Huvud
Analyser

Än att ta bort temperaturen under en cystitis

Cystitis är en inflammation i blåsan, som kan orsakas av virus, bakterier och svampar. Kan det finnas en hög feber med denna sjukdom? Ja, mycket ofta med cystit hos kvinnor och barn kan det finnas en ökning av kroppstemperaturen. Detta kännetecknar blåsans akuta inflammation hos kvinnor. Med cystit kan temperaturen stiga till 37-38 grader och högre.

Händer det med cystit hos vuxna och barn?

Temperaturen med blåsan uppträder sällan. Detta kan förklaras av att sjukdomen oftast förekommer i kronisk form. Med ont i blåsan kan patienter känna obehag vid urinering och dra smärta i underlivet. Temperaturen kan bara stiga under hypotermiperioden och förvärras av sjukdomen. I andra fall är det inom normala gränser.

Hög temperatur med cystit fungerar som en indikator på smittspridningen. Oftast förekommer det hos barn och kvinnor. Efter infektion med cystit är det ofta urinering, yrsel och smärta. Oftast överstiger kroppstemperaturen inte 37-38 grader. Om inflammationen har passerat till andra organ, till exempel njurarna, då kan temperaturen stiga till 39 grader.

Temperaturen för cystit tar vanligen ungefär en vecka. Efter en viss tid går sjukdomen, i avsaknad av korrekt behandling, i kronisk form. En person känner sig bättre, men när som helst kan det finnas exacerbationer av blåsan. Dessutom börjar infektionen sprida sig genom genitourinary systemet och leda till brott i sitt arbete.

Orsaker till temperaturen på cystitis

Oftast indikerar en hög temperatur smittspridningen i kroppen. För att noggrant fastställa orsaken är det nödvändigt att klara test för att identifiera bakterier som provocerade sjukdomen. Sällan kan det finnas en temperatur med cystit, om orsaken till sjukdomen är sexuell infektion eller en störning i genitourinary systemet.

Normalt tvättas den infektion som trängt igenom urinblåsan under urinprocessen. Om någon process bryts, börjar bakterierna ackumuleras i kroppen, från vilken temperaturen stiger. Hormonala misslyckanden, försvagad immunitet och frekvent utmattning påverkar fördelaktigt spridningen av patogena mikroorganismer.

Från cystitisflegmonös och gangrenös form förekommer en hög temperaturökning. Kännetecknas också av frekvent urinering med föroreningar av pus och blod och svår smärta. Dessa former av sjukdomen kan leda till ruptur av blåsans väggar i frånvaro av behandling. Vad som ska göras i det här fallet kommer endast specialisten att kunna berätta efter analysresultatet.

Mycket ofta indikerar en hög temperatur infektionen i njurarna. I sådana fall kan kroppstemperaturen nå 40 grader. Patienten upplever svåra smärtor, det är svårt för honom att röra sig, och en ökning av ömhet observeras inte ens i liggande läge. Behandling är endast möjlig under medicinska förhållanden.

Vad är temperaturen hos vuxna med blåsor

Med stark immunitet hos vuxna kan temperaturen ligga inom normala gränser. Detta är speciellt karakteristiskt för sjukdoms kroniska form. Basaltemperaturen ökar inte, även om kroppen har en inflammatorisk process. Vid tidpunkten för sjukdomens förvärmning kan kroppstemperaturen stiga till 37 grader - och stanna i flera dagar.

Den primära förekomsten av cystit hör också ofta till en liten ökning av kroppstemperaturen. En vuxen kan inte ens uppmärksamma detta - och vägra behandling. Om infektionen utlöses av sexuellt överförda infektioner eller virus och mänsklig immunitet försvagas, är en temperaturökning på upp till 38 grader möjlig.

Hur många dagar kan febern stanna med blåsor

Hur många dagar kommer en person att uppleva obehag på grund av hög temperatur och värme, beror på samtidig behandling och förekomsten av komplikationer. I komplexa former av cystit kan behandlingen ta flera veckor, den höga temperaturen brukar variera ca 5 dagar. Om njurarna påverkas kommer behandlingen att vara ännu längre.

Med okomplicerade former av cystit, varar temperaturen i flera dagar. Men om barnet blir sjuk med blåsan, utan rätt behandling, kan temperaturen bara öka, och infektionen sprider sig till andra organ i urinvägarna. Med cystit med feber behöver barn snarast rådfråga en specialist.

Hur och vad att ta bort temperaturen på 38 och 39 grader

Godkännande av mediciner bör börja efter undersökning och leverans av test. Specialisten, beroende på vilken typ av bakterier eller virus som orsakade blåsor, kommer att kunna välja ett kompetent behandlingsschema som gör det möjligt att minska symtomen på sjukdomen på kort tid. Om det inte finns någon möjlighet att besöka en specialist rekommenderas det att ta ett av följande antipyretika:

Användningen av antipyretika bör kombineras med användningen av antibakteriella läkemedel som syftar till att förstöra infektionen. De kan endast väljas efter att orsaken till sjukdomen har identifierats. Orsaken till cystit kan inte bara vara bakterier, men även virus, som inte fungerar antibiotika.

Vid hög kroppstemperatur visas bäddstöd och varma drycker. Morse, kryddor av örter, grönt te hjälper till att avlägsna infektionen från kroppen. Korrekt näring är väldigt viktigt. Avvisa tiden för behandling av blåsor från skarpa, salta och röka rätter, vilket kan orsaka irritation av blåsans väggar.

Finns det en temperatur efter orsaken till sjukdomen elimineras? Detta händer mycket sällan. Analyser visar att en person är helt frisk, han stör inte av smärta och andra negativa symtom på cystit, men temperaturen hålls inom 37 grader. Detta indikerar en felfunktion i immunsystemet - och i detta fall är det nödvändigt att besöka en läkarmikolog.

Vad ska man göra efter en temperaturminskning

Minskade kroppstemperaturer är inte ett tecken på brist på smitta i kroppen. Med avslag på behandling kan inflammation uppstå igen. Finns det en oberoende temperaturminskning med cystitis? Liksom med vägran av behandling kan kroppstemperaturen normaliseras, men infektionen kommer att utvecklas i könsorganen. Vid negativa effekter på kroppen kan blåsan bli värre igen och temperaturen stiger.

Även om du lyckas normalisera kroppstemperaturen hemma borde du fortsätta att ta antibakteriella läkemedel under den föreskrivna kursen. Detta kommer att bidra till att undvika utseende av en kronisk form av blåsor. Förekomsten av infektion i kroppen är lätt att diagnostisera med hjälp av test.

Temperatur med cystit

Kan det finnas feber med blåsor? Uttrycket av detta symptom indikerar en akut kurs av patologi. Om sjukdomen har gått i kronisk form, så är detta symptom frånvarande. Enligt medicinsk statistik är det kronisk cystit som är vanligare hos kvinnor. En akut form av sjukdomen kan förekomma hos spädbarn, som också åtföljs av en ökning i temperaturen.

