Huvud
Skäl

Herbal samling för blåsor

Lämna en kommentar 11,553

Bred användning användes i den urologiska samlingen för cystit och andra patologier i det genitourära systemet. Det har i sin sammansättning ett komplex av läkningskomponenter, som alla har speciella egenskaper som kan normalisera genitourinsystemets funktion, stoppa inflammatoriska foci och stärka kroppens skyddande funktioner. Kollektion för behandling av cystit hos kvinnor och män kan köpas på apoteket eller tillverkas självständigt hemma och följa upp formeln.

Pharmacy Phytoset

För behandling av blåsans inflammation innehåller behandlingskursen olika urologiska avgifter som avlägsnar inflammatoriska processer och njure-teer som hjälper till att eliminera smärta i njurarna, som ofta åtföljer cystit. Den mest effektiva är klosterkollektionen av Father George, som består av 16 medicinska örter. De använder monastiska insamlingar från blåsor, njursjukdomar och andra sjukdomar i det genitourära systemet, och applicerar det också för att förbättra en persons allmänna tillstånd, normalisera ämnesomsättningen och stärka immunförsvaret.

Klosterteor renar tarmarna från cancerframkallande ämnen, minskar läkemedlets toxiska effekter och neutraliserar effekterna av stress. Dessutom förstärker klostret hjärtmuskeln, normaliserar blodtrycket och förser kroppen med alla nödvändiga spårämnen och vitaminer. Ta ett klosteravgift för blåsning ska vara två gånger om dagen för ½ kopp före måltiderna. Det finns olika växtbaserade cystitis-tinkturer, vilket visar höga resultat för behandlingen av blåsan.

"Fitonefrol"

Behandling av cystit med örter gör det snabbt och smärtfritt, och viktigast av allt, inga biverkningar för att klara av sjukdomen. "Phytonefrole", som ett av de mest effektiva sätt som används vid behandling av blåsor, innehåller i sin sammansättning bärbär, dillfrukt, kalendula blommor, rotdel av vild peppar och mynta. Producerade fytopreparationer i form av filterpåse, som bryggs i kokande vatten med en hastighet av 100 ml flytande 2 påsar. Insistera en halvtimme och konsumera 100 ml tre gånger om dagen i 20 minuter före måltid. Behandlingsperioden för "Phytonefrole" beror på svårighetsgraden av sjukdomsförloppet och är vanligtvis 2-4 veckor.

"Leros urologiska"

Använder en urologisk växtbaserad botemedel mot cystit 3-5 gånger om dagen för ett glas. Brew drycken omedelbart innan du tar, häll 250 ml kokande vatten 1 tepåse. I sammansättningen av detta läkemedel från företaget "Leros" är:

 • björnbärbroschyrer;
 • rotdel av nötkreatursgräs
 • björkblad;
 • persilja
 • nässlor;
 • rölleka;
 • knotweed;
 • äppelblommor.
Tillbaka till innehållet

Altai samling № 28

Komponenterna i ett naturligt medel som är avsedda för behandling av blåsor är:

 • hundrosa frukter;
 • linfrön;
 • fälthästsail
 • björkblad;
 • roten del av lakrits
 • dillfrukt;
 • tranbärsblad.

De förbrukar fytosporer för cystitis med ett 1 ounce glas under måltider på morgonen, vid lunch och på kvällen. Behandlingsförloppet är 4 veckor och kan vid behov utökas till fullständig botemedel. Brew phytotea från beräkningen: 1 filterpåse för 200 ml kokande vatten. Insistera på 15 minuter, kläm sedan och sätt vatten till den ursprungliga volymen.

Samling "Urologisk" vid behandling av blåsor

Ursprungsuppsamlingen "Urologisk" utfärdas i form av pulver eller torkat krossat råmaterial och innehåller i sin sammansättning följande naturliga komponenter:

 • dillfrukt;
 • Roten del av Eleutherococcus;
 • blommor av marigold medicinska;
 • pepparmint;
 • björnbärsblad.

Det finns 2 sätt att förbereda ett diuretikum:

 • Vatten. Placera 2 filterpåse i en emaljad behållare och häll ½ kopp kokande vatten, täck behållaren med lock. Låt dig insistera i en halvtimme, pressa och tillsätt vatten till föregående 100 ml. Ta till behandling av cystit i ett halvt glas i 20 minuter före frukost, lunch och middag.
 • Buljong. Häll 200 g glas kokande vatten 2 mer skedsamling och lägg i ett vattenbad. Efter en halvtimme, lämna buljongen i 10 minuter, filtrera och vrid ut råvarorna. Återgå den ursprungliga volymen, fyll upp det renade vattnet. Använd en helande avkok för att eliminera cystit 20 minuter före måltiden, 1/3 kopp från morgon, lunch och kväll. Behandlingsförloppet är 14-28 dagar.
Tillbaka till innehållet

Fyto-te "Renal"

Utbredd användning vid behandling av inflammatorisk process av blåsan har hittat örtte "njur". Den innehåller 12 härdande växtbaserade ingredienser som har en fördelaktig effekt på genitourinary systemet som helhet. Njurinsamlingen omfattar:

 • knotweed;
 • herdens handväska;
 • skott av fälthästsail
 • groblad;
 • majs stigmas och pinnar
 • pepparmynta löv;
 • blomställning av svart älderbär;
 • rotdel av wheatgrass;
 • rygg av burdock
 • blomställning av kamomill;
 • den roterande delen av den medicinska maskrosan;
 • blommor av vit akacia.

Det är mycket effektiv njursamling, inte bara vid behandling av cystit, utan även prostatit, pyelonefrit, prostata adenom, prostatit och nefrolitiasis. Ta njurte med cystit rekommenderas för 100 ml före måltid två gånger om dagen. Receptet för dess förberedelse är enkelt, tillräckligt för att hälla ett glas kokande vatten 3 g samling och insistera 20 minuter, sedan filtrera och tillsätt renat vatten till den ursprungliga volymen.

Läkemedlet från willow-te

Anta ofta ett botemedel mot behandling av en medicinsk växt, som ivan-te, även kallad kiprej. Den används på olika områden av medicin, tack vare sin kända effektivitet, vilket beror på växtens sammansättning. I den gräsbevuxna delen av willow-te innehåller en stor mängd protein, vilket anses vara en oumbärlig energikälla, liksom polysackarider och tanniner. I plantens lövverk och dess rotdel finns koncentrat av tanniner och slem och i vegetabiliska fibrer - vitaminer, askorbinsyra, mangan, järn, koppar. För att få en medicinsk dryck från sprayen behöver du en matsked hackade löv och ett glas kokande vatten. Komponenterna blandas och lämnas för att infusera i 2 timmar. Använd kiprejnyj te från en cystit före måltid tre gånger om dagen på 75 ml.

