Huvud
Analyser

Prostatamassage: Ett effektivt förfarande eller inte, ska det skadas?

Prostatamassage är en enkel och mycket vanlig fysioterapiprocedur som syftar till att eliminera stillastående fenomen i prostatakörteln. I praktisk urologi har förfarandet visat sin effektivitet både för behandling av prostata sjukdomar hos olika etiologier och för deras förebyggande. Tyvärr är det i modern medicin en oönnskad tendens att ersätta fysioterapi med mindre effektiva metoder för behandlingsmedicin eller kirurgiska sådana.

Detta beror på ett stort antal fördomar som inte kommenteras av proffs. Många tror att prostasmassage alltid är smärtsamt och obehagligt, och det finns praktiskt taget inga positiva effekter från förfarandet. Samtidigt visar verklig praxis att denna procedur inte har kontraindikationer, kvalitativt minskar risken för prostatit och ökar potensen.

Det är därför som urologer rekommenderar alla män i åldern 30 år att besöka en läkare minst en gång var sjätte månad. Regelbunden prostata massage är nyckeln till framgångsrikt förebyggande av ett antal sjukdomar, vars behandling kommer att kosta mycket mer. Det bör noteras att prostata massage är en professionell sjukgymnastik. Den kan endast utföras av en kvalificerad specialist på ett särskilt utrustat kontor.

När är massagen motiverad?

Prostatmassage är endast föreskriven efter en grundlig diagnostisk undersökning, som innefattar:

 • anamnese insamling;
 • blodprov;
 • urinanalys;
 • utsäde av prostata utsöndras
 • instrumental examination.

Förfarandet visade sig vara effektivt vid behandling av:

 • stagnerande fenomen;
 • prostatit av någon etiologi
 • adenomer av prostata;
 • samtidiga sjukdomar.

Samtidigt är huvudvärdet av sådan fysioterapi förebyggande av sjukdomar. Baserat på de mottagna uppgifterna, med hänsyn till patientens klagomål, föreskriver urologen en individuell massagekurs. Längden på kursen beror på många faktorer.

Kursens genomsnittliga längd är från åtta till tio sessioner. I vissa fall uppnås betydande förbättringar efter de första två eller tre sessionerna. Om patienten har avancerade kroniska prostata sjukdomar, kan urologen ordinera ytterligare sessioner.

Längden av en massage som föreskrivs för förebyggande ändamål beror också på individuella egenskaper hos varje patient. Varje session tar bara några minuter, medan patienten under normala förhållanden upplever endast lite obehag - det finns inga smärtsamma eller obehagliga känslor och borde inte vara. Men vad händer om patienten redan känner sig smärtsamt under den första massagesessionen? För att svara på denna fråga bör du överväga proceduren för att genomföra förfarandet.

Hur utförs proceduren?

Prostationsmassagen utförs av en kvalificerad urolog i ett sterilt rum. Det finns inga allvarliga förberedande steg före förfarandet. Den enda tiden - massage är mest effektiv med en fullblåsan. Detta beror på ökat tryck inuti det lilla bäckenet, vilket resulterar i en kontakt mellan prostatakörteln och massageinstrumentet (eller fingret) blir mycket mer uttalat. Därför rekommenderas patienterna att dricka högst en liter vätska minst en timme före sessionen innan de besöker massage-rummet.

Förfarandet utförs i knä-armbågsläget, vilket ger läkaren bekväm tillgång till prostata. Efter detta lokaliserar experten exakt prostata och börjar palpation. Samtidigt med den fysioterapeutiska effekten kan prostatsmassage avslöja närvaron av ytterligare symtom som inte upptäcks i den preliminära diagnosen.

En session kan varas bokstavligen några sekunder - i genomsnitt sträcker sig prostasmassans längd inte över två till tre minuter. Som en följd av detta förfarande elimineras stagnation av blod och utsöndring i prostatakörteln, rörligheten för den seminala vätskan ökar och styrkan förbättras. Den upprepade sessionen utses individuellt - som regel, inte tidigare än i tre dagar.

Om prostasmassage förskrivits för behandling av prostatit eller andra sjukdomar, konstaterar patienten efter den första sessionen en märkbar lättnad. Smärtsamma känslor minskar, urinering och potens normaliserar. Men i vissa fall blir patienten obekväm eller till och med smärtsam, vilket innebär att proceduren måste avbrytas.

Möjliga orsaker till smärtsamma känslor

Som det noterats tidigare har proceduren för manuell fysioterapi av prostata inga reella kontraindikationer. En av de främsta orsakerna till smärta - Urologens felaktiga åtgärder. Felaktig teknik för att massera prostata leder inte till försämring av sjukdomar, men det ger ingen fördel. I vilket fall som helst, om patienten upplever stor smärta eller obehag, ska detta omedelbart rapporteras till den behandlande läkaren.

Förutom kränkning av teknik kan orsaken till smärta vara en kronisk form av prostatit. I detta fall förstärks prostatakörteln med aktiv inflammation. Det är lämpligt att avbryta massage innan negativa symptom på kronisk prostatit elimineras.

En annan vanlig orsak till smärta är psykologisk. Den här typen av intima karaktär gör att hanen blir knuten, vilket gör det svårt att komma åt prostatakörteln och kan orsaka muskelspasmer.

Kompetent massage i prostata hos certifierade specialister ger inga negativa känslor, förutom mild obehag. Förfarandet är helt säkert och har inga kontraindikationer, och dess effektivitet gör det möjligt att förebygga oönskade prostata sjukdomar i någon etiologi.

Smärta eller nöje - Vilka känslor upplever männen under en prostata massage?

Prostatamassage är ett förfarande som regelbundet föreskrivs för sjukdomar i detta organ.

Ofta män upplever obehag under manipulation, så många av dem väljer att överge den föreslagna metoden efter en eller två eller flera före sessionerna, trots deras bevisade effektivitet.

Ett sådant beslut kan inte kallas rimligt och korrekt. Även om smärtsymtomen verkligen känns vid massagen elimineras de, och livskvaliteten och hälsan blir mycket högre.

En viktig egenskap hos massagen är en positiv effekt på kroppen. Det kan utses av specialister både för förebyggande ändamål och bli en direkt del av det kurativa programmet.

Vad används för att massera prostatakörteln för män?

Män går ofta till specialiserade institutioner för prostata massage för att förbättra sexuell funktion eller återställa den.

I själva verket kan massage lösa sexuella problem hos män, men skadar samtidigt. För att undvika detta bör det registreras endast på rekommendation av en specialist eller inom det kurativa programmet.

Läkaren kommer att ordinera den optimala behandlingen enligt resultaten av professionell prostata diagnostik.

