Huvud
Behandling

Curative egenskaper av cowberry

Cystitis gillar inte att varna om sitt utseende. Skarp smärta i ljummen informerar bara att de kommande dagarna att leda livets rytm blir en sjukdom, inte ett arbetsschema. Rikta inte omedelbart till tabletterna, neutralisera hela floran. Trots den uppenbara trivialiteten kan cowberry i cystitis överraska effektiviteten hos ens skeptiker.

Människors erfarenhet, bekräftad av höga tankar

Från och med tidens gång är vandring i skogen för tranbär en obligatorisk ritual i andra hälften av hösten. Och det är inte så att boskapsskörden är en av de få källor till vitaminer i norra breddgraderna. Effekten av tranbär på kroppen var känd, och försökte därför få ut det mesta av denna gåva av natur till gagn för hälsan.

Lite mindre än 20 år sedan, amerikanska forskare som är intresserade av bär och Tyskland, minutiöst undersöker dess sammansättning och genomför en serie experiment på kontrollpatientgrupper. Höga sinnen fann att drygt ett glas tranbärsjuice om dagen skapar en kraftig beskydd av förekomsten av cystit, effektivt renar urinvägarna och bidrar till den totala förstärkningen av immunitet. Enligt resultaten från studierna börjar tranbär odlas i Amerika för behoven av läkemedels- och företag i industriella mängder.

Man kan dra slutsatsen att om inte alla kan ge saften från cowberry i rätt mängd, är ovchinka inte värt ljuset. Men efter industriell bearbetning förlorar bär oundvikligen några av sina egenskaper, som är helt bevarade i alla delar av växten, skördas genom torkning. Bladens löv och kvistar uppvisar en liknande effekt, så att de kan tas för samma ändamål med mindre framgång.

Cowberry under mikroskopet: vad är effekten av åtgärden

För behandling av blåsor används både frukt och växtblad. Om bär leda innehåll av vitaminer - A, C, grupp B och niacin, som innehåller mer lingonblad tannin, essentiella oljor, polyfenol, som i kombination med vitaminer och sorbent pektin representerar verkliga cocktail för lindring av symptom av cystit.

Hur arbetar lingonberries på cystitis? Både bär och växtblad är rika på phytoncider, som effektivt neutraliserar patogena mikroorganismer. Salicylsyra, som också är rik på cowberry, är en utmärkt antiseptisk.

Förutom de antibakteriella egenskaper, komponenterna i tranbär omsluta urinvägarna slemhinna, skydda den från återfäst patogener inklusive E. coli ledare. Oxiderar urinen och reducerar kalciumnivån i den, tranbär hindrar bildandet av kalciumfosfatstenar. Men oxalat stenar mot tranbär, tyvärr, är maktlös, och om någon kan förvärra symtomen.

Även med antibiotikaresistens, som idag har blivit ett gissel för medicinsk praxis, tranbär hämmar effektivt tillväxten av bakterier och omedelbart tar bort dem från kroppen på grund av den diuretiska effekten.

Sekundär verkan av tranbär på cystit kan betraktas som restaurering av tarmmikroflora. Det är känt att dysbakterier främjar reproduktion av svampkandida, som också är en av provitörer av blåsan.

Recept från blåsan på basis av cowberry

Idealiskt, om i närheten av huset finns boskogskogar. Då kommer läkningspoolen alltid att vara till hands när cystitiet kommer. Morse, sylt, juice och helt enkelt torkade frukter kommer att vara en utmärkt hjälp vid könsorganens sjukdomar. Men i södra regionerna, där bären är en sällsynthet, är det alltid möjligt att köpa ett blad av tranbär eller en ört på dess grund i apoteket (till exempel "Brusniewer").

Det finns flera tidtestade recept baserat på användningen av olika delar av växten.

Recept från cowberry löv

 • Cowberry te. Torrblad tranbär i en mängd av 1 msk. skedar bryggs i ett glas brant kokande vatten, insisterar tills dryckens temperatur sjunker till acceptabelt för att dricka och ta koppen tre gånger om dagen. Denna infusion kan inte tas slumpmässigt. Han är full i kurser, i 7-14 dagar, sedan gör en paus i en månad. Men om du lägger tranbär i små mängder i dagliga örtteter kan du få en förebyggande dos för varje dag, inte kontraindicerad även under graviditet och amning.
 • Avkok från ett löv av en cowberry. Cowberry, som används från cystitis, är mer effektivt i form av avkok. Torrt löv i mängden 1 msk. skedar somna i 220 ml kokande vatten och stå på ett vattenbad, täckt med lock, ungefär en halvtimme. I varm form filtreras buljongen och bringas till den ursprungliga volymen genom tillsats av kokt vatten. Den mottagna mängden räcker för tre doser, vilka i en uppvärmd form tas efter måltider. Avkok kan lagras i kylskåp i upp till 2 dagar, det är inte värt att laga mat på längre sikt.

Recept från tranbär

 • Morse med färsk juice. Ett utmärkt botemedel mot cystit kommer att bli nyskapade cowberry mors. Bär i en mängd av 500 gram tvättas och pressas ut saften. Squeezes läggs i en panna och tillsätt 3 liter vatten och socker, låt det koka och omedelbart avlägsna från värme. En liten kyld buljong ska filtreras och hällas in i den, pressad cowberry juice. Denna förberedelsemetod gör det möjligt för drycken att spara högst värdefulla komponenter för medicinska ändamål.

Lingonbärvatten desinficerar inte bara urinvägarna, men har också milda laxerande egenskaper, och i själva verket orsakar lång förstoppning ofta cystitis.

Läka, men känna till åtgärden

Bladstranbär innehåller ett stort antal tannföreningar, vilket kan förvärra tillståndet med njursjukdom. Det finns också kontroverser om huruvida man använder lursplockning under graviditeten. Men de är inte ogrundade: blad av en växt, tvärtom, cystit och bota, och effektivt lindra svullnad som åtföljer många kvinnor i tredje trimestern av graviditeten ytterligare mättar kroppen viktiga spårämnen och vitaminer.

Att transporteras bort under graviditet med tranbär är inte nödvändigt bara på grund av dess egenskaper för att minska trycket: hypotension hos gravida kvinnor är ganska vanligt och försvårar det för någonting. Om trycket under graviditeten faller under normen är det bättre att överge användningen av tranbär till fördel för andra medel. Av samma anledning bör man ta hand om alla hypotensive patienter.

Observation effektiviteten hos denna Hardy bär, kan du se i förväg att naturen har tagit hand om mänskligheten och under förutsättning att grönområden i den verkliga apotek.

