Huvud
Skäl

Cowberry blad med blåsor: hur man brygger

Cowberry - en unik växt som har riktigt helande egenskaper. Det kan mätta kroppen med användbara ämnen, ta bort värme, ha en diuretikum och antiinflammatorisk effekt, stärka immuniteten. Det är därför som i urologisk praxis används så mycket cowberry blad. Från det förbereder medicinska dekokationer och infusioner. Men du kan uppnå vad du vill ha endast om du styrs av rätt recept.

Hur man bryggar ett blåbärblad i påsar

Det enklaste sättet är att köpa ett cowberryblad packat i speciella filterpåse. I detta fall är växten marken till ett pulverformigt tillstånd. Sättet att förbereda en drink anges alltid på förpackningen, vanligtvis ser instruktionen ut så här:

 1. Ta fyra påsar.
 2. Förbered ett kärl (glas eller emaljat), fyll det med 200 ml kokande vatten.
 3. Placera filterpåsen i vatten och täck med ett lock.
 4. Vänta 20 minuter, tryck ibland på påsarna med en sked.
 5. Innan du tar bort påsarna från behållaren, kläm dem så mycket som möjligt.

Den resulterande drycken visar sig vara ganska bitter, men en liten dos tillåter att "uthärda" behandlingen. Det är nödvändigt att ta 1-2 msk. l. efter att ha ätit. Under dagen måste du använda infusion 3-4 gånger.

Behandlingsförloppet varar 20-25 dagar, varefter det är viktigt att ta en paus i 1,5-2 veckor. På ett år får högst fyra medicinska "besök" tillåtas.

Många "erfarna" patienter som har provat en massa pengar från cystit, rekommenderade köp tranbär arket inte i filterpåsar, bara i pulverform. Man tror att plantan i detta fall är mer kvalitativ, eftersom den förpackade formen förutsätter användningen av pulver kvar efter bladets huvudsakliga bearbetning.

Förberedelsen av en dryck från en krossad växt skiljer sig inte praktiskt taget från ovanstående instruktioner: du måste hälla 1 msk. l. lämnar med kokande vatten och insisterar. Dosering och tillträde till kursen är desamma.

Cowberry leaf: hur man brygger? Förberedelse av medicinskt te från hemsamling

Om det är möjligt, så är det naturligtvis bättre att förbereda en helande drink från en självuppsamlad växt. Men du måste veta hur man ska ordentligt "få det". Om bären "jakas" i början av höstsäsongen kommer bladets första gång före blomningen av cowberry. Det andra tillvägagångssättet kan utföras efter att bären redan har försvunnit, och buskarna bevarar fortfarande gröna.

Cowberry löv håller sig borta från direkt solljus på väl ventilerad plats: endast detta garanterar en högkvalitativ torkning. Idealiska förutsättningar förutsätter byggandet av en baldakin, under vilken växten kommer att "vila" och ligga ett tunt skikt. Ibland behöver bladen vändas, vilket hjälper dem att torka ut.

Den skördade "skörden" kan bryggas på många sätt, var och en är lämplig för cystitis. De mest populära och användbara recepten:

 1. Vanligt te. Bladen placeras i tekanna och fylls med kokande vatten. Det visar sig vanligt te, vars smak kan "dekoreras" med honung. Eftersom tranbär har en diuretisk effekt är det inte för mycket att ta en drink: bara drick ett glas två gånger om dagen.
 2. Helande infusion. Du måste hälla kokande vatten 1 msk. l. Lämnar och håller dem i ett glas i en timme. Standarddoseringen är ett halvglas tre gånger om dagen. Det är lämpligt att ta läkemedlet före måltid.
 3. Många smaker. I detta fall måste du lagra inte bara blad av tranbär (3 matskedar); men också med kipreem, maskros, tavolga, salvia, tri-flower violet (2 msk); kamille, mint, althea rot (1 msk.) Från dessa ingredienser framställs en blandning, vilket kräver 1 msk. l. Hon hällde 0,5 liter kokande vatten, täcka med lock och lämna i en timme. Ta den resulterande infusionen följer ett speciellt system: tre dagar måste dricka 0,25 kopp 8 gånger, varefter antalet "samtal" minskas med en daglig. Det är tillåtet att genomföra sprutproceduren med en drink.

Användningen av te baserat på tranbärsblad kan vara användbar vid inflammation i blåsan. Men det är omöjligt att vara begränsad endast till denna typ av terapi: du måste alltid kontakta en läkare och vid behov ta föreskrivna läkemedel. Ofta återkommer blåsan endast efter att patienten passerar en kurs av antibiotika.

För att påskynda botemedlet bör i din kost innehålla mogna bär tranbär, dricka frukt och mycket vanligt vatten. Det rekommenderas att vägra stekt, salt, kryddig mat och försöka hålla sig vid vilolägen.

Det finns ingen sjukdom, vilken natur skulle inte bidra till att bli av med. Men inte blint lita på det: framsteg inom det medicinska området är inte statisk, och ibland är det lättare att ta ett piller än att skjuta regelbundet akut cystit örtteer.

Blad och bär tranbär i behandling av blåsan: indikationer, kontraindikationer, recept

Enligt statistiken är cystitis en kvinnas sjukdom. Hos män är inflammation i blåsan sällsynt. Varje femte kvinna, åtminstone en gång i sitt liv, lider av denna sjukdom. Anatomiskt är kvinnans urinrör kort, så de patogena bakterierna smittar lättare ur blåsan. Sjukdomen påverkar kvinnor i alla åldrar.

Det finns flera orsaker till blåsan:

 • superkylning av bäckenområdet;
 • äta kryddig, kryddig mat;
 • lång sittande ställning
 • kronisk förstoppning
 • kroniska infektionsfält
 • deprimerat immunförsvar;
 • överför gynekologiska och venerala sjukdomar;
 • icke-iakttagande av personlig och sexuell hygien.

Symtom och behandling

Huvud tecken på blåsan manifesteras av skärande smärtor i underlivet. Urinering blir smärtsam. Urinen att urinera är ofta, men bara några droppar urin kommer ut. En obehaglig lukt av urin, feber, illamående och kräkningar är oroliga symtom att du alltid ska kontakta en läkare. Utsätt inte besöket. Den lanserade sjukdomen kan strömma in i kronisk form, vilket är svårare att behandla. Du bör vara uppmärksam på att orsaken till inflammation kan vara och sexuella infektioner, så var noga med att konsultera en gynekolog och lämna över alla nödvändiga test.

Behandling av cystit omfattar en rad olika förfaranden:

 • Diet med begränsningen av salt, kryddig, kryddig och syltad produkter;
 • riklig dricka
 • säng vila, värme;
 • läkemedelsbehandling (antimikrobiella medel, antibiotika, antispasmodika) enligt utnämningen av en läkare;
 • sjukgymnastik;
 • örtmedicin.

