Huvud
Skäl

Smärta i testiklar mot en bakgrund av prostatit

Ett av symptomen på en inflammerad prostata är smärta. Det kan vara skarpt, värkande, dra. För att bestämma svårighetsgraden av sjukdomen behöver du utvärdera arten av smärta.

Där det gör ont med prostatit

Med förvärv av prostatit, liksom med det avancerade skedet, uppstår smärtan samma. Spasms förekommer i perineum, ibland passerar de in i anus, pungen. Också förekommer smärta i testiklarna (testiklar) och skinkorna. I den akuta fasen av den inflammatoriska processen kan smärtsamma förnimmelser förekomma på pubicloben.

Några av deras män kan misstänka förekomsten av prostatit för lokalisering och typen av smärtsamma spasmer.

Endast en smärta kan inte bestämmas och en noggrann diagnos kan inte göras. Ytterligare prov och undersökningar föreskrivs. När de passerar och passerar, kommer läkaren att kunna bestämma typen av inflammation.

Smärta i testiklarna i inflammationsprocessen i prostatakörteln

Med prostatit uppträder tecken på smärtsamma spasmer oftare i perineum, men kan i vissa fall utstrålas till omgivande områden i kroppen. Med prostatit är utseendet av smärtsamma spasmer i testiklarna normala. Sådana spasmer passerar nästan alltid till könsorganen och skönhetsområdet. De är som ekon (reflekterad), stark med akuta attacker, plats. Intensiteten beror på svårighetsgraden av sjukdomen. Om, i närvaro av sjukdom, är fröblåsor redan involverade, uppträder smärtan i ingående veck.

Dessutom känner var och en av männen obehag i prostata. Denna sjukdom observeras också vid kronisk prostatit. I komplikationer med purulent stasis blir smärtsamma spasmer outhärdliga och skjuter i ryggen. Vanligen är i detta tillstånd en hög temperatur tillsatt, en oförmåga att gå till ett litet behov, en stark svaghet, en brist på urin.

När det finns smärta i testiklarna

Smärtsamma spasmer i testiklarna kan vara ett tecken på orchitis. Denna sjukdom uppstår efter obehandlad eller överförd prostatit. Orchitis - inflammation i testiklarna och deras slut. Orsaken till smärta kan också vara en orkoepidymit, vanligtvis manifesterad efter operation på prostata.

Sjukdomen utvecklas på grund av införandet av infektion genom blodet i testiklarna. Främmande bakterier sprids genom de sämsta blåsorna och urinröret. Organs trauma påverkar också de inflammatoriska processerna.

Faktorer som orsakar spasmer

Smärta kan uppträda hos en vuxen man och ett manligt barn. Detta är den mest hatade känslan i den manliga befolkningen. Smärta av olika etiologier är en vanlig anledning till varför en man besöker en andrologist.

Interna faktorer

 • Inflammatoriska processer med infektion i organets slemhinnor. Efter starten av den inflammatoriska processen stiger temperaturen, testiklarna svullnar, blir smärtsamma. Detta tillstånd varar i sju dagar, i slutet av meningen upphör pesten.
 • Inflammation av äggtilläggen. Ofta är testiklarna sjuka på grund av infektionen i prostatakörteln. Dessutom uppstår smärta på grund av påtryckningar på könsorganen. Detta ögonblick observeras hos män med erektion.
 • Inflammation av prostata i det avancerade skedet. Kronisk inflammation i körteln förvandlas alltid till kronisk prostatit. Med prostatit finns det smärtor mellan benen, testiklarna, pungen.
 • Pungbråck. Ofta finns det en svullnad i venerna i spermatkabeln. Vanligtvis sett från vänster. Smärtan är vanligtvis värkande, med en efterföljande ökning, som ett resultat - mannen lider av spasmer. Vid det första skedet diagnostiseras sjukdomen efter en instrumental undersökning, och den yttre har redan märkbara externa förändringar.
 • Närvaro av tumörer. I närvaro av formationer nära testikeln kan smärtsamma spasmer observeras. Detta beror på tumörens tillväxt, som börjar lägga på trycket på spermatkabeln.
 • Hernia i ljummen. Denna typ av patologi kan upprätthållas och inte upprätthållas. Den första mannen kan rätta sig själv, den andra kommer att behöva operation. Spänning uppstår om bråcket har gått för lågt. Denna typ av bråck, och samtidigt smärta, kan elimineras endast med hjälp av en kirurg. I allvarliga fall innebär kirurgi avlägsnande av en bråck, och sedan en långvarig återhämtning av spermatkabeln i testikeln.
 • STI (ureaplasmos). Om det finns obehagliga känslor i testiklarna bör du ta prov för gonokocker och andra infektioner som överförs under samlag. Deras närvaro observeras ofta hos män i åldrarna 20 till 40 år.

Fysiska orsaker

 • Perioden efter operationen. Sådan smärta kan uppstå på grund av inre sömmar. Vanligtvis passerar de genom läkning av det postoperativa såret. Särskild behandling av testiklar krävs inte.
 • Skador på orgeln. Trauma kan vara efter att ha fallit, ridning. Smärta är som regel stark och plötslig. Mot bakgrund av smärtsamma förnimmelser förekommer illamående och kräkningar. En smärtsam chock kan uppstå. Om skadan är öppen ska du genast gå till kirurgen för att undvika eventuella komplikationer. Ägg skadade tillräckligt hårt.
 • Testikulär torsion. Det händer att testikeln som hänger på sladden kan vrida sig. Om detta händer, slutar blodet komma till orgeln. Om du inte agerar kan orgelet snabbt dö, och sedan är en operation som kommer att sluta för en man ledsen. Orsaken till torsionen är svår att fastställa. Fysisk aktivitet, som många tror, ​​har inget att göra med det. Till exempel kan kroppen vridas självständigt under vilodagen.
 • Bildning av fröcystret. Spermatoceller är formationen konjugerad till testikelns kärna. Med små mängder manifestationer finns det ingen, om den växer kan män uppleva svår smärta när de går.
 • Dropsy testikel. Denna patologi samlar fukt mellan skalen. På grund av denna faktor observeras en gradvis ökning av testikeln. Smärtvärk, mild.

Sårets art

Hos hälften av männen som har kommit till doktorn med ett testikelproblem är det omöjligt att definiera den autentiska orsaken till spasmer. Smärtsamma attacker kan uppstå både på grund av yttre påverkan och interna patologiska processer.