Denna video kommer att svara på många frågor om tranbär:

Lingonberry mot cystitis

Cowberry - har medicinska egenskaper som framgångsrikt används i folkmedicin för behandling av blåsor. Cowberry med cystit hjälper till att ta bort inflammation, bedöva och förbättra den övergripande hälsan. Bladen och bären i denna växt bryggas, gör frukten och infusionerna, lägg dem till fytokoenosen. Cystitis är en smittsam sjukdom med obehagliga symtom, om det inte behandlas i tid, kan det fortsätta i kronisk form.

Allt, om vad som ännu inte visste om en cowberry

Vad uppskattas för bär: komposition och egenskaper

Sammansättningen av tranbär är olika och rik på kemiska mineralämnen. Ämnen som utför en viktig funktion vid behandling av blåsor presenteras i tabellen:

Sammansättningen av cowberries representeras av vitaminer (särskilt mycket vitamin C), makro- och mikroelement. Tack vare sådana unika komponenter i behandlingen av blåsor används följande egenskaper hos tranbär:

 • ett diuretikum;
 • choleretic;
 • kramplösande;
 • sammandragande;
 • antiinflammatoriska;
 • baktericid;
 • antiseptisk (desinfektionsmedel);
 • avsaltning.
Tillbaka till innehållet

Effektiva recept och användningsmetoder vid cystit

Cowberry juice, juice, färska och torkade bär och löv, samt avkok och infusioner som framställts av dem, dricker med blåsor och sjukdomar i urinvägarna. Frukt och löv av cowberry i cystiti kämpar aktivt med patogena mikroorganismer, kuverter slemhinnan och skyddar den mot sekundär infektion med patogener. Cowberry gör urinsyra sur och sänker nivån av kalcium, vilket minskar sannolikheten för bildandet av fosfatstenar. Undertrycker utvecklingen av bakterier och avlägsnar dem från kroppen genom en diuretisk åtgärd. Det hjälper till att återställa tarmmikrofloran, och detta minskar risken för att utveckla cystitis. Recept för förberedelse av Morse, avkok, juice och infusioner ges nedan.

Hur man tar lingonberry mors?

Treenighetens helande egenskaper beror på innehållet i bären - glykosid arbutin. Det är en naturlig antiseptisk, tar bort urinsyra från urinvägarna. Det är användbart att dricka Morse för blåsor, som är beredd enligt följande:

 1. Bären tvättas väl och sorteras.
 2. Häll vatten och koka.
 3. avlägsna från värme och insistera 15-30 minuter.
 4. Filtrera drycken, och bären gnids genom en sikta.
 5. Om blandningen är tjock, späd sedan med kallt kokt vatten och sätt honung eller socker till smak.
Tillbaka till innehållet

Läckra och friska juicer från tranbär med blåsor

Juice från tranbär, om det tas om 300 ml per dag, förhindrar:

 • början och utveckling av blåsan;
 • renar urinsystemet
 • förbättrar det allmänna tillståndet;
 • stärker immunförsvaret.

Du kan dricka juice nypressad, och det är bättre att göra en annan utsökt drink med sådana ingredienser:

 • bär tranbär - 0,5 kg;
 • dricksvatten - 3 liter;
 • socker eller honung - för att smaka.
 1. Bär tvättar och pressar ut juice från dem.
 2. Till sockerkakan tillsätt socker eller honung, häll vatten och koka.
 3. Ta bort från elden, sätt in och kyla buljongen häll juice.
Tillbaka till innehållet

Cowberry buljong botar och eliminerar symptom

I den akuta fasen av cystit kommer hjälp avkokning. Den är förberedd på detta sätt:

 • Cowberry löv - 1 msk. l.
 • ört St. John's wort -1 msk. l.
 • Äldre blommor - 1 msk. l.
 • kamille - 1 msk. l.
 • Poplar knoppar - 1 msk. l.
 • vatten - 0,7 l.
Efter insisterande måste buljongen filtreras.

 1. Alla örter är blandade och malda.
 2. Ta 1 msk. l. samling och hällt vatten.
 3. Brew i en halvtimme.
 4. Insistera en halvtimme.
 5. Ät och ta 90 ml 5-6 gånger om dagen. Kursen är 12-14 dagar.

Under en akut period av cystitisutveckling är det mycket viktigt att dricka mycket vätskor. Tranbär, tranbär och juice från dem är speciellt lämpade - i en sur miljö multiplicerar de patogena bakterierna inte.

Cowberry löv - en kraft i diuretikum

Cowberry löv är rik på tanniska ämnen, som har antiinflammatorisk och baktericid verkan. De har astringenta och antiseptiska egenskaper. Infusioner av löv har en diuretikum, koleretisk och desinfektionseffekt. Från löv kan du göra cowberry te eller infusion enligt följande recept:

 • torkad och krossad cowberry leaf - 1 msk. l.
 • vatten - 1 kopp (250-300 ml).
Färdiggjord infusion är druckit tre gånger om dagen för en halv kopp.

 1. Häll kokande vattenråvaror.
 2. Insistera en timme.
 3. Filtrera och ta 100 ml varje morgon, lunch och kväll innan du äter.
 4. Infusion kan inte användas slumpmässigt, det är nödvändigt att ta kurser 7-14 dagar, sedan en månadslång paus.

För intag och douching används följande samling av tranbärsväxter och andra örter, vilka måste tas i de angivna delarna:

 • Cowberry löv - 3;
 • tagolga-2;
 • pilgods - 2;
 • maskros - 2;
 • violett tricolor - 2;
 • salvia - 2;
 • kamille - 1;
 • mint - 1;
 • roten till althaeus är 1.

Örtsamling för långvarig inflammation

I sjukdomens kroniska lopp används växtbaserade infusioner. För dem ta:

 • tranbärsblad;
 • tansy;
 • bark barberry;
 • Poplar knoppar;
 • vatten - 0,5 liter.
 1. Torra örter blandas i lika delar.
 2. En sked av växtbaserad blandning hälls över med kokande vatten.
 3. Insistera 3 timmar.
 4. Ta upp till 5 gånger om dagen för 70-100 ml.
Tillbaka till innehållet

När ska du inte ta det?

Kontraindikationer för mottagande av bär och drycker från den är:

Med ökad surhet i magen kan inte behandlas med en sådan växt.

 • allergier;
 • individuell intolerans
 • lågt blodtryck;
 • magsår;
 • njursvikt
 • gastrit och ökad surhet.

När du är gravid och ammar, ta det försiktigt och först efter att ha hört en läkare. Barn under 12 år är också kontraindikation för avkok, te och infusioner från löv och bär av tranbär. Cowberry, som tranbär, kan i sig ackumulera produkter av förfall och föroreningar, samt ackumulera radioaktiva ämnen, så om du är osäker på kvaliteten på bär, är det bättre att inte använda den.

Applicering av cowberry i cystitis - recept för buljonger, mors, vatten

Lingon - lingon (lat.) - lång och stadigt tagit sin plats bland de medicinalväxter hög kvalitet, inte bara i Ryssland (där det är i marken och växer i alla tall- och granskogarna och björkskogar längs kanterna av torvmossar), men också hela världen. Denna kustochke (30-40 cm) med en krypande rhizom användbar för alla delar av växten!