Läkemedlet tas i enlighet med indikationerna. De är kompatibla med många droger, är säkra under graviditeten och har en förebyggande effekt. Phytosets är inte en panacea, men de kommer att hjälpa till att cure cystitis. Huvuddelen vid behandling av genito-urininfektioner är bär och tranbärsblad.

Fytoterapi för blåsor

Cowberry bär och löv används effektivt i fytoterapi av sjukdomar i genitourinary systemet.

Bär tranbär innehåller sockerarter, karotener, vitamin C, tanniner. Bär används för att göra uppfriskande och vitamindrycker. Den aktiva antimikrobiella effekten av cowberry i cystit är förklarad av det höga innehållet av bensoesyra, ett naturligt antiseptiskt medel. Bensoesyra dödar mikrobes orsakande medel av urologiska infektioner.

Lingonberry lindrar inflammation. Cowberry vatten är beredd från bär. För detta göres 200 g bär med kokande vatten, avloppsvatten, sätts i en behållare och häller 0,5 liter kallt vatten. Läkemedlet är infunderat i 6 timmar. Ta 0,5 kopp före måltiden 4 gånger om dagen.

Den mest värdefulla för behandling av blåsor är bladet av tranbär. Den innehåller en stor mängd arbutin. Arbutin är en naturlig glykosid, som i kroppen bryter ner i glukos och hydrokinon. Hydrokinon har en diuretikum, antiseptisk och antiinflammatorisk effekt. Fytoterapi hemma kommer bara att gynnas om det är korrekt förberedt. Flera regler bör följas:

 • miljövänliga örter;
 • krossad till 5 mm komponenter;
 • överensstämmelse med andelen råmaterial och vatten 1:10;
 • glas eller emaljerade rätter
 • infusioner - en lättfördärvlig produkt, de bör lagras i mer än 3 dagar;
 • obligatoriskt samråd med läkaren om dosering och varaktighet av behandlingsförloppet.

Antiinflammatoriskt te består av följande komponenter:

 • Tranbärsblad - 1 msk. l.
 • höfter - 1 msk. l.
 • Yarrow - 1 tsk.

Gräs att somna i en keramisk eller glasbehållare, häll 1 liter. kokande vatten. Skydda med ett lock, linda med en handduk och låt den brygga. Den resulterande infusionen tar 1 kopp 5 gånger om dagen.

Buljong från cowberry löv

Ta 2 msk. l. torra löv, placera i en kastrull och häll 0,25 liter kokande vatten. Täck och lägg på ett vattenbad. Efter 30 minuter späds den färdiga buljongen med ett glas kokande vatten. Ta med cystit 1/3 kopp tre gånger om dagen i en halvtimme före måltiderna. Förvaras i kylskåp i högst 2 dagar. Behandlingsförloppet är från två till åtta veckor.

Tranbärbladet är en del av fytosporer för behandling av genitourinärsystemet.

Phytosboria №1 för behandling av blåsor:

 • 1 del av löv av lövbär;
 • 1 del av linfrö;
 • 1 del av kalendula blommor;
 • 1 del av fänkålfrön;
 • 1 del av kamomillblommor.

För att bereda buljongen krossas komponenterna, hälls med kokande vatten med en hastighet av 1 msk. blandning av örter på ett glas vatten. Buljongen infunderas under natten, på morgonen ta ett glas 20 minuter innan du äter. Phytosborion №2 för behandling av blåsor. För att förbereda drogen måste du blanda 20 gram löv av cowberry, johannesört, fänkål frön, kalendula blommor och kamille. Blanda 200 gram kokande vatten (20 g), låt det brygga i 2 timmar. Ta 60 ml 3 gånger om dagen.

Bladstranbär, trots ett stort antal användbara egenskaper, har biverkningar. Kontraindikation mot användningen av läkemedlet är magsår, hyperacid gastrit, cholecystit, njursvikt. Infusioner och avkokningar rekommenderas inte för barn under 12 år och personer som lider av hypotoni.

Man bör komma ihåg att cowberry och dess löv, liksom andra fytopreparationer, är säkra inom rimliga gränser.

Behandling av tranbär med cystit

Inflammatoriska processer i blåsan är mer benägna att förfölja kvinnor. Sjukdomen kan komma över, oberoende av ålder och årstid. Cowberry med cystit har länge använts av folkmedicin. Berry skiljer sig mot antiseptisk och diuretisk verkan, vilket påskyndar återhämtningsprocessen.

Efter detektion av blåsan används vanligtvis läkemedel. Men många läkare råder i ett komplex med att acceptera bärmjöl och infusioner. Drycker innehåller element som förbättrar urinering. Behandlingen varar ca 2 månader, varefter en obligatorisk paus i 2 veckor. Därefter kan drycker tas för att förebygga sjukdom.

Allmän information om lingonberry

Ljus och saftig bär är inte bara en favoritbehandling för barn och vuxna, utan också ett värdefullt sätt för folkmedicin. Detta underlättas av närvaron i växten av användbara komponenter:

 • sockerarter;
 • karoten;
 • vitaminer av grupp C;
 • tanniner;
 • kalium, mangan och fosfor, järn.

En utmärkt diuretik är tranbärsbären i färsk, torr och kokad form. Det har länge varit känt om fördelarna med cowberry mors i cystitis. Förutom att eliminera inflammatorisk process, kommer drinken att stärka immuniteten, förbättra syn och hjälp vid hög temperatur.

Om du lider av urinirritation, använd sedan blad av tranbär. De innehåller glykosid arbutin, som är ett naturligt antiseptiskt medel, och i kombination med antibiotika bekämpar problemet effektivt. Tranbärsbladen inkluderar också salicyl- och klorogen syra, som har en diuretisk effekt.

För behandling används bär och löv skördade i början av våren eller i mitten av hösten. Var inte rädd för att samla tranbär i skogen, eftersom vild- och svampprover är identiska i sammansättning.

Fördelar och kontraindikationer

Traditionell medicin använder avkok av tranbär för inflammation i tandköttet, tonsillit och andra infektioner i munhålan. Dessutom kan tranbär väcka bronkit och lunginflammation. Buljongen används aktivt när:

 • blåsans sjukdomar;
 • diabetes;
 • sjukdomar i matsmältningskanalen;
 • osteokondros, artrit
 • svaghet.

Avkok anses vara ett läkemedel som endast kan berusas genom att rådfråga den behandlande läkaren, eftersom den har sådana kontraindikationer:

 • en allergisk reaktion;
 • Magsår
 • gastrit med ökad syra;
 • njursjukdom;
 • hypotoni;
 • barn under 12 år.

