Huvud
Massage

Cowberry blad med blåsor: hur man brygger

Cowberry - en unik växt som har riktigt helande egenskaper. Det kan mätta kroppen med användbara ämnen, ta bort värme, ha en diuretikum och antiinflammatorisk effekt, stärka immuniteten. Det är därför som i urologisk praxis används så mycket cowberry blad. Från det förbereder medicinska dekokationer och infusioner. Men du kan uppnå vad du vill ha endast om du styrs av rätt recept.

Hur man bryggar ett blåbärblad i påsar

Det enklaste sättet är att köpa ett cowberryblad packat i speciella filterpåse. I detta fall är växten marken till ett pulverformigt tillstånd. Sättet att förbereda en drink anges alltid på förpackningen, vanligtvis ser instruktionen ut så här:

 1. Ta fyra påsar.
 2. Förbered ett kärl (glas eller emaljat), fyll det med 200 ml kokande vatten.
 3. Placera filterpåsen i vatten och täck med ett lock.
 4. Vänta 20 minuter, tryck ibland på påsarna med en sked.
 5. Innan du tar bort påsarna från behållaren, kläm dem så mycket som möjligt.

Den resulterande drycken visar sig vara ganska bitter, men en liten dos tillåter att "uthärda" behandlingen. Det är nödvändigt att ta 1-2 msk. l. efter att ha ätit. Under dagen måste du använda infusion 3-4 gånger.

Behandlingsförloppet varar 20-25 dagar, varefter det är viktigt att ta en paus i 1,5-2 veckor. På ett år får högst fyra medicinska "besök" tillåtas.

Många "erfarna" patienter som har provat en massa pengar från cystit, rekommenderade köp tranbär arket inte i filterpåsar, bara i pulverform. Man tror att plantan i detta fall är mer kvalitativ, eftersom den förpackade formen förutsätter användningen av pulver kvar efter bladets huvudsakliga bearbetning.

Förberedelsen av en dryck från en krossad växt skiljer sig inte praktiskt taget från ovanstående instruktioner: du måste hälla 1 msk. l. lämnar med kokande vatten och insisterar. Dosering och tillträde till kursen är desamma.

Cowberry leaf: hur man brygger? Förberedelse av medicinskt te från hemsamling

Om det är möjligt, så är det naturligtvis bättre att förbereda en helande drink från en självuppsamlad växt. Men du måste veta hur man ska ordentligt "få det". Om bären "jakas" i början av höstsäsongen kommer bladets första gång före blomningen av cowberry. Det andra tillvägagångssättet kan utföras efter att bären redan har försvunnit, och buskarna bevarar fortfarande gröna.

Cowberry löv håller sig borta från direkt solljus på väl ventilerad plats: endast detta garanterar en högkvalitativ torkning. Idealiska förutsättningar förutsätter byggandet av en baldakin, under vilken växten kommer att "vila" och ligga ett tunt skikt. Ibland behöver bladen vändas, vilket hjälper dem att torka ut.

Den skördade "skörden" kan bryggas på många sätt, var och en är lämplig för cystitis. De mest populära och användbara recepten:

 1. Vanligt te. Bladen placeras i tekanna och fylls med kokande vatten. Det visar sig vanligt te, vars smak kan "dekoreras" med honung. Eftersom tranbär har en diuretisk effekt är det inte för mycket att ta en drink: bara drick ett glas två gånger om dagen.
 2. Helande infusion. Du måste hälla kokande vatten 1 msk. l. Lämnar och håller dem i ett glas i en timme. Standarddoseringen är ett halvglas tre gånger om dagen. Det är lämpligt att ta läkemedlet före måltid.
 3. Många smaker. I detta fall måste du lagra inte bara blad av tranbär (3 matskedar); men också med kipreem, maskros, tavolga, salvia, tri-flower violet (2 msk); kamille, mint, althea rot (1 msk.) Från dessa ingredienser framställs en blandning, vilket kräver 1 msk. l. Hon hällde 0,5 liter kokande vatten, täcka med lock och lämna i en timme. Ta den resulterande infusionen följer ett speciellt system: tre dagar måste dricka 0,25 kopp 8 gånger, varefter antalet "samtal" minskas med en daglig. Det är tillåtet att genomföra sprutproceduren med en drink.

Användningen av te baserat på tranbärsblad kan vara användbar vid inflammation i blåsan. Men det är omöjligt att vara begränsad endast till denna typ av terapi: du måste alltid kontakta en läkare och vid behov ta föreskrivna läkemedel. Ofta återkommer blåsan endast efter att patienten passerar en kurs av antibiotika.

För att påskynda botemedlet bör i din kost innehålla mogna bär tranbär, dricka frukt och mycket vanligt vatten. Det rekommenderas att vägra stekt, salt, kryddig mat och försöka hålla sig vid vilolägen.

Det finns ingen sjukdom, vilken natur skulle inte bidra till att bli av med. Men inte blint lita på det: framsteg inom det medicinska området är inte statisk, och ibland är det lättare att ta ett piller än att skjuta regelbundet akut cystit örtteer.

Cowberry med blåsor

Blåsans slemhinnor i blåsan (cystitis) är ett problem som många patienter, främst kvinnor, känner till. För terapeutiska ändamål, tillsammans med mediciner, används diuretika i stor utsträckning. Cowberry för behandling av cystit är en pålitlig och beprövad metod för både traditionell och traditionell medicin.

Cowberry - ett lagerhus av vitaminer

Curative egenskaper är inte bara bär, men bushens löv. Djur- och antiseptiska egenskaper hos cowberry gör det möjligt att använda det i sjukdomar i det genitourära systemet.

Värde fruktplantor definierad uppsättning viktigt mikro- och makroceller som B-vitaminer (VV1-12), E (tokoferoler) och S. Rich mineralsammansättning av massan - järn, mangan, magnesium och kalium, i kombination med närvaron av pektin, äppelsyra och salicylsyror orsaka växtens höga antioxidant- och antimikrobiella egenskaper. I fall av cystit verkar bär tranbär betecknar ett antiinflammatoriskt medel.

Skinniga glansiga löv av busken när det gäller innehållet i vitamin- och mineralkomplexet är identiska med frukterna. Ett viktigt tillägg är tanninkomponenter och eteriska oljor. Cystit flyktiga lingonblad neutraliserades med patogen mikroflora, och ett antal organiska syror har diuretisk och kurativ (antiinflammatorisk) verkan.

Naturmedicin från kober

Tack vare de antibakteriella komponenterna i cowberry kan den undertrycka patogener och bära dem ut ur kroppen, vara ett bra diuretikum. Men i vilken form kan du ta tranbär med blåsor?

Invånare i de nordliga regionerna, kan livsmiljöer vintergrön buske njuta av smaken av färska bär, eller skörda dem för vintern på olika sätt. Men frusna lingonberries bevarar också hela helande uppsättningen vitaminer och mineraler. Hemma, från bär, både färska och frysta, är det inte svårt att förbereda en välsmakande medicin.

