Huvud
Symptom

Naturen och platsen för smärta i prostata adenom

Varje sjukdom uppstår med vissa symtom, den mest obehagliga är smärta. Ofta är det helt outhärdligt.

Sjukdomar i urin- och könsorganen är inget undantag. I denna artikel kommer vi att prata om en sådan vanlig sjukdom, som prostata adenom.

Med denna sjukdom kan obehagliga känslor förekomma i olika delar av kroppen. Och när de uppstår anses detta vara det första tecknet som du behöver söka professionell hjälp. För att bestämma exakt hur allvarliga dessa symptom är, måste du göra en undersökning. Innan du går vidare till terapi måste du ta reda på om smärta är ett tecken på prostata adenom eller ej.

Ofta orsakas de av helt olika sjukdomar. I den information som beskrivs nedan kan du lära dig om lokalisering av smärta, deras natur och vad man ska göra när de uppstår. Man måste lära sig att skilja smärta i prostata adenom.

Sårets art

Smärta i adenom - ett ganska typiskt och uttalat tecken på förekomsten av inflammation i kroppen. Obehagliga känslor i att utveckla sjukdom noteras av många representanter för det starkare könet.

I själva verket existerar inte smärta som sådant. Prostatakörteln själv gör inte ont. Obehag orsakas av sin ökning i storlek. På grund av detta pressas de inre organen i närheten av den.

Hyperplasi av prostata

Ofta är sjukdomen i prostatan åtföljd av flera infektionsfält, som kan spåras vid varje stadium av sjukdomen. Många män i en mottagning med en specialist talar om klagomål om obehagliga känslor i buken. Som regel sårar den sin lägre del.

Smärta förvärvar en uttalad nypa karaktär. Hon kan också ge i ryggraden, underbenen och också i anusen. I vissa fall kan den inflammatoriska processen som förekommer i prostatakörteln, smärtan vara helt enkelt outhärdlig.

Detta leder därefter till ett brådskande behov av att besöka en personlig specialist. Läkaren ordinerar vissa mediciner som krävs för att behandla sjukdomen.

Om en man oroas av smärta i tömningen av blåsan indikerar detta utvecklingen av ett tillstånd som njureinflammation.

Dessutom kan detta symptom indikera förekomsten av andra allvarliga sjukdomar som är associerade med det urogenitala systemets funktionalitet. Ofta betraktas det som samtidigt med prostata adenom.

Smärta syns ofta i nedre delen av ryggen och under. Detta inträffar när inflammationen börjar röra sig bortom gränserna för det drabbade organet. Smärta kan vara helt annorlunda: värkande, ihållande, kortlivad och skytte.

Steg och ömhet

Självklart förutsatt att det bara utvecklas på glandulärt epitel.

Det finns många sådana områden i människokroppen. I denna artikel talar vi om prostatakörteln.

I denna sjukdom finns tre stadier av sjukdomsutvecklingen, som alla har sin egen symtomatologi.

Den första etappen

Det kallas kompenseras. I detta skede är oönskade manifestationer av det aktuella sjukdomen av en så kallad kompensatorisk karaktär.

En representant för det starkare könet fortsätter att leda ett vanligt sätt att leva, och ingenting stör honom alls.

Av de märkbara förändringarna kan en man skilja endast en liten minskning i urineringens dynamik och en något frekventare uppmaning att tömma blåsan. Som regel förekommer de sistnämnda oftast på natten. Och mängden urin blir lite mindre.

Obehagliga känslor är helt frånvarande. På grund av det minsta antalet symtom på sjukdomen, skyndar patienten inte att kontakta läkare. Det är på detta stadium som sjukdomen gradvis passerar till andra etappen.

Den andra etappen

Dess namn är subkompenserat. Övergången till det inträffar när patienten uppmärksammar utseendet av skarp, outhärdlig och svår smärta vid urinering.

Också det är ofta trängsel på det. Ett stort antal obehag beror på att för en framgångsrik evakuering av blåsan måste ständigt tryckas. Men även den här åtgärden hjälper inte mycket.

I vilket fall som helst, även efter processens slut, är blåsan inte helt tom. Den har alltid ca 100 ml urin. Känslan av lättnad och full tillfredsställelse försvinner, det finns en känsla av fullhet. Det är på grund av detta att tömningen av blåsan ska ske i små portioner med mindre avbrott mellan dessa. Urina kommer ut med en intermittent ström.

I samband med den fortsatta fördröjningen av urin, liksom dess ständigt ökande mängd och långsam atrofi av blåsans muskulatur, blir väggarna av den senare tunnare och det ökar gradvis i volymen.

På grund av stagnation av urin framträder en inflammatorisk process i det urogenitala systemet. Slemhinnorna blir som regel inflammerade.

Följaktligen noteras en brännande känsla när blåsan töms.

Inflammation i urinvägarna blir en källa till värk och oupphörlig smärta i midjan och pubic regionen. Det är dessa symptom som är de första som tvingar en man att vända sig till en läkare.

Den tredje etappen

Visas på grund av analfabeter eller fullständig frånvaro.

Ett karakteristiskt symptom är den nästan fullständiga atrofien av blåsans kontraherande muskel.

Den sista på detta stadium av adenom i prostatakörteln ser ut som en svullen tunnväggig säck, som hela tiden fylls med urin.

Patienten har så obehagliga symptom som urininkontinens på grund av mycket full, oförmögen att självkontraktera och tömma urinblåsan. I ett imponerande antal fall vid detta stadium av sjukdomen placeras patienten med en urinarkateter.

Regelbunden retention av urin och inflammatoriska processer leder till allvarliga försämringar av njurarnas funktionalitet. Representanter för det starkare könet kan inte leda ett välbekant sätt att leva. De lider av konstant törst, blir slö och apatisk.

Under lång tid förlorar de sin aptit. I vissa fall kan det till och med gå till kräkningar.

Patienterna faller i svimningar på grund av konstant trötthet och svaghet. Hud hos patienter med adenom i bukspottkörteln är torr, dehydrerad, med en svagt gulaktig kant. Det finns många rynkor. Ofta diagnostiseras förstoppning i detta skede.

Smärta i den suprapubiska regionen

Dessa obehagliga känslor kan förklaras av prostatakörtelns anatomiska position, som placeras i nära kontakt med blåsan och tarmarna.

Som ett resultat av detta grannskap börjar inflammatoriska foci omedelbart sprida sig till dem. Förklara det här syndromet är möjligt på grund av de särdrag som finns vid bevarande av bäckenorganen.