Tea med lingonsylt, fruktdrycker och bryggt bladen behandla och förebygga förkylningar, öka tonen och hjälper till att mätta kroppen med vitaminer, vars akut brist är särskilt märkbart i slutet av vintern.

Cowberry att hjälpa till med inflammation i blåsan

Den försvagade organismen underlättar lätt för olika infektioner, och urologiska sjukdomar, såsom cystit, blir frekventare. I hjärtat av uppkomsten av akut cystit i 2 av 3 fall är en infektion. Cystitis inträffar plötsligt efter hypotermi och exponering för kroppen av en sådan provokationsfaktor som ARVI.

Cystitis refererar till en av de vanligaste våren urologiska sjukdomar! Och de viktigaste symtomen på inflammation av blåsans vägg kommer att vara smärta och tyngd i underlivet, vars intensitet ökar på grund av att man ofta behöver urinera.

Pollakiuri hot ökar när den totala dagliga mängden fluid frigörs inte ökas, och önskar tömma blåsan bara att öka, och varje besök på toaletten åtföljs av svår smärta vid slutet av urinering. Men även efter denna känsla av brådska "fullhet" inte lämna.

I samband med snabbare imperativ önskar patienter (speciellt barn, gravida kvinnor och äldre) inte kan hålla urin och urininkontinens, i sin tur, ger inte bara fysiskt utan även psykiskt lidande person. Och allt detta är blåsan!

Vad kan hjälpa lingonberry i blåsan?

Användbara egenskaper hos växten

Cowberry frukter är ett riktigt förråd av vitaminer C och P, karoten, pektin, organiska syror (äppel, citronsyra etc.), sockerarter, glykosid, vaccin och andra användbara ämnen.

Och viktigast - berry har egenskaper utmärkta antiseptiska, destruktiva för flera stammar av virus och bakterier, därför, har länge använts som testats terapeutisk och profylaktiskt medel mot Staphylococcus aureus, inflammationer i munnen, utdragna bronkit, kroppen rengöring, anti-inflammatoriska och diuretikum i MCU ( urolithiasis), uretrit och cystitis.

Den stora helande effekten på kroppen är emellertid inte så mycket myren själv, som dess löv och rötter.

Cowberry löv innehåller:

 • tanniner;
 • Hydrokinon (det kraftfullaste antioxidantreducerande medlet);
 • glykosider;
 • vaktsinin;
 • arbutozid;
 • uppsättning mikro- och makroelement.

Det är inte för ingenting att folkmedicin har recept för användning av rhizomer och löv av tranbär med blåsor.

Vetenskapsmän kemister bestämmas att innehållet vaktsinina arbutozida cranberry blad och 2,5 gånger mjölon lämnar så populär att är allmänt används som ett diuretikum i utsöndring av överskott av vatten, vilket minskar svullnad och inflammation i urogenitalsystemet.

Akademisk medicin rekommenderar också användnings dekokter och infusioner tranbär blad, och användningen av färska och bearbetade frukter för behandling av cystit och ICD som ett tillägg till farmakologiska beredningar, som ett ämne som ingår i deras komposition, för att signifikant förbättra effekten av sulfonamider och antibiotika på patogener blåsan.

Hur man lagar tranbärsmor?

Med blåsor är mors bara ett utmärkt botemedel!

Ansökan lingon bär cystit och ger terapeutisk effekt på grund av deras höga innehåll av flavonoider (naturliga antioxidanter är tanniner som har antimikrobiella och antivirala egenskaper) och C-vitamin, hjälper till att återställa de skyddande egenskaperna hos slemhinnan i urinblåsan och den anti-inflammatoriska verkan.

Det är lätt att förbereda, det viktigaste villkoret är att inte laga mat!

För att få 5 liter frukt behöver du 700-800 g färska eller frysta bär. För att få en mer intensiv smak är det inte förbjudet att öka mängden kärrbär till 1 kg. Metod för framställning:

 1. Frysta lingonberries lämnar att tinas naturligt, nyskörd bör sänkas i 10-15 minuter. i varmt vatten, och skölj sedan i kylan, försök att inte krossa bären.
 2. Avfrost eller fräsch "älgglädje" slipas genom en sik eller pressas genom flera lager av gasbind, och klämma på den maximala mängden juice. Processen att producera juice produceras endast över glas, keramik eller högst över emaljerade rätter.
 3. Nu kan juicen sitta åt sidan, och bärkakan placeras i en 5-titerskål. Om spinnningen gjordes genom gasbindning, ta ut kakan från det är inte nödvändigt - och lägg den i en väska, tätt binda ändarna i en enda knut. Vi lägger till nödvändig mängd vatten (högst 3,5-4 liter) och lägger den på elden.
 4. Innan vattnet kokar, tillsätt socker till smak. Vanligtvis nog 200-250 g. Dessa älskare av fruktdryck föredrar denna drink utan socker alls. Lite rörande, vi väntar, medan sockret kommer att sprida sig helt och komposit från påsen kommer att koka. Låt det inte koka! Så snart skriket kokar, ta omedelbart bort från värmen!
 5. Vi täcker det kokta, nästan redo mamma med lock och låt det stå i ungefär en timme. Under denna tid kommer drycken att svalna, och kakan ger den sista saften. En timme senare, en ansträngning, och om den kokas i gasbindningen, klickar du bara på marlechkaen med rena händer.
 6. Nu lägger vi till pannan hela saften erhållen efter att ha tryckts. Rör om.

En användbar dryck från lyngfrukten för behandling av genitourinärsystemet och den allmänna förstärkningen av kroppen - cowberry frukt är klar!

På samma sätt kan du förbereda ett morsortiment, lägga till någon cowberry, en annan lättpressad bär till din smak. Om du vill lägga till rosiner, pommes frites eller torkade frukter, ska den kokta buljongen lösas i 24 timmar, och tillsätt sedan bara tranbärsjuice, som tidigare har valt frukt "ballast".

Men detsamma kommer den bästa kombinationen av smak och nytta att ge en blandning av två bär "ett fält" - tranbär och tranbär.

Cowberry - en naturlig diuretikum, en stark diuretikum! Vad hjälper till vid behandling av cystit: tillsammans med urin utlöses olika patogena bakterier, vilket provocerade en attack.

Hur man förbereder ett avkok?

Det är allmänt känt att maximal helande och återställande funktioner hos ett cowberry blad förvärvar efter kontakt med kokande vatten. Det säljs i apotek i ren form och i form av avgifter.

Det är inte svårt att brygga före skördad cowberryråvara. Den är beredd en gång om dagen och druckit under dagen i små portioner av 1-2 matskedar. beroende på patientens tillstånd.