När cystitis i regel är avkok av tranbär:

 • Morse från färska frukter - Beredas i ett förhållande 1: 5 (ett glas bär per en liter vatten). Den kokande lösningen avlägsnas från elden och tillsättes socker till smak, lämnas för att infusera i 2 timmar.
 • Drycken av frysta bär - lingon tina, malet köttkvarn eller mixer, tillsätt socker och Bay vatten (3 liter per pund av bär), koka upp för att sjuda. Efter 5 minuter filtreras och kyles blandningen.
 • Om färska bär är tillgängliga i stora mängder, är saft från cowberry, som kan skördas för framtida bruk, bra och fördelaktigt.
 • Det är mycket användbart, både för förebyggande och för att lindra symtomen på cystit, tranbärsvatten. Tillsammans med diuretikumet har det en mild laxerande effekt.

Det är enkelt förberedt - en glasbehållare fylls med bär och fylls med kallt vatten. Efter ungefär tre månader av att vara på ett kallt mörkt ställe är drycken klar. Du kan använda den som ett morsmål, smakat med socker eller honung.

Alla de uppräknade egenskaperna i striden mot blåsan är besatta av torkade blåbärbär, som också kan bryggas. Men ändå observeras den grundläggande terapeutiska effekten vid behandling av en cystit under svar från patienter och läkare vid mottagande av tranbärsblad.

Den helande egenskaper hos cowberry löv

Den värdefulla biokemiska sammansättningen av blad - flavonoider, glykosider, organiska syror förlorar inte dess fördelar efter två år efter insamling. Men oavsett hur naturligt produkten verkade, ta det som ett läkemedel bör följa vissa regler. Du kan inte ta unsystematiskt löv av tranbär med cystitis.

Här är några recept med ett tranbärsblad

 • Lingonberry te - en matsked torkade blad bryggt kopp kokande vatten, infunderas i form av värme tas tre gånger om dagen för en halv kopp. Kursen håller högst 14 dagar, varefter en månadsavbrott görs. Som en förebyggande åtgärd kan en liten mängd råmaterial tillsättas till örtberedningar och i en sådan koncentration är det tillåtet att använda under lång tid.
 • Läkning med blåsning av blötdjur av blötdjur - Dess smak är något astringent och bitter, men det är mer effektivt vid behandling av sjukdomen. hälls matsked råmaterial kokande vatten och indunstades på ett ångbad under ca 30 minuter, extraktet filtrerades, dränerades och justerade infusion erhålles med varmt vatten kokas upp till den ursprungliga volymen. I en varm form, tre gånger om dagen, ta en tredjedel av glaset efter att ha ätit. Förbered inte buljongen i stora mängder - maximalt tillåter en två dagars volym.

Med cystit är samlingar av flera växtkomponenter effektiva, varav en är tranbärblad.

Dessa växter har som regel en antiinflammatorisk och desinfektionseffekt:

Många droger och likställda med dem kräver noggrann användning under amning och graviditet. Behövs detta krav på tranbär?

Eftersom svullnad, liksom blåsan - ett vanligt fenomen när barnet bär, kommer cowboen hos gravida kvinnor effektivt att ta bort dessa fenomen. Det är nog att ta 2-3 matskedar av cowberry avkok två gånger om dagen eller ett glas Morse från växtens frukter. Men okontrollerade dricka dekokter och infusioner tranbär cystit framtida mammor rekommenderas inte, bör det göras under medicinsk övervakning.

Beredning av läkemedelsråvaror

Åtgärden av tranbärslöv kommer att avslöjas fullständigt om den samlas in och bearbetas ordentligt. Bladen måste skördas antingen i mitten av hösten efter att ha plockat bär, eller i början av våren efter den första snösmältningen. Sommaravlägsnande av löv kommer att leda till en svullnad av råmaterialet under torkning.

Cowberry har en funktion - det kan vara förorenat med radioaktiva ämnen, så samla inte delar av växten nära spår, järnvägar och motorvägar.

Samlade ämnen måste sorteras ut, befrias från gräs och annat främmande sopor och skickas sedan till torrt. Det utförs på en ventilerad plats, bort från solljus och värmare, sprida löven i ett lager.

Naturligtvis är en sådan metod noggrann och inte tillgänglig för alla. Men apotek säljer färdiga avgifter, både i lös form och förpackade i filterpåse. Det är denna typ av behandling för blåsor med tranbärblad som har fått de mest positiva recensionerna. Kvinnor delar sina berättelser om sjukdoms manifestation och god dynamik efter applicering av den förpackade produkten.

Kontraindikationer för användning av tranbärsblad i blåsan

Medlet, trots dess effektivitet, har ett antal kontraindikationer.

Det är inte önskvärt att ta avkroppar av tranbärsblad till följande kategorier av patienter:

 • barn under 12 år
 • personer som lider av akut njursvikt och urolithiasis
 • patienter med kardiovaskulära sjukdomar;
 • allergiska människor;
 • personer med sjukdomar i mag-tarmkanalen i förhöjningsskedet.

Det visade att infusioner av blommor buskar kan minska trycket, så se till och drick lingon blad för behandling av cystit bör med stor försiktighet gipotonikam (personer med lågt blodtryck).

Tranbär och lingonberries är två rättsmedel för en sjukdom

Båda bär är vanliga i nordliga breddgrader, men tranbär växer i låglänta tundra och skogs tundra, tranbär växer också i sank mark. Vitamin-mineralskomplexet av frukt av båda växterna liknar varandra. Tranbär är dock mycket sura än tranbär, vilket förklaras av rekordhalten av askorbinsyra i den.

Svaret på frågan "vad som är bäst för cystitis - tranbär eller cowberry" är bara smakens preferenser hos en person. Vet noga läkare som utnämnar behandling som växtbaserade infusioner, rekommenderar att de dricker buljonger från tranbär eller kobär.

Naturen av effekten på de två plantornas sjuka organ är identisk - de har båda en diuretikum, antimikrobiell, antipyretisk och allmän restaurativande verkan. Dessutom hämmar den sura miljön av tranbärsjuice utvecklingen av bakterier. Järn i sammansättningen av bär tranbär och tranbär väcker hemoglobin, på grund av fenolföreningar ökar tonen i kärlens väggar.

Båda växterna är kända för sina antiskorbutiska egenskaper, vilket har en helande effekt på den irriterade urinledaren. Antiseptisk av naturligt ursprung i bärsammansättningen - arbutin glykosid vid tillsättning av läkemedel ökar ibland deras effektivitet.

Båda norra bären behåller sina helande egenskaper under året. På en sval plats, om de inte tvättas och inte berörs, kommer de förbli intakta fram till våren. Den upptunnade frukten ska konsumeras omedelbart. Om det finns möjlighet, då med cystit är det mycket bra att använda kombinerade drycker - tranbär och tranbär kommer att komplettera och berika varandra.

Diagnos och behandling utförs endast av en läkare

Trots den absoluta fördelen och effektivitet tranbär och tranbär hopkok kan man inte vid första smärta och brännande känsla i nedre bukhålan för att behandla dem som ett universalmedel för sjukdomen och att självmedicinera.

Faktum är att symtomen på cystit är mycket lik andra sjukdomar i det genitourinära systemet:

 • Uretrit.
 • Pyelonefrit.
 • Gynekologiska sjukdomar.

Därför är det viktigt att genomgå en omfattande undersökning med en gynekolog och speciellt att framträda för en urolog. Endast efter laboratorietester och ytterligare test är ordinerad behandling.

