Huvud
Förebyggande

Vad indikerar smärta efter utlösning?

Ejaculation är slutpunkten för samlag. I vissa fall kan ett normalt fysiologiskt fenomen åtföljas av intensiv smärta. Detta är ett alarmerande tecken som tyder på allvarliga patologiska processer i bäckenområdet.

Detta är farligt, inte bara för fysisk hälsa, men också för patientens psykologiska tillstånd. Om smärtan är intensiv är det möjligt att bilda en bestående psykogen impotens: en konditionerad reflex utvecklas och sexuell handling är förknippad med obehag. Det är därför det är så viktigt att förstå problemet i god tid.

Patologiska orsaker

Faktorer som orsakar smärta efter utlösning är alltid patologiska. Bland de mest troliga sjukdomarna är:

 1. Blåsor. Inflammation av seminala vesiklar. Dessa anatomiska strukturer är ansvariga för utnyttjandet av seminalvätska och normal ejakulation. Inflammatoriska sjukdomar av seminala vesiklar åtföljs av smärta efter utlösning hos män.
 2. Orkit. Inflammatorisk lesion av testikulära strukturer. Detta är en vanlig och extremt farlig patologi. Som ett resultat av processen är suppurering av testiklar möjlig. I detta fall finns inga alternativ till orchiektomi (total borttagning av testikeln). Identifiera illamående är inte så enkelt. Det åtföljs av ospecificerade symptom, som smärta i ljummen, med ejakulation, fysisk aktivitet, testikelns hyperemi och skrot, edematösa anatomiska strukturer.
 3. Epididymit. Inflammation av epididymis. "På ögat" för att skilja epididymit från orchitis är omöjligt.
 4. Testikulär torsion.

I alla tre fall som beskrivits ovan observeras smärta efter ejakulation i testiklarna.

 • Prostatit. Den vanligaste orsaken. I motsats till den populära troen att endast äldre patienter lider, så är det inte så. Prostatit förekommer hos ungdomar, och de senaste åren, oftare. Bortsett från det faktum att efter utlösning ont prostata (subjektivt det känns obehag i anus, i skrevet, penis), påpekade problemen med urinering (trög ström, processavbrott, ofta falska önskningar, kramper vid urinering), omöjligheten en helt normal sexuell samlag;
 • Hyperplasi av prostata. Det var tidigare känt som prostata adenom. På externa manifestationer liknar den prostatit, men den fortsätter mindre aggressivt i de tidiga stadierna. Symtomatiska uppstår inte samtidigt, men under en lång period (de första åren finns inga symptom alls);
 • Sjukdomar överförs sexuellt;

Patognomonsymptom, enligt vilka du kan skilja en sjukdom från en annan, existerar inte. Eftersom det finns vissa diagnostiska problem.

Funktioner vid undersökning av patienter

När de första tecknen på ångest framträder, måste du kontakta en urolog eller andrologist. Vid den primära mottagningen är patientens uppgift att berätta så mycket som möjligt om sina klagomål. Därefter samlar läkaren anamnese (ta reda på vilka sjukdomar patienten har upplevt under livet). I slutet av undersökningen tillgodoser specialisterna en visuell bedömning av skrotans yttre könsorganer och palpation.

Redan i detta skede kan du identifiera testikens patologi. Av stor betydelse är sådana egenskaper som: testikel densitet, deras storlek, konsistens, närvaro / frånvaro av nodalformationer. Med syftet med intern avgränsning av patologier, den så kallade. Pren symptom. Kärnan i det funktionella testet är som följer. När testikeln är upphöjd kan smärtan fortsätta, eller det kan avta. Om det finns en sekund - ett positivt symptom, då är det med stor sannolikhet en fråga om torsion.

Orsaker till smärta efter semination och hur en man blir av med obehagliga känslor

Vi borde vara tacksamma för naturen för att uppleva smärta. Trots allt, några smärtsamma känslor - det här är signalen SOS, som ger kroppen en begäran att vidta åtgärder och börja behandlingen. Om vi ​​inte kände det här obehaget, skulle vi inte veta om faran. Idag ska vi prata om varför några män upplever smärta med ejakulation eller smärta efter seminering. Vi kommer också att berätta vilka åtgärder som ska vidtas när denna typ av obehag uppstår.

Vad är de smärtsamma känslorna förknippade med?

Låt oss överväga de främsta orsakerna till smärta under seminering.

 • Sexuellt överförda infektioner (STI)

Om, efter urinering, perinen gör ont eller smärta inträffar vid utlösning, är den vanligaste varianten infektioner som överförs från partnern genom sexuell kontakt. Gonorré, klamydia, ureaplasmosis, genital herpes och andra infektiösa patogener påverkar urinröret, prostata, testikel, urinblåsa, en testikel, eller hela pungen. Som ett resultat kan inflammatoriska sjukdomar av infektiös natur förekomma - uretrit, prostatit, cystit, etc.

Sådana infektionssjukdomar under en längre tid är dolda, ljusa symptom uppträder endast i ett försummat stadium. Till exempel, med förvärring finns det smärtor vid utlösning - de uppstår vid tidpunkten för seminering och varar ytterligare tre till fem minuter efter avslutad coitus. Smärtsam utlösning är akut spasmodisk, det kan också åtföljas av brännande och klåda i underlivet (penis och punk speciellt lider). Samma känslor som en man upplever i urinprocessen. Och ofta finns det ytterligare tecken på infektion - intermittent urinering, urladdning av purulenta lesioner från penis.

 • Inflammation av prepuce

Nästa anledning till att det finns smärtsam utlösning, - en mans kött inflammeras. Denna sjukdom kallas balanit eller balanoposthit. Med ejakulation kommer smärtan i det här fallet att vara av dragande natur men tydligt lokaliserad (endast i penis, i perineum och i underlivet kommer det ingen smärta).

Obehag förekommer i början av samlag och ökar med inriktningen av seminering. Andra symtom på dessa sjukdomar är överdriven rodnad i huden, svår svullnad i förhuden, överkänslighet hos denna del av kroppen, utseendet av sår, sprickor, blödande sår på huvudet.

En man kan uppleva smärta vid utlösning, när han har inflammation i prepuce.

 • prostatit

Förekomsten av smärta under och efter utlösning är ett karakteristiskt tecken på prostatit av någon form. Anledningen är den växande inflammationen i prostatakörteln, som pressar på nervreceptorerna och orsakar smärta vid urinering, under och efter utlösning.