 • förbättra kvaliteten på sexuellt liv;
 • prostata sjukdomar elimineras.

Efter proceduren stannar stagnation av bakterier, samlag ökar och styrkan förbättras. Dessutom får en man inte bara långvarigt samlag, utan oförglömliga, levande orgasmiska intryck.

Indikationer och kontraindikationer

Huvudindikationerna för denna procedur är en stillastående livsstil, hypotermi och patologier i genitourinvägarna. Förfarandet förbättrar blodcirkulationen och ökar effektiviteten av behandlingen med mediciner.

I allmänhet är listan med indikationer för prostata massage följande:

 • prostatit i kronisk form;
 • bäckensmärta
 • stagnerande processer som förekommer i prostata;
 • impotens, som uppträdde mot bakgrunden av prostatakörteln sår
 • atypisk prostatit;
 • adenom i prostata.

Om prostatit är akut utförs proceduren under strikt övervakning av en specialist. Efter varje session är det nödvändigt att ta prov.

Experter anser att det är oönskat att utföra en massage i följande fall:

Massage rekommenderas inte om det finns minst en av ovanstående kontraindikationer.

Gör prostata massage - är det smärtsamt eller inte?

De flesta urologer tror att det inte borde vara smärta när man masserar. Om smärtan är i början, då i framtiden ska de gå och ersättas av komfort och lätthet.

Men om patientens patologi befinner sig i ett försvårande stadium, känns smärtan nästan konstant. I detta fall är förfarandet farligt för patienten.

Varför har du obehagliga känslor när du masserar prostata?

Prostatit är rädd för denna agent, som eld!

Du behöver bara ansöka.

I normen av smärta och andra negativa intryck av att massera bör inte vara.

Ofta provas smärtan av akuta former av prostata patologi. Obehag kan också uppstå som ett resultat av en specialists handlingar, hans teknik.

Om trycket är för intensivt och inställningen väljs felaktigt kan patienten känna smärta och brännande, illamående, tålamod att tömma.

Den tredje situationen, där det finns smärta - patientens psykologiska humör. En man kommer till läkarkontoret med en negativ, han är begränsad och begränsad.

Smärta som en norm

Samtidigt hävdar ett antal specialister inom urologin att smärta från en massage är normen om det finns en diagnostiserad sjukdom.

Men ömhet borde bara kännas i början av proceduren, och sedan minska. När prostata slappnar av och utflödet av exsudat ersätts mer med en känsla av komfort.

Men om förfarandet orsakar outhärdligt obehag kan vi prata om förekomsten av en stark patologi, vilket ifrågasätter säkerheten för patientens hälsa.

Starka smärtsamma känslor som ett symptom på sjukdomen

Först och främst kan smärta uppstå om en man har kontraindikationer och allmän hälsa inte är lämplig för en sådan procedur. Till exempel, en man som lider av infektiös prostatit, cancer, sjukdomar i mage, tarm och prostata, cystit, hemorrojder, proktit och andra patologier.

Vad kan jag göra för att göra förfarandet trevligt?

För att förhindra eller minska obehag, måste du fullständigt bli av med nervös överansträngning. Under förfarandet måste du koncentrera dina tankar och uppmärksamhet på känslorna.

Före proceduren rekommenderas att tömma tarmarna, använd smörjmedel eller petroleumgel.

Specialisten ska göra massage med handskar. Urologer rekommenderas att försöka massera prostatan på egen hand - det här hjälper dig att känna till känslorna och vänja sig vid dem. Du behöver inte lägga för mycket på organet och göra plötsliga rörelser.

Relaterade videoklipp

På de fördelaktiga egenskaperna hos prostata massage i en video:

 • Eliminerar orsakerna till cirkulationsstörningar
 • Försvinner försiktigt inflammation inom 10 minuter efter att ha tagits

Den terapeutiska massagen av prostata: hur det görs av en professionell och vad är känslorna

Professionell medicinsk massage i prostata är en av de enklaste och mest effektiva procedurerna för komplex behandling av prostatit. Professionell massage hjälper till att eliminera stagnation i prostata och återställa normal blodcirkulation, har en terapeutisk effekt. Tyvärr behandlar män detta förfarande med fördomar och tror att sådana manipulationer alltid är förknippade med obehagliga och smärtsamma förnimmelser. Låt oss se om det verkligen gör ont för att faktiskt göra denna procedur för prostata och om det är viktigt vem gör massagen - en läkare eller bara en utbildad person på sjukhuset.

Baserat på vad som tilldelas

Professionell terapeutisk massage i prostata ordineras efter en grundlig undersökning, som förutom att samla anamnesis innehåller ett antal obligatoriska forskningsförfaranden. För prostata massage krävs följande läkarundersökning på ett sjukhus eller någon medicinsk institution, vanligtvis utser en läkare honom:

 1. Allmän och biokemisk analys av blod.
 2. Allmän analys av urin.
 3. Analys av utsöndringen av prostata.
 4. Ultraljudsundersökning av prostata.

Syftet med urologisk massering av prostata är baserat på resultaten av studien av följande medicinska problem med prostata för terapeutiska ändamål:

 • Förekomst av blodstagnation i prostatakörteln.
 • Kronisk prostatit av inflammatoriskt eller annat ursprung.
 • Godartade prostatiska sjukdomar i prostata.
 • Problem som är förknippade med kronisk prostatit.

Utnämningen av professionell medicinsk massage i prostata sker med hänsyn till sjukdomskursens individuella egenskaper och symptomernas art, och antalet förfaranden som måste göras beror på dessa faktorer. I genomsnitt kräver en kurs för att göra prostata massage cirka 8-10 procedurer. Urologisk massage i prostatakörteln är föreskriven för förebyggande ändamål, om patienten har någon risk att utveckla och utveckla prostatit.

Om detta genomförs urolog bra specialistläkare viss terapeutisk profil, vilket gjorde det mer än en gång i en vårdinrättning (t.ex. ett sjukhus), men inte i kabinen, är patienten aldrig skada, kan han bara uppleva mindre obehag.

Variation av förfarandet

Professionell urologisk massage i prostatakörteln kan utföras enligt olika metoder, beroende på vilken effekt som förväntas uppnås på grund av medicinska manipuleringar. De viktigaste typerna av professionell prostata massage inkluderar följande:

 1. Terapeutiska manipuleringar utfördes rektalt.
 2. Massage, utförd utan införande av ett finger i ändtarmen, men verkar på skrot och perineum.
 3. Med hjälp av specialverktyg.

Oftast, direkt prostata massage.