Under exacerbationen visas läkemedelsbehandling av sjukdomen i sig tillsammans med återställande läkemedel och förfaranden. Och redan, som en effektiv rengöring, föreskriver diuretikum och antiseptiska läkemedel också ett avkok av tranbärsbladen eller tranbärsmor. Mottagningens gång rekommenderas under uppsägningsperioden eller som förebyggande åtgärd av blåsan.

Cowberry med blåsor

Cystitis är en inflammatorisk sjukdom i blåsan, som påverkas mer av kvinnor på grund av egenskaperna hos det geniturinära systemet. Denna patologi åtföljs av smärta i underlivet, ett brott mot urinering och kräver snabb behandling.

Cystitis terapi är alltid komplex. Läkare föreskriver antibiotika, anestetika och diuretika. Utmärkt recept i terapi av blåsan är recepten av folkmedicin, särskilt bär och löv av tranbär, tranbär. De mättar inte bara kroppen med vitaminer, utan bidrar även till en snabb återhämtning.

De helande egenskaperna hos cowberry i cystitis

Lingonberry är en av de mest kända drogerna som används vid behandling av sjukdomar i det genitourära systemet, inklusive cystitis, i många årtionden. Cowberry har antiinflammatorisk, antimikrobiell och diuretisk verkan, som gör att du kan tvätta blåsan ur infektionen och påskynda återhämtningen.

Växten är också en mild lugnande, vilket hjälper till att förbättra sömnen och lindra ångest. Cowberry är också användbart för diabetiker, eftersom det hjälper till att upprätthålla normala blodsockernivåer. Växtens löv används även för sjukdomar i muskuloskeletala systemet, på grund av den uttalade antiinflammatoriska och anti-edematösa effekten.

Ansök om blåsan, inte bara löv av tranbär, men hennes bär. De innehåller ett stort antal B-vitaminer, askorbinsyra och andra användbara mikroelement. Även bär innehåller salicylsyra, vilket är en utmärkt antiinflammatorisk och antiseptisk.

Bärbär och löv av tranbär innehåller phytoncides - det här är biologiskt aktiva substanser som har antimikrobiella effekter. Phytoncides finns i många växter, till exempel i vitlök och lök, så de används ofta i den kalla årstiden för att förhindra ARVI och influensa.

På grund av mild åtgärd och frånvaron av biverkningar, förutom en individuell allergisk reaktion, används tranbär till cystit hos gravida kvinnor. Det hjälper inte bara till att eliminera inflammation, men tar också bort överskott av vätska, vilket eliminerar ödem, vilket under graviditeten är särskilt viktigt.

Tranbär eller cowberry - vad man ska välja för blåsor

Inte mindre populär bland patienter och herbalists är bär av tranbär, som används för blåsor och ödem. Precis som i tranbär innehåller tranbär ett stort antal vitaminer, särskilt askorbinsyra. Tranbär har antiinflammatoriska, antimikrobiella och diuretiska effekter.

Smaksättningarna hos tranbär och tranbär är liknande, bara tranbär är lite sötare. Båda växterna är effektiva för blåsor, så en kvinna kan ge företräde åt något botemedel.

Om så önskas kan du ta tranbär och tranbär även i form av kapslar. BUDs är inte mindre användbara, men det finns ingen specifik smak av buljong eller bär, vilket inte kan vädja till varje patient.

Under perioden av förhöjning av blåsan är det bättre att dricka ett avkok eller mamma från tranbär. Faktum är att kroppen under denna period behöver en stor mängd vätska.

Dessutom bidrar buljonger och fruktdrycker till att ta bort den inflammatoriska processen från blåsans vägg och tvätta infektionen. Kosttillskott bör tas för förebyggande ändamål för att stärka allmän immunitet, till exempel under perioden av eftergift av kronisk blåsan.

Kontra

Lingon och tranbär cystit är bäst tas efter samråd med en läkare, eftersom dessa anläggningar har ett antal kontraindikationer. Först och främst är det magsjukdomar. Eftersom tranbär och tranbär innehåller mycket syra, de förbjudet att använda i alla typer av människor med hög surhetsgrad i magsäcken, magsår och duodenalsår, gastrit.

Det är inte tillrådligt att ta lingonberry om patienten har lågt blodtryck, eftersom växten minskar det ännu mer. Naturligtvis är detta tillstånd inte en absolut kontraindikation, eftersom växten verkar ganska försiktigt.

Dessutom har komponenterna av tranbär väsentlig effekt på fartygstillståndet. Men om en diagnos av hypotension har upprättats, behöver du rådgöra med din läkare.

Behandla cystit med tranbär kan inte vara minderåriga utan att ordinera en läkare. Vid de första tecknen på blåsan är det nödvändigt att visa barnet för läkaren. Om det behövs kommer en specialist att föreskriva avkok eller mamma och ge råd om preparatet av medlet och dosen för administrering.

Du kan inte dricka tranbär och med individuell intolerans. Om det finns utslag eller andra anafylaktiska reaktioner efter mottagningen, är det nödvändigt att sluta ta läkemedlet och kontakta en specialist.

Hur man tar tranbär med blåsor

Du kan dricka tranbär med blåsor både i form av bär och i form av avkok av blad. Om du har fri tillgång till färska bär är det bättre att föredra dem. Eftersom bär fruktdrycker, kompotar och sylt från tranbär är trevligare att använda än buljong, vilket väldigt snabbt stör dig. Dessutom innehåller färska bär mycket vitaminer, vilket hjälper till att stärka immunförsvaret.

En drink av tranbär och kobär är kokta på samma sätt. För att förbereda bärjuice, bör färska bär tvättas, knådas och dräneras i en ren skål. Den återstående massan ska läggas i en kastrull och hällas med vatten. För 500 gram bär tar 3 liter vatten. Morse bör värmas till ett hett tillstånd, men koka inte, ta sedan av från värme, täck och insistera tills det är helt avkyldt.

Den nedkylda drycken ska filtreras genom gasbindning och sedan tillsättes bärjuice. Faktum är att när man värmer och kokar, förloras vitaminerna. Om bären inte värmer mycket, och juicen inte lämnar fräsch, kan du spara alla användbara ämnen.

De dricker lingonberry mors under dagen. Om det visade sig vara surt, kan du lägga till lite honung för sötsaker. Användning av socker rekommenderas inte, eftersom det har en dålig effekt på kroppens funktion. Om Morse är kvar för imorgon, måste hela natten lagras i kylskåpet.

dekokt

På apoteket kan du köpa gräs med tranbär, liksom torkade tranbärsblad. Om du inte kan hitta löv av cowberry, kan du dricka urologisk samling, det är också mycket effektivt vid cystitis.

Brew gräs ska vara exakt som på förpackningen, eftersom olika tillverkare erbjuder en växt av olika grind. Om bladen uppsamlades och torkades av egen hand, för att förbereda buljongen måste de krossas i en kaffekvarn.

Ett glas kokande vatten med en volym på 200 ml tar en matsked krossad löv. Vätskan placeras i en gryta och kokas i ett vattenbad i 15-20 minuter. Ready-made buljong ska kylas och filtreras, hälls sedan i ett glas och tillsätt rent kokt vatten till toppen.

Drick buljongen med ett glas om dagen, dela i 3 lika delar. Det är bättre att ta åtgärden efter att ha ätit. Herbalists rekommenderar att förbereda en avkok av cowberry från cystitis varje dag fräsch, som med långvarig lagring det förstör och förlorar användbara egenskaper.