Vid behandling av cystit är beredning av löv av tranbär beredda enligt följande:

 1. På en mugg eller ett glas kokande vatten sätt 2 matskedar. råmaterial och täcka med lock.
 2. Infusionen är klar under 30-40 minuter. Det måste filtreras och de blöta bladen kläms.
 3. Infusionen är bitter-bitter, så du kan lägga 1-2 tsk till den. Honung för att förbättra smaken och förbättra den terapeutiska effekten.

När blåsan ofta uppstår så obehagligt fenomen som ofrivillig urinering. Förväxla inte med urininkontinens! Symtom, även om de liknar varandra, men ofrivillig urinering följer cystitisen, men urininkontinens kräver separat behandling.

Att stödja en organism vid en cystit och en ofrivillig mikturition är det möjligt att en sådan samling:

 • torkade bär tranbär -50 g;
 • torkat cowberry blad -50 g;
 • Jordgubbs ört -50 g;
 • kamille apotek - 50 g.

Färdigställd samling av 3 msk. häll kokande vatten - 750-800 ml och vägda på låg värme under locket 10-15 min. Vi ger buljongen att infilera i en och en halv till två timmar, varefter vi filtrerar och tar i lika doser varje timme, från 16:00 till 22 timmar.

Användbar på samma sätt vid behandling och förebyggande av inflammatoriska processer te från färskt eller torkat cowberryblad, bryggs på vanligt sätt, tillsammans med salvia, kamille eller mynta.

Kan jag använda tranbär som förebyggande medel? Självklart! Och bär, och lämnar "älg uppfriskande" kan inte bara bli av cystit, men också förhindra utvecklingen av denna obehagliga sjukdom, samt att förlänga perioden av remission vid kronisk cystit.

Det är nog att hålla tranbär alltid till hands.

Förvaring av färska bär

Det är inte svårt - Juicy, starka bär av vanlig cowberry, på grund av det höga innehållet av bensoesyra i dem, kan hållas färskt i månader i burkar fyllda med vatten eller fryst. Cowberry kommer inte att förlora en enda iota av dess användbara ämnen och vid rätt tillfälle kan du använda det!

Få tranbärsvatten

Ibland rekommenderas färska eller konserverade bär inte för användning på grund av det höga syrets innehåll. I detta fall kommer försvagad, mindre koncentrerad "lösning" - tranbärsvatten att hjälpa till. Det bör kokas i 2 månader, men om du vet att cystit är vanligt i din kropp, ta hand om matlagning i förväg. preparatet:

 1. Vi fyller 3-litersburken med de sköljda, sköljda bären "på bältarna". Det återstår att fylla burken på nacken med kallt kokt vatten, tätt tätt med en locknylon och lämna den på ett kallt mörkt ställe.
 2. Efter 8 veckor av vatten mättat med tranbärsjuice, töms i en separat skål, och tar som ett terapeutiskt och preventivt medel, eventuella spridnings varma drycker (te, vatten, juice) i en andel av 1 till 2. Tillsatsen av honungen tillåts efter smak.

Med tanke på den antiinflammatoriska och regenerativ effekt efter att ha tagit fruktdrycker och infusioner från alla delar av "Älg bär", är det vettigt att ta dem som ett profylaktiskt medel under offseason, när risken för att få cystit ökar betydligt.

Men med alla tranbärs positiva egenskaper måste man ta det allvarligt: ​​om de medicinska egenskaperna är så starka, kan en sådan mossbär orsaka allvarlig skada.

Rådgivning från en läkare innan användningen av cowberry påbörjas är obligatorisk för patienter som:

 1. Ökad syra i magen. Att ta avkropp eller infusioner av tranbär på en tom mage kan provocera en attack eller gastrointestinal upprördhet.
 2. Hypotension. Med användning av tranbär, minskar blodtrycket, vilket kan vara skadligt för hypotoni.
 3. Kolecystit. I strid med integriteten hos de slemhinniga inre organen är färska bär tranbär väldigt kontraindicerade!
 4. I njurstenarna. Här är en läkarmottagning helt enkelt nödvändig - i närvaro av uratstenar kan skadan av att använda tranbär "potions" bli irreversibel.
 5. Graviditet. Denna tonic rödaktig bär, liksom dess löv, kan ta in tonen livmodern, vilket hotar missfall i de tidiga stadierna av graviditeten.

Vad händer om allt detta gäller dig, och du lider av blåsor? Gå till doktorn! Läkaren kommer exakt att utse eller nominera lämplig behandling och ge råd eller råd, när, var, i vilken mängd eller mängd och ett slag till dig är det möjligt att acceptera läkande bär.

Cowberry med blåsor

Cystitis är en inflammatorisk sjukdom i blåsan, som påverkas mer av kvinnor på grund av egenskaperna hos det geniturinära systemet. Denna patologi åtföljs av smärta i underlivet, ett brott mot urinering och kräver snabb behandling.

Cystitis terapi är alltid komplex. Läkare föreskriver antibiotika, anestetika och diuretika. Utmärkt recept i terapi av blåsan är recepten av folkmedicin, särskilt bär och löv av tranbär, tranbär. De mättar inte bara kroppen med vitaminer, utan bidrar även till en snabb återhämtning.

De helande egenskaperna hos cowberry i cystitis

Lingonberry är en av de mest kända drogerna som används vid behandling av sjukdomar i det genitourära systemet, inklusive cystitis, i många årtionden. Cowberry har antiinflammatorisk, antimikrobiell och diuretisk verkan, som gör att du kan tvätta blåsan ur infektionen och påskynda återhämtningen.

Växten är också en mild lugnande, vilket hjälper till att förbättra sömnen och lindra ångest. Cowberry är också användbart för diabetiker, eftersom det hjälper till att upprätthålla normala blodsockernivåer. Växtens löv används även för sjukdomar i muskuloskeletala systemet, på grund av den uttalade antiinflammatoriska och anti-edematösa effekten.

Ansök om blåsan, inte bara löv av tranbär, men hennes bär. De innehåller ett stort antal B-vitaminer, askorbinsyra och andra användbara mikroelement. Även bär innehåller salicylsyra, vilket är en utmärkt antiinflammatorisk och antiseptisk.

Bärbär och löv av tranbär innehåller phytoncides - det här är biologiskt aktiva substanser som har antimikrobiella effekter. Phytoncides finns i många växter, till exempel i vitlök och lök, så de används ofta i den kalla årstiden för att förhindra ARVI och influensa.

På grund av mild åtgärd och frånvaron av biverkningar, förutom en individuell allergisk reaktion, används tranbär till cystit hos gravida kvinnor. Det hjälper inte bara till att eliminera inflammation, men tar också bort överskott av vätska, vilket eliminerar ödem, vilket under graviditeten är särskilt viktigt.