För perioden av exacerbation av prostatit kännetecknas av plötslig och ganska allvarlig smärta i prostata och perineum. Smärtan är inte lokaliserad, men vanlig - skönhet, testiklar, penis kan skada, eller ens ge i nedre delen av ryggen. I det kroniska skedet blir manifestationerna av denna sjukdom mindre levande - smärtan blir mer toleranta, inte akuta men drar.

 • Vesikulit, uretrit, epididymit

På grund av vesikulit och urinritning av vilken typ som helst (infektiös eller icke-infektiös) uppträder smärta vid utlösning i hälften av fallen. I regel manifesteras detta symptom i senare skeden av dessa sjukdomar. För dessa sjukdomar kännetecknas av utvecklingen av inflammation i urinrörets vävnader, blir det extremt känsligt för olika slags effekter. På grund av kontakten hos sperma med urinrörets vägg upplever mannen obehag vid erektion och seminering.

En annan liknande morfologi och symptomatisk sjukdom är epididymit. I processen med denna sjukdom är epididymis inflammerad (ägget, höger eller vänster, lider oftare, och båda testiklarna är sämre sällan). Ett ytterligare symptom: det finns problem med den faktiska seminationen - vissa sexuella handlingar uppstår utan utveckling av spermier.

 • Traumatisk skada på könsorganen

Det händer att på grund av alltför intensivt "aggressivt" kön förekommer skador på förhuden. Detta kan orsaka smärta vid utlösning och efter det. Naturen av sådan smärta kan vara annorlunda (beroende på tårans styrka) - en man kan känna sig som en ljuva nypa eller brinnande och skarp, stabbande smärta. Efter samlag på de skadade könsorganen kan du märka inflammation, svullnad, ett öppet blödande sår.

Smärta från utlösning kan ske med traumatiska skador på könsorganen.

 • Avbrutet samlag

Experter rekommenderar starkt inte en sådan metod för att förhindra oönskade graviditeter, som avbryter samlag. Han kan orsaka många sjukdomar, varav många är åtföljda av smärta. Frekvent användning av denna preventivmetod är inte bara ineffektiv, men leder också till störningar i hur organen i reproduktionssystemet fungerar. Mannen tvingas vara i spänning för att inte missa ögonblicket av utstötningen av spermier. På grund av detta kan neuroser, psykologisk överskott förekomma. Dessutom varnar venereologer - ett avbrutet samlag ökar sannolikheten för infektion. För skydd är det bättre att använda kondomer.

Den mest oskyldiga anledningen till att en man upplever smärta under könet (och särskilt vid utlösning) är överkänsligheten hos penishuvudet. Detta är inte ett farligt fenomen, eftersom det inte är associerat med sjukdomar. Men sådan smärta är extremt obehaglig - en man på grund av dem kommer alltid att undvika sex. Och avhållsamhet skadar både mental och fysisk hälsa. Vad kan jag göra för att hjälpa en man? Penisens känslighet kan minskas med hjälp av bedövningsmedel och geler. Kondomanvändning hjälper. I extrema fall kan du göra operationen.

Smärta vid utlösning kan inte bara uppträda i kroppens nedre del. Ibland uppträder en skarp smärta under den huvudsakliga överföringen i huvudet. Denna typ av smärta beror på en kraftig ökning av trycket i blodet och generell muskelspänning. Oftast förekommer knäppningen i nacken. Och smärtan har en skarp spasmodisk natur. Det kan åtföljas av utseendet att "knacka" i templen, ögonblåsningar, andningssvårigheter. Om sådana attacker inträffar vid varje samlag, måste du snabbt gå till en neurolog.

Komplex av diagnostiska åtgärder och behandlingsplan

Eftersom smärta under seminering är en signal om en överträdelse i inre organens arbete är det omöjligt att inte uppmärksamma det. Det är viktigt att ta reda på orsaken och börja behandlingen. För att bestämma vad som orsakar smärta vid seminering kan läkare ordinera en rad diagnostiska åtgärder:

 1. Ultraljudsundersökning av inre organ i genitourinary system.
 2. Allmän analys av urin för detektering av infektioner och hormonella nivåer.
 3. Analys av sekretionen utsöndrad av prostatakörteln.
 4. Sperma analys.
 5. Neurologisk forskning.

Beroende på diagnosen definieras en behandlingsplan. Det kan vara läkemedelsterapi (antibiotika är föreskrivna för infektioner och inflammationer, hormonella mediciner för problem med det endokrina systemet). I vissa sjukdomar är en operation föreskriven (till exempel är det nödvändigt för varicocele, försummad prostatit, uretrit etc.). Neurologiska orsaker till smärta under seminering elimineras av lugnande droger och med hjälp av sessioner med terapeuten. Ett mer exakt behandlingsprogram kommer att ordineras av en läkare - det är inte rekommenderat att försöka bli av med smärtor vid utlösning på egen hand.

Smärta vid utlösning hos män: orsaker, nödvändig undersökning, behandling

Smärtsam utlösning kallas också disorhasmi känslor sträcker sig från mild obehag till ett signifikant smärtssyndrom under utlösning eller efterpå. Smärta manifesterar sig från penis, skrot, perineum eller perianal area.

Smärta vid utlösning stör det sexuella livet och kan indikera allvarlig sjukdom.

Tänk på de frekventa orsaker som leder till smärta under eller efter kön.

Orsaker till smärtsam utlösning: prostatit

Prostatit är ett vanligt namn för inflammatorisk process i prostatakörteln, sjukdomen kan diagnostiseras hos män i alla åldrar, men patienter yngre än 50 år är mer benägna att drabbas av.

Förutom smärtsamma känslor vid utlösning kan följande symtom vara närvarande:

Om seminella vesiklar är involverade i processen, ser blodåren i spermierna.

Riskfaktorerna för prostatit innefattar:

 • diabetes mellitus;
 • försvagning av immunsystemet;
 • hyperplasi av prostata;
 • icke-traditionell sexuell läggning med en preferens för analt samlag
 • sexuella övergrepp (långvarigt samlag)
 • medicinska ingrepp, såsom cystoskopi, kirurgi, kateterisering etc.

Kirurgiska ingrepp

Vissa operationer orsakar ett antal negativa konsekvenser, inklusive smärta vid utlösning.

En av dem är radikal prostatektomi, ett ingrepp där prostatakörteln och närliggande vävnader avlägsnas. Operationen tillgripas med prostatacancer. Biverkningar inkluderar erektil dysfunktion, smärta i penis, testiklar, perineum.

Efter den utförda operationen för inguinalbråck har 10% av patienterna klagomål om smärtsam utlösning. Nätet, som är installerat för att förhindra tarmens utlopp - den främmande kroppen efter ingrepp hos patienter i 20% av fallen, fixar hypostas eller hyperalgesi, vilket händer från skador på nervfibrer.

