Huvud
Behandling

Ökad temperatur med inflammation i prostata

Prostatit hos män i någon av dess former kan orsaka en sådan reaktion i kroppen som en temperaturökning. Hopptemperaturen med prostatit kan vara från 37 och sluta vid cirka 40. Naturligtvis försvårar detta tillstånd en person, så han börjar kämpa med det.

Tecken och konsekvenser av prostatit

 • Smärta i bäckenet. Vanligtvis börjar med könsorganet. Det kan också lokaliseras i skrot och nedre delen hos män. Ryggsmärta kan förväxlas med radikulit, men det kommer att ge underbenen. Alla dessa platser kan skada allt på en gång eller en efter en.
 • Obehag med urinering. Bränning och ärr visas vanligtvis i början av tömningen av urinblåsan. Kravet på ett litet behov är skarpt nog, och männen känner att bubblan är helt fylld. Som regel lämnar en svag och svag ström av urin.
 • Sexuell dysfunktion. Under processen med den inflammatoriska processen bildas ärr och stasis i prostatakörteln. Deras närvaro kan framkalla en överträdelse av sexuella funktioner. Vid det inledande skedet av funktionsfel hos män kan observera en snabb utlösning, blir då en svag erektion, känns orgasmkänslan mycket svagare. Vissa patienter märker smärta vid utlösning, och när en sperm frigörs kan en man känna en skarp smärta i glanspenisen. Dessa smärta sensioner är extremt sällsynta, men förekomsten bör varna en person.
 • Irritabilitet. Detta tillstånd en man refererar inte till prostatit, eftersom nervositet är ett okänt symptom på kronisk prostatit.

Den allvarligaste komplikationen på grund av kronisk prostatit är ärrbildning i prostatakörteln med efterföljande skrynkande av organet. Denna process påverkar ofta blåsans bakre vägg, vilket i sin tur leder till överträdelser av urinvägarna. Ofta diagnostiseras urolithiasis hos män. Det beror mer på hans livsstil. Därför är det väldigt viktigt att inte starta den inflammatoriska processen i det manliga organet och, vid de minsta manifestationerna av prostatit, kontakta en specialist.

Prostatit och feber

Vanligen, om kroppstemperaturen stiger, skriver män det för trötthet, dåligt väder, allmän sjukdom, influensa, förkylningar. Men ingen tänker på djupare skäl. Den faktor som framkallar temperaturen kan vara inflammation i prostatakörteln.

Med detta obehag kan det finnas andra "milda" symptom som vanligtvis ignoreras av män. Naturligtvis kommer inte alla att springa till en läkare med normal temperatur. Men om det inte uppstår ensamt, men tillsammans med andra sjukdomar, till exempel, snidningar i urinröret, brinner under en kampanj för ett litet behov, behöver du snarast kontakta din läkare. Dessa manifestationer hos män signalerar en inflammatorisk process. Som regel, efter undersökning och leverans av nödvändiga test, görs en diagnos - prostatit.

Temperaturen kan stiga till en lågkvalitativ, och även ett febermärke. För högt i termometern indikerar en purulent inflammatorisk process som inträffar under det första skedet av septisk chock. I ett senare skede kan temperaturen tvärtom falla till nivån 35, vilket kommer att orsaka en stark svaghet hos en person. Låg kroppstemperatur är ett farligt ögonblick, för med detta tillstånd är prostatit åtföljd av sepsis. I detta fall är prognosen ogynnsam.

Terapi och temperatur

Om behandling av prostatit redan har börjat, är avbrott inte rekommenderat. Det händer att en person saknar att ta mediciner, så är effekten minskad. I det här fallet bör du ompröva och ta prov för en ny behandlingsplan.

Med korrekt medicinering bör en temperaturminskning och förbättring i det allmänna tillståndet observeras på tredje dagen. Om alla symtom kvarstår måste du berätta för din läkare om det. Han kommer att besluta om ersättning av läkemedlet.

Om en man nyligen tagit antibiotika vid behandling av en sjukdom, borde han också informera läkaren om det. För att behandla prostatit kan du inte använda droger av en liknande grupp. Sådan behandling kan orsaka missbruk av läkemedlet, vilket leder till att det upphör att hjälpa kroppen att kämpa med patogena bakterier.

Temperaturen uppträder vanligtvis om en man har kronisk inflammation. Termometerns kolumn stiger som regel till 38 grader. Om kronisk prostatit utan uttryckliga symtom varar lång tid, bör kroppstemperaturen vara omkring 37.

Rekommendationer för behandling av prostatit

För att underlätta tillståndet och minska temperaturen till 37 med inflammation i litet bäcken, ska du dricka mycket vatten. Det blir mer användbart om en man dricker Morella eller kompott. Inte ignorera febrifugen, men endast om det rekommenderas av en läkare. Bland annat behöver patienten vila. Det är bättre att följa sängstöd och hålla sig till rätt näring. Tillsammans med fukt, kommer genom svettkörtlarna att gå bort hela infektionen, och temperaturen kommer att gå till en nedgång.

Endast ett integrerat tillvägagångssätt för prostatit kan sänka temperaturen.

Under sjukdomen kan temperaturen nå 40 grader. Detta är ett direkt tecken på akut prostatit. Urologer i dessa situationer föreskriver antibiotika för män tillsammans med antipyretika.

Vilka andra symtom kan följa prostatit - du kan se nedan:

Kan temperaturen stiga med prostatit och prostata adenom?

Sjukdomsformen bedöms om det finns en temperatur hos män för prostatit eller om sjukdomen går utan hypertermi. Med akut inflammation i körtelen ökar män plötsligt temperaturen till 39 grader. Hypertermi åtföljs av smärta i perineum, dysuri och smärtsam avföring. Bakteriell prostatit fortskrider i en akut form med ljusa symtom på inflammation. Sjukdomen orsakas av bakterier (oftast är källan E. coli). De vanligaste tecknen är akut smärta och hypertermi upp till 400, vilket utvecklas mot bakgrund av förgiftning. Symtomatisk bild kompletteras av smärtssyndrom, dysuri och störningar i tarmarna.

Hög feber med frossa och generell svaghet uppstår med purulenta inflammationer - abscess och phlegmon. I detta fall kommer sjukdomsresultatet att bero på den aktuella antibiotikabehandlingen. Spridningen av infektion kan leda till smältning av körteln och uppkomsten av berusning, som åtföljs av smärta, ishuri och hypertermi. Ofta passerar purulent inflammation till skrotens organ.