Curative recept

Sjukdomar i urinvägarna observeras huvudsakligen hos kvinnor. Men män är också mottagliga för denna inflammatoriska process. Cowberry mors är ett universellt botemedel som är effektivt för att bekämpa sjukdomen. Det finns olika recept för dess beredning.

Berry fruktdryck

 • 2 glas varmt vatten;
 • 2 msk. l. tranbärblad;
 • 1 kopp bär;
 • 2 msk. l. socker.
 1. Löv placeras i kokande vatten och lämnar i 1 timme på en varm plats för att insistera.
 2. Välj sedan bär, skölj, torka och torka dem med socker.
 3. Sila buljongen från bladen, kombinera med bären. Blanda den resulterande massan noga och sätt den på elden. Omedelbart efter kokning, ta bort kastrullen från plattan, häll morsen genom sikten och kyla den.

Avkok av blad

Ett annat bra botemedel mot cystit är avkok från plantens löv. Att förbereda läkemedlet tar inte mycket tid. Förutom buljongen måste du äta färska bär i 2 matskedar dagligen.

 • 1 liter kallt vatten;
 • 2 msk. l. tranbärblad.
 1. Häll löven med vatten och sätt på eld. För matlagning är det bättre att använda enamelware.
 2. Efter ca 25 minuter ska buljongen avlägsnas från plattan och lämnas på en varm plats i 40 minuter.
 3. Torka drycken genom en sikta och ta ett halvt glas 5 gånger om dagen.

Cowberry komposit

Compote är en läcker och hälsosam drink som används för att lindra inflammation från blåsan.

 • 2 koppar mogna bär;
 • 2 liter vatten.
 1. Skölj bären under rinnande vatten och lägg dem i en kastrull. Fyll i kallt vatten och sätt på eld.
 2. När komposten kokar, stäng av spisen och ta inte bort drickan tills den är helt cool.
 3. Därefter måste du tömma kompotet och torka resterande bär.
 4. Resultatet är en koncentrerad dryck som måste spädas med kokt vatten före användning. För att förbättra smaken kan du lägga till en halv tesked honung.

Berry buljong

Även med akut cystitis rekommenderas nästa buljong.

 1. Ta 2 msk. l. av löv av cowberry och häll 2 glas varmt vatten. Låt det sedan ligga på ett vattenbad i ca 20 minuter.
 2. Filtrera buljongen genom gasbindning och tillsätt vatten för att återställa originalvolymen.

Förebyggande recept

Som förebyggande kan du förbereda olika tinkturer enligt ett av de presenterade recepten.

 • Recept 1. Polylogrammet av bär bör placeras i en 2-liters burk och fylld med vatten till toppen. Tätt täck med lock och vänta tills drycken ändrar färg till ljusröd. Ta en medicin bättre innan du äter en halv kopp. Eftersom kompotet är för koncentrerat kan du späda det med varmt kokt vatten. Drycken lagras perfekt i kylskåpet, men inte mer än 5 dagar.
 • Recept 2. Det tar 200 g mogna bär, skålld med kokande vatten. De måste placeras i en kastrull och häll 2 glas kallt vatten. Låt blandningen över natten. Du måste äta den före måltider en halv kopp fyra gånger om dagen. Drycken har en märklig bitter smak, som kan neutraliseras genom tillsats av hundros och honung.
 • Recept 3. Färskpressad cowberryjuice och honung hjälper till att bekämpa pyelonefrit. Dessa ingredienser ska blandas och druckas 3 gånger dagligen före måltid.

Cowberry eller tranbär?

För behandling av blåsan kan användas och andra bär, till exempel tranbär. Det har antibakteriella, antivirala egenskaper. Ofta används det som ett extra botemedel, om tecken på inflammation uppträder, förbereder de te, mamma, komposit från det och behandling med tranbärsblad är känd. Som tranbär, surbär bär sura urin. Det hjälper också till med njursjukdom.

Att välja ett botemedel mot cystit, tvivlar många patienter på att det är bättre, tranbär eller tranbär? Ett unikt svar på frågan existerar inte, eftersom bären är nästan identiska i deras mineral-vitaminkomposition.

Med cystit har tranbär och cowberries en antimikrobiell effekt. De tvätta mikroberna ur kroppen och skapa en sur miljö som inte är lämplig för spridning av infektionen. Båda växterna har en diuretikum, antiseptisk egenskap.

Med cystit är det rekommenderat att använda tranbärsjuice eller ett avkok som eliminerar bakterier. På grund av dess diuretika egenskaper, läkemedelsinfusionen blåser ut patogener från patogenens kropp. Således kommer tranbäret att bota cystit i 2-2,5 månader efter start av användning.

Cowberry gåvor bidrar till att bli av med inflammation i blåsan på en relativt kort period, bara 1-1,5 månader. Anläggningen har en diuretikum, antimikrobiell och koleretisk effekt. Cowberry buljonger, fruktdrycker och tinkturer eliminerar effektivt inflammation och tar bort smärtsymptomen.

Det är därför som du behandlar cystit är du fri att välja någon berry att smaka och börja behandling med det.

recensioner

För att få reda på hur effektivt det här verktyget är, måste du läsa feedback om användningen av dem.

Cowberry recept ersätter inte medicinsk behandling, men hjälper till att återhämta sig tidigare och genomföra förebyggande åtgärder utanför exacerbationsperioden.

Hittills erbjuder läkemedelsindustrin många läkemedel för att bekämpa blåsor. Men på grund av möjliga kontraindikationer och biverkningar rekommenderas de inte till alla. Ett utmärkt alternativ i sådana fall är folkmekanismer, vars effektivitet har testats inte av en generation.

Cowberry med blåsor

Cowberry är en läkemedelsväxt där användbara egenskaper finns i kvistar, löv och bär.

Nyttiga egenskaper hos växten har varit kända sedan antiken. Cowberry med cystitis lindrar inflammation i urinvägarna och på grund av den diuretiska effekten - det spolas infektionen från kroppen.

Cowberry Properties

Användbara egenskaper hos löv och bär Tranbär:

 • Bärens egendom för att döda bakterier, tack vare arbutin och fruktsyror.
 • anti-inflammatorisk egenskap av bär, tack vare tanniner och fruktsyror;
 • avgiftningsegenskaper hos bär, tack vare tanniner, binder tanniner polysackariderna till proteiner, vilket hjälper till att stoppa diarré i kroppen och utföra funktionen av blodkoagulering.
 • vitamin C - utför antiinflammatorisk funktion, liksom antimikrobiell effekt;
 • vitaminer i grupp B, vitamin E, karoten - aktiverar immunsystemet
 • flavonoider och katokhinnor i cowberry-kompositionen - förbättra kärlens elasticitet;
 • järn - normaliserar hematopoetisk process i kroppen;
 • kalium - normaliserar hjärtsystemets robot, nervsystemet och kärlsystemet;
 • spårämnen koppar och krom - har en positiv effekt på normalisering av blodtryck och tranbärs förmåga att behandla ischemi;
 • fosfor - normaliserar tillståndet hos benen hos en person och hans tänder.