En ökning av kroppstemperaturen med cystit anger ett infektiöst medel för sjukdomen. Ofta händer detta när det är infekterat med E. coli eller bakterieprotea. I vissa fall är orsaken till infektion ett medicinskt fel vid operation i bukhålan, vilket leder till att skadliga mikroorganismer kommer in i patientens kropp från den yttre miljön.

Dessutom kan en temperatur på 37 grader störa efter behandling av blåsan. Detta indikerar ineffektiv behandling, genom vilken det inte var möjligt att fullständigt utrota orsaken till sjukdomen.

Temperatur hos en cystit hos kvinnor

Händer det med cystit Detta symptom är inte nyckeln till denna sjukdom, men det kan fortfarande skapa obehag för patienten i följande fall:

 • med odödad sjukdom
 • Den akuta formen av sjukdomen orsakar feber och generell svaghet mot bakgrund av berusning;
 • utveckling av pyelonefrit.

Specificiteten av denna patologi beror på smärtsyndromet i ländryggen och direkt i själva blåsans område. Typiska för sjukdomen orsakar periodiska krampar mot en bakgrund av högt tryck i urinblåsan ett brådskande behov av att tömma sin hålighet.

Dessa processer indikerar en akut form av sjukdomen. Vid progressionsstadiet kan temperaturen för kvinnor med blåsor nå 38 grader. I detta fall är användningen av antipyretiska läkemedel godtagbar. Om temperaturen med cystitis 37 är medicineringsmedicinering olämplig.

För behandling är det nödvändigt att närma sig med allt ansvar och följ noggrant rekommendationerna från den behandlande läkaren. Annars kommer de patologiska processerna i kroppen att utvecklas och så småningom kommer sjukdomen att bli kronisk. Mer radikala terapeutiska åtgärder kommer att krävas för att eliminera konsekvenserna.

Temperatur med blåsan 38

Cystitis kan orsaka mycket hög feber. Detta symtom för cystit hos män och kvinnor kan stiga över 38 grader. Detta kan vara en individuell reaktion av den infekterade organismen på patogenen, vilket är ett normalt fysiologiskt fenomen. Även denna värme kan indikera utvecklingen av pyelonefrit.

Tveka inte alltid att besöka en specialist! Genom att utföra komplex diagnostik kan man med högsta noggrannhet definiera orsaken till manifestationen av detta symptom och tilldela den korrekta terapeutiska kursen.

Temperatur för akut cystitis

Som tidigare noterat beror akut inflammation i slemhinnan hos det genitourära systemet på närvaron av ett infektiöst medel i kroppen, vilket leder till att cystitisen ger en temperatur. I regel, med akut cystit, varar temperaturen inte mer än 7-10 dagar. Mycket beror på korrektheten av den utvalda behandlingen.

Med den aktuella diagnosen av denna patologi är det möjligt att bli av med cystit relativt snabbt och utan allvarliga konsekvenser för kroppen. Om du följer alla rekommendationer från den behandlande läkaren, behöver du inte oroa dig för utvecklingen av kronisk blåsan.

Annars kan temperaturen efter cystitis störa igen efter en tid efter avslutad behandling. I det här fallet rekommenderas att du kontaktar den behandlande läkaren igen och få diagnosen. Det kan vara nödvändigt att korrigera behandlingsförloppet något och upprepa det.

Cystitis hos ett barn och hög feber

Kan temperaturen stiga hos barn med blåsor? På grund av fysiologin är barnets organism mer benägna till akut form av denna sjukdom, som åtföljs av inflammation i det slemhinnande membranet i det genitourära systemet.

Hos barn utvecklar cystit mycket snabbt: från några timmar till 2-3 dagar. En ung organism är mycket lättare att behandla. Med en väl valda terapeutiska kurs är det möjligt att fullständigt bli av med orsaken till patologins utveckling inom 7-10 dagar utan användning av antibiotika.

Vad är temperaturen för ett barns blåsning?

Det beror på många faktorer, bland vilka vi kan skilja:

 • patogenens natur
 • immunsystemets tillstånd
 • Förekomsten av sjukdomar som främjar utvecklingen av cystit (urolitiska, medfödda avvikelser vid utvecklingen av det urogenitala systemet, brist på vitaminer, kronisk eller frekvent akut patologi i matsmältningssystemet).

Med akut cystit hos barn, ligger temperaturen som regel mellan 37 och 38 grader. Vad händer om barnet har feber med blåsor? Före det första besöket till barnläkaren är det tillåtet att ge ett antipyretiskt läkemedel som inte är kontraindicerat för barn under 7 år.

Under alla omständigheter är ett besök hos en specialist bäst att inte fördröja, eftersom sjukdomen kan bli kronisk och bli av med den utan att antibiotika inte fungerar. Experimentera med självmedicinering innan man konsulterar med en läkare rekommenderas inte heller, eftersom ett felaktigt och okontrollerat intag av droger kan förvärra symtomen och försvaga immunsystemet.

Symtom på akut cystit hos spädbarn

Under det första året av livet med ytlig inflammation i slemhinnan i det genitourära systemet kan följande symtom förekomma hos ett barn:

 • ovanligt beteende och konstant gråtande;
 • Utseendet på blöjan av mörka fläckar ur urin;
 • Temperaturen för blåsan når 39 grader (det är i detta fall inte rekommenderat att vidta några åtgärder på egen hand. Det är viktigt att ringa en ambulans så snart som möjligt eller ta barnet till sjukhuset själv).

Huvudsakliga manifestationer av blåsor hos förskolebarn och ungdomar

Vid denna ålder är de karakteristiska manifestationerna av blåsor:

 • frekvent uppmaning att urinera (flera gånger inom en timme);
 • inkontinens;
 • smärtssyndrom, lokaliserat i underlivet, vilket ökar med tömningen av blåsans hålrum;
 • smärta i perineum och i rektum
 • signifikant mörkgöring av urinen (mörkbrun);
 • Ökning av temperaturen till 38 grader (ibland upp till 39, vilket indikerar närvaron av samtidig patologi).

Symtomatologin för förvärring av kronisk cystit skiljer sig inte mycket från den akuta formen av sjukdomen. Den enda skillnaden är mindre uttalade manifestationer. I kronisk form av sjukdomen fortsätter barnets blåsning utan temperatur

Basaltemperatur med blåsan

Basaltemperaturen är det lägsta värmevärdet för människokroppen, vilket oftast uppnås under sömn eller lång vila. Byte av denna temperatur kan vara ett av tecken på blåsor. Det är viktigt att förstå att ett sådant symptom kan provocera både fysiologiska och patologiska processer.