Tranbär eller cowberry - vad man ska välja för blåsor

Inte mindre populär bland patienter och herbalists är bär av tranbär, som används för blåsor och ödem. Precis som i tranbär innehåller tranbär ett stort antal vitaminer, särskilt askorbinsyra. Tranbär har antiinflammatoriska, antimikrobiella och diuretiska effekter.

Smaksättningarna hos tranbär och tranbär är liknande, bara tranbär är lite sötare. Båda växterna är effektiva för blåsor, så en kvinna kan ge företräde åt något botemedel.

Om så önskas kan du ta tranbär och tranbär även i form av kapslar. BUDs är inte mindre användbara, men det finns ingen specifik smak av buljong eller bär, vilket inte kan vädja till varje patient.

Under perioden av förhöjning av blåsan är det bättre att dricka ett avkok eller mamma från tranbär. Faktum är att kroppen under denna period behöver en stor mängd vätska.

Dessutom bidrar buljonger och fruktdrycker till att ta bort den inflammatoriska processen från blåsans vägg och tvätta infektionen. Kosttillskott bör tas för förebyggande ändamål för att stärka allmän immunitet, till exempel under perioden av eftergift av kronisk blåsan.

Kontra

Lingon och tranbär cystit är bäst tas efter samråd med en läkare, eftersom dessa anläggningar har ett antal kontraindikationer. Först och främst är det magsjukdomar. Eftersom tranbär och tranbär innehåller mycket syra, de förbjudet att använda i alla typer av människor med hög surhetsgrad i magsäcken, magsår och duodenalsår, gastrit.

Det är inte tillrådligt att ta lingonberry om patienten har lågt blodtryck, eftersom växten minskar det ännu mer. Naturligtvis är detta tillstånd inte en absolut kontraindikation, eftersom växten verkar ganska försiktigt.

Dessutom har komponenterna av tranbär väsentlig effekt på fartygstillståndet. Men om en diagnos av hypotension har upprättats, behöver du rådgöra med din läkare.

Behandla cystit med tranbär kan inte vara minderåriga utan att ordinera en läkare. Vid de första tecknen på blåsan är det nödvändigt att visa barnet för läkaren. Om det behövs kommer en specialist att föreskriva avkok eller mamma och ge råd om preparatet av medlet och dosen för administrering.

Du kan inte dricka tranbär och med individuell intolerans. Om det finns utslag eller andra anafylaktiska reaktioner efter mottagningen, är det nödvändigt att sluta ta läkemedlet och kontakta en specialist.

Hur man tar tranbär med blåsor

Du kan dricka tranbär med blåsor både i form av bär och i form av avkok av blad. Om du har fri tillgång till färska bär är det bättre att föredra dem. Eftersom bär fruktdrycker, kompotar och sylt från tranbär är trevligare att använda än buljong, vilket väldigt snabbt stör dig. Dessutom innehåller färska bär mycket vitaminer, vilket hjälper till att stärka immunförsvaret.

En drink av tranbär och kobär är kokta på samma sätt. För att förbereda bärjuice, bör färska bär tvättas, knådas och dräneras i en ren skål. Den återstående massan ska läggas i en kastrull och hällas med vatten. För 500 gram bär tar 3 liter vatten. Morse bör värmas till ett hett tillstånd, men koka inte, ta sedan av från värme, täck och insistera tills det är helt avkyldt.

Den nedkylda drycken ska filtreras genom gasbindning och sedan tillsättes bärjuice. Faktum är att när man värmer och kokar, förloras vitaminerna. Om bären inte värmer mycket, och juicen inte lämnar fräsch, kan du spara alla användbara ämnen.

De dricker lingonberry mors under dagen. Om det visade sig vara surt, kan du lägga till lite honung för sötsaker. Användning av socker rekommenderas inte, eftersom det har en dålig effekt på kroppens funktion. Om Morse är kvar för imorgon, måste hela natten lagras i kylskåpet.

dekokt

På apoteket kan du köpa gräs med tranbär, liksom torkade tranbärsblad. Om du inte kan hitta löv av cowberry, kan du dricka urologisk samling, det är också mycket effektivt vid cystitis.

Brew gräs ska vara exakt som på förpackningen, eftersom olika tillverkare erbjuder en växt av olika grind. Om bladen uppsamlades och torkades av egen hand, för att förbereda buljongen måste de krossas i en kaffekvarn.

Ett glas kokande vatten med en volym på 200 ml tar en matsked krossad löv. Vätskan placeras i en gryta och kokas i ett vattenbad i 15-20 minuter. Ready-made buljong ska kylas och filtreras, hälls sedan i ett glas och tillsätt rent kokt vatten till toppen.

Drick buljongen med ett glas om dagen, dela i 3 lika delar. Det är bättre att ta åtgärden efter att ha ätit. Herbalists rekommenderar att förbereda en avkok av cowberry från cystitis varje dag fräsch, som med långvarig lagring det förstör och förlorar användbara egenskaper.

Till skillnad från morsor, kan avkok av cowberry i blåsor inte användas okontrollerat. Han är ordinerad att dricka inom 2 veckor. Då är det nödvändigt att ta en paus i en månad.

slutsats

Cowberry med blåsor är ett botemedel som upprepade gånger har visat sin effektivitet. Men glöm inte att växtdelarna har mycket liten effekt, så att du inte kan jämställa dem med läkemedel. Dessutom är lingonberry ett symptomatiskt medel.

Dvs smärta och bränna det skulle ta bort på en gång, och infektionen inte helt elimineras, vilket leder till kronisk cystit och ständig smärta och kan även orsaka pyelonefrit. Behandlingen av cystit med tranbär bör därför endast utföras i samband med de läkemedel och förfaranden som urologen har utsett.

Cowberry blad med blåsor: hur man brygger

Cowberry - en unik växt som har riktigt helande egenskaper. Det kan mätta kroppen med användbara ämnen, ta bort värme, ha en diuretikum och antiinflammatorisk effekt, stärka immuniteten. Det är därför som i urologisk praxis används så mycket cowberry blad. Från det förbereder medicinska dekokationer och infusioner. Men du kan uppnå vad du vill ha endast om du styrs av rätt recept.

Hur man bryggar ett blåbärblad i påsar

Det enklaste sättet är att köpa ett cowberryblad packat i speciella filterpåse. I detta fall är växten marken till ett pulverformigt tillstånd. Sättet att förbereda en drink anges alltid på förpackningen, vanligtvis ser instruktionen ut så här:

 1. Ta fyra påsar.
 2. Förbered ett kärl (glas eller emaljat), fyll det med 200 ml kokande vatten.
 3. Placera filterpåsen i vatten och täck med ett lock.
 4. Vänta 20 minuter, tryck ibland på påsarna med en sked.
 5. Innan du tar bort påsarna från behållaren, kläm dem så mycket som möjligt.