Orsaken till smärta kan vara en nervös uppdelning.

Om någon av männen kände det minsta obehaget i penisområdet eller nedanför, borde han känna till de tecken som du behöver göra ett möte med en urolog.

 • Smärta vid palpation av en eller båda testiklarna.
 • Deformation av ett organ medan den andra testikeln förblir normal.
 • Intensive spasmer har en plötslig effekt.
 • Smärtsamma förnimmelser i pungen, som slutligen passerar till mer intensiva spasmer.
 • Anfall av smärta åtföljs av trötthet, kräkningar, ökad kroppstemperatur.
 • Om det finns ett slag går torturen inte bort länge.
 • När man undersöker orgeln finns det tillväxter som inte tidigare visats.

Hos vissa män kan smärtan i testiklarna vara konstanta, trots behandlingen.

Hur man lindrar smärta i testiklarna

Smärtlindring på testiklar är den komplexa behandlingen som föreskrivs av en urolog. När prostatit rekommenderas inte att ta medicin utan att ha råd med läkaren, eftersom vissa smärtstillande medel har en negativ inverkan på människors hälsa. När läkaren gör en korrekt diagnos, föreskriver han omedelbart antibiotika och droger för att eliminera smärta.

Smärta i testiklarna med inflammation är en farlig signal av allvarlig patologi.

Om du inte besöker urologen i tid, kan detta tillstånd leda till oförmåga att befrukta partnern, impotens.

behandling

Oavsett orsaken till smärt testiklar, är det nödvändigt att besöka en specialist på detta område (urolog, andrologist). Symptomen på neuralgi signalerar ofta en allvarlig sjukdom, så ett snabbt samtal till en läkare kan rädda män från farliga konsekvenser.

Du måste komma till en specialist med smärtsamma attacker, läkarens palpation bör förstå var män har testiklar.

Behandlingen av smärta är i terapeutisk kurs. Innan du kommer till en specialist med liknande problem, ta inte smärtstillande läkemedel, eftersom det gör det svårt för diagnosen. Vid den uttryckta smärtan skickar doktorn män vid leverans av analyser (ett blod, urin, spermogram). Patienten behöver också genomgå ultraljud, så att sonologen undersöker skrotumet för förekomst av inflammatoriska processer.

Följande video hjälper dig att förstå de möjliga orsakerna till smärta i testiklarna:

Smärta i testiklar med prostatit

Smärta i testiklar hos män med prostatit - ett mycket vanligt fenomen. Samtidigt kan denna faktor orsaka mycket besvär på grund av dess specifika egenskaper.

Men till skillnad från många av de stora symptom såsom olämplig urinering, sexuell funktionsstörning, feber, obehag i pungen kan ofta ignoreras, och patienten försöker att inte uppmärksamma dem.

Denna inställning till ens egen hälsa leder inte till något bra.

Smärta i ljummen med inflammation i prostata

Många patienter är förvirrade. De vet om sin sjukdom, men förstår inte varför det finns smärta i testiklarna med prostatit, eftersom prostatakörteln utsattes för inflammation, inte skrotumet.

Faktum är att allt är lätt förklarat. Prostata, som alla organ i människokroppen, genomträngs med en mängd olika nervändar som förbinder den med närliggande strukturer. Sådan nära interaktion är anledningen till bestrålning av tecken på skador från en patologisk plats till andra friska strukturer.

Ägg är inte den enda möjliga varianten av lokalisering av smärta sensationer i prostatit. De vanligaste områdena av smärta migration under inflammatorisk process i prostata är:

Alla organen i det lilla bäckenet är anslutna, så om någon av dem är skadad, då kan alla känna det.

Sårets art

Varje typ av smärta klassificeras enligt följande grundläggande kriterier:

 1. karaktär;
 2. lokalisering;
 3. bestrålning;
 4. Anslutning med några ytterligare fenomen
 5. Intensiteten;
 6. Varaktighet.

Smärta i testiklarna med prostatit kan följa med både den aktiva fasen av sjukdomen och en kronisk försummelse. Beroende på detta kommer det att vara annorlunda.

Vid akut inflammation i prostatakörteln karakteriseras som:

 1. Skärning eller sömning.
 2. Diagnostiseras oftare i en viss testikel och mycket tydligt kan du ange punkten med störst intensitet av känslor.
 3. Gäller inte för andra strukturer (ej perinealregionen, där den primära källan till problemet är koncentrerad).
 4. Ofta sker spontant utan bindning till urinering eller avföring.
 5. Starkt, throbbing.
 6. Förekommer i 3-5 minuter, var 1-2 timmar om du inte tar smärtstillande medel eller antiinflammatoriska läkemedel.

Kronisk prostatit kommer att präglas av en sådan manifestation av smärta i testiklarna:

 1. Aching eller dra.
 2. Diffusivt täcker hela pungen utan en tydlig differentiering.
 3. Migration till skönhetsområdet och ljummen observeras ofta.
 4. Det manifesteras huvudsakligen efter samlag, urinering, ejakulation eller under erektion.
 5. Liten intensitet. Patienter ignorerar ibland smärtan utan att ta några ytterligare mediciner.
 6. Det varar i 2-3 timmar. Förekomsten av sådana attacker beror på behandlingsförloppet.

Som kan ses, skiljer sig egenskaper hos smärta i testiklarna med prostatit kardinalt beroende på sjukdomsfasen. Det är emellertid värt att förstå att sådan lokalisering av obehagliga känslor inte alltid uppträder vid prostata sjukdom, men indikerar bara involvering av ytterligare strukturer runt organ i den patologiska processen.

Ofta indikerar detta fenomen en signifikant progression av sjukdomen. Infektion sprider sig genom hela bäckenet.

Funktioner av smärta i testiklarna

Utöver patologin hos körteln finns det fortfarande ett antal sjukdomar som kan utlösa ett sådant symptom. Det är mycket viktigt att sätta rätt diagnos i tid och förstå vad som är grunden till detta fenomen.

Den vanligaste smärtan i pungen kan orsakas av sådana tillstånd:

 • Infektionssjukdomar som överförs sexuellt
 • En mängd olika skador;
 • Testikulär torsion. Mycket obehaglig och steril patologi. Kräver omedelbar sjukhusvistelse med kirurgiskt ingripande för att förhindra utveckling av komplikationer;
 • Epididymit - inflammation av testikelhänvisningar
 • Orchitis - inflammation av testis;
 • Varikotsele och cyster i könsorganen.