Fysiologiska hänvisar till utvingen av livmodern under graviditeten, vilket sätter tryck på blåsan. Det provocerar också mer frekvent uppmaning att urinera. Därför förvirrar kvinnor av reproduktiv ålder ofta tidiga tecken på graviditet med utvecklingen av blåsan.

Förändringen i den hormonella bakgrunden avser också fysiologiska processer som kan provocera en ökning av basaltemperaturen. Att misstänka en graviditet i detta fall är mer sannolikt om en kvinna inte har haft kroniska sjukdomar i det genitourära systemet eller matsmältningsorganet under hennes livstid.

Vid diagnos av blåsor beaktas basaltemperaturen, men är inte en prioritet. Om dessa förändringar åtföljs av en försening i menstruationscykeln är graviditeten den mest troliga orsaken till detta symptom.

Kan det finnas feber med blåsor?

Cystitis är en inflammation i blåsans slemhinnor. I riskgruppen för utveckling av sjukdomen - kvinnor, hos män diagnostiseras cystitis i 0,5% av fallen av det totala antalet fall. Patologins gång leder till destruktiva förändringar och en minskning av blåsans funktionella aktivitet. Sjukdomen fortsätter med en klar klinisk bild - smärta och en störning av urineringstiden. Ökningen i temperaturen med blåsan uppstår inte alltid och beror på svårighetsgraden av inflammationen och det stadium där den patologiska processen fortskrider.

skäl

Hypertermi i blåsan förekommer som ett svar från kroppen till introduktionen av patogen mikroflora. Mikrober och virus som faller i urinhålans hålighet, fungerar som främmande proteiner. För att eliminera skadlig flora producerar kroppen interferon, och som en följd av sådan aktivitet stiger temperaturen. Speciellt är det karakteristiskt för sjukdoms tidiga skede. Temperaturavläsningarna i sådana fall ökas till 37,2-37,5 ° C.

Temperaturen överstiger inte 37,5 ° C, vilket indikerar ett lätt flöde av smittsamma processer. Lyftning till höga indikationer uppstår inte - med varje handling av urinering avlägsnas den mikrobiella floran från urinblåsan. Organismen behöver inte mycket ansträngning för att undertrycka skadliga mikrober.

Men inte alltid orsaken till hypertermi vid inflammation i blåsan är förknippad med en naturlig försvarsmekanism. Om läsningen på termometern är högre än 38-38,5 ° C kan de möjliga orsakerna till en sådan organismreaktion vara allvarliga:

 • Övergång av inflammation till akut form. Hypertermi orsakas av mobiliseringen av alla kroppens skyddskapacitet.
 • Phlegmonous och gangrenös form av blåsan. Långsam sjukdom leder till omfattande infektion i blåsan och förstöring av slemhinnan. Termometerns mätningar går upp till 38 ° C och högre på grund av kroppens kraftfulla förgiftning.
 • Kronisk inflammation. Om sjukdomen inte behandlas förvärvar inflammationen av blåsans slemhinnor en trög karaktär. Med kronisk cystit, stiger temperaturen till en lägst läsning av 37 ° C och varar under lång tid.
 • Övergång av akut inflammation till njurarna med utveckling av pyelonefrit. Temperaturen stiger till 40 ° C, vilket leder till frossa, feber.

karakteristiska symptom

Hypertermi med inflammation i blåsan åtföljs av karakteristiska symptom:

 • Smärta av en skärande eller värkande karaktär i underlivet.
 • Ritning, bristande smärta i nedre delen av ryggen.
 • Närvaro av purulenta blodiga föroreningar i urinen.
 • Svåra mager utmattning.
 • Sjukdom i matsmältningskanalen.

Hypertermi med inflammation i blåsan härrör från förgiftningen av kroppen med giftiga produkter av den vitala aktiviteten hos patogen mikroflora. Därför, mot bakgrund av förgiftning, lider patienter av huvudvärk, svaghet, sömnighet, misshandel och kräkningar.

Första hjälpen till patienten

Om cystitisbanan, särskilt hos barn, åtföljs av kraftiga temperaturhöjningar (över 39 ° C) med feber och svår smärta - du behöver ringa en ambulans. Den första hjälpen till patienten är att ge sängstöd. När oacceptabel smärta får ta antispasmodik (Drotaverin).

Det är viktigt att säkerställa en adekvat dricksregim, ge patienten mycket varmvätska (svagt kamille te, surt mamma). Strikt förbjudet:

 • Föreskriva självständigt antibiotika.
 • Gör uppvärmningsförfaranden (varmvattenflaskor med varmt vatten på magen, heta bad).

Metoder för att bekämpa hög temperatur

Om temperaturen med blåsan stiger till 37,5 ° C och inte åtföljs av en uttalad försämring av tillståndet - är inflammationen lokaliserad endast i ureans slemhinna, utan att gå utöver det. Antipyretik i detta fall rekommenderar inte - en droppe i temperaturen minskar produktionen av T-lymfocyter, återhämtningen minskar.

En temperaturökning till 38 ° C eller högre leder till försämring av tillståndet och kräver medicinering i form av tabletter eller sirap - Ibufen, Nyz, Nimesil, Panadol. Dessa läkemedel eliminerar hypertermi, slutar smärta, har en måttlig antiinflammatorisk effekt.

En viktig punkt i kampen mot hypertermi med inflammation i blåsan är riklig dricks. Daglig förbrukning av mer än 2 liter rent vatten och andra vätskor eliminerar tecken på förgiftning, bidrar till en snabb återhämtning. På rekommendation av en urolog kan phytoteas förskrivas som en källa till vätska (Brusniver, Urologic collection).

Möjliga komplikationer och konsekvenser

Cystitis, som uppstår med hög eller lågkvalitativ feber, kan leda till allvarliga komplikationer. De farligaste är utvecklingen av icke-specifik inflammation med njureintag (akut pyelonefrit) och urinblåsning. Ofta indikerar hypertermi med inflammation av urinläkaren hos kvinnor gynekologiska sjukdomar - cytomegalovirus, trichomoniasis, candidiasis. Utan korrekt behandling är sannolikheten för infertilitet hög.

Allvarlig fara är cystit, åtföljd av temperaturfluktuationer. Om patienten har en temperatur på 37 ° C under dagen och faller till normal avläsning på natten - detta indikerar en försämring av immunsystemet och utvecklingen av kronisk inflammation. Utan behandling kan immunologen och urologen inte göra det.

Cystit och hypertermi är inbördes samband med en vanlig etiologi - infektion i blåsans hålighet med virus, bakterier eller svampar. I någon form av sjukdom som åtföljs av hypertermi krävs medicinsk vård. Endast en läkare kommer att kunna diagnostisera, ta reda på de sanna orsakerna till feber och ordna behandling.

Huruvida det kan finnas en blåsningstemperatur?