Insamling av örter hemma

Valfria te från blåsan köpa i apotek, de kan tillverkas och självständigt hemma, men följer bara de grundläggande reglerna:

 • Endast dessa växter används som samlades på en ekologiskt ren plats. Passa inte på gräset, rippat nära vägen.
 • Sammansättningen av fytosporan bör innehålla mer än 5 plantnamn. Om du inte hittade något kan du köpa det separat på apoteket.
 • Efter skörden krossas gräset till 3-5 mm.
 • För att förbereda läkemedlet tas växter strikt i den angivna dosen. För buljonger och infusioner är andelen råmaterial och vatten 1:10.
 • Komponenterna av läkemedlet bereds i ett vattenbad i en glasbehållare och insisterar i ca 30 minuter. Du kan också hälla råvaror med kokande vatten, lite värme och lämna i 12 timmar för att insistera.
 • Klara drycker lagras i kylskåpet i högst 72 timmar.
Tillbaka till innehållet

För lindring av de första symptomen

Eliminera de primära symtomen på cystit kommer att hjälpa följande recept:

 1. Förbered i lika delar frön av lin, marshmallows och skogs marshmallow.
 2. Ta 20 g samling, fyll i en termosflaska och häll 20 ml kokande vatten.
 3. Låt till infusera i 4 timmar, filtrera.
 4. Drick tre gånger om dagen före en måltid för 1/3 kopp.
Tillbaka till innehållet

Läkemedel med antimikrobiell och diuretisk verkan

För behandling av cystit måste du ta mediciner som syftar till att öka urinproduktionen och förstöra bakterier som provocerar blåsans inflammatoriska process. En utmärkt medicin baserad på växtbaserade ingredienser är följande:

 1. Blanda majsstammar, björkpinnar, bärbär och gröna i samma delar.
 2. Ta 20 g av samlingen och häll en mugg kokande vatten.
 3. Lämna infusionen i 5 minuter, spänna genom gasbindning, vikas i 3-4 lager.
 4. Drick 75 ml före måltid tre gånger om dagen.
Tillbaka till innehållet

Antiinflammatorisk infusion

För att avlägsna inflammatorisk process vid en cystit är det möjligt med effektiv antiinflammatorisk beredning, för vilken beredning det krävs att ta på en liten sked fänkålfrön och blad av en burberry. Komponenterna av läkemedlet häller en krus med kokande vatten och lägg det i 2 timmar, filtrera sedan och drick 50-60 ml tre gånger om dagen.

Recept av te från blåsan, reglerna för deras intag

På grund av särdragen hos det geniturinära systemet är kvinnor mer benägna än män att drabbas av en så obehaglig sjukdom som cystitis. Utvecklingen av den inflammatoriska processen underlättas av E. coli och andra mikrober som penetrerar kroppen genom urinröret. Behandling av sjukdomen bör vara omfattande, ofta tar behandling flera veckor och jämn månader. En integrerad del av behandlingsschemat är te från blåsan. Det bidrar till att minska svårighetsgraden av karakteristiska symptom, hämmar aktiviteten hos patogen mikroflora, påskyndar återhämtningen av blåsfunktionen.

Innehållet i artikeln

Mål för en dricksdiet i behandlingen av blåsor

Trots mångfalden och bevisad effektivitet av preparat av syntetiskt ursprung rekommenderar läkare ofta att deras patienter dessutom dricker cystitisdrycker baserade på växtkostnader, frukter och bär. Detta steg främjar utlakningen av skadliga mikroorganismer och deras toxiner från den sjuka organismen. Dessutom är vävnaderna mättade med vitaminer och mineraler, vilket ökar effektiviteten av lokal immunitet. Glöm inte de helande egenskaperna hos många växtdelar.

De hanterar helt enkelt inflammatoriska processer, lindrar smärta, eliminerar spasmer, utför antiseptiska funktioner och till och med bekämpa fria radikaler.

För att bekämpa blåsor är inte varje tedryck lämplig. Förteckningen över obligatoriska och godtagbara produkter bör överenskommas med den behandlande läkaren. Ofta tilldelar experter själva patientens växtbaserade avgifter för att förbättra effektiviteten av de använda medicinerna. Var och en av produkterna har sina egna egenskaper, mottagningsregler och kontraindikationer. Därför bör du inte välja egna analoger om den produkt som rekommenderats av urologen av någon anledning inte passade.

Grundläggande regler för drickscystitis

Återställande av blåsans funktion och ökad funktionalitet hos njurarna är endast möjlig om en särskild terapeutisk diet observeras. Drickregimen är dess viktiga komponent. Åtminstone tills återhämtningen och under förvärv av cystit bör du sluta använda alkohol, svart te, kaffe, citrusjuice och kolsyrade drycker. Basen på dricksmenyn kommer att vara mineral och vanligt vatten, fruktdrycker, kompott, örtte, bärbuljonger, vegetabiliska och icke sura fruktjuicer. Vanligtvis innebär dessa komponenter inga begränsningar, men det är bättre att samordna detta med en läkare.

Favorit av många grönt te ingår inte i listan över förbjudna produkter. Den kan konsumeras i nästan obegränsade kvantiteter. För många människor ersätter en varm och aromatisk dryck även vatten under behandlingen. Det viktigaste är att kompositionen alltid är frisk, varm och inte särskilt stark. Det är bättre om det är rent, utan föroreningar och tillsatser.

Universella regler för beredning av njurte

För att få effektivt och användbart te med blåsor kan du blanda alla ingredienserna i kompositionen på egen hand eller ta den färdiga apotekets njurinsamling som utgångspunkt. Det första alternativet är mer föredraget, eftersom det låter dig använda exakt de komponenter som behövs i ett visst fall. Det är också möjligt att utesluta de komponenter som kan prova allergi eller andra biverkningar hos patienten. Alla försök med läkemedelsammansättning är tillåtna endast efter godkännande av läkaren.

