungefär en tredjedel av frukten skär finare än de andra delarna.

Vikta allt i en emalj eller glasbehållare. Tillsätt 125 ml brant kokande vatten och 2 msk granulärt socker.

Sätt på elden och koka drycken. Tomite tills skorporna är mjuka. Häll 0,5 tesked torrt grönt te. Tillsätt ytterligare 500 ml nykokt vatten. Skydda med lock. Stå upp i 20 minuter.

Monastiskt te från blåsor: recensioner

Om du har blivit diagnostiserad med blåsor är klosterteat det du behöver! Detta urologiska te med blåsan har fått erkännande och respekt, inte bara från patienter utan också från kvalificerade läkare. Detta är en naturlig produkt som produceras i det vitryska heliga Elisabethklostret. Samlingen var officiellt testad och certifierad.

 • Häll 1 tsk. samla ett glas kokande vatten. Observera att omslaget inte ska täckas.
 • Insistera ca 10 minuter.
 • Vänta tills teet är varmt, inte varmt.
 • Njut av en drink.

Nutritionists rekommenderas att dricka nybryggt te i 5-10 minuter innan man äter. Under dagen kan du dricka högst 4 koppar. Det är tillåtet att lägga till honung eller citron, men socker och även dess substitut är oönskade.

Monastirskiy te cystit vars sammansättning variativen beroende på destination, omfattar cirka tio örter (kamomill, johannesört, ringblomma, salvia, dragon, etc.). Mer om honom berättar Galina Savinas blogg "Monastic te från cystitis".