Lämna en kommentar 3,058

På grund av den anatomiska strukturen sker inflammation i blåsan i varje femte kvinna, mindre ofta hos män och barn. Oacceptabel smärta och rezi, cystitisens temperatur plågar patienten. Sjukdomen är provocerad av bakterier av E. coli, stafylokocker, protea och ureaplasmer, trichomonader, klamydia, olika svampar och virus. Orsaken till sjukdomen kan vara en minskning av immunitet, nedsatt blodflöde och till och med funktionsstörningar i excretionssystemet.

Symtom på blåsan

En livlig klinisk bild uttrycks med inflammation i blåsan i en akut form. Efter de överförda infektionssjukdomar, trauma eller hypotermi är det svårt i magen, störningar av emittor, frekventa önskningar, en brännande känsla, res är karakteristiska. Det finns blod i urinen. I analysen av den isolerade vätskan uppträder leukocyter och eventuellt även pus. Ju starkare inflammationen är, desto mer uttalad är sjukdomen. I kronisk form är det lethargiskt, som påminner om sig själv under perioder av exacerbationer.

Hyperkänsligheten är beroende av graden av inflammation. Urologer tror att smärta ökar vid varje besök på toaletten. I detta fall upplever kvinnor svår smärta i ländryggsregionen i ryggen. Smärta i cystit, orsakad av sammandragning av musklerna i blåsan och ökat intravesiskt tryck, plågar patienten dag och natt. Cystit barnet åtföljs av frekvent urinering, mörknande och grumling av urin, ökning av temperaturen till 38-39º C och svettning, rastlöshet och irritabilitet, huvudvärk, frossa. Eventuellt inkontinens, illamående. Mycket små barn klamrar sig i magen, gråter och uttrycker smärta på detta sätt. För att larma föräldrarna bör vara, om barnet i en ålder av 12 månader urinerar en timme mer än två gånger. Hos barn och pensionärer är symtomen ofta inte uppenbara.

Varför stiger temperaturen?

En ökning i temperaturen med blåsan indikerar att infektionen från blåsan har spridit sig till urinkanalerna och bortom. Håller temperaturen alltid urinledarens inflammation? Nej det är det inte. Detta är ett mindre symptom. Hög temperatur stiger som regel på grund av:

 • obehandlad cystit
 • en försummad sjukdom som har blivit akut;
 • början av pyelonefrit.
Temperaturhoppet i blåsan indikerar sjukdomsövergången till en mer komplex form.

Temperaturen vid akut cystit hos vuxna kan stiga till samma nivå som 37-38º C, hos barn som kan stiga upp till 39º C. Om plötslig sjukdom symptomen kvarstår under en vecka, och tecken på fortsatt blir cystit kronisk. Och det betyder att infektionen redan har nått njurarna och en stark förgiftning av kroppen började. Ofta passerar en obehandlad sjukdom i en latent period och fortsätter åtföljd av en långvarig men obetydlig värme. Att skämta med en liknande sjukdom och engagera sig i självbehandling är kategoriskt kontraindicerad. Kontakta genast läkare.

Hur man hanterar hög feber med blåsor?

Om temperaturen i blåsan stiger till 37º C, inget att göra. Själva organismen försöker övervinna infektionen. Ta ner feber, eftersom etiketter 38,5º C. I sådana fall läkare ordinera smärtstillande och febernedsättande läkemedel: "No-spa", "Paracetamol", "Nurofen". För behandling av blåsan visas en riklig dryck som hjälper till att tvätta infektionspatogenerna och sänka temperaturen. Du måste dricka sura drycker: te med citron, juice eller morsmål från tranbär. Dessutom rekommenderar urologer örtdekok från kamille, bärbär, majsstammar, centaury, björkknoppar för att behandla cystitis. Ger önskad effekt och dryck av nephrofit. Med cystit hos ett barn slås temperaturen ned med hjälp av antipyretiska ljus och siraper. Du kan mala barnet med ättika. Men kom ihåg att kämpa temperaturen inte förstör bakteriens fokus!

Farliga konsekvenser

Tidig behandling av blåsor är mycket viktig. Den vanligaste komplikationen av blåsan är pyelonefrit, vilket framkallar bakterier i de övre organen i urinvägarna. Barn har vesicoureteral reflux när urinen inte går in i urinledarna. Blod och slem i sekretionerna är farlig förstöring av ureaens väggar - det kan vara ett brott. Bubblan förlorar också sin elasticitet, minskar i storlek och upphör att fungera. Den utlösande sjukdomen leder till infertilitet och urininkontinens.

Och vad är den irreversibla risken för cystit för nervsystemet! Konstant irritation, självkänsla, nervös spänning ger djup depression, stress och nedläggning. Personen blir likgiltig. Detta påminner återigen om allvaret av sjukdomen. Efter att ha märkt sina första tecken, gå genast till doktorn!

Ökad temperatur med cystit och risken för komplikationer

Bland de vanliga sjukdomarna som är förknippade med inflammatoriska processer i blåsan är den vanligaste cystitisen. Sjukdomen utvecklas oftare hos kvinnor, men övergår inte männen. Ofta är symtomen på en sjukdom redan bekant för en person, men feber blir ofta en överraskning för honom. Men som regel, vid sjukdomsuppkomsten, både hos kvinnor och män, ökar temperaturen med blåsor.

Orsaker till urinvägspatologi

Patogener intestinal cystit förespråkar, stafylokock och streptokock bakterier, virus, ureoplazma, Trichomonas, klamydia, svampinfektioner (Candida), och andra mikroorganismer. Provande faktorer kan vara hypotermi, en ny operation, trauma mot blåsans slemhinna, stagnation av blod i bårens ådrar, hormonella störningar, beriberi.

Orsaken till en mer frekvent manifestation av symtom på cystit hos kvinnor är urinrörets anatomiska struktur: den är bredare och kortare än hanen. Följaktligen kan infektionen enkelt stiga upp på grund av en överträdelse av steriliteten hos detta organ på grund av närheten av anus och vagina till den. Därför ökar temperaturen i akut cystit hos kvinnor oftare: kroppen börjar bekämpa den patogena floran.

Män, som regel, utvecklar cystit mot bakgrunden av inflammation i prostata och testiklar, en signifikant minskning av immunitet, infektion i njurarna och könsorganen. Dessutom kan njurstenar, cancer tumörer i närliggande organ, strålskador, allergier bli orsakerna till sjukdomen.

Symtom på blåsan

Symtom på cystit har en särskild karaktär oavsett sjukdoms akuta eller kroniska sjukdom:

 • Hyppig uppmaning att urinera
 • Känsla av ofullständig tömning
 • Skarp smärta vid urinering, ofta ger till rektalt område
 • Aching i ljumsk eller suprapubic regionen
 • Förekomst av blod i urinen
 • Falsk urinering, inte åtföljd av urinering.