Elena Malysheva: "Prostatit besegras av europeiska läkare: deras upptäckt inom människors hälsa är idealisk, det är ett genombrott och det kallas."

Kronisk inflammation kan också åtföljas av feber. Men symptomatologin utvecklas gradvis och temperaturen med prostatit är 37 eller 38. Vanligtvis stiger den inte ovan. Perioder av eftergift i kronisk form åtföljs av obehagliga känslor i underlivet och i perineum. Sjukdomen i denna period åtföljs inte av feber. Endast under exacerbationer upplever en man akuta smärtor, dysuri och frossa.

Med prostatit händer temperaturen när sjukdomen är kronisk. Hypertermi är vanligare vid bakteriella infektioner. Symtomatologi kan öka med upprepad inflammation i urinvägarna. Till temperaturen smärta i musklerna och en smärta i lederna förenas. För exacerbationer är lokal hypertermi karakteristisk. Vid en palpation av jumpig, kondenserad och varm vid beröringen. Med kronisk icke-infektiös prostatit är hypertermi vanligtvis frånvarande.

Temperaturen för prostataadenom kan vara i en tredjedel av patienterna. I kompensationsskedet uppstår dysuri hos patienter. Vid subkompensationsstadiet finns det signifikanta störningar i urinvägarna. Återstående urin i urinblåsan kan provocera blåsan och ett litet subfebrilt tillstånd. I dekompenseringsstadiet finns en fullständig försämring av urin- och njurfunktionerna. Patienterna kan ha inflammatoriska processer i dessa organ med signifikant feber.

Leva hälsosamt "Prostatit utsätts för en kur Farväl... Smärta, täta urinträngningar, problem med potensen, misständningar i sängen, denna billiga läkemedel som kallas"

Från 37 och över: På orsakerna och metoderna för att sänka temperaturen hos män med olika former av prostatit

Prostatit i ett imponerande antal fall är helt asymptomatisk. Men ofta kan det åtföljas av en sjukdom, som manifesteras i form av hög kroppstemperatur.

Med detta tillstånd av kroppstermometern kan man visa från 37,8 till 40 grader.

Naturligtvis är sådana förändringar i temperaturregimen helt oönskade och kan orsaka allvarlig skada på patientens hälsa. Naturligtvis, som med minskningen, och med ökningen av indikatorerna på termometern, måste man omedelbart slåss. Men oftare antar man inte ens att de har en inflammatorisk process i prostata.

Endast i sällsynta fall, förutom hög kroppstemperatur, kan det finnas några andra symtom. De flesta män skriver av värmen för normal trötthet och överarbete. Det bör genast noteras att prostatit är en sjukdom som behöver behandlas omedelbart. För att göra detta, kontakta kvalificerad personal.

Om detta inte görs i tid, då kan den nuvarande situationen försämras allvarligt. Till exempel kan kroppens temperaturreglering nå ett märke på 40 grader. I detta tillstånd kommer patienten att drabbas av svår värme följt av frossa. Så varför ökar temperaturen med prostatit? Svaret finns i den här artikeln.

Formen av sjukdomen

Problem med människors hälsa i den sexuella sfären beror på ett stort antal faktorer. Orsakerna till prostatit kan vara infektion, ohälsosam livsstil, obalanserad kost, saknar alla vitala ämnen, miljö och försvagade skydds funktioner i kroppen.

Hälsosam och inflammerad prostata

Prostatit är uppdelad i flera arter, beroende på etiologin, liksom flödesformen. Isolera bakteriell, beräknad, stillastående, smittsam, såväl som purulent.

Enligt slående statistik är omkring 80% av alla fall provocerade av icke-bakteriella faktorer. Dessutom, om tidigare trodde man att prostata - sjukdom manliga ålderdom, men numera är det snabbt blir allt yngre och alltmer diagnostiseras i starkare könet, varav minst trettio år.

Mer detaljer om sjukdomsformer:

 1. akut prostatit. I det här fallet talar namnet för sig själv. Det betyder att en akut infektionsprocess kan spåras i kroppen som täckte prostatas vävnadsstrukturer. Denna typ av sjukdom framkallas oftare av vissa mikroorganismer (bakterier, sällan protozoer eller svamp). I ett imponerande antal fall kan orsaken vara oönskad multiplikation i kroppen av Escherichia coli. Ofta anses vara ett infektiöst medel amöba-Proteus, Klebsiella, Pseudomonas aeruginosa, enterokocker och andra arter. Många av dessa mikroorganismer anses permanenta komponenter i mikrofloran i kroppen, men ibland med immun försämring börjar föröka sig. Det är på grund av detta och det finns en sjukdom som kallas prostatit. Med det samtidiga flödet i kroppen av sådana kroniska infektioner ökar sannolikheten för att utveckla prostatit stadigt. Sjukdomen påverkar väldigt snabbt prostata. Definiera denna sjukdom i sig är det möjligt i närvaro av symptom såsom: feber, feber, frossa, svaghet, depression, akut smärta i perineum, ljumske och anus, obehag i nedre delen av ryggen, smärta i muskler, tarm tömning, störningar av urinering, ejakulation, erektion, närvaro av pus;
 2. kronisk prostatit. Hos vuxna som är under 50 år, i avsaknad av korrekt behandling, ger denna sjukdom en allvarlig komplikation i form av prostata adenom. Sjukdomen utvecklas långsamt, tecken är dåligt uttryckta, vilket är risken för sjukdomen.

Den inflammatoriska processen som äger rum i prostatakörteln, som anses vara kronisk, kan utlösas av penetrering av vissa mikroorganismer i prostata. Det kan orsakas av andra skäl.

Dessa inkluderar följande: Stagnation i könsorganet samt ålder. Ofta, även efter fullständig återhämtning från prostatakörtelns sjukdom, attackerar sitt eget immunförsvar.

Återkommande av kronisk prostatit noteras i fall där kroppen av en representant för det starkare könet utsätts för olika riskfaktorer:

 • överfört infektionssjukdomar i det genitourära systemet;
 • svag immunitet
 • brist på motion;
 • stressiga situationer
 • problem med avföring på grund av felaktig och obalanserad näring
 • trauma till prostata;
 • hypotermi;
 • missbruk av nikotin.

Ofta lanseras prostatit, som sker i akut form, orsakar en kronisk sjukdom. Fortfarande finns det en asymptomatisk form av flöde när närvaron av patogena mikroorganismer inte detekteras. Men de är ändå närvarande i prostatakörteln.