Transuretral resektion av prostata anses också som en av orsakerna till smärta under orgasmen, särskilt under det första året efter operationen.

Cystor eller stenar

Cystor eller stenar i vas deferens vid tidpunkten för utlösning förhindra utstötning av sperma, provocera utvecklingen av inflammatorisk process.

Retrograd ejakulation

Samtidigt som man tar vissa läkemedel (alfa blockerare) för att förbättra kvaliteten på urinvägsobstruktion på bakgrunden av de nedre urinvägarna (prostatahyperplasi), är spermierna kastas in i urinblåsan.

Ett liknande tillstånd kan utvecklas om långvarig fördröjning ejakulation. Smärtsyndromet i detta fall beror på människans individuella egenskaper.

För att lösa problemet kan du välja droger från en annan grupp, till exempel inte Omnik och Omnik OKAS med en modifierad frisättning av läkemedelssubstansen och inte tillåta för länge en sexuell kontakt.

antidepressiva medel

Antidepressiva medel är läkemedel som genom biverkningar kan ge sexuell dysfunktion, inklusive smärta vid utlösning.

Låt oss lista de droger som har en negativ effekt på känslor under samlag:

 • selektiva serotoninåterupptagningsinhibitorer;
 • serotoninåterupptagshämmare och norepinefrin;
 • monoaminoxidashämmare;
 • tricykliska och tetracykliska antidepressiva medel.

Pelvic neuropati

I detta tillstånd lider nervös innervård, vilket leder till genital och rektal smärta.

Av de frekventa orsakerna som påverkar nervsystemet (pudendal) är det trauma, multipel skleros, herpesinfektion och diabetes mellitus.

Hernierad bråck

Hernia ryggrad - deformationen av annulus fibrosus i ett utbyte gelatinös kärnvikt - patologi som drabbar män 20 till 50 år. Klagomål mot återkommande eller ihållande smärta i ländryggen när man går, parestesier, smärta vid ejakulation, erektil dysfunktion - kan dessa symptom utan undersökning och behandling leda till patientens funktionshinder.

Prostatacancer

Ibland förekommer det första symptomet i avsaknad av andra tecken i prostatacancer smärtsam utlösning. Vissa patienter noterar följande:

 • blod i urinen eller i spermierna;
 • svårighet att urinera
 • erektil dysfunktion
 • generell svaghet
 • obehag i perineum.

Sexuellt överförda infektioner

Akut venerinfektion är inte svår att märka. Efter en kort tid är det urladdning ur urinröret, rodnad, smärta vid kön, smärtsamma erektioner.

Smärta längs urinröret är ett symptom på uretrit (inflammation i urinröret).

STI: er som leder till disorganisation:

Om den specifika terapin utförs i tid är det ganska möjligt att bevara den sexuella funktionen. Smärta vid utlösning uppträder oftare när processen kroniseras och indikerar komplikationer, till exempel striktur i urinröret (förträngning).

Strålbehandling

Strålningsterapi för maligna neoplasmer i det lilla bäckenet är ofta komplicerat av limningsprocessen och leder till en överträdelse av sexuell funktion. En av de ledande klagomålen är smärta vid utlösning. Efterstrålning cystit utvecklas efter bestrålning, som används för att eliminera / kontrollera tumörer i blåsan, prostata, rektum. Behandlingen är lång, men dessa biverkningar kan vara reversibla.

Psykologiska problem

I vissa fall är smärta med ejakulation idiopatisk, det vill säga orsaken kan inte fastställas. Den funktionella beskaffenheten av smärta innebär dess beständighet, frånvaron av smärtsamma känslor under onanering vittnar om psykologisk anledning.

Individuella överkänslighetsreaktioner

Användningen av lokala spermicider som ett preventivmedel med individuell känslighet kan leda till obehagliga känslor inte bara under utlösning utan också efter. Rödhet, en brännande känsla i urinröret, utseende av utslag kräver val av andra preventivmetoder. Efter att kontakten med provocatorn har tagits bort normaliseras tillståndet. Ibland är män allergiska mot latexkondomer eller smörjmedel. I det här fallet är det tillräckligt att köpa kondomer av ett annat varumärke.

Vilka tester behövs för smärta under orgasmen

Smärta är alltid en signal om problem, en "förfrågan" av kroppen för hjälp, så försök inte besöket hos läkaren.

Med klagomål kan du göra ett avtal med en urolog eller andrologist. Såsom angivits, kan råd behöva neurolog (klämd nerv, multipel skleros, ryggmärgs misstänkt bråck, smärta efter att ha genomgått herpetiska infektioner) eller ftiziourologa (misstänkt urogenitala tuberkulos).

Med alla urladdningar utförs smutsmikroskopi, för att förbättra kvaliteten på diagnosen är det bättre att tillgripa PCR-metoden.

Hemligheten i prostatakörteln innehåller normalt enskilda vita blodkroppar i frånvaro av bakterier, allt som är annorlunda är indirekta tecken på den inflammatoriska processen. För att bestämma patogenen och känsligheten för antibiotikumet används en sekretion av sekretionen av prostata eller sperma.

Blod för prostataspecifikt antigen (PSA) - ett screeningstest för prostatacancer - en rutinstudie för män över 45 år, men läkaren kan förskriva detta test tidigare.

TRUS (transrectal undersökning av prostatakörteln) kommer att tillåta att uppskatta storleken, konturerna, vävnadsstrukturen, volymen av kvarvarande urin. Om en prostatacancer misstänks utförs en transrectal biopsi. För att klargöra diagnosen (misstanke om vanlig prostatacancer) - MRI i bäckenorganen.

MRI och CT i ryggraden utförs för att diagnostisera bröstbenen (bildning) i ländryggen.

Hur man behandlar smärtsam utlösning

Behandlingen beror på orsaken. När den inflammatoriska sjukdomens art utförs antibiotikabehandling: förskriva bredspektrumantibiotika, eller med hänsyn till känsligheten av läkemedel för lokal behandling (ljus, microclysters, tillförseln) och sjukgymnastik.

Behandling för prostatacancer innefattar definitionen av ett stadium och kan inkludera i olika kombinationer kirurgi, strålning och kemoterapi, ta hormonella droger för att uppnå maximal androgenblockad. Huvudmålet är radikal bortskaffande av tumören eller kontrollen över den onkologiska processen. Biverkningens biverkning utvecklar persistent erektil dysfunktion (impotens), men även i detta fall finns det sätt att normalisera sexuellt liv.