Den resulterande drycken visar sig vara ganska bitter, men en liten dos tillåter att "uthärda" behandlingen. Det är nödvändigt att ta 1-2 msk. l. efter att ha ätit. Under dagen måste du använda infusion 3-4 gånger.

Behandlingsförloppet varar 20-25 dagar, varefter det är viktigt att ta en paus i 1,5-2 veckor. På ett år får högst fyra medicinska "besök" tillåtas.

Många "erfarna" patienter som har provat en massa pengar från cystit, rekommenderade köp tranbär arket inte i filterpåsar, bara i pulverform. Man tror att plantan i detta fall är mer kvalitativ, eftersom den förpackade formen förutsätter användningen av pulver kvar efter bladets huvudsakliga bearbetning.

Förberedelsen av en dryck från en krossad växt skiljer sig inte praktiskt taget från ovanstående instruktioner: du måste hälla 1 msk. l. lämnar med kokande vatten och insisterar. Dosering och tillträde till kursen är desamma.

Cowberry leaf: hur man brygger? Förberedelse av medicinskt te från hemsamling

Om det är möjligt, så är det naturligtvis bättre att förbereda en helande drink från en självuppsamlad växt. Men du måste veta hur man ska ordentligt "få det". Om bären "jakas" i början av höstsäsongen kommer bladets första gång före blomningen av cowberry. Det andra tillvägagångssättet kan utföras efter att bären redan har försvunnit, och buskarna bevarar fortfarande gröna.

Cowberry löv håller sig borta från direkt solljus på väl ventilerad plats: endast detta garanterar en högkvalitativ torkning. Idealiska förutsättningar förutsätter byggandet av en baldakin, under vilken växten kommer att "vila" och ligga ett tunt skikt. Ibland behöver bladen vändas, vilket hjälper dem att torka ut.

Den skördade "skörden" kan bryggas på många sätt, var och en är lämplig för cystitis. De mest populära och användbara recepten:

 1. Vanligt te. Bladen placeras i tekanna och fylls med kokande vatten. Det visar sig vanligt te, vars smak kan "dekoreras" med honung. Eftersom tranbär har en diuretisk effekt är det inte för mycket att ta en drink: bara drick ett glas två gånger om dagen.
 2. Helande infusion. Du måste hälla kokande vatten 1 msk. l. Lämnar och håller dem i ett glas i en timme. Standarddoseringen är ett halvglas tre gånger om dagen. Det är lämpligt att ta läkemedlet före måltid.
 3. Många smaker. I detta fall måste du lagra inte bara blad av tranbär (3 matskedar); men också med kipreem, maskros, tavolga, salvia, tri-flower violet (2 msk); kamille, mint, althea rot (1 msk.) Från dessa ingredienser framställs en blandning, vilket kräver 1 msk. l. Hon hällde 0,5 liter kokande vatten, täcka med lock och lämna i en timme. Ta den resulterande infusionen följer ett speciellt system: tre dagar måste dricka 0,25 kopp 8 gånger, varefter antalet "samtal" minskas med en daglig. Det är tillåtet att genomföra sprutproceduren med en drink.

Användningen av te baserat på tranbärsblad kan vara användbar vid inflammation i blåsan. Men det är omöjligt att vara begränsad endast till denna typ av terapi: du måste alltid kontakta en läkare och vid behov ta föreskrivna läkemedel. Ofta återkommer blåsan endast efter att patienten passerar en kurs av antibiotika.

För att påskynda botemedlet bör i din kost innehålla mogna bär tranbär, dricka frukt och mycket vanligt vatten. Det rekommenderas att vägra stekt, salt, kryddig mat och försöka hålla sig vid vilolägen.

Det finns ingen sjukdom, vilken natur skulle inte bidra till att bli av med. Men inte blint lita på det: framsteg inom det medicinska området är inte statisk, och ibland är det lättare att ta ett piller än att skjuta regelbundet akut cystit örtteer.

Behandling av tranbär med cystit

Inflammatoriska processer i blåsan är mer benägna att förfölja kvinnor. Sjukdomen kan komma över, oberoende av ålder och årstid. Cowberry med cystit har länge använts av folkmedicin. Berry skiljer sig mot antiseptisk och diuretisk verkan, vilket påskyndar återhämtningsprocessen.

Efter detektion av blåsan används vanligtvis läkemedel. Men många läkare råder i ett komplex med att acceptera bärmjöl och infusioner. Drycker innehåller element som förbättrar urinering. Behandlingen varar ca 2 månader, varefter en obligatorisk paus i 2 veckor. Därefter kan drycker tas för att förebygga sjukdom.

Allmän information om lingonberry

Ljus och saftig bär är inte bara en favoritbehandling för barn och vuxna, utan också ett värdefullt sätt för folkmedicin. Detta underlättas av närvaron i växten av användbara komponenter:

 • sockerarter;
 • karoten;
 • vitaminer av grupp C;
 • tanniner;
 • kalium, mangan och fosfor, järn.

En utmärkt diuretik är tranbärsbären i färsk, torr och kokad form. Det har länge varit känt om fördelarna med cowberry mors i cystitis. Förutom att eliminera inflammatorisk process, kommer drinken att stärka immuniteten, förbättra syn och hjälp vid hög temperatur.

Om du lider av urinirritation, använd sedan blad av tranbär. De innehåller glykosid arbutin, som är ett naturligt antiseptiskt medel, och i kombination med antibiotika bekämpar problemet effektivt. Tranbärsbladen inkluderar också salicyl- och klorogen syra, som har en diuretisk effekt.

För behandling används bär och löv skördade i början av våren eller i mitten av hösten. Var inte rädd för att samla tranbär i skogen, eftersom vild- och svampprover är identiska i sammansättning.

Fördelar och kontraindikationer

Traditionell medicin använder avkok av tranbär för inflammation i tandköttet, tonsillit och andra infektioner i munhålan. Dessutom kan tranbär väcka bronkit och lunginflammation. Buljongen används aktivt när:

 • blåsans sjukdomar;
 • diabetes;
 • sjukdomar i matsmältningskanalen;
 • osteokondros, artrit
 • svaghet.

Avkok anses vara ett läkemedel som endast kan berusas genom att rådfråga den behandlande läkaren, eftersom den har sådana kontraindikationer:

 • en allergisk reaktion;
 • Magsår
 • gastrit med ökad syra;
 • njursjukdom;
 • hypotoni;
 • barn under 12 år.

Curative recept

Sjukdomar i urinvägarna observeras huvudsakligen hos kvinnor. Men män är också mottagliga för denna inflammatoriska process. Cowberry mors är ett universellt botemedel som är effektivt för att bekämpa sjukdomen. Det finns olika recept för dess beredning.