Beroende på orsaken sker prostatit av sådana slag:

 1. bakteriell. Det kan vara antingen akut eller kronisk. Det orsakas av patogena mikroorganismer;
 2. STEN-. Visas på grund av närvaron av stenar i prostata;
 3. stagnerande. Noninfectious form av den inflammatoriska processen, som fortsätter i prostatakörteln. Visas på grund av stagnation av blod i bäckenregionen;
 4. infektiös. Det är orsakat av patogena mikroorganismer, som regel, av E. coli. Det finns två former av sjukdomen: akut och kronisk;
 5. purulent. Detta är en av de svåraste typerna av sjukdom. Huvudsymptomet hos en sjukdom är utseendet av pus från urinröret. En annan sjukdom åtföljs av en ökning av kroppstemperaturen.

För närvarande skiljer läkare tre grader av sjukdomen som kallas prostatit:

 1. första etappen. Endast mindre foci av inflammation kan spåras. Patienterna känner knappt märkbar smärta. Det är koncentrerat i perineum. Kan flytta till ändtarmen och testiklarna;
 2. andra etappen. Inflammation blir mindre uttalad. Men det här är ofta ett bedrägligt fenomen. Så kallade ärr på prostatakörteln börjar dyka upp. Överträdelse av blodkärl noteras. Smärta blir mer intensiv när blåsan töms. Detta framkallar irritation hos män;
 3. den tredje etappen. Sjukdomen blir kronisk. Hos patienter med urologer noteras förändringar i vävnadsstrukturen i prostatakörteln. Det finns ofta nekros. Ärr blir större.

Temperatur med prostatit

Den inflammatoriska processen i prostatakörteln är smittsam (på grund av införandet av patogena virus, bakterier, svampar i kroppen) och icke infektiösa - på grund av bildandet av ett stagnerat fenomen. Temperaturen med prostatit ökar endast med aktiveringen av kroppens immunförsvar i kampen mot infektionsfokus.

Om mot bakgrund av en kraftig ökning av värdena på termometerkolonnen observeras symtom på inflammation i prostata: smärta i perineum, penis, anus med urinering, avföring, bör du omedelbart gå till urologen för en tid. Det är omöjligt att sänka temperaturen ensam: Felaktig behandling av prostatit kan leda till uppkomsten av en omfattande purulent abscess.

Akut inflammation i prostata

Huruvida det kan finnas en temperatur vid en prostatit över 39 grader? Amplituden av dess vibration beror på etiologin av prostatit: katarrhalformen kännetecknas av ett subfebrilt temperaturvärde.

Med en ytterligare viral attack av kroppen stiger den plötsligt och tillräckligt högt - upp till 39 grader. När bakteriell infektion växer långsamt börjar man vid 37,5 grader tills patogena bakterier är få. Sedan når de multiplicerar, vilket orsakar en stark förgiftning av kroppen, når termometerns kolumn värden över 39 grader. Hur det händer och varför.

Ett bevisat hemhjälpmedel för att öka Potential:

 • ett fantastiskt resultat,
 • låg kostnad,
 • fullständig säkerhet,
 • orsakar inte överskott.

Om det inte finns någon temperatur och prostatit är

Under den katarrala formen av akut inflammation i prostata är temperaturen med prostatit 37 grader. Det finns en partiell lesion av en liten grupp mikrober av mucosepitelet i kanalväggarna. Symtom är svag:

 • ibland en känsla av tyngd i grenen;
 • liten ökning av urinering
 • dra tillbaka smärta, underlivet;
 • En liten slem från urinröret kan släppas.

Män skriver bort sådana tecken på vanligt ORVI, inte adress till läkaren. Och förgäves. Kanske under beskydd av leukocyter inflammatoriska processen är löst självständigt, efter 10-14 dagar, men mer sannolikt patogener aktiveras: mass föröka, spridit sig till närliggande vävnad, bildar stora fickor catarrhal inflammation och follikulär formen in.

Ökning av temperaturen är ett symptom på sjukdomsprogression

Med follikulär form av inflammation ökar temperaturen hos prostatit hos män omedelbart inom 38,7-39,5 grader. Den lesion av glandulära celler (acini) i prostatakörteln börjar. Symtomen är akuta:

 • svaghet;
 • frossa;
 • ständig uppmaning att gå på toaletten;
 • intensiv smärta i ljummen, penis, anus;
 • svårigheter och rezi i processen med urinering, avföring
 • urladdning ur urinröret med en blandning av pus;
 • det gör ont min gång även när jag sitter på en stol.

Om dessa symtom uppträder bör du omedelbart gå till läkaren själv, annars finns risk att gå till sjukhuset genom ambulans direkt till operationsbordet för att avlägsna organet för framväxt. Eftersom prostatit kan gå in i nästa, en seriös fas.

De hemska konsekvenserna av diffus prostata sjukdom

Frånvaron av behandling för follikelformen kommer att leda till omfattande purulenta lesioner av prostatavävnaden. Ökningen i temperatur med den slutliga parenkymformen av prostatit är inte begränsad till jämn 41-41,6 grader.

Är temperaturen med prostatit under normala? Processen med inflammation sprider sig snabbt till alla acini, kanaler, lymfatiska vävnader. De är fyllda med purulenta innehåll. Vidare kan sepsis inträffa, då en koma, och då kommer temperaturen att falla under 35 grader. Tecken på prostatitparenkymat:

 • feber;
 • outhärdlig smärta i perineum, penis, anus;
 • fruktansvärda rezi med avföring, urinering från omöjligheten med tömning;
 • förstoppning, svullnad i tarmarna på grund av gaskompatibilitet
 • en kraftig ökning av svullnad i prostata;
 • purulent urladdning;
 • ömhet och krusning i underlivet.

Människans hälsotillstånd förvärras varje minut. Det är angeläget att ringa till en läkare.

Tecken på prostatisk abscess

Fyllning med purulent slemhålighet i prostata leder till allvarlig förgiftning av kroppen. Det åtföljs av generell svaghet. Smärtan är hemsk. Temperatur över 40,5 med prostatit indikerar starten av neurologisk patologi. Uppträdande delirium bekräftar ett brott mot medvetandet.

 1. Progression av inflammatorisk process och smittspridning till närliggande organ, blodkärl, lymfatiska kärl kan orsaka sepsis.
 2. Om abscessen är lokaliserad, begränsad till närliggande vävnader blir patienten lättare. Det finns en illusion av återhämtning. Inte för länge.
 3. Abscess bristningar på grund av svämma purulenta innehållet i påsen, som hälls in i vävnadsfett, blodkärl, reproduktiva organ, som bildar en omfattande flegmone.