Med bäckenneuropati med smärta vid utlösning gäller följande:

 • blockad av pudendusen (anestetika + hormoner);
 • muskelavslappnande medel och smärtstillande medel;
 • vitaminterapi;
 • antikonvulsiva medel;
 • införande av ett ljus med Diazepam i ändtarmen;
 • fysioterapi och fysioterapi.

I svåra fall, i avsaknad av effekten av konservativ terapi, används kirurgisk dekompression, vilket möjliggör eliminering av överträdelse och motsvarande symptomatologi.

Psykologiska problem som leder till smärtsam utlösning löses efter psykoterapi och behandlingssessioner med en psykolog / psykiater. Psykiateren kommer att hjälpa till när muntliga samtal med en psykolog inte räcker, och det finns en allvarlig psykisk sjukdom som kräver till exempel utnämning av antidepressiva medel.

En bra effekt observeras efter sessioner av fallodompression (exponering för negativt tryck på penis, vilket resulterar i erektion).

Vävnadsförändringar efter buken innebär ett integrerat tillvägagångssätt:

 • antibiotika för undertryckande av bakteriell flora;
 • antispasmodik och smärtstillande medel;
 • medel för att förbättra blodcirkulationen
 • vitaminer i grupp B och C.

Smärta med utlösning är ett symptom som inte kan ignoreras. Ju tidigare du vänder dig till en specialist, desto mer sannolikt kommer du att lösa problemet.

Mishina Victoria, urolog, medicinsk granskare

Smärta i sänkt överföring hos män orsakar

För närvarande lider män av olika sjukdomar i det genitourära systemet. Den vanligaste patologin är uretrit, prostatit, vesikulit, venerala sjukdomar. Ofta kan det finnas ett symptom som smärta vid utlösning. Detta är en specifik egenskap som kännetecknar vissa patologiska förhållanden. Ejakulation är en fysiologisk process genom vilken män upplever njutning under samlag. Om det finns smärtor, då är detta mycket viktigt för en persons sexuella liv. En sjuk man under sex, som en gång har upplevt smärta vid utlösning, kan i framtiden förlora intresse, uppleva rädsla. Allt detta påverkar inte bara hans hälsa, men också hans psykologiska tillstånd.

Sårhet i utlösning kan förekomma hos män i alla åldrar. Vad är orsakerna till denna sjukdom? Mycket ofta förefaller ett sådant symptom hos personer som övar avbruten samlag. Ofta förekommer smärta vid utlösning hos män som engagerar sig i konstant onani. En stor grupp orsaker är olika sjukdomar i genitourinary systemet. Dessa kan vara sexuellt överförda infektioner, prostatit, fimos, vesikulit. Låt oss överväga mer i vilka sjukdomar det finns smärta vid utlösning, vad är dess etiologi, ytterligare symtom och behandling.

Smärta i blåsor

Orsaken till smärta kan täckas i patologin hos sjuka vesiklar. Vesikulit är en inflammatorisk sjukdom hos seminala vesiklar. De ligger ovanför prostata, bredvid vas deferens. Dessa data bidrar till att tillhandahålla sexuella celler med energi, skydda dem. Dessutom kan blåsorna utnyttja den seminalvätska som har kvar i håligheten. Skälen till dess utveckling är olika: smittsam och icke-infektiös natur. Den första kategorin omfattar foci av bakteriell, viral, chlamydial infektion. Specifika patogener är gonokocker, tuberkelbacillus, Trichomonas. Vesikulit kan resultera i epididymit, uretrit och inflammation i prostata.

Den andra gruppen orsaker innefattar stagnation. Detta kan vara stillastående sperma eller ett brott mot venöst utflöde. Stagnation kan orsaka coitus interruptus, alkoholmissbruk, masturbation, oregelbundna sexualliv, brist på motion, hemorrojder, hypotermi. Smärta vid urladdning av sperma är ett av symptomen på vesikulit. Ytterligare tecken på sjukdomen är smärta i ljummen, illamående, feber. I vissa fall minskar mängden spermier som produceras. Diagnos baserad på resultaten vesiculitis rektal undersökning, ultraljud, vesiculography, sekrestudiebubblor och laboratorieanalyser.

Smärta i Chlamydia

Som redan nämnts ovan kan smärta vid utlösning observeras vid sexuellt överförbara infektioner.

Chlamydia upptar en särskild plats bland dem. Denna sjukdom orsakad av intracellulära mikroorganismer, som oftast påverkar organen i det genitourära systemet. Klamydia har stor social betydelse, eftersom miljontals människor lider av det varje år i världen. Denna sjukdom manifesteras hos män som tecken på inflammation i urinröret. Vaginal urladdning observeras ofta. De är mycket mager.

Ett viktigt symptom är smärta vid urinering. Hos män är det ofta en ökning av temperatur, svaghet, smärta i ljumskområdet, avgivande i perineum eller testiklar. Smärta vid utlösning är ett svagt symptom, men det har en plats att vara. I vissa fall, efter samlag och isoleringen av den seminala vätskan, finns en blandning av blod i den.

Mycket ofta sker chlamydial infektion hos män omärkligt, symtom kan vara helt frånvarande. Diagnostik innefattar laboratorietester (PCR, ELISA, sådd). För dessa ändamål görs skrapning. Det är viktigt att chlamydia är farligt för eventuella komplikationer.

Avbrutet samlag

Smärta vid utlösning kan vara ett resultat av felaktigt sexuellt beteende. Idag är bland unga människor avbrutna sexuella sammankomster mycket vanliga. Som ett resultat av systematisk inneslutning kan det finnas abnormaliteter vid utlösning orsakad av smärta. Avbrutet samlag anses vara en metod för preventivmedel, men det är inte säkert för människors hälsa. I detta fall är psykologisk stress av stor betydelse. För att normalisera ejakulation måste du överge avbruten samlag och använda mer effektiva preventivmetoder. Behandling i denna situation är inte nödvändig.

Orsaken till smärta kan vara i ett oregelbundet sexuellt liv. Dessutom är denna funktion typisk för situationer där en man är rädd för samlag eller ångest vid utlösning. Allt detta spelar en stor roll i utvecklingen av smärta. Uteslut inte de mekaniska faktorerna som påverkar utlösningen, till exempel användningen av en liten kondom.

Inflammation av prostata

En annan orsak till smärtsam utlösning är prostatit. Det utvecklas som ett resultat av penetration och multiplikation av olika bakterier. Det kan vara en E. coli, Staphylococcus aureus, Pseudomonas aeruginosa, Proteus. Män som lider av denna sjukdom klagar över smärta vid urinering, feber, buksmärtor, sveda och smärta i urinröret, myalgi. Ofta finns det ett symptom som smärta vid utlösning. Etiologin av denna sjukdom är olika. Orsaken kan vara närvaro av en hotbed av kronisk infektion (efter behandling av lunginflammation, influensa, purulenta sjukdomar), stagnation, hypotermi, stress, hypodynami, STI.