Till skillnad från morsor, kan avkok av cowberry i blåsor inte användas okontrollerat. Han är ordinerad att dricka inom 2 veckor. Då är det nödvändigt att ta en paus i en månad.

slutsats

Cowberry med blåsor är ett botemedel som upprepade gånger har visat sin effektivitet. Men glöm inte att växtdelarna har mycket liten effekt, så att du inte kan jämställa dem med läkemedel. Dessutom är lingonberry ett symptomatiskt medel.

Dvs smärta och bränna det skulle ta bort på en gång, och infektionen inte helt elimineras, vilket leder till kronisk cystit och ständig smärta och kan även orsaka pyelonefrit. Behandlingen av cystit med tranbär bör därför endast utföras i samband med de läkemedel och förfaranden som urologen har utsett.

Cowberry från blåsor

På helande förmågor av löv av tranbär med blåsor talas ofta. Dess frukt tas också vid behandling av inflammation i urinblåsan, tillsammans med täta och smärtsam urinering, smärta, lokaliserad i buken, och kallas cystit. För andra organ och system i människokroppen kommer användningen av tranbär också att vara användbar.

Cowberry och dess medicinska egenskaper

Lingon - vintergrön buske upp till 30 cm Traditionell medicin under många år använt bär och blad av denna växt för medicinska ändamål, studerade den klassiska medicinen tranbär egendom ungefär 20 år sedan.. Frukten är urin och koleretic, vilket förklarar dess användning i sjukdomar i bäckenorganen. Det är användbart för synen, i olika former används det för tuberkulos, diabetes, högt blodtryck och andra allvarliga sjukdomar.

Vad är orsaken till en sådan uppsättning användbara egenskaper? För det första är cowberry rik på vitaminer (innehåller vitaminerna B, C, E). För det andra innehåller den många mineraler (järn, mangan, kalium, pektin). För det tredje ger tranbär de nödvändiga syrorna: salicylsyra, citron och äpple. Fördelarna med lingonberry i cystit är baserade på dess antiinflammatoriska effekt. Vitaminer och mineraler undertrycker symtomen på cystit och påverkar tarmmikrofloran positivt, dessutom hindrar de bildandet av kaliumfosfatstenar. För att påskynda läkningsprocessen, tillsammans med medicinering, är det därför lämpligt att ta te och avkok från tranbär.

Berry för behandling av blåsor

När du bekämpar cystitis kan du äta färska bär, eller du kan laga sylt. Tranbärs frukt kan användas för att göra juice och morsor, vilket inte bara är användbart men också gott. Morse kan tillagas inte bara med färska bär, men frusna, härmed förändras inte de medicinska egenskaperna, du får samma dos av vitaminer och mineraler. Och det viktigaste, inga komplexa recept, matlagningstekniken är tillgänglig för alla hemma.

Morse från färska kobär är beredda enligt följande: Vid lätt eld, koka upp följande komposition: 1 kopp bär och 1 liter vatten. Ta bort från värme, du kan lägga till socker och täcka med lock och lindas i en behållare, lämna i 2 timmar. Ett annat recept: välvasket bär hälls kokt, men inte varmt vatten. Skydda med en plastpåse och lämna på en sval plats. Drick flera gånger om dagen, i små doser (kvart i glas).

Ganska vanligt är receptet med frysta bär, eftersom färska tranbär inte alltid är tillgängliga. Ta 0,5 kg bär, avfrost på det naturliga sättet, kapa (med en mixer eller köttkvarn) till ett smoothie-tillstånd och tillsätt socker. Sätt den resulterande blandningen i en kruka och häll vatten (3 liter). Vid långsam eld kokas och efter 5 minuter avlägsnas från värme. Stam, cool och mors är redo att användas.

Cowberry juice kan göras i en juicer, tillsätt lite socker och njut av en trevlig smak och botande effekt. Du kan förbereda det för vintern. Ta en 3 eller 5-liters burk, sätt ett litet lager mogna bär och manipulera dem före utseendet av juice. Sätt sedan ett annat lager och upprepa proceduren tills potten är full. Stäng och lämna i några dagar. Därefter spänna saften, värm den till 60 grader och häll i en behållare, förvara den på en sval plats.

Traditionell medicin rekommenderar användningen av bosbärsvatten, vilket är användbart både för generellt förebyggande och för behandling av blåsor. Effektiviteten av detta läkemedel i dess diuretika och laxerande egenskap. Förbered drycken som följer - en hel burkar tvättade bär häller vatten (kallt), stäng och låt i 2-3 månader på en sval plats. Efter periodens utgång, infusionen spolas och späds med vatten i en del av ½, för att förbättra smaken, kan du lägga 1-2 skedar honung. Cowberry vatten ska förvaras i kylskåp, du kan dricka det som en daglig drink.

För den enklaste cowberry sylt behöver du bär (1 kg), vatten (0,6 l) och socker (1,5 kg). Skölj bären och blanchera dem i kokande vatten i 3 minuter och dränera sedan vattnet. Med resten av ingredienserna, laga sirap som häller bären. Koka blandningen i 0,5 timmar på medium värme. Häll i steriliserade burkar och håll i en mörk, sval plats. I tranbärsjuice kan du lägga till äpplen, pumpa och även zucchini.

Hur man tar och använder löv av tranbär för behandling av blåsor?

Cowberry löv är diuretika, antiinflammatorisk och antibakteriell, så cowberry te, avkok och infusioner är mycket populära. Te från tranbärsblad kan köpas på apoteket i filterpåse eller kokas hemma. Förberedelseprocessen är ganska enkel: 1-en tesked löv häll en kopp kokande vatten och lämna i 20-30 minuter. Ta 3 gånger om dagen för 0,5 kopp. Du kan brygga löv av tranbär i en tekanna och dricka med tillsats av honung eller socker.

Recept av infusioner

Om du inte vet vilken typ av infusion du vill förbereda, så här är det grundläggande receptet: Häll en stor sked blad med ett glas kokande vatten och insistera i en timme. Ta en halv kopp innan måltider, 3 gånger om dagen. Ett annat alternativ: ta 4 teskedade hackade löv och 500 ml kokande vatten, håll i 20 minuter. på ett vattenbad. Kyl drycken (45 min.) Och spänning. Ta 50 ml varje dag.

Herbal samling med cowberry löv

Vid behandling av cystit är effektiv efter herbal - 3 aktier tranbär blad, tillsätt 2 delar: salvia, tricolor violet, vide, älgört och maskros blad, liksom den 1:a fraktionen: mint, kamomill blomma och marshmallow rot. Samla en stor samlingssked med 2 glas varmt vatten och lämna i en timme och filtrera sedan. Upptagningsschema: en fjärdedel av glaset tas 8 gånger om dagen i 3 dagar. Därefter minska antalet doser på 1-y varje dag, tills tiden når de 4 receptionerna.

Dekoktioner mot blåsor

Cowberry buljong är beredd enligt följande: 2 teskedar torra blad häll ett glas kokande vatten och håll i 30 minuter i ett vattenbad. Tillsätt ett annat glas kokande vatten och dela den resulterande buljongen i 3 doser. Förvara inte mer än 2 dagar i kylskåpet. En annan decongestant för urinvägs sjukdom är avkok från cowberry löv och bär i komplexet. Blanda ingredienserna i lika stora proportioner och ta dem till en homogen massa. Efter ta 2 matskedar av blandningen för 0,4 liter kokande vatten och koka över medium värme i 10 minuter. Det återstår att filtrera och kyla, och läkemedelsdränken är klar för användning.