På ett sjukhus eller annan medicinsk institution utförs vanligtvis en manuell massage i prostatakörteln, denna procedur kallas direkt prostatast massage. I processen för manipulering av läkaren in en smord med vaselin eller en speciell gel finger i ändtarmen till ett djup av ca 5-7 cm. Behövs Detta smörjmedel för att underlätta penetrering av fingret i rektum, vilket ibland är komprimerad spasm, och för att lindra eventuell smärta under massagen. Specialisten använder sig enkelt av fingret för att bestämma gränserna för prostatakörteln och påverkar de nödvändiga zonerna, procedurens längd brukar inte överstiga två minuter.

När en session av professionell urologisk massage av prostata utförs måste patienten ta en viss position för att underlätta läkarens tillgång till prostatakörteln. Innan patienten startas, rekommenderas att man dricker ett glas vanligt rent vatten, eftersom förfarandet blir mycket mer effektivt med en komplett urinblåsa. Direkt urologisk massage i prostatakörteln är ordinerad för inflammation i prostata i kronisk fas, om det inte finns några faser av akut inflammatorisk process. Detta sätt att agera på prostatakörteln mildrar avsevärt smärtan i prostata och förbättrar organets blodtillförsel.

Prostatimassage kan göras indirekt, vilket ofta används som förebyggande åtgärd, och denna metod är effektiv vid det första skedet av prostatit. Patienten kan göra individen prostata-massage indirekt, ta emot lämpliga rekommendationer från den behandlande läkaren och ha studerat lektionerna (video) för att utföra denna procedur.

Indirekt prostationsmassage kan vara av två typer:

 • Extern, som inte direkt påverkar prostatakörteln, men utförs i könsorganen hos män. Det har också en signifikant terapeutisk effekt.
 • Med hjälp av speciella övningar, där patienten behöver periodiskt tränga och slappna av musklerna i anusen, kallas denna massageteknik Kegelövningar. Effekten av sådan gymnastik kan ökas med hjälp av lämpliga andningsövningar, uppmärksamhet på buken andning.
 • Urologisk massage i prostata kan utföras med hjälp av speciella vakuumpumpar och massageapparater. Det är nödvändigt att göra sådana procedurer under överinseende av en läkare.

Massage i prostata kan utföras med hjälp av massageapparater.

Förklaring av obehagliga känslor

Vanligtvis innebär förfarandet för professionell medicinsk massage i prostatakörteln inte smärta för patienten, särskilt om den utförs på ett sjukhus eller annan medicinsk institution. Men på många sätt beror smärta syndrom under proceduren på vem som gör det. Den utbildade kursen kommer endast att gynna om specialisten har en speciell medicinsk utbildning och god kunskap om anatomi. Den främsta orsaken till utseendet under proceduren av smärtsamma känslor är massörens felaktiga handlingar, otillräcklig medicinsk läskunnighet. Med ett sådant problem kan en man möta om han föredrar att göra medicinska manipuleringar i en massage salong, och inte på ett sjukhus eller ett polikliniskt område. Dessutom kan massage i prostatakörteln i stugan inte bara vara smärtsamt men också farligt, eftersom denna oprofessionella massage kan orsaka en signifikant skada för patientens hälsa.

Patient under en professionell prostata massage kan vara smärtsamt, inte bara på grund av brott mot teknikförfaranden, men även i vissa former av sjukdomen, såsom kronisk prostatit. Inflammation i prostatan är förstorad storlek, och utför massage kan påverka särskilt smärtsamma områden när du gör manipulation av läkare eller vårdpersonal som inte tar hänsyn till. Om en sådan karaktär av sjukdomen patienten klagar över att det gör ont vid minsta beröring till prostatan, utsedd av kursen bör skjutas upp tills den tidpunkt då symptom på akut inflammation försvinner.

Före början av professionell urologisk massage rektalt behöver massagebehandlaren smörja fingret, vilket manipuleras, eftersom patienten ofta blir sårad på grund av bristen på korrekt smörjning, vilket underlättar penetreringen av fingret i anuset.

Dessutom kan patienten bli skadad på grund av den psykologiska stämningen, om det är svårt för honom att slappna av eller om han har hört negativ återkoppling från dem som har genomgått en behandling av prostata för urologiska massage innan.

För att undvika smärtsyndrom av psykologisk karaktär bör läkaren före mötet hålla en konversation med patienten och anpassa den till det faktum att det under medicinsk manipulering inte borde vara smärtsamt.

Före proceduren måste läkaren smörja fingret väl.

Vart ska man åka?

Vi kommer att beskriva, var det är bättre att ta itu med:

 1. Professionell prostationsmassage görs bäst på ett sjukhus eller en specialiserad klinik, som är många i Moskva och andra större städer.
 2. Om det inte finns någon urologisk enhet på sjukhuset på patientens bostadsort, kan procedursjuksköterskan genomföra sessioner för ändamålet, som har passerat särskilda kurser om utbildning av urologisk massage.
 3. Ofta kan patienter inte övervinna det psykologiska barriäret och gå till en medicinsk institution, även om de har en doktors hänvisning. I det här fallet kan du försöka hitta en specialist som kan göra urologisk prostata massage hemma, men innan du kommer överens om en sådan tjänst, måste du se till att inkommande sjuksköterskor tillräcklig erfarenhet för detta förfarande.
 4. Du kan utforska utbudet av massagestall som erbjuder sådana tjänster. Om patienten bestämmer sig för att ansöka om en sådan anläggning måste han se till att massören har en medicinsk utbildning och har blivit specialutbildad i denna procedur för prostata och bestämmer sig på grundval av huruvida man ska kontakta honom eller inte till denna massör.

Förloppet av professionell prostationsmassage görs bäst av en urolog på ett sjukhus eller ett polykliniskt, då kommer han inte att orsaka patientens smärta och kommer inte att skada det manliga nervsystemet. En urolog som föreskriver manipulationsdata för prostata bör ta hänsyn till alla biverkningar från deras beteende.

Det är smärtsamt att göra prostata massage

I den här artikeln kommer vi att prata om problemet som läsaren stötte på http://prostatanet.ru under prostatsmassage sessioner, som han ordinerades och utfördes av behandlings urologen för behandling av prostatit.

En läsarens fråga:

Hallå Jag läste din artikel "Hur man gör en prostata massage. Den rätta implementeringsmetoden "och fann den väldigt informativ. Tack. På mig här, vilken situation - har plockat upp en prostatit, från den eller han ärektion som har börjat lida (det är inte närvarande), har gått till doktorn - han har skickat på USA som har visat sig litet (inom gränserna för norm sannolikt) en inflammation.