Det är uppenbart att listan är stor nog, så den korrekta diagnosen av smärtsaken i pungen är extremt viktig.

Det är värt att notera några karakteristiska särdrag i detta symptom med betennelse i hankörteln, som är mycket sällsynta, men kan driva doktorn till rätt diagnos. Så ibland kan det finnas smärta i rätt testikel med prostatit och dess svullnad. Den ligger något upp och placeras 2-3 cm över sin granne.

Sensationer migrerar till ljummen eller vänster sida av pungen och de senaste 10-15 minuterna 6-7 gånger om dagen. En sådan bild är inte särskilt typisk för ett sådant symptom. För korrekt diagnos bör ytterligare åtgärder vidtas: ultraljud, prostatasekretionsanalys, sperma-PCR på närvaro av infektion.

slutsats

Smärta i testiklarna med inflammation i prostatakörteln kan förekomma, eller kan vara frånvarande. Fråga inte panik om denna manifestation av sjukdomen. Det är nödvändigt att förstå att om ytterligare strukturer är involverade i processen, så är det ett behov av korrigering av huvuddelen av behandlingen av prostatit. I alla händelser, när sådana känslor inträffar, behöver du konsultera en läkare.

Smärta med prostatit

Smärta i prostatit är ett av de tidigaste tecknen på närvaron av inflammatoriska fenomen i prostatakörteln. Även detta symptom kan också kallas den vanligaste. Det förekommer i nästan 95% av fallen. Andra manifestationer - urineringstörning och erektil dysfunktion - visas senare, ibland kan de inte ens få känna sig förrän sjukdomen blir sämre. Smärta syndrom kan ha en annan karaktär, har olika styrka för varje man. Någon kommer att ha tillräckligt med att dricka en tablett för att bli av med dem, och för andra kommer jag att vara ineffektiva och narkotiska droger.

För att eliminera prostatit används olika tekniker, bland vilka första delen tas av medicinering. Hon är mest framgångsrik i att klara av smärtor, som inte kan tillfredsställas förses med förfaranden eller terapeutisk träning. Den andra kan allmänt förbjudas tills smärtan passerar. Mer detaljer om alla aspekter av detta symptom, liksom åtgärder för att bekämpa det i vår artikel.

De viktigaste symptomen på prostatit

Prostatit är en inflammatorisk sjukdom hos ett sådant könsorgan som prostata. Den ligger direkt under blåsan, och genom hennes vävnad passerar en liten del av urinvägarna. Prostatakörteln fungerar som en speciell hemlighet, som ingår i spermierna. Utan det kan spermatozoa inte upprätthålla sin livskraft och rörlighet under en längre tid, även den seminalvätska behåller sin förmåga att befrukta och skydda mot olika patogener. Det är därför med prostatit på grund av brott mot sekretionsprocessen, kan många män tjäna sig infertilitet.

Orsakerna till prostatainflammation är i de flesta fall stagnerande fenomen i det lilla bäckenet (stillastående prostatit) eller infektion i organs vävnader (bakteriell prostatit).

Oavsett vilken form av patologi som utvecklas i en representant för det starkare könet kommer smärtan att vara närvarande från början. Det kommer också att vara närvarande i både kroniska och akuta skeden. Deras skillnad består i intensiteten i manifestationen av symtom - i det andra fallet är de mycket starkare, mer uttalade. Smärtan i prostatit hos män kan uppstå på grund av ökad aktivitet eller total frånvaro av detta, under samlag, under urinering etc. Deras karaktär kan variera mycket - skarp, sömnad, tråkig, kort och långvarig.

Smärta syndrom och dess manifestationer

Låt oss överväga mer på vilka områden smärta smärtor brukar uppstå under inflammation i körteln. Oftast förekommer de i ett område intill själva kroppen - mellan anus och pungen, i perineum, ibland i skrotan eller anusen. Ibland sprids känslorna bortom ursprungsstället - i nedre delen av ryggen, könsorganen, ibland även i nedre extremiteterna. På grund av detta blir det svårare att diagnostisera utan grundlig analys, och det tar tid som kan ha spenderats på behandling.

Smärta i testiklar med prostatit uppträder vanligtvis med förvärring av sjukdomen, när prostata inte längre kan producera den erforderliga mängden utsöndring försämras spermiernas kvalitet och mikrovågor i testiklarna blir igensatta. Med utvecklingen av abscess (purulenta processer) blir smärtan mycket våldsam, skytte. När det känns smärta i nedre delen, prata om utvecklingen av en kronisk process. Det är ganska svårt att ta bort sådana syndrom, baksidan kan skada i flera månader.

Vissa män kan förvirra detta symptom med manifestationer av andra sjukdomar, till exempel radikulit. Skillnaden är emellertid att symptomen på smärta med prostatit uppträder när som helst på dagen och natten, med och utan motion, samtidigt kan njurarna, anus och ljummen vara sjuka. Deras buk gör vanligtvis ont under alla förhållanden, patientens obehag kan känna sig i viloläge. Men för att provocera intensifiering av smärtsamma känslor är det möjligt:

 • Sexarbete, utlösning
 • Långsiktigt avhållande från samlag
 • Allvarlig hypotermi
 • Dricker mycket alkohol, rökning
 • Stark fysisk aktivitet, stress

I anusen observeras smärta på grund av att prostatakörteln ökar i storlek och börjar trycka mot ändens vägg. Under avföring kan en man uppleva ytterligare obehag, särskilt om han lider av förstoppning. Att avlägsna en attack av smärta med prostatit kan använda medicinering eller fysioterapiprocedurer, svagare attacker är föremål för folkmedicinska lösningar. Det är inte värt att fatta beslut om valet av denna eller den här metoden, för Ändå kan smärtan orsakas och inte alls en prostatit.

Andra symptom

Förutom smärtssyndromet kan andra tecken indikera inflammation i prostatakörteln. Dessa inkluderar:

 1. Smärta när urin utsöndras, ibland tillsammans med snitt och bränning
 2. Känsla av ofullständig tömning av blåsan
 3. Svaghet av erektil funktion, sexuell lust
 4. Ökad temperatur
 5. Svaghet, inte överdriven trötthet

De kan inte vara närvarande i alla patienter, de flesta manifestationer uppträder vid akut stadium av sjukdomen. I kronisk form kan de inte vara närvarande för ett tag, för vilket en person kan tro att han har återhämtat sig. Men för att bli av med prostatit är det inte så lätt, ibland går det inte ut till slutet och sjukdomen ligger helt enkelt på remissionstiden, och någon provokerande faktor orsakar återigen dess förvärring. Behandling av prostatitvärk och andra symtom börjar med antagandet av lämpliga droger, och efter lindring av tillståndet kan andra metoder tillsättas. I de mest allvarliga fallen, när droger inte hjälper, byter de till radikala tekniker - kirurgiskt ingripande.