Diagnos av prostatit baseras på patientens historia, patientens klagomål, resultaten av laboratorie- och instrumentforskning. I detta fall tas ett smet från urinröret, mikroskopi utförs. Dessutom såddas urin. En fingerundersökning, ultraljud av prostata, CT eller MRI utförs för att bestämma patologin hos andra bäckenorgan. Allmänna kliniska tester (urin och blod) är av liten betydelse.

Hur bli av med smärta?

Vad ska jag göra om jag har ont med utlösning? Först av allt behandlas den huvudsakliga sjukdomen. Om detta är en veneral patologi, utses en kurs av antibiotikabehandling beroende på typ av patogen. Med prostatitbehandling ingår användning av smärtstillande medel. För normalisering av urinering rekommenderas antispasmodik. Dricksregimen är av stor betydelse. Vid svår prostatit används intravenös hydratisering. Det är lämpligt att använda diuretika.

När det gäller vesikulit, kommer antibiotika med ett brett spektrum av åtgärder att bidra till att ta bort smärtssyndromet och förstöra mikroorganismer. Dessa inkluderar makrolider, penicilliner, fluorokinoloner. Om det finns stillastående fenomen, utnämna sedan angioprotektorer, massage, UHF-terapi. En viss roll spelas av immunterapi och fysioterapi.

Sålunda är smärtsyndrom med ejakulation ett tecken på närvaron av någon infektiös eller inflammatorisk sjukdom. I ett antal fall uppstår smärta på grund av praktiken av avbrutna sexuella handlingar.

 • Vilken åtgärd kommer att bidra till att förhindra för tidig utlösning?
 • Natt och behandling för ofrivillig utlösning
 • Varför har män spermar?
 • Varför sker ejakulation med blod?
 • Varför uppträder mild utlösning?

OBS! Information som publiceras på webbplatsen är endast avsett för information och är inte en rekommendation för användning. Var noga med att rådgöra med din läkare!

 • Andrologi /
 • Baldness /
 • Psykologi /
 • Viktminskning /
 • Power /
 • Sport och fitness /
 • Traditionell medicin /
 • Typer av sjukdomar

Kopiering av webbplatsmaterial utan skriftligt tillstånd från projektadministrationen och aktiv länk till http://KakBik.ru är förbjuden.

Varför uppstår smärta vid utlösning hos män?

Orsaker och behandling

Smärta i sänkt utsläpp hos män är ganska ofta, det är en följd av urologiska sjukdomar. Detta obehag skadar inte bara sexuella relationer, utan påverkar också en människas emotionella tillstånd. På grund av denna objudna gäst lider en människas intima liv.

Smärta i prostata kan orsaka olika sjukdomar, beroende på graden av komplikation av sjukdomen, smärtan förvärvar en annan nyans. Det är mycket viktigt att förstå orsaken till smärtan som orsakas, eftersom behandlingsförloppet beror på denna faktor. Vad kan prova utseende av smärta?

Orsaker till smärta

Varje man har olika orsaker till utseendet på ett sådant obehagligt symptom. Smärta i testiklarna kan orsaka olika orsaker, till exempel:

 1. Fel inställning till personlig hygien. Icke-iakttagande av de grundläggande hygienreglerna främjar utvecklingen av infektion i ljummen, vilket kan leda till balatit eller inflammatorisk process hos könsorganen.
 2. Sjukdomar - fimos. Detta felaktiga tillstånd av penisens huvud, vilket är mycket svårt att nakna. Oftast - det är en medfödd patologi eller förvärvad defekt, som uppstått som ett resultat av inflammatoriska processer. I grund och botten bli av med detta problem kan bara vara ett kirurgiskt ingripande.
 3. Sex promiscuity. När en man ständigt byter sin sexpartner och inte använder medel för skydd, utsätts han för att sexuellt överförbara infektioner kan komma till honom.
 4. Användning av olämpliga medel för preventivmedel. Om ett starkt sex använder kondomer som klart inte står i proportion till det, kan det sexuella organet hållas fast och pressas för mycket - det kan orsaka smärta under sex.
 5. En stor paus mellan intima relationer. Om en man avstår mycket länge och inte har ett intimt förhållande till en kvinna utvecklar han stillastående prostatit.

Alla dessa orsaker ensamma eller tillsammans kan orsaka symtom vid seminering eller efter utlösning:

 • urladdning från penis,
 • smärta i testiklarna,
 • obehag vid utlösning,
 • bränning,
 • klåda,
 • dålig urinering,
 • irritation i ljumskområdet.

Dessutom kan alla dessa symptom uppstå i närvaro av sådana sjukdomar som trichomoniasis, mykoplasmos, gonorré, ureaplasmos och klamydia. Dessa sjukdomar måste behandlas med antibiotika eller läkemedel som förstärker immunsystemet.

För referens! Oftast är smärtan i underlivet beroende av det faktum att under oskyddad sex penetrerar infektionen i den manliga kroppen. Följaktligen utvecklas urinrör och prostatit.

I sällsynta fall kan smärta under könet orsakas av psykiska problem eller biverkningar av vissa droger. Ibland kan penishuvudets starkare kön vara mycket känsligt, i samband med vilket under kön kan det uppstå smärta.

En vanlig sjukdom som orsakar smärta

En av de vanligaste sjukdomarna hos män är prostatit. Det är en sjukdom i reproduktionssystemet, nämligen prostata. I denna del av kroppen utlöses en inflammatorisk process av en infektion. Prostatit orsakas främst av män som har haft många sexpartners.

Om prostatit inte behandlas kommer det att skaffa en skarp form, medan smärtan blir vanligare och svår att inte märka. Ibland på grund av smärta, vägrar män generellt sex. Dessutom kan inaktivitet med akut prostatit leda till impotens.

Viktigt! Kronisk prostatit sällan åtföljs av smärta under seminering, det orsakas av ett oregelbundet sexuellt liv.

Hur får man reda på orsaken?

Om du märker smärta efter seminering behöver du snarast kontakta en urolog. Det första som läkaren kommer att göra är att undersöka könsorganen och skicka dem till diagnosen. För att ställa rätt diagnos måste du gå igenom sådana studier:

 • Ultraljud av det lilla bäckenet,
 • Analys för detektering av infektioner som är sexuellt överförda,
 • Ett blodprov,
 • Analys av urin,
 • Analys av den prostatiska hemligheten,
 • Urotrocystoskopi - analys med svårighet att identifiera orsaken till smärta i den intima zonen.