Att inte tala om oundvikligen närmar impotens, det är en direkt väg till urosepsis och koma, om inte omedelbart svara på den ökade temperaturen i prostata, inte att vidta åtgärder för att behandla inflammation i prostatan.

Sådana fruktansvärda konsekvenser uppstå om inflammation i prostatan inte behandlas av en läkare, och att självmedicinera för senila recept eller låta sjukdomen ha sin gång, "kanske blåsa över."

Men med början av katarralt inflammation, kan utvecklingen av sjukdomen gå ett helt annat sätt att utvecklas, men hur exakt?

Övergång av akut prostatit till kroniskt stadium

Temperaturen för kronisk prostatit orsakad av stillastående fenomen i prostatakörtlarna hålls i nivå 37-37,4 grader.

Trög kronisk process

Vanligen finns det en temperatur på upp till 37,5. Det kan vittna om framgångsrik kontroll av leukocyter med ett minimum antal patogener, svampar, klamydier och virus. Återkallelser ersätter med exacerbationer i många år. symptom:

 • I nedre delen av magen drar, pressar.
 • Smärtan i ljummen är obetydlig.
 • Ökad frekvens av uppmaning att urinera.

I tömningsprocessen finns inga skarpa skär, men det finns obehag.

Perioder av förvärmning

Men med den minsta förkylningen - införandet av nya infektionsmedel, stiger temperaturen till 38,6-39,9 grader, vilket beror på aktiveringen av immunförsvaret. Symtom på förvärring av kronisk inflammation:

 • svår smärta i ljummen, impotens, trötthet
 • värme växlar med frossa;
 • svettning är rikligt;
 • smärta under urinering, kompaktering av prostata;
 • inflammation i lymfkörtlarna;
 • bestrålning av smärta i ryggen.

Därefter åtföljs smärtsamma känslor av alla funktioner: erektion, ejakulation, urinering, tömning av tarmarna. Mannen har en rädsla för kontakt med coition, vilket leder till impotens.

Som en komplikation av kronisk prostatit med lågtemperatur, tromboflebit, som är resultatet av lungemboli, kan det utvecklas obemärligt. Det hemska resultatet av felaktig behandling av prostatit är prostatacancer.

Antipyretika kan ta av sig temperaturen (inte alltid), men du kan inte bota prostatit, så alla läkemedel måste tas ut endast för urologens syfte.

Det mest effektiva farmaceutiska sättet för temperatur

Huvudprincipen för att behandla inflammation i prostata är förstörelsen av smittsamma medel, avgiftning av kroppen. Värden vid låg temperatur (38,5 grader), rekommenderar läkarna inte knock eftersom det ökar när ökar bildningen av interferon mottaglighet och antalet leukocyter. Patogena mikroorganismer som förlorar resistens dödas aktivt. Cellernas metabolism accelereras - toxiner frigörs snabbt.

Vilka antipyretiska läkemedel ordineras av läkare vid behandling av prostatit för snabb reduktion av en farlig temperatur över 38,6 grader?

 • Paracetamol.
 • Nimesulid.
 • Ibuprofen.
 • Nimesil.
 • Nise.
 • Mefenaminsyra.

Alla droger har antiinflammatoriska, antipyretiska, analgetiska egenskaper. Vid en temperatur som ökat till följd av prostatit är den bästa formen av rektala suppositorier: Nurofen, Panadol, Cefepecon.

De främsta fördelarna med att använda dem för män, snarare än tabletter. Hälsosamma ingredienser ingredienser (utan allergier) och långvarig exponering skada inte slemhinnan i larynx och mage.

Det uppräknade organet från temperatur som ett resultat av kronisk eller akut prostatit bör inte tas före en doktors undersökning, annars kommer bilden av sjukdomen att snedvridas, det kan finnas problem med diagnosen.

Tillförlitliga recept för att bli av med värme från dina förfädernas spargris

Naturen har presenterat människan med unika helande växter för att lindra ett outhärdligt morbid tillstånd. Ta frossa, feber, prostatit kan använda dekokter, infusioner, tinkturer äng gräs, vilda bär, löv och kvistar av buskar, har en kraftfull febernedsättande antiinflammatoriska förmågor:

 • Avkok från barken av pil.
 • Grenar, hallonbär.
 • Lime blommor.
 • Tranbär.
 • Tranbär.
 • Nypon.
 • Kalina.

Löv och frukt är rika på naturlig acetylsalicylsyra, oskadlig för kroppen, naturlig. Ett viktigt villkor för att minska temperaturen är en ökning av volymen av vätskeintag (för upplösning, eliminering av toxiner). Om du dricker te med bär, bryggt på löv, får kroppen ett stort antal vitaminerika och mineralrika läkemedel. Syftet med desinfektion och regenerering av celler i kroppsvävnaden med prostatit uppnås på kortare tid. Att minska temperaturen på medicinska växter är i vissa fall mycket effektivare än farmaceutiska läkemedel.

Profylax av inflammatoriska processer i prostata

Vilken sjukdom som helst är lättare att förebygga än att bota. För att inte ha temperaturhöjningar med prostatit är det nödvändigt att utesluta orsakerna till dess bildning:

 1. Sluta röka, dricka alkohol.
 2. Ljög inte i timmar på soffan (sitta på en stol).
 3. Att sluta röra kontakter med okända damer.
 4. Du måste klä dig enligt klimatförhållandena.
 5. Dra inte åt med smala klädselar och trunkar med jeans.
 6. Du måste besöka poolen, gym.
 7. Det är nödvändigt att bara äta exklusivt färska naturprodukter.
 8. Undvik stressiga och fysiska överbelastningar.
 9. Noggrann hygien i kroppen är viktig.
 10. Regelbunden undersökning av läkare är nödvändig - läkarundersökning minst en gång per år.

Användningen av kosttillskott och läkemedel (även från temperaturen) är endast tillåten på recept. Drogförgiftning är garantin för den inflammatoriska processen, om inte prostatan, så den andra delen av kroppen.

Med kronisk prostatit är det viktigt att tidigt upptäcka exacerbation (ett symptom på en kraftig temperaturökning) och korrekt behandling. Och även ett komplex av speciella massageprocedurer och övningar under kontroll av en urolog.

Vem sa att det är omöjligt att bota prostatit?