Berry fruktdryck

 • 2 glas varmt vatten;
 • 2 msk. l. tranbärblad;
 • 1 kopp bär;
 • 2 msk. l. socker.
 1. Löv placeras i kokande vatten och lämnar i 1 timme på en varm plats för att insistera.
 2. Välj sedan bär, skölj, torka och torka dem med socker.
 3. Sila buljongen från bladen, kombinera med bären. Blanda den resulterande massan noga och sätt den på elden. Omedelbart efter kokning, ta bort kastrullen från plattan, häll morsen genom sikten och kyla den.

Avkok av blad

Ett annat bra botemedel mot cystit är avkok från plantens löv. Att förbereda läkemedlet tar inte mycket tid. Förutom buljongen måste du äta färska bär i 2 matskedar dagligen.

 • 1 liter kallt vatten;
 • 2 msk. l. tranbärblad.
 1. Häll löven med vatten och sätt på eld. För matlagning är det bättre att använda enamelware.
 2. Efter ca 25 minuter ska buljongen avlägsnas från plattan och lämnas på en varm plats i 40 minuter.
 3. Torka drycken genom en sikta och ta ett halvt glas 5 gånger om dagen.

Cowberry komposit

Compote är en läcker och hälsosam drink som används för att lindra inflammation från blåsan.

 • 2 koppar mogna bär;
 • 2 liter vatten.
 1. Skölj bären under rinnande vatten och lägg dem i en kastrull. Fyll i kallt vatten och sätt på eld.
 2. När komposten kokar, stäng av spisen och ta inte bort drickan tills den är helt cool.
 3. Därefter måste du tömma kompotet och torka resterande bär.
 4. Resultatet är en koncentrerad dryck som måste spädas med kokt vatten före användning. För att förbättra smaken kan du lägga till en halv tesked honung.

Berry buljong

Även med akut cystitis rekommenderas nästa buljong.

 1. Ta 2 msk. l. av löv av cowberry och häll 2 glas varmt vatten. Låt det sedan ligga på ett vattenbad i ca 20 minuter.
 2. Filtrera buljongen genom gasbindning och tillsätt vatten för att återställa originalvolymen.

Förebyggande recept

Som förebyggande kan du förbereda olika tinkturer enligt ett av de presenterade recepten.

 • Recept 1. Polylogrammet av bär bör placeras i en 2-liters burk och fylld med vatten till toppen. Tätt täck med lock och vänta tills drycken ändrar färg till ljusröd. Ta en medicin bättre innan du äter en halv kopp. Eftersom kompotet är för koncentrerat kan du späda det med varmt kokt vatten. Drycken lagras perfekt i kylskåpet, men inte mer än 5 dagar.
 • Recept 2. Det tar 200 g mogna bär, skålld med kokande vatten. De måste placeras i en kastrull och häll 2 glas kallt vatten. Låt blandningen över natten. Du måste äta den före måltider en halv kopp fyra gånger om dagen. Drycken har en märklig bitter smak, som kan neutraliseras genom tillsats av hundros och honung.
 • Recept 3. Färskpressad cowberryjuice och honung hjälper till att bekämpa pyelonefrit. Dessa ingredienser ska blandas och druckas 3 gånger dagligen före måltid.

Cowberry eller tranbär?

För behandling av blåsan kan användas och andra bär, till exempel tranbär. Det har antibakteriella, antivirala egenskaper. Ofta används det som ett extra botemedel, om tecken på inflammation uppträder, förbereder de te, mamma, komposit från det och behandling med tranbärsblad är känd. Som tranbär, surbär bär sura urin. Det hjälper också till med njursjukdom.

Att välja ett botemedel mot cystit, tvivlar många patienter på att det är bättre, tranbär eller tranbär? Ett unikt svar på frågan existerar inte, eftersom bären är nästan identiska i deras mineral-vitaminkomposition.

Med cystit har tranbär och cowberries en antimikrobiell effekt. De tvätta mikroberna ur kroppen och skapa en sur miljö som inte är lämplig för spridning av infektionen. Båda växterna har en diuretikum, antiseptisk egenskap.

Med cystit är det rekommenderat att använda tranbärsjuice eller ett avkok som eliminerar bakterier. På grund av dess diuretika egenskaper, läkemedelsinfusionen blåser ut patogener från patogenens kropp. Således kommer tranbäret att bota cystit i 2-2,5 månader efter start av användning.

Cowberry gåvor bidrar till att bli av med inflammation i blåsan på en relativt kort period, bara 1-1,5 månader. Anläggningen har en diuretikum, antimikrobiell och koleretisk effekt. Cowberry buljonger, fruktdrycker och tinkturer eliminerar effektivt inflammation och tar bort smärtsymptomen.

Det är därför som du behandlar cystit är du fri att välja någon berry att smaka och börja behandling med det.

recensioner

För att få reda på hur effektivt det här verktyget är, måste du läsa feedback om användningen av dem.

Cowberry recept ersätter inte medicinsk behandling, men hjälper till att återhämta sig tidigare och genomföra förebyggande åtgärder utanför exacerbationsperioden.

Hittills erbjuder läkemedelsindustrin många läkemedel för att bekämpa blåsor. Men på grund av möjliga kontraindikationer och biverkningar rekommenderas de inte till alla. Ett utmärkt alternativ i sådana fall är folkmekanismer, vars effektivitet har testats inte av en generation.

Cowberry från blåsor

På helande förmågor av löv av tranbär med blåsor talas ofta. Dess frukt tas också vid behandling av inflammation i urinblåsan, tillsammans med täta och smärtsam urinering, smärta, lokaliserad i buken, och kallas cystit. För andra organ och system i människokroppen kommer användningen av tranbär också att vara användbar.

Cowberry och dess medicinska egenskaper

Lingon - vintergrön buske upp till 30 cm Traditionell medicin under många år använt bär och blad av denna växt för medicinska ändamål, studerade den klassiska medicinen tranbär egendom ungefär 20 år sedan.. Frukten är urin och koleretic, vilket förklarar dess användning i sjukdomar i bäckenorganen. Det är användbart för synen, i olika former används det för tuberkulos, diabetes, högt blodtryck och andra allvarliga sjukdomar.

Vad är orsaken till en sådan uppsättning användbara egenskaper? För det första är cowberry rik på vitaminer (innehåller vitaminerna B, C, E). För det andra innehåller den många mineraler (järn, mangan, kalium, pektin). För det tredje ger tranbär de nödvändiga syrorna: salicylsyra, citron och äpple. Fördelarna med lingonberry i cystit är baserade på dess antiinflammatoriska effekt. Vitaminer och mineraler undertrycker symtomen på cystit och påverkar tarmmikrofloran positivt, dessutom hindrar de bildandet av kaliumfosfatstenar. För att påskynda läkningsprocessen, tillsammans med medicinering, är det därför lämpligt att ta te och avkok från tranbär.