Här är de grundläggande rekommendationerna för att förbereda en njuravgift för blåsor:

 1. För att förbereda teet måste du använda schemat 1 till 10. På 1 del av växtsamlingen tas 10 delar vatten.
 2. Drycker kan kokas och infunderas, men det bästa alternativet för behandling av komponenter är användningen av ett vattenbad. Om du håller produkten i termos kan ta upp till 5 timmar, tar det klassiska tillvägagångssättet bara en kvart i timmen.
 3. Klarlackade formuleringar används i en kyld eller lätt varm form. Som ett undantag serveras endast regelbundet grönt te som serveras varmt.
 4. Komponenterna i preparaten måste krossas noggrant i en murbruk, då blir deras effektivitet maximal.
 5. Hållbarhetens hållbarhetstid bör inte överstiga 3 dagar. Idealt, varje gång du behöver förbereda en ny komposition.

För att få snabba och långlivade positiva resultat måste färdiga produkter vara berusade på strikt bestämda timmar. Schemat för medicinering, dosering och timing av terapi bestäms av läkaren.

Varianter av beredning av medicinska drycker vid en cystit

Läkande te som är tillåtna för blåsor kan vara full, inte bara som ett botemedel. En bra effekt som de ger vid förebyggandet av inflammatoriska processer i genitourinärsystemet. Enligt vittnesmål från en läkare i ett dricksläge de introduceras i perioder av sjukdom exacerbation och varaktig minskning av funktionaliteten hos väljarorganen.

Herbal mix

Det här läkemedlet hanterar perfekt förvärring av blåsans inflammatoriska skada. För att göra det måste du blanda blommor av mallow, frön av althea och lin i lika stora proportioner. Samlingen tas i en del, kokande vatten - i en mängd av 10 delar. Sammansättningen kan hållas i en termos i 5 timmar eller bringas till beredning i ett vattenbad under 15 minuter. Den färdiga produkten ska konsumeras 1/3 kopp 3 gånger om dagen i 30 minuter före måltid.

Corn Stalks

Kolonner av majs, gräs gräs, skott av björk och timjan tas i lika stora proportioner. Vi får 20 g av kompositionen, som måste fyllas med 200 ml kokande vatten. Produkten bringas till beredskapen i en termos eller i ett vattenbad och kyles. Drick det till 50 ml tre gånger om dagen innan du äter.

Samling med plantain

För 1 del av plantainväxten tar vi 1 del av björnar och björksprutor. För 2 matskedar med formeln, ta 2,5 koppar kokande vatten. Vi stjäl arbetsstycket, vi insisterar på en varm plats i 5 timmar. Den resulterande massan kokas och upphettas på ett vattenbad i 10 minuter, filtreras. Läkemedlet ska vara berusat i 2 delade doser, varje gång 1 timme efter att ha ätit.

Te från dillfrö

Frön av dill och löv av tartaren tas i lika delar för att göra en matsked av massa. Samla häll ett glas kokande vatten och håll i en termos i 2 timmar. Slutprodukten filtreras och vi tar en kvart kopp till 3 gånger om dagen. Behandlingskursen är 1 månad och kan förlängas på rekommendation av en läkare.

Mintdryck

Stammar och blad av en nyväxt är finhackade. För 1 liter kallt vatten, ta 10 g ingrediens, låt massan koka och koka på låg värme i 10 minuter eller håll kvar på ett vattenbad i en kvart i timmen. Kyl mediet och ta 1 glas till 3-4 gånger om dagen.

Lingonberry te

I lika stora volymer tar vi löv av cowberry, kamomill, apotek calendula, fänkål frukter och Johannesört. Den erhållna kompositionen tas i en mängd av 20 g och hälles 200 ml kokande vatten. Behållaren med produkten är insvept i en tjock handduk eller filt, vi står i 2 timmar. Den färdiga medicinen filtreras och fylls 50 ml till 3 gånger om dagen.

Behandling av hemorragisk blåsan

Om blod finns i urin hos en patient med blåsinflammation, diagnostiseras han med hemorragisk blåsan. Läkare, svarar på frågan om det är möjligt att behandla detta problem med ovanstående avgifter, svara jakande. Men en mer uttalad och bestående positiv effekt garanteras vid användning av naturliga naturläkemedel.

För behandling av hemorragisk cystit är de mest lämpliga sådana teer:

 • På 4 matskedar av blad av en plantain tar vi på 3 bordsskedar av en fälthästsail och en rot av ett bomullsfrö. Separera 20 g av blandningen, häll ett glas kokande vatten och insistera på en varm plats i upp till en timme. Läkemedlet tas på en matsked på natten.
 • Ta 50 g björkblad och enbärbär, 20 gram riven persilja och lyubistok. En matsked av en sådan samling bör fyllas med ett glas vanligt dricksvatten och lämnas i 6 timmar. Sedan kokas kakan och hålls i 15 minuter i ett vattenbad. Läkemedlet ska filtreras och druckas 1,5 matskedar upp till 4 gånger om dagen.
 • För 2 matskedar björns öron, ta 20 g persilja rot och ört ört. 1 matsked av insamling och koppar kokande vatten kock sked tinktur som tål 30 minuter. Den färdiga massan filtreras och vi dricker 1 matsked före sänggåendet.

Dessa läkemedel har en uttalad terapeutisk effekt. Deras användning måste nödvändigtvis överenskommas med den behandlande läkaren. Vid förstärkning av karakteristiska symptom är det nödvändigt att välja en annan variant av terapi.

Te för behandling av kronisk inflammation i blåsan

Med kronisk cystit, som regelbundet förvärras, är det bättre att använda profilapotekskostnader. Reglerna för inträde visas på förpackningarna med produkter, men dessa stunder är bättre för vidare diskussion med läkaren. När det gäller hemmagjorda produkter visas utmärkta resultat av te baserade på medicinsk mynta, päron, svart poppelfrukt, cowberryblad och kamilleblommor. Förhållandet mellan komponenter och deras kombination bör överenskommas med en specialist, baserat på sjukdomens egenskaper.

Om du tar medicinska te systematiskt och strikt enligt ordningen utvecklad av urologen, kan du räkna med en fullständig botemedel mot blåsor. Sjukdom, som är i början av utvecklingen, kan besegras med hjälp av naturliga medel ensamma. Med avancerade former av sjukdomen är tillvägagångssättet nödvändigtvis kombinerat med läkemedelsbehandling.

Hur effektivt är te från blåsan?

Mer än två miljoner kvinnor i Ryssland har blåsor. De flesta av dem har sjukdomar i det genitourära systemet, åtminstone en gång i livet. Cystitis betyder inflammation i blåsan. Sjukdomen uppstår ofta på grund av infektion, men kan också vara ett resultat av fysisk eller kemisk skada. Cystitis uttrycks av frekvent urinering och smärta i detta fall.