Efter att ha gått igenom all diagnos kan doktorn med säkerhet säga orsaken till obehag och sätta rätt diagnos. Analyser visar vilken behandling som behövs i ditt fall. Behandlingsförloppet omfattar inte bara medicinsk användning utan också fysioterapi.

Du kan också se andra liknande symtom mer detaljerat:

Metoder för behandling

Smärta med utlösning är resultatet av någon sjukdom eller annan orsak, så du måste behandla orsaken, för vilken det finns smärta. Självmedicinering leder inte till bra resultat eftersom patienten inte självständigt kan bestämma den korrekta diagnosen.

Tips! Använd inte smärtstillande läkemedel som primär behandling.

Antiinflammatoriska läkemedel och smärtstillande medel eliminerar bara symtomen och sedan för en kort stund botar de inte sjukdomen. För att bli av med infektionen ordineras läkare ofta för att dricka antibiotika, vilket omedelbart eliminerar bakterierna.

Dessutom måste du spela sport och förneka dåliga vanor, eftersom de har en dålig effekt på kroppen och på immuniteten. Försök också ändra din diet under behandlingen, för att underlätta en snabb återhämtning. Ät mycket frukt och grönsaker, eftersom de innehåller mycket vitaminer.

Glöm inte att dricka mycket vatten, eftersom om du tar antibiotika måste de tas ut ur kroppen. Det är vatten som snabbt tar bort onödiga delar av kroppen och rensar den. Antibiotika behandlar inte bara, men kan påverka interna organ, var därför försiktig med dessa ämnen.

Efter behandling måste du genomgå rehabilitering, så att kroppen kommer att återhämta sig efter behandling. Förebyggande åtgärder kommer att bidra till att undvika återfall. Om möjligt, ta biologiskt aktiva tillskott, dessa tabletter har många vitaminer och mikrodelar som inte bara snabbt återställer kroppen utan också förbättrar de inre organens arbete. De kommer också att ha en positiv effekt på reproduktionssystemet hos män.

Var den första att kommentera

Lämna ett svar Avbryt svar

Vad kan orsaka smärta och brännande under eller efter utlösning?

Brännande eller smärta med ejakulation eller urinering - symptomen är inte bara mycket obehagliga men också farliga. Många män försöker ignorera sådana känslor i hopp om att så småningom allt kommer att gå över sig själv. Vad kan orsaka smärtsam utlösning, utseendet på nedskärningar eller brännskador hos män?

Orsaker till smärta efter utlösning eller urinering

Att räkna med "självdestillation" är inte värt det, eftersom det är en sådan symptomatologi är ett obestridligt tecken på utvecklingen av sjukdomar i det genitourära systemet.

Smärta i utlösningen kan ha en annan karaktär: det uppstår när utsädet utstötas eller omedelbart efteråt och kan vara akut eller värkande. En av de vanligaste orsakerna till smärta är att avbryta det manliga samlaget för att förhindra oönskade graviditeter. Denna preventivmetod med regelbunden användning orsakar störningar i hur organen i reproduktionssystemet fungerar, vilket leder till en känsla av obehag efter sexuell kontakt. Som regel, efter att ha ändrat skyddsmetoden, återgår det reproduktiva systemets funktion till det normala.

Till de utbredda orsakerna som orsakar smärta eller en brännande känsla efter en utlösning, bär:

 • Sjukdomar som överförs sexuellt (klamydia, trichomoniasis, gonorré och andra).
 • Inflammatoriska processer i reproduktionssystemets organ (orchitis, vesiculit, prostatit).
 • Inflammatoriska processer och sjukdomar i urinvägarna (uretrit, cystit, urolithiasis).

Hur kan vi avgöra vad som orsakar brännande eller smärta vid seminering hos män? Orsakerna till obehag kan upprättas efter undersökning av en specialist och utföra vissa laboratorietester. Dessutom har alla dessa sjukdomar egna egenskaper, mer om vilka vi kommer att diskutera nedan.

Brännande på grund av inflammation i könsorganen

Varför orsakar förekomsten av inflammation efter samlag sår? Detta beror på det faktum att under sexuell kontakt ökar blodflödet till de organ som är involverade i processen. Som ett resultat blir de redan existerande symtomen värre.

Inflammatoriska processer hos manliga reproduktionsorgan kan orsakas av sexuellt överförda infektioner eller patogener överförda från andra organ. Det är inflammation som kan orsaka smärta i ljummen efter seminering.

Känslan av obehag kan uppstå på grund av inflammatoriska processer i testiklarna (orchitis, epididymit). Vid akuta former av sjukdomen kan en människa känna en stark smärta i ljummen, i sakrummet. Utmärkande är svullnad och en ökning av storleken på pungen, ömhet en eller båda testiklarna vid beröring, obehag under promenader eller längre vistelse i sittande ställning.

Smärtsam utlösning är också en av huvudskyltarna för vesikulit (inflammation av sämsta vesiklar). Ytterligare symtom på inflammation inkluderar värk och smärta i ljummen, feber. Det kan finnas en minskning av volymen av halvvätska. För att bekräfta diagnosen utförs en rektal undersökning, en laboratoriestudie av hemligheten. isolerad från blåsorna, ultraljud.

Den vanligaste orsaken till smärtsam utlösning är inflammation i prostatakörteln. Prostatit kan orsakas av infektiösa mikroorganismer, och stagnerande processer i körteln. Karakteristiska tecken på den inflammatoriska processen är en ökning i surhetsgraden av prostats utsöndring och som ett resultat av rezi och brinnande med ejakulation.

Med akut prostatit har en man feber, ofta smärta under och efter seminering. I det här fallet kan smärtan vara annorlunda: från mindre obehagliga känslor till akuta piercing spasmer. Lokalisering av dem kan också vara ganska bred. Vissa män har en perineum, en ländryggsregion eller en ljumsk, andra upplever smärta i ägg efter tömning.

Diagnos av prostatit innefattar granskning av urologen, genomförande av laboratorietester, ultraljud av prostata. En fingerundersökning av orgeln kan också utföras. För det första är etiologin etablerad, patientens tillstånd utvärderas och behandlingen utsetts utifrån alla uppgifter.

Den möjliga orsaken till smärta är sexuellt överförbara sjukdomar

Sällan, en faktor som orsakar obehag, blir en sjukdom som överförs under samlag. En av dessa sjukdomar är klamydia. Väl inne i kroppen, kan klamydia ibland inte manifesterar sig inte, men i vissa fall under inverkan av en infektion utveckla oregelbundenheter i urinvägarna. Som regel, i det här fallet finns det sveda eller klåda i urinröret, förekomsten av urladdningen, smärta i urinkanalen som sträcker sig till den lumbala regionen eller i pungen.