Också, som regel, den kränkta processen av urinering börjar långvarig förstoppning att binda till den, men när tarmarna töms uppvisar starka gnidor.

Smärta i prostata adenom

Smärta i prostataadenom är det främsta karakteristiska symptomet som vanligtvis följer med inflammatoriska reaktioner som uppstår i prostatakörteln. Dessa smärtsamma känslor kan försämra livskvaliteten hos en man, vilket leder till att han ständigt plågar obehag.

Den typ av smärtsamma förnimmelser

Framväxten av prostata adenom åtföljs ofta av ett typiskt smärtsyndrom som uppmärksammar ett stort antal män. Men som sådan finns det ingen smärta i körteln själv, för att den inte kan skada. Vissa obehag uppstår på grund av kompression av de inre organen, vilket sker på grund av den ökande storleken av prostata. Också mycket ofta, med adenom i prostatakörteln, kan inflammation uppträda absolut vid något tillfälle.

Mycket ofta klagar representanterna för det starkare könet av starka dragande smärtor i bukregionen, vilka huvudsakligen är lokaliserade i underdelarna av buken. Kännetecknande smärta kan också kännas i ryggen, i nedre extremiteterna och i anusen. Ibland är smärtan i adenom akut och smärtsam, vilket får män att använda smärtstillande medel. Men den här metoden ersätter inte behandlingen, det hjälper bara att ta bort de negativa symptomen ett tag.

Framväxten av smärtsamma känslor i samband med prostataadenom bör varna mannen och bli en ursäkt för att omedelbart ringa till en läkare.

Tecken på sjukdomen, beroende på scenen

Prostataadenom är en sjukdom som kännetecknas av närvaron av godartad formation i körteln. Prostata körtlar runt urinröret. Därför, när prostata förstoras, är den kramad, vilket orsakar smärtsam urinering med prostatit och prostata adenom.

Denna sjukdom passerar genom flera utvecklingsstadier, som åtföljs av olika manifestationer och smärtsamma förnimmelser.

Symtom på prostata adenom:

 • Den första (kompenserade). Det finns små funktionsfel vid urinering, i form av nattlig urinering i toaletten och en trög ström. Smärta med en första grad av adenom är vanligtvis frånvarande.
 • Den andra (dekompenserade). Det finns en känsla av partiell tömning av blåsan, urinströmmen avbryts och mannen måste ständigt belastas. Resten av urinen orsakar ofta inflammation i prostata, åtföljd av bränning och smärta i ländryggen och suprapubic området.
 • Den tredje (subkliniska). För alla ovanstående symptom tillsätts okontrollerad fördelning av små portioner urin. Smärta vid detta stadium av prostataadenomen uppträder på grund av en stark urinretention, som kan uppstå av skäl som hypotermi, oregelbunden tarm och blåsning, alkoholmissbruk, låg motorisk aktivitet.

Smärta lokalisering: buken

Mycket ofta uppmärksammar patienter med diagnos av prostata adenom de smärtsamma förnimmelserna i underlivet. Detta beror på det faktum att den förstorade prostata börjar klämma på kärlens och nervändarna hos angränsande organ, särskilt blåsan. Långsam pressning av vävnader provar utseendet av svåra smärtreaktioner i dessa organ, vilket kan vara av helt annan karaktär. Detta är en tråkig eller skarp smärta, en fortsatt kort eller lång tidsperiod.

Magsmärta i adenom åtföljs ofta av funktionella störningar i matsmältningssystemet och urinvägarna. Hon kan också bestråla på könsorganen (testiklar), särskilt under samlag, under utlösningsperioden eller omedelbart efteråt.

Ryggsmärta

Smärta med prostata adenom, lokaliserad i nedre delen av ryggen, förekommer huvudsakligen i de senaste stadierna av sjukdomen.

I allmänhet uppträder ryggsmärta när inflammationsprocessen påverkar organ och system i omedelbar närhet. Dessa smärtsamma känslor kan ibland framstå eller störa mannen hela tiden. De kan skjuta och mycket intensiv. En man som lider av en sjukdom som prostata adenom kan ha problem med sexuellt liv, uttryckt i form av svag styrka eller fullständig frånvaro av det, liksom smärta som uppstår under samlag.

Om det finns smärta i ryggen med prostata adenom, måste representanterna för det starkare könet övervaka njurarnas arbete, eftersom sådana sjukdomar kan åtföljas av pyelonefrit och njursten.

Beroende på begränsningsperioden för den inflammatoriska processen i ryggen och spridningsområdet kan smärtsensionerna lokaliseras eller förekomma.

Andra smärtsamma förnimmelser

Förekomsten av en godartad neoplasma i prostata kan uppstå som smärtsamma känslor i perineum, som påverkar könsorganen och rektummen. Denna symptomatologi är mest karakteristisk för den decompenserade och subkliniska scenen av prostata adenom. Om den inflammatoriska processen passerar in i en purulent lesion, kan människans välbefinnande försämras avsevärt, upp till en ökning av kroppstemperaturen.

Under defekten kan smärta i prostata adenom bestrålas, både i rektalområdet och i anusen, tillsammans med förstoppning och flatulens. Detta beror på de anatomiska egenskaperna hos strukturen hos den manliga kroppen, där prostata ligger i omedelbar närhet av ändtarmen.

En sådan känsla som smärta i benen kan uppstå med långvarig sjukdom, och även i fallet då tumörskadorna täcker nästan hela körteln. Ofta känns denna smärta som en neurologisk känsla, som den ger till baksidan och innerytan av låret. Därför, för att korrekt differentiera arten av smärta, bör man konsulteras inte bara med urologen utan även hos neurologen.

Metoder för lindring av smärta i prostata adenom

Smärta med hyperplasi i prostata orsakar allvarligt obehag för män och stör deras vanliga liv. Han reducerade signifikant fysisk aktivitet, liksom hans sexuella liv lider. Det är därför att en man blir aktuell är frågan hur man lugnar smärtsamma känslor?

Den viktigaste behandlingen bör anpassas inte för tillfällig eliminering av smärtsamma symptom, men för generell konservativ behandling av alla fysiologiska misslyckanden och störningar, som förekom av prostatit.