Orsaker till cystit

Bakterier är den vanligaste orsaken till blåsor. De flesta infektioner som infekterar blåsan faller i urinröret från miljön. Kvinnor är särskilt benägna att cystit, eftersom deras urinrör är kort och ligger nära anusen. Infektion är vanligt under graviditeten. I de tidiga stadierna slappar musklerna kring urinröret och gör det lättare för bakterier att komma in i urinblåsan. Senare, den förstorade livmoderpressen på honom kan förhindra förödelse. Allt som gör att urin stagnerar i urinblåsan, hjälper till att bilda och reproducera infektionen.

Behandling av cystit med te

Blåsans inflammation tar lång tid att återhämta sig. Det bästa sättet att behandla är att dricka mycket vätskor varje dag, läkare rekommenderar 8-9 glas per dag rent vatten. Kvinnor dricker mindre än män. Det är därför de är mer benägna att drabbas av sjukdomen.

Om grönt te

Grönt te är känt för sina hälsosamma egenskaper. De kan ersätta det vanliga vattnet. Daglig konsumtion av grönt te kommer att tvätta bort alla toxiner från kroppen. Drycken ska vara av god kvalitet. Förekomsten av polyfenoler i grönt te hämmar tillväxten av de viktigaste bakterierna: gram-positiv och gramnegativ. Grönt te är en naturlig behandling för infektioner i urinblåsan. Och dessutom kan han berika kroppen med vitaminer och proteiner, vilket är mycket viktigt för människor. För att bota cystit, för att öka immuniteten, behöver du dricka en drink varje dag.

Fördelar med njure te

Olika tillverkare kan producera njurte med olika sammansättningar. Därför kan dess kemiska beståndsdelar skilja sig.

Det måste innehålla:

Ett annat namn är orthosiphon-stämpling. Den är gjord av denna växt. Det medicinska örtets populära namn är kattens mustasch. Dessutom har njurte i sin sammansättning många örter som räddar från cystitis.

Den innehåller:

 • St John's wort;
 • salvia;
 • tansy;
 • löv av tranbär och andra örter.

Ibland används den av kvinnor som vill gå ner i vikt. Och det är också användbart för cholecystit, ödem och gikt.

 • alkalinisering av urin;
 • diuretisk effekt;
 • tvättning av njurarna;
 • bortskaffande av överskott av salter.

För att göra det måste du fylla 2-3 matskedar njurte med 0,5 liter kokande vatten, låt det brygga i ca 10 timmar. Efter detta måste du spänna och ta 20-30 minuter innan du äter. Behandlingen ska vara 2-3 veckor.

Vattenmelonte

Denna typ av te kan kokas på sommaren. För att du nu kan köpa eller växa den här underbara produkten.

För en drink lämplig mogen och saftig frukt. Det tar en fjärdedel av vattenmelonen. Det måste skäras ihop med en skorpa. I denna massa bör läggas ett glas vatten och en tesked socker, koka och koka till mjukade skorskor. Därefter måste du ta bort från värme, tillsätt 500 gram kokande vatten och en halv tesked grönt te. Insistera bör vara 20-30 minuter. Dryck erhålls med en underbar doft och lukt.

Tranbär te

Tranbär är en källa till antioxidanter. Det används vid behandling av sjukdomar i urinering, diarré, diabetes, magsjukdomar och leverproblem. Tranbärsjuice hjälper till att tvätta bakterier ur det genitourinära systemet, vilket förhindrar deras fastsättning i slemhinnan. Det används också ofta i kombination med antibiotika för att behandla kronisk inflammation i njurarna.

Med cystit kan du lägga till några skedar av tranbärsjuice eller bär till te. Och det är också användbart för cystitis att brygga en drink från den.

Örtte och te

Att dricka örtte är ett tidstestat sätt att bekämpa sjukdomar i urinblåsan och urinvägarna. Att öka mängden vätska som en person tar under dagen hjälper till att ta bort urin oftare, hindrar det från att stagnera och hjälper till att bli av med skadliga bakterier.

Björnbär av bärbärare

Björnbär innehåller en stor mängd tanniner (upp till 40%), vilket gör den till en av de mest kraftfulla astringenta örterna i naturen. Till skillnad från de flesta växter, som kan ha ett brett användningsområde, är bearberry används för infektioner och inflammationer i blåsan. Den innehåller en mängd användbara kemiska föreningar som bekämpar patogena mikroorganismer som finns i urinvägarna.

För att förbereda ett medicinskt avkok från blåsan, koka bladen på björnbäret i 15 minuter eller suga det över natten i kallt vatten. När du avkroppar kan du lägga till några andra användbara örter, som en säng, maskrosblad, persilja eller enbärsbär.

Det höga innehållet av tannin i bärbär kan bidra till illamående och kräkningar. Om sådana symptom uppstår, ska du sluta behandlingen.

Svart poppelknopp te

Den svart poplars knopp har en antimikrobiell och diuretisk effekt. Av dessa kan du också förbereda terapeutiskt te. För att göra detta ska flera matskedar svart poplar knoppar fyllas med ett glas kokande vatten, insistera 30 minuter, dränera. Ta det ska vara innan du äter.

Te från Altai-roten

KOren Altai undertrycker bakteriens tillväxt, hjälper till att rensa urinblåsan. Och det ökar också utflödet av urin och är ett effektivt sätt att förebygga blodets utseende i urinen.

För att förbereda behöver du:

 • 2 msk. skedar torkade eller färska althea rot;
 • gasväv;
 • 250 ml vatten;
 • honung (valfritt);

Det är nödvändigt att mala två matskedar fräsch rot av altai och linda den i en liten bit av gasbindning. Därefter bör du lägga det resulterande buntet av medicinalväxter i en kopp och hälla vatten, kokas. Insistera på te i 10 minuter och drick rekommenderas 2 gånger om dagen. Och du kan också lägga till honung efter smak.

Herbal Remedies

Pepparmynta och ingefära kan alkalisera urin (så att den inte blir så sur), vilket minskar den brännande känslan som följer med blåsan. Ginger tar bort inflammation, enbär bär används som ett diuretikum.

 • 2 msk. skedar av färska mintblad
 • 2 tsk torkade enbär bär;
 • 2 tsk fräsch ingefära;
 • 4 glas vatten;
 • honung och citronskivor (tillval).

För att förbereda drycken måste du sätta bär, mint och ingefära i en kastrull. Därefter bör du koka buljongen på en långsam eld i ca 7-8 minuter, och sedan spänna. Att söta drycken kan du lägga till en matsked honung, bäst serveras med en citronskiva. Drick 2-3 gånger om dagen.