"Brusniver" - apotekskollektion för förebyggande och behandling av urinblåsa. Tillbaka till innehållet

"Brusniver"

Cowberry används också i medicinska preparat. En av dem "Brusniver" är ett läkemedelspreparat med diuretikum, antimikrobiella och antiinflammatoriska egenskaper. Det släpps utan recept, tillsammans med instruktioner för användning. Kompositionen innehåller löv av björnbär och cowberry, St John's wort, en sträng och en hundrosa. Det används i form av avkok eller infusion. Förvara på ett mörkt, kallt ställe, otillgängligt för barn. Gäller för:

 • i proctology (proctitis, kolit, analfissurer);
 • i urologi (prostatit, pyelonefrit och naturligtvis cystit);
 • i gynekologi (kolpit och vaginit).
Tillbaka till innehållet

Kontra

Trots de uppenbara användbara egenskaperna hos röda blåbär är det lämpligt att konsultera en läkare innan du använder den. Cowberry och beredningar med cowberry extrakt kan inte användas:

 • med individuell intolerans, allergisk reaktion
 • med gastrit eller magsår
 • med hypotension
 • med akut njursvikt
 • barn under 12 år (oönskade);
 • graviditet och amning är viktigt att användningen av en läkare (utdrag från tranbär används ofta för ödem under graviditeten, men varje kropp är unik och du bör inte riskera hälsan hos varken mor eller barn).

I motsats till de härdande egenskaperna hos frukterna och bladen på denna växt kan de orsaka hälsorisker. Man bör komma ihåg att människors metoder inte kan bota cystitis utan medicinsk behandling. Det rekommenderas att ta tranbär för förebyggande och vid de första symptomen av sjukdomen kontakta en läkare, eftersom någon sjukdom är bättre att förebygga än att behandla.

Hur man tar lingonberries med blåsor

Cystitis är en inflammation i blåsan, som åtföljs av allvarliga symtom. Ofta lider kvinnor av blåsor, eftersom deras urinväg är bredare och kortare, och därför mer utsatta för infektion. Beroende på formen av sjukdomsförloppet kan cystit vara akut eller kronisk. Ofta förvärras cystit vid hypotermi eller under en period med nedsatt immunitet. Ta bort smärtan, tråden och minska antalet uppmaningar att urinera kommer att hjälpa en enkel tranbär. Detta är en universell bär som har en koleretisk och diuretisk effekt. Det tar bort ont inflammation, undertrycker symtomen på blåsan. I den här artikeln kan vi prata om tranbärs fördelaktiga egenskaper, överväga sätt att förbereda läkemedel från bär och lära oss om ytterligare åtgärder för att eliminera cystit.

Användbara egenskaper hos cowberry i blåsor

Cowberry anses vara en av de mest värdefulla och användbara bären. Den innehåller mycket organiska syror - ättiksyra, oxalsyra, äppel, citron. I tranbär är viktiga vitaminer - askorbinsyra och betakaroten, vitaminerna A, E, PP, B1, B2, B9. Cowberry är rik på pektiner, fibrer, tanniner och spårämnen - järn, mangan, koppar. På grund av sin varierade sammansättning är cowberry mycket effektiv för att bekämpa cystit och andra sjukdomar.

Detta är det bästa sättet att stödja kroppens försvar och undertrycka katarralsjukdomar. I tranbär, mycket vitamin C, vilket påskyndar borttagningen av viruset från kroppen. Detta gör det möjligt att behandla cystit som orsakas av hypotermi mer effektivt.

Cowberry läker perfekt sår, har bakteriedödande och antiinflammatorisk effekt, desinficerar slemhinnor. Det är därför att cowberry och avkok från dess löv används inte bara inuti, men också för yttre cystitisbehandling.

I vissa fall blir inflammation med cystit så stark att patientens kroppstemperatur stiger. Cowberry i det här fallet förresten - det har en utmärkt antipyretisk effekt.

Cowberry tonar upp i kroppen, stärker immunsystemet. Detta gör att du kan påskynda återhämtningen och förhindra en upprepad förvärring av inflammatorisk process.

Ofta förvärras cystit hos kvinnor under graviditeten, för under den här perioden är den förväntande moderens immunitet mycket deprimerad. I det här fallet kommer tranbär till räddning - trots allt är antibiotika under graviditeten (särskilt i de tidiga stadierna) förbjudna. Cowberry mjukt, effektivt, och viktigast av allt, hjälper säkert att bli av med obehagliga symptom.

Dessutom är lingonberry användbart för förstoppning - det rensar försiktigt tarmarna. Bär kan användas i kampen mot parasiter, skleros och ischemisk hjärtsjukdom. Men den viktigaste egenskapen hos cowberry är effektiviteten i behandlingen av olika urologiska sjukdomar. Cowberry erbjuds ofta till patienter med njursjukdom. Men för lingonberries att vara användbar, bör den vara kompetent förberedd.

Hur man lagar mat och äter tranbär med blåsor

Som du vet, med cystit måste du dricka så mycket som möjligt. Tillräcklig vätska och regelbunden fyllning av blåsan säkerställer spolning av virus och bakterier från dess inflammerade väggar. Därför dricker mycket med cystitis! Här är olika mediciner från kober, som har en diuretikum och antiinflammatorisk effekt.

 1. Kompott. Detta är ett av de enklaste och snabbaste sätten att göra lingonberries. 3 koppar bär ska tvättas och läggas i en kastrull, häll kallt vatten och elda. Glöm inte att C-vitamin dödas vid höga temperaturer, så att du inte kan koka pannan aktivt i brand. Vänta tills vätskan börjar koka och ta bort behållaren från elden, låt kompotiet införa. Då kan det filtreras och berusas så mycket som möjligt. Om du är obekväma med den sura smaken av drycken, lägg till lite honung, vänta bara på att komposten svalnar, annars kommer honungen att förlora sina användbara egenskaper från höga temperaturer.
 2. Mors. Morse anses vara en hälsosammare och mer användbar dryck, eftersom bären i den inte värms upp och behåller alla värdefulla ämnen i sin sammansättning. Du kan använda färska eller frysta bär för att göra Morse. Avfrostande bär kan bara vara vid rumstemperatur, om du värmer dem i en mikrovågsugn eller lägger dem i en behållare med varmt vatten, slår temperaturfallet helt av alla vitaminerna. Cowberry bör täckas med socker och lämnas i en timme. Då måste bären gnidas genom en sikta och spädas med den resulterande massan med vatten - cirka en liter vatten för en halv kopp bärjuice. Drick tranbärsmor i ett glas varannan timme.
 3. Buljong. I kampen mot blåsor är inte bara bär, utan även plantans löv användbara. Färskt eller torkat cowberry löv ska fyllas med kokande vatten - tre matskedar råmaterial per liter vatten. För att laga kojbärslöv på öppen eld är det omöjligt - C-vitamin är förlorat. Täck behållaren med lock och låt det brygga i två timmar. Sedan bör buljongen filtreras och druckas hälften av glaset varje timme. För att förbättra dryckens användbarhet och smakegenskaper kan du blanda buljongen med bärsaften. I vissa fall används buljongen för att behandla cystit externt. För att göra detta måste du förbereda 5-6 liter koncentrerad buljong och spänna den. Fyll buljongen med ett litet babybad och sätt i en varm vätska med ett handfat. Detta kommer att möjliggöra kvalitativt uppvärmning av det lilla bäckens organ. Den antiinflammatoriska effekten av cowberry decoction hjälper till att lugna slimhinnan i urinväggen utanför - detta kommer att lindra smärta vid urinering.
 4. Tea. Om du lägger till några färska eller frysta bär till te varje gång kan du uppnå en förebyggande effekt. Det här är viktigt för kronisk sjukdom - det lindrar exacerbationer av blåsan.
 5. Alkoholisk tinktur. Om du ofta lider av blåsor och en attack kan uppstå när som helst är det bättre att förbereda en alkoholtinktur. Hon är alltid färdig till hands, undertrycker frekvent uppmaning att urinera, lindrar smärta och lättnad. Tinktur framställs bäst av färska löv av cowberry. Bifetter ska tvättas, hackas och fyllas med en flaska mörkt glas. Häll sedan alkohol eller vodka på toppen så att alla luckor är fyllda med vätska. Därefter stänger du flaskan och lämnar på ett mörkt och kallt ställe i 20 dagar. Varje 2-3 dagar ska flaskan skakas väl. Efter tre veckor filtreras kompositionen och lämnas förvaras i kylskåpet. Vid nästa exacerbation av en cystitisdryck på 20 droppar tinktur varje timme, tvätta ett glas vatten. Detta kommer att bidra till att snabbt och permanent bli av med de smärtsamma symptomen.