Har du en PROSTATE? Redan mycket pengar försökt och ingenting hjälpte? Dessa symtom är bekant för dig inte av hearsay:

 • konstant smärta i underlivet, skrotum;
 • svårighet att urinera
 • sexuell dysfunktion.

Det enda sättet att använda? Vänta och inte agera med radikala metoder. Prostatit kan vara CURED! Gå till länken och ta reda på hur specialisten rekommenderar behandling av prostatit.

Oavsett om det finns en temperatur vid ett prostata adenom

En sådan sjukdom som prostatit kan börja ganska oväntat och åtföljs av ett antal symtom, inklusive en ökning av kroppstemperaturen. I den här situationen Temperaturen kan variera från 37 till 40 grader. Naturligtvis är temperaturförändringar obehagliga för en person, dessutom kan de skada hälsan. Följaktligen, både med ökande och minskande temperatur är det nödvändigt att slåss.

Men ännu oftare gissar man inte ens om sjukdomsförloppet. Endast ibland störs de av några symtom. Tja, till exempel, Öka temperaturen till 37 grader, företrädare för den starka halvan av mänskligheten lurade på den vanliga tröttheten.

Omedelbart ska vi berätta eller säga att en prostatit, oavsett form den borde ha fått behandlas. För att göra detta måste du kontakta en kvalificerad specialist för hjälp. Om detta inte är gjort kommer situationen att bli mycket mer komplicerad. Tja, till exempel, temperaturen kan stiga till 40 grader. I det här fallet kommer människor att få konstanta förändringar i det. Det innebär att en stark värme om fem minuter kommer att ersättas av frossa.

Som du vet, bör temperaturer på upp till 38 grader inte sättas ner. Detta är kopplat till det faktum att kroppen kämpar med skadliga bakterier. Men om märket på termometern passerar en linje på 38 grader, då är det nödvändigt att starta en kamp. För att minska temperaturen är det nödvändigt att genomgå en antibakteriell behandling. Antibiotika behövs för att släcka infektionsfokus som orsakas av patogena bakterier.

Det är värt att säga att antibakteriellt läkemedel måste väljas korrekt. För att göra detta ordinerar läkaren lämplig diagnostik. Först efter detta kan behandlingen börja. I annat fall kommer läkemedlet inte att ha den korrekta effekten, och all insats som görs kommer därför att vara förgäves.

Bara säg att efter behandlingen av behandlingen kommer att passeras kan resultatet vara två: antingen kommer alla bakteriernas fält fullständigt att förstöras, eller några av dem lyckas fortfarande överleva och sjukdomen efter en tid att upprepa igen. Dessutom blir det mycket mer problematiskt att förstöra dem. Det är av dessa anledningar att du måste välja rätt medicin och ta det i enlighet med förskrivningsläkarnas recept.

För att avlägsna feber och bli av med andra lika obehagliga symptom på prostatit, måste du komma ihåg om enkla men så viktiga regler. Om de inte observerar önskad effekt är det osannolikt att de uppnås.

Om antibiotikabehandling startas, ska den inte avbrytas på något sätt. Om allt det hände, bör behandlingen och diagnostiken startas på nytt. Om patienten efter tre dagar inte upplever någon förbättring (inklusive ingen minskning av temperaturen) Det föreskrivna läkemedlet ska ersättas av en annan, men under inga omständigheter avbryts det permanent.

Om du nyligen behandlat någon annan sjukdom med antibiotika, ska läkemedel från samma grupp inte användas för att behandla prostatit. Detta beror på det faktum att kroppen blir van vid denna eller den här medicinen och helt enkelt slutar svara på den.

För att För att sänka temperaturen med prostatit är det nödvändigt att dricka så mycket vätska som möjligt, såväl som ta antipyretika enligt doktors recept. Dessutom behöver patienten sängstöd och rätt näring. Det är bäst att dricka så mycket som möjligt av fruktjuice, komposit, juice. Tillsammans med vätskan kommer bakterierna att fly från människokroppen och som en konsekvens kommer temperaturen gradvis att minska. Bara i sammanlagt leder allt detta till fullständig återhämtning.

Så, summera, säg att prostatit är en sjukdom som kräver omedelbar behandling. I sjukdomsprocessen i patienten kan höja temperaturen upp till 40 grader. Det är denna indikator som är tecknet på att sjukdomen har fått en skarp form. I de flesta fall förskriver experter patienter med antibiotika kombinationsantipyretika. Låt oss dessutom säga att sjukdomen inte kan bäras på ben under alla omständigheter. Behöver sängstöd, rätt näring och, naturligtvis, en full sömn.

Prostatit manifesterar sig på många sätt, en av dem är en ökning av kroppstemperaturen. Dessutom är det den viktigaste signalen att prostata är inflammerad. Varför? När prostata attackeras av smittsamma medel börjar inflammationsprocessen.

Först strömmar det direkt i det drabbade området, men sprider sig sedan genom hela kroppen, som mikroorganismer multipliceras i blodet. Temperaturen kan stiga till 39-40 grader. Hur man handlar på olika stadier av sjukdomsutvecklingen för att sänka den?

Ökad kroppstemperatur med kronisk prostatit

Temperaturen för kronisk prostatit stiger bara till 37,2 °, eftersom symtomatologin med denna form är trög. Under tiden, om det finns samtidiga symtom (smärta i underlivet, svårighet att urinera), kan man misstänka utvecklingen av inflammation i prostata.

På grund av att subfebril temperatur med prostatit inte kräver medicinsk behandling (eftersom immunitet bekämpar skadliga bakterier i sig), föreskriver läkaren endast antibiotikabehandling. Den varar i 2-4 veckor, och temperaturen återgår till normal efter 3-5 dagar.

Dessutom bör det noteras att om en man redan behandlas med antibiotika och han har feber vid den tiden, ska han inte avbryta behandlingen, eftersom subfebril tillstånd inte är en indikation på att stoppa det.

Ökad temperatur med akut prostatit

Akut prostatit är uppdelad i tre former: katarrhal, follikel och parenkymal. Vid den första temperaturen är upp till 37,5-38 ° på grund av kränkningen av lymf och blodflöde. Det orsakar andra inflammatoriska processer i kroppen, som influensa eller bihåleinflammation. Tilldela antiinflammatoriska läkemedel, på grund av vilka temperaturen minskar och inflammation passerar, och därför är katarrhal prostatit härdad.

Om den tidigare formen inte behandlas kommer den att flöda in i follikeln, vilket underlättas av proliferationen av leukocyter. Då överskrider redan temperaturen vid en prostatit ett märke i 38 grader, men i vissa fall kan det förbli normalt. Utöver detta kan symtom som värk i ljummen, smärta vid avföring, frekvent urinering vara möjlig.