Terapeutiska egenskaper hos läkemedel baserade på kober

De härdande egenskaperna hos cowberry och dess effekt på människokroppen:

 • lindra inflammation
 • döda bakterier
 • anestetisk effekt;
 • diuretiska egenskaper;
 • normalisera ämnesomsättningen i kroppen;
 • bärarnas antioxidantkvalitet;
 • undertryck tumören i kroppen;
 • sänker dåligt kolesterol
 • lägre kroppstemperatur;
 • hypotensiv kvalitet.

När inflammation i urinvägarna och cystit, tranbär en urindrivande effekt, vilket bidrar till fluidutloppet från kroppen, och infektion, vilket är det medel som förorsakar dessa sjukdomar, lämnar kroppen med urinen.

Fördelar med cowberry för den kvinnliga kroppen

Cowberry har diuretika och antiinflammatoriska effekter och kan hjälpa till vid behandling av dessa sjukdomar hos kvinnor:

 • inflammatorisk process i livmoderhalsen;
 • cystit;
 • uretrit;
 • pyelonefrit;
 • under menstruation minskar smärta
 • med en klimakterisk period hjälper till att normalisera kvinnornas hormonella bakgrund.

Cowberry med cystit hos kvinnor tar bort symptomen på inflammation i urinvägarna, och tar också bort den inflammatoriska processen i slidan:

 • smärta vid tidpunkten för urinering
 • ökad kroppstemperatur;
 • blåsan är inte helt tömd;
 • rodnad och ödem i urinröret, inflammation i könsorganen;
 • purulenta och slemhinnor ur urinröret och vagina.

Mottagandet av tranbär under graviditeten, hjälper snabbt att bli av med cystitis.

Regler för användning av tranbär i behandlingen

De mest värdefulla i växten för behandling av blåsor är cowberry löv. Bladen innehåller den största mängden naturlig glykosid - arbutin. Glykosid har antiseptiska effekter och har ett diuretikum och antiinflammatoriska egenskaper.

Behandling av cystit med tranbär kommer endast att ha ett positivt resultat om du följer vissa regler vid beredningen och användningen av denna växt.

Innan du brukar ha ett löv av tranbär, måste du bekanta dig med användningsreglerna:

 • Anläggningen kommer att vara miljövänlig;
 • krossat cowberry blad till 5 mm;
 • på en del av det krossade råmaterialet - 10 portioner vatten;
 • Förvara infusioner och avkok i kylskåpet - högst 3 dagar;
 • obligatoriskt samråd med läkaren, mottagning av fytopreparation, dosering och tolerans av växtkomponenter.

Cowberry recept för blåsor

Cowberry med cystitis hur man tar? För behandling av cystitisjuice från blåbärbär används dekokningar från löv eller tranbärsmor.

Lämnar tranbär cystit, recept: steg, lingon leafs och rölleka - samtliga komponenter ett matsked, göra 1000 ml kokande vatten och inte mindre än 2 timmar. Ta 100 ml 4-5 gånger om dagen.

Cowberry mors med cystitis, recept: ett halvt kilo färska eller frysta bär, elda i en skål med en tjock botten, tillsätt 600 ml vatten. Koka på låg värme i 15 minuter från kokpunkten. Ta 150-200 ml 3-4 gånger om dagen.

Cowberry med blåsor lindrar inflammation. 200 g tranbärsbär ska hällas över med kokande vatten, varefter dessa bär ska hällas i 500 ml kallt vatten och låt stå i 6-8 timmar. Drick denna drink för 100 gram innan du äter, 3-4 gånger om dagen.

Cowberry-tinktur från cystitis, recept: 200 gram bär och 200 gram granulärt socker hälls i en burk med skikt och hälls i 1000 ml vodka. Insistera minst 30 kalenderdagar, spänna och ta 50 - 100 ml tinktur 3 gånger om dagen.

Cowberry te - löv och frukt bör kokas och berusas, som te med honung, men inte mer än 3 gånger om dagen.

Symtom på cystit passerar en till två dagar.

Behandling av cystit utan antibiotika, kanske om sjukdomen är okomplicerad. Fytopreparationer av sådan behandling:

 • växtberedning - kanefron, den viktigaste komponenten i tusen-tusendelar;
 • bär extrakt monorail - en beredning som består av tranbär frukt;
 • Växtberedning - Urolesan;
 • klistra in fytolysin - grunden för eteriska oljor.

Sjukdomar där bladen och frukterna av tranbär används

Tack vare dess helande egenskaper används kober för att behandla många sjukdomar i kroppen:

 • diabetes mellitus - normaliserar mängden glukos i blodet;
 • Bronkit - tack vare ett komplex av vitaminer och C-vitamin, är förkylning snabbt behandlad;
 • Hypertoni - minskar trycket genom att rengöra kärl och diuretik
 • tuberkulos - lindrar inflammation i lungorna och kämpar med Kochs infektion;
 • njure - tar bort inflammation i pyelonefriten och tar bort stenar från kroppen;
 • blåsan - lindrar inflammation i cystit och tar bort stenar från kroppen;
 • urinrör - läker inflammationsprocessen med uretrit
 • reproduktionssystemet - förbättrar reproduktionsorganens arbete, lindrar inflammation i könsorganet, rensar organen av svamp- och bakterieinfektioner.

Kontraindikationer för användning av kober

Mottagande av kober måste begränsas med vissa sjukdomar i kroppen:

 • allergi mot ämnen i bärsammansättningen;
 • hjärtsvikt och svullnad orsakad av hjärtsjukdom;
 • nervös överexcitability
 • holitsistit;
 • sjukdomar i levern är kroniska och akuta;
 • ökad syra i magen;
 • inflammation i tandköttet;
 • tandförfall
 • gastrit och magssår i mag och tarmar.

Sjukhusblåsan måste behandlas i början av sjukdomen och tranbär bidrar på kort tid för att lindra sjukdomens symtom och stärka immunförsvaret med vitaminer i kompositionen.

Hur man tar lingonberries med blåsor

Cystitis är en inflammation i blåsan, som åtföljs av allvarliga symtom. Ofta lider kvinnor av blåsor, eftersom deras urinväg är bredare och kortare, och därför mer utsatta för infektion. Beroende på formen av sjukdomsförloppet kan cystit vara akut eller kronisk. Ofta förvärras cystit vid hypotermi eller under en period med nedsatt immunitet. Ta bort smärtan, tråden och minska antalet uppmaningar att urinera kommer att hjälpa en enkel tranbär. Detta är en universell bär som har en koleretisk och diuretisk effekt. Det tar bort ont inflammation, undertrycker symtomen på blåsan. I den här artikeln kan vi prata om tranbärs fördelaktiga egenskaper, överväga sätt att förbereda läkemedel från bär och lära oss om ytterligare åtgärder för att eliminera cystit.