Med snabb behandling behandlas denna sjukdom i 2-3 veckor. Självmedicin i närvaro av denna infektion är farlig eftersom chlamydia snabbt utvecklar immunitet mot läkemedel, och sedan väljer man effektiva läkemedel blir mycket svårare.

En annan vanlig veneral sjukdom är gonorré. De bakterier som orsakar det är lokaliserade i organen i genitourinary systemet och i den nedre delen av ändtarmen. Ursprungligen brinner en man i urinröret efter urinering eller ejakulation, det finns purulent urladdning. Vid nästa steg av sjukdomen utvecklas smärtsymptom med varierande intensitet. De följer inte bara besök på toaletten och sexuella kontakter, utan även ofrivilliga erektioner som uppstår på morgonen eller på natten.

Orsaken till smärta under seminering är sjukdom hos urinvägarnas organ

En av de viktigaste faktorerna för att bränna efter seminering hos män är inflammatoriska processer i urinröret och urinblåsan.

Smärtsamma känslor, smärta och obehag vid urinering och i slutstadiet av samlag kan förekomma med urinritning. Detta beror på det faktum att inflammation orsakar bildandet av ärr på ytan på urinröret. Vid sexuell kontakt uppstår en viss spänning, vilket leder till bildandet av mikrosekvenser, på grund av ökat blodflöde. Att komma in i dessa sprickor, urin eller seminalvätska och orsaka klåda och sömnad. Ett tecken på att utveckla uritrit kan vara utseendet av urladdning ur urinväggen. Om de är gröna, ganska rikliga, har en specifik lukt och konsistens - Urinrörets inflammation orsakades av bakteriell infektion.

Risken för denna sjukdom ligger i det faktum att uretrit snabbt kan gå in i kronisk form vid otillbörlig behandling. I detta fall blir symtomatologin mindre levande, vilket misstänks för en förbättring av tillståndet. Att skjuta upp ett besök hos en specialist "i den långa rutan" slutar vanligtvis med en långsiktig behandling av en försummad kronisk sjukdom.

Burning med semenisering hos män kan ske mot bakgrund av cystitis. Många anser att cystit är en ren kvinnlig sjukdom, men det är inte så. Det akuta stadium av inflammation i blåsan åtföljs av svåra brännande smärta, både under utstötning av sämre vätska och under urinering. Att skilja denna sjukdom kan baseras på en sådan grundläggande egenskap som frekventa önskningar. I intervallet mellan resor till toaletten kan en man störas av en konstant känsla av obehag i penis, i skönhetsområdet, i ljummen.


Smärta i underlivet och i perineum, som ökar med urinering eller efter sexuell kontakt, är en av de viktigaste tecknen på urolithiasis. Deras utseende är förenat med bildandet av njurstenar.

Ett karakteristiskt kännetecken för urolithiasis är en ökning av antalet uppmaningar att urinera efter fysisk ansträngning, skakning eller långvarig gång.

För att bli av med obehagliga symptom är det bara möjligt efter framgångsrik behandling av sjukdom, vilket orsakade deras utseende. Det är viktigt att komma ihåg att förseningen läkarbesök kan orsaka försämring och som ett resultat kommer att leda till ett antal komplikationer och problem och självdiagnos och användningen av läkemedel i de flesta fall har en negativ och oförutsägbara konsekvenser för män hälsa.

Författare: Gennady Novichkov

Redaktör: Igor Radevich

Mest läst
  För kort en sexuell handling - ett problem med för tidig utlösning

Vad kan jag göra om jag slutar mycket snabbt? För tidig utlösning är ett ganska vanligt problem, med co.

Snabbt seminalutsläpp - hur man reducerar eldhastigheten?

Åtminstone en gång i livet uppstod upp till 20% av männen över planeten problemet med tidig utlösning, ignorera detta problem.

Min pojkvän slutar snabbt - råd till tjejer

Ofta är det tjejer som vänder sig till specialister med frågan: min kille slutar snabbt, vad ska man göra med det? Detta beror på det faktum.

repsys.ru (с) 2015g-2017

Alla rättigheter förbehållna.

Smärta och brännande med utlösning

Varje man som oroar sig för sin hälsa kommer att vara upptagen med ett så obehagligt symptom som smärta och brinnande med ejakulation. De kan prata om mycket allvarliga patologier i kroppen. Det är viktigt att söka hjälp i tid och börja den rätta behandlingen.

Smärta och brännande med utlösning

Varför finns det smärtor och brännskador?

Ofta upplever en person obehag under sex och efter en annan seminering. Då börjar mannen att oroa sig för frågan: varför uppstod detta tillstånd? En av anledningarna till obehag kan vara partnerens avbrott i sexuell kontakt för att undvika oönskade uppfattningar av barnet. Detta leder till en funktionsfel i hur organen i reproduktionssystemet fungerar.

Skärning i tid och efter utlösning kan orsakas av den ökade surheten hos partnerns vagina. Vanligtvis bidrar till att bli av med obehaget att använda kondom och ta en dusch efter sex.

En annan faktor som framkallar obehag kan vara ett psykogent smärtssyndrom. I det här fallet finns inga allvarliga omständigheter som orsakar smärta och brännande. Om en man är säker på att ha någon sjukdom i kroppen kan han känna dem. I det här fallet behöver du hjälp av en psykolog och en medicinsk undersökning.

Smärta under isoleringen av sperma och efter utlösning kan vara ett tecken på blåmärken skada på grund av våldsamma kön. I detta fall åtföljs obehaget av blodspår. Också orsaken till bränning och smärta är långvarig användning av antibiotika och felaktigt utvalda metoder för skydd.

De viktigaste faktorerna som orsakar smärtsamma känslor under orgasmen innefattar olika patologier i en mans kropp.

Inflammation i reproduktionssystemets organ

Testets patologi kan orsaka obehag. Det kan vara en vridning av höger eller vänster ägg, inguinal bråck, varicocele. Den inflammatoriska processen orsakar smärta i orgasmen på grund av det faktum att blodflödet till könsorganen ökar. Obehaglig utlösning kan vara ett symptom på vesikulit, orchitis, balanit.

Venereal sjukdomar

Dessa inkluderar klamydia, gonorré, syfilis, ureaplasmos och några andra infektioner. En skadlig mikrobe som kommer in i kroppen orsakar störningar i urinvägsarbetet. Ofta manifesteras detta i form av klåda och brännande som uppträder under utlösning, liksom efter att ha gått på toaletten.