Orsaker till sjukdomen

Orsakerna till prostatit är ett ganska stort antal olika faktorer. Det är värt att notera att närvaron av vissa sjukdomar i det lilla bäckenet, människans ålder, hans intima liv spelar en viktig roll. Bedömaren av inflammation är:

 • Sedentär livsstil, stillasittande arbete
 • Förlängd avhållsamhet från samlag
 • Fel hormonell bakgrund
 • Obalanserad näring
 • Rökning och alkoholmissbruk
 • Skador, konsekvenser av verksamheten på lilla bäckenet
 • Konstant hypotermi
 • Kronisk förstoppning, etc.

Risken för sjukdomen inkluderar män som har inflammation eller infektionsfokus i de närliggande prostataorganen. Också ibland ger patogena mikroorganismer en ström av vätska (blod eller lymf) från kroppens mest avlägsna system, så det är viktigt att behandla varje infektion till slutet. Avlägsnandet av smärta med prostatit kan vara svårt i närvaro av patogena bakterier, tk. tills de helt försvinna kommer det inte att finnas något symptom. Stagnerande fenomen kan elimineras genom regelbunden träning, utan droger. Mer om detta nedan.

Möjliga konsekvenser

Innan du behandlar det faktum att lindra smärta vid förvärring av prostatit och hur man uppnår fullständig försumlighet av sjukdomen är det värt att överväga vad som leder till att behandlingen avvisas eller ignoreras. En av de enklaste konsekvenserna är utvecklingen av samtidiga patologier - uretrit, vesikulit, collikulit. Från dem kan du bli av med exakt samma mediciner som från prostatit, men med utseendet av cancer eller prostata adenom kan det krävas ytterligare ansträngningar. Också ofta utan tidlig behandling uppstår:

 1. Abscess i prostata (purulenta formationer, det innehåll som kan bryta in i blodet vid rupturen, orsaka sepsis och därefter ett dödligt utfall)
 2. Stenar i prostata (orsakar mycket svår smärta, ganska svårt att ta bort)
 3. Impotens (erektilfunktionen justeras först efter körningens återupptagning)
 4. Infertilitet (härdbar, endast krävs det för att minska den lokala temperaturen och återställa processen för att producera seminalvätskan - utan dessa två processer kommer spermierna inte att återfå sin förmåga att befruktas)

Bland komplikationerna av prostatit, ibland akut urinretention, utveckling av cystor i prostata.

Metoder för behandling av sjukdom

För att ta bort smärtsyndromet erbjuder läkare patienter allmän eller lokalanestetik, samt läkemedel som har en analgetisk effekt som ett tillägg (NSAID, antispasmodik). Han vet exakt hur man lindrar smärtan med prostatit, bara läkaren, så han borde bara lita på valet av mediciner och terapeutiska förfaranden. Dessutom kan han råda dig att ta varma bad, förbereda folkmedicin, göra massage hemma. Vilka tabletter hjälper dig att hantera smärtan?

 • NSAID. Nonsteroidala antiinflammatoriska läkemedel, vars huvuduppgift är att minska fokusen på inflammation, men som ytterligare funktioner, minskning av smärta och lokal temperatur
 • Antibiotika. Avsett för förstörelsen av patogen mikroflora, men med dess reduktion, smärtan som orsakas av dem
 • Analgetika. Ge den snabbaste effekten bland alla dessa grupper, för direkt påverka receptorerna i organen. Samtidigt kan de inte bli av med prostatit, tk. eliminera bara hans symptom
 • Muskelavslappnande medel. Utnämns för att underlätta frisättning av urin, vilket också kan orsaka smärta

En populär representant för NSAID kan kallas diklofenak. Det produceras i form av en lösning av injektioner och tabletter, geler, men med prostatit används endast den andra arten. Injektionen kan göras om patienten behöver ett mycket snabbt avlägsnande av inflammationen. Läkemedlet är ganska starkt, så det har många kontraindikationer och biverkningar. Vid stora doser får patienten inte köra eller arbeta med komplexa mekanismer för att dricka alkohol.

Antibiotika har många effektiva medel eftersom Var och en av de farmakologiska grupperna klarar sig bättre med sina patogener. Användningen kan vara aminoglykosider, penicilliner, fluorokinoloner, tetracykliner, makrolider eller cefalosporiner. De tas i 5-14 dagar, varefter en analys utförs för att kontrollera förekomsten av en smärtsam mikroflora i prostata vävnaderna. Om parasiterna fortfarande finns finns en annan behandlingskurs utförs eller mer effektiva antibakteriella medel förskrivs (men fler oönskade reaktioner kan förväntas från dem).

Analgetika presenteras vanligtvis av tabletter eller rektala suppositorier. Oftast ordineras Analgin, Novokain, Nimesil, ibland No-Shpu (spasmolytisk), Ibuprofen (NSAID). Effekten av att använda dem är inte den längsta, så du måste ta pillret flera gånger om dagen, om smärtan är väldigt stark.

Dessutom bör det noteras att vitaminkomplex, växtpreparat, alfa-adrenoblocker kan förbättra patientens tillstånd.

Med prostatit hos män kan borttagning av smärta eller annat symptom ta några timmar och några dagar. Om drogerna inte är färdiga kan fysioterapin förbättra deras effektivitet. Detta är magnetisk och laserterapi, akupunktur, prostata massage. Var och en av dem har egna kontraindikationer, vilket måste läsas i förväg. De utförs alla på sjukhuset, bara massage kan utföras hemma, om du passerar särskild träning.

Folkmekanismer har inte så hög effektivitet som syntetiska läkemedel, men de kan vara till nytta. De smida ämnesomsättningen och förbättrar blodcirkulationen (den accelererar vävnadsregenerering) underlätta utflödet av urin (minskar obehag vid urinering), höja potensen. För att påskynda återhämtningsprocessen är det nödvändigt att öka fysisk aktivitet, att vägra skadlig mat och dåliga vanor. Hjälp kan undvika stress och starka känslomässiga upplevelser, god vila och sömn.