Användbara egenskaper hos cowberry i blåsor

Cowberry anses vara en av de mest värdefulla och användbara bären. Den innehåller mycket organiska syror - ättiksyra, oxalsyra, äppel, citron. I tranbär är viktiga vitaminer - askorbinsyra och betakaroten, vitaminerna A, E, PP, B1, B2, B9. Cowberry är rik på pektiner, fibrer, tanniner och spårämnen - järn, mangan, koppar. På grund av sin varierade sammansättning är cowberry mycket effektiv för att bekämpa cystit och andra sjukdomar.

Detta är det bästa sättet att stödja kroppens försvar och undertrycka katarralsjukdomar. I tranbär, mycket vitamin C, vilket påskyndar borttagningen av viruset från kroppen. Detta gör det möjligt att behandla cystit som orsakas av hypotermi mer effektivt.

Cowberry läker perfekt sår, har bakteriedödande och antiinflammatorisk effekt, desinficerar slemhinnor. Det är därför att cowberry och avkok från dess löv används inte bara inuti, men också för yttre cystitisbehandling.

I vissa fall blir inflammation med cystit så stark att patientens kroppstemperatur stiger. Cowberry i det här fallet förresten - det har en utmärkt antipyretisk effekt.

Cowberry tonar upp i kroppen, stärker immunsystemet. Detta gör att du kan påskynda återhämtningen och förhindra en upprepad förvärring av inflammatorisk process.

Ofta förvärras cystit hos kvinnor under graviditeten, för under den här perioden är den förväntande moderens immunitet mycket deprimerad. I det här fallet kommer tranbär till räddning - trots allt är antibiotika under graviditeten (särskilt i de tidiga stadierna) förbjudna. Cowberry mjukt, effektivt, och viktigast av allt, hjälper säkert att bli av med obehagliga symptom.

Dessutom är lingonberry användbart för förstoppning - det rensar försiktigt tarmarna. Bär kan användas i kampen mot parasiter, skleros och ischemisk hjärtsjukdom. Men den viktigaste egenskapen hos cowberry är effektiviteten i behandlingen av olika urologiska sjukdomar. Cowberry erbjuds ofta till patienter med njursjukdom. Men för lingonberries att vara användbar, bör den vara kompetent förberedd.

Hur man lagar mat och äter tranbär med blåsor

Som du vet, med cystit måste du dricka så mycket som möjligt. Tillräcklig vätska och regelbunden fyllning av blåsan säkerställer spolning av virus och bakterier från dess inflammerade väggar. Därför dricker mycket med cystitis! Här är olika mediciner från kober, som har en diuretikum och antiinflammatorisk effekt.

 1. Kompott. Detta är ett av de enklaste och snabbaste sätten att göra lingonberries. 3 koppar bär ska tvättas och läggas i en kastrull, häll kallt vatten och elda. Glöm inte att C-vitamin dödas vid höga temperaturer, så att du inte kan koka pannan aktivt i brand. Vänta tills vätskan börjar koka och ta bort behållaren från elden, låt kompotiet införa. Då kan det filtreras och berusas så mycket som möjligt. Om du är obekväma med den sura smaken av drycken, lägg till lite honung, vänta bara på att komposten svalnar, annars kommer honungen att förlora sina användbara egenskaper från höga temperaturer.
 2. Mors. Morse anses vara en hälsosammare och mer användbar dryck, eftersom bären i den inte värms upp och behåller alla värdefulla ämnen i sin sammansättning. Du kan använda färska eller frysta bär för att göra Morse. Avfrostande bär kan bara vara vid rumstemperatur, om du värmer dem i en mikrovågsugn eller lägger dem i en behållare med varmt vatten, slår temperaturfallet helt av alla vitaminerna. Cowberry bör täckas med socker och lämnas i en timme. Då måste bären gnidas genom en sikta och spädas med den resulterande massan med vatten - cirka en liter vatten för en halv kopp bärjuice. Drick tranbärsmor i ett glas varannan timme.
 3. Buljong. I kampen mot blåsor är inte bara bär, utan även plantans löv användbara. Färskt eller torkat cowberry löv ska fyllas med kokande vatten - tre matskedar råmaterial per liter vatten. För att laga kojbärslöv på öppen eld är det omöjligt - C-vitamin är förlorat. Täck behållaren med lock och låt det brygga i två timmar. Sedan bör buljongen filtreras och druckas hälften av glaset varje timme. För att förbättra dryckens användbarhet och smakegenskaper kan du blanda buljongen med bärsaften. I vissa fall används buljongen för att behandla cystit externt. För att göra detta måste du förbereda 5-6 liter koncentrerad buljong och spänna den. Fyll buljongen med ett litet babybad och sätt i en varm vätska med ett handfat. Detta kommer att möjliggöra kvalitativt uppvärmning av det lilla bäckens organ. Den antiinflammatoriska effekten av cowberry decoction hjälper till att lugna slimhinnan i urinväggen utanför - detta kommer att lindra smärta vid urinering.
 4. Tea. Om du lägger till några färska eller frysta bär till te varje gång kan du uppnå en förebyggande effekt. Det här är viktigt för kronisk sjukdom - det lindrar exacerbationer av blåsan.
 5. Alkoholisk tinktur. Om du ofta lider av blåsor och en attack kan uppstå när som helst är det bättre att förbereda en alkoholtinktur. Hon är alltid färdig till hands, undertrycker frekvent uppmaning att urinera, lindrar smärta och lättnad. Tinktur framställs bäst av färska löv av cowberry. Bifetter ska tvättas, hackas och fyllas med en flaska mörkt glas. Häll sedan alkohol eller vodka på toppen så att alla luckor är fyllda med vätska. Därefter stänger du flaskan och lämnar på ett mörkt och kallt ställe i 20 dagar. Varje 2-3 dagar ska flaskan skakas väl. Efter tre veckor filtreras kompositionen och lämnas förvaras i kylskåpet. Vid nästa exacerbation av en cystitisdryck på 20 droppar tinktur varje timme, tvätta ett glas vatten. Detta kommer att bidra till att snabbt och permanent bli av med de smärtsamma symptomen.

Dessa är enkla men effektiva och tidstestade recept som hjälper dig att bli av med de obehagliga manifestationerna av blåsan. Om varje 2-3 månader dricker cowberry medicinsk kurs om 2-3 veckor (speciellt på vintern), då kan du glömma cystit för evigt.