Ökad kroppstemperatur

Ytterligare tecken på sexuellt överförbara sjukdomar inkluderar en ökning av kroppstemperaturen, huvudet kan vara ömt och när man urinerar, har män en urladdning. Tecken på candidiasis är smärtsamma känslor vid tidpunkten för utlösning, liksom en plack på den vita penisen.

Sjukdomar i urinvägarna

Smärta och irriterande känsla under utlösning kan vara tecken på inflammation i urinblåsan och urinröret. Detta händer eftersom de ärr som bildas på ytan av urinröret upplever spänning, och mikroskador bildas. När seminalvätskan kommer in i dem, känns mannen med en skärande smärta och klåda, under urinningen finns det en brännande känsla i urinröret.

Bland sådana sjukdomar kan urolithiasis särskiljas. Dess särdrag är en ökning av antalet begär att gå på toaletten efter fysisk aktivitet eller en lång promenad. Cystitis kännetecknas också av smärta under ett besök på toaletten. Ofta uppstår smärtsyndromet mot bakgrund av orhoepididymit. Detta kallas inflammation i testikeln eller bilagor.

Diagnos och behandling av sjukdomar

För att bli av med smärta och brännande känsla under orgasmen bör du styra behandlingen för att eliminera den underliggande sjukdomen som orsakade dessa symtom. Oavsett att utföra diagnostik och att utse eller nominera terapi är det omöjligt. Du borde genast besöka en urolog.

Vid primärtillträdet frågar doktorn olika frågor om besvärets art och förbränning med ejakulation, känslighetens styrka, andra symtom. Läkaren kan ordinera ett allmänt urintest, organets ultraljud, smältprov för venerala infektioner, uretrisk skrapning, prostatsekretionskontroll. Efter diagnosen är fastställd behandling.

Terapi utförs med olika metoder beroende på sjukdommens art. Vanligtvis ingår det:

Salva för smärta och klåda

 • Salva. De låter dig eliminera brännande, klåda och smärta under orgasmen.
 • Antibiotika och örtberedningar. Intaget av antibakteriella och antiinflammatoriska läkemedel syftar till att eliminera symtomen på olika sjukdomar.
 • Elektrostimulering. Mot prostatit utförs proceduren för avlägsnande av inflammation från mjuka vävnader.

Om problemet är relaterat till sexuellt överförbara sjukdomar behandlas partnern. Några försummade patologier kräver kirurgisk ingrepp.

Under behandlingsperioden måste du ge upp intima relationer, särskilt om det finns skador på penis och skrotum. I andra fall är det nödvändigt att använda kondom som ett medel för skydd. Ibland ges en patient ett samråd med en psykolog eller psykoterapeut.

Hur man undviker smärta

För att inte uppleva smärta och brännande känsla under utlösning rekommenderas att följa enkla regler:

 • Glöm inte skyddet.
 • Du borde äta rätt.
 • Det är bättre att bära linne gjorda av naturliga tyger.
 • Vi behöver följa personlig hygien varje dag.

Det rekommenderas att undvika tillfälliga kontakter, för ofta samlag och tvärtom en långvarig avhållsamhet. Det är nödvändigt att stärka immunitet, fullständigt vila och ta vitaminkomplex.

Även med ett litet obehag i tid och efter utlösning måste du gå till en medicinsk anläggning. Det är bättre att börja behandlingen vid sjukdoms första etapp för att förhindra komplikationer och utveckling av impotens.

Smärta vid utlösning

En av varianterna av sexuella störningar, som kan uppstå hos män i olika åldrar, är smärta vid utlösning. Beroende på orsakerna till deras uppträdande, är de av annan art. I vissa fall förekommer ett visst obehag vid tidpunkten för utlösning med långvarig användning av avbrutet samlag som en preventivmetod. Denna teknik har en mycket ogynnsam effekt på tillståndet hos organen i det manliga reproduktionssystemet och, förutsatt att det används under lång tid, kan provocera olika sjukdomar. I detta avseende måste det överges till förmån för ett annat sätt att skydda mot oönskade graviditeter eller öva avbruten samlag så sällan som möjligt.

I vissa situationer är övergången till användningen av en annan, effektivare och säker preventivmedel tillräcklig för att fullständigt eliminera smärta vid utlösning. Annars borde du inte skjuta upp besöket hos en urolog, eftersom personen har en sjukdom som kräver kompetent behandling under överinseende av en specialist. Det vanligaste obehaget vid utlösning är ett av symptomen på den inflammatoriska processen i prostatakörteln. Med akut prostatit är det en skarp smärta, med kronisk blir det mindre uttalad. Det bör noteras att orsaken till prostatit ofta är sexuellt överförbara infektioner, varav de flesta kännetecknas av en dold kurs i den patologiska processen.

Förutom smärta under utlösning prostata inflammation åtföljs av täta och smärtsam urinering, smärta i mellangården, rygg, blygdområdet och testiklarna. Ibland är det en svagt uttryckt orgasm och smärta under samlag, försämras kvaliteten på spermierna. En av de komplikationer av kronisk inflammation i prostatan är inblandning i den patologiska processen sädesblåsorna, vilket leder till utveckling av vezikulita. Det är en vanlig orsak till smärtsam utlösning. Om det åtföljs av obehagliga känslor i nedre delen av magen, som gäller för området av ändtarmen, eller smärta i testikeln, sedan chanserna att få inte bara prostata utan också inflammation i bitestiklarna - epididymit.

Provocera obehag kan oregelbunden kärleksliv vid tidpunkten för utlösning, vilket leder till att sex förekommer mycket sällan. I vissa fall är orsaken till smärta vid utlösning uretrit. Som ett resultat av den inflammatoriska processen förvärvas urinrörets väggar ökad känslighet. Som ett resultat irriterar passande spermier dem, vilket framkallar obehagliga känslor. Det bör noteras att vid urinering smärta kan utelämnas, eftersom urin har en lägre densitet jämfört med sädesvätska och subklinisk inflammation i urinröret som passerar det inte orsakar obehag.

Orsaken till smärta med utlösning kan vara att ta vissa läkemedel, såväl som psykiska problem. I vissa fall uppstår det med ökad känslighet hos glanspenisen. Att rätta till denna situation kommer att hjälpa till vid användningen av speciella geler och smörjmedel, som innehåller narkosmedel. För att ta reda på orsakerna till smärtsam utlösning är det nödvändigt att genomgå en omfattande diagnos, inklusive:

 • mikroskopisk undersökning av utsöndringen av prostata,
 • Ultraljud av bäckenorganen och pungen,
 • analyser för venerala sjukdomar,
 • allmän analys av urin.

För att upptäcka sexuella infektioner utförs skrapning från urinrörets väggar.