Allvarlig inflammation har en ljusare symptom: smärta vid urinering starkare längtan oftare (2-3 gånger per timme), smärta kvarstår efter tömning av blåsan, patienten ständigt bedriver, dag och natt. Förhöjd temperatur är ett av de medföljande sjukdomssymptomen tillsammans med smärta i underlivet.

Remission (frånvaro av tecken på sjukdomen) hos kronisk cystit tolereras lättare, förklarar sig endast genom en viss ökning av antalet besök på badrummet.

Ökad kroppstemperatur

Eftersom cystit är en inflammatorisk sjukdom som åtföljs av penetrering av patogena virus och bakterier i blåsans sterila miljö, kommer organismen nödvändigtvis att ge ett snabbt immunsvar i form av antikroppar och en termisk reaktion. Mot bakgrund av inflammation i blåsans slemhinnor med cystit är temperaturen låg, vilket är ganska normalt: processen påverkade endast ett organ.

Frånvaron av värme, som också kan förekomma med cystit, är snarare associerad med den kroniska snarare än den akuta sjukdomen. Det bör emellertid komma ihåg att kronisk blåsan kan orsaka formidabla komplikationer, så att läkare behöver ett besök omedelbart.

Om symtom på blåsor beskrivs vidare i videon:

Spridningen av infektion genom kroppen är nödvändigtvis åtföljd av en generell sjukdom, orsakad av en ökning i temperaturen - detta är immunsystemets normala reaktion. Temperaturen förblir som regel subfebril, det vill säga varierar från 37 till 37,5 grader. Sådana värden läkare kallar normen alternativet. För att slå ner en låg temperatur är det inte nödvändigt, organismen bör kämpa med en infektion i sig. Det långsiktiga subfebrila tillståndet bör emellertid vara anledningen till obligatorisk behandling till läkaren. Om cystit inte botas kommer det att gå till ett kroniskt stadium och kan provocera utvecklingen av farliga urologiska sjukdomar.

Eventuella farliga komplikationer

Kommer temperaturen att stiga med akut cystitis? Det beror på om infektionen går utöver urinblåsan. Om det övre urinvägarna, njurarna är anslutna till processen, följer en temperaturhopp över 38 grader. Kanske finns det en fruktansvärd föregångare till pyelonefrit - inflammation av njurarna. Patienten ska omedelbart konsultera en urolog som enligt testresultaten kommer att ordinera lämplig behandling.

Ofta är temperaturstoppet hos kvinnor med blåsinflammation ett tecken på en urogenital infektion. Det faktum att bedövningsmedlet kan fungera som en sekundär sjukdom på bakgrunden av vanliga kvinnosjukdomar :. Andechs, coleitis, vaginit, cystit, etc. behandling utan medicinska effekter på den underliggande orsaken till sjukdomen, i det här fallet är inte vettigt. Först och främst måste du klara av den ledande infektionen hos könsorganen, annars kommer blåsan igen och igen.

Ibland bevaras en lågkvalitativ feber på 37-37,5 grader efter en behandling med cystitisbehandling. Var inte uppmärksam på att det är omöjligt: ​​kroppen signalerar sålunda ett fel. Om temperaturen varar flera månader håller hela dagen, och på natten faller till normalt, sannolikt var det problem med immunitet. Låt dem hjälpa till med en immunolog.

Temperatur med cystit

Eventuella inflammatoriska sjukdomar åtföljs av fluktuationer i kroppstemperaturen.

Temperaturen med cystit är en signal om att infektionen har kommit in i urinblåsan och eventuellt längs nedstigningen gick in i njurarna. Cystitis är en sjukdom som ofta uppstår i kvinnokroppen. Hos män är cystitis en sällsynt sjukdom, men dess symptom är kända för män. Självmedicinering i denna sjukdom kan bara förvärra sjukdomsförloppet och cystit kommer att passera in i den kroniska formen av utveckling med periodiska återfall, där temperaturen stiger.

Patogener av sjukdomen

Denna sjukdom uppstår på grund av ingrepp av vissa mikroorganismer och bakterier i urinvägarna:

 • mikrober av klamydia;
 • trichomonasinfektion;
 • E. coli och andra tarminfektioner;
 • svampinfektion;
 • tuberkulosinfektion i könsorganet och organen i urinvägarna;
 • kroniska sjukdomar i urin- och reproduktionssystemet;
 • bakterier som utvecklas i urinvägarnas miljö
 • virus.

Symtom på blåsan

Symtom på blåsan, manifesterad i det smärtsamma tillståndet i urinvägarna och i möjligheten att bekvämt tömma blåsan:

 • symtom på bränning vid tidpunkten för tömning av blåsan;
 • frekvent urinering och tömning sker inte till slutet
 • symtom på svårighet urinering
 • huvudet på urinrörets kanal spolade och svällde;
 • konstant drar smärta över pubis;
 • en liten mängd blod i urinen, och det finns också en purulent fällning.

Oavsett om det finns en temperatur hos en cystit? I akut form av cystit kan temperaturen stiga till 39 grader, med en kronisk form av sjukdomen subfebrila temperaturen kan följa med sjukdomen under lång tid.

Fluktuationer i temperaturintervallet beror på sjukdomsformen och de infekterade organens område:

 • inflammatorisk process i slemhinnan - temperaturen får inte stiga;
 • inflammation i blåsans muskler - temperaturen kan ligga inom normala gränser;
 • flegmonös form av cystit - temperaturen stiger till 37,5 grader;
 • gangrenös form av sjukdomen - en ökning i temperatur inom 38 grader, ibland upp till 39 grader;
 • pyelonefrit - temperaturen kan nå upp till 40 grader;
 • om infektionen har svept ett stort infektionsfält i urinvägarna och infekterade njurar, så kommer temperaturen på 38 grader att hållas inte mindre än 7 kalenderdagar.

Diagnos av blåsan

För att fastställa en korrekt diagnos och form av sjukdomen och sjukdomsutvecklingsstadiet samt infektionsområdet finns det inte tillräckligt med symtom, det är nödvändigt att klara prov och genomgå en rad diagnostiska undersökningar:

 • ett allmänt blodprov
 • allmän analys av urin;
 • Blåsans ultraljud;
 • Njur ultraljud;
 • cystoskopisk undersökning;
 • immun-enzymatisk analys;
 • PCR är ett diagnostiskt test.

Immunoenzymatisk analys och PCR utförs om närvaron av mikroorganismer av sexuella infektioner föreligger i analysresultaten.

Användningen av en bakteriologisk studie i undersökningen gör att vi kan bestämma vilka bakterier som finns i urinvägarna.

Ultraljud av blåsan och ultraljud av njurarna kommer att kunna fastställa sjukdomsområdet.