Hur annars att kämpa blåsor

I de ryska byarna hade en bra hemmafru alltid tranbär på lager. Hennes marinerade, torkade, saltade, kokta från bärens läckra drycker. Överraskande, i det kalla, förlorar tranbär inte sina användbara egenskaper, men tvärtom blir det ännu mer användbart, gott och sött. Håll tranbär i kylskåpet - det är inte bara en läcker bär, men en medicin för alla tillfällen!

Hur man behandlar cystit med kockplockning

Cystit eller inflammation i blåsan är en sjukdom som ofta finns i medicinsk praxis. De som är bekanta med denna sjukdom, kommer länge ihåg en obehaglig känsla, åtföljd av smärtor i underlivet och perineum, skär vid urinering. Ofta utsätts kvinnor för cyst. Detta beror på den speciella anatomiska strukturen i deras genitourinary system. Den kvinnliga urinröret är utformat så att mikroberna lätt går in i urinblåsan och orsakar inflammation där. En stor risk för cystit förekommer hos gravida kvinnor på grund av en minskning av kroppens skyddande funktioner.

Vad är användbart för lingonberries?

Slå inte blinda ögon mot denna sjukdom. Obehandlad cystit kan gå i kronisk form. Det finns en hög sannolikhet för upplyftning av den inflammatoriska processen genom urogenitala kanaler, som vanligtvis slutar med pyelonefrit eller andra allvarliga njursjukdomar.

Cystitis behandlas med antibakteriella läkemedel, smärtstillande medel och läkemedel som har spasmolytiska effekter. Som en extraterapi passar olika örtteor och örtteckningar perfekt.

Utmärkt bevisad vid behandling av löv av tranbär. Cowberry skörd med cystitis minskar tecken på inflammation, är en beprövad, som har många användbara egenskaper.

Cowberry är ett riktigt lagerhus av askorbinsyra. Med hjälp är de inflammatoriska processerna helt borttagna, fartygens väggar stärks.

Denna växt är en riktig naturlig antioxidant. Antiinflammatorisk effekt beror på bensinsyran som finns däri. Cowberry leaf - det här är precis vad som sparar av blåsor.

Behandling av sjukdom med hjälp av denna folkmedicin hjälper effektivt de som är kategoriskt kontraindicerade i drogterapi. Till exempel, från många recensioner är det känt att tranbär med cystit under graviditeten är verkligen mirakulösa och livsuppehållare №1.

Dessutom anses tranbär vara ett utmärkt anti-ödem, diuretikum, antiseptiskt och immunostimulerande medel.

Hur man förbereder?

I förberedelsen av denna medicinska folkmedicin finns det små hemligheter. Det är önskvärt att starta det på vårtid. Till dess att växten börjar blomstra. Eller på hösten efter modningen av bär. För torkning är en ventilerad plats i skuggan lämplig. Om det inte finns någon sådan möjlighet, kan du torka samlingen av löv från cowcy i ugnen vid låga temperaturer.

Förvara på ett torrt ställe. Det är omöjligt att skada växten under torkning, från det förlorar den några användbara egenskaper.

Recept med cowberry för behandling av blåsor

I folkmedicin finns det många sådana recept. På kursen går som en bärs bär och dess löv. I de flesta fall ska alla tinkturer och avkok tas omedelbart efter tillverkningen.

Avkok av cowberryblad

Avkok av cowberry löv från cystitis - detta är en av de effektiva recepten för graviditet och inte bara. För dess beredning krävs följande ingredienser:

 • 4 tsk. Cowberry löv;
 • 1 msk. l. honung;
 • 400 ml vatten.

Bladen översväms med vatten, smäller i 15 minuter över låg värme. Därefter tillsätts i ett något avkylt avkok av honung. Klar läkemedel tas för ½ kopp på morgonen.

Avkok av löv och bär tranbär

För att förbereda denna buljong måste du ta:

 • 4 msk. l av tranbärsblad;
 • 4 msk. l bär växter;
 • 2 msk. vatten;
 • 10 g honung.

Broschyrer och bär är översvämmade med vatten. Blandningen brinner i 15 minuter. I en lättkyld buljong läggs honung. Ready-made buljong används i första halvdagen för ½ st.

Infusion av kober

Infusion av cowberries framställs av följande ingredienser:

 • 1 msk. bärväxter;
 • 1 liter kokande vatten.

Bären hälls med kokande vatten, insisterade i 1-2 timmar. Buljongen är druckit tre gånger om dagen för 1 msk. Nyberedd infusion lagras i högst en dag.

Mycket effektiva löv av tranbär från cystit och andra sjukdomar i genitourinary sfären. Infusion av dem är beredd på samma sätt som den föregående. Endast bär i stället för bär tas och proportionerna ser lite annorlunda ut:

 • 4 msk. Jag har torrblad av växten;
 • 5 liter kokande vatten.

Ingredienserna fylls med vatten och infunderas i 2 timmar.

Vem är kontraindicerad i cowberry-terapi?

Eventuell behandling, inklusive växtbaserad behandling, måste ske under strikt medicinsk övervakning. Om växten inte väl väljas eller dosen är felaktig kan återhämtningsperioden fördröjas. Cowberry, liksom många andra medicinska växter, har kontraindikationer.

Äta cowberry bär och löv rekommenderas inte för människor:

 • Ailing urolithiasis. Eftersom cowberry har en diuretisk effekt kan en stor mängd urin leda till en stenskiftning. Därför visas en sådan populär metod för cystitisbehandling i de tidiga stadierna av patologi, med alltför stora mängder salter, även före bildandet av stenar.
 • Med lågt blodtryck. Tranbärets diuretiska effekt minskar ytterligare trycket, vilket leder till yrsel, syrehushållning.
 • Lider av magsår i dess aggregeringsstadium.

För varje enskilt fall finns det en specifik instruktion om hur man tar tranbär i blåsan (till exempel brygg te från en växt eller bad och duscha). Uteslut inte andra typer av behandling, läkemedelsbehandling inklusive, om det behövs.

Med stor omsorg är det nödvändigt att börja ta denna åtgärd med en kvinna vars barn är ammande. Ibland kan även ett enda paket av ett sådant medicinskt örtte få barnet att reagera oväntat. Men det är värt att notera att cowberry, används för blåsor, recensioner är i de flesta fall positiva. Denna folkmedicin är verkligen effektiv och ger stor nytta vid behandling av inflammatoriska processer i urinvägarna.

Cowberry löv kan inte bara samlas in ensam. Detta läkemedel säljs på apotek. Det är viktigt att du rådgör med din läkare innan du använder några hemrecept. Endast med hänsyn till de rekommenderade doserna och kontraindikationerna kan du uppnå positiva resultat och utan behandling för att bota cystit.