Jag passerade test för prostats hemlighet och upptäckte att jag har 45-50 leukocyter och någon slags bakterie som speglar inflammation i prostata. Läkaren föreskrev en kurs av antibiotika och suppositorier, och rådde 10 sessioner av massage.

Idag gjorde jag min åttonde, men det gör ont hela tiden. Läkaren säger att detta inte är normalt, att det i princip borde gilla det eller åtminstone inte känna något. Därefter tillsatte doktorn att om det till 10: e förfarandet kommer jag att känna mig detsamma - jag måste göra 8 fler sessioner.

Jag sitter och tänker - vad som händer... Kanske orsaken till den smärta som jag är mycket rädd för förfarandet och alla muskler det kläms ett par gånger så det var att jag ville använda toaletten och fick utstå - som på något sätt gör att tarmen stam.

En annan sak, en vän en gång masserade och läkaren rådde honom innan förfarandet för att dricka vätska, min läkare rådde mig inte till det här, jag frågade honom om det - han sa att det inte är nödvändigt. Och ändå sa en vän att han tyckte om massagen, men han uppfattar det som ett förfarande. Hjälp att förstå. Tack.

svar:

Tack för att du delar din situation. Massage prostata i den inhemska praxisen utsetts vanligtvis som en terapeutisk åtgärd under prostatit sjukdomen. Ett sådant förfarande bör endast utföras av en läkare med tillräckliga kvalifikationer, eftersom felaktiga åtgärder kan orsaka irreparabel skada på patientens hälsa.

För att förstå varför prostata massage orsakar smärta, måste du först förstå vad form prostatit såsom kronisk bakteriell eller form av prostatacancer är mycket förstorad form kan så påtaglig smärta inträffa under massagen.

Dessutom kan smärta under en prostationsmassasession uppstå på grund av den manliga psykiska förträngningen, på grund av vilken vissa bäckensmuskler är krampaktiga. Om orsaken till obehag i detta, då ska patienten försöka slappna av musklerna i pressen, midjan och skinkorna.

En lättmassande effekt på prostata av en urolog hjälper till att lindra spänningen i prostatakörlens nervändar och minska manifestationen av smärtsamma processer.

Patienten ska vid en massagebehandling komma ihåg att ett korrekt utfört massageförfarande med ACCOUNT av ALL patientens KONTRAINDIKATIONER som avslöjas hos patienten inte kommer att orsaka smärta.

Därför är det nödvändigt att prata om utseendet av någon outhärdlig smärta till behandlingsläkaren. Om han försöker försäkra er om att sådana yttringar "i tingens ordning", måste du utan vidare tvekan att gå till en annan läkare, att förse honom med alla tester och bad att förklara om du har kontraindikationer för få massagebehandlingar, och om inte, varför det finns en stark smärta.

Om du inte känner dig säker på en annan läkers ord eller handlingar, var god kontakta den närmaste specialisten, det här är din hälsa och bara du sparar det.

Kom ihåg att du inte bör ignorera uppkomsten av svår smärta eller obehag, om det efter andra eller tredje session kommer patienten observeras den positiva dynamiken som massage, sannolikt inte kommer att vara bra för hans hälsa, och bör överge denna procedur.

Då är utflödet av sperma från det inflammerade organet med vägran av massage bättre för att ge dig en regelbunden artificiell stimulering av sexuellt organ, om du inte har råd med naturligt samlag.

Än oskadd prostata massage är farligt

Medicinska manipuleringar i massageproceduren, som utförs med hög intensitet, kan inte bara orsaka allvarlig smärta, men också vara en sannolik källa till hot mot patientens hälsa. Till exempel, om det finns en akut bakteriell prostatit, bör massageproceduren utföras mycket noggrant och mycket noggrant, eftersom det kan leda till blodinfektion.

När det gäller närvaron av stenar i prostatakörteln, kan en oskild doktors handling leda till brist på cellmembran och till och med skada kolonvävnad.

Också högt tryck kan orsaka bristning av en kort del av urinröret. Faren är också att en sådan defekt ofta inte diagnostiseras, men leder ändå till överträdelser av hela urinrörets struktur och skadar sin hälsosamma flora.

Känslor för en prostata-massage

Prostatamassage är ett manuellt fysioterapeutiskt förfarande som kan ordineras för förebyggande eller behandling av vissa sjukdomar hos den manliga sexuella sfären. Många män, som står inför sin nödvändighet, upplever psykologiskt obehag. Dessutom är de oroade över frågan om vad som är en känsla av en prostata massage: gör det ont eller inte? För att övervinna rädslan och tvivel är det nödvändigt att förstå processens subtiliteter och nyanser.

Om prostata - generellt sett

Prostatakörteln (det är prostata) - enligt den figurativa definitionen av urologer, "den andra hjärtat av en man". Även en liten dysfunktion hos detta organ kan dramatiskt minska livskvaliteten hos en representant för det starkare könet. Proximaljuice påverkar direkt spermatozoas rörlighet och normaliserar konsistensen av spermier. Bland andra funktioner i prostatan: tillhandahåller en erektion, som deltar i syntesen av testosteron, skyddar blåsan från infektioner.

Prostatakörteln mognar fullt ut till det tjugonde året av en mans liv. Den ligger i ett litet bäcken, täcker blåsans hals och har två delar: höger och vänster. Ibland av olika orsaker uppstår stagnation i prostata. Som ett resultat kan inflammation i körteln utvecklas - prostatit.
I motsats till den etablerade stereotypen är prostatit inte en "sjukdom hos äldre". Medicinsk statistik indikerar "föryngring" av denna sjukdom. En kille under 30 år kan möta de obehagliga förnimmelserna i prostata. Korrekt utförd transrektal massage i denna situation blir en effektiv åtgärd för förebyggande. Urologer rekommenderas att genomföra det i kurser på 8-10 sessioner minst en gång var sjätte månad.

Varför det finns smärta i prostata massage

Spåra svaren på män som har gått igenom det här förfarandet, du kan möta två olika synvinklar. Vissa människor märker smärta under prostata massage, brännande och andra obehagliga överraskningar:

 • "Upplevelserna var hemska. Obehaglig och smärtsam. Tio förfaranden var svåra att uthärda. "
 • "Jag kan med säkerhet säga: en målmedveten massage av prostata är en extremt obehaglig sak. Jag känner mig sjuk, mitt huvud snurrar och det finns några oförståeliga känslor i allmänhet. "
 • "Läkaren lägger på en handske, trycker ett finger och börjar plocka, som om tarmrullar. Förmodligen gör de det med avsikt så att bonden inte blir förvirrad i orientering. "
 • Andra män gillar processen, och de definierar den som "trevlig":
 • "Efter proceduren kände jag en stor lättnad i perineum och prostata. Stimulering ger en ojämn lång orgasm. "

Denna skillnad i åsikt beror på det faktum att med en massage av prostatsensionen beror till stor del på de tre förutsättningarna.