I början av sjukdomen för att lindra smärtan förskrivs patienterna mot svamp och smärtstillande medel. Med dessa läkemedel måste du vara uppmärksam på eventuella biverkningar och kontraindikationer. Det är också önskvärt att lyssna på läkares rekommendationer och inte i något fall bör engagera sig i självmedicinering, vilket bara kan förvärra sjukdomsförloppet.

Terapi av prostata adenom måste nödvändigtvis vara komplex, även antibakteriella läkemedel, för eliminering av associerade inflammatoriska processer. Traditionell medicin föreslår att man använder för att suga smärtor en läsklösning i form av stillasittande bad.

Det sista skedet av sjukdomen är väldigt svårt att behandla konservativt och därför kan ofta fullständigt bota hyperplasi i prostatakörteln endast genom kirurgisk ingrepp.

Hittade ett fel Markera den och tryck Ctrl + Enter

Symtomatologi och lokalisering av smärta i prostata adenom

Smärtan i prostata adenom manifesteras vid de primära stadierna av sjukdomsuppkomsten. Spridningen av körtelvävnad i en godartad prostatatumör kännetecknas av ett smärtsymptom med varierande svårighetsgrad och plats.

Symptomatiska manifestationer hjälper till att bestämma graden av utveckling och samtidiga komplikationer, separera sjukdomen från sjukdomar med liknande manifestationer.

Utveckling av en överträdelse av funktionalitet

Utvecklingen av nedsatt funktionalitet i prostatakörteln sker i etapper:

 • Gradvis ackumulering av nekrotiska celler i akin leder till bildandet av inflammationsfokus
 • Den uppkomna inflammatoriska processen stör den normativa arbetsförmågan hos prostata - komprimering av kanalerna leder till stillastående fenomen.
 • Tidigare tillgängliga patologiska processer bidrar till manifestationen av en aseptisk typ av inflammation.

Den första behandlingen av patienter är fastställd från början av inflammationsprocessen, utseendet på en uttalad symtomatologi - utseendet på skarpa smärtor och problem med urinering. Professionellt stöd på 90% börjar med eliminering av inflammatorisk process och dysfunktion hos det genitourära systemet som orsakas av det.

Platser av den huvudsakliga lokaliseringen av smärta

Vid samrådet bestämmer en specialist hur långt den inflammatoriska processen, utvecklingsstadiet av sjukdomen, har gått. Särskild uppmärksamhet ägnas åt de återstående delarna av urinvägarna - om oåterkalleliga förändringar har inträffat, vad organ fortfarande påverkas (njure, urinblåsa, urinledningar som leder ut).

Patienten bör rapportera styrkan i smärtsyndromets manifestation, dess frekvens och ungefärlig plats. Alla dessa data är viktiga för differentieringen av prostata adenom från sjukdomar som liknar manifestationer.

Utan en diagnostisk studie (test, ultraljud, radiografi) noteras primära misstag:

 • Inflammation i njursystemet;
 • Brott mot funktionaliteten hos kardiovaskulärsystemet;
 • Bråck.

Oavsett den förinställda diagnosen skickas patienten för diagnos. Den slutliga diagnosen är gjord enligt laboratoriedata.

Utöver de kvalitativa egenskaperna hos smärtsyndromet beaktar specialisten deras placering.

Underlivet

Adenom i prostata åtföljs av en gradvis proliferation av körtelvävnad, en ökning av organets volym. Mot denna bakgrund pressas blodkärl och utvecklingen av ischemi av ett antal lokaliserade organ. Smärta kan ha olika egenskaper:

 • Värk
 • Plötsliga korta utbrott
 • Fortsätter en lång tidsperiod.

Stark smärta i den suprapubiska zonen kommer att tillåta urologen att anta närvaron av en godartad tumör i prostatakörteln. Den anatomiska placeringen av prostata (nära ändtarmen och urinblåsan) när sjukdomen uppstår orsakar obehag under ögonblicken i tarmrörelsen och urinering.

Distribution av smärta observerades i strid med prostatafunktion, och kompression av närliggande organ ständigt uppvisar förstoppning, förändringar i urinutflöde (svag ström, känsla av ofullständig tömning, akut urinretention).

fransyska

Smärtsamma förnimmelser i ländryggen är ett tecken på frisättningen av den inflammatoriska processen utöver kapseln i prostata. Infektion, genomträngande urinröret, kännetecknas av bildandet av skarpa stänk av smärta och ständigt närvarande värkande manifestationer. Deras utseende pekar på utvecklingsprocesserna:

 • Pyelonefrit - en infektiös process i kalyxen, njurbäckenet;
 • Cystitis - inflammation i urinblåsan;
 • Avvikelser vid normal njursjukdom;
 • Bildandet av stenar i urinledarna, njurarna - på grund av fördröjning av urin och ackumulering av salter, så småningom degenererande i sand och småsten.

perineum

Processen för inflammation som påverkar organ i urin-och reproduktiva systemet, manifesteras genom smärta i ljumsken, har perineum samma symptom som smärta i korsryggen. Sharp spikes växlande med konstant värkande smärta elimineras genom utnämning av specifik antibiotikabehandling. Först efter försvagning av inflammation är smärtsamma känslor deprimerade.

Parallellt rapporterar den brinnande känslan i urinröret progressionen av infektionen i urinledarna. Med den ogynnsamma utvecklingen av komplikationer, sen behandling för professionell hjälp och feldiagnostiserad behandling, misslyckas njurarna att fungera. Tillsammans med honom är det slutliga dödliga resultatet möjligt.

pungen

Smärtsyndrom som påverkar scrotalområdet indikerar inflammation i de partiella vesiklarna.

Obehagliga känslor sträcker sig till de inguinala vecken, rektumområdet, ökar deras intensitet.

Obehag, brinner i testiklarnas kropp manifesteras med en kronisk form av prostatit, med komplikationer i form av en purulent inflammatorisk process. Över tiden är han ständigt knuten till den förhöjda kroppstemperaturen, akut retention av urinutgången.

rektum

Kroppen i prostatakörteln är i kontakt med tarmarna. När groning sker godartad tumör trycket på kolon väggen, vilket gör att känslan av smärta under avföring utgångs handlingar, brännande känsla i tarmen kroppen.

Intensiva korta skurar av smärta, som förvärras av avföring - den viktigaste indikatorn av övergången av infektiös-inflammatorisk process i den rektala området. I den akuta fasen av den inflammatoriska processen kan samtidig smärta syndrom påverka nedre extremiteterna. Manifestationer av sjukdomen beror på utvecklingsstadiet och manifesteras av typiska tecken:

 • flatulens;
 • Stabil förstoppning;
 • Falsk uppmaning att tömma tarmarna.