Läkaren föreskriver också antiinflammatoriska läkemedel, och om du följer alla rekommendationer kommer återhämtningen att ske om ungefär en och en halv vecka. Om behandling inte utförs, tar sjukdomen en kronisk karaktär eller strömmar in i den akuta parenkymformen.

Den tredje typen kännetecknas av en ökning av kroppstemperaturen till 39-40 °, vilket varar lång tid. Den kliniska bilden är typisk för en akut purulent inflammatorisk process. Inflammation sträcker sig till omgivande vävnader, smärtan blir ännu starkare och passerar till höfterna.

I annat fall är symtomatologin karakteristisk för feber: frossa, aptitlöshet, svaghet. Att ignorera sjukdomen är farlig eftersom den här formen flyter till en kronisk, och prostats abscess kan också bildas. En läkare föreskriver behandling, som också innehåller antiinflammatoriska läkemedel.

I alla tre fall väljer läkaren individuell terapi som syftar till att eliminera inflammatorisk process i kroppen. I regel är dessa antibiotika, ibland rekommenderas dessutom att använda sulfonamider och immunostimulerande medel. Det är nödvändigt att ta antibakteriella läkemedel, vilket eliminerar infektionens fokus, vilket minskar kroppstemperaturen med prostatit.

Ökad kroppstemperatur med icke-infektiös prostatit

Abakteriell prostatit är stasis av blod eller utsöndring i bäckenorganen. Inflammation är lokal i naturen, och eftersom det inte finns några smittsamma medel i en sjuks blod, observeras inte en hög feber.

Men som du vet stagnerar prostatit, när man ignorerar behandlingen, i en kronisk form, i vilken temperatur inte kan undvikas.

För att undvika detta är det nödvändigt att starta behandlingen i tid.

Symtom på prostatit kan uttrycka på olika sätt. Förutom de smärtsamma förnimmelserna i prostatakörteln, utsöndrar problem med urinering också andra störningar. Många vet inte om det kan finnas en temperatur för prostatit hos män. Läkare svarar på denna fråga positivt.

Ökningen i kroppstemperatur orsakas av inflammatorisk process i prostata. Det verkar som ett resultat av effekterna av infektioner på prostatakörteln. Inflammation börjar direkt i lesionens område och sprider sig sedan i kroppen när mikroberna multiplicerar. I vissa fall noteras en ökning till märket 39-40 ° C.

Varför stiger temperaturen?

Människokroppen reagerar på en temperaturökning när pyrogen uppträder i den. Det kan komma in i olika system som ett resultat av yttre påverkan, och även bildas under interna processer.

Med prostatit hos män börjar inflammationsprocessen under inflytande av olika infektioner. Några av dem är pyrogener själva. Under penetration bidrar bakterier till en temperaturökning när de utsätts för centrum som är ansvarig för termoregulering.

Om utseendet av pyrogener orsakas av interna processer i kroppen, observeras aktivering av skyddande centra för att bekämpa infektion i form av leukocyter. I detta fall betraktas temperaturökningen som en skyddande reaktion.

Temperaturen händer inte alltid med prostatit. I vissa fall, när sjukdomen inte orsakas av patogenernas verkan, förblir temperaturmärken på en normal nivå.

Temperatur för prostatit hos män

Symptom på sjukdomen uttrycks beroende på arten av patologiska förändringar i prostatakörteln och i kroppen som helhet. Därför är prostatit och temperatur inte nära besläktade.

Om stillastående processer observeras, noteras ingen hypertermi. Med ackumulering av hemligt eller venöst blod och frånvaro av infektion sker förändringar. Men temperaturbalansen kvarstår. Ibland kan det finnas en ökning till 37 ° C.

I fallet med akut catarrhal prostatit finns det en allmän infektion i kroppen. Inflammation i prostatakörteln kan orsakas av virus, till exempel influensa, som sprider sig genom alla system med hjälp av blod. I detta fall stiger temperaturen till 37,2-38 ° C.

Läkare säger att temperaturhöjningen har en positiv effekt på kroppen. I det här fallet hanterar systemen den inflammatoriska processen. Därför elimineras sjukdomen på egen hand. En vecka efter slutet av katarrhalperioden normaliserar den.

Follikulär prostatit

Med en follikulär prostatit finns det purulenta foci i prostata. Denna typ av sjukdom observeras i avsaknad av behandling av den inflammatoriska processen.

Med en follikulär prostatit kan temperaturen stiga till 38 grader

I fallet med purulenta lesioner med prostatit kan det finnas en temperatur som ligger vid 38 ° C. En man förutom hypertermi kan känna frossa.

Symtomatologi är karakteristisk för sjukdomens akuta stadium. Därför bör behandling i brådskande ordning påbörjas. Om läkemedlet ordineras korrekt, uppträder normaliseringen av temperaturregimen på ungefär en vecka.

Akut diffus prostatit

När det finns smärtor i ljummen, mäter inte alla män temperaturen. Men om den stiger under denna period till 37,5 ° C, är det nödvändigt att kunna gå till doktorn. Trots allt, många självförskrivna antibiotika själva, lanserar den inflammatoriska processen.

När du har ont i ljummen och feber ska du omedelbart kontakta en läkare

Om läkemedlet väljs felaktigt, observeras det:

 • reproduktion av skadliga mikroorganismer
 • fusion av purulent foci i en stor;
 • svullnad av epitelceller och anslutning av kanaler;
 • frånvaro av möjlighet till utträde av serös vätska och purulent exsudat;
 • nederlag av parenchyma med djup penetration av inflammation;
 • utvidgning och ärrbildning i prostata.

Alla stadier äger rum under en tid. Därefter kan en man känna en skarp smärta. Temperaturen stiger till 40 ° C. Denna form av sjukdomen, som kräver långvarig behandling, kallas akut parenkymatisk prostatit.

Kronisk prostatit

Om det akuta skedet av sjukdomen inte behandlas, går det in i en kronisk kurs. I det här fallet kan symptomen dämpas och återkomma.

Vid remission är sjukdomen inte uttryckt eller har en ljuskurs. Med exacerbation finns det ett smärtssyndrom, svårighet att urinera.

Många undrar om det finns en temperatur med denna form av sjukdomen. Andra tecken kan inte observeras. Temperaturen med kronisk prostatit förblir inom normala gränser, om det inte finns någon exacerbation.