Dessa är enkla men effektiva och tidstestade recept som hjälper dig att bli av med de obehagliga manifestationerna av blåsan. Om varje 2-3 månader dricker cowberry medicinsk kurs om 2-3 veckor (speciellt på vintern), då kan du glömma cystit för evigt.

Hur annars att kämpa blåsor

I de ryska byarna hade en bra hemmafru alltid tranbär på lager. Hennes marinerade, torkade, saltade, kokta från bärens läckra drycker. Överraskande, i det kalla, förlorar tranbär inte sina användbara egenskaper, men tvärtom blir det ännu mer användbart, gott och sött. Håll tranbär i kylskåpet - det är inte bara en läcker bär, men en medicin för alla tillfällen!

Cowberry med blåsor

Cowberry är en läkemedelsväxt där användbara egenskaper finns i kvistar, löv och bär.

Nyttiga egenskaper hos växten har varit kända sedan antiken. Cowberry med cystitis lindrar inflammation i urinvägarna och på grund av den diuretiska effekten - det spolas infektionen från kroppen.

Cowberry Properties

Användbara egenskaper hos löv och bär Tranbär:

 • Bärens egendom för att döda bakterier, tack vare arbutin och fruktsyror.
 • anti-inflammatorisk egenskap av bär, tack vare tanniner och fruktsyror;
 • avgiftningsegenskaper hos bär, tack vare tanniner, binder tanniner polysackariderna till proteiner, vilket hjälper till att stoppa diarré i kroppen och utföra funktionen av blodkoagulering.
 • vitamin C - utför antiinflammatorisk funktion, liksom antimikrobiell effekt;
 • vitaminer i grupp B, vitamin E, karoten - aktiverar immunsystemet
 • flavonoider och katokhinnor i cowberry-kompositionen - förbättra kärlens elasticitet;
 • järn - normaliserar hematopoetisk process i kroppen;
 • kalium - normaliserar hjärtsystemets robot, nervsystemet och kärlsystemet;
 • spårämnen koppar och krom - har en positiv effekt på normalisering av blodtryck och tranbärs förmåga att behandla ischemi;
 • fosfor - normaliserar tillståndet hos benen hos en person och hans tänder.

Terapeutiska egenskaper hos läkemedel baserade på kober

De härdande egenskaperna hos cowberry och dess effekt på människokroppen:

 • lindra inflammation
 • döda bakterier
 • anestetisk effekt;
 • diuretiska egenskaper;
 • normalisera ämnesomsättningen i kroppen;
 • bärarnas antioxidantkvalitet;
 • undertryck tumören i kroppen;
 • sänker dåligt kolesterol
 • lägre kroppstemperatur;
 • hypotensiv kvalitet.

När inflammation i urinvägarna och cystit, tranbär en urindrivande effekt, vilket bidrar till fluidutloppet från kroppen, och infektion, vilket är det medel som förorsakar dessa sjukdomar, lämnar kroppen med urinen.

Fördelar med cowberry för den kvinnliga kroppen

Cowberry har diuretika och antiinflammatoriska effekter och kan hjälpa till vid behandling av dessa sjukdomar hos kvinnor:

 • inflammatorisk process i livmoderhalsen;
 • cystit;
 • uretrit;
 • pyelonefrit;
 • under menstruation minskar smärta
 • med en klimakterisk period hjälper till att normalisera kvinnornas hormonella bakgrund.

Cowberry med cystit hos kvinnor tar bort symptomen på inflammation i urinvägarna, och tar också bort den inflammatoriska processen i slidan:

 • smärta vid tidpunkten för urinering
 • ökad kroppstemperatur;
 • blåsan är inte helt tömd;
 • rodnad och ödem i urinröret, inflammation i könsorganen;
 • purulenta och slemhinnor ur urinröret och vagina.

Mottagandet av tranbär under graviditeten, hjälper snabbt att bli av med cystitis.

Regler för användning av tranbär i behandlingen

De mest värdefulla i växten för behandling av blåsor är cowberry löv. Bladen innehåller den största mängden naturlig glykosid - arbutin. Glykosid har antiseptiska effekter och har ett diuretikum och antiinflammatoriska egenskaper.

Behandling av cystit med tranbär kommer endast att ha ett positivt resultat om du följer vissa regler vid beredningen och användningen av denna växt.

Innan du brukar ha ett löv av tranbär, måste du bekanta dig med användningsreglerna:

 • Anläggningen kommer att vara miljövänlig;
 • krossat cowberry blad till 5 mm;
 • på en del av det krossade råmaterialet - 10 portioner vatten;
 • Förvara infusioner och avkok i kylskåpet - högst 3 dagar;
 • obligatoriskt samråd med läkaren, mottagning av fytopreparation, dosering och tolerans av växtkomponenter.

Cowberry recept för blåsor

Cowberry med cystitis hur man tar? För behandling av cystitisjuice från blåbärbär används dekokningar från löv eller tranbärsmor.

Lämnar tranbär cystit, recept: steg, lingon leafs och rölleka - samtliga komponenter ett matsked, göra 1000 ml kokande vatten och inte mindre än 2 timmar. Ta 100 ml 4-5 gånger om dagen.

Cowberry mors med cystitis, recept: ett halvt kilo färska eller frysta bär, elda i en skål med en tjock botten, tillsätt 600 ml vatten. Koka på låg värme i 15 minuter från kokpunkten. Ta 150-200 ml 3-4 gånger om dagen.

Cowberry med blåsor lindrar inflammation. 200 g tranbärsbär ska hällas över med kokande vatten, varefter dessa bär ska hällas i 500 ml kallt vatten och låt stå i 6-8 timmar. Drick denna drink för 100 gram innan du äter, 3-4 gånger om dagen.