Nedre extremiteter

Med försummade former av sjukdomen observeras ständiga stickande känslor som drar de smärtsamma manifestationerna i lårens inre sidor. Med tidens gång intensifierar symtomatiska manifestationer, som kombinerar smärtssyndromet i kalvsmusklerna.

Problemet överensstämmer inte oberoende, det kräver kvalificerad hjälp. Obehag i benens muskler är ofta åtföljt av problem med tarmarna och utseendet av ömhet i anusen.

Undertryck av smärtssyndrom

Någon smärtstillande behandling behandlar inte den underliggande orsaken till obehag, men förhindrar tillfälligt smärta. Självadministration av smärtstillande medel kan leda till fortsatt utveckling av den patologiska processen, dess acceleration.

Endast distriktets urolog har rätt att ordinera nödvändiga mediciner - med hänsyn till patientens allmänna välbefinnande, hälsotillståndet, indikatorerna för laboratoriediagnostik. Med prostata adenom används tre huvudformer av farmakologiska läkemedel:

 • injektion;
 • tablett;
 • Stolpiller.

Skarpt manifesterade intensiva smärtor stoppas med injektioner och novokainblocker, primära manifestationer kräver utnämning av tabletter. Rektala suppositorier förutom smärtstillande effekt har antimikrobiell och antiinflammatorisk effekt.

Prostata adenom: symtom och vanliga frågor

Ett adenom är någon godartad tumör i människokroppen, förutsatt att den utvecklas uteslutande i glandularepitelet hos detta organ. Sådana ställen för utveckling hos människor är inte så små. Glandulär epitel, för vilken en uttalad sekretorisk funktion är karakteristisk, finns i:

 • Jag är ledsen.
 • Spottkörtlar.
 • Epitelvävnad som beklär tarmens inre yta.
 • Bronsens resekterade lock.
 • Vävnader av bröstkörtlar.
 • E endokrina körtlar, såsom hypofysen, binjurarna och sköldkörteln.

I fallet med BPH-symtom förekomst och expansion ibland överlappar med funktioner på andra sjukdomar. Oftast de förväxlas med symptomen av prostatacancer, eller närvaron av en främmande kropp (polyper, stenar eller sand, etc.) i urinsystemet, hane.

De viktigaste klagomålen och kännetecknen av sjukdomens symtom är:

 • Ökad frekvens av toalettbesök.
 • Natten vaknar med målet att tömma blåsan i genomsnitt 2-6 gånger per natt.
 • Ojämn, försvagad jet urin.
 • Ofta finns det en skarp uppmaning att urinera.
 • Försöker urinera.
 • Känna fyllning av blåsan efter det töms.
 • Akut retention av urin är omöjlighet att tömma urinblåsan utan att medicinsk störa urineringskraven. I vissa fall kan mängden ackumulerad urin nå upp till 3-3,5 liter. Den bästa lösningen i detta fall kommer att vara kateterets snabba placering för att undvika bristning av blåsans väggar.
 • Smärta under urinprocessen. Men detta är mer kan inte tala om själva sjukdomen, utan snarare de komplikationer orsakade av tumören, såsom cystit, prostatit, pyelonefrit och andra orsakas av inflammation i njurarna och urinblåsa.

Till skillnad från prostatacancer, prostata adenom, vars symptom är likartade, är en godartad tumör. Det är inte föremål för snabb eller krampaktig tillväxt och ger aldrig metastaser till andra, även närliggande organs.

Hur skadar prostata adenom?

Ökning i storlek prostatakörteln gör inte ont alls, men smärtsanserna i hanen är fortfarande närvarande. Denna smärta orsakas av prostata-pressade bäckenorganen och deras inflammation, till vilken permanent kvarhållande av urin leder.

Smärta kan vara lite iögonfallande, dra lite, men kan också bli så intensiv att patienten utan medicinsk intervention för smärtlindring inte kommer att kunna leva ett normalt liv och även sova. Oftast prostata adenom smärta observerades i korsbenet, suprapubic region, perineum och ländrygg.

Vilka symptom är mest uttalade i prostata adenom?

Det viktigaste symptomet är en känsla av tyngd och sprickbildning i underlivet. Detta är det första som bör leda dig till idén om utseende av prostata adenom.

Symptom som uppstår efter detta är olika, de ljusaste av dem kan övervägas:

 • Ökad uppmaning att urinera, särskilt på natten.
 • Smärta i nedre delen av ryggen, sacrum och perineum, vilket ökar med långvarigt sittande.
 • Tillämpning av ansträngningar för att tömma blåsan.
 • Intermittent, multi-jet-ström av urin, medan den fortsätter att strömma ut med droppar och någon gång efter avslutad urinering.
 • Urininkontinens.
 • Ofullständig tömning av blåsan.

Hur diagnostiseras prostata adenom?

Adenom av prostata, vars symptom överlappar med en mängd andra sjukdomar, kräver en fullständig undersökning för att bekräfta eller motbevisa den påstådda diagnosen. Män, speciellt de vars ålder är 45 år och över, när risken för prostataadenom ökar flera gånger, bör du besöka din urolog regelbundet, en gång per år.

I händelse av att en man har märkt några förändringar i hans kropp, till exempel smärta i perineum eller en ökning av trängseln att urinera, borde han omedelbart konsultera en urolog.

För att identifiera prostata adenom läkare kommer att undersöka dig, kommer att föra samman historia, remiss för blodprov och urinprov samt analys av prostataspecifikt antigen (PSA). Läkaren måste du spendera digital rektal undersökning. I fall av tätningskroppen i prostata eller prostata öka läkaren kan ordinera ytterligare studier, såsom alla typer av ultraljud, röntgen och ytterligare analyser.

Symtom på prostataadenom hos män vid olika stadier av sjukdomen och smärta i prostataadenom

Med prostata adenom finns tre steg i utvecklingen av sjukdomen, som alla har sitt eget symtomatiska mönster.

Det första steget är kompenserat. Vid detta stadium av sjukdomen kompenseras eventuella negativa manifestationer av prostata adenom. Mannen fortsätter att leva sitt normala liv, medan det inte stör mycket. Av förändringarna i hans tillstånd kan han märka endast en liten minskning av urineringens dynamik och en något ökad längtan att urinera, förvärras på natten. I detta fall är volymen utsöndrad urin obetydlig men minskar.