I det akuta skedet finns ett subfebrilt tillstånd eller en ökning i nivån till 38,5-40 ° C. I det här fallet är det nödvändigt att besöka en läkare som väljer behandling. Om detta faktum ignoreras och självbehandling, skapas risken för att sjukdomen blir cancer.

Vad ska jag göra om temperaturen visas?

Om mannen noterar att temperaturen med prostatit 37 ° C behöver du inte slå ner den. I detta tillstånd har kroppen ännu inte helt reagerat på den inflammatoriska processen. Därför kommer antingen balansen att återställas på egen hand, eller det kommer att bli en ökning som kan elimineras.

Att sänka temperaturen med antipyretika kan börja efter 38,5 ° C

När temperaturen stiger till 38,5 ° C och över behövs antipyretiska läkemedel. Effektiv åtgärd är:

En man måste kontrollera vätskans tillstånd i kroppen. Därför krävs mycket att dricka. Det är tillåtet att använda enkelt vatten, te, komposit, juice, fruktdrycker.

För att återställa kroppen måste du observera fred, ligga i sängen. Det är också viktigt att normalisera kosten.

Det är värt att komma ihåg att antipyretika inte bekämpar det inflammatoriska fokuset. De hjälper bara till att normalisera kroppstemperaturen. Därför behöver du se en läkare som kommer att ordinera mediciner för att eliminera infektionen.

Behandlingen är endast föreskriven efter leverans av test. Mannen har en hemlighet från prostata. Det är nödvändigt att bestämma typen av patogen av inflammation. Doktorn kan också föreskriva ytterligare studier.

Efter bedömning av patientens tillstånd kommer antibiotika att ordineras. De utses individuellt med hänsyn till arten av sjukdomen och typen av mikroorganismer som orsakade inflammation.

Svaret på frågan, om det finns en temperatur vid en prostatit, - positiv. Det är inte en variant av normen, men indikerar negativa förändringar i kroppen. För att inte starta inflammationsprocessen och utesluta risken för komplikationer är det nödvändigt att starta behandlingen i tid.

Temperatur med prostatit

Prostatit manifesterar sig på många sätt, en av dem är en ökning av kroppstemperaturen. Dessutom är det den viktigaste signalen att prostata är inflammerad. Varför? När prostata attackeras av smittsamma medel börjar inflammationsprocessen.

Först strömmar det direkt i det drabbade området, men sprider sig sedan genom hela kroppen, som mikroorganismer multipliceras i blodet. Temperaturen kan stiga till 39-40 grader. Hur man handlar på olika stadier av sjukdomsutvecklingen för att sänka den?

Temperatur för kronisk prostatit

Temperaturen för kronisk prostatit stiger bara till 37,2 °, eftersom symtomatologin med denna form är trög. Under tiden, om det finns samtidiga symtom (smärta i underlivet, svårighet att urinera), kan man misstänka utvecklingen av inflammation i prostata.

På grund av att subfebril temperatur med prostatit inte kräver medicinsk behandling (eftersom immunitet bekämpar skadliga bakterier i sig), föreskriver läkaren endast antibiotikabehandling. Den varar i 2-4 veckor, och temperaturen återgår till normal efter 3-5 dagar.

Dessutom bör det noteras att om en man redan behandlas med antibiotika och han har feber vid den tiden, ska han inte avbryta behandlingen, eftersom subfebril tillstånd inte är en indikation på att stoppa det.

Temperatur med akut prostatit

Akut prostatit är uppdelad i tre former: katarrhal, follikel och parenkymal. Vid den första temperaturen är upp till 37,5-38 ° på grund av kränkningen av lymf och blodflöde. Det orsakar andra inflammatoriska processer i kroppen, som influensa eller bihåleinflammation.

Tilldela antiinflammatoriska läkemedel, på grund av vilka temperaturen minskar och inflammation passerar, och därför är katarrhal prostatit härdad.

Om den tidigare formen inte behandlas kommer den att flöda in i follikeln, vilket underlättas av proliferationen av leukocyter. Då överskrider redan temperaturen vid en prostatit ett märke i 38 grader, men i vissa fall kan det förbli normalt. Utöver detta kan symtom som värk i ljummen, smärta vid avföring, frekvent urinering vara möjlig.

Läkaren föreskriver också antiinflammatoriska läkemedel, och om du följer alla rekommendationer kommer återhämtningen att ske om ungefär en och en halv vecka. Om behandling inte utförs, tar sjukdomen en kronisk karaktär eller strömmar in i den akuta parenkymformen.

Den tredje typen kännetecknas av en ökning av kroppstemperaturen till 39-40 °, vilket varar lång tid. Den kliniska bilden är typisk för en akut purulent inflammatorisk process. Inflammation sträcker sig till omgivande vävnader, smärtan blir ännu starkare och passerar till höfterna.

I annat fall är symtomatologin karakteristisk för feber: frossa, aptitlöshet, svaghet. Att ignorera sjukdomen är farlig eftersom den här formen flyter till en kronisk, och prostats abscess kan också bildas. En läkare föreskriver behandling, som också innehåller antiinflammatoriska läkemedel.

I alla tre fall väljer läkaren individuell terapi som syftar till att eliminera inflammatorisk process i kroppen. I regel är dessa antibiotika, ibland rekommenderas dessutom att använda sulfonamider och immunostimulerande medel. Det är nödvändigt att ta antibakteriella läkemedel, vilket eliminerar infektionens fokus, vilket minskar kroppstemperaturen med prostatit.

Temperatur med icke-infektiös prostatit

Abakteriell prostatit är stasis av blod eller utsöndring i bäckenorganen. Inflammation är lokal i naturen, och eftersom det inte finns några smittsamma medel i en sjuks blod, observeras inte en hög feber.

Men som du vet stagnerar prostatit, när man ignorerar behandlingen, i en kronisk form, i vilken temperatur inte kan undvikas. För att undvika detta är det nödvändigt att starta behandlingen i tid.

Huruvida det finns en temperatur vid en prostatit hos män? Förstå huvudsymptomen

Ökad temperatur - ofta förekommande prostatitfenomen. Om det faktum att temperaturen stiger i bakgrunden av vilka former av sjukdomen, vilket betyder denna ökning, varför den kan fluktuera, och vad som behöver göras, läs i artikeln.

Prostata är en liten körtel hos män, som ingår i deras reproduktionssystem. Storleken och formen på prostatakörteln liknar en valnöt. Eftersom det med ålder tenderar att växa, kan en förstorad prostata börja komprimera urinröret och orsaka problem med urinering. Huruvida det kan finnas en temperatur vid en prostatit? Ja, inte sällan manifestationer av prostatit åtföljs av en ökning av kroppstemperaturen patient.