Örtte från apoteket

Det finns många växtbaserade läkemedel som säljs på apotek. Från cystit används ofta fytogener under siffrorna 72-75. Förpackningen av örter indikerar hur man förbereder dem. Ofta är det nödvändigt att fylla i en liter kokande vatten 5 bordsskedar örter, insistera 6 timmar, stam. De är örter med olika effekter: antimikrobiella, uppstramande, blötläggda och andra.

Innan du börjar behandla, måste du konsultera en läkare. Örter har sällan biverkningar, men ibland är de närvarande. En person kan vara allergisk mot en viss växt. Vid eventuella komplikationer är det nödvändigt att sluta behandlingen och informera läkaren om det. Full återhämtning är möjlig när man kombinerar behandling med te med mediciner.

Kraften i te med blåsor

Cystitis är en inflammation i blåsan, som åtföljs av smärta, brinner och ger ett stort obehag för en person. Hittills finns det många effektiva sätt att behandla cystitis. Ett av de säkraste och mest effektiva sätten är fytoterapi. Urologer är övertygade om att omfattande behandling hjälper till att eliminera sjukdomen snabbare. Därför rekommenderar de att du dricker örtte med blåsor.

Dricker diet för blåsor

I hjärtat av kosten med cystit är en riklig dryck, det hjälper till att ta bort skadliga bakterier tillsammans med urin. Läkare råder att dricka 8-9 glas rent vatten om dagen.

Vid blåsans inflammation är alkoholkonsumtion förbjuden. Det rekommenderas inte att dricka kaffe, såväl som citrusjuicer. Det är värt att helt ge upp kolsyrade drycker. Det rekommenderas att dricka följande drycker:

Tillåtna drycker kan bli berusade utan att begränsa sig.

Urologiskt te

Urologiskt te från cystit är en av huvudämnena i behandlingen. Det ger smärtstillande, diuretikmedel, lugnande, antimikrobiell och inflammatorisk verkan.

Med hjälp av urologiskt te kan du snabbt bli av med tecken på blåsor. Han är på försäljning i ett apotek. Du kan också göra en sådan drink själv. Dess fördel är att den är kompatibel med mediciner och är godkänd för användning under graviditet och amning.

Från apotekets medel kan identifieras följande:

 • Te «njurar».
 • Baikal №9.
 • Phytosbores med blåsor.
 • Fitonefrol.
 • Cystophyte och cowberry.

Sådana samlingar innehåller följande växter: kalendula, mynta, björnbär, eleutherococcus och andra. Sådana avgifter kan användas för förebyggande åtgärder.

Phyto

Phytotea med cystit har antiinflammatorisk, antibakteriell, diuretisk och lugnande effekt.

Phytotea nr. 10 innehåller cowberry, björnbär, johannesört, kamomillblommor, sporer, linfrö, horsetail, stevia, Echinacea-ört, violett, timjan.

Horsetum tar bort inflammation, har en diuretikum och hemostatisk effekt. Det eliminerar stagnation och svullnad, vilket ofta finns i cystitis. Denna växt passar perfekt som ett läkemedel som används inomhus, men också som ett medel för utvändig användning.

Efter att ha förberett ett avkok av hästslag, kan örtet i sig vikas in i en vävnadsocka och appliceras på underdelen av buken. Men det är värt att komma ihåg att horsetail inte ska användas för nefrit. Bearberry gör att du kan tvätta och desinficera urinvägarna. Det har en diuretisk effekt.

Vide-ört

Detta är ett effektivt verktyg för behandling av cystit och andra sjukdomar i genitourinary systemet. För att göra det så användbart som möjligt är det viktigt att veta hur man brygger Ivan te:

 1. 2 tsk. örter brygger 0,6 liter kokande vatten.
 2. Stäng locket.
 3. Låt formuleringen infunderas - 15 minuter.
 4. Rör om drycken.

Den erhållna kompositionen kan lagras i flera dagar. Det är dock fortfarande rekommenderat att ta Ivan-te i fräsch form. Du kan lägga till älskling till den. Ivan te tar bort inflammation, smärta, främjar snabb återhämtning.

Njurtea

Njurtea är en samling örter, vars underlag är medicinsk ört, som har kallats "kattens mustasch" hos folket. En sådan dryck kan också innehålla några ytterligare komponenter: skum, cowberry och andra. Efterfrågan på njurthe bestäms av dess användbara åtgärder: Acceleration av urinproduktionen, renning av njurarna.

Receptet för att göra en njuredryck är enkel:

 • Ta 2 msk. l. örter och häll det med 500 ml vatten.
 • Infusera buljong i 10 timmar och passera sedan genom en sikta.
 • Ta en drink på 20 minuter. före måltider tre gånger om dagen.

Njurte har visat sig vara effektivt vid behandling av kronisk och akut inflammation i njurarna och urinblåsan. Det har en diuretisk effekt, förstör bakterier och mikrober. Den kan vara full i 6-8 månader, medan det är värt att ta pauser varje månad i 5-6 dagar. Detta läkemedel är annorlunda eftersom det ofta kan användas, det orsakar inte biverkningar.

Örtte

Det finns flera recept för att göra örtte.

Ta 1 msk. l. löv av cowberry, salvia, kamille och oregano. Fyll dem med varmt vatten och låt dem infiltreras. Tillsätt citron och honung.

Ta 2 msk. l. mynta löv, 2 tsk. torkad enbär frukt, färsk ingefära, tillsätt till sammansättningen av kokande vatten och laga mat i 7 minuter. Tillsätt citron och honung till färdig dryck. Ta drycken tre gånger om dagen.

Örtte från apoteket

Du kan hitta te från blåsan i apoteket. Fytosolerna №72-75 hjälper väl. Anvisningarna till dem anger hur de ska vara förberedda. Vanligtvis 5 matskedar örter häll en liter varmt vatten, låt stå i 6 timmar, och sedan filtrera.

Sådana samlingar innehåller örter som har en diuretisk effekt och förstör mikrober. Priset på sådana medel är överkomligt.

Grönt te

Grönt te har stor fördel för kroppen. De kan ersätta vatten. Regelbundet intag av grönt te stärker immunförsvaret. Grönt te används ofta för att behandla inflammation i det genitourära systemet.

Klostrets te av far George

Detta är en naturlig samling, som består av 16 friska örter, som har en helande effekt på kroppen. Användningen av teet påskyndar återhämtningsprocessen.