Smärta i prostataadenom i första etappen är helt frånvarande, och på grund av symtomens obetydlighet har män ofta inte bråttom för att konsultera en läkare och därigenom tillåta sjukdomen att flytta till andra etappen. Den första etappen kan variera från ett år till tio. Varaktigheten av kursen påverkas av faktorer som patientens ålder, förekomst eller frånvaro av samtidiga sjukdomar, fysiska tillstånd och livsstil.

Det andra steget är subkompenserat. Övergången till detta stadium av sjukdomen börjar med det faktum att patienten observerar uppträdandet av skarpa, otålig fördröjnings urinering. Bara leverera en rättvis nackdel är att man hela tiden måste anstränga sig för att tömma blåsan. Men detta ger inte möjlighet att helt tömma blåsan, i alla fall är det alltid ca 150-250 milliliter urin, en känsla av tillfredsställelse inte förekommer, det finns en känsla av fullkomlighet. I detta avseende måste tömningen av blåsan att utföras i små portioner med en kort paus mellan dem. Urin går trögt, intermittent ström.

I samband med den pågående urinretention, det hela tiden, och ett ökande antal progressiv atrofi av musklerna i urinblåsan, dess väggar blir tunnare, och han gradvis ökar i volym. På grund av stagnation av urin är inflammation i hela urinsystemet i kroppen, och i synnerhet dess slemhinnor, respektive, vid urinering det finns en brännande känsla. Inflammation i urinvägarna blir en källa till ständiga tjatet ryggont och suprapubisk region. Det är oftast en man spodvigaet adress till urolog.

Den tredje etappen avkompenseras. Den tredje etappen av prostata adenom uppstår på grund av felaktigt föreskriven behandling i det föregående skedet, eller hans frånvaro. Förutom de ovan nämnda symptomen på godartad prostatahyperplasi hos män är det kännetecknas av en nästan fullständig förtvining av musklerna i blåsan reduceras, vilket är en tunnväggig svullen öm påse, ständigt trångt urin. Patienten är inkontinent på grund av oupphörligt fylld, oförmögen att självkontraktera och tömma urinblåsan. I det överväldigande flertalet fall, i detta skede av sjukdomsutvecklingen, placeras patienterna med en kateter med en urinuppsamlingsanordning.

Konstant retention av urin och inflammation leder till problem med njurarna, stör deras funktion. Män kan inte leda en välbekant och bekväm livsstil. De är ständigt törstig, blir slö, apatisk. De har en långsiktig aptitförlust, kan till och med nå kräkningar och svimningar på grund av att de inte passerar svaghet. Hud blir torr, gulaktig, det finns många rynkor. Ofta i tredje etappen noteras förstoppning.

Underlåtenhet att följa den behandlande läkaren och behandling på grund av överträdelser av njurfunktion (vilket leder till nedbrytning av vatten, kväve- och elektrolyt utbyten) kan leda till handikapp och med för tidig död hos patienten.

Adenom i prostata, eller hur man korrekt kallar den godartad prostatahyperplasi (BPH), kan inte vara sjuk själv. När allt kommer omkring är hyperplasi i grund och botten helt enkelt en överdriven ackumulering av vävnader av nybildade strukturer i endometrium hos huvudkörteln. Och medan adenomen är i början av utvecklingen, märker mannen inte ens förändringar i hans tillstånd. Men med tiden ökar volymen av prostata, och sedan finns det olika obehagliga och efter smärtsamma förnimmelser.

Smärtan i prostata adenom kan uppstå av flera anledningar:

 • När tumören växer börjar tumören att pressa de närliggande organen, vilket orsakar värkande smärtor, vars längd och intensitet beror på tumörens storlek och graden av tryck.
 • I prostata körteln finns de acini-tubulära alveolära kanaler som producerar utsöndringen av prostatakörteln. Med en ökning i körkroppens kropp kläms de, vilket leder till blockering. Döda celler inte längre har förmågan att produktionen av körteln och deras gradvisa ackumuleringen leder till uppkomsten av Qatar (aseptisk inflammation), vilket leder till en kränkning av aktivitet i prostatan, och i allvarliga fall, och nekros av hennes vävnader. Huvudvärk i prostataadenom i prostatakörteln är förknippad med stillastående fenomen i detta organ. I detta fall koncentreras de smärtsamma förnimmelserna i själva prostata (i underdelen av buken under urinblåsan), vilket blir smärtsamt känsligt under palpation.
 • Symptom på prostata adenom hos män, som uppenbarar sig i första hand - det här är naturligtvis ofta urinering. I sig leder det inte till smärtsamma förnimmelser, men med tiden ökar prostata vävnad, körkroppen ökar mer och mer i storlek, vilket medför kompression av urinröret, kring vilket prostatakörteln ligger. Således blir urinering svår, mannen bör tillämpa ansträngningar för full tömning. Den största faran är att det inte går att tömma det helt. Överträdelse urinutflöde leder till dess stagnation, inflammation och olika sjukdomar - cystit (inflammation i urinblåsan), pyelonefrit (njurinflammation) och andra. I sådana fall koncentreras smärta över bröstet och midjan.
 • Ofta uppmärksammar män smärtsamma, obehagliga känslor i underlivet och avger i testiklarna under samlagsprocessen, särskilt vid utlösning. Detta förknippas med en minskning av lumen i kanalerna i prostatakörteln och motsvarande med en svår passage av hemligheten. I vissa fall kan närvaron av blod även ses i ejakulatet. Det är värt att notera att vissa män, tvärtom, noterar den ökade smärtan efter långvarig avhållsamhet.
 • Symptomen på godartad prostataförstoring hos män med akut urinretention när de förfaller helt pressas prostata adenom urinledaren ensam kan inte hjälpa, manifesterad som svår smärta i urinläckage. I detta fall är en tidig medicinsk intervention nödvändig för kateterets placering. Det sätts in, gör en punktering i underlivet och sätter röret i blåsan.
 • Med urinrester i prostatakörtelns inflammerade utsöndringskanaler med tiden kan olika densitet, storlek och form bildas av formationerna. De är farliga inte bara för att de väcker skarpa smärtor som ger till underlivet och nedre delen av ryggen, men också för att närvaron av stenar i prostatakörteln kan orsaka brott av cellmembran.
 • Som redan nämnts skadar prostata sig inte, men de neurala vägarna som finns i den, flätar alla organen i det lilla bäckenet, sänder smärta till perineum, sakrum och midja.