Lingonberry i behandlingen av blåsor

Under de senaste åren har cystitis tagit en av de första platserna bland urologiska sjukdomar. De mest utsatta för denna sjukdom är kvinnor. Förekomsten av cystit i Ryssland hos kvinnor är 26-30 miljoner fall per år. För att behandla cystit, föreskrivs antibiotika och andra mediciner. Många läkare föredrar komplex behandling, där en betydande plats upptar av fytoterapi.

Läkemedel, till skillnad från mediciner, tolereras väl av patienterna, orsakar inte biverkningar och kan användas under lång tid. Stor fördel kommer från cowberry i blåsor. Det är en av de mest effektiva örtberedningarna.

Cowberry Properties

Cowberry är en vintergröna buske. Dess löv har ett antal medicinska egenskaper.

 1. Anti-inflammatorisk. Växten har askorbinsyra och bensoesyror, tanniner, som eliminerar inflammation, stärker kärlen.
 2. Antiseptisk och diuretikum. I bladen är arbutin. Det har en antiseptisk effekt på urinvägarna. På grund av det sker stimulering av urinproduktionen. Och det hjälper till att tvätta ut patogener från blåsan.
 3. Immunstimulerande medel. I tranbär är flavonoider, vitaminer och organiska syror, som har en positiv effekt på immuniteten.

Den konstanta användningen av drycker från denna växt har en positiv effekt på tarmarna och återställer dess mikroflora. Detta är mycket viktigt efter långvarig behandling av inflammation i urinblåsan med antibiotika.

Användbara är inte bara löv, men bär. Av dem kan du göra en fruktdryck, kompote.

Cowberry komposition

Busken innehåller följande komponenter:

 • tanniner och fruktsyror som lindrar inflammation;
 • tanniner, som utövar en avgiftande effekt;
 • vitaminer C, B, E;
 • karoten, stimulerande immunitet;
 • katakhiner och flavonoider;
 • järn, normaliserande blodflöde;
 • Kalium, normalisering av hjärtsystemet;
 • koppar och krom, normaliserande blodtryck;
 • fosfor.

Cowberry vid behandling av blåsor

För att producera läkemedel, broschyrer och bär används. Cowberry tas oralt i form av infusion eller buljong. Det har en diuretisk effekt och ett desinfektionsmedel.

Läkemedel baserade på denna växt har antimikrobiell aktivitet mot vissa uropatogena bakteriestammar, de ökar effekten av antibakteriella läkemedel, minskar risken för att utveckla resistenta former av mikroorganismer vid antibakteriell behandling.

Cowberry-baserade produkter hjälper till att stoppa den smittsamma inflammatoriska processen i ett tidigt skede. De kan också användas som förebyggande åtgärd.

Recept för blåsor

Det finns olika recept med hjälp av cowberry från blåsor.

Berry fruktdryck

För dess förberedelse måste du ta 2 msk. l. tranbärsblad, lägg till dem 2 koppar kokande vatten och lämna i 1 timme att insistera. Då måste du röra ett glas bär, tvätta dem, torka och gnid med 2 msk. l. socker. Ready-made buljong från löven måste passera genom en sikta och blanda med bär.

Den färdiga massan blandas grundligt och släckes. Så snart vattnet kokar, måste kastrullen omedelbart avlägsnas från elden. Morse kyls och filtreras genom en sikta. Ta det ska vara 1/2 kopp 3 gånger om dagen. Dricka morse med blåsor hjälper till att påskynda återhämtningen.

Berry buljong

Det är användbart för att förvärra sjukdomen. För att göra det måste du ta 2 msk. l. blad av växten, lägg till dem 2 koppar kokande vatten. Blandningen måste upphettas i ett vattenbad i 20 minuter. Buljongen ska passera genom en sikta och tillsättas med vatten till önskad volym. Drick en drink tre gånger om dagen för ett halvt glas före måltider i 30 minuter.

Avkok av blad

Användningen av tranbärsbladen från cystit visar en uttalad antiinflammatorisk effekt. På grundval av dem kan du göra ett helande avkok. Ta 2 msk. l. blad av växten, lägga till dem en liter kallt vatten. Den mottagna strukturen satt på en tallrik. Efter 25 minuter avlägsnas avkoket från plattan och låt det svalna. Klar dryck filtreras genom en sikt. Det tas 1/2 kopp flera gånger om dagen. Behandlingstiden kan vara upp till 2 månader.

Cowberry komposit

För att göra det måste du skölja 2 koppar bär och tillsätt 2 liter vatten till dem och lägg dem sedan på spisen. Så snart blandningen kokar, måste du stänga av elden, ta bort drycken och låt den svalna. Kompot bör dräneras. Rester av bär måste torkas. Du kommer att få en koncentrerad komposition som måste spädas med vatten före användning.

Lingonberry te

Cystitis är mycket användbart te baserat på tranbärsblad. Den är tillverkad av torkade löv. Ta 1 tsk. råvaror och häll det i bryggeriet. Häll löv med kokande vatten, täcka vattenkokaren med en handduk. Brew te ska vara 20 minuter. Drick en tedryck tre gånger om dagen för 1 kopp.

Tranbär infusion

För att göra tinkturen, ta 1 msk. l. torra löv och lägg dem i en termosflaska. Brew 1,5 koppar kokande vatten. Efter 1 timme, passera buljongen genom en sikta. Ta infusion av ett halvt glas innan du äter.

Apotekskostnader med tranbär

Denna växt är en del av följande läkemedel:

 • tranbärsblad;
 • "Brusniver";
 • Cowberry skott;
 • «Cowberry leaf phyto tea».

Alla dessa läkemedel ges utan receptbelagda läkemedel. Vissa av dem innehåller ytterligare hjälpkomponenter. Till exempel innefattar sammansättningen av läkemedlet "Brusniver" också blad av bärbär, en sträng och andra. "Cowberry leaf phytotea" är en färdigberedning som kan användas för att göra te, infusion eller avkok.

Cowberry extrakt i medicinska preparat

Det finns flera droger, som innehåller extrakt av tranbär.

Denna beredning är gjord i pulverform. Den är baserad på naturliga komponenter. Dess användning kan göras både för medicinska och förebyggande ändamål.

Det är ett extrakt av cowberry i kapslar. Produkten är tillverkad i Schweiz. Det har en antimikrobiell och antiinflammatorisk effekt.

Utdrag av cowberry "Novofit"

Läkemedlet är ett koncentrerat extrakt av bär. Det används för behandling och förebyggande.