Temperatur i de inflammatoriska processerna i urinvägarna

Att höja temperaturen för blåsor innebär att inflammatorisk process har spridit sig till alla organ i urinvägarna. Med den initiala (akuta) formen av sjukdomen kan en temperatur med cystitis upp till 38 grader, och ibland upp till 38,5. Barn med denna sjukdom - upp till 39 grader. Om cystitis temperatur stiger över 38,5, vad ska jag göra? Det är nödvändigt att ta ett antipyretiskt läkemedel:

 • Nuroven (för småbarnssirap);
 • Ibuprofen (för barn under 3 års suspension)
 • Paracetamol.

Dessa läkemedel minskar kroppstemperaturen och har även smärtstillande egenskaper som positivt påverkar hälsotillståndet i blåsan. Det är ännu bättre att använda ljus som har antipyretisk och inflammatorisk effekt. Ljus upplöses snabbt i kroppen, vilket bidrar till deras snabba verkan.

Det är också nödvändigt att ta en stor mängd vätska, för det första, en riklig dryck minskar feber, och för det andra är det med en riklig dryck ett behov av frekvent urinering. Infektion från kroppen går tillsammans med urinen.

Mycket användbart är sura drycker och fruktdrycker som innehåller vitamin C i sin sammansättning - tranbärsjuice, tranbärsjuice, drycker och te med citron.

Dekoktioner av medicinska örter som har diuretika egenskaper, hjälper inte bara till att rena urinvägarna av infektion genom frekvent urinering, lindrar cystit, men kompletterar även kroppens brist på vitaminer och spårämnen.

Cystitis sjukdom och temperatur till 38,5 inga droger för att slå ner det är inte nödvändigt.

Användningen av lokal terapi för cystit i kvinnokroppen

Orsakerna till cystit hos kvinnor är oftast infektioner i könsorganet, eftersom närhet i urinröret, vagina och anus, framkallar penetrering av mikroorganismer och bakterier i urinröret. Med cystit hos kvinnor, stiger temperaturen ganska ofta, eftersom denna sjukdom alltid passerar med infektionssjukdomar i könsorganet.

Också orsakerna till sjukdomen orsakas av inflammation i skeden och infektionssjukdomar i en kvinnas sexuella organ: tröst, vaginos (bakteriell), klamydia, gonorré, mykos, ureaplasmos. Alla dessa faktorer leder till utvecklingen av en akut form av blåsor med smärtsamma känslor i underlivet och i urinröret. Temperaturen med cystit i detta fall kommer att öka, för hur många grader kommer att bero på hur mycket den sexuella infektionen har spridit sig till organen.

Vid behandling av en sjukdom orsakad av venerala bakterier leder antibiotika till sjukdomar i kvinnokroppens mikroflora, vilket leder till vaginit, både svamp och bakterie. Terapi med antibiotika måste kombineras med att ta probiotika och använda antifungal topisk terapi:

 • Vaginala suppositorier, som innehåller laktobaciller;
 • vaginala suppositorier, som innehåller antimykotiska läkemedel Cystatin, Palin, Metiluratsil.

Behandling med vaginala suppositorier utförs endast före sänggåendet och minst 10 kalenderdagar.

Vid menstruation rekommenderas inte vaginala suppositorier.

Uppfyllandet av alla rekommendationer från den behandlande läkaren, hälsosam livsstil och kultur i sexuella relationer, efterlevnad av intim hygien, kommer att ge ett positivt resultat att härda cystitisen och skydda mot reinfektion.

Temperaturförändringar under cystitis

Inflammation av blåsans väggar - denna sjukdom kallas blåsan. Om du ofta vill gå på toaletten, och en del urin är väldigt liten, kan du göra en preliminär diagnos. Inflammatorisk process uppstår på grund av infektion i blåsan, slemhinnan påverkas. Förhöjd kroppstemperatur och cystit kan leda till komplikationer och utveckling av allvarliga sjukdomar.

Symtom på denna sjukdom skapar vissa olägenheter och kan göra anpassningar till ditt vanliga schema. Dessutom kommer du att få en känsla av smärta i underlivet. Enligt vetenskapliga studier observeras denna sjukdom oftare hos kvinnliga representanter än män. Temperaturen med cystit är inte ovanlig, men dess index är beroende av sjukdomsformen.

Det beror på inkomsten av olika bakterier. Det kan vara:

 • Chlamydia och Trichomonases.
 • Svamp och tarminfektioner.
 • Patogener av tuberkulos.
 • Kronisk infektion i genitourinary system.
 • Olika bakterier och virus.

Temperaturen kan stiga från 37 C till 38 C. Läkare kallar sådana indikatorer subfebril kroppstemperatur, i fallet om det varar mycket lång tid.

Bestäm orsaken till feber är endast möjlig efter att ha fastställt arten av förekomsten av cystit. Om genitourinary systemet fungerar utan misslyckande, utsöndras alla mikroorganismer tillsammans med urinen. Men om vissa förseningar har börjat, kommer virus och infektioner att förbli och ackumuleras. Kvinnans kropp blir sårbar med svag immunitet, överarbete och hormonella störningar.

Temperatur och akut cystit förekommer efter hypotermi, försvagning av kroppens skyddande funktioner och under sexuell överföring. Cystitis har ett antal karakteristiska särdrag:

 • Förekomsten av blod i urinen, vanligtvis en liten mängd.
 • Smärtsamma känslor när man urinerar och orimligt frekventa önskningar för honom.
 • Vid analys av urin finns leukocyter i den.

Denna sjukdom kan bidra till utvecklingen av deprimerande tillstånd, försämring av det allmänna hälsotillståndet. Varje besök på toaletten för kvinnor blir ett slags test.

Typ av temperatur med cystit

Kroppstemperaturen stiger på grund av den inflammatoriska processen i kroppen och ackumuleringen av bakterier. I fall av cystitis elimineras infektionen varje gång du besöker toaletten. Därför bör det inte finnas någon hög temperatur. Men experter kvalificerar de komplexa formerna för flödet av blåsor:

I sådana fall finns det en stark förgiftning av kroppen och kroppstemperaturen kan stiga från 37 C till 38 C och ännu högre. Urin förvärvar också de karakteristiska egenskaperna:

 • Det blir lerigt.
 • Det finns blod och slem i det.

Dessa symptom är farliga eftersom de indikerar förstörelsen av blåsans väggar. I en sådan situation kan det bryta. Komplexa former av cystit hos kvinnor är sällsynta, men det är bättre att kontakta en läkare i tid.

Om du upplever ovanstående symptom, och du har en chill, är det nödvändigt att undersöka njurarna. Hög temperatur och kronisk blåsan manifesteras i utvecklingen av den inflammatoriska processen i njurarna. Den akuta formen av cystit är åtföljd av en ökning av temperaturen, problem med urinering och försämring av det allmänna tillståndet.