Inflammation av prostata adenom: symptom och test

Symtom på prostata adenom, särskilt i de tidiga skeden av sjukdomen, är ibland tvetydiga, så för att detektera prostata adenombehov:

 • Den allmänna analysen av urin och den allmänna analysen av ett blod även om de vanligtvis inte förändras.
 • Analys för prostatinsyrafotoazu.
 • Passera ett blodprov för att bestämma nivån av PSA - ett prostatiskt specifikt antigen - en markör för tumörceller i prostatacenomenas sjukdom. Symtom kan förbli densamma, men det är möjligt att en godartad tumör kommer att degenerera till en cancerös. Risken för akut urinretention i prostataadenom bestäms exakt av nivån av prostataspecifikt antigen, såväl som graden av prostataförstoring.
 • Inspect and palpate buken och suprapubic regionen - inflammation av prostata adenom, vars symtom innefattar smärtsamma manifestationer i andra och tredje steget av sjukdomen.
 • Gör en rektal fingerundersökning av prostata.
 • Funktionell undersökning av njurarna utförs i alla fall av diagnos av prostata adenom.
 • Om det behövs, en TRUS-transrectal ultraljudsundersökning av prostatakörteln.
 • Röntgenundersökning av prostatakörteln med kontrast-prostatografi.

Allmänt tillstånd av prostata adenom vid olika stadier av sjukdomen

Det allmänna tillståndet för prostata adenom under olika perioder av sjukdomen skiljer sig beroende på graden av sjukdomen och bestäms av adekvat konduktivitet för behandling med föreskrivna läkemedel.

 • I första etappen sjukdomen en man oroar sig inte för alla slags symtom och vid tidig upptäckt av adenom med hjälp av förskrivna tabletter kan tabletter helt härdas, även hemma.
 • I andra steget av denna sjukdom är mannen fortfarande oroad över inte mycket stark, men konstant smärta, en allmän minskning av livskvaliteten och besväret i samband med svårighet att urinera.
 • Det allmänna tillståndet hos patienten är i tredje etappen utveckling av sjukdomen kan beskrivas som extremt svår. Antibiotikabehandling utförs, det kommer ofta till operation för partiell eller fullständig avlägsnande av prostata. Patienter som är deprimerade, utan att vara smutsiga, deras kropp kan inte klara sig av förgiftning, det finns alltid illamående och törst.

Män som vägrar medicinsk behandling till förmån för folk rättsmedel och metoder som rekommenderas i en recension på forum, deras handlingar försämras egen stat, utan att tveka, att det kan leda till komplikationer och till och med döden.

Smärta i prostata adenom: hur gör prostata körteln

Varje sjukdom som kommer förr eller senare kommer med smärtsamma syndrom, ofta outhärdligt. Bli inte detta undantag och sjukdomen i det genitourära systemet, i detta fall prostata adenom.

Smärta i prostataadenom kan förekomma i olika områden, och när de uppstår är detta den första påminnelsen att du måste jämföra alla symtom på kortast möjliga tid, diagnostisera och ordinera adekvat behandling för patienten.

För att avgöra hur allvarlig inflammation och därmed utse en terapeutiska ingrepp, är det först nödvändigt att ta reda på vilken typ av att ha smärta och för att göra det i princip omöjligt, och så inte skjuta upp ett läkarbesök.

Innan behandlingen av prostata påbörjas, ska läkaren göra en plan för den nödvändiga undersökningen, eftersom symtomen på inflammation i prostatakörteln ofta liknar andra processer som förekommer i bäckenområdet.

I det här fallet är den korrekta diagnosen av sjukdomen extremt viktig, eftersom det bör säkerställas att mannen inte har neurologiska sjukdomar, problem med ryggraden och med rektum.

Ryggsmärta

Smärta i prostata adenom förekommer ofta i ländryggsregionen, och detta inträffar när inflammatoriska processer börjar gå utöver prostata.

Dessa symtom kan vara av annan art:

 1. Den värkande.
 2. Permanent.
 3. Kortfristig och skjutning.

Vanligtvis beror detta på en långvarig process av kronisk natur, vars längd uppskattas i flera år.

Ofta manifesteras sådana ländryggsmerter av sådana karakteristiska tecken som förbränning och störningar vid urinering.

Bestrålning av smärta attacker kan förekomma i kärnkirtlet och buken. Ofta klagar män på obehagliga känslor, före och efter samlag, liksom brott mot erektila funktioner.

Beroende på hur mycket inflammation har spridit sig och vilka nya organ kan smärtsamma symptom uppstå omedelbart på flera ställen.

Också, ofta sjukdomsprocessen påverkar njursystemet och urinvägarna, och dessutom från stagnation av urin, det pyelonefrit, cystit, stenar i urinledarna och njurarna.

Talande, ryggen gör ont när prostata adenom, när hon går till steg 2 och 3, är det just i detta ögonblick störd blodtillförseln till prostatan, vilket innebär vissa andra organ i processen.

Smärtsamma symtom i buken

Ofta adenom i prostatan åtföljs av smärtsamma syndrom i nedre delen av buken. Detta kan förklaras av prostatakörtelns anatomiska position, som ligger i mycket nära kontakt med blåsan och ändtarmen.

Med tanke på detta grannskap börjar de inflammatoriska processerna spridas tillräckligt snabbt för dem.

Förklara det här syndromet med tanke på de särdrag som finns vid bevarande av bäckenorganen, och i regel börjar sådana dysfunktioner också fästa:

 • Avbruten process med urinering.
 • Förlängd förstoppning.
 • Vid defekering finns det starka skärningsförnimmelser.

Magen kan bli sjuk också på grund av att den inflammerade prostatakörteln börjar expandera i volym och sträcker en tät kapsel.

Nästan alltid, om denna faktor börjar att pressa de små blodkärlen, är blodflödet störs och i närliggande organ därigenom ischemi vävnad visas, som huvudsakligen är en startanordning i förekomsten av inflammation.

Dessa känslor är av sin natur olika, dumma och värre och bråka på kort sikt, men i vilket fall som helst, ska de omedelbart rapporteras till doktorn.

Ofta smärtsyndrom som visas i de nedre extremiteterna och buken förvärva en permanent karaktär, och de kan försvinna i de fall då medicinska ingrepp i prostata, det finns lindring av den inflammatoriska processen.