Kontraindikationer för användning av kober

Användningen av denna växt bör begränsas i närvaro av ett antal sjukdomar:

 1. Allergier mot de ämnen som utgör växten.
 2. Hjärtsvikt
 3. Nervös överexcitability.
 4. Kolecystit.
 5. Leversjukdomar.
 6. Hög surhet i magen.
 7. Inflammation av tandköttet.
 8. Gastrit och magsår.

slutsats

Bär och cowberry löv med blåsor är ett utmärkt medel som hjälper till att eliminera inflammation, förstöra patogena bakterier och stärka immuniteten. Baserat på dem kan du förbereda buljonger, fruktdrycker, te. Eftersom cowberry är en naturlig lösning kan den användas av gravida kvinnor. Det är dock värt att komma ihåg kontraindikationerna för behandlingen av denna växt. Innan du använder det är det lämpligt att rådgöra med en läkare.

Cowberry med blåsor är en underbar folklösning

Cowberry har länge ansetts vara en botande växt. Många folkläkare kallar det för odödlighetens bär. Fytoterapeuter tror, ​​inte utan anledning, att det hjälper från många sjukdomar. Cowberry med blåsor är den första assistenten i behandlingen av denna sjukdom. Ett stort innehåll av näringsämnen och vitaminer hjälper till att minska risken för återkommande av denna sjukdom och förlänger perioden av eftergift.

Insamling av blad utförs under de tidiga vårmånaderna, omedelbart efter att snön faller. Detta är en viktig faktor för bevarandet av alla användbara egenskaper och det korrekta sättet att torka dem, annars blir arken svarta snabbt och de helande egenskaperna förlorar.

Sammansatta härdande komponenter av cowberry

Lingonberry innehåller många nödvändiga vitaminer, såsom: A, B, C, E. Dessutom är den rik på kolhydrater, kalcium, fosfor, magnesium, kalium, karoten. Dessutom innehåller denna växt tanniner, flavonoider och syror: citron, salicyl och äpple.

Cowberry blad innehåller dessutom vaccin, glykosid och lycopen, arbutin (naturligt antiseptiskt), tanniner och antioxidanter.

Användbara egenskaper hos bär och lingonbärjuice

Närvaro i färska bär av tranbär av sådana ämnen som: koppar, krom och mineralsalter bidrar till att bekämpa hypertoni, dessutom är det ett extra medel för komplex behandling av kranskärlssjukdom.

Cowberry frukt kommer att bli assistent till gravida kvinnor för att övervinna neuroser och anemi. Patienter med lågt surhetsinnehåll i magen, det är användbart för normalisering av tarmperistalsen. Det är önskvärt att säkerställa närvaron av denna bär i äldres kost, liksom de som lider av diabetes.

Cowberry löv: egenskaper

Idag är tranbärslöv mer populära vid behandling av olika sjukdomar än bär. Mest troligt är anledningen till lättare bladberedning (torkning), lång lagring (mer än tre år), och viktigare, bekväm transport av torkade delar av växten.

Cowberry löv har ett brett utbud av åtgärder:

 1. Ha antipyretisk effekt
 2. Ha antimikrobiella egenskaper
 3. Används som ett antiinflammatoriskt läkemedel
 4. Ett utmärkt diuretikum och desinfektionsmedel, som ordineras för njursjukdom
 5. Har koleretisk effekt
 6. Normalisera blodsockernivån
 7. De är ett bra immunmodulerande antiviralt läkemedel, vilket ökar kroppens skyddande reaktion
 8. Öka effektiviteten av antibiotika.

Användning och kontraindikationer av växter

Terapeuter och anhängare av folkmedicin har upprepade gånger visat effektiviteten att använda dessa blad i behandlingen av många bakterieinfektioner. Avkok av dem kan användas för att skölja halsen med stomatit, gingivit, tonsillit, periodontal sjukdom och andra sjukdomar i halsen som ett antiseptiskt medel. Och som en cowberry kan det visa medicinsk effekt vid inflammation i lungor eller starka bronkiter.

Använd avkokning rekommenderas vid behandling av inflammation i urinvägarna, njurarna, med diabetes, gastrointestinala sjukdomar, för att avlägsna ödem hos gravida kvinnor.

Bladen har en antiinflammatorisk effekt för att lindra smärta i reumatism, artrit, osteokondros och även med gikt (ett brott mot mineralmetabolism). Det kan fungera som en lugnande, lindrande trötthet och en känsla av trasig kropp.

Som med alla botemedel, bör tranbär blad användas med försiktighet och endast efter samråd med din läkare, särskilt för gravida kvinnor och personer med njursvikt, gromerulonefritom, lågt blodtryck, ökad surhetsgrad i magen. Det är oönskade att ge barn under 12 år eller med individuell intolerans mot läkemedlet.

Detaljer om de härdande egenskaperna hos röda blåbär kan hittas i videon:

Kontraindikation kan vara ökad känslighet för växtens beståndsdelar, vilket kan ge upphov till allergiska reaktioner. Naturligtvis rekommenderas inte ammande och gravida kvinnor att använda dem.

Dekoktioner och infusioner i behandlingen

Det finns flera recept för beredning av buljonger och cowberry-tinkturer:

 1. Med reumatism, kolelithiasis, kan du förbereda ett avkok av torkat läkemedel, fyllt med kokande vatten. Det minskar förvärringen av reumatism. Dessutom används den för behandling av förkylning, med sköljning i hals eller stomatit.
 2. För att stärka immuniteten, löper tranbär koka vatten med tillsats av honung.
 3. Cystitis behandlas med infusion av torra löv, utspädd med nybryggt te eller buljong av rosenhöft. Du kan använda ett annat recept: blanda lövblad med örter av Cyprian, salvia, maskros, kvist, violett, mynta, althea rot och kamille.

Behandling av inflammation i blåsan

Separat bör vi fokusera på behandling av blåsor. Många kvinnor, åtminstone en gång upplevt denna sjukdom, försöker skydda sig under den kallaste tiden från inflammation av blåsans väggar. Gynekologer utser ofta ett cowberryblad som cystit, som ett adjuvans för att bekämpa denna allvarliga sjukdom. Många specialister har visat sig användbara egenskaper hos arket idag.

Med kroniska manifestationer av cystit, används ett komplext läkemedel som heter Brusniewer. Det används också vid behandling av en sjukdom under en exacerbation. Förberedelsen innehåller, förutom lövblad, rosen höfter, Johannesört och sträng, lite bittert sammandragande smak, men dess användbara egenskaper överstiger de obehagliga smakegenskaperna. Alla patienter som tog drogen lämnade bara positiv feedback.

Bruksanvisningen och reglerna för att förbereda örter hjälper till att få en positiv effekt på användningen av Brusniver, så det är bättre att bekanta dig med dem i förväg.

Kom ihåg att traditionell medicin endast kan användas i kombination med läkemedelsbehandling, så du borde samordna din användning med din läkare, strikt följa regimen med att ta medicin och diet.