Cowberry-tinktur från cystitis, recept: 200 gram bär och 200 gram granulärt socker hälls i en burk med skikt och hälls i 1000 ml vodka. Insistera minst 30 kalenderdagar, spänna och ta 50 - 100 ml tinktur 3 gånger om dagen.

Cowberry te - löv och frukt bör kokas och berusas, som te med honung, men inte mer än 3 gånger om dagen.

Symtom på cystit passerar en till två dagar.

Behandling av cystit utan antibiotika, kanske om sjukdomen är okomplicerad. Fytopreparationer av sådan behandling:

 • växtberedning - kanefron, den viktigaste komponenten i tusen-tusendelar;
 • bär extrakt monorail - en beredning som består av tranbär frukt;
 • Växtberedning - Urolesan;
 • klistra in fytolysin - grunden för eteriska oljor.

Sjukdomar där bladen och frukterna av tranbär används

Tack vare dess helande egenskaper används kober för att behandla många sjukdomar i kroppen:

 • diabetes mellitus - normaliserar mängden glukos i blodet;
 • Bronkit - tack vare ett komplex av vitaminer och C-vitamin, är förkylning snabbt behandlad;
 • Hypertoni - minskar trycket genom att rengöra kärl och diuretik
 • tuberkulos - lindrar inflammation i lungorna och kämpar med Kochs infektion;
 • njure - tar bort inflammation i pyelonefriten och tar bort stenar från kroppen;
 • blåsan - lindrar inflammation i cystit och tar bort stenar från kroppen;
 • urinrör - läker inflammationsprocessen med uretrit
 • reproduktionssystemet - förbättrar reproduktionsorganens arbete, lindrar inflammation i könsorganet, rensar organen av svamp- och bakterieinfektioner.

Kontraindikationer för användning av kober

Mottagande av kober måste begränsas med vissa sjukdomar i kroppen:

 • allergi mot ämnen i bärsammansättningen;
 • hjärtsvikt och svullnad orsakad av hjärtsjukdom;
 • nervös överexcitability
 • holitsistit;
 • sjukdomar i levern är kroniska och akuta;
 • ökad syra i magen;
 • inflammation i tandköttet;
 • tandförfall
 • gastrit och magssår i mag och tarmar.

Sjukhusblåsan måste behandlas i början av sjukdomen och tranbär bidrar på kort tid för att lindra sjukdomens symtom och stärka immunförsvaret med vitaminer i kompositionen.

Cowberry till hjälp av blåsor

Tillsammans med medicinsk behandling är det möjligt att genomföra terapi och folkmedicin, tidtestad. Sådana medel inkluderar cowberry-frukter och löv från denna buske kan användas vid behandling av blåsor.

Användbara egenskaper hos växten

Cowberry blad, som används för beredning av läkemedel, har en diuretikum, desinfektionsmedel och koleretisk effekt på människokroppen. Växtens löv innehåller tanniner, de har antiinflammatoriska och baktericidala egenskaper. Bladet på denna buske är rikt på katekiner, vilket kan stärka kapillärerna och minska deras bräcklighet. Cowberry löv har också astringent och antiseptiska egenskaper. De används för att behandla gastrit, gikt, leversjukdomar etc.

Färsk frukt är mycket användbar för att äta med högt blodtryck och som ett sätt att förbättra syn. Kranbärs krossade frukter med honung kan bekämpa tuberkulos och blodig hosta. Bladen i denna växt innehåller askorbinsyra, mangan- och kaliumsalter, karoten, ättiksyra, äppelsyra och citronsyror, liksom andra organiska föreningar.

Cowberry till hjälp av blåsor

Vissa kvinnor lider av blåsor endast med början av den kalla årstiden, andra, tvärtom - varma när badsäsongen öppnar. Under alla omständigheter kan de första tecknen på sjukdomen hjälpa blåbär.

Bladens och frukternas löv innehåller vitaminer B2 och C, liksom kaliumoxid, mangan och organiska syror. Samverkan, de kan eliminera inflammation och permanent avblåsning av blåsor.

Matlagning recept från blåbär:

 1. 1 msk. l. löda tranbär kasta 1 kopp kokande vatten, insistera 1 timme och drick 0,5 kopp 3 gånger dagligen före måltider.
 2. Det är nödvändigt att blanda 3 delar lingon blad, 2 delar kipreya, salvia, Viola tricolor, älgört, krossade rötter och blad av maskros, och en del av pepparmynta, marshmallow rot och kamomill. 1 msk. l. Blanda i en termos, häll 0,5 liter varmt men inte kokande vatten, sätt locket på och tryck i en timme. Ta åtgärden enligt följande schema: de första tre dagarna att dricka infusion 8 gånger om dagen för ¼ kopp, sedan varje dag för att minska antalet doser av denna tills du når 4 gånger om dagen. Denna användbara infusion kan också användas för douching.

När cystitis är användbar och lätt att äta mogna bär tranbär, koka mors och sylt. Det är viktigt att observera rätt diet. Om du använder alla dessa verktyg tillsammans kan du snabbt bli av med sjukdomen.

Cowberry frukt

För matlagning är det nödvändigt att skölja bären i en kolv och tömma den. Häll tranbär med vatten i en kastrull och sätt i eld. När vattnet kokar, ska gasen stängas av och låta bären infilera i ca 15 minuter. Stram morsen genom en sikta och koka cowberryen för att torka. Torka de resulterande morsorna med kallt kokt vatten och tillsätt honung efter smak.

Cowberry mors kan tas även till personer med sjukdomar i mag-tarmkanalen.

Denna dryck kan öka hemoglobin, vilket är särskilt viktigt vid återhämtning från svåra sjukdomar och operationer.

Infusioner och avkok av kober

Cowberry blad och dess användbara egenskaper används i andra folk recept, här är några av dem:

 • Cowberry vatten har en diuretik och laxerande effekt. För dess förberedelse är det nödvändigt att ta en glasburk och fylla den med tranbär, häll kallt förkokt vatten och stäng det tätt med en plastpåse. Förvara på en sval plats.
 • Lugnande och antiinflammatoriska egenskaper hos cowberries används under sjukdomsperioden för att upprätthålla lever och njurar. Det är nödvändigt att ta frukterna av växten i en mängd av 200 g, skölj med kokande vatten i en kolander, placera i en gryta, häll 0,5 liter kall kokt vatten och tryck i 6 timmar. Vid den här tiden dricker du 0,5 kopp 4 gånger dagligen före måltiden.

Behandling av tranbär med cystit

Inflammatoriska processer i blåsan är mer benägna att förfölja kvinnor. Sjukdomen kan komma över, oberoende av ålder och årstid. Cowberry med cystit har länge använts av folkmedicin. Berry skiljer sig mot antiseptisk och diuretisk verkan, vilket påskyndar återhämtningsprocessen.

Efter detektion av blåsan används vanligtvis läkemedel. Men många läkare råder i ett komplex med att acceptera bärmjöl och infusioner. Drycker innehåller element som förbättrar urinering. Behandlingen varar ca 2 månader, varefter en obligatorisk paus i 2 veckor. Därefter kan drycker tas för att förebygga sjukdom.