Betydande symptom: smärta i testiklarna med prostatit och patologi, som det kan signalera

Kronisk prostatit upptar en signifikant andel i strukturen av urologisk patologi.

Upp till 35% av unga och medelålders män söker medicinsk hjälp för denna sjukdom.

Klinisk bild av tillståndet är smärta och dysursymptom, problem i den sexuella sfären. Ett signifikant antal patienter noterar närvaron av smärta i testiklar hos män med prostatit.

Anatomisk förklaring

Förekomsten av prostatakörteln är en av de sexuella skillnaderna mellan urin och reproduktionssystem. Orgelet täcker den övre delen av urinröret.

När muskelfibrerna i prostata-kontraktet överlappar urinröret med samtidig frisättning av fröet. Parenkymal prostata testade två ductus ejaculatorius, vilka är förlängningar av kanaler nadyaichkovyh bihang (ductus epididymidis).

Struktur av det manliga genitourära systemet

Funktioner av införlivandet av de anatomiska strukturerna i det manliga genitourära systemet orsakar en möjlig övergång av inflammation från prostatakörteln till andra organ.

Smärta sensioner med prostatit lokaliseras i pubic regionen, inguinal zon, perineum. Ofta ges smärta åt pungen, lårets inre yta. Sensioner kan vara permanenta eller periodiskt förekomma, har varierande intensitet och färg (trubbig, sprickbildning, spastisk, pulserande).

Smärtsyndromets art

Det finns flera orsakssamband, förståelse som hjälper till att svara på frågan, varför prostatit påverkas av testiklarna:

 • direkt aggressiv verkan hos det infektiösa medlet följt av inflammation;
 • brott mot det fysiologiska utflödet av den seminal prostatiska utsöndringen;
 • trauma till scrotalområdet;
 • Stagnation av blod med varicocele;
 • reflekterad smärta.

En tillräcklig andel patienter med en urologisk profil beklagar att det är skadat efter massagen av prostata testiklar eller samlag. Denna symptomatologi är förknippad med att casta en hemlighet mot sin normala passage med en kontraktion av prostata. Ökat tryck i vas deferens och appendix av testiklar provar smärtsamma förnimmelser.

Utseendet av smärta hos män, känslan av tyngd och värk i testiklarna med prostatit kan vara ett tecken på utvecklingen av epididymit och epididymoorkit. Sjukdomen mot bakgrund av inflammation i prostatakörteln blir sekundär på grund av smittspridningen på testikelvävnaden och deras bilagor.

Diagnos av sjukdomen och uteslutning av andra orsaker

Förekomsten av dysuri, smärtsamma förnimmelser i perineum och inguinalområdet samt avvikelser i den intima sfären är skäl för att tilltala urologen.

Patienten samplas för blod, urin och prostatisk sekret. Obligatorisk ultraljud av prostatakörteln.

Om prostata ömma testiklar, patient obligatoriskt genomföra ytterligare studier för att verifiera diagnos, utesluta / bekräfta grundläggande patologi fortplantningsorganen.

Med smärta i pungen:

 • palpering av testiklar;
 • diaphanoscope;
 • ultraljudsundersökning av testiklar och bilagor;
 • Studie av ejakulatsammansättning för att identifiera mikrobiella enheter.

Kan testikeln, som är associerad med en annan patologi, påverkas med prostatit?

Prostatit är rädd för denna agent, som eld!

Du behöver bara ansöka.

Sjukdomar kan utvecklas sekundärt till prostatit eller ur kommunikation med sistnämnda:

 • epididymit. Inflammation av epididymis är ofta en sekundär infektionsskada i samband med uretrit, prostatit, vesikulit. Det uppträder med akut smärta i pungen, en ökning i testikeln, en ökning av kroppstemperaturen i den akuta fasen till 38-39 ° C. Svaghet, letargi, huvudvärk noteras. Huden över inflammerad appendage är jämn, röd. När processen förkortas finns det en inhomogen komprimering av det drabbade organet, palpation orsakar ömhet. En långvarig kurs av bilateral epididymit kan leda till infertilitet på grund av en signifikant minskning av patienten av vas deferenserna. Undersökningen omfattar undersökning, samling av anamnese, undersökning av analyskomplexet och resultatet av ultraljud.
 • hydrocele. Patologi utvecklas när det finns ett överskott av vätska mellan arken i en av testikelskalorna. Patienterna uppmärksammar ökningen i organet. Utbildning är smärtfri, slät, elastisk, kan komplicera urinering och störa normalt sexuellt liv. Det är ganska lätt att diagnostisera när du ser en läkare. För att bekräfta hydrocelen utförs diaphanoskopi av testiklarna och ultraljudet;
 • orkit. Inflammation av testikeln är av liknande art med epididymit. Det visar klassiska tecken på lokal inflammation: rodnad, svullnad, ömhet på sidan av lesionen. Vid akut behandling uttrycks förgiftning (svaghet, temperaturökning) hos patienter. Om sjukdomen inte botas länge, passerar inflammationen i kronisk form. Det enda tecknet på orchitis i detta fall är en viss ömhet i testikeln från beröringen. Vid förvärring av kronisk patologi uppträder smärta när man går,
 • varikocele. Olika grader av ångutvidgning av spermatkabeln ger obehagliga känslor från obehag efter fysisk ansträngning till ömhet på den del av skrotet i vila. Närvaron av varicocele anses vara en av de sannolika orsakerna till autoimmun involvering av testiklar, infertilitet. Diagnos av sjukdomen möjliggör klassiska metoder för klinisk undersökning, utförande av test med töjning, ultraljud samt dopplerfartyg;
 • testikelvridning. Villkoren hör till gruppen av akut patologi. Torsion manifesteras kraftigt uppstått smärta i pungen utstrålar in i inguinal och pubic områden. Svårt smärt syndrom kan framkalla kräkningar. Ibland finns det en försening i urinering. Några timmar från patologins manifestation stiger temperaturen. Lokalt bestäms en längsgående eller tvärgående testikulär fluke ofta. För att verifiera diagnosen är vaskulär doppler av särskilt värde, vilket avslöjar en överträdelse av blodflödet i pungen. Nödbehandling är nödvändig;
 • skrotskada. Att slå eller klämma i testiklarna är alltid smärtsamt. Konsekvenserna av skador beror ofta på styrkan och tiden för faktorens inverkan. Patienterna har en tydlig association av smärta med trauma mot skrotorganen. Att utesluta hematom är prestanda för ultraljud och diaphanoskopi. Det är möjligt att utföra MR och lokal dopplerografi av fartyg;
 • inguinal och scrotal brok. Ett utbrott avslöjas, vilket inte kan störa patienten på något sätt. Vid överträdelse finns det en skarp ömhet. Diagnos utförs av en kirurg, i tvivelaktiga fall används en ultraljudsteknik;
 • cyst av spermatiska sladd. Ibland uppstår bildandet av tråkig, konstant smärta hos testiklarna. Bekräfta närvaron av en cyste hjälper scrotal ultraljud.