Den första är hälsan hos en man. Som för någon annan medicinsk manipulation, för en prostata massage finns kontraindikationer:

Våra läsare rekommenderar

Vår regelbundna läsare blev av med PROSTATIT genom en effektiv metod. Han kontrollerade det på sig själv - resultatet av 100% - ett fullständigt bortskaffande av prostatit. Detta är en naturlig honungsbaserad lösning. Vi kollade metoden och bestämde oss för att rådgöra med dig. Resultatet är snabbt. DEN EFFEKTIVA METODEN.

Rektalt cancer

 • infektiös prostatit i akut fas;
 • cancer i prostata eller rektum
 • inflammatoriska processer, åtföljd av en ökning av temperaturen;
 • stenar i prostata;
 • hemorrojder;
 • akut cystit
 • proktit;
 • sent stadium av prostata adenom.

Några av dessa sjukdomar kan göra förfarandet extremt smärtsamt och till och med osäkert.

Ett annat villkor är exekveringsmetoden. Felaktig åtgärd är alltför intensiv pressning och felaktig hållning kan framkalla obehagliga symptom: smärta, brännande känsla i prostatan och ändtarmen, suget efter omedelbar evakuering av tarmen, illamående, buksmärtor. I denna situation borde du omedelbart informera urologen och sluta massage. Normalt bör smärta inte vara.

Den tredje viktiga omständigheten är den psykiska stämningen hos en man. Ofta orsakar situationen i det medicinska rummet sammandragning och inre förträngning när det gäller ganska intima problem. Den resulterande reflexkrampen i musklerna gör det svårt för en specialist att komma åt prostatakörteln. Övervinna obehaget hjälper massage prostata hemma.

Prostatimassage hemma: teknik för prestanda och känsla

Perfekt alternativ när du gör prostata massage, samtycker till partner. Många gifta par säger att rent medicinsk manipulation blir ett tydligt element i sexuella relationer. Inte undra på att massera prostatakörteln samtidigt med penisstimulering beskrivs i teorin om tantrisk sex. Enligt männen orsakar denna metod en kraftfull erektion och förödande utlösning.

I avsaknad av en partner kan en man massera prostata själv. Detta är mindre bekvämt och inte så effektivt, men i stort sett leder det till samma resultat. Principen för båda hemmassagealternativen - Gör ingen skada.

Först av allt behöver du tydligt förstå hur man hittar prostatakörteln. För att hitta det är det möjligt att ha tagit ett finger per rektum på djupet omkring 5 se. På en främre vägg av en rektum kommer den lilla kondenserade formationen att upptäckas. Detta kommer att bli prostata. Det är mycket lättare att känna med en full blåsan, som pressar körteln nära tarmens vägg.

Förberedelser för prostata-massage i hemmet är enkla. Det är nog att tömma tarmarna i förväg (ungefär en timme före sessionen), fyll i blåsan och tvätta området av anus och könsorgan. Det är bekvämare att göra massage i latexhandskar - så risken för skada på epitel i ändtarmen kommer att minska. Fingeren bör smörjas med en gel eller petroleumgel för att underlätta glidning och minska obehag.

Stages av hemma prostata massage

De bästa posexperterna känner traditionellt till knä-armbåge, där bekkenbottens muskulatur är så avslappnad som möjligt. Men en man kan själv välja den mest bekväma positionen.

Terapeutisk effekt kan uppnås om du masserar i flera sessioner med ett intervall på högst en dag.

Massage i prostatakörteln recensioner

Kärnan i prostata massage är diagnosen infektionssjukdomar, förbättring av blodcirkulationen och normalisering av prostatakörteln. Du kan göra det till din man hemma.

Föråldrade åsikter om behovet av att massera prostata som en metod för att öka manlig styrka är inte längre så brådskande. Prioriteter är problem med kronisk prostatit, vilket medför obehag, smärtsamma känslor. För män kan handlingarna verka förödmjukande, men de kan övervinna prostata dysfunktion.

Som en följd av infektion i prostata körtlarna är det nödvändigt att ge utflöde av utsöndring, vilket kommer att förbättra blodflödet i organ själv. Bekräftelse av infektion är bakteriologisk kultur, den utförs om två till tre veckor. Brott mot utflödet av hemlighet, liksom infektionens utseende leder till en minskning av sexuell aktivitet, bildandet av spermatozoa. Den inflammatoriska processen tillåter inte normalt utflöde och vätska ackumuleras.

Symtom på prostatit:

 • smärta sensioner av perineum
 • minskad sexuell attraktion av män;
 • viktökning
 • smärta under avföring
 • problem med urinering.

Samma procedur för prostata massage hos män är införandet av ett finger i analöppningen till själva prostata, vars fraktion masseras. Hemma är det svårt att göra det själv, det rekommenderas att hjälp till extern hjälp, till exempel, kan en fru hjälpa sin man att göra massorande rörelser.

Typer av massage

Beroende på läkarens möte bör du välja metoder för att massera prostata hos män. Innan du väljer ett sortiment utförs en grundlig undersökning och undersökning, då palpationsläkaren bestämmer tillståndet i prostatakörteln. Vid det första skedet av sjukdomen blir det inte så ont, bör rörelserna inte ge smärta med rätt teknik. Patologiska förändringar i körtlarna kommer att identifieras omedelbart, ett förfarande utnämns som kan förbättra blodflödet och återställa dräneringsfunktionen hos prostata.

Massage betraktas i två huvudvarianter, terapeutisk och förebyggande, vilket ger en uppfattning om den efterföljande effekten och nyttan. Du kan utföra massage tekniker med hjälp av bougie. Personen kommer att behöva ligga på ena sidan, benen böjer sig vid knäna, du måste titta på massören. Han introducerar sparken i huvudet och förflyttar den längs urinröret och sedan tar den till prostatakörteln, masserar den.

Profylaktisk och terapeutisk massage

Förbättra det allmänna tillståndet hos den manliga kroppen är kapabel att förebyggande massage av prostata. Utan speciella kontraindikationer utnämns han av den behandlande läkaren. Ackumulerad vätska kan tas bort med hjälp av massagerörelser, speciella tekniker. Förutom återhämtning kommer detta att öka sexuell förmåga hos män, vars åldersgrupp ofta är 40-50 år. Organismen är inte längre så energisk, men när man utför förebyggande åtgärder fungerar mekanismen som en klocka.