Allmän information om lingonberry

Ljus och saftig bär är inte bara en favoritbehandling för barn och vuxna, utan också ett värdefullt sätt för folkmedicin. Detta underlättas av närvaron i växten av användbara komponenter:

 • sockerarter;
 • karoten;
 • vitaminer av grupp C;
 • tanniner;
 • kalium, mangan och fosfor, järn.

En utmärkt diuretik är tranbärsbären i färsk, torr och kokad form. Det har länge varit känt om fördelarna med cowberry mors i cystitis. Förutom att eliminera inflammatorisk process, kommer drinken att stärka immuniteten, förbättra syn och hjälp vid hög temperatur.

Om du lider av urinirritation, använd sedan blad av tranbär. De innehåller glykosid arbutin, som är ett naturligt antiseptiskt medel, och i kombination med antibiotika bekämpar problemet effektivt. Tranbärsbladen inkluderar också salicyl- och klorogen syra, som har en diuretisk effekt.

För behandling används bär och löv skördade i början av våren eller i mitten av hösten. Var inte rädd för att samla tranbär i skogen, eftersom vild- och svampprover är identiska i sammansättning.

Fördelar och kontraindikationer

Traditionell medicin använder avkok av tranbär för inflammation i tandköttet, tonsillit och andra infektioner i munhålan. Dessutom kan tranbär väcka bronkit och lunginflammation. Buljongen används aktivt när:

 • blåsans sjukdomar;
 • diabetes;
 • sjukdomar i matsmältningskanalen;
 • osteokondros, artrit
 • svaghet.

Avkok anses vara ett läkemedel som endast kan berusas genom att rådfråga den behandlande läkaren, eftersom den har sådana kontraindikationer:

 • en allergisk reaktion;
 • Magsår
 • gastrit med ökad syra;
 • njursjukdom;
 • hypotoni;
 • barn under 12 år.

Curative recept

Sjukdomar i urinvägarna observeras huvudsakligen hos kvinnor. Men män är också mottagliga för denna inflammatoriska process. Cowberry mors är ett universellt botemedel som är effektivt för att bekämpa sjukdomen. Det finns olika recept för dess beredning.

Berry fruktdryck

 • 2 glas varmt vatten;
 • 2 msk. l. tranbärblad;
 • 1 kopp bär;
 • 2 msk. l. socker.
 1. Löv placeras i kokande vatten och lämnar i 1 timme på en varm plats för att insistera.
 2. Välj sedan bär, skölj, torka och torka dem med socker.
 3. Sila buljongen från bladen, kombinera med bären. Blanda den resulterande massan noga och sätt den på elden. Omedelbart efter kokning, ta bort kastrullen från plattan, häll morsen genom sikten och kyla den.

Avkok av blad

Ett annat bra botemedel mot cystit är avkok från plantens löv. Att förbereda läkemedlet tar inte mycket tid. Förutom buljongen måste du äta färska bär i 2 matskedar dagligen.

 • 1 liter kallt vatten;
 • 2 msk. l. tranbärblad.
 1. Häll löven med vatten och sätt på eld. För matlagning är det bättre att använda enamelware.
 2. Efter ca 25 minuter ska buljongen avlägsnas från plattan och lämnas på en varm plats i 40 minuter.
 3. Torka drycken genom en sikta och ta ett halvt glas 5 gånger om dagen.

Cowberry komposit

Compote är en läcker och hälsosam drink som används för att lindra inflammation från blåsan.

 • 2 koppar mogna bär;
 • 2 liter vatten.
 1. Skölj bären under rinnande vatten och lägg dem i en kastrull. Fyll i kallt vatten och sätt på eld.
 2. När komposten kokar, stäng av spisen och ta inte bort drickan tills den är helt cool.
 3. Därefter måste du tömma kompotet och torka resterande bär.
 4. Resultatet är en koncentrerad dryck som måste spädas med kokt vatten före användning. För att förbättra smaken kan du lägga till en halv tesked honung.

Berry buljong

Även med akut cystitis rekommenderas nästa buljong.

 1. Ta 2 msk. l. av löv av cowberry och häll 2 glas varmt vatten. Låt det sedan ligga på ett vattenbad i ca 20 minuter.
 2. Filtrera buljongen genom gasbindning och tillsätt vatten för att återställa originalvolymen.

Förebyggande recept

Som förebyggande kan du förbereda olika tinkturer enligt ett av de presenterade recepten.

 • Recept 1. Polylogrammet av bär bör placeras i en 2-liters burk och fylld med vatten till toppen. Tätt täck med lock och vänta tills drycken ändrar färg till ljusröd. Ta en medicin bättre innan du äter en halv kopp. Eftersom kompotet är för koncentrerat kan du späda det med varmt kokt vatten. Drycken lagras perfekt i kylskåpet, men inte mer än 5 dagar.
 • Recept 2. Det tar 200 g mogna bär, skålld med kokande vatten. De måste placeras i en kastrull och häll 2 glas kallt vatten. Låt blandningen över natten. Du måste äta den före måltider en halv kopp fyra gånger om dagen. Drycken har en märklig bitter smak, som kan neutraliseras genom tillsats av hundros och honung.
 • Recept 3. Färskpressad cowberryjuice och honung hjälper till att bekämpa pyelonefrit. Dessa ingredienser ska blandas och druckas 3 gånger dagligen före måltid.

Cowberry eller tranbär?

För behandling av blåsan kan användas och andra bär, till exempel tranbär. Det har antibakteriella, antivirala egenskaper. Ofta används det som ett extra botemedel, om tecken på inflammation uppträder, förbereder de te, mamma, komposit från det och behandling med tranbärsblad är känd. Som tranbär, surbär bär sura urin. Det hjälper också till med njursjukdom.

Att välja ett botemedel mot cystit, tvivlar många patienter på att det är bättre, tranbär eller tranbär? Ett unikt svar på frågan existerar inte, eftersom bären är nästan identiska i deras mineral-vitaminkomposition.

Med cystit har tranbär och cowberries en antimikrobiell effekt. De tvätta mikroberna ur kroppen och skapa en sur miljö som inte är lämplig för spridning av infektionen. Båda växterna har en diuretikum, antiseptisk egenskap.

Med cystit är det rekommenderat att använda tranbärsjuice eller ett avkok som eliminerar bakterier. På grund av dess diuretika egenskaper, läkemedelsinfusionen blåser ut patogener från patogenens kropp. Således kommer tranbäret att bota cystit i 2-2,5 månader efter start av användning.

Cowberry gåvor bidrar till att bli av med inflammation i blåsan på en relativt kort period, bara 1-1,5 månader. Anläggningen har en diuretikum, antimikrobiell och koleretisk effekt. Cowberry buljonger, fruktdrycker och tinkturer eliminerar effektivt inflammation och tar bort smärtsymptomen.

Det är därför som du behandlar cystit är du fri att välja någon berry att smaka och börja behandling med det.

recensioner

För att få reda på hur effektivt det här verktyget är, måste du läsa feedback om användningen av dem.

Cowberry recept ersätter inte medicinsk behandling, men hjälper till att återhämta sig tidigare och genomföra förebyggande åtgärder utanför exacerbationsperioden.

Hittills erbjuder läkemedelsindustrin många läkemedel för att bekämpa blåsor. Men på grund av möjliga kontraindikationer och biverkningar rekommenderas de inte till alla. Ett utmärkt alternativ i sådana fall är folkmekanismer, vars effektivitet har testats inte av en generation.