Formen av sjukdomen

vanligtvis symptom någon form av prostata sjukdom innefattar följande:

 • Problem med urinering;
 • Känsla tinning, brännande och skarp smärta när du går på toaletten.
 • Konstant uppmaning att urinera;
 • Chills, skakningar, en känsla av skrämmande krypning och feber;
 • Smärta i nedre delen av ryggen, ljummen, underlivet, skrotum;
 • Rektaltryck;
 • Utsläpp från penis under avföring
 • Sensation av pulsation av könsorganen;
 • Sexuella problem och minskad libido;
 • Smärtsam utlösning.

Det finns flera typer av sjukdomar. Förhöjd temperatur är ett vanligt symptom hos några av dem.

Akut infektiös (bakteriell) prostatit: sjukdomsformen orsakas av infektion och uppträder plötsligt. Symtom uttrycks alltid i form av frossa och feber. Ofta observerar patienter utseendet av blod i urinen. Denna form av sjukdomen är lättast att upptäcka och behandla. Akut bakteriell prostatit är uppdelad i flera typer:

 • katarral - inflammation i prostatakörteln och dess utsöndringskanaler. Katarrhalformen kännetecknas av frekvent urinering och närvaron av pus i urinen. Det finns en ökning i temperaturen till 37-37,5;
 • follikulär - inflammation i enskilda segment av körteln med bildandet av pustler. Symtom inkluderar smärta vid urinering, i ljummen och i anusen, mot bakgrund av follikulär prostatit, kan temperaturen i patientens kropp stiga till 38 grader;
 • Parenkymal (interstitiell, purulent) prostatit som involverar parenchyma (en kombination av prostatiska körtlar) i prostata. Symtom inkluderar uttalad dysuri, känsla av tyngd i perineum, smärta under avföring, ibland en fördröjning i urinen. Konsekvenserna av akut parenkymatisk prostatit kan vara mycket allvarliga. Mot bakgrund av denna form utvecklas ofta en abscess med svullnad i vävnaderna, feber (39-40 grader) och frossa.

Kronisk bakteriell prostatit: Denna typ av prostatit börjar inte plötsligt, åtföljs av återfall. Blåsinfektioner är ett vanligt symptom. Denna form av sjukdomen är sällan åtföljd av en ökning av temperaturen (ibland upp till 37,5).

Kronisk prostatit (kronisk bäckensmärtssyndrom): Störningen är vanlig bland män i alla åldrar (från tonåringar till äldre). Symtomen inkluderar smärta eller obehag i ljummen. Huruvida det finns en temperatur vid en prostatit? Temperaturen stiger sällan.

Baserat på det ovanstående kan vi dra slutsatsen att

 • Temperatur för prostatit hos män stiger bara i närvaro av akut eller kronisk infektiös prostatit;
 • Oftast stiger det upp till 39-40 grader, när sjukdomen från den kroniska formen blir akut innebär det att scenen av förvärring börjar;
 • Om temperaturen stiger till 38 grader, kan detta betyda det akut form av sjukdomen, men inte kronisk;
 • Om mot bakgrund av kronisk prostatit har den stigit till 37 grader betyder det att kroppen kämpar för bakterier.
 • Om temperaturen steg till 40 grader med akut infektiös prostatit kan detta indikera om förekomsten av en abscess.

Vad ska man göra

Låt oss överväga alla möjliga fall när temperaturen hos en kropp vid en prostatit ökar eller ökar.

Temperatur 37 ° C

Temperatur med prostatit 37 - Det finns inget att oroa sig för, detta är ett vanligt fenomen, vilket innebär att kroppen kämpar för infektion. Kronisk prostatit åtföljd av en ökning av temperaturen till detta märke. Mot bakgrund av en sådan ökning, smärta i nedre delen av ryggen, med urinering, svaghet, ökad utmattning, muntorrhet upplever patienten ett litet obehag.

I detta fall, tillsammans med antibiotika, är det viktigt att dricka stor mängd vätska per dag (inte mindre än 12 glas vatten), att dricka fruktjuicer, fruktdrycker, kompottar. Att öka temperaturen till 37 grader är inte hemskt, om patienten redan tar antibiotika (liksom antiinflammatoriska och antispasmodika) behöver du inte rådgöra med en läkare.

Temperatur 38

Vissa läkare rekommenderar att man inte sänker temperaturen till 38 grader för att tillåta kroppen att bekämpa infektionen. Denna ökning indikerar utveckling akut prostatit. Patienten upplever symtom på mild förkylning: svaghet, ryggsmärta, överdriven svettning, mild obehag.

Behandlingen bör minskas till riklig dryck (vatten, juice, grönt te, fruktdrycker, komposit) och sängstöd. Om febern orsakar allvarligt obehag är det värt att ta en febrifuge (t.ex. aspirin, ibuprofen) och se en läkare för behandling.

Temperatur 39 ° C

Ökningen i temperaturen till 39 (40) grader indikerar en allvarlig inflammation i kroppen (ofta på grund av utveckling av abscess och exacerbation av bakteriell prostatit). Patienten upplever allvarligt obehag, akut smärta i ljummen, perineum, obehag vid avföring, urinering är mycket svår eller omöjlig, svaghet, svettning, allvarlig feber ersätts periodiskt av frossa.

I det här fallet är det värt att ta ett antipyretiskt medel (aspirin) och omedelbart söka medicinsk hjälp (bäst av allt ring en ambulans). Gör självmedicinering när temperaturen är höjd till 39-40 grader kan inte.

Konstant hästkapplöpning

Temperaturen med prostatit i området 37-37,2 grader är normal. Mot bakgrund av antibiotikabehandling är det möjligt att temperatur hoppar inom några månader (speciellt när man tar vitaminer B, zink, C-vitamin). Om temperaturen stiger till en nivå av 38-40 grader är det viktigt att informera din läkare om detta - en sådan fluktuation kan indikera allvarlig inflammation prostata (utveckling av abscess, ackumulering av pus).

Temperaturen med kronisk prostatit är inte ett sällsynt fenomen, det stiger ofta till 37,5 grader. Mot bakgrund av akut prostatit kan den växa upp till 40 grader, i det här fallet är det värt att omedelbart kontakta urologen. Normalt kommer patientens kroppstemperatur oftast efter behandlingens gång med antibiotika.