Huvudsyftet med detta förfarande är att återställa den normala funktionen av blodcirkulationen, muskeltonen i perineum. Vänta inte på utseendet på kronisk prostatit. Efter läkarens rekommendationer kan du förhindra det.

Förfarandena är begränsade till kurser, vanligtvis 10-12 procedurer i intervaller om två dagar. En viss teknik är vald, det kan vara långsamt eller snabbt och kraftigt, titta på situationen. Obligatorisk paus i en månad, varefter procedurerna fortsätter igen. För att uppnå en absolut effekt måste du kombinera prostata massage med fysioterapiprocedurer, antibiotikakurser.

0 av 7 uppdrag slutförda

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
 7. 7

Diagnosen "prostata hyperplasi" skrämmer många män som har diagnostiserats med denna sjukdom, patienterna jämställer ofta det med en malign neoplasma. Sjukdomen är mycket obehag, det är en överträdelse av urineringsprocessen - tills fullständig frånvaro av urin. Sjukdomen kräver snabb behandling, så identifiering av hyperplasi i de tidiga stadierna kommer att bidra till att undvika utveckling av svåra komplikationer.

Den initiala diagnosen av godartad prostatahyperplasi kan utföras hemma. Det räcker för en man att bli testad.

Vissa representanter för den starka hälften av mänskligheten som diagnostiseras med BPH uppmärksammar inte sjukdomen, men tror att det här är en åldersrelaterad förändring. Men denna patologi är fylld med allvarliga komplikationer. För män som har tvivel om deras hälsa, är självdiagnos av BPH ett bra alternativ att skingra all tvivel.

Du har redan passerat testet tidigare. Du kan inte starta det igen.

Du måste logga in eller registrera dig för att starta testet.

Du måste slutföra följande tester för att börja detta:

 1. Ingen rubrik 0%

Vi rekommenderar starkt att du kontaktar en specialist!
Du har svåra symptom. Sjukdomen har redan lanserats och det är nödvändigt att omgående genomgå en urolog undersökning. Fördröja inte besöket hos urologen, symtomen kan förvärras, vilket leder till utveckling av komplikationer.

Allting är inte så dåligt, men vi rekommenderar att du kontaktar en specialist.
Du har ett måttligt uttryck för BPH-symtom (godartad prostatahyperplasi) och du rekommenderas starkt att besöka en urolog eller andrologist under den kommande månaden.

Allt är bra!
Allt är bra! Du har mild symptom på IPSS. Från sidan av prostatakörteln är allt relativt bra för dig, men du bör genomgå en undersökning minst en gång per år.

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
 7. 7
 1. Med svaret
 2. Med ett märke om visning

Hur ofta har du under den senaste månaden haft en känsla av ofullständig tömning av urinblåsan efter urinering?

 • aldrig
 • En gång om dagen
 • Mindre ofta än i 50% av fallen
 • Cirka 50% av fallen
 • Ofta än i hälften av fallen
 • Nästan alltid

Hur ofta under den senaste månaden måste du urinera oftare än 2 timmar efter sista urinering?

 • aldrig
 • En gång om dagen
 • Mindre ofta än i 50% av fallen
 • Cirka 50% av fallen
 • Ofta än i hälften av fallen
 • Nästan alltid

Hur ofta har du haft intermittent urinering under den senaste månaden?

 • aldrig
 • En gång om dagen
 • Mindre ofta än i 50% av fallen
 • Cirka 50% av fallen
 • Ofta än i hälften av fallen
 • Nästan alltid

Hur ofta under den senaste månaden har det varit svårt för dig att tillfälligt avstå från att urinera?

 • aldrig
 • En gång om dagen
 • Mindre ofta än i 50% av fallen
 • Cirka 50% av fallen
 • Ofta än i hälften av fallen
 • Nästan alltid

Hur ofta har du under den senaste månaden haft en svag urinström?

 • aldrig
 • En gång om dagen
 • Mindre ofta än i 50% av fallen
 • Cirka 50% av fallen
 • Ofta än i hälften av fallen
 • Nästan alltid

Hur ofta under den senaste månaden måste du spänna för att börja urinera?

 • aldrig
 • En gång om dagen
 • Mindre ofta än i 50% av fallen
 • Cirka 50% av fallen
 • Ofta än i hälften av fallen
 • Nästan alltid

Hur ofta under den senaste månaden måste du gå upp på natten från sängen till att urinera?

 • aldrig
 • En gång om dagen
 • Mindre ofta än i 50% av fallen
 • Cirka 50% av fallen
 • Ofta än i hälften av fallen
 • Nästan alltid

Teknik för massage med prostatit

Massage rekommenderas att utföras på sjukhuset, eftersom risken för komplikationer hemma är bra om massageassistenten inte har en specialutbildning. Innan du gör ett sådant förfarande hemma behöver du veta de anatomiska egenskaperna hos detta unika organ, de riktiga riktningarna för rörelser och platsen.

För att inte skada den manliga kroppen, bör processen utföras av en erfaren urolog, endast han kommer att kunna bestämma formen och storleken på prostatakörteln. Smärtsamt eller smärtfritt kommer att vara proceduren för patienten att bestämma sig själv, det beror på hans humör. Det är viktigt att bestämma under massagen ömhet hos de omgivande vävnaderna, rörligheten i ändtarmen.

Massageproceduren själv måste utföras av en specialist på en sjukhus eller hemma. Här behöver du veta kroppens fysiologi, den exakta tiden för påverkan och rörelserna. För att göra processen mindre smärtsam kan du applicera en speciell bedövningsgel till ditt finger.

Processen av massagen i steg:

 1. Patienten tar knä-armbågens position medan du kan luta sig på händerna eller vila på bordet.
 2. Läkaren, som har smarta latex sterila handskar, smörjer fingeren med en gel eller vaselin för att underlätta rörelser.
 3. Sedan kommer penetrationen i ändtarmen.
 4. Närhet till ingreppet i ändtarmen gör att du snabbt kan hitta prostatakörteln.
 5. Det första steget är att utvärdera sin struktur för möjliga cystor eller tumörer.
 6. Nästa steg är i själva verket massagen av körteln själv, där det viktigaste är att få ett utflöde av hemlighet för att ta analysen.
 7. Rörelser bör riktas från topp till botten och från periferin till mitten.
 8. En del masseras först, sedan den andra.

De vanligaste rörelserna är i massage, som påminner om figuren åtta eller tratten, medan de trycker lite på kroppens centrala delar. Tryckintensiteten på den inflammerade delen beror på patientens exponering, tröskeln för dess känslighet.