Hur bli av med smärta?

Basen av behandlingen är den maximala möjliga elimineringen av den bakomliggande orsaken. Vid avslöjande av kirurgisk patologi (bråck, torsion av testikeln, varico- och hydrocele) utförs lämpliga manipuleringar eller kirurgiska ingrepp.

Anslutning mot bakgrund av prostatit av infektiös lesion av testiklar, deras bilagor är en indikation på uppträdandet av antibakteriell terapi. Behandling av inflammatoriska processer i prostatakörteln med tillfredsställande dynamik ökar passagen av seminal och prostatavätska, vilket i sin tur bidrar till en reduktion i tryck vas sätt.

Relaterade videoklipp

Varför skadar prostatit ägg? Svar i videon:

Utseendet av smärta i pungen kan vara ett symptom på prostatit och andra sjukdomar i könsorganet. Korrekt, snabb diagnos bestäms av den ytterligare kvaliteten på behandlingen och prognosen för sjukdomen. Utseendet av smärtsamma känslor hos testiklarna bör vara orsaken till att en specialist kontaktas.

 • Eliminerar orsakerna till cirkulationsstörningar
 • Försvinner försiktigt inflammation inom 10 minuter efter att ha tagits

Lokalisering av smärta i prostatit hos män, naturen och sätten att ta bort dem

Om du frågar män där det gör ont med prostatit, få ett tungt svar - överallt! Detta är sanningen, med tanke på att smärtan av prostatit ofta diffusa till sin karaktär, och att veta egenskaperna hos män "die" vid minsta obehag i sina älskade kroppar.

Att vara sjuk med en inflammatorisk process i prostatakörteln är alltid det vanligaste symptomet, i undersökningen förekommer det i 97% av fallen. En man självständigt hemma kan förstå att det finns ett visst problem i bäckenregionen, som måste behandlas. Förutom de omfattande symtomen som är karakteristiska för prostatit, finns det smärta - det försämrar livskvaliteten, sömnen, stör arbetet och orsakar enorm obehag.

Det är ledsen och det spricker, men jag är inte inaktiverad

Innan symptomen avlägsnas med akut eller kronisk prostatit är det viktigt att förstå varför detta inträffar. För prostatit kännetecknas av smärta med diffus lokalisering, när obehag upplevs i sidan, och i anus, kan vara i höger testikel eller båda testiklarna på samma gång, också en öm nedre delen av magen eller nedre delen av ryggen.

Vilka är de vanligaste smärtor som är förknippade med inflammation i prostata:

 • Skarp, sömnad.
 • Kortsiktig, men repetitiv.
 • Aching, utmattande och långvarig.

Vid akut prostatit känns män ofta skarpa, sömnadssmärtor, kortvariga och plötsliga. Smärta i kronisk prostatit är permanent, de är värre, utmattande, intensifierar under samlag eller fysisk ansträngning, ibland ger sig till testikeln (en eller båda).

Möjliga variationer

Innan man lägger anestetiska ljus för prostatit eller andra former av medicinering, bestämmer en anamist typ av sjukdom. Detta kan göras på grundval av typiska symptom, liksom arten av manifestationen av smärta:

 1. Den akuta formen. Underlivet, starkt obehag och brännande känsla under urinering, i sidan, ibland i perineum eller ryggvärk. Vid rektal undersökning ökar symtomen.
 2. Kronisk form. Det finns obehag i perineum, smärta inte stark, men värkande, ger till underlivet, i anus och testiklar, till sakrummet. Rektalsundersökning är tolerabel, efter undersökningen kan det finnas dragningsförnimmelser i ljummen och rygg.
 3. Syndrom av kronisk bäckensmärta. Den inflammatoriska processen i prostatakörteln är mycket vanligare än de två första typerna av prostatit hos män. Distinguishing Symptom: Närvaron av lång, från 3 månader eller mer, smärta, men när det undersöks finns det en fullständig frånvaro av bakteriell infektion i urinen, ejaculat eller prostatsekretion.

Specifik smärta i prostatit uppträder ofta hos män med en kronisk form av sjukdomen under perioden för dess exacerbation. Periodiskt återkommande symtom, varje gång "vridning" alltmer starkt, gör en envis patient äntligen till en klinik där läkaren diagnostiserar en försummad form av prostatit.

Smärta i testikeln när palpation kan vara ett symptom på olika sjukdomar, inklusive prostatit.

Lätt smärta i prostatakörteln eller testiklarna är oftast beskärs man ensam, i kursen är den första tillgängliga under armen starkaste smärtstillande medel, 'igensättning' karakteristiska symptom på kort sikt. Ibland litar han på sin hälsa med drogerna som uppfanns av munkar, forskare från himlen och andra som dem. Huruvida det kan hjälpa och vilket av dem kommer att ta bort smärta hos män på höger sida, i anus, testiklar eller om det finns ett bäckensmärksyndrom är en kontroversiell fråga.

Varför finns det smärtor av olika lokaliseringar, ibland långt ifrån prostatakörtelorganen? Experter förklarar detta faktum genom att all smärta av prostatit är utstrålar karaktär, inte skadar sig organ, som ligger på höger sida, och nervändar som dras till honom av en inflammerad prostata. Prostata i sig kan inte vara sjuk, det är ett organ som saknar nervändar, även om nerverna rör sig genom det, går till organen i genitourinary systemet.

Dessutom förklaras smärtan associerad med prostatit av närvaron av den inflammatoriska processen, när det inre skiktet av celler exfolieras blandas med leukocyter bildar detta ämne stopp i kanalerna. I sin tur pressar de blodkärlen och det finns ett påtagligt obehag.

Vid varje punkt lite

När en man börjar värka i sin högra sida, anus, vilket i nedre delen av buken, lokaliserad i den högra testikel (eller båda testiklarna) eller bäckensmärta syndrom är närvarande, han lider bara en tanke - vad piller är effektiva och hjälpa till att lindra smärtan igen. Snabba åtgärder de smärtstillande medel, men deras ständiga mottagning är inte motiverat - "scoring" ett symptom, män förvärra inflammation i prostatakörteln, och varje efterföljande exacerbation kommer att bli starkare än någonsin.