Effekten av att använda klosterkollektionen av far George kommer att märkas efter behandlingsperioden, som varar minst 3 veckor. Efter 1 veckors användning kan patienter dock notera en förbättring av deras välbefinnande. Dryck beredas enligt recept och tar en varm form till 3-4 glas per dag i en halvtimme före måltiderna.

Ripeshka te

Kräftor är en helande ört som innehåller galeniska föreningar som har en diuretisk effekt. För att ta en drink från pajen, ta 30 gram torrt gräs och häll det med en liter kokande vatten och insistera sedan på. Kyld tedryck filtreras, tillsätt honung till det och drick 1 glas 5 gånger om dagen.

Kamille te

Detta är ett av de vanligaste drogerna vid behandling av inflammation i urogenitalt nervsystemet. Hyppig användning av det kan lindra inflammation. Kamillete har en desinfektionseffekt. För att brygga det, ta 1 matsked av blomställningar och häll den över med en kopp kokande vatten. Drycken ska infunderas i ungefär en timme. Buljongen är välfiltrerad och används varje 4 timmar under dagen.

Kamille te hjälper till att lindra smärta. Det lugnar nerverna, slappnar av. Detta hjälper patienter att sova bra på natten och inte uppleva obehag. Denna drink förstärker immunsystemet.

Vattenmelonte

Den är speciellt lämpad för sommarbehandling. Ta en liten vattenmelon. Den fjärde delen är finhackad tillsammans med skorpan. Sätt i allt i en kastrull, häll en halv kopp kokt vatten och tillsätt 2 matskedar socker. Vänta tills blandningen kokar och laga den över låg värme tills skorporna är mjuka. Häll i en kastrull en matsked med torrt grönt te. Häll innehållet i en halv liter kokande vatten och låt det införa under locket - en halvtimme.

Som ett resultat får du en läcker dryck som har en diuretisk effekt.

Tranbär te

Tranbär är en naturlig antioxidant. För att göra tranbär hemma te, ta 1 msk. l. bär, mash det med socker och häll varmt vatten. Drick denna dryck 3 glas om dagen.

Te från roten till althea

Roten av althaea förhindrar reproduktion av bakterier och rensar urinblåsan. Han accelererar urinflödet och förhindrar blodets utseende i urinen. Ta 10 gram finhackad torr althea rot, häll den med 250 ml vatten, insistera en halvtimme, omrörning var 5: e minut. Skaka den beredda infusionen, dra ut den och vrid ut råmaterialet. Innan du dricker te rekommenderas det att värma upp lite.

Cowberry te

Cowberry är användbart att använda i någon form. Det rekommenderas att ta inte bara bär, men lämnar också, skott. För att göra lingonberry te ta 1 msk. l. lämnar och häll dem 200 ml varmt vatten, insistera en halvtimme, och sedan filtrera och dricka istället för te.

Cowberry är särskilt effektivt vid sjukdoms första skede. Den kan användas som profylaktisk eller superkylning. Dessutom ordinerar läkare det ofta efter behandling med antibiotika. Du kan köpa en färdig produkt baserad på tranbär på ett apotek. Dess namn är "Brusniewer".

Te från dillfrö

Det hjälper till att eliminera inflammation. För dess förberedelse, ta dill frö och en blad del av tartaren i lika stora mängder, häll 1/4 liter kokande vatten och låt stå i 120 minuter. Därefter passeras drycken genom en sik och tas på en kvart kopp tre gånger om dagen.

Mintte

Med hjälp av mint kan du bota även den mest kraftfulla inflammatoriska processen. Men mintte har kontraindikationer, så innan du använder det, kontakta en läkare. Ta 20-30 gram mynta löv, brygg dem 1-1,5 liter kokande vatten och laga på låg värme i 7-10 minuter.

Svart poppelknopp te

Den svarta poplars knopp är en underbar antimikrobiell och diuretikum. För att göra te från knopparna till svart poppel, ta några st. l. njure och häll dem 1 glas varmt vatten, låt blandningen infusera i 30 minuter och sedan passera den genom en sikta. Ta te innan maten.

slutsats

Örtteorter hjälper inte bara till att avlägsna de obehagliga symtomen på blåsor, men låter dig också helt bota denna sjukdom. De kan köpas på apoteket eller beredas med egna händer.

Men innan man börjar någon behandling är det fortfarande värt att rådgöra med en läkare.

När allt kommer omkring kan vissa örter orsaka allergier och andra biverkningar. Endast kompetent behandling under överinseende av en specialist hjälper till att uppnå ett resultat.

Kan jag dricka njure te med blåsor?

Vid behandling av blåsans inflammation används inte bara läkemedel, men infusioner och örtläkemedel, till exempel njure te: med cystit, dess diuretika, antiinflammatoriska och antiseptiska egenskaper bidrar till att bekämpa sjukdomen.

Fördelar med blåsor

Njurt te har möjlighet att tvätta sig från de inflammerade blåsemikroorganismerna, vilket har orsakat utvecklingen av patologi. Drycken förhindrar reproduktion av den patogena mikrofloran, förhindrar att den rör sig mot njurarna.

Om du kompletterar te med olika medicinska växter, förvärvar du förbättrade egenskaper. Till exempel, löv av tranbär ger njurdryckerna antiseptiska egenskaper, och björnbär eliminerar stagnation av urin.

Förvänta dig inte en omedelbar effekt av användningen av njurdrycker. Vilken komposition som helst är endast användbar om du tar det länge.

struktur

På apotek erbjuds olika njurfytogener, men den bästa anses vara en som innehåller ett orthosiphon-staminat, mer bekant under namnet kattens mustasch. Som ett medicinskt råmaterial används blad och skott av växten. I denna helande drink innehåller många användbara ämnen. Bland dem:

 • tanniner;
 • sitosterol och tannin;
 • eteriska oljor;
 • magnesium och strontium;
 • lipider och organiska syror;
 • kalcium och barium;
 • järn, etc.

Hur man tar

Med kronisk blåsan är teet från ortosifonen berusat före frukost, lunch och middag för halva eller tredje delen av glaset. Varaktigheten av den terapeutiska kursen är 30 dagar, sedan en paus på 1 vecka. Ta te ska vara 6-8 månader.

Njurdrycken kan också användas som förebyggande medel. I denna kvalitet rekommenderas att man tar en drink i ett glas två gånger om dagen före måltiden.

Kontra

Njurté är kontraindicerat hos människor:

 • lider av allergier mot någon ört som ingår i läkemedelsuppsamlingen
 • som lider av njur- eller hjärtsvikt
 • med närvaron av njurstenar;
 • med en försening i urinering.