Om man har en tid lämplig behandling med alla tillgängliga medel, då som regel, inte bara alla de inflammatoriska processer, men också försvagat pulserna i benen och magen, och prostata sig tillbaka till sin ursprungliga storlek.

Beroende på vad orsaken till prostatit hos män, och den hastighet med vilken återställandet av cirkulationen kommer att ske i prostatakörteln, och kommer att studsa tillbaka alla sina huvudfunktioner, förbättringar kommer att börja blekna och neurologiska manifestationer av inflammation i prostatan adenom.

Andra smärtsamma tecken

Ofta med prostatiska sjukdomar hos män, smärtan i testiklarna, och oftast ligger dessa symtom i perineum med ett stort strålningsområde.

Ofta känns smärta sensioner i pubic regionen, testiklar och könsorgan, och samtidigt blir de reflekterade smärtsyndroma lika intensiva som lokaliserade. Dessa faktorer beror på omfattningen av den inflammatoriska processen i prostata.

När de är involverade i processer av seminala vesiklar sprids patienters klagomål inte bara till testiklarna utan också till ingreppsveckarna i endotarmen och i områdena av käftens utskjutning.

Alla dessa manifesterade tecken är mer troliga för en kronisk form av prostatit, till exempel med intensiv inflammation i körteln, smärtsamma purulenta processer uppträder och smärtsamma känslor blir ännu mer outhärdliga och skjutna.

I det här fallet följs dessa symptom nästan alltid av:

 1. Hög temperatur.
 2. Svaghet.
 3. Brott mot urinering.
 4. Akut form av urinretention.

Med parenkymal inflammation, som påverkar alla vävnader i körteln, upplever män ofta smärta i benen.

Många patienter har avlägsna smärtssyndrom på lårens inre ytor som kan utstrålas i testikelområdet och ändtarmen.

Symptom parenkymal inflammation beror i första hand på närvaron av septiska komplikationer och arten av inflammationen, och ofta kan förväxlas med vissa neurologiska symtom sådana sjukdomar som ischias.

När dessa symptom blir en man klagar manifestationen av smärta i benen, lokal, som är i huvudsak på baksidan av låret och kronisk prostatit, särskilt under perioden exacerbation, klagomål är smärta i nedre extremiteterna fjärrkontrollen och värkande.

Dessa smärta känslor som beskrivs ovan är inte slutliga, och eftersom om du ser på prostata anatomiskt kan du se hur nära det är till ändtarmen.

Eftersom prostaskapseln i kontakt med rektum, mycket ofta, med inflammation i prostata, börjar patienterna klaga över skarp smärta i anusen.

Vanligtvis börjar dessa smärtor dyka upp när man vill defekera och ha ett intensifierat skytttecken, och ibland förenas dessa känslor:

 • Gasbildning.
 • Förstoppning.
 • Önskningar om falsk karaktär för avföring.

Om patienten diagnostiseras med akut prostatit, åtföljs smärtan i perineum och i benen.

Om tiden att uppmärksamma alla tillgängliga symtomen och omedelbart söka läkarvård till en urolog, som objektivt bedöma situationen, kan du snabbt bli av med dessa känslor, eftersom det finns specialdesignade behandlingar för BPH och många effektiva läkemedel.

Inte mindre effektivt vid behandling av prostatit och kinesiskt urologiskt plaster "ZB PROSTATIC NAVEL PLASTER", vilket är värt att notera rekommenderas av landets bästa urologer.

Alternativt kan alternativa behandlingsmetoder erbjudas och alternativ medicin, som är önskvärt att använda efter samråd med den behandlande läkaren.

Platser av smärta lokalisering med prostata adenom och hur man tar bort det?

Smärta i prostataadenom är ett typiskt och karakteristiskt symptom för processen med inflammation i prostatakörteln.

Hur är smärtan manifesterad?

Sensioner av smärta med att utveckla prostata adenom noteras av många män. Men i själva verket finns det ingen smärta som sådan. Körteln själv gör inte ont. Obehagliga känslor orsakas av en ökning av prostata och kompression av de inre organen runt den. Dessutom, ganska ofta sjukdomen i prostatakörteln åtföljer inflammation, som kan utvecklas vid något stadium av sjukdomen.

Som regel män klagar över ganska obehagliga känslor i magen, det vill säga i sin nedre del, antar karaktären av sträckning. Även smärta kan ges i ryggen, i benen, i anusområdet. Och i vissa fall kan prostatit smärta vara i naturen outhärdlig och mycket stark, vilket gör det nödvändigt att tillgripa mottagandet av droger som smärtstillande medel, varefter dessa sensationer tillbaka någon gång.

Symtom på smärta i prostata adenom kan störa den vanliga bilden och rytmen i en mans liv. I sådana fall är söka medicinsk rådgivning mycket viktig och till och med nödvändig.

Om patientens smärtor är oroliga när blåsan töms kan det tydligare indikera utvecklingen av ett tillstånd som inflammatorisk process i njurarna och andra urinorgan. Ofta är sådana symtom i kombination med prostata adenom.

Område med smärtlokalisering: tillbaka

Den smärta som uppstår med prostata adenom i ryggen, ett ganska vanligt tecken på prostatit, men den andra och oftast den tredje etappen av sjukdomen. I början av glandulär hyperplasi bekymrar detta obehag i bakre regionen, oftare i ländryggsregionen, patienten sällan.

Smärta i prostata adenom i ländryggen utvecklas när den inflammatoriska processen sprider sig till angränsande organ och strukturer.

I regel kan obehagliga känslor hos en man vara från permanent och till och med ibland ganska intensiv till kort och bärande tecken. Också värt att notera, och tillhörande symptom såsom en brännande känsla och nedsatt urinflödesprocess, samt erektil dysfunktion, och olika typer av obehag under eller efter samlag.

Ofta med utveckling av smärta i ryggen med prostata adenom är det värt att kontrollera njurarna, så ofta är sådana överträdelser åtföljda av njursten, liksom pyelonefrit.

Beroende på hur nyligen utvecklad process av inflammation, liksom dess gränser och distributionsområdet smärta kan lokaliseras som en punkt och diffus, strålar ut i buken.

Smärta i testiklarna, i anus och i benen med dng

I prostatsprocessens processer strålar smärtan oftast till perinealregionen med obekväma känslor i testiklarna, ändtarmen och även i könsorganen. Oftast är detta också karakteristiskt för ett stadium av sjukdomen, som 2-3. Med utvecklingen av purulenta processer efter ett tag kan även temperaturen stiga, urinflödet kan brytas och urinretention kan till och med bildas.