Vad gör ont i män med inflammation i prostatakörteln, vi kommer att överväga de mest karakteristiska klagomålen.

Smärtan är skarp, kan vara kortlivad, men det generella obehaget kan vara värkande och långvarigt. Genom förvirrande symtom sväljer män tabletterna från radikulit, vilket påverkar behandlingen av tidpunkten betydligt. Symtomen indikerar att inflammationen lämnade prostatakörteln och passerade till nervändarna i regionen av sakrala och ländryggen. Uttrycket av sjukdomen indikerar kronisk prostatit eller prostata adenom.

Ryggsmärta talar ofta inte om osteokondros, utan om prostatit.

 • Underlivet (ljummen)

När obehaget berör underlivet eller är lokaliserat i testikeln (testiklarna) kan läkaren lägga en entydig diagnos - den inflammatoriska processen i prostata. Ödem i prostata och blockering av kanalerna framkallar skarpa smärtsamma blinkningar, belyser underlivet och strömmar smidigt in i den värkande smärtan i testiklarna.

Risken för lokalisering av smärta på denna plats är uppenbart - ett symptom kan indikera problem med lever, njurar. Möjlig blindtarmsinflammation, kränkningar av urinflödet, blåsflöde och inflammation. Under buken i höger sida indikerar tecken på smärta en akut form av inflammation i prostatakörteln. Under alla omständigheter ska du inte försöka ta bort obehag själv och dricka allt i en radpiller. Vid akut sjukdom kommer en akut attack att tas bort med hjälp av injektioner, suppositorier eller pulver.

Smärta sensioner i anus (ibland ger i testiklarna) ger mannen en massa problem inte bara med rörelse och enkel upptäckt på "femte punkten", men också med avföringens skull. Smärtan kan vara värkande, skjuta, brinna - ta av det oftare med hjälp av anestetiska ljus.

Huvudet är anatomiskt placerad vid den andra änden av kroppen av en man, och det verkar som de har gemensamt är ingenting annat än ett nätverk av nervändar flyttar konsekvent från en kropp till en annan, och smärtan av inflammation i prostatan kan "bump" i huvudet. Huvudvärk med den inflammatoriska processen i prostatakörteln är ett klassiskt symptom, med smärtstillande medel och viloperioder effektiva.

Vad kan jag ta från mediciner?

Som anestetik för prostatit använder läkemedel som lindrar obehag, men det är bättre att använda antispasmodik, och inte smärtstillande medel. Passar perfekt No-shpa, Papaverin, Platyfilin.

Vilka droger kommer att vara mest effektiva - i varje fall bestämmer läkaren, det rekommenderas inte att svälja smärtstillande medel ensamma, det här är inte en fullständig behandling, men tar bara bort symptomen som förvärrar mannen. Smärtstillande medel hjälper till att lindra obehag, om det finns ett bäckensmärtssyndrom, det finns smärta i rätt hypokondrium eller i underlivet.

Indometacin tar bort inflammation och bedövar. När prostatit används i form av ljus.

De flesta män upprepar det klassiska misstaget - svälja smärtstillande medel och gå inte till doktorn. Som ett resultat blir sjukdomen från den akuta formen kronisk, periodiskt avskräckande med exacerbationer, som ständigt kräver en dos av nya smärtstillande medel.

Oral administrering är effektiv, men det lindrar ibland smärta i en kort stund, med användning av mikroclyster eller rektala suppositorier som föredras för prostatit. I kronisk form rekommenderas analgetika baserade på ibuprofen.

Tabell 1. Lista över läkemedel som är effektiva mot smärta i inflammation i prostatakörteln.

Vad ska man göra om man har smärta i testiklarna med prostatit

Många män i åldern 20-50 år är oroliga för prostatakörteln. Ofta diagnostiserar en läkare hennes inflammation (prostatit). Det här är en väldigt lättsjuk sjukdom. I de första stadierna märker inte patienten symptomen, och när scenen är avancerad, lider kroppen irreparabel skada.

Ett ganska vanligt fenomen med inflammation i prostatakörteln hos män är smärtsamt obehag i testiklarna. Specificiteten av detta problem ger ett stort besvär för patienten.

Oftast ignorerar patienten dessa symtom i motsats till en plundring av stora problem, såsom urinering (urination), erektil dysfunktion, hög feber, obehag i skrotan.

Smärta i ljummen

Patienterna är medvetna om sin prostatit, men de förstår inte varför smärtan påverkar testiklarna i testiklarna (testiklar). Teoretiskt sett finns ingen inflammation i pungen.

Och allt förklaras helt enkelt. Prostatakörteln, som alla mänskliga organ, är omslagen i ett neuralt nätverk kopplat till alla intilliggande strukturer. Detta orsakar bestrålning av smärta från det patologiska området till friska områden.

Men testiklarna är inte det enda området där smärta kan lokaliseras.

 • inguinalområde
 • pubic område;
 • ländryggsavdelningen;
 • mage;
 • gren;
 • rektum;
 • muskel;
 • mage.

Den nära kopplingen mellan bäckenorganen leder till att om en av dem är skadad, kommer de andra att känna det.

Vad är arten av smärta?

Olika smärtor klassificeras enligt flera indikatorer:

 • av naturen;
 • lokalisering;
 • på bestrålning
 • relaterade till biverkningar
 • av intensitet
 • med varaktighet.

Om inflammation i prostata, kan en mängd smärta störa patienten både i den akuta fasen och när den kroniska fasen försummas.

I akut prostata upplever män följande symtom:

 • skärande eller genomborrande obehag
 • lokalisering i ett testikel med en tydlig punkt av aktiv intensitet av smärta sensationer;
 • Det finns ingen smärta migrering till andra strukturer (exklusive perinealregionen, där orsaken till obehag ligger);
 • spontan förekomst, utan hänvisning till urinering och avföring
 • stark pulsation;
 • varje 1-2 timmar, episodiska anfall som varar 3-5 minuter om du inte tar antiflogistiska och bedövningsmedel.