Tillämpning under graviditet

Fyto-te med orthosyphon får administreras till gravida kvinnor. Men man bör lyssna på läkarens rekommendationer om dosering och varaktighet av terapeutiska kursen.

Kan jag ge barn

Njurtea rekommenderas inte för barn som inte fyllt 12 år.

Typer av apotek njure te

På apotek kan du köpa njuravgifter, vars huvudsakliga ingrediens är ett blad av tranbär - en växt som länge används vid behandling av blåsor. Sådana drycker har många användbara egenskaper:

 • kämpa med inflammation
 • lindra processerna av förfall
 • minska svullnad;
 • normalisera urinering
 • har en antispasmodisk effekt, etc.

Med cystit har alla dessa egenskaper en positiv effekt på kroppen. Den mest populära fytosanan med cowberry är Altai-te. I sin struktur finns: sporisk, kamille, rot av aira, bärbär.

Njurt Urofyton är en fytospora, som erbjuds på apotek som ett botemedel mot cystit. Sammansättningen av detta läkemedel innefattar: St John's wort och horsetail, björk löv, guldblommor blommor och lakrits rot, plantain. Urofyton är ett urineptiskt urinätande medel, det förstör infektionen i urinorganen. Te produceras i form av lösa råvaror och i form av filterpåse.

Phytonefrol är en växtbaserad läkemedel som innehåller: bärbär, pepparmynta, guldfärg, rot av Eleutherococcus, dillfrö. När cystit används som ett antiseptiskt och diuretikum. Den har en antispasmodisk effekt.

Nephron är ett renalt te som har en uroseptisk och diuretisk effekt. Sammansättningen av växtbaserade samling innehåller mer än 10 örter. Bland dem - ett tranbärsblad som är väl beprövat i cystit och andra patologier i urinvägarna. Det finns i tehoppar, hummer och andra medicinska växter.

Nephrofit är en annan fytospora som används för cystitis. Det är ett bra diuretikum och antibakteriellt medel. Det kämpar med inflammatoriska processer och har en antispasmodisk effekt.

Nephrofit består av följande komponenter:

 • blommor av kamomill och mynta;
 • rötter av maskros och burdock;
 • stigmas majs;
 • örter - häststång, sträng, knotweed, herdens väska;
 • lämnar björnbär och mynta.

Med cystit är nephrofit särskilt effektiv. Te hjälper till att bli av med patogen mikroflora, underlättar urineringsprocessen, bekämpar inflammation.

Matlagning hemma

Njurte från ortosifon kan beredas hemma, men det tar lång tid att samla medicinska råvaror. Följande tips hjälper dig att göra det på rätt sätt:

 • Gräset ska skördas endast under sommarmånaderna;
 • För den medicinska kompositionen är bara plantans toppar lämpliga.
 • det är nödvändigt att genomföra jäsningsproceduren korrekt: de uppsamlade råmaterialen läggs i ett tjockt lager och pressas ner med något tungt;
 • Torra råmaterial bör vara vid hög temperatur, solens strålar stör inte torkningsprocessen.
 • Torkstället ska vara torrt och väl ventilerat.

För att göra te, häll 3 msk. l. torkat gräs 200 ml varmt vatten. Kapaciteten ska läggas i ett vattenbad i 15 minuter. Därefter filtreras infusionen och sättes till kokt vatten till en volym av 200 ml. Drick te 2-3 gånger om dagen för 1/3 kopp i en månad. Sedan görs en 5-dagars paus, varefter mottagningen upprepas. Kursens längd är 6 månader.

Traditionella läkare erbjuder olika recept för beredning av njuravgifter från andra ingredienser (förutom kattenspiskar).

I folkmedicin används ett cowberryblad i stor utsträckning för att lindra tillståndet hos en patient med blåsor. Baserat på denna medicinska växt kan du förbereda följande drycker:

 1. Blanda löv av cowberry (4 delar), gräs av vild jordgubbe (10 delar) och blad av svart vinbär (6 delar). 200 g av den beredda blandningen bör hällas 1 liter kokande vatten och insisterar tills det kyles fullständigt. Därefter filtreras infusionen och tas 3 gånger om dagen för 1 glas.
 2. Blanda i lika stora mängder löv av cowberry och vild jordgubbe, fälthästar, kumminfrön, lakritsrot och enbärsfrukt. Häll 1 msk. l. av den beredda blandningen med 1 glas vatten och koka i 20 minuter. Efter detta låt buljongen branta ytterligare 20 minuter och spänna. Du kan ta buljongen 2 gånger om dagen för 1 glas.
 3. Blanda i lika stora mängder löv av tranbär, enbärfrukter, grässporer, horsetail och dorkfärgning. Blandning (1 msk.) Häll kokande vatten (1 kopp) och koka över låg värme i 20 minuter. Insistera på 15 minuter och påfrestning. Du kan ta före frukost och middag för 1 glas.

Används ofta i njuravgifter och ett blad av björk. För beredning av fyto-te, bör björkblad, linfrön och roten på fältet blandas i lika stora mängder. Att somna i 1 kopp kokande vatten 1 msk. l. blandning och insistera på 2 timmar. Ta 1/3 kopp i 15 minuter innan frukost, lunch och middag.

Björkknoppar används också i renalfytogener. Du kan göra te från en blandning av njurar, vändningar, nässlor - alla ingredienser tas i lika stora mängder. 1 tsk. Den beredda blandningen hälles med 1 glas kokande vatten, det infunderas 2 timmar. Efter att infusionen har svalnat, ska den filtreras. Ta drycken i en förkylning. Enstaka doser - 100 ml. För en dag måste du dricka 3 av dessa doser. Om det finns problem med ökad urinering, ska te tillfälligt avbrytas.

Även det vanliga gröna bladet kan användas som njurte. Det förbättrar metabola processer i kroppen, har diuretiska egenskaper, tar bort toxiner. För att få den helande effekten bör te bryggas ordentligt. För att göra detta, använd rent vatten (men inte destillerat) och lera eller keramiska rätter.

recensioner

Olga Aksenenko, 31, Barnaul: "Jag lider av kronisk blåsan. Som ett förebyggande av attacker 2 gånger om året i 1 månad dricker jag te på basis av cowberry blad. Jag brygger enligt instruktionerna som publiceras på förpackningen. Hjälper dispensera med droger. Dessutom försöker jag inte få en förkylning, stärka immuniteten, jag övergav dåliga vanor. "

Marina Stekleneva, 29, Omsk: "Jag har lidit i många år med blåsor. Och njurarna fungerar inte bra. Jag köper färdiga njurar på apotek - Nephrofit, Urophyton. Jag dricker kurser för en månad, med en månadsavbrott. Jag tror att det hjälper, eftersom det inte fanns några anfall under ungefär ett år, upplever jag inte problem med urinering. "

Margarita Gavrilenko, 37, Nizhny Novgorod: "Orthosiphon började dricka på råd av en läkare som behandlades med blåsor. Den bryggda drycken har en otydlig, neutral smak, så jag drack det en månad istället för det vanliga teet. Jag kände mig bättre efter en vecka: Jag hade ont. Ett par månader bestämde jag mig för att dricka en annan kurs - för förebyggande. Det är mycket bättre än att ta piller hela tiden. "

Hur man gör te från blåsor

Behandling av blåsor bör närma sig med allt ansvar. Ofta föreskriver läkare, förutom droger, en speciell dricksdiet, apoteksteor från cystit och annan traditionell medicin.