Indikationer och kontraindikationer för massage

Om patienten har hänvisats till andrologen för en läkare, bör en möjlig prostataundersökning utarbetas. Den används för alla typer av prostatit för att få material för diagnos. Efter att ha undersökt prostata i sig väljer doktorn intensiteten i massagen och hur länge proceduren går. Massage ordineras oftast i fall av impotens eller kronisk prostatit.

Kontraindikationer till massage:

 • svår smärta vid urinering
 • akut form av prostatit;
 • prostatacancer;
 • uretrit;
 • närvaro av stenar
 • hemorrojder och sprickor i anusen.

Huvudmålet är att massera inflammerad körtel, vilket leder till att juice kommer att släppas. Blodtillförseln justeras och läkemedelsbehandling kan undvikas.

Indikationer är också manliga problem med styrka och med nedsatt sexuell aktivitet. För att justera erektil dysfunktion hos en man är prostata massage helt enkelt nödvändigt. Problem med styrkan kan leda till komplikationer efter prostatit eller dess kroniska form. I de sena stadierna av prostata adenom kan det vara farligt att utföra ett sådant förfarande, det är kategoriskt kontraindicerat.

Fördelar och nackdelar med prostata massage

Bekräftat och bevisat i praktiken en positiv effekt efter massageproceduren, bland de främsta fördelarna är återställandet av blodcirkulationen och normalisering av prostatakörteln. Blodkärl dilaterar och förbättrar lymfkörteln. Med långvarig behandling bidrar regelbundna massagekurser till intag av mer droger i blodet.

Huvudsyftet med massagen - kloningens ton kommer tillbaka till det normala. Tillsammans med utflödet av utsöndring sker borttagandet av skadliga bakterier, villkoren för återhämtning reduceras. Den vanliga orsaken till att gå till doktorn är förlusten av sexuell aktivitet och oförmågan att leda ett fullvuxet sexliv där massagen hjälper. Med hjälp kommer upphetsningen att öka och varaktigheten av erektion ökar.

En falsk diagnos kan vara orsaken till svår smärta vid massage, om prostatit förväxlas med en annan sjukdom. I närvaro av en tumör på prostata, i händelse av dess massering och skada, är det möjligt att provocera tillväxten av cancerceller, vilket förvärrar situationen ännu mer. Förfarandet bör utföras endast av en person med medicinsk utbildning, och hemma är det väldigt svårt att göra det själv. Du kan uppnå önskad effekt om din fru är androlog eller urolog.

recensioner

Se till att effektiviteten av massage kan vara enligt recensioner av män.

Alexander, 50 år gammal. St Petersburg

Välkommen! Efter utseendet av smärta under urinering och i perineum vände sig till urologen. Läkaren sade att i denna ålder att ha kronisk prostatit är ett vanligt fenomen. Jag hoppades på medicinering och allting, men hela kursen innehöll en massage. Förnimmelserna efter första gången var hemska, obehagliga och smärtsamma. Att uthärda 10 förfaranden var svårt, jag led så mycket som möjligt. Det säger bara att det inte skadar alls. Som ett resultat blev det bättre, du kan gå på toaletten nu utan rädsla.

Владимир, 42 år, Perm

God eftermiddag! Efter många år i äktenskap visste jag inte att det skulle vara problem med min fru när det gäller intimitet. I vilket problem jag kan berätta eller säga doktorns urolog, har det visat sig en inflammation i en prostata och uppstått spontant, som jag förstått. Vad var anledningen till att jag inte förstår. Har utsett en massage, vilket inte visade sig vara ett sådant förödmjukande förfarande, som alla sa. Ja, det är obehag, men det är tolerabelt, doktorn fick en förklarande, vilket många tack till honom!

Konstantin, 44 år, Moskva

Måttlig 48 år, Ekaterinburg

På min ålder är det värt att tänka på hur mycket du har nog i sängen med en kvinna. Jag började inte märka detta på en gång, men först önskade jag flera gånger i veckan, då en gång och sedan ännu mindre. Jag lärde mig att det finns en sådan profylaktisk massage hos prostataorganet, som kan göras även hemma. Men att känslorna var trevliga, är det bättre att tjejen gjorde det. Tänkte och gjorde En tjej från polikliniken kom överens om att komma två gånger i veckan, men det mest skamliga var att stå framför henne. En månad senare kände jag resultatet, det var en önskan att ha sex mer. Till sist har jag nu ett helt sexliv.

Олег, 43 år, Курск

När han fick reda på att jag hade en prostata, skovlade jag hela Internet och insåg att jag skulle behöva göra en massage. Han gick till förfarandet som straffbarhet, vilket gjorde att läkaren gjorde allt snabbt, det var smärtsamt men tolerabelt. Jag vet inte vem som säger att proceduren är smärtfri. Efter kursen om två veckor började en paus och ytterligare två veckor märka att toaletten började gå fritt utan smärta. Det finns ingen frekvent uppmaning att urinera. Men jag vill inte gå igenom denna process längre.

Prostatisk massage

Prostata (prostata) - Det är ett organ i kroppen hos en man som ansvarar för bildandet och utsöndringen av spermier. Prostata har ett stort antal kanaler, varför massagen har en underbar terapeutisk effekt.
Den normala prostatakörteln har dimensioner på 2,5-4,5 cm i tvärriktningen och 2,5-3,5 cm i längdriktningen. Konsistensen är elastisk hela sin längd med tydliga, tydliga gränser. I mitten av prostata definieras spåret, löper i längdriktningen och avgränsar dess laterala lobes.
Massage prostata är det mer lämpligt att producera i knä-armbåge position.

Prostatisk massage - medicinska förfaranden som tillämpas för att diagnostisera och ibland behandla kronisk prostatita.Vpervye prostata massage har beskrivits av Posner i 1893, och sedan 1936 har i stor utsträckning införts i urologisk praktiken O'Conory.Odnako i 1968 efter en beskrivning Meares och Stamey landmärke test för diagnos prostatit har synpunkter på orsakerna till denna sjukdom förändrats och massage som ett botemedelsprojekt har tagits bort från listan över aktiviteter i många riktlinjer för behandling av prostatit i utvecklade länder.

Men sedan mitten av 90-talet av 20-talet, många läkare inblandade i diagnos och behandling av prostatit, började fira ineffektivitet i vissa fall föreslås antibiotikabehandling och användning av alfablockerare, som ledde dem som ska användas i utövandet av denna metod glöms bort.