Den kroniska formen karakteriseras av följande symtom:

 • värk eller obehag
 • blandad täckning av hela pungen utan en klar separation;
 • ofta märkt "vandrande" av smärta i pubic och inguinalområdet;
 • obehag inträffar efter samlag, urinering, ejakulation eller erotisk stimulering (erektion);
 • en svag intensitet, på grund av vilka patienter föredrar att ignorera de smärtsamma förnimmelserna, utan att ta medicinering;
 • Smärtsamma attacker varar i 2-3 timmar och beror på behandlingsförloppet.

Baserat på allt ovan kan man dra slutsatsen att parametrarna av känslor i ljummen (testiklarna - ca) hos män med prostatit skiljer sig avsevärt och bestäms av sjukdomsfasen: akut eller kronisk. Även om det är viktigt att förstå att koncentrationen av obehag i smärtan i pungen inte alltid diagnostiseras med prostatit, men bara visar engagemanget i patologin hos de omgivande strukturerna kring körteln.

I praktiken visar smärta hos män i testiklarna de allvarliga framstegen av inflammation i prostata. Infektion förekommer i alla organ i det lilla bäckenet.

Karaktäristiska särdrag av smärta i inflammation i prostata

De smärtor som uppstår i testiklarna hos män säger inte bara om den patogena processen i prostata, eftersom det finns många andra åkommor som orsakar liknande symtom. Det är extremt viktigt att diagnostisera sjukdomen i ett tidigt skede för att bestämma källan till problemet.

Sällan kan smärta i testiklarna provocera:

 • infektionssjukdomar som överförs under kön
 • olika skador
 • patologi som hotar infertilitet hos män - testikel torsion; i detta fall är brådskande sjukhusvård och kirurgiskt ingripande av kirurgen brådskande nödvändig för att undvika komplikationer;
 • inflammation i testisens bilagor (epididymit);
 • inflammation i testis (orchitis);
 • åderbråck, som orsakar den lobate (giddy) plexus av testikeln - varicocele, liksom cystor i framkallningsorganen.

Denna lista är ganska stor, för vilken en adekvat diagnos av smärtkällan i ljummen hjälper till att undvika problem senare.

Det är viktigt att känna vissa egenskaper hos detta symptom vid prostatit hos män, diagnostiseras extremt sällan, men hjälper urologen att korrekt etablera sjukdomen. I praktiken finns det fall av lokalisering av smärta i rätt testikel och dess svullnad. Det är visuellt märkbart att det ligger över grannen med ca 2-3 cm.

Episodiskt är det en migration av obehagliga känslor till vänster testikel eller hela ljummen 6-7 gånger om dagen (varaktighet - 10-15 min). Men en sådan typ av symptom är inte typiskt, därför ska läkaren tillgripa ytterligare diagnostiska tekniker. Detta innefattar ultraljud (ultraljud), analys av sekretionen av körteln, PCR av seminalvätska för infektion.

Smärtan i testiklarna hos män sker inte alltid med prostatit. Panik rädd för en sådan obehaglig förlopp av sjukdomen är inte värt det. En kvalificerad urolog förstår att med involvering av intilliggande strukturer i processen med inflammation i prostata är det viktigt att korrigera den föreskrivna behandlingen. Men det är viktigt att komma ihåg att när det uppstår smärta, behöver du rådgöra med din läkare.

Orsaker till smärta obehag

Oftast är män med prostatainflammation oroade för smärta i testiklarna. Denna kropp är ansvarig för produktionen av seminalvätska och hormoner, liksom för det övergripande fysiska tillståndet. Det här är ett mycket smärtsamt område, för vilket något obehag har en negativ inverkan på hälsan. Patienten kan också känna sig illamående och slöhet, irritation ökar.

Med prostatit är i första hand inflammation mottaglig för påsar som utsöndrar körtelns utsöndring. Från deras väggar exfolierar epitelets cellulära skikt. Dessa partiklar tränger in i kirtlens hemlighet och täppa till utsöndringskanalerna. I påsar bildas foci av den inflammatoriska processen, vilket leder till en kränkning av dess funktion och till och med döden.

Utvecklingen av sjukdomen kan uppträda på ett dolt sätt tills prostatit manifesterar sig. Vanligtvis börjar smärtan att störa mannen i mitten av sjukdomsutvecklingen.

Manifestationer av smärta

Utvecklingen av prostatit kommer att leda till skarpa anfall av obehag i smärtan. Mjuk eller akut smärta kan påverka närliggande strukturer. Det finns negativa känslor i testiklarna.

Akut prostatit uppträder med ett karakteristiskt smärtssyndrom. Det finns en spontan händelse, men det blir snabbt lättare. Den kroniska formen av sjukdomen åtföljs inte av så stor smärta och periodisk förekomst. Om en man vänder sig till en urolog med akut smärta i testiklarna, perineum och skrot, är den första diagnosen prostatit.

Om du inte tar tid att behandla sjukdomen, kommer den fortsatta utvecklingen av prostatit att påverka hela genitourinära systemet och senare påverka många system av människokroppen. Smärtsamt obehag i pungen, reflekterat på testiklarna, kan uppstå vid urinering. Med inflammation i prostatakörteln ökar dess storlek och urinrörelsen i urinröret blir svårare. På grund av vad efter urinering finns det en känsla av ofullständig tömning.

Åtgärder för smärta i testiklar

En man måste nödvändigtvis konsultera en medicinsk specialist för långvarig smärta i testiklarna. Och särskilt med försämringen av det allmänna välbefinnandet. Hjälp en urolog eller andrologist. Ett tidigt samråd hjälper till att undvika problem i sexuellt liv.

diagnostik

Läkaren, baserat på patientens ord, föreslår inflammation i prostata. För att bekräfta det behöver du diagnostiska metoder. Vid smärta i testiklarna kan en allmänläkare utse en MR och en biopsi med en allmän analys av blod och urin, analys av seminalvätska, ultraljud i inguinalområdet (scrotum).

Bekämpa manifestationen av smärta

I händelse av obehagliga känslor tänker män på hur de kan elimineras. Optimal passformmassage, medicinering eller ett varmt bad.

Vid akuta attacker är samma procedurer användbara. Men avlägsnandet av generella symptom kommer inte att stoppa utvecklingen av sjukdomen. Det är därför som det är nödvändigt att hantera den underliggande sjukdomen, inte dess manifestationer.

Behovet av behandling

Om du inte tar tid att behandla prostatit i tid, måste du senare hantera dess komplikationer. Urineringstörning är inte det största problemet. Den största faran är purulent inflammation och feber. Den försummade formen av prostatit leder nödvändigtvis till problem i sängen.