Många urologer tror att ett integrerat tillvägagångssätt för behandling av inflammation i blåsans slemhinnor ligger till grund för framgångsrik återhämtning och förebyggande av efterföljande återfall.

Dricker diet i behandlingen av blåsan

Vid behandling av cystit är det nödvändigt att observera inte bara rekommendationerna för att ta mediciner, men också en speciell diet. Det är nödvändigt att begränsa intaget av mat och drycker som irriterar slimhinnan i urinblåsan och urinvägarna:

 • Starkt svart te, kaffe;
 • Alkoholhaltiga och kolsyrade drycker;
 • Citrusfrukter.

Prefekt ges till färskpressad juice från vita, gula och gröna grönsaker och frukter, kompott, fruktdrycker och kisel. Te är att föredra för grönt, utan socker och smaksatta tillskott.

Förutom drycker måste du dricka mycket rent dricksvatten. Ju mer vatten en patient konsumerar desto snabbare frigörs de patogena bakterierna från kroppen. Den totala volymen av vätskan måste vara minst 2 liter per dag.

Apoteksteor och skyldigheter

Hittills säljer apotek ett stort antal färdiga örtte och avgifter som används för att behandla blåsor. Använd dem mycket enkelt och snabbt, men inte alla patienter kan redan komma färdigt te. Vissa växtbaserade komponenter som utgör växtbaserade samling kan orsaka allergiska reaktioner hos personer med hyperkänslighet. Du bör noggrant läsa sammansättningen av läkemedelsprodukten och välja den i enlighet med kroppens egenskaper.

Fitonefrol

Det anses vara det mest effektiva sättet att bekämpa sjukdomar i urinvägarna i allmänhet och med särskilt inflammation i blåsan. Han snabbt och utan stor ansträngning klarar av cystit, eliminerar obehagliga symptom och förhindrar obehagliga konsekvenser. I sin sammansättning innehåller te:

 • Lövbärbär;
 • Frukt av dill;
 • pepparmint;
 • Calendula blommor;
 • Roten av vild peppar.

Att konsumera finns en stark nog buljong Fitefronla i 20-30 minuter före en måltid. Varaktigheten av antagningstiden är 2-3 veckor.

Urologisk samling

Samlingen används för att behandla cystit och uretrit, har en mild diuretisk effekt. Förstärkning av dagliga diureser tillåter buljongen att snabbt avlägsna kroppspatogena bakterier och rensa urinvägarna från infektion. Samlingen innehåller naturliga växtbaserade ingredienser:

 • Roten av Eleutherococcus;
 • Frukt av dill;
 • Blommor av medicinska ringblommor;
 • Lövbärbär;
 • Mint.

Filterpåsen kan hällas med kokande vatten och insistera eller koka i kokande vatten i 10-15 minuter. Ta en färdig buljong för 100 ml i en halvtimme före måltiderna. Behandlingsförloppet är 2-4 veckor.

Herbal Tea Kidney

Det används ofta både för behandling av inflammation i urinvägarna och för eliminering av inflammatorisk process med olika ursprung i njurarna, manliga och kvinnliga genitala organ. Ingredienser av vegetabiliskt ursprung har en positiv effekt, inte bara på genitourinärsystemet utan också på kroppens allmänna tillstånd och immunförsvaret. Samlingen av samlingen innehåller:

 • groblad;
 • Fältets ryttare
 • pepparmint;
 • Corn stigmas;
 • knotweed;
 • kamomill;
 • Maskros officinalis;
 • Svart älskling;

Njurinsamling bör bryggas i en halvtimme, filtreras och kylas. Tre gånger om dagen i en halvtimme före en måltid måste du dricka hälften av glaset av kokad infusion. Behandlingsförloppet beror på sjukdomen, graden och förekomsten av komplikationer.

Folk recept och avgifter för behandling av blåsor

Förutom färdiga apotek och phyto-te, som kanske inte passar patienten med cystit i sin sammansättning, finns det många recept av folkmedicin som kan förberedas inomhus. För tillagning av hemte från inflammation i urinblåsan och urinvägarna kan användas som apotek örter och delar av växter, och skördas ekonomoyatelno.

Även från "försummade" stenar i njurarna kan man snabbt bli av med. Glöm inte att dricka en gång om dagen.

Ört te med kronisk blåsan

För att förbereda drycken behöver du 2 delar pepparmynta och 1 del pärlblad och svart poppelfrukt. Ingredienser ska blandas väl och bryggas 1 matsked per kopp kokande vatten. Efter en halvtimme avkylning och ta 20 minuter före måltid 3 gånger om dagen. Använd infusion bör vara minst 3 veckor och sluta inte vid den första förbättringen av hälsan.

Samling i akut cystitis

Lika delar av timjan, wheatgrass och björkskott blandar och brygger 1 sked i ett glas kokande vatten. Att insistera på te är bättre i en termos från 4 till 6 timmar. Klar att dricka 10-20 minuter innan du äter. En sådan samling klarar sig väl av inflammation, har en bedövningsmedel och antiviral effekt. Drick detta te bättre 3-4 veckor.

Phytotea med hemorragisk cystit

Hemoragisk cystit är en allvarlig komplikation som kräver brådskande behandling. Mottagning av läkemedel och folkmedicinska läkemedel måste överenskommas med den behandlande läkaren.

För beredning av en växtbaserad samling som är lämplig för behandling av hemorragisk cystit, behöver du:

 • Plantain lämnar - 4 delar;
 • Horsetail - 3 delar;
 • Roten av cinquefoil - 3 delar.

2 msk av samlingen ska bryggas med 200 ml kokande vatten, insistera i en timme och spänning. Ta infusion bör vara 1 matsked på natten.