Med den gemensamma inflammationen i njurarna och urinblåsan kan kroppstemperaturen nå 40 ° C. Patientens tillstånd förvärras omedelbart, det finns illamående, smärta i ländryggen, ökad svettning, svåra frysningar. Utan mediciner, passerar inte smärta. Alla rörelser och vrider i kroppen åtföljs av en skarp smärta. Det passerar inte, även om patienten ligger i sängen.

Utsläpp från temperatur med cystitis

Temperaturen för cystit är i intervallet från 37 C till 37,5 C, om sjukdomen uppstår utan komplikationer. När det går utöver dessa indikatorer kan vi anta en inflammatorisk process i könsorganens organ, nämligen i njurarna.

Det är mycket oönskat att fatta beslut om att ta mediciner självständigt.

Ta en bedövningsmedel eller antipyretiska och kontakta en läkare som kan undersöka och ordinera en behandlingssätt. I denna situation rekommenderar läkare "No-shpa", "Paracetamol" och preparat som innehåller det. Innan du tar drogen, läs dosen och kontraindikationerna, särskilt om det gäller barn. I nödfall och med en kraftig ökning av kroppstemperaturen, ring en ambulans. Ett obligatoriskt villkor för att ta mediciner är ett förbud mot alkohol i någon form.

Examination och diagnos

För att göra en diagnos måste du skicka flera test. Vanligtvis undersöks urin och blod, för vilka praktiskt taget vilken som helst sjukdom kan detekteras. För undersökning av blåsan har kvinnor en särskild läkarundersökning. Det kallas cystoskopi. Genom urinröret sätts ett speciellt instrument in, med det är urinröret undersökt.

Behandlingen utses i komplexet. Tillsammans med läkemedel visas användningen av fytoterapi. I fem till tio dagar används antibiotika. Grupper av nitrofuraner och fluorokinoloner är mest lämpliga. Infusioner av örter kan konsumeras inuti och göra bad.

Framgången av behandlingsförloppet beror till stor del på att alla doktors rekommendationer följs. Under behandlingen rekommenderas att du tar diuretika. Förbudet mot alkohol är väldigt tufft, eftersom antibiotika inte kommer att ge det önskade resultatet, och en sådan blandning kan orsaka irreparabel skada på din kropp.

En ökning av temperaturen upp till 37 ° C och högre indikerar förekomsten av en inflammatorisk process i kroppen. Med karakteristiska symptom kan du diagnostisera blåsan. Den akuta formen kräver sjukhusvistelse, omfattande undersökning och behandling. Förebyggande av sjukdomar är en hälsosam livsstil, rätt näring och motion.

Videon nedan kommer att berätta hur man hanterar höga temperaturer:

Temperatur med cystit

Hypertermi är inte det främsta symptomet på blåsans inflammation. Huruvida det kan finnas en temperatur hos en cystit? Eller förekommer det i andra sjukdomar? Denna artikel förklarar orsakerna till fenomenet och berättar också vad som ska hända om temperaturen stiger när en blåsning uppträder?

skäl

Permanent inflammation i urinblåsan fortsätter utan pyretiska fenomen. Hos vuxna kan förvärrad cystit manifesteras med en temperatur av 38. Är det önskvärt att minska det snabbt? Efter ett brott mot termoregulationen föreslår att kroppen kämpar för infektion.

Dessutom kan självmedicin orsaka en felaktig diagnos. Därför bör du ringa till en läkare och vidta åtgärder under hans handledning. Men barnets temperatur kan stiga till 39 °.

Vad ska man göra i den här situationen? Naturligtvis, att ringa för hjälpspecialist. Hur många dagar stannar temperaturen med blåsan? Man tror att efter en veckas feber i avsaknad av korrekt behandling passerar processen till permanentbanan eller sprider sig till njurarna och orsakar pyelonefrit.

Om temperaturen stannar vid 37, finns det ingen anledning att glädja, med all sannolikhet har sjukdomen gått in i en kronisk kurs.

symptom

Hypertermi uppstår vid akut inflammation i urinsamlingen, manifestationen av permanent eller spridning av inflammering till njurarna. Illamående åtföljs av svår smärta i underlivet när urinblåsan töms.

Utvecklad pollakiuri, uppmaningen blir större och volymen av individuella utsöndringar minskar. Urinen mörknar, blir grumlig, den innehåller leukocyter och ett stort antal bakterier. Människor i olika åldrar och kön reagerar annorlunda på feber.

Funktioner av cystit hos barn

Barnets akuta cystitis åtföljs av frekventa uppmaningar, höga, upp till 39º temperatur, gråt, huvudvärk, ångest, frossa. Om barnet urinerar mer än två gånger inom 60 minuter, ska det diagnostiseras för inflammation i urinblåsan. Hos äldre barn är symptomen inte lika ljusa.

Funktioner av cystit hos gravida kvinnor

Dräktstiden predisponerar förekomsten av cystit. Den växande livmodern komprimerar mocheprovody finns hinder för utflödet av urin, det stagnerar, mikrofloran inte tvättas bort i tid som gör det möjligt att fästa kärlväggen och börjar föröka sig.

Associerade faktorer är hormonell dissonans. Ofta lider kvinnor före befruktningen redan av kronisk inflammation i urinblåsan, vilket underlättas av att klädseln inte överensstämmer med vädret. Finns det feber för kvinnor med blåsor? Underkylning främjar manifestationen av en redan befintlig inflammation.

Feber hos gravida kvinnor är farligt eftersom antibiotika under denna period är kontraindicerat, vilket kan skada fostret. Efter födseln är det nödvändigt att återvända till behandling av sjukdomar, som skjutits upp på grund av graviditet.

Om symtom på obehandlad cystit har uppstått och temperaturen har ökat har det kommit en tid som är gynnsam för behandling.

Funktioner av cystit hos män

Anatomiska egenskaper hos urinvägsstrukturen skyddar mannen mot infektion från utsidan. Det finns risk för infektion hos en sjuk partner med oskyddad intimitet.

Men efter fyrtio män uppenbarar följande kroniska sjukdomar, som bidrar till utvecklingen av blåsor:

 • Hinder för urinutflöde orsakad av urotheliasis.
 • Prostatit.
 • Orkit.
 • Epididymit.
 • Alkoholförgiftning.
 • Drift av patogena bakterier från infektionens foci i de nedan angivna patologierna:
 1. Bihåleinflammation.
 2. Skrubbsår.
 3. Purulent pulpitis och andra tandskador.
 4. Halsfluss.

Temperaturen hos cystit hos män är ofta ett tecken på samtidiga sjukdomar. Med flegmonös eller gangrenös inflammation utvecklas en oliguri, vilket är orsaken till berusning.

Med permanent inflamation kan symtomatologin raderas eller saknas. I sådana situationer fortsätter cystitis utan temperatur.

Kontrollåtgärder

Om inflammation i urinblåsan utvecklar hypertermi, normaliseras den genom vanliga medicinska förfaranden. De använder antimikrobiella och anestetiska läkemedel, antispasmodik, fytopreparationer, dietterapi.