Smärtan i prostata adenom kan ofta bestrålas i rektum eller anus. Detta är särskilt tydligt i avföringens skull. Och detta beror på den direkta anatomiska lokaliseringen av prostata intill platsen för ändtarmen. Samtidiga symtom andra än smärta - det är förstoppning, flatulens. Samtidigt bestäms obehag med bestrålning till benen oftast.

Smärta i benen kan manifestera på olika stadier av prostata sjukdomen. Oftast förekommer de med långvarig kronisk kurs och nederlag av hela körtelvävnaden. Ofta liknar dessa symtom neurologiska lesioner, eftersom de kan ge tillbaka till höften, till deras inre yta och även till benen.

I sådana situationer är det ofta viktigt att undersöka och konsultera inte bara urologen utan även neurologen för differentialdiagnos.

Lokalisering av buksmärta

Också en av de vanligaste diagnosen tecken på prostatit är buksmärta, nämligen i underlivet. Detta beror på det faktum att som ett resultat av inflammation i prostatan inträffar det att öka i storlek, komprimering av intilliggande kärl och nerver, liksom närliggande organ, inklusive urinblåsan. De långsiktiga ischemiska processerna i vävnaderna leder till bildandet av akuta reaktioner i dessa organs område. Och detta leder till att obehagliga känslor, som är tråkiga eller akuta, uppträder både på kort och lång sikt.

Samtidigt åtföljs smärta i prostata adenom i magen av störningar i arbetet hos organen för urinering och matsmältning: utflödet av urin saktar ner, förstoppningar utvecklas.

Dessutom kan smärta i adenomen i prostata i buken ges till testiklarna. Detta är särskilt uppenbart vid samlag i patienten och ganska ofta efter eller under det sällsynta anfallet.

Det bör noteras att vid behandling av prostataadenom försämras alla utvecklade obehagliga symptom gradvis och efter ett tag försvinna helt. Och detta beror på den gradvisa återhämtningen av prostatacancerprocessens blodprocesser, en minskning av dess storlek och upphörande av kompression av ett antal lokaliserade och innerverade organ.

Vad är det som stör mer om prostatit?

Därför är det värt att betona återigen att det första och mest informativa tecken på eventuella oegentligheter i prostata - symptom av smärta eller obehag, spänningen i nedre delen av magen, precis där prostatan projiceras.

Bland de lika viktiga symtomen som åtföljer prostata sjukdom är det nödvändigt att skilja som:

 1. Gradvis uppstår och ökar med tiden önskan att tömma urinblåsan. Det är värt att komma ihåg att med prostata adenom är det typiskt för nattetid på dagen.
 2. Urineringsprocessen blir i de flesta fall ganska obehaglig och långvarig, eftersom det ofta är nödvändigt att utöva ansträngningar för att tömma urinblåsan ur urinen.
 3. Oftast, med sjukdomsprogressionen förvärvar urinströmmen ett tecken på ett svagt tryck, ibland faller det till och med även efter avslutad urinering.
 4. Sjukdomen åtföljs av en konstant känsla av otillräcklig tömning av urinblåsan från urinen, vilket ibland orsakar även mycket obehag.
 5. Urinretention av akut natur är den totala omöjligheten att tömma urinblåsan ur urinen. Denna komplikation av prostatit kräver akut medicinsk intervention.

Symtom beroende på sjukdomsstadiet

Som det är känt är det hos män med prostata adenom vanligt att en man skiljer 3 steg i sjukdomsbanan. Alla dessa stadier karakteriserar typiska störningar i prostata körtelens arbete och funktioner och bygger på graden av involvering av de närliggande organen.

Vid det första eller kompenserade skedet fortsätter sjukdomen nästan alltid omärkligt för mannen. Smärtan i prostataadenom under denna period av patienten stör inte. Det enda som bör varna dig och få dig att rådgöra med en läkare är en önskan att urinera på natten. Dessutom konstaterar många män redan i detta skede en liten minskning av den totala mängden utsöndrad urin.

Under den andra etappen av prostata sjukdomar ökar symtomen signifikant, och i de flesta fall manifesteras det för första gången. Oregelbundenheter i prostatakörteln efter debuten av det andra steget av uppenbara alla typiska tecken på prostata adenom, dvs börjar patienten att oroa magbesvär, kränkning av urinering, en svag eller trög ström av urin, brådskande natten och alla de karakteristiska tecknen på inflammation i prostatan. Dessutom ofta förutom prostata inflammation förekommer i många grann organ, vilket ytterligare försvårar och förvärrar alla tillgängliga män i klagomålet. Det är på detta stadium av körtelens patologi att en manlig person i många fall söker medicinsk hjälp.

För den tredje etappen eller dekompenserad lesion av prostata, som typiskt utvecklar muskelatrofi i området med blåsans projicering, konstant urininkontinens, många inflammatoriska processer. I regel förekommer ofta sådana fenomen av prostatit i avsaknad av kompetent behandling, såväl som om patienten inte söker medicinsk hjälp.

Hur lugnar man smärtsymptom?

Smärtan i prostata adenom ger patienterna i alla fall många olägenheter och obehag. De bryter mot människornas aktiva livsstil, och därför är mycket viktigt frågan: hur man minskar den uppkomna smärtan i prostata adenom?

Behandling av inflammation i prostata bör alltid vara i första hand och inte bara behandling som syftar till att stoppa smärtsamma klagomål, men terapi av alla de resulterande sjukdomar som härrör från prostata sjukdom.

I de inledande stadierna av prostataadenom, för lindring av obehagliga känslor, föreskrivs antispasmodik, analgetika (No-shpa, Nimesulid). Du bör dock alltid överväga eventuella biverkningar och kontraindikationer. Inte dålig hjälp för att minska obehag och lokala ljus med en komponent som Beladonna.

Behandling måste säkerligen vara fullständig och inkluderar även ett antibakteriellt läkemedel, så ofta efter att processerna av prostatainflammationsinflammatoriska reaktioner utvecklas, vilket också leder till förekomst av smärta obehag.

Av folktekniker är smärtstillande effekt användningen av lokala brickor med läsk.

I de sena stadierna av sjukdomen är endast konservativ behandling och enkel lindring av sjukdomar utan kirurgisk ingrepp helt enkelt meningslöst.