Berry för behandling av blåsor

När du bekämpar cystitis kan du äta färska bär, eller du kan laga sylt. Tranbärs frukt kan användas för att göra juice och morsor, vilket inte bara är användbart men också gott. Morse kan tillagas inte bara med färska bär, men frusna, härmed förändras inte de medicinska egenskaperna, du får samma dos av vitaminer och mineraler. Och det viktigaste, inga komplexa recept, matlagningstekniken är tillgänglig för alla hemma.

Morse från färska kobär är beredda enligt följande: Vid lätt eld, koka upp följande komposition: 1 kopp bär och 1 liter vatten. Ta bort från värme, du kan lägga till socker och täcka med lock och lindas i en behållare, lämna i 2 timmar. Ett annat recept: välvasket bär hälls kokt, men inte varmt vatten. Skydda med en plastpåse och lämna på en sval plats. Drick flera gånger om dagen, i små doser (kvart i glas).

Ganska vanligt är receptet med frysta bär, eftersom färska tranbär inte alltid är tillgängliga. Ta 0,5 kg bär, avfrost på det naturliga sättet, kapa (med en mixer eller köttkvarn) till ett smoothie-tillstånd och tillsätt socker. Sätt den resulterande blandningen i en kruka och häll vatten (3 liter). Vid långsam eld kokas och efter 5 minuter avlägsnas från värme. Stam, cool och mors är redo att användas.

Cowberry juice kan göras i en juicer, tillsätt lite socker och njut av en trevlig smak och botande effekt. Du kan förbereda det för vintern. Ta en 3 eller 5-liters burk, sätt ett litet lager mogna bär och manipulera dem före utseendet av juice. Sätt sedan ett annat lager och upprepa proceduren tills potten är full. Stäng och lämna i några dagar. Därefter spänna saften, värm den till 60 grader och häll i en behållare, förvara den på en sval plats.

Traditionell medicin rekommenderar användningen av bosbärsvatten, vilket är användbart både för generellt förebyggande och för behandling av blåsor. Effektiviteten av detta läkemedel i dess diuretika och laxerande egenskap. Förbered drycken som följer - en hel burkar tvättade bär häller vatten (kallt), stäng och låt i 2-3 månader på en sval plats. Efter periodens utgång, infusionen spolas och späds med vatten i en del av ½, för att förbättra smaken, kan du lägga 1-2 skedar honung. Cowberry vatten ska förvaras i kylskåp, du kan dricka det som en daglig drink.

För den enklaste cowberry sylt behöver du bär (1 kg), vatten (0,6 l) och socker (1,5 kg). Skölj bären och blanchera dem i kokande vatten i 3 minuter och dränera sedan vattnet. Med resten av ingredienserna, laga sirap som häller bären. Koka blandningen i 0,5 timmar på medium värme. Häll i steriliserade burkar och håll i en mörk, sval plats. I tranbärsjuice kan du lägga till äpplen, pumpa och även zucchini.

Hur man tar och använder löv av tranbär för behandling av blåsor?

Cowberry löv är diuretika, antiinflammatorisk och antibakteriell, så cowberry te, avkok och infusioner är mycket populära. Te från tranbärsblad kan köpas på apoteket i filterpåse eller kokas hemma. Förberedelseprocessen är ganska enkel: 1-en tesked löv häll en kopp kokande vatten och lämna i 20-30 minuter. Ta 3 gånger om dagen för 0,5 kopp. Du kan brygga löv av tranbär i en tekanna och dricka med tillsats av honung eller socker.

Recept av infusioner

Om du inte vet vilken typ av infusion du vill förbereda, så här är det grundläggande receptet: Häll en stor sked blad med ett glas kokande vatten och insistera i en timme. Ta en halv kopp innan måltider, 3 gånger om dagen. Ett annat alternativ: ta 4 teskedade hackade löv och 500 ml kokande vatten, håll i 20 minuter. på ett vattenbad. Kyl drycken (45 min.) Och spänning. Ta 50 ml varje dag.

Herbal samling med cowberry löv

Vid behandling av cystit är effektiv efter herbal - 3 aktier tranbär blad, tillsätt 2 delar: salvia, tricolor violet, vide, älgört och maskros blad, liksom den 1:a fraktionen: mint, kamomill blomma och marshmallow rot. Samla en stor samlingssked med 2 glas varmt vatten och lämna i en timme och filtrera sedan. Upptagningsschema: en fjärdedel av glaset tas 8 gånger om dagen i 3 dagar. Därefter minska antalet doser på 1-y varje dag, tills tiden når de 4 receptionerna.

Dekoktioner mot blåsor

Cowberry buljong är beredd enligt följande: 2 teskedar torra blad häll ett glas kokande vatten och håll i 30 minuter i ett vattenbad. Tillsätt ett annat glas kokande vatten och dela den resulterande buljongen i 3 doser. Förvara inte mer än 2 dagar i kylskåpet. En annan decongestant för urinvägs sjukdom är avkok från cowberry löv och bär i komplexet. Blanda ingredienserna i lika stora proportioner och ta dem till en homogen massa. Efter ta 2 matskedar av blandningen för 0,4 liter kokande vatten och koka över medium värme i 10 minuter. Det återstår att filtrera och kyla, och läkemedelsdränken är klar för användning.

"Brusniver" - apotekskollektion för förebyggande och behandling av urinblåsa. Tillbaka till innehållet

"Brusniver"

Cowberry används också i medicinska preparat. En av dem "Brusniver" är ett läkemedelspreparat med diuretikum, antimikrobiella och antiinflammatoriska egenskaper. Det släpps utan recept, tillsammans med instruktioner för användning. Kompositionen innehåller löv av björnbär och cowberry, St John's wort, en sträng och en hundrosa. Det används i form av avkok eller infusion. Förvara på ett mörkt, kallt ställe, otillgängligt för barn. Gäller för:

 • i proctology (proctitis, kolit, analfissurer);
 • i urologi (prostatit, pyelonefrit och naturligtvis cystit);
 • i gynekologi (kolpit och vaginit).
Tillbaka till innehållet

Kontra

Trots de uppenbara användbara egenskaperna hos röda blåbär är det lämpligt att konsultera en läkare innan du använder den. Cowberry och beredningar med cowberry extrakt kan inte användas:

 • med individuell intolerans, allergisk reaktion
 • med gastrit eller magsår
 • med hypotension
 • med akut njursvikt
 • barn under 12 år (oönskade);
 • graviditet och amning är viktigt att användningen av en läkare (utdrag från tranbär används ofta för ödem under graviditeten, men varje kropp är unik och du bör inte riskera hälsan hos varken mor eller barn).

I motsats till de härdande egenskaperna hos frukterna och bladen på denna växt kan de orsaka hälsorisker. Man bör komma ihåg att människors metoder inte kan bota cystitis utan medicinsk behandling. Det rekommenderas att ta tranbär för förebyggande och vid de första symptomen av sjukdomen kontakta en läkare, eftersom någon sjukdom är bättre att förebygga än att behandla.