Vilken temperatur är typisk för cystitis? Konventionella anser att T ej> 37,5. Den bör slås ned när den är> 38,5. För att göra detta, använd antipyretika - Nurofen eller medel som inkluderar Paracetamol.

Det händer också att en person är botad av blåsor, bestämde sig för att fira detta eller en annan händelse och fick en ny feber. Med stor sannolikhet kan man hävda att sjukdomen återvände som följd av alkoholförgiftning eller väggar mocheprovodov urat salter irritation bildas efter konsumtions delikatesser.

Och vad händer om patienten passerade hela terapeutiska kursen, visade testen inga symptom på blåsans inflammation, och temperaturen är hög? Mest sannolikt har en person en annan sjukdom, inte tidigare diagnostiserad.

Men ett annat alternativ är möjligt. Personen återhämtade sig, han rekommenderades att genomföra en förebyggande behandlingskurs med antiinflammatoriska fytopreparationer, och hypertermi utvecklades. Det är hög sannolikhet att detta är en kortvarig reaktion på ett läkemedel som passerar spontant. I det här fallet bör du konsultera en läkare.

slutsats

Blåsans inflammation uppträder vanligtvis utan signifikant hypertermi. En feber indikerar förekomsten av samtidiga sjukdomar. Om kroppstemperaturen inte överstiger 38,5 °, behöver inte andra medel än de som föreskrivs av en läkare kräva behandling av blåsor.

Oavsett om det finns en cystit vid en temperatur

Temperatur är ett vanligt symptom på många sjukdomar. Men är detta symptom karakteristiskt för cystitis? Kan temperaturen inte stiga om den inflammatoriska processen i blåsan, men om något mer farligt?

Typiska symtom på blåsan

Blåsans inflammation orsakas av en infektion som påverkar organets slemhinnor. Om denna "incident" rapporterar kroppen med hjälp av sådana signaler:

 1. Hyppig uppmaning att urinera.
 2. Obehag i underlivet.
 3. Brist på lättnad efter urinering - patienten verkar ha full blåsan.
 4. Brännande känsla i perineum.
 5. Ömhet av skärande karaktär, manifesterad vid slutet av urinering.
 6. Uringrumlighet, förändring i lukten.

Dessa är bara de första symptomen. I vissa fall läggs svaghet till dem, minskad effektivitet, ömhet i nära närhet, obehag i urinröret, blod i urinen.

Temperaturen kallas i regel inte bland de huvudsakliga tecknen på blåsor. Eftersom infektionen utsöndras regelbundet från urinblåsan under tömning, och ingen kroppsförgiftning observeras, bör märket på termometern inte vara över norm. Men fungerar denna regel alltid?

Kan cystit vara feber?

Subfebril temperatur kan observeras hos en patient med cystit i fall då sjukdomen passerar in i den akuta fasen. I denna situation når märket 37,1 - 37,5 C och varar under en lång period. En sådan kroppsreaktion är normal - så försöker han bekämpa infektionen. Att slå ner en liten temperatur är inte nödvändig, men för att bota cystit är det naturligtvis nödvändigt: så snart sjukdomen går bort normaliserar kroppens temperatur också. Åtminstone så är det tänkt.

Det händer ofta att inflammationen, det verkar, redan har botats, och alla dess symptom har försvunnit, men den subfebrila temperaturen fortsätter att hålla. En liknande tecken indikerar en ytterligare spridning av infektionen genom hela kroppen. Vi behöver akut se en läkare, eftersom det finns möjlighet att inte bara degenerera cystit i kronisk form utan också utveckling av andra inflammatoriska sjukdomar.

Ibland alla tester är normala, och temperaturen fortsätter att hålla i nivå med 33,2-37,5 C. Detta kan tyda kränkning av immunförsvaret - du behöver konsultera en immunolog.

Temperaturen i cystit är huvudsakligen orolig för kvinnor, men det ses också ibland hos män och barn.

Oavsett om det kan finnas en temperatur hos en cystit är ett farligt symptom

Om låg feber anses vara en reaktion på infektion och under behandling av den inflammatoriska processen är inte föremål för att slå, den kraftiga ökningen i termometern till 38-39 C och däröver - en allvarlig orsak till ett akut besök till sjukhuset.

Febriltemperaturen är okarakteristisk för cystit i akut eller kronisk form, vilket indikerar förekomsten av allvarliga hälsoproblem. Patienten kommer sannolikt att diagnostiseras med något av följande villkor:

 1. Akut pyelonefrit. Annars kallas njureinflammation. Denna sjukdom kännetecknas av en ökning i temperaturen till 40 ° C, frysningar, generell dålig hälsa, märkbar smärta i nedre delen, oförmåga att hitta en bekväm position. Ur cystitis pyelonephritis skiljer sig brist på nedskärningar vid urinering.
 2. Svår form av akut cystitis (flegmonös, gangrenös, hemorragisk). Liknande komplikationer är sällsynta. De kännetecknas av en allmän förgiftning av kroppen, vilket framkallar en ökning av temperaturen. Det finns också en urinlösning, där spår av blod och slem är märkbara. Faren för sådana former av blåsor är en djupare skada på blåsan, varför dess väggar är skadade, och han själv kan förlora förmågan att klara sina funktioner.
 3. Paratsistit. Det är en inflammation som påverkar blåsans nästan bubbla cellulosa. Temperaturen stiger till 400C, svettning, generell svaghet och en liten smärtsam svullnad i underlivet. Patienten känner obehag inte bara vid urinering, men också under avföring. Ibland orsakar paratitstitel utvecklingen av peritonit: i detta fall bildas en abscess som bryts igenom i bukhålan.

Med cystit kan hög feber inte anses vara normalt. Men försök inte slå ner dig själv, eftersom det eliminerade symptomet inte betyder att den underliggande sjukdomen försvinner. Urgent behöver se en läkare. Orsaken till temperaturhoppet är oftast förknippad med utvecklingen av akut pyelonefrit - denna sjukdom uppträder ofta som följd av komplikationer mot bakgrund av en obehandlad inflammatorisk process i blåsan.

Problem med njurarna kräver särskild uppmärksamhet inte bara på grund av extremt obehagliga symtom, men också möjligheten till patologiska övergången till kronisk form. För kvinnor är pyelonefrit riskabelt, eftersom det kan störa en hälsosam graviditet.

Temperaturen vid en cystit - "klockor" som inte kan ignoreras. Det är möjligt att ljusfeber bara är en manifestation av organismens kamp med infektion. Men man kan aldrig utesluta de allvarliga konsekvenserna av den inflammatoriska processen. Om temperaturen hoppade till en nivå av 38 C och inte bråttom att falla, är det nödvändigt att brådskande genomföra en undersökning och genomgå adekvat behandling.