Effekter av massage på prostatakörteln är strängsprutning finger inflammatoriska sekret som ackumuleras i det, i kanalen och, i slutändan, in i urinröret. Å andra sidan, när massage prostata förbättrar dess blodtillförsel (och stagnation i bäckenet - är en av de viktiga faktorerna vid utveckling av prostatit, som nämnts ovan), vilket förstärker effekten av antibakteriell terapi. Effektiviteten av prostata massage med prostatit beror på den unika egenskapen hos dess struktur och läge, dess speciella struktur. Det bör noteras att prostatakörteln är det enda organet vars massage effektivt hjälper till att bota akut inflammation. Massage i någon annan vävnad eller kropp i kroppen kan endast leda till spridning av inflammation och sjukdomsframsteg.

Förespråkare av användningen av massage för medicinska ändamål anser att den huvudsakliga effekten av dess applicering är dränering (avtappning) av prostata-kanalerna - d.v.s. frigör dem från purulenta och döda celler. En annan effekt är en ökning av blodflödet i prostata, vilket förbättrar penetrationen av antibiotika i den och aktiverar lokala skyddande immunologiska processer.

Används prostasmassage för behandling?

Prostata massage för medicinska ändamål (upprepade prostata massage) officiellt rekommenderas av hälsoministeriet i Ryssland som en behandling förfarande för kronisk prostatit (Normer för medicinsk vård till patienter prostatit Pr.MZ RF ot22 November 2004 g.N 245).Shiroko används prostata massage för att behandla prostatit i södra länder Östasien, Kina, några länder i Europa. Vissa nordamerikanska och kanadensiska urologer (Shoskes, Nicel, Hennenfen) rekommenderar även användning av massage i kombination med antibiotikabehandling vid behandling av vissa former av prostatit.

Vid vilka sjukdomar utför prostata massage

Prostatamassage i syfte att behandlas utförs med en kronisk inflammatorisk process i prostatakörteln (prostatit), inklusive kronisk bäckensmärta, vilket är konsekvensen av denna sjukdom. Kronisk prostatit orsakas vanligtvis av infektioner i urogenitalt nervsystemet, nedsatt ordentlig innervering och blodtillförsel till prostata (som en följd av en "stillasittande" livsstil och frekventa påfrestningar) etc.

Dessutom utförs terapeutisk massage av prostata med vissa former av impotens.

Prostasmassage görs också med ett diagnostiskt syfte för att få en prostatahemlighet för forskning.

Vad är kontraindikationen för prostata massage?

Prostatamassage visas inte för alla patienter. I vissa sjukdomar är det strängt kontraindicerat, eftersom det kan orsaka ytterligare komplikationer. Så prostata massage är kontraindicerad:

 • i akuta former av prostatit, när en person plötsligt blev sjuk med hög temperatur och andra toxiska effekter - i detta fall kan massage orsaka smittspridning genom blod och lymfkärl;
 • med tumörer och cyster i prostata;
 • med obstruktion av prostatakörtlarna, inklusive stenar;
 • med kränkningar av urinering.
 • sjukdomar i urinröret, prostata och andra organ av den manliga sexuella sfären av infektiöst ursprung i det akuta och subakutiva steget;
 • tuberkulos av könsorganen;
 • akut cystit
 • epididymit;
 • testikelns trauma och dess appendage i närvaro av reaktiva fenomen (ökning av lokal och allmän temperatur, etc.);
 • rektal sjukdom (proktit, paraproctit, inflammation av hemorrojderna).
 • med akut inflammation i prostata (akut prostatit)
 • med akut uretrit, orchitis, prostatacancer.
 • Det rekommenderas inte att massera med prostataförkalkningar och prostata adenom.

Vad händer med prostata massage?

Med prostata-massage återställs den normala tonen i muskelelementen i prostata och perineala muskler. Dessutom irriterar den mekaniska effekten på prostatakörteln nerverna och utvidgar kärlen i körtelvävnaden, vilket leder till en förbättring av blodtillförseln och innerveringen. Tillströmningen av blod till prostata ökar tillgången på vävnadskörtlar med näringsämnen och syre och ökar penetreringen av hennes vävnadsläkemedel. Massage främjar isolering av prostatajuice och tillsammans med den aktiveras patogena mikroorganismer (inaktiva former av mikroorganismer och avlägsnas) och ökar också effektiviteten av antibiotika och andra läkemedel som används vid komplex behandling av prostatit.

Huruvida komplikationer från prostasmassage är möjliga eller troliga?

Komplikationer uppstår endast vid underskattning av kontraindikationer och består i exacerbation av prostatakörtelns sjukdomar. Dessutom, med grov smärtsam effekt kan det finnas en akut fördröjning i urinering på grund av ödem i prostatavävnaden, men det är vanligtvis av kort varaktighet.

I världslitteraturen, har få tecken på komplikationer i samband med massage prostaty.V 1990 japanska läkare beskrivna kallbrand av könsorganen (Fournier), och 2003 tyskarna perioprostaticheskoe blödning efter prostata massage med utvecklingen av embolisk stroke (blödning) i lungorna. Det finns en studie som efter massage tillfälligt ökar nivån av PSA (prostataspecifikt antigen)

Teknik för att utföra en massage i prostata

Prostatamassage kan endast utföras av en urolog, annars kan det inte ge bra, men skadar. Om massagen utförs korrekt kan inget läkemedel ersätta det.

Patientens ställning under massagesessionen vänder mot läkaren på höger sida med benen förde till buken och böjda vid knä och höftled. Det kan också vara en knä-armbåge position. Massage utförs med full blåsan, vilket främjar en bättre kontakt mellan massagefingeren och prostata.

Läkaren sätter in höftets pekfingret i ändtarmen, på vilket gummihandsken sätts, en narkosgel appliceras på fingret. Varje del av prostatan masseras separat och producerar 8-10 ömtåliga och ömma slag över varje lob i riktning från periferin till kärnans mitt. Efter att massagen av höger hälft av prostata har utförts, gå till vänster. I slutändan produceras flera gånger ett försiktigt tryck i mitten av körteln från topp till botten

men ett spärrspår för att klämma ut prostatainnehållet. Vanligtvis börjar en prostatisk hemlighet från den yttre avdelningen i urinröret (som om nödvändigt samlas in för analys). Massagen utförs innan blåsan töms, vilket gör att du under urinering kan avlägsna en infekterad hemlighet från urinröret.

När du utför massage ska du se till att proceduren är smärtfri. Med en mjuk prostata utförs milda tryck, med en ökad tryckkraft. Varaktigheten av en sessionsprostatmassage bör inte överstiga en minut. Sessionerna hålls efter 1-2 dagar (8-10 procedurer).

Utsöndringen av prostatajuice under massagen bör undersökas. Om massagen utförs korrekt måste antalet vita blodkroppar minska vid varje efterföljande session.

Kom ihåg: du kan inte göra prostata massage själv, och lita också på att det går ut till leken - den sista